Vi leverer før julÅpent kjøp til og med 24. januarKjøp nå, betal i slutten av januar

30% rabattkode på myke gaver!

saucony

Saucony

131 produkter

Saucony

Historien om Saucony: Ekte løping siden 1898

Saucony ble grunnlagt i 1898 og røttene kan spores tilbake til sandbankene langs floden Saucony Creek i Kutztown, Pennsylvania. Navnet Saucony stammer fra et ord som indianerne brukte for å beskrive en hurtig strømmende elv. I 1906 bygde Saucony Shoe Manufacturing Company sin første fabrikk ved elva, en to-etasjers teglsteinsbygning som var det første steget mot det som skulle bli en av verdens ledende produsenter av løpesko. Logoen er inspirert av elva der fabrikken lå. Det bølgende merket skal symbolisere den konstante flyten av vann i elva.

I dag kan man skjelne foretakets røtter i Sauconys logo, som er bygd opp av silhuetten av den uendelige strømmen av vann i nettopp denne elva og klippene på elvebredden, som illustreres gjennom tre tydelige punkter i elvesilhuetten.

I 1910 produserte foretaket 800 par sko daglig, og de spesialiserte seg på funksjonelle sko for barn og voksne. Samtidig som dette, langs Charles River i Cambridge, Massachusetts, hadde en innvandret russisk skomaker, Abraham Hyde, åpnet en skobutikk som produserte og solgte tøfler laget av tepperester. I 1940 hadde Hydes utvalg av sko vokst til å omfatte baseballsko, skøyter og bowlingsko. Under andre verdenskrig produserte man militærstøvler og faktum er at bedriften var alene om å få utmerkelsen Army-Navy E Award for utmerket produksjon. Allerede der begynte utmerkelsene som de senere årene ofte heter Editor’s Choice eller Best i Test. På 1960-tallet ble merket valgt ut, blant mange konkurrenter, til å produsere sko for NASA:s astronauter bl. a. skoene til den første amerikaneren som foretok en romvandring. Skoene står i dag på hovedkontoret i Boston og minner om kunnskapen og yrkesstoltheten som finnes i huset. I 1968 ervervet man Saucony Shoe Manufacturing Company i Kutztown og begynte for alvor å begi seg inn i produksjon av løpesko.

Saucony løpesko hadde vært et merke for et fåtall trofaste løpere fram til 1977, da bedriftens sko for første gang ble fremhevet med en utmerkelse for ”Beste kvalitet” i et amerikansk magasin. Denne publisiteten etablerte varemerket Saucony og gav dem det gode ryktet de fremdeles har i dag for å produsere løpesko med høy kvalitet, prestasjon og levetid. Starten av 1980-tallet ble banebrytende for bedriften. I 1980 ble Trainer 80 introdusert som markedets første løpesko med mokkasinlest, dvs at man syr sammen stoffoverdelen med lesten. I 1981 slapp Saucony modellen Jazz, den mest tekniske løpeskoen som fantes ved lanseringen, og etablerte merkets velrenommerte passform og trekantformede knotter på sålen. Jazz er en av de mest populære skoene gjennom tidene og er den ledende modellen i Sauconys sneakerlinje Saucony Originals. Etter dette startet for alvor den lange reisen der man kontinuerlig driver videre innovasjonen innen løpesko og utstyr med ny teknologi, nye materialer og design som gang på gang revolusjonerer markedet.

Et merke for eliten

I 1982 ble Saucony introdusert for første gang i Norden, av tidligere eliteløper Heinz Gehrig, VD for Gerisale som representerer Saucony i Norden. I forbindelse med Stockholm Marathon i 1982 ble Saucony presentert for de nordiske løperne som et premium alternativ innen løp. Sverige var da det første landet utenfor USA der Sauconyskoene så dagens lys. Saucony fikk en flyvende start ved at Gerisale markedsførte dem sammen med SUB#4 løpsklær, et av datidens største merker innen løpstekstil, som holdt det svenske friidrettslandslaget med utstyr i 8 år. Modellene het da Jazz, Dixon Trainer og Freedom Trainer og toppet allerede da skotester i Runners World’s. Fascinasjonen for det nye merket, med den siste teknologien fra Boston, var stor og mottakelsen ble fantastisk. Det ble introdusert i Norge i 1986, i Danmark i 1992 og i starten av 2000-tallet i Finland. I dag finnes Saucony i over 80 land og er et av de raskest voksende skovaremerkene i bransjen.

Løping har endret seg enormt de siste tiårene: fra svært konkurranseorientert og tidsfokusert til mer lystbetont og livsstilpreget. Samtidig har man likevel opprettholdt jakten på kvalitet og perfeksjon. Saucony har i alle år ligget i forkant med utvikling og innovasjon, noe som fortsatt lokker til seg en del av de beste idrettsutøverne. Gjennom årene har Saucony hatt en mengde internasjonale og nordiske løpere i sitt team. Det første store ikonet var Rod Dixon, vinner av New York Marathon i 1983 i et av de mest dramatiske oppgjørene gjennom tidene, der Dixon tok igjen Geoff Smith ved 41,8 km for så å vinne med 9 sekunder (se klipp). Siden da har seirene for Team Saucony vært mange med blant andre den norske Lidingöloppsvinneren Oyvind Dahl, SM-mesteren og flerfoldig SM-rekordholder på 800m Martin Enholm, flere SM-vinnere på maratondistansen som Åke ”Biten” Eriksson, Erik Sjöqvist og Annelie Söderström. De siste årene er navnene innen løping i stedet Andreas Bube (EM-sølv på 800m), Mårten Boström (VM-gull i orientering) og Louise Nilsson, Klara Bodinson, Staffan Ek og Daniel Lundgren som konkurrerer i de blå og gule fargene i de store mesterskapene.

Etter at Greg Welch (1994) og Heather Fuhr (1997) vant verdensmesterskapet i IRONMAN i Kona på Hawaii, begynte Saucony også bli svært populært i Triathlon-kretser. Dette resulterte i at man i årene mellom 1998-2002 også sponset det svenske Triathlon-landslaget og i dag er flere av Sveriges beste triathleter som Jonas Djurback, Camilla Lindholm (beste svenske IRONMAN Kalmar), Åsa Lundström (beste svenske IRONMAN Hawaii), Lennart Moberg (Vinner av ÖtillÖ 2014) og Emma Graaf del av Sauconys team.

Innovasjonen

Saucony har alltid vært synonymt med høyteknologiske sko og innovasjon. Basen i dette har vært utviklingen av skoenes passform og støtdemping. I 1990 ble GRID-systemet lansert over hele Sauconys sortiment. Denne støtdempingsteknologien bestod av et nett (grid) lik en oppspent tennisracket, som tok imot belastning på en måte som gjorde den til den første mellomsåleteknologien som tilbød både støtdemping og stabilitet, noe som gav teknologien mange internasjonale utmerkelser. GRID er senere utviklet til ProGrid 2007 og til PWRGRID+ 2014. Støtdempingen i Sauconys sko i dag bygger på disse levende foam-materialene som bidrar til energigjenvinning, spenst og lang holdbarhet.

En stor ledestjerne innenfor Sauconys innovasjon de siste ti årene baserer på et enormt forskningsarbeid om løpingens biomekanikk. Sammen med Steadman Hawkins instituttet i USA har man forsket på hvordan forutsetningene påvirker og endres gjennom hele løpssteget, for ulike typer løpere, fra de setter foten ned til fraspark. Før barfotløp kom på banen ble man kontaktet av ulike foretak som ville utvikle barfotsko for å møte etterspørselen på det som skulle komme til å bli neste store hype. Dette takket man nei til og valgte å fortsette med forskning på området, noe som snart skulle resultere i dagens rådende løpeskotrend. I 2010 introduserte man modellen Kinvara, en minimalistisk konstruert modell som skilte seg ut fra andre sko på markedet. I stedet for å oppnå minimalisme ved å ta bort all såle og støtdemping, var nøkkelen for å oppnå den lette følelsen en justering av det såkalte hæl-til-tå-droppet, forskjellen i høyde mellom hæl og tå. Kinvara var den første store modellen på markedet med 4mm hæl-til-tå dropp. Tradisjonelle joggesko har hatt et dropp på ca 10-15mm, noe som de første løpeskoene på 70-tallet hentet fra sko med hæl og som har levd videre som følge av tradisjon. Kinvara gjorde at løperen hadde mulighet til å lande på fotens midtparti eller fremre del samtidig som de hadde tilstrekkelig med støtdemping. Den ble en stor suksess og populær blant mange løpere som søkte en sko til hverdagstrening, med lav vekt og mulighet for framfotløping. Hele den biomekaniske terminologien finnes i dag over hele Sauconys og denne innovasjonen har ledet til mange produktutmerkelser, 27 bare i 2014.

 

Gledelig nok så har skoindustrien i dag gått tilbake til grunnidéen med å bygge mer naturlige, lettere sko. Og i fremtiden kan Saucony-løpere se fram mot nye innovasjoner som f. eks. ISOFIT som revolusjonerer passformen i løpesko. For det er nettopp det som har drevet Saucony framover gjennom denne reisen over flere århundrer – å alltid utfordre, alltid drive innovasjonen for å forbedre forutsetningene for løpere slik at de kan nå sine mål, både eliteløpere og mosjonister. Det løftet om prestasjon og kvalitet kan spores tilbake til de første skoene i Pennsylvania i slutten av 1800-tallet, og det faktum at så mange flere hvert år velger Saucony som sin treningspartner, gjør at vi i dag kan stå for det mer enn noensinne. Løperarven er sterk og når mange merker ser ut til å utvide til andre idretter, så handler det for Saucony fremdeles om en ting – ekte løping.

Saucony

Historien om Saucony: Ekte løping siden 1898

Saucony ble grunnlagt i 1898 og røttene kan spores tilbake til sandbankene langs floden Saucony Creek i Kutztown, Pennsylvania. Navnet Saucony stammer fra et ord som indianerne brukte for å beskrive en hurtig strømmende elv. I 1906 bygde Saucony Shoe Manufacturing Company sin første fabrikk ved elva, en to-etasjers teglsteinsbygning som var det første steget mot det som skulle bli en av verdens ledende produsenter av løpesko. Logoen er inspirert av elva der fabrikken lå. Det bølgende merket skal symbolisere den konstante flyten av vann i elva.

I dag kan man skjelne foretakets røtter i Sauconys logo, som er bygd opp av silhuetten av den uendelige strømmen av vann i nettopp denne elva og klippene på elvebredden, som illustreres gjennom tre tydelige punkter i elvesilhuetten.

I 1910 produserte foretaket 800 par sko daglig, og de spesialiserte seg på funksjonelle sko for barn og voksne. Samtidig som dette, langs Charles River i Cambridge, Massachusetts, hadde en innvandret russisk skomaker, Abraham Hyde, åpnet en skobutikk som produserte og solgte tøfler laget av tepperester. I 1940 hadde Hydes utvalg av sko vokst til å omfatte baseballsko, skøyter og bowlingsko. Under andre verdenskrig produserte man militærstøvler og faktum er at bedriften var alene om å få utmerkelsen Army-Navy E Award for utmerket produksjon. Allerede der begynte utmerkelsene som de senere årene ofte heter Editor’s Choice eller Best i Test. På 1960-tallet ble merket valgt ut, blant mange konkurrenter, til å produsere sko for NASA:s astronauter bl. a. skoene til den første amerikaneren som foretok en romvandring. Skoene står i dag på hovedkontoret i Boston og minner om kunnskapen og yrkesstoltheten som finnes i huset. I 1968 ervervet man Saucony Shoe Manufacturing Company i Kutztown og begynte for alvor å begi seg inn i produksjon av løpesko.

Saucony løpesko hadde vært et merke for et fåtall trofaste løpere fram til 1977, da bedriftens sko for første gang ble fremhevet med en utmerkelse for ”Beste kvalitet” i et amerikansk magasin. Denne publisiteten etablerte varemerket Saucony og gav dem det gode ryktet de fremdeles har i dag for å produsere løpesko med høy kvalitet, prestasjon og levetid. Starten av 1980-tallet ble banebrytende for bedriften. I 1980 ble Trainer 80 introdusert som markedets første løpesko med mokkasinlest, dvs at man syr sammen stoffoverdelen med lesten. I 1981 slapp Saucony modellen Jazz, den mest tekniske løpeskoen som fantes ved lanseringen, og etablerte merkets velrenommerte passform og trekantformede knotter på sålen. Jazz er en av de mest populære skoene gjennom tidene og er den ledende modellen i Sauconys sneakerlinje Saucony Originals. Etter dette startet for alvor den lange reisen der man kontinuerlig driver videre innovasjonen innen løpesko og utstyr med ny teknologi, nye materialer og design som gang på gang revolusjonerer markedet.

Et merke for eliten

I 1982 ble Saucony introdusert for første gang i Norden, av tidligere eliteløper Heinz Gehrig, VD for Gerisale som representerer Saucony i Norden. I forbindelse med Stockholm Marathon i 1982 ble Saucony presentert for de nordiske løperne som et premium alternativ innen løp. Sverige var da det første landet utenfor USA der Sauconyskoene så dagens lys. Saucony fikk en flyvende start ved at Gerisale markedsførte dem sammen med SUB#4 løpsklær, et av datidens største merker innen løpstekstil, som holdt det svenske friidrettslandslaget med utstyr i 8 år. Modellene het da Jazz, Dixon Trainer og Freedom Trainer og toppet allerede da skotester i Runners World’s. Fascinasjonen for det nye merket, med den siste teknologien fra Boston, var stor og mottakelsen ble fantastisk. Det ble introdusert i Norge i 1986, i Danmark i 1992 og i starten av 2000-tallet i Finland. I dag finnes Saucony i over 80 land og er et av de raskest voksende skovaremerkene i bransjen.

Løping har endret seg enormt de siste tiårene: fra svært konkurranseorientert og tidsfokusert til mer lystbetont og livsstilpreget. Samtidig har man likevel opprettholdt jakten på kvalitet og perfeksjon. Saucony har i alle år ligget i forkant med utvikling og innovasjon, noe som fortsatt lokker til seg en del av de beste idrettsutøverne. Gjennom årene har Saucony hatt en mengde internasjonale og nordiske løpere i sitt team. Det første store ikonet var Rod Dixon, vinner av New York Marathon i 1983 i et av de mest dramatiske oppgjørene gjennom tidene, der Dixon tok igjen Geoff Smith ved 41,8 km for så å vinne med 9 sekunder (se klipp). Siden da har seirene for Team Saucony vært mange med blant andre den norske Lidingöloppsvinneren Oyvind Dahl, SM-mesteren og flerfoldig SM-rekordholder på 800m Martin Enholm, flere SM-vinnere på maratondistansen som Åke ”Biten” Eriksson, Erik Sjöqvist og Annelie Söderström. De siste årene er navnene innen løping i stedet Andreas Bube (EM-sølv på 800m), Mårten Boström (VM-gull i orientering) og Louise Nilsson, Klara Bodinson, Staffan Ek og Daniel Lundgren som konkurrerer i de blå og gule fargene i de store mesterskapene.

Etter at Greg Welch (1994) og Heather Fuhr (1997) vant verdensmesterskapet i IRONMAN i Kona på Hawaii, begynte Saucony også bli svært populært i Triathlon-kretser. Dette resulterte i at man i årene mellom 1998-2002 også sponset det svenske Triathlon-landslaget og i dag er flere av Sveriges beste triathleter som Jonas Djurback, Camilla Lindholm (beste svenske IRONMAN Kalmar), Åsa Lundström (beste svenske IRONMAN Hawaii), Lennart Moberg (Vinner av ÖtillÖ 2014) og Emma Graaf del av Sauconys team.

Innovasjonen

Saucony har alltid vært synonymt med høyteknologiske sko og innovasjon. Basen i dette har vært utviklingen av skoenes passform og støtdemping. I 1990 ble GRID-systemet lansert over hele Sauconys sortiment. Denne støtdempingsteknologien bestod av et nett (grid) lik en oppspent tennisracket, som tok imot belastning på en måte som gjorde den til den første mellomsåleteknologien som tilbød både støtdemping og stabilitet, noe som gav teknologien mange internasjonale utmerkelser. GRID er senere utviklet til ProGrid 2007 og til PWRGRID+ 2014. Støtdempingen i Sauconys sko i dag bygger på disse levende foam-materialene som bidrar til energigjenvinning, spenst og lang holdbarhet.

En stor ledestjerne innenfor Sauconys innovasjon de siste ti årene baserer på et enormt forskningsarbeid om løpingens biomekanikk. Sammen med Steadman Hawkins instituttet i USA har man forsket på hvordan forutsetningene påvirker og endres gjennom hele løpssteget, for ulike typer løpere, fra de setter foten ned til fraspark. Før barfotløp kom på banen ble man kontaktet av ulike foretak som ville utvikle barfotsko for å møte etterspørselen på det som skulle komme til å bli neste store hype. Dette takket man nei til og valgte å fortsette med forskning på området, noe som snart skulle resultere i dagens rådende løpeskotrend. I 2010 introduserte man modellen Kinvara, en minimalistisk konstruert modell som skilte seg ut fra andre sko på markedet. I stedet for å oppnå minimalisme ved å ta bort all såle og støtdemping, var nøkkelen for å oppnå den lette følelsen en justering av det såkalte hæl-til-tå-droppet, forskjellen i høyde mellom hæl og tå. Kinvara var den første store modellen på markedet med 4mm hæl-til-tå dropp. Tradisjonelle joggesko har hatt et dropp på ca 10-15mm, noe som de første løpeskoene på 70-tallet hentet fra sko med hæl og som har levd videre som følge av tradisjon. Kinvara gjorde at løperen hadde mulighet til å lande på fotens midtparti eller fremre del samtidig som de hadde tilstrekkelig med støtdemping. Den ble en stor suksess og populær blant mange løpere som søkte en sko til hverdagstrening, med lav vekt og mulighet for framfotløping. Hele den biomekaniske terminologien finnes i dag over hele Sauconys og denne innovasjonen har ledet til mange produktutmerkelser, 27 bare i 2014.

 

Gledelig nok så har skoindustrien i dag gått tilbake til grunnidéen med å bygge mer naturlige, lettere sko. Og i fremtiden kan Saucony-løpere se fram mot nye innovasjoner som f. eks. ISOFIT som revolusjonerer passformen i løpesko. For det er nettopp det som har drevet Saucony framover gjennom denne reisen over flere århundrer – å alltid utfordre, alltid drive innovasjonen for å forbedre forutsetningene for løpere slik at de kan nå sine mål, både eliteløpere og mosjonister. Det løftet om prestasjon og kvalitet kan spores tilbake til de første skoene i Pennsylvania i slutten av 1800-tallet, og det faktum at så mange flere hvert år velger Saucony som sin treningspartner, gjør at vi i dag kan stå for det mer enn noensinne. Løperarven er sterk og når mange merker ser ut til å utvide til andre idretter, så handler det for Saucony fremdeles om en ting – ekte løping.

more news
ENG_W.png

Stor test av treningsklokker!

Hadde det ikke vært fint med en egen, bærbar PT som blir med deg på alt fra trening på treningssenteret til løpeturen og gåturen til bussen? Med en treningsklokke på armen, er det akkurat det du får! Her har testerne prøvd treningsklokker fra Garmin, Suunto og Polar.

8 timer siden
Mote & trender
header julbild

Sportamores julegavetips til hele familien

Julenissen letter snart fra Nordpolen med reinsdyrene sine for å reise land og strand med julegaver. Vet du ikke hva du skal kjøpe enda? Ta det med ro, vi har satt sammen en julegaveguide med mange tips.

9 timer siden
Mote & trender
Vinterkängor Icebug

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

Vet du ikke hva du skal kjøpe til mamma, pappa, søster eller kjæreste i julegave? Frykt ikke – vi har et supertips! Kjøp et par vinterstøvler som både varmer og settes pris på! Kan det bli bedre?

3 dager siden
Mote & trender
header icebug

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

Icebug er kjent for sine terrengsko med ekstremt høyt prestasjonsnivå. Derfor er det ikke så rart at vinterløpeskoene deres også imponerer. Sportamore sitt testpanel har løpt i de fire hotteste modellene for kvinner og menn.

5 dager siden
Mote & trender
ryggskydd

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

Ryggbeskyttelse er en smart investering når du skal stå på ski eller snowboard, da med tanke på sikkerheten. Tenk på dette før du slår til.

6 dager siden
Mote & trender
skidhandskar test header

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

Du kan leie ski og staver der du er, men skihansker er det vanskeligere med. For å gjøre shoppingen din litt enklere, har testpanelet til Sportamore kjørt nedover skibakken i sesongens beste modeller. Dette mener testpanelet om skihanskene fra Helly Hansen, Peak Performance, Wear Colour, Bula og Kombi.

28 nov 2019
Mote & trender
Header reflexplagg

TEST! 9 refleksplagg til løping

Det er kjempeviktig med reflekser når du beveger deg utendørs når det er mørkt. Vi har testet sesongens refleksplagg og utstyr som egner seg til løping – takler produktene løping i mørket?

24 nov 2019
Mote & trender
underställ kari traa

De 8 beste Black Friday-kuppene

Under Black Friday svømmer det over av reduserte priser på Sportamore! Er det vanskelig å bestemme seg for hva du skal bestille? Her er favorittene!

21 nov 2019
Mote & trender
Babolat

Våre 7 beste Black Friday-kupp for ham

Årets morsomste fredag er her! På Black Friday kan du klikke hjem alt på ønskelisten til en ekstra bra pris. Her er 7 favoritter til ham.

21 nov 2019
Mote & trender
Nike Metcon 5

7 svarte tilbud på Black Friday

7 favoritter fra 7 populære merker. Disse svarte kuppene bør du bestille nå under Black Friday weekend!

21 nov 2019
Mote & trender
garmin forerunner

8 superkupp på Black Friday

Under Black Friday Week er det nesten umulig å gå glipp av en bra deal. Disse 8 produktene vil vi imidlertid sette klørne i først (før de blir utsolgt).

21 nov 2019
Mote & trender
Black Friday

Black Friday – årets største shoppingfest!

Nå er det Black Friday – meld deg på nyhetsbrevet vårt, da går du ikke glipp av våre fantastiske tilbud. Her er alt du trenger å vite om Black Friday 2019.

21 nov 2019
Mote & trender
header black fridayfynd

12 Black Friday-kupp for barn

Black Friday er en ypperlig anledning til å kjøpe alt man trenger som vanligvis svir litt ekstra i lommeboka. Her er 12 bra tips til barnegarderoben.

20 nov 2019
Mote & trender
Adidas tights

8 superkupp for henne på Black Friday

Under årets største shoppingdag kan du gjøre gode kupp på godbitene du har siklet på hele året. Her er 8 kupp du kan bestille hjem under Black Friday 2019.

20 nov 2019
Mote & trender
Test av goggles header

Skibrillene som er best i test!

Endelig! Snart er skisesongen her, og da trenger du noen splitter nye skibriller. Her har Sportamore satt sesongens beste goggles på prøve!

17 nov 2019
Mote & trender