test av sport-bhar 2019 AW

Test: Sports-BH'ene som er best i test 2019

Mye eller lite støtte, stor eller liten byste? Her er de 6 beste sports-BH'ene fra høstens sortiment!

Noen ganger kan der være vanskelig å finne riktig sports-BH, og det kan virke som at du leter etter nålen i høystakken, selv om valgmulighetene er uendelige. I sortimentet på Sportamore er det modeller med alt fra et klassisk design til de som minner mer om en crop top, og alt fra de med kjempemye støtte for krevende løpeturer til myke varianter som egner seg best til yoga. Dessuten har vi noe til enhver størrelse. Finner du din nye favoritt her?

,

NO - StayinPlace.jpg

Veiledende pris: 499 kroner.

Passer til: Middels intensiv trening, avhengig av hvilken størrelse du har på brystene dine. 

Omkrets & størrelse: Akkurat som Sandi Soft Top over, er denne sports-BH'en true to size og du kan derfor kjøpe den størrelsen du pleier å ha.

Vattering & skåler: har ingen skåler og vatteringen er minimal, på grensen til helt fraværende. Likevel er materialet på forsiden av Zip Bra såpass stivt i strukturen at ingen uønskede konturer vises.

Passform: Denne modellen har en god passform, selv om den savner skåler og vattering. Det er ingen annen BH i denne testen som får høyere score for hvordan den oppleves på, selv om de fleste modellene kommer nærme. 

Fukttransport: Zip Bra presterer også bra når det gjelder fukttransport, men i denne snevre testgruppen er det mange sports-BH'er som kan konkurrere på det punktet. 

Komfort: I starten var noen testpersoner skeptiske og mistenkte at glidelåsen på forsiden av BH-en kunne gnage ved for eksempel burpees, men det er ikke tilfellet. Hverken glidelåsen eller andre elementer irriterer eller forstyrrer. 

Støtte: Akkurat som de fleste modeller fra Stay in Place, gir denne sports-BH'en bra støtte, uansett hvilken øvelse og aktivitet du holder på med. 

Kort oppsummert: Dette er ikke BH-en du vil ha på deg når du går rundt hjemme – Zip Bra sitter etter på kroppen og klemmer ordentlig for å holde alt på plass. Når du derimot skal begi deg ut på en hard treningsøkt, er Zip Bra et klokkerent valg takket være støtten! Ellers blir glidelåsen, som sitter foran, raskt et verdsatt innslag som gjør at du kan ta av og på BH-en uten å anstrenge nakken eller skuldrene. Skulderstroppene er dessuten behagelig brede, og på den måten slipper du å oppleve at stroppene skjærer inn i huden når du trener. 

NO- NIKE.jpg

Veiledende pris: 379 kroner.

Passer til: Middels intensiv trening, alt ettersom hvilken bryststørrelse du har.  

Omkrets & størrelse: Denne sports-BH'en er, i motsetning til modellene over, litt stor i omkretsen sin. Hvis du står mellom to, kan det være lurt å kjøpe den minste. 

Vattering & skåler: har relativt lite vattering, men mer enn sports-BH'en fra Stay in place. 

Passform: Akkurat som de andre to modellene, så finnes det stort sett ingenting å klage på når det gjelder passformen. Denne BH-en fra Nike sitter akkurat som den skal. 

Fukttransport: Everything Camo Bra er laget i Nike sitt eget Dry-Fit-stoff. Akkurat som navnet på materialet antyder, holder denne sports-BH'en deg tørr, til og med etter en veldig hard treningsøkt.

Komfort: I likhet med de andre modellene, er dette en komfortabel sports-BH som du kan antyde de trendy innslagene av en crop top. Du kommer til å elske denne hvis du liker BH-er som går litt lengre ned!

Støtte: Everything Camo Bra gir en middels til høy støtte, avhengig av bryststørrelsen din. De i testpanelet med stor byste synes ikke den gjør det den skal ved løpetrening, mens den derimot fungerer helt utmerket under en vanlig treningsøkt.

Kort oppsummert: Everything Camo Bra fra Nike minner også, i designet sitt, litt om en crop top. Det bidrar derfor til bra trendpoeng! Ellers er den derimot betydelig mer en vanlig sports-BH, i motsetning til modellen fra Björn Borg. En av mange bra egenskaper med Everything Camo Bra, er at den er generøs foran slik at du kan stå i planken og andre horisontale øvelser uten å bekymre deg for hvordan utringningen ser ut. Det eneste minuset testpanelet kan hente frem, er at denne sports-BH'en er litt lavt skåret ved armene, som igjen fører til at det noen ganger kan bli litt bart. 

,

NO - ASISC.jpg

Veiledende pris: 469 kroner.

Passer til: Middels intensiv trening, som gym eller gruppetimer. 

Omkrets & størrelse: Når det gjelder størrelsen på denne andre versjonen av Asics Color Block, så er den normal. Kjøp den størrelsen du pleier å ha.

Vattering & skåler: Dette er en sports-BH uten skåler, med like mye vattering som en sports-BH pleier å ha – hverken mer eller mindre.  

Passform: sitter ordentlig etter, men oppleves ikke som for stram. Ved veldig intensive økter kan man slite litt med pusten, og det er da viktig at BH-en ikke hemmer åndedragene dine. Det har Asics virkelig klart med denne. 

Fukttransport: Etter både harde løpeøkter og styrkeøkter med vektstangen, er denne sports-BH'en fortsatt tørr på innsiden. Det er virkelig er et stort pluss! Color Block Bra får hele ti av ti mulige poeng for det!

Komfort: Det aller første som slår testpanelet, er at dette er en veldig komfortabel sports-BH. Den følelsen forsterkes bare jo mer den brukes. Color Block Bra har dessuten uttagbar vattering, hvis du foretrekker det.  

Støtte: Denne modellen gir bra støtte, som gjør at den kan brukes til en mengde forskjellige treningsformer – hverken løping eller x-fit er noe problem, hvert fall ikke hvis du har en gjennomsnittlig byste. Hvis du har en stor byste kan det derimot være lurt å se etter en modell med ytterligere støtte, som for eksempel den fra Stay in place.

Kort oppsummert: Color Block Bra fra Asics er en bra og allsidig sports-BH, som passer deg med middel stor til stor byste. Siden den gir god støtte, fungerer den til de fleste treningsformer. Det er alltid et pluss! Testpanelet vil ellers rette oppmerksomheten mot BH-ens evne til å holde deg tørr, uansett hvor mye du svetter. Det og det fine designet gjør Color Block Bra til et kjempebra valg. At det dessuten finnes en matchende  du kan kombinere BH-en med, gjør det hele bare enda bedre!

,

NO - adidas.jpg

Veiledende pris: 299 kroner.

Passer til: Vanlige, middels intensive gymøkter og rolig trening som ikke krever så mye.

Omkrets & størrelse: fra Adidas er litt stor i størrelsen, både når det gjelder omkrets og rom foran. 

Vattering & skåler: Denne sports-BH'en har heller ingen skåler, men stoffet på forsiden av BH-en er heller ikke helt formløst. Når det gjelder vatteringen, er Brilliant Basic Bra utstyrt med forholdsvis lite, det er bare et dobbelt lag med stoff.  

Passform: Passformen i denne sports-BH'en er litt annerledes. På forsiden av BH-en er det en del stoff, som gjør at du med liten byste må gå ned en størrelse – ellers risikerer BH-en å bli for løs ved utringningen. 

Fukttransport: Her har du svaret på hvordan du vil føle deg etter en veldig svett treningsøkt. Under Brilliant Basic Bra er det fortsatt stort sett helt tørt, til tross for utfordringen.

Komfort: Denne BH-en fra Adidas får full score for komforten sin! Det brede båndet under er hemmeligheten bak komforten, ifølge testpanelet. 

Støtte: Utenom crop toppen fra Björn Borg, er det her den BH-en i testen som gir minst støtte. Likevel er den helt godkjent og takler vanlig gymtrening med glans!

Kort oppsummert: Det her er en sports-BH som du med en stor byste skal kikke litt ekstra på! Den er så generøs foran at du ikke behøver å bekymre deg over at det er en modell uten skåler. Adidas har etterlatt god plass som kan fylles ut, uten at den oppleves som for klumpete! Hvis du derimot har gjennomsnittlig stor til liten byste, kan det være lurt å gå ned en størrelse for å unngå gliper. Ellers er Brilliant Basic Bra utstyrt med en smal bryterrygg, som gjør den så og si usynlig under en vanlig treningssinglet. Når det er sagt, så er singlet knapt nødvendig. Sammen med en høy tights er Brilliant Bra kjempefin uten noe over. 

,

NO - UA.jpg

Veiledende pris: 359 kroner.

Passer til: Middels intensiv trening, som gym eller gruppetimer. 

Omkrets & størrelse: Denne sports-BH'en er true to size, og du kan lett bestille den størrelsen du pleier å bruke. 

Vattering & skåler: mangler skåler og vatteringen er meget minimalistisk. 

Passform: Dette er en sports-BH som sitter helt perfekt. Selv om den omslutter bra og har en smal linning nederst, så hverken gnager eller klemmer den.

Fukttransport: Det er bare sports-BH'ene fra Asics og Adidas som gjør en bedre jobb med å holde deg tørr. Mid Keyhole Graphic har en åpning i ryggen som slipper inn luft, og det tynne stoffet er nesten magisk når det gjelder håndteringen av fuktighet. 

Komfort: Denne Under Armour-modellen er som sagt laget i et veldig tynt stoff, som gjør at du knapt merker at du har noe på deg. Derfor deler testpanelet ut ni av ti poeng for komforten. 

Støtte: Selv om materialet i Mid Keyhole Graphic er tynt, så gir det en veldig bra støtte – bare Stay in place har klart å lage en bedre konstruksjon. 

Kort oppsummert: I sin enkelthet er Mid Keyhole Graphic en veldig bra sports-BH som holder alt på plass, uten at den gnager. Det klassiske designet er litt kjedelig, men på den andre siden er ikke dette en modell som du skal bruke uten noe over. I motsetning til de fleste sports-BH'ene i testen, så følger ikke Under Armour crop top-trenden, men Mid Keyhole Graphic får fortsatt høy score! Hovedsakelig med tanke på hvor bra den takler høyintensiv trening – kanskje til og med så bra at du med middels stor byste kan løpetrene i den! 

,

NO - TOMMY.jpg

Veiledende pris: 1 019 kroner.

Passer til: Middels intensiv trening, alt ettersom hvor tung byste du har. 

Omkrets & størrelse: Denne iøynefallende sports-BH'en fra Tommy Sport er også true to size, så du kan kjøpe den samme størrelsen som du pleier å ha. 

Vattering & skåler: Det er hverken skåler eller spesielt mye vattering, men materialet på forsiden er heller ikke såpass tynt at uønskede konturer vises. 

Passform: får bra score for passformen sin, men den er heller ikke helt ukomplisert. Båndet som går rundt midjen er ikke spesielt elastisk og den er i stedet utstyrt med en spenne som gjør det mulig å stramme den. Dessverre er spennen litt vanskelig å komme til, og det er vrient å spenne BH-en uten hjelp – ikke helt optimalt.

Fukttransport: Når det gjelder fukttransport får sports-BH'en fra Tommy Sport godkjent, men ikke så mye mer enn som så. Den gjør akkurat det den skal, helt uhemmet.

Komfort: Alt i alt er dette en god BH, men det litt stive båndet rundt brystkassen kunne gjerne vært litt mer fleksibelt.

Støtte: Adjustable Sport gir mye støtte, som nesten er så bra at den tar opp kampen med modellen fra Under Armour,  men den slår ikke sports-BH'en fra Stay in place.

Kort oppsummert: Det er dessverre litt åpenbart at Tommy Sport hovedsakelig er et designermerke og ikke et sportsmerke, spesielt med tanke på denne BH-en. Designet er kult og ser fint ut på, men det er ikke lett å få på seg BH-en. Den problematiske spennen bak er en tomannsjobb, og det stive strikket rundt brystkassen gjør BH-en enda mindre samarbeidsvillig. Likevel er dette en ellers bra BH, med en mer enn godkjent støtte. Designet er et stort pluss, og det kan ikke understrekes nok at når du først får den på deg, så presterer den akkurat som den skal! 

LES MER:

SHOP HER:

SHOP HER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Nike Air Zoom SuperRep
Mote & trender

Finn riktig treningssko fra Nike SuperRep

1 time siden
Test ryggsäck barn.png
Mote & trender

Best i test: Ryggsekk til barn 2020

3 dager siden
Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

4 dager siden
Nike löparskor test
Mote & trender

Løpeskoene fra Nike som er best i test

5 dager siden
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Mote & trender

14 must-haves til skolestart

03 aug 2020
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Mote & trender

Test! De beste klærne og skoene fra Nike til herre

03 aug 2020
Nike träningskläder
Mote & trender

Best i test! Favoritter fra Nike til henne

02 aug 2020
Reebok Nano X
Mote & trender

Nå er Reebok Nano X her i nye farger

31 jul 2020
Test sport-bh.png
Mote & trender

Best i test! Sports-BH'er 2020

29 jul 2020
Test Birkenstock
Mote & trender

Hvilke sandaler fra Birkenstock er best i test?

28 jul 2020
Skolstart Hummel
Mote & trender

Sjekkliste før skolestart

27 jul 2020
Clifton 7
Mote & trender

Test: Så bra er nyheten Clifton 7 fra Hoka One One

27 jul 2020
Test Better Bodies tights
Mote & trender

3 treningstights fra Better Bodies som er best i test

27 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27
Mote & trender

Test! Så bra er Asics Gel-Kayano 27

27 jul 2020
Nike barnsko
Mote & trender

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

26 jul 2020
Hoka One One Clifotn
Mote & trender

Endelig! Her er Hoka One One Clifton 7

22 jul 2020
Axion tennis
Mote & trender

Axions nye kolleksjon for tennis og padel

20 jul 2020
didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

14 jul 2020
adidas
Mote & trender

Guide: Finn riktige løpesko fra Adidas

13 jul 2020
Test löparskor dam
Mote & trender

STOR test! De beste løpeskoene til dame i 2020

12 jul 2020
Test_loparskorherr_2020.png
Mote & trender

9 løpesko til herre som er best i test 2020

10 jul 2020
Saucony Triumph 18
Mote & trender

Derfor bør du løpe i den nye Saucony Triumph 18

08 jul 2020
jenny freed
Mote & trender

Eksperten tipser: Husk dette når du kjøper en ny sports-BH

07 jul 2020
Asics GEL-Kayano 27
Mote & trender

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova
Mote & trender

Test: Adidas Supernova til dame og herre

26 jun 2020
charlotte och pär header
Mote & trender

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

23 jun 2020
Adidas supernova header
Mote & trender

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

22 jun 2020
sandaler header
Mote & trender

Test: Trendy sandaler til dame 2020

18 jun 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Trendy sandaler til herre som er best i test

18 jun 2020
Test bikini
Mote & trender

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

15 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

14 jun 2020
Sommarrea herr
Mote & trender

Til ham: Gjør et kupp på klær, sko og utstyr på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea dam
Mote & trender

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea barn
Mote & trender

De beste kuppene til barn på sommersalget vårt

14 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Kan jeg vaske sandalene mine i vaskemaskinen?

10 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Sesongens sandaltrender fra Birkenstock

10 jun 2020
daddräkt simning
Mote & trender

Test: Badedrakter til konkurransesvømming og trening

09 jun 2020
ub primeblue
Mote & trender

Her er Adidas Ultraboost i resirkulert plast!

08 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Stor test av treningstopper

07 jun 2020
more news
Nike Air Zoom SuperRep

Finn riktig treningssko fra Nike SuperRep

Air Zoom SuperRep, SuperRep Go og SuperRep Cycle – vi undersøker forskjellen mellom de tre treningsskoene fra Nike!

1 time siden
Mote & trender
Test ryggsäck barn.png

Best i test: Ryggsekk til barn 2020

Det kan være lettere sagt enn gjort å finne riktig ryggsekk til barnet ditt. La minipanelet vårt hjelpe deg. De har testet noen av sesongens nyeste barnesekker!

3 dager siden
Mote & trender
Header.jpg

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

Det er viktig å velge en bra sykkelhjelm. I denne testen har vi prøvd flere modellers justerbarhet, komfort, ventilasjon og design.

4 dager siden
Mote & trender
Nike löparskor test

Løpeskoene fra Nike som er best i test

Tre løpesko som alle har fått toppscore fra det dedikerte løpepanelet – her er de beste løpeskoene fra Nike!

5 dager siden
Mote & trender
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg

14 must-haves til skolestart

Sommerferien går mot slutten og et nytt semester er rett rundt hjørnet. Pass på at barnet er klar til skolestart. Her er favorittene våre akkurat nå.

03 aug 2020
Mote & trender
Header Nike-favoriter HERR.jpg

Test! De beste klærne og skoene fra Nike til herre

Treningsklær og sko fra Nike er veldig populære takket være det store utvalget, det stilige designet og den gode kvaliteten. Vi lot vårt mannlige testpanel trene i treningsbukser, sko og andre treningsklær fra Nike. Her er resultatet!

03 aug 2020
Mote & trender
Nike träningskläder

Best i test! Favoritter fra Nike til henne

De beste treningsskoene, tightsen som får toppscore og løpetoppen som sitter som en drøm! Her er det beste fra Nike – ifølge vårt kvinnelige testpanel!

02 aug 2020
Mote & trender
Reebok Nano X

Nå er Reebok Nano X her i nye farger

Den tiende versjonen av Reeboks mest populære treningssko Nano beskrives som den beste hittil. Nå er Nano X her i nye farger!

31 jul 2020
Mote & trender
Test sport-bh.png

Best i test! Sports-BH'er 2020

Til store og små bryster, med eller uten justerbare stropper og knepping. Les alt om sesongens sports-BH'er som er best i test.

29 jul 2020
Mote & trender
Test Birkenstock

Hvilke sandaler fra Birkenstock er best i test?

Det er på høy tid å teste favorittsandalene fra Birkenstock. Testpanelet vårt har prøvd de tre mest populære Arizona-modellene – her er sandalen som er best i test!

28 jul 2020
Mote & trender
Skolstart Hummel

Sjekkliste før skolestart

Sommerferien går mot slutten og skolestart nærmer seg med stormskritt. Her er listen over alt barna trenger i garderoben, i tillegg til vanlige klær og sko, før det nye skoleåret starter. Skriv ut og kryss av.

27 jul 2020
Mote & trender
Clifton 7

Test: Så bra er nyheten Clifton 7 fra Hoka One One

"For en sprett", utbryter en testperson. Nyheten Clifton 7 fra Hoka One One blir fort en favoritt blant både mannlige og kvinnelige løpere. Les testen, så forstår du hvorfor!

27 jul 2020
Mote & trender
Test Better Bodies tights

3 treningstights fra Better Bodies som er best i test

En treningstights skal følge kroppen, være komfortabel på og fremfor alt være squatvennlig. Vi setter sesongens favoritter fra Better Bodies på prøve.

27 jul 2020
Mote & trender
Asics Gel-Kayano 27

Test! Så bra er Asics Gel-Kayano 27

Asics populære, stabile løpesko har kommet i en ny utgave. Vi har testet Gel-Kayano 27!

27 jul 2020
Mote & trender
Nike barnsko

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

Lett å ta av og på, utrolig komfortabel og nesten umulig å tråkke i stykker – her er alle barns drømmesko fra Nike!

26 jul 2020
Mote & trender