NO_Header.png

Vinterens goggles som er best i test!

Synes du det er vanskelig å bestille goggles? Vi hjelper deg! Testpanelet vårt har stått utfor i vinterens heteste modeller, slik at du skal finne de rette skibrillene.

Skisesongen nærmer seg med stormskritt og du bør sørge for at du ser bra i bakken. Testpanelet vår har testet flere av årets heteste goggles fra toppmerkene våre, det for å finne ut hvilke skikjørere modellene er skapt for. 

– Når du bestiller hjem goggles er det viktig at du prøver de sammen med hjelmen din. Hvordan modellen integrerer seg med hjelmen påvirker både komforten og ventilasjonen, sier Lina Sellgren, innkjøper på Sportamore og fortsetter: 

– Noen goggles kombinert med hjelm etterlater det jeg kaller en turistglipe. Det er en glipe i pannen mellom dine goggles og hjelmen, det fører til at kald luft trenger seg inn. Det vil du ikke.

I bakken er det ytterligere et knep for å øke skiopplevelsen og sørge for at skibrillene holder seg fine. Mange har en tendens til å dra opp skibrillene på hjelmen når de står i heiskø. Det er et stort no no! 

– Du får opp varmen etter en kjøretur, og ansiktet og skibrillene er da varme. Når du deretter plasserer dem på den kalde hjelmen, så kjøles de ned igjen. Når du da setter skibrillene på plass på det varme ansiktet ditt, så bygges det opp dugg, som du deretter prøver å få bort med hanskene. Det som egentlig skjer når du gjør det, er at du pusser bort selve beskyttelsen mot dugg. Så la skibrillene sitte på ansiktet hele tiden!

NO_Appertiff_CRB.pngTest av:

Veiledende pris: 999 kroner. 

Finnes også i:

Komfort: En hardere og større modell som sitter stramt og bra uten å etterlate noen gliper. Modellen går litt ned på kinnet og passer derfor best til deg med et middels stort ansikt. Skummet langs rammen oppleves som veldig hardt, og testpanelet skulle ønske det var mykere for å øke komforten.

Linse: Stort og bredt synsfelt, hvorav linsen går helt ut i kantene. Du får både med en kontrastlinse for dårligere lysforhold samt en sollinse, som du lett kan bytte ut når du har fått inn teknikken. 

Ventilasjon: Ventilasjon både på toppen og under modellen. Pluss for ventilasjonshullene foran på linsen, det gjør det lettere om kanten på hjelmen sitter tett mot skibrillene dine.

Design: En kul modell som imponerer deg som liker å skille deg ut. Noen i testpanelet liker ikke den store modellen, som de forbinder med en flue. 

Kort oppsummert: Kjører du ofte freestyle og vil ha noen skibriller som er hete på markedet? Da er CRB et perfekt valg for deg. På plussiden havner det brede synsfeltet, den kule attituden og de doble linsene som medfølger. Den mørke linsen er den fineste av dem, men kommer først og fremst til sitt rette på en solrik dag i Alpene. Med andre ord ikke den ultimate modellen ved familiereiser til Hemsedal en gang i året. På minussiden havner det harde skummet ved kanten på rammen, som ikke slo an hos testpanelet. Alt i alt noen goggles som både sitter hardt og tett når den ivrige freestyle-kjøreren gjør entré i bakken!

NO_Oakley_FallLine.pngTest av:

Veiledende pris: 2 195 kroner. 

Finnes også i: , og 

Komfort: Stabile goggles som sitter som et skudd! Myk og følsom ramme, oppleves hverken som for store eller for små uansett ansiktsform. I motsetning til andre modeller som kan trykke på nesen, kan du uten noen problem puste fritt i Fall Line.

Linse: En kontrastøkende linse som er speilbehandlet for å tilpasse seg etter ulike lysforhold. Du behøver altså ikke å bytte linse avhengig av om det er overskyet eller sol ute. Ikke det bredeste synsfeltet du finner i testen, men passe bredt for at du ikke skal plages av det. 

Ventilasjon: Bredt og velplassert ventilasjon rundt hele rammen, ingenting å klage på. 

Design: Ekstremt stilrene og fine, hele testpanelet er enige – dette er den fineste modellen i testen. 

Kort oppsummert: Oakleys PRIZM-linser er spesialproduserte, én linse av gangen, i motsetning til konkurrenter som masseproduserer linsene sine. Det resulterer i at alt ned til den minste detalj er tilpasset etter øynene og synsfeltet. Linsene tilpasser seg også etter lysforholdet utendørs, men de anbefales først og fremst til skikjøring på sensesongen og reiser til Alpene hvor solen en sterk. Det eneste minuset som testpanelet finner, er at den tykke ventilasjonskanten nederst kunne vært litt smalere for å få skibrillene til å sitte nærmere ansiktet. Modellen oppleves som skreddersydd uansett ansiktsform, og sitter både komfortabelt og bra. Stort, stort pluss for designet. De er også OTG (over the glasses)-tilpassede, så du får plass til dine vanlige briller under.NO_Salomon_Xview.pngTest av:

Veiledende pris: 799 kroner. 

Finnes også i: .

Komfort: Litt mindre modell med et veldig mykt skum som sitter ekstremt behagelig mot ansiktet. Passer best til deg med et lite ansikt eller du som er allergisk mot klumpete goggles. 

Linse: Ikke det bredeste synsfeltet, men tilstrekkelig bredt, ifølge testpanelet. Minner mye om Fall Line fra Oakley. Perfekt lysgjennomslipp. Denne modellen kan du ha i ruskevær uten å være redd for at du ikke skal se noe. 

Ventilasjon: Modellen sitter tight og har god ventilasjon både under og over linsen, egenskaper som fører til at du opprettholder en behagelig varme samt at det ikke oppstår dugg.  

Design: Du ser ut som en mester med den gullfargede linsen. Sammen med detaljene i oransje, får designet høy score. Den hvite detaljen rundt nesen er det eneste som trekker ned utseendet.

Kort oppsummert: Ekstremt myk modell som sitter veldig bra. En nett goggle for deg som ikke liker de klumpete variantene. Lyset i linsen er magisk, passer perfekt på fjellene i norden og tilpasser seg etter lysforholdene utendørs. Minus for at skummet rundt nesen er litt bredt og kan, om modellen glir for høyt opp i ansiktet, på den måten havne i veien for synsfeltet og irritere øynene. Det beste med modellen er at den er ekstremt komfortabel, har en god linse samt integrerer seg veldig bra sammen med skihjelmer fra Salomon. Passer både til nybegynneren og deg som står på ski et par uker i året. 

NO_Spektrum_Skutan.pngTest av:

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes også i: og 

Komfort: Modellen sitter som et skudd og har et mykt skum ved rammen. Det er en bred modell som retter seg mot deg med et stort ansikt, siden de kan gli ned på nesen dersom du har et lite ansikt. 

Linse: En mørkere linse med speiloverflate og UV-beskyttelse, men du får derimot veldig bra sikt. Du kan med fordel anvende disse i de norske fjellene. Hvis det mot formodning blir for mørkt, så medfølger det en ekstra linse som ikke er like farget. Synsfeltet er ikke like bredt som man tror, siden modellen har en bredere ventilasjonsdel rundt hele rammen.

Ventilasjon: Bred og høy ventilasjon både over og under rammen, ingen risiko for en innestengt følelse. 

Design: Fin og stilren modell med en kul speillinse.

Kort oppsummert: Ventilasjonsskummet på oversiden er veldig bredt og går høyere opp enn selve rammen, noe som gir god ventilasjon samtidig som det kan resultere i at det blir en glipe mellom skibrillene og hjelmen. Test modellen sammen med hjelmen din for optimal passform. Minuset med modellen er at den knirker. Veldig mye. Sørg for at de sitter på plass og holder seg der, da vil det nemlig ikke irritere deg når du kjører. Det beste med modellen er den myke passformen, de doble linsene som medfølger og de justerbare festene ved båndet. Speiloverflaten gjør det umulig å se inn i linsen, noe en del av testpersonene likte svært godt. Hvis du er en influencer som ikke vil bli gjenkjent i bakken, bør du sjekke ut Skutan fra Spektrum. 

NO_Anon_Helix.pngTest av:

Veiledende pris: 699 kroner. 

Finnes også i:

Komfort: En av de smaleste modellene i testen. De sitter veldig tett mot ansiktet og integreres bra med Salomon-hjelmer. I og med at modellen ikke er spesielt høy eller bred, så passer de best til deg med et smalt ansikt. 

Linse: Du får med to linser, én som passer best i norske og svenske fjell og én kontrastlinse til sterke solstråler på sensesongen eller skikjøring i Alpene. Pluss for UV-beskyttelsen. 

Ventilasjon: Hele overdelen og underdelen inneholder ventilasjonshull som sørger for at du ikke får en innestengt følelse. 

Design: En klassisk modell for nybegynneren. Når du bøyer modellen mister du derimot den ovale følelsen på linsen og den kan oppfattes som litt boblete. Det forstyrrer derimot ikke  hverken sikten eller opplevelsen. 

Kort oppsummert: Hvis skikjøring er noe nytt og du ikke ønsker å tildekke halve ansiktet med store goggles, så er dette et ypperlig valg! Anon står for en av testens budsjett-favoritter som sitter mykt og godt på ansiktet. Det beste med modellen er at den passer de fleste og er OTG-sikker, altså at du kan ha dine vanlige briller under denne modellen. På minussiden havner den litt billige følelsen og at linsen ikke er den fineste i testen. Hvis du derimot ikke velger goggle basert på utseende, men heller funksjon, så er dette en perfekt julegave til deg selv.  

SHOP HER:  

LES MER:  

 Tilbake

News Feed

header black fridayfynd
Mote & trender

12 Black Friday-kupp for barn

5 timer siden
Adidas tights
Mote & trender

8 superkupp for henne på Black Friday

6 timer siden
K2 intervju header
Mote & trender

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

2 dager siden
Test av goggles header
Mote & trender

Skibrillene som er best i test!

3 dager siden
header.jpg
Mote & trender

Test: Teddy fleece til dame og herre

3 dager siden
Alpint trend skidkläder
Mote & trender

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

6 dager siden
Salomon Speedcross 5 GTX
Mote & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

12 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mote & trender

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

12 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mote & trender

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

11 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mote & trender

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

08 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mote & trender

Alt du bør vite om vinterløpesko

06 nov 2019
Vintertights header
Mote & trender

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

03 nov 2019
Header padelskor
Mote & trender

Test: De beste padelskoene for ham

29 oct 2019
winterized header
Mote & trender

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mote & trender

Skal jeg løpe i underklær?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for menn

27 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

26 oct 2019
HEADER.jpg
Mote & trender

Best i test! Superundertøy

25 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mote & trender

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

24 oct 2019
viking-sled.jpg
Mote & trender

Hvilke vintersko bør barnet mitt bruke?

24 oct 2019
header-2.jpg
Mote & trender

STOR TEST: Varmt ullundertøy

23 oct 2019
testbild vinterjackor med pälskrage
Mote & trender

Best i test! Vinterjakker med pelskrage

23 oct 2019
Heade boots kids
Mote & trender

Best i test: Vinterstøvler og sko til barn

21 oct 2019
Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

18 oct 2019
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

16 oct 2019
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

16 oct 2019
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

16 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

14 oct 2019
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

13 oct 2019
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

13 oct 2019
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

13 oct 2019
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
more news
header black fridayfynd

12 Black Friday-kupp for barn

Black Friday er en ypperlig anledning til å kjøpe alt man trenger som vanligvis svir litt ekstra i lommeboka. Her er 12 bra tips til barnegarderoben.

5 timer siden
Mote & trender
Adidas tights

8 superkupp for henne på Black Friday

Under årets største shoppingdag kan du gjøre gode kupp på godbitene du har siklet på hele året. Her er 8 kupp du kan bestille hjem under Black Friday 2019.

6 timer siden
Mote & trender
K2 intervju header

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

Hvorfor blir du nummen i tærne når du står på ski, og hva er egentlig flex index? Her forteller eksperten på K2 alt om hvordan skiutstyret ditt skal sitte!

2 dager siden
Mote & trender
Test av goggles header

Skibrillene som er best i test!

Endelig! Snart er skisesongen her, og da trenger du noen splitter nye skibriller. Her har Sportamore satt sesongens beste goggles på prøve!

3 dager siden
Mote & trender
header.jpg

Test: Teddy fleece til dame og herre

Vil du bruke noe veldig varmt, mykt og deilig? Da skal du ha en teddy fleece. Vi har testet mange av disse deilige plaggene – her er de beste!

3 dager siden
Mote & trender
Alpint trend skidkläder

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

Silhuett og bærekraft er i fokus når vi snakker om trender i bakken. Her er tipsene som gir deg noen ekstra motepoeng – enten du kjører i bakken eller offpist.

6 dager siden
Mote & trender
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

Da du ikke trodde Speedcross 5 fra Salomon kunne bli noe bedre, lanserte de den populære terrengskoen med en helt vanntett membran. Hvor bra?

12 nov 2019
Mote & trender
HEADER vinterkängor.jpg

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

Det beste du kan gjøre for å holde føttene varme under de kaldeste månedene, er å bruke tykke støvler. Testpanelet vårt har trasket rundt i sesongens mest populære modeller for ham og henne!

12 nov 2019
Mote & trender
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

Elevenate ble dannet i 2010 og har siden den gang vært en skjult skatt på vintersportsmarkedet. Nå finner du merket hos oss, bli med videre og bli kjent med dem!

11 nov 2019
Mote & trender
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

Brrr, nå merker man virkelig at det nærmer seg vinter! Derfor satte testpanelet vårt 11 vinterjakker på prøve. Her er sesongens beste modeller for kvinner og menn.

08 nov 2019
Mote & trender
Icebug vinterlöpning header

Alt du bør vite om vinterløpesko

Når skal du bruke piggsko og når holder det med en vanlig gummisåle? Ekspertene fra Icebug vet hvordan du skal takle vinterveiene!

06 nov 2019
Mote & trender
Vintertights header

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

Ikke legg løpingen på is bare fordi det er kaldt ute! Testpanelet vårt har løpt i ni tights som er perfekte for vinterløping når temperaturen er rundt null.

05 nov 2019
Mote & trender
Kari Traa underställ header

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

Kari Traa er virkelig eksperter på ull- og superundertøy. Det norske merket lager longs og trøyer av høy kvalitet i både syntet, ull og ullblanding. Vi har testet flere av modellene, og her er de beste.

03 nov 2019
Mote & trender
Header padelskor

Test: De beste padelskoene for ham

Padel vokser i popularitet og er en rask og morsom sport som passer for mange. Det er derimot viktig med riktige sko når du spiller padel, da vil du nemlig presterer bedre, reduserer risikoen for skader og i tillegg ha det ekstra moro! Testpanelet vårt har testet flere padelsko – her er resultatet.

29 oct 2019
Mote & trender
winterized header

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

Løper du langdistanse, korte runder i lunsjen eller trener du deg opp til et løp? Det finnes en skomodell for alle og enhver, og til all slags løping. Finn dine nye løpesko blant sesongens heteste modeller.

28 oct 2019
Mote & trender