Löpartights test

Vi tester sesongens løpetights til ham

I takt med at solen stiger mer og mer, er det alltid et bra alternativ med en løpetur i lunsjen eller på kveldstid. Her er våre fem beste løpetights til menn.

Test av:

HERR Puma Ignite Long Tight.jpgMerke:
Modell:

Veiledende pris: 499 kroner.

Størrelse og passform: Normal størrelse og passform, kjør på med din vanlige størrelse og tightsen bør sitte perfekt. Stoffet er veldig tynt og har lav kompresjon.

De beste egenskapene: 
 • Det tynne materialet og de velplasserte meshdetaljene bak knærne og i korsryggen ventilerer på et høyt nivå, du kan med andre ord slite deg helt ut uten at du bader i svette etter løpeturen. Perfekt når du skal trene intervaller.  
 • Veldig prisvennlig. Til en billig penge får du en klassisk, svart tights som foruten løping fungerer til de fleste treningsformer. 
 • Den sitter veldig bra på kroppen, har en myk innside og er veldig fleksibel. Pluss for det ventilerende materialet som ikke klistrer seg fast til huden, og glidelåser ved leggene som gjør det lett å ta den av og på. 

Dårlig egenskap: Hvis du er eliteløper som løper lange distanser foretrekkes en modell med høyere kompresjon. Denne tightsen er snarere komfortabel og fleksibel, selv om den sitter stramt på kroppen.

Design: Svart, enkel tights som ikke skiller seg ut i mengden. Behagelig for deg som gjerne trener i et enklere design. Refleksdetaljene kunne derimot vært større og flere for at man virkelig skal være synlig på mørke kvelder.

Kort oppsummert: En straight forward-tights som passer til alle menn som ikke krever høy kompresjon eller flosset innside når de løper. Det er en basic modell uten store finesser, men det enkleste er ofte det beste. Du får en komfortabel tights som fungerer perfekt til løping, ventilerer behagelig og transporterer bort overflødig svette. En bonus er at du også kan bruke modellen ved annen type trening, slik som styrketrening og bootcamp. 


Test av:

HERR adidas Own The Run Cam.jpgMerke:
Modell:

Veiledende pris: 549 kroner. 

Størrelse og passform: Denne tightsen er normal i størrelsen, men har en høyere midje enn resterende modeller i testen. På bildet er tightsen dratt ned, men den kan dras mye høyere opp enn som så. Passformen er i det strammeste laget og føles som et andre hudlag. 

De beste egenskapene:

 • Modellen er veldig stretchy med 17 prosent elastan i materialet. Derfor er den også ekstremt følsom når du løper. Bra jobbet, Adidas! 
 • Den høye midjen sitter veldig bra på kroppen og viser ingen tendenser til å gli ned når du er i bevegelse. 
 • Smarte detaljer i form av glidelåser ved anklene, som gjør at du lettere kan ta tightsen av og på, samt refleksdetaljer og lommer som beskytter mot svette.
Dårlig egenskap: Som løpetights synes testpanelet det er vanskelig å finne noe negativt å si. Derimot er den litt for varm til svette HIIT-økter. Spar denne til løpeturen, da er du good to go. 

Design: En diskret modell for minimalisten i form av et svart, enkelt design med en kamuflasjemønstrete stripe langs utsiden av bena. Fint med de store refleksene på leggene!  

Kort oppsummert: Vil du ha en løpetights som er tynn i materialet og som sitter som et andre hudlag? Da har du kommet riktig. Denne modellen fra Adidas har mye elastan i materialet, derfor er modellen veldig følsom når du løper. I kombinasjon med at den kun veier 170 gram, merker du ikke at du har modellen på. Den tar seg best ut i løpesporet når det er rundt fem plussgrader. Siden du ikke merker noe motstand, hverken fra stoffet eller sømmene, samt at modellen sitter som et skudd på under hele løpeturen, kan både mosjonisten og konkurranseløperen presse tidene sine i denne tightsen.

Test av:

HERR Asics Silver Tight.jpgMerke:
Modell:

Veiledende pris: 399 kroner. 

Størrelse og passform: Normal i størrelsen. Derimot er ikke materialet like stretchy og følsomt som for eksempel tightsen fra Adidas i denne testen. Det kan føre til at du opplever denne modellen som litt trangere og litt vanskeligere å få på. 

De beste egenskapene: 

 • Tightsen takler regn overraskende bra. Til tross for løpeturer i lettere regnskurer, så tørker materialet fort og du merker ingen kjølende effekt etterpå.
 • Materialet er mot den tykkere retningen og er litt mer kompakt enn ved de andre tightsene i testen. Den kommer derfor virkelig til sitt rette når det bare er et par plussgrader utendørs og du fortsatt vil ha et varmende plagg på deg. 
 • Den praktiske strammingen i midjen sørger for at tightsen holdes oppe når du løper.

Dårlig egenskap: Siden tightsen ikke er super-stretchy, er den ikke så komfortabel som mange i testpanelet skulle ønske. Den sitter ikke dårlig, men følger ikke dine bevegelser når du for eksempel tøyer ut før løpeturen. Men til løping fungerer den fint! 

Design: Et svart, diskret design for deg som virkelig ikke vil ha noen synlige detaljer på tightsen din. Ulempen blir derimot mangel på reflekser. 

Kort oppsummert: I motsetning til alle tightsmodeller som er ekstremt følsomme og passer like bra til yoga som løping, så er dette paret det motsatte. Den er absolutt ikke stiv og du kan fint løpe og jogge i modellen uten noen problemer. Stoffet blir derimot litt tykkere enn om det hadde vært mer spandex i materialet. Hva sier det om Silver Tight? Jo, at dette er en robust modell som takler mye. Regn er ingen problem og litt vind beskytter den også mot. Den går heller ikke i stykker med det første, så den fungerer fint til løping i skogen. 

Test av:

HERR Nike Tech Power Tight gx.jpgMerke:
Modell:

Veiledende pris: 1 095 kroner. 

Størrelse og passform: Hvis du velger din vanlige størrelse får du en passform som er stram, uten at den oppleves som for ettersittende. Stram og bra. Justerbar snor i midjen.  

De beste egenskapene: 

 • Ekstremt deilig tights som er myk, i motsetning til mange andre modeller som har en stivere finish. Nesten som at du løper i en joggebukse-tights, hvis man tar utgangspunkt i komforten. 
 • Looken skiller seg ikke bare ut for designets skyld. De velplasserte silikontrykkene over leggene og lårene gir ekstra trykk og omslutter musklene når du løper. 
 • Følsomheten er på topp, testpanelet elsker virkelig at du kan bevege deg helt fritt i modellen. 

Dårlig egenskap: Materialvalget gir en høy komfort, men ikke de absolutt beste forutsetningene for de lengste distansene og for eliteløpere. Tightsen har en godkjent fukttransport og ventilasjon, men ingenting som får deg til å måpe.

Design: Fint mønster som skiller seg ut, men samtidig ikke så skrikende. Kult! 

Kort oppsummert: Testens mønstrete modell for deg som liker å løpe i noe annet enn en helsvart tights. Denne tightsen er delvis laget i spandex, som gir en ekstremt deilig følelse på kroppen. Andre ting som hylles er passformen og følsomheten, som begge er eksemplariske. Tightsen sitter der den skal, og den sitter bra! Det som kommer litt på etterskudd er ventilasjonen og fukttransporten, så unngå modellen på sommeren når du svetter som mest. Tidlig på våren og høsten er det ingenting å klage på! En tights for deg som gjerne kombinerer mote og funksjon, perfekt til byturer når du vil være synlig. 

Test av:  

HERR 2XU Mcs Run Compression Tights.jpgMerke:  
Modell:
Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Størrelse og passform: I likhet med de andre tightsene i testen, er denne modellen normal i størrelsen. Vær derimot forberedt på at den er superstram på grunn av kompresjonen. Ikke gå opp en størrelse, den skal nemlig sitte etter. 

De beste egenskapene: 

 • Kompresjonen ved lårene og leggene gjør modellen til det ultimate valget for lange løpeturer. Til tross for det er tightsen fortsatt veldig følsom når du løper. 
 • Den sitter veldig, veldig stramt på kroppen. Når du har klart å lirke på deg modellen, sitter den som et skudd uten antydninger til en søm som ligger feilplassert eller gnager. 
 • Det finnes tre små lommer i midjen bak, hvor du blant annet kan få plass til telefon og nøkler. 

Dårlig egenskap: Det er en påkostet modell, med mange funksjoner. Hvis du er mosjonist og kun løper en gang i måneden, kan en billigere variant passe bedre. 

Design: 2XU's X-logoer over lårene har nesten blitt en trend i seg selv. Kan du engang tenke deg en tights uten logoene? At de dessuten er reflekterende er en stor fordel for løping på kveldstid.  

Kort oppsummert: Det er ingen nyhet at 2XU har god kompresjon i sine plagg. Siden tightsen savner glidelåser ved anklene, er det litt vrient å få på seg modellen. Mangelen på glidelåser gir derimot en komfortabel, stram passform uten at den ganger. Tightsen sitter perfekt, absorberer hver minste svettedråpe og holder deg tørr og komfortabel når du får opp kroppsvarmen. Denne tightsen er et bra valg for den drevne løperen som er villig til å betale litt mer for god kompresjon og følsomhet. Den tar seg absolutt best ut når det er rundt ti til femten plussgrader ute. 

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Pegasus 36 test
Mote & trender

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

2 dager siden
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped
Mote & trender

Alt du vil vite om den nye Nike Joyride-familien!!

4 dager siden
Viking header
Mote & trender

Test: Tre bra gummistøvler til barn og junior

09 aug 2019
blacc running
Mote & trender

Test: Den nye løpekolleksjonen fra Blacc er lett som en fjær

02 aug 2019
Magväskor
Mote & trender

Trend: Rumpetasken alle snakker om

31 jul 2019
Reebok löparskor
Mote & trender

Test! Topp 3 beste løpesko fra Reebok

31 jul 2019
Trender
Mote & trender

Bli med på trendsafari – her er sesongens heteste plagg

30 jul 2019
Tights Puma
Mote & trender

Test! 3 trendy tights fra Puma

24 jul 2019
didriksons
Mote & trender

Den ultimate guiden: Slik bør du tenke når du kjøper en skalljakke til et barn

24 jul 2019
Sneakers på bröllop
Mote & trender

Kan jeg bruke sneakers i bryllup?

23 jul 2019
didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

17 jul 2019
Barnskor
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

16 jul 2019
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen på løpeskoene fra Nike

11 jul 2019
Fruktmönster
Mote & trender

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

10 jul 2019
Metcon 5 testbild
Mote & trender

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Mote & trender

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

08 jul 2019
Test: löparshorts header
Mote & trender

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Kompressionskläder header
Mote & trender

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

01 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Mote & trender

Slik styler du din crop top

28 jun 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Mote & trender

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Minitest pulseboost header
Mote & trender

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

27 jun 2019
Asics header
Mote & trender

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

25 jun 2019
test stabila löparskor
Mote & trender

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

23 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Mote & trender

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

19 jun 2019
puma hybrid
Mote & trender

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

16 jun 2019
Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
Kari Traa
Mote & trender

Guide: Velg riktig treningsveske

06 jun 2019
header-väskor.jpg
Mote & trender

TEST: De beste treningsveskene våre

06 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mote & trender

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

06 jun 2019
yogatights blacc
Mote & trender

Slik velger du yogatights

06 jun 2019
Superga 2750
Mote & trender

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

30 may 2019
Saint Loye
Mote & trender

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mote & trender

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

29 may 2019
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

28 may 2019
Teva Hurricane
Mote & trender

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

27 may 2019
segling
Mote & trender

Guide: Kle deg riktig for seiling

27 may 2019
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

24 may 2019
yogatights header
Mote & trender

Test: Vårens mest komfortable yogatights 2019

23 may 2019
more news
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

Nylig ble det lansert en ny skomodell i Pegasus-familien, nemlig Nike Air Zoom Pegasus 36. Vi har latt vårt erfarne testpanel teste modellen i løpesporet. Her er resultatet!

2 dager siden
Mote & trender
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt du vil vite om den nye Nike Joyride-familien!!

Dette er løpeskoen som fungerer like bra for eliteutøvere som for deg som er mosjonist. Med små fargerike skumkuler i sålen, utgjør Joyride Run Flyknit den siste puslebiten i Nike sitt store utvalg. Dette er den nye, veldempende løpeskoen som vil ta sin plass i skohyllen!

4 dager siden
Mote & trender
Viking header

Test: Tre bra gummistøvler til barn og junior

Vanndammer og sølepytter som man kan leke i er ofte to grunner til at barn liker høsten, men det er ikke like morsomt for foreldrene. Det lille testpanelet til Sportamore har testet gummistøvler fra Viking. Her er gummistøvlene som er best i test.

09 aug 2019
Mote & trender
blacc running

Test: Den nye løpekolleksjonen fra Blacc er lett som en fjær

Blacc har gjort det igjen – nå er den nye løpekolleksjonen her. Plaggene er funksjonelle, trendy og passer til alle løpere. Uansett om du løper 3 kilometer eller 3 mil, bør du sjekke ut denne testen som har satt noen av plaggene i kolleksjonen på prøve!

02 aug 2019
Mote & trender
Magväskor

Trend: Rumpetasken alle snakker om

Har du ikke fått med deg at rumpetasken er tilbake i motebildet? Sannsynligvis har du det! Her er alt du bør vite om sesongens mest trendy tilbehør.

31 jul 2019
Mote & trender
Reebok löparskor

Test! Topp 3 beste løpesko fra Reebok

Våre Reebok running-ambassadører har løpt i Reebok sine løpesko hele sommeren. Her evaluerer de passform, komfort og funksjon ved de tre mest populære modellene.

31 jul 2019
Mote & trender
Trender

Bli med på trendsafari – her er sesongens heteste plagg

Safarilook, blandede tiår og en bucket hat – her er sesongens nyheter som du ikke kan gå glipp av.

30 jul 2019
Mote & trender
Tights Puma

Test! 3 trendy tights fra Puma

Det er ingen tvil om at man skal satse på neon i høst. Motegiganten Puma har lansert tre nye treningstights med kule detaljer. Testpanelet vårt har testet ut samtlige på treningssenteret og på løpetur.

24 jul 2019
Mote & trender
didriksons

Den ultimate guiden: Slik bør du tenke når du kjøper en skalljakke til et barn

En veldig bra skalljakke er et must ved aktivitet og lek. Her er alt du bør å tenke over.

24 jul 2019
Mote & trender
Sneakers på bröllop

Kan jeg bruke sneakers i bryllup?

Bryllupssesongen er her og det blir stadig vanskeligere å vite hva man skal ha på seg for å være riktig kledd. Er det greit med sneakers i bryllup? Moteeksperten svarer!

23 jul 2019
Mote & trender
didrikson kids

Alt du trenger til barnehagestart

Skal barnet ditt starte i barnehagen? Mange spørsmål dukker opp angående hva barnet ditt trenger når han eller hun skal begynne i barnehagen. Vi har laget en sjekkliste som du kan bruke.

17 jul 2019
Mote & trender
Barnskor

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

Å finne velsittende vinterstøvler til minstemann i familien er lettere sagt enn gjort. Her er tipsene som gjør sesongens innkjøp av sko til barna mye enklere.

16 jul 2019
Mote & trender
Nike löparskor

Forskjellen på løpeskoene fra Nike

Her forklarer vi forskjellen på Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly.

11 jul 2019
Mote & trender
Fruktmönster

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

Hvis du ikke har lagt merke til alle bikinier, badedrakter og badeshorts som prydes av frukter fra alle mulige slag, har du mest sannsynlig bodd under en stein. Moteeksperten forklarer hvorfor trenden er så populær.

10 jul 2019
Mote & trender
Metcon 5 testbild

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

Nike er tilbake med en ny oppdatering av den elskede treningsskoen Metcon. Metcon 5 er hittil Nikes mest allsidige og holdbare sko til X-fit, som skapt for deg som elsker høyintensiv trening.

09 jul 2019
Mote & trender