Löparskor dam 2019

Test! De beste løpeskoene til henne 2019

Grusen på gatene er borte og det kan bare bety en ting – det er på tide å innvie et par nye løpesko. Her er damemodellene som er best i test denne sesongen!

Test av: ,

DAM-NIKE.jpgVeiledende pris: 1 495 kroner. 

Finnes i fargene: , , , , , og 

Egenskaper som utmerker seg: Høy dropp, lav vekt og fantastisk hælkappe. 

Vekt: 232 gram. 

Passer for deg som: Gjerne varierer intervaller med middels lange distanser. Passer på alle underlag, alt fra asfalt til skogsveier. Hvis du skal utenfor stien er det derimot lurt med terrengsko. 

Størrelse og passform: I starten kan skoen oppleves som veldig stram, men det gir seg etter et par runder. Passformen er topp! 

Komfort: Skopløsen er mye kortere enn på mange andre modeller, noe som er et stort pluss siden den ikke gnager mot ankelen. Den har en god vattering på innsiden og ligger komfortabelt på overdelen av foten. Innersålen har en følelse av skumgummi, hvor hælfoten er litt tykkere.  

Design: Til å være et par svarte løpesko har Nike virkelig jobbet med et design hvor det skjer litt. På overdelen av stoffet er det et diskret mønster som frisker opp. Sålen er spiss bak og har litt mønster i det hvite. Det gjør at skoene faktisk blir veldig fine! 

Kort oppsummert: Lettvektssko som gir både selvtillit og håp om at du kan forbedre tiden din på milen. Nike Vomero 14 har en god passform som sitter som et skudd både på smale og brede føtter. Med en dropp på 10 millimeter får du en bevegelse fremover som gjør det lett å fortsette når du begynner å bli sliten. Testpanelet vil slå et slag for vatteringen ved hælkappen, den holder både hælen fast i et sikkert grep og du unngår gnagsår. Det er absolutt ingenting å klage på, testpanelet er begeistret! 

Test av: ,

DAM-ADIDAS.jpgVeiledende pris: 1 445 kroner. 

Finnes i fargene: og 

Egenskaper som utmerker seg: Lett, smidig og med en fantastisk ventilasjon.

Vekt: 202 gram. 

Passer for deg som: Har et nøytralt løpesteg og løper lange distanser, gjerne på konkurransenivå. De passer også veldig bra til intervalltrening, selv om det ikke er formålet med modellen.  

Størrelse og passform: Skoen har en ettersittende passform som holder føttene på plass. De er ganske smale og på grensen til små i størrelsen, så gå opp en halv størrelse for optimal passform.

Komfort: Overdelen i mesh puster bra og gir god ventilasjon når du løper. Føttene holdes både svale og komfortable selv under de lengste rundene. Skoene sitter bra på føttene og overdelen gir snarere en stabil følelse, de er følsomme.

Design: Det er en slags retro følelse med dette designet, og testpanelet liker det virkelig. De korallfargede detaljene er passe skrikete. 

Kort oppsummert: Når du tenker på løpesko fra Adidas assosierer du det kanskje med modeller som UltraBoost og SolarBoost. Men kjenner du til deres konkurransesko? Adizero Boston 7 ble skapt for langdistansetrening av den japanske mesterskomakeren Omori, og er en ekstremt lett og nøytral løpesko. Den responsive boost-dempingen er magisk. Testpanelet føler nesten at de flyr fremover når de løper i skoene, med lette og raske steg. Uansett underlag får du et bra grep. Løpingen blir så mye gøyere i sko som dette.

Test av: ,  

DAM-SALMING.jpgVeiledende pris: 1 895 kroner. 

Finnes i fargene: og 

Egenskaper som utmerker seg: Godt dempet, ren look og mot den varmere retningen.

Vekt: 224 gram. 

Passer for deg som: Har problemer med løperkne, trenger sko som er godt dempet og som er ekstra skånsomme ved nedslaget.

Størrelse og passform: True to size med en normal bredde. Hvis du vet at du har veldig smale eller veldige brede føtter, kan det være lurt å velge en annen modell. 

Komfort: Skoene er veldig lette og sitter bra på. Mange i testpanelet har aldri løpt i sko fra Salming før og ble positivt overrasket. Det beste med skomodellen er den komfortable dempingen. 

Design: Når det kommer til utseendet så har denne modellen en ren look med en gråmelert overdel og reflekterende logoer. Fint, ingenting å klage på.

Kort oppsummert: Har du problemer med løperkne og kan få vondt i både knærne og hoftene når du løper? Da er det på tide å teste Salmings magi. De nye løpeskoene Greyhound er spesielt utviklet for løpeturer på harde underlag. Et par runder i denne modellen og du merker en stor forskjell, dempingen og formen på innersålen er skånsom for de belastningene kroppen får i et normal nedslag. En god startmodell mens du trener opp løpesteget ditt, uten at du får vondt i knærne. På minussiden havner ventilasjonen. Skoene tar seg best ut når det bare er et par plussgrader, spesielt siden de kan bli litt varme på sommeren. 

Test av: ,

DAM-UNDER ARMOUR.jpgVeiledende pris: 1 495 kroner. 

Finnes i fargene: og 

Egenskaper som utmerker seg:  Bred, komfortabel og passer til alt!

Vekt: 249 gram. 

Passer for deg som: Er nybegynner eller til en mer avansert løper. Passer fint til både korte og lange økter. En skomodell med mange bruksområder! 

Størrelse og passform: En drøm for brede føtter. Her kan du løpe uten at modellen oppleves som for trang. Du med smale føtter kommer derimot til å slite med å få skoene til å sitte etter. 

Komfort: Disse skoene sitter veldig behagelig på føttene og klemmer ingen steder. Modellen gir en nøytral støtte i løpesteget ditt. Mange testere synes det er bra energiretur i sålen, som gjør at du nesten spretter bortover. Det gir en god følelse når du løper.  

Design: Veldig fin skomodell, med en tykk såle og en kul fargekombinasjon. Hvem liker vel ikke oransje og svart sammen? Pluss for refleksdetaljene som både er fine og praktiske.

Kort oppsummert: Bakkeintervaller, raske og korte runder, lange distanser i et roligere tempo og gåturer – Hovr Infinite leverer ved enhver treningsøkt. Man kan utifra utseendet tro at disse skoene er for klumpete for de korte øktene, men det er ikke tilfellet. Den eneste gangen testpersonene legger denne modellen i skohyllen, er når de skal konkurrere. Ellers er det en ny, gitt favoritt. Foten føles avslappet etter økten, takket være energien i dempingen og droppen på 8 millimeter, som sørger for at du alltid er på vei fremover i ditt neste steg. Som en morsom detalj har skomodellen en innebygd sensor i sålen som måler, analyserer og lagrer informasjon om steglengde og distanse. Derimot koster det en liten slant for å anvende appen og få ut informasjonen.

Test av: ,

DAM-NEW BALANCE.jpgVeiledende pris: 1 795 kroner. 

Finnes i fargene:

Egenskaper som utmerker seg: Stabil, dempet og skånsom for kroppen. 

Vekt: 254 gram. 

Passer for deg som: Trenger en godt dempet og skånsom skomodell til restitusjonsøkter.

Størrelse og passform: Gå opp en halv størrelse for perfekt passform. Vel på sitter modellen veldig bra og har en normal fit. Til og med du med brede føtter kan ha modellen, siden overdelen er elastisk og tilpasser seg etter foten uten å trykke for hardt på sidene. 

Komfort: Innersålen gir en god støtte for hælfoten og retter opp foten på en behagelig måte. 1080v9 er en nøytral modell som sitter bra på foten uten å klemme til noen steder. 

Design: Chunky-looken gjør at skoene ser litt store og klumpete ut, men det kommer stort sett av den brede sålen og at skomodellen har et design som skiller seg litt ut. Designet kunne derimot gjerne hatt en annen fargekombinasjon, ifølge deler av testpanelet. 

Kort oppsummert: 1080v9 er mengdetreningssko som fokuserer på bra demping og god stabilitet. Det som utmerker seg med modellen er den tykke dempingen, det gir deg et mykt nedslag på harde underlag. Perfekt for restitusjonsøkter hvor du vil være ekstra skånsom mot kroppen, eller du som er nybegynner og trenger trygge sko før du kan gå over til modeller med mindre demping og lavere dropp. Utenom den myke dempingen gir skoen et stødig grep rundt ankelen, det gjør det lettere når føttene blir trette. Sålen griper tak i både asfalt og grus, men unngå ujevne underlag siden de ikke er like fleksible som for eksempel modellen fra Nike. En behagelig skomodell som gir bra støtte og demping ved hvert nedslag!  

Test av: ,

DAM-SAUCONY.jpgVeiledende pris: 1 395 kroner. 

Finnes i fargene: og 

Egenskaper som utmerker seg: Lett, fleksibel og holdbar såle.

Vekt: 190 gram. 

Passer for deg som: Har et nøytralt løpesteg og hovedsakelig løper lange distanser. 

Størrelse og passform: Ta den samme størrelsen som du vanligvis har i sko, du trenger ikke gå opp en halv størrelse. Skoene er litt brede og passer derfor best for løpere med litt bredere føtter. Ellers kan de lett oppleves som for store.

Komfort: Kinvara 10 er en veldig lett skomodell samtidig som det ikke går utover funksjonene. Det er heller ingen modell du må løpe inn, de er følsomme allerede fra første stund og det virker nesten som at du alltid har løpt i modellen. Ingen gnagsår, hverken den første turen eller etter et par ganger. 

Design: Fargen som skiller seg ut faller ikke i smak hos alle testpersonene, men heldigvis finnes det en dusere turkis variant til de som ikke vil være like synlige. 

Kort oppsummert: For 10 år siden lanserte Saucony den første utgaven av Kinvara, den revolusjonerte skobransjen og er i dag et av merkets mest populære modeller. Med en dropp på 4 millimeter er den nyeste versjonen, Kinvara 10, utformet som en maratonsko som takler lange distanser uten at dempingen mister formen eller ødelegges. Takket være den lave droppen kan du som lander på mellomfoten og ikke hælen få foten inn under hofta ved nedslaget. Det er en grunnleggende stabil og dempet skomodell som gir både nybegynnere og avanserte løpere en herlig løpsopplevelse. Modellen er fleksibel, komfortabel og sitter perfekt helt fra starten av. 

Test av: ,

DAM-REEBOK.jpgVeiledende pris: 999 kroner. 

Finnes i fargene: , , og 

Egenskaper som utmerker seg: Nøytral, smidig og prisgunstig.

Vekt: 209 gram. 

Passer for deg som: Er mosjonist og løper på variert underlag som asfalt, grus og lysløyper. 

Størrelse og passform: Akkurat som Reeboks treningssko, så er modellen litt stor i størrelsen. Størrelse 37,5 sitter perfekt på en person som normalt sett bruker 38, så gå ned en halv størrelse fra det du ellers løper i. Modellen er også litt bredere og sitter som støpt på brede føtter.

Komfort: Komfortable løpesko som hverken gnager eller irriterer. De gir ikke den samme "løpe på skyer"-følelsen som Adidas UltraBoost, men er komfortable og nøytrale. 

Design: Gule sko er kanskje ikke det første som frister når du er på jakt etter et nytt par løpesko. Hvis det ikke er helt din greie, så finnes det andre farger, blant annet en stilren svart versjon. 

Kort oppsummert: Du får mye for pengene når det gjelder disse nye løpeskoene fra Reebok.  Det er en av de mest prisgunstige modellene i testen, og for den prislappen får du en bra skomodell med overraskende god stabilitet. Du kommer til å merke forskjell hvis du er vant til å løpe i sko med lite støtte. Modellen har også en myk demping som kan sammenlignes med den vi ser i Nike sine lettvektssko. Innersålen er veldig rett og passer føtter som ikke krever ekstra støtte ved hælfoten. Noe som utmerker seg ved denne modellen er energireturen i dempingen samt at skoene er veldig fleksible. De fungerer på en mengde underlag, men tar seg aller best ut på asfalt på grunn av den myke demping. 

Test av: ,

DAM-ASICS.jpgVeiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes i fargene: , , , og 

Egenskaper som utmerker seg: Ventilerende, smidig og godt grep rundt hælen. 

Vekt: 212 gram.

Passer for deg som: Kommer til å løpe hele sommeren og gjerne varierer mellom middels lange distanser og intervalltrening. 

Størrelse og passform: Akkurat som andre løpesko fra Asics, så må du gå opp mellom en halv til en hel størrelse for å unngå for store sko.  

Komfort: Veldig komfortable sko som puster på et høyt nivå og holder føttene tørre og svale. Testerne vil slå et slag for hælkappen som holder et godt grep rundt hælen, uten at den gnager eller irriterer. Det resulterer i at du føler deg sterk i hvert løpesteg, ifølge samtlige testere. 

Design: Svart og rødt er en fin kombinasjon, men kanskje ikke den mest vårlige kombinasjonen. Heldigvis finnes modellen i lyseblå, grå og rosa.

Kort oppsummert: I motsetning til Asics løpesko Gel-Nimbus, så er Roadhawk FF2 en lettere og smidigere modell som passer bra til korte distanser og intervalløkter. Du føler deg veldig rask når du løper i disse skoene. Den ventilerende overdelen i mesh oser også intervalltrening, du kan nesten svette så mye du vil uten å føle deg for varm eller innestengt. Når det er sagt kan du selvfølgelig bruke skoene til korte distanser siden dempingen er responsiv. Dette er en passende skomodell hvis du er ute etter noen bra sko som egner seg til varme løpeturer på sommeren. 

Test av: ,  

DAM-PUMA.jpgVeiledende pris: 999 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Egenskaper som utmerker seg: Komfortdrøm, fleksibel og myk demping. 

Vekt: 255 gram. 

Passer for deg som: Løper middels lange runder på harde underlag.

Størrelse og passform: True to size med en litt bredere passform. Siden overdelen er stram men justerbar, fungerer skoene like bra til smale og brede føtter.

Komfort: Disse skoene har en strømpelignende passform med en fastsydd pløse som gjør at du knapt må knyte skoene for at de skal sitte på plass. Hælen omsluttes av en myk hælkappe som går akkurat passe høyt opp til at den ikke er ukomfortabel.

Design: Veldig, veldig populært design. Det gråsprekkete yttersiden passer like bra i sporet som en dag i byen sammen med jeans. 

Kort oppsummert: Det første som slår deg når du tar på deg skoene, er hvor ekstremt behagelige disse skoene er. En drøm for føttene. Den strikkede overdelen omslutter foten på en komfortabel måte og følger bevegelsene dine når du løper. Testpersonene som vanligvis har problemer med hallux valgus elsker skoene. Elastisiteten i overdelen gjør derimot ikke støtten til den beste, men det er heller ikke derfor du kjøper disse skoene. Dempingen minner veldig mye om Adidas UltraBoost og er en skomodell du vil ha på deg døgnet rundt, ikke bare når du løper. Hvordan er modellen da å løpe i? Jo, du får et mykt nedslag og en behagelig tur. Skoene tar seg aller best ut på harde, rette underlag. Allroundsko for deg som ikke krever sko med høy støtte for foten.

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Heade boots kids
Mote & trender

Best i test: Vinterstøvler og sko til barn

15 timer siden
Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

3 dager siden
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

5 dager siden
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

5 dager siden
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

5 dager siden
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

14 oct 2019
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

13 oct 2019
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

13 oct 2019
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

13 oct 2019
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

08 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mote & trender

Det viktigste når du kjøper en dunjakke

08 oct 2019
Global_FW16_I4A1852_A4.png
Mote & trender

Jakken alle bør ha

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mote & trender

Minitest: Vi har prøvd nyheten Polar Ignite!

04 oct 2019
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

02 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Mote & trender

Sesongens beste høstjakker og parkas

02 oct 2019
Inomhusskor för damer
Mote & trender

Test: 6 hurtige innendørssko til damer

29 sep 2019
Test inomhusskor
Mote & trender

Test! Våre beste innendørssko til innebandy og håndball

29 sep 2019
löparjackor dam test
Mote & trender

Løpejakkene for kvinner som er best i test

25 sep 2019
Stay in place header
Mote & trender

Velg riktig sports-BH etter kroppsfasongen din

25 sep 2019
Adriana Lima Puma
Mote & trender

Topp 3 heteste treningstrendene akkurat nå

24 sep 2019
Löparjackor test herr
Mote & trender

Løpejakker for menn som er best i test!

24 sep 2019
craft springa i regn
Mote & trender

Slik skal du kle deg når du løper i regn, vind, snø og kulde

24 sep 2019
My shelter
Mote & trender

Test! Så bra er den nye regnjakken My Shelter fra Adidas

20 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Mote & trender

Nye Hövding 3 – sikrere, bedre og mer komfortabel

19 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka
Mote & trender

Dette trenger du når barna skal på høsttur

18 sep 2019
Salomon imagebild
Mote & trender

Alt du bør vite om terrengsko!

17 sep 2019
Reima regnkläder barn
Mote & trender

Regntøy til barn uten giftige stoffer – ja, takk!

16 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8
Mote & trender

Test! Asics Gel-Rocket 6 – en vinner innendørs!

10 sep 2019
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Mote & trender

Moteriktig i sett! Her er sesongens mest trendy treningsklær

05 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin
Mote & trender

Minitest: Treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
more news
Heade boots kids

Best i test: Vinterstøvler og sko til barn

Hold barneføttene tørre og varme denne sesongen med riktige vintersko. Vårt lille testpanel har hoppet, løpt og lekt – her er årets beste vintersko til barn.

15 timer siden
Mote & trender
Asics reflex

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

Når du løper om høsten og vinteren er det ikke bare klærne som er viktige. Du må også passe på at du er synlig, og det løser du enkelt med en refleks. Slik gjør du for å løpe trygt i mørket.

3 dager siden
Mote & trender
Tights med hög midja

Stor test av tights med høy midje

Er det noe vi elsker mer enn tights med høy midje? Her er sesongens beste modeller fra blant annet Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

5 dager siden
Mote & trender
reima vinter

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

Det er ikke alltid like lett å velge yttertøy til de små i henhold til de forskjellige årstidene. Når det begynner å bli kaldt ute, er det viktig å kle barnet på riktig måte for at det skal være morsomt å være ute – uten at kulda ødelegger.

5 dager siden
Mote & trender
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

12. oktober gikk Eliud Kipchoge inn i historien. Han ble nemlig den første i verden til å løpe et maraton under to timer – og han gjorde det i løpesko fra Nike.

5 dager siden
Mote & trender
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

Alle som elsker høsten og vinteren vet at ull- og superundertøy passer like bra i sofaen som i skibakken. Ull- og superundertøy er sesongens deiligste, varmeste og koseligste plagg, men hvordan skal de egentlig vaskes?

14 oct 2019
Mote & trender
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

Det er på tide å kle deg riktig på føttene hvis du vil unngå å fryse. Her er støvlene du helst vil ha denne sesongen!

14 oct 2019
Mote & trender
Heade trail

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

Sportamore sitt testpanel har prøvd terrengsko fra Nike, Salomon, Asics og Icebug. Her er terrengskoene for deg som ser etter maksimal komfort, stabilitet og feste!

13 oct 2019
Mote & trender
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

Det kan være vanskelig å finne den riktige vinterdressen, men ingen grunn til bekymring! Vårt mini-testpanel hjelper deg. Her er vinterdressene som er best i test.

13 oct 2019
Mote & trender
Svea Boots header

Test: 3 trendy støvler fra Svea

Høsten og vinterens heteste trend er støvler fra Svea. Her er tre modeller som gjør deg trendy, varm og komfortabel om vinteren!

13 oct 2019
Mote & trender
Header_DAM.png

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

Så fort det blir kaldere ute behøver du bedre og varmere yttertøy for at du skal unngå å fryse. Er det på tide å skaffe en ny linerjakke? Vårt solide testpanel hjelper deg å finne riktig modell.

11 oct 2019
Mote & trender
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

En dunjakke er et klassisk ytterplagg som finnes i så og si hvert eneste hjem i de nordiske landene. Selv om detaljene varierer mellom modellene, har de et par ting til felles: de varmer, er fine og er lette å like. Her er tre jakketrender fra Reebok som du ikke vil gå glipp av.

11 oct 2019
Mote & trender
linerjackor herr

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

En linerjakke er et plagg som passer minst like bra som et mellomlag under en parkas som den gjør alene. Testpanelet til Sportamore har prøvd fire fine modeller i dun og syntet.

11 oct 2019
Mote & trender
Parkas

Best i test! Sesongens parkaser til ham

Kaldere temperaturer krever tykkere ytterplagg. Her er sesongens parkaser til menn som holder deg både fin og varm.

10 oct 2019
Mote & trender
trailskor herr

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

Ta utfordringen og løp i terreng! Her er våre beste terrengsko fra Salomon, Icebug, Nike og Adidas.

09 oct 2019
Mote & trender