NO-Header.jpg

Vanntette tursko som er best i test

Kilometer etter kilometer, i skog og mark – det er tid for å finne de rette turskoene. Vi har testet seks skomodeller som gjør jobben.

Akkurat som når du skal velge løpesko eller nye sneakers, er det viktig at turskoene har en bra passform og komfort basert på dine føtter. Komforten er grunnleggende for om du faktisk kommer til å anvende modellen.  

– Se etter en bra dempet mellomsåle med en yttersåle som gir et bra grep på ulike underlag. Gummisålen skal gjerne være mot den tykkere retningen, men fortsatt være såpass komfortabel at du kan gå i et høyt tempo over lengre tid, sier Marcus Waltilla, Marketing Manager for Merrell i norden og fortsetter: 

– Du bør se etter noen stabile sko med en holdbar overdel. For å få stabilitet i ankelen kan du klemme og kjenne rundt hælkappen for å bedømme om modellen er stabil nok. Sålen skal også helst være bredere enn hælkappen. 

Forskjellen mellom tursko og løpesko, som ofte brukes som tursko i bymiljø, er først og fremst stabiliteten og stivheten. Tursko skal være mot den hardere retningen og det skal ikke være mulig å vri dem om som en vaskeklut.

– Vri på sålen for å bedømme stivheten, det skal være mye motstand. Du skal derimot kunne vri tåpartiet opp mot lissene, da er det god fleksibilitet i skoen. 

Marcus Waltilla slår også et slag for vanntette sko som puster. Se da etter sko med et vanntett membran (en tynn, elastisk hinne) på overdelen av skoen. Et omtalt membran er Gore-Tex, som har små mikroporer som er store nok til å slippe gjennom fuktighet, med andre ord overskuddsvarme fra kroppen, men for små til å slippe gjennom vann. Sko med en overdel i Gore-Tex er derfor vanntette samtidig som de puster.

– Tursko passer for personer som ser etter noen komfortable og holdbare sko til lengre turer. Perfekt for deg som vil kunne bevege deg fritt mellom ulike underlag, samtidig som du holder deg varm og tørr, uansett vær og miljø. 

Hva skjer om du går lange turer i feil sko? Du kan bli sliten i føttene og få vondt i anklene om skoene ikke stabiliserer på riktig måte. Ustabile sko øker også risikoen for at du tråkker feil. Vi har plukket ut seks stabile og vanntette modeller som er gitt for den aktive kvinnen! 

Test av:

Merrell - Moab 2 GTX.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 1 395 kroner

Passform: Litt små i størrelsen med en rund og romslig forfot. Du får en stram passform rundt mellomfoten når du strammer til lissene, men du kan ikke redusere bredden på forfoten. 

Grep: Merrells Vibram-såle er skapt for å stabilisere foten samtidig som den griper tak i alle underlag, tørre eller glatte. 

Vanntetthet: Hatten av for Merrell! Deler av testpanelet synes Moab 2 GTX er de beste skoene fra Merrell som beskytter mot vann. Hemmeligheten ligger i overdelen med Gore-Tex, som holder føttene tørre samtidig som den ventilerer ut overskuddsvarme. 

Slitesterkt materiale: Den slitesterke gummisålen går høyt opp på sidene og takler skarpe steiner og greiner med glans. Overdelen er også laget i et slitesterkt materiale.  

Komfort: En av de varmeste skoene i testen. Den opphøyde hælen retter opp og stabiliserer foten på en komfortabel måte. En god modell som er litt fleksibel når du går, men du får ingen wow-følelse av komforten. 

Design: Ensfarget modell med detaljer som oser friluftsliv. Utsiden gir et hint om at skoene hører hjemme på skogsturer snarere inn i byen, noe som stemmer helt. 

Kommentar: En oppdatert versjon av Merrells bestselger, Moab 2, som holder i alt slags vær. Med sin romslige forfot kan personer med brede føtter gå lange turer uten at skoene klemmer til. Denne modellen tar seg best ut i skogen. De fine egenskapene, som en vanntett overdel og gripesikker såle, kommer da til sitt rette. Testpanelet vil også slå et slag for den høye hælen som retter opp trette føtter og stabiliserer foten. Du merker med en gang at det ikke er som å gå på en sky, men det er helt klart en komfortabel modell. Match skoene med noen deilige strømper, da er du good to go! 

Test av: 

Haglöfs - Ridge GT.jpg

Merke

Modell

Veiledende pris: 1 695 kroner

Passform: På grensen til litt små i størrelsen. Det kan være lurt å gå opp en halv størrelse hvis du planlegger å ha to par med strømper på. Skoene er hverken smale eller brede, de oppleves som normale. Du kan derimot stramme lissene skikkelig for en stram passform, noe som settes pris av de med smale føtter. 

Grep: Gummisålen inneholder et materiale som Haglöfs selv kaller wet grip rubber, og akkurat som navnet antyder, så gir det et fantastisk grep også på glatte underlag. Asfalt, grus og vått løv er ingen utfordring for denne sålen.

Vanntetthet: Modellen har en vannavvisende overdel, et vanntett fôr med Gore-Tex og en fastsydd skotunge som ikke lar en eneste dråpe med vann trenge inn. 

Slitesterkt materiale: Yttertøy fra Haglöf er alltid laget i holdbare materialer, og skoene er heller intet unntak. Utsiden er av flourkarbonfritt lær. 

Komfort: Den opphøyde hælen øker komforten og retter opp foten på en behagelig måte. Innsiden er myk og sålen er fleksibel, minner litt om modellen fra Halti på de punktene. En av de varmere modellene i testen, som fungerer perfekt mellom kald vinter og tidlig vår.

Design: Et ensfarget utseende møter noen klassiske arbeidssko. Testpanelet liker den diskrete looken og at modellen er enkel. Derimot kunne Haglöfs eksperimentert mer med selve basen for å gjøre skoene litt mer flatterende. 

Kommentar: Det er ikke noe nytt at Haglöfs går i ett med naturen. Turskoene Ridge GT er skapt for skogsturer og lengre turer. Med en vanntett utside og en gripesikker såle kan du traske rundt på både vått løv og ujevne stier, uten at du glir eller tråkker feil. Et ekstra pluss med modellen er at den er stabil og har en opphøyd hæl, som retter opp foten og sørger for at du kan gå flere kilometer uten å bli sliten i føttene. Noen sko du kommer til å sette pris på! 

Test av: 

Halti - Mone DX.jpg

Merke

Modell

Veiledende pris: 799 kroner

Passform: Små i størrelsen, så gå opp en halv til en hel størrelse for perfekt passform. Hempene langs skaftet gjør at du kan stramme skolissene ekstra hardt, og skoene sitter dermed som et skudd. 

Grep: Grus og stier er ingen problem for Mone DX's såle. Du kan også gå på en del glatte underlag uten å føle deg som Bambi på isen. 

Vanntetthet: Overdelen i softshell, et mykt materiale som er vannavvisende, sammen med fôret i DrymaxX, gir deg et par vanntett sko som takler alle mulige væromslag. Du kan trygt begi deg ut, til og med når det er regn i luften.

Slitesterkt materiale: Skoene er mot den tykkere retningen med en slitesterk utside. Det er ingen tvil om at denne modellen beskytter mot greiner og slitasje.

Komfort: Komforten er veldig lik Haglöfs modell, bare at den opphøyde delen ved hælen ikke er like høy. Modellen sitter veldig bra på foten og sålen er fleksibel når du går. 

Design: Svart og stilren look med en kul finish. Selv om modellen minner om noen arbeidssko, så gir de svarte detaljene på utsiden en fin helhet.

Kommentar: En prisverdig og populær modell, som på mange punkter minner om modellene fra Haglöfs og Merrell. Halti leverer en vanntett modell som griper tak i alle underlag, med unntak av is. Det er en robust modell som har en hardere utside, men det fører også til at skoene er både varme og holdbare. Modellen er lett å ta av og på, sitter veldig bra på foten og er god og fleksibel når du skal gå langt. Mone DX er et fantastisk alternativ om du vil være ekstra snill mot lommeboka. 

Test av:

Salomon - XA Pro 3D.jpg

Merke:

Modell

Veiledende pris: 1 495 kroner 

Passform: Gå opp en hel størrelse for perfekt passform. Skoene er litt smalere og nettere enn de andre modellene i testen. Overdelen former seg etter foten og sitter både stramt og behagelig på.

Grep: Ikke tvil på Salomons ContaGrip-såle, den gir et av de beste grepene i testen. Du kan gå på alt fra asfalt til stier og grus, uten at du mister fotfestet.

Vanntetthet: Siden denne modellen er skapt for tøft terreng, beskytter ikke skoene bare mot regn. Leire og dype vanndammer er ingen problem for XA Pro 3D.

Slitesterkt materiale: Tror du virkelig Salomon hadde laget et par sko som ikke er holdbare? Nei, og dette er intet unntak. Gummisålen har også forsterkninger ved utsatte områder, som tærne og hælen, for å unngå unødig slitasje. 

Komfort: Dette er de deiligste skoene i testen. Sålen er ekstremt følsom og innsiden er myk mot foten. En opphøyet hæl øker komforten og gir støtte til foten.

Design: Dette er noen tøffere tursko. Utseendet minner mer om trailsko enn arbeidssko, og testpanelet gir fra seg et gledefylt vårskrik. Du ser rask ut i skoene, uavhengig av hvilken takt du holder.

Kommentar: Du kan (nesten) gå hele veien til Memphis i disse skoene, uten å få vondt i føttene. Den opphøyde hælen, ordentlige dempingen og fleksibiliteten gjør at du hele tiden er på vei fremover. Det er en av de mykeste skoene i testen. Skoger, grus og asfalt spiller ingen rolle, du kan gå tur på alle slags underlag, i alt slags vær. Du bør bare være klar over at skoene er litt små i størrelsen og veldig, veldig stramme når du skal ta de på. Etter litt slit, som kan sammenlignes med fem burpees, sitter de som et skudd på. Deler av testpanelet advarer mot gnagsår den første gangen. Ellers noen kule tursko som passer til de raske personene!

Test av:

Keen - Oakridge WP.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 1 395 kroner 

Passform: Normale i størrelsen med en romslig passform, som passer best for brede føtter. Du får en passe stram følelse når du strammer lissene, men de klemmer ikke til rundt foten på lik linje som de øvrige modellene i testen. 

Grep: Noen sko som egner seg til turer på asfalt og grusveier samt i lysløyper og solide terreng.

Vanntetthet: En modell du kan anvende i all slags vær? Ja, det fikser Oakridge WP med sitt vanntette membran. Så lenge du unngår monsunregn, så holder du føttene tørre i disse skoene. 

Slitesterkt materiale: Den sterke gummisålen og den holdbare overdelen øker levetiden på din nye favorittmodell!  

Komfort: Den litt flate sålen kan bli litt stum etter et par kilometer. Skoene er fleksible og former seg etter underlaget, men på grunn av den romslige fotfoten og at de ikke strammer så godt rundt føttene, føler du ikke at du går i ett med denne modellen. 

Design: Utseendet oser klassiske tursko, noe som gir en sjarmerende look. Sammen med den brede passformen, føles modellen klumpete.

Kommentar: Ser du etter noen robuste sko som har god plass til tærne og ekstra strømper, er Oakridge WP helt klart et alternativ. Disse skoene er romslige og har mindre demping enn for eksempel modellen fra Salomon. De kan derfor bli litt for stumme om du går veldig langt på hardt underlag. Sørg for å bruke denne modellen når du først og fremst går på myke underlag, som skogstier når du plukker sopp eller går i lysløyper. Modellen ser ut til å høre hjemme i villmarken, og det er nettopp det den gjør! 

Test av:

Meindl - Caribe Lady GTX.jpg

Merke:  

Modell:

Veiledende pris: 1 795 kroner 

Passform: Veldig små i størrelsen, så gå med fordel opp en størrelse. De er normale i bredden, og lissene kan strammes til for å få en stram og ettersittende passform.  

Grep: Du behøver ikke å bekymre deg for at våte blader skal få lysløypa til å ligne på en skøytebane. Unngå is, så skal du se at Caribe Lady GTX gir et bra grep på øvrige underlag. 

Vanntetthet: Selv om overdelen til en viss grad ser ut som en løpesko, gjør mesh-partiene med Gore-Tex at vannet renner av materialet og ikke trenger gjennom det. Så lenge du ikke bader i skoene, skal ikke vann være et problem. 

Slitesterkt materiale: Gummisålen ødelegger du ikke med det første, og det samme gjelder overdelen. Skoene er ikke på samme nivå som Merrell, men det er ikke langt fra. 

Komfort: Modellen sitter veldig behagelig rundt foten og har et bra og komfortabelt grep rundt hælen. Pluss for at modellen er en av de letteste i testen. 

Design: Testens versjon av et par løpesko. En enkel modell som gir mer farge til turen din enn de øvrige modellene, et stor pluss for det! 

Kommentar: Tenk deg et par klassiske løpesko med mindre demping og en mer gripevennlig såle, da får du Caribe Lady GTX. Sålen er det som havner på minussiden for testpanelet, den minner om Keen-modellen og er litt flat med mindre demping enn de øvrige modellene. Anvend disse skoene på myke underlag, hvor du ikke krever like mye demping. Du kan også legge i en mykere såle for å gi skoene et bredere bruksområde. På plussiden ligger vanntettheten og at modellen sitter så bra på!

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

löparshorts header
Mote & trender

Våre beste løpeshorts til dame og herre

1 dag siden
nike pegasus 37 header
Mote & trender

Bedre demping i nyheten Nike Pegasus 37

1 dag siden
Test tenniskjol
Mote & trender

5 tennisskjørt som er best i test 2020

1 dag siden
Creme-Creative_997HXD_group.jpg
Mote & trender

Vi elsker sesongens sneakers fra New Balance

4 dager siden
Better Bodies träningstights
Mote & trender

Guide: Finn riktig treningstights fra Better Bodies

4 dager siden
Asics GT-2000
Mote & trender

Sats på løpesko fra Asics hvis du pronerer

5 dager siden
Underkläder träning
Mote & trender

Tren i riktig undertøy – og unngå gnagsår

5 dager siden
React Miler NY
Mote & trender

Løp lenger med Nike React Miler

22 may 2020
korta tights
Mote & trender

Test: Korte treningstights til dame 2020

22 may 2020
Merrells trailskor
Mote & trender

Test: terrengsko fra Merrell til dame og herre

21 may 2020
New Balance skor
Mote & trender

Kjøp riktige løpesko fra New Balance

21 may 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

21 may 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Fotballsko til juniorer i 2020

21 may 2020
nike-low-sneakers.jpg
Mote & trender

3 kjerringråd for å få sneakers hvite igjen

21 may 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: løpesko med mye demping

19 may 2020
Nike yoga infinalon header
Mote & trender

Yoga uten begrensninger i Nike Infinalon

19 may 2020
björn borg tights
Mote & trender

Tips! 9 tights med høy midje

18 may 2020
Mjukisset
Mote & trender

Fine joggedresser til hverdagsbruk

15 may 2020
Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

14 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mote & trender

Best i test: Sport-BH'er til løping

13 may 2020
badtofflor plock
Mote & trender

Sommerens beste sandaler og slippers

13 may 2020
Saucony Freedom Iso 3
Mote & trender

Den nye løpeskoen Saucony Freedom 3 er her

13 may 2020
lisa tellbe header
Mote & trender

Slik styler Lisa Tellbe sine Nike-favoritter

13 may 2020
fila header
Mote & trender

Derfor er sneakers fra Fila et stilsikkert valg i sommer

12 may 2020
gavelo seamless
Mote & trender

Nå har vi fått inn treningsklær fra Gavelo

11 may 2020
sneakers herr
Mote & trender

Shoppingtips! 9 fine, svarte sneakers til herre

11 may 2020
sneakers header
Mote & trender

Trendspaning! 8 rosa sneakers til dame

11 may 2020
Matchanse set
Mote & trender

Test: Matchende sett til dame

10 may 2020
Header.jpg
Mote & trender

Treningstrusene som er best i test

10 may 2020
Årets badtrender
Mote & trender

Årets hotteste badetrender

08 may 2020
Asics Novablast test
Mote & trender

Vi tester nyheten Asics Novablast til dame og herre

07 may 2020
Kompressionsstrumpor header
Mote & trender

Best i test: Kompresjonsstrømper

05 may 2020
nano x header
Mote & trender

Nyheten Reebok Nano X – like allsidig som deg

05 may 2020
Header - Reebok Nano X.jpg
Mote & trender

Test: Treningsskoen Reebok Nano X

05 may 2020
Petra Månström
Mote & trender

Slik kler du deg til løping om våren

04 may 2020
tights header
Mote & trender

Topp 5: Våre beste treningstights

03 may 2020
header skaljackor 2020
Mote & trender

Best i test: Skalljakker til dame & herre 2020

02 may 2020
Hoka One One header
Mote & trender

Bondi – den beste løpeskoen for deg med et tungt løpesteg

27 apr 2020
salomon löpning ss 20
Mote & trender

Hvordan bør jeg vaske løpeklærne mine?

27 apr 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi har testet vårjakker til herre 2020

25 apr 2020
more news
löparshorts header

Våre beste løpeshorts til dame og herre

Hvilken shorts er egentlig best til løping? Det vet testpanelet vårt! Les deres vurdering av sesongens modeller til dame og herre.

1 dag siden
Mote & trender
nike pegasus 37 header

Bedre demping i nyheten Nike Pegasus 37

Den siste versjonen av alles favorittsko er her: Nike Air Zoom Pegasus 37! Her kan du lese om oppdateringene, dempingen og det nye designet på løpeskoen.

1 dag siden
Mote & trender
Test tenniskjol

5 tennisskjørt som er best i test 2020

Du kan bare glemme en innershorts som glir opp og et gjennomsiktig stoff. Her er våre topp fem tennisskjørt som er best i test!

1 dag siden
Mote & trender
Creme-Creative_997HXD_group.jpg

Vi elsker sesongens sneakers fra New Balance

Vil du ha et par retroinspirerte, men fortsatt moderne, sneakers? Da bør du satse på sko fra New Balance! Her er årets nyheter.

4 dager siden
Mote & trender
Better Bodies träningstights

Guide: Finn riktig treningstights fra Better Bodies

De har et bredt sortiment av treningstights, fra myke og sømløse tights til kompresjonstights. Her hjelper vi deg å finne riktig tights fra Better Bodies.

4 dager siden
Mote & trender
Asics GT-2000

Sats på løpesko fra Asics hvis du pronerer

Hvis du sliter med pronasjon, er det flere ting man kan lære av skoprodusenten Asics. Her er alt du trenger å vite om deres beste pronasjonssko.

5 dager siden
Mote & trender
Underkläder träning

Tren i riktig undertøy – og unngå gnagsår

Har du fått gnagsår i lysken av trening? Bomullsundertøy er nok grunnen til det!

5 dager siden
Mote & trender
React Miler NY

Løp lenger med Nike React Miler

Vil du ha en god mengdetreningssko som gir deg den støtten du trenger under lange økter? Da er Nikes løpenyhet, React Miler, noe for deg.

22 may 2020
Mote & trender
korta tights

Test: Korte treningstights til dame 2020

Det kan være deilig å trene i en kort tights når det er varmt ute. Veldig flaks, for testpanelet vårt har nemlig testet korte tights!

22 may 2020
Mote & trender
Merrells trailskor

Test: terrengsko fra Merrell til dame og herre

Er det på tide å kjøpe nye terrengsko? Her tester vi de beste terrengskoene fra Merrell.

21 may 2020
Mote & trender
New Balance skor

Kjøp riktige løpesko fra New Balance

Lær hvordan du finner riktig modell i utvalget av løpesko fra New Balance. Her er deres mest populære modeller!

21 may 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

Adidas, Nike, Hoka One One eller Saucony – hvilken produsent har de beste løpeskoene med mye demping? Vi har svaret!

21 may 2020
Mote & trender
Header.jpg

Test: Fotballsko til juniorer i 2020

På tide å gå til innkjøp av nye fotballsko til barnet? Les denne testen først!

21 may 2020
Mote & trender
nike-low-sneakers.jpg

3 kjerringråd for å få sneakers hvite igjen

Hvite sneakers holder seg ikke hvite spesielt lenge. Prøv disse triksene for å få dem kritthvite igjen!

21 may 2020
Mote & trender
Dam - Header.jpg

Test: løpesko med mye demping

Vi tester myke og spenstige løpesko fra Hoka One One, Nike og Adidas. Her er modellene til dame som er best i test.

19 may 2020
Mote & trender