Regnställ

TEST: Vårens regntøy til barna

Vår og regn går hånd i hånd! Barna trenger slitesterke klær når de leker utendørs. I denne testen utfordrer vi derfor seks forskjellige regntøy, for å se hvor bra de beskytter mot vann.

Om det er noen som elsker å være ute, så er det de minste i familien. Regnfulle dager innebærer nesten alltid glade miner. Det er uendelig med muligheter ute, som å bake sølekaker eller hoppe i store vannpytter. Men for å unngå å bli våt, så gjelder det å ha bra klær som tåler regnet. 

Vi har samlet sammen en haug med regntøy med ulike funksjoner, for å gjøre det lettere når dere foreldre skal gå til innkjøp av nytt regntøy til barna.  

For å få en liten oversikt over hvor mye vann klærne tåler, kan du få hjelp av måleenheten vannsøyle. Det viser hvor mye vann klærne tåler før de blir våte og tar inn vann. Tenk at klær som har en høy verdi også kan bety at de er litt tykkere og ikke gir like mye ventilasjon. 

Slik måles vannsøyle: 

  • Minst 3 000 mm = Her beskytter klærne mot regn for en kort tid. 
  • Minst 5 000 mm = Her beskytter klærne mot kraftig regn. 
  • Minst 8 000 mm = Her kan barnet både sitte på vått underlag samt at klærne beskytter mot kraftig regn. 
  • Minst 12 000 mm = Høy beskyttelse mot ekstreme værforhold. Beskytter mot kraftig regn og lengre tid i vannpytter. 

TEST AV:

Didriksson

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 849 kroner.

Finnes i fargene: ,  og .

Materiale: Galon med PFC-fri impregnering. 

Vannsøyle: 8 000 millimeter. 

Fôret? Ja. 

Testpanelet sier:

Er du ute etter varmt og tålelig regntøy med smarte funksjoner, bør du satse på dette regntøyet. Detaljer som den ekstra forsterkningen ved knærne og at galonmaterialet fortsetter en desimeter innenfor buksebena og innenfor armslutten, er noe testpanelet verdsetter høyt ved Boardman Fleece Linded Rainsuit. 

Hvis du kombinerer med votter i galon som går langt opp på armene, er du sikker på at barnet holder seg tørt hvis han eller hun plutselig får lyst til å duppe hele armen i en vannpytt. Derimot savnes ekstra forsterkninger på rumpa, noe som gjorde det vanskelig for motstandskraften da en av testerne valgte å sette seg ned i en stor vanndam. 

– En ting som nesten er for godt til å være sant, er at fleecefôret ikke krøller seg! sier en av foreldrene i testpanelet. 

Dette regntøyet med fleeceoverdel og sveisede sømmer anbefales både på høsten, våren og varme vinterdager siden det er veldig slitesterkt. Ved minusgrader kan du sikre med noen ekstra lag under. Foreldrene til våre minitestere gir et stort pluss for mange velplasserte reflekser og for hetta som kan strammes rundt hodet. På denne modellen mener derimot testpanelet vårt at den lille "caps-skjermen" er litt for kort til å kunne beskytte ansiktet nok når det regner kraftig. Stort pluss for at den vannavvisende utsiden er PFC-fri! 


TEST AV:

Reima

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 599 kroner.

Finnes i fargene: ,  og .

Materiale: Polyester med PVC-fri impregnering.

Vannsøyle: 8 000 millimeter.

Fôret? Nei. 

Testpanelet sier:  

Er du ute etter et fint, slitesterkt og prisgunstig regntøy til de minste i familien? Da har du kommet riktig. Testerne vurderer det som et sett som du får på uten protester fra de minste i familien, takket være det enkle designet og fargerike, herlige kulørene som barna liker ekstra godt. 

– Dette regntøyet er et av de fineste familien har sett. Treåringen likte det med en gang og har også ved et tilfelle spurt om hun kan sove i det, sier foreldrene til en av minitesterne.

Regntøyet oser god kvalitet og det virker som det tåler all slags regnvær, uansett om man må komplettere med flere lag om barnet ikke skal fryse når det er kaldt ute. De justerbare båndene er der for å hjelpe til dersom du trenger en ekstra genser under selene når du regulerer passformen, og det er god plass til tykke klær under.

Det verdsettes høyt at fotstroppene kan byttes ut, siden de har en tendens til å gå av. Takket være de sveisede sømmene, kan barnet sette seg ned på vått underlag uten å bli våt med en gang, men litt ekstra forskning ved knærne hadde ikke vært feil, mener testpanelet. For at barna skal få på seg regntøyet og stramme til mansjettene rundt hendene og bena, må dere foreldre hjelpe til en del. Selv om man som treåring kommer ganske langt på egenhånd, kan det være litt vanskelig. Testerne gir et stort pluss for at regntøyet kan vaskes i maskin og for at materialet er giftfritt! 


TEST AV:

Tretorn

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 499 kroner

Finnes i fargene: ,  og 

Materiale: Polyuretan fritt fra PVC.

Vannsøyle: 3 000 millimeter. 

Fôret? Nei.

Testpanelet sier:

Dette er et superfint og enkelt regntøy som gir en litt mer sporty look! I og med at dette er et lett regntøy, er det også litt mer ettersittende og har enkle funksjoner for at det skal være lett å bære med seg. 

Passformen er litt kroppsnær og det kan bli vanskelig å få plass til ekstra lag under. Det skaper derimot ingen større problemer, siden denne modellen passer best på den varmeste årstiden. Takket være at jakken kan pakkes sammen til en liten pakkbar veske, blir dette regntøyet en redder i nøden på reisen. Selv om barnet mest sannsynlig har det på seg, så er det smidig å pakke med seg!  

– Jeg tror dette blir en av sesongens favoritter for vår four-year-fashionista! Det er allerede fastslått at det ikke må regne for at man skal bruke settet, og da er det også fint at det egner seg like bra for bruk inne som utendørs, sier en av foreldrene.

Som forelder får du litt hjelp av det fine designet når du skal ta på barnet ditt dette settet. Hvis du skal ta på tykkere vintervotter over armslutten, anbefaler testpanelet at du tar store votter som går litt opp på armene. Når det kommer til å holde barnet ditt varmt og tørt, så er det vind- og vanntette materialet samt den vannavvisende glidelåsen to av de viktigste funksjonene. 


TEST AV:

Molo

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 599 kroner. 

Finnes i fargene:  og 

Materiale: Polyuretan fritt fra PFC 

Vannsøyle: 5 000 millimeter. 

Fôret? Nei. 

Testpanelet sier: 

Det letteste og sommerligste regntøyet i testen, i og med at modellen savner fôring på innsiden. Testerne anbefaler å bruke Zet Rainset på vårens varmeste måneder, siden det passer best i kombinasjon med tynne klesplagg under.  

Når det kommer til hvor bra regntøyet beskytter mot regn, bør de kraftigste regnskurene unngås. Duskregn og lettere regnskurer er derimot ingen problem. 

– Siden buksa ikke har seler, så er modellen veldig lett å ta av og på, til og med for de små barna. Det er noe vi liker ekstra mye siden vi sparer et par minutter på morgenen, sier en av foreldrene i testen.

Regntøyet hylles for bra passform, selv om testerne skulle ønske det var en bedre måte å tilpasse strikket i midjen mer individuelt. Nå er den ikke justerbar, noe som blir litt problematisk når barnet vokser. 

Som et lettere regntøy skaper denne modellen rom for mobilitet og lek. Den avtagbare hetta beskytter ansiktet mot regn ved hjelp av det lille strikket som går rundt ansiktet. Kult at Molo inkluderer reflekser i arbeidet med designet, som store stjerner på bena og på ryggen. Hvis du vil at barnet skal være ekstra synlig, kan du satse på den sølvfargede modellen. For dere som skal ut på en dagstur, er dette et klassisk og prisgunstig regntøy som fint kan pakkes ned i den lille ryggsekken!  


TEST AV:

Didriksson

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 599 kroner. 

Finnes i fargene: ,  og .

Materiale: 100% galon. 

Vannsøyle: 8 000 millimeter. 

Fôret? Nei. 

Testpanelet sier:

Dette ufôrede og smarte regntøyet er en perle og perfekt når det sludder eller regner, siden det faktisk er mulig å få flere lag under. På kalde dager kunne det fortsatt vært fint med litt fôring på innsiden, mener en del av foreldrene i testen, selv om det også er en fordel at modellen kan brukes på sommeren.  

Hva er det da som gjør dette regntøyet så bra? Jo, detaljene. Regntøyet har sveisede sømmer og en innebygd kanal på innsiden, hvor eventuelt vann kan renne av før det berører klærne. Utenom det, så har denne modellen også avtagbare fotstropper og mange reflekser på godt synlige plasser. Selv om en av testerne krøp rundt i store vannpytter, var det ingen problem for denne rakkeren, som også har en kant i galon på innsiden av bena og rundt kanten på jakken, som fungerer som ekstra beskyttelse mot vann.  

– Det finnes nok regntøy som er tynnere og litt lettere, men i denne modellen merker jeg at vanntettheten er såpass overbevisende at det føles som et vinnende plagg!  

Det er ingen tvil om at dette regntøyet er utformet for barn i bevegelse og som leker. Ved hjelp av regulerbare skulderstropper, virker det som at settet kan passe selv om barnet vokser, og det lille fleecefôret ved kragen er en omtenksom detalj når du skal dra glidelåsen helt opp. Pluss for at man kan regulere bredden på armene med små knapper, dersom du vil at jakken skal sitte mer etter!


TEST AV:

Lindberg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 699 kroner.

Materiale: 100 % polyuretan. 

Finnes i fargene:   og 

Vannsøyle: 8 000 millimeter. 

Fôret? Ja. 

Testpanelet sier: 

Regner det og er kaldt ute? Da er dette en fin regndress som hylles for fine farger og at den faktisk holder vannet ute. En av fordelene ved dressen, er den fôrede innsiden i fleece som gjør at modellen nesten kan brukes året rundt. 

Som foreldre må du hjelpe til en del med påkledningen, siden fleecen kan krølle seg litt når dressen skal på. Hvis du ønsker regnbeskyttelse som barnet kan vokse i, så anbefaler våre testere at du tar en litt større størrelse, og heller bruke flere lag under.

– Testpersonen så ut til å trives til tross for den litt strammere passformen, og tok testen på fullt alvor. Testpersonen la seg raskt i horisontal stilling i den nærmeste vanndammen, sier en i testfamiliene. 

Når det kommer til vanntetthet, virker ikke det som et problem for denne dressen, som takket være stramme mansjetter og sveisede sømmer beskytter mot vann selv etter mange timer med lek. Regndressen får plusspoeng for avtagbare fotstropper, som det er lett å justere etter størrelse, og for store synlige reflekser. Et lite minus for at den er litt stram ved halsen, men det veies opp ved at den er mykt fôret oppe ved kragen. Det er derfor ingen risiko for gnaging eller irritasjon! 


LES MER:

 Tilbake

News Feed

didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

2 dager siden
Barnskor
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

2 dager siden
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen mellom løpeskoene fra Nike

11 jul 2019
Fruktmönster
Mote & trender

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

10 jul 2019
Metcon 5 testbild
Mote & trender

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Mote & trender

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

08 jul 2019
Test: löparshorts header
Mote & trender

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Kompressionskläder header
Mote & trender

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

01 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Mote & trender

Slik styler du din crop top

28 jun 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Mote & trender

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Minitest pulseboost header
Mote & trender

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

27 jun 2019
Asics header
Mote & trender

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

25 jun 2019
test stabila löparskor
Mote & trender

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

23 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Mote & trender

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

19 jun 2019
puma hybrid
Mote & trender

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

16 jun 2019
Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
Kari Traa
Mote & trender

Guide: Velg riktig treningsveske

06 jun 2019
header-väskor.jpg
Mote & trender

TEST: De beste treningsveskene våre

06 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mote & trender

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

06 jun 2019
yogatights blacc
Mote & trender

Slik velger du yogatights

06 jun 2019
Superga 2750
Mote & trender

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

30 may 2019
Saint Loye
Mote & trender

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mote & trender

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

29 may 2019
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

28 may 2019
Teva Hurricane
Mote & trender

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

27 may 2019
segling
Mote & trender

Guide: Kle deg riktig for seiling

27 may 2019
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

24 may 2019
yogatights header
Mote & trender

Test: Vårens mest komfortable yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi
Mote & trender

Hyll Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1
Mote & trender

Test! Så bra er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mote & trender

11 treningstights med lommer

16 may 2019
Nike
Mote & trender

Fotballfest med de nye plaggene fra Nike

16 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mote & trender

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

14 may 2019
Test löpartröjor
Mote & trender

Vi har testet fem nye løpetrøyer til menn 2019

13 may 2019
Nike
Mote & trender

Danseren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego tar ekstreme moves"

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mote & trender

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

11 may 2019
Header löpartröjor dam
Mote & trender

Sesongens beste løpetrøyer til henne

07 may 2019
Epic React
Mote & trender

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
more news
didrikson kids

Alt du trenger til barnehagestart

Skal barnet ditt starte i barnehagen? Mange spørsmål dukker opp angående hva barnet ditt trenger når han eller hun skal begynne i barnehagen. Vi har laget en sjekkliste som du kan bruke.

2 dager siden
Mote & trender
Barnskor

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

Å finne velsittende vinterstøvler til minstemann i familien er lettere sagt enn gjort. Her er tipsene som gjør sesongens innkjøp av sko til barna mye enklere.

2 dager siden
Mote & trender
Nike löparskor

Forskjellen mellom løpeskoene fra Nike

Her forklarer vi forskjellen mellom Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly.

11 jul 2019
Mote & trender
Fruktmönster

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

Hvis du ikke har lagt merke til alle bikinier, badedrakter og badeshorts som prydes av frukter fra alle mulige slag, har du mest sannsynlig bodd under en stein. Moteeksperten forklarer hvorfor trenden er så populær.

10 jul 2019
Mote & trender
Metcon 5 testbild

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

Nike er tilbake med en ny oppdatering av den elskede treningsskoen Metcon. Metcon 5 er hittil Nikes mest allsidige og holdbare sko til X-fit, som skapt for deg som elsker høyintensiv trening.

09 jul 2019
Mote & trender
Metcon 5 vit rosa

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

Giganten Nike er tilbake med en oppdatering av den anerkjente treningsskoen Metcon. Metcon 5 er en skomodell som er skapt for atleten som elsker all form for høyintensiv trening. Her er det som er nytt og unikt med den nye modellen.

08 jul 2019
Mote & trender
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

Når du skal ut og løpe i sommer er det viktig at du er riktig kledd. Varmen stiller høye krav til ventilasjonsevne, passform og lengde på klærne dine. Her finner du 9 modeller som holder målet!

02 jul 2019
Mote & trender
Kompressionskläder header

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

Medisinsk gradert kompresjon kan hjelpe deg med å øke prestasjonen, lindre skader og øke blodsirkulasjonen. Her er alt du trenger å vite om når plaggene skal brukes, hvordan og hvorfor!

01 jul 2019
Mote & trender
Crop tops Better Bodies

Slik styler du din crop top

De korte toppene har lenge vært synlige både på treningssenteret, i byen og på fest. Men hvor kommer trenden fra og hva matcher jeg den med? Gründeren og produkteksperten Donna Bruns har svaret!

28 jun 2019
Mote & trender
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

Nå er de endelig her – løpeskoene alle urbane løpere har ventet på! Den elskede Boost-sålen fra Adidas kommer i et nytt, oppdatert format. Her er det nye med Adidas Pulseboost HD!

27 jun 2019
Mote & trender
Minitest pulseboost header

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

Det har lenge vært en stor hype rundt den store løpenyheten fra Adidas. Med sin nye såle har det blitt lovet at Pulseboost HD nesten er helt unik i sin sjanger, men hvor bra er egentlig modellen? Dette mener våre produkttestere.

27 jun 2019
Mote & trender
Asics header

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

Hvor store skal løpeskoene mine være? Hvor stramt skal de sitte? Og hvordan skal de oppleves i hælen? Eksperten fra Asics svarer på alle spørsmål rundt løpesko og passform!

25 jun 2019
Mote & trender
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

Du er helt sikkert ute etter et par stabile løpesko hvis du har blitt fortalt at du pronerer. Vårt testpanel har løpt i 5 ekstra dempede og stabile modeller for å se hvilken modell som kan støtte deg i løpesporet.

23 jun 2019
Mote & trender
Adidas Pulseboost HD

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

Snart er den her. Lanseringen av Adidas sin nye modell Pulseboost HD nærmer seg, og vi har smugstartet lanseringen med et forhåndsintervju!

19 jun 2019
Mote & trender
puma hybrid

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

Sportamores store SOMMERSALG er i gang. Sjekk ut disse gullkornene og begi deg ut på løpetur.

16 jun 2019
Mote & trender