charlotte och pär header

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

Vi har fått hjelp av to superløpere for å kåre de beste løpeskoene fra Asics – både til dame og herre. Les testen for å se resultatet!

Hvilke løpesko fra Asics er egentlig best? Vi lot vår løpeambassadør Charlotte Karlsson og hennes trofaste løpevenn, samboeren Pär Arvered, løpe i tre av de mest populære skoene fra merket (en nøytral løpesko, en stabil løpesko og en lettvektssko). Dette mener de om dempingen, komforten og stabiliteten til favorittene fra Asics.

SHOP HER:

(Psst! Scroll ned for å se testen av løpesko fra Asics til herre). 

Test: ,

GEl cumulus

Finnes i fargene: , og .

Dropp: 10 millimeter.

Type sko: GEL-Cumulus er en nøytral mengdetreningssko som passer best på landeveier og lette stier. 

Charlotte Karlsson mener:

Det som denne løpeskoen får absolutt den høyeste scoren for av Charlotte Karlsson, er dempingen og stabiliteten – det er også de to egenskapene som normalt kjennetegner løpesko fra Asics.

- Jeg synes også at skoene føles overraskende lette for å være så oppbyggede og stabile, sier Charlotte Karlsson og fortsetter:

- Jeg vil påstå at skoene passer for deg som har et nøytralt løpesteg, lav fotbue, og litt brede føtter. Skoen passer definitivt til nybegynnere som vil ha en stabil og god sko.

Ellers er det komforten som gjør Asics GEL-Cumulus til en favoritt i utvalget.

- Det er en veldig behagelig sko å ha på foten. En detalj jeg legger merke til, er at jeg liker den lave og myke hælkappen som gir null risiko for gnagsår. Det føles som om jeg har en myk pute rundt foten.

Akkurat som navnet på løpeskoen antyder, har GEL-Cumulus Asics berømte GEL-demping i mellomsålen. Den er på sitt mykeste under hælen.

- GEL-Cumulus er på sitt beste for løpere som lander på hælen i løpesteget sitt. Som en løper som lander på forfoten, trenger du ikke oppbyggingen som er i hælen på denne skoen.

Sist, men ikke minst, passer den populære løpeskoen best til mengdetrening og jogging for deg som er en erfaren løper, men kan også passe til konkurranser dersom du ikke er så erfaren.

- Hvis du ikke er så vant til å løpe og skal gjennomføre ditt første maraton, og målet kanskje bare er å gjennomføre, kan denne løpeskoen absolutt fungere til det. Ellers vil jeg ikke anbefale den som en konkurransesko.

Test: ,

noosa tri dam

Finnes i fargene: og .

Dropp: 8 millimeter.

Type sko: En lettvektssko for raskt tempoøkter og intervaller, opprinnelig designet for triatlon, men passer også utmerket til vanlig løping.

Charlotte Karlsson mener:

Allerede fra den første testrunden sitter GEL-Noosa som en drøm!

- Jeg liker passformen på skoen, den er veldig behagelig på foten. Tåboksen er relativt stor, noe som kan være fint ettersom tærne får god plass, og det igjen fører til mindre risiko for blånegl, sier Charlotte Karlsson.

GEL-Noosa Tri 12 er en nøytral løpesko, med enkel støtte for fotbuen. I motsetning til Cumulus er den også veldig fleksibel, slik lettvektssko ofte er. Sålen er mer minimalistisk og har lavere dropp.

- Jeg anbefaler skoen til erfarne løpere, da den faktisk krever litt av løperen. På den annen side er den designet på en måte som passer både deg som lander på hælen og forfoten.

Utenom det skiller skoen seg ut designmessig, takket være et ganske unikt fargemønster, men også gjennom smarte detaljer.

- Overdelen er laget av et materiale som ikke tar opp vann og er designet som en barfotsko. Skoen har også en elastisk snøring og spesifikke håndtak for at man kan dra på seg skoen fort, forteller Charlotte Karlsson.

Likevel medfølger det vanlige skolisser i esken, hvis du foretrekker det. Sist, men ikke minst, tenker Charlotte på hvilke distanser GEL-Nossa Tri 12 er best på, og konkluderer med at den ikke bør matches med alt for lange strekninger.

- Jeg ville nok ikke begitt meg ut på lengre økter enn 21 km med den, men med litt trening tror jeg absolutt den passer opp til et maraton. 

Hvis du er en uerfaren løper som løper ditt første maraton, anbefaler vi heller en mengdetreningssko med mye demping, som GEL-Cumulus over eller GT-2000 nedenfor.

Test: ,

GT-2000

Finnes i fargene: , , og .

Dropp: 10 millimeter.

Type sko: En løpesko med pronasjonsstøtte for deg som vil løpe langt og krever en sko med behagelig demping.

Charlotte Karlsson mener:

GT-2000 8 er en ekte klassiker i utvalget av stabile løpesko fra Asics (ikke å forveksle med GT-1000, som er den nøytrale varianten av løpeskoen). Det er fremfor alt for sin komfort at du skal kjøpe Asics GT-2000, mener Charlotte Karlsson.

- Skoene er kjempedeilige på føttene. Det føles som om jeg er omringet av puter. Siden de har GEL-demping i hælen, vil jeg først og fremst anbefale denne modellen til personer som lander på hælen. 

I tillegg imponerer Asics GT-2000 testerne våre ved å være ekstremt stabil. Musklene i føttene og underbena trenger neppe en gang å hjelpe til med å stabilisere foten – perfekt for deg som overpronerer! Forskjellen mellom denne og GEL-Noosa er merkbar.

- Siden de er så stabile, blir de litt stive og det kreves litt tid for å forme seg optimalt etter foten din, sier Charlotte Karlsson.

Ellers er skoen romslig og passer til litt bredere føtter. Ellers må du stramme snøringen ordentlig. De får plusspoeng for overdelen som er ventilerende og holder deg kjølig selv når du begynner å nærme deg strekninger på flere mil.

- Jeg tror skoene passer til lengre distanser ettersom det er så mye demping i mellomsålen!

Hvis du er nybegynner, er GT-2000 et supert valg på grunn av den myke dempingen som holder muskler og ledd pigge selv etter flere kilometer på asfalt.

Test: ,

GEL Nimbus

Finnes i fargene: , , , , , og .

Dropp: 10 millimeter.

Type sko: En nøytral løpesko med mye demping, prefekt til distanseøkter.

Pär Arvered mener:

Ja, dette er altså den 22. utgaven av den elskede Asics-skoen GEL-Nimbus – det sier mye om hvor populær den er. Som alle Asics-løpesko med GEL-demping, er den veldig behagelig på foten.

- En stabil sko som føles veldig komfortabel fra starten av. Den er litt i den bredere retningen, men har en god passform, sier Pär Arvered.

GEL-Numbus 22 er best til lange økter, og for å være en løpesko med mye demping, er den veldig lett. Dessverre er den ikke lett nok til at du vil bruke den til konkurranser.

- Jeg vil anbefale denne løpeskoen til alle distanser hvor det ikke er så viktig med farten. Asics Nimbus 22 er litt tung og kan virke litt klumpete ved høye hastigheter, mener testpersonen vår.

Selv om GEL-Nimbus er en nøytral sko, er den veldig stabil og gir god støtte for fotbuen.

- GEL-Nimbus passer til en løper som vil ha en stabil og behagelig sko til landeveisløping. Der er den perfekt! sier han og fortsetter: 

- Det som utmerker seg med skoen, er at den er ekstremt behagelig på foten og utrolig stabil, noe som gjør følelsen fantastisk selv etter mange kilometer, sier Për Arvered.

Test: ,

GEL noosa tri

Finnes i fargen: .

Dropp: 8 millimeter.

Type sko: En lettvektssko til raske tempoøkter og konkurranser. 

Pär Arvered mener:

Akkurat som Charlotte Karlsson falt pladask for dameskoen, ble hennes samboer med en gang sjarmert av GEL-Noosa Tri 12s høye komfort.

- Så fort jeg tok på meg skoene, føltes det helt magisk, sier han.

Med i kartongen til GEL-Noosa medfølger det vanlige skolisser, mens det sitter en slags hurtigsnøring på fra før av som skal gjøre det lett å ta skoen av og på.

- I begynnelsen var jeg litt skeptisk til hurtigsnøringen og trodde skoen ville sitte løst på, men den sitter veldig bra på foten under hele økten.

Sammenlignet med GEL-Nimbus, er GEL-Noosa Tri 12 mer minimalistisk. Det gjør det både til en raskere og lettere løpesko, noe som betyr at du får en herlig og fartsfylt følelse.  

- Jeg vil anbefale denne lettvektsskoen til landeveisløping og lett terrengløping, på litt kortere distanser.

I likhet med samboeren hans, synes Pär Arvered at GEL-Noosa krever et bra løpesteg og mange timers trening før du kan komme deg gjennom et maraton i skoen. Før du har nådd dit, kan det være lurt å ikke løpe over et halvt maraton i denne modellen.

Test: ,

Gel kayano

Finnes i fargene: , , , , , og .

Dropp: 10 millimeter.

Type sko: En pronasjonssko som er perfekt på landeveier og asfalt.

Pär Arvered mener:  

Sjelden har du kommet over en så klassisk løpesko som GEL-Kayano. Denne finingen finner du i en ganske høy prisklasse – men smaker det, så koster det!

- Den første følelsen er at det er en sko med høy komfort og en romslig forfot, noe som er deilig under lange økter hvor føttene kan hovne opp av anstrengelse.

GEL-Kayano 26 er en pronasjonssko og passer deg som overpronerer. Men selv du som er en nøytral løper kan dra nytte av pronasjonsstøtten hvis du har begitt deg ut på veldig lange distanser. Når føttene dine er lei, er det nemlig en risiko for at man begynner å pronere lett.

- Hælkappen er perfekt for meg som har et lite problem med hælen, sier Pär Arvered.

Siden Kayano er utstyrt med mye og god demping, passer den generelt bra for deg som sliter med noen småskader. Hvis du noen gang har gått til en fysioterapeut med kneproblemer, har du sannsynligvis blitt fortalt at det kan hjelpe å skifte til sko med Asics GEL-demping.

- Ellers fungerer den bra under alle hastigheter, men er ikke lite smidig som GEL-Noosa når du kommer opp i høyere hastigheter, synes testpersonen vår og fortsetter:

- Dette er hovedsakelig en sko for landeveisløping på asfalt og lette stier. Ellers er den behagelig, veldig stabil og dessuten veldig fin!

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

adidas
Mote & trender

Guide: Finn riktige løpesko fra Adidas

akkurat nå
Test löparskor dam
Mote & trender

STOR test! De beste løpeskoene til dame i 2020

1 dag siden
Test_loparskorherr_2020.png
Mote & trender

9 løpesko til herre som er best i test 2020

2 dager siden
Saucony Triumph 18
Mote & trender

Derfor bør du løpe i den nye Saucony Triumph 18

5 dager siden
jenny freed
Mote & trender

Eksperten tipser: Husk dette når du kjøper en ny sports-BH

5 dager siden
Asics GEL-Kayano 27
Mote & trender

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova
Mote & trender

Test: Adidas Supernova til dame og herre

26 jun 2020
charlotte och pär header
Mote & trender

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

23 jun 2020
Adidas supernova header
Mote & trender

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

22 jun 2020
sandaler header
Mote & trender

Test: Trendy sandaler til dame 2020

18 jun 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Trendy sandaler til herre som er best i test

18 jun 2020
Test bikini
Mote & trender

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

15 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

14 jun 2020
Sommarrea barn
Mote & trender

De beste kuppene til barn på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea herr
Mote & trender

Til ham: Gjør et kupp på klær, sko og utstyr på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea dam
Mote & trender

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

14 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Kan jeg vaske sandalene mine i vaskemaskinen?

10 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Sesongens sandaltrender fra Birkenstock

10 jun 2020
daddräkt simning
Mote & trender

Test: Badedrakter til konkurransesvømming og trening

09 jun 2020
ub primeblue
Mote & trender

Her er Adidas Ultraboost i resirkulert plast!

08 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Stor test av treningstopper

07 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpetopper til herre 2020

07 jun 2020
Badbyxor badshorts
Mote & trender

Sommerens 9 hotteste badeshorts

07 jun 2020
Blacc yoga
Mote & trender

Lær å handle smart med Sportamores materialguide

05 jun 2020
pegasus 37
Mote & trender

Test: Så bra er Nike Air Zoom Pegasus 37

04 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: UV-drakter til barn

03 jun 2020
saucony_endorphin_PRO-header.jpg
Mote & trender

Maks tempo med Sauconys nye løpesko Endorphin Pro

01 jun 2020
löparshorts header
Mote & trender

Våre beste løpeshorts til dame og herre

30 may 2020
nike pegasus 37 header
Mote & trender

Bedre demping i nyheten Nike Pegasus 37

30 may 2020
Test tenniskjol
Mote & trender

5 tennisskjørt som er best i test 2020

29 may 2020
Creme-Creative_997HXD_group.jpg
Mote & trender

Vi elsker sesongens sneakers fra New Balance

27 may 2020
Better Bodies träningstights
Mote & trender

Guide: Finn riktig treningstights fra Better Bodies

26 may 2020
Asics GT-2000
Mote & trender

Sats på løpesko fra Asics hvis du pronerer

26 may 2020
Underkläder träning
Mote & trender

Tren i riktig undertøy – og unngå gnagsår

25 may 2020
React Miler NY
Mote & trender

Løp lenger med Nike React Miler

22 may 2020
korta tights
Mote & trender

Test: Korte treningstights til dame 2020

22 may 2020
Merrells trailskor
Mote & trender

Test: terrengsko fra Merrell til dame og herre

21 may 2020
New Balance skor
Mote & trender

Kjøp riktige løpesko fra New Balance

21 may 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

21 may 2020
more news
adidas

Guide: Finn riktige løpesko fra Adidas

Få så mye som mulig ut av løpeturen med riktige løpesko! Vær så god, her er en guide som hjelper deg å finne modellen som passer akkurat deg i det store utvalget fra Adidas.

akkurat nå
Mote & trender
Test löparskor dam

STOR test! De beste løpeskoene til dame i 2020

Hvilke løpesko bør jeg bruke? Det er et spørsmål mange stiller seg før sommerens løpesesong. Testpanelet vårt har gjort halve jobben for deg – her er løpeskoene som er best i test!

1 dag siden
Mote & trender
Test_loparskorherr_2020.png

9 løpesko til herre som er best i test 2020

Sesongens løpesko er her! Testpanelet vårt har løpt i modeller som passer til intervaller, løp og lange distanser. Her er årets løpesko til herre som er best i test!

2 dager siden
Mote & trender
Saucony Triumph 18

Derfor bør du løpe i den nye Saucony Triumph 18

Støtdempende mellomsåle, ettersittende hælkappe og en vinnende løpsfølelse – her er grunnene til hvorfor du bør løpe i den nye løpeskoen Triumph 18 fra Saucony.

5 dager siden
Mote & trender
jenny freed

Eksperten tipser: Husk dette når du kjøper en ny sports-BH

Det kan være litt vanskelig å velge en sports-BH. La eksperten Jenny Svedberg Freéd hjelpe deg.

5 dager siden
Mote & trender
Asics GEL-Kayano 27

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

En pronasjonssko som både er superstabil og har mye demping – er det virkelig mulig? Si hei til nyheten Asics GEL-Kayano 27.

02 jul 2020
Mote & trender
Free metcon 3 header

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

Box jump, squats, tauklatring og wallballs – Free Metcon 3 takler alt. Les testpanelets uttalelse om den nye treningsskoen.

01 jul 2020
Mote & trender
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova til dame og herre

Testpanelets dom: Høy kvalitet til en billig penge. Vi snakker om Supernova, den nye løpeskoen fra Adidas!

26 jun 2020
Mote & trender
charlotte och pär header

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

Vi har fått hjelp av to superløpere for å kåre de beste løpeskoene fra Asics – både til dame og herre. Les testen for å se resultatet!

23 jun 2020
Mote & trender
Adidas supernova header

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

Her er løpeskoen for deg som ser etter god kvalitet, uten at det skal koste skjorta! Les mer om Adidas nyhet Supernova.

22 jun 2020
Mote & trender
sandaler header

Test: Trendy sandaler til dame 2020

Det er endelig tid for å teste sandaler fra Birkenstock, Cruz og Axelda. Sjekk ut modellene som er best i test og som passer best til de varmeste dagene i sommer!

18 jun 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Trendy sandaler til herre som er best i test

Sommer = åpne sko! Og hva er vel bedre enn et par trendy sandaler eller slippers? Ta en titt på herretesten vår av sesongens favoritter for føttene!

18 jun 2020
Mote & trender
Test bikini

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

Vi har latt kvinner med forskjellige kroppstyper teste bikinisett fra Waikani Beachwear. Dette mener de om årets sommerlige modeller.

15 jun 2020
Mote & trender
Header.jpg

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

Noen av testpanelets favoritter finner du nå på vårt Summer Sale. Her er de beste løpeskoene på SALG til dame og herre.

14 jun 2020
Mote & trender
Sommarrea dam

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

Her har vi samlet noen av våre beste kupp til dame på vårt store SALG! Løpesko, sandaler, tights med mer.

14 jun 2020
Mote & trender