Löparbh 2019

Test: Sports-BH'er til løping 2019

Hvis du løper i en sports-BH med lite eller middels støtte, kommer du til å få en aha-opplevelse hvis du tester noen av disse modellene. Vi har testet sports-BH'er med maksimal støtte! 

Som regel må du bruke mer penger på en sports-BH med mye støtte, i motsetning til en med lite støtte. Likevel kan det være verdt det. En bra sports-BH er alfa og omega ved så og si all trening med høy intensitet. Testpanelet vårt har løpt i noen av sesongens modeller. Her er meningen deres! 

Test av:  

Adidas sportbh no

Finnes i fargen:

Veiledende pris: 799 kroner.

Cuper & vattering: Det vil ikke overraske deg at det er en modell uten cuper, dersom du allerede vet hva Adidas PrimeKnit er. Akkurat som resten av kolleksjonen, er BH-en sammenvevd av ett og samme materiale, uten hverken sømmer eller bøyler. Lux er litt mindre vattert enn konkurrentene nedenfor, men uten at den oppleves som for tynn.

Omkrets & passform: BH-en festes med en spenne bakpå, men hverken omkretsen eller skulderstropper kan justeres. Likevel er materialet såpass mykt og følsomt at det spiller ingen rolle. BH-en sitter som et skudd med en omkrets som er true to size!

Komfort: Denne modellen er helt sømløs og stoffet er på alle mulige måter det mest komfortable stoffet i testen. Det kan ikke bli bedre enn dette!

Design: Akkurat denne modellen fra Adidas er ganske stilren og enkel, men ikke stygg for den saks skyld. Designet er enkelt, men blir aldri kjedelig siden den reddes av grå, diskrete detaljer. 

Støtte: Selv om testpanelet elsker denne sports-BH'en, gir den bare middels bra støtte. Den bør nok ikke brukes til trening med brå vendinger eller start og stopp. Ellers duger den mer enn bra nok til løping på landeveier dersom du har små til medium bryster. 

Justerbare stropper: Nei.

Kort oppsummert: Først ut i testen er en av de to BH-ene som inngår i den nye PrimeKnit-kolleksjonen fra Adidas. Når det kommer til komfort, så er det absolutt ingenting å kommentere. Testpanelet ble med en gang imponert av materialet, som var testens absolutt mykeste og mest følsomme. Til tross for de gjennomgående positive kommentarene må testpanelet fortsatt dele ut et lite minus for støtten, som bare fungerer til middels intensive treningsformer og lettere jogging. Du krever mer støtte dersom du har store bryster og skal trene harde intervaller. 


Test av: ,

Nike Swoosh bh

Finnes i fargen: .

Veiledende pris: 429 kroner. 

Cuper & vattering: Modellen har litt mer vattering enn det BH-er beregnet for løping normalt sett har, uten at det ekstra materialet oppleves som ballast. BH-en er også utstyrt med cuper i normal størrelse, som passer til deg med middels store bryster. 

Omkrets & passform: Passformen i denne modellen er nesten perfekt, og at innlegget i cupene kan tas ut ved behov gjør den bare enda bedre. Omkretsen er true to size og du kan kjøpe den størrelsen du pleier å ha.

Komfort: BH-en sitter utmerket på! Ingenting som hverken gnager eller gjør vondt. Skuldrene avlastes på en god måte siden skulderstroppene sitter så nærme halsen.

Design: Akkurat som varianten fra Adidas, er også versjonen fra Nike veldig stilren og begge modellene minner om hverandre. Akkurat som PrimeKnit Lux, har Swoosh Surf to Sports Bra en bryterrygg som passer til singlet samt en stilren forside med bare noen få (men fine) detaljer.

Støtte: Cupene i BH-en og den ekstra vatteringen holder alt på plass under både yoga, gym- og løpetrening. Det er ikke noe mer å si om denne modellen, den gjør akkurat det den skal gjøre!

Justerbare stropper: Nei.

Kort oppsummert: Tro det eller ei, men testpanelet synes faktisk det er litt vanskelig å finne noe negativt å si om den stilrene Swoosh Surf to Sports Bra fra Nike. Utenom en fin, hvis enkelt design, så gir BH-en også en nesten perfekt støtte til brystene. Bare de som har veldig store bryster i testpanelet foretrekker en modell som gir enda mer støtte. Det er ingen partier som ganger eller irriterende sømmer som du må rette på, og BH-en gjør akkurat det du forventer av den når det gjelder fukttransport og friskhetsfølelse.


Test av: ,

Stay in Place bh

Finnes i fargen:

Veiledende pris: 549 kroner. 

Cuper & vattering: Dette er den BH-en i testen som soleklart har mest vattering. Hvis du foretrekker mer i stedet for mindre, så er denne modellen perfekt for deg! Når det gjelder cuper, så er High Support Sports Bra sjenerøs og best egnet for deg med stor byste. 

Omkrets & passform: Denne modellen har stort sett en perfekt passform siden både skulderstroppene og omkretsen kan justeres – det er testpanelet takknemlige for! Likevel risikerer størrelsen å bli et problem hvis du ikke er varsom i valget. BH-en har store cuper og det kan derfor være lurt å tilbringe litt ekstra tid i størrelsesguiden, den vil hjelpe deg med å velge riktig.

Komfort: High Support Sports Bra har et ekstra stramt stykke mellom brystene, hvor begge bøylene møtes. Under den første løpeturen opplevde noen i testpanelet at den gnagde. Etter to eller tre runder forsvant følelsen og kom ikke tilbake.

Design: Designet er en av få punkter hvor modellen fra Stay in Place ikke helt imponerer. BH-en er litt kjedelig, konstaterer testpanelet, som skulle ønske den var utstyrt med flere detaljer.  

Støtte: Når det gjelder støtten til brystene, så gjør BH-en nøyaktig det den utgir seg for å gjøre. Modellen har justerbare skulderstropper, vattering, cuper og bøyler som sammen samarbeider for at bysten virkelig skal ”stay in place”.

Justerbare stropper: Ja, både ved skuldrene og rundt brystkassen. 

Kort oppsummert: Dette er helt klart en modell som er skapt for kvinner med store bryster. High Support Sports Bra har både vattering og bøyler som en vanlig BH, og det gir effekt. Partiet mellom brystene går opp en bit, noe som muliggjør for en høy mengde med støtte og sørger for at sports-BH'en sitter der den skal når du løper. Likevel er det beste med modellen at både omkrets og skulderstropper kan justeres etter ønske og smak. Minus? Den er litt kjedelig. Testpanelet skulle gjerne sett litt ekstra, i form av farger eller detaljer. 


Test av: ,

Nike Impact

Finnes i fargen:

Veiledende pris: 479 kroner.

Cuper & vattering: Selv om denne modellen fra Nike ikke er spesielt vattert, gir den langt ifra en naken følelse. Impact Bra har ingen cuper, men materialet er heller ikke helt formløst. Den følger brystenes konturer med forsterkninger på utvalgte steder.

Omkrets & passform: Passformen er nesten perfekt, forutsatt at du har valgt riktig størrelse. Hvis du ligger mellom to størrelser bør du velge den minste. BH-en er ikke sydd i et spesielt medgjørlig materiale og risikoen er at den oppleves som litt stram hvis du sjanser på en for liten størrelse. 

Komfort: Impact Bra er den typen BH som du ikke merker når du trener. Den holder alt på plass uten å gjøre spesielt mye ut av seg. Ingen sømmer, ingen vaskelapper som irriterer.

Design: Dette er faktisk testens mest fargerike modell, men ikke la deg lure av det. Det eneste som skiller Impact Bra fra sine konkurrenter, er en diskret grønn stripe som går langsetter ryggraden. Testpanelet deler ut et ekstra pluss for detaljen, som er smakfull og liten. 

Støtte: Veldig bra støtte! Impact Bra fungerer feilfritt, til og med ved de mest høyintensive løpeøktene hvor du kan ta alt fra raske intervaller til brå retningsforandringer. Ingen problem for deg med små til medium store bryster!

Justerbare stropper: Nei.

Kort oppsummert: Selv om designet er veldig stilrent, er Impact Bra faktisk testens mest fargerike modell. BH-en har dessuten bryterrygg og tar seg bra ut sammen med en singlet. Utover det er støtten utmerket for deg med middels store bryster, og stoffet er ikke formløst selv om den mangler cuper. Impact Bra lykkes med kunsten å gi mye støtte uten å flate til brystene. Modellen har relativt lite vattering i motsetning til sine konkurrenter, men du behøver ikke å bekymre deg for at uønskede konturer skal fremtre – materialet i BH-en gir tilstrekkelig med motstand. En perfekt modell for deg som vil ha mye støtte, men ingen formede cuper. 

 

Test av: ,

Salming Grit

Finnes i fargene: og .

Veiledende pris: 599 kroner.

Cuper & vattering: Akkurat som Impact Bra fra Nike, har denne modellen fra Salming relativt lite vattering, men her er det heller ingen grunn til bekymring. Materialet er tynt men gir ingen naken følelse. Grit Support Sports Bra har heller ingen cuper, men helt formløs er den heller ikke. I stoffet finnes det forsterkninger som formes etter bysten. 

Omkrets & passform: Salmings modell har spenner bak som gjør at omkretsen kan justeres. Samtlige i testpanelet setter pris på det!

Komfort: Til tross for en justerbar omkrets føler ikke testpanelet seg helt tilfreds med denne modellen fra Salming, hvor skulderstroppene kan oppleves som i det smaleste laget, spesielt for deg med en tung byste. Det er en risiko for at stroppene skjærer inn i huden på skuldrene.  

Design: Grit Support Sports Bra overrasker heller ikke når det gjelder designet, som på alle mulige måter er ganske stilrent. Likevel er testpanelet positivt overrasket og vil dele ut et ekstra pluss for at skulderstroppene på BH-en kan gjøres om til en bryterrygg når du skal trene i en slik singlet.  

Støtte: Modellen fra Salming gir dessverre bare en middels høy støtte, ifølge testpanelet, som anser at mer kreves av en veldig bra løpe-BH. Til alt annet enn veldig høyintensive økter fungerer den derimot veldig bra, siden den sitter stramt uten at den flater ut brystene. 

Justerbare stropper: Ja, både i omkrets og ved skulderstroppene.

Kort oppsummert: For deg med små til middels store bryster sitter denne modellen perfekt. BH-en er relativt lavt skåret, som igjen er flatterende for formene og konturene på brystene. Du får en middels høy støtte som passer perfekt for deg som har middels store bryster. Hvis du krever enda bedre støtte enn dette, bør du se etter en annen modell, hvert fall ved de mest høyintensive treningsøktene. Når det gjelder komforten ønsker testpanelet også enda mer. Skulderstroppene er i det smaleste laget og risikerer å skjære inn i skuldrene på deg med en tung byste. På plussiden finner vi det faktumet at du kan variere mellom en vanlig rygg og en bryterrygg. Det beste med modellen er fukttransporten som holder deg tørr gjennom hele økten. 


Test av: ,

Abecita

Finnes i fargen:

Veiledende pris: 599 kroner.

Cuper & vattering: Selv om BH-en har veldig lite vattering, unngår den å gi deg en naken følelse. Modellen kommer med cuper som også gir ekstra støtte, men deler av testpanelet merker seg at de kanskje er litt vel sjenerøse.

Omkrets & passform: Abecita Dynamic har en normal omkrets, som ikke på noen som helst måte overrasker og du kan uten noen problem kjøpe den størrelsen du pleier å ha.  

Komfort: BH-ens fremste egenskap er de supermyke skulderstroppene som løfter uten å gnage. Du som har en tung byste kommer til å sette pris på følelsen av stroppene som ikke skjærer inn i huden på skuldrene. 

Design: Nja, det er vel ikke direkte på grunn av designet at du kjøper denne BH-en, men på den andre siden kanskje det ikke spiller noen rolle? Når komforten er såpass høy som den er i denne modellen, er det vanskelig å ikke bli sjarmert av fordelene.

Støtte: De vatterte skulderstroppene gjør mye for BH-ens helhetsinntrykk når det kommer til støtte. At stroppene er så myke muliggjør for at du uten noen problem kan stramme til BH-en litt ekstra. 

Justerbare stropper: Ja, både ved skulderstroppene og omkretsen. Akkurat som BH-en fra Salming, kan Abecitas versjon også gjøres om fra vanlige skulderstropper til bryterrygg.

Kort oppsummert: Dette er en veldig god sports-BH som føles robust med side brede og supermyke skulderstropper. Modellen har spenner bak som gjør at omkretsen kan justeres i tre ulike stillinger. Risikoen med spenner er ofte at de kan gnage, men i denne BH-en merkes de ikke. Når det gjelder fukttransport kan Dynamic dessuten kåres til testens vinner. Mellom brystene finnes det et ventilasjonsparti som slipper gjennom luft for å holde deg tørr og fresh gjennom hele økten. Det er faktisk bare designet som testpanelet gjerne ville sett litt mer av, men likevel konstaterer visse at Abecita Dynamic allerede er en ny favoritt i løpesporet! 

SHOP HER: 

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen mellom løpeskoene fra Nike

4 dager siden
Fruktmönster
Mote & trender

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

5 dager siden
Metcon 5 testbild
Mote & trender

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

6 dager siden
Metcon 5 vit rosa
Mote & trender

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

08 jul 2019
Test: löparshorts header
Mote & trender

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Kompressionskläder header
Mote & trender

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

01 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Mote & trender

Slik styler du din crop top

28 jun 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Mote & trender

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Minitest pulseboost header
Mote & trender

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

27 jun 2019
Asics header
Mote & trender

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

25 jun 2019
test stabila löparskor
Mote & trender

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

23 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Mote & trender

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

19 jun 2019
puma hybrid
Mote & trender

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

16 jun 2019
Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
Kari Traa
Mote & trender

Guide: Velg riktig treningsveske

06 jun 2019
header-väskor.jpg
Mote & trender

TEST: De beste treningsveskene våre

06 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mote & trender

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

06 jun 2019
yogatights blacc
Mote & trender

Slik velger du yogatights

06 jun 2019
Superga 2750
Mote & trender

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

30 may 2019
Saint Loye
Mote & trender

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mote & trender

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

29 may 2019
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

28 may 2019
Teva Hurricane
Mote & trender

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

27 may 2019
segling
Mote & trender

Guide: Kle deg riktig for seiling

27 may 2019
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

24 may 2019
yogatights header
Mote & trender

Test: Vårens mest komfortable yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi
Mote & trender

Hyll Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1
Mote & trender

Test! Så bra er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mote & trender

11 treningstights med lommer

16 may 2019
Nike
Mote & trender

Fotballfest med de nye plaggene fra Nike

16 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mote & trender

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

14 may 2019
Test löpartröjor
Mote & trender

Vi har testet fem nye løpetrøyer til menn 2019

13 may 2019
Nike
Mote & trender

Danseren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego tar ekstreme moves"

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mote & trender

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

11 may 2019
Header löpartröjor dam
Mote & trender

Sesongens beste løpetrøyer til henne

07 may 2019
Epic React
Mote & trender

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
Nike Icon Clash
Mote & trender

Nyhetene fra Nike gir oss surfevibber

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Mote & trender

9 trendy solbriller for sommeren 2019

06 may 2019
more news
Nike löparskor

Forskjellen mellom løpeskoene fra Nike

Her forklarer vi forskjellen mellom Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly.

4 dager siden
Mote & trender
Fruktmönster

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

Hvis du ikke har lagt merke til alle bikinier, badedrakter og badeshorts som prydes av frukter fra alle mulige slag, har du mest sannsynlig bodd under en stein. Moteeksperten forklarer hvorfor trenden er så populær.

5 dager siden
Mote & trender
Metcon 5 testbild

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

Nike er tilbake med en ny oppdatering av den elskede treningsskoen Metcon. Metcon 5 er hittil Nikes mest allsidige og holdbare sko til X-fit, som skapt for deg som elsker høyintensiv trening.

6 dager siden
Mote & trender
Metcon 5 vit rosa

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

Giganten Nike er tilbake med en oppdatering av den anerkjente treningsskoen Metcon. Metcon 5 er en skomodell som er skapt for atleten som elsker all form for høyintensiv trening. Her er det som er nytt og unikt med den nye modellen.

08 jul 2019
Mote & trender
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

Når du skal ut og løpe i sommer er det viktig at du er riktig kledd. Varmen stiller høye krav til ventilasjonsevne, passform og lengde på klærne dine. Her finner du 9 modeller som holder målet!

02 jul 2019
Mote & trender
Kompressionskläder header

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

Medisinsk gradert kompresjon kan hjelpe deg med å øke prestasjonen, lindre skader og øke blodsirkulasjonen. Her er alt du trenger å vite om når plaggene skal brukes, hvordan og hvorfor!

01 jul 2019
Mote & trender
Crop tops Better Bodies

Slik styler du din crop top

De korte toppene har lenge vært synlige både på treningssenteret, i byen og på fest. Men hvor kommer trenden fra og hva matcher jeg den med? Gründeren og produkteksperten Donna Bruns har svaret!

28 jun 2019
Mote & trender
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

Nå er de endelig her – løpeskoene alle urbane løpere har ventet på! Den elskede Boost-sålen fra Adidas kommer i et nytt, oppdatert format. Her er det nye med Adidas Pulseboost HD!

27 jun 2019
Mote & trender
Minitest pulseboost header

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

Det har lenge vært en stor hype rundt den store løpenyheten fra Adidas. Med sin nye såle har det blitt lovet at Pulseboost HD nesten er helt unik i sin sjanger, men hvor bra er egentlig modellen? Dette mener våre produkttestere.

27 jun 2019
Mote & trender
Asics header

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

Hvor store skal løpeskoene mine være? Hvor stramt skal de sitte? Og hvordan skal de oppleves i hælen? Eksperten fra Asics svarer på alle spørsmål rundt løpesko og passform!

25 jun 2019
Mote & trender
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

Du er helt sikkert ute etter et par stabile løpesko hvis du har blitt fortalt at du pronerer. Vårt testpanel har løpt i 5 ekstra dempede og stabile modeller for å se hvilken modell som kan støtte deg i løpesporet.

23 jun 2019
Mote & trender
Adidas Pulseboost HD

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

Snart er den her. Lanseringen av Adidas sin nye modell Pulseboost HD nærmer seg, og vi har smugstartet lanseringen med et forhåndsintervju!

19 jun 2019
Mote & trender
puma hybrid

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

Sportamores store SOMMERSALG er i gang. Sjekk ut disse gullkornene og begi deg ut på løpetur.

16 jun 2019
Mote & trender
Birkenstock rosa

Slik tar du vare på dine Birkenstock

Birkenstock er en klassiker når det kommer til gode, ergonomiske og fine sandaler. Skoene er av høy kvalitet, og det finnes noen knep for at de skal holde så lenge som mulig.

14 jun 2019
Mote & trender
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

Alle som har seilet i norsk farvann vet at sommeren aldri er feilfri. Det er på tide å gå til innkjøp av en vanntett seilerjakke nå som seilersesongen er i gang. Dette skal du tenke på.

08 jun 2019
Mote & trender