Herr - Header.jpg

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

Hvis du løper på asfalt trenger du sko med god demping for å få et skånsomt fotisett. Vi har testet løpesko med demping til herre.

Hver gang du setter ned foten, belaster du løpeskoene og leddene dine med omtrent fire ganger din egen kroppsvekt. Derfor kan løping ofte bli en stor påkjenning, men det er mulig å lindre det ved å bruke løpesko med god demping. Her har testpanelet vårt satt sesongens heteste herremodeller på prøve.

SHOP HER:

Herr - Hoka One One - Clifton 7.jpg

Test: ,

Passer til: Alt fra middels lange distanser til lange distanser, for deg med et nøytralt løpesteg.

Det beste med skoen: Dempingen og lettheten.

Sammendrag: Hoka One One er et spesielt løpeskomerke, det skal vi ikke legge skjul på. Hvis du noen gang prøver et par sko fra Hoka, er det stor sannsynlighet for at du blir frelst. Med sine overdimensjonerte rullende såler, skiller de seg ut i mengden hva gjelder både design og prestasjon – noe testpanelet vårt elsker.

- Jeg må innrømme at jeg forhåndsdømte Clifton 7 litt, men det var før jeg prøvde den. Etter et par runder trekker jeg imidlertid alt tilbake. Clifton ser litt klumpete ut, men det er den virkelig ikke. Det er mye mulig at jeg aldri har løpt i så lette sko før, sier en testperson.

Følelsen i Hoka One Ones mellomsåle sammenlignes ofte med følelsen i Asics-sko, men den eneste forskjellen er at Clifton er betydelig lettere. Mellomsålen er av ultralett EVA-plast, med mye demping. 

- Dempingen er veldig god, men jeg synes ikke det er like mye demping som i for eksempel Bondi, sier en testperson.

Clifton 7 er true to size. Det betyr at du kan kjøpe din vanlige skostørrelse, uten at det blir noe problem. Det er nevneverdig at det er god plass for en innleggssåle siden Clifton er ekstra bred ved hælfoten. Du som har flate føtter kommer til å merke at du slipper den ukomfortable følelsen av at foten faller utenfor kanten på sålen. I motsetning til alle andre sko i testen, mangler Clifton den "vepsete midjen" som mange løpesko har, og har en jevnere bredde hele veien.

Adidas Ultraboost

Test: ,

Passer til: Restitusjonsøkter på middels lange til lange distanser, for den nøytrale løperen. 

Det beste med skoen: Dempingen, dempingen og hm ... kanskje dempingen?

Sammendrag: Ultraboost kan være vår mest elskede løpesko, både for sitt design og for sin skyhøye komfort. Det er like stor sannsynlighet for at du ser denne modellen suse forbi deg i løpesporet, som det er å se noen rusle rundt i byen med denne. 

- Jeg bruker faktisk Ultraboost 19 til hverdagsbruk. Hvis du imidlertid sammenligner de to modellene, synes jeg Ultraboost 20 er mer som en løpesko, sier en i testpanelet.

Denne løpeskoen fungerer altså ofte som en sneaker, men med den siste oppdateringen har Adidas forsterket den strømpelignende overdelen for å gjøre den til en enda bedre løpesko. Og det har fungert! 

- Jeg trenger knapt å knyte lissene, den sitter fortsatt etter, sier en testperson og en annen legger til: 

- Ja, den er mye mer stabil enn den forrige versjonen, selv om den er like komfortabel. Hvordan er det mulig?

Hvis man skal si noe mindre bra, så må det være at den er litt for myk. Det betyr at det er vanskelig å holde en høy hastighet. På den andre siden er den laget for lengre strekninger i et passe høyt tempo. Hvis du skal løpe fort og kort, anbefales heller SL20 fra Adidas, eller Adizero Boston.

Nike Joyride Flyknit

Test: ,

Passer til: Nøytrale løpere, som vil ha behagelige sko til restitusjonsøktene. 

Det beste med skoen: Dempingen og det innovative designet.

Sammendrag: Nikes Joyride Run Flyknit debuterte på markedet for litt mindre enn et år siden, men den har allerede blitt litt av en favoritt. Overdelen er tynn og ventilerende, samtidig som den sitter behagelig og etter rundt foten.

- Det er umulig å ikke legge merke til designet og utseendet, sier en testperson.

I sålen på Joyride ligger det små, løse kuler av TPU-plast. De beveger seg fritt og tilpasser støtten og dempingen etter hvordan du belaster skoen når du løper. Det høres kanskje umulig ut, men det er faktisk sant.

- Det er umulig å ikke elske dempingen. Jeg hadde helt klart valgt denne skoen, eller Ultraboost, til restitusjonsøkter når jeg er sliten i leddene, konstaterer en testperson.

Ulempen med Joyride er den samme som med Ultraboost – den er muligens litt for myk, og passer derfor ikke like bra til for eksempel intervalltrening eller raske løp. Ellers er den true to Nike-size, noe som betyr at den er mindre enn samme skostørrelse fra Adidas og Hoka One One. Hvis du imidlertid har Nike-sko fra før, kan du kjøpe samme størrelse i denne modellen. 

Nike Renew Run

Test: ,

Passer til: Korte til middels lange strekninger på asfalt, for deg med et nøytralt løpesteg.

Det beste med skoen: Designet og komforten.

Sammendrag: Renew Run fra Nike er testens positive overraskelse. Blant store Nike-ikoner, som Pegasus og Air Zoom, er det lett å glemme deres mindre modeller. Renew Run er fin, komfortabel samt koster veldig lite for å være en Nike-sko. Er det noe vi liker, må det være å gjøre et kupp! 

- Jeg elsker denne løpeskoen! Jeg har aldri løpt en mil, men det var før jeg gjorde det i Renew Run! sier en testperson.

Dette er en veldig nøytral løpesko, da det ikke er en eneste tendens til oppbygning ved fotbuen. Derfor passer den ikke hvis du pronerer, men passer desto bedre for deg som har et nøytralt løpesteg.

- Den er så myk og spretten at det føles ut som jeg flyr fremover! Det virker heller ikke som om spenstigheten blir dårligere etter bruk. Det virker som den holder seg, til tross for slitasje.

En annen medvirkende faktor til følelsen av å fly frem, er den rullende sålen på denne løpeskoen. Det, og den myke dempingen, bidrar til en myk landing på hælen eller mellomfoten. Skoens hastighet flytter deg videre over til den fremre delen, for et raskt fraspark. 

- Det bør også nevnes at skoen er kjempefin, og det er kult at den er tilgjengelig i så mange forskjellige farger, sier en testperson (som selv falt pladask for den hvite versjonen med rosa hæl).

Sist, men ikke minst, vil testpanelet nevne at Renew Run ventilerer veldig bra og er sval. Ellers er den true to size (ja, til og med for å være en Nike-sko). Du kan med andre ord kjøpe samme størrelse som du bruker i andre merker.

Herr - New Balance - M1080K10.jpg

Test av: 

Passer til: Asfalt, grusveier og opplyste løyper i skogen. Hovedsakelig til lange økter.

Det beste med skoen: Dempingen!

Sammendrag: Den første løpeturen kan det hende må gå til tilvenning hvis du er vant til å løpe i sko med en annen type demping, men når du først kommer inn i M1080K10, er den fantastisk.

– Helt klart en favoritt. Jeg har løpt i en tidligere modell før, og jeg liker begge godt. Den siste turen var på cirka 13 kilometer og jeg merket at skoen virkelig jobbet med meg hele veien, sier en testperson og en annen legger til:

– Jeg foretrekker skoen til litt lengre distanser siden den virkelig får tid til å vise fordelene sine. 

Så hva er fordelene? Det er nok ingen hemmelighet at man skaffer denne skoen på grunn av dempingen – og av den grunn er den uslåelig, ifølge testpersonene.

– Det virker som man løper på skyer eller spretter frem, på en god måte. En følelse som holder i seg hele veien frem til mål, selv under lange distanser. Bra fotisett og fantastisk fraspark!

Den strømpelignende overdelen omslutter foten på en stram, men komfortabel, måte som gir både komfort og stabilitet. Innersålen har ingen direkte finesser i form av en oppbygd fotbue, du må selv tilpasse den med en innleggssåle hvis du trenger ekstra støtte. Skoen går ganske høyt opp på ankelen, noe som kan gi gnagsår. Det kan derfor være lurt å bruke en høy strømpe. Ellers får du en fin, komfortabel favoritt til lange økter hvis du klikker hjem denne modellen!

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Herr - Trailtest.jpg
Mote & trender

Stor test av varme vintertights

3 dager siden
craft header
Mote & trender

Finn den perfekte løpejakken til vinteren

6 dager siden
Salomon Alphacross Blast
Mote & trender

Minitest: Salomon Alphacross Blast

20 oct 2020
Kari Traa underställ
Mote & trender

Velg riktig superundertøy

15 oct 2020
Test sport-bh.png
Mote & trender

Best i test! Sports-BH'er 2020

15 oct 2020
Header herr.jpg
Mote & trender

Vi har testet varme høstjakker til ham

10 oct 2020
Test höstjackor
Mote & trender

Høstens varme damejakker som er best i test

07 oct 2020
Herr - Trailtest.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko til herre!

03 oct 2020
Dam - Trailtest.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko til dame!

02 oct 2020
Hoka One One header
Mote & trender

Bondi – den beste løpeskoen for deg med et tungt løpesteg

27 sep 2020
canada snow
Mote & trender

Hold føttene varme i støvler fra Canada Snow

22 sep 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

22 sep 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: løpesko med mye demping

22 sep 2020
Test Björn Borg
Mote & trender

Vi tester sesongens nye løpekolleksjon fra Björn Borg

21 sep 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Test! De beste innendørsskoene våre til innebandy

20 sep 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Mote & trender

Slik finner du rett dunjakke fra Peak Performance

19 sep 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: De beste innebandyskoene til dame

18 sep 2020
underställ
Mote & trender

Finn riktig superundertøy

17 sep 2020
promenadskor header
Mote & trender

Vanntette tursko som er best i test

16 sep 2020
Vinterjacka barn
Mote & trender

Kjøp riktig vinterjakke til barnet ditt

14 sep 2020
nike superrep header
Mote & trender

Guide: Finn riktige treningssko fra Nike

14 sep 2020
Test tights med fickor
Mote & trender

Test: Den beste treningstightsen med lommer

13 sep 2020
innebandylubbor
Mote & trender

Stor test av innebandykøller

13 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

11 sep 2020
Nike
Mote & trender

Finn riktige løpesko fra Nike

10 sep 2020
Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 sep 2020
Adidas
Mote & trender

Nå kan du handle treningstøy etter været med det nye konseptet til Adidas

08 sep 2020
tights
Mote & trender

Guide: Kjøp riktig tights for din trening

07 sep 2020
virvelvind
Mote & trender

Sjekk ut høstens prisverdige barnekolleksjon!

07 sep 2020
header
Mote & trender

Test: Langermede treningstrøyer for kvinner

05 sep 2020
långärmade träningströjor test
Mote & trender

Test: Langermede treningstrøyer for menn

05 sep 2020
Blacc fitness
Mote & trender

New in: Squat-vennlige tights fra Blacc

04 sep 2020
test svarta tights
Mote & trender

Test: Treningstightsen du bare må ha

01 sep 2020
nike metcon 6
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Metcon 6

31 aug 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test! Årets beste treningssko til herre

26 aug 2020
Test av träningsskor för damer
Mote & trender

Test av årets beste treningssko til dame

26 aug 2020
Nike Metcon Release
Mote & trender

Alt du vil vite om nyheten Nike Metcon 6

26 aug 2020
Header – 1.jpg
Mote & trender

Best i test: Padelsko til herre

23 aug 2020
Padelskor dam
Mote & trender

Vi tester sesongens beste padelsko til henne

21 aug 2020
Kari Traa
Mote & trender

Høstens nye ull- og superundertøy fra Kari Traa

19 aug 2020
more news
Herr - Trailtest.jpg

Stor test av varme vintertights

Med en fôret tights i et teknisk materiale unngår du å fryse når du løper om vinteren. Her er løpetightsene som er best i test!

3 dager siden
Mote & trender
craft header

Finn den perfekte løpejakken til vinteren

Løping er ikke bare en sommersport, med riktig utstyr kan du løpe utendørs året rundt. Vi hjelper deg med å finne den perfekte vinterløpejakken.

6 dager siden
Mote & trender
Salomon Alphacross Blast

Minitest: Salomon Alphacross Blast

Våre nye friluftsambassadører har løpt off road i Salomons Alphacross Blast. Så bra er de nye terrengskoene!

20 oct 2020
Mote & trender
Kari Traa underställ

Velg riktig superundertøy

Alle prater om superundertøy i ull - men noen ganger er syntet faktisk bedre. Vi vet når du skal velge polyester fremfor merino.

15 oct 2020
Mote & trender
Test sport-bh.png

Best i test! Sports-BH'er 2020

Til store og små bryster, med eller uten justerbare stropper og knepping. Les alt om sesongens sports-BH'er som er best i test.

15 oct 2020
Mote & trender
Header herr.jpg

Vi har testet varme høstjakker til ham

Dagene blir mørkere og temperaturen synker. Det er på tide å plukke frem den varme høstjakken. Her er fire nyheter til ham som er best i test!

10 oct 2020
Mote & trender
Test höstjackor

Høstens varme damejakker som er best i test

Vannavvisende utside og varmende evne. Her er høstens varme jakker til henne som er best i test!

07 oct 2020
Mote & trender
Herr - Trailtest.png

Test: Sesongens beste terrengsko til herre!

Ta utfordringen og prøv terrengløping! Her er de beste terrengskoene våre fra Asics, Nike, Saucony, Salomon og Adidas.

03 oct 2020
Mote & trender
Dam - Trailtest.png

Test: Sesongens beste terrengsko til dame!

Testpanelet vårt har løpt i terrengsko fra Adidas, Salomon, Asics og Saucony. Se hvilken modell som er best i test!

02 oct 2020
Mote & trender
Hoka One One header

Bondi – den beste løpeskoen for deg med et tungt løpesteg

Bondi 6 fra Hoka One One passer deg som veier litt mer eller har problemer med løpeteknikken din. Her er alt du trenger å vite om løpeskoen med god demping!

27 sep 2020
Mote & trender
canada snow

Hold føttene varme i støvler fra Canada Snow

Myke, varme og helt fantastiske på! Her er alt du trenger å vite om støvlene fra Canada Snow.

22 sep 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

Hvis du løper på asfalt trenger du sko med god demping for å få et skånsomt fotisett. Vi har testet løpesko med demping til herre.

22 sep 2020
Mote & trender
Dam - Header.jpg

Test: løpesko med mye demping

Dempende løpesko er alfa og omega til distanseøkter på asfalt og andre harde underlag for at du skal få et skånsomt fotisett. Her er de myke løpeskoene til henne som er best i test!

22 sep 2020
Mote & trender
Test Björn Borg

Vi tester sesongens nye løpekolleksjon fra Björn Borg

Björn Borg har nettopp lansert sin nye løpekolleksjon, Running from daylight, og vi har selvfølgelig satt klærne på prøve. Så bra er de fine dame- og herreplaggene.

21 sep 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Test! De beste innendørsskoene våre til innebandy

Vårt mannlige testpanel har spurtet og gjort raske vendinger i de nye treningsskoene våre som er ment for sport innendørs. Her er innebandyskoene som er best akkurat nå!

20 sep 2020
Mote & trender