NO_header.jpg

Test: Superundertøy til langrennsløping!

Det er en forutsetning med komfortable støvler og bra ski når du skal gå på langrenn. Det er derimot viktig at du ikke glemmer klærne, du får nemlig en bedre opplevelse i skiløypa med superundertøy som kan suge opp all fuktigheten.

Akkurat som med løping, så tar mange alt for mye på seg når de skal gå på langrenn. Sannheten er at du skal fryse når du nettopp har kommet ut i løypene. Temperaturen blir deretter perfekt når du får opp varmen og begynner å svette.

La gjerne det første laget bestå av superundertøy, som varmer når det er kaldt og ventilerer når du er varm. Syntetiske materialer har også en effektiv evne til å suge opp fuktighet, så du kan svette skikkelig når du går på langrenn. Testpanelet vårt har gått på langrenn i de mest populære modellene våre for å se om de holder mål!  

FOR henne (scroll nedOVER FOR herremodeller)

NO_ODLO.jpg

Test av: Odlo, +  

Veiledende pris: 799 kroner/del 

Materiale: 79% polyamid, 16% resirkulert polyester og 5% elastan 

Passer til: Den raske langrennsløperen som går ofte på ski.

Testpanelets kommentar: 

Funksjonaliteten er i fokus når det kommer til Odlos superundertøy. Modellen har en sømløs konstruksjon og 3D-strikkede soner, hvor noen av områdene fokuserer på varme mens andre gir ekstra ventilasjon.

– Jeg liker ikke å ta på meg for tykke lag når jeg går på langrenn, og dette superundertøyet er tvert imot. Materialet virker både lett og tynt. Du kan svette skikkelig uten at du blir våt eller for varm, sier en kvinne i testpanelet. 

På minussiden havner designet over magepartiet som føles feilplassert. Det hadde vært bedre om mønsteret gikk hele veien rundt. På plussiden havner den ettersittende passformen. 

– Superundertøyet er så deilig! Altså, om jeg kunne gått ned i spagat hadde det ikke vært noen problem i denne modellen. Følsomheten og mykheten i dette superundertøyet får 11 av 10! sier en av personene i testpanelet.

NO_CRAFT_BASE.jpg

Test av: Craft,

Veiledende pris: 399 kroner 

Materiale: 100% polyester  

Passer til: Deg som går på langrenn et par ganger i året. 

Testpanelets kommentar:

Akkurat som navnet tilsier, så er dette et basic superundertøy som alle bør ha i garderoben. Ingen detaljer som skiller seg ut, men funksjonelt for sitt formål. Det kanalstrikkede materialet er mykt og har en god fukttransport. 

– Superundertøyet har en rettere passform som jeg, som ikke vil at det skal sitte kjempestramt på kroppen, liker veldig godt, sier en kvinne i testpanelet. 

Superundertøyet er normalt i størrelsen med en stram hals. Designet er enkelt og fint og tiltrekker seg de som ikke foretrekker å være en fargeklatt i løypa (hvis du foretrekker farge finnes modellen også i  og ). 

– Det beste med superundertøyet er prisen, du får veldig mye for pengene. Det verste er at det ikke er like stretchy og mykt mot huden som andre modeller med elastan i materialet, sier en annen tester.

NO_WYTE_INEZ.jpg

Test av: Wyte, +  

Veiledende pris: 349 kroner/del

Materiale: 65% nylon, 30% polyester og 5% spandex

Passer til: Veldig kalde værforhold. 

Testpanelets kommentar:

Et sømløst design møter en superstram passform i Inez Top og Pants fra Wyte, og det blir full pott! Dette superundertøyet sitter som et skudd.

– Elsker passformen som former seg etter kroppsfasongen og minner om kompresjon. Det eneste jeg skulle ønske er at trøyen hadde vært litt lengre, men silikonstripen nederst hindrer at modellen glir opp, sier en av testerne.

Stoffet er litt tykkere enn andre modeller i testen og tar seg derfor best ut når det er veldig kaldt utendørs. Det går derimot på bekostning av ventilasjonen, siden materialet er såpass tykt.

– Dette er ikke superundertøyet jeg hadde tatt på meg når det er null grader, men så fort det blir minusgrader kan man ta det på! Pluss for kragen med glidelås som varmer halsen, sier en annen tester. 

NO_WEAR.jpg

Test av: Wear Colour, +  

Veiledende pris: 399 kroner/del 

Materiale: 94% polyester og 6% spandex

Passer til: De kaldeste vinterdagene. 

Testpanelets kommentar: 

Stretchy superundertøy med normalt lange ermer og litt kortere ben. Dersom du er lang får du en tights som stopper ved anklene. 

– Jeg liker at superundertøyet sitter stramt rundt bena og armene samtidig som det er litt romsligere rundt magen. Det passer perfekt når man går på langrenn, siden jeg kan bevege meg slik jeg vil i superundertøyet, sier en av personene i testpanelet. 

Wear Colours hurtigtørkende materiale, SwiftDry, kommer til sitt rette i denne modellen og transporterer effektivt bort fuktighet. Med et tykkere stoff og høy fukttransport er dette en gitt modell på de kaldeste vinterdagene. Designet hylles også. 

– Kult mønster! Denne modellen vil jeg også ha på meg etter jeg har gått på langrenn, når jeg prøver å få opp kroppsvarmen igjen med en kopp varm sjokolade, sier en annen tester. 

NO_CRAFT_FUSEKNIT.jpg

Test av: Craft,  +

Veiledende pris: 299 kroner/del. 

Materiale: 67% polyester, 31% polyamid og 2% elastan 

Passer til: Den som planlegger å holde på hele sesongen. 

Testpanelets kommentar: 

En ettersittende modell som omslutter lårene og armene. Det fører til at modellen kan stå litt imot ved veldig store bevegelser. Når man går på langrenn er det derimot perfekt.

– Modellen er litt liten i størrelsen og har en stram passform. Jeg som ligger mellom S og M valgte M, og det var perfekt! sier en av testpersonene.

Det er sikkert og visst at Craft har jobbet med funksjonaliteten. Du kan svette skikkelig uten å bli våt når du trener i Fuseknit Comfort Top og Pant. Samtidig tilpasser materialet temperaturen din ved å varme eller ventilere bort overskuddsvarme. 

– Så fort jeg ser modellen tenker jeg på høy kvalitet. Dette superundertøyet går ikke i stykker med det første og har alle funksjoner jeg behøver for å nyte treningen, sier en annen kvinne i testpanelet.

NO_WYTE_AGNES.jpg

Test av: Wyte, +  

Veiledende pris: 249 samt 299 kroner.

Materiale: 70% nylon, 22% polyester og 8% spandex 

Passer til: Langrennsløping med høy eller middels intensitet. 

Testpanelets kommentar: 

Kroppsnær passform som sitter som et skudd. Et mykt og behagelig superundertøy, hvor ingenting gnager eller står imot. Det stretchy materialet følger bevegelsene dine og passer til alle kroppsfasonger. 

– Hvor fint? Jeg elsker dette designet, den himmelblå fargen pigger opp en hvilken som helst grå hverdag. Jeg vil gå rundt i dette superundertøyet så fort jeg er hjemme, sier en kvinne i testpanelet. 

Modellen puster og transporterer bort fuktighet på en effektiv måte. Materialet er litt tykkere og varmer godt. 

– Jeg trodde ikke denne modellen ville varme slik den gjorde. Perfekt å ha med på fjellet hvor det er kaldt, eller for meg som foretrekker å gå på langrenn i et rolig tempo, sier en annen. 

FOR HAM 

NO_WYTE_JULIUS_HERR.jpg

Test av: Wyte,

Veiledende pris: 399 kroner. 

Materiale: 95% polyester og 5% elastan 

Passer til: Et par skiturer i året. 

Testpanelets kommentar: 

Er du er ute etter superundertøy men bare går noen få ganger i året? Da har du en prisgunstig modell her. Julius Set er et klassisk syntetisk superundertøy med en rettere passform. Det er litt stort i størrelsen, så dersom du ligger mellom to størrelser kan du velge den minste.  

– Stilongsen virker som en vanlig underbukse. Den har et behagelig strikk og sitter godt på. Trøyen er litt større med en løsere passform. Jeg liker derimot ikke alle sømmene så godt, sier en mann i testpanelet.

På minussiden havner komforten, materialet er ikke det mykeste i testen. Derimot er det veldig følsomt. Det beste med modellen er prisen og den gode fukttransporten. Her kan du svette mye uten å bli for våt.

– Dette er den perfekte modellen å ha hjemme for spontane tilfeller som krever superundertøy, sier en annen tester. 

NO_DÆHLIE_HERR.jpg

Test av: Bjørn Dæhlie, +

Veiledende pris: 599 samt 549 kroner.

Materiale: 91% polyester og 9% elastan 

Passer til: Treningsnerden. 

Testpanelets kommentar: 

Et lett og elastisk superundertøy i syntet som er skapt for de svetteste treningsøktene. Med meshpaneler under armene samt over brystet og ryggen slipper superundertøyet ut overskuddsvarme, slik at du konstant opprettholder en behagelig temperatur. 

– Det merkes at superundertøyet er skapt for langrenn. Det er veldig avansert og du kan svette skikkelig i det uten at du blir hverken våt eller for varm, sier en fornøyd tester.

Trøyen går litt nedover rumpa for å hindre at snø trenger seg inn mellom jakken og buksa. Superundertøyet er true to size og har en stram passform som omslutter bena og armene. 

– Det beste med modellen er at den sitter veldig bra og er veldig behagelig på. Jeg kan bevege meg helt fritt i superundertøyet. Minuset er de blå blokkpartiene på trøyen. Jeg hadde foretrukket et mer diskret design, sier en annen tester.

NO_CRAFT_FUSEKNIT_HERR.jpg

Test av: Craft, +  

Veiledende pris: 299 kroner/del.

Materiale: 67% polyester, 31% polyamid og 2% elastan

Passer til: Lenngrennsentusiasten som går hele sesongen.

Testpanelets kommentar: 

Enkelt design møter et bærekraftig materiale i Crafts populære superundertøy. Materialet er like tynt som andre modeller i testen, men oppleves som strammere og mer kompakt. Det resulterer i en kompresjonslignende passform.

– Fantastisk passform! Det virker nesten som at superundertøyet omslutter kroppen på samme måte som en kompresjonstights gjør. Jeg liker det virkelig, sier en mann i testpanelet.

Fukttransporten er også på topp, det her er med andre ord en modell du skal svette i. Testpanelet synes det er vanskelig å finne noen minus, men det er kanskje at modellen ikke kommer til å sitte like bra på deg som ikke har ligget på latsiden med hverken knebøy eller armhevinger. 

– Det passer perfekt for nesten alle menn. En fantastisk modell som jeg kommer til å anvende flittig, sier en annen tester.

NO_WEAR_HERR.jpg

Test av: Wear Colour, +  

Veiledende pris: 399 kroner/del.

Materiale: 94% polyester og 6% spandex 

Passer til: De kaldeste vinterdagene.

Testpanelets kommentar: 

Superundertøy i stretchy polyester som effektivt transporterer bort fuktighet. Modellen er stor i størrelsen og du kan gå ned en størrelse for en strammere passform. 

– Jeg bruker vanligvis L, men velger M i denne modellen og den sitter da som et skudd. Superundertøyet både sitter bra og ser veldig bra ut, sier en person i testpanelet. 

Dette er ingen modell du har på deg når det er plussgrader. Materialet varmer og tar seg best ut når det er veldig kaldt utendørs.

– Fint design. Dette er ikke noe for de motebevisste som, utenom langrenn, vil bruke superundertøyet som avslappende klær på fredagskvelden, sier en annen tester.

NO_CRAFT_BASE_HERR.jpg

Test av: Craft,  

Veiledende pris: 399 kroner. 

Materiale: 100% polyester  

Passer til: Personen som går på langrenn et par ganger i året. 

Testpanelets kommentar: 

Et mykt superundertøy i et klassisk kanalstrikket syntetisk materiale. Passformen er litt rettere og løsere enn de andre modellene i testen.

– Perfekt for deg som ikke vil ha et stramt superundertøy. Modellen er myk og deilig, men du merker ikke at det er et funksjonelt materiale som skal booste treningsopplevelsen, sier en av mennene i testpanelet. 

Plagget har flate sømmer som følger bevegelsene du tar. Derimot skulle testpanelet ønske det var færre sømmer siden noen, for eksempel de over underarmene, føles overflødige. 

– Dette er en modell jeg kjøper for de praktiske funksjonene, ikke direkte på grunn av designet. Samtidig skal jeg ha det under skiutstyret mitt, så designet spiller egentlig ingen rolle, sier en annen tester.

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

LB_SwirlHeroBlue_SportsBra_050.jpg
Mote & trender

Slik tar du vare på din sports-BH

akkurat nå
4060515939314_001_b65ee6ca186d44e9b7896776c9f2c781.jpg
Mote & trender

8 tightsnyheter 2019

22 timer siden
NO-header.jpg
Mote & trender

Stor test! Treningstights med høy midje

1 dag siden
Salomon.jpg
Mote & trender

8 sklisikre sko på vinteren

5 dager siden
NO_header.jpg
Mote & trender

Test: Superundertøy til langrennsløping!

5 dager siden
NO_header.jpg
Mote & trender

Vi tester Wytes mest populære jakker

07 jan 2019
sweatshirt_nike.jpg
Mote & trender

Et fint nytt treningsår! 9 kupp for ham

04 jan 2019
Adidas_brajpg
Mote & trender

8 nye treningsfavoritter for henne

04 jan 2019
Casall Sculpture 2.0
Mote & trender

Nå har Casalls Sculpture tights blitt squat proof

02 jan 2019
NO-DAM-Header.jpg
Mote & trender

TEST! Våre beste kompresjonstights

28 dec 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

Best i test! Sports-BH med mye støtte

28 dec 2018
K2 pjäxor
Mote & trender

Finn de rette damestøvlene fra K2

25 dec 2018
5713729298683_001_ea54e973f66d406cab7c9ffe6df68c63.jpg
Mote & trender

Varme salgskupp til barna

21 dec 2018
jacka peak.jpg
Mote & trender

8 garderobeklassikere på romjulssalget

21 dec 2018
Under armour_shorts.jpg
Mote & trender

8 tidløse romjulskupp for ham

20 dec 2018
NO_Header.png
Mote & trender

Vinterens goggles som er best i test!

16 dec 2018
Suunto Fitness 3
Mote & trender

Test av Suunto Fitness 3

16 dec 2018
Organotex_1.jpg
Mote & trender

Slik impregnerer du skiklær

13 dec 2018
Vomero 14png
Mote & trender

Mange fine mil med nyheten Nike Vomero 14

13 dec 2018
NO-HEADER.jpg
Mote & trender

Skiklær til henne som er best i test

12 dec 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

STOR TEST: Fleecegensere til henne

12 dec 2018
OrganoTex_2018
Mote & trender

Derfor skal du velge miljøvennlig impregnering

11 dec 2018
Julklappstips honom
Mote & trender

11 julegavetips til han

08 dec 2018
Nike_Metallic Clash.png
Mote & trender

Skinn inn i det nye året med Nike Metallic Clash

07 dec 2018
NO-HEADER.jpg
Mote & trender

TEST: Skiklær til ham

06 dec 2018
Blacc tights
Mote & trender

Stor guide: Finn den rette tightsen fra Blacc

04 dec 2018
Calvin klein_tröja.jpg
Mote & trender

6 julegaver du kan gi til deg selv

03 dec 2018
NO-HEADER.jpg
Mote & trender

Myke sett som er best i test

02 dec 2018
Peak_JR_Frost
Mote & trender

15 varme favoritter til barn

01 dec 2018
fleece
Mote & trender

Tenk på dette når du skal kjøpe ny fleecegenser

30 nov 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

Test av sesongens sklisikre vinterstøvler

29 nov 2018
sorel
Mote & trender

Guide: Finn de rette vinterskoene fra Sorel

26 nov 2018
Plock_Adidas
Mote & trender

10 sportswear-favoritter fra Adidas

22 nov 2018
Craft underställ syntet zip.jpg
Mote & trender

9 rosa superundertøy til henne

22 nov 2018
NIKE_HEADER_COLLAGE
Mote & trender

10 gymfavoritter fra Nike

22 nov 2018
Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpg
Mote & trender

Slik finner du den rette vinterjakken fra Didriksons

20 nov 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

TEST: Skibukser til henne

20 nov 2018
Adidas Copa 19
Mote & trender

De nye fotballskoene fra Adidas, Copa 19, er her!

20 nov 2018
Barnpjäxor
Mote & trender

Hvilke alpinstøvler skal jeg velge til barn?

19 nov 2018
Icebug dubbade löparskor NO
Mote & trender

Vi tester løpesko med pigger fra Icebug

18 nov 2018
more news
LB_SwirlHeroBlue_SportsBra_050.jpg

Slik tar du vare på din sports-BH

Har du kjøpt en ny sports-BH du vil forlenge livet på? Her er de beste tipsene våre til hvordan du skal vaske og ta vare på toppene dine.

Mote & trender
4060515939314_001_b65ee6ca186d44e9b7896776c9f2c781.jpg

8 tightsnyheter 2019

Myke, deilige, stretchy – og fine! Vi elsker alt med disse åtte nye tightsene.

Mote & trender
NO-header.jpg

Stor test! Treningstights med høy midje

Tights, tights, tights og flere tights! Vårt kvinnelig testpanel har svettet i 8 treningsfavoritter du kan bruke på treningssenteret.

Mote & trender
Salomon.jpg

8 sklisikre sko på vinteren

I snø og kulde er det lurt å utstyre føttene med noen ordentlige sko. Disse åtte modellene er sikre investeringer for sesongens slapsete og glatte underlag.

Mote & trender
NO_header.jpg

Test: Superundertøy til langrennsløping!

Det er en forutsetning med komfortable støvler og bra ski når du skal gå på langrenn. Det er derimot viktig at du ikke glemmer klærne, du får nemlig en bedre opplevelse i skiløypa med superundertøy som kan suge opp all fuktigheten.

Mote & trender
NO_header.jpg

Vi tester Wytes mest populære jakker

Sportswear-merket Wyte har jakker til alle mulige formål. Ved hjelp av testpanelet vårt har det aldri vært enklere å finne den perfekte modellen!

Mote & trender
sweatshirt_nike.jpg

Et fint nytt treningsår! 9 kupp for ham

So fresh, so clean! Med nye, fine treningsklær blir det lettere å komme seg til treningssenteret. Det er gammelt nytt.

Mote & trender
Adidas_brajpg

8 nye treningsfavoritter for henne

Hvordan innleder du treningsåret 2019 på best mulig måte? Selvfølgelig med nye, fine treningsklær! Disse åtte nyhetene gir deg en flyvende start på treningssenteret.

Mote & trender
Casall Sculpture 2.0

Nå har Casalls Sculpture tights blitt squat proof

Sculpture er en av Casalls mest elskede tightsmodeller. Nå har favoritten blitt finjustert – her er alt du bør vite om den nye, forbedrede Sculpture tights.

Mote & trender
NO-DAM-Header.jpg

TEST! Våre beste kompresjonstights

Det er ikke bare de avanserte idrettsutøverne som ser fordelen med å trene i kompresjonsplagg. Testpanelet vårt har kåret den beste tightsen for maksimal restitusjon.

Mote & trender
NO_header.jpg

Best i test! Sports-BH med mye støtte

En sports-BH er definitivt den viktigste brikken i treningsgarderoben. Maksimal støtte, vatterte skulderstropper og en passende passform er alfa og omega. Her er ni modeller som holder bysten på plass!

Mote & trender
K2 pjäxor

Finn de rette damestøvlene fra K2

Noen gode støvler er et must for en vellykket skiferie. Vi guider deg!

Mote & trender
5713729298683_001_ea54e973f66d406cab7c9ffe6df68c63.jpg

Varme salgskupp til barna

Nordisk vinter krever ordentlig yttertøy til barna. Her er 8 varme jakker og dresser du kan gjøre et kupp på under romjulssalget.

Mote & trender
jacka peak.jpg

8 garderobeklassikere på romjulssalget

I salgstidene kan det være vanskelig å vite hvilke kupp det er verdt å bruke penger på. Disse 8 klassiske produktene til dame kommer du ikke til å angre på.

Mote & trender
Under armour_shorts.jpg

8 tidløse romjulskupp for ham

Blir det alltid bomkjøp under romjulssalget? Fortvil ikke. Denne listen inneholder kun klassikere du kommer til å elske, sesong etter sesong.

Mote & trender