no-header-dam.jpg

Vi tester: Løpesko til henne 2018

Vi har satt sommernyheter fra våre største merker på prøve. Her er meningene fra vårt kvinnelige testpanel om løpeskoene du ikke kan gå glipp av! 

ASICS GEL-KAYANO 25.jpg

Merke: Asics

Modell: Gel-Kayano 25

Ordinær pris: 1 900 kroner

Finnes i fargene: , og 

Passform: Helt normale i størrelsen, men god bredde i forfoten og dermed uten tvil et par sko for deg med litt bredere føtter. 

Komfort: Bred såle som gir mye stabilitet samtidig som skoene er fleksible. Kjempedeilig demping foran og under hælen. En av de mest komfortable løpeskoene vi har testet. 

Design: Ingen banebrytende design, men noen fine løpesko som virkelig oser løping og stabilitet. Solid såle som virker litt leken! 

Kort oppsummert:

Kayano er en favoritt for mange og den som ikke var solgt før kommer til å bli det av denne nyeste oppdateringen. Gel Kayano 25 er fantastisk å løpe i! Stabile, med bra demping og en fin passform som umiddelbart former seg perfekt etter føttene. Ingen gnagsår eller trykk. Kun mye spenst og fart i steget. I dette tilfellet får du virkelig hva du betaler for. Et lite minus siden designet ikke føles like klokkerent som passformen og teknologien i skoene. Men dette er på den andre siden et par sko for løpere, ikke for den som skal ta fine selfies på løpeturen. 

saucony ride iso.jpg

Merke: Saucony

Modell: Ride Iso

Ordinær pris: 1 725 kroner

Finnes i fargene: 

Passform: Nøytrale sko som tilpasser seg etter føttene og passer dermed til de fleste føtter. 

Komfort: Overdelen er vevd i engineered mesh, det føles nesten ut som at du har på deg sokker. Dempingen er veldig bra og fører til at man får en enda bedre følelse når man løper. Overdelen ventilerer godt og holder føttene svale når du løper. 

Design: Fargekombinasjonen er kjempefin! Men sålen er kanskje litt i det groveste laget. Den er litt for klumpete til å få maks poengsum.  

Kort oppsummert:

Til tross for utseendet er disse skoene overraskende lette å løpe i. De ser solide ut med en ordentlig traktordekk-lignende såle, men føles ikke klumpete når du er ute og løper. Vi vil si at det er de perfekte mengdetreningsskoene for deg som vil ha noe fint og pålitelig som holder, og ikke vil styre for mye med passformen. Det er noen nøytrale sko som går i retning av stabile, men samtidig tilbyr mye fleksibilitet. 

DIADORA.jpg

Merke: Diadora

Modell: Mythos Blushield 2

Ordinær pris: 1 415 kroner

Finnes i fargene:

Passform: True to size mot den brede retningen. Ikke slik at du glir rundt i skoene, men de er best for deg som vanligvis merker et trykk på tærne. 

Komfort: For testere med bredere føtter var dette en match made in heaven. Deilige på føttene og smidige å løpe i, til tross for at det ikke er de netteste skoene.  

Design: Fargekombinasjonen føles kanskje litt utgått etter VM-feberen, men dersom du liker blått og gult så er dette et fint alternativ. Perfekt design om du liker den klassiske "raske" løpelooken. 

Kort oppsummert:

Når du prøver skoene for første gang så føles Mythos Blushield 2 litt tunge, men gi dem en sjanse! Ute i sporet er de fleksible og relativt lette på føttene samtidig som du får en bra respons i steget. De passer for sprint, løping på asfalt og mykere terreng – noen bra allroundsko med andre ord. Du med smale føtter kan tenke at de er litt vel brede, men om du vanligvis ønsker mer plass kommer disse til å sitte perfekt på deg.  

NEW BALANCE.jpg

Merke: New Balance

Modell: Lazr

Ordinær pris: 999 kroner

Finnes i fargene: og 

Passform: Litt små i størrelsen. De passer best for deg med smale føtter, eller så kan du tenke på å gå opp en størrelse for å få en bedre passform. 

Komfort: Hælen er litt stiv i begynnelsen og noen testpersoner merket at sømmene på innsiden kan gnage litt. Partiet på utsiden av hælen gir derimot bra støtte og låser fast hælen, men kan som i mange andre sko være litt uvant før du har løpt dem inn. En komfort som vokser jo mer du løper i skoene.  

Design: Om du liker den feminine stilen er dette helt rett sko for deg. De er søte som sukker. Litt vel søte i følge noen testpersoner, men ingen tvil om at vi liker den pastellrosa fargen og den spenstige looken. 

Kort oppsummert:

Den strømpelignende passformen med en stretchy overdel kommer dessverre ikke til sitt rette på alle slags føtter, ettersom de oppleves som ganske nette i størrelsen. Men med rett størrelse på føttene har du et par sjarmerende løpesko som passer perfekt for deg som vil ha en kombinert sko både til hverdags og korte løpeøkter. Et søtt valg for mosjonisten eller som et alternativ å ha med seg på reisen ettersom disse skoene er like fine til en sommerkjole som til løpeshortsen på morgenrunden. 

SAUCONY freedom iso.jpg

Merke: Saucony

Modell: Freedoom Iso 2

Ordinær pris: 1 945 kroner

Finnes i fargene: 

Passform: Skotungen er integrert med overdelen, som gir en strømpelignende følelse og forhindrer at skotungen glir til siden. Et ytterligere pluss når det kommer til passformen er støtten over hælen. Hælen blir "låst fast" i skoene uten risiko for å gli ut. 

Komfort: Freedom er helt riktig navn på disse deilige løpeskoene. De er lette på føttene og gir en komfortabel løpetur uansett underlag og distanse. Selv om dette er et par sko for deg med nøytralt løpesteg, så synes testpanelet at de gir god støtte for fotbuen. 

Design: Om du vil få komplimenter for skovalget ditt så er dette riktig løpesko å satse på. De er kjempefine og skapte mange kommentarer og misunnelige blikk fra omgangskretsen. Dessuten nøytrale nok til å passe som sneakers.  

Kort oppsummert:

Her er et par løpesko som henter hjem plusspoeng både når det gjelder funksjon og stil. Den myke rosa sålen sammen med en hvit overdel gir et feminint utseende, men det oppleves bare som positivt av testpanelet som elsket designet på disse godbitene. De ser ut som luftige skyer, noe som er passende ettersom de gir en lett følelse når du er ute og løper. En integrert skotunge samt en støtte over hælen sørger for at skoene går i ett med føttene. Dette er et par løpesko for deg som liker å løpe mye og lenge.  

Reebok.jpg

Merke: Reebok

Modell: Fusion Flexweave

Ordinær pris: 1 395 kroner

Finnes i fargene: og 

Passform: God plass foran ved tærne uten at skoene blir for store eller brede. Samtidig føles de stabile i hælen. 

Komfort: Deilige fra aller første stund! Ingen tendenser til slitne føtter eller gnagsår etter en økt på fem kilometer, ikke engang på testpersoner som vanligvis får gnagsår. 

Design: Løpesko som ikke ser ut som de fleste løpesko – på en positiv måte. De føles freshe, kule og tøffe. Fint, Reebok! 

Kort oppsummert:

Disse ventilerte og komfortable vinnerne fra Reebok imponerte testpanelet som tidligere først og fremst har assosiert merket med trening og CrossFit. Men ikke nå lenger! Fusion Flexweave er et par myke, lette og raske løpesko med et utseende som er skapt for deg som vanligvis tilbringer mest tid i boxen. Det er ikke skoene du drar på deg til et maraton, da skulle vi ønske oss litt mer demping. Til korte og middels lange økter har vi funnet noen nye favoritter. 

Nike ZOOM WINFLO.jpg

Merke: Nike

Modell: Zoom Winflo 5

Ordinær pris: 999 kroner

Finnes i fargene: og 

Passform: Litt små, også til å være Nike, men ellers sitter de helt suverent på.

Komfort: De sitter kjempegodt på føttene, gnager ikke. Dempingen er derimot litt så som så og vi anbefaler dem ikke til løping på asfalt om du har sensitive knær eller legger. 

Design: Superfine løpesko som lett kan anvendes til hverdagsbruk for den som vil være sporty fin. Fin lyselilla trendy farge som tar seg ekstra bra ut nå i sommer. Uten tvil med på topplisten over sesongens fineste løpesko. Disse vil vi ikke ta av oss! 

Kort oppsummert:

Zoom Winflo 5 er helt perfekte for deg med et nøytralt løpesteg som vil ha stabile men lette sko og ikke behøver for mye demping. Man føler seg smidig og lett i skoene som er fine nok til å brukes i hverdagen. De beskrives som stabile av Nike og det stemmer, men om du pronerer så holder ikke støtten. Til kortere løpeturer på litt mykere underlag eller sporty komfort på jobben er dette skoene vi har lett etter. 

nike air max sequent 3.jpg

Merke: Nike

Modell: Air Max Sequent 3

Ordinær pris: 1 095 kroner

Finnes i fargene: , og

Passform: Overdelen er strikket og sitter ikke så stramt som vi skulle ønske den gjorde. Ellers “true to Nike”-størrelse.

Komfort: Som sneakers er det fantastisk komfort, men som løpesko blir det ingen vinner når det kommer til komforten. Det er litt for lite respons i skoene. Nedslaget i bakken blir veldig flatt og du ruller ikke fremover, du får en "plattfot-følelse".  

Design: Utrolig fine! Den klassiske synlige hælen er veldig fin og det samme gjelder fargekombinasjonen. Et par nye favoritter. 

Kort oppsummert:

Dette er visstnok et par løpesko, men vi anbefaler ikke denne modellen til noen som ser etter løpesko. Dette er snarere et bra valg for deg som vil ha noen sporty sneakers med mye demping og som kan anvendes til å løpe kortere strekninger i. Perfekt å ha med seg på ferien når du vil ha noen sporty sko på ferie og eventuelt løpe litt i. Det blir ingen rullende følelse når du løper. Derimot er dempingen under hælen veldig effektiv, så du kan faktisk løpe på asfalt og få en myk følelse. 

ADIDAS.jpg

Merke: Adidas

Modell: Adizero Adios

Ordinær pris: 1 615 kroner

Finnes i fargene: , , og 

Passform: Skoene sitter perfekt! De sitter som et skudd og omslutter føttene på en suveren måte. Hælpartiet er veldig bra, så du skipper ikke. At de sitter såpass bra rundt føttene fører til at de blir stabile og det er lett å løpe med skoene. 

Komfort: Toppscore når det gjelder komforten. Bra demping, suveren passform sammen med et bra ventilerende materiale. Skoene er ikke klassifisert som lettvektssko, men de kunne nesten vært det. Steget flyter veldig bra. 

Design: Kjempefint, stilrent design. Forsterkningen foran ved tærne har også et "fløyelslignende" materiale som gjør de litt ekstra kule og litt mer trendy. 

Kort oppsummert:

Testpanelet er helt forelsket i disse skoene! Fans av Adidas Ultraboost var litt i tvil om noen andre sko kunne toppe Ultraboost, men bekymringen forsvant allerede etter den første runden i Adizero. Adizero Adios er lette, smidige og har en suveren demping takket være boost-sålen bak. Løpingen ble lettere enn normalt på ulike typer av underlag, men man merket det aller best på asfalt. Bypersoner som løper mye i byen må prøve disse skoene! Ikke nok med at de er suverene å løpe i, de er dessuten veldig fine. Verdt hver eneste krone. 

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

BLACC running
Mote & trender

Sesongens løpenyheter fra Blacc 2019

13 timer siden
Haglöfs
Mote & trender

Softshell eller skalljakke – hva er forskjellen?

2 dager siden
Hoka One One header
Mote & trender

Nyhetene du kommer til å elske fra Hoka One One

3 dager siden
Kari Traa duffelbag
Mote & trender

Duffelbag – sesongens mest trendy bag

3 dager siden
Löparskor dam 2019
Mote & trender

Test! De beste løpeskoene til henne 2019

6 dager siden
Header-HERR-2.jpg
Mote & trender

Test! De beste løpeskoene til ham 2019

6 dager siden
Elvine
Mote & trender

Her er vårens jakketrender for ham

16 apr 2019
Asics löparskor
Mote & trender

Si hei til de pastellfargede løpeskoene fra Asics

15 apr 2019
Kari Traa
Mote & trender

Her er tre vårlige jakketrender for henne

15 apr 2019
Adidas Primeknit
Mote & trender

Nå er de nye, sømløse treningsklærne fra Adidas her!

11 apr 2019
Adidas sneakers
Mote & trender

Vårens sneakerstrender fra Adidas

10 apr 2019
TESTBILD
Mote & trender

PT-en tester: Så bra er de trendy treningsklærne

09 apr 2019
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg
Mote & trender

Sesongens survival kit for ham

06 apr 2019
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg
Mote & trender

8 vårfavoritter du IKKE vil gå glipp av

06 apr 2019
New Balance löparskor
Mote & trender

Hva er forskjellen mellom løpeskoene fra New Balance?

06 apr 2019
Nike Free
Mote & trender

De nye Nike Free gjør løpesteget ditt enda mer fleksibelt

04 apr 2019
Adidas UB19
Mote & trender

Derfor trenger du flere par løpesko

03 apr 2019
Cykelbyxor
Mote & trender

TEST! Sykkelshorts til ham og henne

03 apr 2019
Löpartights test
Mote & trender

Vi tester sesongens løpetights til ham

01 apr 2019
Header-dam-löpartights.jpg
Mote & trender

5 løpetight til henne som er best i test

01 apr 2019
Wyte
Mote & trender

Her er årets bademote 2019

30 mar 2019
Löparskor
Mote & trender

Mid season sale – her er de 7 beste løpeskoene til ham

29 mar 2019
Knyta sneakers
Mote & trender

Video: Et par sneakers – flere stiler

29 mar 2019
Löparskor
Mote & trender

7 fargerike løpesko du finner på Mid Season Sale

29 mar 2019
Plock tights dam
Mote & trender

Vårtrend! Mesh tights tar over markedet

27 mar 2019
Herrmode - Invig våren med ny jacka
Mote & trender

Vi ønsker våren velkommen i 8 treningsjakker

27 mar 2019
Header.png
Mote & trender

Sesongens skalljakker som er best i test

26 mar 2019
Regnställ
Mote & trender

TEST: Vårens regntøy til barna

26 mar 2019
salomon
Mote & trender

Test av Salomon Speedcross 5

22 mar 2019
Nike Axis
Mote & trender

Derfor er Nike Air Max så hypet

21 mar 2019
Tommy Sport
Mote & trender

Trendspaning! 8 funksjonelle vindjakker

20 mar 2019
Löparjackor
Mote & trender

Test: De beste løpejakkene til ham våren 2019

19 mar 2019
Saucony Triumph Iso 5
Mote & trender

Slik velger du riktige løpesko i 2019

18 mar 2019
Header.png
Mote & trender

Vårens STORE TEST av sports-BH'er

18 mar 2019
Adidas miljöarbete
Mote & trender

Adidas fortsetter å tenke klimasmart

16 mar 2019
Löparjackor Test
Mote & trender

TEST! Vårens beste løpejakker til henne

15 mar 2019
Reebok Forever Floatride Energy
Mote & trender

Nå er de nye løpeskoene Forever Floatride Energy fra Reebok her

13 mar 2019
Grym_Evo_W_I4A9550.jpg
Mote & trender

Alt du vil vite om Grym Evo, den nye skalljakken fra Haglöfs

11 mar 2019
4060514097572_003_4e5f22a8897a439e873fc87842eb75c7.jpg
Mote & trender

Sesongens 12 beste nyheter fra Adidas

09 mar 2019
886915518850_003_6a81483f23b44445b5ea2f9c30b3916b.jpg
Mote & trender

11 vårnyheter fra Nike du IKKE vil gå glipp av

09 mar 2019
more news
BLACC running

Sesongens løpenyheter fra Blacc 2019

Endelig! Blacc lanserer nye løpeklær i sesongens farger. Her er årets nyheter.

Mote & trender
Haglöfs

Softshell eller skalljakke – hva er forskjellen?

Er en softshelljakke det samme som en skalljakke? Det er på tide å finne ut hva som er forskjellen mellom de to typene.

Mote & trender
Hoka One One header

Nyhetene du kommer til å elske fra Hoka One One

Minimalistiske løpesko? Nei takk! Hoka One One har gjort suksess med sin overdimensjonerte mellomsåle og uslåelige demping. Her er nyhetene som triller inn på Sportamore denne våren.

Mote & trender
Kari Traa duffelbag

Duffelbag – sesongens mest trendy bag

Vanntett, lett å pakke og komfortabel på. Duffelbagen er ofte en undervurdert godbit som er helt perfekt til korte helgeturer.

Mote & trender
Löparskor dam 2019

Test! De beste løpeskoene til henne 2019

Grusen på gatene er borte og det kan bare bety en ting – det er på tide å innvie et par nye løpesko. Her er damemodellene som er best i test denne sesongen!

Mote & trender
Header-HERR-2.jpg

Test! De beste løpeskoene til ham 2019

Press din personlige rekord med nye løpesko! Her er sesongens herremodeller som er best i test.

Mote & trender
Elvine

Her er vårens jakketrender for ham

Bomberjakke, grønt eller ryddig – hvilken jakketrend skal du satse på denne våren? Her har vi listet opp de tre viktigste trendene å holde styr på!

Mote & trender
Asics löparskor

Si hei til de pastellfargede løpeskoene fra Asics

Når påsken står for tur er det beleilig at Asics lanserer nye farger på deres to mest populære løpesko; Gel-Nimbus 21 og Dynaflyte 3. Her er alt du bør vite om skoene!

Mote & trender
Kari Traa

Her er tre vårlige jakketrender for henne

Det er på tide å finne frem den tynne jakken for et fint antrekk i byen. Her har vi listet opp tre hotte trender denne våren. Kombiner friluftsliv med fashion!

Mote & trender
Adidas Primeknit

Nå er de nye, sømløse treningsklærne fra Adidas her!

Ingenting er bedre enn å rusle rundt i treningsklær som sitter som støpt på kroppen. Nå lanserer Adidas sin nye Primeknit-kolleksjon, og vi elsker den allerede!

Mote & trender
Adidas sneakers

Vårens sneakerstrender fra Adidas

Snart er våren her og vi lengter etter sol, varme og nye sneakers. Her er tre av de største skotrendene fra Adidas som vi mer enn gjerne har på føttene.

Mote & trender
TESTBILD

PT-en tester: Så bra er de trendy treningsklærne

All ære til fashion, men hvor squatvennlige er egentlig de trendy treningsklærne fra motemerkene? Treningsprofilen Sara Wiss har testet tre fine outfit for å se hvor bra de er.

Mote & trender
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg

Sesongens survival kit for ham

Hva trenger du egentlig for at dette skal bli din beste vår noensinne? Vi har satt sammen det ultimate utstyret du trenger til forsommerens eventyr.

Mote & trender
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg

8 vårfavoritter du IKKE vil gå glipp av

Alt du trenger for å rocke sesongens hverdagslook er duse pastellfarger og en blanding av materialer. Her er 8 vårfavoritter!

Mote & trender
New Balance löparskor

Hva er forskjellen mellom løpeskoene fra New Balance?

Zante vs. 1080. Hva er egentlig forskjellen mellom de mest populære løpeskoene fra New Balance? Vi har fått hjelp av en superløper for å finne svaret!

Mote & trender