Löpartights test

Vi tester sesongens løpetights til ham

I takt med at solen stiger mer og mer, er det alltid et bra alternativ med en løpetur i lunsjen eller på kveldstid. Her er våre fem beste løpetights til menn.

Test av:

HERR Puma Ignite Long Tight.jpgMerke:
Modell:

Veiledende pris: 499 kroner.

Størrelse og passform: Normal størrelse og passform, kjør på med din vanlige størrelse og tightsen bør sitte perfekt. Stoffet er veldig tynt og har lav kompresjon.

De beste egenskapene: 
 • Det tynne materialet og de velplasserte meshdetaljene bak knærne og i korsryggen ventilerer på et høyt nivå, du kan med andre ord slite deg helt ut uten at du bader i svette etter løpeturen. Perfekt når du skal trene intervaller.  
 • Veldig prisvennlig. Til en billig penge får du en klassisk, svart tights som foruten løping fungerer til de fleste treningsformer. 
 • Den sitter veldig bra på kroppen, har en myk innside og er veldig fleksibel. Pluss for det ventilerende materialet som ikke klistrer seg fast til huden, og glidelåser ved leggene som gjør det lett å ta den av og på. 

Dårlig egenskap: Hvis du er eliteløper som løper lange distanser foretrekkes en modell med høyere kompresjon. Denne tightsen er snarere komfortabel og fleksibel, selv om den sitter stramt på kroppen.

Design: Svart, enkel tights som ikke skiller seg ut i mengden. Behagelig for deg som gjerne trener i et enklere design. Refleksdetaljene kunne derimot vært større og flere for at man virkelig skal være synlig på mørke kvelder.

Kort oppsummert: En straight forward-tights som passer til alle menn som ikke krever høy kompresjon eller flosset innside når de løper. Det er en basic modell uten store finesser, men det enkleste er ofte det beste. Du får en komfortabel tights som fungerer perfekt til løping, ventilerer behagelig og transporterer bort overflødig svette. En bonus er at du også kan bruke modellen ved annen type trening, slik som styrketrening og bootcamp. 


Test av:

HERR adidas Own The Run Cam.jpgMerke:
Modell:

Veiledende pris: 549 kroner. 

Størrelse og passform: Denne tightsen er normal i størrelsen, men har en høyere midje enn resterende modeller i testen. På bildet er tightsen dratt ned, men den kan dras mye høyere opp enn som så. Passformen er i det strammeste laget og føles som et andre hudlag. 

De beste egenskapene:

 • Modellen er veldig stretchy med 17 prosent elastan i materialet. Derfor er den også ekstremt følsom når du løper. Bra jobbet, Adidas! 
 • Den høye midjen sitter veldig bra på kroppen og viser ingen tendenser til å gli ned når du er i bevegelse. 
 • Smarte detaljer i form av glidelåser ved anklene, som gjør at du lettere kan ta tightsen av og på, samt refleksdetaljer og lommer som beskytter mot svette.
Dårlig egenskap: Som løpetights synes testpanelet det er vanskelig å finne noe negativt å si. Derimot er den litt for varm til svette HIIT-økter. Spar denne til løpeturen, da er du good to go. 

Design: En diskret modell for minimalisten i form av et svart, enkelt design med en kamuflasjemønstrete stripe langs utsiden av bena. Fint med de store refleksene på leggene!  

Kort oppsummert: Vil du ha en løpetights som er tynn i materialet og som sitter som et andre hudlag? Da har du kommet riktig. Denne modellen fra Adidas har mye elastan i materialet, derfor er modellen veldig følsom når du løper. I kombinasjon med at den kun veier 170 gram, merker du ikke at du har modellen på. Den tar seg best ut i løpesporet når det er rundt fem plussgrader. Siden du ikke merker noe motstand, hverken fra stoffet eller sømmene, samt at modellen sitter som et skudd på under hele løpeturen, kan både mosjonisten og konkurranseløperen presse tidene sine i denne tightsen.

Test av:

HERR Asics Silver Tight.jpgMerke:
Modell:

Veiledende pris: 399 kroner. 

Størrelse og passform: Normal i størrelsen. Derimot er ikke materialet like stretchy og følsomt som for eksempel tightsen fra Adidas i denne testen. Det kan føre til at du opplever denne modellen som litt trangere og litt vanskeligere å få på. 

De beste egenskapene: 

 • Tightsen takler regn overraskende bra. Til tross for løpeturer i lettere regnskurer, så tørker materialet fort og du merker ingen kjølende effekt etterpå.
 • Materialet er mot den tykkere retningen og er litt mer kompakt enn ved de andre tightsene i testen. Den kommer derfor virkelig til sitt rette når det bare er et par plussgrader utendørs og du fortsatt vil ha et varmende plagg på deg. 
 • Den praktiske strammingen i midjen sørger for at tightsen holdes oppe når du løper.

Dårlig egenskap: Siden tightsen ikke er super-stretchy, er den ikke så komfortabel som mange i testpanelet skulle ønske. Den sitter ikke dårlig, men følger ikke dine bevegelser når du for eksempel tøyer ut før løpeturen. Men til løping fungerer den fint! 

Design: Et svart, diskret design for deg som virkelig ikke vil ha noen synlige detaljer på tightsen din. Ulempen blir derimot mangel på reflekser. 

Kort oppsummert: I motsetning til alle tightsmodeller som er ekstremt følsomme og passer like bra til yoga som løping, så er dette paret det motsatte. Den er absolutt ikke stiv og du kan fint løpe og jogge i modellen uten noen problemer. Stoffet blir derimot litt tykkere enn om det hadde vært mer spandex i materialet. Hva sier det om Silver Tight? Jo, at dette er en robust modell som takler mye. Regn er ingen problem og litt vind beskytter den også mot. Den går heller ikke i stykker med det første, så den fungerer fint til løping i skogen. 

Test av:

HERR Nike Tech Power Tight gx.jpgMerke:
Modell:

Veiledende pris: 1 095 kroner. 

Størrelse og passform: Hvis du velger din vanlige størrelse får du en passform som er stram, uten at den oppleves som for ettersittende. Stram og bra. Justerbar snor i midjen.  

De beste egenskapene: 

 • Ekstremt deilig tights som er myk, i motsetning til mange andre modeller som har en stivere finish. Nesten som at du løper i en joggebukse-tights, hvis man tar utgangspunkt i komforten. 
 • Looken skiller seg ikke bare ut for designets skyld. De velplasserte silikontrykkene over leggene og lårene gir ekstra trykk og omslutter musklene når du løper. 
 • Følsomheten er på topp, testpanelet elsker virkelig at du kan bevege deg helt fritt i modellen. 

Dårlig egenskap: Materialvalget gir en høy komfort, men ikke de absolutt beste forutsetningene for de lengste distansene og for eliteløpere. Tightsen har en godkjent fukttransport og ventilasjon, men ingenting som får deg til å måpe.

Design: Fint mønster som skiller seg ut, men samtidig ikke så skrikende. Kult! 

Kort oppsummert: Testens mønstrete modell for deg som liker å løpe i noe annet enn en helsvart tights. Denne tightsen er delvis laget i spandex, som gir en ekstremt deilig følelse på kroppen. Andre ting som hylles er passformen og følsomheten, som begge er eksemplariske. Tightsen sitter der den skal, og den sitter bra! Det som kommer litt på etterskudd er ventilasjonen og fukttransporten, så unngå modellen på sommeren når du svetter som mest. Tidlig på våren og høsten er det ingenting å klage på! En tights for deg som gjerne kombinerer mote og funksjon, perfekt til byturer når du vil være synlig. 

Test av:  

HERR 2XU Mcs Run Compression Tights.jpgMerke:  
Modell:
Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Størrelse og passform: I likhet med de andre tightsene i testen, er denne modellen normal i størrelsen. Vær derimot forberedt på at den er superstram på grunn av kompresjonen. Ikke gå opp en størrelse, den skal nemlig sitte etter. 

De beste egenskapene: 

 • Kompresjonen ved lårene og leggene gjør modellen til det ultimate valget for lange løpeturer. Til tross for det er tightsen fortsatt veldig følsom når du løper. 
 • Den sitter veldig, veldig stramt på kroppen. Når du har klart å lirke på deg modellen, sitter den som et skudd uten antydninger til en søm som ligger feilplassert eller gnager. 
 • Det finnes tre små lommer i midjen bak, hvor du blant annet kan få plass til telefon og nøkler. 

Dårlig egenskap: Det er en påkostet modell, med mange funksjoner. Hvis du er mosjonist og kun løper en gang i måneden, kan en billigere variant passe bedre. 

Design: 2XU's X-logoer over lårene har nesten blitt en trend i seg selv. Kan du engang tenke deg en tights uten logoene? At de dessuten er reflekterende er en stor fordel for løping på kveldstid.  

Kort oppsummert: Det er ingen nyhet at 2XU har god kompresjon i sine plagg. Siden tightsen savner glidelåser ved anklene, er det litt vrient å få på seg modellen. Mangelen på glidelåser gir derimot en komfortabel, stram passform uten at den ganger. Tightsen sitter perfekt, absorberer hver minste svettedråpe og holder deg tørr og komfortabel når du får opp kroppsvarmen. Denne tightsen er et bra valg for den drevne løperen som er villig til å betale litt mer for god kompresjon og følsomhet. Den tar seg absolutt best ut når det er rundt ti til femten plussgrader ute. 

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Hoka one one
Mote & trender

Hoka One One tar over løpeverden

1 time siden
dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

1 dag siden
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Test: Treningsklær for gravide

2 dager siden
Header-3.jpg
Mote & trender

BEST I TEST! Sports-BH'er 2020

3 dager siden
Reebok Nano 9.0 nya färger
Mote & trender

Endelig! Nye farger på Reebok CrossFit Nano 9.0

3 dager siden
houdini
Mote & trender

Guide til innkjøp av skallbukser

4 dager siden
kompressionsstrumpor
Mote & trender

Derfor bør du løpe i kompresjonsstrømper

5 dager siden
Tvätta träningsskor
Mote & trender

Slik vasker du treningsskoene dine på best mulig måte

6 dager siden
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg
Mote & trender

Revolusjonerende sports-BH fra Nike: Swoosh One Piece Pad

19 jan 2020
Test av träningsskor för damer
Mote & trender

Test av årets beste treningssko til dame

16 jan 2020
Träningsskor test header
Mote & trender

Test! Årets beste treningssko til herre

16 jan 2020
Header.png
Mote & trender

Test: Treningstightsen du bare må ha

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony
Mote & trender

Guide til Sauconys nye stabile løpesko

14 jan 2020
Header.png
Mote & trender

Test: Årets beste treningsvesker

11 jan 2020
frontier header
Mote & trender

Sjekk ut Frontier, vårt nye herremerke

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN
Mote & trender

Nyhet: Kombiner fint og komfortabelt med myke sett fra Noun!

09 jan 2020
petite pirouette rosa
Mote & trender

Nytt merke for danseglade barn: Petite Pirouette

07 jan 2020
Tvätta träningskläder
Mote & trender

Vask riktig, og treningsklærne dine vil holde lengre

04 jan 2020
nike superrep header
Mote & trender

Toppscore for Nikes nye treningssko SuperRep

03 jan 2020
Asics löparskor 2020
Mote & trender

5 løpesko du ikke kan gå glipp av i 2020

29 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header
Mote & trender

Test: Så bra er nyheten Adidas Ultraboost 20!

27 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights
Mote & trender

Test! Årets topp 10 beste tights

25 dec 2019
Nike Metcon
Mote & trender

Guide: Finn riktig treningssko fra Nike

18 dec 2019
Handskar barn
Mote & trender

Guide: Finn de riktige hanskene til barnet ditt

17 dec 2019
Eva sjöholm header
Mote & trender

Treningstrender 2020: Slik kommer vi til å trene neste år

17 dec 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Vi tester: de beste skijakkene til menn

13 dec 2019
ENG_W.png
Mote & trender

Test av sesongens beste skijakker til henne

13 dec 2019
Icebug kängor och skor
Mote & trender

Gå trygt i piggsko fra Icebug

10 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mote & trender

Stor test: Trygge vintersko med pigger

10 dec 2019
test tofflor header
Mote & trender

Test: Tøfler til dame og herre

06 dec 2019
ENG_W.png
Mote & trender

Våre pulsklokker som er kåret best i test!

06 dec 2019
header julbild
Mote & trender

Sportamores julegavetips til hele familien

06 dec 2019
Nike See my style
Mote & trender

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug
Mote & trender

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

03 dec 2019
header icebug
Mote & trender

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

01 dec 2019
ryggskydd
Mote & trender

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

30 nov 2019
skidhandskar test header
Mote & trender

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

28 nov 2019
icebug
Mote & trender

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

27 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mote & trender

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

27 nov 2019
Header reflexplagg
Mote & trender

TEST! 9 refleksplagg til løping

24 nov 2019
more news
Hoka one one

Hoka One One tar over løpeverden

Når du først har løpt i Hoka One One, vil du aldri løpe i noe annet igjen. Kanskje det er grunnen til at det er verdens mest hurtigvoksende skomerke innenfor løping.

1 time siden
Mote & trender
dunjacka

Slik vasker du dunjakken

Her er en liste over 10 ting du bør tenke på når du skal vaske dunjakken din.

1 dag siden
Mote & trender
HEADER_W.jpg

Test: Treningsklær for gravide

Du må ikke slutte å trene bare fordi du er gravid – tvert imot! Bevegelse seg under svangerskapet er bra for både deg og babyen din. Vårt gravide testpanel har svettet i treningsklær fra Blacc.

2 dager siden
Mote & trender
Header-3.jpg

BEST I TEST! Sports-BH'er 2020

Til store og små bryster, med eller uten justerbare stropper og hemper. Les alt om sesongens sports-BH som er best i test.

3 dager siden
Mote & trender
Reebok Nano 9.0 nya färger

Endelig! Nye farger på Reebok CrossFit Nano 9.0

Nano er CrossFit-skoen med stor S, og nå har vi fått den inn i nye, freshe farger! Sjekk ut oppdateringen og lær mer om superskoen.

3 dager siden
Mote & trender
houdini

Guide til innkjøp av skallbukser

Skal du stå på ski, gå en fjelltur eller klatre? Uansett aktivitet, bør du tenke på dette når du skal kjøpe en ny skallbukse.

4 dager siden
Mote & trender
kompressionsstrumpor

Derfor bør du løpe i kompresjonsstrømper

De fleste elsker kompresjonsklær – men vet du egentlig hvordan kompresjon fungerer? Vi forklarer teknikken bak de ekstra tettsittende tightsene og de smarte strømpene som forbedrer prestasjonen din.

5 dager siden
Mote & trender
Tvätta träningsskor

Slik vasker du treningsskoene dine på best mulig måte

Det er kjempeviktig at du lufter treningsskoene dine etter en svett treningsøkt, men det er langt fra alt du bør gjøre for å forlenge levetiden til skoene. Her er de beste tipsene fra eksperten!

6 dager siden
Mote & trender
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Revolusjonerende sports-BH fra Nike: Swoosh One Piece Pad

Det finnes en mengde forskjellige sports-BH'er avhengig av hva du og kroppen din trenger, men noen modeller er ekstra populære. En av dem er Nike Swoosh Sports Bra. Nå har den fått en innovativ oppgradering du ikke kan gå glipp av!

19 jan 2020
Mote & trender
Test av träningsskor för damer

Test av årets beste treningssko til dame

Er du nysgjerrig på hva det nye året har å tilby i form av treningssko? Vi har trent i fem av de beste modellene i 2020, som egner seg for trening på treningssenteret eller i salen.

16 jan 2020
Mote & trender
Träningsskor test header

Test! Årets beste treningssko til herre

Det nye året har allerede begynt, og dersom du ikke allerede har kommet deg på treningssenteret, er det nå på tide. Få hjelp til å oppfylle nyttårsforsettet med nye treningssko som passer innendørs. Her er årets beste modeller fra Nike, Reebok og Under Armour.

16 jan 2020
Mote & trender
Header.png

Test: Treningstightsen du bare må ha

Tights er et treningsplagg som passer til alle former for trening: yoga, treningsøkter med høy intensitet, gruppetimer og styrketrening. I denne testen har testpanelet prøvd mange tights for å kåre de beste!

16 jan 2020
Mote & trender
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconys nye stabile løpesko

I 2020 har skoprodusenten Saucony bestemt seg for å gjøre noe nytt i produksjonen av stabile løpesko. Her er alt du trenger å vite om den nye innovasjonen, og hvorfor du bør oppdatere deg med en gang!

14 jan 2020
Mote & trender
Header.png

Test: Årets beste treningsvesker

Treningsvesken er din faste følgesvenn når du skal på trening. I denne testen av sesongens heteste modeller, kan du finne den perfekte modellen for deg!

11 jan 2020
Mote & trender
frontier header

Sjekk ut Frontier, vårt nye herremerke

Kle deg pent, komfortabelt og rimelig med Frontier – det splitter nye herremerket. Her avslører produkteksperten alt om sortimentet, inspirasjonen bak merket og størrelsene!

09 jan 2020
Mote & trender