Regnställ

TEST: Vårens regntøy til barna

Vår og regn går hånd i hånd! Barna trenger slitesterke klær når de leker utendørs. I denne testen utfordrer vi derfor seks forskjellige regntøy, for å se hvor bra de beskytter mot vann.

Om det er noen som elsker å være ute, så er det de minste i familien. Regnfulle dager innebærer nesten alltid glade miner. Det er uendelig med muligheter ute, som å bake sølekaker eller hoppe i store vannpytter. Men for å unngå å bli våt, så gjelder det å ha bra klær som tåler regnet. 

Vi har samlet sammen en haug med regntøy med ulike funksjoner, for å gjøre det lettere når dere foreldre skal gå til innkjøp av nytt regntøy til barna.  

For å få en liten oversikt over hvor mye vann klærne tåler, kan du få hjelp av måleenheten vannsøyle. Det viser hvor mye vann klærne tåler før de blir våte og tar inn vann. Tenk at klær som har en høy verdi også kan bety at de er litt tykkere og ikke gir like mye ventilasjon. 

Slik måles vannsøyle: 

  • Minst 3 000 mm = Her beskytter klærne mot regn for en kort tid. 
  • Minst 5 000 mm = Her beskytter klærne mot kraftig regn. 
  • Minst 8 000 mm = Her kan barnet både sitte på vått underlag samt at klærne beskytter mot kraftig regn. 
  • Minst 12 000 mm = Høy beskyttelse mot ekstreme værforhold. Beskytter mot kraftig regn og lengre tid i vannpytter. 

TEST AV:

Didriksson

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 849 kroner.

Finnes i fargene: ,  og .

Materiale: Galon med PFC-fri impregnering. 

Vannsøyle: 8 000 millimeter. 

Fôret? Ja. 

Testpanelet sier:

Er du ute etter varmt og tålelig regntøy med smarte funksjoner, bør du satse på dette regntøyet. Detaljer som den ekstra forsterkningen ved knærne og at galonmaterialet fortsetter en desimeter innenfor buksebena og innenfor armslutten, er noe testpanelet verdsetter høyt ved Boardman Fleece Linded Rainsuit. 

Hvis du kombinerer med votter i galon som går langt opp på armene, er du sikker på at barnet holder seg tørt hvis han eller hun plutselig får lyst til å duppe hele armen i en vannpytt. Derimot savnes ekstra forsterkninger på rumpa, noe som gjorde det vanskelig for motstandskraften da en av testerne valgte å sette seg ned i en stor vanndam. 

– En ting som nesten er for godt til å være sant, er at fleecefôret ikke krøller seg! sier en av foreldrene i testpanelet. 

Dette regntøyet med fleeceoverdel og sveisede sømmer anbefales både på høsten, våren og varme vinterdager siden det er veldig slitesterkt. Ved minusgrader kan du sikre med noen ekstra lag under. Foreldrene til våre minitestere gir et stort pluss for mange velplasserte reflekser og for hetta som kan strammes rundt hodet. På denne modellen mener derimot testpanelet vårt at den lille "caps-skjermen" er litt for kort til å kunne beskytte ansiktet nok når det regner kraftig. Stort pluss for at den vannavvisende utsiden er PFC-fri! 


TEST AV:

Reima

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 599 kroner.

Finnes i fargene: ,  og .

Materiale: Polyester med PVC-fri impregnering.

Vannsøyle: 8 000 millimeter.

Fôret? Nei. 

Testpanelet sier:  

Er du ute etter et fint, slitesterkt og prisgunstig regntøy til de minste i familien? Da har du kommet riktig. Testerne vurderer det som et sett som du får på uten protester fra de minste i familien, takket være det enkle designet og fargerike, herlige kulørene som barna liker ekstra godt. 

– Dette regntøyet er et av de fineste familien har sett. Treåringen likte det med en gang og har også ved et tilfelle spurt om hun kan sove i det, sier foreldrene til en av minitesterne.

Regntøyet oser god kvalitet og det virker som det tåler all slags regnvær, uansett om man må komplettere med flere lag om barnet ikke skal fryse når det er kaldt ute. De justerbare båndene er der for å hjelpe til dersom du trenger en ekstra genser under selene når du regulerer passformen, og det er god plass til tykke klær under.

Det verdsettes høyt at fotstroppene kan byttes ut, siden de har en tendens til å gå av. Takket være de sveisede sømmene, kan barnet sette seg ned på vått underlag uten å bli våt med en gang, men litt ekstra forskning ved knærne hadde ikke vært feil, mener testpanelet. For at barna skal få på seg regntøyet og stramme til mansjettene rundt hendene og bena, må dere foreldre hjelpe til en del. Selv om man som treåring kommer ganske langt på egenhånd, kan det være litt vanskelig. Testerne gir et stort pluss for at regntøyet kan vaskes i maskin og for at materialet er giftfritt! 


TEST AV:

Tretorn

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 499 kroner

Finnes i fargene: ,  og 

Materiale: Polyuretan fritt fra PVC.

Vannsøyle: 3 000 millimeter. 

Fôret? Nei.

Testpanelet sier:

Dette er et superfint og enkelt regntøy som gir en litt mer sporty look! I og med at dette er et lett regntøy, er det også litt mer ettersittende og har enkle funksjoner for at det skal være lett å bære med seg. 

Passformen er litt kroppsnær og det kan bli vanskelig å få plass til ekstra lag under. Det skaper derimot ingen større problemer, siden denne modellen passer best på den varmeste årstiden. Takket være at jakken kan pakkes sammen til en liten pakkbar veske, blir dette regntøyet en redder i nøden på reisen. Selv om barnet mest sannsynlig har det på seg, så er det smidig å pakke med seg!  

– Jeg tror dette blir en av sesongens favoritter for vår four-year-fashionista! Det er allerede fastslått at det ikke må regne for at man skal bruke settet, og da er det også fint at det egner seg like bra for bruk inne som utendørs, sier en av foreldrene.

Som forelder får du litt hjelp av det fine designet når du skal ta på barnet ditt dette settet. Hvis du skal ta på tykkere vintervotter over armslutten, anbefaler testpanelet at du tar store votter som går litt opp på armene. Når det kommer til å holde barnet ditt varmt og tørt, så er det vind- og vanntette materialet samt den vannavvisende glidelåsen to av de viktigste funksjonene. 


TEST AV:

Molo

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 599 kroner. 

Finnes i fargene:  og 

Materiale: Polyuretan fritt fra PFC 

Vannsøyle: 5 000 millimeter. 

Fôret? Nei. 

Testpanelet sier: 

Det letteste og sommerligste regntøyet i testen, i og med at modellen savner fôring på innsiden. Testerne anbefaler å bruke Zet Rainset på vårens varmeste måneder, siden det passer best i kombinasjon med tynne klesplagg under.  

Når det kommer til hvor bra regntøyet beskytter mot regn, bør de kraftigste regnskurene unngås. Duskregn og lettere regnskurer er derimot ingen problem. 

– Siden buksa ikke har seler, så er modellen veldig lett å ta av og på, til og med for de små barna. Det er noe vi liker ekstra mye siden vi sparer et par minutter på morgenen, sier en av foreldrene i testen.

Regntøyet hylles for bra passform, selv om testerne skulle ønske det var en bedre måte å tilpasse strikket i midjen mer individuelt. Nå er den ikke justerbar, noe som blir litt problematisk når barnet vokser. 

Som et lettere regntøy skaper denne modellen rom for mobilitet og lek. Den avtagbare hetta beskytter ansiktet mot regn ved hjelp av det lille strikket som går rundt ansiktet. Kult at Molo inkluderer reflekser i arbeidet med designet, som store stjerner på bena og på ryggen. Hvis du vil at barnet skal være ekstra synlig, kan du satse på den sølvfargede modellen. For dere som skal ut på en dagstur, er dette et klassisk og prisgunstig regntøy som fint kan pakkes ned i den lille ryggsekken!  


TEST AV:

Didriksson

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 599 kroner. 

Finnes i fargene: ,  og .

Materiale: 100% galon. 

Vannsøyle: 8 000 millimeter. 

Fôret? Nei. 

Testpanelet sier:

Dette ufôrede og smarte regntøyet er en perle og perfekt når det sludder eller regner, siden det faktisk er mulig å få flere lag under. På kalde dager kunne det fortsatt vært fint med litt fôring på innsiden, mener en del av foreldrene i testen, selv om det også er en fordel at modellen kan brukes på sommeren.  

Hva er det da som gjør dette regntøyet så bra? Jo, detaljene. Regntøyet har sveisede sømmer og en innebygd kanal på innsiden, hvor eventuelt vann kan renne av før det berører klærne. Utenom det, så har denne modellen også avtagbare fotstropper og mange reflekser på godt synlige plasser. Selv om en av testerne krøp rundt i store vannpytter, var det ingen problem for denne rakkeren, som også har en kant i galon på innsiden av bena og rundt kanten på jakken, som fungerer som ekstra beskyttelse mot vann.  

– Det finnes nok regntøy som er tynnere og litt lettere, men i denne modellen merker jeg at vanntettheten er såpass overbevisende at det føles som et vinnende plagg!  

Det er ingen tvil om at dette regntøyet er utformet for barn i bevegelse og som leker. Ved hjelp av regulerbare skulderstropper, virker det som at settet kan passe selv om barnet vokser, og det lille fleecefôret ved kragen er en omtenksom detalj når du skal dra glidelåsen helt opp. Pluss for at man kan regulere bredden på armene med små knapper, dersom du vil at jakken skal sitte mer etter!


TEST AV:

Lindberg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 699 kroner.

Materiale: 100 % polyuretan. 

Finnes i fargene:   og 

Vannsøyle: 8 000 millimeter. 

Fôret? Ja. 

Testpanelet sier: 

Regner det og er kaldt ute? Da er dette en fin regndress som hylles for fine farger og at den faktisk holder vannet ute. En av fordelene ved dressen, er den fôrede innsiden i fleece som gjør at modellen nesten kan brukes året rundt. 

Som foreldre må du hjelpe til en del med påkledningen, siden fleecen kan krølle seg litt når dressen skal på. Hvis du ønsker regnbeskyttelse som barnet kan vokse i, så anbefaler våre testere at du tar en litt større størrelse, og heller bruke flere lag under.

– Testpersonen så ut til å trives til tross for den litt strammere passformen, og tok testen på fullt alvor. Testpersonen la seg raskt i horisontal stilling i den nærmeste vanndammen, sier en i testfamiliene. 

Når det kommer til vanntetthet, virker ikke det som et problem for denne dressen, som takket være stramme mansjetter og sveisede sømmer beskytter mot vann selv etter mange timer med lek. Regndressen får plusspoeng for avtagbare fotstropper, som det er lett å justere etter størrelse, og for store synlige reflekser. Et lite minus for at den er litt stram ved halsen, men det veies opp ved at den er mykt fôret oppe ved kragen. Det er derfor ingen risiko for gnaging eller irritasjon! 


LES MER:

 Tilbake

News Feed

Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

1 dag siden
canada snow
Mote & trender

Hold føttene varme i støvler fra Canada Snow

1 dag siden
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: løpesko med mye demping

1 dag siden
Test Björn Borg
Mote & trender

Vi tester sesongens nye løpekolleksjon fra Björn Borg

2 dager siden
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Test! De beste innendørsskoene våre til innebandy

3 dager siden
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: De beste innebandyskoene til dame

5 dager siden
promenadskor header
Mote & trender

Vanntette tursko som er best i test

16 sep 2020
Vinterjacka barn
Mote & trender

Kjøp riktig vinterjakke til barnet ditt

14 sep 2020
nike superrep header
Mote & trender

Guide: Finn riktige treningssko fra Nike

14 sep 2020
Test tights med fickor
Mote & trender

Test: Den beste treningstightsen med lommer

13 sep 2020
innebandylubbor
Mote & trender

Stor test av innebandykøller

13 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

11 sep 2020
Nike
Mote & trender

Finn riktige løpesko fra Nike

10 sep 2020
Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 sep 2020
Adidas
Mote & trender

Nå kan du handle treningstøy etter været med det nye konseptet til Adidas

08 sep 2020
virvelvind
Mote & trender

Sjekk ut høstens prisverdige barnekolleksjon!

07 sep 2020
header
Mote & trender

Test: Langermede treningstrøyer for kvinner

05 sep 2020
långärmade träningströjor test
Mote & trender

Test: Langermede treningstrøyer for menn

05 sep 2020
Blacc fitness
Mote & trender

New in: Squat-vennlige tights fra Blacc

04 sep 2020
test svarta tights
Mote & trender

Test: Treningstightsen du bare må ha

01 sep 2020
nike metcon 6
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Metcon 6

31 aug 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test! Årets beste treningssko til herre

26 aug 2020
Test av träningsskor för damer
Mote & trender

Test av årets beste treningssko til dame

26 aug 2020
Nike Metcon Release
Mote & trender

Alt du vil vite om nyheten Nike Metcon 6

26 aug 2020
Header – 1.jpg
Mote & trender

Best i test: Padelsko til herre

23 aug 2020
Padelskor dam
Mote & trender

Vi tester sesongens beste padelsko til henne

21 aug 2020
Kari Traa
Mote & trender

Høstens nye ull- og superundertøy fra Kari Traa

19 aug 2020
jared ward
Mote & trender

Bli høy på endorfiner i Sauconys nye løpesko

16 aug 2020
Test av tights
Mote & trender

Stor test av treningstights

12 aug 2020
Shorts
Mote & trender

Test: Svarte treningsshorts til herre

12 aug 2020
Nike Air Zoom SuperRep
Mote & trender

Finn riktig treningssko fra Nike SuperRep

10 aug 2020
Test ryggsäck barn.png
Mote & trender

Best i test: Ryggsekk til barn 2020

07 aug 2020
Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

06 aug 2020
Nike löparskor test
Mote & trender

Løpeskoene fra Nike som er best i test

05 aug 2020
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Mote & trender

14 must-haves til skolestart

03 aug 2020
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Mote & trender

Test! De beste klærne og skoene fra Nike til herre

03 aug 2020
Nike träningskläder
Mote & trender

Best i test! Favoritter fra Nike til henne

02 aug 2020
Reebok Nano X
Mote & trender

Nå er Reebok Nano X her i nye farger

31 jul 2020
Test sport-bh.png
Mote & trender

Best i test! Sports-BH'er 2020

29 jul 2020
Test Birkenstock
Mote & trender

Hvilke sandaler fra Birkenstock er best i test?

28 jul 2020
more news
Herr - Header.jpg

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

Hvis du løper på asfalt trenger du sko med god demping for å få et skånsomt fotisett. Vi har testet løpesko med demping til herre.

1 dag siden
Mote & trender
canada snow

Hold føttene varme i støvler fra Canada Snow

Myke, varme og helt fantastiske på! Her er alt du trenger å vite om støvlene fra Canada Snow.

1 dag siden
Mote & trender
Dam - Header.jpg

Test: løpesko med mye demping

Dempende løpesko er alfa og omega til distanseøkter på asfalt og andre harde underlag for at du skal få et skånsomt fotisett. Her er de myke løpeskoene til henne som er best i test!

1 dag siden
Mote & trender
Test Björn Borg

Vi tester sesongens nye løpekolleksjon fra Björn Borg

Björn Borg har nettopp lansert sin nye løpekolleksjon, Running from daylight, og vi har selvfølgelig satt klærne på prøve. Så bra er de fine dame- og herreplaggene.

2 dager siden
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Test! De beste innendørsskoene våre til innebandy

Vårt mannlige testpanel har spurtet og gjort raske vendinger i de nye treningsskoene våre som er ment for sport innendørs. Her er innebandyskoene som er best akkurat nå!

3 dager siden
Mote & trender
Dam - Header.jpg

Test: De beste innebandyskoene til dame

Her er skoene som topper prestasjonen på innebandybanen. Sportamores testpanel har spilt i sesongens nye innendørssko.

5 dager siden
Mote & trender
promenadskor header

Vanntette tursko som er best i test

Kilometer etter kilometer, i skog og mark – det er på tide å finne riktige tursko. Vi har testet de beste vanntette turskoene til dame og herre.

16 sep 2020
Mote & trender
Vinterjacka barn

Kjøp riktig vinterjakke til barnet ditt

Vinterjakken er det viktigste kjøpet du gjør til barnet ditt i vinter. Her er 7 tips til hvordan du velger riktig.

14 sep 2020
Mote & trender
nike superrep header

Guide: Finn riktige treningssko fra Nike

Med det brede utvalget av treningssko fra Nike, er det lett å finne riktig modell til deg og din trening. Vi guider deg til det riktige valget!

14 sep 2020
Mote & trender
Test tights med fickor

Test: Den beste treningstightsen med lommer

Det er både populært og vanlig å ta med seg telefonen på styrketreningen for å høre på musikk. Derfor har testpanelet vårt svettet i nye treningstights med store lommer.

13 sep 2020
Mote & trender
innebandylubbor

Stor test av innebandykøller

Bladet, griptapen og vekten – det er mye som spiller inn for at en innebandykølle skal føles perfekt. Vi har testet høstens favoritter!

13 sep 2020
Mote & trender
Tvätta din dunjacka

Slik vasker du dunjakken

Her er en liste over 10 ting du bør tenke på når du skal vaske dunjakken din.

11 sep 2020
Mote & trender
Nike

Finn riktige løpesko fra Nike

Med Nikes brede utvalg av løpesko, kan det være vanskelig å vite hvilke sko som passer best til akkurat deg. Her får du hjelp!

10 sep 2020
Mote & trender
Timberland

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

Et par Timberlandstøvler er høstens hotteste kjøp! Slik går du frem for å ta hånd om dine fine boots.

09 sep 2020
Mote & trender
Adidas

Nå kan du handle treningstøy etter været med det nye konseptet til Adidas

Enten du trener i 35 grader og sol, når det regner eller det er minusgrader, har Adidas treningstøy som vil hjelpe deg i gang. Les alt om deres nye Ready-kolleksjoner her!

08 sep 2020
Mote & trender