Heade trail

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

Sportamore sitt testpanel har prøvd terrengsko fra Nike, Salomon, Asics og Icebug. Her er terrengskoene for deg som ser etter maksimal komfort, stabilitet og feste!

Hvis du er nybegynner når det kommer til terrengløping, bør du mest sannsynlig se litt ekstra på Salomon Speedcross eller Air Zoom Pegasus fra Nike. Hvis du heller er en dreven terrengløper, så er du og føttene dine kanskje modne nok for å prøve Rover BUGrip fra Icebug. Sportamore sitt testpanel har vurdert fem ulike terrengsko, og sett på alt fra designet til festet og stabiliteten. Her er meningene deres: 

For den rutinerte

NO_icebug_dam.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 2 065 kroner.

Størrelse og passform: Rover BUGrip fra den rutinerte produsenten av terrengsko, Icebug, er true to size og har en normal passform. Kjøp den størrelsen du pleier å bruke. 

Feste: Det er tydelig at Icebug vet hva de driver med når det gjelder terrengsko. Rover BUGRrip får et godt grep på glatter røtter, våte steiner og i søle, helt uten noen problemer.

Stabilitet: Dette er ikke den mest stabile terrengskoen i testen, så nybegynnere bør se etter en modell med enda mer stabilitet. Hvis du allerede er vant til å løpe i terreng, så er stabiliteten mer enn bra nok. 

Demping: Terrengskoen fra Icebug har ikke for mye demping, det er omtrent så mye demping som terrengsko pleier å ha.

Kort oppsummert: Dette er et utmerket valg for deg som vil ha en pålitelig terrengsko som gir feste i all slags vær, samt holder føttene dine tørre hvis det regner. Rover BUGrip har en utside med membran i Gore-Tex, noe som betyr at den er helt vanntett.  

Testerne sier: "Hurtigsnøringen er en detalj som jeg virkelig liker, som i tillegg fungerer kjempebra! Den bidro til et jevnt trykk over hele foten, samtidig som det er lett å spenne og løsne skoen."


Den myke GEL-dempingen fra Asics i terrengformat

NO_Asics_dam.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 595 kroner.

Størrelse og passform: Terrengskoen fra Asics er liten i størrelsen, så det kan helt klart være lurt å kjøpe en størrelse større enn du normalt bruker.  

Feste: På undersiden av skoen har GEL-FujiTrabuco blitt utstyrt med harde hæler som peker i ulike retninger for å gi best mulig grep. Det fungerer også, ifølge testpanelet!

Stabilitet: Sammen med demping er stabilitet en spesialitet ved Asics, uansett om det handler om vanlige løpesko eller terrengsko. GEL-FujiTrabuco er et bra valg for deg som er nybegynner, det takket være et robust design.  

Demping: Dempingen er som sagt en av spesialitetene til Asics, og denne terrengskoen er utstyrt med den samme GEL-dempingen som vanlige løpesko fra Asics har. Veldig komfortabelt!  

Kort oppsummert: Dette er skoen for deg som allerede liker løpesko fra Asics og har lært deg til å like stabiliteten og den gode dempingen fra merket. Det er også nevneverdig at GEL-FujiTrabuco har membran i Gore-Tex og dermed er modellen helt vanntett.  

Testerne sier: "Dette er en litt hardere og mer robust terrengsko. Du føler deg trygg når du løper i skogen, nettopp fordi festet er så bra. Det er heller ikke noe problem å løpe med disse skoene når det regner. Du kan enkelt komme deg over hindringer som røtter, greiner og steiner, nettopp siden festet er så bra!".

 

It just makes Sense

NO_Salomon_dam.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 395 kroner.

Størrelse og passform: Hvis du har løpt i terrengsko fra Salomon før, så vet du helt sikkert at de ofte er veldig små størrelsesmessig. Du behøver derfor ikke være redd for å bestille en størrelse større enn du bruker til vanlig.

Feste: Grepet i sålen er veldig bra, sier testerne, uansett om det er vått eller ikke. 

Stabilitet: Stabiliteten er også bra, noe som betyr at dette er en terrengsko som passer i ganske tekniske løyper. 

Demping: Dette er den minst dempede modellen i testen. Når du løper terreng er underlaget som oftest mykt nok til at du ikke behøver spesielt mye demping, men hvis du bor en bit fra den nærmeste skogen, kan det være lurt å ta sykkelen bort. Det er ikke så veldig deilig å løpe på asfalt med Sense Escape.

Kort oppsummert: Dette er et bra valg for deg som ser etter en stabil terrengsko. Kanskje du er vant til å vrikke føttene med jevne mellomrom, eller kanskje du er nybegynner og trenger en bra innstegssko. Sense Escape har ellers et utmerket grep og det eneste som savnes, er litt demping.  

Testerne sier: "Det beste med skoen er materialet i sålen, som faktisk gir et utrolig bra grep på alle mulige underlag. Man føler seg derfor veldig trygg i Sense Escape. Sålen virker ganske hard, noe som betyr at jeg ikke akkurat vil sammenligne den med 'vanlige' løpesko. Underlaget i terrenget er ofte mykere, noe som betyr at den harde sålen faktisk er veldig deilig og gir bra stabilitet."

 

Fineste terrengskoen i testen!

NO_Nike_dam.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 395 kroner.

Størrelse & passform: Denne terrengskoen fra Nike er også liten i størrelsen. Hvis det verste du vet er når det strammer rundt foten, bør du definitivt gå opp en størrelse.  

Feste: Den tydeligste forskjellen mellom terrengskoen fra Nike og de øvrige modellene i testen, er at modellen fra Nike har mye mindre mønsterdybde i yttersålen. Det betyr at den er litt dårligere når du løper i søle, men på alle andre underlag er den veldig pålitelig. 

Stabilitet: Stabiliteten i denne modellen fra Nike er bra, men ingenting utenom det vanlige når det gjelder terrengsko. 

Demping: Dempingen er det mest oppsiktsvekkende med denne skoen, som er nesten like ordentlig som ved vanlige løpesko. Ikke engang asfalt oppleves som et problem! 

Kort oppsummert: Hvis du er vant til å løpe i vanlige løpesko fra Nike, så kommer denne terrengskoen til å passe deg som hånden i hansken! For deg som bor et lite stykke fra nærmeste terrengløype, er Zoom Pegasus 36 Trail også perfekt – nettopp siden du kan løpe på asfalt med den, uten å få vondt. Det eneste minuset som testerne kan komme på, er at overdelen er i tynn mesh, noe som selvfølgelig innebærer at den ikke på noen som helst måte er vanntett. 

Testerne sier: "Så utrolig deilige sko! Dempingen opplever jeg akkurat som vanlige Pegasus.modeller fra Nike. Som en tidligere Pegasus-fan, er jo denne skoen helt perfekt." 

 

Et veldig sikkert valg

NO_Salomon_dam_2.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 585 kroner.

Størrelse & passform: Salomon er som sagt alltid små størrelsesmessig. Det anbefales derfor at du kjøper en størrelse større enn du bruker til vanlig. 

Feste: Festet i Salomon Speedcross er veldig bra. Det merkes at dette er den femte versjonen av den samme skomodellen, og at Salomon har brukt mye tid på å forbedre prestasjonen ved Speedcross.

Stabilitet: Dette er en bra modell for deg som er nybegynner og ser etter en trygg og sikker innstegssko til terrengløping. Speedcross er utstyrt med det du trenger før du har trent opp føttene for det ujevne underlaget. 

Demping: Dette er en veldig dempet terrengsko som er så myk at det faktisk går an å løpe korte strekninger på asfalt i den, uten at du må bremse ned farten.

Kort oppsummert: Speedcross er en av de mest populære terrengskoene i sortimentet, og testerne skjønner hvorfor. Med maksimal demping og god stabilitet, er dette en terrengsko som er perfekt for deg som vil ha en smertefri løpetur. Speedcross får også et ekstra plusspoeng for den smarte løsningen for hurtigsnøring. Her kan ingen sløyfer feste seg i vegetasjonen mens du løper! 

Testerne sier: "Det føles ut som at skoen former seg mykt rundt foten, hovedsakelig når du løper slik at du kommer mer opp på tærne. Da bøyer liksom det fremre partiet seg, på den samme måten som føttene bøyer seg. Utrolig deilig!

LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Alpint trend skidkläder
Mote & trender

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

19 timer siden
Salomon Speedcross 5 GTX
Mote & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

2 dager siden
HEADER vinterkängor.jpg
Mote & trender

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

3 dager siden
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mote & trender

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

4 dager siden
Vinterns varmaste vinterjackor
Mote & trender

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

08 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mote & trender

Alt du bør vite om vinterløpesko

06 nov 2019
Vintertights header
Mote & trender

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

03 nov 2019
Header padelskor
Mote & trender

Test: De beste padelskoene for ham

29 oct 2019
winterized header
Mote & trender

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mote & trender

Skal jeg løpe i underklær?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for menn

27 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

26 oct 2019
HEADER.jpg
Mote & trender

Best i test! Superundertøy

25 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mote & trender

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

24 oct 2019
viking-sled.jpg
Mote & trender

Hvilke vintersko bør barnet mitt bruke?

24 oct 2019
header-2.jpg
Mote & trender

STOR TEST: Varmt ullundertøy

23 oct 2019
testbild vinterjackor med pälskrage
Mote & trender

Best i test! Vinterjakker med pelskrage

23 oct 2019
Heade boots kids
Mote & trender

Best i test: Vinterstøvler og sko til barn

21 oct 2019
Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

18 oct 2019
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

16 oct 2019
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

16 oct 2019
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

16 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

14 oct 2019
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

13 oct 2019
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

13 oct 2019
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

13 oct 2019
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

08 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mote & trender

Det viktigste når du kjøper en dunjakke

08 oct 2019
paul tunn dunjacka
Mote & trender

Jakken alle bør ha

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mote & trender

Minitest: Vi har prøvd nyheten Polar Ignite!

04 oct 2019
more news
Alpint trend skidkläder

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

Silhuett og bærekraft er i fokus når vi snakker om trender i bakken. Her er tipsene som gir deg noen ekstra motepoeng – enten du kjører i bakken eller offpist.

19 timer siden
Mote & trender
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

Da du ikke trodde Speedcross 5 fra Salomon kunne bli noe bedre, lanserte de den populære terrengskoen med en helt vanntett membran. Hvor bra?

2 dager siden
Mote & trender
HEADER vinterkängor.jpg

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

Det beste du kan gjøre for å holde føttene varme under de kaldeste månedene, er å bruke tykke støvler. Testpanelet vårt har trasket rundt i sesongens mest populære modeller for ham og henne!

3 dager siden
Mote & trender
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

Elevenate ble dannet i 2010 og har siden den gang vært en skjult skatt på vintersportsmarkedet. Nå finner du merket hos oss, bli med videre og bli kjent med dem!

4 dager siden
Mote & trender
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

Brrr, nå merker man virkelig at det nærmer seg vinter! Derfor satte testpanelet vårt 11 vinterjakker på prøve. Her er sesongens beste modeller for kvinner og menn.

08 nov 2019
Mote & trender
Icebug vinterlöpning header

Alt du bør vite om vinterløpesko

Når skal du bruke piggsko og når holder det med en vanlig gummisåle? Ekspertene fra Icebug vet hvordan du skal takle vinterveiene!

06 nov 2019
Mote & trender
Vintertights header

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

Ikke legg løpingen på is bare fordi det er kaldt ute! Testpanelet vårt har løpt i ni tights som er perfekte for vinterløping når temperaturen er rundt null.

05 nov 2019
Mote & trender
Kari Traa underställ header

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

Kari Traa er virkelig eksperter på ull- og superundertøy. Det norske merket lager longs og trøyer av høy kvalitet i både syntet, ull og ullblanding. Vi har testet flere av modellene, og her er de beste.

03 nov 2019
Mote & trender
Header padelskor

Test: De beste padelskoene for ham

Padel vokser i popularitet og er en rask og morsom sport som passer for mange. Det er derimot viktig med riktige sko når du spiller padel, da vil du nemlig presterer bedre, reduserer risikoen for skader og i tillegg ha det ekstra moro! Testpanelet vårt har testet flere padelsko – her er resultatet.

29 oct 2019
Mote & trender
winterized header

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

Løper du langdistanse, korte runder i lunsjen eller trener du deg opp til et løp? Det finnes en skomodell for alle og enhver, og til all slags løping. Finn dine nye løpesko blant sesongens heteste modeller.

28 oct 2019
Mote & trender
Craft running aw 19

Skal jeg løpe i underklær?

Kan, bør eller skal jeg bruke underklær når jeg løper? Det er mange modeller å velge mellom, materialene er forskjellige og de passer til ulike treningsformer. Malin Caron på Craft forklarer.

28 oct 2019
Mote & trender
ENG_M.png

Best i test: Vinterløpesko for menn

Aldri mer Bambi på isen! Her er vinterløpeskoene for menn som holder deg varm, tørr og oppreist når du løper om vinteren.

27 oct 2019
Mote & trender
Header vinterlöparskor

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

Vil du løpe rundt i snø og sludd med løpesko som egner seg om våren og sommeren? Nei, takk! Testpanelet vårt har løpt i vinterløpesko fra blant annet Icebug, Nike, Asics og Adidas. Her er resultatet!

26 oct 2019
Mote & trender
HEADER.jpg

Best i test! Superundertøy

Underklær er kanskje den viktigste delen av vinterantrekket ditt, uansett om du skal suse frem i langrennsløypa eller ta en løpetur over stokk og stein. Vi har testet superundertøy – her er de beste plaggene!

25 oct 2019
Mote & trender
Pulseboost Winterized

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

Adidas Pulseboost er løpeskoen som takler raske sideforflytninger bedre enn noen andre løpesko. Nå er den her i en helt ny variant! Her er Pulseboost Winterized.

24 oct 2019
Mote & trender