Gratis frakt over 499 kr og gratis retur30 dagers åpent kjøpKjøp nå, betal i slutten av oktober

Klikk for å se våre aktuelle deals

Fantastiske
underklær

For å hjelpe deg å velge riktig underklær har vi gjort en kjøpsguide som gjør det enklere å finne fram i vårt brede sortiment.

Ull eller syntet? Årets trender Vanlige spørsmål & svar

Velg mellom ull og syntet

Om du skal velge ull, syntet eller en blanding kommer helt an på aktivitet.

En bra regel å tenke på er at jo mer intensiv aktivitet, desto mer syntetisk material skal du velge.

Ull passer til aktiviteter med lav intensitet:

 • Gåtur eller fottur
 • Utelek med barn
 • Utforkjøring. Der du veksler mellom å være aktiv og sitte stille i skiheisen

Syntet passer ved høytintensive aktiviteter

 • Løping
 • Sykling
 • Langren
Mer om ullundertøy Mer om syntetiskundertøy Vanlige spørsmål & svar

Ullundertøy

Ullundertøy varmer ordentlig og jo kaldere det er ute, jo tykkere ullundertøy skal du velge.

Ull er et fantastisk material for det varmer selv om det er bløtt, takket være materialets høye fibrer.

Dessuten puster ull, samtidig som det har naturlige antibakterielle egenskaper som gjør at du slipper vond lukt.

Ettersom ull og syntet skiller seg så mye fra hverandre, behøver de aller fleste både ullundertøy og syntetundertøy i garderoben.

 • Undertøy i ull er perfekt for lavintensive aktiviteter
 • Ull varmer selv om det er fuktig
 • Strammere passform gir bedre funksjon
Kjøp ullundertøy Årets trender Les mer om syntetiskundertøy

STOR TEST: Varmt ullundertøy

Enten du henger i skibakken, går turer eller pendler til og fra jobb, vil ullundertøy sørge for at du ikke fryser. Vi har testet sesongens innerste lag som holder deg varm i vått og tørt vær.

Les hele testen

Syntetundertøy

Syntetundertøy eliminerer bort fukt og regulerer den varmen som kroppen allerede har. Syntetundertøy tørker fort og holder passformen selv om det blir fuktig.

Det er perfekt når du vil holde en opptimal kroppstemperatur under aktiviteter med høy intensitet. Skal du utføre en sport i kaldt vær som vil gjøre at du vil svette ekstra, så er dette det riktige valget!

Ettersom ull og syntet skiller seg så mye fra hverandre, behøver de aller fleste både ull og syntetisk undertøy i garderoben.

 • Undertøy i syntet er best for høyintensive aktiviteter
 • Syntet varmer ikke men regulerer kroppsvarmen
 • Strammere passform gir bedre funksjon
Kjøp syntetisk undertøy Årets trender Les mer om ullundertøy

Best i test! Superundertøy

Underklær er kanskje den viktigste delen av vinterantrekket ditt, uansett om du skal suse frem i langrennsløypa eller ta en løpetur over stokk og stein. Vi har testet superundertøy – her er de beste plaggene!

Les hele testen

Trend #1

Fargesterke favoritter

#1 Fargesterke favoritter

Hvorfor ikke syntes litt ekstra på afterskien? Med en fargesterk outfit vil du få mye oppmerksomhet, så regn med å få mange komplimenter når du tar av deg jakka.

Kjøp fargesterke favoritter #2 Mønstermani

Trend #2

Mønstermani

#2 Mønstermani

Kjedelig med ensfarget undertøy? Det blir morsommere med striper, prikker eller et skrikende mønster.

Kjøp undertøy med mønster #3 Black is Back!

Trend #3

Black is back!

#3 Black is back!

Svart er alltid det nye sorte. Kombiner ditt stilrene svarte sett med ett par fargerike bukser eller en kul lue!

Kjøp svart undertøy Spørsmål og svar

Vanlige spørsmål og svar

 • Hvilken størrelse skal jeg velge?

  Velg din vanlige størrelse når du kjøper ullundertøy og superundertøy. Plaggene skal sitte stramt mot kroppen, men ikke forhindre din bevegelighet. Grunnen til at du skal velge undertøy som sitter stramt er fordi plagget skal gi deg optimal fukttransport.

  Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge kan du ta en titt i vår store undertøy-test , der vårt testpanel hvert år tester våre mest populære modeller og ser hvordan disse er i passform.

 • Hvilket merke skal jeg kjøpe?

  Når det kommer til valg av merke er dette en smakssak. Ettersom passform skiller seg fra merke til merke gjelder det å finne noe som passer akkurat deg og din kropp. Her kommer vår undertøysguide til god hjelp.

 • Hva er forskjellen på dyrt og billig undertøy?

  Undertøy skiller seg endel i pris og det er flere faktorer som spiller inn - ikke bare merkevaren. Detaljer som veveteknikk, mønster, knapper, snitt og glidelås er også med å bestemmer.

  Når det kommer til syntetiske materialer er det stor forskjell på åndbarhet og fukttransport, samt hvor godt det holder i lengden i takt med hvor ofte det vaskes.

  På ullsiden spiller tykkelsen på ullfibrene inn samt vekten på plagget. Et tykt plagg vil koste litt mer, men om det koster litt ekstra kan du også forsikre deg om at ingen dyr har tatt skade under produksjonen.

 • Når skal jeg bruke undertøyet?

  Når det er kaldt ute og når du skal være i aktivitet. Undertøyet utgjør basen i din lager på lager-outfit. Ulike materialer gjør sin funksjon for ulike aktiviteter. Velg ull for en rolig gåtur eller når du er i lite aktivitet. Velg syntet for løping eller andre intensive aktiviteter.

 • Hva skal jeg ha over undertøyet?

  Det avhenger av hvor kaldt det er ute og hvilke aktiviteter du skal utføre. Det vanlige er å kle på seg lag på lag. Start med undertøy, et mellomlag i form av fleece eller en varmende trøye (unngå bomull da den suger til seg svette), og deretter et ytterlag i form av en vindjakke. Har du derimot en jakke som er foret, trenger du kanskje ikke mellomlaget.

 • Når skal jeg velge undertøy med en blanding av ull og syntet?

  Undertøy med blanding av ull og syntet er oftest laget på en måte der fibrene blander seg med tekstilen. Det kan også være slik at det er brukt ulike materialer i ulike deler av plagget. Da får du både ullens egenskaper med varme og komfort samt syntetenes egenskaper av fukttransport og passform. Dette er for eksempel bra under aktiviteter der du veksler mellom å være aktiv og stillestående.

 • Hvor ofte skal jeg vaske undertøyet?

  Undertøyet behøver ikke å vaskes ofte så lenge det luftes mellom hver gang du bruker det. Bruk ikke skyllemiddel verken for syntet eller ull, det skader fibrene og gjør materialets funksjon mindre effektivt.

 • Hva er merinoull?

  Merinoull kommer fra rasen Merinosau, som er spesielt fremavlet for sin myke og fine pels. Merinoull er et av naturens egne supermaterialer og er perfekt tilpasset for skiundertøy og andre type plagg som brukes i tøffe værforhold. Du trenger heller ikke å bekymre deg for at det vil stikke som ull iblant gjør.

 • Hvordan gjør jeg et klesvalg som er bra for miljøet?

  Se etter GOTS markeringen som står for Global Organic Textil Standar og som er en internasjonal eko merking for tekstiler som stiller harde krav, som er bra for både mennesket, dyrene og naturen. Se også etter Non Mulesing Merinoull som forsikrer at ingen dyr har tatt skade i produksjonen.

Kjøp ullundertøy Les mer om ullundertøy
Kjøp syntetisk skiundertøy Les mer om syntetiskundertøy