charlotte och pär header

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

Vi har fått hjelp av to superløpere for å kåre de beste løpeskoene fra Asics – både til dame og herre. Les testen for å se resultatet!

Hvilke løpesko fra Asics er egentlig best? Vi lot vår løpeambassadør  og hennes trofaste løpevenn, samboeren Pär Arvered, løpe i tre av de mest populære skoene fra merket (en nøytral løpesko, en stabil løpesko og en lettvektssko). Dette mener de om dempingen, komforten og stabiliteten til favorittene fra Asics.

SHOP HER:

(Psst! Scroll ned for å se testen av løpesko fra Asics til herre). 

Test: ,

GEl cumulus

Finnes i fargene: , og .

Dropp: 10 millimeter.

Type sko: GEL-Cumulus er en nøytral mengdetreningssko som passer best på landeveier og lette stier. 

Charlotte Arvered mener:

Det som denne løpeskoen får absolutt den høyeste scoren for av Charlotte Arvered, er dempingen og stabiliteten – det er også de to egenskapene som normalt kjennetegner løpesko fra Asics.

- Jeg synes også at skoene føles overraskende lette for å være så oppbyggede og stabile, sier Charlotte Arvered og fortsetter:

- Jeg vil påstå at skoene passer for deg som har et nøytralt løpesteg, lav fotbue, og litt brede føtter. Skoen passer definitivt til nybegynnere som vil ha en stabil og god sko.

Ellers er det komforten som gjør Asics GEL-Cumulus til en favoritt i utvalget.

- Det er en veldig behagelig sko å ha på foten. En detalj jeg legger merke til, er at jeg liker den lave og myke hælkappen som gir null risiko for gnagsår. Det føles som om jeg har en myk pute rundt foten.

Akkurat som navnet på løpeskoen antyder, har GEL-Cumulus Asics berømte GEL-demping i mellomsålen. Den er på sitt mykeste under hælen.

- GEL-Cumulus er på sitt beste for løpere som lander på hælen i løpesteget sitt. Som en løper som lander på forfoten, trenger du ikke oppbyggingen som er i hælen på denne skoen.

Sist, men ikke minst, passer den populære løpeskoen best til mengdetrening og jogging for deg som er en erfaren løper, men kan også passe til konkurranser dersom du ikke er så erfaren.

- Hvis du ikke er så vant til å løpe og skal gjennomføre ditt første maraton, og målet kanskje bare er å gjennomføre, kan denne løpeskoen absolutt fungere til det. Ellers vil jeg ikke anbefale den som en konkurransesko.

Test: ,

noosa tri dam

Finnes i fargene: og .

Dropp: 8 millimeter.

Type sko: En lettvektssko for raskt tempoøkter og intervaller, opprinnelig designet for triatlon, men passer også utmerket til vanlig løping.

Charlotte Arvered mener:

Allerede fra den første testrunden sitter GEL-Noosa som en drøm!

- Jeg liker passformen på skoen, den er veldig behagelig på foten. Tåboksen er relativt stor, noe som kan være fint ettersom tærne får god plass, og det igjen fører til mindre risiko for blånegl, sier Charlotte Arvered.

GEL-Noosa Tri 12 er en nøytral løpesko, med enkel støtte for fotbuen. I motsetning til Cumulus er den også veldig fleksibel, slik lettvektssko ofte er. Sålen er mer minimalistisk og har lavere dropp.

- Jeg anbefaler skoen til erfarne løpere, da den faktisk krever litt av løperen. På den annen side er den designet på en måte som passer både deg som lander på hælen og forfoten.

Utenom det skiller skoen seg ut designmessig, takket være et ganske unikt fargemønster, men også gjennom smarte detaljer.

- Overdelen er laget av et materiale som ikke tar opp vann og er designet som en barfotsko. Skoen har også en elastisk snøring og spesifikke håndtak for at man kan dra på seg skoen fort, forteller Charlotte Arvered.

Likevel medfølger det vanlige skolisser i esken, hvis du foretrekker det. Sist, men ikke minst, tenker Charlotte på hvilke distanser GEL-Nossa Tri 12 er best på, og konkluderer med at den ikke bør matches med alt for lange strekninger.

- Jeg ville nok ikke begitt meg ut på lengre økter enn 21 km med den, men med litt trening tror jeg absolutt den passer opp til et maraton. 

Hvis du er en uerfaren løper som løper ditt første maraton, anbefaler vi heller en mengdetreningssko med mye demping, som GEL-Cumulus over eller GT-2000 nedenfor.

Test: ,

GT-2000

Finnes i fargene: , , og .

Dropp: 10 millimeter.

Type sko: En løpesko med pronasjonsstøtte for deg som vil løpe langt og krever en sko med behagelig demping.

Charlotte Arvered mener:

GT-2000 8 er en ekte klassiker i utvalget av stabile løpesko fra Asics (ikke å forveksle med GT-1000, som er den nøytrale varianten av løpeskoen). Det er fremfor alt for sin komfort at du skal kjøpe Asics GT-2000, mener Charlotte Arvered.

- Skoene er kjempedeilige på føttene. Det føles som om jeg er omringet av puter. Siden de har GEL-demping i hælen, vil jeg først og fremst anbefale denne modellen til personer som lander på hælen. 

I tillegg imponerer Asics GT-2000 testerne våre ved å være ekstremt stabil. Musklene i føttene og underbena trenger neppe en gang å hjelpe til med å stabilisere foten – perfekt for deg som overpronerer! Forskjellen mellom denne og GEL-Noosa er merkbar.

- Siden de er så stabile, blir de litt stive og det kreves litt tid for å forme seg optimalt etter foten din, sier Charlotte Arvered.

Ellers er skoen romslig og passer til litt bredere føtter. Ellers må du stramme snøringen ordentlig. De får plusspoeng for overdelen som er ventilerende og holder deg kjølig selv når du begynner å nærme deg strekninger på flere mil.

- Jeg tror skoene passer til lengre distanser ettersom det er så mye demping i mellomsålen!

Hvis du er nybegynner, er GT-2000 et supert valg på grunn av den myke dempingen som holder muskler og ledd pigge selv etter flere kilometer på asfalt.

Test: ,

GEL Nimbus

Finnes i fargene: , , , , , og .

Dropp: 10 millimeter.

Type sko: En nøytral løpesko med mye demping, prefekt til distanseøkter.

Pär Arvered mener:

Ja, dette er altså den 22. utgaven av den elskede Asics-skoen GEL-Nimbus – det sier mye om hvor populær den er. Som alle Asics-løpesko med GEL-demping, er den veldig behagelig på foten.

- En stabil sko som føles veldig komfortabel fra starten av. Den er litt i den bredere retningen, men har en god passform, sier Pär Arvered.

GEL-Numbus 22 er best til lange økter, og for å være en løpesko med mye demping, er den veldig lett. Dessverre er den ikke lett nok til at du vil bruke den til konkurranser.

- Jeg vil anbefale denne løpeskoen til alle distanser hvor det ikke er så viktig med farten. Asics Nimbus 22 er litt tung og kan virke litt klumpete ved høye hastigheter, mener testpersonen vår.

Selv om GEL-Nimbus er en nøytral sko, er den veldig stabil og gir god støtte for fotbuen.

- GEL-Nimbus passer til en løper som vil ha en stabil og behagelig sko til landeveisløping. Der er den perfekt! sier han og fortsetter: 

- Det som utmerker seg med skoen, er at den er ekstremt behagelig på foten og utrolig stabil, noe som gjør følelsen fantastisk selv etter mange kilometer, sier Për Arvered.

Test: ,

GEL noosa tri

Finnes i fargen: .

Dropp: 8 millimeter.

Type sko: En lettvektssko til raske tempoøkter og konkurranser. 

Pär Arvered mener:

Akkurat som Charlotte Arvered falt pladask for dameskoen, ble hennes samboer med en gang sjarmert av GEL-Noosa Tri 12s høye komfort.

- Så fort jeg tok på meg skoene, føltes det helt magisk, sier han.

Med i kartongen til GEL-Noosa medfølger det vanlige skolisser, mens det sitter en slags hurtigsnøring på fra før av som skal gjøre det lett å ta skoen av og på.

- I begynnelsen var jeg litt skeptisk til hurtigsnøringen og trodde skoen ville sitte løst på, men den sitter veldig bra på foten under hele økten.

Sammenlignet med GEL-Nimbus, er GEL-Noosa Tri 12 mer minimalistisk. Det gjør det både til en raskere og lettere løpesko, noe som betyr at du får en herlig og fartsfylt følelse.  

- Jeg vil anbefale denne lettvektsskoen til landeveisløping og lett terrengløping, på litt kortere distanser.

I likhet med samboeren hans, synes Pär Arvered at GEL-Noosa krever et bra løpesteg og mange timers trening før du kan komme deg gjennom et maraton i skoen. Før du har nådd dit, kan det være lurt å ikke løpe over et halvt maraton i denne modellen.

Test: ,

Gel kayano

Finnes i fargene: , , , , , og .

Dropp: 10 millimeter.

Type sko: En pronasjonssko som er perfekt på landeveier og asfalt.

Pär Arvered mener:  

Sjelden har du kommet over en så klassisk løpesko som GEL-Kayano. Denne finingen finner du i en ganske høy prisklasse – men smaker det, så koster det!

- Den første følelsen er at det er en sko med høy komfort og en romslig forfot, noe som er deilig under lange økter hvor føttene kan hovne opp av anstrengelse.

GEL-Kayano 26 er en pronasjonssko og passer deg som overpronerer. Men selv du som er en nøytral løper kan dra nytte av pronasjonsstøtten hvis du har begitt deg ut på veldig lange distanser. Når føttene dine er lei, er det nemlig en risiko for at man begynner å pronere lett.

- Hælkappen er perfekt for meg som har et lite problem med hælen, sier Pär Arvered.

Siden Kayano er utstyrt med mye og god demping, passer den generelt bra for deg som sliter med noen småskader. Hvis du noen gang har gått til en fysioterapeut med kneproblemer, har du sannsynligvis blitt fortalt at det kan hjelpe å skifte til sko med Asics GEL-demping.

- Ellers fungerer den bra under alle hastigheter, men er ikke lite smidig som GEL-Noosa når du kommer opp i høyere hastigheter, synes testpersonen vår og fortsetter:

- Dette er hovedsakelig en sko for landeveisløping på asfalt og lette stier. Ellers er den behagelig, veldig stabil og dessuten veldig fin!

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Herr - Trailtest.jpg
Mote & trender

Stor test av varme vintertights

5 dager siden
craft header
Mote & trender

Finn den perfekte løpejakken til vinteren

21 oct 2020
Salomon Alphacross Blast
Mote & trender

Minitest: Salomon Alphacross Blast

20 oct 2020
Kari Traa underställ
Mote & trender

Velg riktig superundertøy

15 oct 2020
Test sport-bh.png
Mote & trender

Best i test! Sports-BH'er 2020

15 oct 2020
Header herr.jpg
Mote & trender

Vi har testet varme høstjakker til ham

10 oct 2020
Test höstjackor
Mote & trender

Høstens varme damejakker som er best i test

07 oct 2020
Herr - Trailtest.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko til herre!

03 oct 2020
Dam - Trailtest.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko til dame!

02 oct 2020
Hoka One One header
Mote & trender

Bondi – den beste løpeskoen for deg med et tungt løpesteg

27 sep 2020
canada snow
Mote & trender

Hold føttene varme i støvler fra Canada Snow

22 sep 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

22 sep 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: løpesko med mye demping

22 sep 2020
Test Björn Borg
Mote & trender

Vi tester sesongens nye løpekolleksjon fra Björn Borg

21 sep 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Test! De beste innendørsskoene våre til innebandy

20 sep 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Mote & trender

Slik finner du rett dunjakke fra Peak Performance

19 sep 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: De beste innebandyskoene til dame

18 sep 2020
underställ
Mote & trender

Finn riktig superundertøy

17 sep 2020
promenadskor header
Mote & trender

Vanntette tursko som er best i test

16 sep 2020
Vinterjacka barn
Mote & trender

Kjøp riktig vinterjakke til barnet ditt

14 sep 2020
nike superrep header
Mote & trender

Guide: Finn riktige treningssko fra Nike

14 sep 2020
Test tights med fickor
Mote & trender

Test: Den beste treningstightsen med lommer

13 sep 2020
innebandylubbor
Mote & trender

Stor test av innebandykøller

13 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

11 sep 2020
Nike
Mote & trender

Finn riktige løpesko fra Nike

10 sep 2020
Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 sep 2020
Adidas
Mote & trender

Nå kan du handle treningstøy etter været med det nye konseptet til Adidas

08 sep 2020
tights
Mote & trender

Guide: Kjøp riktig tights for din trening

07 sep 2020
virvelvind
Mote & trender

Sjekk ut høstens prisverdige barnekolleksjon!

07 sep 2020
header
Mote & trender

Test: Langermede treningstrøyer for kvinner

05 sep 2020
långärmade träningströjor test
Mote & trender

Test: Langermede treningstrøyer for menn

05 sep 2020
Blacc fitness
Mote & trender

New in: Squat-vennlige tights fra Blacc

04 sep 2020
test svarta tights
Mote & trender

Test: Treningstightsen du bare må ha

01 sep 2020
nike metcon 6
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Metcon 6

31 aug 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test! Årets beste treningssko til herre

26 aug 2020
Test av träningsskor för damer
Mote & trender

Test av årets beste treningssko til dame

26 aug 2020
Nike Metcon Release
Mote & trender

Alt du vil vite om nyheten Nike Metcon 6

26 aug 2020
Header – 1.jpg
Mote & trender

Best i test: Padelsko til herre

23 aug 2020
Padelskor dam
Mote & trender

Vi tester sesongens beste padelsko til henne

21 aug 2020
Kari Traa
Mote & trender

Høstens nye ull- og superundertøy fra Kari Traa

19 aug 2020
more news
Herr - Trailtest.jpg

Stor test av varme vintertights

Med en fôret tights i et teknisk materiale unngår du å fryse når du løper om vinteren. Her er løpetightsene som er best i test!

5 dager siden
Mote & trender
craft header

Finn den perfekte løpejakken til vinteren

Løping er ikke bare en sommersport, med riktig utstyr kan du løpe utendørs året rundt. Vi hjelper deg med å finne den perfekte vinterløpejakken.

21 oct 2020
Mote & trender
Salomon Alphacross Blast

Minitest: Salomon Alphacross Blast

Våre nye friluftsambassadører har løpt off road i Salomons Alphacross Blast. Så bra er de nye terrengskoene!

20 oct 2020
Mote & trender
Kari Traa underställ

Velg riktig superundertøy

Alle prater om superundertøy i ull - men noen ganger er syntet faktisk bedre. Vi vet når du skal velge polyester fremfor merino.

15 oct 2020
Mote & trender
Test sport-bh.png

Best i test! Sports-BH'er 2020

Til store og små bryster, med eller uten justerbare stropper og knepping. Les alt om sesongens sports-BH'er som er best i test.

15 oct 2020
Mote & trender
Header herr.jpg

Vi har testet varme høstjakker til ham

Dagene blir mørkere og temperaturen synker. Det er på tide å plukke frem den varme høstjakken. Her er fire nyheter til ham som er best i test!

10 oct 2020
Mote & trender
Test höstjackor

Høstens varme damejakker som er best i test

Vannavvisende utside og varmende evne. Her er høstens varme jakker til henne som er best i test!

07 oct 2020
Mote & trender
Herr - Trailtest.png

Test: Sesongens beste terrengsko til herre!

Ta utfordringen og prøv terrengløping! Her er de beste terrengskoene våre fra Asics, Nike, Saucony, Salomon og Adidas.

03 oct 2020
Mote & trender
Dam - Trailtest.png

Test: Sesongens beste terrengsko til dame!

Testpanelet vårt har løpt i terrengsko fra Adidas, Salomon, Asics og Saucony. Se hvilken modell som er best i test!

02 oct 2020
Mote & trender
Hoka One One header

Bondi – den beste løpeskoen for deg med et tungt løpesteg

Bondi 6 fra Hoka One One passer deg som veier litt mer eller har problemer med løpeteknikken din. Her er alt du trenger å vite om løpeskoen med god demping!

27 sep 2020
Mote & trender
canada snow

Hold føttene varme i støvler fra Canada Snow

Myke, varme og helt fantastiske på! Her er alt du trenger å vite om støvlene fra Canada Snow.

22 sep 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

Hvis du løper på asfalt trenger du sko med god demping for å få et skånsomt fotisett. Vi har testet løpesko med demping til herre.

22 sep 2020
Mote & trender
Dam - Header.jpg

Test: løpesko med mye demping

Dempende løpesko er alfa og omega til distanseøkter på asfalt og andre harde underlag for at du skal få et skånsomt fotisett. Her er de myke løpeskoene til henne som er best i test!

22 sep 2020
Mote & trender
Test Björn Borg

Vi tester sesongens nye løpekolleksjon fra Björn Borg

Björn Borg har nettopp lansert sin nye løpekolleksjon, Running from daylight, og vi har selvfølgelig satt klærne på prøve. Så bra er de fine dame- og herreplaggene.

21 sep 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Test! De beste innendørsskoene våre til innebandy

Vårt mannlige testpanel har spurtet og gjort raske vendinger i de nye treningsskoene våre som er ment for sport innendørs. Her er innebandyskoene som er best akkurat nå!

20 sep 2020
Mote & trender