trailskor herr

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

Ta utfordringen og løp i terreng! Her er våre beste terrengsko fra Salomon, Icebug, Nike og Adidas.

For en stund siden søkte vi på Sportamore en person som elsker terreng og ville sette noen av våre beste terrengsko på prøve. Vår -følger  hadde kjempelyst til det, og har nå løpt i fire ulike merker. Dette mener han om terrengskoene fra de rutinerte merkene Icebug og Salomon, kontra Nike og Adidas.

Et vanntett valg for proffene 

NO_Icebug.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 645 kroner.

Størrelse og passform: Denne terrengskoen fra Icebug er litt stor og bred i størrelsen, noe som betyr at du bør satse på en mindre størrelse, hvert fall hvis du står mellom to. 

Feste: I Rover trenger du ikke å bekymre deg for å gli på glatt underlag. Hvis du er ny innenfor terrengløping og aldri har testet terrengsko før, kommer du til å merke en stor forskjell fra dine vanlige løpesko. 

Stabilitet: Dette er kanskje ikke den modellen du bør velge hvis du er nybegynner – da anbefales det heller en modell med mer stabilitet. Hvis du og føttene dine allerede er vant til terreng, så er stabiliteten derimot bra nok. 

Demping: Dempingen i terrengskoen fra Icebug er nøytral, det vil si at den er god og et fint alternativ for deg som løper ofte og ikke vil slite ut leddene ved å bruke lettvektssko, men som samtidig ikke vil ha "for mye" demping. 

De beste egenskapene: Det beste med denne terrengskoen fra Icebug, er at den har en membran i Gore-Tex og er derfor helt vanntett! Andre fordeler er at skoen blant annet har Icebug sin egen hurtigsnøring, som betyr at du slipper å knyte lissene under løpeturen. Materialet i skoen er også veldig slitesterkt og vil mest sannsynlig bidra til at den holder lenge. 

Hva kunne vært bedre? Icebug sin løsning på hurtigsnøring er smart, men har noen mangler, ifølge Johan Gran. Han mener at snøringen risikerer å løsne mens du løper, hvis du for eksempel kommer borti en stein med overdelen av foten.

Kort oppsummert: Icebug er kjent for sine robuste og slitesterke terrengsko som gir et godt grep på alle underlag, og det gjelder også denne modellen. Rover gir et bra feste uansett hva og har demping som tillater deg å lande mykt når du hopper over stokk og stein. Den egner seg derimot ikke på asfalt, da du ønsker enda mer demping enn som så. Rover er ikke en nybegynnersko, den anbefales heller til deg som allerede føler deg trygg i terreng. 

Johan Gran mener: 

– Jeg opplevde denne skoen som litt klumpete sammenlignet med andre sko. Delvis siden den er litt grovere, men også siden den puster dårligere. Rover bikker litt mer i retnings av tursko på den måten. Det er også tydelig at du bør være vant til å løpe i terreng hvis du bruker denne skoen. Siden den ikke har spesielt mye stabilitet, betyr det at du blir mer utsatt for underlaget, sier Johan Gran.

 

Et trygt valg 

NO_Salomon.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 585 kroner.

Størrelse og passform: Hvis du har drevet lenge med terrengløping, så kjenner du sikkert til at sko fra Salomon er ganske små i størrelsen. Derfor kan du mest sannsynlig gå opp en hel størrelse i Speedcross, uten at det skaper noen problemer. Sjekk størrelsesguiden hvis du er usikker.

Feste: På undersiden av den femte versjonen av Speedcross, finner du fortsatt de store piggene som utmerker seg ved alle Speedcross-modellene og som gir et fantastisk grep. Derfor får Speedcross også ti av ti poeng for festet sitt når Johan Gran vurderer den. 

Ventilasjonsevne: Speedcross er også best i test når det gjelder ventilasjonsevnen, og kommer garantert til å holde føttene dine svale mens du løper.  

Stabilitet: I motsetning til terrengskoen fra Icebug, er terrengskoen fra Salomon velutstyrt for å støtte anklene dine mens du løper. Den passer derfor perfekt for deg som er nybegynner og ikke har trent opp føttene dine for terreng.

Demping: Speedcross 5 er såpass myk i dempingen at den også fungerer fint ved korte strekninger på asfalt. Hvis du bor i byen og har en liten strekning på asfalt frem til skog og mark, er denne skoen fra Salomon et gitt valg. 

De beste egenskapene: Komforten er en av de beste tingene med Speedcross, siden blant annet passformen er fantastisk. Bakpå skoen omsluttes hælen og holdes på plass av en forsterket hælkappe, noe som betyr at foten unngår å gli rundt inni skoen. En annen stor fordel med Speedcross, er at stabiliteten og dempingen er så bra – nesten som vanlige løpesko, bare med bedre feste! 

Hva kunne vært bedre? Ingenting! Er det et godt nok svar på spørsmålet? Speedcross er rett gjennom en superbra terrengsko med bra grep, feste og passform!

Kort oppsummert: Speedcross 5 er terrengskoen som passer så og si alle, uansett om du er helt ny innenfor terrengløping eller har løpt lenge. Dempingen er kjempedeilig og såpass bra at du kan ta med Speedcross på korte strekninger på asfalt, uten å måtte bremse ned på farten.

Johan Gran mener: 

– Dette er en veldig bra terrengsko som virkelig suger tak i hælen og holder foten på plass i all slags terreng. Speedcross har god demping og mykhet til å være en ren terrengsko, noe som betyr at den også fungerer bra på gangveier dersom du kommer over det, forteller Johan Gran og fortsetter:

– De store piggene under yttersålen gir et godt grep og man merker virkelig at den har et bra feste. Speedcross har også min favorittløsning når det gjelder snøring med quicklace, som låser lissene og skjuler dem i en smart lomme på overdelen av skoen. Jeg vil virkelig anbefale denne terrengskoen til alle, men hovedsakelig hvis du er ny innenfor terrengløping. Hvis du er ny vil du fort se at det finnes en mengde ulike sko å velge mellom, og det kan være vanskelig å finne de riktige skoene. Hvis du da velger Salomon Speedcross, vil du definitivt bli fornøyd!  

 

Et trendy alternativ fra Adidas

NO_Adidas.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 395 kroner.

Størrelse & passform: Denne terrengskoen fra Adidas er betydelig smalere i passformen enn konkurrentene i testen. Hvis du foretrekker sko som sitter veldig etter og omslutter foten, så er dette virkelig modellen for deg. 

Feste: Terrax Agravic Speed ble blant annet testet en veldig våt dag i terrenget. Til tross for det krevende været, så presterte skoen og sålen hadde et godt feste i både søle og på glatte steiner.

Stabilitet: Akkurat som skoen fra Icebug, er ikke dette et optimalt valg for deg som er nybegynner. Terrex Agravic gir ikke kjempemye stabilitet, noe som betyr at den krever en dyktig terrengløper. 

Demping: Terrengskoen fra Adidas er relativt enkel når det kommer til dempingen. Det innebærer at den kanskje ikke er så god under korte strekninger på asfalt. Ute i naturen hvor bakken er myk, er den minimalistiske dempingen derimot ingen problem – perfekt for deg som bor et steinkast fra skogen. Hvis du bor et stykke fra skogen, bør du kanskje vurdere å sykle bort for å unngå asfalt. 

De beste egenskapene: Festet og passformen er det beste med terrengskoen fra Adidas, men også designet er et stort pluss. Hvis du ser etter en terrengsko som ikke skiller seg spesielt mye ut fra det øvrige sortimentet av løpesko, så er dette et perfekt valg. Adidas har som vanlig laget en modell som er såpass fin at den like gjerne kunne vært en sneaker. 

Hva kunne vært bedre? Det er kanskje litt for mye preg av en "vanlig løpesko" i denne terrengskoen, som er litt for myk, ifølge Johan Gran. De aller fleste terrengsko i sortimentet er laget i et grovere materiale, mens Adidas i denne modellen har brukt vanlig, myk mesh.  

Kort oppsummert: Det som hovedsakelig skiller Terrex Agravic fra terrengskoene fra Salomon og Icebug, er at den knytes som en vanlig løpesko, samt at meshmaterialet ikke har noe membran i Gore-Tex og er derfor ikke vanntett. På alle andre måter er skoen fra Adidas en utmerket terrengsko med bra grep og god passform, som dessuten er lett. Denne modellen er derfor en bra konkurransesko! 

Johan Gran mener: 

– Jeg løp en ganske teknisk løype med denne skoen og den satt veldig bra på, og sålen grep tak til tross for regn og våte steiner. Det beste med skoen er derimot at den har en smalere passform som gjør at foten virkelig holdes på plass mens du løper. Innvendig er det en slags "innersko" som griper tak rundt foten og holder den på plass, sier Johan Gran og fortsetter:

– Jeg vil gi et lite minus for at Terrex Agravic har den klassiske snøringen. Vanligvis pleier terrengsko med vanlig snøring å tøye seg litt ut mens du løper, og da må du som oftest knyte de på nytt etter en stund. Det er en smakssak, men jeg vil at mine sko skal sitte etter og jeg liker ikke når lissene flagrer rundt mens jeg løper. 

 

Det perfekte første valget

NO_Nike.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 295 kroner.

Størrelse & passform: I denne terrengskoen fra Nike kan du kjøpe den samme størrelsen som du normalt sett bruker i løpesko fra Nike. Hvis du står mellom to størrelser, kan det derimot være greit å vite at den har en stram passform – da er det kanskje best å gå for den største størrelsen du står mellom.

Feste: Air Zoom Wild Horse har litt mindre mønster på yttersålen, noe som innebærer at den gir litt dårligere grep hvis det for eksempel er veldig sølete ute. Likevel er grepet i denne skoen overraskende bra, med tanke på mønsterdybden! 

Stabilitet: Air Zoom Wild Horse er nest best i test når det gjelder stabilitet – bare Salomon slår Nike der – noe som betyr at den passer for deg som ikke er så vant til terreng og behøver støtte for ankelen. 

Demping: Akkurat som Speedcross kan man løpe korte strekninger på asfalt i denne modellen, noe som er et must hvis du bor en liten bit fra terrenget – ellers kan det være lurt å ta på skoene først når du har kommet deg frem til skogen. 

De beste egenskapene: Det er mange gode egenskaper ved denne skoen. Festet er bra, dempingen er god og stabiliteten er mer enn bra nok for både nybegynnere og mer drevne terrengløpere. 

Hva kunne vært bedre? Med så mange positive uttalelser er det vanskelig å tro at det er noe som kan forbedres ved terrengskoen fra Nike, men ved neste versjon vil Johan Gran gjerne se at lissene sitter bedre siden Air Zoom Wild Horse, akkurat som terrengskoen fra Adidas, knytes som vanlige løpesko. 

Kort oppsummert: Akkurat som modellen fra Adidas har denne terrengskoen fra Nike litt mer innslag av vanlige løpesko enn hva skoene fra Salomon og Icebug har. For det første er ikke mønsteret på yttersålen like dypt og for det andre minner Air Zoom Wild Horse om en vanlig løpesko utseendemessig. Det og at den har en god demping og stabilitet gjør den til en perfekt innstegssko for deg som aldri har prøvd terreng før! 

Johan Gran mener

– Dette er første gang jeg tester terrengsko fra Nike, og jeg er veldig begeistret! Wild Horse er en stabil sko med bra feste og god bakkekontakt. Jeg synes også at dempingen er tilstrekkelig bra til at jeg kan løpe litt på asfalt, men jeg vil først og fremst anbefale den for ganske tekniske terrengløyper, forteller Johan Gran og avslutter:

– Det eneste minuset jeg kan komme på, er den klassiske snøringen. Jeg opplever at skoen mister litt stabilitet med vanlig snøring etter at jeg har løpt en stund.


SHOP HER:

LES MER:
 Tilbake

News Feed

ENG_M.png
Mote & trender

Vi tester: de beste skijakkene til menn

2 dager siden
ENG_W.png
Mote & trender

Test av sesongens beste skijakker til henne

2 dager siden
Icebug kängor och skor
Mote & trender

Gå trygt i piggsko fra Icebug

4 dager siden
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mote & trender

Stor test: Trygge vintersko med pigger

5 dager siden
test tofflor header
Mote & trender

Test: Tøfler til dame og herre

06 dec 2019
ENG_W.png
Mote & trender

Stor test av treningsklokker!

06 dec 2019
header julbild
Mote & trender

Sportamores julegavetips til hele familien

06 dec 2019
Nike See my style
Mote & trender

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug
Mote & trender

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

03 dec 2019
header icebug
Mote & trender

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

01 dec 2019
ryggskydd
Mote & trender

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

30 nov 2019
skidhandskar test header
Mote & trender

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

28 nov 2019
icebug
Mote & trender

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

27 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mote & trender

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

27 nov 2019
Header reflexplagg
Mote & trender

TEST! 9 refleksplagg til løping

24 nov 2019
Skidjacka
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skijakke

23 nov 2019
underställ kari traa
Mote & trender

De 8 beste Black Friday-kuppene

21 nov 2019
Babolat
Mote & trender

Våre 7 beste Black Friday-kupp for ham

21 nov 2019
Nike Metcon 5
Mote & trender

7 svarte tilbud på Black Friday

21 nov 2019
garmin forerunner
Mote & trender

8 superkupp på Black Friday

21 nov 2019
Black Friday
Mote & trender

Black Friday – årets største shoppingfest!

21 nov 2019
nike glam dunk group shot
Mote & trender

Elsk 90-tallet med Nike Icon Clash

21 nov 2019
header black fridayfynd
Mote & trender

12 Black Friday-kupp for barn

20 nov 2019
Adidas tights
Mote & trender

8 superkupp for henne på Black Friday

20 nov 2019
K2 intervju header
Mote & trender

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

18 nov 2019
Test av goggles header
Mote & trender

Skibrillene som er best i test!

17 nov 2019
header.jpg
Mote & trender

Test: Teddy fleece til dame og herre

17 nov 2019
Alpint trend skidkläder
Mote & trender

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

14 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX
Mote & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

12 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mote & trender

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

12 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mote & trender

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

11 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mote & trender

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

08 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mote & trender

Alt du bør vite om vinterløpesko

06 nov 2019
Vintertights header
Mote & trender

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

03 nov 2019
Header padelskor
Mote & trender

Test: De beste padelskoene for ham

29 oct 2019
winterized header
Mote & trender

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mote & trender

Skal jeg løpe i underklær?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for menn

27 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

26 oct 2019
more news
ENG_M.png

Vi tester: de beste skijakkene til menn

Vi har modeller som er optimale i heisen, parken eller til frikjøring – her er sesongens beste skijakker til ham!

2 dager siden
Mote & trender
ENG_W.png

Test av sesongens beste skijakker til henne

Polstret skijakke i heisen eller en skalljakke til frikjøreren? Vi har stått på ski i sesongens skiklær til henne. Her er alt du vil vite om modellene!

2 dager siden
Mote & trender
Icebug kängor och skor

Gå trygt i piggsko fra Icebug

Icebug er kjent for sko med verdensledende grep. Her finner du alt om deres vinterstøvler og sko som gir et suverent grep på glatta!

4 dager siden
Mote & trender
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stor test: Trygge vintersko med pigger

Det burde ikke være nødvendig å skli bortover gata bare fordi det er vinter – skaff deg heller noen solide og trygge tursko! Vi har testet de beste modellene, her er resultatet.

5 dager siden
Mote & trender
test tofflor header

Test: Tøfler til dame og herre

Finnes det noe bedre enn å ta på seg et par fluffy tøfler når det er kaldt ute? Skulle ikke tro det! Testpanelet vårt har testet ut sesongens beste tøfler. Her er deres mening!

06 dec 2019
Mote & trender
ENG_W.png

Stor test av treningsklokker!

Hadde det ikke vært fint med en egen, bærbar PT som blir med deg på alt fra trening på treningssenteret til løpeturen og gåturen til bussen? Med en treningsklokke på armen, er det akkurat det du får! Her har testerne prøvd treningsklokker fra Garmin, Suunto og Polar.

06 dec 2019
Mote & trender
header julbild

Sportamores julegavetips til hele familien

Julenissen letter snart fra Nordpolen med reinsdyrene sine for å reise land og strand med julegaver. Vet du ikke hva du skal kjøpe enda? Ta det med ro, vi har satt sammen en julegaveguide med mange tips.

06 dec 2019
Mote & trender
Nike See my style

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

Det er viktig at du er synlig når du løper i mørket, men det behøver ikke gå utover stilen. Stylisten Isabelle Håwi vet hvordan du kan kombinere sikkerhet og en trendy look!

03 dec 2019
Mote & trender
Vinterkängor Icebug

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

Vet du ikke hva du skal kjøpe til mamma, pappa, søster eller kjæreste i julegave? Frykt ikke – vi har et supertips! Kjøp et par vinterstøvler som både varmer og settes pris på! Kan det bli bedre?

03 dec 2019
Mote & trender
header icebug

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

Icebug er kjent for sine terrengsko med ekstremt høyt prestasjonsnivå. Derfor er det ikke så rart at vinterløpeskoene deres også imponerer. Sportamore sitt testpanel har løpt i de fire hotteste modellene for kvinner og menn.

01 dec 2019
Mote & trender
ryggskydd

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

Ryggbeskyttelse er en smart investering når du skal stå på ski eller snowboard, da med tanke på sikkerheten. Tenk på dette før du slår til.

30 nov 2019
Mote & trender
skidhandskar test header

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

Du kan leie ski og staver der du er, men skihansker er det vanskeligere med. For å gjøre shoppingen din litt enklere, har testpanelet til Sportamore kjørt nedover skibakken i sesongens beste modeller. Dette mener testpanelet om skihanskene fra Helly Hansen, Peak Performance, Wear Colour, Bula og Kombi.

28 nov 2019
Mote & trender
icebug

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

Du må ikke slutte å løpe utendørs bare fordi gatene er glatte og tildekket av snø. Kjøp løpesko med pigger, da kan du kan løpe trygt helt til våren er her.

27 nov 2019
Mote & trender
Adidas Ultraboost 20

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

6. desember 2019 er endelig den neste hyllede versjonen av Adidas Ultraboost her, og vi har tatt en sniktitt på den! Her er alt du vil vite om løpeskoen, som er minst like elsket som en sneaker.

27 nov 2019
Mote & trender
Header reflexplagg

TEST! 9 refleksplagg til løping

Det er kjempeviktig med reflekser når du beveger deg utendørs når det er mørkt. Vi har testet sesongens refleksplagg og utstyr som egner seg til løping – takler produktene løping i mørket?

24 nov 2019
Mote & trender