Dam - Header.jpg

Test: løpesko med mye demping

Dempende løpesko er alfa og omega til distanseøkter på asfalt og andre harde underlag for at du skal få et skånsomt fotisett. Her er de myke løpeskoene til henne som er best i test!

Hvis du har løpt mye på asfalt, vet du sannsynligvis hvordan det kan oppleves etter noen kilometer. Plutselig kan du bli sliten i både menisk og føtter, og da kan løpingen rett og slett bli ganske ubehagelig. Det du da trenger er noen løpesko med mye demping. Her tester vi sesongens beste løpesko til dame, for deg som løper mye på asfalt.

SHOP HER:

Løpesko med mye demping

Dam - Nike Joyride Dual Run.jpg

Test: ,

Passer til: Restitusjonsøkter som er middels lange, perfekt for deg som pronerer. 

Det beste med skoen: Dempingen under hælen – som er perfekt for deg som setter ned hælen først! 

Sammendrag: Det er veldig vanlig at både gode løpere og mosjonister har et løpesteg hvor hælen settes ned først i bakken. Hvis du kjenner deg igjen i den beskrivelsen, er Joyride riktig valg for at du skal kunne nyte løpingen din.

- Designet er helt klart det første man legger merke til! Jeg liker det, sier en oppstemt testperson.

Inni sålen, under hælen, er det en liten luftpute. Den er fylt med bitte små kuler av TPU-plast. De små kulene beveger seg fritt i puten, og tilpasser seg etter steget ditt. Det betyr at du kan lande rett på hælen, uten at det merkes hele veien opp i benet. Det er fordi dempingen er veldig myk.

- Hvis jeg skal si noe negativt, er det nok at jeg ikke føler meg så rask i denne skoen, sier en testperson.

De myke kulene demper optimalt, men gir ikke like god respons i frasparket som sålen i Clifton 7 gjør. Ellers er denne løpeskoen fra Nike true to Nike-size. Det betyr at du kan kjøpe samme størrelse som du bruker i andre Nike-sko. Hvis du imidlertid sammenligner med andre varemerker, er den liten. Du kan prøve å gå opp en størrelse fra det du bruker i Adidas og Hoka One One.

- Jeg testet å løpe med Joyride både utendørs og innendørs på en tredemølle. Jeg synes at denne modellen er tilstrekkelig smidig til begge deler, avslutter en i testpanelet.  

Bonus: Her finnes det noe for alle og enhver – Joyride er nemlig tilgjengelig i 

Dam - Hoka One One - Clifton 7.jpg

Test: ,

Passer til: Middels lange til lange distanser for den nøytrale løperen.

Det beste med skoen: Hvor lite den veier, selv om dette er en løpesko med mye demping.

Sammendrag: Mange løpesko med god demping kan bli ganske tunge, men ikke Clifton 7. Mellomsålen er av lett EVA-skum som gjør at den knapt merkes på foten. Sammenlignet med Clifton 6, har Clifton 7 fått en ny overdel som puster bedre, samt en ny hælkappe. Ellers minner modellene ganske mye om hverandre.

– Jeg har blitt avhengig av denne skoen. Til tross for at den har mye demping, er den både lett og smidig. Det ser ikke ut som en maratonsko, men jeg kan definitivt bruke den til konkurranser, sier en testperson.

Clifton 7 er true to size, så kjøp den størrelsen du pleier å bruke. Den er imidlertid litt smal. Innersålen er flat, så det er god plass ved fotbuen. Det passer bra for deg som vil legge i en innleggssåle med pronasjonsstøtte. 

– Dette er ikke den mykeste Hoka-skoen, Bondi har hakket mer demping i mellomsålen. Likevel spretter du virkelig frem i løpesporet med disse skoene på!

Når du løper, kan du regne med at du belaster føttene og leddene med omtrent fire ganger din egen kroppsvekt. Hvis du lander rett på hælen, kan det bli ganske vondt, men det slipper du med Clifton 7 som tar imot steget. Kort oppsummert er dette en lettvektssko med maksimal demping som gjør at det blir mykt å løpe på asfalt.

Dam - Nike Renew Run.jpg

Test: ,

Passer til: Korte til middels lange strekninger på asfalt, for deg med et nøytralt løpesteg.

Det beste med skoen: At den har god demping og er overraskende stabil til å være en nøytral løpesko.

Sammendrag: Dette er den første løpeskoen i testen som panelet omtaler som "dritfin". Du må imidlertid ha litt tålmodighet med denne skoen, mener testpersonene:  

- Det første jeg tenkte da jeg tok på meg skoen, var at den virket litt stiv og klumpete, men etter en stund ble den veldig behagelig. 

Etter den noe ubehagelige tilvenningsperioden, ble denne løpeskoen utrolig komfortabel. Til og med testpersoner som sliter med små belastningsskader stoler helt og holdent på dempingen i Nike Renew Run.

- Jeg har tidligere hatt problemer med beinhinnene, spesielt på asfalt, men jeg merker det ikke med denne løpeskoen! 

Ellers får skoen høy score for ventilasjonen, noe som er perfekt om sommeren. Sist, men ikke minst, vil testpanelet gjøre oss oppmerksomme på at skoen er veldig prisverdig for å være av så høy kvalitet. Er det noe vi liker, så er det et kupp!  

Bonus: Her finner du denne ekstremt fine skoen i

Dam - adidas UltraBOOST 20.jpg

Test: ,

Passer til: Middels lange til lange distanser, for deg med et nøytralt løpesteg.

Det beste med skoen: Det kan oppsummeres med ett eneste ord: dempingen! 

Sammendrag: Kan dette være sortimentets mest hyllede løpesko? Ultraboost er minst like populær å bruke som en sneaker som den er å løpe i. Før den siste utgangen ble lansert, har den imidlertid blitt utstyrt med en stivere overdel. Det betyr at den er bedre til løping, selv om det ikke har gått på bekostning av komforten. 

- Hjemme hos meg står det alltid minst ett par Ultraboost på dørmatta. Hvis jeg sliter dem ut, kjøper jeg umiddelbart nye, sier en testperson.

Det er hovedsakelig dempingen som gjør at testpersonenes hysteri kan sammenlignes med Justin Bieber-hysteriet på starten av 10-tallet. Fordelene med skoen slutter imidlertid ikke der. Overdelen er også utrolig behagelig, og har en strømpelignende passform. 

- Jeg trenger knapt å knyte denne skoen. Den sitter så bra rundt foten min, sier en testperson. 

Testpanelet må anstrenge seg for å komme med negative anmerkninger, men klarer til slutt å presse ut at Ultraboost muligens er litt for myk, akkurat som Nike Joyride. Det hemmer hurtigheten litt, men ikke nok til at det trekker ned den skyhøye helhetsvurderingen. 

Bonus: Ultraboost er også tilgjengelig i

Dam - New Balance - W1080K10.jpg

Test:  

Passer til: Asfalt, løpebane, grus og skogsstier. Skoen er imidlertid ikke en så god venn når det er meldt dårlig vær. Hvis du vil ha en skomodell til ruskete høstdager, er det bedre å velge en annen modell. 

Det beste med skoen: Returen av energi som du får er helt magisk! 

Sammendrag: Vil du ha en sko som gjør at du løper den ekstra lille kilometeren når du ellers hadde gitt opp? Da er dette skoen du vil ha på føttene. 

– For en super sko dette er! Støtdempingen føles fantastisk og sålens form gjør at du blir drevet fremover når du løper. På den måten føles løpingen lett, sier en testperson og en annen legger til:

– Om det er noe som utmerker seg med denne skoen, synes jeg det definitivt er sålen og støtdempingen. Skoen er utviklet for å passe til alle distanser, både korte og lange, og det synes jeg den klarer uten noen problem. Løpingen blir faktisk veldig morsom i denne skoen. Hvis du er en person som sliter litt med motivasjonen eller prøver å finne gleden med løping – test denne skoen!

W1080K10 er liten i størrelsen, så gå opp en halv til en hel størrelse. Passformen er veldig stram takket være den strømpelignende, strikkede overdelen som omslutter foten. 

– Selv om overdelen er myk og følger bevegelsene dine, er den ikke så myk at den tøyer seg. Etter noen runder sitter skoen fortsatt like etter rundt foten. 

Hælen er forsterket med ekstra polstring, noe som betyr at foten holder seg på plass og holder passformen uten å glippe. Sålen oppleves som solid, men alt i alt er skoen veldig lett.

– Skoen skal jo være et flaggskip for New Balance når det kommer til støtdemping og komfort, og jeg må si at den virkelig lever opp til forventningene.

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Herr - Trailtest.jpg
Mote & trender

Stor test av varme vintertights

1 dag siden
craft header
Mote & trender

Finn den perfekte løpejakken til vinteren

4 dager siden
Salomon Alphacross Blast
Mote & trender

Minitest: Salomon Alphacross Blast

5 dager siden
Kari Traa underställ
Mote & trender

Velg riktig superundertøy

15 oct 2020
Test sport-bh.png
Mote & trender

Best i test! Sports-BH'er 2020

15 oct 2020
Header herr.jpg
Mote & trender

Vi har testet varme høstjakker til ham

10 oct 2020
Test höstjackor
Mote & trender

Høstens varme damejakker som er best i test

07 oct 2020
Herr - Trailtest.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko til herre!

03 oct 2020
Dam - Trailtest.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko til dame!

02 oct 2020
Hoka One One header
Mote & trender

Bondi – den beste løpeskoen for deg med et tungt løpesteg

27 sep 2020
canada snow
Mote & trender

Hold føttene varme i støvler fra Canada Snow

22 sep 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

22 sep 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: løpesko med mye demping

22 sep 2020
Test Björn Borg
Mote & trender

Vi tester sesongens nye løpekolleksjon fra Björn Borg

21 sep 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Test! De beste innendørsskoene våre til innebandy

20 sep 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Mote & trender

Slik finner du rett dunjakke fra Peak Performance

19 sep 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: De beste innebandyskoene til dame

18 sep 2020
underställ
Mote & trender

Finn riktig superundertøy

17 sep 2020
promenadskor header
Mote & trender

Vanntette tursko som er best i test

16 sep 2020
Vinterjacka barn
Mote & trender

Kjøp riktig vinterjakke til barnet ditt

14 sep 2020
nike superrep header
Mote & trender

Guide: Finn riktige treningssko fra Nike

14 sep 2020
Test tights med fickor
Mote & trender

Test: Den beste treningstightsen med lommer

13 sep 2020
innebandylubbor
Mote & trender

Stor test av innebandykøller

13 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

11 sep 2020
Nike
Mote & trender

Finn riktige løpesko fra Nike

10 sep 2020
Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 sep 2020
Adidas
Mote & trender

Nå kan du handle treningstøy etter været med det nye konseptet til Adidas

08 sep 2020
tights
Mote & trender

Guide: Kjøp riktig tights for din trening

07 sep 2020
virvelvind
Mote & trender

Sjekk ut høstens prisverdige barnekolleksjon!

07 sep 2020
header
Mote & trender

Test: Langermede treningstrøyer for kvinner

05 sep 2020
långärmade träningströjor test
Mote & trender

Test: Langermede treningstrøyer for menn

05 sep 2020
Blacc fitness
Mote & trender

New in: Squat-vennlige tights fra Blacc

04 sep 2020
test svarta tights
Mote & trender

Test: Treningstightsen du bare må ha

01 sep 2020
nike metcon 6
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Metcon 6

31 aug 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test! Årets beste treningssko til herre

26 aug 2020
Test av träningsskor för damer
Mote & trender

Test av årets beste treningssko til dame

26 aug 2020
Nike Metcon Release
Mote & trender

Alt du vil vite om nyheten Nike Metcon 6

26 aug 2020
Header – 1.jpg
Mote & trender

Best i test: Padelsko til herre

23 aug 2020
Padelskor dam
Mote & trender

Vi tester sesongens beste padelsko til henne

21 aug 2020
Kari Traa
Mote & trender

Høstens nye ull- og superundertøy fra Kari Traa

19 aug 2020
more news
Herr - Trailtest.jpg

Stor test av varme vintertights

Med en fôret tights i et teknisk materiale unngår du å fryse når du løper om vinteren. Her er løpetightsene som er best i test!

1 dag siden
Mote & trender
craft header

Finn den perfekte løpejakken til vinteren

Løping er ikke bare en sommersport, med riktig utstyr kan du løpe utendørs året rundt. Vi hjelper deg med å finne den perfekte vinterløpejakken.

4 dager siden
Mote & trender
Salomon Alphacross Blast

Minitest: Salomon Alphacross Blast

Våre nye friluftsambassadører har løpt off road i Salomons Alphacross Blast. Så bra er de nye terrengskoene!

5 dager siden
Mote & trender
Kari Traa underställ

Velg riktig superundertøy

Alle prater om superundertøy i ull - men noen ganger er syntet faktisk bedre. Vi vet når du skal velge polyester fremfor merino.

15 oct 2020
Mote & trender
Test sport-bh.png

Best i test! Sports-BH'er 2020

Til store og små bryster, med eller uten justerbare stropper og knepping. Les alt om sesongens sports-BH'er som er best i test.

15 oct 2020
Mote & trender
Header herr.jpg

Vi har testet varme høstjakker til ham

Dagene blir mørkere og temperaturen synker. Det er på tide å plukke frem den varme høstjakken. Her er fire nyheter til ham som er best i test!

10 oct 2020
Mote & trender
Test höstjackor

Høstens varme damejakker som er best i test

Vannavvisende utside og varmende evne. Her er høstens varme jakker til henne som er best i test!

07 oct 2020
Mote & trender
Herr - Trailtest.png

Test: Sesongens beste terrengsko til herre!

Ta utfordringen og prøv terrengløping! Her er de beste terrengskoene våre fra Asics, Nike, Saucony, Salomon og Adidas.

03 oct 2020
Mote & trender
Dam - Trailtest.png

Test: Sesongens beste terrengsko til dame!

Testpanelet vårt har løpt i terrengsko fra Adidas, Salomon, Asics og Saucony. Se hvilken modell som er best i test!

02 oct 2020
Mote & trender
Hoka One One header

Bondi – den beste løpeskoen for deg med et tungt løpesteg

Bondi 6 fra Hoka One One passer deg som veier litt mer eller har problemer med løpeteknikken din. Her er alt du trenger å vite om løpeskoen med god demping!

27 sep 2020
Mote & trender
canada snow

Hold føttene varme i støvler fra Canada Snow

Myke, varme og helt fantastiske på! Her er alt du trenger å vite om støvlene fra Canada Snow.

22 sep 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

Hvis du løper på asfalt trenger du sko med god demping for å få et skånsomt fotisett. Vi har testet løpesko med demping til herre.

22 sep 2020
Mote & trender
Dam - Header.jpg

Test: løpesko med mye demping

Dempende løpesko er alfa og omega til distanseøkter på asfalt og andre harde underlag for at du skal få et skånsomt fotisett. Her er de myke løpeskoene til henne som er best i test!

22 sep 2020
Mote & trender
Test Björn Borg

Vi tester sesongens nye løpekolleksjon fra Björn Borg

Björn Borg har nettopp lansert sin nye løpekolleksjon, Running from daylight, og vi har selvfølgelig satt klærne på prøve. Så bra er de fine dame- og herreplaggene.

21 sep 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Test! De beste innendørsskoene våre til innebandy

Vårt mannlige testpanel har spurtet og gjort raske vendinger i de nye treningsskoene våre som er ment for sport innendørs. Her er innebandyskoene som er best akkurat nå!

20 sep 2020
Mote & trender