Heade trail

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

Sportamore sitt testpanel har prøvd terrengsko fra Nike, Salomon, Asics og Icebug. Her er terrengskoene for deg som ser etter maksimal komfort, stabilitet og feste!

Hvis du er nybegynner når det kommer til terrengløping, bør du mest sannsynlig se litt ekstra på Salomon Speedcross eller Air Zoom Pegasus fra Nike. Hvis du heller er en dreven terrengløper, så er du og føttene dine kanskje modne nok for å prøve Rover BUGrip fra Icebug. Sportamore sitt testpanel har vurdert fem ulike terrengsko, og sett på alt fra designet til festet og stabiliteten. Her er meningene deres: 

For den rutinerte

NO_icebug_dam.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 2 065 kroner.

Størrelse og passform: Rover BUGrip fra den rutinerte produsenten av terrengsko, Icebug, er true to size og har en normal passform. Kjøp den størrelsen du pleier å bruke. 

Feste: Det er tydelig at Icebug vet hva de driver med når det gjelder terrengsko. Rover BUGRrip får et godt grep på glatter røtter, våte steiner og i søle, helt uten noen problemer.

Stabilitet: Dette er ikke den mest stabile terrengskoen i testen, så nybegynnere bør se etter en modell med enda mer stabilitet. Hvis du allerede er vant til å løpe i terreng, så er stabiliteten mer enn bra nok. 

Demping: Terrengskoen fra Icebug har ikke for mye demping, det er omtrent så mye demping som terrengsko pleier å ha.

Kort oppsummert: Dette er et utmerket valg for deg som vil ha en pålitelig terrengsko som gir feste i all slags vær, samt holder føttene dine tørre hvis det regner. Rover BUGrip har en utside med membran i Gore-Tex, noe som betyr at den er helt vanntett.  

Testerne sier: "Hurtigsnøringen er en detalj som jeg virkelig liker, som i tillegg fungerer kjempebra! Den bidro til et jevnt trykk over hele foten, samtidig som det er lett å spenne og løsne skoen."


Den myke GEL-dempingen fra Asics i terrengformat

NO_Asics_dam.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 595 kroner.

Størrelse og passform: Terrengskoen fra Asics er liten i størrelsen, så det kan helt klart være lurt å kjøpe en størrelse større enn du normalt bruker.  

Feste: På undersiden av skoen har GEL-FujiTrabuco blitt utstyrt med harde hæler som peker i ulike retninger for å gi best mulig grep. Det fungerer også, ifølge testpanelet!

Stabilitet: Sammen med demping er stabilitet en spesialitet ved Asics, uansett om det handler om vanlige løpesko eller terrengsko. GEL-FujiTrabuco er et bra valg for deg som er nybegynner, det takket være et robust design.  

Demping: Dempingen er som sagt en av spesialitetene til Asics, og denne terrengskoen er utstyrt med den samme GEL-dempingen som vanlige løpesko fra Asics har. Veldig komfortabelt!  

Kort oppsummert: Dette er skoen for deg som allerede liker løpesko fra Asics og har lært deg til å like stabiliteten og den gode dempingen fra merket. Det er også nevneverdig at GEL-FujiTrabuco har membran i Gore-Tex og dermed er modellen helt vanntett.  

Testerne sier: "Dette er en litt hardere og mer robust terrengsko. Du føler deg trygg når du løper i skogen, nettopp fordi festet er så bra. Det er heller ikke noe problem å løpe med disse skoene når det regner. Du kan enkelt komme deg over hindringer som røtter, greiner og steiner, nettopp siden festet er så bra!".

 

It just makes Sense

NO_Salomon_dam.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 395 kroner.

Størrelse og passform: Hvis du har løpt i terrengsko fra Salomon før, så vet du helt sikkert at de ofte er veldig små størrelsesmessig. Du behøver derfor ikke være redd for å bestille en størrelse større enn du bruker til vanlig.

Feste: Grepet i sålen er veldig bra, sier testerne, uansett om det er vått eller ikke. 

Stabilitet: Stabiliteten er også bra, noe som betyr at dette er en terrengsko som passer i ganske tekniske løyper. 

Demping: Dette er den minst dempede modellen i testen. Når du løper terreng er underlaget som oftest mykt nok til at du ikke behøver spesielt mye demping, men hvis du bor en bit fra den nærmeste skogen, kan det være lurt å ta sykkelen bort. Det er ikke så veldig deilig å løpe på asfalt med Sense Escape.

Kort oppsummert: Dette er et bra valg for deg som ser etter en stabil terrengsko. Kanskje du er vant til å vrikke føttene med jevne mellomrom, eller kanskje du er nybegynner og trenger en bra innstegssko. Sense Escape har ellers et utmerket grep og det eneste som savnes, er litt demping.  

Testerne sier: "Det beste med skoen er materialet i sålen, som faktisk gir et utrolig bra grep på alle mulige underlag. Man føler seg derfor veldig trygg i Sense Escape. Sålen virker ganske hard, noe som betyr at jeg ikke akkurat vil sammenligne den med 'vanlige' løpesko. Underlaget i terrenget er ofte mykere, noe som betyr at den harde sålen faktisk er veldig deilig og gir bra stabilitet."

 

Fineste terrengskoen i testen!

NO_Nike_dam.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 395 kroner.

Størrelse & passform: Denne terrengskoen fra Nike er også liten i størrelsen. Hvis det verste du vet er når det strammer rundt foten, bør du definitivt gå opp en størrelse.  

Feste: Den tydeligste forskjellen mellom terrengskoen fra Nike og de øvrige modellene i testen, er at modellen fra Nike har mye mindre mønsterdybde i yttersålen. Det betyr at den er litt dårligere når du løper i søle, men på alle andre underlag er den veldig pålitelig. 

Stabilitet: Stabiliteten i denne modellen fra Nike er bra, men ingenting utenom det vanlige når det gjelder terrengsko. 

Demping: Dempingen er det mest oppsiktsvekkende med denne skoen, som er nesten like ordentlig som ved vanlige løpesko. Ikke engang asfalt oppleves som et problem! 

Kort oppsummert: Hvis du er vant til å løpe i vanlige løpesko fra Nike, så kommer denne terrengskoen til å passe deg som hånden i hansken! For deg som bor et lite stykke fra nærmeste terrengløype, er Zoom Pegasus 36 Trail også perfekt – nettopp siden du kan løpe på asfalt med den, uten å få vondt. Det eneste minuset som testerne kan komme på, er at overdelen er i tynn mesh, noe som selvfølgelig innebærer at den ikke på noen som helst måte er vanntett. 

Testerne sier: "Så utrolig deilige sko! Dempingen opplever jeg akkurat som vanlige Pegasus.modeller fra Nike. Som en tidligere Pegasus-fan, er jo denne skoen helt perfekt." 

 

Et veldig sikkert valg

NO_Salomon_dam_2.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 585 kroner.

Størrelse & passform: Salomon er som sagt alltid små størrelsesmessig. Det anbefales derfor at du kjøper en størrelse større enn du bruker til vanlig. 

Feste: Festet i Salomon Speedcross er veldig bra. Det merkes at dette er den femte versjonen av den samme skomodellen, og at Salomon har brukt mye tid på å forbedre prestasjonen ved Speedcross.

Stabilitet: Dette er en bra modell for deg som er nybegynner og ser etter en trygg og sikker innstegssko til terrengløping. Speedcross er utstyrt med det du trenger før du har trent opp føttene for det ujevne underlaget. 

Demping: Dette er en veldig dempet terrengsko som er så myk at det faktisk går an å løpe korte strekninger på asfalt i den, uten at du må bremse ned farten.

Kort oppsummert: Speedcross er en av de mest populære terrengskoene i sortimentet, og testerne skjønner hvorfor. Med maksimal demping og god stabilitet, er dette en terrengsko som er perfekt for deg som vil ha en smertefri løpetur. Speedcross får også et ekstra plusspoeng for den smarte løsningen for hurtigsnøring. Her kan ingen sløyfer feste seg i vegetasjonen mens du løper! 

Testerne sier: "Det føles ut som at skoen former seg mykt rundt foten, hovedsakelig når du løper slik at du kommer mer opp på tærne. Da bøyer liksom det fremre partiet seg, på den samme måten som føttene bøyer seg. Utrolig deilig!

LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

kompressionsstrumpor
Mote & trender

Derfor bør du løpe i kompresjonsstrømper

1 dag siden
Tvätta träningsskor
Mote & trender

Slik vasker du treningsskoene dine på best mulig måte

1 dag siden
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg
Mote & trender

Revolusjonerende sports-BH fra Nike: Swoosh One Piece Pad

2 dager siden
Test av träningsskor för damer
Mote & trender

Test av årets beste treningssko til dame

5 dager siden
Träningsskor test header
Mote & trender

Test! Årets beste treningssko til herre

5 dager siden
Header.png
Mote & trender

Test: Treningstightsen du bare må ha

5 dager siden
Guide 13 header Saucony
Mote & trender

Guide til Sauconys nye stabile løpesko

14 jan 2020
Header.png
Mote & trender

Test: Årets beste treningsvesker

11 jan 2020
frontier header
Mote & trender

Sjekk ut Frontier, vårt nye herremerke

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN
Mote & trender

Nyhet: Kombiner fint og komfortabelt med myke sett fra Noun!

09 jan 2020
petite pirouette rosa
Mote & trender

Nytt merke for danseglade barn: Petite Pirouette

07 jan 2020
Tvätta träningskläder
Mote & trender

Vask riktig, og treningsklærne dine vil holde lengre

04 jan 2020
nike superrep header
Mote & trender

Toppscore for Nikes nye treningssko SuperRep

03 jan 2020
Asics löparskor 2020
Mote & trender

5 løpesko du ikke kan gå glipp av i 2020

29 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header
Mote & trender

Test: Så bra er nyheten Adidas Ultraboost 20!

27 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights
Mote & trender

Test! Årets topp 10 beste tights

25 dec 2019
Nike Metcon
Mote & trender

Guide: Finn riktig treningssko fra Nike

18 dec 2019
Handskar barn
Mote & trender

Guide: Finn de riktige hanskene til barnet ditt

17 dec 2019
Eva sjöholm header
Mote & trender

Treningstrender 2020: Slik kommer vi til å trene neste år

17 dec 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Vi tester: de beste skijakkene til menn

13 dec 2019
ENG_W.png
Mote & trender

Test av sesongens beste skijakker til henne

13 dec 2019
Icebug kängor och skor
Mote & trender

Gå trygt i piggsko fra Icebug

10 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mote & trender

Stor test: Trygge vintersko med pigger

10 dec 2019
test tofflor header
Mote & trender

Test: Tøfler til dame og herre

06 dec 2019
ENG_W.png
Mote & trender

Våre pulsklokker som er kåret best i test!

06 dec 2019
header julbild
Mote & trender

Sportamores julegavetips til hele familien

06 dec 2019
Nike See my style
Mote & trender

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug
Mote & trender

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

03 dec 2019
header icebug
Mote & trender

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

01 dec 2019
ryggskydd
Mote & trender

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

30 nov 2019
skidhandskar test header
Mote & trender

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

28 nov 2019
icebug
Mote & trender

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

27 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mote & trender

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

27 nov 2019
Header reflexplagg
Mote & trender

TEST! 9 refleksplagg til løping

24 nov 2019
Skidjacka
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skijakke

23 nov 2019
underställ kari traa
Mote & trender

De 8 beste Black Friday-kuppene

21 nov 2019
Babolat
Mote & trender

Våre 7 beste Black Friday-kupp for ham

21 nov 2019
Nike Metcon 5
Mote & trender

7 svarte tilbud på Black Friday

21 nov 2019
garmin forerunner
Mote & trender

8 superkupp på Black Friday

21 nov 2019
Black Friday
Mote & trender

Black Friday – årets største shoppingfest!

21 nov 2019
more news
kompressionsstrumpor

Derfor bør du løpe i kompresjonsstrømper

De fleste elsker kompresjonsklær – men vet du egentlig hvordan kompresjon fungerer? Vi forklarer teknikken bak de ekstra tettsittende tightsene og de smarte strømpene som forbedrer prestasjonen din.

1 dag siden
Mote & trender
Tvätta träningsskor

Slik vasker du treningsskoene dine på best mulig måte

Det er kjempeviktig at du lufter treningsskoene dine etter en svett treningsøkt, men det er langt fra alt du bør gjøre for å forlenge levetiden til skoene. Her er de beste tipsene fra eksperten!

1 dag siden
Mote & trender
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Revolusjonerende sports-BH fra Nike: Swoosh One Piece Pad

Det finnes en mengde forskjellige sports-BH'er avhengig av hva du og kroppen din trenger, men noen modeller er ekstra populære. En av dem er Nike Swoosh Sports Bra. Nå har den fått en innovativ oppgradering du ikke kan gå glipp av!

2 dager siden
Mote & trender
Test av träningsskor för damer

Test av årets beste treningssko til dame

Er du nysgjerrig på hva det nye året har å tilby i form av treningssko? Vi har trent i fem av de beste modellene i 2020, som egner seg for trening på treningssenteret eller i salen.

5 dager siden
Mote & trender
Träningsskor test header

Test! Årets beste treningssko til herre

Det nye året har allerede begynt, og dersom du ikke allerede har kommet deg på treningssenteret, er det nå på tide. Få hjelp til å oppfylle nyttårsforsettet med nye treningssko som passer innendørs. Her er årets beste modeller fra Nike, Reebok og Under Armour.

5 dager siden
Mote & trender
Header.png

Test: Treningstightsen du bare må ha

Tights er et treningsplagg som passer til alle former for trening: yoga, treningsøkter med høy intensitet, gruppetimer og styrketrening. I denne testen har testpanelet prøvd mange tights for å kåre de beste!

5 dager siden
Mote & trender
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconys nye stabile løpesko

I 2020 har skoprodusenten Saucony bestemt seg for å gjøre noe nytt i produksjonen av stabile løpesko. Her er alt du trenger å vite om den nye innovasjonen, og hvorfor du bør oppdatere deg med en gang!

14 jan 2020
Mote & trender
Header.png

Test: Årets beste treningsvesker

Treningsvesken er din faste følgesvenn når du skal på trening. I denne testen av sesongens heteste modeller, kan du finne den perfekte modellen for deg!

11 jan 2020
Mote & trender
frontier header

Sjekk ut Frontier, vårt nye herremerke

Kle deg pent, komfortabelt og rimelig med Frontier – det splitter nye herremerket. Her avslører produkteksperten alt om sortimentet, inspirasjonen bak merket og størrelsene!

09 jan 2020
Mote & trender
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyhet: Kombiner fint og komfortabelt med myke sett fra Noun!

Matchende joggedress som du kan slappe av i eller bruke til hverdags? Uansett anledning kan du finne noe fint, men fremfor alt komfortabelt, fra Sportamore sitt splitter nye merke – Noun!

09 jan 2020
Mote & trender
petite pirouette rosa

Nytt merke for danseglade barn: Petite Pirouette

Barn elsker lek og bevegelse, og det kan være lurt med klær som egner seg for den aktiviteten barnet ditt velger. Nå har Sportamore gleden av å ønske et helt nytt merke velkommen, som retter seg mot små jenter og gutter som elsker dans og turn: Petite Pirouette!

07 jan 2020
Mote & trender
Tvätta träningskläder

Vask riktig, og treningsklærne dine vil holde lengre

Hvis du vasker svette funksjonsplagg på riktig måte, reduserer du faren for å lukte svette og plagget vil holde lengre. Vi gir deg alle triksene du bør kjenne til.

04 jan 2020
Mote & trender
nike superrep header

Toppscore for Nikes nye treningssko SuperRep

Snakk om å starte det nye året med en bombe! Nå slipper Nike en ny treningsko for deg som er glad i høyintensiv gruppetrening: SuperRep. Les videre for å lære deg alt om den nye superskoen, og se hva testpanelet mener om den.

03 jan 2020
Mote & trender
Asics löparskor 2020

5 løpesko du ikke kan gå glipp av i 2020

Hvis du allerede er lei av vinteren og gleder deg til vårens første løpetur, har du helt sikkert lyst på nye løpesko også. Her er de hotteste nyhetene i det nye året!

29 dec 2019
Mote & trender
Ultraboost 20 adidas header

Test: Så bra er nyheten Adidas Ultraboost 20!

Ultraboost er en suksess fra Adidas som alltid blir utsolgt, år etter år. Nå har den trillet inn hos oss i en ny versjon. Testpanelet har trent i Ultraboost 20 – her er resultatet.

27 dec 2019
Mote & trender