trailskor herr

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

Ta utfordringen og løp i terreng! Her er våre beste terrengsko fra Salomon, Icebug, Nike og Adidas.

For en stund siden søkte vi på Sportamore en person som elsker terreng og ville sette noen av våre beste terrengsko på prøve. Vår -følger  hadde kjempelyst til det, og har nå løpt i fire ulike merker. Dette mener han om terrengskoene fra de rutinerte merkene Icebug og Salomon, kontra Nike og Adidas.

Et vanntett valg for proffene 

NO_Icebug.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 645 kroner.

Størrelse og passform: Denne terrengskoen fra Icebug er litt stor og bred i størrelsen, noe som betyr at du bør satse på en mindre størrelse, hvert fall hvis du står mellom to. 

Feste: I Rover trenger du ikke å bekymre deg for å gli på glatt underlag. Hvis du er ny innenfor terrengløping og aldri har testet terrengsko før, kommer du til å merke en stor forskjell fra dine vanlige løpesko. 

Stabilitet: Dette er kanskje ikke den modellen du bør velge hvis du er nybegynner – da anbefales det heller en modell med mer stabilitet. Hvis du og føttene dine allerede er vant til terreng, så er stabiliteten derimot bra nok. 

Demping: Dempingen i terrengskoen fra Icebug er nøytral, det vil si at den er god og et fint alternativ for deg som løper ofte og ikke vil slite ut leddene ved å bruke lettvektssko, men som samtidig ikke vil ha "for mye" demping. 

De beste egenskapene: Det beste med denne terrengskoen fra Icebug, er at den har en membran i Gore-Tex og er derfor helt vanntett! Andre fordeler er at skoen blant annet har Icebug sin egen hurtigsnøring, som betyr at du slipper å knyte lissene under løpeturen. Materialet i skoen er også veldig slitesterkt og vil mest sannsynlig bidra til at den holder lenge. 

Hva kunne vært bedre? Icebug sin løsning på hurtigsnøring er smart, men har noen mangler, ifølge Johan Gran. Han mener at snøringen risikerer å løsne mens du løper, hvis du for eksempel kommer borti en stein med overdelen av foten.

Kort oppsummert: Icebug er kjent for sine robuste og slitesterke terrengsko som gir et godt grep på alle underlag, og det gjelder også denne modellen. Rover gir et bra feste uansett hva og har demping som tillater deg å lande mykt når du hopper over stokk og stein. Den egner seg derimot ikke på asfalt, da du ønsker enda mer demping enn som så. Rover er ikke en nybegynnersko, den anbefales heller til deg som allerede føler deg trygg i terreng. 

Johan Gran mener: 

– Jeg opplevde denne skoen som litt klumpete sammenlignet med andre sko. Delvis siden den er litt grovere, men også siden den puster dårligere. Rover bikker litt mer i retnings av tursko på den måten. Det er også tydelig at du bør være vant til å løpe i terreng hvis du bruker denne skoen. Siden den ikke har spesielt mye stabilitet, betyr det at du blir mer utsatt for underlaget, sier Johan Gran.

 

Et trygt valg 

NO_Salomon.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 585 kroner.

Størrelse og passform: Hvis du har drevet lenge med terrengløping, så kjenner du sikkert til at sko fra Salomon er ganske små i størrelsen. Derfor kan du mest sannsynlig gå opp en hel størrelse i Speedcross, uten at det skaper noen problemer. Sjekk størrelsesguiden hvis du er usikker.

Feste: På undersiden av den femte versjonen av Speedcross, finner du fortsatt de store piggene som utmerker seg ved alle Speedcross-modellene og som gir et fantastisk grep. Derfor får Speedcross også ti av ti poeng for festet sitt når Johan Gran vurderer den. 

Ventilasjonsevne: Speedcross er også best i test når det gjelder ventilasjonsevnen, og kommer garantert til å holde føttene dine svale mens du løper.  

Stabilitet: I motsetning til terrengskoen fra Icebug, er terrengskoen fra Salomon velutstyrt for å støtte anklene dine mens du løper. Den passer derfor perfekt for deg som er nybegynner og ikke har trent opp føttene dine for terreng.

Demping: Speedcross 5 er såpass myk i dempingen at den også fungerer fint ved korte strekninger på asfalt. Hvis du bor i byen og har en liten strekning på asfalt frem til skog og mark, er denne skoen fra Salomon et gitt valg. 

De beste egenskapene: Komforten er en av de beste tingene med Speedcross, siden blant annet passformen er fantastisk. Bakpå skoen omsluttes hælen og holdes på plass av en forsterket hælkappe, noe som betyr at foten unngår å gli rundt inni skoen. En annen stor fordel med Speedcross, er at stabiliteten og dempingen er så bra – nesten som vanlige løpesko, bare med bedre feste! 

Hva kunne vært bedre? Ingenting! Er det et godt nok svar på spørsmålet? Speedcross er rett gjennom en superbra terrengsko med bra grep, feste og passform!

Kort oppsummert: Speedcross 5 er terrengskoen som passer så og si alle, uansett om du er helt ny innenfor terrengløping eller har løpt lenge. Dempingen er kjempedeilig og såpass bra at du kan ta med Speedcross på korte strekninger på asfalt, uten å måtte bremse ned på farten.

Johan Gran mener: 

– Dette er en veldig bra terrengsko som virkelig suger tak i hælen og holder foten på plass i all slags terreng. Speedcross har god demping og mykhet til å være en ren terrengsko, noe som betyr at den også fungerer bra på gangveier dersom du kommer over det, forteller Johan Gran og fortsetter:

– De store piggene under yttersålen gir et godt grep og man merker virkelig at den har et bra feste. Speedcross har også min favorittløsning når det gjelder snøring med quicklace, som låser lissene og skjuler dem i en smart lomme på overdelen av skoen. Jeg vil virkelig anbefale denne terrengskoen til alle, men hovedsakelig hvis du er ny innenfor terrengløping. Hvis du er ny vil du fort se at det finnes en mengde ulike sko å velge mellom, og det kan være vanskelig å finne de riktige skoene. Hvis du da velger Salomon Speedcross, vil du definitivt bli fornøyd!  

 

Et trendy alternativ fra Adidas

NO_Adidas.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 395 kroner.

Størrelse & passform: Denne terrengskoen fra Adidas er betydelig smalere i passformen enn konkurrentene i testen. Hvis du foretrekker sko som sitter veldig etter og omslutter foten, så er dette virkelig modellen for deg. 

Feste: Terrax Agravic Speed ble blant annet testet en veldig våt dag i terrenget. Til tross for det krevende været, så presterte skoen og sålen hadde et godt feste i både søle og på glatte steiner.

Stabilitet: Akkurat som skoen fra Icebug, er ikke dette et optimalt valg for deg som er nybegynner. Terrex Agravic gir ikke kjempemye stabilitet, noe som betyr at den krever en dyktig terrengløper. 

Demping: Terrengskoen fra Adidas er relativt enkel når det kommer til dempingen. Det innebærer at den kanskje ikke er så god under korte strekninger på asfalt. Ute i naturen hvor bakken er myk, er den minimalistiske dempingen derimot ingen problem – perfekt for deg som bor et steinkast fra skogen. Hvis du bor et stykke fra skogen, bør du kanskje vurdere å sykle bort for å unngå asfalt. 

De beste egenskapene: Festet og passformen er det beste med terrengskoen fra Adidas, men også designet er et stort pluss. Hvis du ser etter en terrengsko som ikke skiller seg spesielt mye ut fra det øvrige sortimentet av løpesko, så er dette et perfekt valg. Adidas har som vanlig laget en modell som er såpass fin at den like gjerne kunne vært en sneaker. 

Hva kunne vært bedre? Det er kanskje litt for mye preg av en "vanlig løpesko" i denne terrengskoen, som er litt for myk, ifølge Johan Gran. De aller fleste terrengsko i sortimentet er laget i et grovere materiale, mens Adidas i denne modellen har brukt vanlig, myk mesh.  

Kort oppsummert: Det som hovedsakelig skiller Terrex Agravic fra terrengskoene fra Salomon og Icebug, er at den knytes som en vanlig løpesko, samt at meshmaterialet ikke har noe membran i Gore-Tex og er derfor ikke vanntett. På alle andre måter er skoen fra Adidas en utmerket terrengsko med bra grep og god passform, som dessuten er lett. Denne modellen er derfor en bra konkurransesko! 

Johan Gran mener: 

– Jeg løp en ganske teknisk løype med denne skoen og den satt veldig bra på, og sålen grep tak til tross for regn og våte steiner. Det beste med skoen er derimot at den har en smalere passform som gjør at foten virkelig holdes på plass mens du løper. Innvendig er det en slags "innersko" som griper tak rundt foten og holder den på plass, sier Johan Gran og fortsetter:

– Jeg vil gi et lite minus for at Terrex Agravic har den klassiske snøringen. Vanligvis pleier terrengsko med vanlig snøring å tøye seg litt ut mens du løper, og da må du som oftest knyte de på nytt etter en stund. Det er en smakssak, men jeg vil at mine sko skal sitte etter og jeg liker ikke når lissene flagrer rundt mens jeg løper. 

 

Det perfekte første valget

NO_Nike.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 295 kroner.

Størrelse & passform: I denne terrengskoen fra Nike kan du kjøpe den samme størrelsen som du normalt sett bruker i løpesko fra Nike. Hvis du står mellom to størrelser, kan det derimot være greit å vite at den har en stram passform – da er det kanskje best å gå for den største størrelsen du står mellom.

Feste: Air Zoom Wild Horse har litt mindre mønster på yttersålen, noe som innebærer at den gir litt dårligere grep hvis det for eksempel er veldig sølete ute. Likevel er grepet i denne skoen overraskende bra, med tanke på mønsterdybden! 

Stabilitet: Air Zoom Wild Horse er nest best i test når det gjelder stabilitet – bare Salomon slår Nike der – noe som betyr at den passer for deg som ikke er så vant til terreng og behøver støtte for ankelen. 

Demping: Akkurat som Speedcross kan man løpe korte strekninger på asfalt i denne modellen, noe som er et must hvis du bor en liten bit fra terrenget – ellers kan det være lurt å ta på skoene først når du har kommet deg frem til skogen. 

De beste egenskapene: Det er mange gode egenskaper ved denne skoen. Festet er bra, dempingen er god og stabiliteten er mer enn bra nok for både nybegynnere og mer drevne terrengløpere. 

Hva kunne vært bedre? Med så mange positive uttalelser er det vanskelig å tro at det er noe som kan forbedres ved terrengskoen fra Nike, men ved neste versjon vil Johan Gran gjerne se at lissene sitter bedre siden Air Zoom Wild Horse, akkurat som terrengskoen fra Adidas, knytes som vanlige løpesko. 

Kort oppsummert: Akkurat som modellen fra Adidas har denne terrengskoen fra Nike litt mer innslag av vanlige løpesko enn hva skoene fra Salomon og Icebug har. For det første er ikke mønsteret på yttersålen like dypt og for det andre minner Air Zoom Wild Horse om en vanlig løpesko utseendemessig. Det og at den har en god demping og stabilitet gjør den til en perfekt innstegssko for deg som aldri har prøvd terreng før! 

Johan Gran mener

– Dette er første gang jeg tester terrengsko fra Nike, og jeg er veldig begeistret! Wild Horse er en stabil sko med bra feste og god bakkekontakt. Jeg synes også at dempingen er tilstrekkelig bra til at jeg kan løpe litt på asfalt, men jeg vil først og fremst anbefale den for ganske tekniske terrengløyper, forteller Johan Gran og avslutter:

– Det eneste minuset jeg kan komme på, er den klassiske snøringen. Jeg opplever at skoen mister litt stabilitet med vanlig snøring etter at jeg har løpt en stund.


SHOP HER:

LES MER:
 Tilbake

News Feed

Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

23 timer siden
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

2 dager siden
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

3 dager siden
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

3 dager siden
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

5 dager siden
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

5 dager siden
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

5 dager siden
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

5 dager siden
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

5 dager siden
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

08 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mote & trender

Det viktigste når du kjøper en dunjakke

08 oct 2019
Global_FW16_I4A1852_A4.png
Mote & trender

Jakken alle bør ha

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mote & trender

Minitest: Vi har prøvd nyheten Polar Ignite!

04 oct 2019
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

02 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Mote & trender

Sesongens beste høstjakker og parkas

02 oct 2019
Inomhusskor för damer
Mote & trender

Test: 6 hurtige innendørssko til damer

29 sep 2019
Test inomhusskor
Mote & trender

Test! Våre beste innendørssko til innebandy og håndball

29 sep 2019
löparjackor dam test
Mote & trender

Løpejakkene for kvinner som er best i test

25 sep 2019
Stay in place header
Mote & trender

Velg riktig sports-BH etter kroppsfasongen din

25 sep 2019
Adriana Lima Puma
Mote & trender

Topp 3 heteste treningstrendene akkurat nå

24 sep 2019
Löparjackor test herr
Mote & trender

Løpejakker for menn som er best i test!

24 sep 2019
craft springa i regn
Mote & trender

Slik skal du kle deg når du løper i regn, vind, snø og kulde

24 sep 2019
My shelter
Mote & trender

Test! Så bra er den nye regnjakken My Shelter fra Adidas

20 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Mote & trender

Nye Hövding 3 – sikrere, bedre og mer komfortabel

19 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka
Mote & trender

Dette trenger du når barna skal på høsttur

18 sep 2019
Salomon imagebild
Mote & trender

Alt du bør vite om terrengsko!

17 sep 2019
Reima regnkläder barn
Mote & trender

Regntøy til barn uten giftige stoffer – ja, takk!

16 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8
Mote & trender

Test! Asics Gel-Rocket 6 – en vinner innendørs!

10 sep 2019
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Mote & trender

Moteriktig i sett! Her er sesongens mest trendy treningsklær

05 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin
Mote & trender

Minitest: Treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Nike Joyride Run Flyknit
Mote & trender

Vi har testet Joyride Run Flyknit, den nye løpeskoen fra Nike

31 aug 2019
more news
Asics reflex

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

Når du løper om høsten og vinteren er det ikke bare klærne som er viktige. Du må også passe på at du er synlig, og det løser du enkelt med en refleks. Slik gjør du for å løpe trygt i mørket.

23 timer siden
Mote & trender
Tights med hög midja

Stor test av tights med høy midje

Er det noe vi elsker mer enn tights med høy midje? Her er sesongens beste modeller fra blant annet Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

2 dager siden
Mote & trender
reima vinter

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

Det er ikke alltid like lett å velge yttertøy til de små i henhold til de forskjellige årstidene. Når det begynner å bli kaldt ute, er det viktig å kle barnet på riktig måte for at det skal være morsomt å være ute – uten at kulda ødelegger.

3 dager siden
Mote & trender
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

12. oktober gikk Eliud Kipchoge inn i historien. Han ble nemlig den første i verden til å løpe et maraton under to timer – og han gjorde det i løpesko fra Nike.

3 dager siden
Mote & trender
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

Alle som elsker høsten og vinteren vet at ull- og superundertøy passer like bra i sofaen som i skibakken. Ull- og superundertøy er sesongens deiligste, varmeste og koseligste plagg, men hvordan skal de egentlig vaskes?

5 dager siden
Mote & trender
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

Det er på tide å kle deg riktig på føttene hvis du vil unngå å fryse. Her er støvlene du helst vil ha denne sesongen!

5 dager siden
Mote & trender
Heade trail

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

Sportamore sitt testpanel har prøvd terrengsko fra Nike, Salomon, Asics og Icebug. Her er terrengskoene for deg som ser etter maksimal komfort, stabilitet og feste!

5 dager siden
Mote & trender
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

Det kan være vanskelig å finne den riktige vinterdressen, men ingen grunn til bekymring! Vårt mini-testpanel hjelper deg. Her er vinterdressene som er best i test.

5 dager siden
Mote & trender
Svea Boots header

Test: 3 trendy støvler fra Svea

Høsten og vinterens heteste trend er støvler fra Svea. Her er tre modeller som gjør deg trendy, varm og komfortabel om vinteren!

5 dager siden
Mote & trender
Header_DAM.png

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

Så fort det blir kaldere ute behøver du bedre og varmere yttertøy for at du skal unngå å fryse. Er det på tide å skaffe en ny linerjakke? Vårt solide testpanel hjelper deg å finne riktig modell.

11 oct 2019
Mote & trender
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

En dunjakke er et klassisk ytterplagg som finnes i så og si hvert eneste hjem i de nordiske landene. Selv om detaljene varierer mellom modellene, har de et par ting til felles: de varmer, er fine og er lette å like. Her er tre jakketrender fra Reebok som du ikke vil gå glipp av.

11 oct 2019
Mote & trender
linerjackor herr

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

En linerjakke er et plagg som passer minst like bra som et mellomlag under en parkas som den gjør alene. Testpanelet til Sportamore har prøvd fire fine modeller i dun og syntet.

11 oct 2019
Mote & trender
Parkas

Best i test! Sesongens parkaser til ham

Kaldere temperaturer krever tykkere ytterplagg. Her er sesongens parkaser til menn som holder deg både fin og varm.

10 oct 2019
Mote & trender
trailskor herr

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

Ta utfordringen og løp i terreng! Her er våre beste terrengsko fra Salomon, Icebug, Nike og Adidas.

09 oct 2019
Mote & trender
The puffer jacket

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

Det er på tide å hente inspirasjon fra Korea og la de puffy dunjakkene varme nedover mot leggene. Her er jakketrenden som holder deg varm og trendy.

09 oct 2019
Mote & trender