Gratis frakt over 499 kr og gratis retur30 dagers åpent kjøpKjøp nå, betal i slutten av november

Klikk for å se våre aktuelle deals

Innebandy

298 produkter

Innebandy


INNEBANDY

Innebandy er en hurtigvoksende sport som er like populær blant både barn og juniorer som dame og herre. I innebandy-sortimentet på Sportamore finner du innebandyballer, innebandyblad, mål, keeperhansker, bager, svettebånd og innebandysko. Selvfølgelig har vi også innebandykøller med både left og right-handed fatning. Dine favorittmerker som Fatpipe, Salming, Unihoc, Zone og Exel finner du hos oss.


Hvor lang skal innebandykølla være?

Det er noen ting du bør ha i bakhodet når du skal kjøpe en innebandykølle, og det første er lengden på kølla. En innebandykølle bør ikke være for kort, men den vanligste feilen du kan gjøre er å kjøpe en for lang kølle. Som regel kan en for lang innebandykølle gjøre det lettere å skyte, men den kommer også til å hemme din øvrige teknikk ved å gi dårlige vinkler som hindrer bevegelsene dine. En innebandykølle i riktig lengde skal nå et sted mellom navlen og ribbeina. En mann som er middels lang har da som oftest en kølle som er over 100 centimeter lang, mens damer pleier å lande på 96 eller 92 centimeter. Hvis du ikke finner din favorittkølle i riktig lengde, kan du derimot kutte en lang innebandykølle slik at den passer deg. Det kan du gjøre helt på egenhånd hjemme, og start da nederst ved bladet. Ikke glem at du må lage nye hull for å feste bladet, og pass på at skruene ikke forsvinner. Noe som er viktig å tenke på når du kutter en kølle, er at flexen på kølla forandrer seg og kan bli litt hardere.


Hvor mye flex skal min innebandykølla ha?

At en innebandykølle har mye flex, innebærer at den er myk og kan bøyes. Hver gang du skyter så legger du tyngden og styrken din bak skuddet, slik at køllen «flexer». Flexen (svikten) i skaftet på kølla gir en slags slengball-effekt og gjør skuddet hardere. Som oftest står det på innebandykølla hvor mye flex den har, men du kan også kjenne etter for å finne ut om det føles riktig. Hvis du holder kølla med normal fatning, legger bladet mot bakken og deretter lener deg mot kølla, kan du se en tydelig flex (svikt) i skaftet. Hvis du ikke ser noe svikt i innebandykølla, bør du se etter en modell med enda mer flex. De aller fleste køller i herresortimentet har en flex på mellom 23 og 29 millimeter, mens køller til damer pleier å ha mellom 27 og 32. Det finnes innebandykøller med så mye som 36 i flex, men de er som oftest rettet mot barn og juniorer. Hva du skal sikte etter kommer helt an på teknikken din, hvor gammel du er samt hvor sterk du er. Jo mer du klarer å flexe med innebandykølla når du skyter, desto hardere blir skuddet. Hvis du vet at du ikke orker å svikte en kølle med 27 i flex, bør du derfor sjekke ut en modell med mer flex. Kjøp heller en myk modell enn en hard, hvis du er usikker på teknikken din.


Hvilket blad skal jeg kjøpe?

Det er veldig individuelt hvilket blad du skal ha. Når man snakker om innebandyblad pleier man blant annet å snakke om hvilken vinkel bladet har, men hvilken vinkel som passer deg kommer helt an på smak og behag. Fordelen med en stor vinkel på innebandybladet, er at det blir lettere å håndtere ballen med forehand-siden av bladet, altså den konkave siden av bladet. Ulempen er at det blir vanskeligere å håndtere ballen med din backhand-side, som er den konvekse siden av bladet. De aller fleste barn og juniorer spiller med en stor vinkel på bladet, mens de på elitenivå som oftest spiller med en mindre vinkel. Det finnes også noen innebandyspillere som faktisk spiller uten vinkel, og noen ekstreme eksempler som Ketil Kronberg og Alexander Rudd. De spiller med spissen vinklet bakover!


Husk at hvis du ikke er fornøyd med vinkelen på din nye kølle, kan du alltids fikse det hjemme. Derfor skal du heller kjøpe et nøytralt blad enn en med for mye vinkel. Det er lettere å endre vinkelen hvis du kjøper et nøytralt blad til innebandykølla, dersom du ønsker det. Du kan endre vinkelen på innebandykølla ved å varme opp litt vann i en stor kjele og deretter legge i bladet. Du kan også varme bladet med en varmluftpistol. Når bladet på innebandykølla er varmt, blir det mykt og du kan forme det selv. Husk at du ikke skal røre plasten med bare hender, du bør ha et håndkle eller en hanske mellom. Husk at du også må kjøle ned bladet etter at du har varmet det, slik at den nye vinkelen ikke går tilbake til sin opprinnelige form.


Hvordan skal innebandysko sitte?

Når du skal kjøpe sko til innebandy, er det viktig at du tenker på at innebandy er en veldig rask sport. Derfor trenger du innebandysko som kan belastes sidelengs og som takler raske retningsforandringer. I sortimentet vårt finner du modeller fra adidas, Salming, Unihoc og Asics. Unihoc er et innebandymerke som kun lager sko som egner seg for innebandy, mens både adidas, Salming og Asics er betydelig bredere. Hvis du er usikker på hvilke innebandysko du skal kjøpe, kan du alltid bestille flere modeller og sende tilbake de som ikke passer, eller kontakte vår kundeservice for gode råd.


Innebandyutstyr til barn og juniorer

Før i tiden var det uvanlig med beskyttelse, men nå for tiden skal alle barn og juniorer spille med innebandybriller. Brillene beskytter barnas øyne fra både baller og kølleblad, men det står også i regelboken at briller skal være på under kamp.


Juniorkøller

En vanlig feil mange gjør når de skal kjøpe innebandyutstyr til barna sine, er at de kjøper for lange køller. Mange foreldre ønsker at barnet skal ha noe å vokse i, og derfor går de heller for en lang innebandykølle enn en for kort. Sannheten er at de bare gjør barnet en bjørnetjeneste. For det første er det alltid en risiko for at en for lang innebandykølle veier for mye for barnet ditt, men det vil også hemme teknikken ved at kølla gir dårlige vinkler. Nå barnet ditt deretter begynner å kompensere for det, kan det bli vanskelig å ta det bort fra teknikken. Mange av de store merkene, slik som Salming og Unihoc, har derfor mange innebandykøller til barn med en veldig lav pris. Da har du mulighet til å kjøpe ny i takt med at barnet ditt vokser.


Juniorsko

Når du kjøper innebandysko til barnet ditt, akkurat som når du kjøper sko til deg selv, skal du tenke på at de skal kunne belastes sidelengs. Ikke ta feil og kjøp løpesko til sporter som foregår innendørs. Når du spiller innebandy i løpesko er det en risiko for at du kan tråkke feil, siden sålen er for høy og smal i forhold til belastningen som foregår sidelengs. En annen vanlig feil er at du kjøper fotballsko til innendørsbruk. Det anbefales heller ikke, siden fotballsko ikke er skapt for å takle de samme bevegelsene som finnes i innebandy. Fotballsko er også alt for dårlig dempet, som kan gi barnet ditt problemer med knærne. Det unngår du lett med riktig skovalg.


Vedlikehold av innebandyutstyr

Innebandy er en vintersport, selv om innebandy spilles innendørs. Derfor er det vanlig at du går med innebandykølla i både snø og regn. Selv om du bare går fra bussen eller bilen inn til hallen, kan fuktighet ødelegge teipen på kølla. All fuktighet, slik som svette, regn og snø, ødelegger etterhvert grepet på innebandykølla. Derfor må du bytte ut teipen med jevne mellomrom. Du kan bytte ofte hvis du spiller mye innebandy. Husk at turer utendørs bare fremskynder prosessen. Du kan unngå å bytte ut teipen hvis du kjøper beskyttelse til kølla eller en innebandybag. Hvis du bruker beskyttelsen rundt kølla etter bruk, vil teipen ha mye bedre holdbarhet. Du kommer derimot aldri helt unna. Det anbefales at du bytter teip før hver sesong. Hvis du er usikker på når teipen på innebandykølla skal byttes ut, kan du velge en lys farge. Da ser du når den er godt brukt og har blitt grå. Hvis du har spilt innebandy ganske ofte eller mye, så har du sikkert vært med på at enten din eller noen andres kølle har gått av. Husk at plast blir skjørt når det utsettes for kulde. Hvis innebandykølla har blitt liggende i bilen eller har blitt kjølt ned på en eller annen måte, er det stor risiko for at den går av. Du bør derfor kjøpe beskyttelse hvis du vet at innebandykølla skal bli liggende i bilen på vinteren.


Profesjonelt tips

Skyter du over målet når du spiller innebandy? Det er et vanlig problem at man skyter for høyt, men det kan løses på to enkle måter. En vanlig grunn til at du skyter over, er nemlig at du har kjøpt en for lang kølle. Den lange innebandykølla tvinger svingen i skuddet til å bli lengre og på den måten kommer ballen til å forlate bladet ditt senere i skuddet, som gir ballen en helt annen bane enn når du har en kortere innebandykølle. En annen vanlig årsak til at du skyter over målet, er at du har et blad som vinkler seg for mye oppover. Det kan du kontrollere ved å stille inn kølla loddrett og kikke ned på bladet, langsetter skaftet på innebandykølla. Hvis du ser hele mønsteret på bladet har du mest sannsynlig et overdrevent vinklet blad. Det løser du enten ved å endre teknikken din slik at du lener deg mer fremover i skuddposisjonen, eller så kan du vinkle om bladet ved å koke det. Hvis du behøver en quick-fix eller vil teste hvordan det føles med et rettere blad, kan du legge køllen mot bakken med forehand-siden nedover. Tråkk deretter lett på bladet, da rettes det ut.


Innebandy


INNEBANDY

Innebandy er en hurtigvoksende sport som er like populær blant både barn og juniorer som dame og herre. I innebandy-sortimentet på Sportamore finner du innebandyballer, innebandyblad, mål, keeperhansker, bager, svettebånd og innebandysko. Selvfølgelig har vi også innebandykøller med både left og right-handed fatning. Dine favorittmerker som Fatpipe, Salming, Unihoc, Zone og Exel finner du hos oss.


Hvor lang skal innebandykølla være?

Det er noen ting du bør ha i bakhodet når du skal kjøpe en innebandykølle, og det første er lengden på kølla. En innebandykølle bør ikke være for kort, men den vanligste feilen du kan gjøre er å kjøpe en for lang kølle. Som regel kan en for lang innebandykølle gjøre det lettere å skyte, men den kommer også til å hemme din øvrige teknikk ved å gi dårlige vinkler som hindrer bevegelsene dine. En innebandykølle i riktig lengde skal nå et sted mellom navlen og ribbeina. En mann som er middels lang har da som oftest en kølle som er over 100 centimeter lang, mens damer pleier å lande på 96 eller 92 centimeter. Hvis du ikke finner din favorittkølle i riktig lengde, kan du derimot kutte en lang innebandykølle slik at den passer deg. Det kan du gjøre helt på egenhånd hjemme, og start da nederst ved bladet. Ikke glem at du må lage nye hull for å feste bladet, og pass på at skruene ikke forsvinner. Noe som er viktig å tenke på når du kutter en kølle, er at flexen på kølla forandrer seg og kan bli litt hardere.


Hvor mye flex skal min innebandykølla ha?

At en innebandykølle har mye flex, innebærer at den er myk og kan bøyes. Hver gang du skyter så legger du tyngden og styrken din bak skuddet, slik at køllen «flexer». Flexen (svikten) i skaftet på kølla gir en slags slengball-effekt og gjør skuddet hardere. Som oftest står det på innebandykølla hvor mye flex den har, men du kan også kjenne etter for å finne ut om det føles riktig. Hvis du holder kølla med normal fatning, legger bladet mot bakken og deretter lener deg mot kølla, kan du se en tydelig flex (svikt) i skaftet. Hvis du ikke ser noe svikt i innebandykølla, bør du se etter en modell med enda mer flex. De aller fleste køller i herresortimentet har en flex på mellom 23 og 29 millimeter, mens køller til damer pleier å ha mellom 27 og 32. Det finnes innebandykøller med så mye som 36 i flex, men de er som oftest rettet mot barn og juniorer. Hva du skal sikte etter kommer helt an på teknikken din, hvor gammel du er samt hvor sterk du er. Jo mer du klarer å flexe med innebandykølla når du skyter, desto hardere blir skuddet. Hvis du vet at du ikke orker å svikte en kølle med 27 i flex, bør du derfor sjekke ut en modell med mer flex. Kjøp heller en myk modell enn en hard, hvis du er usikker på teknikken din.


Hvilket blad skal jeg kjøpe?

Det er veldig individuelt hvilket blad du skal ha. Når man snakker om innebandyblad pleier man blant annet å snakke om hvilken vinkel bladet har, men hvilken vinkel som passer deg kommer helt an på smak og behag. Fordelen med en stor vinkel på innebandybladet, er at det blir lettere å håndtere ballen med forehand-siden av bladet, altså den konkave siden av bladet. Ulempen er at det blir vanskeligere å håndtere ballen med din backhand-side, som er den konvekse siden av bladet. De aller fleste barn og juniorer spiller med en stor vinkel på bladet, mens de på elitenivå som oftest spiller med en mindre vinkel. Det finnes også noen innebandyspillere som faktisk spiller uten vinkel, og noen ekstreme eksempler som Ketil Kronberg og Alexander Rudd. De spiller med spissen vinklet bakover!


Husk at hvis du ikke er fornøyd med vinkelen på din nye kølle, kan du alltids fikse det hjemme. Derfor skal du heller kjøpe et nøytralt blad enn en med for mye vinkel. Det er lettere å endre vinkelen hvis du kjøper et nøytralt blad til innebandykølla, dersom du ønsker det. Du kan endre vinkelen på innebandykølla ved å varme opp litt vann i en stor kjele og deretter legge i bladet. Du kan også varme bladet med en varmluftpistol. Når bladet på innebandykølla er varmt, blir det mykt og du kan forme det selv. Husk at du ikke skal røre plasten med bare hender, du bør ha et håndkle eller en hanske mellom. Husk at du også må kjøle ned bladet etter at du har varmet det, slik at den nye vinkelen ikke går tilbake til sin opprinnelige form.


Hvordan skal innebandysko sitte?

Når du skal kjøpe sko til innebandy, er det viktig at du tenker på at innebandy er en veldig rask sport. Derfor trenger du innebandysko som kan belastes sidelengs og som takler raske retningsforandringer. I sortimentet vårt finner du modeller fra adidas, Salming, Unihoc og Asics. Unihoc er et innebandymerke som kun lager sko som egner seg for innebandy, mens både adidas, Salming og Asics er betydelig bredere. Hvis du er usikker på hvilke innebandysko du skal kjøpe, kan du alltid bestille flere modeller og sende tilbake de som ikke passer, eller kontakte vår kundeservice for gode råd.


Innebandyutstyr til barn og juniorer

Før i tiden var det uvanlig med beskyttelse, men nå for tiden skal alle barn og juniorer spille med innebandybriller. Brillene beskytter barnas øyne fra både baller og kølleblad, men det står også i regelboken at briller skal være på under kamp.


Juniorkøller

En vanlig feil mange gjør når de skal kjøpe innebandyutstyr til barna sine, er at de kjøper for lange køller. Mange foreldre ønsker at barnet skal ha noe å vokse i, og derfor går de heller for en lang innebandykølle enn en for kort. Sannheten er at de bare gjør barnet en bjørnetjeneste. For det første er det alltid en risiko for at en for lang innebandykølle veier for mye for barnet ditt, men det vil også hemme teknikken ved at kølla gir dårlige vinkler. Nå barnet ditt deretter begynner å kompensere for det, kan det bli vanskelig å ta det bort fra teknikken. Mange av de store merkene, slik som Salming og Unihoc, har derfor mange innebandykøller til barn med en veldig lav pris. Da har du mulighet til å kjøpe ny i takt med at barnet ditt vokser.


Juniorsko

Når du kjøper innebandysko til barnet ditt, akkurat som når du kjøper sko til deg selv, skal du tenke på at de skal kunne belastes sidelengs. Ikke ta feil og kjøp løpesko til sporter som foregår innendørs. Når du spiller innebandy i løpesko er det en risiko for at du kan tråkke feil, siden sålen er for høy og smal i forhold til belastningen som foregår sidelengs. En annen vanlig feil er at du kjøper fotballsko til innendørsbruk. Det anbefales heller ikke, siden fotballsko ikke er skapt for å takle de samme bevegelsene som finnes i innebandy. Fotballsko er også alt for dårlig dempet, som kan gi barnet ditt problemer med knærne. Det unngår du lett med riktig skovalg.


Vedlikehold av innebandyutstyr

Innebandy er en vintersport, selv om innebandy spilles innendørs. Derfor er det vanlig at du går med innebandykølla i både snø og regn. Selv om du bare går fra bussen eller bilen inn til hallen, kan fuktighet ødelegge teipen på kølla. All fuktighet, slik som svette, regn og snø, ødelegger etterhvert grepet på innebandykølla. Derfor må du bytte ut teipen med jevne mellomrom. Du kan bytte ofte hvis du spiller mye innebandy. Husk at turer utendørs bare fremskynder prosessen. Du kan unngå å bytte ut teipen hvis du kjøper beskyttelse til kølla eller en innebandybag. Hvis du bruker beskyttelsen rundt kølla etter bruk, vil teipen ha mye bedre holdbarhet. Du kommer derimot aldri helt unna. Det anbefales at du bytter teip før hver sesong. Hvis du er usikker på når teipen på innebandykølla skal byttes ut, kan du velge en lys farge. Da ser du når den er godt brukt og har blitt grå. Hvis du har spilt innebandy ganske ofte eller mye, så har du sikkert vært med på at enten din eller noen andres kølle har gått av. Husk at plast blir skjørt når det utsettes for kulde. Hvis innebandykølla har blitt liggende i bilen eller har blitt kjølt ned på en eller annen måte, er det stor risiko for at den går av. Du bør derfor kjøpe beskyttelse hvis du vet at innebandykølla skal bli liggende i bilen på vinteren.


Profesjonelt tips

Skyter du over målet når du spiller innebandy? Det er et vanlig problem at man skyter for høyt, men det kan løses på to enkle måter. En vanlig grunn til at du skyter over, er nemlig at du har kjøpt en for lang kølle. Den lange innebandykølla tvinger svingen i skuddet til å bli lengre og på den måten kommer ballen til å forlate bladet ditt senere i skuddet, som gir ballen en helt annen bane enn når du har en kortere innebandykølle. En annen vanlig årsak til at du skyter over målet, er at du har et blad som vinkler seg for mye oppover. Det kan du kontrollere ved å stille inn kølla loddrett og kikke ned på bladet, langsetter skaftet på innebandykølla. Hvis du ser hele mønsteret på bladet har du mest sannsynlig et overdrevent vinklet blad. Det løser du enten ved å endre teknikken din slik at du lener deg mer fremover i skuddposisjonen, eller så kan du vinkle om bladet ved å koke det. Hvis du behøver en quick-fix eller vil teste hvordan det føles med et rettere blad, kan du legge køllen mot bakken med forehand-siden nedover. Tråkk deretter lett på bladet, da rettes det ut.


more news