Träningsskor henne

Vårens store test av treningssko for henne 2019

Treningssenteret er aldri så populært som de første månedene i året. Match din nye treningsrutine med nye sko på føttene – her er vårens nyheter!

TEST AV TRENINGSSKO FOR HENNE 

Test av:

DAM Nike - Flex Trainer 8.pngMerke:

Modell:

Veiledende pris: 729 kroner. 

Finnes i fargene: , , og 

Størrelse: Gå opp mellom en halv til en hel størrelse for perfekt passform. 

Passform: Normal bredde med en overdel som former seg etter føttene. Til og med du som har litt brede føtter kan trene i denne modellen, uten at du får vondt. 

Komfort: Veldig fleksible og lette treningssko som sitter mykt og behagelig på føttene. Du kan stramme lissene ordentlig slik at føttene ikke beveger seg rundt i skoene. Takket være overdelen i mesh slipper skoene ut overskuddsvarme, du vil derfor aldri føle deg varm og innestengt.  

Design: Rent og enkelt design. Pluss for at du kan velge mellom ulike farger, alt ettersom du foretrekker lyse eller mørke sko når du trener.

Passer til: Treningsøkter med mye hopping og sideforflytninger. De fungerer også ved sporter innendørs, slik som innebandy. 

Kommentar: Disse lette, komfortable treningsskoene er klassifiserte som X-fitsko hos Nike og tar seg bra ut på X-fit med den myke dempingen og stabile grunnflaten. Til og med ved sporter innendørs bestående av mer løping, er Flex Trainer 8 et suverent valg for å få det meste ut av skoene. Du føler deg både rask og smidig, det er et stort pluss. Stabiliteten kan ikke måle seg med Nike Metcon 4 eller Reebok Nano 8.0. Hvis du unngår tunge løft vil du derimot ikke gå glipp av noe. En prisgunstig modell som sitter bra på foten, er veldig myk og passer så og si alle. Hvis du bare skal kjøpe ett skopar, bør du satse på disse! 

Test av: 

DAM adidas - alphabounce trainer.pngMerke 

Modell: 

Veiledende pris: 1 095 kroner. 

Finnes i fargene og 

Størrelse: Perfekt størrelsesmessig, ta din vanlige størrelse!

Passform: Passer først og fremst til deg med normale til litt brede føtter. 

Komfort: Modellen har en slim passform rundt ankelen og er bredere ved forfoten, det er derfor god plass til tærne. Visste testpersoner synes strikket under lissene sitter litt for stramt i starten, men det blir løsere etter to treningsøkter.  

Design: Den grå nyansen ser nesten gull-grå ut og er veldig iøynefallende med den bastante sålen. En kul modell å se på. 

Passer til: All slags styrketrening og HIIT-økter.  

Kommentar: Denne skomodellen skiller seg ganske mye ut og er ikke noe for minimalisten. Utseendet er det første du ser og merker, modellen gjør et statement så fort du setter føttene innenfor treningssenteret. Siden du har en bred såle og en stram, strømpelignende passform rundt anklene, så får du mye støtte for foten når du trener. Perfekt under øvelser som setter press på balansen, slik som utfall og ettbeins knebøy. Det er helt enkelt umulig å tråkke feil i denne modellen. Derimot kan det være litt vrient å få på seg skoene, siden passformen er så stram. De sitter derimot som et skudd når du først får dem på deg. En komfortabel og pålitelig modell som gjør det mye lettere for deg på treningssenteret! 

Test av:

DAM Puma Mode XT.pngMerke:

Modell:

Veiledende pris: 999 kroner. 

Finnes i fargen: .  

Størrelse: True to size!

Passform: En skomodell som sitter best på deg med brede føtter eller du som har en høy lest. På smale føtter må du knyte skoene såpass hardt til at pløsen ikke er synlig.

Komfort: Komfortmessig hylles sålen. Den myke dempingen gjør skoene ekstremt behagelige å gå i, hvert tråkk er en fryd for øyet. Passformen på overdelen trekker derimot ned komforten litt, siden du ikke får den myke, omsluttende følelsen du ønsker!

Design: Veldig spesielt design som frisker opp et hvilket som helst treningsantrekk. Turkis og sølv gir et herlig vårlig preg.

Passer til: Dansing og treningstimer med mye hopp, og dempingen står i fokus.  

Kommentar: Er du klar for å ta treningen til et nytt nivå? Mode XT TZ er skomodellen du har ventet på. Den tredelte sålen gir et bra grep i sideforflytninger og en myk demping som gjør skomodellen gitt for hopping, dansing og kortere intervaller. Det som ligger på minussiden hos Puma-skoen, er at modellen ikke er stabil nok for X-fit og tunge løft. Hælpartiet er snarere mykt enn stabilt, så komforten går helt klart foran støtten. Utenom at denne skomodellen er en drøm på treningssenteret, så er det kule og spesielle 90-talls utseendet det aller beste med modellen. 

Test av:  

DAM Nike - Metcon 4 XD.pngMerke:  

Modell:

Veiledende pris: 1 495 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Størrelse: Velg din vanlige størrelse, modellen sitter perfekt på. 

Passform: Mot den bredere retningen, men passer både normale til litt brede føtter.

Komfort: Skoene sitter som et skudd på. De er litt harde i starten, men former seg raskt etter føttene ved bruk.

Design: Hvem liker vel ikke metallic-detaljer? Vårlige, lyse farger som toppes med sølv. Helt riktig, Nike! 

Passer til: X-fit og kun X-fit. 

Kommentar: Det er et faktum at Metcon 4 XD er skapt for X-fit. Det er en modell som holder føttene stabile på bakken når du tar tunge løft, dette takket være den litt brede sålen og forsterkninger på sidene. Samtidig er sålen veldig fleksibel og følsom ved hopp og burpees. Ventilasjonen er på topp, og det samme gjelder designet. Det er ikke mye å klage på! Det eneste minuset testpanelet har skrapet frem, er at skoene ikke er ultimate for deg med kneproblemer. Hvis du behøver ekstra demping, bør du lete videre. Ellers en veldig populær sko som tilfredsstiller alle dine ønsker, hvor den største forskjellen fra den klassiske Metcon 4 er den 3D-printede overdelen som er enda mer slitesterk. Du kan hoppe, ta wall climb, klatre i tau og gjøre alt i Metcon 4 XD, uten at skoene blir skadet. Tøff utside for de tøffe atletene!  

Test av:

DAM adidas - athletics 247 TR.pngMerke:  

Modell:

Veiledende pris: 1 095 kroner. 

Finnes i fargene: og 

Størrelse: Normal i størrelsen. 

Passform: Veldig bred skomodell med en delt pløs, som gjør at passformen på overdelen kan tilpasses etter føttene dine. 

Komfort: Vil du trene i det absolutt beste for føttene dine? Da bør du sjekke ut Athletics 24/7 TR. På samme måte som navnet antyder, er dette en modell du vil ha på deg døgnet rundt, fordi den er myk, fleksibel og holder den perfekte temperaturen for føttene dine mens du trener.

Design: Tipp topp! Testpanelet elsker virkelig designet.

Passer til: Treningssenteret og X-fit. Det kan bli litt glatt i treningssaler med blanke gulv når du tar armhevinger på tærne.

Kommentar: Fleksibilitetens mor er her for å bli. Skomodellen er ekstremt myk og følsom, som er ekstra merkbart ved øvelser som mountain climbers, burpees og armhevinger. Til tross for det, så gir den brede sålen mer støtte enn du forestiller deg. Du kan med fordel ta clean and jerk på X-fitøkten, uten at føttene glir rundt i skoene. Ytterligere en ting testpanelet vil slå et slag for, er den myke dempingen. Til tross for mye hopping og mye bevegelser, får du hverken vondt i føttene eller gnagsår når du trener. Festet får derimot dårligere score. Testpanelet anbefaler ruglete underlag som finnes på treningssenteret unngå parkettgulv i treningssaler! 

Test av:

DAM Reebok Flexagon.pngMerke:  

Modell:  

Veiledende pris: 899 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Størrelse: Stor! Hvis du står mellom to størrelser, bør du velge den minste. 

Passform: Passer til normale til litt brede føtter. Overdelen er myk og former seg rundt foten, uten at den klemmer for hardt.  

Komfort: Veldig, veldig myk og deilig modell. Bra ventilasjon og myk såle! 

Design: Designet er helt klart en av fordelene med Flexagon. Kule, røde detaljer som tar seg bra ut sammen med overdelen i netting. 

Passer til: Styrketrening, sirkeløkter, HIIT-trening, spinning og crosstraining. 

Kommentar: Med mesh-partier rundt hele skoen, får du full ventilasjon for svette føtter når du trener. Her er modellen som bør følge med på alle svette treningsøkter denne sommeren. Flexagon er også, som navnet antyder, en fleksibel og veldig myk skomodell. Komforten er med andre ord på topp, og det er mye av grunnen til at du kjøper disse skoene. Hvis du ser etter en komfortabel modell du kan bruke på treningssenteret, så har du kommet riktig. Siden modellen er såpass myk, så begrenses derimot støtten for føttene. Hvis du vanligvis har en tendens til å tråkke feil, så er ikke dette modellen for deg på treningssenteret. Du bør heller ikke løfte tungt i disse. Derimot tar de seg bedre ut ved rolig styrketrening, spinning og timer med mye hopping. Stort pluss for designet!  

Test av:

DAM Nike - Free TR 9 Utra.pngMerke:  

Modell:

Veiledende pris: 1 095 kroner.

Finnes i fargene: , og 

Størrelse: Normal i størrelsen, kjør på med din vanlige størrelse.

Passform: Passformen anses som normal og sitter som hånden i hansken på deg med føtter som er normale i bredden. 

Komfort: Overdelen omslutter føttene på en behagelig og myk måte, og dempingen får full pott! 

Design: Skomodellen har et ganske spesielt design og faller i smak hos alle testpersonene! 

Passer til: Hovedsakelig trening med mye hopp og sprett. Derimot elsker mange av testpersonene komforten så mye at de vil bruke dem som innesko på jobben.  

Kommentar: Er du klar for en ny favoritt i treningsgarderoben? For det første er Free TR 9 Ultra en utrolig komfortabel skomodell. Du vil aldri ta av deg disse skoene, så enkelt er det! Det som derimot trekker ned komforten, er den høye hælkappen som kan være litt uvant i starten, fordi den går så høyt opp på akillessene. En annen stor fordel med disse skoene, er dempingen i mellomsålen. Du føler deg spesielt lett når du tar øvelser som inkluderer hopping. Til og med grepet er bra ved trening og på timer. Du kan kanskje gli litt når du tar raske burpees, men det er ingenting som forhindrer treningen din. Støtten er bra nok for knebøy og lignende øvelser, men det gir ingen WOW-effekt. Dette er først og fremst en allround-modell med fokus på demping og komfort. 

Test av:  

DAM adidas - pureboost trainer w.pngMerke: 

Modell

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes i fargene:  og 

Størrelse: Litt stor i størrelsen, gå ned en halv størrelse.

Passform: Dette er en av de bredeste modellene i testen, som tar seg best ut på deg med brede føtter. Hvis du har smale føtter eller en for stor størrelse, kommer du til å få mye plass foran ved forfoten og føle at hælen kan slippe når du tar burpees. Vær derfor ekstra nøye med å velge riktig størrelse! 

Komfort: Veldig myke og deilige sko som former seg etter føttenes bevegelser, og ingenting gnager. 

Design: Nøytral fargeskala og et enkelt design.

Passer til: Både styrketrening på treningssenteret og pulsøkende treningsøkter, slik som step up og crosstraining.

Kommentar: Vil du ta vare på knærne og kunne ta box jumps uten å få vondt? Da er denne dempede skomodellen, PureBoost Trainer, noe for deg. Som navnet allerede antyder, har mellomsålen boost i seg, i likhet med løpesko fra Adidas. Du får derfor god demping når du hopper. Den strømpelignende overdelen følger føttenes bevegelser og gir en myk og fleksibel følelse. I kombinasjon med den brede og stabile sålen, får du god støtte når du trener. Denne skomodellen er med andre ord gitt til X-fit, hvor du både hopper og løfter tungt. Det som havner på minussiden, er derimot festet som oppleves som litt glatt på blanke gulv i noen treningssaler. Skoene blir også litt varme når du svetter ekstra mye. 

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

1 dag siden
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

3 dager siden
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

3 dager siden
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

3 dager siden
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

5 dager siden
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

5 dager siden
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

5 dager siden
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

6 dager siden
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

6 dager siden
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

08 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mote & trender

Det viktigste når du kjøper en dunjakke

08 oct 2019
Global_FW16_I4A1852_A4.png
Mote & trender

Jakken alle bør ha

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mote & trender

Minitest: Vi har prøvd nyheten Polar Ignite!

04 oct 2019
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

02 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Mote & trender

Sesongens beste høstjakker og parkas

02 oct 2019
Inomhusskor för damer
Mote & trender

Test: 6 hurtige innendørssko til damer

29 sep 2019
Test inomhusskor
Mote & trender

Test! Våre beste innendørssko til innebandy og håndball

29 sep 2019
löparjackor dam test
Mote & trender

Løpejakkene for kvinner som er best i test

25 sep 2019
Stay in place header
Mote & trender

Velg riktig sports-BH etter kroppsfasongen din

25 sep 2019
Adriana Lima Puma
Mote & trender

Topp 3 heteste treningstrendene akkurat nå

24 sep 2019
Löparjackor test herr
Mote & trender

Løpejakker for menn som er best i test!

24 sep 2019
craft springa i regn
Mote & trender

Slik skal du kle deg når du løper i regn, vind, snø og kulde

24 sep 2019
My shelter
Mote & trender

Test! Så bra er den nye regnjakken My Shelter fra Adidas

20 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Mote & trender

Nye Hövding 3 – sikrere, bedre og mer komfortabel

19 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka
Mote & trender

Dette trenger du når barna skal på høsttur

18 sep 2019
Salomon imagebild
Mote & trender

Alt du bør vite om terrengsko!

17 sep 2019
Reima regnkläder barn
Mote & trender

Regntøy til barn uten giftige stoffer – ja, takk!

16 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8
Mote & trender

Test! Asics Gel-Rocket 6 – en vinner innendørs!

10 sep 2019
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Mote & trender

Moteriktig i sett! Her er sesongens mest trendy treningsklær

05 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin
Mote & trender

Minitest: Treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Nike Joyride Run Flyknit
Mote & trender

Vi har testet Joyride Run Flyknit, den nye løpeskoen fra Nike

31 aug 2019
more news
Asics reflex

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

Når du løper om høsten og vinteren er det ikke bare klærne som er viktige. Du må også passe på at du er synlig, og det løser du enkelt med en refleks. Slik gjør du for å løpe trygt i mørket.

1 dag siden
Mote & trender
Tights med hög midja

Stor test av tights med høy midje

Er det noe vi elsker mer enn tights med høy midje? Her er sesongens beste modeller fra blant annet Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

3 dager siden
Mote & trender
reima vinter

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

Det er ikke alltid like lett å velge yttertøy til de små i henhold til de forskjellige årstidene. Når det begynner å bli kaldt ute, er det viktig å kle barnet på riktig måte for at det skal være morsomt å være ute – uten at kulda ødelegger.

3 dager siden
Mote & trender
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

12. oktober gikk Eliud Kipchoge inn i historien. Han ble nemlig den første i verden til å løpe et maraton under to timer – og han gjorde det i løpesko fra Nike.

3 dager siden
Mote & trender
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

Alle som elsker høsten og vinteren vet at ull- og superundertøy passer like bra i sofaen som i skibakken. Ull- og superundertøy er sesongens deiligste, varmeste og koseligste plagg, men hvordan skal de egentlig vaskes?

5 dager siden
Mote & trender
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

Det er på tide å kle deg riktig på føttene hvis du vil unngå å fryse. Her er støvlene du helst vil ha denne sesongen!

5 dager siden
Mote & trender
Heade trail

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

Sportamore sitt testpanel har prøvd terrengsko fra Nike, Salomon, Asics og Icebug. Her er terrengskoene for deg som ser etter maksimal komfort, stabilitet og feste!

5 dager siden
Mote & trender
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

Det kan være vanskelig å finne den riktige vinterdressen, men ingen grunn til bekymring! Vårt mini-testpanel hjelper deg. Her er vinterdressene som er best i test.

6 dager siden
Mote & trender
Svea Boots header

Test: 3 trendy støvler fra Svea

Høsten og vinterens heteste trend er støvler fra Svea. Her er tre modeller som gjør deg trendy, varm og komfortabel om vinteren!

6 dager siden
Mote & trender
Header_DAM.png

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

Så fort det blir kaldere ute behøver du bedre og varmere yttertøy for at du skal unngå å fryse. Er det på tide å skaffe en ny linerjakke? Vårt solide testpanel hjelper deg å finne riktig modell.

11 oct 2019
Mote & trender
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

En dunjakke er et klassisk ytterplagg som finnes i så og si hvert eneste hjem i de nordiske landene. Selv om detaljene varierer mellom modellene, har de et par ting til felles: de varmer, er fine og er lette å like. Her er tre jakketrender fra Reebok som du ikke vil gå glipp av.

11 oct 2019
Mote & trender
linerjackor herr

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

En linerjakke er et plagg som passer minst like bra som et mellomlag under en parkas som den gjør alene. Testpanelet til Sportamore har prøvd fire fine modeller i dun og syntet.

11 oct 2019
Mote & trender
Parkas

Best i test! Sesongens parkaser til ham

Kaldere temperaturer krever tykkere ytterplagg. Her er sesongens parkaser til menn som holder deg både fin og varm.

10 oct 2019
Mote & trender
trailskor herr

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

Ta utfordringen og løp i terreng! Her er våre beste terrengsko fra Salomon, Icebug, Nike og Adidas.

09 oct 2019
Mote & trender
The puffer jacket

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

Det er på tide å hente inspirasjon fra Korea og la de puffy dunjakkene varme nedover mot leggene. Her er jakketrenden som holder deg varm og trendy.

09 oct 2019
Mote & trender