Regnställ

TEST: Vårens regntøy til barna

Vår og regn går hånd i hånd! Barna trenger slitesterke klær når de leker utendørs. I denne testen utfordrer vi derfor seks forskjellige regntøy, for å se hvor bra de beskytter mot vann.

Om det er noen som elsker å være ute, så er det de minste i familien. Regnfulle dager innebærer nesten alltid glade miner. Det er uendelig med muligheter ute, som å bake sølekaker eller hoppe i store vannpytter. Men for å unngå å bli våt, så gjelder det å ha bra klær som tåler regnet. 

Vi har samlet sammen en haug med regntøy med ulike funksjoner, for å gjøre det lettere når dere foreldre skal gå til innkjøp av nytt regntøy til barna.  

For å få en liten oversikt over hvor mye vann klærne tåler, kan du få hjelp av måleenheten vannsøyle. Det viser hvor mye vann klærne tåler før de blir våte og tar inn vann. Tenk at klær som har en høy verdi også kan bety at de er litt tykkere og ikke gir like mye ventilasjon. 

Slik måles vannsøyle: 

  • Minst 3 000 mm = Her beskytter klærne mot regn for en kort tid. 
  • Minst 5 000 mm = Her beskytter klærne mot kraftig regn. 
  • Minst 8 000 mm = Her kan barnet både sitte på vått underlag samt at klærne beskytter mot kraftig regn. 
  • Minst 12 000 mm = Høy beskyttelse mot ekstreme værforhold. Beskytter mot kraftig regn og lengre tid i vannpytter. 

TEST AV:

Didriksson

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 849 kroner.

Finnes i fargene: ,  og .

Materiale: Galon med PFC-fri impregnering. 

Vannsøyle: 8 000 millimeter. 

Fôret? Ja. 

Testpanelet sier:

Er du ute etter varmt og tålelig regntøy med smarte funksjoner, bør du satse på dette regntøyet. Detaljer som den ekstra forsterkningen ved knærne og at galonmaterialet fortsetter en desimeter innenfor buksebena og innenfor armslutten, er noe testpanelet verdsetter høyt ved Boardman Fleece Linded Rainsuit. 

Hvis du kombinerer med votter i galon som går langt opp på armene, er du sikker på at barnet holder seg tørt hvis han eller hun plutselig får lyst til å duppe hele armen i en vannpytt. Derimot savnes ekstra forsterkninger på rumpa, noe som gjorde det vanskelig for motstandskraften da en av testerne valgte å sette seg ned i en stor vanndam. 

– En ting som nesten er for godt til å være sant, er at fleecefôret ikke krøller seg! sier en av foreldrene i testpanelet. 

Dette regntøyet med fleeceoverdel og sveisede sømmer anbefales både på høsten, våren og varme vinterdager siden det er veldig slitesterkt. Ved minusgrader kan du sikre med noen ekstra lag under. Foreldrene til våre minitestere gir et stort pluss for mange velplasserte reflekser og for hetta som kan strammes rundt hodet. På denne modellen mener derimot testpanelet vårt at den lille "caps-skjermen" er litt for kort til å kunne beskytte ansiktet nok når det regner kraftig. Stort pluss for at den vannavvisende utsiden er PFC-fri! 


TEST AV:

Reima

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 599 kroner.

Finnes i fargene: ,  og .

Materiale: Polyester med PVC-fri impregnering.

Vannsøyle: 8 000 millimeter.

Fôret? Nei. 

Testpanelet sier:  

Er du ute etter et fint, slitesterkt og prisgunstig regntøy til de minste i familien? Da har du kommet riktig. Testerne vurderer det som et sett som du får på uten protester fra de minste i familien, takket være det enkle designet og fargerike, herlige kulørene som barna liker ekstra godt. 

– Dette regntøyet er et av de fineste familien har sett. Treåringen likte det med en gang og har også ved et tilfelle spurt om hun kan sove i det, sier foreldrene til en av minitesterne.

Regntøyet oser god kvalitet og det virker som det tåler all slags regnvær, uansett om man må komplettere med flere lag om barnet ikke skal fryse når det er kaldt ute. De justerbare båndene er der for å hjelpe til dersom du trenger en ekstra genser under selene når du regulerer passformen, og det er god plass til tykke klær under.

Det verdsettes høyt at fotstroppene kan byttes ut, siden de har en tendens til å gå av. Takket være de sveisede sømmene, kan barnet sette seg ned på vått underlag uten å bli våt med en gang, men litt ekstra forskning ved knærne hadde ikke vært feil, mener testpanelet. For at barna skal få på seg regntøyet og stramme til mansjettene rundt hendene og bena, må dere foreldre hjelpe til en del. Selv om man som treåring kommer ganske langt på egenhånd, kan det være litt vanskelig. Testerne gir et stort pluss for at regntøyet kan vaskes i maskin og for at materialet er giftfritt! 


TEST AV:

Tretorn

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 499 kroner

Finnes i fargene: ,  og 

Materiale: Polyuretan fritt fra PVC.

Vannsøyle: 3 000 millimeter. 

Fôret? Nei.

Testpanelet sier:

Dette er et superfint og enkelt regntøy som gir en litt mer sporty look! I og med at dette er et lett regntøy, er det også litt mer ettersittende og har enkle funksjoner for at det skal være lett å bære med seg. 

Passformen er litt kroppsnær og det kan bli vanskelig å få plass til ekstra lag under. Det skaper derimot ingen større problemer, siden denne modellen passer best på den varmeste årstiden. Takket være at jakken kan pakkes sammen til en liten pakkbar veske, blir dette regntøyet en redder i nøden på reisen. Selv om barnet mest sannsynlig har det på seg, så er det smidig å pakke med seg!  

– Jeg tror dette blir en av sesongens favoritter for vår four-year-fashionista! Det er allerede fastslått at det ikke må regne for at man skal bruke settet, og da er det også fint at det egner seg like bra for bruk inne som utendørs, sier en av foreldrene.

Som forelder får du litt hjelp av det fine designet når du skal ta på barnet ditt dette settet. Hvis du skal ta på tykkere vintervotter over armslutten, anbefaler testpanelet at du tar store votter som går litt opp på armene. Når det kommer til å holde barnet ditt varmt og tørt, så er det vind- og vanntette materialet samt den vannavvisende glidelåsen to av de viktigste funksjonene. 


TEST AV:

Molo

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 599 kroner. 

Finnes i fargene:  og 

Materiale: Polyuretan fritt fra PFC 

Vannsøyle: 5 000 millimeter. 

Fôret? Nei. 

Testpanelet sier: 

Det letteste og sommerligste regntøyet i testen, i og med at modellen savner fôring på innsiden. Testerne anbefaler å bruke Zet Rainset på vårens varmeste måneder, siden det passer best i kombinasjon med tynne klesplagg under.  

Når det kommer til hvor bra regntøyet beskytter mot regn, bør de kraftigste regnskurene unngås. Duskregn og lettere regnskurer er derimot ingen problem. 

– Siden buksa ikke har seler, så er modellen veldig lett å ta av og på, til og med for de små barna. Det er noe vi liker ekstra mye siden vi sparer et par minutter på morgenen, sier en av foreldrene i testen.

Regntøyet hylles for bra passform, selv om testerne skulle ønske det var en bedre måte å tilpasse strikket i midjen mer individuelt. Nå er den ikke justerbar, noe som blir litt problematisk når barnet vokser. 

Som et lettere regntøy skaper denne modellen rom for mobilitet og lek. Den avtagbare hetta beskytter ansiktet mot regn ved hjelp av det lille strikket som går rundt ansiktet. Kult at Molo inkluderer reflekser i arbeidet med designet, som store stjerner på bena og på ryggen. Hvis du vil at barnet skal være ekstra synlig, kan du satse på den sølvfargede modellen. For dere som skal ut på en dagstur, er dette et klassisk og prisgunstig regntøy som fint kan pakkes ned i den lille ryggsekken!  


TEST AV:

Didriksson

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 599 kroner. 

Finnes i fargene: ,  og .

Materiale: 100% galon. 

Vannsøyle: 8 000 millimeter. 

Fôret? Nei. 

Testpanelet sier:

Dette ufôrede og smarte regntøyet er en perle og perfekt når det sludder eller regner, siden det faktisk er mulig å få flere lag under. På kalde dager kunne det fortsatt vært fint med litt fôring på innsiden, mener en del av foreldrene i testen, selv om det også er en fordel at modellen kan brukes på sommeren.  

Hva er det da som gjør dette regntøyet så bra? Jo, detaljene. Regntøyet har sveisede sømmer og en innebygd kanal på innsiden, hvor eventuelt vann kan renne av før det berører klærne. Utenom det, så har denne modellen også avtagbare fotstropper og mange reflekser på godt synlige plasser. Selv om en av testerne krøp rundt i store vannpytter, var det ingen problem for denne rakkeren, som også har en kant i galon på innsiden av bena og rundt kanten på jakken, som fungerer som ekstra beskyttelse mot vann.  

– Det finnes nok regntøy som er tynnere og litt lettere, men i denne modellen merker jeg at vanntettheten er såpass overbevisende at det føles som et vinnende plagg!  

Det er ingen tvil om at dette regntøyet er utformet for barn i bevegelse og som leker. Ved hjelp av regulerbare skulderstropper, virker det som at settet kan passe selv om barnet vokser, og det lille fleecefôret ved kragen er en omtenksom detalj når du skal dra glidelåsen helt opp. Pluss for at man kan regulere bredden på armene med små knapper, dersom du vil at jakken skal sitte mer etter!


TEST AV:

Lindberg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 699 kroner.

Materiale: 100 % polyuretan. 

Finnes i fargene:   og 

Vannsøyle: 8 000 millimeter. 

Fôret? Ja. 

Testpanelet sier: 

Regner det og er kaldt ute? Da er dette en fin regndress som hylles for fine farger og at den faktisk holder vannet ute. En av fordelene ved dressen, er den fôrede innsiden i fleece som gjør at modellen nesten kan brukes året rundt. 

Som foreldre må du hjelpe til en del med påkledningen, siden fleecen kan krølle seg litt når dressen skal på. Hvis du ønsker regnbeskyttelse som barnet kan vokse i, så anbefaler våre testere at du tar en litt større størrelse, og heller bruke flere lag under.

– Testpersonen så ut til å trives til tross for den litt strammere passformen, og tok testen på fullt alvor. Testpersonen la seg raskt i horisontal stilling i den nærmeste vanndammen, sier en i testfamiliene. 

Når det kommer til vanntetthet, virker ikke det som et problem for denne dressen, som takket være stramme mansjetter og sveisede sømmer beskytter mot vann selv etter mange timer med lek. Regndressen får plusspoeng for avtagbare fotstropper, som det er lett å justere etter størrelse, og for store synlige reflekser. Et lite minus for at den er litt stram ved halsen, men det veies opp ved at den er mykt fôret oppe ved kragen. Det er derfor ingen risiko for gnaging eller irritasjon! 


LES MER:

 Tilbake

News Feed

Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

2 dager siden
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

4 dager siden
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

4 dager siden
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

4 dager siden
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

6 dager siden
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

6 dager siden
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

6 dager siden
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

6 dager siden
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

13 oct 2019
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

08 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mote & trender

Det viktigste når du kjøper en dunjakke

08 oct 2019
Global_FW16_I4A1852_A4.png
Mote & trender

Jakken alle bør ha

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mote & trender

Minitest: Vi har prøvd nyheten Polar Ignite!

04 oct 2019
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

02 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Mote & trender

Sesongens beste høstjakker og parkas

02 oct 2019
Inomhusskor för damer
Mote & trender

Test: 6 hurtige innendørssko til damer

29 sep 2019
Test inomhusskor
Mote & trender

Test! Våre beste innendørssko til innebandy og håndball

29 sep 2019
löparjackor dam test
Mote & trender

Løpejakkene for kvinner som er best i test

25 sep 2019
Stay in place header
Mote & trender

Velg riktig sports-BH etter kroppsfasongen din

25 sep 2019
Adriana Lima Puma
Mote & trender

Topp 3 heteste treningstrendene akkurat nå

24 sep 2019
Löparjackor test herr
Mote & trender

Løpejakker for menn som er best i test!

24 sep 2019
craft springa i regn
Mote & trender

Slik skal du kle deg når du løper i regn, vind, snø og kulde

24 sep 2019
My shelter
Mote & trender

Test! Så bra er den nye regnjakken My Shelter fra Adidas

20 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Mote & trender

Nye Hövding 3 – sikrere, bedre og mer komfortabel

19 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka
Mote & trender

Dette trenger du når barna skal på høsttur

18 sep 2019
Salomon imagebild
Mote & trender

Alt du bør vite om terrengsko!

17 sep 2019
Reima regnkläder barn
Mote & trender

Regntøy til barn uten giftige stoffer – ja, takk!

16 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8
Mote & trender

Test! Asics Gel-Rocket 6 – en vinner innendørs!

10 sep 2019
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Mote & trender

Moteriktig i sett! Her er sesongens mest trendy treningsklær

05 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin
Mote & trender

Minitest: Treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Nike Joyride Run Flyknit
Mote & trender

Vi har testet Joyride Run Flyknit, den nye løpeskoen fra Nike

31 aug 2019
more news
Asics reflex

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

Når du løper om høsten og vinteren er det ikke bare klærne som er viktige. Du må også passe på at du er synlig, og det løser du enkelt med en refleks. Slik gjør du for å løpe trygt i mørket.

2 dager siden
Mote & trender
Tights med hög midja

Stor test av tights med høy midje

Er det noe vi elsker mer enn tights med høy midje? Her er sesongens beste modeller fra blant annet Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

4 dager siden
Mote & trender
reima vinter

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

Det er ikke alltid like lett å velge yttertøy til de små i henhold til de forskjellige årstidene. Når det begynner å bli kaldt ute, er det viktig å kle barnet på riktig måte for at det skal være morsomt å være ute – uten at kulda ødelegger.

4 dager siden
Mote & trender
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

12. oktober gikk Eliud Kipchoge inn i historien. Han ble nemlig den første i verden til å løpe et maraton under to timer – og han gjorde det i løpesko fra Nike.

4 dager siden
Mote & trender
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

Alle som elsker høsten og vinteren vet at ull- og superundertøy passer like bra i sofaen som i skibakken. Ull- og superundertøy er sesongens deiligste, varmeste og koseligste plagg, men hvordan skal de egentlig vaskes?

6 dager siden
Mote & trender
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

Det er på tide å kle deg riktig på føttene hvis du vil unngå å fryse. Her er støvlene du helst vil ha denne sesongen!

6 dager siden
Mote & trender
Heade trail

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

Sportamore sitt testpanel har prøvd terrengsko fra Nike, Salomon, Asics og Icebug. Her er terrengskoene for deg som ser etter maksimal komfort, stabilitet og feste!

6 dager siden
Mote & trender
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

Det kan være vanskelig å finne den riktige vinterdressen, men ingen grunn til bekymring! Vårt mini-testpanel hjelper deg. Her er vinterdressene som er best i test.

6 dager siden
Mote & trender
Svea Boots header

Test: 3 trendy støvler fra Svea

Høsten og vinterens heteste trend er støvler fra Svea. Her er tre modeller som gjør deg trendy, varm og komfortabel om vinteren!

13 oct 2019
Mote & trender
Header_DAM.png

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

Så fort det blir kaldere ute behøver du bedre og varmere yttertøy for at du skal unngå å fryse. Er det på tide å skaffe en ny linerjakke? Vårt solide testpanel hjelper deg å finne riktig modell.

11 oct 2019
Mote & trender
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

En dunjakke er et klassisk ytterplagg som finnes i så og si hvert eneste hjem i de nordiske landene. Selv om detaljene varierer mellom modellene, har de et par ting til felles: de varmer, er fine og er lette å like. Her er tre jakketrender fra Reebok som du ikke vil gå glipp av.

11 oct 2019
Mote & trender
linerjackor herr

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

En linerjakke er et plagg som passer minst like bra som et mellomlag under en parkas som den gjør alene. Testpanelet til Sportamore har prøvd fire fine modeller i dun og syntet.

11 oct 2019
Mote & trender
Parkas

Best i test! Sesongens parkaser til ham

Kaldere temperaturer krever tykkere ytterplagg. Her er sesongens parkaser til menn som holder deg både fin og varm.

10 oct 2019
Mote & trender
trailskor herr

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

Ta utfordringen og løp i terreng! Her er våre beste terrengsko fra Salomon, Icebug, Nike og Adidas.

09 oct 2019
Mote & trender
The puffer jacket

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

Det er på tide å hente inspirasjon fra Korea og la de puffy dunjakkene varme nedover mot leggene. Her er jakketrenden som holder deg varm og trendy.

09 oct 2019
Mote & trender