Padelheader dam

Vi tester sesongens beste padelsko til dame

Best i test! Her prøver vi sesongens beste modeller som gjør deg raskere, smidigere og vanskeligere å slå på banen.

Padeltennis er en hurtigvoksende sport som fortsatt er relativt ung. Det er derfor ikke uvanlig at man fremdeles ser tennissko suse forbi på padelbanen. Hvis du er en av dem som spiller i tennissko, er det derimot gode grunner til å oppdatere til padelsko. 

Shoppingklar?

Kjappe fakta om padelsko

  1. De fremste egenskapene til padelsko er ekstra stabilitet, og at de er spesielt tilpasset det underlaget som padeltennis spilles på. 
  2. Forskjellen mellom ulike modeller og produsenter kan være alt fra stabilitet – ettersom noen spillere heller vil føle seg smidig enn stabil – til grep, siden mange vil kunne gli litt på underlaget, mens andre vil ta kjappe stopp.
  3. Padelsko skiller seg fra tennissko  grunn av stabiliteten og grepet. Det kommer av underlaget og bevegelsesmønsteret. I tennis har man en tendens til å bevege seg mellom sidelinjene på banen, mens man i padel jobber mer foran og bak mellom nett og vegg. Det betyr at padelsko ikke trenger å være like forsterket. Derfor er de vanligvis lettere enn tennissko.
  4. Padelsko skal være stramme, men ikke så stramme at de gjør vondt. Det er delvis et spørsmål og smak og behag, men du skal absolutt ikke skli rundt på innersålen. Det er et tegn på for store sko. Du skal heller ikke oppleve at de klemmer rundt tærne dine, da er de for små. 

Vi tester årets beste modeller

Lyst på nye padelsko? Her er en guide til de fire heteste modellene i 2020! 

Test av: ,

adidas - Stycon Clay.jpg

Finnes i fargen:

Sammendrag: En stabil padelsko takket være den høye ankelen, en forsterket hæl og et elastisk bånd inne i skoen, som fikserer foten.

Testpanelet mener:

Dette var noe nytt, både når det gjelder design og følelse! Denne innovative padelskoen fra Adidas skiller seg hovedsakelig ut fra utvalget med det høye skaftet, men også på grunn av mangelen på snøring.

– Skoen føles veldig stabil. Jeg var litt bekymret da den ikke hadde snøring, men det elastiske båndet inne i skoen gjør at den er stabil og hælen er dessuten forsterket, sier en av testpersonene av padelskoen. 

Ellers er passformen ettersittende. Som man kan se på bildet, har denne padelskoen fra Adidas en såkalt strømpekonstruksjon. Det betyr at overdelen er strikket og dermed tøyelig. Overdelen tilpasser seg med andre ord etter foten din. 

– I starten syntes jeg den var litt klumpete, men da jeg spilte og vente meg til den, ble den smidigere. Den myke overdelen er det som gjør susen!

Ellers er sålen veldig minimalistisk, noe som er perfekt for padelspill. Den skaper god kontakt med underlaget. Den har ikke mye demping, men det spiller ingen stor rolle på det kunstgresset som denne skoen er beregnet for.

– Jeg ble på alle mulige måter positivt overrasket over denne padelskoen, men vil legge til at den er litt liten i størrelsen. Det kan være lurt å prøve å gå opp en halv størrelse fra det du vanligvis bruker.

Test av: ,

Asics - Gel-Lima Padel 2.jpg

Finnes i fargene: ,

Sammendrag: En klassisk padelsko med god stabilitet og godt grep, som passer deg med smale føtter.

Testpanelet mener:

Mens mange andre padelsko i utvalget kan skryte av ganske iøynefallende og i noen tilfeller litt grelle farger, har Asics laget en litt mer nedtonet modell, som passer deg som ikke har kommet inn i den veldig fargerike padelmoten enda (selv om skoen fremdeles er ganske fargerik). Ellers er det festet som utmerker seg for denne padelskoen.

– Jeg opplever at man kan stole hundre prosent på skoen. Den har et bra grep, men slipper også fra underlaget akkurat når den skal. Da slipper du å sitte fast og ødelegge noen ledd, forteller en testperson. 

Ellers er stabiliteten veldig god – ingen sideforflytninger er for tøffe for denne modellen, som til tross for en smal lest har en bred såle. 

– Jeg tror denne padelskoen passer til alle spillere. Du kan stole på den og dens funksjoner, uten å føle at det går utover noe annet. Den er stabil, men føles fortsatt nett, takket være den tynne overdelen.

Overdelen er også det som gir modellen høy score hva gjelder både ventilasjon og komfort. Her trenger du ikke å bekymre deg for gnagsår av for våte sokker, forutsatt at du har valgt sokker i riktig materiale – for du spiller vel i syntetiske sokker, ikke bomull?  

Sist, men ikke minst, kan man si at dette er den samme modellen som den brasilianske padelspilleren  spiller i.

– Det at Pablo Lima spiller i denne modellen, tilsier jo at den burde være bra nok for både nybegynnere og drevne padelspillere, avslutter en munter testperson. 

Test av: ,

Babolat - Jet Team Padel.jpg

Finnes i fargene:

Sammendrag: En lett og rask padelsko for deg som har en aggressiv spillestil.

Testpanelet mener:

Her har Babolat latt stabiliteten stå til side til fordel for den smidige følelsen, som er den absolutte styrken til denne padelskoen. Hvis du er nybegynner, er det ikke sikkert at dette er modellen for deg. Hvis du imidlertid beveger deg på padelbanen lik en katt på et hustak, er dette modellen du bør ta en ekstra titt på.  

– Den er kjempesmidig! Veldig nett og oppleves som lett på foten, bemerker en testperson allerede etter første forsøk.

Passformen er også en av tingene som de andre testpersonene påpeker som ekstra positivt. Overdelen sitter etter overalt, uten å glippe. En annen fordel er bakkekontakten du får.

– Sålen er relativt flat, noe som betyr at du jobber nærme underlaget, noe jeg liker. Det gir en følelse av smidighet, men den er ikke så stabil.

Ellers kan man si at skoen er mer smal enn bred, men ingenting utenom det vanlige. Passformen kan også justeres lett med snøringen.

– Sist, men ikke minst, er grepet på sålen også perfekt. Det betyr at den så og si er perfekt, etter min mening, avslutter en i testpanelet.

Test av: ,

Nike - Air Max Wildcard Clay.jpg

Finnes i fargene: , ,

Sammendrag: En trygg modell for deg som ser etter en stabil padelsko som støtter ankelen.

Testpanelet mener:

Nike er kanskje ikke det aller første merket du tenker på når du tenker på padel, men da må du tenke om igjen! Dette er en ganske klassisk padelsko når det gjelder ytelse, men Nike gir den også et visst moderne preg i form av et Air Max-design.

– Det ser nesten ut som en vanlig sneaker, men med feminine detaljer og en såle som oser Nike. På den annen side føler jeg at designet er litt klumpete, sammenlignet med designet på andre padelsko. 

Smaken er som baken. Hvis du imidlertid vil ha padelsko som ser ut som hverdagslige sko, er dette det riktige valget. Ellers er det bare én ting testpanelet ønsker å understreke. 

– I starten sitter skoen litt for etter rundt det bredeste partiet av foten, men det gir seg etter at du har spilt dem inn, noe som gjelder alle sko, sier en testperson. 

En interessant ting med denne padelskoen fra Nike, er at den er litt ekstra oppbygd ved hælen. Det gir en myk, deilig demping, samt en mer fremoverlent posisjon inne i skoen. 

– Jeg tror definitivt at dette er en modell for spillere som trenger stabilitet og god demping, kanskje fordi du er litt tung eller har vondt i menisken. Denne modellen gir definitivt stor trygghet på banen, avslutter en testperson. 

LES MER:

SHOP HER: Alle våre

 Tilbake

News Feed

reima regnkläder flera barn
Mote & trender

Kan man vaske regntøy?

11 timer siden
Adidas Solarboost
Mote & trender

Derfor får Adidas Solarboost toppscore!

22 timer siden
Header.jpg
Mote & trender

Best i test: Yogabukser 2020

3 dager siden
wyte badshorts
Mote & trender

Gjør et kupp på treningsklær, sko og badetøy på vårt Mid Season Sale

6 dager siden
mss löparskor header
Mote & trender

De beste løpeskoene på vårt Mid Season Sale

6 dager siden
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg
Mote & trender

11 gullkorn du finner på Mid Season Sale

6 dager siden
adidas_grand_court_sneakers.jpg
Mote & trender

Vårens hotteste trend: grå sneakers!

22 mar 2020
traningstrojor_herr.png
Mote & trender

Toppliste: 11 treningsoverdeler til ham

20 mar 2020
Linnen dam
Mote & trender

12 vårlige treningssingleter til henne

20 mar 2020
Herr - Sneakertest.jpg
Mote & trender

Best i test! Vårens beste sneakers til herre 2020

19 mar 2020
Dam - Sneakertest.jpg
Mote & trender

Test: Årets fineste sneakers 2020

17 mar 2020
reebok royal turbo header
Mote & trender

Seks stilige sneakers fra Reebok

17 mar 2020
Kari Traa
Mote & trender

Vårens pastellfargede mote fra Kari Traa

16 mar 2020
better bodies tights
Mote & trender

Den nye trenden: Glinsende treningstights

16 mar 2020
Padelheader dam
Mote & trender

Vi tester sesongens beste padelsko til dame

15 mar 2020
Padelskor header
Mote & trender

Best i test! Padelsko til menn

15 mar 2020
sport bh header
Mote & trender

Best i test: Sports-BH for store bryster

14 mar 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mote & trender

Vårens beste sports-BH'er 2020

12 mar 2020
HEADER_M.jpg
Mote & trender

9 løpesko for menn som er best i test 2020

11 mar 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

STOR test! De beste løpeskoene for dame i 2020

11 mar 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Mote & trender

Topp 5 beste friluftsklær fra Peak Performance

10 mar 2020
adidas core sneakers
Mote & trender

Sneakers-trender i 2020

10 mar 2020
Vuxen-barnskor plock
Mote & trender

Årets fineste sneakers til dame, herre og barn i 2020

07 mar 2020
Peak Performance Argon Hybrid Jacket
Mote & trender

Sesongens beste kjøp: Den nye hybridjakken fra Peak Performance

06 mar 2020
Peak Performance skaljacka
Mote & trender

Hvordan skal en skalljakke sitte?

05 mar 2020
nike metcon 5 herr
Mote & trender

Hvilke treningssko er best til funksjonell trening?

05 mar 2020
suunto 7 header
Mote & trender

TEST! Så bra er den nye pulsklokken Suunto 7

05 mar 2020
nike metcon fuchsia
Mote & trender

Slik får du best effekt av funksjonell trening med riktige treningssko

02 mar 2020
521523_Vesi_528409_-Rainy_527207_Kura_Boy_Laughing_in_the_Rain.jpg
Mote & trender

Guide: Hvilket regntøy bør barnet mitt bruke?

02 mar 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Best i test! 8 stilige vårjakker for kvinner

01 mar 2020
HEADER_M.jpg
Mote & trender

Best i test: Vårjakker for menn 2020

01 mar 2020
Header-tights.jpg
Mote & trender

Best i test: Tights med høy midje 2020

01 mar 2020
PLus size träningskläder nike
Mote & trender

Best i test! Treningsklær fra Nike i store størrelser

29 feb 2020
Hoka One One header
Mote & trender

Hvilke løpesko fra Hoka One One bør jeg velge?

27 feb 2020
SL20
Mote & trender

Slå konkurransetiden med den nye løpeskoen SL20 fra Adidas

27 feb 2020
fotbollsskor header
Mote & trender

Sesongens 10 beste fotballsko fra Adidas, Nike og Puma

26 feb 2020
Casall tights
Mote & trender

Derfor bør du trene i Casalls myke treningstights

25 feb 2020
Header prommenadskor
Mote & trender

Test! De beste gåskoene som gir maksimal komfort

25 feb 2020
SP20_WBN_BRAS_TIGHTS_REFRESH_NIKE_SWOOSH_PADDED_ASIA_BRA_JJ_0150_V3.jpg
Mote & trender

Treningstøy fra Nike som du bare må ha

25 feb 2020
Header dam adidas
Mote & trender

Test: Topp 5 bestselgere fra Adidas

22 feb 2020
more news
reima regnkläder flera barn

Kan man vaske regntøy?

Noen ganger må man gjøre rent regntøyet sitt, men kan man egentlig vaske regntøy i vaskemaskinen? Vi har svaret.

11 timer siden
Mote & trender
Adidas Solarboost

Derfor får Adidas Solarboost toppscore!

Trodde du ikke Adidas kunne lage bedre løpesko? Da har du ikke sett Solarboost. Du kommer til å falle helt pladask!

22 timer siden
Mote & trender
Header.jpg

Best i test: Yogabukser 2020

Når du trener yoga, vil du ha yogaklær som gir deg full bevegelsesfrihet og fleksibilitet. Vårt yogi-testpanel har tatt solhilsen i årets beste yogabukser.

3 dager siden
Mote & trender
wyte badshorts

Gjør et kupp på treningsklær, sko og badetøy på vårt Mid Season Sale

Vi ønsker våren velkommen med Mid Season Sale! Benytt anledningen til å handle klær, sko og vesker til deg selv, en venn eller noen andre du er glad i.

6 dager siden
Mote & trender
mss löparskor header

De beste løpeskoene på vårt Mid Season Sale

Benytt anledningen til å kapre dine nye løpesko nå som vårt store Mid Season Sale er i gang!

6 dager siden
Mote & trender
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg

11 gullkorn du finner på Mid Season Sale

Alt fra treningstights til rideklær! Sjekk ut disse godbitene når de dukker opp til nedsatt pris under vårt store Mid Season Sale.

6 dager siden
Mote & trender
adidas_grand_court_sneakers.jpg

Vårens hotteste trend: grå sneakers!

I fjor var det hvite sneakers som dominerte, men i år er det grå sneakers som gjelder. Her er sesongens 10 hotteste modeller!

22 mar 2020
Mote & trender
traningstrojor_herr.png

Toppliste: 11 treningsoverdeler til ham

Kortermet, teknisk t-skjorte eller en langermet genser? Hvit, svart eller neongul? Vi har samlet de mest populære treningsoverdelene til ham akkurat nå.

20 mar 2020
Mote & trender
Linnen dam

12 vårlige treningssingleter til henne

Loose fit, seamless eller med innebygd BH? Her er vårens hotteste treningssingleter til henne! Hvilken variant vil du rocke under hjemmetreningen?

20 mar 2020
Mote & trender
Herr - Sneakertest.jpg

Best i test! Vårens beste sneakers til herre 2020

Ta stilsikre steg denne våren. Vårt motebevisste herrepanel har testet årets kuleste sneakers fra Adidas, Nike og Jack & Jones.

19 mar 2020
Mote & trender
Dam - Sneakertest.jpg

Test: Årets fineste sneakers 2020

Vi elsker sneakers! Sjekk hva testpanelet vårt mener om årets fineste modeller til dame.

17 mar 2020
Mote & trender
reebok royal turbo header

Seks stilige sneakers fra Reebok

Mars måned betyr nye sneakers! Sjekk ut vårens nyheter fra Reebok.

17 mar 2020
Mote & trender
Kari Traa

Vårens pastellfargede mote fra Kari Traa

Uavhengig av vær, skal alle kunne nyte våren med stil. Derfor lanserer Kari Traa sin nye pastellfargede kolleksjon til friluftslivet!

16 mar 2020
Mote & trender
better bodies tights

Den nye trenden: Glinsende treningstights

Sol deg i din egen glans på treningssenteret med en glinsende tights! Her er de fineste, glinsende treningstightsene akkurat nå.

16 mar 2020
Mote & trender
Padelheader dam

Vi tester sesongens beste padelsko til dame

Best i test! Her prøver vi sesongens beste modeller som gjør deg raskere, smidigere og vanskeligere å slå på banen.

15 mar 2020
Mote & trender