NO_header.jpg

Test: Superundertøy til langrennsløping!

Det er en forutsetning med komfortable støvler og bra ski når du skal gå på langrenn. Det er derimot viktig at du ikke glemmer klærne, du får nemlig en bedre opplevelse i skiløypa med superundertøy som kan suge opp all fuktigheten.

Akkurat som med løping, så tar mange alt for mye på seg når de skal gå på langrenn. Sannheten er at du skal fryse når du nettopp har kommet ut i løypene. Temperaturen blir deretter perfekt når du får opp varmen og begynner å svette.

La gjerne det første laget bestå av superundertøy, som varmer når det er kaldt og ventilerer når du er varm. Syntetiske materialer har også en effektiv evne til å suge opp fuktighet, så du kan svette skikkelig når du går på langrenn. Testpanelet vårt har gått på langrenn i de mest populære modellene våre for å se om de holder mål!  

FOR henne (scroll nedOVER FOR herremodeller)

NO_ODLO.jpg

Test av: Odlo, +  

Veiledende pris: 799 kroner/del 

Materiale: 79% polyamid, 16% resirkulert polyester og 5% elastan 

Passer til: Den raske langrennsløperen som går ofte på ski.

Testpanelets kommentar: 

Funksjonaliteten er i fokus når det kommer til Odlos superundertøy. Modellen har en sømløs konstruksjon og 3D-strikkede soner, hvor noen av områdene fokuserer på varme mens andre gir ekstra ventilasjon.

– Jeg liker ikke å ta på meg for tykke lag når jeg går på langrenn, og dette superundertøyet er tvert imot. Materialet virker både lett og tynt. Du kan svette skikkelig uten at du blir våt eller for varm, sier en kvinne i testpanelet. 

På minussiden havner designet over magepartiet som føles feilplassert. Det hadde vært bedre om mønsteret gikk hele veien rundt. På plussiden havner den ettersittende passformen. 

– Superundertøyet er så deilig! Altså, om jeg kunne gått ned i spagat hadde det ikke vært noen problem i denne modellen. Følsomheten og mykheten i dette superundertøyet får 11 av 10! sier en av personene i testpanelet.

NO_CRAFT_BASE.jpg

Test av: Craft,

Veiledende pris: 399 kroner 

Materiale: 100% polyester  

Passer til: Deg som går på langrenn et par ganger i året. 

Testpanelets kommentar:

Akkurat som navnet tilsier, så er dette et basic superundertøy som alle bør ha i garderoben. Ingen detaljer som skiller seg ut, men funksjonelt for sitt formål. Det kanalstrikkede materialet er mykt og har en god fukttransport. 

– Superundertøyet har en rettere passform som jeg, som ikke vil at det skal sitte kjempestramt på kroppen, liker veldig godt, sier en kvinne i testpanelet. 

Superundertøyet er normalt i størrelsen med en stram hals. Designet er enkelt og fint og tiltrekker seg de som ikke foretrekker å være en fargeklatt i løypa (hvis du foretrekker farge finnes modellen også i  og ). 

– Det beste med superundertøyet er prisen, du får veldig mye for pengene. Det verste er at det ikke er like stretchy og mykt mot huden som andre modeller med elastan i materialet, sier en annen tester.

NO_WYTE_INEZ.jpg

Test av: Wyte, +  

Veiledende pris: 349 kroner/del

Materiale: 65% nylon, 30% polyester og 5% spandex

Passer til: Veldig kalde værforhold. 

Testpanelets kommentar:

Et sømløst design møter en superstram passform i Inez Top og Pants fra Wyte, og det blir full pott! Dette superundertøyet sitter som et skudd.

– Elsker passformen som former seg etter kroppsfasongen og minner om kompresjon. Det eneste jeg skulle ønske er at trøyen hadde vært litt lengre, men silikonstripen nederst hindrer at modellen glir opp, sier en av testerne.

Stoffet er litt tykkere enn andre modeller i testen og tar seg derfor best ut når det er veldig kaldt utendørs. Det går derimot på bekostning av ventilasjonen, siden materialet er såpass tykt.

– Dette er ikke superundertøyet jeg hadde tatt på meg når det er null grader, men så fort det blir minusgrader kan man ta det på! Pluss for kragen med glidelås som varmer halsen, sier en annen tester. 

NO_WEAR.jpg

Test av: Wear Colour, +  

Veiledende pris: 399 kroner/del 

Materiale: 94% polyester og 6% spandex

Passer til: De kaldeste vinterdagene. 

Testpanelets kommentar: 

Stretchy superundertøy med normalt lange ermer og litt kortere ben. Dersom du er lang får du en tights som stopper ved anklene. 

– Jeg liker at superundertøyet sitter stramt rundt bena og armene samtidig som det er litt romsligere rundt magen. Det passer perfekt når man går på langrenn, siden jeg kan bevege meg slik jeg vil i superundertøyet, sier en av personene i testpanelet. 

Wear Colours hurtigtørkende materiale, SwiftDry, kommer til sitt rette i denne modellen og transporterer effektivt bort fuktighet. Med et tykkere stoff og høy fukttransport er dette en gitt modell på de kaldeste vinterdagene. Designet hylles også. 

– Kult mønster! Denne modellen vil jeg også ha på meg etter jeg har gått på langrenn, når jeg prøver å få opp kroppsvarmen igjen med en kopp varm sjokolade, sier en annen tester. 

NO_CRAFT_FUSEKNIT.jpg

Test av: Craft,  +

Veiledende pris: 299 kroner/del. 

Materiale: 67% polyester, 31% polyamid og 2% elastan 

Passer til: Den som planlegger å holde på hele sesongen. 

Testpanelets kommentar: 

En ettersittende modell som omslutter lårene og armene. Det fører til at modellen kan stå litt imot ved veldig store bevegelser. Når man går på langrenn er det derimot perfekt.

– Modellen er litt liten i størrelsen og har en stram passform. Jeg som ligger mellom S og M valgte M, og det var perfekt! sier en av testpersonene.

Det er sikkert og visst at Craft har jobbet med funksjonaliteten. Du kan svette skikkelig uten å bli våt når du trener i Fuseknit Comfort Top og Pant. Samtidig tilpasser materialet temperaturen din ved å varme eller ventilere bort overskuddsvarme. 

– Så fort jeg ser modellen tenker jeg på høy kvalitet. Dette superundertøyet går ikke i stykker med det første og har alle funksjoner jeg behøver for å nyte treningen, sier en annen kvinne i testpanelet.

NO_WYTE_AGNES.jpg

Test av: Wyte, +  

Veiledende pris: 249 samt 299 kroner.

Materiale: 70% nylon, 22% polyester og 8% spandex 

Passer til: Langrennsløping med høy eller middels intensitet. 

Testpanelets kommentar: 

Kroppsnær passform som sitter som et skudd. Et mykt og behagelig superundertøy, hvor ingenting gnager eller står imot. Det stretchy materialet følger bevegelsene dine og passer til alle kroppsfasonger. 

– Hvor fint? Jeg elsker dette designet, den himmelblå fargen pigger opp en hvilken som helst grå hverdag. Jeg vil gå rundt i dette superundertøyet så fort jeg er hjemme, sier en kvinne i testpanelet. 

Modellen puster og transporterer bort fuktighet på en effektiv måte. Materialet er litt tykkere og varmer godt. 

– Jeg trodde ikke denne modellen ville varme slik den gjorde. Perfekt å ha med på fjellet hvor det er kaldt, eller for meg som foretrekker å gå på langrenn i et rolig tempo, sier en annen. 

FOR HAM 

NO_WYTE_JULIUS_HERR.jpg

Test av: Wyte,

Veiledende pris: 399 kroner. 

Materiale: 95% polyester og 5% elastan 

Passer til: Et par skiturer i året. 

Testpanelets kommentar: 

Er du er ute etter superundertøy men bare går noen få ganger i året? Da har du en prisgunstig modell her. Julius Set er et klassisk syntetisk superundertøy med en rettere passform. Det er litt stort i størrelsen, så dersom du ligger mellom to størrelser kan du velge den minste.  

– Stilongsen virker som en vanlig underbukse. Den har et behagelig strikk og sitter godt på. Trøyen er litt større med en løsere passform. Jeg liker derimot ikke alle sømmene så godt, sier en mann i testpanelet.

På minussiden havner komforten, materialet er ikke det mykeste i testen. Derimot er det veldig følsomt. Det beste med modellen er prisen og den gode fukttransporten. Her kan du svette mye uten å bli for våt.

– Dette er den perfekte modellen å ha hjemme for spontane tilfeller som krever superundertøy, sier en annen tester. 

NO_DÆHLIE_HERR.jpg

Test av: Bjørn Dæhlie, +

Veiledende pris: 599 samt 549 kroner.

Materiale: 91% polyester og 9% elastan 

Passer til: Treningsnerden. 

Testpanelets kommentar: 

Et lett og elastisk superundertøy i syntet som er skapt for de svetteste treningsøktene. Med meshpaneler under armene samt over brystet og ryggen slipper superundertøyet ut overskuddsvarme, slik at du konstant opprettholder en behagelig temperatur. 

– Det merkes at superundertøyet er skapt for langrenn. Det er veldig avansert og du kan svette skikkelig i det uten at du blir hverken våt eller for varm, sier en fornøyd tester.

Trøyen går litt nedover rumpa for å hindre at snø trenger seg inn mellom jakken og buksa. Superundertøyet er true to size og har en stram passform som omslutter bena og armene. 

– Det beste med modellen er at den sitter veldig bra og er veldig behagelig på. Jeg kan bevege meg helt fritt i superundertøyet. Minuset er de blå blokkpartiene på trøyen. Jeg hadde foretrukket et mer diskret design, sier en annen tester.

NO_CRAFT_FUSEKNIT_HERR.jpg

Test av: Craft, +  

Veiledende pris: 299 kroner/del.

Materiale: 67% polyester, 31% polyamid og 2% elastan

Passer til: Lenngrennsentusiasten som går hele sesongen.

Testpanelets kommentar: 

Enkelt design møter et bærekraftig materiale i Crafts populære superundertøy. Materialet er like tynt som andre modeller i testen, men oppleves som strammere og mer kompakt. Det resulterer i en kompresjonslignende passform.

– Fantastisk passform! Det virker nesten som at superundertøyet omslutter kroppen på samme måte som en kompresjonstights gjør. Jeg liker det virkelig, sier en mann i testpanelet.

Fukttransporten er også på topp, det her er med andre ord en modell du skal svette i. Testpanelet synes det er vanskelig å finne noen minus, men det er kanskje at modellen ikke kommer til å sitte like bra på deg som ikke har ligget på latsiden med hverken knebøy eller armhevinger. 

– Det passer perfekt for nesten alle menn. En fantastisk modell som jeg kommer til å anvende flittig, sier en annen tester.

NO_WEAR_HERR.jpg

Test av: Wear Colour, +  

Veiledende pris: 399 kroner/del.

Materiale: 94% polyester og 6% spandex 

Passer til: De kaldeste vinterdagene.

Testpanelets kommentar: 

Superundertøy i stretchy polyester som effektivt transporterer bort fuktighet. Modellen er stor i størrelsen og du kan gå ned en størrelse for en strammere passform. 

– Jeg bruker vanligvis L, men velger M i denne modellen og den sitter da som et skudd. Superundertøyet både sitter bra og ser veldig bra ut, sier en person i testpanelet. 

Dette er ingen modell du har på deg når det er plussgrader. Materialet varmer og tar seg best ut når det er veldig kaldt utendørs.

– Fint design. Dette er ikke noe for de motebevisste som, utenom langrenn, vil bruke superundertøyet som avslappende klær på fredagskvelden, sier en annen tester.

NO_CRAFT_BASE_HERR.jpg

Test av: Craft,  

Veiledende pris: 399 kroner. 

Materiale: 100% polyester  

Passer til: Personen som går på langrenn et par ganger i året. 

Testpanelets kommentar: 

Et mykt superundertøy i et klassisk kanalstrikket syntetisk materiale. Passformen er litt rettere og løsere enn de andre modellene i testen.

– Perfekt for deg som ikke vil ha et stramt superundertøy. Modellen er myk og deilig, men du merker ikke at det er et funksjonelt materiale som skal booste treningsopplevelsen, sier en av mennene i testpanelet. 

Plagget har flate sømmer som følger bevegelsene du tar. Derimot skulle testpanelet ønske det var færre sømmer siden noen, for eksempel de over underarmene, føles overflødige. 

– Dette er en modell jeg kjøper for de praktiske funksjonene, ikke direkte på grunn av designet. Samtidig skal jeg ha det under skiutstyret mitt, så designet spiller egentlig ingen rolle, sier en annen tester.

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Nike Axis
Mote & trender

Derfor er Nike Air Max så hypet

9 timer siden
Tommy Sport
Mote & trender

Trendspaning! 8 funksjonelle vindjakker

1 dag siden
Löparjackor
Mote & trender

Test: De beste løpejakkene til ham våren 2019

2 dager siden
Saucony Triumph Iso 5
Mote & trender

Slik velger du riktige løpesko i 2019

3 dager siden
Header.png
Mote & trender

Vårens STORE TEST av sports-BH'er

3 dager siden
Adidas miljöarbete
Mote & trender

Adidas fortsetter å tenke klimasmart

5 dager siden
Löparjackor Test
Mote & trender

TEST! Vårens beste løpejakker til henne

6 dager siden
Reebok Forever Floatride Energy
Mote & trender

Nå er de nye løpeskoene Forever Floatride Energy fra Reebok her

13 mar 2019
Grym_Evo_W_I4A9550.jpg
Mote & trender

Alt du vil vite om Grym Evo, den nye skalljakken fra Haglöfs

11 mar 2019
4060514097572_003_4e5f22a8897a439e873fc87842eb75c7.jpg
Mote & trender

Sesongens 12 beste nyheter fra Adidas

09 mar 2019
886915518850_003_6a81483f23b44445b5ea2f9c30b3916b.jpg
Mote & trender

11 vårnyheter fra Nike du IKKE vil gå glipp av

09 mar 2019
Nike Tanjun
Mote & trender

9 fine damesneakers våren 2019

07 mar 2019
4060509568315_001_f2dffcdecf2040efa9fd85276dd18d93.jpg
Mote & trender

8 herresneakers våren 2019

07 mar 2019
Header-HERR.jpg
Mote & trender

TEST! Nye treningssko for ham 2019

06 mar 2019
Träningsskor henne
Mote & trender

Vårens store test av treningssko for henne 2019

04 mar 2019
Puma Cilia.jpg
Mote & trender

Vårens heteste sneakers 2019

04 mar 2019
Header.jpg
Mote & trender

TEST: Mama by Blacc våren 2019

03 mar 2019
SP19_STYLEGUIDE_NWMN_SPORT_DISTORT_BL_3190.jpg
Mote & trender

Sjekk ut Nike Icon Clash!

01 mar 2019
Header_DAM.png
Mote & trender

Best i test! Nye løpesko for kvinner 2019

27 feb 2019
Superdry
Mote & trender

Nyhet på Sportamore: Superdry Sport

26 feb 2019
Jackor test
Mote & trender

Best i test! 11 tynne dunjakker du kommer til å elske

25 feb 2019
Header_SE.png
Mote & trender

Stor test! Sesongens nye løpesko for menn 2019

22 feb 2019
Adidas UltraBoost 19
Mote & trender

Nye UltraBoost 19 er her!

21 feb 2019
Header-ultraboost.jpg
Mote & trender

Vi har testet UltraBoost 19 fra Adidas

21 feb 2019
Kompressionsstrumpor
Mote & trender

Strømpene som forbedrer løpingen din

20 feb 2019
Filippa K Soft sport.png
Mote & trender

Velkommen Filippa K Soft Sport!

20 feb 2019
SP19_NW_PlusSize_NA_BRAS_TIGHTS_Look1_0118_03-RGB_FINAL.jpg
Mote & trender

Yes! Nå har vi fått inn Nike Plus size collection

19 feb 2019
Puma Jaab XT
Mote & trender

Vi har testet Pumas nye treningssko, Jaab XT

19 feb 2019
Saucony.png
Mote & trender

10 grunner til å elske Saucony Kinvara

18 feb 2019
Blacc yoga
Mote & trender

Vårlige nyheter fra Blacc yoga

17 feb 2019
TommySport
Mote & trender

Hei Tommy Sport!

14 feb 2019
Peak Chill Zip Hood Womanpng
Mote & trender

Her er din nye må ha-genser fra Peak Performance!

13 feb 2019
Header-Nike-One-Tights.jpg
Mote & trender

Test: Derfor er Nike One Tight så bra

12 feb 2019
Sport-bh Nike Tech Pack
Mote & trender

Sportamores store guide til riktig sports-BH

10 feb 2019
Seamlesstights
Mote & trender

Endelig! Vi tester seamless tights

08 feb 2019
Miniband
Mote & trender

Test: Våre beste miniband

08 feb 2019
Adidas Exhibit Pack
Mote & trender

Guide: Finn de rette fotballskoene fra Adidas

05 feb 2019
svea_sneakers.jpg
Mote & trender

12 røde kjøp til Valentinsdagen

01 feb 2019
NO_header.jpg
Mote & trender

Test! Prisgunstige sports-BH'er fra Blacc

01 feb 2019
Nike Epic React Flyknit2.png
Mote & trender

Alt du vil vite om Nike Epic React Flyknit 2

31 jan 2019
more news
Nike Axis

Derfor er Nike Air Max så hypet

En elsket og ikonisk demping har fått sin egen høytid, Nike Air Max Day. Vi vet hvorfor dagen er verdt å feire!

Mote & trender
Tommy Sport

Trendspaning! 8 funksjonelle vindjakker

Det blir mer og mer populært med funksjonell sportsmote, og våren 2019 er den stilige vindjakken på topp. Her er modellene vi ikke kan stoppe å lengte etter.

Mote & trender
Löparjackor

Test: De beste løpejakkene til ham våren 2019

Før vi beveger oss inn i sommermånedene er det smart med en løpejakke på vindfulle løpeturer. Vi har testet herremodellene som både er fine og funksjonelle. Løp og kjøp!

Mote & trender
Saucony Triumph Iso 5

Slik velger du riktige løpesko i 2019

Liker du best å løpe i dempede løpesko? Og hva betyr egentlig dropp? Agne Karlsson, som er ekspert på løpesko, gjør det lettere for deg å finne riktige løpesko i 2019.

Mote & trender
Header.png

Vårens STORE TEST av sports-BH'er

Vi har testet seksten modeller. Alt fra lett til høy støtte. I basisfarger og vårens mest trendy farger. Her er sesongens mest populære sports-BH'er!

Mote & trender
Adidas miljöarbete

Adidas fortsetter å tenke klimasmart

Vil du føle deg som en miljøforkjemper når du handler treningsklær? No worries! Sjekk ut disse produktene fra Adidas, som er laget av resirkulert plast.

Mote & trender
Löparjackor Test

TEST! Vårens beste løpejakker til henne

Det er et sikkert vårtegn når løpelysten kommer tilbake igjen. Når det fortsatt er litt kjølig i luften, kreves det en løpejakke som beskytter mot vind. Her er testpanelets favoritter våren 2019.

Mote & trender
Reebok Forever Floatride Energy

Nå er de nye løpeskoene Forever Floatride Energy fra Reebok her

Gjør plass for Forever Floatride Energy, de nye løpeskoene fra Reebok – en nøytral skomodell for deg som løper hver dag!

Mote & trender
Grym_Evo_W_I4A9550.jpg

Alt du vil vite om Grym Evo, den nye skalljakken fra Haglöfs

Det er ingen tilfeldighet at Haglöfs nye skalljakke heter Grym. Den er spesielt utviklet for tøft, nordisk klima og blir fort en ny favoritt for friluftsmennesker.

Mote & trender
4060514097572_003_4e5f22a8897a439e873fc87842eb75c7.jpg

Sesongens 12 beste nyheter fra Adidas

Korall, militærgrønn og sømløse materialer – her er vårens nye må ha-plagg fra Adidas!

Mote & trender
886915518850_003_6a81483f23b44445b5ea2f9c30b3916b.jpg

11 vårnyheter fra Nike du IKKE vil gå glipp av

Det er aldri feil med vårlige treningsklær fra Nike. Her har vi samlet elleve nyheter til dame og herre som vi gjerne går til innkjøp av.

Mote & trender
Nike Tanjun

9 fine damesneakers våren 2019

Har du også lyst til å pakke bort vinterstøvlene? Her er ni nyheter egnet for sneakersvær.

Mote & trender
4060509568315_001_f2dffcdecf2040efa9fd85276dd18d93.jpg

8 herresneakers våren 2019

Snart er det vår, hurra! Feir med noen splitter nye sneakers. Her er åtte herremodeller vi liker litt ekstra akkurat nå.

Mote & trender
Header-HERR.jpg

TEST! Nye treningssko for ham 2019

Årets treningsnyheter har rullet inn på Sportamore og vårt mannlige testpanel har svettet i seks nye treningssko. Her er modellene som er best i test!

Mote & trender
Träningsskor henne

Vårens store test av treningssko for henne 2019

Treningssenteret er aldri så populært som de første månedene i året. Match din nye treningsrutine med nye sko på føttene – her er vårens nyheter!

Mote & trender