Löparbh 2019

Test: Sports-BH'er til løping 2019

Hvis du løper i en sports-BH med lite eller middels støtte, kommer du til å få en aha-opplevelse hvis du tester noen av disse modellene. Vi har testet sports-BH'er med maksimal støtte! 

Som regel må du bruke mer penger på en sports-BH med mye støtte, i motsetning til en med lite støtte. Likevel kan det være verdt det. En bra sports-BH er alfa og omega ved så og si all trening med høy intensitet. Testpanelet vårt har løpt i noen av sesongens modeller. Her er meningen deres! 

Test av:  

Adidas sportbh no

Finnes i fargen:

Veiledende pris: 799 kroner.

Cuper & vattering: Det vil ikke overraske deg at det er en modell uten cuper, dersom du allerede vet hva Adidas PrimeKnit er. Akkurat som resten av kolleksjonen, er BH-en sammenvevd av ett og samme materiale, uten hverken sømmer eller bøyler. Lux er litt mindre vattert enn konkurrentene nedenfor, men uten at den oppleves som for tynn.

Omkrets & passform: BH-en festes med en spenne bakpå, men hverken omkretsen eller skulderstropper kan justeres. Likevel er materialet såpass mykt og følsomt at det spiller ingen rolle. BH-en sitter som et skudd med en omkrets som er true to size!

Komfort: Denne modellen er helt sømløs og stoffet er på alle mulige måter det mest komfortable stoffet i testen. Det kan ikke bli bedre enn dette!

Design: Akkurat denne modellen fra Adidas er ganske stilren og enkel, men ikke stygg for den saks skyld. Designet er enkelt, men blir aldri kjedelig siden den reddes av grå, diskrete detaljer. 

Støtte: Selv om testpanelet elsker denne sports-BH'en, gir den bare middels bra støtte. Den bør nok ikke brukes til trening med brå vendinger eller start og stopp. Ellers duger den mer enn bra nok til løping på landeveier dersom du har små til medium bryster. 

Justerbare stropper: Nei.

Kort oppsummert: Først ut i testen er en av de to BH-ene som inngår i den nye PrimeKnit-kolleksjonen fra Adidas. Når det kommer til komfort, så er det absolutt ingenting å kommentere. Testpanelet ble med en gang imponert av materialet, som var testens absolutt mykeste og mest følsomme. Til tross for de gjennomgående positive kommentarene må testpanelet fortsatt dele ut et lite minus for støtten, som bare fungerer til middels intensive treningsformer og lettere jogging. Du krever mer støtte dersom du har store bryster og skal trene harde intervaller. 


Test av: ,

Nike Swoosh bh

Finnes i fargen: .

Veiledende pris: 429 kroner. 

Cuper & vattering: Modellen har litt mer vattering enn det BH-er beregnet for løping normalt sett har, uten at det ekstra materialet oppleves som ballast. BH-en er også utstyrt med cuper i normal størrelse, som passer til deg med middels store bryster. 

Omkrets & passform: Passformen i denne modellen er nesten perfekt, og at innlegget i cupene kan tas ut ved behov gjør den bare enda bedre. Omkretsen er true to size og du kan kjøpe den størrelsen du pleier å ha.

Komfort: BH-en sitter utmerket på! Ingenting som hverken gnager eller gjør vondt. Skuldrene avlastes på en god måte siden skulderstroppene sitter så nærme halsen.

Design: Akkurat som varianten fra Adidas, er også versjonen fra Nike veldig stilren og begge modellene minner om hverandre. Akkurat som PrimeKnit Lux, har Swoosh Surf to Sports Bra en bryterrygg som passer til singlet samt en stilren forside med bare noen få (men fine) detaljer.

Støtte: Cupene i BH-en og den ekstra vatteringen holder alt på plass under både yoga, gym- og løpetrening. Det er ikke noe mer å si om denne modellen, den gjør akkurat det den skal gjøre!

Justerbare stropper: Nei.

Kort oppsummert: Tro det eller ei, men testpanelet synes faktisk det er litt vanskelig å finne noe negativt å si om den stilrene Swoosh Surf to Sports Bra fra Nike. Utenom en fin, hvis enkelt design, så gir BH-en også en nesten perfekt støtte til brystene. Bare de som har veldig store bryster i testpanelet foretrekker en modell som gir enda mer støtte. Det er ingen partier som ganger eller irriterende sømmer som du må rette på, og BH-en gjør akkurat det du forventer av den når det gjelder fukttransport og friskhetsfølelse.


Test av: ,

Stay in Place bh

Finnes i fargen:

Veiledende pris: 549 kroner. 

Cuper & vattering: Dette er den BH-en i testen som soleklart har mest vattering. Hvis du foretrekker mer i stedet for mindre, så er denne modellen perfekt for deg! Når det gjelder cuper, så er High Support Sports Bra sjenerøs og best egnet for deg med stor byste. 

Omkrets & passform: Denne modellen har stort sett en perfekt passform siden både skulderstroppene og omkretsen kan justeres – det er testpanelet takknemlige for! Likevel risikerer størrelsen å bli et problem hvis du ikke er varsom i valget. BH-en har store cuper og det kan derfor være lurt å tilbringe litt ekstra tid i størrelsesguiden, den vil hjelpe deg med å velge riktig.

Komfort: High Support Sports Bra har et ekstra stramt stykke mellom brystene, hvor begge bøylene møtes. Under den første løpeturen opplevde noen i testpanelet at den gnagde. Etter to eller tre runder forsvant følelsen og kom ikke tilbake.

Design: Designet er en av få punkter hvor modellen fra Stay in Place ikke helt imponerer. BH-en er litt kjedelig, konstaterer testpanelet, som skulle ønske den var utstyrt med flere detaljer.  

Støtte: Når det gjelder støtten til brystene, så gjør BH-en nøyaktig det den utgir seg for å gjøre. Modellen har justerbare skulderstropper, vattering, cuper og bøyler som sammen samarbeider for at bysten virkelig skal ”stay in place”.

Justerbare stropper: Ja, både ved skuldrene og rundt brystkassen. 

Kort oppsummert: Dette er helt klart en modell som er skapt for kvinner med store bryster. High Support Sports Bra har både vattering og bøyler som en vanlig BH, og det gir effekt. Partiet mellom brystene går opp en bit, noe som muliggjør for en høy mengde med støtte og sørger for at sports-BH'en sitter der den skal når du løper. Likevel er det beste med modellen at både omkrets og skulderstropper kan justeres etter ønske og smak. Minus? Den er litt kjedelig. Testpanelet skulle gjerne sett litt ekstra, i form av farger eller detaljer. 


Test av: ,

Nike Impact

Finnes i fargen:

Veiledende pris: 479 kroner.

Cuper & vattering: Selv om denne modellen fra Nike ikke er spesielt vattert, gir den langt ifra en naken følelse. Impact Bra har ingen cuper, men materialet er heller ikke helt formløst. Den følger brystenes konturer med forsterkninger på utvalgte steder.

Omkrets & passform: Passformen er nesten perfekt, forutsatt at du har valgt riktig størrelse. Hvis du ligger mellom to størrelser bør du velge den minste. BH-en er ikke sydd i et spesielt medgjørlig materiale og risikoen er at den oppleves som litt stram hvis du sjanser på en for liten størrelse. 

Komfort: Impact Bra er den typen BH som du ikke merker når du trener. Den holder alt på plass uten å gjøre spesielt mye ut av seg. Ingen sømmer, ingen vaskelapper som irriterer.

Design: Dette er faktisk testens mest fargerike modell, men ikke la deg lure av det. Det eneste som skiller Impact Bra fra sine konkurrenter, er en diskret grønn stripe som går langsetter ryggraden. Testpanelet deler ut et ekstra pluss for detaljen, som er smakfull og liten. 

Støtte: Veldig bra støtte! Impact Bra fungerer feilfritt, til og med ved de mest høyintensive løpeøktene hvor du kan ta alt fra raske intervaller til brå retningsforandringer. Ingen problem for deg med små til medium store bryster!

Justerbare stropper: Nei.

Kort oppsummert: Selv om designet er veldig stilrent, er Impact Bra faktisk testens mest fargerike modell. BH-en har dessuten bryterrygg og tar seg bra ut sammen med en singlet. Utover det er støtten utmerket for deg med middels store bryster, og stoffet er ikke formløst selv om den mangler cuper. Impact Bra lykkes med kunsten å gi mye støtte uten å flate til brystene. Modellen har relativt lite vattering i motsetning til sine konkurrenter, men du behøver ikke å bekymre deg for at uønskede konturer skal fremtre – materialet i BH-en gir tilstrekkelig med motstand. En perfekt modell for deg som vil ha mye støtte, men ingen formede cuper. 

 

Test av: ,

Salming Grit

Finnes i fargene: og .

Veiledende pris: 599 kroner.

Cuper & vattering: Akkurat som Impact Bra fra Nike, har denne modellen fra Salming relativt lite vattering, men her er det heller ingen grunn til bekymring. Materialet er tynt men gir ingen naken følelse. Grit Support Sports Bra har heller ingen cuper, men helt formløs er den heller ikke. I stoffet finnes det forsterkninger som formes etter bysten. 

Omkrets & passform: Salmings modell har spenner bak som gjør at omkretsen kan justeres. Samtlige i testpanelet setter pris på det!

Komfort: Til tross for en justerbar omkrets føler ikke testpanelet seg helt tilfreds med denne modellen fra Salming, hvor skulderstroppene kan oppleves som i det smaleste laget, spesielt for deg med en tung byste. Det er en risiko for at stroppene skjærer inn i huden på skuldrene.  

Design: Grit Support Sports Bra overrasker heller ikke når det gjelder designet, som på alle mulige måter er ganske stilrent. Likevel er testpanelet positivt overrasket og vil dele ut et ekstra pluss for at skulderstroppene på BH-en kan gjøres om til en bryterrygg når du skal trene i en slik singlet.  

Støtte: Modellen fra Salming gir dessverre bare en middels høy støtte, ifølge testpanelet, som anser at mer kreves av en veldig bra løpe-BH. Til alt annet enn veldig høyintensive økter fungerer den derimot veldig bra, siden den sitter stramt uten at den flater ut brystene. 

Justerbare stropper: Ja, både i omkrets og ved skulderstroppene.

Kort oppsummert: For deg med små til middels store bryster sitter denne modellen perfekt. BH-en er relativt lavt skåret, som igjen er flatterende for formene og konturene på brystene. Du får en middels høy støtte som passer perfekt for deg som har middels store bryster. Hvis du krever enda bedre støtte enn dette, bør du se etter en annen modell, hvert fall ved de mest høyintensive treningsøktene. Når det gjelder komforten ønsker testpanelet også enda mer. Skulderstroppene er i det smaleste laget og risikerer å skjære inn i skuldrene på deg med en tung byste. På plussiden finner vi det faktumet at du kan variere mellom en vanlig rygg og en bryterrygg. Det beste med modellen er fukttransporten som holder deg tørr gjennom hele økten. 


Test av: ,

Abecita

Finnes i fargen:

Veiledende pris: 599 kroner.

Cuper & vattering: Selv om BH-en har veldig lite vattering, unngår den å gi deg en naken følelse. Modellen kommer med cuper som også gir ekstra støtte, men deler av testpanelet merker seg at de kanskje er litt vel sjenerøse.

Omkrets & passform: Abecita Dynamic har en normal omkrets, som ikke på noen som helst måte overrasker og du kan uten noen problem kjøpe den størrelsen du pleier å ha.  

Komfort: BH-ens fremste egenskap er de supermyke skulderstroppene som løfter uten å gnage. Du som har en tung byste kommer til å sette pris på følelsen av stroppene som ikke skjærer inn i huden på skuldrene. 

Design: Nja, det er vel ikke direkte på grunn av designet at du kjøper denne BH-en, men på den andre siden kanskje det ikke spiller noen rolle? Når komforten er såpass høy som den er i denne modellen, er det vanskelig å ikke bli sjarmert av fordelene.

Støtte: De vatterte skulderstroppene gjør mye for BH-ens helhetsinntrykk når det kommer til støtte. At stroppene er så myke muliggjør for at du uten noen problem kan stramme til BH-en litt ekstra. 

Justerbare stropper: Ja, både ved skulderstroppene og omkretsen. Akkurat som BH-en fra Salming, kan Abecitas versjon også gjøres om fra vanlige skulderstropper til bryterrygg.

Kort oppsummert: Dette er en veldig god sports-BH som føles robust med side brede og supermyke skulderstropper. Modellen har spenner bak som gjør at omkretsen kan justeres i tre ulike stillinger. Risikoen med spenner er ofte at de kan gnage, men i denne BH-en merkes de ikke. Når det gjelder fukttransport kan Dynamic dessuten kåres til testens vinner. Mellom brystene finnes det et ventilasjonsparti som slipper gjennom luft for å holde deg tørr og fresh gjennom hele økten. Det er faktisk bare designet som testpanelet gjerne ville sett litt mer av, men likevel konstaterer visse at Abecita Dynamic allerede er en ny favoritt i løpesporet! 

SHOP HER: 

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Nike
Mote & trender

Danseren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego tar ekstreme moves"

akkurat nå
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

akkurat nå
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

21 timer siden
Craft X Vacchi
Mote & trender

Hyll Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

2 dager siden
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mote & trender

11 treningstights med lommer

16 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mote & trender

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

14 may 2019
Test löpartröjor
Mote & trender

Vi har testet fem nye løpetrøyer til menn 2019

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mote & trender

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

11 may 2019
Header löpartröjor dam
Mote & trender

Sesongens beste løpetrøyer til henne

07 may 2019
Epic React
Mote & trender

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
Nike Icon Clash
Mote & trender

Nyhetene fra Nike gir oss surfevibber

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Mote & trender

9 trendy solbriller for sommeren 2019

06 may 2019
Nike Tech pack
Mote & trender

Plaggene fra Nike Tech Pack som du ikke vil gå glipp av

06 may 2019
Test av regnjackor
Mote & trender

Test! De 3 beste regnjakkene til ham 2019

06 may 2019
Adidas trailskor
Mote & trender

Proffene tester terrengsko fra Adidas

04 may 2019
Peak Performance skaljackor
Mote & trender

Nytt og vanntett fra Peak Performance

04 may 2019
Fotbollsskor header
Mote & trender

Fotballskoene til juniorer som er best i test

03 may 2019
Löparbh 2019
Mote & trender

Test: Sports-BH'er til løping 2019

02 may 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor
Mote & trender

Forskjellen mellom fotballsko beregnet for kunst- og naturgress

01 may 2019
Header-baddräkter.jpg
Mote & trender

Test! Den beste badedrakten til svømming

30 apr 2019
Header_DAM.jpg
Mote & trender

Regnjakkene til henne som er best i test

26 apr 2019
Icebreaker merinoull
Mote & trender

Derfor skal du løpe i merinoull

26 apr 2019
Så vet du om skon passar
Mote & trender

Guide: velg riktige fotballsko

26 apr 2019
Didriksssons
Mote & trender

Slik vet du om jakken din er vanntett

26 apr 2019
Nike Free 5.0
Mote & trender

TEST: Slik føles de nye Nike Free Run 5.0

24 apr 2019
Test
Mote & trender

Test: De 5 beste gummistøvlene til barn

24 apr 2019
BLACC running
Mote & trender

Sesongens løpenyheter fra Blacc 2019

23 apr 2019
Haglöfs
Mote & trender

Softshell eller skalljakke – hva er forskjellen?

21 apr 2019
Hoka One One header
Mote & trender

Nyhetene du kommer til å elske fra Hoka One One

20 apr 2019
Kari Traa duffelbag
Mote & trender

Duffelbag – sesongens mest trendy bag

20 apr 2019
Löparskor dam 2019
Mote & trender

Test! De beste løpeskoene til henne 2019

17 apr 2019
Header-HERR-2.jpg
Mote & trender

Test! De beste løpeskoene til ham 2019

17 apr 2019
Elvine
Mote & trender

Her er vårens jakketrender for ham

16 apr 2019
Asics löparskor
Mote & trender

Si hei til de pastellfargede løpeskoene fra Asics

15 apr 2019
Kari Traa
Mote & trender

Her er tre vårlige jakketrender for henne

15 apr 2019
Adidas Primeknit
Mote & trender

Nå er de nye, sømløse treningsklærne fra Adidas her!

11 apr 2019
Adidas sneakers
Mote & trender

Vårens sneakerstrender fra Adidas

10 apr 2019
TESTBILD
Mote & trender

PT-en tester: Så bra er de trendy treningsklærne

09 apr 2019
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg
Mote & trender

Sesongens survival kit for ham

06 apr 2019
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg
Mote & trender

8 vårfavoritter du IKKE vil gå glipp av

06 apr 2019
more news
Nike

Danseren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego tar ekstreme moves"

Det å stå på scenen og danse krever både følelse, mot og mest av alt en kul look. Adjani Hjert Goli forteller om hvordan hun takker sceneskrekken og når hun føler seg mest komfortabel.

akkurat nå
Mote & trender
Nike

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

Trenger treningsgarderoben din ny stilinspirasjon? Her får du stylistens beste tips til hvordan du kler deg trendy på treningsøkten i sommer!

akkurat nå
Mote & trender
Nike

Derfor skal du sporte med stil

Du har vel ikke gått glipp av vår nye kampanje Sporta stilen? Vi vil inspirere deg og din garderobe for å øke treningslysten!

21 timer siden
Mote & trender
Craft X Vacchi

Hyll Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

Årets mest stilfulle sykkelkolleksjon har landet! Den er gul, fin og oser sykkelkultur.

2 dager siden
Mote & trender
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg

11 treningstights med lommer

Ikke undervurder bra lommer! Når du vil ha med deg det aller nødvendigste, er det helt perfekt med lommer på treningsklærne. Her er noen av våre fineste treningstights med lommer.

16 may 2019
Mote & trender
Birkenstock Sandalheader

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

Uansett om du skal gå i sand på stranden eller trenger noen enkle sko som du kan matche med antrekket ditt en varm sommerdag, så finnes det noen passelige sandaler. Her er årets sandaltrender 2019!

14 may 2019
Mote & trender
Test löpartröjor

Vi har testet fem nye løpetrøyer til menn 2019

5 nye løpetrøyer som på mange måter minner om hverandre. Testpanelet vårt har undersøkt forskjellene mellom dem, slik at du vet hvilken modell som skal bli med ut på din neste løpetur!

13 may 2019
Mote & trender
Dasia Starlily Bow

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

Er du på jakt etter drømmeskoene som faktisk er like fantastiske i virkeligheten? Nå kan du shoppe sneakers fra Dasia på Sportamore!

11 may 2019
Mote & trender
Header löpartröjor dam

Sesongens beste løpetrøyer til henne

Push deg selv til bedre resultater ved hjelp av noe nytt i løpegarderoben. Vi har latt testpanelet vårt prøve fem trendy løpetrøyer til henne.

07 may 2019
Mote & trender
Epic React

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

Lyst på nye løpesko? Sjekk ut Nikes populære Epic React Flyknit 2, som nå har blitt oppdatert i nye kulører for sesongen.

07 may 2019
Mote & trender
Nike Icon Clash

Nyhetene fra Nike gir oss surfevibber

Kombiner surfelooken med treningsplagg fra Nike! Her finner du fargerike og sommerlige treningsplagg som gjør at du vil henge og trene på stranden.

07 may 2019
Mote & trender
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendy solbriller for sommeren 2019

Hva er vel en sommer uten noen fine solbriller? Unngå å bli blendet og få en kul look på kjøpet i noen av sesongens solbriller.

06 may 2019
Mote & trender
Nike Tech pack

Plaggene fra Nike Tech Pack som du ikke vil gå glipp av

Futuristiske detaljer, ekstra tynne materialer og et design utformet for en kropp i bevegelse. Det er hva Nikes oppdatering av kolleksjonen Tech Pack handler om.

06 may 2019
Mote & trender
Test av regnjackor

Test! De 3 beste regnjakkene til ham 2019

Ikke la regnet overraske deg! Her er herrejakkene som holder deg tørr under sommerhalvåret.

06 may 2019
Mote & trender
Adidas trailskor

Proffene tester terrengsko fra Adidas

Hvis du er ute etter terrengsko med høy komfort kan de nye terrengskoene fra Adidas være noe for deg. Ekspertene Elisabeth Hansson og David Andersson fra Trailrunning Sweden har testet dem.

04 may 2019
Mote & trender