Herr - Trailtest.jpg

Test: Sesongens beste terrengsko til herre!

Ta utfordringen og prøv terrengløping! Her er de beste terrengskoene våre fra Asics, Nike, New Balance, Saucony, Salming og Hoka One One.

For at du virkelig skal kunne nyte terrengløping, kreves det at terrengskoene dine presterer på topp. Nå har vårt løpeglade testpanel løpt i sesongens beste løpesko egnet for terrengløping. Scroll videre for å lese hvilken terrengsko som er best i test. 

Shoppinglysten? 

Test av: 

Herr - New Balance FreshFoam Hierro.jpg

Det beste med skoen: Designet og snøringen!

Sammendrag: Det er så og si umulig å ikke legge merke til designet på denne terrengskoen. FreshFoam Hierro Boa har en høy ankel, futuristisk snøring og sterke farger som gjør deg synlig fra flere kilometer.

– Mitt førsteinntrykk er at skoen ser helt sjuk ut, veldig futuristisk på en bra måte. Jeg vil gi full pott for designet, sier en testperson.  

Den høye ankelen er derimot et problem i starten, da den er vanskelig å få på. Når den først er på, er den imidlertid veldig behagelig.  

– Snøringen er fantastisk. Hvorfor har ikke alle sko denne løsningen? Jeg vil aldri knyte en sløyfe igjen, forteller en frelst testperson.  

Sålen på denne terrengskoen er høy, noe som i starten bidrar til en ustabil følelse. Den følelsen gir seg imidlertid så fort testpanelet er ute i skogen. Ute i løypa får den brede sålen alle røtter, steiner og ujevnheter til å forsvinne. 

– Det er som å løpe på jevn asfalt, bare i skogen! Den er veldig god. 

Grepet får også gode tilbakemeldinger fra testpanelet, til og med i vått terreng. Overdelen holder dessuten testpanelets føtter tørre, og etterpå kan skoene lett skylles av for å bli rene. Bra! Sist, men ikke minst, kan det nevnes at passformen er lett å justere takket være snøringen og at skoen ellers er true to size.  

Test av: 

Salming trail

Det beste med skoen: Ventilasjonsevnen, som gjør Trail 6 perfekt om sommeren. 

Sammendrag: Den fine overdelen på denne terrengskoen er det største plusset, da den gjør deg synlig i grønt terreng. Det er imidlertid ikke den eneste fordelen med terrengskoen fra Salming, hvis du spør testpanelet vårt.  

– På grunn av Trail 6 har Salming fått en del fulltreff. Designet er lekkert og det svenske flagget på pløsen er en liten, men kul detalj som gir meg en følelse av å være eliteutøver.

En annen fordel er kvaliteten. Trail 6 føles veldig robust, med forsterkninger foran på skoen. Testpanelet mener at du skal kunne treffe en stein med tærne, uten at skoen påvirkes av det (foten blir nok ikke like glad). 

– Grepet vil jeg beskrive som number one når det kommer til terreng. Her kommer Salming inn og baner veien. Denne har et mindre aggressivt mønster på sålen enn for eksempel Speedcross, sier en testperson.

Så langt har Salming helt klart overrasket, og det er heller ingen negative egenskaper testpanelet kan finne. Den er imidlertid litt tricky i størrelsen. 

– Jeg skulle gjerne hatt den litt strammere for å gi en mer smidig og kompakt følelse, forteller en testperson, som til tross for skostørrelse 47 opplevde Trail 6 som romslig.

Test av: 

nike pegasus herr

Det beste med skoen: Komforten. Hvis du liker den vanlige Pegasus-modellen fra Nike, kommer du også til å elske denne terrengskoen.  

Sammendrag: Følelsen av å løpe i Pegasus 36 Trail er omtrent den samme som å løpe i vanlige Pegasus-løpesko. Selvfølgelig liker testpanelet vårt det, som normalt sett gjennomfører alle sine maraton i nettopp Pegasus.

– Den er veldig behagelig å løpe i. Dempingen er bra og jeg liker at du får et godt grep, konstaterer en testperson allerede etter den første runden. 

Pegasus 36 Trail er en bra innstegssko for deg som vil teste terrengløping, men som kanskje ikke beveger deg ut i det røffeste terrenget. Piggene under er ydmyke sammenlignet med andre modeller.

– Skal du løpe i ekstreme terreng, vil du nok ha en grovere såle. Pegasus passer imidlertid perfekt i lysløyper eller lettere terrengløyper. 

Ellers kan man si at Pegasus er true to size, noe som er ganske uvanlig for å være Nike. Passformen er også normal, men akkurat som mange andre testsko, har Pegasus et litt bredt tåparti for at foten skal få plass til å utvide seg under anstrengelse.

– Sist, men ikke minst, jeg liker at den finnes i flere farger. Kult å se en løpesko for menn som har litt rosa i seg, det kan være vanskelig å finne. 

Test av: 

Herr - Saucony Peregrine 10.jpg

Det beste med skoen: Den lave droppen, som krever en del av løperen, men som på den andre siden gir deg en herlig løpefølelse!  

Sammendrag: Peregrine 10 er en allsidig terrengsko med veldig godt grep. Det første som slår testpanelet vårt, er at denne terrengskoen virkelig har vokst fra den forrige versjonen (som allerede da var en bra terrengsko).  

– Peregrine 10 oppleves som en stor, positiv overraskelse sammenlignet med tidligere modeller – bedre grep, passform og en solid såle som beskytter mot skarpe steiner, sier en testperson. 

En annen testperson legger imidlertid til at Saucony, til tross for oppdateringene, har beholdt det beste med modellen. 

– Jeg elsker at Saucony har beholdt droppen på 4 millimeter, mens alle andre merker har cirka 8. Jeg synes det forbedrer løpefølelsen!  

Det eneste minuset er at den grove sålen ikke presterer så bra på strekninger på vei til skogen, som for eksempel på asfalt. Der oppleves den som litt klumpete. 

– Jeg opplever den som veldig responsiv, den gir god energi, sier en testperson.  

Samtidig går ikke dempingen i terrengskoen fra Saucony utover andre egenskaper. Responsiv energi og myk demping er et kunststykke i seg selv, som gjør at Peregrine 10 fortjener den gode helhetsvurderingen. 

Test av: 

asics gel trailsko

Det beste med skoen: Membranen i Gore-Tex som gjør denne terrengskoen 100% vanntett. 

Sammendrag: Som vanlig kan du alltid regne med Asics når det gjelder skoproduksjon – løpesko så vel som terrengsko. Testpanelet tvilte litt når de første så produktbildet, men forelsket seg i modellen så fort de pakket den opp av skoesken.

– Jeg liker denne skoen kjempemye! Hovedsakelig fordi den sitter så bra på, men også fordi den har myk polstring som gjør det behagelig for foten, sier en fornøyd testperson.

Denne terrengskoen fra Asics er ikke den mykeste når det gjelder demping, men den er betydelig mer dempet enn den ser ut til å være. 

– Den er ekstremt stødig, nesten som tursko i løpeformat.

Ellers er det grepet som imponerer mest. Utenom hvis du løper over en våt og dermed isbelagt steinrøys, er dette perfeksjon hva gjelder feste.

– Den er faktisk så deilig at jeg bruker skoen når jeg løper på vanlige stier, men også under korte turer på asfalt. Skoen fungerer også der, noe jeg virkelig ikke kan si om alle terrengsko. 

Test av: 

hoka one one trail

Det beste med skoen: Som vanlig er Hoka One One bra på det meste, og til og med de lave vurderingene er høye i forhold til mange andre modeller. Det sier ganske mye.

Sammendrag: Denne raske terrengskoen er konstruert for konkurranser i terreng, noe som er tydelig i og med det raske designet, som er det aller første testpanelet faller for. 

– Utseendemessig er dette den fineste skoen jeg har sett. Jeg elsker den blå-gule fargen.

M Torrent fra Hoka One One er true to size, og det er derfor lett å bestille riktig størrelse. 

– Den eneste ulempen er at jeg måtte bruke litt mer tid enn jeg pleier på snøringen. Når jeg til slutt fikk det til, satt skoen perfekt på. Det er også mye plass på de stedene det er behov for det. 

Denne terrengskoen er noe så uvanlig som en konkurransesko med mye demping. I dette tilfellet kommer det vel ikke som en overraskelse at Hoka One One lykkes med det umulige, det vil si at deres løpesko besitter de to egenskapene. Likevel var det en positiv overraskelse for testpersonene. 

– Alt i alt er denne skoen lett å løpe i samt at det er passe mengde demping som i tillegg er god. Grepet i skoen er dessuten fantastisk! 

Testpersonene satte M Torrent på prøve på asfalt, ned en skibakke og midt i skogen, uten hverken sti eller lysløype i sikte. Til tross for testpanelets harde innsats, klarte de ikke å knekke terrengskoen, som gjennomgående er stabil, gir godt grep, beskytter mot steiner og ventilerer på topp.

SHOP HER: 

LES MER: 

 Tilbake

News Feed

Test ryggsäck barn.png
Mote & trender

Best i test: Ryggsekk til barn 2020

1 dag siden
Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

2 dager siden
Nike löparskor test
Mote & trender

Løpeskoene fra Nike som er best i test

2 dager siden
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Mote & trender

14 must-haves til skolestart

4 dager siden
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Mote & trender

Test! De beste klærne og skoene fra Nike til herre

4 dager siden
Nike träningskläder
Mote & trender

Best i test! Favoritter fra Nike til henne

5 dager siden
Reebok Nano X
Mote & trender

Nå er Reebok Nano X her i nye farger

31 jul 2020
Test sport-bh.png
Mote & trender

Best i test! Sports-BH'er 2020

29 jul 2020
Test Birkenstock
Mote & trender

Hvilke sandaler fra Birkenstock er best i test?

28 jul 2020
Skolstart Hummel
Mote & trender

Sjekkliste før skolestart

27 jul 2020
Clifton 7
Mote & trender

Test: Så bra er nyheten Clifton 7 fra Hoka One One

27 jul 2020
Test Better Bodies tights
Mote & trender

3 treningstights fra Better Bodies som er best i test

27 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27
Mote & trender

Test! Så bra er Asics Gel-Kayano 27

27 jul 2020
Nike barnsko
Mote & trender

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

26 jul 2020
Hoka One One Clifotn
Mote & trender

Endelig! Her er Hoka One One Clifton 7

22 jul 2020
Axion tennis
Mote & trender

Axions nye kolleksjon for tennis og padel

20 jul 2020
didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

14 jul 2020
adidas
Mote & trender

Guide: Finn riktige løpesko fra Adidas

13 jul 2020
Test löparskor dam
Mote & trender

STOR test! De beste løpeskoene til dame i 2020

12 jul 2020
Test_loparskorherr_2020.png
Mote & trender

9 løpesko til herre som er best i test 2020

10 jul 2020
Saucony Triumph 18
Mote & trender

Derfor bør du løpe i den nye Saucony Triumph 18

08 jul 2020
jenny freed
Mote & trender

Eksperten tipser: Husk dette når du kjøper en ny sports-BH

07 jul 2020
Asics GEL-Kayano 27
Mote & trender

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova
Mote & trender

Test: Adidas Supernova til dame og herre

26 jun 2020
charlotte och pär header
Mote & trender

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

23 jun 2020
Adidas supernova header
Mote & trender

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

22 jun 2020
sandaler header
Mote & trender

Test: Trendy sandaler til dame 2020

18 jun 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Trendy sandaler til herre som er best i test

18 jun 2020
Test bikini
Mote & trender

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

15 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

14 jun 2020
Sommarrea dam
Mote & trender

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea herr
Mote & trender

Til ham: Gjør et kupp på klær, sko og utstyr på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea barn
Mote & trender

De beste kuppene til barn på sommersalget vårt

14 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Kan jeg vaske sandalene mine i vaskemaskinen?

10 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Sesongens sandaltrender fra Birkenstock

10 jun 2020
daddräkt simning
Mote & trender

Test: Badedrakter til konkurransesvømming og trening

09 jun 2020
ub primeblue
Mote & trender

Her er Adidas Ultraboost i resirkulert plast!

08 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Stor test av treningstopper

07 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpetopper til herre 2020

07 jun 2020
more news
Test ryggsäck barn.png

Best i test: Ryggsekk til barn 2020

Det kan være lettere sagt enn gjort å finne riktig ryggsekk til barnet ditt. La minipanelet vårt hjelpe deg. De har testet noen av sesongens nyeste barnesekker!

1 dag siden
Mote & trender
Header.jpg

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

Det er viktig å velge en bra sykkelhjelm. I denne testen har vi prøvd flere modellers justerbarhet, komfort, ventilasjon og design.

2 dager siden
Mote & trender
Nike löparskor test

Løpeskoene fra Nike som er best i test

Tre løpesko som alle har fått toppscore fra det dedikerte løpepanelet – her er de beste løpeskoene fra Nike!

2 dager siden
Mote & trender
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg

14 must-haves til skolestart

Sommerferien går mot slutten og et nytt semester er rett rundt hjørnet. Pass på at barnet er klar til skolestart. Her er favorittene våre akkurat nå.

4 dager siden
Mote & trender
Header Nike-favoriter HERR.jpg

Test! De beste klærne og skoene fra Nike til herre

Treningsklær og sko fra Nike er veldig populære takket være det store utvalget, det stilige designet og den gode kvaliteten. Vi lot vårt mannlige testpanel trene i treningsbukser, sko og andre treningsklær fra Nike. Her er resultatet!

4 dager siden
Mote & trender
Nike träningskläder

Best i test! Favoritter fra Nike til henne

De beste treningsskoene, tightsen som får toppscore og løpetoppen som sitter som en drøm! Her er det beste fra Nike – ifølge vårt kvinnelige testpanel!

5 dager siden
Mote & trender
Reebok Nano X

Nå er Reebok Nano X her i nye farger

Den tiende versjonen av Reeboks mest populære treningssko Nano beskrives som den beste hittil. Nå er Nano X her i nye farger!

31 jul 2020
Mote & trender
Test sport-bh.png

Best i test! Sports-BH'er 2020

Til store og små bryster, med eller uten justerbare stropper og knepping. Les alt om sesongens sports-BH'er som er best i test.

29 jul 2020
Mote & trender
Test Birkenstock

Hvilke sandaler fra Birkenstock er best i test?

Det er på høy tid å teste favorittsandalene fra Birkenstock. Testpanelet vårt har prøvd de tre mest populære Arizona-modellene – her er sandalen som er best i test!

28 jul 2020
Mote & trender
Skolstart Hummel

Sjekkliste før skolestart

Sommerferien går mot slutten og skolestart nærmer seg med stormskritt. Her er listen over alt barna trenger i garderoben, i tillegg til vanlige klær og sko, før det nye skoleåret starter. Skriv ut og kryss av.

27 jul 2020
Mote & trender
Clifton 7

Test: Så bra er nyheten Clifton 7 fra Hoka One One

"For en sprett", utbryter en testperson. Nyheten Clifton 7 fra Hoka One One blir fort en favoritt blant både mannlige og kvinnelige løpere. Les testen, så forstår du hvorfor!

27 jul 2020
Mote & trender
Test Better Bodies tights

3 treningstights fra Better Bodies som er best i test

En treningstights skal følge kroppen, være komfortabel på og fremfor alt være squatvennlig. Vi setter sesongens favoritter fra Better Bodies på prøve.

27 jul 2020
Mote & trender
Asics Gel-Kayano 27

Test! Så bra er Asics Gel-Kayano 27

Asics populære, stabile løpesko har kommet i en ny utgave. Vi har testet Gel-Kayano 27!

27 jul 2020
Mote & trender
Nike barnsko

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

Lett å ta av og på, utrolig komfortabel og nesten umulig å tråkke i stykker – her er alle barns drømmesko fra Nike!

26 jul 2020
Mote & trender
Hoka One One Clifotn

Endelig! Her er Hoka One One Clifton 7

Enda bedre, enda lettere. Nå lanseres den bestselgende løpeskoen Clifton fra Hoka One One i en oppdatert versjon.

22 jul 2020
Mote & trender