Regnställ

TEST: Vårens regntøy til barna

Vår og regn går hånd i hånd! Barna trenger slitesterke klær når de leker utendørs. I denne testen utfordrer vi derfor seks forskjellige regntøy, for å se hvor bra de beskytter mot vann.

Om det er noen som elsker å være ute, så er det de minste i familien. Regnfulle dager innebærer nesten alltid glade miner. Det er uendelig med muligheter ute, som å bake sølekaker eller hoppe i store vannpytter. Men for å unngå å bli våt, så gjelder det å ha bra klær som tåler regnet. 

Vi har samlet sammen en haug med regntøy med ulike funksjoner, for å gjøre det lettere når dere foreldre skal gå til innkjøp av nytt regntøy til barna.  

For å få en liten oversikt over hvor mye vann klærne tåler, kan du få hjelp av måleenheten vannsøyle. Det viser hvor mye vann klærne tåler før de blir våte og tar inn vann. Tenk at klær som har en høy verdi også kan bety at de er litt tykkere og ikke gir like mye ventilasjon. 

Slik måles vannsøyle: 

  • Minst 3 000 mm = Her beskytter klærne mot regn for en kort tid. 
  • Minst 5 000 mm = Her beskytter klærne mot kraftig regn. 
  • Minst 8 000 mm = Her kan barnet både sitte på vått underlag samt at klærne beskytter mot kraftig regn. 
  • Minst 12 000 mm = Høy beskyttelse mot ekstreme værforhold. Beskytter mot kraftig regn og lengre tid i vannpytter. 

TEST AV:

Didriksson

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 849 kroner.

Finnes i fargene: ,  og .

Materiale: Galon med PFC-fri impregnering. 

Vannsøyle: 8 000 millimeter. 

Fôret? Ja. 

Testpanelet sier:

Er du ute etter varmt og tålelig regntøy med smarte funksjoner, bør du satse på dette regntøyet. Detaljer som den ekstra forsterkningen ved knærne og at galonmaterialet fortsetter en desimeter innenfor buksebena og innenfor armslutten, er noe testpanelet verdsetter høyt ved Boardman Fleece Linded Rainsuit. 

Hvis du kombinerer med votter i galon som går langt opp på armene, er du sikker på at barnet holder seg tørt hvis han eller hun plutselig får lyst til å duppe hele armen i en vannpytt. Derimot savnes ekstra forsterkninger på rumpa, noe som gjorde det vanskelig for motstandskraften da en av testerne valgte å sette seg ned i en stor vanndam. 

– En ting som nesten er for godt til å være sant, er at fleecefôret ikke krøller seg! sier en av foreldrene i testpanelet. 

Dette regntøyet med fleeceoverdel og sveisede sømmer anbefales både på høsten, våren og varme vinterdager siden det er veldig slitesterkt. Ved minusgrader kan du sikre med noen ekstra lag under. Foreldrene til våre minitestere gir et stort pluss for mange velplasserte reflekser og for hetta som kan strammes rundt hodet. På denne modellen mener derimot testpanelet vårt at den lille "caps-skjermen" er litt for kort til å kunne beskytte ansiktet nok når det regner kraftig. Stort pluss for at den vannavvisende utsiden er PFC-fri! 


TEST AV:

Reima

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 599 kroner.

Finnes i fargene: ,  og .

Materiale: Polyester med PVC-fri impregnering.

Vannsøyle: 8 000 millimeter.

Fôret? Nei. 

Testpanelet sier:  

Er du ute etter et fint, slitesterkt og prisgunstig regntøy til de minste i familien? Da har du kommet riktig. Testerne vurderer det som et sett som du får på uten protester fra de minste i familien, takket være det enkle designet og fargerike, herlige kulørene som barna liker ekstra godt. 

– Dette regntøyet er et av de fineste familien har sett. Treåringen likte det med en gang og har også ved et tilfelle spurt om hun kan sove i det, sier foreldrene til en av minitesterne.

Regntøyet oser god kvalitet og det virker som det tåler all slags regnvær, uansett om man må komplettere med flere lag om barnet ikke skal fryse når det er kaldt ute. De justerbare båndene er der for å hjelpe til dersom du trenger en ekstra genser under selene når du regulerer passformen, og det er god plass til tykke klær under.

Det verdsettes høyt at fotstroppene kan byttes ut, siden de har en tendens til å gå av. Takket være de sveisede sømmene, kan barnet sette seg ned på vått underlag uten å bli våt med en gang, men litt ekstra forskning ved knærne hadde ikke vært feil, mener testpanelet. For at barna skal få på seg regntøyet og stramme til mansjettene rundt hendene og bena, må dere foreldre hjelpe til en del. Selv om man som treåring kommer ganske langt på egenhånd, kan det være litt vanskelig. Testerne gir et stort pluss for at regntøyet kan vaskes i maskin og for at materialet er giftfritt! 


TEST AV:

Tretorn

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 499 kroner

Finnes i fargene: ,  og 

Materiale: Polyuretan fritt fra PVC.

Vannsøyle: 3 000 millimeter. 

Fôret? Nei.

Testpanelet sier:

Dette er et superfint og enkelt regntøy som gir en litt mer sporty look! I og med at dette er et lett regntøy, er det også litt mer ettersittende og har enkle funksjoner for at det skal være lett å bære med seg. 

Passformen er litt kroppsnær og det kan bli vanskelig å få plass til ekstra lag under. Det skaper derimot ingen større problemer, siden denne modellen passer best på den varmeste årstiden. Takket være at jakken kan pakkes sammen til en liten pakkbar veske, blir dette regntøyet en redder i nøden på reisen. Selv om barnet mest sannsynlig har det på seg, så er det smidig å pakke med seg!  

– Jeg tror dette blir en av sesongens favoritter for vår four-year-fashionista! Det er allerede fastslått at det ikke må regne for at man skal bruke settet, og da er det også fint at det egner seg like bra for bruk inne som utendørs, sier en av foreldrene.

Som forelder får du litt hjelp av det fine designet når du skal ta på barnet ditt dette settet. Hvis du skal ta på tykkere vintervotter over armslutten, anbefaler testpanelet at du tar store votter som går litt opp på armene. Når det kommer til å holde barnet ditt varmt og tørt, så er det vind- og vanntette materialet samt den vannavvisende glidelåsen to av de viktigste funksjonene. 


TEST AV:

Molo

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 599 kroner. 

Finnes i fargene:  og 

Materiale: Polyuretan fritt fra PFC 

Vannsøyle: 5 000 millimeter. 

Fôret? Nei. 

Testpanelet sier: 

Det letteste og sommerligste regntøyet i testen, i og med at modellen savner fôring på innsiden. Testerne anbefaler å bruke Zet Rainset på vårens varmeste måneder, siden det passer best i kombinasjon med tynne klesplagg under.  

Når det kommer til hvor bra regntøyet beskytter mot regn, bør de kraftigste regnskurene unngås. Duskregn og lettere regnskurer er derimot ingen problem. 

– Siden buksa ikke har seler, så er modellen veldig lett å ta av og på, til og med for de små barna. Det er noe vi liker ekstra mye siden vi sparer et par minutter på morgenen, sier en av foreldrene i testen.

Regntøyet hylles for bra passform, selv om testerne skulle ønske det var en bedre måte å tilpasse strikket i midjen mer individuelt. Nå er den ikke justerbar, noe som blir litt problematisk når barnet vokser. 

Som et lettere regntøy skaper denne modellen rom for mobilitet og lek. Den avtagbare hetta beskytter ansiktet mot regn ved hjelp av det lille strikket som går rundt ansiktet. Kult at Molo inkluderer reflekser i arbeidet med designet, som store stjerner på bena og på ryggen. Hvis du vil at barnet skal være ekstra synlig, kan du satse på den sølvfargede modellen. For dere som skal ut på en dagstur, er dette et klassisk og prisgunstig regntøy som fint kan pakkes ned i den lille ryggsekken!  


TEST AV:

Didriksson

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 599 kroner. 

Finnes i fargene: ,  og .

Materiale: 100% galon. 

Vannsøyle: 8 000 millimeter. 

Fôret? Nei. 

Testpanelet sier:

Dette ufôrede og smarte regntøyet er en perle og perfekt når det sludder eller regner, siden det faktisk er mulig å få flere lag under. På kalde dager kunne det fortsatt vært fint med litt fôring på innsiden, mener en del av foreldrene i testen, selv om det også er en fordel at modellen kan brukes på sommeren.  

Hva er det da som gjør dette regntøyet så bra? Jo, detaljene. Regntøyet har sveisede sømmer og en innebygd kanal på innsiden, hvor eventuelt vann kan renne av før det berører klærne. Utenom det, så har denne modellen også avtagbare fotstropper og mange reflekser på godt synlige plasser. Selv om en av testerne krøp rundt i store vannpytter, var det ingen problem for denne rakkeren, som også har en kant i galon på innsiden av bena og rundt kanten på jakken, som fungerer som ekstra beskyttelse mot vann.  

– Det finnes nok regntøy som er tynnere og litt lettere, men i denne modellen merker jeg at vanntettheten er såpass overbevisende at det føles som et vinnende plagg!  

Det er ingen tvil om at dette regntøyet er utformet for barn i bevegelse og som leker. Ved hjelp av regulerbare skulderstropper, virker det som at settet kan passe selv om barnet vokser, og det lille fleecefôret ved kragen er en omtenksom detalj når du skal dra glidelåsen helt opp. Pluss for at man kan regulere bredden på armene med små knapper, dersom du vil at jakken skal sitte mer etter!


TEST AV:

Lindberg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 699 kroner.

Materiale: 100 % polyuretan. 

Finnes i fargene:   og 

Vannsøyle: 8 000 millimeter. 

Fôret? Ja. 

Testpanelet sier: 

Regner det og er kaldt ute? Da er dette en fin regndress som hylles for fine farger og at den faktisk holder vannet ute. En av fordelene ved dressen, er den fôrede innsiden i fleece som gjør at modellen nesten kan brukes året rundt. 

Som foreldre må du hjelpe til en del med påkledningen, siden fleecen kan krølle seg litt når dressen skal på. Hvis du ønsker regnbeskyttelse som barnet kan vokse i, så anbefaler våre testere at du tar en litt større størrelse, og heller bruke flere lag under.

– Testpersonen så ut til å trives til tross for den litt strammere passformen, og tok testen på fullt alvor. Testpersonen la seg raskt i horisontal stilling i den nærmeste vanndammen, sier en i testfamiliene. 

Når det kommer til vanntetthet, virker ikke det som et problem for denne dressen, som takket være stramme mansjetter og sveisede sømmer beskytter mot vann selv etter mange timer med lek. Regndressen får plusspoeng for avtagbare fotstropper, som det er lett å justere etter størrelse, og for store synlige reflekser. Et lite minus for at den er litt stram ved halsen, men det veies opp ved at den er mykt fôret oppe ved kragen. Det er derfor ingen risiko for gnaging eller irritasjon! 


LES MER:

 Tilbake

News Feed

Icebug kängor och skor
Mote & trender

Gå trygt i piggsko fra Icebug

2 dager siden
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mote & trender

Stor test: Trygge vintersko med pigger

2 dager siden
test tofflor header
Mote & trender

Test: Tøfler til dame og herre

6 dager siden
ENG_W.png
Mote & trender

Stor test av treningsklokker!

6 dager siden
header julbild
Mote & trender

Sportamores julegavetips til hele familien

6 dager siden
Nike See my style
Mote & trender

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug
Mote & trender

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

03 dec 2019
header icebug
Mote & trender

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

01 dec 2019
ryggskydd
Mote & trender

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

30 nov 2019
skidhandskar test header
Mote & trender

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

28 nov 2019
icebug
Mote & trender

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

27 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mote & trender

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

27 nov 2019
Header reflexplagg
Mote & trender

TEST! 9 refleksplagg til løping

24 nov 2019
Skidjacka
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skijakke

23 nov 2019
underställ kari traa
Mote & trender

De 8 beste Black Friday-kuppene

21 nov 2019
Babolat
Mote & trender

Våre 7 beste Black Friday-kupp for ham

21 nov 2019
Nike Metcon 5
Mote & trender

7 svarte tilbud på Black Friday

21 nov 2019
garmin forerunner
Mote & trender

8 superkupp på Black Friday

21 nov 2019
Black Friday
Mote & trender

Black Friday – årets største shoppingfest!

21 nov 2019
nike glam dunk group shot
Mote & trender

Elsk 90-tallet med Nike Icon Clash

21 nov 2019
header black fridayfynd
Mote & trender

12 Black Friday-kupp for barn

20 nov 2019
Adidas tights
Mote & trender

8 superkupp for henne på Black Friday

20 nov 2019
K2 intervju header
Mote & trender

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

18 nov 2019
Test av goggles header
Mote & trender

Skibrillene som er best i test!

17 nov 2019
header.jpg
Mote & trender

Test: Teddy fleece til dame og herre

17 nov 2019
Alpint trend skidkläder
Mote & trender

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

14 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX
Mote & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

12 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mote & trender

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

12 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mote & trender

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

11 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mote & trender

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

08 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mote & trender

Alt du bør vite om vinterløpesko

06 nov 2019
Vintertights header
Mote & trender

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

03 nov 2019
Header padelskor
Mote & trender

Test: De beste padelskoene for ham

29 oct 2019
winterized header
Mote & trender

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mote & trender

Skal jeg løpe i underklær?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for menn

27 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

26 oct 2019
HEADER.jpg
Mote & trender

Best i test! Superundertøy

25 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mote & trender

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

24 oct 2019
more news
Icebug kängor och skor

Gå trygt i piggsko fra Icebug

Icebug er kjent for sko med verdensledende grep. Her finner du alt om deres vinterstøvler og sko som gir et suverent grep på glatta!

2 dager siden
Mote & trender
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stor test: Trygge vintersko med pigger

Det burde ikke være nødvendig å skli bortover gata bare fordi det er vinter – skaff deg heller noen solide og trygge tursko! Vi har testet de beste modellene, her er resultatet.

2 dager siden
Mote & trender
test tofflor header

Test: Tøfler til dame og herre

Finnes det noe bedre enn å ta på seg et par fluffy tøfler når det er kaldt ute? Skulle ikke tro det! Testpanelet vårt har testet ut sesongens beste tøfler. Her er deres mening!

6 dager siden
Mote & trender
ENG_W.png

Stor test av treningsklokker!

Hadde det ikke vært fint med en egen, bærbar PT som blir med deg på alt fra trening på treningssenteret til løpeturen og gåturen til bussen? Med en treningsklokke på armen, er det akkurat det du får! Her har testerne prøvd treningsklokker fra Garmin, Suunto og Polar.

6 dager siden
Mote & trender
header julbild

Sportamores julegavetips til hele familien

Julenissen letter snart fra Nordpolen med reinsdyrene sine for å reise land og strand med julegaver. Vet du ikke hva du skal kjøpe enda? Ta det med ro, vi har satt sammen en julegaveguide med mange tips.

6 dager siden
Mote & trender
Nike See my style

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

Det er viktig at du er synlig når du løper i mørket, men det behøver ikke gå utover stilen. Stylisten Isabelle Håwi vet hvordan du kan kombinere sikkerhet og en trendy look!

03 dec 2019
Mote & trender
Vinterkängor Icebug

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

Vet du ikke hva du skal kjøpe til mamma, pappa, søster eller kjæreste i julegave? Frykt ikke – vi har et supertips! Kjøp et par vinterstøvler som både varmer og settes pris på! Kan det bli bedre?

03 dec 2019
Mote & trender
header icebug

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

Icebug er kjent for sine terrengsko med ekstremt høyt prestasjonsnivå. Derfor er det ikke så rart at vinterløpeskoene deres også imponerer. Sportamore sitt testpanel har løpt i de fire hotteste modellene for kvinner og menn.

01 dec 2019
Mote & trender
ryggskydd

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

Ryggbeskyttelse er en smart investering når du skal stå på ski eller snowboard, da med tanke på sikkerheten. Tenk på dette før du slår til.

30 nov 2019
Mote & trender
skidhandskar test header

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

Du kan leie ski og staver der du er, men skihansker er det vanskeligere med. For å gjøre shoppingen din litt enklere, har testpanelet til Sportamore kjørt nedover skibakken i sesongens beste modeller. Dette mener testpanelet om skihanskene fra Helly Hansen, Peak Performance, Wear Colour, Bula og Kombi.

28 nov 2019
Mote & trender
icebug

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

Du må ikke slutte å løpe utendørs bare fordi gatene er glatte og tildekket av snø. Kjøp løpesko med pigger, da kan du kan løpe trygt helt til våren er her.

27 nov 2019
Mote & trender
Adidas Ultraboost 20

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

6. desember 2019 er endelig den neste hyllede versjonen av Adidas Ultraboost her, og vi har tatt en sniktitt på den! Her er alt du vil vite om løpeskoen, som er minst like elsket som en sneaker.

27 nov 2019
Mote & trender
Header reflexplagg

TEST! 9 refleksplagg til løping

Det er kjempeviktig med reflekser når du beveger deg utendørs når det er mørkt. Vi har testet sesongens refleksplagg og utstyr som egner seg til løping – takler produktene løping i mørket?

24 nov 2019
Mote & trender
Skidjacka

Guide: Slik finner du riktig skijakke

En skijakke er så mye mer enn bare en jakke du bruker når du står på ski. Avhengig av hvor du er på fjellet, bør du se etter ulike detaljer og modeller. Her er alt du trenger å vite om skijakker!

23 nov 2019
Mote & trender
underställ kari traa

De 8 beste Black Friday-kuppene

Under Black Friday svømmer det over av reduserte priser på Sportamore! Er det vanskelig å bestemme seg for hva du skal bestille? Her er favorittene!

21 nov 2019
Mote & trender