Fri frakt over 299 kr30 dagers åpent kjøpKjøp nå, betal i begynnelsen av mars

20% OFF på sko, også på røde priser!

Saucony

114 produkter

Saucony

Historien om Saucony: Ekte løping siden 1898

Saucony ble grunnlagt i 1898 og røttene kan spores tilbake til sandbankene langs floden Saucony Creek i Kutztown, Pennsylvania. Navnet Saucony stammer fra et ord som indianerne brukte for å beskrive en hurtig strømmende elv. I 1906 bygde Saucony Shoe Manufacturing Company sin første fabrikk ved elva, en to-etasjers teglsteinsbygning som var det første steget mot det som skulle bli en av verdens ledende produsenter av løpesko. Logoen er inspirert av elva der fabrikken lå. Det bølgende merket skal symbolisere den konstante flyten av vann i elva.

I dag kan man skjelne foretakets røtter i Sauconys logo, som er bygd opp av silhuetten av den uendelige strømmen av vann i nettopp denne elva og klippene på elvebredden, som illustreres gjennom tre tydelige punkter i elvesilhuetten.

I 1910 produserte foretaket 800 par sko daglig, og de spesialiserte seg på funksjonelle sko for barn og voksne. Samtidig som dette, langs Charles River i Cambridge, Massachusetts, hadde en innvandret russisk skomaker, Abraham Hyde, åpnet en skobutikk som produserte og solgte tøfler laget av tepperester. I 1940 hadde Hydes utvalg av sko vokst til å omfatte baseballsko, skøyter og bowlingsko. Under andre verdenskrig produserte man militærstøvler og faktum er at bedriften var alene om å få utmerkelsen Army-Navy E Award for utmerket produksjon. Allerede der begynte utmerkelsene som de senere årene ofte heter Editor’s Choice eller Best i Test. På 1960-tallet ble merket valgt ut, blant mange konkurrenter, til å produsere sko for NASA:s astronauter bl. a. skoene til den første amerikaneren som foretok en romvandring. Skoene står i dag på hovedkontoret i Boston og minner om kunnskapen og yrkesstoltheten som finnes i huset. I 1968 ervervet man Saucony Shoe Manufacturing Company i Kutztown og begynte for alvor å begi seg inn i produksjon av løpesko.

Saucony løpesko hadde vært et merke for et fåtall trofaste løpere fram til 1977, da bedriftens sko for første gang ble fremhevet med en utmerkelse for ”Beste kvalitet” i et amerikansk magasin. Denne publisiteten etablerte varemerket Saucony og gav dem det gode ryktet de fremdeles har i dag for å produsere løpesko med høy kvalitet, prestasjon og levetid. Starten av 1980-tallet ble banebrytende for bedriften. I 1980 ble Trainer 80 introdusert som markedets første løpesko med mokkasinlest, dvs at man syr sammen stoffoverdelen med lesten. I 1981 slapp Saucony modellen Jazz, den mest tekniske løpeskoen som fantes ved lanseringen, og etablerte merkets velrenommerte passform og trekantformede knotter på sålen. Jazz er en av de mest populære skoene gjennom tidene og er den ledende modellen i Sauconys sneakerlinje Saucony Originals. Etter dette startet for alvor den lange reisen der man kontinuerlig driver videre innovasjonen innen løpesko og utstyr med ny teknologi, nye materialer og design som gang på gang revolusjonerer markedet.

Et merke for eliten

I 1982 ble Saucony introdusert for første gang i Norden, av tidligere eliteløper Heinz Gehrig, VD for Gerisale som representerer Saucony i Norden. I forbindelse med Stockholm Marathon i 1982 ble Saucony presentert for de nordiske løperne som et premium alternativ innen løp. Sverige var da det første landet utenfor USA der Sauconyskoene så dagens lys. Saucony fikk en flyvende start ved at Gerisale markedsførte dem sammen med SUB#4 løpsklær, et av datidens største merker innen løpstekstil, som holdt det svenske friidrettslandslaget med utstyr i 8 år. Modellene het da Jazz, Dixon Trainer og Freedom Trainer og toppet allerede da skotester i Runners World’s. Fascinasjonen for det nye merket, med den siste teknologien fra Boston, var stor og mottakelsen ble fantastisk. Det ble introdusert i Norge i 1986, i Danmark i 1992 og i starten av 2000-tallet i Finland. I dag finnes Saucony i over 80 land og er et av de raskest voksende skovaremerkene i bransjen.

Løping har endret seg enormt de siste tiårene: fra svært konkurranseorientert og tidsfokusert til mer lystbetont og livsstilpreget. Samtidig har man likevel opprettholdt jakten på kvalitet og perfeksjon. Saucony har i alle år ligget i forkant med utvikling og innovasjon, noe som fortsatt lokker til seg en del av de beste idrettsutøverne. Gjennom årene har Saucony hatt en mengde internasjonale og nordiske løpere i sitt team. Det første store ikonet var Rod Dixon, vinner av New York Marathon i 1983 i et av de mest dramatiske oppgjørene gjennom tidene, der Dixon tok igjen Geoff Smith ved 41,8 km for så å vinne med 9 sekunder (se klipp). Siden da har seirene for Team Saucony vært mange med blant andre den norske Lidingöloppsvinneren Oyvind Dahl, SM-mesteren og flerfoldig SM-rekordholder på 800m Martin Enholm, flere SM-vinnere på maratondistansen som Åke ”Biten” Eriksson, Erik Sjöqvist og Annelie Söderström. De siste årene er navnene innen løping i stedet Andreas Bube (EM-sølv på 800m), Mårten Boström (VM-gull i orientering) og Louise Nilsson, Klara Bodinson, Staffan Ek og Daniel Lundgren som konkurrerer i de blå og gule fargene i de store mesterskapene.

Etter at Greg Welch (1994) og Heather Fuhr (1997) vant verdensmesterskapet i IRONMAN i Kona på Hawaii, begynte Saucony også bli svært populært i Triathlon-kretser. Dette resulterte i at man i årene mellom 1998-2002 også sponset det svenske Triathlon-landslaget og i dag er flere av Sveriges beste triathleter som Jonas Djurback, Camilla Lindholm (beste svenske IRONMAN Kalmar), Åsa Lundström (beste svenske IRONMAN Hawaii), Lennart Moberg (Vinner av ÖtillÖ 2014) og Emma Graaf del av Sauconys team.

Innovasjonen

Saucony har alltid vært synonymt med høyteknologiske sko og innovasjon. Basen i dette har vært utviklingen av skoenes passform og støtdemping. I 1990 ble GRID-systemet lansert over hele Sauconys sortiment. Denne støtdempingsteknologien bestod av et nett (grid) lik en oppspent tennisracket, som tok imot belastning på en måte som gjorde den til den første mellomsåleteknologien som tilbød både støtdemping og stabilitet, noe som gav teknologien mange internasjonale utmerkelser. GRID er senere utviklet til ProGrid 2007 og til PWRGRID+ 2014. Støtdempingen i Sauconys sko i dag bygger på disse levende foam-materialene som bidrar til energigjenvinning, spenst og lang holdbarhet.

En stor ledestjerne innenfor Sauconys innovasjon de siste ti årene baserer på et enormt forskningsarbeid om løpingens biomekanikk. Sammen med Steadman Hawkins instituttet i USA har man forsket på hvordan forutsetningene påvirker og endres gjennom hele løpssteget, for ulike typer løpere, fra de setter foten ned til fraspark. Før barfotløp kom på banen ble man kontaktet av ulike foretak som ville utvikle barfotsko for å møte etterspørselen på det som skulle komme til å bli neste store hype. Dette takket man nei til og valgte å fortsette med forskning på området, noe som snart skulle resultere i dagens rådende løpeskotrend. I 2010 introduserte man modellen Kinvara, en minimalistisk konstruert modell som skilte seg ut fra andre sko på markedet. I stedet for å oppnå minimalisme ved å ta bort all såle og støtdemping, var nøkkelen for å oppnå den lette følelsen en justering av det såkalte hæl-til-tå-droppet, forskjellen i høyde mellom hæl og tå. Kinvara var den første store modellen på markedet med 4mm hæl-til-tå dropp. Tradisjonelle joggesko har hatt et dropp på ca 10-15mm, noe som de første løpeskoene på 70-tallet hentet fra sko med hæl og som har levd videre som følge av tradisjon. Kinvara gjorde at løperen hadde mulighet til å lande på fotens midtparti eller fremre del samtidig som de hadde tilstrekkelig med støtdemping. Den ble en stor suksess og populær blant mange løpere som søkte en sko til hverdagstrening, med lav vekt og mulighet for framfotløping. Hele den biomekaniske terminologien finnes i dag over hele Sauconys og denne innovasjonen har ledet til mange produktutmerkelser, 27 bare i 2014.

 

Gledelig nok så har skoindustrien i dag gått tilbake til grunnidéen med å bygge mer naturlige, lettere sko. Og i fremtiden kan Saucony-løpere se fram mot nye innovasjoner som f. eks. ISOFIT som revolusjonerer passformen i løpesko. For det er nettopp det som har drevet Saucony framover gjennom denne reisen over flere århundrer – å alltid utfordre, alltid drive innovasjonen for å forbedre forutsetningene for løpere slik at de kan nå sine mål, både eliteløpere og mosjonister. Det løftet om prestasjon og kvalitet kan spores tilbake til de første skoene i Pennsylvania i slutten av 1800-tallet, og det faktum at så mange flere hvert år velger Saucony som sin treningspartner, gjør at vi i dag kan stå for det mer enn noensinne. Løperarven er sterk og når mange merker ser ut til å utvide til andre idretter, så handler det for Saucony fremdeles om en ting – ekte løping.

Guide 13
Nyhet
Saucony
Guide 13
1599 NOK
Guide 13
Nyhet
Saucony
Guide 13
1599 NOK
Guide 13
Nyhet
Saucony
Guide 13
1599 NOK

Saucony

Historien om Saucony: Ekte løping siden 1898

Saucony ble grunnlagt i 1898 og røttene kan spores tilbake til sandbankene langs floden Saucony Creek i Kutztown, Pennsylvania. Navnet Saucony stammer fra et ord som indianerne brukte for å beskrive en hurtig strømmende elv. I 1906 bygde Saucony Shoe Manufacturing Company sin første fabrikk ved elva, en to-etasjers teglsteinsbygning som var det første steget mot det som skulle bli en av verdens ledende produsenter av løpesko. Logoen er inspirert av elva der fabrikken lå. Det bølgende merket skal symbolisere den konstante flyten av vann i elva.

I dag kan man skjelne foretakets røtter i Sauconys logo, som er bygd opp av silhuetten av den uendelige strømmen av vann i nettopp denne elva og klippene på elvebredden, som illustreres gjennom tre tydelige punkter i elvesilhuetten.

I 1910 produserte foretaket 800 par sko daglig, og de spesialiserte seg på funksjonelle sko for barn og voksne. Samtidig som dette, langs Charles River i Cambridge, Massachusetts, hadde en innvandret russisk skomaker, Abraham Hyde, åpnet en skobutikk som produserte og solgte tøfler laget av tepperester. I 1940 hadde Hydes utvalg av sko vokst til å omfatte baseballsko, skøyter og bowlingsko. Under andre verdenskrig produserte man militærstøvler og faktum er at bedriften var alene om å få utmerkelsen Army-Navy E Award for utmerket produksjon. Allerede der begynte utmerkelsene som de senere årene ofte heter Editor’s Choice eller Best i Test. På 1960-tallet ble merket valgt ut, blant mange konkurrenter, til å produsere sko for NASA:s astronauter bl. a. skoene til den første amerikaneren som foretok en romvandring. Skoene står i dag på hovedkontoret i Boston og minner om kunnskapen og yrkesstoltheten som finnes i huset. I 1968 ervervet man Saucony Shoe Manufacturing Company i Kutztown og begynte for alvor å begi seg inn i produksjon av løpesko.

Saucony løpesko hadde vært et merke for et fåtall trofaste løpere fram til 1977, da bedriftens sko for første gang ble fremhevet med en utmerkelse for ”Beste kvalitet” i et amerikansk magasin. Denne publisiteten etablerte varemerket Saucony og gav dem det gode ryktet de fremdeles har i dag for å produsere løpesko med høy kvalitet, prestasjon og levetid. Starten av 1980-tallet ble banebrytende for bedriften. I 1980 ble Trainer 80 introdusert som markedets første løpesko med mokkasinlest, dvs at man syr sammen stoffoverdelen med lesten. I 1981 slapp Saucony modellen Jazz, den mest tekniske løpeskoen som fantes ved lanseringen, og etablerte merkets velrenommerte passform og trekantformede knotter på sålen. Jazz er en av de mest populære skoene gjennom tidene og er den ledende modellen i Sauconys sneakerlinje Saucony Originals. Etter dette startet for alvor den lange reisen der man kontinuerlig driver videre innovasjonen innen løpesko og utstyr med ny teknologi, nye materialer og design som gang på gang revolusjonerer markedet.

Et merke for eliten

I 1982 ble Saucony introdusert for første gang i Norden, av tidligere eliteløper Heinz Gehrig, VD for Gerisale som representerer Saucony i Norden. I forbindelse med Stockholm Marathon i 1982 ble Saucony presentert for de nordiske løperne som et premium alternativ innen løp. Sverige var da det første landet utenfor USA der Sauconyskoene så dagens lys. Saucony fikk en flyvende start ved at Gerisale markedsførte dem sammen med SUB#4 løpsklær, et av datidens største merker innen løpstekstil, som holdt det svenske friidrettslandslaget med utstyr i 8 år. Modellene het da Jazz, Dixon Trainer og Freedom Trainer og toppet allerede da skotester i Runners World’s. Fascinasjonen for det nye merket, med den siste teknologien fra Boston, var stor og mottakelsen ble fantastisk. Det ble introdusert i Norge i 1986, i Danmark i 1992 og i starten av 2000-tallet i Finland. I dag finnes Saucony i over 80 land og er et av de raskest voksende skovaremerkene i bransjen.

Løping har endret seg enormt de siste tiårene: fra svært konkurranseorientert og tidsfokusert til mer lystbetont og livsstilpreget. Samtidig har man likevel opprettholdt jakten på kvalitet og perfeksjon. Saucony har i alle år ligget i forkant med utvikling og innovasjon, noe som fortsatt lokker til seg en del av de beste idrettsutøverne. Gjennom årene har Saucony hatt en mengde internasjonale og nordiske løpere i sitt team. Det første store ikonet var Rod Dixon, vinner av New York Marathon i 1983 i et av de mest dramatiske oppgjørene gjennom tidene, der Dixon tok igjen Geoff Smith ved 41,8 km for så å vinne med 9 sekunder (se klipp). Siden da har seirene for Team Saucony vært mange med blant andre den norske Lidingöloppsvinneren Oyvind Dahl, SM-mesteren og flerfoldig SM-rekordholder på 800m Martin Enholm, flere SM-vinnere på maratondistansen som Åke ”Biten” Eriksson, Erik Sjöqvist og Annelie Söderström. De siste årene er navnene innen løping i stedet Andreas Bube (EM-sølv på 800m), Mårten Boström (VM-gull i orientering) og Louise Nilsson, Klara Bodinson, Staffan Ek og Daniel Lundgren som konkurrerer i de blå og gule fargene i de store mesterskapene.

Etter at Greg Welch (1994) og Heather Fuhr (1997) vant verdensmesterskapet i IRONMAN i Kona på Hawaii, begynte Saucony også bli svært populært i Triathlon-kretser. Dette resulterte i at man i årene mellom 1998-2002 også sponset det svenske Triathlon-landslaget og i dag er flere av Sveriges beste triathleter som Jonas Djurback, Camilla Lindholm (beste svenske IRONMAN Kalmar), Åsa Lundström (beste svenske IRONMAN Hawaii), Lennart Moberg (Vinner av ÖtillÖ 2014) og Emma Graaf del av Sauconys team.

Innovasjonen

Saucony har alltid vært synonymt med høyteknologiske sko og innovasjon. Basen i dette har vært utviklingen av skoenes passform og støtdemping. I 1990 ble GRID-systemet lansert over hele Sauconys sortiment. Denne støtdempingsteknologien bestod av et nett (grid) lik en oppspent tennisracket, som tok imot belastning på en måte som gjorde den til den første mellomsåleteknologien som tilbød både støtdemping og stabilitet, noe som gav teknologien mange internasjonale utmerkelser. GRID er senere utviklet til ProGrid 2007 og til PWRGRID+ 2014. Støtdempingen i Sauconys sko i dag bygger på disse levende foam-materialene som bidrar til energigjenvinning, spenst og lang holdbarhet.

En stor ledestjerne innenfor Sauconys innovasjon de siste ti årene baserer på et enormt forskningsarbeid om løpingens biomekanikk. Sammen med Steadman Hawkins instituttet i USA har man forsket på hvordan forutsetningene påvirker og endres gjennom hele løpssteget, for ulike typer løpere, fra de setter foten ned til fraspark. Før barfotløp kom på banen ble man kontaktet av ulike foretak som ville utvikle barfotsko for å møte etterspørselen på det som skulle komme til å bli neste store hype. Dette takket man nei til og valgte å fortsette med forskning på området, noe som snart skulle resultere i dagens rådende løpeskotrend. I 2010 introduserte man modellen Kinvara, en minimalistisk konstruert modell som skilte seg ut fra andre sko på markedet. I stedet for å oppnå minimalisme ved å ta bort all såle og støtdemping, var nøkkelen for å oppnå den lette følelsen en justering av det såkalte hæl-til-tå-droppet, forskjellen i høyde mellom hæl og tå. Kinvara var den første store modellen på markedet med 4mm hæl-til-tå dropp. Tradisjonelle joggesko har hatt et dropp på ca 10-15mm, noe som de første løpeskoene på 70-tallet hentet fra sko med hæl og som har levd videre som følge av tradisjon. Kinvara gjorde at løperen hadde mulighet til å lande på fotens midtparti eller fremre del samtidig som de hadde tilstrekkelig med støtdemping. Den ble en stor suksess og populær blant mange løpere som søkte en sko til hverdagstrening, med lav vekt og mulighet for framfotløping. Hele den biomekaniske terminologien finnes i dag over hele Sauconys og denne innovasjonen har ledet til mange produktutmerkelser, 27 bare i 2014.

 

Gledelig nok så har skoindustrien i dag gått tilbake til grunnidéen med å bygge mer naturlige, lettere sko. Og i fremtiden kan Saucony-løpere se fram mot nye innovasjoner som f. eks. ISOFIT som revolusjonerer passformen i løpesko. For det er nettopp det som har drevet Saucony framover gjennom denne reisen over flere århundrer – å alltid utfordre, alltid drive innovasjonen for å forbedre forutsetningene for løpere slik at de kan nå sine mål, både eliteløpere og mosjonister. Det løftet om prestasjon og kvalitet kan spores tilbake til de første skoene i Pennsylvania i slutten av 1800-tallet, og det faktum at så mange flere hvert år velger Saucony som sin treningspartner, gjør at vi i dag kan stå for det mer enn noensinne. Løperarven er sterk og når mange merker ser ut til å utvide til andre idretter, så handler det for Saucony fremdeles om en ting – ekte løping.

more news
houdini

Guide til innkjøp av skallbukser

Skal du stå på ski, gå en fjelltur eller klatre? Uansett aktivitet, bør du tenke på dette når du skal kjøpe en ny skallbukse.

3 timer siden
Mote & trender
löpning och puls miljöbild 2

Løpskalenderen 2020 – Løpene du ikke kan gå glipp av i Norge

Ønsker du å gjennomføre et løp i 2020? Det vil vi! Her finner du informasjon om noen morsomme løp du ikke kan gå glipp av i år. Knyt lissene, nå kjører vi på!

15 timer siden
Sport & trening
STefan_2

6 yogaposisjoner som løser opp stive hofter

Med en stillesittende jobb er det stor fare for at du kan få både en dårlig holdning og en vond rygg. Det finnes imidlertid måter du kan motvirke stivhet på. Her er 6 enkle øvelser som løser opp hoftepartiet.

2 dager siden
Friluft & Velvære
Yoga Nidra

Trendspaning: Finn roen med yoga nidra

Synes du det er vanskelig å slappe av i helgene eller roe ned om kvelden? Her er den trendy yogaformen som hjelper deg å slappe av og lar deg slippe unna stresset – Yoga nidra.

3 dager siden
Friluft & Velvære
Träna med gummiband

10 øvelser du kan ta med treningsstrikk

Tren hele kroppen med en effektiv sirkeløkt – alt du trenger er en treningsstrikk. Her er treningsøkten du kan utføre uten vekter.

4 dager siden
Sport & trening
nacke

Derfor bør du ikke knekke opp ryggen selv

Bøyer du ofte hodet til det knekker eller presser ryggen bakover for å knekke opp? Det bør du slutte med umiddelbart! Naprapaten Mauro Toro Martinez forklarer hvorfor.

4 dager siden
Friluft & Velvære
IMG_3597.JPG

Rumpetrening: 5 effektive øvelser med treningsstrikk

Form rumpa ved hjelp av treningsstrikk. Her er 5 effektive øvelser som garantert kommer til å brenne i setemusklene!

4 dager siden
Sport & trening
sträckning baksida lår

Slik behandler du en muskelstrekk

Hvis du får en muskelstrekk er det viktig at du behandler den riktig for å minimere skaden og forkorte restitusjonstiden. Her finner du de mest effektive tipsene fra naprapaten.

5 dager siden
Friluft & Velvære
Test av träningsskor för damer

Test av årets beste treningssko til dame

Er du nysgjerrig på hva det nye året har å tilby i form av treningssko? Vi har trent i fem av de beste modellene i 2020, som egner seg for trening på treningssenteret eller i salen.

6 dager siden
Mote & trender
Träningsskor test header

Test! Årets beste treningssko til herre

Det nye året har allerede begynt, og dersom du ikke allerede har kommet deg på treningssenteret, er det nå på tide. Få hjelp til å oppfylle nyttårsforsettet med nye treningssko som passer innendørs. Her er årets beste modeller fra Nike, Reebok og Under Armour.

6 dager siden
Mote & trender
Guide padelracket

Ekspertens tips: Slik velger du riktig padelracket

Er du ny på padelbanen eller ønsker å oppdatere spillet ditt med en ny racket? Den profesjonelle treneren Andréas Johansson vet hva du bør tenke på før du kjøper en padelracket.

6 dager siden
Sport & trening
Header.png

Test: Treningstightsen du bare må ha

Tights er et treningsplagg som passer til alle former for trening: yoga, treningsøkter med høy intensitet, gruppetimer og styrketrening. I denne testen har testpanelet prøvd mange tights for å kåre de beste!

6 dager siden
Mote & trender
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconys nye stabile løpesko

I 2020 har skoprodusenten Saucony bestemt seg for å gjøre noe nytt i produksjonen av stabile løpesko. Her er alt du trenger å vite om den nye innovasjonen, og hvorfor du bør oppdatere deg med en gang!

14 jan 2020
Mote & trender
Header.png

Test: Årets beste treningsvesker

Treningsvesken er din faste følgesvenn når du skal på trening. I denne testen av sesongens heteste modeller, kan du finne den perfekte modellen for deg!

11 jan 2020
Mote & trender
Gabriella Picano

Så ofte bør du trene for å bygge muskler

Hvor mye må du trene for å se tydelige resultater av treningen din? Og hvor ofte bør du egentlig trene i løpet av uken? Vi har snakket med eksperten og PT-en Gabriella Picano, som har alle svarene.

10 jan 2020
Sport & trening