NO_header.jpg

Test: Superundertøy til langrennsløping!

Det er en forutsetning med komfortable støvler og bra ski når du skal gå på langrenn. Det er derimot viktig at du ikke glemmer klærne, du får nemlig en bedre opplevelse i skiløypa med superundertøy som kan suge opp all fuktigheten.

Akkurat som med løping, så tar mange alt for mye på seg når de skal gå på langrenn. Sannheten er at du skal fryse når du nettopp har kommet ut i løypene. Temperaturen blir deretter perfekt når du får opp varmen og begynner å svette.

La gjerne det første laget bestå av superundertøy, som varmer når det er kaldt og ventilerer når du er varm. Syntetiske materialer har også en effektiv evne til å suge opp fuktighet, så du kan svette skikkelig når du går på langrenn. Testpanelet vårt har gått på langrenn i de mest populære modellene våre for å se om de holder mål!  

FOR henne (scroll nedOVER FOR herremodeller)

NO_ODLO.jpg

Test av: Odlo, +  

Veiledende pris: 799 kroner/del 

Materiale: 79% polyamid, 16% resirkulert polyester og 5% elastan 

Passer til: Den raske langrennsløperen som går ofte på ski.

Testpanelets kommentar: 

Funksjonaliteten er i fokus når det kommer til Odlos superundertøy. Modellen har en sømløs konstruksjon og 3D-strikkede soner, hvor noen av områdene fokuserer på varme mens andre gir ekstra ventilasjon.

– Jeg liker ikke å ta på meg for tykke lag når jeg går på langrenn, og dette superundertøyet er tvert imot. Materialet virker både lett og tynt. Du kan svette skikkelig uten at du blir våt eller for varm, sier en kvinne i testpanelet. 

På minussiden havner designet over magepartiet som føles feilplassert. Det hadde vært bedre om mønsteret gikk hele veien rundt. På plussiden havner den ettersittende passformen. 

– Superundertøyet er så deilig! Altså, om jeg kunne gått ned i spagat hadde det ikke vært noen problem i denne modellen. Følsomheten og mykheten i dette superundertøyet får 11 av 10! sier en av personene i testpanelet.

NO_CRAFT_BASE.jpg

Test av: Craft,

Veiledende pris: 399 kroner 

Materiale: 100% polyester  

Passer til: Deg som går på langrenn et par ganger i året. 

Testpanelets kommentar:

Akkurat som navnet tilsier, så er dette et basic superundertøy som alle bør ha i garderoben. Ingen detaljer som skiller seg ut, men funksjonelt for sitt formål. Det kanalstrikkede materialet er mykt og har en god fukttransport. 

– Superundertøyet har en rettere passform som jeg, som ikke vil at det skal sitte kjempestramt på kroppen, liker veldig godt, sier en kvinne i testpanelet. 

Superundertøyet er normalt i størrelsen med en stram hals. Designet er enkelt og fint og tiltrekker seg de som ikke foretrekker å være en fargeklatt i løypa (hvis du foretrekker farge finnes modellen også i  og ). 

– Det beste med superundertøyet er prisen, du får veldig mye for pengene. Det verste er at det ikke er like stretchy og mykt mot huden som andre modeller med elastan i materialet, sier en annen tester.

NO_WYTE_INEZ.jpg

Test av: Wyte, +  

Veiledende pris: 349 kroner/del

Materiale: 65% nylon, 30% polyester og 5% spandex

Passer til: Veldig kalde værforhold. 

Testpanelets kommentar:

Et sømløst design møter en superstram passform i Inez Top og Pants fra Wyte, og det blir full pott! Dette superundertøyet sitter som et skudd.

– Elsker passformen som former seg etter kroppsfasongen og minner om kompresjon. Det eneste jeg skulle ønske er at trøyen hadde vært litt lengre, men silikonstripen nederst hindrer at modellen glir opp, sier en av testerne.

Stoffet er litt tykkere enn andre modeller i testen og tar seg derfor best ut når det er veldig kaldt utendørs. Det går derimot på bekostning av ventilasjonen, siden materialet er såpass tykt.

– Dette er ikke superundertøyet jeg hadde tatt på meg når det er null grader, men så fort det blir minusgrader kan man ta det på! Pluss for kragen med glidelås som varmer halsen, sier en annen tester. 

NO_WEAR.jpg

Test av: Wear Colour, +  

Veiledende pris: 399 kroner/del 

Materiale: 94% polyester og 6% spandex

Passer til: De kaldeste vinterdagene. 

Testpanelets kommentar: 

Stretchy superundertøy med normalt lange ermer og litt kortere ben. Dersom du er lang får du en tights som stopper ved anklene. 

– Jeg liker at superundertøyet sitter stramt rundt bena og armene samtidig som det er litt romsligere rundt magen. Det passer perfekt når man går på langrenn, siden jeg kan bevege meg slik jeg vil i superundertøyet, sier en av personene i testpanelet. 

Wear Colours hurtigtørkende materiale, SwiftDry, kommer til sitt rette i denne modellen og transporterer effektivt bort fuktighet. Med et tykkere stoff og høy fukttransport er dette en gitt modell på de kaldeste vinterdagene. Designet hylles også. 

– Kult mønster! Denne modellen vil jeg også ha på meg etter jeg har gått på langrenn, når jeg prøver å få opp kroppsvarmen igjen med en kopp varm sjokolade, sier en annen tester. 

NO_CRAFT_FUSEKNIT.jpg

Test av: Craft,  +

Veiledende pris: 299 kroner/del. 

Materiale: 67% polyester, 31% polyamid og 2% elastan 

Passer til: Den som planlegger å holde på hele sesongen. 

Testpanelets kommentar: 

En ettersittende modell som omslutter lårene og armene. Det fører til at modellen kan stå litt imot ved veldig store bevegelser. Når man går på langrenn er det derimot perfekt.

– Modellen er litt liten i størrelsen og har en stram passform. Jeg som ligger mellom S og M valgte M, og det var perfekt! sier en av testpersonene.

Det er sikkert og visst at Craft har jobbet med funksjonaliteten. Du kan svette skikkelig uten å bli våt når du trener i Fuseknit Comfort Top og Pant. Samtidig tilpasser materialet temperaturen din ved å varme eller ventilere bort overskuddsvarme. 

– Så fort jeg ser modellen tenker jeg på høy kvalitet. Dette superundertøyet går ikke i stykker med det første og har alle funksjoner jeg behøver for å nyte treningen, sier en annen kvinne i testpanelet.

NO_WYTE_AGNES.jpg

Test av: Wyte, +  

Veiledende pris: 249 samt 299 kroner.

Materiale: 70% nylon, 22% polyester og 8% spandex 

Passer til: Langrennsløping med høy eller middels intensitet. 

Testpanelets kommentar: 

Kroppsnær passform som sitter som et skudd. Et mykt og behagelig superundertøy, hvor ingenting gnager eller står imot. Det stretchy materialet følger bevegelsene dine og passer til alle kroppsfasonger. 

– Hvor fint? Jeg elsker dette designet, den himmelblå fargen pigger opp en hvilken som helst grå hverdag. Jeg vil gå rundt i dette superundertøyet så fort jeg er hjemme, sier en kvinne i testpanelet. 

Modellen puster og transporterer bort fuktighet på en effektiv måte. Materialet er litt tykkere og varmer godt. 

– Jeg trodde ikke denne modellen ville varme slik den gjorde. Perfekt å ha med på fjellet hvor det er kaldt, eller for meg som foretrekker å gå på langrenn i et rolig tempo, sier en annen. 

FOR HAM 

NO_WYTE_JULIUS_HERR.jpg

Test av: Wyte,

Veiledende pris: 399 kroner. 

Materiale: 95% polyester og 5% elastan 

Passer til: Et par skiturer i året. 

Testpanelets kommentar: 

Er du er ute etter superundertøy men bare går noen få ganger i året? Da har du en prisgunstig modell her. Julius Set er et klassisk syntetisk superundertøy med en rettere passform. Det er litt stort i størrelsen, så dersom du ligger mellom to størrelser kan du velge den minste.  

– Stilongsen virker som en vanlig underbukse. Den har et behagelig strikk og sitter godt på. Trøyen er litt større med en løsere passform. Jeg liker derimot ikke alle sømmene så godt, sier en mann i testpanelet.

På minussiden havner komforten, materialet er ikke det mykeste i testen. Derimot er det veldig følsomt. Det beste med modellen er prisen og den gode fukttransporten. Her kan du svette mye uten å bli for våt.

– Dette er den perfekte modellen å ha hjemme for spontane tilfeller som krever superundertøy, sier en annen tester. 

NO_DÆHLIE_HERR.jpg

Test av: Bjørn Dæhlie, +

Veiledende pris: 599 samt 549 kroner.

Materiale: 91% polyester og 9% elastan 

Passer til: Treningsnerden. 

Testpanelets kommentar: 

Et lett og elastisk superundertøy i syntet som er skapt for de svetteste treningsøktene. Med meshpaneler under armene samt over brystet og ryggen slipper superundertøyet ut overskuddsvarme, slik at du konstant opprettholder en behagelig temperatur. 

– Det merkes at superundertøyet er skapt for langrenn. Det er veldig avansert og du kan svette skikkelig i det uten at du blir hverken våt eller for varm, sier en fornøyd tester.

Trøyen går litt nedover rumpa for å hindre at snø trenger seg inn mellom jakken og buksa. Superundertøyet er true to size og har en stram passform som omslutter bena og armene. 

– Det beste med modellen er at den sitter veldig bra og er veldig behagelig på. Jeg kan bevege meg helt fritt i superundertøyet. Minuset er de blå blokkpartiene på trøyen. Jeg hadde foretrukket et mer diskret design, sier en annen tester.

NO_CRAFT_FUSEKNIT_HERR.jpg

Test av: Craft, +  

Veiledende pris: 299 kroner/del.

Materiale: 67% polyester, 31% polyamid og 2% elastan

Passer til: Lenngrennsentusiasten som går hele sesongen.

Testpanelets kommentar: 

Enkelt design møter et bærekraftig materiale i Crafts populære superundertøy. Materialet er like tynt som andre modeller i testen, men oppleves som strammere og mer kompakt. Det resulterer i en kompresjonslignende passform.

– Fantastisk passform! Det virker nesten som at superundertøyet omslutter kroppen på samme måte som en kompresjonstights gjør. Jeg liker det virkelig, sier en mann i testpanelet.

Fukttransporten er også på topp, det her er med andre ord en modell du skal svette i. Testpanelet synes det er vanskelig å finne noen minus, men det er kanskje at modellen ikke kommer til å sitte like bra på deg som ikke har ligget på latsiden med hverken knebøy eller armhevinger. 

– Det passer perfekt for nesten alle menn. En fantastisk modell som jeg kommer til å anvende flittig, sier en annen tester.

NO_WEAR_HERR.jpg

Test av: Wear Colour, +  

Veiledende pris: 399 kroner/del.

Materiale: 94% polyester og 6% spandex 

Passer til: De kaldeste vinterdagene.

Testpanelets kommentar: 

Superundertøy i stretchy polyester som effektivt transporterer bort fuktighet. Modellen er stor i størrelsen og du kan gå ned en størrelse for en strammere passform. 

– Jeg bruker vanligvis L, men velger M i denne modellen og den sitter da som et skudd. Superundertøyet både sitter bra og ser veldig bra ut, sier en person i testpanelet. 

Dette er ingen modell du har på deg når det er plussgrader. Materialet varmer og tar seg best ut når det er veldig kaldt utendørs.

– Fint design. Dette er ikke noe for de motebevisste som, utenom langrenn, vil bruke superundertøyet som avslappende klær på fredagskvelden, sier en annen tester.

NO_CRAFT_BASE_HERR.jpg

Test av: Craft,  

Veiledende pris: 399 kroner. 

Materiale: 100% polyester  

Passer til: Personen som går på langrenn et par ganger i året. 

Testpanelets kommentar: 

Et mykt superundertøy i et klassisk kanalstrikket syntetisk materiale. Passformen er litt rettere og løsere enn de andre modellene i testen.

– Perfekt for deg som ikke vil ha et stramt superundertøy. Modellen er myk og deilig, men du merker ikke at det er et funksjonelt materiale som skal booste treningsopplevelsen, sier en av mennene i testpanelet. 

Plagget har flate sømmer som følger bevegelsene du tar. Derimot skulle testpanelet ønske det var færre sømmer siden noen, for eksempel de over underarmene, føles overflødige. 

– Dette er en modell jeg kjøper for de praktiske funksjonene, ikke direkte på grunn av designet. Samtidig skal jeg ha det under skiutstyret mitt, så designet spiller egentlig ingen rolle, sier en annen tester.

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

puma hybrid
Mote & trender

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

3 dager siden
Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

5 dager siden
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
Kari Traa
Mote & trender

Guide: Velg riktig treningsveske

06 jun 2019
header-väskor.jpg
Mote & trender

TEST: De beste treningsveskene våre

06 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mote & trender

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

06 jun 2019
yogatights blacc
Mote & trender

Slik velger du yogatights

06 jun 2019
Superga 2750
Mote & trender

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

30 may 2019
Saint Loye
Mote & trender

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mote & trender

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

29 may 2019
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

28 may 2019
Teva Hurricane
Mote & trender

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

27 may 2019
segling
Mote & trender

Guide: Kle deg riktig for seiling

27 may 2019
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

24 may 2019
yogatights header
Mote & trender

Test: Vårens mest komfortable yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi
Mote & trender

Hyll Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1
Mote & trender

Test! Så bra er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mote & trender

11 treningstights med lommer

16 may 2019
Nike
Mote & trender

Fotballfest med de nye plaggene fra Nike

16 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mote & trender

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

14 may 2019
Test löpartröjor
Mote & trender

Vi har testet fem nye løpetrøyer til menn 2019

13 may 2019
Nike
Mote & trender

Danseren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego tar ekstreme moves"

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mote & trender

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

11 may 2019
Header löpartröjor dam
Mote & trender

Sesongens beste løpetrøyer til henne

07 may 2019
Epic React
Mote & trender

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
Nike Icon Clash
Mote & trender

Nyhetene fra Nike gir oss surfevibber

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Mote & trender

9 trendy solbriller for sommeren 2019

06 may 2019
Nike Tech pack
Mote & trender

Plaggene fra Nike Tech Pack som du ikke vil gå glipp av

06 may 2019
Test av regnjackor
Mote & trender

Test! De 3 beste regnjakkene til ham 2019

06 may 2019
Adidas trailskor
Mote & trender

Proffene tester terrengsko fra Adidas

04 may 2019
Peak Performance skaljackor
Mote & trender

Nytt og vanntett fra Peak Performance

04 may 2019
Fotbollsskor header
Mote & trender

Fotballskoene til juniorer som er best i test

03 may 2019
Löparbh 2019
Mote & trender

Test: Sports-BH'er til løping 2019

02 may 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor
Mote & trender

Forskjellen mellom fotballsko beregnet for kunst- og naturgress

01 may 2019
Header-baddräkter.jpg
Mote & trender

Test! Den beste badedrakten til svømming

30 apr 2019
Header_DAM.jpg
Mote & trender

Regnjakkene til henne som er best i test

26 apr 2019
Icebreaker merinoull
Mote & trender

Derfor skal du løpe i merinoull

26 apr 2019
Så vet du om skon passar
Mote & trender

Guide: velg riktige fotballsko

26 apr 2019
Didriksssons
Mote & trender

Slik vet du om jakken din er vanntett

26 apr 2019
more news
puma hybrid

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

Sportamores store SOMMERSALG er i gang. Sjekk ut disse gullkornene og begi deg ut på løpetur.

3 dager siden
Mote & trender
Birkenstock rosa

Slik tar du vare på dine Birkenstock

Birkenstock er en klassiker når det kommer til gode, ergonomiske og fine sandaler. Skoene er av høy kvalitet, og det finnes noen knep for at de skal holde så lenge som mulig.

5 dager siden
Mote & trender
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

Alle som har seilet i norsk farvann vet at sommeren aldri er feilfri. Det er på tide å gå til innkjøp av en vanntett seilerjakke nå som seilersesongen er i gang. Dette skal du tenke på.

08 jun 2019
Mote & trender
Nike träningssko

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

Nike beskriver nyheten Varsity Compete TR 2 som en skomodell med godt grep og stabilitet, og som egner seg til de fleste anledninger. Vi lot PT-en Chand Smith svette i de nye skoene for å se om modellen holder hva de lover. Så bra er modellen, ifølge ham!

06 jun 2019
Mote & trender
Kari Traa

Guide: Velg riktig treningsveske

Plass til matpakke og laptop? Ryggsekk eller skulderveske? Slik finner du treningsvesken med de riktige funksjonene for deg.

06 jun 2019
Mote & trender
header-väskor.jpg

TEST: De beste treningsveskene våre

En bra treningsveske kan gjøre det lettere for deg med jobb, trening, pendling og alt det innebærer. Vi har testet åtte ulike treningsvesker, se hvilken som passer best til deg!

06 jun 2019
Mote & trender
Nike Pegasus 36 2

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

Den nyeste oppdateringen av Nike-klassikeren Pegasus har landet! Modellen er lettere, raskere og finere enn noensinne.

06 jun 2019
Mote & trender
yogatights blacc

Slik velger du yogatights

Når du utøver yoga skal du aldri føle deg hindret i bevegelsene dine, derfor bør du stille høye krav til tightsen du har på deg. Her er detaljene du skal se etter når du velger yogatights.

06 jun 2019
Mote & trender
Superga 2750

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

Trendy sneakers som er vennlige mot lommeboken og som aldri går av moten, vi snakker selvfølgelig om tøyskoene fra Superga. Her er historien bak merket og de tre mest populære modellene du ikke vil gå glipp av.

30 may 2019
Mote & trender
Saint Loye

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

Lengter du etter varme rideturer på sommeren? Maksimer opplevelsen for deg og hesten din i riktig ridebukse. Eksperten forklarer hvordan du skal tenke rundt valg av passform, forsterkninger og ikke minst hvordan du vasker buksen for lang holdbarhet.

29 may 2019
Mote & trender
Löparskor Barn Sacony

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

Vær snill med føttene til barna dine og gjør lekingen utendørs til en fryd i et par løpesko. Eksperten forklarer hvorfor det er like viktig med løpesko til barn som til voksne.

29 may 2019
Mote & trender
Nike

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

Trenger treningsgarderoben din ny stilinspirasjon? Her får du stylistens beste tips til hvordan du kler deg trendy på treningsøkten i sommer!

28 may 2019
Mote & trender
Teva Hurricane

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

Det er lett å få gnagsår av våte sokker i sneakers. Hva sier du til å droppe det i år og gå over til et par ventilerende og funksjonelle sandaler, som er like svale som de er komfortable.

27 may 2019
Mote & trender
segling

Guide: Kle deg riktig for seiling

Er det på tide å kaste loss og dra til sjøs? Gjør seilturen enda mer behagelig ved å være utstyrt med riktige klær. Her er guiden som holder deg på riktig kurs!

27 may 2019
Mote & trender
Nike

Derfor skal du sporte med stil

Du har vel ikke gått glipp av vår nye kampanje Sporta stilen? Vi vil inspirere deg og din garderobe for å øke treningslysten!

24 may 2019
Mote & trender