padelracket header

Test: Lommebokvennlige padelracketer til nybegynnere

Nå slipper du å sprekke hele treningsbudsjettet ditt! Her tester vi prisverdige padelracketer til nybegynnere, selvfølgelig fra toppmerkene våre.

Det startet som småprat på lunsjrommet, og plutselig hadde flere kollegaer testet det. Padeltennis har de siste årene spredt seg som ild i tørt gress blant både utøvere på elite- og mosjonistnivå. I dag er padel faktisk verdens mest hurtigvoksende sport. Vi har latt testpanelet vårt svinge racketer ment for nybegynnere, og det fra toppmerkene våre. Bla nedover for å sjekke resultatet!  

SHOP HER: !

Padelracketer til nybegynnere

Før du fortsetter, vil vi først avklare én ting. Modellene i denne testen bør anses som en inngangsport før du går over til en mer avansert racket. For du vet vel hva de sier, ikke sant? Når du først har prøvd padel, blir du mest sannsynlig helt opphengt i det! Her er noen tips du kan ta med deg før du går til innkjøp av en racket:

  • Formen på en padelracket har stor innvirkning på følelsen du får når du spiller. Folk snakker vanligvis om runde, dråpeformede og diamantformede racketer. Førstnevnte er vanligvis lettest å spille med og de to sistnevnte krever litt mer erfaring fra racketsport.
  • En annen ting som spiller en rolle for valget av racket, er hvor stor og hvor trefflaten (ofte omtalt som sweet spot) sitter. Som nybegynner bør du se etter modeller som har en stor trefflate, gjerne plassert på midten eller nærme håndtaket.
  • Forskjellige racketer har forskjellig hardhet i kjernen, men varierer også i stivhet. Hvis du har god teknikk og mye kraft i slagene dine, kan du se på en hardere og stivere racket. Hvis du imidlertid treffer løsere, men med mer kontroll, kan se på en mykere modell. Det handler om hvor godt du kan bruke kraften som er i en hard racket, kontra hvor mye du er avhengig av kontrollen i en myk.
  • Alle toppmerkene har padelracketer i ulike prisklasser. Hvis du bare spiller i ny og ned, trenger den ikke å koste så mye. Hvis du imidlertid spiller mer enn én gang i uken, anbefales en racket i en middel høy prisklasse. 

Slik velger du riktig racket basert på bakgrunnen din:

  • Helt grønne nybegynnere anbefales å velge en rund racket av to grunner. En rund racket har ofte en trefflate midt på hodet og en større trefflate enn for eksempel en diamantformet racket (som vanligvis er topptung). På den måten er det lettere å få til et bra spill med en rund racket. Det kan i tillegg være mer skånsomt for albuen, noe som foretrekkes hvis man er ny i sporten, før muskulaturen har vent seg til bevegelsene. 
  • Hvis du imidlertid er en nybegynner med tennisferdigheter, kan en diamant- eller dråpeformet racket for nybegynnere passe bedre siden den vil være mer fortung og passer seg som har et hardere slag og vil ha mer ut av racketen din.

Test av  fra , , , og

For nybegynneren uten ballferdigheter

sergio padel

Test: ,

Type racket: rund

Overflate: blank

Passer for deg som ... vil ha en racket som er så lett som mulig å kontrollere, og kanskje aldri har spilt padel før. 

Sammendrag:

Det beste med denne racketen er at den passer deg som virkelig er grønn i sporten. Denne modellen har et rundt hode, med en stor sweet spot som sitter langt nede, nærme håndtaket. Det betyr at racketen er enkel å manøvrere og det er lett å få til et bra balltreff. En annen fordel er at de feiltreffene du som nybegynner tar, ikke får alt for stor effekt.

- Hvis du ikke streber etter å slå ballen med høy fart, men heller drar nytte av å ha en mer tilgivende racket i hånden og med god kontroll, er denne super, sier en testperson og en annen er enig:

- Ja, jeg vil påstå at Top Play M passer mosjonisten som ikke krever noe ekstra av utstyret sitt, men bare vil ha en fin racket å bruke i ny og ned.

Top Play M har en kjerne av mykt skum (S7 Foam) og et overflatelag av det Sergio Tacchini kaller "dual cover". Ellers kommenterer testpanelet designet, som er fint på en ganske nedtonet måte.

- Jeg som kommer fra tennisverdenen, kan noen ganger oppleve at padelsko og racketer er litt vel fargerike og flashy. Da setter man pris på at det også finnes modeller som dette! 

For den tekniske nybegynneren med en sterk sving

babolat racket

Test: ,

Type racket: dråpeformet

Overflate: blank

Passer for deg som ... er en semirutinert mosjonist med et kraftfullt slag.

Sammendrag:

Selv om padeltennis er en så ung sport, kan det sies at Babolat er en ekte veteran innenfor sporten. Padelracketen Revenge LTD appellerer til de litt mer erfarne testpersonene, selv om den fremdeles kan klassifiseres som en nybegynnerracket.

- Dette er ikke en tilgivende racket til en nybegynner. For en mer erfaren mosjonist eller deg med en kraftfull sving, passer den imidlertid helt utmerket, mener en testperson. 

Kjernen er laget av myk EVA, mens rammen er av karbon og trefflaten av glassfiber. Ellers passer den til deg med en offensiv spillestil, takket være plasseringen av balansen i rackethodet.

- Dette er en tung racket, med vekten plassert på toppen av hodet. Det gir en veldig aggressiv spillestil, som er litt vanskelig å kontrollere. Når du får et treff, får du imidlertid virkelig et treff, for å si det sånn!

De fleste dråpeformede racketer har tyngdepunkt og sweet spot høyt oppe på rackethodet, men ikke like høyt som en dråpeformet racket har. Fordelen med det er at du kan generere stor kraft, men fortsatt få kontroll over vanskelige slag. Sist, men ikke minst, gir testpanelet en ekstra tommel opp for at det medfølger et cover til racketen.

For nybegynneren som har ballkontroll

adidas racket

Test: ,

Type racket: dråpeformet

Overflate: sandpapir

Passer for deg som ... er alt fra nybegynner til litt mer erfaren spiller. 

Sammendrag:

Denne padelracketen fra Adidas tilbyr en fantastisk blanding mellom fart og kontroll. Hodet er dråpeformet og har en middels høy sweet spot. Når det gjelder materialer, har Adidas kombinert en trefflate av glassfiber og en kjerne av såkalt Soft Foam. Det gir en elastisk effekt for hardere slag.

- Hvis du vil ha en racket som er lett å manøvrere, er relativt lettspilt og forsterker skruen ved hjelp av en overflate tilsvarende sandpapir, passer denne padelracketen perfekt, sier en testperson og får medhold: 

- Ja, jeg tror også at dette er en racket du kan ha og utvikle deg med lenge fordi det er en så bra blanding. En innstegsmodell du ikke trenger å bytte ut med det første!

I testpanelet er det delte meninger om hvorvidt den sandpapir-lignende overflaten gjør det lettere å skru et slag eller ikke. Det er en pågående debatt i padelverdenen generelt, da hverken det ene eller andre har blitt bevist. En annen ting testpanelet legger merke til, er designet. Dette er en sporty modell som imidlertid ikke oppleves som overdreven flashy – den er helt enkelt passe, noe som også er følelsen du får når du spiller. 

- Veldig stabil og god å spille med. Jeg vil si at modellen opprettholder et veldig jevnt høyeste og laveste nivå. Den tilbyr ingen overraskelser, men skuffer heller aldri. 

For nybegynneren som har bakgrunn innen tennis

head padel

Test: ,

Type racket: diamantformet

Overflate: matt

Passer for deg som ... er en nybegynner og leter etter en racket det er lett å spille med. 

Sammendrag:

Lynx fra merket Head er en racket det er veldig lett å spille med. Den oppleves også som tilgivende og gir god kontroll. Rammen er myk og fleksibel, noe som reduserer vibrasjonene som racketen blir utsatt for når du treffer ballen. 

- Jeg synes denne racketen har en veldig god kombinasjon mellom tyngde og en myk sweet spot. Det betyr at den oppleves som ganske lett å spille med, men at jeg fortsatt kan få ganske kraftfulle slag hvis jeg vil det, mener en testperson.

Dette er en diamantformet padelracket, noe som betyr at tyngdepunkt og sweet spot sitter høyt oppe på rackethodet. Ofte innebærer det at man får en racket det er vanskeligere å spille med, noe som ikke gjelder her. Imponerende!

- Det beste med Lynx er at du virkelig kan slå de avgjørende ballene, og det på grunn av kraften!

Hvis du har spilt tennis tidligere, er sjansen stor for at du liker denne diamantformede racketen. Det er fordi balansen i Lynx minner om den som er i tradisjonelle tennisracketer. Lynx får også et stort pluss for at det medfølger et cover til racketen.

For nybegynneren som bare spiller en gang i blant

axion padel

Test: ,

Type racket: dråpeformet

Overflate: blank

Passer for deg som ... er helt grønn innenfor sporten!

Sammendrag:

Prisen på denne padelracketen fra Axion er det som virkelig fanger testpanelets oppmerksomhet først. På den fronten har ingen andre modeller noen sjanse! 

- Carbon Pro er et kjempebra valg for deg som kanskje aldri har testet padel og som ennå ikke vet hva du vil ha ut av en padelracket.

Axions padelracket er enkel å spille med, med en nøytral balanse plassert på midten av racketen. Utsiden er laget av karbon, mens innsiden er laget av lett EVA.

- Jeg synes det er gøy at Axion beviser at det ikke trenger å være mer komplisert enn dette, og at det ikke nødvendigvis trenger å være grisedyrt for å teste padel for aller første gang, sier en testperson.

Det setter man pris på, spesielt hvis du er en person som allerede har investert mye i forskjellige sporter for mosjonister. Da vil du ikke bruke 1 000 kroner på en badmintonracket, innebandykølle eller fotballsko. Du vil ha en bra, men prisverdig modell, og som du kan spille med i ny og ned når trangen slår til.

- Ytterligere en stilren racket, det liker jeg! Denne er perfekt for meg som vil satse på sporten i det skjulte, uten å skape for mye oppstyr rundt det.

SHOP HER: , og andre

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Problem med vaderna header
Sport & trening

Derfor får du vondt i akillessenen når du løper

16 sep 2020
Hoka One one rincon 2
Sport & trening

Hvilken forskjell utgjør egentlig dropp på løpesko?

03 sep 2020
x
Sport & trening

New in: Fotballskoen X Ghosted fra Adidas

01 sep 2020
Inomhusskor salming
Sport & trening

Husk dette når du kjøper innendørssko

28 aug 2020
Nike Metcon 6
Sport & trening

Husk dette når du kjøper nye treningssko

28 aug 2020
crafted by fitness
Sport & trening

Stor guide: Finn passende treningssko

18 aug 2020
alice fagrell sprallice bild 2
Sport & trening

Her er PT-ens beste treningsplan

07 aug 2020
Garmin
Sport & trening

Garmin lanserer klokker med solcellelading

29 jul 2020
Träning
Sport & trening

Hvor mange hviledager bør man ha når man trener?

28 jul 2020
Madeleine Nilsson
Sport & trening

Slik trener du når det er varmt ute

21 jul 2020
Polar Unite
Sport & trening

Her er alt du bør vite om den nye pulsklokken Polar Unite!

16 jul 2020
Diego
Sport & trening

Video: Enkle ryggøvelser for en bedre holdning

16 jul 2020
padelracket header
Sport & trening

Test: Lommebokvennlige padelracketer til nybegynnere

13 jul 2020
Massageredskap
Sport & trening

Best i test: Redskapet som myker opp kroppen

09 jul 2020
Charlotte Karlsson
Sport & trening

Eliteløperen svarer: De vanligste spørsmålene om løping

08 jul 2020
Löpning
Sport & trening

Bli en miljøhelt – begynn å plogge!

03 jul 2020
Ida B Olsson
Sport & trening

3 tips for å få mest mulig ut av løpeturen om sommeren

30 jun 2020
Nike Superrep Cycle
Sport & trening

Minitest! Så bra er den nye spinningskoen Nike Superrep Cycle

29 jun 2020
Nike SuperRep Cycle
Sport & trening

Nike SuperRep Cycle – den nye spinningskoen til dame og herre

29 jun 2020
Header rumpträning
Sport & trening

PT-en tipser: Tre undervurderte rumpe- og benøvelser

25 jun 2020
Hoppa studsmatta säkert
Sport & trening

Hopp trygt på trampolinen

22 jun 2020
charlotte karlsson
Sport & trening

Eksperten svarer: Hvilken puls bør jeg ha når jeg løper?

22 jun 2020
header axlar
Sport & trening

Video: Slik får du runde og brede skuldre

20 jun 2020
Ida B Olsson
Sport & trening

Løpetilbehøret du ikke kan leve uten

17 jun 2020
Rehband
Sport & trening

Alt du bør vite om meniskskaden din

16 jun 2020
golfboll
Sport & trening

Tips! Slik velger du riktige golfballer

16 jun 2020
Giro8.jpg
Sport & trening

Guide: Slik finner du riktige sykkelsko

09 jun 2020
enbensmark
Sport & trening

Oppretthold treningsmotivasjonen i ferien

09 jun 2020
Ab workout
Sport & trening

Video: Magetreningen som får det til å brenne i musklene

08 jun 2020
Sisterhood of running
Sport & trening

Sportamore presenterer: Sisterhood of running

08 jun 2020
Puma löpning
Sport & trening

Slik klarer du milen under 50 minutter

04 jun 2020
wilson tennis
Sport & trening

Hvilken tennisracket skal jeg kjøpe?

03 jun 2020
Frida eldebrink redigerd
Sport & trening

Masser bort hælspore med Hypersphere

02 jun 2020
Header träningsprogram
Sport & trening

3 treningsprogram til ferien

30 may 2020
padelracket
Sport & trening

Sommerens fem beste padelracketer

29 may 2020
charlotte karlsson_foto fredrik wannerstedt
Sport & trening

Hvorfor blir jeg ikke raskere jo mer jeg løper?

28 may 2020
Ecco golfskor
Sport & trening

Derfor bør du kjøpe golfsko fra Ecco

12 may 2020
Löpsteg fotisättning
Sport & trening

3 vanlige fotisett ved løping

01 may 2020
tre nya intervaller
Sport & trening

Tre enkle intervaller du kan utføre hvor som helst

30 apr 2020
polar ignite action
Sport & trening

3 hjemmeøkter for hele kroppen

23 apr 2020
more news
Problem med vaderna header

Derfor får du vondt i akillessenen når du løper

Får du vondt i baksiden av leggen når du løper? Naprapaten forklarer hva som kan ligge til grunn for smerten i akillessenen når du løper.

16 sep 2020
Sport & trening
Hoka One one rincon 2

Hvilken forskjell utgjør egentlig dropp på løpesko?

Høydeforskjellen mellom hælen og tåspissen på løpesko kalles for dropp. Her forklarer Hoka One Ones ekspert hvordan det påvirker løpingen din.

03 sep 2020
Sport & trening
x

New in: Fotballskoen X Ghosted fra Adidas

Endelig! Her er X Ghosted – den nye versjonen av den raske fotballskoen fra Adidas.

01 sep 2020
Sport & trening
Inomhusskor salming

Husk dette når du kjøper innendørssko

Det er faktisk noen forskjeller mellom innendørssko til innebandy, håndball og andre sporter. Les guiden for å finne riktig sko for deg og din trening!

28 aug 2020
Sport & trening
Nike Metcon 6

Husk dette når du kjøper nye treningssko

Den kjente PT-en Emma Johnsson vet hva du bør tenke på når du kjøper nye treningssko. I tillegg byr hun på favorittøvelsene sine – forbered deg på treningsverk i bena!

28 aug 2020
Sport & trening
crafted by fitness

Stor guide: Finn passende treningssko

Reeboks eksperter tipser! Her er forskjellen mellom CrossFit-sko, gymsko, løftesko og andre treningssko.

18 aug 2020
Sport & trening
alice fagrell sprallice bild 2

Her er PT-ens beste treningsplan

Ny sesong, nye treningsrutiner. PT-en gir sine beste tips til morsom trening som varer!

07 aug 2020
Sport & trening
Garmin

Garmin lanserer klokker med solcellelading

Fantastiske multisportklokker i forskjellige prisklasser med én ting til felles – de kan alle lades via solceller. Her er alt du trenger å vite om Garmins miljøsmarte klokker!

29 jul 2020
Sport & trening
Träning

Hvor mange hviledager bør man ha når man trener?

Får du angst hvis du ikke trener, selv om det var planen? Er du redd for å miste kondisen hvis du har et par rolige uker? Nå slår PT Alice Fagrell et slag for hvor viktig det er med restitusjon og hviledager!

28 jul 2020
Sport & trening
Madeleine Nilsson

Slik trener du når det er varmt ute

Eliteutøveren Madeleine Nilsson lar ikke varmen stå i veien for treningen. Her er triksene som sørger for at du kan trene selv om temperaturen stiger.

21 jul 2020
Sport & trening
Polar Unite

Her er alt du bør vite om den nye pulsklokken Polar Unite!

Vil du få hjelp med treningen, søvnen og samtidig finne en balanse i livet? Da kan den nye aktivitetsklokken Unite fra Polar være svaret!

16 jul 2020
Sport & trening
Diego

Video: Enkle ryggøvelser for en bedre holdning

Alle med kontorjobb (og sannsynligvis mange flere) vet at ryggen kan være vond etter en hel dag sittende foran datamaskinen. Her er tre øvelser du kan ta for å få en bedre holdning.

16 jul 2020
Sport & trening
padelracket header

Test: Lommebokvennlige padelracketer til nybegynnere

Nå slipper du å sprekke hele treningsbudsjettet ditt! Her tester vi prisverdige padelracketer for nybegynnere, selvfølgelig fra toppmerkene våre.

13 jul 2020
Sport & trening
Massageredskap

Best i test: Redskapet som myker opp kroppen

Vil du bli sterkere, få bedre holdning og en mykere kropp? Naprapaten vet hvilke treningsredskap som er verdt å klikke hjem - og hvordan du bruker dem på best mulig måte.

09 jul 2020
Sport & trening
Charlotte Karlsson

Eliteløperen svarer: De vanligste spørsmålene om løping

Hvor ofte bør jeg løpe? Hvordan lærer jeg å løpe raskere? Hvordan unngår jeg muskelstrekk? Det finnes uendelig mange spørsmål om løping! Charlotte Arvered er eliteløper og har svar på det meste!

08 jul 2020
Sport & trening