Herr - Header.jpg

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

Adidas, Nike, Hoka One One eller Saucony – hvilken produsent har de beste løpeskoene med mye demping? Vi har svaret! 

Hver gang du setter ned foten belaster du løpeskoene og leddene dine med omtrent fire ganger din egen kroppsvekt. Derfor kan løping ofte bli en stor påkjenning, men det er mulig å lindre det ved å bruke løpesko med god demping. Her har testpanelet vårt satt sesongens heteste herremodeller på prøve.

SHOP HER:

Herr - Hoka One OneClifton 6.jpg

Test: ,

Passer til: Alt fra middels lange distanser til lange distanser, for deg med et nøytralt løpesteg.

Det beste med skoen: Dempingen og lettheten.

Sammendrag: Hoka One One er et ganske spesielt løpeskomerke, det skal vi ikke legge skjul på. Hvis du noen gang prøver et par sko fra Hoka, er det stor sannsynlighet for at du blir frelst. Med sine overdimensjonerte rullende såler, skiller de seg ut i mengden hva gjelder både design og prestasjon – noe testpanelet vårt elsker.

- Jeg må innrømme at jeg forhåndsdømte Clifton 6 litt, men det var før jeg prøvde den. Etter et par runder trekker jeg imidlertid alt tilbake. Clifton ser litt klumpete ut, men det er den virkelig ikke. Det er mye mulig at jeg aldri har løpt i så lette sko før, sier en testperson.

Følelsen i Hoka One Ones mellomsåle sammenlignes ofte med følelsen i Asics-sko, men den eneste forskjellen er at Clifton er betydelig lettere. Mellomsålen er av ultralett EVA-plast, med mye demping. 

- Dempingen er veldig god, men jeg synes ikke det er like mye demping som i for eksempel Ultraboost, sier en testperson.

Clifton 6 er true to size. Det betyr at du kan kjøpe din vanlige skostørrelse, uten at det blir noe problem. Det er nevneverdig at det er god plass for en innleggssåle siden Clifton er ekstra bred ved hælfoten. Du som har flate føtter kommer til å merke at du slipper den ukomfortable følelsen av at foten faller utenfor kanten på sålen. I motsetning til alle andre sko i testen, mangler Clifton den "vepsemidjen" som mange løpesko har, og har en jevnere bredde hele veien.

Herr - adidas UltraBOOST 20.jpg

Test: ,

Passer til: Restitusjonsøkter på middels lange til lange distanser, for den nøytrale løperen. 

Det beste med skoen: Dempingen, dempingen og hm ... kanskje dempingen?

Sammendrag: Ultraboost kan være vår mest elskede løpesko, både for sitt design og for sin skyhøye komfort. Det er like stor sannsynlighet for at du ser denne modellen suse forbi deg i løpesporet, som det er å se noen rusle rundt i byen med denne. 

- Jeg bruker faktisk Ultraboost 19 til hverdagsbruk. Hvis du imidlertid sammenligner de to modellene, synes jeg Ultraboost 20 er mer som en løpesko, sier en i testpanelet.

Denne løpeskoen fungerer altså ofte som en sneaker, men med den siste oppdateringen har Adidas forsterket den strømpelignende overdelen for å gjøre den til en enda bedre løpesko. Og det har fungert! 

- Jeg trenger knapt å knyte den, men den sitter fortsatt etter, sier en testperson og en annen legger til: 

- Ja, den er mye mer stabil enn den forrige versjonen, selv om den er like komfortabel. Hvordan er det mulig?

Hvis man skal si noe mindre bra, så må det være at den er litt for myk. Det betyr at det er vanskelig å holde en høy hastighet. På den andre siden er den laget for lengre strekninger i et passe høyt tempo. Hvis du skal løpe fort og kort, anbefales heller SL20 fra Adidas, eller Adizero Boston.

Herr - Nike Joyride Run Flyknit.jpg

Test: ,

Passer til: Nøytrale løpere, som vil ha behagelige sko til restitusjonsøktene. 

Det beste med skoen: Dempingen og det innovative designet.

Sammendrag: Nikes Joyride Run Flyknit debuterte på markedet for litt mindre enn et år siden, men den har allerede blitt litt av en favoritt. Overdelen er tynn og ventilerende, samtidig som den sitter behagelig og etter rundt foten.

- Det er umulig å ikke legge merke til designet og utseendet, sier en testperson.

I sålen på Joyride ligger det små, løse kuler av TPU-plast. De beveger seg fritt og tilpasser støtten og dempingen etter hvordan du belaster skoen når du løper. Det høres kanskje umulig ut, men det er faktisk sant.

- Det er umulig å ikke elske dempingen. Jeg hadde helt klart valgt denne skoen, eller Ultraboost, til restitusjonsøkter når jeg er sliten i leddene, konstaterer en testperson.

Ulempen med Joyride er den samme som med Ultraboost – den er muligens litt for myk, og passer derfor ikke like bra til for eksempel intervalltrening eller raske løp. Ellers er den true to Nike-size, noe som betyr at den er mindre enn samme skostørrelse fra Adidas og Hoka One One. Hvis du imidlertid har Nike-sko fra før, kan kjøpe samme størrelse du har i dem.

Herr - Saucony Hurricane 22.jpg

Test: ,

Passer til: Deg som sliter med overpronasjon og ser etter komfortable sko til lange distanser.

Det beste med skoen: Komforten, uten tvil.

Sammendrag: Dette er modellen du bør kjøpe hvis du setter komfort foran alt annet. Hurricane 22 er en pronasjonssko fra Saucony, og er fylt med mykt materiale på innsiden. Foten kommer aldri til å få en like komfortabel løpetur. Ulempen? Den blir litt varm.

- Jeg blir gjennomvåt på sokkene når jeg løper i denne skoen, men det er verdt det, forteller en testperson. En annen sier seg enig:  

- Faktisk! Den er utrolig komfortabel. 

Komforten i Hurricane er ikke lik Ultraboost. Mens Ultraboost sitter som en nett strømpe rundt foten, er Hurricane en mer klassisk løpesko med ordentlig skotunge og en polstret hælkappe som gir et behagelig grep om hælen. 

- Den største fordelen med Hurricane? Energireturen. Jeg opplever at jeg får mer respons i frasparket, sammenlignet med de andre modellene i testen, til tross for mye demping. 

Hurricane passer faktisk til både nøytrale løpere og deg som overpronerer, selv om det er en pronasjonssko. En klassisk pronasjonskile finner du nemlig ikke og pronasjonsstøtten sitter i stedet lenger ned i sålen. Der har Saucony plassert vertikale staver av TPU-plast. Det er de som gjør at foten spretter inn i neste steg, for hver gang du setter ned foten. Hurricane er litt stor i størrelsen, så prøv en halv størrelse mindre enn du bruker til vanlig. 

Herr - Nike Renew Run.jpg

Test: ,

Passer til: Korte til middels lange strekninger på asfalt, for deg med et nøytralt løpesteg.

Det beste med skoen: Designet og komforten.

Sammendrag: Renew Run fra Nike er testens positive overraskelse. Blant store Nike-ikoner, som Pegasus og Air Zoom, er det lett å glemme deres mindre modeller. Renew Run er fin, komfortabel samt koster veldig lite for å være en Nike-sko. Er det noe vi liker, så må det være å gjøre et kupp! 

- Jeg elsker denne løpeskoen! Jeg har aldri løpt en mil, men det var før jeg gjorde det i Renew Run! sier en testperson.

Dette er en veldig nøytral løpesko, da det ikke er en eneste tendens til oppbygning ved fotbuen. Derfor passer den ikke hvis du pronerer, men passer desto bedre for deg som har et nøytralt løpesteg.

- Den er så myk og spretten at det føles ut som jeg flyr fremover! Det virker heller ikke som om spenstigheten blir dårligere etter bruk. Det virker som den holder seg, til tross for slitasje.

En annen medvirkende faktor til følelsen av å fly frem, er den rullende sålen på denne løpeskoen. Det, og den myke dempingen, bidrar til en myk landing på hælen eller mellomfoten. Skoens hastighet flytter deg videre over til den fremre delen, for et raskt fraspark. 

- Det bør også nevnes at skoen er kjempefin, og det er kult at den er tilgjengelig i så mange forskjellige farger, sier en testperson (som selv falt pladask for den hvite versjonen med rosa hæl).

Sist, men ikke minst, vil testpanelet nevne at Renew Run ventilerer veldig bra og er sval, spesielt sammenlignet med Hurricane. Ellers er den true to size (ja, til og med for å være en Nike-sko). Du kan med andre ord kjøpe samme størrelse som du bruker i andre merker.

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

nike pegasus 37 header
Mote & trender

Bedre demping i nyheten Nike Pegasus 37

5 timer siden
Test tenniskjol
Mote & trender

5 tennisskjørt som er best i test 2020

10 timer siden
Creme-Creative_997HXD_group.jpg
Mote & trender

Vi elsker sesongens sneakers fra New Balance

3 dager siden
Better Bodies träningstights
Mote & trender

Guide: Finn riktig treningstights fra Better Bodies

3 dager siden
Asics GT-2000
Mote & trender

Sats på løpesko fra Asics hvis du pronerer

4 dager siden
Underkläder träning
Mote & trender

Tren i riktig undertøy – og unngå gnagsår

4 dager siden
React Miler NY
Mote & trender

Løp lenger med Nike React Miler

22 may 2020
korta tights
Mote & trender

Test: Korte treningstights til dame 2020

22 may 2020
Merrells trailskor
Mote & trender

Test: terrengsko fra Merrell til dame og herre

21 may 2020
New Balance skor
Mote & trender

Kjøp riktige løpesko fra New Balance

21 may 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

21 may 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Fotballsko til juniorer i 2020

21 may 2020
nike-low-sneakers.jpg
Mote & trender

3 kjerringråd for å få sneakers hvite igjen

21 may 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: løpesko med mye demping

19 may 2020
Nike yoga infinalon header
Mote & trender

Yoga uten begrensninger i Nike Infinalon

19 may 2020
björn borg tights
Mote & trender

Tips! 9 tights med høy midje

18 may 2020
Mjukisset
Mote & trender

Fine joggedresser til hverdagsbruk

15 may 2020
Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

14 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mote & trender

Best i test: Sport-BH'er til løping

13 may 2020
badtofflor plock
Mote & trender

Sommerens beste sandaler og slippers

13 may 2020
Saucony Freedom Iso 3
Mote & trender

Den nye løpeskoen Saucony Freedom 3 er her

13 may 2020
lisa tellbe header
Mote & trender

Slik styler Lisa Tellbe sine Nike-favoritter

13 may 2020
fila header
Mote & trender

Derfor er sneakers fra Fila et stilsikkert valg i sommer

12 may 2020
gavelo seamless
Mote & trender

Nå har vi fått inn treningsklær fra Gavelo

11 may 2020
sneakers herr
Mote & trender

Shoppingtips! 9 fine, svarte sneakers til herre

11 may 2020
sneakers header
Mote & trender

Trendspaning! 8 rosa sneakers til dame

11 may 2020
Matchanse set
Mote & trender

Test: Matchende sett til dame

10 may 2020
Header.jpg
Mote & trender

Treningstrusene som er best i test

10 may 2020
Årets badtrender
Mote & trender

Årets hotteste badetrender

08 may 2020
Asics Novablast test
Mote & trender

Vi tester nyheten Asics Novablast til dame og herre

07 may 2020
Kompressionsstrumpor header
Mote & trender

Best i test: Kompresjonsstrømper

05 may 2020
nano x header
Mote & trender

Nyheten Reebok Nano X – like allsidig som deg

05 may 2020
Header - Reebok Nano X.jpg
Mote & trender

Test: Treningsskoen Reebok Nano X

05 may 2020
Petra Månström
Mote & trender

Slik kler du deg til løping om våren

04 may 2020
tights header
Mote & trender

Topp 5: Våre beste treningstights

03 may 2020
header skaljackor 2020
Mote & trender

Best i test: Skalljakker til dame & herre 2020

02 may 2020
Hoka One One header
Mote & trender

Bondi – den beste løpeskoen for deg med et tungt løpesteg

27 apr 2020
salomon löpning ss 20
Mote & trender

Hvordan bør jeg vaske løpeklærne mine?

27 apr 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi har testet vårjakker til herre 2020

25 apr 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Best i test! Trendy vårjakker til dame i 2020

24 apr 2020
more news
nike pegasus 37 header

Bedre demping i nyheten Nike Pegasus 37

Den siste versjonen av alles favorittsko er her: Nike Air Zoom Pegasus 37! Her kan du lese om oppdateringene, dempingen og det nye designet på løpeskoen.

5 timer siden
Mote & trender
Test tenniskjol

5 tennisskjørt som er best i test 2020

Du kan bare glemme en innershorts som glir opp og et gjennomsiktig stoff. Her er våre topp fem tennisskjørt som er best i test!

10 timer siden
Mote & trender
Creme-Creative_997HXD_group.jpg

Vi elsker sesongens sneakers fra New Balance

Vil du ha et par retroinspirerte, men fortsatt moderne, sneakers? Da bør du satse på sko fra New Balance! Her er årets nyheter.

3 dager siden
Mote & trender
Better Bodies träningstights

Guide: Finn riktig treningstights fra Better Bodies

De har et bredt sortiment av treningstights, fra myke og sømløse tights til kompresjonstights. Her hjelper vi deg å finne riktig tights fra Better Bodies.

3 dager siden
Mote & trender
Asics GT-2000

Sats på løpesko fra Asics hvis du pronerer

Hvis du sliter med pronasjon, er det flere ting man kan lære av skoprodusenten Asics. Her er alt du trenger å vite om deres beste pronasjonssko.

4 dager siden
Mote & trender
Underkläder träning

Tren i riktig undertøy – og unngå gnagsår

Har du fått gnagsår i lysken av trening? Bomullsundertøy er nok grunnen til det!

4 dager siden
Mote & trender
React Miler NY

Løp lenger med Nike React Miler

Vil du ha en god mengdetreningssko som gir deg den støtten du trenger under lange økter? Da er Nikes løpenyhet, React Miler, noe for deg.

22 may 2020
Mote & trender
korta tights

Test: Korte treningstights til dame 2020

Det kan være deilig å trene i en kort tights når det er varmt ute. Veldig flaks, for testpanelet vårt har nemlig testet korte tights!

22 may 2020
Mote & trender
Merrells trailskor

Test: terrengsko fra Merrell til dame og herre

Er det på tide å kjøpe nye terrengsko? Her tester vi de beste terrengskoene fra Merrell.

21 may 2020
Mote & trender
New Balance skor

Kjøp riktige løpesko fra New Balance

Lær hvordan du finner riktig modell i utvalget av løpesko fra New Balance. Her er deres mest populære modeller!

21 may 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

Adidas, Nike, Hoka One One eller Saucony – hvilken produsent har de beste løpeskoene med mye demping? Vi har svaret!

21 may 2020
Mote & trender
Header.jpg

Test: Fotballsko til juniorer i 2020

På tide å gå til innkjøp av nye fotballsko til barnet? Les denne testen først!

21 may 2020
Mote & trender
nike-low-sneakers.jpg

3 kjerringråd for å få sneakers hvite igjen

Hvite sneakers holder seg ikke hvite spesielt lenge. Prøv disse triksene for å få dem kritthvite igjen!

21 may 2020
Mote & trender
Dam - Header.jpg

Test: løpesko med mye demping

Vi tester myke og spenstige løpesko fra Hoka One One, Nike og Adidas. Her er modellene til dame som er best i test.

19 may 2020
Mote & trender
Nike yoga infinalon header

Yoga uten begrensninger i Nike Infinalon

Når du utøver yoga, er klesvalget veldig viktig – da tenker vi selvfølgelig først og fremst på funksjonen. Det nye materialet Infinalon fra Nike er det mest behagelige du har prøvd så langt!

19 may 2020
Mote & trender