Dam - Header.jpg

Test: De beste pronasjonsskoene til dame

Vi har testet sesongens beste pronasjonssko. Dette mener testpanelet vårt om de stabile løpeskoene fra Asics, Saucony, Nike, Adidas og Hoka One One.

Pronasjon innebærer at vinkelen på enten kne- eller fotledd roterer innover. Pronasjon kan forårsake belastningsskader, som igjen er vanskelig å kvitte seg med. Den enkleste måten er å stoppe problemet før det blir verre. Et par solide løpesko stopper pronasjonen gjennom en såkalt pronasjonsstøtte, slik at du trygt kan løpe. Her er de beste pronasjonsskoene til henne!

Vet du allerede hvilke sko du skal ha? 

#1. Mye av det meste

DAM - Hoka One One Gaviota 2.jpg

Test: ,

Finnes i fargene: ,

Passer for deg ... med mye eller middels mye pronasjon og som er på jakt etter en godt dempet og lett løpesko for middels til lange distanser. Sammen med Asics GT-1000 (se nedenfor) er dette en av de raskere løpeskoene i testen.

Sammendrag: Det aller første testpanelet legger merke til er at hælkappen er noe stiv. Derfor bør du ha litt tålmodighet med Gaviota, og varier gjerne med dine gamle løpesko, én eller to ganger, før du går helt over til denne modellen. På den måten unngår du gnagsår. 

- Gaviota har en middels stor pronasjonskile som retter ut løpesteget mitt mens jeg løper. Hovedforskjellen mellom den og andre pronasjonssko jeg testet, er at Hoka One One jobber mer med bredden på sålen, sier en testperson.

Løpesko fra Hoka One Ones er kjent for den ekstra brede sålen og Gaviota 2 er intet unntak. Blant annet bidrar det til ekstra støtte og vridningsstivhet, som passer deg med middels eller mye pronasjon. På baksiden av hælen er skoen også litt ekstra kompakt. Det gjør det umulig for foten å falle inn, mener testpanelet.

- Jeg testet den på både grusstier og asfalt, og jeg synes dempingen levde opp til alle forventninger. Hvis terrenget blir mer kupert er det imidlertid fare for at sålen føles litt klumpete. 

Til tross for maksimal stabilitet, god demping og en pustende overdel i mesh, blir testpanelet mest imponert over løpeskoens letthet. Gaviota veier absolutt ingenting, takket være den lette mellomsålen i EVA. Sist, men ikke minst, får den plusspoeng for designet som føles riktig i tiden, med den sterke sålen og vårfargen!

#2. Maksimal komfort og demping

DAM - Saucony Hurricane.jpg

Test: ,

Finnes i fargene: ,

Passer for deg som... er på jakt etter en behagelig løpesko med maksimal pronasjonsstøtte, som passer både i lette lysløyper og på asfalt takket være den myke dempingen.

Sammendrag: Det er hovedsakelig for komforten at du bør kjøpe denne løpesko fra Saucony. Hurricane er merkets stabile motstykke til den nøytrale løpeskoen , som selges ut år etter år. Testpanelet vårt forstår hvorfor!

- Det er første gang jeg har testet løpesko fra Saucony, og jeg har virkelig fått en ny favoritt! Skoen har alt du kan ønske deg, god støtte og stabilitet, perfekt for meg som pronerer. Samtidig har den en veldig god demping og er veldig behagelig, sier en nyfrelst testperson. 

Med denne utgaven av Hurricane 22 har Saucony plutselig gjort en helomvending og forlatt den tradisjonelle pronasjonskilen som finnes i blant annet Gaviota fra Hoka One One. I stedet brukes det vertikale staver av TPU, som finnes lenger nede i sålen. Det betyr at pronasjonsstøtten aktiveres først ved komprimering, det vil si ved hvert løpesteg. En annen stor fordel med TPU er at det er den typen plast som anses å gi best energi. 

- Sålen har veldig god demping og gir bra energi til frasparket, sier en testperson og legger til:

- Pronasjonsstøtten er også utrolig bra, og skoen omslutter seg veldig godt rundt hælen og sitter som et skudd.

Hurricane 22 får 10 poeng for komfort, og det er den vel verdt! Foten ligger godt og behagelig i skoen, spesielt ved den myke hælkappen. Designet er det eneste minuset med denne løpeskoen – er den ikke litt vel stilren? Ellers har ikke testpanelet annet en ros å gi. 

#3. Asics – et kvalitetsstempel i seg selv

DAM - ASICS GT-1000 9.jpg

Test: ,

Finnes i fargene: , ,

Passer for deg som... er på jakt etter en lett pronasjonsstøtte i form av en klassisk oppbygning i fotbuen, samt myk demping for harde underlag og lange strekninger. Dette er også den løpeskoen i testen som panelet føler gir den raskeste følelsen.

Sammendrag: Asics er et av merkene du tester én gang, og deretter holder deg til livet ut. GT-1000 9 er utstyrt med den ikoniske GEL-dempingen som har blitt en av Asics mange signaturer, men det er ventilasjonsevnen som imponerer først.

- Noe jeg merker tydelig, er at jeg kjenner hvordan det blåser rett gjennom overdelen når jeg løper i motvind. Ventilasjonsevnen gjør den perfekt til løping om våren og sommeren, konstaterer en testperson. 

Fotbuen er litt opphevet og gir god støtte for deg pronerer middels mye. I det øyeblikket testpanelet stappet i foten, var det som om hælkappen støpte fast foten i løpeskoen. Selv om Asics GT-1000 9 sitter som støpt, blir den aldri ubehagelig, men bidrar hovedsakelig til enda bedre stabilisering. 

- Jeg vil påstå at skoen passer til de fleste underlag, til og med asfalt, siden GEL-sålen gjør løpestegene lette og det føles nesten ut som du spretter fremover. 

Den responsive GEL-konstruksjonen er en av de største fordelene med denne modellen. Du kan også finne den i flere andre løpesko fra Asics – blant annet i , og . En annen ting som løpeskoene dessverre har til felles, er at stoffet på innsiden av hælkappen er noe skjørt. Sokker i syntetiske materialer anbefales for å redusere slitasjen. Til tross for den bagatellen, er Asics GT-1000 9 den beste pronasjonsskoen, ifølge testpanelet, og har fått hele 9,4 i sluttpoeng! 

#4. Fin som sneaker

DAM - Nike Structure 22.jpg

Test: ,

Finnes i fargene: , , , ,

Passer for deg som ... pronerer lett, men ikke har behov for en stor pronasjonskile. Den er også perfekt å bruke som en sneaker!

Sammendrag: Aj, aj, aj – denne skoen gir litt gnagsår de første rundene. De krever at du løper dem ordentlig inn, så varier gjerne med dine gamle sko i starten for å unngå blemmer på hælen. Når den første stivheten har gått bort, er modellen imidlertid komfortabel. 

- Sålen oppleves som behagelig å løpe i, den gir stabilitet og støtte på innsiden av foten, men er litt mykere på utsiden av foten. Det gjør det behagelig å løpe, sier en testperson.  

Denne løpeskoen fra Nike er hakket større enn andre løpesko fra Nike, så gå gjerne ned en halv størrelse fra det du normalt bruker i Nike-sko, for at skoen skal sitte som et skudd. 

- Structure 22 er litt stiv, akkurat som mange pronasjonssko er. Vridningsstivheten forhindrer imidlertid at du faller innover. 

Overdelen puster bra gjennom hele løpeøkten. Structure 22 passer deg med brede føtter som ellers synes det er vanskelig å finne riktig modell. Tåpartiet er bredest, så det er god plass til foten. Testpanelet deler også ut et stort pluss for det fine designet. 

- Denne skoen er så sykt fin at jeg gjerne bruker den når jeg går tur eller som sneakers. 

Sist, men ikke minst, er dette en veldig lett løpesko fra Nike. Det betyr at føttene dine ikke blir trette etter noen kilometer. Hvis du er ute etter flere stabile løpesko fra Nike, kan du også sjekke ut  til raske løp og økter! 

#5. Smidig løpesko med en nyskapende såle

DAM - Nike Joyride Dual Run.jpg

Test: ,

Finnes i fargene: , , , ,

Passer for deg som ... lett pronerer og ser etter løpesko med mye demping for å løpe på asfalt eller tredemølle. 

Sammendrag: Ingen andre løpesko har en mellomsåle som Joyride Dual Run fra Nike (bortsett fra den nøytrale varianten, ). Inni sålen ligger det små kuler av TPU. Der inne kan de bevege seg fritt, og tilpasser seg løpesteget ditt og hvordan du belaster skoen. 

- Det første jeg legger merke til er at Joyride er noe vanskelig å få på. Jeg tenkte først å løpe i bomullssokker, men jeg fikk ikke på meg skoen uten at sokkene krøllet seg. Etter tredje forsøk ga jeg opp og byttet til stramme treningssokker, forteller en testperson. 

Inni denne løpeskoen sitter det en slags stram strømpe, noe som gir en optimal passform. Når skoen først er på, sitter den som en drøm. Det virker nesten som det er unødvendig med lisser.

- Den andre tingen jeg merker meg er hvor god den er. Dempingen er ekstremt myk. Til å være en så myk sko, gir den overraskende mye energi.  

Mange løpesko med mye demping har en tendens til å føles klumpete, men det er ikke tilfelle med Joyride, som er passe smidig til både lette intervaller samt til løping innendørs på et treningssenter. Det eneste som trekker ned vurderingen for denne Nike-skoen, er at den ikke er så veldig stabil. Du som sliter med mye pronasjon bør vurdere en innleggssåle. Likevel blir sluttscoren høy, hovedsakelig på grunn av komforten!  

#6. Favorittdempingen

DAM - adidas Solar Boost ST 19.jpg

Test: ,

Finnes i fargene: , ,

Passer for deg som ... har middels pronasjon, som har forelsket deg i Adidas sin boost-demping og nekter å bruke en annen skoserie til mengdetreningen. 

Sammendrag: Boost, i navnet Solar Boost ST, er den populære mellomsålen som finnes i blant annet , og . I tillegg til at Boost-sålen hylles for den gode komforten, kommer den med flere fordeler som at dempingen ikke går i stykker med tiden, siden materialet er av holdbart TPU.  

- Jeg likte skoen fra det aller første steget, men var litt kritisk da jeg først så den. Jeg syntes den så veldig flat ut. Så fort jeg imidlertid begynte å løpe, opplevde jeg Solar Boost ST som veldig bra!

For å være en løpesko med mye demping, gir Solar Boost ST – akkurat som Joyride – uventet mye energi tilbake til steget. På den fronten er Solar Boost ST til og med hakket bedre. Selv om dette er en løpesko for mengdetrening, føles den relativt rask.

- Det føles virkelig som om jeg får en ekstra dytt med hjelp av sålen, spesielt på harde underlag som asfalt. Grepet er også perfekt!

Som alle løpesko fra Adidas, har Solar Boost ST en yttersåle i gummi fra bildekkprodusenten Continental. Derfor er det ikke overraskende at du får maksimalt feste på asfalt – både tørr og våt. Sist, men ikke minst, ønsker testpanelet å rette oppmerksomheten mot ventilasjonsevnen, som er én av mange fordeler.

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Asics GEL-Kayano 27
Mote & trender

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

5 dager siden
Free metcon 3 header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

6 dager siden
Test adidas löparsko supernova
Mote & trender

Test: Adidas Supernova til dame og herre

26 jun 2020
charlotte och pär header
Mote & trender

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

23 jun 2020
Adidas supernova header
Mote & trender

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

22 jun 2020
sandaler header
Mote & trender

Test: Trendy sandaler til dame 2020

18 jun 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Trendy sandaler til herre som er best i test

18 jun 2020
Test bikini
Mote & trender

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

15 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

14 jun 2020
Sommarrea dam
Mote & trender

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea herr
Mote & trender

Til ham: Gjør et kupp på klær, sko og utstyr på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea barn
Mote & trender

De beste kuppene til barn på sommersalget vårt

14 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Kan jeg vaske sandalene mine i vaskemaskinen?

10 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Sesongens sandaltrender fra Birkenstock

10 jun 2020
daddräkt simning
Mote & trender

Test: Badedrakter til konkurransesvømming og trening

09 jun 2020
ub primeblue
Mote & trender

Her er Adidas Ultraboost i resirkulert plast!

08 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Stor test av treningstopper

07 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpetopper til herre 2020

07 jun 2020
Badbyxor badshorts
Mote & trender

Sommerens 9 hotteste badeshorts

07 jun 2020
Blacc yoga
Mote & trender

Lær å handle smart med Sportamores materialguide

05 jun 2020
pegasus 37
Mote & trender

Test: Så bra er Nike Air Zoom Pegasus 37

04 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: UV-drakter til barn

03 jun 2020
saucony_endorphin_PRO-header.jpg
Mote & trender

Maks tempo med Sauconys nye løpesko Endorphin Pro

01 jun 2020
löparshorts header
Mote & trender

Våre beste løpeshorts til dame og herre

30 may 2020
nike pegasus 37 header
Mote & trender

Bedre demping i nyheten Nike Pegasus 37

30 may 2020
Test tenniskjol
Mote & trender

5 tennisskjørt som er best i test 2020

29 may 2020
Creme-Creative_997HXD_group.jpg
Mote & trender

Vi elsker sesongens sneakers fra New Balance

27 may 2020
Better Bodies träningstights
Mote & trender

Guide: Finn riktig treningstights fra Better Bodies

26 may 2020
Asics GT-2000
Mote & trender

Sats på løpesko fra Asics hvis du pronerer

26 may 2020
Underkläder träning
Mote & trender

Tren i riktig undertøy – og unngå gnagsår

25 may 2020
React Miler NY
Mote & trender

Løp lenger med Nike React Miler

22 may 2020
korta tights
Mote & trender

Test: Korte treningstights til dame 2020

22 may 2020
Merrells trailskor
Mote & trender

Test: terrengsko fra Merrell til dame og herre

21 may 2020
New Balance skor
Mote & trender

Kjøp riktige løpesko fra New Balance

21 may 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

21 may 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Fotballsko til juniorer i 2020

21 may 2020
nike-low-sneakers.jpg
Mote & trender

3 kjerringråd for å få sneakers hvite igjen

21 may 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: løpesko med mye demping

19 may 2020
Nike yoga infinalon header
Mote & trender

Yoga uten begrensninger i Nike Infinalon

19 may 2020
björn borg tights
Mote & trender

Tips! 9 tights med høy midje

18 may 2020
more news
Asics GEL-Kayano 27

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

En pronasjonssko som både er superstabil og har mye demping – er det virkelig mulig? Si hei til nyheten Asics GEL-Kayano 27.

5 dager siden
Mote & trender
Free metcon 3 header

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

Box jump, squats, tauklatring og wallballs – Free Metcon 3 takler alt. Les testpanelets uttalelse om den nye treningsskoen.

6 dager siden
Mote & trender
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova til dame og herre

Testpanelets dom: Høy kvalitet til en billig penge. Vi snakker om Supernova, den nye løpeskoen fra Adidas!

26 jun 2020
Mote & trender
charlotte och pär header

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

Vi har fått hjelp av to superløpere for å kåre de beste løpeskoene fra Asics – både til dame og herre. Les testen for å se resultatet!

23 jun 2020
Mote & trender
Adidas supernova header

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

Her er løpeskoen for deg som ser etter god kvalitet, uten at det skal koste skjorta! Les mer om Adidas nyhet Supernova.

22 jun 2020
Mote & trender
sandaler header

Test: Trendy sandaler til dame 2020

Det er endelig tid for å teste sandaler fra Birkenstock, Cruz og Axelda. Sjekk ut modellene som er best i test og som passer best til de varmeste dagene i sommer!

18 jun 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Trendy sandaler til herre som er best i test

Sommer = åpne sko! Og hva er vel bedre enn et par trendy sandaler eller slippers? Ta en titt på herretesten vår av sesongens favoritter for føttene!

18 jun 2020
Mote & trender
Test bikini

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

Vi har latt kvinner med forskjellige kroppstyper teste bikinisett fra Waikani Beachwear. Dette mener de om årets sommerlige modeller.

15 jun 2020
Mote & trender
Header.jpg

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

Noen av testpanelets favoritter finner du nå på vårt Summer Sale. Her er de beste løpeskoene på SALG til dame og herre.

14 jun 2020
Mote & trender
Sommarrea herr

Til ham: Gjør et kupp på klær, sko og utstyr på sommersalget vårt

En ny padelracket, løpesko eller sandaler? Vi har plukket ut noen av våre beste tips til ham, som du nå finner på sommersalget vårt.

14 jun 2020
Mote & trender
Sommarrea dam

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

Her har vi samlet noen av våre beste kupp til dame på vårt store SALG! Løpesko, sandaler, tights med mer.

14 jun 2020
Mote & trender
Sommarrea barn

De beste kuppene til barn på sommersalget vårt

Vi har plukket ut et lite utvalg av hva du kan finne til barn på det store SALGET vårt. Her er de beste kuppene til både store og små barn.

14 jun 2020
Mote & trender
Birkenstock

Kan jeg vaske sandalene mine i vaskemaskinen?

Det kan være lettere sagt enn gjort å ta vare på sommersko. Eksperten fra Birkenstock gir deg de beste tipsene til hvordan du kan holde sandalene fine!

10 jun 2020
Mote & trender
Birkenstock

Sesongens sandaltrender fra Birkenstock

Med utgangspunkt i komfort og bærekraft, har vel ingen gått glipp av Birkenstocks populære sandaler. Slik ser årets sandaltrender ut i 2020!

10 jun 2020
Mote & trender
daddräkt simning

Test: Badedrakter til konkurransesvømming og trening

Vil du ta svømmingen til et nytt nivå? Da er det på tide å investere i en teknisk badedrakt. Her er de beste tipsene fra proffen. Les testen av årets beste modeller i 2020.

09 jun 2020
Mote & trender