Header-NO.jpg

Vårens store sneakerstest 2017

Våren er endelig her og det er på tide å bytte ut vinterskoene med sneakers. Vi har testet 14 par, slik at du kan velge rett vårsneakers til skosamlingen din. 

Sneakers til henne

Test av:

NO_06.jpg

Merke: Le Coq Sportif

Modell: Charline Leather

Ordinær pris: 799 kroner

Vurdering: Clean og klassisk

Testpanelet sier:

En stilren sneaker i skinn som egentlig aldri kan bli feil. Den har en passe sporty følelse og er fri fra utstikkende detaljer, som videre gjør at den fungerer både til en mer pyntet men også en avslappet look.

– Dette er den perfekte mellomting for deg som vil ha ett par pene sneakers som samtidig kjennes sporty. Jeg like spesielt lissene og mønsteret på sidene, sier en av testerne.

Tykkelsen på sålen og mønsteret på siden av sålen faller i smak hos testpanelet, i tillegg til den kritthvite fargen som gir en ren og fresh følelse. Det kan være vanskelig å holde skoene så hvite en hel sommer, men takket være materialet er de relativt lette å rengjøre.

Testpanelet er enige om at det er en behagelig sko, men det kan ta litt tid før den blir ordentlig myk og god, noe som drar ned scoren på komforten. Du kan derfor regne med å måtte "gå inn den" litt.

– Skoene er behagelige å ha på seg, men jeg skulle ikke gitt meg ut på lengre turer med dem før skinnet har myket seg opp litt, sier en av testerne.

Vil du også ha ett par stilrene skinnsneakers finner du Charline Leather

Test av:

NO_04.jpg

Merke: Nike

Modell: Stargazer Lightweight

Ordinær pris: 849 kroner

Vurdering: Komfortabel 90-tallsklassiker

Testpanelen sier:

En litt mer sporty sneaker i 90-tallsmodell, laget i ett lett stoff som minner om dykkematerial som neopren. Tanken er at den skal være veldig lett, men testpanelet synes nesten at den kunne vært enda lettere.

– Skoen har en sleek look, men jeg hadde gjerne sett at den var litt mer slimmet for å kunne fungere på jobb. Det er absolutt bra design, men stoffet i kombinasjon med sålen gir følelsen av å være plattfot, sier en tester som opplevde skoen som litt klumpete.

Størrelsesmessig drar de mot å være litt korte i lengden, men modellen er veldig myk og behagelig å ha på seg. Sålen har ganske dypt mønster for et bra grep og en fin ”Just do it” detalj i kanten.

– De er finere i virkeligheten enn på hjemmesiden, og jeg likte at føttene mine faktiskt så mindre og smalere ut! sier en testperson.

Det føles ikke som en sko du behøver å være redd for, men er heller ett kjøp som holder både mot slitasje og motemessig. 

Vil du klikke hjem et par egne Stargazer Lightweight fra Nike, finner du de

Test av

NO_02.jpg

Merke: Björn Borg
Modell:
R100 Low Blk
Ordinær pris: 999 kroner
Vurdering:
Superdeilig og fin-sneaker
Testpanelet sier:

Dette er en sko som ikke mangler komfort eller design. Testpanelet beskriver R 100 Low Blk som den perfekte blandingen mellom en pyntet og sporty sko.  

– Min første tanke var "Oj for en lett sko!" samt "Gud så deilig den er å ha på seg". Den er utrolig komfortabel og jeg liker de fine futuristiske detaljene som gir en moderne følelse, sier en tester.  

Designet får toppscore av testpanelet som likte de fine og matte pastellfargene samt blandingen av materiale som mocka, stoff og rosa plast på den hvite sålen.  

Bredden på skoen er normal, men fortsatt ganske romslig. Har du brede føtter har du altså ingen problem med plassen i denne modellen. 

– Tærne er nesten helt fremst i skoene, men de føles ikke trange og helhetsinntrykket blir at det er en myk og behagelig sko, sier en testperson. 

Det eneste minuset er at blandingen av materiale (mockadetaljene) og fargen gjør skoene litt utsatte. På den andre siden er det jo nettopp de detaljene som gjør skoen til en vinner. finner du damemodellen fra Björn Borg.

Test av:

NO_08.jpg

Merke: Pantofola d‘Oro
Modell:
Babice Low
Ordinær pris: 1 415 kroner
Vurdering: Feminin og stilren
Testpanelet sier:

En feminin sneaker med en tykkere gummisåle og mykt skinn. Designet på skoen er stilrent og det føles som at dette er en sko av høy kvalitet. 

– Skinnet er veldig mykt og skoen gnager ikke i det hele tatt, sier en tester. 

Sålen gir skoen en litt klumpete følelse, og den er ganske stor i størrelsen. Foten har mye plass både i lengden og bredden. 

– Jeg liker at den er behagelig og ikke sporty i designet. Den er feminin uten å bli for nett og "jentete", noe som er et stort pluss! sier en testperson. 

Vil du også ha et par luksuriøse hvite sneakers, eller trendy rosa, da finner du Babice Low .

Test av:

NO_18.jpg

Merke: Wyte
Modell: Olivia
Ordinær pris: 249 kroner.
Vurdering: Megafin tøysko til en minipris 
Testpanelet sier:

Et par nette tøysko som minner om klassiske Superga, men til en mye bedre pris. En perfekt sneaker til en dag i byen, på jobben, eller ved en hvilken som helst anledning på sommeren. Veldig stilren. 

– En skikkelig fin hvit tøysko som kan brukes til mye og som passer til alt. Følelsen når man går er litt flat, men det løser man jo som med alle tøysko ved å kjøpe en såle til å legge i. De er ganske store i størrelsen, så det er ingen problem å få plass til en såle, sier en kvinne i testpanelet. 

Olivia fra Wyte er en bra hverdagssko, men ikke en sko du vil gå over stokk og stein med og heller ikke noe du tar på når du skal ut på tur. Yttersålen er stabil og mønstrete, men ingen tøysko er jo superergonomiske i lengden. Sykling over en lengre strekning går derimot utmerket. 

– Fantastisk å kunne få en så fin tøysko for under 250 kroner. Lissene er litt for lange, de henger som kaninører, så enten må du ta en dobbelknute eller bytte de ut. Ellers er de veldig bra! 

Vil du også ha en nett tøysko til en billig penge, da finner du Wyte Olivia .

Test av:

NO_12.jpg

Merke: Superga
Modell:
Cotu Slipon
Ordinær pris: 729 kroner
Vurdering: Tidløs tøyfavoritt 
Testpanelet sier:

Denne klassiske tøyskoen i slip on-modell gir en sporty følelse, men tenk mer tennis enn trening. Det er en modell som aldri går av moten og passer til egentlig alt, både på våren og sommeren. 

– Jeg elsker at denne skoen er litt mer preppy. For meg er den akkurat passe sporty og perfekt til både jeans eller bare bein på sommeren, sier en tester.

Testpanelet synes dette er en veldig behagelig sko som er normal i størrelsen, verken for liten eller for stor. Det eneste minuset er at stoffet blir fort skittent og er litt vanskelig å få bort. 

– Dette er den ultimate hvite tøyskoen, det er en grunn til at det er en klassiker! sier en testperson. 

Vil du også ha denne tidløse favoritten så finner du den , hvilken farge velger du?  

Test av:

NO_10.jpg

Merke: Adidas
Modell:
Cloudfoam QT Racer
Ordinær pris: 699 kroner
Vurdering: Dempet sneaker  
Testpanelet sier:

Superbehagelig sneaker som gir myk demping, noe testpanelet likte. Det som drar ned helhetsvurderingen, er at det er lite detaljer i designet.  

– Meshen i forfoten skal nok fremstå som blonder, men det tar seg ikke så bra ut sammen med resten av skoen og den metallicfargede detaljen på hælkappa. Om skoen hadde vært helt svart uten noen "blondedetaljer" ville den fått bedre omdømme! sier en testperson. 

Sålen får som sagt plusspoeng av testpanelet ettersom du kan gå en lang tur i byen uten å bli sliten. Skoen gir en sporty følelse, men stoffet gjør at den føles litt mer pyntet/moderne.

– Jeg liker de litt funksjonelle innslagene, som at skoen puster bra takket være overdelen, sier en tester.  

Størrelsen er normal men litt smalere i forfoten, hvor stoffet er litt skjørere. Du finner denne fine skoen, som både finnes i svart og hvit, .

Sneakers til han 

Test av:

NO_herr_06.jpgMerke: Le Coq Sportif Courtset Lea
Modell
: Courtset Lea
Ordinær pris: 799 kroner.
Vurdering: De perfekte tennisskoene som passer til alt
Testpanelet sier: 

Et par klassiske tennissko, som føles sporty men som du uten problem også kan ha til et par fine bukser og en blazer. De har en veldig bra kvalitet, men ettersom de er hvite bør du fortsatt være litt forsiktig når du bruker de, så levetiden blir så lang som mulig. 

– Disse er kjempefine, jeg liker at de er så stilrene. En sneaker du kan ha på jobben, gå ut i eller ha når som helst - de er aldri feil, sier en mann i testpanelet. 

Ettersom skoene er såpass stilrene, føles de veldig annvennelige. Følelsen er at skoene er ganske nette, og de har ganske tynn såle foran slik at du sliter de ut på en sommer.

– Alle vi i testpanelet liker skoene, de er hvite men med logo på siden og et lite fransk flagg bak på hælen som en fin detalj. Den er veldig allround og føles trendy samtidig som den passer til alt.  

Le Coq Courtset Lea finnes også i hvit/blå, og du finner skoen .

Test av:

NO_herr_02.jpg

Merke: Puma
Modell:
Suede Classic+
Ordinær pris: 799 kroner
Vurdering: En mockaklassiker som holder 
Testpanelet sier: 

Denne modellen føles som en skatesko, bare med en litt finere følelse. Dette er en Puma-klassiker fra 1968, og var fra starten av en basketsko. På en eller annen måte minner den om Vans og Adidas Samba. 

– En sko i myk mocka, noe som er karakteristisk for denne modellen. Den sitter ganske stramt på foten, men er samtidig ganske slim og fin til jeans. Stilren med grå og blå detaljer, det er en fin, klassisk og kul sneaker sier en fra testpanelet.

Modellen er sporty, og modellen er litt høy. Mocka er et skjørt materiale, men kvaliteten er høy. Et eksempel er at sålen er påsydd og ikke bare limt på. 

– Disse skoene passer til alle anledninger, uansett om du vil være casual eller mer pyntet. 

Puma Suede Classic+ finnes også i blå med hvite detaljer på siden i stedet for grå, og du finner skoen 

Test av:

NO_herr_04.jpg

Merke: Sneaky Steve
Modell:
Jerome Leather Shoe
Ordinær pris: 1 195 kroner
Vurdering: Den perfekte pynta sneakeren til alle sommerfester 
Testpanelet sier: 

Denne skinnsneakeren er pyntet og passer bra hver gang du vil være litt ekstra fin, men ikke vil ha klassiske "pensko". I denne sneakeren vil du ikke føle deg underpynta uansett arrangement.  

– En god og fin sko, vi i testpanelet synes det er den fineste skoen av alle som ble testet. Personlig liker jeg at den har noe mer enn bare å være hvit, den brune hælen er fin. Når fashionmerker som Filippa K for eksempel lager sneakers, så ser de nesten like ut med ensfarget lær og med en fin såle, sier en mann i testpanelet. 

Disse skoene har høy kvalitet, men skinnet er litt hardt i starten får du får gått de inn. Så det er ikke den mest behagelige sneakersmodellen i testen, til tross for at de er de fineste. 

– Skulle jeg valgt en sko til å gå ut med en kveld, ville jeg virkelig valgt disse fra Sneaky Steve.

Denne fine sneakersmodellen finnes også i damevariant. Herrevarianten av Jerome finner du .

Test av:

NO_herr_08.jpg

Merke: Lyle & Scott
Modell:
Teviot Twill
Ordinær pris: 799 kroner
Vurdering: Prisgunstig canvassneaker som ikke gir noen overraskelser 
Testpanelet sier: 

Ingen i testpanelet er superfan av store logoer, og den store gule ørnen som pryder Lyle & Scott-skoene var ingen favoritt hos guttene. 

– Jeg synes det er finere med for eksempel tre striper enn en stor golden eagle, men det er selvfølgelig en smaksak. Ellers er det en ikonisk look, en clean hvit canvassko til en gunstig pris om man sammenligner med mange andre, sier en mann i testpanelet. 

Når det gjelder denne sneakeren, er den litt "what you see is what you get", den gir ingen overraskelser. Skoen er ganske romslig, så det kan være at du må knyte lissene hardt om du har smale føtter. Lissene er runde.  

– Sålen er stabil og robust, men vi i testpanelet synes ikke at skoen gir det lille ekstra. Vil du ha en veldig basic og klassisk hvit tøysko, da er dette modellen for deg. Vil du derimot ha en litt kulere en, da blir denne litt for enkel.  

Om du liker stilrene canvassneakers, finner du Teviot Twill .

Test av:

NO_herr_10.jpg

Merke: Gant
Modell:
Samuel
Ordinær pris: 799 kroner
Vurdering: Tøysko med maritim følelse 
Testpanelet sier:  

Skip o hoi! Denne marineblå tøyskoen lyser virkelig båtliv, både på utsiden og med et stripete fôr på innsiden. Selve stoffet går i mønstrete paneler, noe som gjør at skoen føles mer gjennomført. 

– Denne skoen er perfekt til seiling og sommer. Den føles veldig klassisk og passer deg som ikke vil ha masse unødvendige detaljer på skoene, sier en gutt i testpanelet.

På minussiden er komforten, den føles ikke så bra å gå i. Det er en sko som passer bra på jobben, når du ikke skal gå så lange strekninger. 

– Det føles som en sko til noen som er litt eldre, eller til noen som liker en preppy stil med chinos og skjorte. Den føles liksom litt moden og seriøst.

Samuel fra Gant finnes også i svart og hvit, og du finner skoen .

Test av:

NO_herr_12.jpg

Merke: Björn Borg

Modell: R100 Low Knit
Ordinær pris: 1 095 kroner
Vurdering: Ubeskrivelig behagelig sneaker med en kul attitude 
Testpanelet sier: 

Alle i testpanelet elsket denne skoen, som føles som en blanding mellom en løpesko og en sneaker. De mener den klarer å være litt cocky, uten å skille seg ut på en skrikete måte, mye takket være den helblå fargen. 

– Denne skoen er veldig behagelig og i tillegg kul og dristig. Jeg tror mange av oss i testpanelet ble veldig positivt overrasket. Skoen er luftig og du kan sikkert ha den hele sommeren uten å bli varm og svett, sier en i testpanelet. 

Om du har et par Converse hjemme og trenger en litt høyere sneaker som er deilig å gå i, da kan det være et bra tilskudd hjemme på skohyllen. Dessuten passer denne skoen til å traske rundt i selv på høsten uten å bli møkkete, ettersom sålen er litt høyere. 

– En fin og stabil sko med kjempebra passform. Anbefales!  

Vil du også ha de superbra Björn Borg-skoene, da finner du de .

Test av:

NO_herr_14.jpg

Merke: Wyte

Modell: Carl
Ordinær pris: 249 kroner
Vurdering: Budsjettfavoritt som passer til alle outfits 
Testpanelet sier: 

Vil du ha en stilren hvit tøysko til en veldig bra pris, er Carl fra Wyte rett sko for deg. Du kan ha de  uansett dag, i byen, ute i skjærgården, på ferien eller på jobben. Et bra alternativ til Converse, om du vil ha et par sko som gir mindre klovnefølelse. 

– De er litt store i størrelsen, så gå gjerne ned en størrelse. Wyte-skoen er også ganske bred, så om du har brede føtter kommer den til å sitte som et skudd, sier en i testpanelet. 

Et minus er at lissene er ganske lange, men det er jo lett å bytte de ut om du vil ha en kortere variant. På lik linje med andre tøysko føles de litt flate, men sålen er ganske stabil og robust. En bra gummisåle med mønster for bedre grep. 

– Jeg liker at den bare er helt hvit. En deilig hverdagssko til en bra pris, perfekt å gli rundt i og ta en øl i. Fin til et par kule bukser og en vårjakke. 

Vil du gjøre et kupp på vårsko, da finner du Wytes Carl-sneakers .

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Tommy Sport
Mote & trender

Trendspaning! 8 funksjonelle vindjakker

16 timer siden
Löparjackor
Mote & trender

Test: De beste løpejakkene til ham våren 2019

1 dag siden
Saucony Triumph Iso 5
Mote & trender

Slik velger du riktige løpesko i 2019

3 dager siden
Header.png
Mote & trender

Vårens STORE TEST av sports-BH'er

3 dager siden
Adidas miljöarbete
Mote & trender

Adidas fortsetter å tenke klimasmart

5 dager siden
Löparjackor Test
Mote & trender

TEST! Vårens beste løpejakker til henne

5 dager siden
Reebok Forever Floatride Energy
Mote & trender

Nå er de nye løpeskoene Forever Floatride Energy fra Reebok her

13 mar 2019
Grym_Evo_W_I4A9550.jpg
Mote & trender

Alt du vil vite om Grym Evo, den nye skalljakken fra Haglöfs

11 mar 2019
4060514097572_003_4e5f22a8897a439e873fc87842eb75c7.jpg
Mote & trender

Sesongens 12 beste nyheter fra Adidas

09 mar 2019
886915518850_003_6a81483f23b44445b5ea2f9c30b3916b.jpg
Mote & trender

11 vårnyheter fra Nike du IKKE vil gå glipp av

09 mar 2019
Nike Tanjun
Mote & trender

9 fine damesneakers våren 2019

07 mar 2019
4060509568315_001_f2dffcdecf2040efa9fd85276dd18d93.jpg
Mote & trender

8 herresneakers våren 2019

07 mar 2019
Header-HERR.jpg
Mote & trender

TEST! Nye treningssko for ham 2019

06 mar 2019
Träningsskor henne
Mote & trender

Vårens store test av treningssko for henne 2019

04 mar 2019
Puma Cilia.jpg
Mote & trender

Vårens heteste sneakers 2019

04 mar 2019
Header.jpg
Mote & trender

TEST: Mama by Blacc våren 2019

03 mar 2019
SP19_STYLEGUIDE_NWMN_SPORT_DISTORT_BL_3190.jpg
Mote & trender

Sjekk ut Nike Icon Clash!

01 mar 2019
Header_DAM.png
Mote & trender

Best i test! Nye løpesko for kvinner 2019

27 feb 2019
Superdry
Mote & trender

Nyhet på Sportamore: Superdry Sport

26 feb 2019
Jackor test
Mote & trender

Best i test! 11 tynne dunjakker du kommer til å elske

25 feb 2019
Header_SE.png
Mote & trender

Stor test! Sesongens nye løpesko for menn 2019

22 feb 2019
Adidas UltraBoost 19
Mote & trender

Nye UltraBoost 19 er her!

21 feb 2019
Header-ultraboost.jpg
Mote & trender

Vi har testet UltraBoost 19 fra Adidas

21 feb 2019
Kompressionsstrumpor
Mote & trender

Strømpene som forbedrer løpingen din

20 feb 2019
Filippa K Soft sport.png
Mote & trender

Velkommen Filippa K Soft Sport!

20 feb 2019
SP19_NW_PlusSize_NA_BRAS_TIGHTS_Look1_0118_03-RGB_FINAL.jpg
Mote & trender

Yes! Nå har vi fått inn Nike Plus size collection

19 feb 2019
Puma Jaab XT
Mote & trender

Vi har testet Pumas nye treningssko, Jaab XT

19 feb 2019
Saucony.png
Mote & trender

10 grunner til å elske Saucony Kinvara

18 feb 2019
Blacc yoga
Mote & trender

Vårlige nyheter fra Blacc yoga

17 feb 2019
TommySport
Mote & trender

Hei Tommy Sport!

14 feb 2019
Peak Chill Zip Hood Womanpng
Mote & trender

Her er din nye må ha-genser fra Peak Performance!

13 feb 2019
Header-Nike-One-Tights.jpg
Mote & trender

Test: Derfor er Nike One Tight så bra

12 feb 2019
Sport-bh Nike Tech Pack
Mote & trender

Sportamores store guide til riktig sports-BH

10 feb 2019
Seamlesstights
Mote & trender

Endelig! Vi tester seamless tights

08 feb 2019
Miniband
Mote & trender

Test: Våre beste miniband

08 feb 2019
Adidas Exhibit Pack
Mote & trender

Guide: Finn de rette fotballskoene fra Adidas

05 feb 2019
svea_sneakers.jpg
Mote & trender

12 røde kjøp til Valentinsdagen

01 feb 2019
NO_header.jpg
Mote & trender

Test! Prisgunstige sports-BH'er fra Blacc

01 feb 2019
Nike Epic React Flyknit2.png
Mote & trender

Alt du vil vite om Nike Epic React Flyknit 2

31 jan 2019
JR BLACKBURN
Mote & trender

Pakkeliste til fjellturen med barna

30 jan 2019
more news
Tommy Sport

Trendspaning! 8 funksjonelle vindjakker

Det blir mer og mer populært med funksjonell sportsmote, og våren 2019 er den stilige vindjakken på topp. Her er modellene vi ikke kan stoppe å lengte etter.

Mote & trender
Löparjackor

Test: De beste løpejakkene til ham våren 2019

Før vi beveger oss inn i sommermånedene er det smart med en løpejakke på vindfulle løpeturer. Vi har testet herremodellene som både er fine og funksjonelle. Løp og kjøp!

Mote & trender
Saucony Triumph Iso 5

Slik velger du riktige løpesko i 2019

Liker du best å løpe i dempede løpesko? Og hva betyr egentlig dropp? Agne Karlsson, som er ekspert på løpesko, gjør det lettere for deg å finne riktige løpesko i 2019.

Mote & trender
Header.png

Vårens STORE TEST av sports-BH'er

Vi har testet seksten modeller. Alt fra lett til høy støtte. I basisfarger og vårens mest trendy farger. Her er sesongens mest populære sports-BH'er!

Mote & trender
Adidas miljöarbete

Adidas fortsetter å tenke klimasmart

Vil du føle deg som en miljøforkjemper når du handler treningsklær? No worries! Sjekk ut disse produktene fra Adidas, som er laget av resirkulert plast.

Mote & trender
Löparjackor Test

TEST! Vårens beste løpejakker til henne

Det er et sikkert vårtegn når løpelysten kommer tilbake igjen. Når det fortsatt er litt kjølig i luften, kreves det en løpejakke som beskytter mot vind. Her er testpanelets favoritter våren 2019.

Mote & trender
Reebok Forever Floatride Energy

Nå er de nye løpeskoene Forever Floatride Energy fra Reebok her

Gjør plass for Forever Floatride Energy, de nye løpeskoene fra Reebok – en nøytral skomodell for deg som løper hver dag!

Mote & trender
Grym_Evo_W_I4A9550.jpg

Alt du vil vite om Grym Evo, den nye skalljakken fra Haglöfs

Det er ingen tilfeldighet at Haglöfs nye skalljakke heter Grym. Den er spesielt utviklet for tøft, nordisk klima og blir fort en ny favoritt for friluftsmennesker.

Mote & trender
4060514097572_003_4e5f22a8897a439e873fc87842eb75c7.jpg

Sesongens 12 beste nyheter fra Adidas

Korall, militærgrønn og sømløse materialer – her er vårens nye må ha-plagg fra Adidas!

Mote & trender
886915518850_003_6a81483f23b44445b5ea2f9c30b3916b.jpg

11 vårnyheter fra Nike du IKKE vil gå glipp av

Det er aldri feil med vårlige treningsklær fra Nike. Her har vi samlet elleve nyheter til dame og herre som vi gjerne går til innkjøp av.

Mote & trender
Nike Tanjun

9 fine damesneakers våren 2019

Har du også lyst til å pakke bort vinterstøvlene? Her er ni nyheter egnet for sneakersvær.

Mote & trender
4060509568315_001_f2dffcdecf2040efa9fd85276dd18d93.jpg

8 herresneakers våren 2019

Snart er det vår, hurra! Feir med noen splitter nye sneakers. Her er åtte herremodeller vi liker litt ekstra akkurat nå.

Mote & trender
Header-HERR.jpg

TEST! Nye treningssko for ham 2019

Årets treningsnyheter har rullet inn på Sportamore og vårt mannlige testpanel har svettet i seks nye treningssko. Her er modellene som er best i test!

Mote & trender
Träningsskor henne

Vårens store test av treningssko for henne 2019

Treningssenteret er aldri så populært som de første månedene i året. Match din nye treningsrutine med nye sko på føttene – her er vårens nyheter!

Mote & trender
Puma Cilia.jpg

Vårens heteste sneakers 2019

Praktiske, kraftige og retro. Her er de tre heteste sneakerstrendene i 2019.

Mote & trender