NO-Header.jpg

Vanntette tursko som er best i test

Kilometer etter kilometer, i skog og mark – det er tid for å finne de rette turskoene. Vi har testet seks skomodeller som gjør jobben.

Akkurat som når du skal velge løpesko eller nye sneakers, er det viktig at turskoene har en bra passform og komfort basert på dine føtter. Komforten er grunnleggende for om du faktisk kommer til å anvende modellen.  

– Se etter en bra dempet mellomsåle med en yttersåle som gir et bra grep på ulike underlag. Gummisålen skal gjerne være mot den tykkere retningen, men fortsatt være såpass komfortabel at du kan gå i et høyt tempo over lengre tid, sier Marcus Waltilla, Marketing Manager for Merrell i norden og fortsetter: 

– Du bør se etter noen stabile sko med en holdbar overdel. For å få stabilitet i ankelen kan du klemme og kjenne rundt hælkappen for å bedømme om modellen er stabil nok. Sålen skal også helst være bredere enn hælkappen. 

Forskjellen mellom tursko og løpesko, som ofte brukes som tursko i bymiljø, er først og fremst stabiliteten og stivheten. Tursko skal være mot den hardere retningen og det skal ikke være mulig å vri dem om som en vaskeklut.

– Vri på sålen for å bedømme stivheten, det skal være mye motstand. Du skal derimot kunne vri tåpartiet opp mot lissene, da er det god fleksibilitet i skoen. 

Marcus Waltilla slår også et slag for vanntette sko som puster. Se da etter sko med et vanntett membran (en tynn, elastisk hinne) på overdelen av skoen. Et omtalt membran er Gore-Tex, som har små mikroporer som er store nok til å slippe gjennom fuktighet, med andre ord overskuddsvarme fra kroppen, men for små til å slippe gjennom vann. Sko med en overdel i Gore-Tex er derfor vanntette samtidig som de puster.

– Tursko passer for personer som ser etter noen komfortable og holdbare sko til lengre turer. Perfekt for deg som vil kunne bevege deg fritt mellom ulike underlag, samtidig som du holder deg varm og tørr, uansett vær og miljø. 

Hva skjer om du går lange turer i feil sko? Du kan bli sliten i føttene og få vondt i anklene om skoene ikke stabiliserer på riktig måte. Ustabile sko øker også risikoen for at du tråkker feil. Vi har plukket ut seks stabile og vanntette modeller som er gitt for den aktive kvinnen! 

Test av:

Merrell - Moab 2 GTX.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 1 395 kroner

Passform: Litt små i størrelsen med en rund og romslig forfot. Du får en stram passform rundt mellomfoten når du strammer til lissene, men du kan ikke redusere bredden på forfoten. 

Grep: Merrells Vibram-såle er skapt for å stabilisere foten samtidig som den griper tak i alle underlag, tørre eller glatte. 

Vanntetthet: Hatten av for Merrell! Deler av testpanelet synes Moab 2 GTX er de beste skoene fra Merrell som beskytter mot vann. Hemmeligheten ligger i overdelen med Gore-Tex, som holder føttene tørre samtidig som den ventilerer ut overskuddsvarme. 

Slitesterkt materiale: Den slitesterke gummisålen går høyt opp på sidene og takler skarpe steiner og greiner med glans. Overdelen er også laget i et slitesterkt materiale.  

Komfort: En av de varmeste skoene i testen. Den opphøyde hælen retter opp og stabiliserer foten på en komfortabel måte. En god modell som er litt fleksibel når du går, men du får ingen wow-følelse av komforten. 

Design: Ensfarget modell med detaljer som oser friluftsliv. Utsiden gir et hint om at skoene hører hjemme på skogsturer snarere inn i byen, noe som stemmer helt. 

Kommentar: En oppdatert versjon av Merrells bestselger, Moab 2, som holder i alt slags vær. Med sin romslige forfot kan personer med brede føtter gå lange turer uten at skoene klemmer til. Denne modellen tar seg best ut i skogen. De fine egenskapene, som en vanntett overdel og gripesikker såle, kommer da til sitt rette. Testpanelet vil også slå et slag for den høye hælen som retter opp trette føtter og stabiliserer foten. Du merker med en gang at det ikke er som å gå på en sky, men det er helt klart en komfortabel modell. Match skoene med noen deilige strømper, da er du good to go! 

Test av: 

Haglöfs - Ridge GT.jpg

Merke

Modell

Veiledende pris: 1 695 kroner

Passform: På grensen til litt små i størrelsen. Det kan være lurt å gå opp en halv størrelse hvis du planlegger å ha to par med strømper på. Skoene er hverken smale eller brede, de oppleves som normale. Du kan derimot stramme lissene skikkelig for en stram passform, noe som settes pris av de med smale føtter. 

Grep: Gummisålen inneholder et materiale som Haglöfs selv kaller wet grip rubber, og akkurat som navnet antyder, så gir det et fantastisk grep også på glatte underlag. Asfalt, grus og vått løv er ingen utfordring for denne sålen.

Vanntetthet: Modellen har en vannavvisende overdel, et vanntett fôr med Gore-Tex og en fastsydd skotunge som ikke lar en eneste dråpe med vann trenge inn. 

Slitesterkt materiale: Yttertøy fra Haglöf er alltid laget i holdbare materialer, og skoene er heller intet unntak. Utsiden er av flourkarbonfritt lær. 

Komfort: Den opphøyde hælen øker komforten og retter opp foten på en behagelig måte. Innsiden er myk og sålen er fleksibel, minner litt om modellen fra Halti på de punktene. En av de varmere modellene i testen, som fungerer perfekt mellom kald vinter og tidlig vår.

Design: Et ensfarget utseende møter noen klassiske arbeidssko. Testpanelet liker den diskrete looken og at modellen er enkel. Derimot kunne Haglöfs eksperimentert mer med selve basen for å gjøre skoene litt mer flatterende. 

Kommentar: Det er ikke noe nytt at Haglöfs går i ett med naturen. Turskoene Ridge GT er skapt for skogsturer og lengre turer. Med en vanntett utside og en gripesikker såle kan du traske rundt på både vått løv og ujevne stier, uten at du glir eller tråkker feil. Et ekstra pluss med modellen er at den er stabil og har en opphøyd hæl, som retter opp foten og sørger for at du kan gå flere kilometer uten å bli sliten i føttene. Noen sko du kommer til å sette pris på! 

Test av: 

Halti - Mone DX.jpg

Merke

Modell

Veiledende pris: 799 kroner

Passform: Små i størrelsen, så gå opp en halv til en hel størrelse for perfekt passform. Hempene langs skaftet gjør at du kan stramme skolissene ekstra hardt, og skoene sitter dermed som et skudd. 

Grep: Grus og stier er ingen problem for Mone DX's såle. Du kan også gå på en del glatte underlag uten å føle deg som Bambi på isen. 

Vanntetthet: Overdelen i softshell, et mykt materiale som er vannavvisende, sammen med fôret i DrymaxX, gir deg et par vanntett sko som takler alle mulige væromslag. Du kan trygt begi deg ut, til og med når det er regn i luften.

Slitesterkt materiale: Skoene er mot den tykkere retningen med en slitesterk utside. Det er ingen tvil om at denne modellen beskytter mot greiner og slitasje.

Komfort: Komforten er veldig lik Haglöfs modell, bare at den opphøyde delen ved hælen ikke er like høy. Modellen sitter veldig bra på foten og sålen er fleksibel når du går. 

Design: Svart og stilren look med en kul finish. Selv om modellen minner om noen arbeidssko, så gir de svarte detaljene på utsiden en fin helhet.

Kommentar: En prisverdig og populær modell, som på mange punkter minner om modellene fra Haglöfs og Merrell. Halti leverer en vanntett modell som griper tak i alle underlag, med unntak av is. Det er en robust modell som har en hardere utside, men det fører også til at skoene er både varme og holdbare. Modellen er lett å ta av og på, sitter veldig bra på foten og er god og fleksibel når du skal gå langt. Mone DX er et fantastisk alternativ om du vil være ekstra snill mot lommeboka. 

Test av:

Salomon - XA Pro 3D.jpg

Merke:

Modell

Veiledende pris: 1 495 kroner 

Passform: Gå opp en hel størrelse for perfekt passform. Skoene er litt smalere og nettere enn de andre modellene i testen. Overdelen former seg etter foten og sitter både stramt og behagelig på.

Grep: Ikke tvil på Salomons ContaGrip-såle, den gir et av de beste grepene i testen. Du kan gå på alt fra asfalt til stier og grus, uten at du mister fotfestet.

Vanntetthet: Siden denne modellen er skapt for tøft terreng, beskytter ikke skoene bare mot regn. Leire og dype vanndammer er ingen problem for XA Pro 3D.

Slitesterkt materiale: Tror du virkelig Salomon hadde laget et par sko som ikke er holdbare? Nei, og dette er intet unntak. Gummisålen har også forsterkninger ved utsatte områder, som tærne og hælen, for å unngå unødig slitasje. 

Komfort: Dette er de deiligste skoene i testen. Sålen er ekstremt følsom og innsiden er myk mot foten. En opphøyet hæl øker komforten og gir støtte til foten.

Design: Dette er noen tøffere tursko. Utseendet minner mer om trailsko enn arbeidssko, og testpanelet gir fra seg et gledefylt vårskrik. Du ser rask ut i skoene, uavhengig av hvilken takt du holder.

Kommentar: Du kan (nesten) gå hele veien til Memphis i disse skoene, uten å få vondt i føttene. Den opphøyde hælen, ordentlige dempingen og fleksibiliteten gjør at du hele tiden er på vei fremover. Det er en av de mykeste skoene i testen. Skoger, grus og asfalt spiller ingen rolle, du kan gå tur på alle slags underlag, i alt slags vær. Du bør bare være klar over at skoene er litt små i størrelsen og veldig, veldig stramme når du skal ta de på. Etter litt slit, som kan sammenlignes med fem burpees, sitter de som et skudd på. Deler av testpanelet advarer mot gnagsår den første gangen. Ellers noen kule tursko som passer til de raske personene!

Test av:

Keen - Oakridge WP.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 1 395 kroner 

Passform: Normale i størrelsen med en romslig passform, som passer best for brede føtter. Du får en passe stram følelse når du strammer lissene, men de klemmer ikke til rundt foten på lik linje som de øvrige modellene i testen. 

Grep: Noen sko som egner seg til turer på asfalt og grusveier samt i lysløyper og solide terreng.

Vanntetthet: En modell du kan anvende i all slags vær? Ja, det fikser Oakridge WP med sitt vanntette membran. Så lenge du unngår monsunregn, så holder du føttene tørre i disse skoene. 

Slitesterkt materiale: Den sterke gummisålen og den holdbare overdelen øker levetiden på din nye favorittmodell!  

Komfort: Den litt flate sålen kan bli litt stum etter et par kilometer. Skoene er fleksible og former seg etter underlaget, men på grunn av den romslige fotfoten og at de ikke strammer så godt rundt føttene, føler du ikke at du går i ett med denne modellen. 

Design: Utseendet oser klassiske tursko, noe som gir en sjarmerende look. Sammen med den brede passformen, føles modellen klumpete.

Kommentar: Ser du etter noen robuste sko som har god plass til tærne og ekstra strømper, er Oakridge WP helt klart et alternativ. Disse skoene er romslige og har mindre demping enn for eksempel modellen fra Salomon. De kan derfor bli litt for stumme om du går veldig langt på hardt underlag. Sørg for å bruke denne modellen når du først og fremst går på myke underlag, som skogstier når du plukker sopp eller går i lysløyper. Modellen ser ut til å høre hjemme i villmarken, og det er nettopp det den gjør! 

Test av:

Meindl - Caribe Lady GTX.jpg

Merke:  

Modell:

Veiledende pris: 1 795 kroner 

Passform: Veldig små i størrelsen, så gå med fordel opp en størrelse. De er normale i bredden, og lissene kan strammes til for å få en stram og ettersittende passform.  

Grep: Du behøver ikke å bekymre deg for at våte blader skal få lysløypa til å ligne på en skøytebane. Unngå is, så skal du se at Caribe Lady GTX gir et bra grep på øvrige underlag. 

Vanntetthet: Selv om overdelen til en viss grad ser ut som en løpesko, gjør mesh-partiene med Gore-Tex at vannet renner av materialet og ikke trenger gjennom det. Så lenge du ikke bader i skoene, skal ikke vann være et problem. 

Slitesterkt materiale: Gummisålen ødelegger du ikke med det første, og det samme gjelder overdelen. Skoene er ikke på samme nivå som Merrell, men det er ikke langt fra. 

Komfort: Modellen sitter veldig behagelig rundt foten og har et bra og komfortabelt grep rundt hælen. Pluss for at modellen er en av de letteste i testen. 

Design: Testens versjon av et par løpesko. En enkel modell som gir mer farge til turen din enn de øvrige modellene, et stor pluss for det! 

Kommentar: Tenk deg et par klassiske løpesko med mindre demping og en mer gripevennlig såle, da får du Caribe Lady GTX. Sålen er det som havner på minussiden for testpanelet, den minner om Keen-modellen og er litt flat med mindre demping enn de øvrige modellene. Anvend disse skoene på myke underlag, hvor du ikke krever like mye demping. Du kan også legge i en mykere såle for å gi skoene et bredere bruksområde. På plussiden ligger vanntettheten og at modellen sitter så bra på!

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Asics header
Mote & trender

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

1 dag siden
test stabila löparskor
Mote & trender

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

3 dager siden
Adidas Pulseboost HD
Mote & trender

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

19 jun 2019
puma hybrid
Mote & trender

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

16 jun 2019
Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
Kari Traa
Mote & trender

Guide: Velg riktig treningsveske

06 jun 2019
header-väskor.jpg
Mote & trender

TEST: De beste treningsveskene våre

06 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mote & trender

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

06 jun 2019
yogatights blacc
Mote & trender

Slik velger du yogatights

06 jun 2019
Superga 2750
Mote & trender

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

30 may 2019
Saint Loye
Mote & trender

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mote & trender

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

29 may 2019
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

28 may 2019
Teva Hurricane
Mote & trender

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

27 may 2019
segling
Mote & trender

Guide: Kle deg riktig for seiling

27 may 2019
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

24 may 2019
yogatights header
Mote & trender

Test: Vårens mest komfortable yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi
Mote & trender

Hyll Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1
Mote & trender

Test! Så bra er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mote & trender

11 treningstights med lommer

16 may 2019
Nike
Mote & trender

Fotballfest med de nye plaggene fra Nike

16 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mote & trender

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

14 may 2019
Test löpartröjor
Mote & trender

Vi har testet fem nye løpetrøyer til menn 2019

13 may 2019
Nike
Mote & trender

Danseren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego tar ekstreme moves"

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mote & trender

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

11 may 2019
Header löpartröjor dam
Mote & trender

Sesongens beste løpetrøyer til henne

07 may 2019
Epic React
Mote & trender

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
Nike Icon Clash
Mote & trender

Nyhetene fra Nike gir oss surfevibber

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Mote & trender

9 trendy solbriller for sommeren 2019

06 may 2019
Nike Tech pack
Mote & trender

Plaggene fra Nike Tech Pack som du ikke vil gå glipp av

06 may 2019
Test av regnjackor
Mote & trender

Test! De 3 beste regnjakkene til ham 2019

06 may 2019
Adidas trailskor
Mote & trender

Proffene tester terrengsko fra Adidas

04 may 2019
Peak Performance skaljackor
Mote & trender

Nytt og vanntett fra Peak Performance

04 may 2019
Fotbollsskor header
Mote & trender

Fotballskoene til juniorer som er best i test

03 may 2019
Löparbh 2019
Mote & trender

Test: Sports-BH'er til løping 2019

02 may 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor
Mote & trender

Forskjellen mellom fotballsko beregnet for kunst- og naturgress

01 may 2019
Header-baddräkter.jpg
Mote & trender

Test! Den beste badedrakten til svømming

30 apr 2019
Header_DAM.jpg
Mote & trender

Regnjakkene til henne som er best i test

26 apr 2019
more news
Asics header

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

Hvor store skal løpeskoene mine være? Hvor stramt skal de sitte? Og hvordan skal de oppleves i hælen? Eksperten fra Asics svarer på alle spørsmål rundt løpesko og passform!

1 dag siden
Mote & trender
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

Du er helt sikkert ute etter et par stabile løpesko hvis du har blitt fortalt at du pronerer. Vårt testpanel har løpt i 5 ekstra dempede og stabile modeller for å se hvilken modell som kan støtte deg i løpesporet.

3 dager siden
Mote & trender
Adidas Pulseboost HD

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

Snart er den her. Lanseringen av Adidas sin nye modell Pulseboost HD nærmer seg, og vi har smugstartet lanseringen med et forhåndsintervju!

19 jun 2019
Mote & trender
puma hybrid

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

Sportamores store SOMMERSALG er i gang. Sjekk ut disse gullkornene og begi deg ut på løpetur.

16 jun 2019
Mote & trender
Birkenstock rosa

Slik tar du vare på dine Birkenstock

Birkenstock er en klassiker når det kommer til gode, ergonomiske og fine sandaler. Skoene er av høy kvalitet, og det finnes noen knep for at de skal holde så lenge som mulig.

14 jun 2019
Mote & trender
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

Alle som har seilet i norsk farvann vet at sommeren aldri er feilfri. Det er på tide å gå til innkjøp av en vanntett seilerjakke nå som seilersesongen er i gang. Dette skal du tenke på.

08 jun 2019
Mote & trender
Nike träningssko

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

Nike beskriver nyheten Varsity Compete TR 2 som en skomodell med godt grep og stabilitet, og som egner seg til de fleste anledninger. Vi lot PT-en Chand Smith svette i de nye skoene for å se om modellen holder hva de lover. Så bra er modellen, ifølge ham!

06 jun 2019
Mote & trender
Kari Traa

Guide: Velg riktig treningsveske

Plass til matpakke og laptop? Ryggsekk eller skulderveske? Slik finner du treningsvesken med de riktige funksjonene for deg.

06 jun 2019
Mote & trender
header-väskor.jpg

TEST: De beste treningsveskene våre

En bra treningsveske kan gjøre det lettere for deg med jobb, trening, pendling og alt det innebærer. Vi har testet åtte ulike treningsvesker, se hvilken som passer best til deg!

06 jun 2019
Mote & trender
Nike Pegasus 36 2

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

Den nyeste oppdateringen av Nike-klassikeren Pegasus har landet! Modellen er lettere, raskere og finere enn noensinne.

06 jun 2019
Mote & trender
yogatights blacc

Slik velger du yogatights

Når du utøver yoga skal du aldri føle deg hindret i bevegelsene dine, derfor bør du stille høye krav til tightsen du har på deg. Her er detaljene du skal se etter når du velger yogatights.

06 jun 2019
Mote & trender
Superga 2750

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

Trendy sneakers som er vennlige mot lommeboken og som aldri går av moten, vi snakker selvfølgelig om tøyskoene fra Superga. Her er historien bak merket og de tre mest populære modellene du ikke vil gå glipp av.

30 may 2019
Mote & trender
Saint Loye

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

Lengter du etter varme rideturer på sommeren? Maksimer opplevelsen for deg og hesten din i riktig ridebukse. Eksperten forklarer hvordan du skal tenke rundt valg av passform, forsterkninger og ikke minst hvordan du vasker buksen for lang holdbarhet.

29 may 2019
Mote & trender
Löparskor Barn Sacony

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

Vær snill med føttene til barna dine og gjør lekingen utendørs til en fryd i et par løpesko. Eksperten forklarer hvorfor det er like viktig med løpesko til barn som til voksne.

29 may 2019
Mote & trender
Nike

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

Trenger treningsgarderoben din ny stilinspirasjon? Her får du stylistens beste tips til hvordan du kler deg trendy på treningsøkten i sommer!

28 may 2019
Mote & trender