NO_Header.png

Vinterens goggles som er best i test!

Synes du det er vanskelig å bestille goggles? Vi hjelper deg! Testpanelet vårt har stått utfor i vinterens heteste modeller, slik at du skal finne de rette skibrillene.

Skisesongen nærmer seg med stormskritt og du bør sørge for at du ser bra i bakken. Testpanelet vår har testet flere av årets heteste goggles fra toppmerkene våre, det for å finne ut hvilke skikjørere modellene er skapt for. 

– Når du bestiller hjem goggles er det viktig at du prøver de sammen med hjelmen din. Hvordan modellen integrerer seg med hjelmen påvirker både komforten og ventilasjonen, sier Lina Sellgren, innkjøper på Sportamore og fortsetter: 

– Noen goggles kombinert med hjelm etterlater det jeg kaller en turistglipe. Det er en glipe i pannen mellom dine goggles og hjelmen, det fører til at kald luft trenger seg inn. Det vil du ikke.

I bakken er det ytterligere et knep for å øke skiopplevelsen og sørge for at skibrillene holder seg fine. Mange har en tendens til å dra opp skibrillene på hjelmen når de står i heiskø. Det er et stort no no! 

– Du får opp varmen etter en kjøretur, og ansiktet og skibrillene er da varme. Når du deretter plasserer dem på den kalde hjelmen, så kjøles de ned igjen. Når du da setter skibrillene på plass på det varme ansiktet ditt, så bygges det opp dugg, som du deretter prøver å få bort med hanskene. Det som egentlig skjer når du gjør det, er at du pusser bort selve beskyttelsen mot dugg. Så la skibrillene sitte på ansiktet hele tiden!

NO_Appertiff_CRB.pngTest av:

Veiledende pris: 999 kroner. 

Finnes også i:

Komfort: En hardere og større modell som sitter stramt og bra uten å etterlate noen gliper. Modellen går litt ned på kinnet og passer derfor best til deg med et middels stort ansikt. Skummet langs rammen oppleves som veldig hardt, og testpanelet skulle ønske det var mykere for å øke komforten.

Linse: Stort og bredt synsfelt, hvorav linsen går helt ut i kantene. Du får både med en kontrastlinse for dårligere lysforhold samt en sollinse, som du lett kan bytte ut når du har fått inn teknikken. 

Ventilasjon: Ventilasjon både på toppen og under modellen. Pluss for ventilasjonshullene foran på linsen, det gjør det lettere om kanten på hjelmen sitter tett mot skibrillene dine.

Design: En kul modell som imponerer deg som liker å skille deg ut. Noen i testpanelet liker ikke den store modellen, som de forbinder med en flue. 

Kort oppsummert: Kjører du ofte freestyle og vil ha noen skibriller som er hete på markedet? Da er CRB et perfekt valg for deg. På plussiden havner det brede synsfeltet, den kule attituden og de doble linsene som medfølger. Den mørke linsen er den fineste av dem, men kommer først og fremst til sitt rette på en solrik dag i Alpene. Med andre ord ikke den ultimate modellen ved familiereiser til Hemsedal en gang i året. På minussiden havner det harde skummet ved kanten på rammen, som ikke slo an hos testpanelet. Alt i alt noen goggles som både sitter hardt og tett når den ivrige freestyle-kjøreren gjør entré i bakken!

NO_Oakley_FallLine.pngTest av:

Veiledende pris: 2 195 kroner. 

Finnes også i: , og 

Komfort: Stabile goggles som sitter som et skudd! Myk og følsom ramme, oppleves hverken som for store eller for små uansett ansiktsform. I motsetning til andre modeller som kan trykke på nesen, kan du uten noen problem puste fritt i Fall Line.

Linse: En kontrastøkende linse som er speilbehandlet for å tilpasse seg etter ulike lysforhold. Du behøver altså ikke å bytte linse avhengig av om det er overskyet eller sol ute. Ikke det bredeste synsfeltet du finner i testen, men passe bredt for at du ikke skal plages av det. 

Ventilasjon: Bredt og velplassert ventilasjon rundt hele rammen, ingenting å klage på. 

Design: Ekstremt stilrene og fine, hele testpanelet er enige – dette er den fineste modellen i testen. 

Kort oppsummert: Oakleys PRIZM-linser er spesialproduserte, én linse av gangen, i motsetning til konkurrenter som masseproduserer linsene sine. Det resulterer i at alt ned til den minste detalj er tilpasset etter øynene og synsfeltet. Linsene tilpasser seg også etter lysforholdet utendørs, men de anbefales først og fremst til skikjøring på sensesongen og reiser til Alpene hvor solen en sterk. Det eneste minuset som testpanelet finner, er at den tykke ventilasjonskanten nederst kunne vært litt smalere for å få skibrillene til å sitte nærmere ansiktet. Modellen oppleves som skreddersydd uansett ansiktsform, og sitter både komfortabelt og bra. Stort, stort pluss for designet. De er også OTG (over the glasses)-tilpassede, så du får plass til dine vanlige briller under.NO_Salomon_Xview.pngTest av:

Veiledende pris: 799 kroner. 

Finnes også i: .

Komfort: Litt mindre modell med et veldig mykt skum som sitter ekstremt behagelig mot ansiktet. Passer best til deg med et lite ansikt eller du som er allergisk mot klumpete goggles. 

Linse: Ikke det bredeste synsfeltet, men tilstrekkelig bredt, ifølge testpanelet. Minner mye om Fall Line fra Oakley. Perfekt lysgjennomslipp. Denne modellen kan du ha i ruskevær uten å være redd for at du ikke skal se noe. 

Ventilasjon: Modellen sitter tight og har god ventilasjon både under og over linsen, egenskaper som fører til at du opprettholder en behagelig varme samt at det ikke oppstår dugg.  

Design: Du ser ut som en mester med den gullfargede linsen. Sammen med detaljene i oransje, får designet høy score. Den hvite detaljen rundt nesen er det eneste som trekker ned utseendet.

Kort oppsummert: Ekstremt myk modell som sitter veldig bra. En nett goggle for deg som ikke liker de klumpete variantene. Lyset i linsen er magisk, passer perfekt på fjellene i norden og tilpasser seg etter lysforholdene utendørs. Minus for at skummet rundt nesen er litt bredt og kan, om modellen glir for høyt opp i ansiktet, på den måten havne i veien for synsfeltet og irritere øynene. Det beste med modellen er at den er ekstremt komfortabel, har en god linse samt integrerer seg veldig bra sammen med skihjelmer fra Salomon. Passer både til nybegynneren og deg som står på ski et par uker i året. 

NO_Spektrum_Skutan.pngTest av:

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes også i: og 

Komfort: Modellen sitter som et skudd og har et mykt skum ved rammen. Det er en bred modell som retter seg mot deg med et stort ansikt, siden de kan gli ned på nesen dersom du har et lite ansikt. 

Linse: En mørkere linse med speiloverflate og UV-beskyttelse, men du får derimot veldig bra sikt. Du kan med fordel anvende disse i de norske fjellene. Hvis det mot formodning blir for mørkt, så medfølger det en ekstra linse som ikke er like farget. Synsfeltet er ikke like bredt som man tror, siden modellen har en bredere ventilasjonsdel rundt hele rammen.

Ventilasjon: Bred og høy ventilasjon både over og under rammen, ingen risiko for en innestengt følelse. 

Design: Fin og stilren modell med en kul speillinse.

Kort oppsummert: Ventilasjonsskummet på oversiden er veldig bredt og går høyere opp enn selve rammen, noe som gir god ventilasjon samtidig som det kan resultere i at det blir en glipe mellom skibrillene og hjelmen. Test modellen sammen med hjelmen din for optimal passform. Minuset med modellen er at den knirker. Veldig mye. Sørg for at de sitter på plass og holder seg der, da vil det nemlig ikke irritere deg når du kjører. Det beste med modellen er den myke passformen, de doble linsene som medfølger og de justerbare festene ved båndet. Speiloverflaten gjør det umulig å se inn i linsen, noe en del av testpersonene likte svært godt. Hvis du er en influencer som ikke vil bli gjenkjent i bakken, bør du sjekke ut Skutan fra Spektrum. 

NO_Anon_Helix.pngTest av:

Veiledende pris: 699 kroner. 

Finnes også i:

Komfort: En av de smaleste modellene i testen. De sitter veldig tett mot ansiktet og integreres bra med Salomon-hjelmer. I og med at modellen ikke er spesielt høy eller bred, så passer de best til deg med et smalt ansikt. 

Linse: Du får med to linser, én som passer best i norske og svenske fjell og én kontrastlinse til sterke solstråler på sensesongen eller skikjøring i Alpene. Pluss for UV-beskyttelsen. 

Ventilasjon: Hele overdelen og underdelen inneholder ventilasjonshull som sørger for at du ikke får en innestengt følelse. 

Design: En klassisk modell for nybegynneren. Når du bøyer modellen mister du derimot den ovale følelsen på linsen og den kan oppfattes som litt boblete. Det forstyrrer derimot ikke  hverken sikten eller opplevelsen. 

Kort oppsummert: Hvis skikjøring er noe nytt og du ikke ønsker å tildekke halve ansiktet med store goggles, så er dette et ypperlig valg! Anon står for en av testens budsjett-favoritter som sitter mykt og godt på ansiktet. Det beste med modellen er at den passer de fleste og er OTG-sikker, altså at du kan ha dine vanlige briller under denne modellen. På minussiden havner den litt billige følelsen og at linsen ikke er den fineste i testen. Hvis du derimot ikke velger goggle basert på utseende, men heller funksjon, så er dette en perfekt julegave til deg selv.  

SHOP HER:  

LES MER:  

 Tilbake

News Feed

Test_loparskorherr_2020.png
Mote & trender

9 løpesko til herre som er best i test 2020

11 timer siden
Saucony Triumph 18
Mote & trender

Derfor bør du løpe i den nye Saucony Triumph 18

3 dager siden
jenny freed
Mote & trender

Eksperten tipser: Husk dette når du kjøper en ny sports-BH

3 dager siden
Asics GEL-Kayano 27
Mote & trender

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova
Mote & trender

Test: Adidas Supernova til dame og herre

26 jun 2020
charlotte och pär header
Mote & trender

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

23 jun 2020
Adidas supernova header
Mote & trender

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

22 jun 2020
sandaler header
Mote & trender

Test: Trendy sandaler til dame 2020

18 jun 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Trendy sandaler til herre som er best i test

18 jun 2020
Test bikini
Mote & trender

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

15 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

14 jun 2020
Sommarrea herr
Mote & trender

Til ham: Gjør et kupp på klær, sko og utstyr på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea dam
Mote & trender

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea barn
Mote & trender

De beste kuppene til barn på sommersalget vårt

14 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Kan jeg vaske sandalene mine i vaskemaskinen?

10 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Sesongens sandaltrender fra Birkenstock

10 jun 2020
daddräkt simning
Mote & trender

Test: Badedrakter til konkurransesvømming og trening

09 jun 2020
ub primeblue
Mote & trender

Her er Adidas Ultraboost i resirkulert plast!

08 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Stor test av treningstopper

07 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpetopper til herre 2020

07 jun 2020
Badbyxor badshorts
Mote & trender

Sommerens 9 hotteste badeshorts

07 jun 2020
Blacc yoga
Mote & trender

Lær å handle smart med Sportamores materialguide

05 jun 2020
pegasus 37
Mote & trender

Test: Så bra er Nike Air Zoom Pegasus 37

04 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: UV-drakter til barn

03 jun 2020
saucony_endorphin_PRO-header.jpg
Mote & trender

Maks tempo med Sauconys nye løpesko Endorphin Pro

01 jun 2020
löparshorts header
Mote & trender

Våre beste løpeshorts til dame og herre

30 may 2020
nike pegasus 37 header
Mote & trender

Bedre demping i nyheten Nike Pegasus 37

30 may 2020
Test tenniskjol
Mote & trender

5 tennisskjørt som er best i test 2020

29 may 2020
Creme-Creative_997HXD_group.jpg
Mote & trender

Vi elsker sesongens sneakers fra New Balance

27 may 2020
Better Bodies träningstights
Mote & trender

Guide: Finn riktig treningstights fra Better Bodies

26 may 2020
Asics GT-2000
Mote & trender

Sats på løpesko fra Asics hvis du pronerer

26 may 2020
Underkläder träning
Mote & trender

Tren i riktig undertøy – og unngå gnagsår

25 may 2020
React Miler NY
Mote & trender

Løp lenger med Nike React Miler

22 may 2020
korta tights
Mote & trender

Test: Korte treningstights til dame 2020

22 may 2020
Merrells trailskor
Mote & trender

Test: terrengsko fra Merrell til dame og herre

21 may 2020
New Balance skor
Mote & trender

Kjøp riktige løpesko fra New Balance

21 may 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

21 may 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Fotballsko til juniorer i 2020

21 may 2020
nike-low-sneakers.jpg
Mote & trender

3 kjerringråd for å få sneakers hvite igjen

21 may 2020
more news
Test_loparskorherr_2020.png

9 løpesko til herre som er best i test 2020

Sesongens løpesko er her! Testpanelet vårt har løpt i modeller som passer til intervaller, løp og lange distanser. Her er årets løpesko til herre som er best i test!

11 timer siden
Mote & trender
Saucony Triumph 18

Derfor bør du løpe i den nye Saucony Triumph 18

Støtdempende mellomsåle, ettersittende hælkappe og en vinnende løpsfølelse – her er grunnene til hvorfor du bør løpe i den nye løpeskoen Triumph 18 fra Saucony.

3 dager siden
Mote & trender
jenny freed

Eksperten tipser: Husk dette når du kjøper en ny sports-BH

Det kan være litt vanskelig å velge en sports-BH. La eksperten Jenny Svedberg Freéd hjelpe deg.

3 dager siden
Mote & trender
Asics GEL-Kayano 27

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

En pronasjonssko som både er superstabil og har mye demping – er det virkelig mulig? Si hei til nyheten Asics GEL-Kayano 27.

02 jul 2020
Mote & trender
Free metcon 3 header

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

Box jump, squats, tauklatring og wallballs – Free Metcon 3 takler alt. Les testpanelets uttalelse om den nye treningsskoen.

01 jul 2020
Mote & trender
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova til dame og herre

Testpanelets dom: Høy kvalitet til en billig penge. Vi snakker om Supernova, den nye løpeskoen fra Adidas!

26 jun 2020
Mote & trender
charlotte och pär header

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

Vi har fått hjelp av to superløpere for å kåre de beste løpeskoene fra Asics – både til dame og herre. Les testen for å se resultatet!

23 jun 2020
Mote & trender
Adidas supernova header

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

Her er løpeskoen for deg som ser etter god kvalitet, uten at det skal koste skjorta! Les mer om Adidas nyhet Supernova.

22 jun 2020
Mote & trender
sandaler header

Test: Trendy sandaler til dame 2020

Det er endelig tid for å teste sandaler fra Birkenstock, Cruz og Axelda. Sjekk ut modellene som er best i test og som passer best til de varmeste dagene i sommer!

18 jun 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Trendy sandaler til herre som er best i test

Sommer = åpne sko! Og hva er vel bedre enn et par trendy sandaler eller slippers? Ta en titt på herretesten vår av sesongens favoritter for føttene!

18 jun 2020
Mote & trender
Test bikini

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

Vi har latt kvinner med forskjellige kroppstyper teste bikinisett fra Waikani Beachwear. Dette mener de om årets sommerlige modeller.

15 jun 2020
Mote & trender
Header.jpg

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

Noen av testpanelets favoritter finner du nå på vårt Summer Sale. Her er de beste løpeskoene på SALG til dame og herre.

14 jun 2020
Mote & trender
Sommarrea barn

De beste kuppene til barn på sommersalget vårt

Vi har plukket ut et lite utvalg av hva du kan finne til barn på det store SALGET vårt. Her er de beste kuppene til både store og små barn.

14 jun 2020
Mote & trender
Sommarrea herr

Til ham: Gjør et kupp på klær, sko og utstyr på sommersalget vårt

En ny padelracket, løpesko eller sandaler? Vi har plukket ut noen av våre beste tips til ham, som du nå finner på sommersalget vårt.

14 jun 2020
Mote & trender
Sommarrea dam

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

Her har vi samlet noen av våre beste kupp til dame på vårt store SALG! Løpesko, sandaler, tights med mer.

14 jun 2020
Mote & trender