Header_DAM.png

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

Så fort det blir kaldere ute behøver du bedre og varmere yttertøy for at du skal unngå å fryse. Er det på tide å skaffe en ny linerjakke? Vårt solide testpanel hjelper deg å finne riktig modell.

En tynn dunjakke, eller linerjakke som det også kalles, er virkelig et smart plagg. Den varmer, men er fortsatt tynn og lett å ha på seg. Den er optimal å ha under en skalljakke eller en tynn parkas, men også alene. Her er sesongens beste liners! 

For aktive kvinner

NO_8848_Theresia_Primaloft.pngModell: ,

De beste egenskapene: Materialet i denne linerjakken er fleksibelt og lett å bevege seg i. Stoffet er matt, og under armhulene og helt ned til linningen er jakken laget av stretchstoff. Det betyr at den dermed er laget for å bevege seg og være aktiv i. Det merkes også på hvor godt jakken puster! For eksempel kan du bruke denne tynne dunjakken når du trener om vinteren. Ved håndleddene er jakken ekstra myk, det verdsetter testpanelet. Hetta er tett og slipper ikke inn noe vind.

Dette kunne vært bedre: Modellen er litt liten i størrelsen og er litt stram over skuldrene, så velg eventuelt en størrelse større enn normalt hvis du vet at du har brede skuldre.

Kort oppsummert: En myk linjerjakke du kan være aktiv i. Designmessig stilren og lett å matche med det meste! 

For den som vil skille seg ut

NO_WearColour_Cub_Jacket.pngModell: ,

De beste egenskapene: Stilig mønster, er det første testerne påpeker med Cub Jacket. Leopard- og dyremønster er fremdeles trendy, og det er veldig fint på en jakke. Det er ekstra bra at dyremønsteret på denne tynne dunjakken ikke skiller seg for mye ut, men gøy at den ikke er svart, her skiller du deg passe mye ut! Ved håndleddene er det herlige mansjetter i syntetisk materiale som er mykt mot håndleddene. En diskret og kledelig reflekslogo er synlig nederst på jakken. Stoffet er veldig mykt og føles fleksibelt når testpanelet beveger seg. Et annet positivt aspekt med Cub Jacket er de lange ermene, sier en testperson som er litt høyere enn gjennomsnittet. Hetta kan strammes for å stenge vinden ute. 

Dette kunne vært bedre: En av testerne er litt bekymret for at stoffet på utsiden er litt skjørt. 

Kort oppsummert: En jakke for deg som vil skille deg litt ut, men ikke for mye.

For den som vil bevege på seg 

NO_Haglofs_Essens_Mimic_Hood.pngModell: , .  

De beste egenskapene: Essens Mimic Hood er isolert med et syntetisk materiale som har de samme varmende egenskapene som dun, men samtidig holder målet i våt tilstand, noe en testperson påpeker er sant når den brukes i regn. Jakken har en klar rødfarge med burgunder innside, som gir plusspoeng. I tillegg er lommene store og romslige, og du kan varme hendene i dem. Under armhulene på denne tynne dunjakken er det innslag av stretchy stoff som lar jakken puste. Derfor er den perfekt for aktiviteter der du beveger deg mye! I tillegg er det snor i hetta som lar deg stramme den til rundt hodet. Da kan ingen vind komme inn!

Dette kunne vært bedre: Komforten ved halsen kunne vært litt bedre, spesielt siden Essens Mimic Hood er høy i halsen og ikke spesielt fleksibel akkurat der. 

Kort oppsummert: En praktisk og slitesterk jakke for den aktive som søker mange valg når det kommer til passform. Essens Mimic Hood kan strammes på flere ulike steder. 

For den som vil ta burpees 

NO_Wyte_Astrid_II.pngModell: ,

De beste egenskapene: Denne jakken er så myk og smidig at en tester utbryter at man kan ta burpees i den! De andre testerne er enige om at det er veldig behagelig og lett å bevege seg rundt. På utsiden av jakken er det to lommer med glidelås, slik at de kan lukkes ordentlig. En diskret logo er synlig foran på jakken, i bunnen av linningen, noe som er en fin detalj. I motsetning til alle andre jakker i testen, har ikke denne jakken hette. Den er derfor perfekt å bruke under andre plagg. Denne tynne dunjakken fra Wyte er også veldig rimelig med tanke på lignende jakker i testen, som alltid er en fordel.

Dette kunne vært bedre: Designet kunne hatt noe ekstra, men på den annen side er det en fordel at den kan matches med alt.

Kort oppsummert: En utrolig rimelig, tynn dunjakke med mye fleksibilitet og høy komfort. Perfekt for deg som leter etter noe å bruke under skalljakken, regnjakken eller parkasen.

For den som vil ha super kvalitet

NO_Peak_Argon_Light.pngModell: ,

De beste egenskapene: Dette er en svært luksuriøs jakke, og det både synes og merkes. Argon Light Hood har en strålende oransjerød farge som gjør at du skiller deg ut når det er grått ute. Glidelåsen er teipet, og hetten kan strammes rundt halsen slik at den sitter tettere rundt hodet og ikke slipper inn vind, regn eller snø. På forsiden av jakken er det store romslige lommer som varmer hendene dine på en fantastisk måte. I tillegg har jakken to store innerlommer der det meste får plass. 

Dette kunne vært bedre: Flere av testerne opplever at Argon Light Hood er litt rett i passformen til å være en kvinnemodell. Hvis du er bred over hoftene, kan det hende at denne dunjakken sitter litt stramt.

Kort oppsummert: Dette er valget for deg som vil ha en jakke med virkelig høy kvalitet og komfort. Til tross for en høy pris, er Argon Light Hood fra Peak Performance verdt hver eneste krone.

For den eventyrlystne

NO_Helly_Lifaloft.pngModell: , .

De beste egenskapene: Jakken er laget for å være et ekstra lag for alle som liker å være aktive og bevege seg. Lifaloft Hybrid Insulator er fylt med et spesielt materiale kalt Lifaloft, som er et materiale som isolerer varme på en optimal måte. Den nederste delen av jakken er laget av et stretchy stoff slik at du kan bevege deg bedre, noe flere av testerne mener fungerer bra. Materialet er ellers mykt og behagelig. Det betyr også at dette er en dunjakke som fungerer bra når man løper på vinteren. Jakken kan også strammes i bunnen, noe som er bra for de som ønsker en optimal passform.

Dette kunne vært bedre: Designet er ikke helt topp, ifølge en testperson, som mener at dette kanskje ikke er jakken du vil ha på deg i byen. På tur i skogen er den imidlertid perfekt.

Kort oppsummert: En linerjakke for deg som vet at du skal på et eventyr og trenger et ekstra isolerende lag, og som samtidig verdsetter stor bevegelsesfrihet.

For den som vil være lett som en fjær

NO_Peak_Helium_Hood_Jacket_W.pngModell: ,

De beste egenskapene: Denne jakken rettferdiggjør navnet – Helium! Den er ultralett og det føles knapt som om du har på deg noe, sier en tester. Designet er klassisk stilig og passer de fleste anledninger. Den puster også godt, og er fleksibel og myk. Peak Performance får også et ekstra pluss fordi den er tilgjengelig i flere kule farger, hvis du ikke vil velge den klassiske sorte. Helium Hood strammer heller ingen steder, ifølge vårt kresne testpanel.

Dette kunne vært bedre: Mansjettene i ermene kunne vært litt lengre. Hvis du er høy, risikerer du å oppleve dem som litt korte.

Kort oppsummert: En kul og utrolig lett jakke som er en drøm på. Akkurat som den andre jakken fra Peak Performance, er også denne modellen ikke helt gratis. Spørsmålet er – er den fortsatt verdt det? Testpanelet mener den er det. 


LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Header dam adidas
Mote & trender

Test: Topp 5 bestselgere fra Adidas

2 dager siden
Header adidas
Mote & trender

Vi tester 6 svarte herrefavoritter fra Adidas

2 dager siden
Barnskor
Mote & trender

Stor guide: Finn riktige barnesko og størrelse fra Adidas

3 dager siden
Träningstights för löpning.jpg
Mote & trender

11 treningstights som passer perfekt til løping

6 dager siden
padeltennis header
Mote & trender

Tips! Padelracketer, padelsko og padelklær som gir deg de beste forutsetningene på banen

6 dager siden
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

6 dager siden
header plus size adidas
Mote & trender

Test! Plus size-klær fra Adidas

17 feb 2020
Nike träningskläder
Mote & trender

Treningsfavorittene fra Nike som er best i test

16 feb 2020
header HERR.jpg
Mote & trender

Test! Disse treningsklærne fra Nike er best i test for menn

16 feb 2020
ICANIWILL header
Mote & trender

Endelig på Sportamore! Tights og treningsklær fra Icaniwill

14 feb 2020
nike header 2
Mote & trender

Nyheten Metcon 5 blir du helt forelsket i

14 feb 2020
Reebok Forever Floatride Energy 2
Mote & trender

Nyhet fra Reebok: Løpeskoen som er perfekt til ulike distanser

12 feb 2020
salomon
Mote & trender

Test av Salomon Speedcross 5

11 feb 2020
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

11 feb 2020
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen på ulike løpesko fra Nike

11 feb 2020
Suunto7_career_woman_running_city.jpg
Mote & trender

Derfor er den nye pulsklokken Suunto 7 det åpenbare valget

09 feb 2020
Header-skidbyxor.jpg
Mote & trender

TEST: 7 skibukser til bruk i bakken og off-piste

09 feb 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Best i test! Ull- og superundertøy til herre

08 feb 2020
HEADER_W_rehband.jpg
Mote & trender

Test: Støtte og tights for ustabile knær og håndledd

08 feb 2020
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

05 feb 2020
Waikani Beachwear bikini
Mote & trender

Waikani Beachwear – rimelig badetøy i sesongens mønster og farger

05 feb 2020
_L3Q6740-2.jpg
Mote & trender

Guide: Slik velger du riktig skihjelm

04 feb 2020
header träningsbyxor
Mote & trender

Best i test! Treningsbukser, treningsshorts og treningstights for menn

04 feb 2020
virvelvind uv plagg
Mote & trender

Fargerikt, morsomt og funksjonelt: Her er det nye barnemerket Virvelvind

03 feb 2020
Under Armour sport-bh
Mote & trender

TEST! Derfor kommer du til å elske sports-BH'en Mid Crossback Bra

03 feb 2020
birkenstock
Mote & trender

Birkenstock – dette er forskjellen mellom de ulike sandalene

02 feb 2020
speedcross
Mote & trender

Derfor er terrengskoen Salomon Speedcross så populær

02 feb 2020
nike infinity run test header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye løpeskoen Nike Infinity Run

30 jan 2020
SP20_RN_React_NRC_DISTANCE_WK_0830.jpg
Mote & trender

Nike Infinity Run – skoen som passer for alle løpere

30 jan 2020
Salomon skaljacka
Mote & trender

Slik bør du vaske skalljakken din

29 jan 2020
Sneakers kids
Mote & trender

Kjøp riktige sneakers til barn

29 jan 2020
Dedicated new brand
Mote & trender

Nyhet hos oss: Dedicated – for deg som vil shoppe med god samvittighet

28 jan 2020
Hoka one one
Mote & trender

Hoka One One tar over løpeverden

26 jan 2020
dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

25 jan 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Test: Treningsklær for gravide

24 jan 2020
Header-3.jpg
Mote & trender

BEST I TEST! Sports-BH'er 2020

23 jan 2020
Reebok Nano 9.0 nya färger
Mote & trender

Endelig! Nye farger på Reebok CrossFit Nano 9.0

23 jan 2020
houdini
Mote & trender

Guide til innkjøp av skallbukser

22 jan 2020
kompressionsstrumpor
Mote & trender

Derfor bør du løpe i kompresjonsstrømper

20 jan 2020
Tvätta träningsskor
Mote & trender

Slik vasker du treningsskoene dine på best mulig måte

20 jan 2020
more news
Header dam adidas

Test: Topp 5 bestselgere fra Adidas

De tre stripene fra Adidas går som en rød tråd gjennom denne testen. Testpanelet vårt har vurdert våre 5 mest populære plagg fra Adidas.

2 dager siden
Mote & trender
Header adidas

Vi tester 6 svarte herrefavoritter fra Adidas

En drømmetest av crème de la crème fra Adidas. Skoene Ultraboost, en padelracket med maksimal kontroll og en t-skjorte som kan brukes til trening og hverdags. Disse svarte Adidas-favorittene vil du ikke gå glipp av!

2 dager siden
Mote & trender
Barnskor

Stor guide: Finn riktige barnesko og størrelse fra Adidas

Passform, materialvalg, størrelse og hvilke sko som tilhører hvilken sesong – her svarer vi på alle spørsmål vedrørende barnesko fra Adidas.

3 dager siden
Mote & trender
Träningstights för löpning.jpg

11 treningstights som passer perfekt til løping

Det finnes utrolig mange forskjellige tights. Når det gjelder løping er det viktig å velge en modell som sitter på plass, klemmer musklene og som helst har lommer. Her er 11 modeller som passer perfekt til løping.

6 dager siden
Mote & trender
padeltennis header

Tips! Padelracketer, padelsko og padelklær som gir deg de beste forutsetningene på banen

Hvem spiller du som oftest padel med? Kjenn på smaken av seier med en helt ny padelracket, nye padelsko og kanskje til og med et helt nytt antrekk! Her er 10 padelfavoritter du ikke kan gå glipp av.

6 dager siden
Mote & trender
Puma sneakers skinn

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

Du kan ikke tørke av alle sneakers med en fuktig klut. Sneakers-eksperten fra Puma forklarer hvordan du tar best vare på de ulike materialene.

6 dager siden
Mote & trender
header plus size adidas

Test! Plus size-klær fra Adidas

Trening er for alle, og derfor er det viktig med tights, t-skjorter og sports-BH i inkluderende størrelser. Vi har latt vår Instagram-følger teste treningsklær i plus size fra Adidas. Her er resultatet!

17 feb 2020
Mote & trender
Nike träningskläder

Treningsfavorittene fra Nike som er best i test

De beste treningsskoene, tightsen som får toppscore og løpegenseren som er en drøm! Her er det beste fra Nike – ifølge vårt kvinnelige testpanel!

16 feb 2020
Mote & trender
header HERR.jpg

Test! Disse treningsklærne fra Nike er best i test for menn

Treningsklær og sko fra Nike blir verdsatt av mange takket være det brede utvalget, det stilige designet og den gode kvaliteten. Vi lot vårt mannlige testpanel trene i treningsbukser, sko og andre treningsklær fra Nike. Her er resultatet!

16 feb 2020
Mote & trender
ICANIWILL header

Endelig på Sportamore! Tights og treningsklær fra Icaniwill

Hvis du følger med på de seneste gymtrendene på Instagram, har du sannsynligvis lagt merke til Icaniwill – merket som lager fasjonable, sømløse tights og treningsklær, som dessuten er kjempefine!

14 feb 2020
Mote & trender
nike header 2

Nyheten Metcon 5 blir du helt forelsket i

"Du gjør meg hel" står det på den nye modellen fra Nikes bestselger Metcon 5. Perfekt timing til valentinsdagen, da lanseres nemlig skoen som er inspirert av kjærlighet. Modellen passer perfekt for deg som vil ha en hjertelig treningsøkt (eller kanskje gi bort en gave til noen du liker?).

14 feb 2020
Mote & trender
Reebok Forever Floatride Energy 2

Nyhet fra Reebok: Løpeskoen som er perfekt til ulike distanser

Løper du ofte mellom 5 km og opp til et halvt maraton og vil ha en nøytral, dempet løpesko? Gratulerer, da er den nye Forever Floatride Energy 2 fra Reebok perfekt for deg!

12 feb 2020
Mote & trender
salomon

Test av Salomon Speedcross 5

Mykere, mer stabil og bedre grep enn forgjengeren. Dessuten er designet så fint at testpanelet til og med vil bruke terrengskoen til daglig.

11 feb 2020
Mote & trender
helium hood herr

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

Mange har oppdaget hvor anvendelig Helium Hood Jacket er. Den tynne dunjakken fra Peak Performance er en vind- og vanntett vinner som du kan bruke året rundt.

11 feb 2020
Mote & trender
Nike löparskor

Forskjellen på ulike løpesko fra Nike

Noen ganger kan det være vanskelig å vite forskjellen på ulike løpesko. Ta det med ro! Vi har fått hjelp av ekspertene for å gå gjennom forskjellene mellom Pegasus, Pegasus Turbo, Zoom Gravity og Zoom Fly fra Nike.

11 feb 2020
Mote & trender