Löparbh 2019

Test: Sports-BH'er til løping 2019

Hvis du løper i en sports-BH med lite eller middels støtte, kommer du til å få en aha-opplevelse hvis du tester noen av disse modellene. Vi har testet sports-BH'er med maksimal støtte! 

Som regel må du bruke mer penger på en sports-BH med mye støtte, i motsetning til en med lite støtte. Likevel kan det være verdt det. En bra sports-BH er alfa og omega ved så og si all trening med høy intensitet. Testpanelet vårt har løpt i noen av sesongens modeller. Her er meningen deres! 

Test av:  

Adidas sportbh no

Finnes i fargen:

Veiledende pris: 799 kroner.

Cuper & vattering: Det vil ikke overraske deg at det er en modell uten cuper, dersom du allerede vet hva Adidas PrimeKnit er. Akkurat som resten av kolleksjonen, er BH-en sammenvevd av ett og samme materiale, uten hverken sømmer eller bøyler. Lux er litt mindre vattert enn konkurrentene nedenfor, men uten at den oppleves som for tynn.

Omkrets & passform: BH-en festes med en spenne bakpå, men hverken omkretsen eller skulderstropper kan justeres. Likevel er materialet såpass mykt og følsomt at det spiller ingen rolle. BH-en sitter som et skudd med en omkrets som er true to size!

Komfort: Denne modellen er helt sømløs og stoffet er på alle mulige måter det mest komfortable stoffet i testen. Det kan ikke bli bedre enn dette!

Design: Akkurat denne modellen fra Adidas er ganske stilren og enkel, men ikke stygg for den saks skyld. Designet er enkelt, men blir aldri kjedelig siden den reddes av grå, diskrete detaljer. 

Støtte: Selv om testpanelet elsker denne sports-BH'en, gir den bare middels bra støtte. Den bør nok ikke brukes til trening med brå vendinger eller start og stopp. Ellers duger den mer enn bra nok til løping på landeveier dersom du har små til medium bryster. 

Justerbare stropper: Nei.

Kort oppsummert: Først ut i testen er en av de to BH-ene som inngår i den nye PrimeKnit-kolleksjonen fra Adidas. Når det kommer til komfort, så er det absolutt ingenting å kommentere. Testpanelet ble med en gang imponert av materialet, som var testens absolutt mykeste og mest følsomme. Til tross for de gjennomgående positive kommentarene må testpanelet fortsatt dele ut et lite minus for støtten, som bare fungerer til middels intensive treningsformer og lettere jogging. Du krever mer støtte dersom du har store bryster og skal trene harde intervaller. 


Test av: ,

Nike Swoosh bh

Finnes i fargen: .

Veiledende pris: 429 kroner. 

Cuper & vattering: Modellen har litt mer vattering enn det BH-er beregnet for løping normalt sett har, uten at det ekstra materialet oppleves som ballast. BH-en er også utstyrt med cuper i normal størrelse, som passer til deg med middels store bryster. 

Omkrets & passform: Passformen i denne modellen er nesten perfekt, og at innlegget i cupene kan tas ut ved behov gjør den bare enda bedre. Omkretsen er true to size og du kan kjøpe den størrelsen du pleier å ha.

Komfort: BH-en sitter utmerket på! Ingenting som hverken gnager eller gjør vondt. Skuldrene avlastes på en god måte siden skulderstroppene sitter så nærme halsen.

Design: Akkurat som varianten fra Adidas, er også versjonen fra Nike veldig stilren og begge modellene minner om hverandre. Akkurat som PrimeKnit Lux, har Swoosh Surf to Sports Bra en bryterrygg som passer til singlet samt en stilren forside med bare noen få (men fine) detaljer.

Støtte: Cupene i BH-en og den ekstra vatteringen holder alt på plass under både yoga, gym- og løpetrening. Det er ikke noe mer å si om denne modellen, den gjør akkurat det den skal gjøre!

Justerbare stropper: Nei.

Kort oppsummert: Tro det eller ei, men testpanelet synes faktisk det er litt vanskelig å finne noe negativt å si om den stilrene Swoosh Surf to Sports Bra fra Nike. Utenom en fin, hvis enkelt design, så gir BH-en også en nesten perfekt støtte til brystene. Bare de som har veldig store bryster i testpanelet foretrekker en modell som gir enda mer støtte. Det er ingen partier som ganger eller irriterende sømmer som du må rette på, og BH-en gjør akkurat det du forventer av den når det gjelder fukttransport og friskhetsfølelse.


Test av: ,

Stay in Place bh

Finnes i fargen:

Veiledende pris: 549 kroner. 

Cuper & vattering: Dette er den BH-en i testen som soleklart har mest vattering. Hvis du foretrekker mer i stedet for mindre, så er denne modellen perfekt for deg! Når det gjelder cuper, så er High Support Sports Bra sjenerøs og best egnet for deg med stor byste. 

Omkrets & passform: Denne modellen har stort sett en perfekt passform siden både skulderstroppene og omkretsen kan justeres – det er testpanelet takknemlige for! Likevel risikerer størrelsen å bli et problem hvis du ikke er varsom i valget. BH-en har store cuper og det kan derfor være lurt å tilbringe litt ekstra tid i størrelsesguiden, den vil hjelpe deg med å velge riktig.

Komfort: High Support Sports Bra har et ekstra stramt stykke mellom brystene, hvor begge bøylene møtes. Under den første løpeturen opplevde noen i testpanelet at den gnagde. Etter to eller tre runder forsvant følelsen og kom ikke tilbake.

Design: Designet er en av få punkter hvor modellen fra Stay in Place ikke helt imponerer. BH-en er litt kjedelig, konstaterer testpanelet, som skulle ønske den var utstyrt med flere detaljer.  

Støtte: Når det gjelder støtten til brystene, så gjør BH-en nøyaktig det den utgir seg for å gjøre. Modellen har justerbare skulderstropper, vattering, cuper og bøyler som sammen samarbeider for at bysten virkelig skal ”stay in place”.

Justerbare stropper: Ja, både ved skuldrene og rundt brystkassen. 

Kort oppsummert: Dette er helt klart en modell som er skapt for kvinner med store bryster. High Support Sports Bra har både vattering og bøyler som en vanlig BH, og det gir effekt. Partiet mellom brystene går opp en bit, noe som muliggjør for en høy mengde med støtte og sørger for at sports-BH'en sitter der den skal når du løper. Likevel er det beste med modellen at både omkrets og skulderstropper kan justeres etter ønske og smak. Minus? Den er litt kjedelig. Testpanelet skulle gjerne sett litt ekstra, i form av farger eller detaljer. 


Test av: ,

Nike Impact

Finnes i fargen:

Veiledende pris: 479 kroner.

Cuper & vattering: Selv om denne modellen fra Nike ikke er spesielt vattert, gir den langt ifra en naken følelse. Impact Bra har ingen cuper, men materialet er heller ikke helt formløst. Den følger brystenes konturer med forsterkninger på utvalgte steder.

Omkrets & passform: Passformen er nesten perfekt, forutsatt at du har valgt riktig størrelse. Hvis du ligger mellom to størrelser bør du velge den minste. BH-en er ikke sydd i et spesielt medgjørlig materiale og risikoen er at den oppleves som litt stram hvis du sjanser på en for liten størrelse. 

Komfort: Impact Bra er den typen BH som du ikke merker når du trener. Den holder alt på plass uten å gjøre spesielt mye ut av seg. Ingen sømmer, ingen vaskelapper som irriterer.

Design: Dette er faktisk testens mest fargerike modell, men ikke la deg lure av det. Det eneste som skiller Impact Bra fra sine konkurrenter, er en diskret grønn stripe som går langsetter ryggraden. Testpanelet deler ut et ekstra pluss for detaljen, som er smakfull og liten. 

Støtte: Veldig bra støtte! Impact Bra fungerer feilfritt, til og med ved de mest høyintensive løpeøktene hvor du kan ta alt fra raske intervaller til brå retningsforandringer. Ingen problem for deg med små til medium store bryster!

Justerbare stropper: Nei.

Kort oppsummert: Selv om designet er veldig stilrent, er Impact Bra faktisk testens mest fargerike modell. BH-en har dessuten bryterrygg og tar seg bra ut sammen med en singlet. Utover det er støtten utmerket for deg med middels store bryster, og stoffet er ikke formløst selv om den mangler cuper. Impact Bra lykkes med kunsten å gi mye støtte uten å flate til brystene. Modellen har relativt lite vattering i motsetning til sine konkurrenter, men du behøver ikke å bekymre deg for at uønskede konturer skal fremtre – materialet i BH-en gir tilstrekkelig med motstand. En perfekt modell for deg som vil ha mye støtte, men ingen formede cuper. 

 

Test av: ,

Salming Grit

Finnes i fargene: og .

Veiledende pris: 599 kroner.

Cuper & vattering: Akkurat som Impact Bra fra Nike, har denne modellen fra Salming relativt lite vattering, men her er det heller ingen grunn til bekymring. Materialet er tynt men gir ingen naken følelse. Grit Support Sports Bra har heller ingen cuper, men helt formløs er den heller ikke. I stoffet finnes det forsterkninger som formes etter bysten. 

Omkrets & passform: Salmings modell har spenner bak som gjør at omkretsen kan justeres. Samtlige i testpanelet setter pris på det!

Komfort: Til tross for en justerbar omkrets føler ikke testpanelet seg helt tilfreds med denne modellen fra Salming, hvor skulderstroppene kan oppleves som i det smaleste laget, spesielt for deg med en tung byste. Det er en risiko for at stroppene skjærer inn i huden på skuldrene.  

Design: Grit Support Sports Bra overrasker heller ikke når det gjelder designet, som på alle mulige måter er ganske stilrent. Likevel er testpanelet positivt overrasket og vil dele ut et ekstra pluss for at skulderstroppene på BH-en kan gjøres om til en bryterrygg når du skal trene i en slik singlet.  

Støtte: Modellen fra Salming gir dessverre bare en middels høy støtte, ifølge testpanelet, som anser at mer kreves av en veldig bra løpe-BH. Til alt annet enn veldig høyintensive økter fungerer den derimot veldig bra, siden den sitter stramt uten at den flater ut brystene. 

Justerbare stropper: Ja, både i omkrets og ved skulderstroppene.

Kort oppsummert: For deg med små til middels store bryster sitter denne modellen perfekt. BH-en er relativt lavt skåret, som igjen er flatterende for formene og konturene på brystene. Du får en middels høy støtte som passer perfekt for deg som har middels store bryster. Hvis du krever enda bedre støtte enn dette, bør du se etter en annen modell, hvert fall ved de mest høyintensive treningsøktene. Når det gjelder komforten ønsker testpanelet også enda mer. Skulderstroppene er i det smaleste laget og risikerer å skjære inn i skuldrene på deg med en tung byste. På plussiden finner vi det faktumet at du kan variere mellom en vanlig rygg og en bryterrygg. Det beste med modellen er fukttransporten som holder deg tørr gjennom hele økten. 


Test av: ,

Abecita

Finnes i fargen:

Veiledende pris: 599 kroner.

Cuper & vattering: Selv om BH-en har veldig lite vattering, unngår den å gi deg en naken følelse. Modellen kommer med cuper som også gir ekstra støtte, men deler av testpanelet merker seg at de kanskje er litt vel sjenerøse.

Omkrets & passform: Abecita Dynamic har en normal omkrets, som ikke på noen som helst måte overrasker og du kan uten noen problem kjøpe den størrelsen du pleier å ha.  

Komfort: BH-ens fremste egenskap er de supermyke skulderstroppene som løfter uten å gnage. Du som har en tung byste kommer til å sette pris på følelsen av stroppene som ikke skjærer inn i huden på skuldrene. 

Design: Nja, det er vel ikke direkte på grunn av designet at du kjøper denne BH-en, men på den andre siden kanskje det ikke spiller noen rolle? Når komforten er såpass høy som den er i denne modellen, er det vanskelig å ikke bli sjarmert av fordelene.

Støtte: De vatterte skulderstroppene gjør mye for BH-ens helhetsinntrykk når det kommer til støtte. At stroppene er så myke muliggjør for at du uten noen problem kan stramme til BH-en litt ekstra. 

Justerbare stropper: Ja, både ved skulderstroppene og omkretsen. Akkurat som BH-en fra Salming, kan Abecitas versjon også gjøres om fra vanlige skulderstropper til bryterrygg.

Kort oppsummert: Dette er en veldig god sports-BH som føles robust med side brede og supermyke skulderstropper. Modellen har spenner bak som gjør at omkretsen kan justeres i tre ulike stillinger. Risikoen med spenner er ofte at de kan gnage, men i denne BH-en merkes de ikke. Når det gjelder fukttransport kan Dynamic dessuten kåres til testens vinner. Mellom brystene finnes det et ventilasjonsparti som slipper gjennom luft for å holde deg tørr og fresh gjennom hele økten. Det er faktisk bare designet som testpanelet gjerne ville sett litt mer av, men likevel konstaterer visse at Abecita Dynamic allerede er en ny favoritt i løpesporet! 

SHOP HER: 

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Heade boots kids
Mote & trender

Best i test: Vinterstøvler og sko til barn

16 timer siden
Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

3 dager siden
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

5 dager siden
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

5 dager siden
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

5 dager siden
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

14 oct 2019
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

13 oct 2019
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

13 oct 2019
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

13 oct 2019
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

08 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mote & trender

Det viktigste når du kjøper en dunjakke

08 oct 2019
Global_FW16_I4A1852_A4.png
Mote & trender

Jakken alle bør ha

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mote & trender

Minitest: Vi har prøvd nyheten Polar Ignite!

04 oct 2019
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

02 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Mote & trender

Sesongens beste høstjakker og parkas

02 oct 2019
Inomhusskor för damer
Mote & trender

Test: 6 hurtige innendørssko til damer

29 sep 2019
Test inomhusskor
Mote & trender

Test! Våre beste innendørssko til innebandy og håndball

29 sep 2019
löparjackor dam test
Mote & trender

Løpejakkene for kvinner som er best i test

25 sep 2019
Stay in place header
Mote & trender

Velg riktig sports-BH etter kroppsfasongen din

25 sep 2019
Adriana Lima Puma
Mote & trender

Topp 3 heteste treningstrendene akkurat nå

24 sep 2019
Löparjackor test herr
Mote & trender

Løpejakker for menn som er best i test!

24 sep 2019
craft springa i regn
Mote & trender

Slik skal du kle deg når du løper i regn, vind, snø og kulde

24 sep 2019
My shelter
Mote & trender

Test! Så bra er den nye regnjakken My Shelter fra Adidas

20 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Mote & trender

Nye Hövding 3 – sikrere, bedre og mer komfortabel

19 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka
Mote & trender

Dette trenger du når barna skal på høsttur

18 sep 2019
Salomon imagebild
Mote & trender

Alt du bør vite om terrengsko!

17 sep 2019
Reima regnkläder barn
Mote & trender

Regntøy til barn uten giftige stoffer – ja, takk!

16 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8
Mote & trender

Test! Asics Gel-Rocket 6 – en vinner innendørs!

10 sep 2019
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Mote & trender

Moteriktig i sett! Her er sesongens mest trendy treningsklær

05 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin
Mote & trender

Minitest: Treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
more news
Heade boots kids

Best i test: Vinterstøvler og sko til barn

Hold barneføttene tørre og varme denne sesongen med riktige vintersko. Vårt lille testpanel har hoppet, løpt og lekt – her er årets beste vintersko til barn.

16 timer siden
Mote & trender
Asics reflex

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

Når du løper om høsten og vinteren er det ikke bare klærne som er viktige. Du må også passe på at du er synlig, og det løser du enkelt med en refleks. Slik gjør du for å løpe trygt i mørket.

3 dager siden
Mote & trender
Tights med hög midja

Stor test av tights med høy midje

Er det noe vi elsker mer enn tights med høy midje? Her er sesongens beste modeller fra blant annet Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

5 dager siden
Mote & trender
reima vinter

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

Det er ikke alltid like lett å velge yttertøy til de små i henhold til de forskjellige årstidene. Når det begynner å bli kaldt ute, er det viktig å kle barnet på riktig måte for at det skal være morsomt å være ute – uten at kulda ødelegger.

5 dager siden
Mote & trender
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

12. oktober gikk Eliud Kipchoge inn i historien. Han ble nemlig den første i verden til å løpe et maraton under to timer – og han gjorde det i løpesko fra Nike.

5 dager siden
Mote & trender
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

Alle som elsker høsten og vinteren vet at ull- og superundertøy passer like bra i sofaen som i skibakken. Ull- og superundertøy er sesongens deiligste, varmeste og koseligste plagg, men hvordan skal de egentlig vaskes?

14 oct 2019
Mote & trender
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

Det er på tide å kle deg riktig på føttene hvis du vil unngå å fryse. Her er støvlene du helst vil ha denne sesongen!

14 oct 2019
Mote & trender
Heade trail

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

Sportamore sitt testpanel har prøvd terrengsko fra Nike, Salomon, Asics og Icebug. Her er terrengskoene for deg som ser etter maksimal komfort, stabilitet og feste!

13 oct 2019
Mote & trender
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

Det kan være vanskelig å finne den riktige vinterdressen, men ingen grunn til bekymring! Vårt mini-testpanel hjelper deg. Her er vinterdressene som er best i test.

13 oct 2019
Mote & trender
Svea Boots header

Test: 3 trendy støvler fra Svea

Høsten og vinterens heteste trend er støvler fra Svea. Her er tre modeller som gjør deg trendy, varm og komfortabel om vinteren!

13 oct 2019
Mote & trender
Header_DAM.png

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

Så fort det blir kaldere ute behøver du bedre og varmere yttertøy for at du skal unngå å fryse. Er det på tide å skaffe en ny linerjakke? Vårt solide testpanel hjelper deg å finne riktig modell.

11 oct 2019
Mote & trender
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

En dunjakke er et klassisk ytterplagg som finnes i så og si hvert eneste hjem i de nordiske landene. Selv om detaljene varierer mellom modellene, har de et par ting til felles: de varmer, er fine og er lette å like. Her er tre jakketrender fra Reebok som du ikke vil gå glipp av.

11 oct 2019
Mote & trender
linerjackor herr

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

En linerjakke er et plagg som passer minst like bra som et mellomlag under en parkas som den gjør alene. Testpanelet til Sportamore har prøvd fire fine modeller i dun og syntet.

11 oct 2019
Mote & trender
Parkas

Best i test! Sesongens parkaser til ham

Kaldere temperaturer krever tykkere ytterplagg. Her er sesongens parkaser til menn som holder deg både fin og varm.

10 oct 2019
Mote & trender
trailskor herr

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

Ta utfordringen og løp i terreng! Her er våre beste terrengsko fra Salomon, Icebug, Nike og Adidas.

09 oct 2019
Mote & trender