Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

Noen av testpanelets favoritter finner du nå på vårt Summer Sale. Her er de beste løpeskoene på SALG til dame og herre.

Alle erfarne løpere vet at man kan forgylle en hvilken som helst distanse ved å bruke riktige løpesko til riktige løpeturer. Hvis du skal løpe fort, men kort, bør du satse på lettvektssko. Hvis du på den andre siden skal løpe langt og lenge i lavere fart, kan det være lurt med mengdetreningssko med mye demping. Her finner du en salig blanding av løpeskoene som er på SALG akkurat nå. 

SHOP MED EN GANG:  og  

Løpesko til dame på SALG:

Test: ,

Dam - adidas adizero adios 5.jpg

Finnes i fargene: og .

Passer for deg som ... har et nøytralt løpesteg og ganske god teknikk. Dette er en lettvektssko som passer perfekt til tempo.

De beste egenskapene: At den er så nett og ventilerer. 

Sammendrag:

Adidas Adizero Adios 5 er en lett sko som vil hjelpe deg under alle økter hvor du vil føle deg rask. Skoen klarer seg bra på trening innendørs på en tredemølle så vel som utendørs. Komforten er et stort pluss. Under hælen er den populære Boost-dempingen til Adidas.

- Skoen var veldig behagelig. Uten at jeg hadde brukt den før, satt den allerede perfekt på foten ved første prøvetur, forteller en testperson.

Adizero Adios tilhører Adidas-serien med lettvektssko (en serie som også SL20 nedenfor tilhører). Det betyr at den passer til deg med et løpesteg som du kan stole på.

- Ekstremt lett og rask sko, vil jeg si. På den annen side ikke en sko jeg kan bruke lenge, siden den er alt for flat og ustabil til lange økter, sier en testperson, og en annen legger til: 

- Ja, Adizero Adios er kanskje optimal til lange økter dersom du er lett på foten, men for meg som veier litt mer, er det viktig for knærne og føttene at man har gode og stabile sko med støtdemping. Det får du ikke av Adios.

Sist, men ikke minst, sier testpanelet at de aldri har fått så mye komplimenter som når de har brukt Adizero Adios. Hele fire uavhengige personer rakk å kommentere hvor fine de var, allerede før testpanelet avsluttet sin første runde. Om ikke det er en bra vurdering, så vet ikke vi.

Test: ,

Dam - Nike Zoom Fly 3.jpg

Finnes i fargene: , , og .

Passer for deg som ... har et nøytralt løpesteg og ser etter mengdetreningssko med god energiretur. 

De beste egenskapene: Energien du får og passformen.

Sammendrag:

Allerede når du får på deg skoen, kjenner du at de kommer til å hjelpe deg å sprette fremover når du løper. Fra det første steget du tar til det siste, en mil senere, er utrolig komfortabelt. 

- Hælen omfavnes av to puter på hver sin side, noe som gir en følelse av at foten holder seg på plass under løpeturen. Jeg har nå løpt i skoen både i skog og på asfalt, og jeg tror dempingen holder målet uansett, sier en testperson og en annen legger til:

- Dette er en sko for løperen som setter pris på demping fordi man virkelig merker at man har en spretten såle under seg, men det er ikke slik at man føler seg i ubalanse når man løper.

Ellers er skoen true to Nike-size, noe som innebærer at den er mindre enn andre skomerker, men at du kan kjøpe samme størrelse som du har i andre Nike-sko.

- Jeg synes dette er en vanlig størrelse 40 fra Nike, med god plass foran ved tærne slik at foten kan bevege seg komfortabelt under løpeturen.

Det er også verdt å nevne at alle føtter svulmer opp under anstrengelse, og Nike Zoom Fly etterlater akkurat passe rom for det. Designet er også fint, mener testpanelet. Den er litt annerledes, men skiller seg ikke så mye ut at folk kommer til å heve øyebrynet. Passe kul, rett og slett! 

Test: ,

Dam - adidas SL20.jpg

Finnes i fargene: , , og .

Passer for deg som ... har et nøytralt løpesteg og leter etter nye løpesko til intervalløktene. 

De beste egenskapene: Nettheten og komforten.

Sammendrag:

SL20 er ny i 2020 og retter seg mot løperen som ønsker å skrelle bort hundredeler på korte distanser. Den største fordelen med skoen, foruten at den er veldig minimalistisk, er komforten.

- Den er normal i størrelsen og bredden. Jeg vil virkelig gi et pluss for komforten på denne skoen, er det første en testperson sier etter debutrunden i SL20. 

Overdelen på denne løpeskoen er av mesh som puster og gir ekstra ventilasjon, noe som får føttene til å føle seg svale selv under de tøffeste treningsøktene – noe som er perfekt under sommerens svette runder!

- Hælkappen er mer støttende sammenlignet med andre lettvektssko, og er noe jeg virkelig liker.

SL20 er imidlertid ikke en sko for deg som liker mye demping. I motsetning til Ultraboost og Adizero Adios, er det ingen boost-demping i denne. I stedet har SL20 en mellomsåle i lett EVA, noe som tilfører mye til det raske inntrykket.

- Jeg har testet denne skomodellen på både våte og tørre underlag, og yttersålen gir utmerket grep på begge underlagene.

Som vanlig har SL20 blitt produsert i et nært samarbeid mellom Adidas og dekkprodusenten Continental. Yttersålen er derfor ikke overraskende bra på både asfalt og opplyste stier.

Test: ,

Dam - Nike Renew Run.jpg

Finnes i fargene: , og

Passer for deg som ... er på jakt etter nøytrale løpesko med mye demping, til alt fra korte til lange distanser.

De beste egenskapene: Designet og dempingen.

Sammendrag:

Blant mange giganter i Nikes sortiment glemmer man lett , noe testpanelet mener er synd. Dette er en bra løpesko med mye demping, perfekt for deg som har vondt i menisken eller beinhinnene. 

- Den første følelsen jeg fikk da jeg tok på meg skoen, var at de virket stive og litt klumpete. Jeg begynte derfor med en lang gåtur, og etter en bit ble de veldig gode! sier en testperson.

Ellers er Nike Renew Run ganske stabil for å være en nøytral løpesko, noe som topper det hele med mye demping. I kontrast er mange andre dempende løpesko nesten litt vinglete.

- Det virker som om jeg får litt hjelp når jeg løper. Jeg vil si at skoen passer bra til korte samt middels lange strekninger på asfalt eller grus.

Dempingen er en av de aller beste egenskapene ved denne skoen. Det mener testpersonene som har problemer med knærne eller føttene, men også de uten skader eller plager. 

- Tidligere har jeg hatt problemer med beinhinnene, spesielt på asfalt, men det merket jeg ikke etter to løpeturer med Renew Run.

Sist, men ikke minst, er skoen luftig og ventilerer bra. Det betyr at den er perfekt under varme dager. Testpanelet gir også tommel opp for prislappen. Ikke verst for å være en sko av en slik kvalitet. Dette er helt klart testens positive overraskelse.

Test: ,

Dam - Nike Joyride Dual Run.jpg

Finnes i fargene: , , og .

Passer for deg som ... pronerer lett og vil ha en nett skomodell med mye demping under hælen.

De beste egenskapene: Dempingen under hælen, som er den plassen hvor de fleste trenger det mest. 

Sammendrag:

For å si det mildt, mellomsålen til Joyride er spesiell. I stedet for å være en fast mellomsåle, er det en luftpute med små TPU-kuler som beveger seg fritt inni. Tanken er at kulene skal tilpasse seg etter hvor du belaster skoen, og dermed får du en skreddersydd demping under foten.

- Jeg vil si at Joyride passer deg med en teknikk som gjør at du lander først på hælen. Da er dempingen perfekt, sier en testperson, som kjenner seg igjen i sin egen beskrivelse.

Ellers er Joyride fra Nike en fin løpesko med en nett overdel som puster bra. En annen ting som er greit å vite, er at den er stram. Bruk treningssokker, da bomullssokker lett kan krølle seg siden de sitter litt løst.

- Ofte når jeg løper i løpesko med mye demping, synes jeg de er litt klumpete. Det synes jeg imidlertid ikke denne gangen, sier en testperson.

Det eneste testpanelet ikke er helt fornøyde med, er stabiliteten. Joyride Dual Run er klassifisert som en stabil løpesko, men der etterlater den en del man kan ønske seg. Dersom du pronerer, vil du ikke bli like fornøyd. Og den vinglete følelsen som aldri dukker opp når du løper i Renew Run, er faktisk i Joyride.

- Til tross for det, gir jeg en god vurdering av Joyride som sluttresultat, hovedsakelig på grunn av komforten! avslutter en testperson.

Løpesko til herre på SALG:

Test: ,

Dam - adidas SL20.jpg

Finnes i fargene: , og .

Passer for deg som ... vil ha en lett, nøytral løpesko til raske tempoøkter.

De beste egenskapene: Komforten og lettheten.

Sammendrag:

Akkurat som de kvinnelige testpersonene, føler mennene i testpanelet at SL20 fra Adidas er en rask løpesko som passer best til korte runder med høy intensitet. 

- Skoen virker behagelig og lett på foten. Vekten er den første tingen man tenker på når man løper i den, sier en testperson, mens en annen legger til: 

- Samtidig er den ganske dempet, mer dempet enn andre lettvektssko fra Adidas, mener jeg.

I motsetning til Adizero Adios og Adizero Boston, er dempingen i mellomsålen laget av ultralett EVA, og ikke TPU. Forskjellen er hovedsakelig merkbar i vekten, men hvilken demping du foretrekker, er en ren smakssak. Mens det kvinnelige testpanelet foretrakk TPU, liker herrene mer EVA.

- SL20 egner seg til korte og raske økter. Jeg ville nok ikke løpt mer enn én mil i denne modellen. Da ville jeg nok brukt en løpesko med mer såle, og gjerne med en rullende såle.  

I likhet med andre løpesko fra Adidas, er yttersålen til SL20 laget sammen med dekkprodusentene Continental. SL20 har med andre ord et perfekt grep på både våt og tørr asfalt.

- Når det gjelder designet, liker jeg ikke denne modellen like mye som Ultraboost. Den er litt mer sporty, og dermed passer bedre til løpeshorts enn jeans.  

Meshet i overdelen får den til å virke ventilerende og sval, selv om det er over 20 grader ute.

Test: ,

herr - Salming Greyhound.jpg

Finnes i fargene:

Passer for deg som ... liker lange løp på harde underlag.

De beste egenskapene: At det er en robust sko, med godt grep på asfalt.

Sammendrag: Salming er kanskje ikke det merket du løper oftest med, men likevel er det helt feil å undervurdere løpeskoene deres. Greyhound er en ordentlig tøffing som demper støt fra harde underlag.

- Denne har en strømpekonstruksjon som gjør at den sitter etter rundt hele foten, fra hæl til tå, sier en testperson. 

I løpet av den første runden bemerker testpersonene at sålen er litt stiv og formløs, men etter noen runder gir det seg. 

- Veldig god, myk demping som hjelper ved frasparket, uten at den gir en overdreven spretten følelse, forklarer en testperson.

Designet er enkelt og grått, og passer deg som heller vil gå for en stilren enn fargerik modell. Det merkes også at yttersålen er designet for asfalt. Selv om det regner, presterer den bra og gir et bra feste. 

- Totalt sett føles den veldig slitesterk og robust. Jeg tror at dette kan bli en modell som holder lenge. 

Det er nevneverdig at den slitesterke overdelen viser tendenser til å bli varmere enn øvrige sko i testen. Det innebærer at den passer perfekt under perioder når det går fra sommer til høst.

Test: ,

herr - NikeAir Zoom Structure 22.jpg

Finnes i fargene: .

Passer for deg som ... pronerer og trenger en prisverdig sko som retter opp løpesteget ditt.

De beste egenskapene: Komforten.

Sammendrag:

Pronasjonsskoen Nike Air Zoom Structure lider av det samme problemet som mange andre løpesko med pronasjonsstøtte. Den er nemlig litt stiv i starten, og krever noen runder før den mykes opp.

- Den er litt bredere foran enn løpesko fra Nike pleier å være. Ellers sitter den virkelig som et skudd på foten, forklarer en testperson.

Dette er en løpesko med ganske mye demping, noe som får deg til å lande mykt i hvert steg. Det gjør den kjempegod å løpe i, mener de i testpanelet som har problemer med beinhinnene og knærne. 

- Jeg har testet Air Zoom Structure tidligere, og jeg synes at denne løpeskoen bare blir lettere og lettere sammenlignet med tidligere modeller.

Sist, men ikke minst, er den i klassisk Nike-størrelse. Hvis du for eksempel sammenligner med løpeskoene dine fra Adidas og Salming, kan du gå opp en størrelse.

Test: ,

herr - adidas adizero Boston 8.jpg

Finnes i fargene: , og .

Passer for deg som ... er på jakt etter en rask løpesko med god energi.

De beste egenskapene: Boost-dempingen, som betyr at den tåler litt lengre strekninger, til tross for en lav vekt.

Sammendrag:

Løpeskoen Adizero Boston 8 fra Adidas er en ordentlig favoritt som har eksistert lenge. Testpanelet blir i godt humør med en gang de innser at Boston er en del av testen.

- Åh, dette er min soleklare favoritt når det kommer til litt lengre tempoøkter opp til et maraton! utbryter en ivrig testperson.

I motsetning til SL20, har Adizero Boston den anerkjente Boost-dempingen (TPU) i mellomsålen. Det gir den spretne følelsen med fantastisk energiretur, som Adidas-fans sannsynligvis allerede elsker.

- Jeg elsker Boost-sålen, som fortsatt er ganske diskret i denne modellen. Selv om du får den myke dempingen, slipper du å komme for høyt opp. Her har du bakkekontakt hele tiden.

En stor forskjell mellom såler i EVA og TPU, er at TPU er mer holdbar. Hvis du skal utsette løpeskoene dine for stor belastning, kan det være lurt å satse på det senere. Boost-sålen mister ikke spenstigheten sin over tid. 

- Dette er første gang jeg har testet Adizero Boston, men jeg vet av erfaring fra blant annet Ultraboost, at du sannsynligvis rekker å slite ut overdelen, eller kroppen for den saks skyld, før du sliter ut dempingen!

Sammenlignet med andre Adidas-sko, som Ultraboost, er Boston litt mindre i størrelsen. For å være på den sikre siden, anbefaler testpanelet at du bestiller den i en halv størrelse større enn du pleier.

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Test av tights
Mote & trender

Stor test av treningstights

1 dag siden
Shorts
Mote & trender

Test: Svarte treningsshorts til herre

1 dag siden
Nike Air Zoom SuperRep
Mote & trender

Finn riktig treningssko fra Nike SuperRep

3 dager siden
Test ryggsäck barn.png
Mote & trender

Best i test: Ryggsekk til barn 2020

07 aug 2020
Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

06 aug 2020
Nike löparskor test
Mote & trender

Løpeskoene fra Nike som er best i test

05 aug 2020
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Mote & trender

14 must-haves til skolestart

03 aug 2020
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Mote & trender

Test! De beste klærne og skoene fra Nike til herre

03 aug 2020
Nike träningskläder
Mote & trender

Best i test! Favoritter fra Nike til henne

02 aug 2020
Reebok Nano X
Mote & trender

Nå er Reebok Nano X her i nye farger

31 jul 2020
Test sport-bh.png
Mote & trender

Best i test! Sports-BH'er 2020

29 jul 2020
Test Birkenstock
Mote & trender

Hvilke sandaler fra Birkenstock er best i test?

28 jul 2020
Skolstart Hummel
Mote & trender

Sjekkliste før skolestart

27 jul 2020
Clifton 7
Mote & trender

Test: Så bra er nyheten Clifton 7 fra Hoka One One

27 jul 2020
Test Better Bodies tights
Mote & trender

3 treningstights fra Better Bodies som er best i test

27 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27
Mote & trender

Test! Så bra er Asics Gel-Kayano 27

27 jul 2020
Nike barnsko
Mote & trender

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

26 jul 2020
Hoka One One Clifotn
Mote & trender

Endelig! Her er Hoka One One Clifton 7

22 jul 2020
Axion tennis
Mote & trender

Axions nye kolleksjon for tennis og padel

20 jul 2020
didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

14 jul 2020
adidas
Mote & trender

Guide: Finn riktige løpesko fra Adidas

13 jul 2020
Test löparskor dam
Mote & trender

STOR test! De beste løpeskoene til dame i 2020

12 jul 2020
Test_loparskorherr_2020.png
Mote & trender

9 løpesko til herre som er best i test 2020

10 jul 2020
Saucony Triumph 18
Mote & trender

Derfor bør du løpe i den nye Saucony Triumph 18

08 jul 2020
jenny freed
Mote & trender

Eksperten tipser: Husk dette når du kjøper en ny sports-BH

07 jul 2020
Asics GEL-Kayano 27
Mote & trender

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova
Mote & trender

Test: Adidas Supernova til dame og herre

26 jun 2020
charlotte och pär header
Mote & trender

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

23 jun 2020
Adidas supernova header
Mote & trender

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

22 jun 2020
sandaler header
Mote & trender

Test: Trendy sandaler til dame 2020

18 jun 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Trendy sandaler til herre som er best i test

18 jun 2020
Test bikini
Mote & trender

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

15 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

14 jun 2020
Sommarrea herr
Mote & trender

Til ham: Gjør et kupp på klær, sko og utstyr på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea dam
Mote & trender

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea barn
Mote & trender

De beste kuppene til barn på sommersalget vårt

14 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Kan jeg vaske sandalene mine i vaskemaskinen?

10 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Sesongens sandaltrender fra Birkenstock

10 jun 2020
daddräkt simning
Mote & trender

Test: Badedrakter til konkurransesvømming og trening

09 jun 2020
more news
Test av tights

Stor test av treningstights

Høy midje, med mønster eller klassisk svart? Testpanelet vårt har testet treningstights til henne fra Adidas, Nike, Better Bodies, Blacc og Kari Traa.

1 dag siden
Mote & trender
Shorts

Test: Svarte treningsshorts til herre

Testpanelet vårt har prøvd shorts fra blant annet Nike, Adidas og Under Armour. Her er treningsshortsen til herre som er best i test.

1 dag siden
Mote & trender
Nike Air Zoom SuperRep

Finn riktig treningssko fra Nike SuperRep

Air Zoom SuperRep, SuperRep Go og SuperRep Cycle – vi undersøker forskjellen mellom de tre treningsskoene fra Nike!

3 dager siden
Mote & trender
Test ryggsäck barn.png

Best i test: Ryggsekk til barn 2020

Det kan være lettere sagt enn gjort å finne riktig ryggsekk til barnet ditt. La minipanelet vårt hjelpe deg. De har testet noen av sesongens nyeste barnesekker!

07 aug 2020
Mote & trender
Header.jpg

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

Det er viktig å velge en bra sykkelhjelm. I denne testen har vi prøvd flere modellers justerbarhet, komfort, ventilasjon og design.

06 aug 2020
Mote & trender
Nike löparskor test

Løpeskoene fra Nike som er best i test

Tre løpesko som alle har fått toppscore fra det dedikerte løpepanelet – her er de beste løpeskoene fra Nike!

05 aug 2020
Mote & trender
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg

14 must-haves til skolestart

Sommerferien går mot slutten og et nytt semester er rett rundt hjørnet. Pass på at barnet er klar til skolestart. Her er favorittene våre akkurat nå.

03 aug 2020
Mote & trender
Header Nike-favoriter HERR.jpg

Test! De beste klærne og skoene fra Nike til herre

Treningsklær og sko fra Nike er veldig populære takket være det store utvalget, det stilige designet og den gode kvaliteten. Vi lot vårt mannlige testpanel trene i treningsbukser, sko og andre treningsklær fra Nike. Her er resultatet!

03 aug 2020
Mote & trender
Nike träningskläder

Best i test! Favoritter fra Nike til henne

De beste treningsskoene, tightsen som får toppscore og løpetoppen som sitter som en drøm! Her er det beste fra Nike – ifølge vårt kvinnelige testpanel!

02 aug 2020
Mote & trender
Reebok Nano X

Nå er Reebok Nano X her i nye farger

Den tiende versjonen av Reeboks mest populære treningssko Nano beskrives som den beste hittil. Nå er Nano X her i nye farger!

31 jul 2020
Mote & trender
Test sport-bh.png

Best i test! Sports-BH'er 2020

Til store og små bryster, med eller uten justerbare stropper og knepping. Les alt om sesongens sports-BH'er som er best i test.

29 jul 2020
Mote & trender
Test Birkenstock

Hvilke sandaler fra Birkenstock er best i test?

Det er på høy tid å teste favorittsandalene fra Birkenstock. Testpanelet vårt har prøvd de tre mest populære Arizona-modellene – her er sandalen som er best i test!

28 jul 2020
Mote & trender
Skolstart Hummel

Sjekkliste før skolestart

Sommerferien går mot slutten og skolestart nærmer seg med stormskritt. Her er listen over alt barna trenger i garderoben, i tillegg til vanlige klær og sko, før det nye skoleåret starter. Skriv ut og kryss av.

27 jul 2020
Mote & trender
Clifton 7

Test: Så bra er nyheten Clifton 7 fra Hoka One One

"For en sprett", utbryter en testperson. Nyheten Clifton 7 fra Hoka One One blir fort en favoritt blant både mannlige og kvinnelige løpere. Les testen, så forstår du hvorfor!

27 jul 2020
Mote & trender
Test Better Bodies tights

3 treningstights fra Better Bodies som er best i test

En treningstights skal følge kroppen, være komfortabel på og fremfor alt være squatvennlig. Vi setter sesongens favoritter fra Better Bodies på prøve.

27 jul 2020
Mote & trender