Träningsskor henne

Vårens store test av treningssko for henne 2019

Treningssenteret er aldri så populært som de første månedene i året. Match din nye treningsrutine med nye sko på føttene – her er vårens nyheter!

TEST AV TRENINGSSKO FOR HENNE 

Test av:

DAM Nike - Flex Trainer 8.pngMerke:

Modell:

Veiledende pris: 729 kroner. 

Finnes i fargene: , , og 

Størrelse: Gå opp mellom en halv til en hel størrelse for perfekt passform. 

Passform: Normal bredde med en overdel som former seg etter føttene. Til og med du som har litt brede føtter kan trene i denne modellen, uten at du får vondt. 

Komfort: Veldig fleksible og lette treningssko som sitter mykt og behagelig på føttene. Du kan stramme lissene ordentlig slik at føttene ikke beveger seg rundt i skoene. Takket være overdelen i mesh slipper skoene ut overskuddsvarme, du vil derfor aldri føle deg varm og innestengt.  

Design: Rent og enkelt design. Pluss for at du kan velge mellom ulike farger, alt ettersom du foretrekker lyse eller mørke sko når du trener.

Passer til: Treningsøkter med mye hopping og sideforflytninger. De fungerer også ved sporter innendørs, slik som innebandy. 

Kommentar: Disse lette, komfortable treningsskoene er klassifiserte som X-fitsko hos Nike og tar seg bra ut på X-fit med den myke dempingen og stabile grunnflaten. Til og med ved sporter innendørs bestående av mer løping, er Flex Trainer 8 et suverent valg for å få det meste ut av skoene. Du føler deg både rask og smidig, det er et stort pluss. Stabiliteten kan ikke måle seg med Nike Metcon 4 eller Reebok Nano 8.0. Hvis du unngår tunge løft vil du derimot ikke gå glipp av noe. En prisgunstig modell som sitter bra på foten, er veldig myk og passer så og si alle. Hvis du bare skal kjøpe ett skopar, bør du satse på disse! 

Test av: 

DAM adidas - alphabounce trainer.pngMerke 

Modell: 

Veiledende pris: 1 095 kroner. 

Finnes i fargene og 

Størrelse: Perfekt størrelsesmessig, ta din vanlige størrelse!

Passform: Passer først og fremst til deg med normale til litt brede føtter. 

Komfort: Modellen har en slim passform rundt ankelen og er bredere ved forfoten, det er derfor god plass til tærne. Visste testpersoner synes strikket under lissene sitter litt for stramt i starten, men det blir løsere etter to treningsøkter.  

Design: Den grå nyansen ser nesten gull-grå ut og er veldig iøynefallende med den bastante sålen. En kul modell å se på. 

Passer til: All slags styrketrening og HIIT-økter.  

Kommentar: Denne skomodellen skiller seg ganske mye ut og er ikke noe for minimalisten. Utseendet er det første du ser og merker, modellen gjør et statement så fort du setter føttene innenfor treningssenteret. Siden du har en bred såle og en stram, strømpelignende passform rundt anklene, så får du mye støtte for foten når du trener. Perfekt under øvelser som setter press på balansen, slik som utfall og ettbeins knebøy. Det er helt enkelt umulig å tråkke feil i denne modellen. Derimot kan det være litt vrient å få på seg skoene, siden passformen er så stram. De sitter derimot som et skudd når du først får dem på deg. En komfortabel og pålitelig modell som gjør det mye lettere for deg på treningssenteret! 

Test av:

DAM Puma Mode XT.pngMerke:

Modell:

Veiledende pris: 999 kroner. 

Finnes i fargen: .  

Størrelse: True to size!

Passform: En skomodell som sitter best på deg med brede føtter eller du som har en høy lest. På smale føtter må du knyte skoene såpass hardt til at pløsen ikke er synlig.

Komfort: Komfortmessig hylles sålen. Den myke dempingen gjør skoene ekstremt behagelige å gå i, hvert tråkk er en fryd for øyet. Passformen på overdelen trekker derimot ned komforten litt, siden du ikke får den myke, omsluttende følelsen du ønsker!

Design: Veldig spesielt design som frisker opp et hvilket som helst treningsantrekk. Turkis og sølv gir et herlig vårlig preg.

Passer til: Dansing og treningstimer med mye hopp, og dempingen står i fokus.  

Kommentar: Er du klar for å ta treningen til et nytt nivå? Mode XT TZ er skomodellen du har ventet på. Den tredelte sålen gir et bra grep i sideforflytninger og en myk demping som gjør skomodellen gitt for hopping, dansing og kortere intervaller. Det som ligger på minussiden hos Puma-skoen, er at modellen ikke er stabil nok for X-fit og tunge løft. Hælpartiet er snarere mykt enn stabilt, så komforten går helt klart foran støtten. Utenom at denne skomodellen er en drøm på treningssenteret, så er det kule og spesielle 90-talls utseendet det aller beste med modellen. 

Test av:  

DAM Nike - Metcon 4 XD.pngMerke:  

Modell:

Veiledende pris: 1 495 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Størrelse: Velg din vanlige størrelse, modellen sitter perfekt på. 

Passform: Mot den bredere retningen, men passer både normale til litt brede føtter.

Komfort: Skoene sitter som et skudd på. De er litt harde i starten, men former seg raskt etter føttene ved bruk.

Design: Hvem liker vel ikke metallic-detaljer? Vårlige, lyse farger som toppes med sølv. Helt riktig, Nike! 

Passer til: X-fit og kun X-fit. 

Kommentar: Det er et faktum at Metcon 4 XD er skapt for X-fit. Det er en modell som holder føttene stabile på bakken når du tar tunge løft, dette takket være den litt brede sålen og forsterkninger på sidene. Samtidig er sålen veldig fleksibel og følsom ved hopp og burpees. Ventilasjonen er på topp, og det samme gjelder designet. Det er ikke mye å klage på! Det eneste minuset testpanelet har skrapet frem, er at skoene ikke er ultimate for deg med kneproblemer. Hvis du behøver ekstra demping, bør du lete videre. Ellers en veldig populær sko som tilfredsstiller alle dine ønsker, hvor den største forskjellen fra den klassiske Metcon 4 er den 3D-printede overdelen som er enda mer slitesterk. Du kan hoppe, ta wall climb, klatre i tau og gjøre alt i Metcon 4 XD, uten at skoene blir skadet. Tøff utside for de tøffe atletene!  

Test av:

DAM adidas - athletics 247 TR.pngMerke:  

Modell:

Veiledende pris: 1 095 kroner. 

Finnes i fargene: og 

Størrelse: Normal i størrelsen. 

Passform: Veldig bred skomodell med en delt pløs, som gjør at passformen på overdelen kan tilpasses etter føttene dine. 

Komfort: Vil du trene i det absolutt beste for føttene dine? Da bør du sjekke ut Athletics 24/7 TR. På samme måte som navnet antyder, er dette en modell du vil ha på deg døgnet rundt, fordi den er myk, fleksibel og holder den perfekte temperaturen for føttene dine mens du trener.

Design: Tipp topp! Testpanelet elsker virkelig designet.

Passer til: Treningssenteret og X-fit. Det kan bli litt glatt i treningssaler med blanke gulv når du tar armhevinger på tærne.

Kommentar: Fleksibilitetens mor er her for å bli. Skomodellen er ekstremt myk og følsom, som er ekstra merkbart ved øvelser som mountain climbers, burpees og armhevinger. Til tross for det, så gir den brede sålen mer støtte enn du forestiller deg. Du kan med fordel ta clean and jerk på X-fitøkten, uten at føttene glir rundt i skoene. Ytterligere en ting testpanelet vil slå et slag for, er den myke dempingen. Til tross for mye hopping og mye bevegelser, får du hverken vondt i føttene eller gnagsår når du trener. Festet får derimot dårligere score. Testpanelet anbefaler ruglete underlag som finnes på treningssenteret unngå parkettgulv i treningssaler! 

Test av:

DAM Reebok Flexagon.pngMerke:  

Modell:  

Veiledende pris: 899 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Størrelse: Stor! Hvis du står mellom to størrelser, bør du velge den minste. 

Passform: Passer til normale til litt brede føtter. Overdelen er myk og former seg rundt foten, uten at den klemmer for hardt.  

Komfort: Veldig, veldig myk og deilig modell. Bra ventilasjon og myk såle! 

Design: Designet er helt klart en av fordelene med Flexagon. Kule, røde detaljer som tar seg bra ut sammen med overdelen i netting. 

Passer til: Styrketrening, sirkeløkter, HIIT-trening, spinning og crosstraining. 

Kommentar: Med mesh-partier rundt hele skoen, får du full ventilasjon for svette føtter når du trener. Her er modellen som bør følge med på alle svette treningsøkter denne sommeren. Flexagon er også, som navnet antyder, en fleksibel og veldig myk skomodell. Komforten er med andre ord på topp, og det er mye av grunnen til at du kjøper disse skoene. Hvis du ser etter en komfortabel modell du kan bruke på treningssenteret, så har du kommet riktig. Siden modellen er såpass myk, så begrenses derimot støtten for føttene. Hvis du vanligvis har en tendens til å tråkke feil, så er ikke dette modellen for deg på treningssenteret. Du bør heller ikke løfte tungt i disse. Derimot tar de seg bedre ut ved rolig styrketrening, spinning og timer med mye hopping. Stort pluss for designet!  

Test av:

DAM Nike - Free TR 9 Utra.pngMerke:  

Modell:

Veiledende pris: 1 095 kroner.

Finnes i fargene: , og 

Størrelse: Normal i størrelsen, kjør på med din vanlige størrelse.

Passform: Passformen anses som normal og sitter som hånden i hansken på deg med føtter som er normale i bredden. 

Komfort: Overdelen omslutter føttene på en behagelig og myk måte, og dempingen får full pott! 

Design: Skomodellen har et ganske spesielt design og faller i smak hos alle testpersonene! 

Passer til: Hovedsakelig trening med mye hopp og sprett. Derimot elsker mange av testpersonene komforten så mye at de vil bruke dem som innesko på jobben.  

Kommentar: Er du klar for en ny favoritt i treningsgarderoben? For det første er Free TR 9 Ultra en utrolig komfortabel skomodell. Du vil aldri ta av deg disse skoene, så enkelt er det! Det som derimot trekker ned komforten, er den høye hælkappen som kan være litt uvant i starten, fordi den går så høyt opp på akillessene. En annen stor fordel med disse skoene, er dempingen i mellomsålen. Du føler deg spesielt lett når du tar øvelser som inkluderer hopping. Til og med grepet er bra ved trening og på timer. Du kan kanskje gli litt når du tar raske burpees, men det er ingenting som forhindrer treningen din. Støtten er bra nok for knebøy og lignende øvelser, men det gir ingen WOW-effekt. Dette er først og fremst en allround-modell med fokus på demping og komfort. 

Test av:  

DAM adidas - pureboost trainer w.pngMerke: 

Modell

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes i fargene:  og 

Størrelse: Litt stor i størrelsen, gå ned en halv størrelse.

Passform: Dette er en av de bredeste modellene i testen, som tar seg best ut på deg med brede føtter. Hvis du har smale føtter eller en for stor størrelse, kommer du til å få mye plass foran ved forfoten og føle at hælen kan slippe når du tar burpees. Vær derfor ekstra nøye med å velge riktig størrelse! 

Komfort: Veldig myke og deilige sko som former seg etter føttenes bevegelser, og ingenting gnager. 

Design: Nøytral fargeskala og et enkelt design.

Passer til: Både styrketrening på treningssenteret og pulsøkende treningsøkter, slik som step up og crosstraining.

Kommentar: Vil du ta vare på knærne og kunne ta box jumps uten å få vondt? Da er denne dempede skomodellen, PureBoost Trainer, noe for deg. Som navnet allerede antyder, har mellomsålen boost i seg, i likhet med løpesko fra Adidas. Du får derfor god demping når du hopper. Den strømpelignende overdelen følger føttenes bevegelser og gir en myk og fleksibel følelse. I kombinasjon med den brede og stabile sålen, får du god støtte når du trener. Denne skomodellen er med andre ord gitt til X-fit, hvor du både hopper og løfter tungt. Det som havner på minussiden, er derimot festet som oppleves som litt glatt på blanke gulv i noen treningssaler. Skoene blir også litt varme når du svetter ekstra mye. 

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

1 dag siden
Barnskor
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

1 dag siden
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen mellom løpeskoene fra Nike

11 jul 2019
Fruktmönster
Mote & trender

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

10 jul 2019
Metcon 5 testbild
Mote & trender

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Mote & trender

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

08 jul 2019
Test: löparshorts header
Mote & trender

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Kompressionskläder header
Mote & trender

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

01 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Mote & trender

Slik styler du din crop top

28 jun 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Mote & trender

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Minitest pulseboost header
Mote & trender

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

27 jun 2019
Asics header
Mote & trender

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

25 jun 2019
test stabila löparskor
Mote & trender

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

23 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Mote & trender

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

19 jun 2019
puma hybrid
Mote & trender

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

16 jun 2019
Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
Kari Traa
Mote & trender

Guide: Velg riktig treningsveske

06 jun 2019
header-väskor.jpg
Mote & trender

TEST: De beste treningsveskene våre

06 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mote & trender

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

06 jun 2019
yogatights blacc
Mote & trender

Slik velger du yogatights

06 jun 2019
Superga 2750
Mote & trender

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

30 may 2019
Saint Loye
Mote & trender

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mote & trender

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

29 may 2019
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

28 may 2019
Teva Hurricane
Mote & trender

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

27 may 2019
segling
Mote & trender

Guide: Kle deg riktig for seiling

27 may 2019
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

24 may 2019
yogatights header
Mote & trender

Test: Vårens mest komfortable yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi
Mote & trender

Hyll Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1
Mote & trender

Test! Så bra er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mote & trender

11 treningstights med lommer

16 may 2019
Nike
Mote & trender

Fotballfest med de nye plaggene fra Nike

16 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mote & trender

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

14 may 2019
Test löpartröjor
Mote & trender

Vi har testet fem nye løpetrøyer til menn 2019

13 may 2019
Nike
Mote & trender

Danseren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego tar ekstreme moves"

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mote & trender

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

11 may 2019
Header löpartröjor dam
Mote & trender

Sesongens beste løpetrøyer til henne

07 may 2019
Epic React
Mote & trender

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
more news
didrikson kids

Alt du trenger til barnehagestart

Skal barnet ditt starte i barnehagen? Mange spørsmål dukker opp angående hva barnet ditt trenger når han eller hun skal begynne i barnehagen. Vi har laget en sjekkliste som du kan bruke.

1 dag siden
Mote & trender
Barnskor

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

Å finne velsittende vinterstøvler til minstemann i familien er lettere sagt enn gjort. Her er tipsene som gjør sesongens innkjøp av sko til barna mye enklere.

1 dag siden
Mote & trender
Nike löparskor

Forskjellen mellom løpeskoene fra Nike

Her forklarer vi forskjellen mellom Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly.

11 jul 2019
Mote & trender
Fruktmönster

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

Hvis du ikke har lagt merke til alle bikinier, badedrakter og badeshorts som prydes av frukter fra alle mulige slag, har du mest sannsynlig bodd under en stein. Moteeksperten forklarer hvorfor trenden er så populær.

10 jul 2019
Mote & trender
Metcon 5 testbild

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

Nike er tilbake med en ny oppdatering av den elskede treningsskoen Metcon. Metcon 5 er hittil Nikes mest allsidige og holdbare sko til X-fit, som skapt for deg som elsker høyintensiv trening.

09 jul 2019
Mote & trender
Metcon 5 vit rosa

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

Giganten Nike er tilbake med en oppdatering av den anerkjente treningsskoen Metcon. Metcon 5 er en skomodell som er skapt for atleten som elsker all form for høyintensiv trening. Her er det som er nytt og unikt med den nye modellen.

08 jul 2019
Mote & trender
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

Når du skal ut og løpe i sommer er det viktig at du er riktig kledd. Varmen stiller høye krav til ventilasjonsevne, passform og lengde på klærne dine. Her finner du 9 modeller som holder målet!

02 jul 2019
Mote & trender
Kompressionskläder header

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

Medisinsk gradert kompresjon kan hjelpe deg med å øke prestasjonen, lindre skader og øke blodsirkulasjonen. Her er alt du trenger å vite om når plaggene skal brukes, hvordan og hvorfor!

01 jul 2019
Mote & trender
Crop tops Better Bodies

Slik styler du din crop top

De korte toppene har lenge vært synlige både på treningssenteret, i byen og på fest. Men hvor kommer trenden fra og hva matcher jeg den med? Gründeren og produkteksperten Donna Bruns har svaret!

28 jun 2019
Mote & trender
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

Nå er de endelig her – løpeskoene alle urbane løpere har ventet på! Den elskede Boost-sålen fra Adidas kommer i et nytt, oppdatert format. Her er det nye med Adidas Pulseboost HD!

27 jun 2019
Mote & trender
Minitest pulseboost header

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

Det har lenge vært en stor hype rundt den store løpenyheten fra Adidas. Med sin nye såle har det blitt lovet at Pulseboost HD nesten er helt unik i sin sjanger, men hvor bra er egentlig modellen? Dette mener våre produkttestere.

27 jun 2019
Mote & trender
Asics header

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

Hvor store skal løpeskoene mine være? Hvor stramt skal de sitte? Og hvordan skal de oppleves i hælen? Eksperten fra Asics svarer på alle spørsmål rundt løpesko og passform!

25 jun 2019
Mote & trender
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

Du er helt sikkert ute etter et par stabile løpesko hvis du har blitt fortalt at du pronerer. Vårt testpanel har løpt i 5 ekstra dempede og stabile modeller for å se hvilken modell som kan støtte deg i løpesporet.

23 jun 2019
Mote & trender
Adidas Pulseboost HD

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

Snart er den her. Lanseringen av Adidas sin nye modell Pulseboost HD nærmer seg, og vi har smugstartet lanseringen med et forhåndsintervju!

19 jun 2019
Mote & trender
puma hybrid

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

Sportamores store SOMMERSALG er i gang. Sjekk ut disse gullkornene og begi deg ut på løpetur.

16 jun 2019
Mote & trender