NO_header.jpg

Hvilken tennisracket skal jeg kjøpe?

Synes du det er vanskelig å velge tennisracket? Vi har plukket ut bestselgere fra Wilson, Head, Babolat og Prince. Nå får du hjelp til å finne den rette racketen for nettopp deg.

Det er vanskelig å kategorisere en tennisracket som ”bra” eller ”dårlig”. Alle moderne tennisracketer fra kjente merker, som er laget i grafitt, er nemlig bra. Det som avgjør om en tennisracket faktisk er bra eller dårlig ute på banen er snarere om den passer spilleren som holder i den, altså om den er laget for nettopp din svinghastighet, slagstyrke og spillestil. 

Hvilken størrelse skal jeg velge på en tennisracket?

En tennisracket er som regel unisex, men juniorer, kvinner og menn har ulike grepstørrelser. Juniorer velger 0 eller 1. Kvinner 1 eller 2, som oftest 2. Menn grep 2 eller som oftest 3, noen få tilfeller 4. Hvis du står mellom to størrelser kan det være lurt å velge den minste størrelsen og sette på ekstra griptape. Et mindre grep gjør det også lettere å rotere håndleddet. 

Skal jeg velge en tennisracket med mye fart eller kontroll? 

Velg mer fart om du synes det er vanskelig å få fart på ballen og er ganske uerfaren, og velg mer kontroll dersom du er flink til å få fart på ballen og føler deg trygg med å treffe ballen. En racket som gir mye fart gjør det vanskeligere å plassere ballen, mens en kontrollracket gir mye følelse og gjør det lettere å plassere ballen akkurat der du vil ha den. 

Hvilken vekt skal jeg ha på tennisracketen min? 

En tommelregel er at 300 gram er standard for en herreracket, men det går fint an å velge pluss/minus 10 gram. Lettere enn det er for nybegynnere, og tyngre er en avansert racket for den dyktige spilleren. Racketer som veier mindre enn 290 gram er først og fremst for kvinner og juniorer. 

Hvilken rolle spiller balansepunktet i en tennisracket? 

Du får mer fart om balansepunktet ligger langt foran mot hodet, og du får mer kontroll og det er lettere å styre om balansepunktet er mot grepet. Hvis balansen ligger oppe i hodet blir svingvekten betydelig høyere enn om balansepunktet ligger i håndtaket. 

TEST AV VÅRE FAVORITTRACKETER AKKURAT NÅ

NO_WILSON.jpg

Merke: Wilson

Modell:

Veiledende pris: 2 195 kroner. 

Kort oppsummert: Perfekt for deg som kan spille men ikke har det perfekte treffet, og som behøver litt hjelp av racketen for å få ekstra fart. Just Ultra 97 er den racketen i Wilsons Ultra-familien som gir mest kontroll. Høy vekt fører til at du som spiller må være sterk. 

Detaljene:

Egnet for hvilken spiller: 

Passer for mosjonisten som har spilt en del tennis tidligere og som spiller cirka 1-2 ganger i uken. Den passer for deg som ikke helt vet om du er en angrepsspiller eller en spiller på grunnlinjen, siden den fungerer overalt på banen. Rammen er tradisjonell, men strengemønsteret er ganske spredt, noe som fører til at det passer for mange spillere. Til tross for det vil vi si at dette først og fremst er en racket for deg som har en ganske flat stil, men den gir også bra toppspinn. Hodet er 97, noe som er helt normalt, men på grensen til mindre enn de andre racketene i testen. 

Ramme: 

Laget i Wilsons teknologi, High Performance Carbon Fiber, som gjør racketen stiv. Du som spiller opplever dermed at du har en stabil racket med kontroll. Du kan med andre ord ikke skylle på racketen om ballen ikke går dit du vil.

Vekt:

310 gram, noe som er tungt. De fleste vil si at dette er en herreracket, men det finnes selvfølgelig mange sterke kvinner der ute. Balansepunktet ligger på 31,5, som betyr at racketen har en jevn balanse mellom fart og kontroll. 

NO_HEAD.jpg

Merke: Head 

Modell:

Veiledende pris: 1 995 kroner. 

Kort oppsummert: En lett racket, såkalt tourracket, som har en litt bredere ramme og er veldig lettspilt. Stor sweetspot som gjør det enkelt å få et bra treff. Veldig mye fart! 

Detaljene:

Egnet for hvilken spiller: 

Dette er en kjempebra racket for dyktige juniorspillere opp til 13-14 år, men passer også for kvinnelige mosjonister og herrer som er nybegynnere. Passer kanskje best for deg som trives på grunnlinjen, siden du får så mye fart. 

Ramme:

Relativt bred ramme, som gir mye fart og power. Trefflaten er 100, som er normalt. Racketen har et ganske spredt strengemønster, 16/19, som gjør det lettere å slå med toppspinn. Du som ikke kan lobbe ballen kan også trives med denne racketen. 

Vekt: 

Den veier bare 265 gram, som er lett, men siden mange spiller med ekstreme grep som gir mye spinn (såkalt westerngrep – sjekk ut Novak Dokovic!), så behøver også mange en lett racket. Det ser vi også på elitenivå, hvor spillerne spiller med mye lettere racketer nå sammenlignet med for 30 år siden. Balansepunktet ligger litt lengre foran på racketen, uten at den blir for topptung for en junior. Siden den er så lett må du selv slå til ballen litt hardere, men modellen i seg selv genererer også mye fart. 

NO_PRINCE.jpg

Merke: Prince

Modell:

Veiledende pris: 1 995 kroner. 

Kort oppsummert: Toppmodell i et flettet grafittmateriale som gjør at racketen får ekstrem vridningsstivhet, og racketen er veldig stabil. Materialet er ganske unikt i bransjen og anvendes også i fly og Formel 1-biler. Som skapt for deg som ønsker fin kontroll og som kan beherske en racket. Ikke et optimalt valg for nybegynneren, den er heller for deg som har gått kurs og har kontroll på teknikken. En allround-racket for både spill på grunnlinjen og i angrep. 

Detaljene: 

Egnet for hvilken spiller: 

Middels gode og dyktige mosjonister kommer til å like denne racketen, som gir en fin følelse.  Du kjenner virkelig treffet når du spiller, siden du har så bra kontroll. Passer for deg som har et litt flatere spill og ikke kjører på med veldig mye toppspinn. Selvfølgelig kan også du som bare spiller på sommeren anvende racketen, men den er litt for avansert for de fleste uerfarne spillerne.

Ramme: 

Ikke den tynneste rammen på markedet, men den er mot den tynnere retningen. En fleksibel ramme som gir både kontroll og følelse. Den er strenget med 16/18-mønster, som gir bra grep på ballen. Størrelsen er 100, som er en normal headsize. Det er en ramme som er veldig godt likt av mange.

Vekt: 

290 gram, som gjør at den passer for både damer og herrer – damer på et høyt nivå og middels flinke herrer som vil ha høy svinghastighet og som spiller med mye spinn. Balansepunktet ligger litt høyere oppe på racketen, noe som gir ekstra fart.

NO_BABOLAT.jpg

Merke: Babolat

Modell:

Veiledende pris: 1 995 kroner. 

Kort oppsummert: Dette er søsterracketen til Pure Drive, verdens mest solgte tennisracket, og bygger på samme teknikk og rammeprofil. Forskjellen er at Drive Tour er litt mer lettspilt takket være en mykere ramme. Det fører til at racketen bøyer seg litt mer, slik at du som spiller får mer tid i svingen og det er lettere å styre ballen der du vil.

Detaljene: 

Egnet for hvilke spillere:  

For deg som spiller tennis en gang i uken og som har et flatere treff eller bare litt toppspinn. Om du lobber ballen veldig mye finnes det andre bedre modeller for deg. Om du spiller tennis mer enn en gang i uken, så er det en god idé å velge originalracketen, Pure Drive, i stedet. 

Ramme: 

Det er en racket med fart og ganske tykk ramme. Hodet på racketen er 100 square inches, som er standard, men sweetspoten er litt større enn til vanlig. Racketen er strenget med 16/19, slik at det gir fart på ballen. Du får mye fart av racketen, men også kontroll og fantastisk komfort.

Vekt: 

Den veier 295 gram, som er en bra vekt for både herrer og damer. Det her er litt for tungt for juniorspilleren som får sin første racket med full lengde, men bra for den som har spilt litt tennis og er klar for en mer avansert racket. Racketen har et nøytralt balansepunkt. 

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Träna med gummiband
Sport & trening

10 øvelser du kan ta med treningsstrikk

1 dag siden
IMG_3597.JPG
Sport & trening

Rumpetrening: 5 effektive øvelser med treningsstrikk

2 dager siden
Guide padelracket
Sport & trening

Ekspertens tips: Slik velger du riktig padelracket

3 dager siden
Hypervolt
Sport & trening

Massasjeapparatet Hypervoltage – for prestasjonsfremmende trening og bedre restitusjon

10 jan 2020
Gabriella Picano
Sport & trening

Så ofte bør du trene for å bygge muskler

10 jan 2020
Tjejmilen
Sport & trening

Løpskalenderen 2020 – Løpene du ikke kan gå glipp av i Sverige

30 dec 2019
Guide till padelracket header
Sport & trening

Guide: Våre beste padelracketer

16 dec 2019
Charlotte_Beijer
Sport & trening

PT-en tipser: Slik trener du hjemme uten utstyr

09 dec 2019
nike pro träningsprogram
Sport & trening

Treningsprogram for allsidig trening

28 oct 2019
malin malle header
Sport & trening

Fitnessutøver Malle: ”Allsidig trening er for personer som vil holde seg i form og føle seg bra"

28 oct 2019
daniel flefil header
Sport & trening

Treningsprofilen Daniel Flefil: ”Restitusjon er like viktig som trening”

28 oct 2019
lofsan löpning
Sport & trening

Slik skal du puste når du løper om vinteren

21 oct 2019
Lofsan
Sport & trening

Treningsprofilen Lofsan: ”Den daglige mosjonen er viktigere enn vi tror”

16 sep 2019
Maja Pernefeldt
Sport & trening

Slik skal du trene hvis du har en kneskade

09 sep 2019
Henrik Yttervik Nano 9.0
Sport & trening

Video: Rope Climbing – slik utfordrer du deg selv!

29 aug 2019
Maja Pernefeldt
Sport & trening

Ekspertens beste tips: Slik får du en sterk og frisk rygg

19 aug 2019
Matilda Johnson retention
Sport & trening

Bli kjent med oss på Sportamore!

08 aug 2019
reebok crossfit
Sport & trening

CrossFit-ordliste – lær deg å "prate CrossFit”

08 aug 2019
malin möller
Sport & trening

Trening for gravide: mammamage-treneren tipser

02 aug 2019
Löpning utefter pulsen
Sport & trening

Bli en raskere løper med pulsen som målestokk

31 jul 2019
malin möller
Sport & trening

Trening etter en fødsel – hvordan skal jeg gå frem?

30 jul 2019
Gabriella Picano
Sport & trening

Kan jeg trene når jeg er forkjølet?

29 jul 2019
Reebok running-ambassadörer
Sport & trening

Friidrettsutøveren tipser: Slik skal du trene deg opp til et maraton

29 jul 2019
Andfådd tjej springer
Sport & trening

Eksperten: Slik påvirker stress kroppen og treningen

25 jul 2019
Eva Sjöholm
Sport & trening

Alt du vil vite om stølhet

24 jul 2019
Problem med vaderna header
Sport & trening

Derfor får du problemer med leggene når du løper

19 jul 2019
Gabriella Picano
Sport & trening

Treningen som brenner flest kalorier

18 jul 2019
Löparryggsäck Elin Kjos
Sport & trening

Tenk på dette når du skal kjøpe drikkesekk

17 jul 2019
Därför ska du träna med din partner header
Sport & trening

Derfor skal du trene med partneren din

17 jul 2019
Header löparoutfit
Sport & trening

Alt du trenger for å bli en profesjonell løper

15 jul 2019
pischa
Sport & trening

Derfor skal du ikke løpe for å gå ned i vekt

12 jul 2019
Better Bodies grupp
Sport & trening

Treningsutstyr – dette trenger du på treningssenteret

05 jul 2019
Sugrörseffekten
Sport & trening

Løperen tipser: Sugerøreffekten for en bedre holdning

27 jun 2019
Gabriella Picano
Sport & trening

Hvilken form for trening passer meg?

27 jun 2019
Suunto 5 g1 header
Sport & trening

Test: Den nye pulsklokken Suunto 5 G1 – så bra er den

24 jun 2019
Jannica Sigurdsson
Sport & trening

Dette skal du tenke på ved sommerløping

19 jun 2019
Maja Pernefeldt tunga lyft
Sport & trening

Slik løfter du trygt – uten å skade ryggen din

13 jun 2019
legacy lifter header
Sport & trening

Minitest! Den omtalte løfteskoen Reebok Legacy Lifter

10 jun 2019
Löpträning teknik
Sport & trening

Video: Automatiser løpesteget ditt ved hjelp av tre trinn

07 jun 2019
Garmin header croped
Sport & trening

Smarte funksjoner i multisportsklokker fra Garmin

05 jun 2019
more news
Träna med gummiband

10 øvelser du kan ta med treningsstrikk

Tren hele kroppen med en effektiv sirkeløkt – alt du trenger er en treningsstrikk. Her er treningsøkten du kan utføre uten vekter.

1 dag siden
Sport & trening
IMG_3597.JPG

Rumpetrening: 5 effektive øvelser med treningsstrikk

Form rumpa ved hjelp av treningsstrikk. Her er 5 effektive øvelser som garantert kommer til å brenne i setemusklene!

2 dager siden
Sport & trening
Guide padelracket

Ekspertens tips: Slik velger du riktig padelracket

Er du ny på padelbanen eller ønsker å oppdatere spillet ditt med en ny racket? Den profesjonelle treneren Andréas Johansson vet hva du bør tenke på før du kjøper en padelracket.

3 dager siden
Sport & trening
Hypervolt

Massasjeapparatet Hypervoltage – for prestasjonsfremmende trening og bedre restitusjon

Et massasjeapparat som gjør deg klar for trening, hjelper deg med restitusjonen og tar hånd om ømme muskler. Høres det for godt ut til å være sant? Her er alt du bør vite om Hypervolt.

10 jan 2020
Sport & trening
Gabriella Picano

Så ofte bør du trene for å bygge muskler

Hvor mye må du trene for å se tydelige resultater av treningen din? Og hvor ofte bør du egentlig trene i løpet av uken? Vi har snakket med eksperten og PT-en Gabriella Picano, som har alle svarene.

10 jan 2020
Sport & trening
Tjejmilen

Løpskalenderen 2020 – Løpene du ikke kan gå glipp av i Sverige

Ønsker du å gjennomføre et løp i 2020? Vi også! Her finner du info om noen svenske løp du ikke kan gå glipp av det kommende året. Knyt skoene dine, så kjører vi på!

30 dec 2019
Sport & trening
Guide till padelracket header

Guide: Våre beste padelracketer

Er det på tide med en ny padelracket? Her har vi samlet våre beste racketer denne sesongen!

16 dec 2019
Sport & trening
Charlotte_Beijer

PT-en tipser: Slik trener du hjemme uten utstyr

Noen ganger er det deilig å slippe treningssenteret, men er det mulig å trene effektivt hjemme? PT-en Charlotte Beijer har svaret. Her er hennes beste øvelser for trening hjemme!

09 dec 2019
Sport & trening
nike pro träningsprogram

Treningsprogram for allsidig trening

Ønsker du hjelp på veien for å variere treningen? Da er dette treningsprogrammet noe for deg, laget eksklusivt for Sportamore av Malin Jansson og Daniel Flefil.

28 oct 2019
Sport & trening
malin malle header

Fitnessutøver Malle: ”Allsidig trening er for personer som vil holde seg i form og føle seg bra"

Malin ”Malle” Jansson er fitnessutøver og modell, men har også stålkontroll på trening og hvordan du bør trene og leve for at kroppen skal ha det bra. Vi tok en prat med henne om allsidig trening, hvem det passer for og hvorfor det er viktig.

28 oct 2019
Sport & trening
daniel flefil header

Treningsprofilen Daniel Flefil: ”Restitusjon er like viktig som trening”

Hva er egentlig allsidig trening? Det vet fitnessutøver Daniel Flefil. Daniel forteller hvor viktig det er med aktiv restitusjon – kombinert med trening og løping – for å få så gode treningsresultater som mulig.

28 oct 2019
Sport & trening
lofsan löpning

Slik skal du puste når du løper om vinteren

Du må ikke slutte å løpe bare fordi temperaturen faller og snøen daler ned fra himmelen. Lovisa ”Lofsan” Sandström har tips og triks til løping om vinteren.

21 oct 2019
Sport & trening
Lofsan

Treningsprofilen Lofsan: ”Den daglige mosjonen er viktigere enn vi tror”

Lovisa ”Lofsan” Sandström har jobbet med trening i flere år. Nå lanserer hun sin sjette bok, som handler mye om hvordan man kan få inn mer bevegelse i hverdagen. Til Sportamore forteller hun hvor farlig det er å sitte stille, og hvordan du kan få til den daglige mosjonen alle snakker om.

16 sep 2019
Sport & trening
Maja Pernefeldt

Slik skal du trene hvis du har en kneskade

Mange som trener har problemer med knærne. Det finnes nesten like mange kneskader som det finnes mennesker, men det finnes heldigvis noen generelle tips og råd til deg som har en kneskade. Vi har snakket med fysioterapeuten Maja Pernefeldt.

09 sep 2019
Sport & trening
Henrik Yttervik Nano 9.0

Video: Rope Climbing – slik utfordrer du deg selv!

Å komme seg raskt opp på et hengende tau er en konstant utfordring innenfor CrossFit. Når du først har mestret kunsten, er det imidlertid på tide å virkelig sette styrken på prøve. Her er to grisetunge måter å klatre i tau på!

29 aug 2019
Sport & trening