Löpartights test

Vi tester sesongens løpetights til ham

I takt med at solen stiger mer og mer, er det alltid et bra alternativ med en løpetur i lunsjen eller på kveldstid. Her er våre fem beste løpetights til menn.

Test av:

HERR Puma Ignite Long Tight.jpgMerke:
Modell:

Veiledende pris: 499 kroner.

Størrelse og passform: Normal størrelse og passform, kjør på med din vanlige størrelse og tightsen bør sitte perfekt. Stoffet er veldig tynt og har lav kompresjon.

De beste egenskapene: 
 • Det tynne materialet og de velplasserte meshdetaljene bak knærne og i korsryggen ventilerer på et høyt nivå, du kan med andre ord slite deg helt ut uten at du bader i svette etter løpeturen. Perfekt når du skal trene intervaller.  
 • Veldig prisvennlig. Til en billig penge får du en klassisk, svart tights som foruten løping fungerer til de fleste treningsformer. 
 • Den sitter veldig bra på kroppen, har en myk innside og er veldig fleksibel. Pluss for det ventilerende materialet som ikke klistrer seg fast til huden, og glidelåser ved leggene som gjør det lett å ta den av og på. 

Dårlig egenskap: Hvis du er eliteløper som løper lange distanser foretrekkes en modell med høyere kompresjon. Denne tightsen er snarere komfortabel og fleksibel, selv om den sitter stramt på kroppen.

Design: Svart, enkel tights som ikke skiller seg ut i mengden. Behagelig for deg som gjerne trener i et enklere design. Refleksdetaljene kunne derimot vært større og flere for at man virkelig skal være synlig på mørke kvelder.

Kort oppsummert: En straight forward-tights som passer til alle menn som ikke krever høy kompresjon eller flosset innside når de løper. Det er en basic modell uten store finesser, men det enkleste er ofte det beste. Du får en komfortabel tights som fungerer perfekt til løping, ventilerer behagelig og transporterer bort overflødig svette. En bonus er at du også kan bruke modellen ved annen type trening, slik som styrketrening og bootcamp. 


Test av:

HERR adidas Own The Run Cam.jpgMerke:
Modell:

Veiledende pris: 549 kroner. 

Størrelse og passform: Denne tightsen er normal i størrelsen, men har en høyere midje enn resterende modeller i testen. På bildet er tightsen dratt ned, men den kan dras mye høyere opp enn som så. Passformen er i det strammeste laget og føles som et andre hudlag. 

De beste egenskapene:

 • Modellen er veldig stretchy med 17 prosent elastan i materialet. Derfor er den også ekstremt følsom når du løper. Bra jobbet, Adidas! 
 • Den høye midjen sitter veldig bra på kroppen og viser ingen tendenser til å gli ned når du er i bevegelse. 
 • Smarte detaljer i form av glidelåser ved anklene, som gjør at du lettere kan ta tightsen av og på, samt refleksdetaljer og lommer som beskytter mot svette.
Dårlig egenskap: Som løpetights synes testpanelet det er vanskelig å finne noe negativt å si. Derimot er den litt for varm til svette HIIT-økter. Spar denne til løpeturen, da er du good to go. 

Design: En diskret modell for minimalisten i form av et svart, enkelt design med en kamuflasjemønstrete stripe langs utsiden av bena. Fint med de store refleksene på leggene!  

Kort oppsummert: Vil du ha en løpetights som er tynn i materialet og som sitter som et andre hudlag? Da har du kommet riktig. Denne modellen fra Adidas har mye elastan i materialet, derfor er modellen veldig følsom når du løper. I kombinasjon med at den kun veier 170 gram, merker du ikke at du har modellen på. Den tar seg best ut i løpesporet når det er rundt fem plussgrader. Siden du ikke merker noe motstand, hverken fra stoffet eller sømmene, samt at modellen sitter som et skudd på under hele løpeturen, kan både mosjonisten og konkurranseløperen presse tidene sine i denne tightsen.

Test av:

HERR Asics Silver Tight.jpgMerke:
Modell:

Veiledende pris: 399 kroner. 

Størrelse og passform: Normal i størrelsen. Derimot er ikke materialet like stretchy og følsomt som for eksempel tightsen fra Adidas i denne testen. Det kan føre til at du opplever denne modellen som litt trangere og litt vanskeligere å få på. 

De beste egenskapene: 

 • Tightsen takler regn overraskende bra. Til tross for løpeturer i lettere regnskurer, så tørker materialet fort og du merker ingen kjølende effekt etterpå.
 • Materialet er mot den tykkere retningen og er litt mer kompakt enn ved de andre tightsene i testen. Den kommer derfor virkelig til sitt rette når det bare er et par plussgrader utendørs og du fortsatt vil ha et varmende plagg på deg. 
 • Den praktiske strammingen i midjen sørger for at tightsen holdes oppe når du løper.

Dårlig egenskap: Siden tightsen ikke er super-stretchy, er den ikke så komfortabel som mange i testpanelet skulle ønske. Den sitter ikke dårlig, men følger ikke dine bevegelser når du for eksempel tøyer ut før løpeturen. Men til løping fungerer den fint! 

Design: Et svart, diskret design for deg som virkelig ikke vil ha noen synlige detaljer på tightsen din. Ulempen blir derimot mangel på reflekser. 

Kort oppsummert: I motsetning til alle tightsmodeller som er ekstremt følsomme og passer like bra til yoga som løping, så er dette paret det motsatte. Den er absolutt ikke stiv og du kan fint løpe og jogge i modellen uten noen problemer. Stoffet blir derimot litt tykkere enn om det hadde vært mer spandex i materialet. Hva sier det om Silver Tight? Jo, at dette er en robust modell som takler mye. Regn er ingen problem og litt vind beskytter den også mot. Den går heller ikke i stykker med det første, så den fungerer fint til løping i skogen. 

Test av:

HERR Nike Tech Power Tight gx.jpgMerke:
Modell:

Veiledende pris: 1 095 kroner. 

Størrelse og passform: Hvis du velger din vanlige størrelse får du en passform som er stram, uten at den oppleves som for ettersittende. Stram og bra. Justerbar snor i midjen.  

De beste egenskapene: 

 • Ekstremt deilig tights som er myk, i motsetning til mange andre modeller som har en stivere finish. Nesten som at du løper i en joggebukse-tights, hvis man tar utgangspunkt i komforten. 
 • Looken skiller seg ikke bare ut for designets skyld. De velplasserte silikontrykkene over leggene og lårene gir ekstra trykk og omslutter musklene når du løper. 
 • Følsomheten er på topp, testpanelet elsker virkelig at du kan bevege deg helt fritt i modellen. 

Dårlig egenskap: Materialvalget gir en høy komfort, men ikke de absolutt beste forutsetningene for de lengste distansene og for eliteløpere. Tightsen har en godkjent fukttransport og ventilasjon, men ingenting som får deg til å måpe.

Design: Fint mønster som skiller seg ut, men samtidig ikke så skrikende. Kult! 

Kort oppsummert: Testens mønstrete modell for deg som liker å løpe i noe annet enn en helsvart tights. Denne tightsen er delvis laget i spandex, som gir en ekstremt deilig følelse på kroppen. Andre ting som hylles er passformen og følsomheten, som begge er eksemplariske. Tightsen sitter der den skal, og den sitter bra! Det som kommer litt på etterskudd er ventilasjonen og fukttransporten, så unngå modellen på sommeren når du svetter som mest. Tidlig på våren og høsten er det ingenting å klage på! En tights for deg som gjerne kombinerer mote og funksjon, perfekt til byturer når du vil være synlig. 

Test av:  

HERR 2XU Mcs Run Compression Tights.jpgMerke:  
Modell:
Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Størrelse og passform: I likhet med de andre tightsene i testen, er denne modellen normal i størrelsen. Vær derimot forberedt på at den er superstram på grunn av kompresjonen. Ikke gå opp en størrelse, den skal nemlig sitte etter. 

De beste egenskapene: 

 • Kompresjonen ved lårene og leggene gjør modellen til det ultimate valget for lange løpeturer. Til tross for det er tightsen fortsatt veldig følsom når du løper. 
 • Den sitter veldig, veldig stramt på kroppen. Når du har klart å lirke på deg modellen, sitter den som et skudd uten antydninger til en søm som ligger feilplassert eller gnager. 
 • Det finnes tre små lommer i midjen bak, hvor du blant annet kan få plass til telefon og nøkler. 

Dårlig egenskap: Det er en påkostet modell, med mange funksjoner. Hvis du er mosjonist og kun løper en gang i måneden, kan en billigere variant passe bedre. 

Design: 2XU's X-logoer over lårene har nesten blitt en trend i seg selv. Kan du engang tenke deg en tights uten logoene? At de dessuten er reflekterende er en stor fordel for løping på kveldstid.  

Kort oppsummert: Det er ingen nyhet at 2XU har god kompresjon i sine plagg. Siden tightsen savner glidelåser ved anklene, er det litt vrient å få på seg modellen. Mangelen på glidelåser gir derimot en komfortabel, stram passform uten at den ganger. Tightsen sitter perfekt, absorberer hver minste svettedråpe og holder deg tørr og komfortabel når du får opp kroppsvarmen. Denne tightsen er et bra valg for den drevne løperen som er villig til å betale litt mer for god kompresjon og følsomhet. Den tar seg absolutt best ut når det er rundt ti til femten plussgrader ute. 

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Haglöfs
Mote & trender

Softshell eller skalljakke – hva er forskjellen?

1 dag siden
Hoka One One header
Mote & trender

Nyhetene du kommer til å elske fra Hoka One One

1 dag siden
Kari Traa duffelbag
Mote & trender

Duffelbag – sesongens mest trendy bag

1 dag siden
Löparskor dam 2019
Mote & trender

Test! De beste løpeskoene til henne 2019

4 dager siden
Header-HERR-2.jpg
Mote & trender

Test! De beste løpeskoene til ham 2019

4 dager siden
Elvine
Mote & trender

Her er vårens jakketrender for ham

5 dager siden
Asics löparskor
Mote & trender

Si hei til de pastellfargede løpeskoene fra Asics

6 dager siden
Kari Traa
Mote & trender

Her er tre vårlige jakketrender for henne

6 dager siden
Adidas Primeknit
Mote & trender

Nå er de nye, sømløse treningsklærne fra Adidas her!

11 apr 2019
Adidas sneakers
Mote & trender

Vårens sneakerstrender fra Adidas

10 apr 2019
TESTBILD
Mote & trender

PT-en tester: Så bra er de trendy treningsklærne

09 apr 2019
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg
Mote & trender

Sesongens survival kit for ham

06 apr 2019
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg
Mote & trender

8 vårfavoritter du IKKE vil gå glipp av

06 apr 2019
New Balance löparskor
Mote & trender

Hva er forskjellen mellom løpeskoene fra New Balance?

06 apr 2019
Nike Free
Mote & trender

De nye Nike Free gjør løpesteget ditt enda mer fleksibelt

04 apr 2019
Adidas UB19
Mote & trender

Derfor trenger du flere par løpesko

03 apr 2019
Cykelbyxor
Mote & trender

TEST! Sykkelshorts til ham og henne

03 apr 2019
Löpartights test
Mote & trender

Vi tester sesongens løpetights til ham

01 apr 2019
Header-dam-löpartights.jpg
Mote & trender

5 løpetight til henne som er best i test

01 apr 2019
Wyte
Mote & trender

Her er årets bademote 2019

30 mar 2019
Löparskor
Mote & trender

Mid season sale – her er de 7 beste løpeskoene til ham

29 mar 2019
Knyta sneakers
Mote & trender

Video: Et par sneakers – flere stiler

29 mar 2019
Löparskor
Mote & trender

7 fargerike løpesko du finner på Mid Season Sale

29 mar 2019
Plock tights dam
Mote & trender

Vårtrend! Mesh tights tar over markedet

27 mar 2019
Herrmode - Invig våren med ny jacka
Mote & trender

Vi ønsker våren velkommen i 8 treningsjakker

27 mar 2019
Header.png
Mote & trender

Sesongens skalljakker som er best i test

26 mar 2019
Regnställ
Mote & trender

TEST: Vårens regntøy til barna

26 mar 2019
salomon
Mote & trender

Test av Salomon Speedcross 5

22 mar 2019
Nike Axis
Mote & trender

Derfor er Nike Air Max så hypet

21 mar 2019
Tommy Sport
Mote & trender

Trendspaning! 8 funksjonelle vindjakker

20 mar 2019
Löparjackor
Mote & trender

Test: De beste løpejakkene til ham våren 2019

19 mar 2019
Saucony Triumph Iso 5
Mote & trender

Slik velger du riktige løpesko i 2019

18 mar 2019
Header.png
Mote & trender

Vårens STORE TEST av sports-BH'er

18 mar 2019
Adidas miljöarbete
Mote & trender

Adidas fortsetter å tenke klimasmart

16 mar 2019
Löparjackor Test
Mote & trender

TEST! Vårens beste løpejakker til henne

15 mar 2019
Reebok Forever Floatride Energy
Mote & trender

Nå er de nye løpeskoene Forever Floatride Energy fra Reebok her

13 mar 2019
Grym_Evo_W_I4A9550.jpg
Mote & trender

Alt du vil vite om Grym Evo, den nye skalljakken fra Haglöfs

11 mar 2019
4060514097572_003_4e5f22a8897a439e873fc87842eb75c7.jpg
Mote & trender

Sesongens 12 beste nyheter fra Adidas

09 mar 2019
886915518850_003_6a81483f23b44445b5ea2f9c30b3916b.jpg
Mote & trender

11 vårnyheter fra Nike du IKKE vil gå glipp av

09 mar 2019
Nike Tanjun
Mote & trender

9 fine damesneakers våren 2019

07 mar 2019
more news
Haglöfs

Softshell eller skalljakke – hva er forskjellen?

Er en softshelljakke det samme som en skalljakke? Det er på tide å finne ut hva som er forskjellen mellom de to typene.

Mote & trender
Hoka One One header

Nyhetene du kommer til å elske fra Hoka One One

Minimalistiske løpesko? Nei takk! Hoka One One har gjort suksess med sin overdimensjonerte mellomsåle og uslåelige demping. Her er nyhetene som triller inn på Sportamore denne våren.

Mote & trender
Kari Traa duffelbag

Duffelbag – sesongens mest trendy bag

Vanntett, lett å pakke og komfortabel på. Duffelbagen er ofte en undervurdert godbit som er helt perfekt til korte helgeturer.

Mote & trender
Löparskor dam 2019

Test! De beste løpeskoene til henne 2019

Grusen på gatene er borte og det kan bare bety en ting – det er på tide å innvie et par nye løpesko. Her er damemodellene som er best i test denne sesongen!

Mote & trender
Header-HERR-2.jpg

Test! De beste løpeskoene til ham 2019

Press din personlige rekord med nye løpesko! Her er sesongens herremodeller som er best i test.

Mote & trender
Elvine

Her er vårens jakketrender for ham

Bomberjakke, grønt eller ryddig – hvilken jakketrend skal du satse på denne våren? Her har vi listet opp de tre viktigste trendene å holde styr på!

Mote & trender
Asics löparskor

Si hei til de pastellfargede løpeskoene fra Asics

Når påsken står for tur er det beleilig at Asics lanserer nye farger på deres to mest populære løpesko; Gel-Nimbus 21 og Dynaflyte 3. Her er alt du bør vite om skoene!

Mote & trender
Kari Traa

Her er tre vårlige jakketrender for henne

Det er på tide å finne frem den tynne jakken for et fint antrekk i byen. Her har vi listet opp tre hotte trender denne våren. Kombiner friluftsliv med fashion!

Mote & trender
Adidas Primeknit

Nå er de nye, sømløse treningsklærne fra Adidas her!

Ingenting er bedre enn å rusle rundt i treningsklær som sitter som støpt på kroppen. Nå lanserer Adidas sin nye Primeknit-kolleksjon, og vi elsker den allerede!

Mote & trender
Adidas sneakers

Vårens sneakerstrender fra Adidas

Snart er våren her og vi lengter etter sol, varme og nye sneakers. Her er tre av de største skotrendene fra Adidas som vi mer enn gjerne har på føttene.

Mote & trender
TESTBILD

PT-en tester: Så bra er de trendy treningsklærne

All ære til fashion, men hvor squatvennlige er egentlig de trendy treningsklærne fra motemerkene? Treningsprofilen Sara Wiss har testet tre fine outfit for å se hvor bra de er.

Mote & trender
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg

Sesongens survival kit for ham

Hva trenger du egentlig for at dette skal bli din beste vår noensinne? Vi har satt sammen det ultimate utstyret du trenger til forsommerens eventyr.

Mote & trender
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg

8 vårfavoritter du IKKE vil gå glipp av

Alt du trenger for å rocke sesongens hverdagslook er duse pastellfarger og en blanding av materialer. Her er 8 vårfavoritter!

Mote & trender
New Balance löparskor

Hva er forskjellen mellom løpeskoene fra New Balance?

Zante vs. 1080. Hva er egentlig forskjellen mellom de mest populære løpeskoene fra New Balance? Vi har fått hjelp av en superløper for å finne svaret!

Mote & trender
Nike Free

De nye Nike Free gjør løpesteget ditt enda mer fleksibelt

Du som har kjennskap til Nike Free vet at det er løpesko for deg som vil ha den naturlige barfot-følelsen. Sjekk ut de to nye modellene som er mer fleksible enn noensinne!

Mote & trender