Löpartights test

Vi tester sesongens løpetights til ham

I takt med at solen stiger mer og mer, er det alltid et bra alternativ med en løpetur i lunsjen eller på kveldstid. Her er våre fem beste løpetights til menn.

Test av:

HERR Puma Ignite Long Tight.jpgMerke:
Modell:

Veiledende pris: 499 kroner.

Størrelse og passform: Normal størrelse og passform, kjør på med din vanlige størrelse og tightsen bør sitte perfekt. Stoffet er veldig tynt og har lav kompresjon.

De beste egenskapene: 
 • Det tynne materialet og de velplasserte meshdetaljene bak knærne og i korsryggen ventilerer på et høyt nivå, du kan med andre ord slite deg helt ut uten at du bader i svette etter løpeturen. Perfekt når du skal trene intervaller.  
 • Veldig prisvennlig. Til en billig penge får du en klassisk, svart tights som foruten løping fungerer til de fleste treningsformer. 
 • Den sitter veldig bra på kroppen, har en myk innside og er veldig fleksibel. Pluss for det ventilerende materialet som ikke klistrer seg fast til huden, og glidelåser ved leggene som gjør det lett å ta den av og på. 

Dårlig egenskap: Hvis du er eliteløper som løper lange distanser foretrekkes en modell med høyere kompresjon. Denne tightsen er snarere komfortabel og fleksibel, selv om den sitter stramt på kroppen.

Design: Svart, enkel tights som ikke skiller seg ut i mengden. Behagelig for deg som gjerne trener i et enklere design. Refleksdetaljene kunne derimot vært større og flere for at man virkelig skal være synlig på mørke kvelder.

Kort oppsummert: En straight forward-tights som passer til alle menn som ikke krever høy kompresjon eller flosset innside når de løper. Det er en basic modell uten store finesser, men det enkleste er ofte det beste. Du får en komfortabel tights som fungerer perfekt til løping, ventilerer behagelig og transporterer bort overflødig svette. En bonus er at du også kan bruke modellen ved annen type trening, slik som styrketrening og bootcamp. 


Test av:

HERR adidas Own The Run Cam.jpgMerke:
Modell:

Veiledende pris: 549 kroner. 

Størrelse og passform: Denne tightsen er normal i størrelsen, men har en høyere midje enn resterende modeller i testen. På bildet er tightsen dratt ned, men den kan dras mye høyere opp enn som så. Passformen er i det strammeste laget og føles som et andre hudlag. 

De beste egenskapene:

 • Modellen er veldig stretchy med 17 prosent elastan i materialet. Derfor er den også ekstremt følsom når du løper. Bra jobbet, Adidas! 
 • Den høye midjen sitter veldig bra på kroppen og viser ingen tendenser til å gli ned når du er i bevegelse. 
 • Smarte detaljer i form av glidelåser ved anklene, som gjør at du lettere kan ta tightsen av og på, samt refleksdetaljer og lommer som beskytter mot svette.
Dårlig egenskap: Som løpetights synes testpanelet det er vanskelig å finne noe negativt å si. Derimot er den litt for varm til svette HIIT-økter. Spar denne til løpeturen, da er du good to go. 

Design: En diskret modell for minimalisten i form av et svart, enkelt design med en kamuflasjemønstrete stripe langs utsiden av bena. Fint med de store refleksene på leggene!  

Kort oppsummert: Vil du ha en løpetights som er tynn i materialet og som sitter som et andre hudlag? Da har du kommet riktig. Denne modellen fra Adidas har mye elastan i materialet, derfor er modellen veldig følsom når du løper. I kombinasjon med at den kun veier 170 gram, merker du ikke at du har modellen på. Den tar seg best ut i løpesporet når det er rundt fem plussgrader. Siden du ikke merker noe motstand, hverken fra stoffet eller sømmene, samt at modellen sitter som et skudd på under hele løpeturen, kan både mosjonisten og konkurranseløperen presse tidene sine i denne tightsen.

Test av:

HERR Asics Silver Tight.jpgMerke:
Modell:

Veiledende pris: 399 kroner. 

Størrelse og passform: Normal i størrelsen. Derimot er ikke materialet like stretchy og følsomt som for eksempel tightsen fra Adidas i denne testen. Det kan føre til at du opplever denne modellen som litt trangere og litt vanskeligere å få på. 

De beste egenskapene: 

 • Tightsen takler regn overraskende bra. Til tross for løpeturer i lettere regnskurer, så tørker materialet fort og du merker ingen kjølende effekt etterpå.
 • Materialet er mot den tykkere retningen og er litt mer kompakt enn ved de andre tightsene i testen. Den kommer derfor virkelig til sitt rette når det bare er et par plussgrader utendørs og du fortsatt vil ha et varmende plagg på deg. 
 • Den praktiske strammingen i midjen sørger for at tightsen holdes oppe når du løper.

Dårlig egenskap: Siden tightsen ikke er super-stretchy, er den ikke så komfortabel som mange i testpanelet skulle ønske. Den sitter ikke dårlig, men følger ikke dine bevegelser når du for eksempel tøyer ut før løpeturen. Men til løping fungerer den fint! 

Design: Et svart, diskret design for deg som virkelig ikke vil ha noen synlige detaljer på tightsen din. Ulempen blir derimot mangel på reflekser. 

Kort oppsummert: I motsetning til alle tightsmodeller som er ekstremt følsomme og passer like bra til yoga som løping, så er dette paret det motsatte. Den er absolutt ikke stiv og du kan fint løpe og jogge i modellen uten noen problemer. Stoffet blir derimot litt tykkere enn om det hadde vært mer spandex i materialet. Hva sier det om Silver Tight? Jo, at dette er en robust modell som takler mye. Regn er ingen problem og litt vind beskytter den også mot. Den går heller ikke i stykker med det første, så den fungerer fint til løping i skogen. 

Test av:

HERR Nike Tech Power Tight gx.jpgMerke:
Modell:

Veiledende pris: 1 095 kroner. 

Størrelse og passform: Hvis du velger din vanlige størrelse får du en passform som er stram, uten at den oppleves som for ettersittende. Stram og bra. Justerbar snor i midjen.  

De beste egenskapene: 

 • Ekstremt deilig tights som er myk, i motsetning til mange andre modeller som har en stivere finish. Nesten som at du løper i en joggebukse-tights, hvis man tar utgangspunkt i komforten. 
 • Looken skiller seg ikke bare ut for designets skyld. De velplasserte silikontrykkene over leggene og lårene gir ekstra trykk og omslutter musklene når du løper. 
 • Følsomheten er på topp, testpanelet elsker virkelig at du kan bevege deg helt fritt i modellen. 

Dårlig egenskap: Materialvalget gir en høy komfort, men ikke de absolutt beste forutsetningene for de lengste distansene og for eliteløpere. Tightsen har en godkjent fukttransport og ventilasjon, men ingenting som får deg til å måpe.

Design: Fint mønster som skiller seg ut, men samtidig ikke så skrikende. Kult! 

Kort oppsummert: Testens mønstrete modell for deg som liker å løpe i noe annet enn en helsvart tights. Denne tightsen er delvis laget i spandex, som gir en ekstremt deilig følelse på kroppen. Andre ting som hylles er passformen og følsomheten, som begge er eksemplariske. Tightsen sitter der den skal, og den sitter bra! Det som kommer litt på etterskudd er ventilasjonen og fukttransporten, så unngå modellen på sommeren når du svetter som mest. Tidlig på våren og høsten er det ingenting å klage på! En tights for deg som gjerne kombinerer mote og funksjon, perfekt til byturer når du vil være synlig. 

Test av:  

HERR 2XU Mcs Run Compression Tights.jpgMerke:  
Modell:
Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Størrelse og passform: I likhet med de andre tightsene i testen, er denne modellen normal i størrelsen. Vær derimot forberedt på at den er superstram på grunn av kompresjonen. Ikke gå opp en størrelse, den skal nemlig sitte etter. 

De beste egenskapene: 

 • Kompresjonen ved lårene og leggene gjør modellen til det ultimate valget for lange løpeturer. Til tross for det er tightsen fortsatt veldig følsom når du løper. 
 • Den sitter veldig, veldig stramt på kroppen. Når du har klart å lirke på deg modellen, sitter den som et skudd uten antydninger til en søm som ligger feilplassert eller gnager. 
 • Det finnes tre små lommer i midjen bak, hvor du blant annet kan få plass til telefon og nøkler. 

Dårlig egenskap: Det er en påkostet modell, med mange funksjoner. Hvis du er mosjonist og kun løper en gang i måneden, kan en billigere variant passe bedre. 

Design: 2XU's X-logoer over lårene har nesten blitt en trend i seg selv. Kan du engang tenke deg en tights uten logoene? At de dessuten er reflekterende er en stor fordel for løping på kveldstid.  

Kort oppsummert: Det er ingen nyhet at 2XU har god kompresjon i sine plagg. Siden tightsen savner glidelåser ved anklene, er det litt vrient å få på seg modellen. Mangelen på glidelåser gir derimot en komfortabel, stram passform uten at den ganger. Tightsen sitter perfekt, absorberer hver minste svettedråpe og holder deg tørr og komfortabel når du får opp kroppsvarmen. Denne tightsen er et bra valg for den drevne løperen som er villig til å betale litt mer for god kompresjon og følsomhet. Den tar seg absolutt best ut når det er rundt ti til femten plussgrader ute. 

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

1 dag siden
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
Kari Traa
Mote & trender

Guide: Velg riktig treningsveske

06 jun 2019
header-väskor.jpg
Mote & trender

TEST: De beste treningsveskene våre

06 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mote & trender

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

06 jun 2019
yogatights blacc
Mote & trender

Slik velger du yogatights

06 jun 2019
Superga 2750
Mote & trender

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

30 may 2019
Saint Loye
Mote & trender

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mote & trender

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

29 may 2019
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

28 may 2019
Teva Hurricane
Mote & trender

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

27 may 2019
segling
Mote & trender

Guide: Kle deg riktig for seiling

27 may 2019
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

24 may 2019
yogatights header
Mote & trender

Test: Vårens mest komfortable yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi
Mote & trender

Hyll Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1
Mote & trender

Test! Så bra er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mote & trender

11 treningstights med lommer

16 may 2019
Nike
Mote & trender

Fotballfest med de nye plaggene fra Nike

16 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mote & trender

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

14 may 2019
Test löpartröjor
Mote & trender

Vi har testet fem nye løpetrøyer til menn 2019

13 may 2019
Nike
Mote & trender

Danseren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego tar ekstreme moves"

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mote & trender

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

11 may 2019
Header löpartröjor dam
Mote & trender

Sesongens beste løpetrøyer til henne

07 may 2019
Epic React
Mote & trender

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
Nike Icon Clash
Mote & trender

Nyhetene fra Nike gir oss surfevibber

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Mote & trender

9 trendy solbriller for sommeren 2019

06 may 2019
Nike Tech pack
Mote & trender

Plaggene fra Nike Tech Pack som du ikke vil gå glipp av

06 may 2019
Test av regnjackor
Mote & trender

Test! De 3 beste regnjakkene til ham 2019

06 may 2019
Adidas trailskor
Mote & trender

Proffene tester terrengsko fra Adidas

04 may 2019
Peak Performance skaljackor
Mote & trender

Nytt og vanntett fra Peak Performance

04 may 2019
Fotbollsskor header
Mote & trender

Fotballskoene til juniorer som er best i test

03 may 2019
Löparbh 2019
Mote & trender

Test: Sports-BH'er til løping 2019

02 may 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor
Mote & trender

Forskjellen mellom fotballsko beregnet for kunst- og naturgress

01 may 2019
Header-baddräkter.jpg
Mote & trender

Test! Den beste badedrakten til svømming

30 apr 2019
Header_DAM.jpg
Mote & trender

Regnjakkene til henne som er best i test

26 apr 2019
Icebreaker merinoull
Mote & trender

Derfor skal du løpe i merinoull

26 apr 2019
Så vet du om skon passar
Mote & trender

Guide: velg riktige fotballsko

26 apr 2019
Didriksssons
Mote & trender

Slik vet du om jakken din er vanntett

26 apr 2019
Nike Free 5.0
Mote & trender

TEST: Slik føles de nye Nike Free Run 5.0

24 apr 2019
more news
Birkenstock rosa

Slik tar du vare på dine Birkenstock

Birkenstock er en klassiker når det kommer til gode, ergonomiske og fine sandaler. Skoene er av høy kvalitet, og det finnes noen knep for at de skal holde så lenge som mulig.

1 dag siden
Mote & trender
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

Alle som har seilet i norsk farvann vet at sommeren aldri er feilfri. Det er på tide å gå til innkjøp av en vanntett seilerjakke nå som seilersesongen er i gang. Dette skal du tenke på.

08 jun 2019
Mote & trender
Nike träningssko

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

Nike beskriver nyheten Varsity Compete TR 2 som en skomodell med godt grep og stabilitet, og som egner seg til de fleste anledninger. Vi lot PT-en Chand Smith svette i de nye skoene for å se om modellen holder hva de lover. Så bra er modellen, ifølge ham!

06 jun 2019
Mote & trender
Kari Traa

Guide: Velg riktig treningsveske

Plass til matpakke og laptop? Ryggsekk eller skulderveske? Slik finner du treningsvesken med de riktige funksjonene for deg.

06 jun 2019
Mote & trender
header-väskor.jpg

TEST: De beste treningsveskene våre

En bra treningsveske kan gjøre det lettere for deg med jobb, trening, pendling og alt det innebærer. Vi har testet åtte ulike treningsvesker, se hvilken som passer best til deg!

06 jun 2019
Mote & trender
Nike Pegasus 36 2

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

Den nyeste oppdateringen av Nike-klassikeren Pegasus har landet! Modellen er lettere, raskere og finere enn noensinne.

06 jun 2019
Mote & trender
yogatights blacc

Slik velger du yogatights

Når du utøver yoga skal du aldri føle deg hindret i bevegelsene dine, derfor bør du stille høye krav til tightsen du har på deg. Her er detaljene du skal se etter når du velger yogatights.

06 jun 2019
Mote & trender
Superga 2750

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

Trendy sneakers som er vennlige mot lommeboken og som aldri går av moten, vi snakker selvfølgelig om tøyskoene fra Superga. Her er historien bak merket og de tre mest populære modellene du ikke vil gå glipp av.

30 may 2019
Mote & trender
Saint Loye

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

Lengter du etter varme rideturer på sommeren? Maksimer opplevelsen for deg og hesten din i riktig ridebukse. Eksperten forklarer hvordan du skal tenke rundt valg av passform, forsterkninger og ikke minst hvordan du vasker buksen for lang holdbarhet.

29 may 2019
Mote & trender
Löparskor Barn Sacony

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

Vær snill med føttene til barna dine og gjør lekingen utendørs til en fryd i et par løpesko. Eksperten forklarer hvorfor det er like viktig med løpesko til barn som til voksne.

29 may 2019
Mote & trender
Nike

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

Trenger treningsgarderoben din ny stilinspirasjon? Her får du stylistens beste tips til hvordan du kler deg trendy på treningsøkten i sommer!

28 may 2019
Mote & trender
Teva Hurricane

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

Det er lett å få gnagsår av våte sokker i sneakers. Hva sier du til å droppe det i år og gå over til et par ventilerende og funksjonelle sandaler, som er like svale som de er komfortable.

27 may 2019
Mote & trender
segling

Guide: Kle deg riktig for seiling

Er det på tide å kaste loss og dra til sjøs? Gjør seilturen enda mer behagelig ved å være utstyrt med riktige klær. Her er guiden som holder deg på riktig kurs!

27 may 2019
Mote & trender
Nike

Derfor skal du sporte med stil

Du har vel ikke gått glipp av vår nye kampanje Sporta stilen? Vi vil inspirere deg og din garderobe for å øke treningslysten!

24 may 2019
Mote & trender
yogatights header

Test: Vårens mest komfortable yogatights 2019

Yogatights er kanskje et av de mest komfortable plaggene som finnes, men ofte stiller vi flere krav enn at den bare skal være komfortabel på. Testpanelet vårt har prøvd 8 forskjellige tights.

23 may 2019
Mote & trender