Herr - Header.jpg

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

Adidas, Nike, Hoka One One eller Saucony – hvilken produsent har de beste løpeskoene med mye demping? Vi har svaret! 

Hver gang du setter ned foten belaster du løpeskoene og leddene dine med omtrent fire ganger din egen kroppsvekt. Derfor kan løping ofte bli en stor påkjenning, men det er mulig å lindre det ved å bruke løpesko med god demping. Her har testpanelet vårt satt sesongens heteste herremodeller på prøve.

SHOP HER:

Herr - Hoka One OneClifton 6.jpg

Test: ,

Passer til: Alt fra middels lange distanser til lange distanser, for deg med et nøytralt løpesteg.

Det beste med skoen: Dempingen og lettheten.

Sammendrag: Hoka One One er et ganske spesielt løpeskomerke, det skal vi ikke legge skjul på. Hvis du noen gang prøver et par sko fra Hoka, er det stor sannsynlighet for at du blir frelst. Med sine overdimensjonerte rullende såler, skiller de seg ut i mengden hva gjelder både design og prestasjon – noe testpanelet vårt elsker.

- Jeg må innrømme at jeg forhåndsdømte Clifton 6 litt, men det var før jeg prøvde den. Etter et par runder trekker jeg imidlertid alt tilbake. Clifton ser litt klumpete ut, men det er den virkelig ikke. Det er mye mulig at jeg aldri har løpt i så lette sko før, sier en testperson.

Følelsen i Hoka One Ones mellomsåle sammenlignes ofte med følelsen i Asics-sko, men den eneste forskjellen er at Clifton er betydelig lettere. Mellomsålen er av ultralett EVA-plast, med mye demping. 

- Dempingen er veldig god, men jeg synes ikke det er like mye demping som i for eksempel Ultraboost, sier en testperson.

Clifton 6 er true to size. Det betyr at du kan kjøpe din vanlige skostørrelse, uten at det blir noe problem. Det er nevneverdig at det er god plass for en innleggssåle siden Clifton er ekstra bred ved hælfoten. Du som har flate føtter kommer til å merke at du slipper den ukomfortable følelsen av at foten faller utenfor kanten på sålen. I motsetning til alle andre sko i testen, mangler Clifton den "vepsemidjen" som mange løpesko har, og har en jevnere bredde hele veien.

Herr - adidas UltraBOOST 20.jpg

Test: ,

Passer til: Restitusjonsøkter på middels lange til lange distanser, for den nøytrale løperen. 

Det beste med skoen: Dempingen, dempingen og hm ... kanskje dempingen?

Sammendrag: Ultraboost kan være vår mest elskede løpesko, både for sitt design og for sin skyhøye komfort. Det er like stor sannsynlighet for at du ser denne modellen suse forbi deg i løpesporet, som det er å se noen rusle rundt i byen med denne. 

- Jeg bruker faktisk Ultraboost 19 til hverdagsbruk. Hvis du imidlertid sammenligner de to modellene, synes jeg Ultraboost 20 er mer som en løpesko, sier en i testpanelet.

Denne løpeskoen fungerer altså ofte som en sneaker, men med den siste oppdateringen har Adidas forsterket den strømpelignende overdelen for å gjøre den til en enda bedre løpesko. Og det har fungert! 

- Jeg trenger knapt å knyte den, men den sitter fortsatt etter, sier en testperson og en annen legger til: 

- Ja, den er mye mer stabil enn den forrige versjonen, selv om den er like komfortabel. Hvordan er det mulig?

Hvis man skal si noe mindre bra, så må det være at den er litt for myk. Det betyr at det er vanskelig å holde en høy hastighet. På den andre siden er den laget for lengre strekninger i et passe høyt tempo. Hvis du skal løpe fort og kort, anbefales heller SL20 fra Adidas, eller Adizero Boston.

Herr - Nike Joyride Run Flyknit.jpg

Test: ,

Passer til: Nøytrale løpere, som vil ha behagelige sko til restitusjonsøktene. 

Det beste med skoen: Dempingen og det innovative designet.

Sammendrag: Nikes Joyride Run Flyknit debuterte på markedet for litt mindre enn et år siden, men den har allerede blitt litt av en favoritt. Overdelen er tynn og ventilerende, samtidig som den sitter behagelig og etter rundt foten.

- Det er umulig å ikke legge merke til designet og utseendet, sier en testperson.

I sålen på Joyride ligger det små, løse kuler av TPU-plast. De beveger seg fritt og tilpasser støtten og dempingen etter hvordan du belaster skoen når du løper. Det høres kanskje umulig ut, men det er faktisk sant.

- Det er umulig å ikke elske dempingen. Jeg hadde helt klart valgt denne skoen, eller Ultraboost, til restitusjonsøkter når jeg er sliten i leddene, konstaterer en testperson.

Ulempen med Joyride er den samme som med Ultraboost – den er muligens litt for myk, og passer derfor ikke like bra til for eksempel intervalltrening eller raske løp. Ellers er den true to Nike-size, noe som betyr at den er mindre enn samme skostørrelse fra Adidas og Hoka One One. Hvis du imidlertid har Nike-sko fra før, kan kjøpe samme størrelse du har i dem.

Herr - Saucony Hurricane 22.jpg

Test: ,

Passer til: Deg som sliter med overpronasjon og ser etter komfortable sko til lange distanser.

Det beste med skoen: Komforten, uten tvil.

Sammendrag: Dette er modellen du bør kjøpe hvis du setter komfort foran alt annet. Hurricane 22 er en pronasjonssko fra Saucony, og er fylt med mykt materiale på innsiden. Foten kommer aldri til å få en like komfortabel løpetur. Ulempen? Den blir litt varm.

- Jeg blir gjennomvåt på sokkene når jeg løper i denne skoen, men det er verdt det, forteller en testperson. En annen sier seg enig:  

- Faktisk! Den er utrolig komfortabel. 

Komforten i Hurricane er ikke lik Ultraboost. Mens Ultraboost sitter som en nett strømpe rundt foten, er Hurricane en mer klassisk løpesko med ordentlig skotunge og en polstret hælkappe som gir et behagelig grep om hælen. 

- Den største fordelen med Hurricane? Energireturen. Jeg opplever at jeg får mer respons i frasparket, sammenlignet med de andre modellene i testen, til tross for mye demping. 

Hurricane passer faktisk til både nøytrale løpere og deg som overpronerer, selv om det er en pronasjonssko. En klassisk pronasjonskile finner du nemlig ikke og pronasjonsstøtten sitter i stedet lenger ned i sålen. Der har Saucony plassert vertikale staver av TPU-plast. Det er de som gjør at foten spretter inn i neste steg, for hver gang du setter ned foten. Hurricane er litt stor i størrelsen, så prøv en halv størrelse mindre enn du bruker til vanlig. 

Herr - Nike Renew Run.jpg

Test: ,

Passer til: Korte til middels lange strekninger på asfalt, for deg med et nøytralt løpesteg.

Det beste med skoen: Designet og komforten.

Sammendrag: Renew Run fra Nike er testens positive overraskelse. Blant store Nike-ikoner, som Pegasus og Air Zoom, er det lett å glemme deres mindre modeller. Renew Run er fin, komfortabel samt koster veldig lite for å være en Nike-sko. Er det noe vi liker, så må det være å gjøre et kupp! 

- Jeg elsker denne løpeskoen! Jeg har aldri løpt en mil, men det var før jeg gjorde det i Renew Run! sier en testperson.

Dette er en veldig nøytral løpesko, da det ikke er en eneste tendens til oppbygning ved fotbuen. Derfor passer den ikke hvis du pronerer, men passer desto bedre for deg som har et nøytralt løpesteg.

- Den er så myk og spretten at det føles ut som jeg flyr fremover! Det virker heller ikke som om spenstigheten blir dårligere etter bruk. Det virker som den holder seg, til tross for slitasje.

En annen medvirkende faktor til følelsen av å fly frem, er den rullende sålen på denne løpeskoen. Det, og den myke dempingen, bidrar til en myk landing på hælen eller mellomfoten. Skoens hastighet flytter deg videre over til den fremre delen, for et raskt fraspark. 

- Det bør også nevnes at skoen er kjempefin, og det er kult at den er tilgjengelig i så mange forskjellige farger, sier en testperson (som selv falt pladask for den hvite versjonen med rosa hæl).

Sist, men ikke minst, vil testpanelet nevne at Renew Run ventilerer veldig bra og er sval, spesielt sammenlignet med Hurricane. Ellers er den true to size (ja, til og med for å være en Nike-sko). Du kan med andre ord kjøpe samme størrelse som du bruker i andre merker.

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Header Nike-favoriter HERR.jpg
Mote & trender

Test! De beste klærne og skoene fra Nike til herre

3 timer siden
Nike träningskläder
Mote & trender

Best i test! Favoritter fra Nike til henne

1 dag siden
Reebok Nano X
Mote & trender

Nå er Reebok Nano X her i nye farger

3 dager siden
Test sport-bh.png
Mote & trender

Best i test! Sports-BH'er 2020

5 dager siden
Test Birkenstock
Mote & trender

Hvilke sandaler fra Birkenstock er best i test?

5 dager siden
Skolstart Hummel
Mote & trender

Sjekkliste før skolestart

27 jul 2020
Clifton 7
Mote & trender

Test: Så bra er nyheten Clifton 7 fra Hoka One One

27 jul 2020
Test Better Bodies tights
Mote & trender

3 treningstights fra Better Bodies som er best i test

27 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27
Mote & trender

Test! Så bra er Asics Gel-Kayano 27

27 jul 2020
Nike barnsko
Mote & trender

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

26 jul 2020
Hoka One One Clifotn
Mote & trender

Endelig! Her er Hoka One One Clifton 7

22 jul 2020
Axion tennis
Mote & trender

Axions nye kolleksjon for tennis og padel

20 jul 2020
didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

14 jul 2020
adidas
Mote & trender

Guide: Finn riktige løpesko fra Adidas

13 jul 2020
Test löparskor dam
Mote & trender

STOR test! De beste løpeskoene til dame i 2020

12 jul 2020
Test_loparskorherr_2020.png
Mote & trender

9 løpesko til herre som er best i test 2020

10 jul 2020
Saucony Triumph 18
Mote & trender

Derfor bør du løpe i den nye Saucony Triumph 18

08 jul 2020
jenny freed
Mote & trender

Eksperten tipser: Husk dette når du kjøper en ny sports-BH

07 jul 2020
Asics GEL-Kayano 27
Mote & trender

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova
Mote & trender

Test: Adidas Supernova til dame og herre

26 jun 2020
charlotte och pär header
Mote & trender

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

23 jun 2020
Adidas supernova header
Mote & trender

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

22 jun 2020
sandaler header
Mote & trender

Test: Trendy sandaler til dame 2020

18 jun 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Trendy sandaler til herre som er best i test

18 jun 2020
Test bikini
Mote & trender

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

15 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

14 jun 2020
Sommarrea herr
Mote & trender

Til ham: Gjør et kupp på klær, sko og utstyr på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea dam
Mote & trender

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea barn
Mote & trender

De beste kuppene til barn på sommersalget vårt

14 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Kan jeg vaske sandalene mine i vaskemaskinen?

10 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Sesongens sandaltrender fra Birkenstock

10 jun 2020
daddräkt simning
Mote & trender

Test: Badedrakter til konkurransesvømming og trening

09 jun 2020
ub primeblue
Mote & trender

Her er Adidas Ultraboost i resirkulert plast!

08 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Stor test av treningstopper

07 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpetopper til herre 2020

07 jun 2020
Badbyxor badshorts
Mote & trender

Sommerens 9 hotteste badeshorts

07 jun 2020
Blacc yoga
Mote & trender

Lær å handle smart med Sportamores materialguide

05 jun 2020
pegasus 37
Mote & trender

Test: Så bra er Nike Air Zoom Pegasus 37

04 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: UV-drakter til barn

03 jun 2020
more news
Header Nike-favoriter HERR.jpg

Test! De beste klærne og skoene fra Nike til herre

Treningsklær og sko fra Nike er veldig populære takket være det store utvalget, det stilige designet og den gode kvaliteten. Vi lot vårt mannlige testpanel trene i treningsbukser, sko og andre treningsklær fra Nike. Her er resultatet!

3 timer siden
Mote & trender
Nike träningskläder

Best i test! Favoritter fra Nike til henne

De beste treningsskoene, tightsen som får toppscore og løpetoppen som sitter som en drøm! Her er det beste fra Nike – ifølge vårt kvinnelige testpanel!

1 dag siden
Mote & trender
Reebok Nano X

Nå er Reebok Nano X her i nye farger

Den tiende versjonen av Reeboks mest populære treningssko Nano beskrives som den beste hittil. Nå er Nano X her i nye farger!

3 dager siden
Mote & trender
Test sport-bh.png

Best i test! Sports-BH'er 2020

Til store og små bryster, med eller uten justerbare stropper og knepping. Les alt om sesongens sports-BH'er som er best i test.

5 dager siden
Mote & trender
Test Birkenstock

Hvilke sandaler fra Birkenstock er best i test?

Det er på høy tid å teste favorittsandalene fra Birkenstock. Testpanelet vårt har prøvd de tre mest populære Arizona-modellene – her er sandalen som er best i test!

5 dager siden
Mote & trender
Skolstart Hummel

Sjekkliste før skolestart

Sommerferien går mot slutten og skolestart nærmer seg med stormskritt. Her er listen over alt barna trenger i garderoben, i tillegg til vanlige klær og sko, før det nye skoleåret starter. Skriv ut og kryss av.

27 jul 2020
Mote & trender
Clifton 7

Test: Så bra er nyheten Clifton 7 fra Hoka One One

"For en sprett", utbryter en testperson. Nyheten Clifton 7 fra Hoka One One blir fort en favoritt blant både mannlige og kvinnelige løpere. Les testen, så forstår du hvorfor!

27 jul 2020
Mote & trender
Test Better Bodies tights

3 treningstights fra Better Bodies som er best i test

En treningstights skal følge kroppen, være komfortabel på og fremfor alt være squatvennlig. Vi setter sesongens favoritter fra Better Bodies på prøve.

27 jul 2020
Mote & trender
Asics Gel-Kayano 27

Test! Så bra er Asics Gel-Kayano 27

Asics populære, stabile løpesko har kommet i en ny utgave. Vi har testet Gel-Kayano 27!

27 jul 2020
Mote & trender
Nike barnsko

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

Lett å ta av og på, utrolig komfortabel og nesten umulig å tråkke i stykker – her er alle barns drømmesko fra Nike!

26 jul 2020
Mote & trender
Hoka One One Clifotn

Endelig! Her er Hoka One One Clifton 7

Enda bedre, enda lettere. Nå lanseres den bestselgende løpeskoen Clifton fra Hoka One One i en oppdatert versjon.

22 jul 2020
Mote & trender
Axion tennis

Axions nye kolleksjon for tennis og padel

Tennistights med ballommer og padelshorts til dame. Her er Axions nye racketkolleksjon!

20 jul 2020
Mote & trender
didrikson kids

Alt du trenger til barnehagestart

Skal barnet ditt starte i barnehagen? Mange spørsmål dukker opp angående hva barnet ditt trenger når han eller hun skal begynne i barnehagen. Vi har laget en sjekkliste som du kan bruke.

14 jul 2020
Mote & trender
adidas

Guide: Finn riktige løpesko fra Adidas

Få så mye som mulig ut av løpeturen med riktige løpesko! Vær så god, her er en guide som hjelper deg å finne modellen som passer akkurat deg i det store utvalget fra Adidas.

13 jul 2020
Mote & trender
Test löparskor dam

STOR test! De beste løpeskoene til dame i 2020

Hvilke løpesko bør jeg bruke? Det er et spørsmål mange stiller seg før sommerens løpesesong. Testpanelet vårt har gjort halve jobben for deg – her er løpeskoene som er best i test!

12 jul 2020
Mote & trender