NO_Header.png

Vinterens goggles som er best i test!

Synes du det er vanskelig å bestille goggles? Vi hjelper deg! Testpanelet vårt har stått utfor i vinterens heteste modeller, slik at du skal finne de rette skibrillene.

Skisesongen nærmer seg med stormskritt og du bør sørge for at du ser bra i bakken. Testpanelet vår har testet flere av årets heteste goggles fra toppmerkene våre, det for å finne ut hvilke skikjørere modellene er skapt for. 

– Når du bestiller hjem goggles er det viktig at du prøver de sammen med hjelmen din. Hvordan modellen integrerer seg med hjelmen påvirker både komforten og ventilasjonen, sier Lina Sellgren, innkjøper på Sportamore og fortsetter: 

– Noen goggles kombinert med hjelm etterlater det jeg kaller en turistglipe. Det er en glipe i pannen mellom dine goggles og hjelmen, det fører til at kald luft trenger seg inn. Det vil du ikke.

I bakken er det ytterligere et knep for å øke skiopplevelsen og sørge for at skibrillene holder seg fine. Mange har en tendens til å dra opp skibrillene på hjelmen når de står i heiskø. Det er et stort no no! 

– Du får opp varmen etter en kjøretur, og ansiktet og skibrillene er da varme. Når du deretter plasserer dem på den kalde hjelmen, så kjøles de ned igjen. Når du da setter skibrillene på plass på det varme ansiktet ditt, så bygges det opp dugg, som du deretter prøver å få bort med hanskene. Det som egentlig skjer når du gjør det, er at du pusser bort selve beskyttelsen mot dugg. Så la skibrillene sitte på ansiktet hele tiden!

NO_Appertiff_CRB.pngTest av:

Veiledende pris: 999 kroner. 

Finnes også i:

Komfort: En hardere og større modell som sitter stramt og bra uten å etterlate noen gliper. Modellen går litt ned på kinnet og passer derfor best til deg med et middels stort ansikt. Skummet langs rammen oppleves som veldig hardt, og testpanelet skulle ønske det var mykere for å øke komforten.

Linse: Stort og bredt synsfelt, hvorav linsen går helt ut i kantene. Du får både med en kontrastlinse for dårligere lysforhold samt en sollinse, som du lett kan bytte ut når du har fått inn teknikken. 

Ventilasjon: Ventilasjon både på toppen og under modellen. Pluss for ventilasjonshullene foran på linsen, det gjør det lettere om kanten på hjelmen sitter tett mot skibrillene dine.

Design: En kul modell som imponerer deg som liker å skille deg ut. Noen i testpanelet liker ikke den store modellen, som de forbinder med en flue. 

Kort oppsummert: Kjører du ofte freestyle og vil ha noen skibriller som er hete på markedet? Da er CRB et perfekt valg for deg. På plussiden havner det brede synsfeltet, den kule attituden og de doble linsene som medfølger. Den mørke linsen er den fineste av dem, men kommer først og fremst til sitt rette på en solrik dag i Alpene. Med andre ord ikke den ultimate modellen ved familiereiser til Hemsedal en gang i året. På minussiden havner det harde skummet ved kanten på rammen, som ikke slo an hos testpanelet. Alt i alt noen goggles som både sitter hardt og tett når den ivrige freestyle-kjøreren gjør entré i bakken!

NO_Oakley_FallLine.pngTest av:

Veiledende pris: 2 195 kroner. 

Finnes også i: , og 

Komfort: Stabile goggles som sitter som et skudd! Myk og følsom ramme, oppleves hverken som for store eller for små uansett ansiktsform. I motsetning til andre modeller som kan trykke på nesen, kan du uten noen problem puste fritt i Fall Line.

Linse: En kontrastøkende linse som er speilbehandlet for å tilpasse seg etter ulike lysforhold. Du behøver altså ikke å bytte linse avhengig av om det er overskyet eller sol ute. Ikke det bredeste synsfeltet du finner i testen, men passe bredt for at du ikke skal plages av det. 

Ventilasjon: Bredt og velplassert ventilasjon rundt hele rammen, ingenting å klage på. 

Design: Ekstremt stilrene og fine, hele testpanelet er enige – dette er den fineste modellen i testen. 

Kort oppsummert: Oakleys PRIZM-linser er spesialproduserte, én linse av gangen, i motsetning til konkurrenter som masseproduserer linsene sine. Det resulterer i at alt ned til den minste detalj er tilpasset etter øynene og synsfeltet. Linsene tilpasser seg også etter lysforholdet utendørs, men de anbefales først og fremst til skikjøring på sensesongen og reiser til Alpene hvor solen en sterk. Det eneste minuset som testpanelet finner, er at den tykke ventilasjonskanten nederst kunne vært litt smalere for å få skibrillene til å sitte nærmere ansiktet. Modellen oppleves som skreddersydd uansett ansiktsform, og sitter både komfortabelt og bra. Stort, stort pluss for designet. De er også OTG (over the glasses)-tilpassede, så du får plass til dine vanlige briller under.NO_Salomon_Xview.pngTest av:

Veiledende pris: 799 kroner. 

Finnes også i: .

Komfort: Litt mindre modell med et veldig mykt skum som sitter ekstremt behagelig mot ansiktet. Passer best til deg med et lite ansikt eller du som er allergisk mot klumpete goggles. 

Linse: Ikke det bredeste synsfeltet, men tilstrekkelig bredt, ifølge testpanelet. Minner mye om Fall Line fra Oakley. Perfekt lysgjennomslipp. Denne modellen kan du ha i ruskevær uten å være redd for at du ikke skal se noe. 

Ventilasjon: Modellen sitter tight og har god ventilasjon både under og over linsen, egenskaper som fører til at du opprettholder en behagelig varme samt at det ikke oppstår dugg.  

Design: Du ser ut som en mester med den gullfargede linsen. Sammen med detaljene i oransje, får designet høy score. Den hvite detaljen rundt nesen er det eneste som trekker ned utseendet.

Kort oppsummert: Ekstremt myk modell som sitter veldig bra. En nett goggle for deg som ikke liker de klumpete variantene. Lyset i linsen er magisk, passer perfekt på fjellene i norden og tilpasser seg etter lysforholdene utendørs. Minus for at skummet rundt nesen er litt bredt og kan, om modellen glir for høyt opp i ansiktet, på den måten havne i veien for synsfeltet og irritere øynene. Det beste med modellen er at den er ekstremt komfortabel, har en god linse samt integrerer seg veldig bra sammen med skihjelmer fra Salomon. Passer både til nybegynneren og deg som står på ski et par uker i året. 

NO_Spektrum_Skutan.pngTest av:

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes også i: og 

Komfort: Modellen sitter som et skudd og har et mykt skum ved rammen. Det er en bred modell som retter seg mot deg med et stort ansikt, siden de kan gli ned på nesen dersom du har et lite ansikt. 

Linse: En mørkere linse med speiloverflate og UV-beskyttelse, men du får derimot veldig bra sikt. Du kan med fordel anvende disse i de norske fjellene. Hvis det mot formodning blir for mørkt, så medfølger det en ekstra linse som ikke er like farget. Synsfeltet er ikke like bredt som man tror, siden modellen har en bredere ventilasjonsdel rundt hele rammen.

Ventilasjon: Bred og høy ventilasjon både over og under rammen, ingen risiko for en innestengt følelse. 

Design: Fin og stilren modell med en kul speillinse.

Kort oppsummert: Ventilasjonsskummet på oversiden er veldig bredt og går høyere opp enn selve rammen, noe som gir god ventilasjon samtidig som det kan resultere i at det blir en glipe mellom skibrillene og hjelmen. Test modellen sammen med hjelmen din for optimal passform. Minuset med modellen er at den knirker. Veldig mye. Sørg for at de sitter på plass og holder seg der, da vil det nemlig ikke irritere deg når du kjører. Det beste med modellen er den myke passformen, de doble linsene som medfølger og de justerbare festene ved båndet. Speiloverflaten gjør det umulig å se inn i linsen, noe en del av testpersonene likte svært godt. Hvis du er en influencer som ikke vil bli gjenkjent i bakken, bør du sjekke ut Skutan fra Spektrum. 

NO_Anon_Helix.pngTest av:

Veiledende pris: 699 kroner. 

Finnes også i:

Komfort: En av de smaleste modellene i testen. De sitter veldig tett mot ansiktet og integreres bra med Salomon-hjelmer. I og med at modellen ikke er spesielt høy eller bred, så passer de best til deg med et smalt ansikt. 

Linse: Du får med to linser, én som passer best i norske og svenske fjell og én kontrastlinse til sterke solstråler på sensesongen eller skikjøring i Alpene. Pluss for UV-beskyttelsen. 

Ventilasjon: Hele overdelen og underdelen inneholder ventilasjonshull som sørger for at du ikke får en innestengt følelse. 

Design: En klassisk modell for nybegynneren. Når du bøyer modellen mister du derimot den ovale følelsen på linsen og den kan oppfattes som litt boblete. Det forstyrrer derimot ikke  hverken sikten eller opplevelsen. 

Kort oppsummert: Hvis skikjøring er noe nytt og du ikke ønsker å tildekke halve ansiktet med store goggles, så er dette et ypperlig valg! Anon står for en av testens budsjett-favoritter som sitter mykt og godt på ansiktet. Det beste med modellen er at den passer de fleste og er OTG-sikker, altså at du kan ha dine vanlige briller under denne modellen. På minussiden havner den litt billige følelsen og at linsen ikke er den fineste i testen. Hvis du derimot ikke velger goggle basert på utseende, men heller funksjon, så er dette en perfekt julegave til deg selv.  

SHOP HER:  

LES MER:  

 Tilbake

News Feed

adidas ultimafusion female
Mote & trender

Slik velger du riktige treningssko

7 timer siden
Pegasus 36 test
Mote & trender

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

4 dager siden
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped
Mote & trender

Alt du vil vite om den nye Nike Joyride-familien!!

6 dager siden
Viking header
Mote & trender

Test: Tre bra gummistøvler til barn og junior

09 aug 2019
blacc running
Mote & trender

Test: Den nye løpekolleksjonen fra Blacc er lett som en fjær

02 aug 2019
Magväskor
Mote & trender

Trend: Rumpetasken alle snakker om

31 jul 2019
Reebok löparskor
Mote & trender

Test! Topp 3 beste løpesko fra Reebok

31 jul 2019
Trender
Mote & trender

Bli med på trendsafari – her er sesongens heteste plagg

30 jul 2019
Tights Puma
Mote & trender

Test! 3 trendy tights fra Puma

24 jul 2019
didriksons
Mote & trender

Den ultimate guiden: Slik bør du tenke når du kjøper en skalljakke til et barn

24 jul 2019
Sneakers på bröllop
Mote & trender

Kan jeg bruke sneakers i bryllup?

23 jul 2019
didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

17 jul 2019
Barnskor
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

16 jul 2019
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen på løpeskoene fra Nike

11 jul 2019
Fruktmönster
Mote & trender

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

10 jul 2019
Metcon 5 testbild
Mote & trender

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Mote & trender

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

08 jul 2019
Test: löparshorts header
Mote & trender

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Kompressionskläder header
Mote & trender

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

01 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Mote & trender

Slik styler du din crop top

28 jun 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Mote & trender

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Minitest pulseboost header
Mote & trender

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

27 jun 2019
Asics header
Mote & trender

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

25 jun 2019
test stabila löparskor
Mote & trender

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

23 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Mote & trender

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

19 jun 2019
puma hybrid
Mote & trender

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

16 jun 2019
Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
Kari Traa
Mote & trender

Guide: Velg riktig treningsveske

06 jun 2019
header-väskor.jpg
Mote & trender

TEST: De beste treningsveskene våre

06 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mote & trender

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

06 jun 2019
yogatights blacc
Mote & trender

Slik velger du yogatights

06 jun 2019
Superga 2750
Mote & trender

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

30 may 2019
Saint Loye
Mote & trender

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mote & trender

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

29 may 2019
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

28 may 2019
Teva Hurricane
Mote & trender

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

27 may 2019
segling
Mote & trender

Guide: Kle deg riktig for seiling

27 may 2019
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

24 may 2019
more news
adidas ultimafusion female

Slik velger du riktige treningssko

Du er nok helt klar over at du trenger ulike sko til ulike treningsformer. Men hvilke sko er egentlig best til hva? Her finner du ut hvilke treningssko som er best for deg.

7 timer siden
Mote & trender
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

Nylig ble det lansert en ny skomodell i Pegasus-familien, nemlig Nike Air Zoom Pegasus 36. Vi har latt vårt erfarne testpanel teste modellen i løpesporet. Her er resultatet!

4 dager siden
Mote & trender
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt du vil vite om den nye Nike Joyride-familien!!

Dette er løpeskoen som fungerer like bra for eliteutøvere som for deg som er mosjonist. Med små fargerike skumkuler i sålen, utgjør Joyride Run Flyknit den siste puslebiten i Nike sitt store utvalg. Dette er den nye, veldempende løpeskoen som vil ta sin plass i skohyllen!

6 dager siden
Mote & trender
Viking header

Test: Tre bra gummistøvler til barn og junior

Vanndammer og sølepytter som man kan leke i er ofte to grunner til at barn liker høsten, men det er ikke like morsomt for foreldrene. Det lille testpanelet til Sportamore har testet gummistøvler fra Viking. Her er gummistøvlene som er best i test.

09 aug 2019
Mote & trender
blacc running

Test: Den nye løpekolleksjonen fra Blacc er lett som en fjær

Blacc har gjort det igjen – nå er den nye løpekolleksjonen her. Plaggene er funksjonelle, trendy og passer til alle løpere. Uansett om du løper 3 kilometer eller 3 mil, bør du sjekke ut denne testen som har satt noen av plaggene i kolleksjonen på prøve!

02 aug 2019
Mote & trender
Magväskor

Trend: Rumpetasken alle snakker om

Har du ikke fått med deg at rumpetasken er tilbake i motebildet? Sannsynligvis har du det! Her er alt du bør vite om sesongens mest trendy tilbehør.

31 jul 2019
Mote & trender
Reebok löparskor

Test! Topp 3 beste løpesko fra Reebok

Våre Reebok running-ambassadører har løpt i Reebok sine løpesko hele sommeren. Her evaluerer de passform, komfort og funksjon ved de tre mest populære modellene.

31 jul 2019
Mote & trender
Trender

Bli med på trendsafari – her er sesongens heteste plagg

Safarilook, blandede tiår og en bucket hat – her er sesongens nyheter som du ikke kan gå glipp av.

30 jul 2019
Mote & trender
Tights Puma

Test! 3 trendy tights fra Puma

Det er ingen tvil om at man skal satse på neon i høst. Motegiganten Puma har lansert tre nye treningstights med kule detaljer. Testpanelet vårt har testet ut samtlige på treningssenteret og på løpetur.

24 jul 2019
Mote & trender
didriksons

Den ultimate guiden: Slik bør du tenke når du kjøper en skalljakke til et barn

En veldig bra skalljakke er et must ved aktivitet og lek. Her er alt du bør å tenke over.

24 jul 2019
Mote & trender
Sneakers på bröllop

Kan jeg bruke sneakers i bryllup?

Bryllupssesongen er her og det blir stadig vanskeligere å vite hva man skal ha på seg for å være riktig kledd. Er det greit med sneakers i bryllup? Moteeksperten svarer!

23 jul 2019
Mote & trender
didrikson kids

Alt du trenger til barnehagestart

Skal barnet ditt starte i barnehagen? Mange spørsmål dukker opp angående hva barnet ditt trenger når han eller hun skal begynne i barnehagen. Vi har laget en sjekkliste som du kan bruke.

17 jul 2019
Mote & trender
Barnskor

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

Å finne velsittende vinterstøvler til minstemann i familien er lettere sagt enn gjort. Her er tipsene som gjør sesongens innkjøp av sko til barna mye enklere.

16 jul 2019
Mote & trender
Nike löparskor

Forskjellen på løpeskoene fra Nike

Her forklarer vi forskjellen på Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly.

11 jul 2019
Mote & trender
Fruktmönster

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

Hvis du ikke har lagt merke til alle bikinier, badedrakter og badeshorts som prydes av frukter fra alle mulige slag, har du mest sannsynlig bodd under en stein. Moteeksperten forklarer hvorfor trenden er så populær.

10 jul 2019
Mote & trender