Löpartights test

Vi tester sesongens løpetights til ham

I takt med at solen stiger mer og mer, er det alltid et bra alternativ med en løpetur i lunsjen eller på kveldstid. Her er våre fem beste løpetights til menn.

Test av:

HERR Puma Ignite Long Tight.jpgMerke:
Modell:

Veiledende pris: 499 kroner.

Størrelse og passform: Normal størrelse og passform, kjør på med din vanlige størrelse og tightsen bør sitte perfekt. Stoffet er veldig tynt og har lav kompresjon.

De beste egenskapene: 
 • Det tynne materialet og de velplasserte meshdetaljene bak knærne og i korsryggen ventilerer på et høyt nivå, du kan med andre ord slite deg helt ut uten at du bader i svette etter løpeturen. Perfekt når du skal trene intervaller.  
 • Veldig prisvennlig. Til en billig penge får du en klassisk, svart tights som foruten løping fungerer til de fleste treningsformer. 
 • Den sitter veldig bra på kroppen, har en myk innside og er veldig fleksibel. Pluss for det ventilerende materialet som ikke klistrer seg fast til huden, og glidelåser ved leggene som gjør det lett å ta den av og på. 

Dårlig egenskap: Hvis du er eliteløper som løper lange distanser foretrekkes en modell med høyere kompresjon. Denne tightsen er snarere komfortabel og fleksibel, selv om den sitter stramt på kroppen.

Design: Svart, enkel tights som ikke skiller seg ut i mengden. Behagelig for deg som gjerne trener i et enklere design. Refleksdetaljene kunne derimot vært større og flere for at man virkelig skal være synlig på mørke kvelder.

Kort oppsummert: En straight forward-tights som passer til alle menn som ikke krever høy kompresjon eller flosset innside når de løper. Det er en basic modell uten store finesser, men det enkleste er ofte det beste. Du får en komfortabel tights som fungerer perfekt til løping, ventilerer behagelig og transporterer bort overflødig svette. En bonus er at du også kan bruke modellen ved annen type trening, slik som styrketrening og bootcamp. 


Test av:

HERR adidas Own The Run Cam.jpgMerke:
Modell:

Veiledende pris: 549 kroner. 

Størrelse og passform: Denne tightsen er normal i størrelsen, men har en høyere midje enn resterende modeller i testen. På bildet er tightsen dratt ned, men den kan dras mye høyere opp enn som så. Passformen er i det strammeste laget og føles som et andre hudlag. 

De beste egenskapene:

 • Modellen er veldig stretchy med 17 prosent elastan i materialet. Derfor er den også ekstremt følsom når du løper. Bra jobbet, Adidas! 
 • Den høye midjen sitter veldig bra på kroppen og viser ingen tendenser til å gli ned når du er i bevegelse. 
 • Smarte detaljer i form av glidelåser ved anklene, som gjør at du lettere kan ta tightsen av og på, samt refleksdetaljer og lommer som beskytter mot svette.
Dårlig egenskap: Som løpetights synes testpanelet det er vanskelig å finne noe negativt å si. Derimot er den litt for varm til svette HIIT-økter. Spar denne til løpeturen, da er du good to go. 

Design: En diskret modell for minimalisten i form av et svart, enkelt design med en kamuflasjemønstrete stripe langs utsiden av bena. Fint med de store refleksene på leggene!  

Kort oppsummert: Vil du ha en løpetights som er tynn i materialet og som sitter som et andre hudlag? Da har du kommet riktig. Denne modellen fra Adidas har mye elastan i materialet, derfor er modellen veldig følsom når du løper. I kombinasjon med at den kun veier 170 gram, merker du ikke at du har modellen på. Den tar seg best ut i løpesporet når det er rundt fem plussgrader. Siden du ikke merker noe motstand, hverken fra stoffet eller sømmene, samt at modellen sitter som et skudd på under hele løpeturen, kan både mosjonisten og konkurranseløperen presse tidene sine i denne tightsen.

Test av:

HERR Asics Silver Tight.jpgMerke:
Modell:

Veiledende pris: 399 kroner. 

Størrelse og passform: Normal i størrelsen. Derimot er ikke materialet like stretchy og følsomt som for eksempel tightsen fra Adidas i denne testen. Det kan føre til at du opplever denne modellen som litt trangere og litt vanskeligere å få på. 

De beste egenskapene: 

 • Tightsen takler regn overraskende bra. Til tross for løpeturer i lettere regnskurer, så tørker materialet fort og du merker ingen kjølende effekt etterpå.
 • Materialet er mot den tykkere retningen og er litt mer kompakt enn ved de andre tightsene i testen. Den kommer derfor virkelig til sitt rette når det bare er et par plussgrader utendørs og du fortsatt vil ha et varmende plagg på deg. 
 • Den praktiske strammingen i midjen sørger for at tightsen holdes oppe når du løper.

Dårlig egenskap: Siden tightsen ikke er super-stretchy, er den ikke så komfortabel som mange i testpanelet skulle ønske. Den sitter ikke dårlig, men følger ikke dine bevegelser når du for eksempel tøyer ut før løpeturen. Men til løping fungerer den fint! 

Design: Et svart, diskret design for deg som virkelig ikke vil ha noen synlige detaljer på tightsen din. Ulempen blir derimot mangel på reflekser. 

Kort oppsummert: I motsetning til alle tightsmodeller som er ekstremt følsomme og passer like bra til yoga som løping, så er dette paret det motsatte. Den er absolutt ikke stiv og du kan fint løpe og jogge i modellen uten noen problemer. Stoffet blir derimot litt tykkere enn om det hadde vært mer spandex i materialet. Hva sier det om Silver Tight? Jo, at dette er en robust modell som takler mye. Regn er ingen problem og litt vind beskytter den også mot. Den går heller ikke i stykker med det første, så den fungerer fint til løping i skogen. 

Test av:

HERR Nike Tech Power Tight gx.jpgMerke:
Modell:

Veiledende pris: 1 095 kroner. 

Størrelse og passform: Hvis du velger din vanlige størrelse får du en passform som er stram, uten at den oppleves som for ettersittende. Stram og bra. Justerbar snor i midjen.  

De beste egenskapene: 

 • Ekstremt deilig tights som er myk, i motsetning til mange andre modeller som har en stivere finish. Nesten som at du løper i en joggebukse-tights, hvis man tar utgangspunkt i komforten. 
 • Looken skiller seg ikke bare ut for designets skyld. De velplasserte silikontrykkene over leggene og lårene gir ekstra trykk og omslutter musklene når du løper. 
 • Følsomheten er på topp, testpanelet elsker virkelig at du kan bevege deg helt fritt i modellen. 

Dårlig egenskap: Materialvalget gir en høy komfort, men ikke de absolutt beste forutsetningene for de lengste distansene og for eliteløpere. Tightsen har en godkjent fukttransport og ventilasjon, men ingenting som får deg til å måpe.

Design: Fint mønster som skiller seg ut, men samtidig ikke så skrikende. Kult! 

Kort oppsummert: Testens mønstrete modell for deg som liker å løpe i noe annet enn en helsvart tights. Denne tightsen er delvis laget i spandex, som gir en ekstremt deilig følelse på kroppen. Andre ting som hylles er passformen og følsomheten, som begge er eksemplariske. Tightsen sitter der den skal, og den sitter bra! Det som kommer litt på etterskudd er ventilasjonen og fukttransporten, så unngå modellen på sommeren når du svetter som mest. Tidlig på våren og høsten er det ingenting å klage på! En tights for deg som gjerne kombinerer mote og funksjon, perfekt til byturer når du vil være synlig. 

Test av:  

HERR 2XU Mcs Run Compression Tights.jpgMerke:  
Modell:
Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Størrelse og passform: I likhet med de andre tightsene i testen, er denne modellen normal i størrelsen. Vær derimot forberedt på at den er superstram på grunn av kompresjonen. Ikke gå opp en størrelse, den skal nemlig sitte etter. 

De beste egenskapene: 

 • Kompresjonen ved lårene og leggene gjør modellen til det ultimate valget for lange løpeturer. Til tross for det er tightsen fortsatt veldig følsom når du løper. 
 • Den sitter veldig, veldig stramt på kroppen. Når du har klart å lirke på deg modellen, sitter den som et skudd uten antydninger til en søm som ligger feilplassert eller gnager. 
 • Det finnes tre små lommer i midjen bak, hvor du blant annet kan få plass til telefon og nøkler. 

Dårlig egenskap: Det er en påkostet modell, med mange funksjoner. Hvis du er mosjonist og kun løper en gang i måneden, kan en billigere variant passe bedre. 

Design: 2XU's X-logoer over lårene har nesten blitt en trend i seg selv. Kan du engang tenke deg en tights uten logoene? At de dessuten er reflekterende er en stor fordel for løping på kveldstid.  

Kort oppsummert: Det er ingen nyhet at 2XU har god kompresjon i sine plagg. Siden tightsen savner glidelåser ved anklene, er det litt vrient å få på seg modellen. Mangelen på glidelåser gir derimot en komfortabel, stram passform uten at den ganger. Tightsen sitter perfekt, absorberer hver minste svettedråpe og holder deg tørr og komfortabel når du får opp kroppsvarmen. Denne tightsen er et bra valg for den drevne løperen som er villig til å betale litt mer for god kompresjon og følsomhet. Den tar seg absolutt best ut når det er rundt ti til femten plussgrader ute. 

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

K2 intervju header
Mote & trender

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

14 timer siden
Test av goggles header
Mote & trender

Skibrillene som er best i test!

1 dag siden
header.jpg
Mote & trender

Test: Teddy fleece til dame og herre

1 dag siden
Alpint trend skidkläder
Mote & trender

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

4 dager siden
Salomon Speedcross 5 GTX
Mote & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

6 dager siden
HEADER vinterkängor.jpg
Mote & trender

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

6 dager siden
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mote & trender

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

11 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mote & trender

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

08 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mote & trender

Alt du bør vite om vinterløpesko

06 nov 2019
Vintertights header
Mote & trender

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

03 nov 2019
Header padelskor
Mote & trender

Test: De beste padelskoene for ham

29 oct 2019
winterized header
Mote & trender

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mote & trender

Skal jeg løpe i underklær?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for menn

27 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

26 oct 2019
HEADER.jpg
Mote & trender

Best i test! Superundertøy

25 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mote & trender

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

24 oct 2019
viking-sled.jpg
Mote & trender

Hvilke vintersko bør barnet mitt bruke?

24 oct 2019
header-2.jpg
Mote & trender

STOR TEST: Varmt ullundertøy

23 oct 2019
testbild vinterjackor med pälskrage
Mote & trender

Best i test! Vinterjakker med pelskrage

23 oct 2019
Heade boots kids
Mote & trender

Best i test: Vinterstøvler og sko til barn

21 oct 2019
Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

18 oct 2019
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

16 oct 2019
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

16 oct 2019
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

16 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

14 oct 2019
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

13 oct 2019
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

13 oct 2019
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

13 oct 2019
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

08 oct 2019
more news
K2 intervju header

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

Hvorfor blir du nummen i tærne når du står på ski, og hva er egentlig flex index? Her forteller eksperten på K2 alt om hvordan skiutstyret ditt skal sitte!

14 timer siden
Mote & trender
Test av goggles header

Skibrillene som er best i test!

Endelig! Snart er skisesongen her, og da trenger du noen splitter nye skibriller. Her har Sportamore satt sesongens beste goggles på prøve!

1 dag siden
Mote & trender
header.jpg

Test: Teddy fleece til dame og herre

Vil du bruke noe veldig varmt, mykt og deilig? Da skal du ha en teddy fleece. Vi har testet mange av disse deilige plaggene – her er de beste!

1 dag siden
Mote & trender
Alpint trend skidkläder

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

Silhuett og bærekraft er i fokus når vi snakker om trender i bakken. Her er tipsene som gir deg noen ekstra motepoeng – enten du kjører i bakken eller offpist.

4 dager siden
Mote & trender
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

Da du ikke trodde Speedcross 5 fra Salomon kunne bli noe bedre, lanserte de den populære terrengskoen med en helt vanntett membran. Hvor bra?

6 dager siden
Mote & trender
HEADER vinterkängor.jpg

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

Det beste du kan gjøre for å holde føttene varme under de kaldeste månedene, er å bruke tykke støvler. Testpanelet vårt har trasket rundt i sesongens mest populære modeller for ham og henne!

6 dager siden
Mote & trender
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

Elevenate ble dannet i 2010 og har siden den gang vært en skjult skatt på vintersportsmarkedet. Nå finner du merket hos oss, bli med videre og bli kjent med dem!

11 nov 2019
Mote & trender
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

Brrr, nå merker man virkelig at det nærmer seg vinter! Derfor satte testpanelet vårt 11 vinterjakker på prøve. Her er sesongens beste modeller for kvinner og menn.

08 nov 2019
Mote & trender
Icebug vinterlöpning header

Alt du bør vite om vinterløpesko

Når skal du bruke piggsko og når holder det med en vanlig gummisåle? Ekspertene fra Icebug vet hvordan du skal takle vinterveiene!

06 nov 2019
Mote & trender
Vintertights header

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

Ikke legg løpingen på is bare fordi det er kaldt ute! Testpanelet vårt har løpt i ni tights som er perfekte for vinterløping når temperaturen er rundt null.

05 nov 2019
Mote & trender
Kari Traa underställ header

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

Kari Traa er virkelig eksperter på ull- og superundertøy. Det norske merket lager longs og trøyer av høy kvalitet i både syntet, ull og ullblanding. Vi har testet flere av modellene, og her er de beste.

03 nov 2019
Mote & trender
Header padelskor

Test: De beste padelskoene for ham

Padel vokser i popularitet og er en rask og morsom sport som passer for mange. Det er derimot viktig med riktige sko når du spiller padel, da vil du nemlig presterer bedre, reduserer risikoen for skader og i tillegg ha det ekstra moro! Testpanelet vårt har testet flere padelsko – her er resultatet.

29 oct 2019
Mote & trender
winterized header

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

Løper du langdistanse, korte runder i lunsjen eller trener du deg opp til et løp? Det finnes en skomodell for alle og enhver, og til all slags løping. Finn dine nye løpesko blant sesongens heteste modeller.

28 oct 2019
Mote & trender
Craft running aw 19

Skal jeg løpe i underklær?

Kan, bør eller skal jeg bruke underklær når jeg løper? Det er mange modeller å velge mellom, materialene er forskjellige og de passer til ulike treningsformer. Malin Caron på Craft forklarer.

28 oct 2019
Mote & trender
ENG_M.png

Best i test: Vinterløpesko for menn

Aldri mer Bambi på isen! Her er vinterløpeskoene for menn som holder deg varm, tørr og oppreist når du løper om vinteren.

27 oct 2019
Mote & trender