NO_header.jpg

Alt du trenger til ditt eget treningsrom!

Glem dyre maskiner som støver ned i kjelleren. Med noen få, prisgunstige produkter kan du få et kjempebra treningsrom hjemme. Den kjente PT-en Jonathan Fagerlund guider deg.

Om du trener på et treningssenter må du omgås med andre, betale for et dyrt medlemsskap og dessuten tar det tid å dra til og fra lokalet. Tren heller hjemme! Du behøver ingen dyre maskiner. Din egen kroppsvekt sammen med noen få redskaper som ikke tar så mye plass, holder for at du skal få en ordentlig bra workout hjemme i stua. 

– Kjøp produkter som passer til de aktivitetene du liker. Dersom du elsker boksing er det bedre å ta på deg hansker og slå på noe, enn å kjøpe et hoppetau om du vet at du får vondt i knærne av hopping, sier den personlige treneren Jonathan Fagerlund, som jobber som onlinecoach på og som trener på Barry’s Bootcamp i Stockholm.

Har du et lite budsjett, så er trikset å satse på færre produkter – ikke på dårligere kvalitet. Det er forskjell på dyrt og billig utstyr, og det er materialet som skiller seg mest. Det koster å produsere et korrekt produkt i et funksjonelt materiale som i tillegg er miljøvennlig. Dessuten kontrolleres kjente merker oftere, noe som innebærer at sikkerheten er høyere og at du får et bedre produkt som er laget på en trygg måte. Velg også type produkt med omsorg.

– De verste produktene du kan kjøpe er de du ikke kommer til å anvende. Vær forsiktig med veldig dyre produkter som du ikke er overbevist om at du behøver, ellers står du plutselig med den klassiske tredemølla-i-kjelleren-scenarioet og har brent masse feriepenger helt unødvendig, sier Jonathan Fagerlund.

Rask og effektivt trening hjemme gir resultater, dersom du har disiplin til å gjennomføre treningen med høy intensitet og pushe dine egne grenser. 

–  Den eneste grunnen til å melde seg inn på et treningssenter er for at du hadde likt treningsformene som er der. Nå er det utrolig mange måter å trene på. Ikke tving deg til et treningssenter bare fordi "alle andre" gjør det. Ta en prøvetime dersom du er usikker, test ut crossfit, besøk et boutiquegym, last ned treningsapper, se gjennom onlinetrening eller stikk ut og løp. Det er uendelig med muligheter uansett hvor du bor, så ikke bind deg opp til å betale for et dyrt medlemsskap som aldri anvendes!  

Jonathan Fagerlunds utstyrstips

  • Hoppetau, velg noe du synes er enkelt å svinge
  • Gummibånd av ulike slag, tilpasset etter din trening 
  • TRX eller lignende, merke spiller ingen rolle
  • Vekter, slik som vektskiver, medisinballer eller manualer (gjerne justerbare) 
  • Matte, som du kan tøye ut og trene på 
  • Annet utstyr som du synes er gøy å anvende  

TEST AV PRODUKTER TIL HJEMMETRENING 

Yogamatte

NO_YOGA.jpg

Testet variant: , Prana, ordinær pris 599 kroner.

Svettefaktor: En yogamatte er ofte inkludert i utstyret om du satser på slitsom sirkeltrening. Derimot kan man selvfølgelig anvende matten uten at pulsen skyter i været. 

Styrke: Dette er et redskap først og fremst for å tøye ut, senke pulsen og yoga – ikke for å bygge en sixpack. Matten er derimot utmerket å ta situps og armhevninger på, så noen styrkepoeng plukker den også med seg.   

Mykgjørende: Selve matten i seg selv fører ikke til at kroppen din plutselig blir myk og smidig, men bedre redskap for mobilitetstrening skal man lete lenge etter. Rull ut matten, sett på en YouTube-video med yoga eller tøyning og bare følg med. Resultatet? En mindre stiv kropp, som igjen gir mindre smerte.  

Kommentar:  

Dette er en miljøvennlig, giftfri og gjenbrukbar yogamatte laget i TPE, materialet som de fleste eksperter anbefaler ettersom det er funksjonelt men også mer vennlig mot naturen enn PVS, som de billigste mattene er laget av. Ingen tungmetaller har blitt anvendt i produksjonen og den inneholder ikke klorid eller latex. Denne matten er av god kvalitet og følger ikke med bevegelsene dine, den ligger helt stille når du utfører yoga. Den passer for deg som trener innendørs og utendørs, fordi den har et bra feste på gulv og gress samt er enkel å vaske av. Den er veldig myk og komfortabel uten å bli for svampete eller tykk. En matte utgjør selve kjernen i et treningsrom hjemme, og dette er et bra valg for deg og naturen! 

Hoppetau

NO_JUMP.jpg

Testet variant: , ordinær pris 349 kroner.

Svettefaktor: Det er i prinsipp akkurat det samme å hoppe med et digitalt hoppetau som med et vanlig hoppetau når det gjelder kondisjonen. Det er en veldig bra måte å belaste kroppen og få opp pulsen. Du forebygger benskjørhet og forbedrer hjerte- og lungekapasiteten når du hopper. 

Styrke: Det er ikke først og fremst styrken du trener, du øver opp spensten i fotleddene og leggene når du hopper. Dersom du hopper mye kommer du garantert til å bli støl i bena dagen etter.  

Mykgjørende: Dessverre blir du ikke så mye mykere i kroppen av å hoppe med hoppetau. Men å svinge med armene og hoppe opp og ned setter fart på sirkulasjonen! Etter en økt med hoppetauet føler du deg roligere i sinnet og får bedre konsentrasjon.

Kommentar: Et digitalt hoppetau er det samme som et vanlig hoppetau, bare at hoppetauet ikke har noe tau. Produktet består av to håndtak samt en tilhørende kort ledning som henger ut fra håndtakene. Deretter er det bare å hoppe, samtidig som den digitale skjermen på det ene håndtaket forteller hvor mye du har hoppet og hvor mange kalorier du har forbrent. Dette redskapet kan passe til noen som liker å ha stålkontroll på forbrenningen og vil ha et treningsresultat som kan måles i tall. Eller noen som liker å hoppe med hoppetau innendørs og synes det er irriterende at tauet slår i taket eller møblene. Det slipper du med dette hopppetauet. Dessverre mister du også koordinasjonstreningen. 

Minibånd

NO_MINIBAND.jpg

Testet variant: , ordinær pris 199 kroner.

Svettefaktor: Sett ett av disse båndene ovenfor knærne og gå sidelengs, så får du se hva som skjer! Svetten renner, hjertet slår og rumpa brenner. Enjoy!  

Styrke: Du skal ikke undervurdere disse små torturredskapene. De kan gi deg treningsverk fra helvete. De gjør alle øvelser litt tyngre. Favoritten er hofteløft med minibånd, hvor du kan regne med at det kommer til å svi skikkelig. De aktiverer mer og flere muskler enn når du tar øvelser uten. 

Mykgjørende: Dersom du synes det er vanskelig å få kontakt med rumpa når du tar squats, så er dette den beste oppvarmingen. Passer også ved stretch og rehabilitering. 

Kommentar: Disse minibåndene er fem centimeter brede, noe som er bredere enn de fleste minibånd – og testpanelet elsker det. De skjærer ikke inn i lårene og snurrer ikke, de sitter på plass samtidig som de er komfortable mot kroppen. Ekstremt lette å bruke og allsidige. Anvend som aktivering før du går over til tyngre styrketrening eller ta en hel sirkel med dine minibånd og regn med at det kommer til å brenne skikkelig. Billige, tar minimalt med plass og gir maksimal effekt. Kjøp! 

Foamroller

NO_FOAMROLLER.jpg

Testet variant: , ordinær pris 869 kroner.

Svettefaktor: Nei, dette er ikke et verktøy du behøver for å få svetten til å renne, da er en løpetur eller burpees betydelig mer effektivt.

Styrke: Avhengig av hvordan du anvender rullen, så kan du trene opp styrken ved hjelp av den. Du kan for eksempel på stå på rullen og ta knebøy, noe som stiller krav til balansen og de små stabiliserende musklene. Du kan også stå i armhevningsposisjon på rullen og rulle den inn og ut for å utfordre kjernemuskulaturen. 

Mykgjørende: Dette er som en naprapat! Bedre blir det ikke dersom du vil behandle mange muskelgrupper på en enkel og smidig måte selv. Veldig deilig masserende effekt takket være formen og strukturen på rullen.  

Kommentar: Her har vi en veldig bra rulle som kan åpne opp mye mobilitet i kroppen! Med denne kan du på en enkel måte kna gjennom flere ulike muskelgrupper med et formål om å jobbe i gang sirkulasjonen og bli mykere samt minske stivheten. Det er best om du ligger på ryggen, legger foamrolleren bak brystryggen og samler hendene bak nakken. Deretter kan du rulle frem og tilbake over rullen, før du stopper der det er ekstra stivt, legger ned rumpa i gulvet og henger kroppen bakover rullen. Det er en bra måte å jobbe på bakoverbøy i ryggen, hvor mange har en tendens til å være alt for stive, samt strekke ut forsiden av kroppen.  

Sklimatte

NO_POWERSLIDE.jpg

Testet variant: , Abilica, ordinær pris 249 kroner

Svettefaktor: Alt kommer an på hvordan du anvender disse putene. Dersom du vil sparke i gang forbrenningen kan du ta utfall bakover med den ene foten på puten, pushups med hendene på putene hvor du lar en arm skli ut når du kommer ned med brystet eller skli frem og tilbake med putene som i mountain climbers.

Styrke: Med disse kan du trene skuldre, armer, bryst, rygg, mage, rumpe og lår på en funksjonell og stabiliserende måte. Bedre enn det blir det faktisk ikke! Som så mange andre redskaper fører de til at øvelser med vanlig kroppsvekt blir litt hardere. 

Mykgjørende: Du kan anvende mattene for å trene opp litt mobilitet. Du behøver derimot ikke å kjøpe sklimatter dersom du kun er ute etter å få en mer fleksibel kropp.

Kommentar: Mattene er ikke nødvendige, men de fire putene i pakken tar ekstremt liten plass og kan gjøre treningen din både morsommere og mer effektiv. De kan også anvendes til nesten hele kroppen, som er et stort pluss. De er enkle å bruke, du bare legger hendene og føttene på putene og lar dem skli over gulvet, inn og ut fra kroppen. Du kan i grunn anvende håndkle eller servietter i stedet, men servietter går i stykker på null komma niks. Test gjerne planken med power slides under føttene, hvor du glir bakover og deretter drar føttene inn igjen. Magen dør med en gang! 

Magehjul

NO_WHEEL.jpg

Testet variant: , Abilica, ordinær pris 249 kroner.

Svettefaktor: Dette er ikke et redskap som gir deg super kondisjon, så dersom det er målet kan du droppe et ab-wheel.

Styrke: Denne griper tak i magemusklene som en hånd med klær fra den aller første repetisjonen. Øvelsen er utrolig hard fra første stund og gir treningsverk hver eneste gang, ikke bare i magen men også i ryggen, armene og skuldrene.

Mykgjørende: Du tøyer litt i hofta og det er god smøring for skulderleddene når du trener med dette hjulet, men det er ingen wow-faktor.  

Kommentar: Magehjulet er det mest klassiske treningsutstyret til hjemmetrening opp gjennom tidene. Et magehjul gir veldig tøff motstand, til og med for de mest veltrente. Du må jobbe med hele magen og redskapet tar svært lite plass. Hjulet er derimot ganske snevert i sitt bruksområde og kanskje ikke det aller første redskapet du kjøper når du vil bestille hjem litt treningsutstyr. Tenk på at du skal holde en sterk mage og rulle så langt bakover at du kan vende kontrollert. Denne versjonen er ganske liten, men har god stabilitet takket være doble hjul og behagelige håndtak. Bonusen er at de sender med matte for knærne. 

Pilatesball

NO_PILATES.jpg

Testet variant: , ordinær pris 189 kroner.

Svettefaktor: Du kan absolutt få opp pulsen om du tar tøffe styrkeøvelser på ballen, men det er ikke noe du kjøper for pulsens skyld. 

Styrke: Nesten alle treningsrom i hjemmet har en pilatesball – og det er det en grunn til. Du kan trene kjernen på ulike måter, som å rulle ut eller ta planken. Eller hvorfor ikke legge hælene på ballen og ta hofteløft? Det kommer garantert til å brenne i rumpa!  

Mykgjørende: Du kan anvende ballen for å avlaste i stretch- og mobilitetsøvelser når du slapper av i posisjonen. Prøv å gå i bro over ballen, kjempedeilig bakoverbøy!  

Kommentar: En ball til en god pris hvor både pumpe, ventil og treningsinstruksjoner medfølger. Det eneste lille minuset er at ballen tar ganske stor plass, for let’s face it: Du kommer ikke til å tømme ut luften av ballen hver gang. Pilatesballen er et must for alle treningsrom i hjemmet, og erstatter gymbenken i sittende øvelser. Du kan trene både styrke av hele kjernen i kroppen, balansen og tøye ut på en bra måte ved hjelp av ballen. Tvil ikke, dette er et must. 

Chinsband

NO_RUBBERBAND.jpg

Testet variant: , ordinær pris 129 kroner.

Svettefaktor: Prøv å trene chins uten å bli svett! Dette er ikke et redskap for deg som ikke vil ha for anstrengende trening, men heller for deg som vil ta ordentlig i.  

Styrke: Dette båndet er obligatorisk for deg som vil begynne å trene chins eller pullups og kunne ta en tyngre økt hvor du trener overkroppen hjemme. Alle roøvelser forfra fungerer suverent med et slikt bånd. Ta det med ut på lekeplassen dersom du synes det er vanskelig å henge det noen steder hjemme! 

Mykgjørende: Du kan få hjelp av et chinsbånd når du skal tøye, for eksempel om du ligger på ryggen og holder i båndet samtidig som du drar benet oppover mot taket for å tøye bakside lår.  

Kommentar: Chinsbånd kommer i ulike hardhetsgrader som gir ulik mengde med hjelp for å komme opp til stangen. Det kan være fint å kjøpe et bånd i ulike tykkelser, slik at du kan utvikle deg. Nettopp denne varianten gir mye hjelp og passer for deg som akkurat har startet på jakten etter din første pullup. Når du trener chins fester du båndet over stangen og trer den gjennom hullet. Plasser foten i båndet slik at du får hjelp og avlastning i øvelsen, samtidig som du jobber med en troverdig og realistisk teknikk. Et chinsbånd gir mye for pengene og er helt klart verdt å investere i til et treningsrom hjemme.  

LES MER: 

 Tilbake

News Feed

Charlotte Kalla
Sport & trening

Charlotte Kallas triks som gjør det lettere å løpe

4 dager siden
Löpartips
Sport & trening

Sportamore-lesernes beste løpetips

11 jul 2018
pischa
Sport & trening

Pischa: Slik holder du treningsmotivasjonen på topp

08 jul 2018
Ida B Olsson
Sport & trening

5 gode løpetips på sommeren

03 jul 2018
Neymar Jr
Sport & trening

Tutorial: Slik lærer du deg å finte som Neymar Jr

28 jun 2018
NO_header.jpg
Sport & trening

Alt du trenger til ditt eget treningsrom!

26 jun 2018
padelracket
Sport & trening

Sommerens fem beste padelracketer for herrer

20 jun 2018
10 minuters träningspass
Sport & trening

Video: Hjemmetrening på 10 minutter – helkroppsøvelser

18 jun 2018
iStock-599489564.jpg
Sport & trening

Alt du vil vite om inlines

14 jun 2018
Charlotte Kalla styrkeövningar
Sport & trening

Charlotte Kalla tipser: De beste øvelsene for kjernemuskulaturen

13 jun 2018
Linus Holmsäter Run Camp
Sport & trening

Slik løper du raskere uten å trene

07 jun 2018
Hemmaträning Jonathan Fagerlund
Sport & trening

Video: Hjemmetrening på 10 minutter – bein og rumpe

06 jun 2018
Hemmaträning överkropp Jonathan Fagerlund
Sport & trening

Video: Hjemmetrening på 10 minutter – fokus på overkropp

01 jun 2018
Lemurerna tippar fotbolls-vm 2018
Sport & trening

Lemurene tipper fotball-VM 2018

29 may 2018
charlotte kalla
Sport & trening

Charlotte Kalla: Slik finner du konkurranseinstinktet

27 may 2018
SkillTwins
Sport & trening

SkillTwins: "Her er fotballskoene vi elsker"

23 may 2018
Megaformer workout
Sport & trening

Vi har testet The Megaformer

16 may 2018
Träna axlar
Sport & trening

Derfor skal du trene skuldrene – pluss 5 gode øvelser

12 may 2018
Under Armour running
Sport & trening

5 vanlige klesfeil løpere gjør

03 may 2018
Chand Smith abs
Sport & trening

Chand Smith viser sine 7 beste mageøvelser

01 may 2018
headero
Sport & trening

Slik forbereder du deg til et hinderbaneløp

01 may 2018
Beastbarzz
Sport & trening

Beastbarzz gir styrketrening en helt ny mening

21 apr 2018
patricia
Sport & trening

PT-en Patricia Klinteberg er vår nye ambassadør!

17 apr 2018
madeleine kettner
Sport & trening

Møt Blaccs nye ambassadør Madeleine Kettner

05 apr 2018
Frida Södermark
Sport & trening

Frida Södermark: "Slik trener du deg opp til et maraton"

02 apr 2018
Träna med gummiband
Sport & trening

Video: 5 nye helkroppsøvelser med gummibånd

20 mar 2018
Core workout
Sport & trening

Video: Superøkten som bygger en sterk core

14 mar 2018
Chand Smith
Sport & trening

Hvordan får jeg sixpack?

14 mar 2018
promenera
Sport & trening

Treningstips til deg som er utbrent

14 mar 2018
Kompisträning
Sport & trening

Video: Tøff vennetrening uten frie vekter

09 mar 2018
gym
Sport & trening

Skikk og bruk på treningssenteret

09 mar 2018
 CrossFit
Sport & trening

Her er CrossFit-elitens favorittøkt

09 mar 2018
erixon
Sport & trening

Profesjonelle tips til nybegynneren: Slik lærer du deg å gå på langrenn

08 mar 2018
längd
Sport & trening

Smørefrie ski gjør det mer smidig å gå på ski

07 mar 2018
pullup
Sport & trening

Øvelser du gjør feil (og hvordan du gjør det riktig!)

01 mar 2018
Bänkpress
Sport & trening

5 tips for å bli bedre i benkpress

01 mar 2018
The chair challenge
Sport & trening

Video: Vi tester The Chair Challenge

27 feb 2018
Hugo rosas
Sport & trening

Hugo Rosas disser treningsbegrepet "Beach 2018"

27 feb 2018
Jumping
Sport & trening

Video: Hopp deg i form med Jumping

22 feb 2018
Anna Dahlbom
Sport & trening

Her er Blaccs nye ambassadør Anna Dahlbom

15 feb 2018
more news
Charlotte Kalla

Charlotte Kallas triks som gjør det lettere å løpe

Er det vanskelig å få til en løpetur? Her er noen tanketriks fra Charlotte Kalla som gjør det lettere å knyte på seg løpeskoene.

Sport & trening
Löpartips

Sportamore-lesernes beste løpetips

All ære til tips fra eksperter, men vanlige løpere har også en del ess i ermet. Her er DERES beste triks til en vellykket sommer i sporet!

Sport & trening
pischa

Pischa: Slik holder du treningsmotivasjonen på topp

På sommeren synes mange at vin frister mer enn treningsøkter og at det er vanskelig å få til treningen. Da kan disse tipsene fra coachen komme til nytte.

Sport & trening
Ida B Olsson

5 gode løpetips på sommeren

Uansett om bena er fulle av fart eller at du må tvinge på deg løpeskoene, så er følelsen etter en løpetur helt fantastisk. Her er Ida B Olssons beste tips til å gjøre sommerløpingen så herlig som mulig.

Sport & trening
Neymar Jr

Tutorial: Slik lærer du deg å finte som Neymar Jr

Med bare tre steg kan du lære deg å finte bort motstanderne slik som fotballstjernen Neymar Jr. Supertvillingene i Skilltwins viser deg hvordan!

Sport & trening
NO_header.jpg

Alt du trenger til ditt eget treningsrom!

Glem dyre maskiner som støver ned i kjelleren. Med noen få, prisgunstige produkter kan du få et kjempebra treningsrom hjemme. Den kjente PT-en Jonathan Fagerlund guider deg.

Sport & trening
padelracket

Sommerens fem beste padelracketer for herrer

Skal du kjøpe ny padelracket og vil vite hvilken som er best i test? Vår padelekspert hjelper deg!

Sport & trening
10 minuters träningspass

Video: Hjemmetrening på 10 minutter – helkroppsøvelser

Vil du ta en effektiv treningsøkt på 10 minutter? Få opp pulsen sammen med PT-en Jonathan Fagerlund med disse helkroppsøvelsene!

Sport & trening
iStock-599489564.jpg

Alt du vil vite om inlines

Å stå på inlines er både gøy og veldig god trening. Her er alt du trenger å vite om hvordan du ruller fremover på best mulig måte.

Sport & trening
Charlotte Kalla styrkeövningar

Charlotte Kalla tipser: De beste øvelsene for kjernemuskulaturen

Med en sterk kjernemuskulatur blir du en bedre løper. Her er videoen med Charlotte Kallas beste mageøvelser.

Sport & trening
Linus Holmsäter Run Camp

Slik løper du raskere uten å trene

Selvfølgelig er trening alfa og omega når det kommer til løping. Men det finnes derimot en mengde smarte tips som sørger for at du løper raskere på null komma niks.

Sport & trening
Hemmaträning Jonathan Fagerlund

Video: Hjemmetrening på 10 minutter – bein og rumpe

Hjemmetrening har aldri vært så gøy som når du kan ta en økt sammen med treneren Jonathan Fagerlund. Klikk på videoen og la det brenne i beina og rumpa!

Sport & trening
Hemmaträning överkropp Jonathan Fagerlund

Video: Hjemmetrening på 10 minutter – fokus på overkropp

Lei av dyre medlemskap på treningssentre? I treningsserien vår med PT-en Jonathan Fagerlund får du korte og effektive økter for hele kroppen. Det er bare å starte videoen og henge seg på!

Sport & trening
Lemurerna tippar fotbolls-vm 2018

Lemurene tipper fotball-VM 2018

Sverige sjokkerte mange ved å slå ut Italia i VM-kvalifiseringen i 2018. Men klarer de å ta seg hele veien til finalen? Her er VM-vinnerne ifølge lemurene på Skansen-akvariet i Stockholm.

Sport & trening
charlotte kalla

Charlotte Kalla: Slik finner du konkurranseinstinktet

Gi deg selv en utfordring og sett opp et mål, da vil du automatisk få ny treningsmotivasjon! Her er Charlotte Kallas beste tips.

Sport & trening