test av sport-bhar 2019 AW

Test: Sports-BH'ene som er best i test 2019

Mye eller lite støtte, stor eller liten byste? Her er de 6 beste sports-BH'ene fra høstens sortiment!

Noen ganger kan der være vanskelig å finne riktig sports-BH, og det kan virke som at du leter etter nålen i høystakken, selv om valgmulighetene er uendelige. I sortimentet på Sportamore er det modeller med alt fra et klassisk design til de som minner mer om en crop top, og alt fra de med kjempemye støtte for krevende løpeturer til myke varianter som egner seg best til yoga. Dessuten har vi noe til enhver størrelse. Finner du din nye favoritt her?

,

NO - StayinPlace.jpg

Veiledende pris: 499 kroner.

Passer til: Middels intensiv trening, avhengig av hvilken størrelse du har på brystene dine. 

Omkrets & størrelse: Akkurat som Sandi Soft Top over, er denne sports-BH'en true to size og du kan derfor kjøpe den størrelsen du pleier å ha.

Vattering & skåler: har ingen skåler og vatteringen er minimal, på grensen til helt fraværende. Likevel er materialet på forsiden av Zip Bra såpass stivt i strukturen at ingen uønskede konturer vises.

Passform: Denne modellen har en god passform, selv om den savner skåler og vattering. Det er ingen annen BH i denne testen som får høyere score for hvordan den oppleves på, selv om de fleste modellene kommer nærme. 

Fukttransport: Zip Bra presterer også bra når det gjelder fukttransport, men i denne snevre testgruppen er det mange sports-BH'er som kan konkurrere på det punktet. 

Komfort: I starten var noen testpersoner skeptiske og mistenkte at glidelåsen på forsiden av BH-en kunne gnage ved for eksempel burpees, men det er ikke tilfellet. Hverken glidelåsen eller andre elementer irriterer eller forstyrrer. 

Støtte: Akkurat som de fleste modeller fra Stay in Place, gir denne sports-BH'en bra støtte, uansett hvilken øvelse og aktivitet du holder på med. 

Kort oppsummert: Dette er ikke BH-en du vil ha på deg når du går rundt hjemme – Zip Bra sitter etter på kroppen og klemmer ordentlig for å holde alt på plass. Når du derimot skal begi deg ut på en hard treningsøkt, er Zip Bra et klokkerent valg takket være støtten! Ellers blir glidelåsen, som sitter foran, raskt et verdsatt innslag som gjør at du kan ta av og på BH-en uten å anstrenge nakken eller skuldrene. Skulderstroppene er dessuten behagelig brede, og på den måten slipper du å oppleve at stroppene skjærer inn i huden når du trener. 

NO- NIKE.jpg

Veiledende pris: 379 kroner.

Passer til: Middels intensiv trening, alt ettersom hvilken bryststørrelse du har.  

Omkrets & størrelse: Denne sports-BH'en er, i motsetning til modellene over, litt stor i omkretsen sin. Hvis du står mellom to, kan det være lurt å kjøpe den minste. 

Vattering & skåler: har relativt lite vattering, men mer enn sports-BH'en fra Stay in place. 

Passform: Akkurat som de andre to modellene, så finnes det stort sett ingenting å klage på når det gjelder passformen. Denne BH-en fra Nike sitter akkurat som den skal. 

Fukttransport: Everything Camo Bra er laget i Nike sitt eget Dry-Fit-stoff. Akkurat som navnet på materialet antyder, holder denne sports-BH'en deg tørr, til og med etter en veldig hard treningsøkt.

Komfort: I likhet med de andre modellene, er dette en komfortabel sports-BH som du kan antyde de trendy innslagene av en crop top. Du kommer til å elske denne hvis du liker BH-er som går litt lengre ned!

Støtte: Everything Camo Bra gir en middels til høy støtte, avhengig av bryststørrelsen din. De i testpanelet med stor byste synes ikke den gjør det den skal ved løpetrening, mens den derimot fungerer helt utmerket under en vanlig treningsøkt.

Kort oppsummert: Everything Camo Bra fra Nike minner også, i designet sitt, litt om en crop top. Det bidrar derfor til bra trendpoeng! Ellers er den derimot betydelig mer en vanlig sports-BH, i motsetning til modellen fra Björn Borg. En av mange bra egenskaper med Everything Camo Bra, er at den er generøs foran slik at du kan stå i planken og andre horisontale øvelser uten å bekymre deg for hvordan utringningen ser ut. Det eneste minuset testpanelet kan hente frem, er at denne sports-BH'en er litt lavt skåret ved armene, som igjen fører til at det noen ganger kan bli litt bart. 

,

NO - ASISC.jpg

Veiledende pris: 469 kroner.

Passer til: Middels intensiv trening, som gym eller gruppetimer. 

Omkrets & størrelse: Når det gjelder størrelsen på denne andre versjonen av Asics Color Block, så er den normal. Kjøp den størrelsen du pleier å ha.

Vattering & skåler: Dette er en sports-BH uten skåler, med like mye vattering som en sports-BH pleier å ha – hverken mer eller mindre.  

Passform: sitter ordentlig etter, men oppleves ikke som for stram. Ved veldig intensive økter kan man slite litt med pusten, og det er da viktig at BH-en ikke hemmer åndedragene dine. Det har Asics virkelig klart med denne. 

Fukttransport: Etter både harde løpeøkter og styrkeøkter med vektstangen, er denne sports-BH'en fortsatt tørr på innsiden. Det er virkelig er et stort pluss! Color Block Bra får hele ti av ti mulige poeng for det!

Komfort: Det aller første som slår testpanelet, er at dette er en veldig komfortabel sports-BH. Den følelsen forsterkes bare jo mer den brukes. Color Block Bra har dessuten uttagbar vattering, hvis du foretrekker det.  

Støtte: Denne modellen gir bra støtte, som gjør at den kan brukes til en mengde forskjellige treningsformer – hverken løping eller x-fit er noe problem, hvert fall ikke hvis du har en gjennomsnittlig byste. Hvis du har en stor byste kan det derimot være lurt å se etter en modell med ytterligere støtte, som for eksempel den fra Stay in place.

Kort oppsummert: Color Block Bra fra Asics er en bra og allsidig sports-BH, som passer deg med middel stor til stor byste. Siden den gir god støtte, fungerer den til de fleste treningsformer. Det er alltid et pluss! Testpanelet vil ellers rette oppmerksomheten mot BH-ens evne til å holde deg tørr, uansett hvor mye du svetter. Det og det fine designet gjør Color Block Bra til et kjempebra valg. At det dessuten finnes en matchende  du kan kombinere BH-en med, gjør det hele bare enda bedre!

,

NO - adidas.jpg

Veiledende pris: 299 kroner.

Passer til: Vanlige, middels intensive gymøkter og rolig trening som ikke krever så mye.

Omkrets & størrelse: fra Adidas er litt stor i størrelsen, både når det gjelder omkrets og rom foran. 

Vattering & skåler: Denne sports-BH'en har heller ingen skåler, men stoffet på forsiden av BH-en er heller ikke helt formløst. Når det gjelder vatteringen, er Brilliant Basic Bra utstyrt med forholdsvis lite, det er bare et dobbelt lag med stoff.  

Passform: Passformen i denne sports-BH'en er litt annerledes. På forsiden av BH-en er det en del stoff, som gjør at du med liten byste må gå ned en størrelse – ellers risikerer BH-en å bli for løs ved utringningen. 

Fukttransport: Her har du svaret på hvordan du vil føle deg etter en veldig svett treningsøkt. Under Brilliant Basic Bra er det fortsatt stort sett helt tørt, til tross for utfordringen.

Komfort: Denne BH-en fra Adidas får full score for komforten sin! Det brede båndet under er hemmeligheten bak komforten, ifølge testpanelet. 

Støtte: Utenom crop toppen fra Björn Borg, er det her den BH-en i testen som gir minst støtte. Likevel er den helt godkjent og takler vanlig gymtrening med glans!

Kort oppsummert: Det her er en sports-BH som du med en stor byste skal kikke litt ekstra på! Den er så generøs foran at du ikke behøver å bekymre deg over at det er en modell uten skåler. Adidas har etterlatt god plass som kan fylles ut, uten at den oppleves som for klumpete! Hvis du derimot har gjennomsnittlig stor til liten byste, kan det være lurt å gå ned en størrelse for å unngå gliper. Ellers er Brilliant Basic Bra utstyrt med en smal bryterrygg, som gjør den så og si usynlig under en vanlig treningssinglet. Når det er sagt, så er singlet knapt nødvendig. Sammen med en høy tights er Brilliant Bra kjempefin uten noe over. 

,

NO - UA.jpg

Veiledende pris: 359 kroner.

Passer til: Middels intensiv trening, som gym eller gruppetimer. 

Omkrets & størrelse: Denne sports-BH'en er true to size, og du kan lett bestille den størrelsen du pleier å bruke. 

Vattering & skåler: mangler skåler og vatteringen er meget minimalistisk. 

Passform: Dette er en sports-BH som sitter helt perfekt. Selv om den omslutter bra og har en smal linning nederst, så hverken gnager eller klemmer den.

Fukttransport: Det er bare sports-BH'ene fra Asics og Adidas som gjør en bedre jobb med å holde deg tørr. Mid Keyhole Graphic har en åpning i ryggen som slipper inn luft, og det tynne stoffet er nesten magisk når det gjelder håndteringen av fuktighet. 

Komfort: Denne Under Armour-modellen er som sagt laget i et veldig tynt stoff, som gjør at du knapt merker at du har noe på deg. Derfor deler testpanelet ut ni av ti poeng for komforten. 

Støtte: Selv om materialet i Mid Keyhole Graphic er tynt, så gir det en veldig bra støtte – bare Stay in place har klart å lage en bedre konstruksjon. 

Kort oppsummert: I sin enkelthet er Mid Keyhole Graphic en veldig bra sports-BH som holder alt på plass, uten at den gnager. Det klassiske designet er litt kjedelig, men på den andre siden er ikke dette en modell som du skal bruke uten noe over. I motsetning til de fleste sports-BH'ene i testen, så følger ikke Under Armour crop top-trenden, men Mid Keyhole Graphic får fortsatt høy score! Hovedsakelig med tanke på hvor bra den takler høyintensiv trening – kanskje til og med så bra at du med middels stor byste kan løpetrene i den! 

,

NO - TOMMY.jpg

Veiledende pris: 1 019 kroner.

Passer til: Middels intensiv trening, alt ettersom hvor tung byste du har. 

Omkrets & størrelse: Denne iøynefallende sports-BH'en fra Tommy Sport er også true to size, så du kan kjøpe den samme størrelsen som du pleier å ha. 

Vattering & skåler: Det er hverken skåler eller spesielt mye vattering, men materialet på forsiden er heller ikke såpass tynt at uønskede konturer vises. 

Passform: får bra score for passformen sin, men den er heller ikke helt ukomplisert. Båndet som går rundt midjen er ikke spesielt elastisk og den er i stedet utstyrt med en spenne som gjør det mulig å stramme den. Dessverre er spennen litt vanskelig å komme til, og det er vrient å spenne BH-en uten hjelp – ikke helt optimalt.

Fukttransport: Når det gjelder fukttransport får sports-BH'en fra Tommy Sport godkjent, men ikke så mye mer enn som så. Den gjør akkurat det den skal, helt uhemmet.

Komfort: Alt i alt er dette en god BH, men det litt stive båndet rundt brystkassen kunne gjerne vært litt mer fleksibelt.

Støtte: Adjustable Sport gir mye støtte, som nesten er så bra at den tar opp kampen med modellen fra Under Armour,  men den slår ikke sports-BH'en fra Stay in place.

Kort oppsummert: Det er dessverre litt åpenbart at Tommy Sport hovedsakelig er et designermerke og ikke et sportsmerke, spesielt med tanke på denne BH-en. Designet er kult og ser fint ut på, men det er ikke lett å få på seg BH-en. Den problematiske spennen bak er en tomannsjobb, og det stive strikket rundt brystkassen gjør BH-en enda mindre samarbeidsvillig. Likevel er dette en ellers bra BH, med en mer enn godkjent støtte. Designet er et stort pluss, og det kan ikke understrekes nok at når du først får den på deg, så presterer den akkurat som den skal! 

LES MER:

SHOP HER:

SHOP HER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Icebug kängor och skor
Mote & trender

Gå trygt i piggsko fra Icebug

1 dag siden
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mote & trender

Stor test: Trygge vintersko med pigger

2 dager siden
test tofflor header
Mote & trender

Test: Tøfler til dame og herre

6 dager siden
ENG_W.png
Mote & trender

Stor test av treningsklokker!

6 dager siden
header julbild
Mote & trender

Sportamores julegavetips til hele familien

6 dager siden
Nike See my style
Mote & trender

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug
Mote & trender

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

03 dec 2019
header icebug
Mote & trender

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

01 dec 2019
ryggskydd
Mote & trender

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

30 nov 2019
skidhandskar test header
Mote & trender

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

28 nov 2019
icebug
Mote & trender

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

27 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mote & trender

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

27 nov 2019
Header reflexplagg
Mote & trender

TEST! 9 refleksplagg til løping

24 nov 2019
Skidjacka
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skijakke

23 nov 2019
underställ kari traa
Mote & trender

De 8 beste Black Friday-kuppene

21 nov 2019
Babolat
Mote & trender

Våre 7 beste Black Friday-kupp for ham

21 nov 2019
Nike Metcon 5
Mote & trender

7 svarte tilbud på Black Friday

21 nov 2019
garmin forerunner
Mote & trender

8 superkupp på Black Friday

21 nov 2019
Black Friday
Mote & trender

Black Friday – årets største shoppingfest!

21 nov 2019
nike glam dunk group shot
Mote & trender

Elsk 90-tallet med Nike Icon Clash

21 nov 2019
header black fridayfynd
Mote & trender

12 Black Friday-kupp for barn

20 nov 2019
Adidas tights
Mote & trender

8 superkupp for henne på Black Friday

20 nov 2019
K2 intervju header
Mote & trender

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

18 nov 2019
Test av goggles header
Mote & trender

Skibrillene som er best i test!

17 nov 2019
header.jpg
Mote & trender

Test: Teddy fleece til dame og herre

17 nov 2019
Alpint trend skidkläder
Mote & trender

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

14 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX
Mote & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

12 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mote & trender

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

12 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mote & trender

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

11 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mote & trender

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

08 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mote & trender

Alt du bør vite om vinterløpesko

06 nov 2019
Vintertights header
Mote & trender

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

03 nov 2019
Header padelskor
Mote & trender

Test: De beste padelskoene for ham

29 oct 2019
winterized header
Mote & trender

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mote & trender

Skal jeg løpe i underklær?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for menn

27 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

26 oct 2019
HEADER.jpg
Mote & trender

Best i test! Superundertøy

25 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mote & trender

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

24 oct 2019
more news
Icebug kängor och skor

Gå trygt i piggsko fra Icebug

Icebug er kjent for sko med verdensledende grep. Her finner du alt om deres vinterstøvler og sko som gir et suverent grep på glatta!

1 dag siden
Mote & trender
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stor test: Trygge vintersko med pigger

Det burde ikke være nødvendig å skli bortover gata bare fordi det er vinter – skaff deg heller noen solide og trygge tursko! Vi har testet de beste modellene, her er resultatet.

2 dager siden
Mote & trender
test tofflor header

Test: Tøfler til dame og herre

Finnes det noe bedre enn å ta på seg et par fluffy tøfler når det er kaldt ute? Skulle ikke tro det! Testpanelet vårt har testet ut sesongens beste tøfler. Her er deres mening!

6 dager siden
Mote & trender
ENG_W.png

Stor test av treningsklokker!

Hadde det ikke vært fint med en egen, bærbar PT som blir med deg på alt fra trening på treningssenteret til løpeturen og gåturen til bussen? Med en treningsklokke på armen, er det akkurat det du får! Her har testerne prøvd treningsklokker fra Garmin, Suunto og Polar.

6 dager siden
Mote & trender
header julbild

Sportamores julegavetips til hele familien

Julenissen letter snart fra Nordpolen med reinsdyrene sine for å reise land og strand med julegaver. Vet du ikke hva du skal kjøpe enda? Ta det med ro, vi har satt sammen en julegaveguide med mange tips.

6 dager siden
Mote & trender
Nike See my style

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

Det er viktig at du er synlig når du løper i mørket, men det behøver ikke gå utover stilen. Stylisten Isabelle Håwi vet hvordan du kan kombinere sikkerhet og en trendy look!

03 dec 2019
Mote & trender
Vinterkängor Icebug

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

Vet du ikke hva du skal kjøpe til mamma, pappa, søster eller kjæreste i julegave? Frykt ikke – vi har et supertips! Kjøp et par vinterstøvler som både varmer og settes pris på! Kan det bli bedre?

03 dec 2019
Mote & trender
header icebug

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

Icebug er kjent for sine terrengsko med ekstremt høyt prestasjonsnivå. Derfor er det ikke så rart at vinterløpeskoene deres også imponerer. Sportamore sitt testpanel har løpt i de fire hotteste modellene for kvinner og menn.

01 dec 2019
Mote & trender
ryggskydd

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

Ryggbeskyttelse er en smart investering når du skal stå på ski eller snowboard, da med tanke på sikkerheten. Tenk på dette før du slår til.

30 nov 2019
Mote & trender
skidhandskar test header

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

Du kan leie ski og staver der du er, men skihansker er det vanskeligere med. For å gjøre shoppingen din litt enklere, har testpanelet til Sportamore kjørt nedover skibakken i sesongens beste modeller. Dette mener testpanelet om skihanskene fra Helly Hansen, Peak Performance, Wear Colour, Bula og Kombi.

28 nov 2019
Mote & trender
icebug

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

Du må ikke slutte å løpe utendørs bare fordi gatene er glatte og tildekket av snø. Kjøp løpesko med pigger, da kan du kan løpe trygt helt til våren er her.

27 nov 2019
Mote & trender
Adidas Ultraboost 20

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

6. desember 2019 er endelig den neste hyllede versjonen av Adidas Ultraboost her, og vi har tatt en sniktitt på den! Her er alt du vil vite om løpeskoen, som er minst like elsket som en sneaker.

27 nov 2019
Mote & trender
Header reflexplagg

TEST! 9 refleksplagg til løping

Det er kjempeviktig med reflekser når du beveger deg utendørs når det er mørkt. Vi har testet sesongens refleksplagg og utstyr som egner seg til løping – takler produktene løping i mørket?

24 nov 2019
Mote & trender
Skidjacka

Guide: Slik finner du riktig skijakke

En skijakke er så mye mer enn bare en jakke du bruker når du står på ski. Avhengig av hvor du er på fjellet, bør du se etter ulike detaljer og modeller. Her er alt du trenger å vite om skijakker!

23 nov 2019
Mote & trender
underställ kari traa

De 8 beste Black Friday-kuppene

Under Black Friday svømmer det over av reduserte priser på Sportamore! Er det vanskelig å bestemme seg for hva du skal bestille? Her er favorittene!

21 nov 2019
Mote & trender