• Gratis frakt over 299 kr og gratis retur
  • 30 Dagers åpent kjøp
  • Toll & moms inkludert i prisen

Filtrer etter

Sporter
Vis alle Skjul filter
Farger
Vis alle Skjul filter

Helly Hansen

Helly Hansens historie begynte i 1877. Den norske sjøkapteinen Helly Juell Hansen og konen hans Maren Margerethe begynte, etter mange år til sjøs, å produsere klær av et enkelt stoff dynket i linolje. Helly Hansens klær gjorde det stort på markedet, og fikk ros under verdensutstillingen i Paris, noe som satte fart på eksporten. Allerede under de første fem årene solgte Helly Hansen rundt 10 000 produkter.

På 20-tallet gjorde Helly Hansen sitt gjennombrudd innen produktutvikling, og resultatet ble et komplett trelagssystem, som i dag er kjent under navnet 3-Layer System. Nok et gjennombrudd i Helly Hansens historie skjedde i 1949 da Helox, en tynn plate av gjennomsiktig PVC-plast som sys inn i vanntette frakker, ble oppfunnet. Disse plaggene tok nesten helt over etter oljebaserte ytterplagg, og med 30 000 frakker solgt hver måned ble suksessen et faktum.

I 1961 utviklet Helly Hansen den første fleecen, og disse plaggene ble raskt tatt i bruk av arbeidere som trengte varme, men likevel ventilerende klær under hardt arbeid. Det nye materialet var lett, isolerende, raskttørkende og beskyttet til og med mot lett regn og snø.

På 1970-tallet utviklet Helly Hansen materialet LIFA. Fibrene i dette materialet holdt huden tørr og varm ved å presse fukt bort fra kroppen, noe som gjorde det perfekt for basisplagg til utendørsbruk. Den nye generasjonen LIFA brukes fremdeles i Helly Hansens basisplagg.

I 1980 ble Helly Teck lansert, noe som betydde at klærne både pustet og holdt fukt ute. Dette gjorde at utøvere av utendørsidrett nå kunne forvente seg et plagg som arbeidet for dem, ikke mot dem. Helly Hansens utvikling av funksjonsjakker som både er vanntette og puster har hatt stor innvirkning på hele friluftsbransjen, og varemerket Helly Hansen har blitt et av Skandinavias sterkeste merker.

1997 ble Helly Hansen kjøpt av Investcorp fra Bahrain. Siden 2006 har selskapet vært eid av Altor Equity Partners. Varemerket har blant annet blitt brukt i filmene The Perfect Storm og Touching The Void. I tillegg til at Helly Hansen i dag brukes av utøvere innen alle slags utendørsidretter, for eksempel seilere, skikjørere og eventyrere, har klærne også blitt populære innen industri, overlevelse og redning, samt som hverdagslige, men prestisjefylte ytterplagg. 

Helly Hansen - Viser nå: 149 modeller

more news
Reima regnkläder barn

Regntøy til barn uten giftige stoffer – ja, takk!

Flere og flere blir klar over hvilke materialer og stoffer som finnes i regntøy, og er interessert i å kjøpe plagg uten giftige stoffer til barna sine. Dette bør du huske på når du velger regntøy til barna i høst!

6 timer siden
Mote & trender
Lofsan

Treningsprofilen Lofsan: ”Den daglige mosjonen er viktigere enn vi tror”

Lovisa ”Lofsan” Sandström har jobbet med trening i flere år. Nå lanserer hun sin sjette bok, som handler mye om hvordan man kan få inn mer bevegelse i hverdagen. Til Sportamore forteller hun hvor farlig det er å sitte stille, og hvordan du kan få til den daglige mosjonen alle snakker om.

7 timer siden
Sport & trening
Fruckostbowl

Superingrediensene du skal ha i en frokostbowl!

En bowl eller smoothie må ikke være grønn for å være sunn. Slik får du energi, proteiner og vitaminer fra ulike kombinasjoner av frukt og bær.

6 dager siden
Kosthold & oppskrifter
Maja Pernefeldt

Slik skal du trene hvis du har en kneskade

Mange som trener har problemer med knærne. Det finnes nesten like mange kneskader som det finnes mennesker, men det finnes heldigvis noen generelle tips og råd til deg som har en kneskade. Vi har snakket med fysioterapeuten Maja Pernefeldt.

09 sep 2019
Sport & trening
Selleri

Sellerijuice – heteste helsetrenden akkurat nå

Selleri har gått fra en kjedelig ingrediens i supper til en supertrendy grønnsak som alle vil juice. Sportamores egen kostholdsekspert, Matilda Alexandersson, finner ut om sellerien er verdt sin hype.

01 sep 2019
Kosthold & oppskrifter
kompressionsstrumpor test

Test: De beste kompresjonsstrømpene til løping

Løpere kan ofte få krampe, strekk eller bli støl i leggene. Kjenner du deg igjen? Prøv kompresjonsstrømper! Disse er best i test.

23 aug 2019
Mote & trender
test av sport-bhar 2019 AW

Test: Sports-BH'ene som er best i test 2019

Mye eller lite støtte, stor eller liten byste? Her er de syv beste sports-BH'ene fra høstens sortiment!

22 aug 2019
Mote & trender
adidas ultimafusion female

Slik velger du riktige treningssko

Du er nok helt klar over at du trenger ulike sko til ulike treningsformer. Men hvilke sko er egentlig best til hva? Her finner du ut hvilke treningssko som er best for deg.

21 aug 2019
Mote & trender
Maja Pernefeldt

Ekspertens beste tips: Slik får du en sterk og frisk rygg

Ryggen er en stor del av kroppen og må være sterk for at vi skal takle alle daglige gjøremål. Men hvordan kan du egentlig få en bra rygg? Fysioterapauten Maja Pernefeldt forklarer.

19 aug 2019
Sport & trening
höstens hetaste tights

Stor test av treningstights

Høy midje, dyreprint eller klassisk svart? Testpanelet vårt har testet treningstights til dame fra Aidas, Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

16 aug 2019
Mote & trender
Matilda Johnson retention

Bli kjent med oss på Sportamore!

Matilda Johnson jobber som produktutvikler på Sportamore og elsker løping. Matilda har løpt hele livet – ikke fordi hun flyr fra noe, men fordi hun synes det er gøy.

08 aug 2019
Sport & trening
malin möller

Trening for gravide: mammamage-treneren tipser

Trening under graviditeten er bra – men mange som venter barn har spørsmål om hvordan og hva man kan gjøre når det kommer til trening. PT-en og den sertifiserte mammamage-treneren Malin Möller har svarene.

02 aug 2019
Sport & trening
malin möller

Trening etter en fødsel – hvordan skal jeg gå frem?

Det er ikke så lett å føde et barn, hverken fysisk eller psykisk. Malin Möller, sertifisert mammamage-trener, gir de beste tipsene til hvordan du kan trene etter en fødsel og hvordan du skal tenke.

30 jul 2019
Sport & trening
Gabriella Picano

Kan jeg trene når jeg er forkjølet?

Vi har nok alle lurt på det en gang – hvordan er det egentlig med trening og forkjølelse? Kan man trene som vanlig, eller bør man slappe av på sofaen? Vi fant ut av det, en gang for alle.

29 jul 2019
Sport & trening
Andfådd tjej springer

Eksperten: Slik påvirker stress kroppen og treningen

Hvordan henger trening, søvn og kosthold sammen? Det er en større sammenheng enn du tror. "For lite søvn fører til større sug etter karbohydrater, lavere toleranse for stress, dårligere korttidshukommelse, økt risiko for betennelser og skaderisiko ved trening", sier Madeleine Marcus, nærings- og funksjonellmedisinsk terapeut.

25 jul 2019
Sport & trening