Header_DAM.png

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

Så fort det blir kaldere ute behøver du bedre og varmere yttertøy for at du skal unngå å fryse. Er det på tide å skaffe en ny linerjakke? Vårt solide testpanel hjelper deg å finne riktig modell.

En tynn dunjakke, eller linerjakke som det også kalles, er virkelig et smart plagg. Den varmer, men er fortsatt tynn og lett å ha på seg. Den er optimal å ha under en skalljakke eller en tynn parkas, men også alene. Her er sesongens beste liners! 

For aktive kvinner

NO_8848_Theresia_Primaloft.pngModell: ,

De beste egenskapene: Materialet i denne linerjakken er fleksibelt og lett å bevege seg i. Stoffet er matt, og under armhulene og helt ned til linningen er jakken laget av stretchstoff. Det betyr at den dermed er laget for å bevege seg og være aktiv i. Det merkes også på hvor godt jakken puster! For eksempel kan du bruke denne tynne dunjakken når du trener om vinteren. Ved håndleddene er jakken ekstra myk, det verdsetter testpanelet. Hetta er tett og slipper ikke inn noe vind.

Dette kunne vært bedre: Modellen er litt liten i størrelsen og er litt stram over skuldrene, så velg eventuelt en størrelse større enn normalt hvis du vet at du har brede skuldre.

Kort oppsummert: En myk linjerjakke du kan være aktiv i. Designmessig stilren og lett å matche med det meste! 

For den som vil skille seg ut

NO_WearColour_Cub_Jacket.pngModell: ,

De beste egenskapene: Stilig mønster, er det første testerne påpeker med Cub Jacket. Leopard- og dyremønster er fremdeles trendy, og det er veldig fint på en jakke. Det er ekstra bra at dyremønsteret på denne tynne dunjakken ikke skiller seg for mye ut, men gøy at den ikke er svart, her skiller du deg passe mye ut! Ved håndleddene er det herlige mansjetter i syntetisk materiale som er mykt mot håndleddene. En diskret og kledelig reflekslogo er synlig nederst på jakken. Stoffet er veldig mykt og føles fleksibelt når testpanelet beveger seg. Et annet positivt aspekt med Cub Jacket er de lange ermene, sier en testperson som er litt høyere enn gjennomsnittet. Hetta kan strammes for å stenge vinden ute. 

Dette kunne vært bedre: En av testerne er litt bekymret for at stoffet på utsiden er litt skjørt. 

Kort oppsummert: En jakke for deg som vil skille deg litt ut, men ikke for mye.

For den som vil bevege på seg 

NO_Haglofs_Essens_Mimic_Hood.pngModell: , .  

De beste egenskapene: Essens Mimic Hood er isolert med et syntetisk materiale som har de samme varmende egenskapene som dun, men samtidig holder målet i våt tilstand, noe en testperson påpeker er sant når den brukes i regn. Jakken har en klar rødfarge med burgunder innside, som gir plusspoeng. I tillegg er lommene store og romslige, og du kan varme hendene i dem. Under armhulene på denne tynne dunjakken er det innslag av stretchy stoff som lar jakken puste. Derfor er den perfekt for aktiviteter der du beveger deg mye! I tillegg er det snor i hetta som lar deg stramme den til rundt hodet. Da kan ingen vind komme inn!

Dette kunne vært bedre: Komforten ved halsen kunne vært litt bedre, spesielt siden Essens Mimic Hood er høy i halsen og ikke spesielt fleksibel akkurat der. 

Kort oppsummert: En praktisk og slitesterk jakke for den aktive som søker mange valg når det kommer til passform. Essens Mimic Hood kan strammes på flere ulike steder. 

For den som vil ta burpees 

NO_Wyte_Astrid_II.pngModell: ,

De beste egenskapene: Denne jakken er så myk og smidig at en tester utbryter at man kan ta burpees i den! De andre testerne er enige om at det er veldig behagelig og lett å bevege seg rundt. På utsiden av jakken er det to lommer med glidelås, slik at de kan lukkes ordentlig. En diskret logo er synlig foran på jakken, i bunnen av linningen, noe som er en fin detalj. I motsetning til alle andre jakker i testen, har ikke denne jakken hette. Den er derfor perfekt å bruke under andre plagg. Denne tynne dunjakken fra Wyte er også veldig rimelig med tanke på lignende jakker i testen, som alltid er en fordel.

Dette kunne vært bedre: Designet kunne hatt noe ekstra, men på den annen side er det en fordel at den kan matches med alt.

Kort oppsummert: En utrolig rimelig, tynn dunjakke med mye fleksibilitet og høy komfort. Perfekt for deg som leter etter noe å bruke under skalljakken, regnjakken eller parkasen.

For den som vil ha super kvalitet

NO_Peak_Argon_Light.pngModell: ,

De beste egenskapene: Dette er en svært luksuriøs jakke, og det både synes og merkes. Argon Light Hood har en strålende oransjerød farge som gjør at du skiller deg ut når det er grått ute. Glidelåsen er teipet, og hetten kan strammes rundt halsen slik at den sitter tettere rundt hodet og ikke slipper inn vind, regn eller snø. På forsiden av jakken er det store romslige lommer som varmer hendene dine på en fantastisk måte. I tillegg har jakken to store innerlommer der det meste får plass. 

Dette kunne vært bedre: Flere av testerne opplever at Argon Light Hood er litt rett i passformen til å være en kvinnemodell. Hvis du er bred over hoftene, kan det hende at denne dunjakken sitter litt stramt.

Kort oppsummert: Dette er valget for deg som vil ha en jakke med virkelig høy kvalitet og komfort. Til tross for en høy pris, er Argon Light Hood fra Peak Performance verdt hver eneste krone.

For den eventyrlystne

NO_Helly_Lifaloft.pngModell: , .

De beste egenskapene: Jakken er laget for å være et ekstra lag for alle som liker å være aktive og bevege seg. Lifaloft Hybrid Insulator er fylt med et spesielt materiale kalt Lifaloft, som er et materiale som isolerer varme på en optimal måte. Den nederste delen av jakken er laget av et stretchy stoff slik at du kan bevege deg bedre, noe flere av testerne mener fungerer bra. Materialet er ellers mykt og behagelig. Det betyr også at dette er en dunjakke som fungerer bra når man løper på vinteren. Jakken kan også strammes i bunnen, noe som er bra for de som ønsker en optimal passform.

Dette kunne vært bedre: Designet er ikke helt topp, ifølge en testperson, som mener at dette kanskje ikke er jakken du vil ha på deg i byen. På tur i skogen er den imidlertid perfekt.

Kort oppsummert: En linerjakke for deg som vet at du skal på et eventyr og trenger et ekstra isolerende lag, og som samtidig verdsetter stor bevegelsesfrihet.

For den som vil være lett som en fjær

NO_Peak_Helium_Hood_Jacket_W.pngModell: ,

De beste egenskapene: Denne jakken rettferdiggjør navnet – Helium! Den er ultralett og det føles knapt som om du har på deg noe, sier en tester. Designet er klassisk stilig og passer de fleste anledninger. Den puster også godt, og er fleksibel og myk. Peak Performance får også et ekstra pluss fordi den er tilgjengelig i flere kule farger, hvis du ikke vil velge den klassiske sorte. Helium Hood strammer heller ingen steder, ifølge vårt kresne testpanel.

Dette kunne vært bedre: Mansjettene i ermene kunne vært litt lengre. Hvis du er høy, risikerer du å oppleve dem som litt korte.

Kort oppsummert: En kul og utrolig lett jakke som er en drøm på. Akkurat som den andre jakken fra Peak Performance, er også denne modellen ikke helt gratis. Spørsmålet er – er den fortsatt verdt det? Testpanelet mener den er det. 


LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

underställ kari traa
Mote & trender

De 8 beste Black Friday-kuppene

13 timer siden
Babolat
Mote & trender

Våre 7 beste Black Friday-kupp for ham

13 timer siden
Nike Metcon 5
Mote & trender

7 svarte tilbud på Black Friday

16 timer siden
garmin forerunner
Mote & trender

8 superkupp på Black Friday

17 timer siden
Black Friday
Mote & trender

Black Friday – årets største shoppingfest!

23 timer siden
nike glam dunk group shot
Mote & trender

Elsk 90-tallet med Nike Glam Dunk

1 dag siden
header black fridayfynd
Mote & trender

12 Black Friday-kupp for barn

1 dag siden
Adidas tights
Mote & trender

8 superkupp for henne på Black Friday

1 dag siden
K2 intervju header
Mote & trender

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

4 dager siden
Test av goggles header
Mote & trender

Skibrillene som er best i test!

4 dager siden
header.jpg
Mote & trender

Test: Teddy fleece til dame og herre

5 dager siden
Alpint trend skidkläder
Mote & trender

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

14 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX
Mote & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

12 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mote & trender

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

12 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mote & trender

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

11 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mote & trender

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

08 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mote & trender

Alt du bør vite om vinterløpesko

06 nov 2019
Vintertights header
Mote & trender

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

03 nov 2019
Header padelskor
Mote & trender

Test: De beste padelskoene for ham

29 oct 2019
winterized header
Mote & trender

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mote & trender

Skal jeg løpe i underklær?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for menn

27 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

26 oct 2019
HEADER.jpg
Mote & trender

Best i test! Superundertøy

25 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mote & trender

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

24 oct 2019
viking-sled.jpg
Mote & trender

Hvilke vintersko bør barnet mitt bruke?

24 oct 2019
header-2.jpg
Mote & trender

STOR TEST: Varmt ullundertøy

23 oct 2019
testbild vinterjackor med pälskrage
Mote & trender

Best i test! Vinterjakker med pelskrage

23 oct 2019
Heade boots kids
Mote & trender

Best i test: Vinterstøvler og sko til barn

21 oct 2019
Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

18 oct 2019
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

16 oct 2019
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

16 oct 2019
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

16 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

14 oct 2019
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

13 oct 2019
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

13 oct 2019
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

13 oct 2019
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
more news
underställ kari traa

De 8 beste Black Friday-kuppene

Under Black Friday svømmer det over av reduserte priser på Sportamore! Er det vanskelig å bestemme seg for hva du skal bestille? Her er favorittene!

13 timer siden
Mote & trender
Babolat

Våre 7 beste Black Friday-kupp for ham

Årets morsomste fredag er her! På Black Friday kan du klikke hjem alt på ønskelisten til en ekstra bra pris. Her er 7 favoritter til ham.

13 timer siden
Mote & trender
Nike Metcon 5

7 svarte tilbud på Black Friday

7 favoritter fra 7 populære merker. Disse svarte kuppene bør du bestille nå under Black Friday weekend!

16 timer siden
Mote & trender
garmin forerunner

8 superkupp på Black Friday

Under Black Friday Week er det nesten umulig å gå glipp av en bra deal. Disse 8 produktene vil vi imidlertid sette klørne i først (før de blir utsolgt).

17 timer siden
Mote & trender
Black Friday

Black Friday – årets største shoppingfest!

Neste uke er det Black Friday Week – meld deg på nyhetsbrevet vårt, da går du ikke glipp av våre fantastiske tilbud. Her er alt du trenger å vite om Black Friday 2019.

23 timer siden
Mote & trender
nike glam dunk group shot

Elsk 90-tallet med Nike Glam Dunk

Trendene fra 90-tallet blir bare sterkere. Akkurat nå er det hottere enn hottest med basketball drakter, store bukser med knapper og store smykker. Nike tar trenden til et helt nytt nivå med Glam Dunk-kolleksjonen.

1 dag siden
Mote & trender
header black fridayfynd

12 Black Friday-kupp for barn

Black Friday er en ypperlig anledning til å kjøpe alt man trenger som vanligvis svir litt ekstra i lommeboka. Her er 12 bra tips til barnegarderoben.

1 dag siden
Mote & trender
Adidas tights

8 superkupp for henne på Black Friday

Under årets største shoppingdag kan du gjøre gode kupp på godbitene du har siklet på hele året. Her er 8 kupp du kan bestille hjem under Black Friday 2019.

1 dag siden
Mote & trender
K2 intervju header

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

Hvorfor blir du nummen i tærne når du står på ski, og hva er egentlig flex index? Her forteller eksperten på K2 alt om hvordan skiutstyret ditt skal sitte!

4 dager siden
Mote & trender
Test av goggles header

Skibrillene som er best i test!

Endelig! Snart er skisesongen her, og da trenger du noen splitter nye skibriller. Her har Sportamore satt sesongens beste goggles på prøve!

4 dager siden
Mote & trender
header.jpg

Test: Teddy fleece til dame og herre

Vil du bruke noe veldig varmt, mykt og deilig? Da skal du ha en teddy fleece. Vi har testet mange av disse deilige plaggene – her er de beste!

5 dager siden
Mote & trender
Alpint trend skidkläder

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

Silhuett og bærekraft er i fokus når vi snakker om trender i bakken. Her er tipsene som gir deg noen ekstra motepoeng – enten du kjører i bakken eller offpist.

14 nov 2019
Mote & trender
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

Da du ikke trodde Speedcross 5 fra Salomon kunne bli noe bedre, lanserte de den populære terrengskoen med en helt vanntett membran. Hvor bra?

12 nov 2019
Mote & trender
HEADER vinterkängor.jpg

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

Det beste du kan gjøre for å holde føttene varme under de kaldeste månedene, er å bruke tykke støvler. Testpanelet vårt har trasket rundt i sesongens mest populære modeller for ham og henne!

12 nov 2019
Mote & trender
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

Elevenate ble dannet i 2010 og har siden den gang vært en skjult skatt på vintersportsmarkedet. Nå finner du merket hos oss, bli med videre og bli kjent med dem!

11 nov 2019
Mote & trender