test av sport-bhar 2019 AW

Test: Sports-BH'ene som er best i test 2019

Mye eller lite støtte, stor eller liten byste? Her er de syv beste sports-BH'ene fra høstens sortiment!

Noen ganger kan der være vanskelig å finne riktig sports-BH, og det kan virke som at du leter etter nålen i høystakken, selv om valgmulighetene er uendelige. I sortimentet på Sportamore er det modeller med alt fra et klassisk design til de som minner mer om en crop top, og alt fra de med kjempemye støtte for krevende løpeturer til myke varianter som egner seg best til yoga. Dessuten har vi noe til enhver størrelse. Finner du din nye favoritt her?

,

björn borg

Veiledende pris: 449 kroner.

Passer til: Lett trening på treningssenteret eller rolige aktiviteter som yoga.

Omkrets & størrelse: Sandi Soft Top fra Björn Borg er true to size og du kan kjøpe den størrelsen du pleier å ha, uten at du behøver å bekymre deg for hvordan den sitter rundt brystkassen. 

Vattering & skåler: Dette er ikke en sports-BH med spesielt mye vattering, og den har heller ingen skåler. Stoffet på forsiden er tynt, men ikke så tynt at det blir ubehagelig. 

Passform: Passformen er noe av det beste med denne BH-en. Sandi Soft Top sitter som et skudd, uten at den hverken skaper noen glipe eller klemmer noen steder. 

Fukttransport: Veldig bra! Dette materialet holder deg helt klart tørr.

Komfort: Utenom evnen til å holde deg tørr, så er dette materialet også veldig mykt og deilig. Testpanelet gir faktisk ut full score for den egenskapen! 

Støtte: Det dårligste med Sandi Soft Top, er at den ikke har spesielt mye støtte. Det kan derfor være lurt å bruke en annen sports-BH under økter hvor du trenger mye støtte. 

Kort oppsummert: Den store Björn Borg-logoen nederst på Sandi Soft Tops linning er et fint innslag, som utgjør skillelinjen mellom kjedelig og superfin. Designet er generelt sett det store utropstegnet med denne sports-BH'en, som er en blanding av en vanlig sports-BH og en crop top. Hvis du skal på yoga i en varm yogasal, kan du fint la singleten eller t-skjorten ligge hjemme. Sandi Soft Top er finest uten noe over! Det eneste minuset med denne modellen, er at den ikke gir spesielt bra støtte og derfor er bruksområdet litt begrenset.

 

,

zip bra stay in place

Veiledende pris: 499 kroner.

Passer til: Middels intensiv trening, avhengig av hvilken størrelse du har på brystene dine. 

Omkrets & størrelse: Akkurat som Sandi Soft Top over, er denne sports-BH'en true to size og du kan derfor kjøpe den størrelsen du pleier å ha.

Vattering & skåler: Zip Bra har ingen skåler og vatteringen er minimal, på grensen til helt fraværende. Likevel er materialet på forsiden av Zip Bra såpass stivt i strukturen at ingen uønskede konturer vises.

Passform: Denne modellen har en god passform, selv om den savner skåler og vattering. Det er ingen annen BH i denne testen som får høyere score for hvordan den oppleves på, selv om de fleste modellene kommer nærme. 

Fukttransport: Zip Bra presterer også bra når det gjelder fukttransport, men i denne snevre testgruppen er det mange sports-BH'er som kan konkurrere på det punktet. 

Komfort: I starten var noen testpersoner skeptiske og mistenkte at glidelåsen på forsiden av BH-en kunne gnage ved for eksempel burpees, men det er ikke tilfellet. Hverken glidelåsen eller andre elementer irriterer eller forstyrrer. 

Støtte: Akkurat som de fleste modeller fra Stay in Place, gir denne sports-BH'en bra støtte, uansett hvilken øvelse og aktivitet du holder på med. 

Kort oppsummert: Dette er ikke BH-en du vil ha på deg når du går rundt hjemme – Zip Bra sitter etter på kroppen og klemmer ordentlig for å holde alt på plass. Når du derimot skal begi deg ut på en hard treningsøkt, er Zip Bra et klokkerent valg takket være støtten! Ellers blir glidelåsen, som sitter foran, raskt et verdsatt innslag som gjør at du kan ta av og på BH-en uten å anstrenge nakken eller skuldrene. Skulderstroppene er dessuten behagelig brede, og på den måten slipper du å oppleve at stroppene skjærer inn i huden når du trener. 

 

everything camo

Veiledende pris: 379 kroner.

Passer til: Middels intensiv trening, alt ettersom hvilken bryststørrelse du har.  

Omkrets & størrelse: Denne sports-BH'en er, i motsetning til modellene over, litt stor i omkretsen sin. Hvis du står mellom to, kan det være lurt å kjøpe den minste. 

Vattering & skåler: Everything Camo Bra har relativt lite vattering, men mer enn sports-BH'en fra Stay in place. 

Passform: Akkurat som de andre to modellene, så finnes det stort sett ingenting å klage på når det gjelder passformen. Denne BH-en fra Nike sitter akkurat som den skal. 

Fukttransport: Everything Camo Bra er laget i Nike sitt eget Dry-Fit-stoff. Akkurat som navnet på materialet antyder, holder denne sports-BH'en deg tørr, til og med etter en veldig hard treningsøkt.

Komfort: I likhet med de andre modellene, er dette en komfortabel sports-BH som du kan antyde de trendy innslagene av en crop top. Du kommer til å elske denne hvis du liker BH-er som går litt lengre ned!

Støtte: Everything Camo Bra gir en middels til høy støtte, avhengig av bryststørrelsen din. De i testpanelet med stor byste synes ikke den gjør det den skal ved løpetrening, mens den derimot fungerer helt utmerket under en vanlig treningsøkt.

Kort oppsummert: Everything Camo Bra fra Nike minner også, i designet sitt, litt om en crop top. Det bidrar derfor til bra trendpoeng! Ellers er den derimot betydelig mer en vanlig sports-BH, i motsetning til modellen fra Björn Borg. En av mange bra egenskaper med Everything Camo Bra, er at den er generøs foran slik at du kan stå i planken og andre horisontale øvelser uten å bekymre deg for hvordan utringningen ser ut. Det eneste minuset testpanelet kan hente frem, er at denne sports-BH'en er litt lavt skåret ved armene, som igjen fører til at det noen ganger kan bli litt bart. 

 

,

asics bh

Veiledende pris: 469 kroner.

Passer til: Middels intensiv trening, som gym eller gruppetimer. 

Omkrets & størrelse: Når det gjelder størrelsen på denne andre versjonen av Asics Color Block, så er den normal. Kjøp den størrelsen du pleier å ha.

Vattering & skåler: Dette er en sports-BH uten skåler, med like mye vattering som en sports-BH pleier å ha – hverken mer eller mindre.  

Passform: Color Block Bra sitter ordentlig etter, men oppleves ikke som for stram. Ved veldig intensive økter kan man slite litt med pusten, og det er da viktig at BH-en ikke hemmer åndedragene dine. Det har Asics virkelig klart med denne. 

Fukttransport: Etter både harde løpeøkter og styrkeøkter med vektstangen, er denne sports-BH'en fortsatt tørr på innsiden. Det er virkelig er et stort pluss! Color Block Bra får hele ti av ti mulige poeng for det!

Komfort: Det aller første som slår testpanelet, er at dette er en veldig komfortabel sports-BH. Den følelsen forsterkes bare jo mer den brukes. Color Block Bra har dessuten uttagbar vattering, hvis du foretrekker det.  

Støtte: Denne modellen gir bra støtte, som gjør at den kan brukes til en mengde forskjellige treningsformer – hverken løping eller x-fit er noe problem, hvert fall ikke hvis du har en gjennomsnittlig byste. Hvis du har en stor byste kan det derimot være lurt å se etter en modell med ytterligere støtte, som for eksempel den fra Stay in place.

Kort oppsummert: Color Block Bra fra Asics er en bra og allsidig sports-BH, som passer deg med middel stor til stor byste. Siden den gir god støtte, fungerer den til de fleste treningsformer. Det er alltid et pluss! Testpanelet vil ellers rette oppmerksomheten mot BH-ens evne til å holde deg tørr, uansett hvor mye du svetter. Det og det fine designet gjør Color Block Bra til et kjempebra valg. At det dessuten finnes en matchende  du kan kombinere BH-en med, gjør det hele bare enda bedre!

 

,

Brilliant Basic Bra

Veiledende pris: 299 kroner.

Passer til: Vanlige, middels intensive gymøkter og rolig trening som ikke krever så mye.

Omkrets & størrelse: Brilliant Basic Bra fra Adidas er litt stor i størrelsen, både når det gjelder omkrets og rom foran. 

Vattering & skåler: Denne sports-BH'en har heller ingen skåler, men stoffet på forsiden av BH-en er heller ikke helt formløst. Når det gjelder vatteringen, er Brilliant Basic Bra utstyrt med forholdsvis lite, det er bare et dobbelt lag med stoff.  

Passform: Passformen i denne sports-BH'en er litt annerledes. På forsiden av BH-en er det en del stoff, som gjør at du med liten byste må gå ned en størrelse – ellers risikerer BH-en å bli for løs ved utringningen. 

Fukttransport: Her har du svaret på hvordan du vil føle deg etter en veldig svett treningsøkt. Under Brilliant Basic Bra er det fortsatt stort sett helt tørt, til tross for utfordringen.

Komfort: Denne BH-en fra Adidas får full score for komforten sin! Det brede båndet under er hemmeligheten bak komforten, ifølge testpanelet. 

Støtte: Utenom crop toppen fra Björn Borg, er det her den BH-en i testen som gir minst støtte. Likevel er den helt godkjent og takler vanlig gymtrening med glans!

Kort oppsummert: Det her er en sports-BH som du med en stor byste skal kikke litt ekstra på! Den er så generøs foran at du ikke behøver å bekymre deg over at det er en modell uten skåler. Adidas har etterlatt god plass som kan fylles ut, uten at den oppleves som for klumpete! Hvis du derimot har gjennomsnittlig stor til liten byste, kan det være lurt å gå ned en størrelse for å unngå gliper. Ellers er Brilliant Basic Bra utstyrt med en smal bryterrygg, som gjør den så og si usynlig under en vanlig treningssinglet. Når det er sagt, så er singlet knapt nødvendig. Sammen med en høy tights er Brilliant Bra kjempefin uten noe over. 

 

,

ua sport-bh

Veiledende pris: 359 kroner.

Passer til: Middels intensiv trening, som gym eller gruppetimer. 

Omkrets & størrelse: Denne sports-BH'en er true to size, og du kan lett bestille den størrelsen du pleier å bruke. 

Vattering & skåler: Mid Keyhole Graphic mangler skåler og vatteringen er meget minimalistisk. 

Passform: Dette er en sports-BH som sitter helt perfekt. Selv om den omslutter bra og har en smal linning nederst, så hverken gnager eller klemmer den.

Fukttransport: Det er bare sports-BH'ene fra Asics og Adidas som gjør en bedre jobb med å holde deg tørr. Mid Keyhole Graphic har en åpning i ryggen som slipper inn luft, og det tynne stoffet er nesten magisk når det gjelder håndteringen av fuktighet. 

Komfort: Denne Under Armour-modellen er som sagt laget i et veldig tynt stoff, som gjør at du knapt merker at du har noe på deg. Derfor deler testpanelet ut ni av ti poeng for komforten. 

Støtte: Selv om materialet i Mid Keyhole Graphic er tynt, så gir det en veldig bra støtte – bare Stay in place har klart å lage en bedre konstruksjon. 

Kort oppsummert: I sin enkelthet er Mid Keyhole Graphic en veldig bra sports-BH som holder alt på plass, uten at den gnager. Det klassiske designet er litt kjedelig, men på den andre siden er ikke dette en modell som du skal bruke uten noe over. I motsetning til de fleste sports-BH'ene i testen, så følger ikke Under Armour crop top-trenden, men Mid Keyhole Graphic får fortsatt høy score! Hovedsakelig med tanke på hvor bra den takler høyintensiv trening – kanskje til og med så bra at du med middels stor byste kan løpetrene i den! 

 

,

tommy sport

Veiledende pris: 1 019 kroner.

Passer til: Middels intensiv trening, alt ettersom hvor tung byste du har. 

Omkrets & størrelse: Denne iøynefallende sports-BH'en fra Tommy Sport er også true to size, så du kan kjøpe den samme størrelsen som du pleier å ha. 

Vattering & skåler: Det er hverken skåler eller spesielt mye vattering, men materialet på forsiden er heller ikke såpass tynt at uønskede konturer vises. 

Passform: Adjustable Sport får bra score for passformen sin, men den er heller ikke helt ukomplisert. Båndet som går rundt midjen er ikke spesielt elastisk og den er i stedet utstyrt med en spenne som gjør det mulig å stramme den. Dessverre er spennen litt vanskelig å komme til, og det er vrient å spenne BH-en uten hjelp – ikke helt optimalt.

Fukttransport: Når det gjelder fukttransport får sports-BH'en fra Tommy Sport godkjent, men ikke så mye mer enn som så. Den gjør akkurat det den skal, helt uhemmet.

Komfort: Alt i alt er dette en god BH, men det litt stive båndet rundt brystkassen kunne gjerne vært litt mer fleksibelt.

Støtte: Adjustable Sport gir mye støtte, som nesten er så bra at den tar opp kampen med modellen fra Under Armour,  men den slår ikke sports-BH'en fra Stay in place.

Kort oppsummert: Det er dessverre litt åpenbart at Tommy Sport hovedsakelig er et designermerke og ikke et sportsmerke, spesielt med tanke på denne BH-en. Designet er kult og ser fint ut på, men det er ikke lett å få på seg BH-en. Den problematiske spennen bak er en tomannsjobb, og det stive strikket rundt brystkassen gjør BH-en enda mindre samarbeidsvillig. Likevel er dette en ellers bra BH, med en mer enn godkjent støtte. Designet er et stort pluss, og det kan ikke understrekes nok at når du først får den på deg, så presterer den akkurat som den skal! 


LES MER:

SHOP HER:

SHOP HER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Reima regnkläder barn
Mote & trender

Regntøy til barn uten giftige stoffer – ja, takk!

1 dag siden
Asics Gel-Rocket 8
Mote & trender

Test! Asics Gel-Rocket 6 – en vinner innendørs!

10 sep 2019
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Mote & trender

Moteriktig i sett! Her er sesongens mest trendy treningsklær

05 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin
Mote & trender

Minitest: Treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Nike Joyride Run Flyknit
Mote & trender

Vi har testet Joyride Run Flyknit, den nye løpeskoen fra Nike

31 aug 2019
Reebok Nano header
Mote & trender

Nye Reebok Nano 9.0 – Den eneste treningsskoen du behøver

30 aug 2019
Fenix 6
Mote & trender

Nå oppdaterer Garmin treningsklokkene sine – så avanserte blir de!

29 aug 2019
kompressionsstrumpor test
Mote & trender

Test: De beste kompresjonsstrømpene til løping

23 aug 2019
test av sport-bhar 2019 AW
Mote & trender

Test: Sports-BH'ene som er best i test 2019

22 aug 2019
adidas ultimafusion female
Mote & trender

Slik velger du riktige treningssko

21 aug 2019
Pegasus 36 test
Mote & trender

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

17 aug 2019
höstens hetaste tights
Mote & trender

Stor test av treningstights

16 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped
Mote & trender

Alt du vil vite om den nye Nike Joyride-familien!!

15 aug 2019
Viking header
Mote & trender

Test: Tre bra gummistøvler til barn og junior

09 aug 2019
blacc running
Mote & trender

Test: Den nye løpekolleksjonen fra Blacc er lett som en fjær

02 aug 2019
Magväskor
Mote & trender

Trend: Rumpetasken alle snakker om

31 jul 2019
Reebok löparskor
Mote & trender

Test! Topp 3 beste løpesko fra Reebok

31 jul 2019
Trender
Mote & trender

Bli med på trendsafari – her er sesongens heteste plagg

30 jul 2019
Tights Puma
Mote & trender

Test! 3 trendy tights fra Puma

24 jul 2019
didriksons
Mote & trender

Den ultimate guiden: Slik bør du tenke når du kjøper en skalljakke til et barn

24 jul 2019
Sneakers på bröllop
Mote & trender

Kan jeg bruke sneakers i bryllup?

23 jul 2019
didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

17 jul 2019
Barnskor
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

16 jul 2019
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen på løpeskoene fra Nike

11 jul 2019
Fruktmönster
Mote & trender

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

10 jul 2019
Metcon 5 testbild
Mote & trender

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Mote & trender

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

08 jul 2019
Test: löparshorts header
Mote & trender

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Kompressionskläder header
Mote & trender

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

01 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Mote & trender

Slik styler du din crop top

28 jun 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Mote & trender

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Minitest pulseboost header
Mote & trender

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

27 jun 2019
Asics header
Mote & trender

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

25 jun 2019
test stabila löparskor
Mote & trender

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

23 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Mote & trender

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

19 jun 2019
puma hybrid
Mote & trender

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

16 jun 2019
Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
more news
Reima regnkläder barn

Regntøy til barn uten giftige stoffer – ja, takk!

Flere og flere blir klar over hvilke materialer og stoffer som finnes i regntøy, og er interessert i å kjøpe plagg uten giftige stoffer til barna sine. Dette bør du huske på når du velger regntøy til barna i høst!

1 dag siden
Mote & trender
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – en vinner innendørs!

Innendørsskoen Gel-Rocket 8 er som en rakett på banen. Her forteller vårt sportsgale testpanel hvorfor skoen er en gitt vinner ved volleyball og innebandy.

10 sep 2019
Mote & trender
Puma sneakers skinn

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

Du kan ikke tørke av alle sneakers med en fuktig klut. Sneakers-eksperten fra Puma forklarer hvordan du tar best vare på de ulike materialene.

05 sep 2019
Mote & trender
Reebok träningstrender

Moteriktig i sett! Her er sesongens mest trendy treningsklær

Myk kamuflasje malt med akvarell for de modige, helsvart for den tidløse idrettsutøveren eller komfortabelt i jordfarger – ekspertene forklarer hvordan du rocker sesongens heteste treningsklær, både på og utenfor treningssenteret!

05 sep 2019
Mote & trender
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire

Det man ikke har i hodet får man ha i... klokken! Testpanelet vårt har prøvd alle finessene i treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire. Så bra presterer den ved blant annet løping, spinning og trening på treningssenteret.

05 sep 2019
Mote & trender
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Joyride Run Flyknit, den nye løpeskoen fra Nike

En demping bestående av små kuler som former seg under foten og gir en unik passform, høres det fristende ut? Vårt løpeglade testpanel har testet den nye, hypede løpeskoen fra Nike – her er resultatet.

31 aug 2019
Mote & trender
Reebok Nano header

Nye Reebok Nano 9.0 – Den eneste treningsskoen du behøver

Årene har ikke gjort treningsskoen Nano noe dårligere! Her er den niende utgaven av Reeboks populære og allsidige CrossFit-sko.

30 aug 2019
Mote & trender
Fenix 6

Nå oppdaterer Garmin treningsklokkene sine – så avanserte blir de!

Nå kan du lade batteriet i smartklokken din mens du har den på deg. Den nye, oppdaterte Fenix 6-serien er her, som er utstyrt med solceller i displayet!

29 aug 2019
Mote & trender
kompressionsstrumpor test

Test: De beste kompresjonsstrømpene til løping

Løpere kan ofte få krampe, strekk eller bli støl i leggene. Kjenner du deg igjen? Prøv kompresjonsstrømper! Disse er best i test.

23 aug 2019
Mote & trender
test av sport-bhar 2019 AW

Test: Sports-BH'ene som er best i test 2019

Mye eller lite støtte, stor eller liten byste? Her er de syv beste sports-BH'ene fra høstens sortiment!

22 aug 2019
Mote & trender
adidas ultimafusion female

Slik velger du riktige treningssko

Du er nok helt klar over at du trenger ulike sko til ulike treningsformer. Men hvilke sko er egentlig best til hva? Her finner du ut hvilke treningssko som er best for deg.

21 aug 2019
Mote & trender
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

Nylig ble det lansert en ny skomodell i Pegasus-familien, nemlig Nike Air Zoom Pegasus 36. Vi har latt vårt erfarne testpanel teste modellen i løpesporet. Her er resultatet!

17 aug 2019
Mote & trender
höstens hetaste tights

Stor test av treningstights

Høy midje, dyreprint eller klassisk svart? Testpanelet vårt har testet treningstights til dame fra Aidas, Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

16 aug 2019
Mote & trender
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt du vil vite om den nye Nike Joyride-familien!!

Dette er løpeskoen som fungerer like bra for eliteutøvere som for deg som er mosjonist. Med små fargerike skumkuler i sålen, utgjør Joyride Run Flyknit den siste puslebiten i Nike sitt store utvalg. Dette er den nye, veldempende løpeskoen som vil ta sin plass i skohyllen!

15 aug 2019
Mote & trender
Viking header

Test: Tre bra gummistøvler til barn og junior

Vanndammer og sølepytter som man kan leke i er ofte to grunner til at barn liker høsten, men det er ikke like morsomt for foreldrene. Det lille testpanelet til Sportamore har testet gummistøvler fra Viking. Her er gummistøvlene som er best i test.

09 aug 2019
Mote & trender