NO_header.jpg

Hvilken tennisracket skal jeg kjøpe?

Synes du det er vanskelig å velge tennisracket? Vi har plukket ut bestselgere fra Wilson, Head, Babolat og Prince. Nå får du hjelp til å finne den rette racketen for nettopp deg.

Det er vanskelig å kategorisere en tennisracket som ”bra” eller ”dårlig”. Alle moderne tennisracketer fra kjente merker, som er laget i grafitt, er nemlig bra. Det som avgjør om en tennisracket faktisk er bra eller dårlig ute på banen er snarere om den passer spilleren som holder i den, altså om den er laget for nettopp din svinghastighet, slagstyrke og spillestil. 

Hvilken størrelse skal jeg velge på en tennisracket?

En tennisracket er som regel unisex, men juniorer, kvinner og menn har ulike grepstørrelser. Juniorer velger 0 eller 1. Kvinner 1 eller 2, som oftest 2. Menn grep 2 eller som oftest 3, noen få tilfeller 4. Hvis du står mellom to størrelser kan det være lurt å velge den minste størrelsen og sette på ekstra griptape. Et mindre grep gjør det også lettere å rotere håndleddet. 

Skal jeg velge en tennisracket med mye fart eller kontroll? 

Velg mer fart om du synes det er vanskelig å få fart på ballen og er ganske uerfaren, og velg mer kontroll dersom du er flink til å få fart på ballen og føler deg trygg med å treffe ballen. En racket som gir mye fart gjør det vanskeligere å plassere ballen, mens en kontrollracket gir mye følelse og gjør det lettere å plassere ballen akkurat der du vil ha den. 

Hvilken vekt skal jeg ha på tennisracketen min? 

En tommelregel er at 300 gram er standard for en herreracket, men det går fint an å velge pluss/minus 10 gram. Lettere enn det er for nybegynnere, og tyngre er en avansert racket for den dyktige spilleren. Racketer som veier mindre enn 290 gram er først og fremst for kvinner og juniorer. 

Hvilken rolle spiller balansepunktet i en tennisracket? 

Du får mer fart om balansepunktet ligger langt foran mot hodet, og du får mer kontroll og det er lettere å styre om balansepunktet er mot grepet. Hvis balansen ligger oppe i hodet blir svingvekten betydelig høyere enn om balansepunktet ligger i håndtaket. 

TEST AV VÅRE FAVORITTRACKETER AKKURAT NÅ

NO_WILSON.jpg

Merke: Wilson

Modell:

Veiledende pris: 2 195 kroner. 

Kort oppsummert: Perfekt for deg som kan spille men ikke har det perfekte treffet, og som behøver litt hjelp av racketen for å få ekstra fart. Just Ultra 97 er den racketen i Wilsons Ultra-familien som gir mest kontroll. Høy vekt fører til at du som spiller må være sterk. 

Detaljene:

Egnet for hvilken spiller: 

Passer for mosjonisten som har spilt en del tennis tidligere og som spiller cirka 1-2 ganger i uken. Den passer for deg som ikke helt vet om du er en angrepsspiller eller en spiller på grunnlinjen, siden den fungerer overalt på banen. Rammen er tradisjonell, men strengemønsteret er ganske spredt, noe som fører til at det passer for mange spillere. Til tross for det vil vi si at dette først og fremst er en racket for deg som har en ganske flat stil, men den gir også bra toppspinn. Hodet er 97, noe som er helt normalt, men på grensen til mindre enn de andre racketene i testen. 

Ramme: 

Laget i Wilsons teknologi, High Performance Carbon Fiber, som gjør racketen stiv. Du som spiller opplever dermed at du har en stabil racket med kontroll. Du kan med andre ord ikke skylle på racketen om ballen ikke går dit du vil.

Vekt:

310 gram, noe som er tungt. De fleste vil si at dette er en herreracket, men det finnes selvfølgelig mange sterke kvinner der ute. Balansepunktet ligger på 31,5, som betyr at racketen har en jevn balanse mellom fart og kontroll. 

NO_HEAD.jpg

Merke: Head 

Modell:

Veiledende pris: 1 995 kroner. 

Kort oppsummert: En lett racket, såkalt tourracket, som har en litt bredere ramme og er veldig lettspilt. Stor sweetspot som gjør det enkelt å få et bra treff. Veldig mye fart! 

Detaljene:

Egnet for hvilken spiller: 

Dette er en kjempebra racket for dyktige juniorspillere opp til 13-14 år, men passer også for kvinnelige mosjonister og herrer som er nybegynnere. Passer kanskje best for deg som trives på grunnlinjen, siden du får så mye fart. 

Ramme:

Relativt bred ramme, som gir mye fart og power. Trefflaten er 100, som er normalt. Racketen har et ganske spredt strengemønster, 16/19, som gjør det lettere å slå med toppspinn. Du som ikke kan lobbe ballen kan også trives med denne racketen. 

Vekt: 

Den veier bare 265 gram, som er lett, men siden mange spiller med ekstreme grep som gir mye spinn (såkalt westerngrep – sjekk ut Novak Dokovic!), så behøver også mange en lett racket. Det ser vi også på elitenivå, hvor spillerne spiller med mye lettere racketer nå sammenlignet med for 30 år siden. Balansepunktet ligger litt lengre foran på racketen, uten at den blir for topptung for en junior. Siden den er så lett må du selv slå til ballen litt hardere, men modellen i seg selv genererer også mye fart. 

NO_PRINCE.jpg

Merke: Prince

Modell:

Veiledende pris: 1 995 kroner. 

Kort oppsummert: Toppmodell i et flettet grafittmateriale som gjør at racketen får ekstrem vridningsstivhet, og racketen er veldig stabil. Materialet er ganske unikt i bransjen og anvendes også i fly og Formel 1-biler. Som skapt for deg som ønsker fin kontroll og som kan beherske en racket. Ikke et optimalt valg for nybegynneren, den er heller for deg som har gått kurs og har kontroll på teknikken. En allround-racket for både spill på grunnlinjen og i angrep. 

Detaljene: 

Egnet for hvilken spiller: 

Middels gode og dyktige mosjonister kommer til å like denne racketen, som gir en fin følelse.  Du kjenner virkelig treffet når du spiller, siden du har så bra kontroll. Passer for deg som har et litt flatere spill og ikke kjører på med veldig mye toppspinn. Selvfølgelig kan også du som bare spiller på sommeren anvende racketen, men den er litt for avansert for de fleste uerfarne spillerne.

Ramme: 

Ikke den tynneste rammen på markedet, men den er mot den tynnere retningen. En fleksibel ramme som gir både kontroll og følelse. Den er strenget med 16/18-mønster, som gir bra grep på ballen. Størrelsen er 100, som er en normal headsize. Det er en ramme som er veldig godt likt av mange.

Vekt: 

290 gram, som gjør at den passer for både damer og herrer – damer på et høyt nivå og middels flinke herrer som vil ha høy svinghastighet og som spiller med mye spinn. Balansepunktet ligger litt høyere oppe på racketen, noe som gir ekstra fart.

NO_BABOLAT.jpg

Merke: Babolat

Modell:

Veiledende pris: 1 995 kroner. 

Kort oppsummert: Dette er søsterracketen til Pure Drive, verdens mest solgte tennisracket, og bygger på samme teknikk og rammeprofil. Forskjellen er at Drive Tour er litt mer lettspilt takket være en mykere ramme. Det fører til at racketen bøyer seg litt mer, slik at du som spiller får mer tid i svingen og det er lettere å styre ballen der du vil.

Detaljene: 

Egnet for hvilke spillere:  

For deg som spiller tennis en gang i uken og som har et flatere treff eller bare litt toppspinn. Om du lobber ballen veldig mye finnes det andre bedre modeller for deg. Om du spiller tennis mer enn en gang i uken, så er det en god idé å velge originalracketen, Pure Drive, i stedet. 

Ramme: 

Det er en racket med fart og ganske tykk ramme. Hodet på racketen er 100 square inches, som er standard, men sweetspoten er litt større enn til vanlig. Racketen er strenget med 16/19, slik at det gir fart på ballen. Du får mye fart av racketen, men også kontroll og fantastisk komfort.

Vekt: 

Den veier 295 gram, som er en bra vekt for både herrer og damer. Det her er litt for tungt for juniorspilleren som får sin første racket med full lengde, men bra for den som har spilt litt tennis og er klar for en mer avansert racket. Racketen har et nøytralt balansepunkt. 

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Problem med vaderna header
Sport & trening

Derfor får du problemer med leggene når du løper

8 timer siden
Gabriella Picano
Sport & trening

Treningen som brenner flest kalorier

1 dag siden
Löparryggsäck Elin Kjos
Sport & trening

Tenk på dette når du skal kjøpe drikkesekk

2 dager siden
Därför ska du träna med din partner header
Sport & trening

Derfor skal du trene med partneren din

2 dager siden
Header löparoutfit
Sport & trening

Alt du trenger for å bli en profesjonell løper

4 dager siden
Better Bodies grupp
Sport & trening

Treningsutstyr – dette trenger du på treningssenteret

05 jul 2019
Sugrörseffekten
Sport & trening

Løperen tipser: Sugerøreffekten for en bedre holdning

27 jun 2019
Gabriella Picano
Sport & trening

Hvilken form for trening passer meg?

27 jun 2019
Suunto 5 g1 header
Sport & trening

Test: Den nye pulsklokken Suunto 5 G1 – så bra er den

24 jun 2019
Jannica Sigurdsson
Sport & trening

Dette skal du tenke på ved sommerløping

19 jun 2019
Maja Pernefeldt tunga lyft
Sport & trening

Slik løfter du trygt – uten å skade ryggen din

13 jun 2019
legacy lifter header
Sport & trening

Minitest! Den omtalte løfteskoen Reebok Legacy Lifter

10 jun 2019
Löpträning teknik
Sport & trening

Video: Automatiser løpesteget ditt ved hjelp av tre trinn

07 jun 2019
Garmin header croped
Sport & trening

Smarte funksjoner i multisportsklokker fra Garmin

05 jun 2019
Oakley löparglasögon
Sport & trening

Derfor skal du løpe i løpebriller

30 may 2019
Golf sving
Sport & trening

Slik forbedrer du svingen din på golfbanen

30 may 2019
Nike Romaleos 3 XD
Sport & trening

Minitest: Dette er Nike Romaleos 3 XD

22 may 2019
Nike
Sport & trening

Paula Rosas om det å løfte tungt: "Jeg bryr meg ikke om jeg blir en muskelbunt"

20 may 2019
Mattias Egnell Friskis och Svettis Sollentuna
Sport & trening

Video: Tre effektive mageøvelser du må prøve

19 may 2019
Nike
Sport & trening

Linn Asplund: "Hockey er langt fra likestilt"

13 may 2019
Puma mobilitetsträning
Sport & trening

PT-en tipser: Mobilitetstrening for et bedre løpesteg

11 may 2019
Tre myter om magen
Sport & trening

Tre myter om magetrening

09 may 2019
Puma löpning
Sport & trening

Slik klarer du milen under 50 minutter

04 may 2019
Vanliga misstag på gymmet
Sport & trening

De vanligste feilene du gjør på treningssenteret

01 may 2019
Elisabeth Hansson
Sport & trening

Si ja til terreng og få en sterkere kropp

01 may 2019
Padel grunder
Sport & trening

Viktig grunnleggende kompetanse i padel

28 apr 2019
Mental träning
Sport & trening

Bli en bedre golfer med mental trening

22 apr 2019
Pulaklockor
Sport & trening

Guide: Finn riktig pulsklokke til aktiviteten din

22 apr 2019
Osprey
Sport & trening

Guide: Velg riktig løpesekk

19 apr 2019
Intervallpass
Sport & trening

Tre intervalløkter du kan stjele fra eliteutøveren

13 apr 2019
Löparskor Reebok Lofsan
Sport & trening

Derfor skal du ikke løpe i treningsskoene dine

11 apr 2019
Högintensiv träning
Sport & trening

Slik maksimerer du din høyintensive trening

09 apr 2019
Camelbak
Sport & trening

Hvilken vannflaske skal jeg ha?

03 apr 2019
swimrun2.jpg
Sport & trening

Tipsene som kutter ned tiden din i swimrun-konkurranser

27 mar 2019
löparskor
Sport & trening

På tide å kjøpe nye løpesko? Husk dette!

24 mar 2019
Aktivera rumpan träning
Sport & trening

Video: Finn kontakten med setemusklene

23 mar 2019
Cykelshorts
Sport & trening

Derfor skal du ha sykkelbukse med pad

23 mar 2019
Björn Borg Exerhigh
Sport & trening

Treningsøvelser: Tøff sirkeløkt som gjør deg glad

20 mar 2019
padel racket test
Sport & trening

Best i test: Padelracket 2019

28 feb 2019
Helene Ahlson
Sport & trening

Slik aktiverer du rumpa når du trener

17 feb 2019
more news
Problem med vaderna header

Derfor får du problemer med leggene når du løper

Er du en av mange som lett får krampe, blir stiv eller får vondt i leggene når du løper? Her forklarer eksperten hva det kommer av.

8 timer siden
Sport & trening
Gabriella Picano

Treningen som brenner flest kalorier

Trening er viktig for at vi skal ha det bra. Men hva vi spiser og hvile spiller også en stor rolle for hvilke treningsresultater vi får. Vi har snakket med PT-en Gabriella Picano om trening og mat.

1 dag siden
Sport & trening
Löparryggsäck Elin Kjos

Tenk på dette når du skal kjøpe drikkesekk

Mindre enn en ryggsekk, men stor nok til å oppbevare både vann og ekstra plagg. Drikkesekken er terrengløperens beste venn!

2 dager siden
Sport & trening
Därför ska du träna med din partner header

Derfor skal du trene med partneren din

Det er sunt å trene med partneren sin – det fremkommer i en Sifo-undersøkelse gjennomført av klokkeprodusenten Garmin.

2 dager siden
Sport & trening
Header löparoutfit

Alt du trenger for å bli en profesjonell løper

Har du bare et par løpesko som du løper i uansett distanse? Eller har du kanskje glemt å skaffe deg løpebriller? Vi har satt sammen alt du trenger for å bli en profesjonell løper.

4 dager siden
Sport & trening
Better Bodies grupp

Treningsutstyr – dette trenger du på treningssenteret

Noen vil ha så lite utstyr som overhodet mulig når de trener, mens andre vil ha mye. Her er utstyret du trenger for å trene som hardcore-gymmeren!

05 jul 2019
Sport & trening
Sugrörseffekten

Løperen tipser: Sugerøreffekten for en bedre holdning

Se bort ifra alle tips du har lest og hørt om hvordan du skal løpe for optimal effekt. Superløperen Oya Hanzén har svaret, kjør på med sugerøreffekten!

27 jun 2019
Sport & trening
Gabriella Picano

Hvilken form for trening passer meg?

Det kan – men ikke nødvendigvis alltid – være vanskelig å vite hvilken form for trening som passer deg. Gabriella Picano jobber som PT og vet hvilke spørsmål du skal stille deg selv for å komme frem til hva du skal satse på.

27 jun 2019
Sport & trening
Suunto 5 g1 header

Test: Den nye pulsklokken Suunto 5 G1 – så bra er den

Joanna Swica er treningsprofilen som blant annet løper, sykler, driver med triatlon og Ironman. Hun har en bakgrunn innenfor CrossFit og elsker utfordringer. Nå har hun testet den nye pulsklokken 5 G1 fra Suunto, og her er meningen hennes.

24 jun 2019
Sport & trening
Jannica Sigurdsson

Dette skal du tenke på ved sommerløping

Mange har lyst til å begi seg ut på løpetur på sommeren. Løpsentusiasten Jannica Sigurdsson, som blant annet driver Instagramkontoen @runn1ca, deler sine beste tips til løping på sommeren.

19 jun 2019
Sport & trening
Maja Pernefeldt tunga lyft

Slik løfter du trygt – uten å skade ryggen din

Korrekt markløft handler ikke bare om å stå i hoftebreddes avstand med føttene og bøye kroppen i riktig posisjon. Fysioterapauten slår et slag for den indre spenningen og forklarer hvordan du løfter skadefritt.

13 jun 2019
Sport & trening
legacy lifter header

Minitest! Den omtalte løfteskoen Reebok Legacy Lifter

Hvis du trener ganske ofte, har du mest sannsynlig vurdert eller allerede testet å løfte i noen ordentlige løftesko. Vårt mannlige testpanel har svettet i modellen Legacy Lifter fra Reebok. Dette mener de om skomodellen.

10 jun 2019
Sport & trening
Löpträning teknik

Video: Automatiser løpesteget ditt ved hjelp av tre trinn

Du har sikkert hørt at du må tenke på hoft, holdning og fotisett når du løper. Men det er lettere sagt enn gjort. Slik automatiserer du holdningen og løpesteget.

07 jun 2019
Sport & trening
Garmin header croped

Smarte funksjoner i multisportsklokker fra Garmin

Det kan være vanskelig å henge med når teknologien utvikler seg i en rasende fart. Visste du for eksempel at du kan sende nødmelding med klokken din? Her er 5 smarte funksjoner som skjuler seg bak multisportsklokkene fra Garmin.

05 jun 2019
Sport & trening
Oakley löparglasögon

Derfor skal du løpe i løpebriller

Har du brukt mye tid og penger på å oppdatere løpegarderoben din, men glemt det viktigste? Beskytt øynene dine på sommeren med sportsbriller!

30 may 2019
Sport & trening