no-header-dam.jpg

Vi tester: Løpesko til henne 2018

Vi har satt sommernyheter fra våre største merker på prøve. Her er meningene fra vårt kvinnelige testpanel om løpeskoene du ikke kan gå glipp av! 

ASICS GEL-KAYANO 25.jpg

Merke: Asics

Modell: Gel-Kayano 25

Ordinær pris: 1 900 kroner

Finnes i fargene: , og 

Passform: Helt normale i størrelsen, men god bredde i forfoten og dermed uten tvil et par sko for deg med litt bredere føtter. 

Komfort: Bred såle som gir mye stabilitet samtidig som skoene er fleksible. Kjempedeilig demping foran og under hælen. En av de mest komfortable løpeskoene vi har testet. 

Design: Ingen banebrytende design, men noen fine løpesko som virkelig oser løping og stabilitet. Solid såle som virker litt leken! 

Kort oppsummert:

Kayano er en favoritt for mange og den som ikke var solgt før kommer til å bli det av denne nyeste oppdateringen. Gel Kayano 25 er fantastisk å løpe i! Stabile, med bra demping og en fin passform som umiddelbart former seg perfekt etter føttene. Ingen gnagsår eller trykk. Kun mye spenst og fart i steget. I dette tilfellet får du virkelig hva du betaler for. Et lite minus siden designet ikke føles like klokkerent som passformen og teknologien i skoene. Men dette er på den andre siden et par sko for løpere, ikke for den som skal ta fine selfies på løpeturen. 

saucony ride iso.jpg

Merke: Saucony

Modell: Ride Iso

Ordinær pris: 1 725 kroner

Finnes i fargene: 

Passform: Nøytrale sko som tilpasser seg etter føttene og passer dermed til de fleste føtter. 

Komfort: Overdelen er vevd i engineered mesh, det føles nesten ut som at du har på deg sokker. Dempingen er veldig bra og fører til at man får en enda bedre følelse når man løper. Overdelen ventilerer godt og holder føttene svale når du løper. 

Design: Fargekombinasjonen er kjempefin! Men sålen er kanskje litt i det groveste laget. Den er litt for klumpete til å få maks poengsum.  

Kort oppsummert:

Til tross for utseendet er disse skoene overraskende lette å løpe i. De ser solide ut med en ordentlig traktordekk-lignende såle, men føles ikke klumpete når du er ute og løper. Vi vil si at det er de perfekte mengdetreningsskoene for deg som vil ha noe fint og pålitelig som holder, og ikke vil styre for mye med passformen. Det er noen nøytrale sko som går i retning av stabile, men samtidig tilbyr mye fleksibilitet. 

DIADORA.jpg

Merke: Diadora

Modell: Mythos Blushield 2

Ordinær pris: 1 415 kroner

Finnes i fargene:

Passform: True to size mot den brede retningen. Ikke slik at du glir rundt i skoene, men de er best for deg som vanligvis merker et trykk på tærne. 

Komfort: For testere med bredere føtter var dette en match made in heaven. Deilige på føttene og smidige å løpe i, til tross for at det ikke er de netteste skoene.  

Design: Fargekombinasjonen føles kanskje litt utgått etter VM-feberen, men dersom du liker blått og gult så er dette et fint alternativ. Perfekt design om du liker den klassiske "raske" løpelooken. 

Kort oppsummert:

Når du prøver skoene for første gang så føles Mythos Blushield 2 litt tunge, men gi dem en sjanse! Ute i sporet er de fleksible og relativt lette på føttene samtidig som du får en bra respons i steget. De passer for sprint, løping på asfalt og mykere terreng – noen bra allroundsko med andre ord. Du med smale føtter kan tenke at de er litt vel brede, men om du vanligvis ønsker mer plass kommer disse til å sitte perfekt på deg.  

NEW BALANCE.jpg

Merke: New Balance

Modell: Lazr

Ordinær pris: 999 kroner

Finnes i fargene: og 

Passform: Litt små i størrelsen. De passer best for deg med smale føtter, eller så kan du tenke på å gå opp en størrelse for å få en bedre passform. 

Komfort: Hælen er litt stiv i begynnelsen og noen testpersoner merket at sømmene på innsiden kan gnage litt. Partiet på utsiden av hælen gir derimot bra støtte og låser fast hælen, men kan som i mange andre sko være litt uvant før du har løpt dem inn. En komfort som vokser jo mer du løper i skoene.  

Design: Om du liker den feminine stilen er dette helt rett sko for deg. De er søte som sukker. Litt vel søte i følge noen testpersoner, men ingen tvil om at vi liker den pastellrosa fargen og den spenstige looken. 

Kort oppsummert:

Den strømpelignende passformen med en stretchy overdel kommer dessverre ikke til sitt rette på alle slags føtter, ettersom de oppleves som ganske nette i størrelsen. Men med rett størrelse på føttene har du et par sjarmerende løpesko som passer perfekt for deg som vil ha en kombinert sko både til hverdags og korte løpeøkter. Et søtt valg for mosjonisten eller som et alternativ å ha med seg på reisen ettersom disse skoene er like fine til en sommerkjole som til løpeshortsen på morgenrunden. 

SAUCONY freedom iso.jpg

Merke: Saucony

Modell: Freedoom Iso 2

Ordinær pris: 1 945 kroner

Finnes i fargene: 

Passform: Skotungen er integrert med overdelen, som gir en strømpelignende følelse og forhindrer at skotungen glir til siden. Et ytterligere pluss når det kommer til passformen er støtten over hælen. Hælen blir "låst fast" i skoene uten risiko for å gli ut. 

Komfort: Freedom er helt riktig navn på disse deilige løpeskoene. De er lette på føttene og gir en komfortabel løpetur uansett underlag og distanse. Selv om dette er et par sko for deg med nøytralt løpesteg, så synes testpanelet at de gir god støtte for fotbuen. 

Design: Om du vil få komplimenter for skovalget ditt så er dette riktig løpesko å satse på. De er kjempefine og skapte mange kommentarer og misunnelige blikk fra omgangskretsen. Dessuten nøytrale nok til å passe som sneakers.  

Kort oppsummert:

Her er et par løpesko som henter hjem plusspoeng både når det gjelder funksjon og stil. Den myke rosa sålen sammen med en hvit overdel gir et feminint utseende, men det oppleves bare som positivt av testpanelet som elsket designet på disse godbitene. De ser ut som luftige skyer, noe som er passende ettersom de gir en lett følelse når du er ute og løper. En integrert skotunge samt en støtte over hælen sørger for at skoene går i ett med føttene. Dette er et par løpesko for deg som liker å løpe mye og lenge.  

Reebok.jpg

Merke: Reebok

Modell: Fusion Flexweave

Ordinær pris: 1 395 kroner

Finnes i fargene: og 

Passform: God plass foran ved tærne uten at skoene blir for store eller brede. Samtidig føles de stabile i hælen. 

Komfort: Deilige fra aller første stund! Ingen tendenser til slitne føtter eller gnagsår etter en økt på fem kilometer, ikke engang på testpersoner som vanligvis får gnagsår. 

Design: Løpesko som ikke ser ut som de fleste løpesko – på en positiv måte. De føles freshe, kule og tøffe. Fint, Reebok! 

Kort oppsummert:

Disse ventilerte og komfortable vinnerne fra Reebok imponerte testpanelet som tidligere først og fremst har assosiert merket med trening og CrossFit. Men ikke nå lenger! Fusion Flexweave er et par myke, lette og raske løpesko med et utseende som er skapt for deg som vanligvis tilbringer mest tid i boxen. Det er ikke skoene du drar på deg til et maraton, da skulle vi ønske oss litt mer demping. Til korte og middels lange økter har vi funnet noen nye favoritter. 

Nike ZOOM WINFLO.jpg

Merke: Nike

Modell: Zoom Winflo 5

Ordinær pris: 999 kroner

Finnes i fargene: og 

Passform: Litt små, også til å være Nike, men ellers sitter de helt suverent på.

Komfort: De sitter kjempegodt på føttene, gnager ikke. Dempingen er derimot litt så som så og vi anbefaler dem ikke til løping på asfalt om du har sensitive knær eller legger. 

Design: Superfine løpesko som lett kan anvendes til hverdagsbruk for den som vil være sporty fin. Fin lyselilla trendy farge som tar seg ekstra bra ut nå i sommer. Uten tvil med på topplisten over sesongens fineste løpesko. Disse vil vi ikke ta av oss! 

Kort oppsummert:

Zoom Winflo 5 er helt perfekte for deg med et nøytralt løpesteg som vil ha stabile men lette sko og ikke behøver for mye demping. Man føler seg smidig og lett i skoene som er fine nok til å brukes i hverdagen. De beskrives som stabile av Nike og det stemmer, men om du pronerer så holder ikke støtten. Til kortere løpeturer på litt mykere underlag eller sporty komfort på jobben er dette skoene vi har lett etter. 

nike air max sequent 3.jpg

Merke: Nike

Modell: Air Max Sequent 3

Ordinær pris: 1 095 kroner

Finnes i fargene: , og

Passform: Overdelen er strikket og sitter ikke så stramt som vi skulle ønske den gjorde. Ellers “true to Nike”-størrelse.

Komfort: Som sneakers er det fantastisk komfort, men som løpesko blir det ingen vinner når det kommer til komforten. Det er litt for lite respons i skoene. Nedslaget i bakken blir veldig flatt og du ruller ikke fremover, du får en "plattfot-følelse".  

Design: Utrolig fine! Den klassiske synlige hælen er veldig fin og det samme gjelder fargekombinasjonen. Et par nye favoritter. 

Kort oppsummert:

Dette er visstnok et par løpesko, men vi anbefaler ikke denne modellen til noen som ser etter løpesko. Dette er snarere et bra valg for deg som vil ha noen sporty sneakers med mye demping og som kan anvendes til å løpe kortere strekninger i. Perfekt å ha med seg på ferien når du vil ha noen sporty sko på ferie og eventuelt løpe litt i. Det blir ingen rullende følelse når du løper. Derimot er dempingen under hælen veldig effektiv, så du kan faktisk løpe på asfalt og få en myk følelse. 

ADIDAS.jpg

Merke: Adidas

Modell: Adizero Adios

Ordinær pris: 1 615 kroner

Finnes i fargene: , , og 

Passform: Skoene sitter perfekt! De sitter som et skudd og omslutter føttene på en suveren måte. Hælpartiet er veldig bra, så du skipper ikke. At de sitter såpass bra rundt føttene fører til at de blir stabile og det er lett å løpe med skoene. 

Komfort: Toppscore når det gjelder komforten. Bra demping, suveren passform sammen med et bra ventilerende materiale. Skoene er ikke klassifisert som lettvektssko, men de kunne nesten vært det. Steget flyter veldig bra. 

Design: Kjempefint, stilrent design. Forsterkningen foran ved tærne har også et "fløyelslignende" materiale som gjør de litt ekstra kule og litt mer trendy. 

Kort oppsummert:

Testpanelet er helt forelsket i disse skoene! Fans av Adidas Ultraboost var litt i tvil om noen andre sko kunne toppe Ultraboost, men bekymringen forsvant allerede etter den første runden i Adizero. Adizero Adios er lette, smidige og har en suveren demping takket være boost-sålen bak. Løpingen ble lettere enn normalt på ulike typer av underlag, men man merket det aller best på asfalt. Bypersoner som løper mye i byen må prøve disse skoene! Ikke nok med at de er suverene å løpe i, de er dessuten veldig fine. Verdt hver eneste krone. 

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

BB NO Header
Mote & trender

3 treningstights fra Better Bodies som er best i test

2 dager siden
Peak_2018. 13.27.20.png
Mote & trender

Derfor skal du satse på polstrede skiklær i bakken

2 dager siden
Frost DH G58685077 - W Frost DH G58685087.jpg
Mote & trender

Personlig og fargerikt i sesongens skimote

2 dager siden
Timberland
Mote & trender

Test! Så bra er de omtalte 6-inch Premium fra Timberland

3 dager siden
NO-Header-HERR.jpg
Mote & trender

Test! Våre 7 beste terrengsko for ham

4 dager siden
Sportswear herr
Mote & trender

Fargerikt og oversized for menn i høst

5 dager siden
NO-Header-DAM.jpg
Mote & trender

Her er terrengskoene som er best i test

5 dager siden
4_HH_banner_490x330.jpg
Mote & trender

Derfor er Helly Hansen Lifa sesongens sikreste kjøp

6 dager siden
NO_header.jpg
Mote & trender

Stor test av 10 superundertøy i syntet

16 oct 2018
Wyte
Mote & trender

Hold føttene varme med Wyte

15 oct 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

TEST! 12 varme ullundertøy

14 oct 2018
Skärmavbild 2018-10-12 kl. 10.36.59.png
Mote & trender

Den nye kolleksjonen fra Wyte er her

13 oct 2018
kari traa
Mote & trender

Den ukjente historien bak ullundertøyet Rose fra Kari Traa

11 oct 2018
7325600089051_001_48006d956c26456190d15aa8cd8561de.jpg
Mote & trender

12 fluffy teddygensere

11 oct 2018
Russell Athletic
Mote & trender

Høstens fineste hoodies kommer fra Russell Athletic

11 oct 2018
ida b olsson
Mote & trender

Kle deg riktig når du skal gå eller løpe i kula

11 oct 2018
Reflexplagg löpning
Mote & trender

14 refleksplagg for høstløping

10 oct 2018
wyte_jackor_2018.png
Mote & trender

Herrejakkene du ikke vil gå glipp av i høst

09 oct 2018
HO18_STYLEGUIDE_NWMN_NATURAL_INSPIRATION_BLennox_0607.jpg
Mote & trender

Luksuriøs naturlighet i Nike Terra Perma

09 oct 2018
J. lindeberg
Mote & trender

J. Lindeberg - nyhet på Sportamore!

08 oct 2018
NO-Header-HERR.jpg
Mote & trender

Test av høstens beste liner jakker til ham

08 oct 2018
Blacc jet vest
Mote & trender

Vi tester løpevesten Jet fra Blacc

07 oct 2018
NO-Header-DAM.jpg
Mote & trender

Best i test! Liner jakke til dame

07 oct 2018
5DS_4386.jpg
Mote & trender

Hike with Wyte – høstens favoritter er her!

07 oct 2018
Blundstone
Mote & trender

Nytt tidløst skomerke på Sportamore

04 oct 2018
HEADER_NO.jpg
Mote & trender

Stor test! De beste pulsklokkene våre i alle prisklasser

03 oct 2018
Vinterstövlar NO
Mote & trender

Vinterstøvlene for barn som er best i test!

02 oct 2018
Björnen Didriksons
Mote & trender

Våre topp 3 vinterdresser fra Didriksons

01 oct 2018
Pax
Mote & trender

Nytt skomerke for barna: Pax

29 sep 2018
Adidas Spectral Mode Pack
Mote & trender

Er pastell det nye svart?

28 sep 2018
asics
Mote & trender

Det beste utstyret for å løpe på høsten og vinteren

28 sep 2018
NO-Header.jpg
Mote & trender

Høstens store test av løpejakker til dame og herre

28 sep 2018
Björnen 501845-169 Biggles glove Biggles hat.jpg
Mote & trender

Dette bør du tenke på når du skal gå til innkjøp av vinterdresser til barna

26 sep 2018
Mössor
Mote & trender

10 nye luer som holder hodet varmt

26 sep 2018
7332941108129_002_d4e8564e90dd41ccb8f82ab2202e1e2d.jpg
Mote & trender

12 herlige høstkjøp for henne

26 sep 2018
7322710412977_001_2f678a04a2c34ab19432d46d1ebf25b2.jpg
Mote & trender

10 høst- og vintervarme kjøp for ham

26 sep 2018
Happy socks
Mote & trender

Gjør noen glad med Happy socks!

24 sep 2018
Fleecetröjor
Mote & trender

Test: Våre beste mellomlag

23 sep 2018
NO_header_dam.jpg
Mote & trender

Løpesko 2018: Best i test for dame

21 sep 2018
Josefin Jensen
Mote & trender

Topp høstlooken med fargerike ytterplagg

20 sep 2018
more news
BB NO Header

3 treningstights fra Better Bodies som er best i test

En treningstights skal følge kroppen, sitte komfortabelt på og fremfor alt være squatvennlig. Vi setter sesongens favoritter fra Better Bodies på prøve.

Mote & trender
Peak_2018. 13.27.20.png

Derfor skal du satse på polstrede skiklær i bakken

Er skalljakken din beste venn under skisesongen? Vi vet når det kan være lurt å bytte den ut med en polstret modell.

Mote & trender
Frost DH G58685077 - W Frost DH G58685087.jpg

Personlig og fargerikt i sesongens skimote

Peak Performance vet hvordan du fikser stilen i bakken uten å gå på kompromiss med funksjonalitet. Her er alt du vil vite om skimoten vinteren 2018.

Mote & trender
Timberland

Test! Så bra er de omtalte 6-inch Premium fra Timberland

Hvorfor bryte et vinnende konsept? 6-inch Premium fra Timberland har sett lik ut i over 40 år. Testpanelet vårt har satt den klassiske modellen på prøve.

Mote & trender
NO-Header-HERR.jpg

Test! Våre 7 beste terrengsko for ham

Tiden er inne! Vi har testet høstens mest populære terrengsko for ham for å se hvilken modell som ikke hindres av glatte steiner, røtter og vått løv.

Mote & trender
Sportswear herr

Fargerikt og oversized for menn i høst

Influenceren John Fornander har full oversikt over sesongens trender når det gjelder sporty ytterplagg. Her deler han noen fine tips.

Mote & trender
NO-Header-DAM.jpg

Her er terrengskoene som er best i test

Løping i skog og mark kan både være vått og uforutsigbart, men også veldig, veldig flott. Vårt kvinnelige testpanel har kåret de beste terrengskoene høsten 2018!

Mote & trender
4_HH_banner_490x330.jpg

Derfor er Helly Hansen Lifa sesongens sikreste kjøp

Lifa fra Helly Hansen er et klassisk basislag som fungerer året rundt. Vi vet hvorfor superundertøyet har blitt så populært.

Mote & trender
NO_header.jpg

Stor test av 10 superundertøy i syntet

Det nærmer seg vinterløping og skikjøring! Sats på syntetisk superundertøy som transporterer bort svette og holder kroppen tørr. Vi tester ti favoritter til dame og herre.

Mote & trender
Wyte

Hold føttene varme med Wyte

Er du ute etter nye sko til den kjølige sesongen? Wyte lanserer for første gang en kolleksjon med vintersko, som er komfortable og fine for både dame og herre.

Mote & trender
NO_header.jpg

TEST! 12 varme ullundertøy

Vår kaldeste årstid er på vei og det er på tide å utstyre seg med et varmt lag. Vi har testet sesongens mest populære ullundertøy.

Mote & trender
Skärmavbild 2018-10-12 kl. 10.36.59.png

Den nye kolleksjonen fra Wyte er her

Komfortabelt, mykt og fint. Der har du kolleksjonen fra sportswear-merket Wyte. Ta en nærmere titt på de nye plaggene her!

Mote & trender
kari traa

Den ukjente historien bak ullundertøyet Rose fra Kari Traa

Kari Traa´s bestselger-ull, Rose, har blitt et ikon for den nordiske vinteren. Derimot er det få som vet hvor det elskede mønsteret kommer fra.

Mote & trender
7325600089051_001_48006d956c26456190d15aa8cd8561de.jpg

12 fluffy teddygensere

Teddygenseren er uten tvil sesongens mykeste trend. Utstyr hele familien i det myke pile-materialet!

Mote & trender
Russell Athletic

Høstens fineste hoodies kommer fra Russell Athletic

Ser du etter klær som gir deg den fine og sporty looken? Merket Russell Athletic passer i byen, på trening, på fritiden eller bare på jobben når du vil ha en mer avslappet stil.

Mote & trender