header icebug

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

Icebug er kjent for sine terrengsko med ekstremt høyt prestasjonsnivå. Derfor er det ikke så rart at vinterløpeskoene deres også imponerer. Sportamore sitt testpanel har løpt i de fire hotteste modellene for kvinner og menn.

Det er viktig at du stiller krav til utstyret ditt slik at du finner det som passer deg, ditt nivå og terrenget du løper i. Sportamore sitt erfarne testpanel, bestående av løpere, har derfor satt fire modeller på prøve i det snødekte skistedet Åre i Sverige. Her er meningene deres om Oribi, Rover, Newrun og Pytho fra !

Icebugs vinterløpesko til dame

Høy prestasjonsevne!

Oribi 5 BUGrip dam

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Nei.

Stålpigger? Ja.

Størrelse og passform: Som mange av skomodellene fra Icebug, så er Oribi litt liten i størrelsen. Hvis du misliker stramme løpesko, så anbefaler vi en halv størrelse større enn du vanligvis kjøper. De er normale i passformen.

Passer for deg som... er vant til å løpe, og kanskje til og med løper på konkurransenivå. Oribi føles veldig lett på foten, og gir en følelse av at sekund etter sekund kan skrelles bort når du løper milen.

Sammendrag: Dette er en soleklar favoritt i testen hvis du spør Sportamore sitt testpanel! Oribi har ett eneste minus, og det er at den er relativt lav. Som et resultat kan det komme litt snø inn ved anklene. Ellers er de følsomme, veier lite og er komfortable på. Testpanelet mener også at denne løpeskoen blir mer enn godkjent for hvordan den holder varmen – med en tynn ullsokk i skoen beskytter den mot kaldt vintervær. Sist, men ikke minst, har Oribi også et ekstremt godt grep på is og snø!

Høy komfort!

Newrun bugrip dam

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Ja.

Stålpigger? Nei.

Størrelse og passform: Newrun er også litt liten i størrelsen, men med en bred passform og høyt tåparti.

Passer for deg som... vil ha en god innstegsmodell. Dette er definitivt en skomodell som retter seg mer mot nybegynnere enn eliteutøvere, da den gir en litt mindre smidig løpeopplevelse enn modellen over. 

Sammendrag: Dette er en veldig behagelig og varm sko som klarer seg bra i kalde temperaturer. Det er også nevneverdig at Newrun snøres med Icebugs egne hurtigsnøring, som lar deg justere passformen mens du løper, uten at du må stoppe for å løsne knuter eller knyte dem på nytt. Hurtigsnøring betyr også at du ikke kan sette fast lissene i vegetasjonen, noe som er veldig bra! Dette er skoen du bør velge hvis du vil løpe langt og lenge, sier testpanelet, takket være høy komfort og god demping. Grepet er også veldig bra på speilblank is – ja, forventet vi egentlig noe annet?! Det er jo sko fra Icebug!

For teknisk terreng

Pytho w bugrip

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Nei.

Stålpigger? Ja.

Størrelse og passform: Litt liten i størrelsen, men ikke så liten at du vil gå opp en hel størrelse. Hvis du derimot står mellom to størrelser, anbefales det at du tar den største. Når det gjelder passform, så er Pytho normal.

Passer for deg som... er vant til å løpe. Sammenlignet med de andre skoene i testen, har Pytho ganske mye demping. Ellers er dette en løpesko du vil ta med deg i virkelig teknisk terreng, takket være høy prestasjonsevne. 

Sammendrag: Pytho har en ganske hard såle, som er perfekt for litt tøffere terreng der du har behov for å stole på at løpeskoen stabiliserer steget. Derfor har den også relativt lav demping, og det eneste minus er derfor at den ikke passer nybegynnere så godt. Ellers har vårt erfarne testpanel bare gode ting å si om Pytho. Breddemessig er den en normal løpesko, selv om størrelsen er litt liten. Det beste med denne løpeskoen er at den er så lett og derfor gir en smidig følelse.

Pålitelig og trofast tjener

Rover women

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Ja.

Stålpigger? Nei.

Størrelse og passform: Liten i størrelsen, men med normal passform.

Passer for deg som... er nybegynner og leter etter en stabil sko til snødekte skogsstier og lett terrengløp. Rover klarer seg også bra som tursko.

Sammendrag: Det beste med denne modellen fra Icebug, er at den er så behagelig og pålitelig. Takket være et robust design og myk demping, fungerer den like bra på lette fotturer som i terreng. Hvis du vil presse deg selv i terrenget, kan det imidlertid hende at denne modellen ikke passer deg. På grunn av det robuste designet, så er det fare for at modellen føles litt mindre smidig, for eksempel hvis du er vant til ordentlige elitesko. Ellers er designet stilig, diskret og passe nedtonet, sier testpanelet. Denne løpeskoen får også et stort pluss siden den griper tak i alt fra våt asfalt til snø og is. 

Icebugs vinterløpesko til herre

Minimalistisk løpeglede

oribi herr

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Nei.

Stålpigger? Ja.

Størrelse og passform: Passformen er normal, men størrelsen er akkurat som de andre skoene i testen, nemlig litt liten. Imidlertid er ikke modellen mindre enn løpesko fra Icebug normalt sett er. Så, hvis du har løpt i deres modeller før, kan du kjøpe den størrelsen du vanligvis bruker.

Passer for deg som... akkurat som dameskoen med samme navn, er ikke Oribi en nybegynnersko, men krever sin løper, ifølge testpanelet.

Sammendrag: I Oribi har Icebug nedskalert både dempingen og stabiliteten. For den drevne løperen er det ren løpeglede å løpe i en så minimalistisk sko som presterer så bra når det gjelder grep på is, snø og våte underlag. Det eneste minuset testpanelet deler ut, er at de ikke passer deg med brede føtter. Ellers opplever de at den også har høy komfort, takket være en såle som ikke oppleves som for hard eller for spretten – bra!

Anbefales til alle

newrun herr

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Nei.

Stålpigger? Ja.

Størrelse og passform: Denne løpeskoen er litt større enn hva Icebugs løpesko normalt sett er, men omtrent like store som resten av sortimentet er. Kjøp derfor din vanlige størrelse. Ellers er passformen slik at den anbefales til omtrent alle! 

Passer for deg som... vil ha sko som du kan løpe med på glatte landeveier, fortau og asfalt.

Sammendrag: Dette er mennenes klare favoritt i testen. Tåboksen er høy og romslig, noe som bidrar til dannelsen av et isolerende luftlag inne i skoen, som også varmer i flere minusgrader. Sålen er den desidert mest dempede i hele testen, sier testpanelet, noe som betyr at den er perfekt for asfaltveier og grus. Testpersonene vil i tillegg tildele et plusspoeng for designet som er både fint og sporty. Denne løpeskoen kommer også med Icebugs Boa Fit System, som betyr at den tilpasses etter foten til løperen – så utrolig komfortabelt! 

For den drevne løperen

Pytho herr

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Nei.

Stålpigger? Ja.

Størrelse og passform: Normal Icebug-størrelse, men med en smal passform.

Passer for deg som... er en dreven løper og ikke krever spesielt mye demping.

Sammendrag: Pytho kommer med en ganske hard såle som ikke egner seg veldig godt for nybegynnere eller på asfalt. I tøft terreng klarer denne løpeskoen seg derimot best! Siden sålen er så hard, er den også veldig stiv, noe som kreves i virkelig tøft terreng. Dette er en løpesko du bør kjøpe hvis du vil kunne stole på skovalget ditt uavhengig av skråning, vann eller minusgrader. Testpanelet tildeler også plusspoeng for at Pytho beskytter så bra mot kulde.

Allsidig favoritt

Rover herr

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Ja.

Stålpigger? Ja.

Størrelse og passform: I forhold til passformen, så er denne modellen ganske normal og passer deg med føtter som ikke stikker ut på noen måte. I størrelsen er de omtrent som de øvrige modellene fra Icebug. Kjøp størrelsen du vanligvis bruker.

Passer for deg som... vil kunne bruke den samme skomodellen til løping, fotturer og vanlige gåturer.

Sammendrag: Dette er en veldig allsidig sko som, takket være en stiv såle og maksimal gripestyrke, passer til all slags vær og terreng. Testpanelet liker designet som er litt mindre sporty enn de andre modellene – kanskje siden du kan matche skoene til både turklær og det du har på deg når du går tur med hunden. Dette er ikke løpeskoen du vil bruke når du prøver å slå din egen personlige rekord på en utsatt strekning, men den er desto bedre som innstegsmodell for deg som vil teste din første, stabile variant.

LES MER:

SHOP HER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

wyte badshorts
Mote & trender

Gjør et kupp på treningsklær, sko og badetøy på vårt Mid Season Sale

2 dager siden
mss löparskor header
Mote & trender

De beste løpeskoene på vårt Mid Season Sale

2 dager siden
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg
Mote & trender

11 gullkorn du finner på Mid Season Sale

3 dager siden
adidas_grand_court_sneakers.jpg
Mote & trender

Vårens hotteste trend: grå sneakers!

6 dager siden
traningstrojor_herr.png
Mote & trender

Toppliste: 11 treningsoverdeler til ham

20 mar 2020
Linnen dam
Mote & trender

12 vårlige treningssingleter til henne

20 mar 2020
Herr - Sneakertest.jpg
Mote & trender

Best i test! Vårens beste sneakers til herre 2020

19 mar 2020
Dam - Sneakertest.jpg
Mote & trender

Test: Årets fineste sneakers 2020

17 mar 2020
reebok royal turbo header
Mote & trender

Seks stilige sneakers fra Reebok

17 mar 2020
Kari Traa
Mote & trender

Vårens pastellfargede mote fra Kari Traa

16 mar 2020
better bodies tights
Mote & trender

Den nye trenden: Glinsende treningstights

16 mar 2020
Padelheader dam
Mote & trender

Vi tester sesongens beste padelsko til dame

15 mar 2020
Padelskor header
Mote & trender

Best i test! Padelsko til menn

15 mar 2020
sport bh header
Mote & trender

Best i test: Sports-BH for store bryster

14 mar 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mote & trender

Vårens beste sports-BH'er 2020

12 mar 2020
HEADER_M.jpg
Mote & trender

9 løpesko for menn som er best i test 2020

11 mar 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

STOR test! De beste løpeskoene for dame i 2020

11 mar 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Mote & trender

Topp 5 beste friluftsklær fra Peak Performance

10 mar 2020
adidas core sneakers
Mote & trender

Sneakers-trender i 2020

10 mar 2020
Vuxen-barnskor plock
Mote & trender

Årets fineste sneakers til dame, herre og barn i 2020

07 mar 2020
Peak Performance Argon Hybrid Jacket
Mote & trender

Sesongens beste kjøp: Den nye hybridjakken fra Peak Performance

06 mar 2020
Peak Performance skaljacka
Mote & trender

Hvordan skal en skalljakke sitte?

05 mar 2020
nike metcon 5 herr
Mote & trender

Hvilke treningssko er best til funksjonell trening?

05 mar 2020
suunto 7 header
Mote & trender

TEST! Så bra er den nye pulsklokken Suunto 7

05 mar 2020
nike metcon fuchsia
Mote & trender

Slik får du best effekt av funksjonell trening med riktige treningssko

02 mar 2020
521523_Vesi_528409_-Rainy_527207_Kura_Boy_Laughing_in_the_Rain.jpg
Mote & trender

Guide: Hvilket regntøy bør barnet mitt bruke?

02 mar 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Best i test! 8 stilige vårjakker for kvinner

01 mar 2020
HEADER_M.jpg
Mote & trender

Best i test: Vårjakker for menn 2020

01 mar 2020
Header-tights.jpg
Mote & trender

Best i test: Tights med høy midje 2020

01 mar 2020
PLus size träningskläder nike
Mote & trender

Best i test! Treningsklær fra Nike i store størrelser

29 feb 2020
Hoka One One header
Mote & trender

Hvilke løpesko fra Hoka One One bør jeg velge?

27 feb 2020
SL20
Mote & trender

Slå konkurransetiden med den nye løpeskoen SL20 fra Adidas

27 feb 2020
fotbollsskor header
Mote & trender

Sesongens 10 beste fotballsko fra Adidas, Nike og Puma

26 feb 2020
Casall tights
Mote & trender

Derfor bør du trene i Casalls myke treningstights

25 feb 2020
Header prommenadskor
Mote & trender

Test! De beste gåskoene som gir maksimal komfort

25 feb 2020
SP20_WBN_BRAS_TIGHTS_REFRESH_NIKE_SWOOSH_PADDED_ASIA_BRA_JJ_0150_V3.jpg
Mote & trender

Treningstøy fra Nike som du bare må ha

25 feb 2020
Header dam adidas
Mote & trender

Test: Topp 5 bestselgere fra Adidas

22 feb 2020
Header adidas
Mote & trender

Vi tester 6 svarte herrefavoritter fra Adidas

22 feb 2020
Barnskor
Mote & trender

Stor guide: Finn riktige barnesko og størrelse fra Adidas

21 feb 2020
Träningstights för löpning.jpg
Mote & trender

11 treningstights som passer perfekt til løping

18 feb 2020
more news
wyte badshorts

Gjør et kupp på treningsklær, sko og badetøy på vårt Mid Season Sale

Vi ønsker våren velkommen med Mid Season Sale! Benytt anledningen til å handle klær, sko og vesker til deg selv, en venn eller noen andre du er glad i.

2 dager siden
Mote & trender
mss löparskor header

De beste løpeskoene på vårt Mid Season Sale

Benytt anledningen til å kapre dine nye løpesko nå som vårt store Mid Season Sale er i gang!

2 dager siden
Mote & trender
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg

11 gullkorn du finner på Mid Season Sale

Alt fra treningstights til rideklær! Sjekk ut disse godbitene når de dukker opp til nedsatt pris under vårt store Mid Season Sale.

3 dager siden
Mote & trender
adidas_grand_court_sneakers.jpg

Vårens hotteste trend: grå sneakers!

I fjor var det hvite sneakers som dominerte, men i år er det grå sneakers som gjelder. Her er sesongens 10 hotteste modeller!

6 dager siden
Mote & trender
traningstrojor_herr.png

Toppliste: 11 treningsoverdeler til ham

Kortermet, teknisk t-skjorte eller en langermet genser? Hvit, svart eller neongul? Vi har samlet de mest populære treningsoverdelene til ham akkurat nå.

20 mar 2020
Mote & trender
Linnen dam

12 vårlige treningssingleter til henne

Loose fit, seamless eller med innebygd BH? Her er vårens hotteste treningssingleter til henne! Hvilken variant vil du rocke under hjemmetreningen?

20 mar 2020
Mote & trender
Herr - Sneakertest.jpg

Best i test! Vårens beste sneakers til herre 2020

Ta stilsikre steg denne våren. Vårt motebevisste herrepanel har testet årets kuleste sneakers fra Adidas, Nike og Jack & Jones.

19 mar 2020
Mote & trender
Dam - Sneakertest.jpg

Test: Årets fineste sneakers 2020

Vi elsker sneakers! Sjekk hva testpanelet vårt mener om årets fineste modeller til dame.

17 mar 2020
Mote & trender
reebok royal turbo header

Seks stilige sneakers fra Reebok

Mars måned betyr nye sneakers! Sjekk ut vårens nyheter fra Reebok.

17 mar 2020
Mote & trender
Kari Traa

Vårens pastellfargede mote fra Kari Traa

Uavhengig av vær, skal alle kunne nyte våren med stil. Derfor lanserer Kari Traa sin nye pastellfargede kolleksjon til friluftslivet!

16 mar 2020
Mote & trender
better bodies tights

Den nye trenden: Glinsende treningstights

Sol deg i din egen glans på treningssenteret med en glinsende tights! Her er de fineste, glinsende treningstightsene akkurat nå.

16 mar 2020
Mote & trender
Padelheader dam

Vi tester sesongens beste padelsko til dame

Best i test! Her prøver vi sesongens beste modeller som gjør deg raskere, smidigere og vanskeligere å slå på banen.

15 mar 2020
Mote & trender
Padelskor header

Best i test! Padelsko til menn

På tide å ta padelspillet til et nytt nivå! Her er padelskoene som er best i test, ifølge testpanelet vårt.

15 mar 2020
Mote & trender
sport bh header

Best i test: Sports-BH for store bryster

Det er ekstra viktig med en sports-BH hvis man har store bryster. Her er de beste sports-BH'ene for deg med D, E, F og G-cup.

14 mar 2020
Mote & trender
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg

Vårens beste sports-BH'er 2020

Å trene uten en sports-BH er som å sove uten en seng. Ubehagelig, med andre ord! Slik tenker testpanelet vårt om de nye modellene i vår store test av sports-BH'er.

12 mar 2020
Mote & trender