NO_Header.png

Vinterens goggles som er best i test!

Synes du det er vanskelig å bestille goggles? Vi hjelper deg! Testpanelet vårt har stått utfor i vinterens heteste modeller, slik at du skal finne de rette skibrillene.

Skisesongen nærmer seg med stormskritt og du bør sørge for at du ser bra i bakken. Testpanelet vår har testet flere av årets heteste goggles fra toppmerkene våre, det for å finne ut hvilke skikjørere modellene er skapt for. 

– Når du bestiller hjem goggles er det viktig at du prøver de sammen med hjelmen din. Hvordan modellen integrerer seg med hjelmen påvirker både komforten og ventilasjonen, sier Lina Sellgren, innkjøper på Sportamore og fortsetter: 

– Noen goggles kombinert med hjelm etterlater det jeg kaller en turistglipe. Det er en glipe i pannen mellom dine goggles og hjelmen, det fører til at kald luft trenger seg inn. Det vil du ikke.

I bakken er det ytterligere et knep for å øke skiopplevelsen og sørge for at skibrillene holder seg fine. Mange har en tendens til å dra opp skibrillene på hjelmen når de står i heiskø. Det er et stort no no! 

– Du får opp varmen etter en kjøretur, og ansiktet og skibrillene er da varme. Når du deretter plasserer dem på den kalde hjelmen, så kjøles de ned igjen. Når du da setter skibrillene på plass på det varme ansiktet ditt, så bygges det opp dugg, som du deretter prøver å få bort med hanskene. Det som egentlig skjer når du gjør det, er at du pusser bort selve beskyttelsen mot dugg. Så la skibrillene sitte på ansiktet hele tiden!

NO_Appertiff_CRB.pngTest av:

Veiledende pris: 999 kroner. 

Finnes også i:

Komfort: En hardere og større modell som sitter stramt og bra uten å etterlate noen gliper. Modellen går litt ned på kinnet og passer derfor best til deg med et middels stort ansikt. Skummet langs rammen oppleves som veldig hardt, og testpanelet skulle ønske det var mykere for å øke komforten.

Linse: Stort og bredt synsfelt, hvorav linsen går helt ut i kantene. Du får både med en kontrastlinse for dårligere lysforhold samt en sollinse, som du lett kan bytte ut når du har fått inn teknikken. 

Ventilasjon: Ventilasjon både på toppen og under modellen. Pluss for ventilasjonshullene foran på linsen, det gjør det lettere om kanten på hjelmen sitter tett mot skibrillene dine.

Design: En kul modell som imponerer deg som liker å skille deg ut. Noen i testpanelet liker ikke den store modellen, som de forbinder med en flue. 

Kort oppsummert: Kjører du ofte freestyle og vil ha noen skibriller som er hete på markedet? Da er CRB et perfekt valg for deg. På plussiden havner det brede synsfeltet, den kule attituden og de doble linsene som medfølger. Den mørke linsen er den fineste av dem, men kommer først og fremst til sitt rette på en solrik dag i Alpene. Med andre ord ikke den ultimate modellen ved familiereiser til Hemsedal en gang i året. På minussiden havner det harde skummet ved kanten på rammen, som ikke slo an hos testpanelet. Alt i alt noen goggles som både sitter hardt og tett når den ivrige freestyle-kjøreren gjør entré i bakken!

NO_Oakley_FallLine.pngTest av:

Veiledende pris: 2 195 kroner. 

Finnes også i: , og 

Komfort: Stabile goggles som sitter som et skudd! Myk og følsom ramme, oppleves hverken som for store eller for små uansett ansiktsform. I motsetning til andre modeller som kan trykke på nesen, kan du uten noen problem puste fritt i Fall Line.

Linse: En kontrastøkende linse som er speilbehandlet for å tilpasse seg etter ulike lysforhold. Du behøver altså ikke å bytte linse avhengig av om det er overskyet eller sol ute. Ikke det bredeste synsfeltet du finner i testen, men passe bredt for at du ikke skal plages av det. 

Ventilasjon: Bredt og velplassert ventilasjon rundt hele rammen, ingenting å klage på. 

Design: Ekstremt stilrene og fine, hele testpanelet er enige – dette er den fineste modellen i testen. 

Kort oppsummert: Oakleys PRIZM-linser er spesialproduserte, én linse av gangen, i motsetning til konkurrenter som masseproduserer linsene sine. Det resulterer i at alt ned til den minste detalj er tilpasset etter øynene og synsfeltet. Linsene tilpasser seg også etter lysforholdet utendørs, men de anbefales først og fremst til skikjøring på sensesongen og reiser til Alpene hvor solen en sterk. Det eneste minuset som testpanelet finner, er at den tykke ventilasjonskanten nederst kunne vært litt smalere for å få skibrillene til å sitte nærmere ansiktet. Modellen oppleves som skreddersydd uansett ansiktsform, og sitter både komfortabelt og bra. Stort, stort pluss for designet. De er også OTG (over the glasses)-tilpassede, så du får plass til dine vanlige briller under.NO_Salomon_Xview.pngTest av:

Veiledende pris: 799 kroner. 

Finnes også i: .

Komfort: Litt mindre modell med et veldig mykt skum som sitter ekstremt behagelig mot ansiktet. Passer best til deg med et lite ansikt eller du som er allergisk mot klumpete goggles. 

Linse: Ikke det bredeste synsfeltet, men tilstrekkelig bredt, ifølge testpanelet. Minner mye om Fall Line fra Oakley. Perfekt lysgjennomslipp. Denne modellen kan du ha i ruskevær uten å være redd for at du ikke skal se noe. 

Ventilasjon: Modellen sitter tight og har god ventilasjon både under og over linsen, egenskaper som fører til at du opprettholder en behagelig varme samt at det ikke oppstår dugg.  

Design: Du ser ut som en mester med den gullfargede linsen. Sammen med detaljene i oransje, får designet høy score. Den hvite detaljen rundt nesen er det eneste som trekker ned utseendet.

Kort oppsummert: Ekstremt myk modell som sitter veldig bra. En nett goggle for deg som ikke liker de klumpete variantene. Lyset i linsen er magisk, passer perfekt på fjellene i norden og tilpasser seg etter lysforholdene utendørs. Minus for at skummet rundt nesen er litt bredt og kan, om modellen glir for høyt opp i ansiktet, på den måten havne i veien for synsfeltet og irritere øynene. Det beste med modellen er at den er ekstremt komfortabel, har en god linse samt integrerer seg veldig bra sammen med skihjelmer fra Salomon. Passer både til nybegynneren og deg som står på ski et par uker i året. 

NO_Spektrum_Skutan.pngTest av:

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes også i: og 

Komfort: Modellen sitter som et skudd og har et mykt skum ved rammen. Det er en bred modell som retter seg mot deg med et stort ansikt, siden de kan gli ned på nesen dersom du har et lite ansikt. 

Linse: En mørkere linse med speiloverflate og UV-beskyttelse, men du får derimot veldig bra sikt. Du kan med fordel anvende disse i de norske fjellene. Hvis det mot formodning blir for mørkt, så medfølger det en ekstra linse som ikke er like farget. Synsfeltet er ikke like bredt som man tror, siden modellen har en bredere ventilasjonsdel rundt hele rammen.

Ventilasjon: Bred og høy ventilasjon både over og under rammen, ingen risiko for en innestengt følelse. 

Design: Fin og stilren modell med en kul speillinse.

Kort oppsummert: Ventilasjonsskummet på oversiden er veldig bredt og går høyere opp enn selve rammen, noe som gir god ventilasjon samtidig som det kan resultere i at det blir en glipe mellom skibrillene og hjelmen. Test modellen sammen med hjelmen din for optimal passform. Minuset med modellen er at den knirker. Veldig mye. Sørg for at de sitter på plass og holder seg der, da vil det nemlig ikke irritere deg når du kjører. Det beste med modellen er den myke passformen, de doble linsene som medfølger og de justerbare festene ved båndet. Speiloverflaten gjør det umulig å se inn i linsen, noe en del av testpersonene likte svært godt. Hvis du er en influencer som ikke vil bli gjenkjent i bakken, bør du sjekke ut Skutan fra Spektrum. 

NO_Anon_Helix.pngTest av:

Veiledende pris: 699 kroner. 

Finnes også i:

Komfort: En av de smaleste modellene i testen. De sitter veldig tett mot ansiktet og integreres bra med Salomon-hjelmer. I og med at modellen ikke er spesielt høy eller bred, så passer de best til deg med et smalt ansikt. 

Linse: Du får med to linser, én som passer best i norske og svenske fjell og én kontrastlinse til sterke solstråler på sensesongen eller skikjøring i Alpene. Pluss for UV-beskyttelsen. 

Ventilasjon: Hele overdelen og underdelen inneholder ventilasjonshull som sørger for at du ikke får en innestengt følelse. 

Design: En klassisk modell for nybegynneren. Når du bøyer modellen mister du derimot den ovale følelsen på linsen og den kan oppfattes som litt boblete. Det forstyrrer derimot ikke  hverken sikten eller opplevelsen. 

Kort oppsummert: Hvis skikjøring er noe nytt og du ikke ønsker å tildekke halve ansiktet med store goggles, så er dette et ypperlig valg! Anon står for en av testens budsjett-favoritter som sitter mykt og godt på ansiktet. Det beste med modellen er at den passer de fleste og er OTG-sikker, altså at du kan ha dine vanlige briller under denne modellen. På minussiden havner den litt billige følelsen og at linsen ikke er den fineste i testen. Hvis du derimot ikke velger goggle basert på utseende, men heller funksjon, så er dette en perfekt julegave til deg selv.  

SHOP HER:  

LES MER:  

 Tilbake

News Feed

Nike träningskläder
Mote & trender

Treningsfavorittene fra Nike som er best i test

1 dag siden
header HERR.jpg
Mote & trender

Test! Disse treningsklærne fra Nike er best i test for menn

1 dag siden
ICANIWILL header
Mote & trender

Endelig på Sportamore! Tights og treningsklær fra Icaniwill

4 dager siden
nike header 2
Mote & trender

Nyheten Metcon 5 blir du helt forelsket i

4 dager siden
Reebok Forever Floatride Energy 2
Mote & trender

Nyhet fra Reebok: Løpeskoen som er perfekt til ulike distanser

5 dager siden
salomon
Mote & trender

Test av Salomon Speedcross 5

6 dager siden
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

6 dager siden
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen på ulike løpesko fra Nike

6 dager siden
Suunto7_career_woman_running_city.jpg
Mote & trender

Derfor er den nye pulsklokken Suunto 7 det åpenbare valget

09 feb 2020
Header-skidbyxor.jpg
Mote & trender

TEST: 7 skibukser til bruk i bakken og off-piste

09 feb 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Best i test! Ull- og superundertøy til herre

08 feb 2020
HEADER_W_rehband.jpg
Mote & trender

Test: Støtte og tights for ustabile knær og håndledd

08 feb 2020
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

05 feb 2020
Waikani Beachwear bikini
Mote & trender

Waikani Beachwear – rimelig badetøy i sesongens mønster og farger

05 feb 2020
_L3Q6740-2.jpg
Mote & trender

Guide: Slik velger du riktig skihjelm

04 feb 2020
header träningsbyxor
Mote & trender

Best i test! Treningsbukser, treningsshorts og treningstights for menn

04 feb 2020
virvelvind uv plagg
Mote & trender

Fargerikt, morsomt og funksjonelt: Her er det nye barnemerket Virvelvind

03 feb 2020
Under Armour sport-bh
Mote & trender

TEST! Derfor kommer du til å elske sports-BH'en Mid Crossback Bra

03 feb 2020
birkenstock
Mote & trender

Birkenstock – dette er forskjellen mellom de ulike sandalene

02 feb 2020
speedcross
Mote & trender

Derfor er terrengskoen Salomon Speedcross så populær

02 feb 2020
nike infinity run test header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye løpeskoen Nike Infinity Run

30 jan 2020
SP20_RN_React_NRC_DISTANCE_WK_0830.jpg
Mote & trender

Nike Infinity Run – skoen som passer for alle løpere

30 jan 2020
Salomon skaljacka
Mote & trender

Slik bør du vaske skalljakken din

29 jan 2020
Sneakers kids
Mote & trender

Kjøp riktige sneakers til barn

29 jan 2020
Dedicated new brand
Mote & trender

Nyhet hos oss: Dedicated – for deg som vil shoppe med god samvittighet

28 jan 2020
Hoka one one
Mote & trender

Hoka One One tar over løpeverden

26 jan 2020
dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

25 jan 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Test: Treningsklær for gravide

24 jan 2020
Header-3.jpg
Mote & trender

BEST I TEST! Sports-BH'er 2020

23 jan 2020
Reebok Nano 9.0 nya färger
Mote & trender

Endelig! Nye farger på Reebok CrossFit Nano 9.0

23 jan 2020
houdini
Mote & trender

Guide til innkjøp av skallbukser

22 jan 2020
kompressionsstrumpor
Mote & trender

Derfor bør du løpe i kompresjonsstrømper

20 jan 2020
Tvätta träningsskor
Mote & trender

Slik vasker du treningsskoene dine på best mulig måte

20 jan 2020
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg
Mote & trender

Revolusjonerende sports-BH fra Nike: Swoosh One Piece Pad

19 jan 2020
Test av träningsskor för damer
Mote & trender

Test av årets beste treningssko til dame

16 jan 2020
Träningsskor test header
Mote & trender

Test! Årets beste treningssko til herre

16 jan 2020
Header.png
Mote & trender

Test: Treningstightsen du bare må ha

16 jan 2020
Adidas Solar Glide
Mote & trender

Adidas Solar Glide gir kraft til hvert eneste steg

15 jan 2020
Guide 13 header Saucony
Mote & trender

Guide til Sauconys nye stabile løpesko

14 jan 2020
Header.png
Mote & trender

Test: Årets beste treningsvesker

11 jan 2020
more news
Nike träningskläder

Treningsfavorittene fra Nike som er best i test

De beste treningsskoene, tightsen som får toppscore og løpegenseren som er en drøm! Her er det beste fra Nike – ifølge vårt kvinnelige testpanel!

1 dag siden
Mote & trender
header HERR.jpg

Test! Disse treningsklærne fra Nike er best i test for menn

Treningsklær og sko fra Nike blir verdsatt av mange takket være det brede utvalget, det stilige designet og den gode kvaliteten. Vi lot vårt mannlige testpanel trene i treningsbukser, sko og andre treningsklær fra Nike. Her er resultatet!

1 dag siden
Mote & trender
ICANIWILL header

Endelig på Sportamore! Tights og treningsklær fra Icaniwill

Hvis du følger med på de seneste gymtrendene på Instagram, har du sannsynligvis lagt merke til Icaniwill – merket som lager fasjonable, sømløse tights og treningsklær, som dessuten er kjempefine!

4 dager siden
Mote & trender
nike header 2

Nyheten Metcon 5 blir du helt forelsket i

"Du gjør meg hel" står det på den nye modellen fra Nikes bestselger Metcon 5. Perfekt timing til valentinsdagen, da lanseres nemlig skoen som er inspirert av kjærlighet. Modellen passer perfekt for deg som vil ha en hjertelig treningsøkt (eller kanskje gi bort en gave til noen du liker?).

4 dager siden
Mote & trender
Reebok Forever Floatride Energy 2

Nyhet fra Reebok: Løpeskoen som er perfekt til ulike distanser

Løper du ofte mellom 5 km og opp til et halvt maraton og vil ha en nøytral, dempet løpesko? Gratulerer, da er den nye Forever Floatride 2 fra Reebok perfekt for deg!

5 dager siden
Mote & trender
salomon

Test av Salomon Speedcross 5

Mykere, mer stabil og bedre grep enn forgjengeren. Dessuten er designet så fint at testpanelet til og med vil bruke terrengskoen til daglig.

6 dager siden
Mote & trender
helium hood herr

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

Mange har oppdaget hvor anvendelig Helium Hood Jacket er. Den tynne dunjakken fra Peak Performance er en vind- og vanntett vinner som du kan bruke året rundt.

6 dager siden
Mote & trender
Nike löparskor

Forskjellen på ulike løpesko fra Nike

Noen ganger kan det være vanskelig å vite forskjellen på ulike løpesko. Ta det med ro! Vi har fått hjelp av ekspertene for å gå gjennom forskjellene mellom Pegasus, Pegasus Turbo, Zoom Gravity og Zoom Fly fra Nike.

6 dager siden
Mote & trender
Suunto7_career_woman_running_city.jpg

Derfor er den nye pulsklokken Suunto 7 det åpenbare valget

Det kan være vanskelig å kombinere trening med en hektisk hverdag. Nå kan du imidlertid få hjelp av Suunto 7, en smart pulsklokke som er helt unik i sitt slag. Her er alt du bør vite om din nye bestevenn.

09 feb 2020
Mote & trender
Header-skidbyxor.jpg

TEST: 7 skibukser til bruk i bakken og off-piste

Vinterferien nærmer seg, og det er på tide å se over skiutstyret ditt. Her er de 7 beste skibuksene akkurat nå som passer i bakken og off-piste – til både ham og henne.

09 feb 2020
Mote & trender
HEADER_W.jpg

Best i test! Ull- og superundertøy til herre

Trenger du nytt ull- eller superundertøy til skiferien eller utetreningen? Her tester vi ull- og superundertøy. Se hvilken modell som er kåret til best i test!

08 feb 2020
Mote & trender
HEADER_W_rehband.jpg

Test: Støtte og tights for ustabile knær og håndledd

Har du et skadet kne eller trenger støtte til håndleddene når du trener? Testpanelet vårt har prøvd populære støtteprodukter fra Rehband under forskjellige treningsformer og øvelser, og her er resultatet.

08 feb 2020
Mote & trender
Kari Traa underställ header

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

Kari Traa er virkelig eksperter på ull- og superundertøy. Det norske merket lager longs og trøyer av høy kvalitet i både syntet, ull og ullblanding. Vi har testet flere av modellene, og her er de beste.

05 feb 2020
Mote & trender
Waikani Beachwear bikini

Waikani Beachwear – rimelig badetøy i sesongens mønster og farger

Er det lov å dagdrømme om en sandstrand? Absolutt! Vårt nye badetøy, Waikani Beachwear, fører tankene over til saltvann, palmer og Margaritas. Her er alt du bør vite om det nye merket!

05 feb 2020
Mote & trender
_L3Q6740-2.jpg

Guide: Slik velger du riktig skihjelm

Det kan dukke opp mange spørsmål når man skal gå til innkjøp av en skihjelm. Hvordan skal skihjelmen sitte? Hvilken skihjelm er best? Vi har snakket med tre eksperter – fra Volc, Sweet Protection og Salomon – som vet hvordan du finner riktig skihjelm.

04 feb 2020
Mote & trender