Test: löparshorts header

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

Når du skal ut og løpe i sommer er det viktig at du er riktig kledd. Varmen stiller høye krav til ventilasjonsevne, passform og lengde på klærne dine. Her finner du 9 modeller som holder målet! 

Når temperaturen kryper opp mot – og over – tyve grader har man større behov for en ventilerende løpeshorts. Ventilasjonsevnen er langt ifra det eneste kravet som du bør stille til din løpeshorts, og de fleste av oss har flere ønsker enn som så. Kanskje du ser etter en løpeshorts med lett kompresjon i form av en innebygd tights? Kanskje du ser etter en litt lang modell som ikke glir opp ved lårene? Sportamore sitt testpanel har løpt i løpeshorts fra Puma, Nike, Adidas og Blacc. Her er meningen deres: 

Løpeshorts, herre

,

NO_HERR_ADI.jpg

Veiledende pris: 269 kroner.

Passform: Passformen i denne løpeshortsen fra Adidas er normal, og den sitter hverken strammere eller løsere enn du kan forvente av en løpeshorts i herresortimentet. 

Lengde: Til å være en herremodell er den ganske raus i lengden, noe som ikke er helt feil på starten av sommeren før brunfargen har satt seg.

Vekt: Run It Camo Sho er en veldig lett løpeshorts, som gjør det enkelt å løpe en mil (nja, ganske enkelt hvert fall). 

Fleksibilitet: Fleksibiliteten kunne vært bedre i denne modellen fra Adidas. Den er ganske stiv, sammenlignet med andre modeller.

Ventilasjonsevne: Run It Camo Sho har en super ventilasjonsevne som holder deg sval og fresh gjennom hele løpeturen, akkurat som en sommerlig løpeshorts skal.

Komfort: Komforten er også så og si perfekt. Løpeshortsen sitter utmerket og materialet er veldig mykt og behagelig. 

Kort oppsummert: Denne modellen fra Adidas anbefales virkelig. De i testpanelet som foretrekker en litt lang løpeshorts konstaterer at denne modellen holder målet. Materialet er veldig tynt, lett og luftig. Likevel vil ikke shortsen gli opp på lårene når du løper. Den sitter i stedet akkurat som den skal gjennom hele løpeturen, og får stort sett full score siden den er så komfortabel på. Er det noen minus med denne modellen? Ja, det er det faktisk. Run It Camo Sho finnes bare i én eneste farge, og den er ikke veldig gøyal.

,

NO_HERR_NIKE.jpg

Veiledende pris: 299 kroner.

Finnes i fargene: Svart, grå & blå.

Passform: Denne shortsen fra Nike er ganske stor i passformen, i motsetning til konkurrenten fra Adidas. Den føles også luftigere enn en løpeshorts normalt sett er. 

Lengde: Challanger 5in Short også litt annerledes i lengden. Akkurat som navnet antyder er den kortere enn en vanlig løpeshorts. 

Vekt: Når det derimot gjelder vekten, er denne modellen fra Nike like nett som Run It Camo Sho, noe testpanelet setter pris på. 

Fleksibilitet: Siden Challanger 5in Short er luftig i modellen, gir den full bevegelsesfrihet. Ellers er det ikke stretch i stoffet.

Ventilasjonsevne: Denne løpeshortsen kommer med smarte meshpaneler på sidene som gir litt ekstra ventilasjon. Det og lengden gjør at denne shortsen kan bli helt perfekt på de aller varmeste sommerdagene.

Komfort: Hvis komforten styrer valget ditt vil denne modellen virkelig bli din nye bestevenn i sporet – den er så utrolig komfortabel, spesielt hvis du foretrekker en kort løpeshorts!

Kort oppsummert: Challanger 5in Short er en veldig bra løpeshorts som passer like bra på runden i sporet som på treningssenteret. Siden den er relativt stor i bredden og kort i modellen, så anbefales en kort tights under hvis du ikke vil vise lårene. Ellers er ikke lengden på shortsen et problem. Testpanelet vil også dele ut et ekstra pluss fordi løpeshortsen har vanlige lommer, men også en liten ekstra lomme som rommer et bankkort. Helhetsvurderingen kunne kanskje klatret ytterligere et steg hvis det hadde vært en lomme med glidelås. Likevel får denne løpeshortsen stort sett bare positive tilbakemeldinger, og i motsetning til modellen fra Adidas finnes denne i tre ulike farger! 

,

NO_HERR_ADI2.jpg

Veiledende pris: 499 kroner.

Finnes i fargene: Grønn, svart, blå & grå.

Passform: Pure Parley Short er, i motsetning til de øvrige modellene i testen, veldig stor i passformen. Hvis du hater kroppsnære shorts vil du altså bli glad i denne modellen.

Lengde: Testpanelet konstaterer dessuten at denne løpeshortsen er betydelig lengre enn de andre i testen – ja, kanskje til og med litt lengre enn det ser ut som på bildet.  

Vekt: Pure Parley Shorts veier så og si ingenting, akkurat som både løpeshortsen fra Adidas og Nike. Likevel er den litt tyngre enn konkurrentene ovenfor.

Fleksibilitet: Når det gjelder fleksibiliteten er denne løpeshortsen hverken spesielt fleksibel eller stiv, den er helt normal. Sammenlignet med de andre testmodellene gir den derimot betydelig mer rom for løpesteget ditt, det er takket være den store passformen. 

Ventilasjonsevne: En løpeshorts uten bra ventilasjonsevne hadde vært en ren katastrofe, men Pure Parley Short ventilerer veldig bra og gjør mer enn forventet.

Komfort: Akkurat som modellene som er testet ovenfor, konstaterer testpanelet at heller ikke denne løpeshortsen har problemer med komforten. Materialet er lett, glatt og absolutt ikke plastaktig. 

Kort oppsummert: Pure Parley Short sitter bra på og glir hverken opp eller ned når du løper. Ventilasjonen er bra, og materialet er såpass tynt og lett at det knapt blir vått når du løper mens det regner. Materialet er absolutt det beste med denne modellen, og ikke bare fordi det er så mykt og komfortabelt. Akkurat som alle plagg i Parley-kolleksjonen fra Adidas, er denne løpeshortsen sydd i et miljøvennlig syntetisk stoff som kun er laget av resirkulert plast! Som om ikke det er en god nok grunn til å bestille shortsen, så har den dessuten fine lommer på utsiden, samt en innerlomme med glidelås – det takker testpanelet for. 

,

NO_HERR_PUMA.jpg

Veiledende pris: 349 kroner.

Passform: Denne modellen fra Puma er hverken stor eller liten i passformen, den sitter som en standard løpeshorts. 

Lengde: Lengden er betydelig rausere enn for eksempel modellen fra Nike, som virkelig kan regnes som et stort pluss dersom du hater å vise lårene, men den er ikke like lang som Parley-modellen fra Adidas.

Vekt: Når det kommer til vekten er den faktisk litt tyngre enn både løpeshortsen fra Nike og Adidas – men når det er sagt er den absolutt ikke spesielt tung, og du vil fortsatt oppleve Ignite 7' Short som veldig lett hvis du er vant til vanlige shorts. 

Fleksibilitet: Denne modellen er perfekt hvis du vil ha full bevegelsesfrihet i shortsen din. Løpeshortsen fra Puma er en av få i testen som faktisk er sydd i et stretchy materiale.

Ventilasjonsevne: Det er ikke så mye som kunne økt scoren for ventilasjonen i denne modellen. Shortsen fra Puma er veldig luftig og fresh, til og med når du løper på varme sommerdager. 

Komfort: Denne shortsen oppleves også stort sett som perfekt når det gjelder komforten. Siden den er sydd i et mykt, stretchy materiale deles det ut et ekstra pluss for at modellen er så komfortabel. 

Kort oppsummert: Ignite’ 7 Short er en veldig klassisk løpeshorts, unntatt at den kanskje er litt lengre enn en vanlig løpeshorts. Likevel er den ikke såpass lang at den "fester" se på lårene, det er deilig. Materialet er lett, luftig og komfortabelt samt suger ikke opp alt for mye vann når det regner. Det er faktisk bare ett eneste problem, og det er at det bare finnes en lomme og den sitter foran på det høyre låret. Lommen har glidelås, men siden det ikke er så utrolig komfortabelt å løpe rundt med en mobiltelefon som slår mot låret, anbefales det heller at du holder den i hånden eller har den i et magebelte. 

Løpeshorts, dame

,

NO_DAM_ADI.jpg

Veiledende pris: 399 kroner.

Finnes i fargene: Blå, grønn & svart.

Passform: I størrelsen og passformen er Saturday Short veldig normal og skiller seg hverken ut mot den ene eller andre retningen, utenom bena som er litt rause i størrelsen.

Lengde: Akkurat som alle dameshorts, så er den kortere enn løpeshortser i herresortimentet, men sammenlignet med andre damemodeller er den som sagt ikke kortere enn normalt.

Vekt: Heller ikke når det gjelder vekten skiller denne modellen seg spesielt mye ut, den er i prinsipp like lett og løs som andre løpeshorts.

Fleksibilitet: Saturday Short er veldig fleksibel i materialet, og siden den er løs i bena muliggjør den både for vanlige løpeøkter, intervaller og bakkeløp hvor det er nødvendig å ta ut hele steget.

Ventilasjonsevne: Denne modellen er dessuten veldig ventilerende. Den vide passformen i bena gjør at luft kan snike seg inn, men noen av testerne mener at det ikke hadde skadet med litt ekstra meshpaneler, spesielt i midjen hvor materialet har en tendens til å føles litt varmt.

Komfort: Man kan ikke ønske seg noe mer når det gjelder komforten – Saturday Short sitter veldig bra på og er veldig behagelig.  

Kort oppsummert: Denne løpeshortsen fra Adidas er myk, stretchy og veldig komfortabel. Det største plusset er bevegeligheten ved bena. Snøringen i midjen er også en populær finesse. Dette er en veldig kort modell, men du slipper å føle deg naken takket være innershortsen på Saturday Short. Utvalget av lommer kunne vært bedre. Testerne etterspør en stor lomme hvor man for eksempel kan ha mobiltelefonen.

,
NO_DAM_NIKE.jpg

Veiledende pris: 379 kroner.

Finnes i fargene: Rosa, svart & fersken.

Passform: Elevated Track Short fra Nike er true to size og sitter bra på, uten at den hverken føles for stram eller for bred. 

Lengd: Til å være en dameshorts er denne modellen veldig kort, og dessuten finnes det en splitt på sidene som gir et enda mer "avkledd" inntrykk. 

Vekt: Akkurat som de fleste løpeshorts, så veier Elevated Track Short absolutt ingenting.

Fleksibilitet: Fleksibiliteten er også stort sett ubegrenset, siden splitten gjør det mulig å ta ut løpesteget ordentlig – i denne modellen fra Nike kan du løpe uten noen problemer. 

Ventilasjonsevne: Både materialet og passformen bidrar til at luft sniker seg inn litt overalt, som er praktisk hvis sommeren viser seg på sitt beste.

Komfort: Hvis du liker å løpe i en kort shorts med innebygd bukse, så er dette absolutt modellen du skal se nærmere på. Det er derimot ikke det riktige valget hvis du foretrekker lange modeller.

Kort oppsummert: Når du skal pakke ned en ventilerende løpeshorts til sommerens utenlandsferie, er Elevated Track Short helt perfekt. Den høye splitten, korte modellen og luftige passformen gir både en rask følelse og holder deg sval til og med på de varmeste sommerdagene. Ellers har denne modellen også noe de andre modellene faktisk savner – en lomme med glidelås. Det eneste som kan trekke ned scoren er hvis du misliker korte shorts. Ellers tar denne modellen fra Nike seg gjennom testen uten noen negative tilbakemeldinger.

,

NO_DAM_NIKE_2.jpg

Veiledende pris: 379 kroner.

Finnes i fargene: Turkis, grå/hvit & svart.

Passform: Air Short fra Nike er litt større enn en vanlig løpeshorts fra damesortimentet, men ikke spesielt stor. 

Lengde: På grunn av lengden er den betydelig mer raus enn den forrige modellen, men ikke såpass lang at det forstyrrer. 

Vekt: Akkurat som navnet antyder, så veier Nike Air Short stort sett ingenting. Du merker den knapt når du løper. 

Fleksibilitet: Air Shorts henter hjem full pott når det gjelder fleksibiliteten, siden du kan løpe intervaller helt uten noen problem.

Ventilasjonsevne: Modellen møter heller ikke på noen problemer når det gjelder ventilasjonen, den ventilerer akkurat som en løpeshorts skal, kanskje til og med litt bedre.

Komfort: Komfortmessig er denne shortsen stort sett helt perfekt, og testpanelet hadde ingenting negativt å si om hvordan den var på. 

Kort oppsummert: Air Short fra merket Nike er tynn, sval og perfekt på varme sommerdager. Dessuten er den myk og sitter behagelig på under hele treningsøkten, uten noen ukomfortable sømmer som gnager. Testpanelet vil dele ut et ekstra pluss for at det finnes en lomme på innsiden, da kan du ta med husnøkkelen når du er på løpetur. Ellers er testerne veldig fornøyde med denne løpeshortsen. De vil derimot påpeke at den lyse fargen og det tynne stoffet gjør at brukeren må tenke litt etter når det kommer til undertøy, til tross for at løpeshortsen kommer med en innebygd tights.

,

NO_DAM_ADI2.jpg

Veiledende pris: 269 kroner.

Finnes i fargene: Flerfarget, grå/hvit, blå, orange, rød, svart, svart/hvit & hvit/svart.

Passform: M20 Short fra Adidas er ganske kort i passformen, men ikke ekstremt kort. 

Lengd: Lengdemessig er den betydelig lengre enn de øvrige dameshortsene i testen, men ikke i nærheten av like lang som løpeshorts til herrer. 

Vekt: Med en risiko for å gjenta seg selv, konstaterer testpanelet at denne løpeshortsen knapt merkes når du løper. 

Fleksibilitet: M20 blir også applaudert for fleksibiliteten sin, siden man kan ta lange steg ved intervalløkter uten at det er vanskelig.

Ventilasjonsevne: Når det gjelder ventilasjonen er ikke denne modellen like bra som de andre damemodellene i testen. Derimot er det ingenting å klage på. Den passer helt utmerket på en vanlig sommerdag. 

Komfort: Dessverre er ikke M20 Short like komfortabel som de andre modellene i testen. Når det er sagt får den fortsatt en veldig bra score av testpanelet, som er veldig fornøyde.

Kort oppsummert: Denne løpeshortsen fra Adidas er en veldig lett og ledig treningsshorts som er veldig behagelig på løpeturen. Den er laget i et mykt og behagelig stoff, og selv om den ikke gir noen wow-følelse når det gjelder komforten, så er den veldig deilig. M20 Short sitter også veldig bra på og glir ikke opp når du løper. Testpanelet vil dessuten dele ut et ekstra poeng for designet på denne løpeshortsen, siden den er veldig fin både i løpesporet og til hverdagsbruk.

,

NO_DAM_BLACC.jpg

Veiledende pris: 249 kroner.

Finnes i fargene: Svart & lilla.

Passform: Rush 2,0 er true to size og sitter bra i midjen, men ellers er den veldig luftig når det gjelder passformen. 

Lengde: Lengden er som de andre dameshortsene veldig kort, men ikke kortere enn det ser ut som på bildet. 

Vekt: Den er veldig lett og gjør det ikke tyngre når du løper, akkurat som de andre modellene.

Fleksibilitet: Rush 2,0 er ekstremt fleksibel og gir deg full bevegelighet, uansett hva du gjør.

Ventilasjonsevne: Testpanelet hadde heller ikke spesielt mye å anmerke når det gjelder ventilasjonsevnen. Denne modellen holder deg garantert fresh når du løper. 

Komfort: Det er ikke ofte testpanelet til Sportamore deler ut full pott, men de er villige til å gjøre et unntak når det gjelder Rush 2,0. Du blir ikke skuffet når du løper i denne løpeshortsen.

Kort oppsummert: Denne modellen fra Blacc har en veldig flatterende passform og et feminint design, som minner litt om et tennisskjørt. Materialet er kjempelett og på innsiden er det et meshstoff som gir bra ventilasjon. Linningen i midjen er veldig bred, som er en fin detalj som dessuten øker komforten. Det er et stort pluss at Rush 2,0 dessuten har snøring i midjen, da kan du tilpasse passformen etter ønske. Dessverre savner også denne modellen en lomme med glidelås, ellers er det ikke så mye å klage på.

LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

löparshorts header
Mote & trender

Våre beste løpeshorts til dame og herre

5 timer siden
nike pegasus 37 header
Mote & trender

Bedre demping i nyheten Nike Pegasus 37

16 timer siden
Test tenniskjol
Mote & trender

5 tennisskjørt som er best i test 2020

21 timer siden
Creme-Creative_997HXD_group.jpg
Mote & trender

Vi elsker sesongens sneakers fra New Balance

3 dager siden
Better Bodies träningstights
Mote & trender

Guide: Finn riktig treningstights fra Better Bodies

3 dager siden
Asics GT-2000
Mote & trender

Sats på løpesko fra Asics hvis du pronerer

4 dager siden
Underkläder träning
Mote & trender

Tren i riktig undertøy – og unngå gnagsår

4 dager siden
React Miler NY
Mote & trender

Løp lenger med Nike React Miler

22 may 2020
korta tights
Mote & trender

Test: Korte treningstights til dame 2020

22 may 2020
Merrells trailskor
Mote & trender

Test: terrengsko fra Merrell til dame og herre

21 may 2020
New Balance skor
Mote & trender

Kjøp riktige løpesko fra New Balance

21 may 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

21 may 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Fotballsko til juniorer i 2020

21 may 2020
nike-low-sneakers.jpg
Mote & trender

3 kjerringråd for å få sneakers hvite igjen

21 may 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: løpesko med mye demping

19 may 2020
Nike yoga infinalon header
Mote & trender

Yoga uten begrensninger i Nike Infinalon

19 may 2020
björn borg tights
Mote & trender

Tips! 9 tights med høy midje

18 may 2020
Mjukisset
Mote & trender

Fine joggedresser til hverdagsbruk

15 may 2020
Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

14 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mote & trender

Best i test: Sport-BH'er til løping

13 may 2020
badtofflor plock
Mote & trender

Sommerens beste sandaler og slippers

13 may 2020
Saucony Freedom Iso 3
Mote & trender

Den nye løpeskoen Saucony Freedom 3 er her

13 may 2020
lisa tellbe header
Mote & trender

Slik styler Lisa Tellbe sine Nike-favoritter

13 may 2020
fila header
Mote & trender

Derfor er sneakers fra Fila et stilsikkert valg i sommer

12 may 2020
gavelo seamless
Mote & trender

Nå har vi fått inn treningsklær fra Gavelo

11 may 2020
sneakers herr
Mote & trender

Shoppingtips! 9 fine, svarte sneakers til herre

11 may 2020
sneakers header
Mote & trender

Trendspaning! 8 rosa sneakers til dame

11 may 2020
Matchanse set
Mote & trender

Test: Matchende sett til dame

10 may 2020
Header.jpg
Mote & trender

Treningstrusene som er best i test

10 may 2020
Årets badtrender
Mote & trender

Årets hotteste badetrender

08 may 2020
Asics Novablast test
Mote & trender

Vi tester nyheten Asics Novablast til dame og herre

07 may 2020
Kompressionsstrumpor header
Mote & trender

Best i test: Kompresjonsstrømper

05 may 2020
nano x header
Mote & trender

Nyheten Reebok Nano X – like allsidig som deg

05 may 2020
Header - Reebok Nano X.jpg
Mote & trender

Test: Treningsskoen Reebok Nano X

05 may 2020
Petra Månström
Mote & trender

Slik kler du deg til løping om våren

04 may 2020
tights header
Mote & trender

Topp 5: Våre beste treningstights

03 may 2020
header skaljackor 2020
Mote & trender

Best i test: Skalljakker til dame & herre 2020

02 may 2020
Hoka One One header
Mote & trender

Bondi – den beste løpeskoen for deg med et tungt løpesteg

27 apr 2020
salomon löpning ss 20
Mote & trender

Hvordan bør jeg vaske løpeklærne mine?

27 apr 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi har testet vårjakker til herre 2020

25 apr 2020
more news
löparshorts header

Våre beste løpeshorts til dame og herre

Hvilken shorts er egentlig best til løping? Det vet testpanelet vårt! Les deres vurdering av sesongens modeller til dame og herre.

5 timer siden
Mote & trender
nike pegasus 37 header

Bedre demping i nyheten Nike Pegasus 37

Den siste versjonen av alles favorittsko er her: Nike Air Zoom Pegasus 37! Her kan du lese om oppdateringene, dempingen og det nye designet på løpeskoen.

16 timer siden
Mote & trender
Test tenniskjol

5 tennisskjørt som er best i test 2020

Du kan bare glemme en innershorts som glir opp og et gjennomsiktig stoff. Her er våre topp fem tennisskjørt som er best i test!

21 timer siden
Mote & trender
Creme-Creative_997HXD_group.jpg

Vi elsker sesongens sneakers fra New Balance

Vil du ha et par retroinspirerte, men fortsatt moderne, sneakers? Da bør du satse på sko fra New Balance! Her er årets nyheter.

3 dager siden
Mote & trender
Better Bodies träningstights

Guide: Finn riktig treningstights fra Better Bodies

De har et bredt sortiment av treningstights, fra myke og sømløse tights til kompresjonstights. Her hjelper vi deg å finne riktig tights fra Better Bodies.

3 dager siden
Mote & trender
Asics GT-2000

Sats på løpesko fra Asics hvis du pronerer

Hvis du sliter med pronasjon, er det flere ting man kan lære av skoprodusenten Asics. Her er alt du trenger å vite om deres beste pronasjonssko.

4 dager siden
Mote & trender
Underkläder träning

Tren i riktig undertøy – og unngå gnagsår

Har du fått gnagsår i lysken av trening? Bomullsundertøy er nok grunnen til det!

4 dager siden
Mote & trender
React Miler NY

Løp lenger med Nike React Miler

Vil du ha en god mengdetreningssko som gir deg den støtten du trenger under lange økter? Da er Nikes løpenyhet, React Miler, noe for deg.

22 may 2020
Mote & trender
korta tights

Test: Korte treningstights til dame 2020

Det kan være deilig å trene i en kort tights når det er varmt ute. Veldig flaks, for testpanelet vårt har nemlig testet korte tights!

22 may 2020
Mote & trender
Merrells trailskor

Test: terrengsko fra Merrell til dame og herre

Er det på tide å kjøpe nye terrengsko? Her tester vi de beste terrengskoene fra Merrell.

21 may 2020
Mote & trender
New Balance skor

Kjøp riktige løpesko fra New Balance

Lær hvordan du finner riktig modell i utvalget av løpesko fra New Balance. Her er deres mest populære modeller!

21 may 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

Adidas, Nike, Hoka One One eller Saucony – hvilken produsent har de beste løpeskoene med mye demping? Vi har svaret!

21 may 2020
Mote & trender
Header.jpg

Test: Fotballsko til juniorer i 2020

På tide å gå til innkjøp av nye fotballsko til barnet? Les denne testen først!

21 may 2020
Mote & trender
nike-low-sneakers.jpg

3 kjerringråd for å få sneakers hvite igjen

Hvite sneakers holder seg ikke hvite spesielt lenge. Prøv disse triksene for å få dem kritthvite igjen!

21 may 2020
Mote & trender
Dam - Header.jpg

Test: løpesko med mye demping

Vi tester myke og spenstige løpesko fra Hoka One One, Nike og Adidas. Her er modellene til dame som er best i test.

19 may 2020
Mote & trender