header icebug

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

Icebug er kjent for sine terrengsko med ekstremt høyt prestasjonsnivå. Derfor er det ikke så rart at vinterløpeskoene deres også imponerer. Sportamore sitt testpanel har løpt i de fire hotteste modellene for kvinner og menn.

Det er viktig at du stiller krav til utstyret ditt slik at du finner det som passer deg, ditt nivå og terrenget du løper i. Sportamore sitt erfarne testpanel, bestående av løpere, har derfor satt fire modeller på prøve i det snødekte skistedet Åre i Sverige. Her er meningene deres om Oribi, Rover, Newrun og Pytho fra !

Icebugs vinterløpesko til dame

Høy prestasjonsevne!

Oribi 5 BUGrip dam

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Nei.

Stålpigger? Ja.

Størrelse og passform: Som mange av skomodellene fra Icebug, så er Oribi litt liten i størrelsen. Hvis du misliker stramme løpesko, så anbefaler vi en halv størrelse større enn du vanligvis kjøper. De er normale i passformen.

Passer for deg som... er vant til å løpe, og kanskje til og med løper på konkurransenivå. Oribi føles veldig lett på foten, og gir en følelse av at sekund etter sekund kan skrelles bort når du løper milen.

Sammendrag: Dette er en soleklar favoritt i testen hvis du spør Sportamore sitt testpanel! Oribi har ett eneste minus, og det er at den er relativt lav. Som et resultat kan det komme litt snø inn ved anklene. Ellers er de følsomme, veier lite og er komfortable på. Testpanelet mener også at denne løpeskoen blir mer enn godkjent for hvordan den holder varmen – med en tynn ullsokk i skoen beskytter den mot kaldt vintervær. Sist, men ikke minst, har Oribi også et ekstremt godt grep på is og snø!

Høy komfort!

Newrun bugrip dam

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Ja.

Stålpigger? Nei.

Størrelse og passform: Newrun er også litt liten i størrelsen, men med en bred passform og høyt tåparti.

Passer for deg som... vil ha en god innstegsmodell. Dette er definitivt en skomodell som retter seg mer mot nybegynnere enn eliteutøvere, da den gir en litt mindre smidig løpeopplevelse enn modellen over. 

Sammendrag: Dette er en veldig behagelig og varm sko som klarer seg bra i kalde temperaturer. Det er også nevneverdig at Newrun snøres med Icebugs egne hurtigsnøring, som lar deg justere passformen mens du løper, uten at du må stoppe for å løsne knuter eller knyte dem på nytt. Hurtigsnøring betyr også at du ikke kan sette fast lissene i vegetasjonen, noe som er veldig bra! Dette er skoen du bør velge hvis du vil løpe langt og lenge, sier testpanelet, takket være høy komfort og god demping. Grepet er også veldig bra på speilblank is – ja, forventet vi egentlig noe annet?! Det er jo sko fra Icebug!

For teknisk terreng

Pytho w bugrip

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Nei.

Stålpigger? Ja.

Størrelse og passform: Litt liten i størrelsen, men ikke så liten at du vil gå opp en hel størrelse. Hvis du derimot står mellom to størrelser, anbefales det at du tar den største. Når det gjelder passform, så er Pytho normal.

Passer for deg som... er vant til å løpe. Sammenlignet med de andre skoene i testen, har Pytho ganske mye demping. Ellers er dette en løpesko du vil ta med deg i virkelig teknisk terreng, takket være høy prestasjonsevne. 

Sammendrag: Pytho har en ganske hard såle, som er perfekt for litt tøffere terreng der du har behov for å stole på at løpeskoen stabiliserer steget. Derfor har den også relativt lav demping, og det eneste minus er derfor at den ikke passer nybegynnere så godt. Ellers har vårt erfarne testpanel bare gode ting å si om Pytho. Breddemessig er den en normal løpesko, selv om størrelsen er litt liten. Det beste med denne løpeskoen er at den er så lett og derfor gir en smidig følelse.

Pålitelig og trofast tjener

Rover women

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Ja.

Stålpigger? Nei.

Størrelse og passform: Liten i størrelsen, men med normal passform.

Passer for deg som... er nybegynner og leter etter en stabil sko til snødekte skogsstier og lett terrengløp. Rover klarer seg også bra som tursko.

Sammendrag: Det beste med denne modellen fra Icebug, er at den er så behagelig og pålitelig. Takket være et robust design og myk demping, fungerer den like bra på lette fotturer som i terreng. Hvis du vil presse deg selv i terrenget, kan det imidlertid hende at denne modellen ikke passer deg. På grunn av det robuste designet, så er det fare for at modellen føles litt mindre smidig, for eksempel hvis du er vant til ordentlige elitesko. Ellers er designet stilig, diskret og passe nedtonet, sier testpanelet. Denne løpeskoen får også et stort pluss siden den griper tak i alt fra våt asfalt til snø og is. 

Icebugs vinterløpesko til herre

Minimalistisk løpeglede

oribi herr

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Nei.

Stålpigger? Ja.

Størrelse og passform: Passformen er normal, men størrelsen er akkurat som de andre skoene i testen, nemlig litt liten. Imidlertid er ikke modellen mindre enn løpesko fra Icebug normalt sett er. Så, hvis du har løpt i deres modeller før, kan du kjøpe den størrelsen du vanligvis bruker.

Passer for deg som... akkurat som dameskoen med samme navn, er ikke Oribi en nybegynnersko, men krever sin løper, ifølge testpanelet.

Sammendrag: I Oribi har Icebug nedskalert både dempingen og stabiliteten. For den drevne løperen er det ren løpeglede å løpe i en så minimalistisk sko som presterer så bra når det gjelder grep på is, snø og våte underlag. Det eneste minuset testpanelet deler ut, er at de ikke passer deg med brede føtter. Ellers opplever de at den også har høy komfort, takket være en såle som ikke oppleves som for hard eller for spretten – bra!

Anbefales til alle

newrun herr

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Nei.

Stålpigger? Ja.

Størrelse og passform: Denne løpeskoen er litt større enn hva Icebugs løpesko normalt sett er, men omtrent like store som resten av sortimentet er. Kjøp derfor din vanlige størrelse. Ellers er passformen slik at den anbefales til omtrent alle! 

Passer for deg som... vil ha sko som du kan løpe med på glatte landeveier, fortau og asfalt.

Sammendrag: Dette er mennenes klare favoritt i testen. Tåboksen er høy og romslig, noe som bidrar til dannelsen av et isolerende luftlag inne i skoen, som også varmer i flere minusgrader. Sålen er den desidert mest dempede i hele testen, sier testpanelet, noe som betyr at den er perfekt for asfaltveier og grus. Testpersonene vil i tillegg tildele et plusspoeng for designet som er både fint og sporty. Denne løpeskoen kommer også med Icebugs Boa Fit System, som betyr at den tilpasses etter foten til løperen – så utrolig komfortabelt! 

For den drevne løperen

Pytho herr

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Nei.

Stålpigger? Ja.

Størrelse og passform: Normal Icebug-størrelse, men med en smal passform.

Passer for deg som... er en dreven løper og ikke krever spesielt mye demping.

Sammendrag: Pytho kommer med en ganske hard såle som ikke egner seg veldig godt for nybegynnere eller på asfalt. I tøft terreng klarer denne løpeskoen seg derimot best! Siden sålen er så hard, er den også veldig stiv, noe som kreves i virkelig tøft terreng. Dette er en løpesko du bør kjøpe hvis du vil kunne stole på skovalget ditt uavhengig av skråning, vann eller minusgrader. Testpanelet tildeler også plusspoeng for at Pytho beskytter så bra mot kulde.

Allsidig favoritt

Rover herr

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Ja.

Stålpigger? Ja.

Størrelse og passform: I forhold til passformen, så er denne modellen ganske normal og passer deg med føtter som ikke stikker ut på noen måte. I størrelsen er de omtrent som de øvrige modellene fra Icebug. Kjøp størrelsen du vanligvis bruker.

Passer for deg som... vil kunne bruke den samme skomodellen til løping, fotturer og vanlige gåturer.

Sammendrag: Dette er en veldig allsidig sko som, takket være en stiv såle og maksimal gripestyrke, passer til all slags vær og terreng. Testpanelet liker designet som er litt mindre sporty enn de andre modellene – kanskje siden du kan matche skoene til både turklær og det du har på deg når du går tur med hunden. Dette er ikke løpeskoen du vil bruke når du prøver å slå din egen personlige rekord på en utsatt strekning, men den er desto bedre som innstegsmodell for deg som vil teste din første, stabile variant.

LES MER:

SHOP HER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Hoka one one
Mote & trender

Hoka One One tar over løpeverden

1 dag siden
dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

2 dager siden
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Test: Treningsklær for gravide

3 dager siden
Header-3.jpg
Mote & trender

BEST I TEST! Sports-BH'er 2020

4 dager siden
Reebok Nano 9.0 nya färger
Mote & trender

Endelig! Nye farger på Reebok CrossFit Nano 9.0

4 dager siden
houdini
Mote & trender

Guide til innkjøp av skallbukser

5 dager siden
kompressionsstrumpor
Mote & trender

Derfor bør du løpe i kompresjonsstrømper

20 jan 2020
Tvätta träningsskor
Mote & trender

Slik vasker du treningsskoene dine på best mulig måte

20 jan 2020
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg
Mote & trender

Revolusjonerende sports-BH fra Nike: Swoosh One Piece Pad

19 jan 2020
Test av träningsskor för damer
Mote & trender

Test av årets beste treningssko til dame

16 jan 2020
Träningsskor test header
Mote & trender

Test! Årets beste treningssko til herre

16 jan 2020
Header.png
Mote & trender

Test: Treningstightsen du bare må ha

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony
Mote & trender

Guide til Sauconys nye stabile løpesko

14 jan 2020
Header.png
Mote & trender

Test: Årets beste treningsvesker

11 jan 2020
frontier header
Mote & trender

Sjekk ut Frontier, vårt nye herremerke

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN
Mote & trender

Nyhet: Kombiner fint og komfortabelt med myke sett fra Noun!

09 jan 2020
petite pirouette rosa
Mote & trender

Nytt merke for danseglade barn: Petite Pirouette

07 jan 2020
Tvätta träningskläder
Mote & trender

Vask riktig, og treningsklærne dine vil holde lengre

04 jan 2020
nike superrep header
Mote & trender

Toppscore for Nikes nye treningssko SuperRep

03 jan 2020
Asics löparskor 2020
Mote & trender

5 løpesko du ikke kan gå glipp av i 2020

29 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header
Mote & trender

Test: Så bra er nyheten Adidas Ultraboost 20!

27 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights
Mote & trender

Test! Årets topp 10 beste tights

25 dec 2019
Nike Metcon
Mote & trender

Guide: Finn riktig treningssko fra Nike

18 dec 2019
Handskar barn
Mote & trender

Guide: Finn de riktige hanskene til barnet ditt

17 dec 2019
Eva sjöholm header
Mote & trender

Treningstrender 2020: Slik kommer vi til å trene neste år

17 dec 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Vi tester: de beste skijakkene til menn

13 dec 2019
ENG_W.png
Mote & trender

Test av sesongens beste skijakker til henne

13 dec 2019
Icebug kängor och skor
Mote & trender

Gå trygt i piggsko fra Icebug

10 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mote & trender

Stor test: Trygge vintersko med pigger

10 dec 2019
test tofflor header
Mote & trender

Test: Tøfler til dame og herre

06 dec 2019
ENG_W.png
Mote & trender

Våre pulsklokker som er kåret best i test!

06 dec 2019
header julbild
Mote & trender

Sportamores julegavetips til hele familien

06 dec 2019
Nike See my style
Mote & trender

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug
Mote & trender

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

03 dec 2019
header icebug
Mote & trender

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

01 dec 2019
ryggskydd
Mote & trender

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

30 nov 2019
skidhandskar test header
Mote & trender

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

28 nov 2019
icebug
Mote & trender

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

27 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mote & trender

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

27 nov 2019
Header reflexplagg
Mote & trender

TEST! 9 refleksplagg til løping

24 nov 2019
more news
Hoka one one

Hoka One One tar over løpeverden

Når du først har løpt i Hoka One One, vil du aldri løpe i noe annet igjen. Kanskje det er grunnen til at det er verdens mest hurtigvoksende skomerke innenfor løping.

1 dag siden
Mote & trender
dunjacka

Slik vasker du dunjakken

Her er en liste over 10 ting du bør tenke på når du skal vaske dunjakken din.

2 dager siden
Mote & trender
HEADER_W.jpg

Test: Treningsklær for gravide

Du må ikke slutte å trene bare fordi du er gravid – tvert imot! Bevegelse seg under svangerskapet er bra for både deg og babyen din. Vårt gravide testpanel har svettet i treningsklær fra Blacc.

3 dager siden
Mote & trender
Header-3.jpg

BEST I TEST! Sports-BH'er 2020

Til store og små bryster, med eller uten justerbare stropper og hemper. Les alt om sesongens sports-BH som er best i test.

4 dager siden
Mote & trender
Reebok Nano 9.0 nya färger

Endelig! Nye farger på Reebok CrossFit Nano 9.0

Nano er CrossFit-skoen med stor S, og nå har vi fått den inn i nye, freshe farger! Sjekk ut oppdateringen og lær mer om superskoen.

4 dager siden
Mote & trender
houdini

Guide til innkjøp av skallbukser

Skal du stå på ski, gå en fjelltur eller klatre? Uansett aktivitet, bør du tenke på dette når du skal kjøpe en ny skallbukse.

5 dager siden
Mote & trender
kompressionsstrumpor

Derfor bør du løpe i kompresjonsstrømper

De fleste elsker kompresjonsklær – men vet du egentlig hvordan kompresjon fungerer? Vi forklarer teknikken bak de ekstra tettsittende tightsene og de smarte strømpene som forbedrer prestasjonen din.

20 jan 2020
Mote & trender
Tvätta träningsskor

Slik vasker du treningsskoene dine på best mulig måte

Det er kjempeviktig at du lufter treningsskoene dine etter en svett treningsøkt, men det er langt fra alt du bør gjøre for å forlenge levetiden til skoene. Her er de beste tipsene fra eksperten!

20 jan 2020
Mote & trender
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Revolusjonerende sports-BH fra Nike: Swoosh One Piece Pad

Det finnes en mengde forskjellige sports-BH'er avhengig av hva du og kroppen din trenger, men noen modeller er ekstra populære. En av dem er Nike Swoosh Sports Bra. Nå har den fått en innovativ oppgradering du ikke kan gå glipp av!

19 jan 2020
Mote & trender
Test av träningsskor för damer

Test av årets beste treningssko til dame

Er du nysgjerrig på hva det nye året har å tilby i form av treningssko? Vi har trent i fem av de beste modellene i 2020, som egner seg for trening på treningssenteret eller i salen.

16 jan 2020
Mote & trender
Träningsskor test header

Test! Årets beste treningssko til herre

Det nye året har allerede begynt, og dersom du ikke allerede har kommet deg på treningssenteret, er det nå på tide. Få hjelp til å oppfylle nyttårsforsettet med nye treningssko som passer innendørs. Her er årets beste modeller fra Nike, Reebok og Under Armour.

16 jan 2020
Mote & trender
Header.png

Test: Treningstightsen du bare må ha

Tights er et treningsplagg som passer til alle former for trening: yoga, treningsøkter med høy intensitet, gruppetimer og styrketrening. I denne testen har testpanelet prøvd mange tights for å kåre de beste!

16 jan 2020
Mote & trender
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconys nye stabile løpesko

I 2020 har skoprodusenten Saucony bestemt seg for å gjøre noe nytt i produksjonen av stabile løpesko. Her er alt du trenger å vite om den nye innovasjonen, og hvorfor du bør oppdatere deg med en gang!

14 jan 2020
Mote & trender
Header.png

Test: Årets beste treningsvesker

Treningsvesken er din faste følgesvenn når du skal på trening. I denne testen av sesongens heteste modeller, kan du finne den perfekte modellen for deg!

11 jan 2020
Mote & trender
frontier header

Sjekk ut Frontier, vårt nye herremerke

Kle deg pent, komfortabelt og rimelig med Frontier – det splitter nye herremerket. Her avslører produkteksperten alt om sortimentet, inspirasjonen bak merket og størrelsene!

09 jan 2020
Mote & trender