header icebug

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

Icebug er kjent for sine terrengsko med ekstremt høyt prestasjonsnivå. Derfor er det ikke så rart at vinterløpeskoene deres også imponerer. Sportamore sitt testpanel har løpt i de fire hotteste modellene for kvinner og menn.

Det er viktig at du stiller krav til utstyret ditt slik at du finner det som passer deg, ditt nivå og terrenget du løper i. Sportamore sitt erfarne testpanel, bestående av løpere, har derfor satt fire modeller på prøve i det snødekte skistedet Åre i Sverige. Her er meningene deres om Oribi, Rover, Newrun og Pytho fra !

Icebugs vinterløpesko til dame

Høy prestasjonsevne!

Oribi 5 BUGrip dam

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Nei.

Stålpigger? Ja.

Størrelse og passform: Som mange av skomodellene fra Icebug, så er Oribi litt liten i størrelsen. Hvis du misliker stramme løpesko, så anbefaler vi en halv størrelse større enn du vanligvis kjøper. De er normale i passformen.

Passer for deg som... er vant til å løpe, og kanskje til og med løper på konkurransenivå. Oribi føles veldig lett på foten, og gir en følelse av at sekund etter sekund kan skrelles bort når du løper milen.

Sammendrag: Dette er en soleklar favoritt i testen hvis du spør Sportamore sitt testpanel! Oribi har ett eneste minus, og det er at den er relativt lav. Som et resultat kan det komme litt snø inn ved anklene. Ellers er de følsomme, veier lite og er komfortable på. Testpanelet mener også at denne løpeskoen blir mer enn godkjent for hvordan den holder varmen – med en tynn ullsokk i skoen beskytter den mot kaldt vintervær. Sist, men ikke minst, har Oribi også et ekstremt godt grep på is og snø!

Høy komfort!

Newrun bugrip dam

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Ja.

Stålpigger? Nei.

Størrelse og passform: Newrun er også litt liten i størrelsen, men med en bred passform og høyt tåparti.

Passer for deg som... vil ha en god innstegsmodell. Dette er definitivt en skomodell som retter seg mer mot nybegynnere enn eliteutøvere, da den gir en litt mindre smidig løpeopplevelse enn modellen over. 

Sammendrag: Dette er en veldig behagelig og varm sko som klarer seg bra i kalde temperaturer. Det er også nevneverdig at Newrun snøres med Icebugs egne hurtigsnøring, som lar deg justere passformen mens du løper, uten at du må stoppe for å løsne knuter eller knyte dem på nytt. Hurtigsnøring betyr også at du ikke kan sette fast lissene i vegetasjonen, noe som er veldig bra! Dette er skoen du bør velge hvis du vil løpe langt og lenge, sier testpanelet, takket være høy komfort og god demping. Grepet er også veldig bra på speilblank is – ja, forventet vi egentlig noe annet?! Det er jo sko fra Icebug!

For teknisk terreng

Pytho w bugrip

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Nei.

Stålpigger? Ja.

Størrelse og passform: Litt liten i størrelsen, men ikke så liten at du vil gå opp en hel størrelse. Hvis du derimot står mellom to størrelser, anbefales det at du tar den største. Når det gjelder passform, så er Pytho normal.

Passer for deg som... er vant til å løpe. Sammenlignet med de andre skoene i testen, har Pytho ganske mye demping. Ellers er dette en løpesko du vil ta med deg i virkelig teknisk terreng, takket være høy prestasjonsevne. 

Sammendrag: Pytho har en ganske hard såle, som er perfekt for litt tøffere terreng der du har behov for å stole på at løpeskoen stabiliserer steget. Derfor har den også relativt lav demping, og det eneste minus er derfor at den ikke passer nybegynnere så godt. Ellers har vårt erfarne testpanel bare gode ting å si om Pytho. Breddemessig er den en normal løpesko, selv om størrelsen er litt liten. Det beste med denne løpeskoen er at den er så lett og derfor gir en smidig følelse.

Pålitelig og trofast tjener

Rover women

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Ja.

Stålpigger? Nei.

Størrelse og passform: Liten i størrelsen, men med normal passform.

Passer for deg som... er nybegynner og leter etter en stabil sko til snødekte skogsstier og lett terrengløp. Rover klarer seg også bra som tursko.

Sammendrag: Det beste med denne modellen fra Icebug, er at den er så behagelig og pålitelig. Takket være et robust design og myk demping, fungerer den like bra på lette fotturer som i terreng. Hvis du vil presse deg selv i terrenget, kan det imidlertid hende at denne modellen ikke passer deg. På grunn av det robuste designet, så er det fare for at modellen føles litt mindre smidig, for eksempel hvis du er vant til ordentlige elitesko. Ellers er designet stilig, diskret og passe nedtonet, sier testpanelet. Denne løpeskoen får også et stort pluss siden den griper tak i alt fra våt asfalt til snø og is. 

Icebugs vinterløpesko til herre

Minimalistisk løpeglede

oribi herr

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Nei.

Stålpigger? Ja.

Størrelse og passform: Passformen er normal, men størrelsen er akkurat som de andre skoene i testen, nemlig litt liten. Imidlertid er ikke modellen mindre enn løpesko fra Icebug normalt sett er. Så, hvis du har løpt i deres modeller før, kan du kjøpe den størrelsen du vanligvis bruker.

Passer for deg som... akkurat som dameskoen med samme navn, er ikke Oribi en nybegynnersko, men krever sin løper, ifølge testpanelet.

Sammendrag: I Oribi har Icebug nedskalert både dempingen og stabiliteten. For den drevne løperen er det ren løpeglede å løpe i en så minimalistisk sko som presterer så bra når det gjelder grep på is, snø og våte underlag. Det eneste minuset testpanelet deler ut, er at de ikke passer deg med brede føtter. Ellers opplever de at den også har høy komfort, takket være en såle som ikke oppleves som for hard eller for spretten – bra!

Anbefales til alle

newrun herr

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Nei.

Stålpigger? Ja.

Størrelse og passform: Denne løpeskoen er litt større enn hva Icebugs løpesko normalt sett er, men omtrent like store som resten av sortimentet er. Kjøp derfor din vanlige størrelse. Ellers er passformen slik at den anbefales til omtrent alle! 

Passer for deg som... vil ha sko som du kan løpe med på glatte landeveier, fortau og asfalt.

Sammendrag: Dette er mennenes klare favoritt i testen. Tåboksen er høy og romslig, noe som bidrar til dannelsen av et isolerende luftlag inne i skoen, som også varmer i flere minusgrader. Sålen er den desidert mest dempede i hele testen, sier testpanelet, noe som betyr at den er perfekt for asfaltveier og grus. Testpersonene vil i tillegg tildele et plusspoeng for designet som er både fint og sporty. Denne løpeskoen kommer også med Icebugs Boa Fit System, som betyr at den tilpasses etter foten til løperen – så utrolig komfortabelt! 

For den drevne løperen

Pytho herr

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Nei.

Stålpigger? Ja.

Størrelse og passform: Normal Icebug-størrelse, men med en smal passform.

Passer for deg som... er en dreven løper og ikke krever spesielt mye demping.

Sammendrag: Pytho kommer med en ganske hard såle som ikke egner seg veldig godt for nybegynnere eller på asfalt. I tøft terreng klarer denne løpeskoen seg derimot best! Siden sålen er så hard, er den også veldig stiv, noe som kreves i virkelig tøft terreng. Dette er en løpesko du bør kjøpe hvis du vil kunne stole på skovalget ditt uavhengig av skråning, vann eller minusgrader. Testpanelet tildeler også plusspoeng for at Pytho beskytter så bra mot kulde.

Allsidig favoritt

Rover herr

Modell:

Merke:

Gore-Tex: Ja.

Stålpigger? Ja.

Størrelse og passform: I forhold til passformen, så er denne modellen ganske normal og passer deg med føtter som ikke stikker ut på noen måte. I størrelsen er de omtrent som de øvrige modellene fra Icebug. Kjøp størrelsen du vanligvis bruker.

Passer for deg som... vil kunne bruke den samme skomodellen til løping, fotturer og vanlige gåturer.

Sammendrag: Dette er en veldig allsidig sko som, takket være en stiv såle og maksimal gripestyrke, passer til all slags vær og terreng. Testpanelet liker designet som er litt mindre sporty enn de andre modellene – kanskje siden du kan matche skoene til både turklær og det du har på deg når du går tur med hunden. Dette er ikke løpeskoen du vil bruke når du prøver å slå din egen personlige rekord på en utsatt strekning, men den er desto bedre som innstegsmodell for deg som vil teste din første, stabile variant.

LES MER:

SHOP HER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

test tofflor header
Mote & trender

Test: Tøfler til dame og herre

2 dager siden
ENG_W.png
Mote & trender

Stor test av treningsklokker!

3 dager siden
header julbild
Mote & trender

Sportamores julegavetips til hele familien

3 dager siden
Nike See my style
Mote & trender

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

6 dager siden
Vinterkängor Icebug
Mote & trender

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

6 dager siden
header icebug
Mote & trender

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

01 dec 2019
ryggskydd
Mote & trender

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

30 nov 2019
skidhandskar test header
Mote & trender

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

28 nov 2019
icebug
Mote & trender

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

27 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mote & trender

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

27 nov 2019
Header reflexplagg
Mote & trender

TEST! 9 refleksplagg til løping

24 nov 2019
Skidjacka
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skijakke

23 nov 2019
underställ kari traa
Mote & trender

De 8 beste Black Friday-kuppene

21 nov 2019
Babolat
Mote & trender

Våre 7 beste Black Friday-kupp for ham

21 nov 2019
Nike Metcon 5
Mote & trender

7 svarte tilbud på Black Friday

21 nov 2019
garmin forerunner
Mote & trender

8 superkupp på Black Friday

21 nov 2019
Black Friday
Mote & trender

Black Friday – årets største shoppingfest!

21 nov 2019
nike glam dunk group shot
Mote & trender

Elsk 90-tallet med Nike Icon Clash

21 nov 2019
header black fridayfynd
Mote & trender

12 Black Friday-kupp for barn

20 nov 2019
Adidas tights
Mote & trender

8 superkupp for henne på Black Friday

20 nov 2019
K2 intervju header
Mote & trender

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

18 nov 2019
Test av goggles header
Mote & trender

Skibrillene som er best i test!

17 nov 2019
header.jpg
Mote & trender

Test: Teddy fleece til dame og herre

17 nov 2019
Alpint trend skidkläder
Mote & trender

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

14 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX
Mote & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

12 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mote & trender

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

12 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mote & trender

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

11 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mote & trender

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

08 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mote & trender

Alt du bør vite om vinterløpesko

06 nov 2019
Vintertights header
Mote & trender

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

03 nov 2019
Header padelskor
Mote & trender

Test: De beste padelskoene for ham

29 oct 2019
winterized header
Mote & trender

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mote & trender

Skal jeg løpe i underklær?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for menn

27 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

26 oct 2019
HEADER.jpg
Mote & trender

Best i test! Superundertøy

25 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mote & trender

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

24 oct 2019
viking-sled.jpg
Mote & trender

Hvilke vintersko bør barnet mitt bruke?

24 oct 2019
header-2.jpg
Mote & trender

STOR TEST: Varmt ullundertøy

23 oct 2019
more news
test tofflor header

Test: Tøfler til dame og herre

Finnes det noe bedre enn å ta på seg et par fluffy tøfler når det er kaldt ute? Skulle ikke tro det! Testpanelet vårt har testet ut sesongens beste tøfler. Her er deres mening!

2 dager siden
Mote & trender
ENG_W.png

Stor test av treningsklokker!

Hadde det ikke vært fint med en egen, bærbar PT som blir med deg på alt fra trening på treningssenteret til løpeturen og gåturen til bussen? Med en treningsklokke på armen, er det akkurat det du får! Her har testerne prøvd treningsklokker fra Garmin, Suunto og Polar.

3 dager siden
Mote & trender
header julbild

Sportamores julegavetips til hele familien

Julenissen letter snart fra Nordpolen med reinsdyrene sine for å reise land og strand med julegaver. Vet du ikke hva du skal kjøpe enda? Ta det med ro, vi har satt sammen en julegaveguide med mange tips.

3 dager siden
Mote & trender
Nike See my style

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

Det er viktig at du er synlig når du løper i mørket, men det behøver ikke gå utover stilen. Stylisten Isabelle Håwi vet hvordan du kan kombinere sikkerhet og en trendy look!

6 dager siden
Mote & trender
Vinterkängor Icebug

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

Vet du ikke hva du skal kjøpe til mamma, pappa, søster eller kjæreste i julegave? Frykt ikke – vi har et supertips! Kjøp et par vinterstøvler som både varmer og settes pris på! Kan det bli bedre?

6 dager siden
Mote & trender
header icebug

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

Icebug er kjent for sine terrengsko med ekstremt høyt prestasjonsnivå. Derfor er det ikke så rart at vinterløpeskoene deres også imponerer. Sportamore sitt testpanel har løpt i de fire hotteste modellene for kvinner og menn.

01 dec 2019
Mote & trender
ryggskydd

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

Ryggbeskyttelse er en smart investering når du skal stå på ski eller snowboard, da med tanke på sikkerheten. Tenk på dette før du slår til.

30 nov 2019
Mote & trender
skidhandskar test header

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

Du kan leie ski og staver der du er, men skihansker er det vanskeligere med. For å gjøre shoppingen din litt enklere, har testpanelet til Sportamore kjørt nedover skibakken i sesongens beste modeller. Dette mener testpanelet om skihanskene fra Helly Hansen, Peak Performance, Wear Colour, Bula og Kombi.

28 nov 2019
Mote & trender
icebug

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

Du må ikke slutte å løpe utendørs bare fordi gatene er glatte og tildekket av snø. Kjøp løpesko med pigger, da kan du kan løpe trygt helt til våren er her.

27 nov 2019
Mote & trender
Adidas Ultraboost 20

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

6. desember 2019 er endelig den neste hyllede versjonen av Adidas Ultraboost her, og vi har tatt en sniktitt på den! Her er alt du vil vite om løpeskoen, som er minst like elsket som en sneaker.

27 nov 2019
Mote & trender
Header reflexplagg

TEST! 9 refleksplagg til løping

Det er kjempeviktig med reflekser når du beveger deg utendørs når det er mørkt. Vi har testet sesongens refleksplagg og utstyr som egner seg til løping – takler produktene løping i mørket?

24 nov 2019
Mote & trender
Skidjacka

Guide: Slik finner du riktig skijakke

En skijakke er så mye mer enn bare en jakke du bruker når du står på ski. Avhengig av hvor du er på fjellet, bør du se etter ulike detaljer og modeller. Her er alt du trenger å vite om skijakker!

23 nov 2019
Mote & trender
underställ kari traa

De 8 beste Black Friday-kuppene

Under Black Friday svømmer det over av reduserte priser på Sportamore! Er det vanskelig å bestemme seg for hva du skal bestille? Her er favorittene!

21 nov 2019
Mote & trender
Babolat

Våre 7 beste Black Friday-kupp for ham

Årets morsomste fredag er her! På Black Friday kan du klikke hjem alt på ønskelisten til en ekstra bra pris. Her er 7 favoritter til ham.

21 nov 2019
Mote & trender
Nike Metcon 5

7 svarte tilbud på Black Friday

7 favoritter fra 7 populære merker. Disse svarte kuppene bør du bestille nå under Black Friday weekend!

21 nov 2019
Mote & trender