Löparskor dam 2019

Test! De beste løpeskoene til henne 2019

Grusen på gatene er borte og det kan bare bety en ting – det er på tide å innvie et par nye løpesko. Her er damemodellene som er best i test denne sesongen!

Test av: ,

DAM-NIKE.jpgVeiledende pris: 1 495 kroner. 

Finnes i fargene: , , , , , og 

Egenskaper som utmerker seg: Høy dropp, lav vekt og fantastisk hælkappe. 

Vekt: 232 gram. 

Passer for deg som: Gjerne varierer intervaller med middels lange distanser. Passer på alle underlag, alt fra asfalt til skogsveier. Hvis du skal utenfor stien er det derimot lurt med terrengsko. 

Størrelse og passform: I starten kan skoen oppleves som veldig stram, men det gir seg etter et par runder. Passformen er topp! 

Komfort: Skopløsen er mye kortere enn på mange andre modeller, noe som er et stort pluss siden den ikke gnager mot ankelen. Den har en god vattering på innsiden og ligger komfortabelt på overdelen av foten. Innersålen har en følelse av skumgummi, hvor hælfoten er litt tykkere.  

Design: Til å være et par svarte løpesko har Nike virkelig jobbet med et design hvor det skjer litt. På overdelen av stoffet er det et diskret mønster som frisker opp. Sålen er spiss bak og har litt mønster i det hvite. Det gjør at skoene faktisk blir veldig fine! 

Kort oppsummert: Lettvektssko som gir både selvtillit og håp om at du kan forbedre tiden din på milen. Nike Vomero 14 har en god passform som sitter som et skudd både på smale og brede føtter. Med en dropp på 10 millimeter får du en bevegelse fremover som gjør det lett å fortsette når du begynner å bli sliten. Testpanelet vil slå et slag for vatteringen ved hælkappen, den holder både hælen fast i et sikkert grep og du unngår gnagsår. Det er absolutt ingenting å klage på, testpanelet er begeistret! 

Test av: ,

DAM-ADIDAS.jpgVeiledende pris: 1 445 kroner. 

Finnes i fargene: og 

Egenskaper som utmerker seg: Lett, smidig og med en fantastisk ventilasjon.

Vekt: 202 gram. 

Passer for deg som: Har et nøytralt løpesteg og løper lange distanser, gjerne på konkurransenivå. De passer også veldig bra til intervalltrening, selv om det ikke er formålet med modellen.  

Størrelse og passform: Skoen har en ettersittende passform som holder føttene på plass. De er ganske smale og på grensen til små i størrelsen, så gå opp en halv størrelse for optimal passform.

Komfort: Overdelen i mesh puster bra og gir god ventilasjon når du løper. Føttene holdes både svale og komfortable selv under de lengste rundene. Skoene sitter bra på føttene og overdelen gir snarere en stabil følelse, de er følsomme.

Design: Det er en slags retro følelse med dette designet, og testpanelet liker det virkelig. De korallfargede detaljene er passe skrikete. 

Kort oppsummert: Når du tenker på løpesko fra Adidas assosierer du det kanskje med modeller som UltraBoost og SolarBoost. Men kjenner du til deres konkurransesko? Adizero Boston 7 ble skapt for langdistansetrening av den japanske mesterskomakeren Omori, og er en ekstremt lett og nøytral løpesko. Den responsive boost-dempingen er magisk. Testpanelet føler nesten at de flyr fremover når de løper i skoene, med lette og raske steg. Uansett underlag får du et bra grep. Løpingen blir så mye gøyere i sko som dette.

Test av: ,  

DAM-SALMING.jpgVeiledende pris: 1 895 kroner. 

Finnes i fargene: og 

Egenskaper som utmerker seg: Godt dempet, ren look og mot den varmere retningen.

Vekt: 224 gram. 

Passer for deg som: Har problemer med løperkne, trenger sko som er godt dempet og som er ekstra skånsomme ved nedslaget.

Størrelse og passform: True to size med en normal bredde. Hvis du vet at du har veldig smale eller veldige brede føtter, kan det være lurt å velge en annen modell. 

Komfort: Skoene er veldig lette og sitter bra på. Mange i testpanelet har aldri løpt i sko fra Salming før og ble positivt overrasket. Det beste med skomodellen er den komfortable dempingen. 

Design: Når det kommer til utseendet så har denne modellen en ren look med en gråmelert overdel og reflekterende logoer. Fint, ingenting å klage på.

Kort oppsummert: Har du problemer med løperkne og kan få vondt i både knærne og hoftene når du løper? Da er det på tide å teste Salmings magi. De nye løpeskoene Greyhound er spesielt utviklet for løpeturer på harde underlag. Et par runder i denne modellen og du merker en stor forskjell, dempingen og formen på innersålen er skånsom for de belastningene kroppen får i et normal nedslag. En god startmodell mens du trener opp løpesteget ditt, uten at du får vondt i knærne. På minussiden havner ventilasjonen. Skoene tar seg best ut når det bare er et par plussgrader, spesielt siden de kan bli litt varme på sommeren. 

Test av: ,

DAM-UNDER ARMOUR.jpgVeiledende pris: 1 495 kroner. 

Finnes i fargene: og 

Egenskaper som utmerker seg:  Bred, komfortabel og passer til alt!

Vekt: 249 gram. 

Passer for deg som: Er nybegynner eller til en mer avansert løper. Passer fint til både korte og lange økter. En skomodell med mange bruksområder! 

Størrelse og passform: En drøm for brede føtter. Her kan du løpe uten at modellen oppleves som for trang. Du med smale føtter kommer derimot til å slite med å få skoene til å sitte etter. 

Komfort: Disse skoene sitter veldig behagelig på føttene og klemmer ingen steder. Modellen gir en nøytral støtte i løpesteget ditt. Mange testere synes det er bra energiretur i sålen, som gjør at du nesten spretter bortover. Det gir en god følelse når du løper.  

Design: Veldig fin skomodell, med en tykk såle og en kul fargekombinasjon. Hvem liker vel ikke oransje og svart sammen? Pluss for refleksdetaljene som både er fine og praktiske.

Kort oppsummert: Bakkeintervaller, raske og korte runder, lange distanser i et roligere tempo og gåturer – Hovr Infinite leverer ved enhver treningsøkt. Man kan utifra utseendet tro at disse skoene er for klumpete for de korte øktene, men det er ikke tilfellet. Den eneste gangen testpersonene legger denne modellen i skohyllen, er når de skal konkurrere. Ellers er det en ny, gitt favoritt. Foten føles avslappet etter økten, takket være energien i dempingen og droppen på 8 millimeter, som sørger for at du alltid er på vei fremover i ditt neste steg. Som en morsom detalj har skomodellen en innebygd sensor i sålen som måler, analyserer og lagrer informasjon om steglengde og distanse. Derimot koster det en liten slant for å anvende appen og få ut informasjonen.

Test av: ,

DAM-NEW BALANCE.jpgVeiledende pris: 1 795 kroner. 

Finnes i fargene:

Egenskaper som utmerker seg: Stabil, dempet og skånsom for kroppen. 

Vekt: 254 gram. 

Passer for deg som: Trenger en godt dempet og skånsom skomodell til restitusjonsøkter.

Størrelse og passform: Gå opp en halv størrelse for perfekt passform. Vel på sitter modellen veldig bra og har en normal fit. Til og med du med brede føtter kan ha modellen, siden overdelen er elastisk og tilpasser seg etter foten uten å trykke for hardt på sidene. 

Komfort: Innersålen gir en god støtte for hælfoten og retter opp foten på en behagelig måte. 1080v9 er en nøytral modell som sitter bra på foten uten å klemme til noen steder. 

Design: Chunky-looken gjør at skoene ser litt store og klumpete ut, men det kommer stort sett av den brede sålen og at skomodellen har et design som skiller seg litt ut. Designet kunne derimot gjerne hatt en annen fargekombinasjon, ifølge deler av testpanelet. 

Kort oppsummert: 1080v9 er mengdetreningssko som fokuserer på bra demping og god stabilitet. Det som utmerker seg med modellen er den tykke dempingen, det gir deg et mykt nedslag på harde underlag. Perfekt for restitusjonsøkter hvor du vil være ekstra skånsom mot kroppen, eller du som er nybegynner og trenger trygge sko før du kan gå over til modeller med mindre demping og lavere dropp. Utenom den myke dempingen gir skoen et stødig grep rundt ankelen, det gjør det lettere når føttene blir trette. Sålen griper tak i både asfalt og grus, men unngå ujevne underlag siden de ikke er like fleksible som for eksempel modellen fra Nike. En behagelig skomodell som gir bra støtte og demping ved hvert nedslag!  

Test av: ,

DAM-SAUCONY.jpgVeiledende pris: 1 395 kroner. 

Finnes i fargene: og 

Egenskaper som utmerker seg: Lett, fleksibel og holdbar såle.

Vekt: 190 gram. 

Passer for deg som: Har et nøytralt løpesteg og hovedsakelig løper lange distanser. 

Størrelse og passform: Ta den samme størrelsen som du vanligvis har i sko, du trenger ikke gå opp en halv størrelse. Skoene er litt brede og passer derfor best for løpere med litt bredere føtter. Ellers kan de lett oppleves som for store.

Komfort: Kinvara 10 er en veldig lett skomodell samtidig som det ikke går utover funksjonene. Det er heller ingen modell du må løpe inn, de er følsomme allerede fra første stund og det virker nesten som at du alltid har løpt i modellen. Ingen gnagsår, hverken den første turen eller etter et par ganger. 

Design: Fargen som skiller seg ut faller ikke i smak hos alle testpersonene, men heldigvis finnes det en dusere turkis variant til de som ikke vil være like synlige. 

Kort oppsummert: For 10 år siden lanserte Saucony den første utgaven av Kinvara, den revolusjonerte skobransjen og er i dag et av merkets mest populære modeller. Med en dropp på 4 millimeter er den nyeste versjonen, Kinvara 10, utformet som en maratonsko som takler lange distanser uten at dempingen mister formen eller ødelegges. Takket være den lave droppen kan du som lander på mellomfoten og ikke hælen få foten inn under hofta ved nedslaget. Det er en grunnleggende stabil og dempet skomodell som gir både nybegynnere og avanserte løpere en herlig løpsopplevelse. Modellen er fleksibel, komfortabel og sitter perfekt helt fra starten av. 

Test av: ,

DAM-REEBOK.jpgVeiledende pris: 999 kroner. 

Finnes i fargene: , , og 

Egenskaper som utmerker seg: Nøytral, smidig og prisgunstig.

Vekt: 209 gram. 

Passer for deg som: Er mosjonist og løper på variert underlag som asfalt, grus og lysløyper. 

Størrelse og passform: Akkurat som Reeboks treningssko, så er modellen litt stor i størrelsen. Størrelse 37,5 sitter perfekt på en person som normalt sett bruker 38, så gå ned en halv størrelse fra det du ellers løper i. Modellen er også litt bredere og sitter som støpt på brede føtter.

Komfort: Komfortable løpesko som hverken gnager eller irriterer. De gir ikke den samme "løpe på skyer"-følelsen som Adidas UltraBoost, men er komfortable og nøytrale. 

Design: Gule sko er kanskje ikke det første som frister når du er på jakt etter et nytt par løpesko. Hvis det ikke er helt din greie, så finnes det andre farger, blant annet en stilren svart versjon. 

Kort oppsummert: Du får mye for pengene når det gjelder disse nye løpeskoene fra Reebok.  Det er en av de mest prisgunstige modellene i testen, og for den prislappen får du en bra skomodell med overraskende god stabilitet. Du kommer til å merke forskjell hvis du er vant til å løpe i sko med lite støtte. Modellen har også en myk demping som kan sammenlignes med den vi ser i Nike sine lettvektssko. Innersålen er veldig rett og passer føtter som ikke krever ekstra støtte ved hælfoten. Noe som utmerker seg ved denne modellen er energireturen i dempingen samt at skoene er veldig fleksible. De fungerer på en mengde underlag, men tar seg aller best ut på asfalt på grunn av den myke demping. 

Test av: ,

DAM-ASICS.jpgVeiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes i fargene: , , , og 

Egenskaper som utmerker seg: Ventilerende, smidig og godt grep rundt hælen. 

Vekt: 212 gram.

Passer for deg som: Kommer til å løpe hele sommeren og gjerne varierer mellom middels lange distanser og intervalltrening. 

Størrelse og passform: Akkurat som andre løpesko fra Asics, så må du gå opp mellom en halv til en hel størrelse for å unngå for store sko.  

Komfort: Veldig komfortable sko som puster på et høyt nivå og holder føttene tørre og svale. Testerne vil slå et slag for hælkappen som holder et godt grep rundt hælen, uten at den gnager eller irriterer. Det resulterer i at du føler deg sterk i hvert løpesteg, ifølge samtlige testere. 

Design: Svart og rødt er en fin kombinasjon, men kanskje ikke den mest vårlige kombinasjonen. Heldigvis finnes modellen i lyseblå, grå og rosa.

Kort oppsummert: I motsetning til Asics løpesko Gel-Nimbus, så er Roadhawk FF2 en lettere og smidigere modell som passer bra til korte distanser og intervalløkter. Du føler deg veldig rask når du løper i disse skoene. Den ventilerende overdelen i mesh oser også intervalltrening, du kan nesten svette så mye du vil uten å føle deg for varm eller innestengt. Når det er sagt kan du selvfølgelig bruke skoene til korte distanser siden dempingen er responsiv. Dette er en passende skomodell hvis du er ute etter noen bra sko som egner seg til varme løpeturer på sommeren. 

Test av: ,  

DAM-PUMA.jpgVeiledende pris: 999 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Egenskaper som utmerker seg: Komfortdrøm, fleksibel og myk demping. 

Vekt: 255 gram. 

Passer for deg som: Løper middels lange runder på harde underlag.

Størrelse og passform: True to size med en litt bredere passform. Siden overdelen er stram men justerbar, fungerer skoene like bra til smale og brede føtter.

Komfort: Disse skoene har en strømpelignende passform med en fastsydd pløse som gjør at du knapt må knyte skoene for at de skal sitte på plass. Hælen omsluttes av en myk hælkappe som går akkurat passe høyt opp til at den ikke er ukomfortabel.

Design: Veldig, veldig populært design. Det gråsprekkete yttersiden passer like bra i sporet som en dag i byen sammen med jeans. 

Kort oppsummert: Det første som slår deg når du tar på deg skoene, er hvor ekstremt behagelige disse skoene er. En drøm for føttene. Den strikkede overdelen omslutter foten på en komfortabel måte og følger bevegelsene dine når du løper. Testpersonene som vanligvis har problemer med hallux valgus elsker skoene. Elastisiteten i overdelen gjør derimot ikke støtten til den beste, men det er heller ikke derfor du kjøper disse skoene. Dempingen minner veldig mye om Adidas UltraBoost og er en skomodell du vil ha på deg døgnet rundt, ikke bare når du løper. Hvordan er modellen da å løpe i? Jo, du får et mykt nedslag og en behagelig tur. Skoene tar seg aller best ut på harde, rette underlag. Allroundsko for deg som ikke krever sko med høy støtte for foten.

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Nike
Mote & trender

Danseren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego tar ekstreme moves"

akkurat nå
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

akkurat nå
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

15 timer siden
Craft X Vacchi
Mote & trender

Hyll Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

2 dager siden
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mote & trender

11 treningstights med lommer

16 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mote & trender

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

14 may 2019
Test löpartröjor
Mote & trender

Vi har testet fem nye løpetrøyer til menn 2019

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mote & trender

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

11 may 2019
Header löpartröjor dam
Mote & trender

Sesongens beste løpetrøyer til henne

07 may 2019
Epic React
Mote & trender

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
Nike Icon Clash
Mote & trender

Nyhetene fra Nike gir oss surfevibber

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Mote & trender

9 trendy solbriller for sommeren 2019

06 may 2019
Nike Tech pack
Mote & trender

Plaggene fra Nike Tech Pack som du ikke vil gå glipp av

06 may 2019
Test av regnjackor
Mote & trender

Test! De 3 beste regnjakkene til ham 2019

06 may 2019
Adidas trailskor
Mote & trender

Proffene tester terrengsko fra Adidas

04 may 2019
Peak Performance skaljackor
Mote & trender

Nytt og vanntett fra Peak Performance

04 may 2019
Fotbollsskor header
Mote & trender

Fotballskoene til juniorer som er best i test

03 may 2019
Löparbh 2019
Mote & trender

Test: Sports-BH'er til løping 2019

02 may 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor
Mote & trender

Forskjellen mellom fotballsko beregnet for kunst- og naturgress

01 may 2019
Header-baddräkter.jpg
Mote & trender

Test! Den beste badedrakten til svømming

30 apr 2019
Header_DAM.jpg
Mote & trender

Regnjakkene til henne som er best i test

26 apr 2019
Icebreaker merinoull
Mote & trender

Derfor skal du løpe i merinoull

26 apr 2019
Så vet du om skon passar
Mote & trender

Guide: velg riktige fotballsko

26 apr 2019
Didriksssons
Mote & trender

Slik vet du om jakken din er vanntett

26 apr 2019
Nike Free 5.0
Mote & trender

TEST: Slik føles de nye Nike Free Run 5.0

24 apr 2019
Test
Mote & trender

Test: De 5 beste gummistøvlene til barn

24 apr 2019
BLACC running
Mote & trender

Sesongens løpenyheter fra Blacc 2019

23 apr 2019
Haglöfs
Mote & trender

Softshell eller skalljakke – hva er forskjellen?

21 apr 2019
Hoka One One header
Mote & trender

Nyhetene du kommer til å elske fra Hoka One One

20 apr 2019
Kari Traa duffelbag
Mote & trender

Duffelbag – sesongens mest trendy bag

20 apr 2019
Löparskor dam 2019
Mote & trender

Test! De beste løpeskoene til henne 2019

17 apr 2019
Header-HERR-2.jpg
Mote & trender

Test! De beste løpeskoene til ham 2019

17 apr 2019
Elvine
Mote & trender

Her er vårens jakketrender for ham

16 apr 2019
Asics löparskor
Mote & trender

Si hei til de pastellfargede løpeskoene fra Asics

15 apr 2019
Kari Traa
Mote & trender

Her er tre vårlige jakketrender for henne

15 apr 2019
Adidas Primeknit
Mote & trender

Nå er de nye, sømløse treningsklærne fra Adidas her!

11 apr 2019
Adidas sneakers
Mote & trender

Vårens sneakerstrender fra Adidas

10 apr 2019
TESTBILD
Mote & trender

PT-en tester: Så bra er de trendy treningsklærne

09 apr 2019
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg
Mote & trender

Sesongens survival kit for ham

06 apr 2019
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg
Mote & trender

8 vårfavoritter du IKKE vil gå glipp av

06 apr 2019
more news
Nike

Danseren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego tar ekstreme moves"

Det å stå på scenen og danse krever både følelse, mot og mest av alt en kul look. Adjani Hjert Goli forteller om hvordan hun takker sceneskrekken og når hun føler seg mest komfortabel.

akkurat nå
Mote & trender
Nike

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

Trenger treningsgarderoben din ny stilinspirasjon? Her får du stylistens beste tips til hvordan du kler deg trendy på treningsøkten i sommer!

akkurat nå
Mote & trender
Nike

Derfor skal du sporte med stil

Du har vel ikke gått glipp av vår nye kampanje Sporta stilen? Vi vil inspirere deg og din garderobe for å øke treningslysten!

15 timer siden
Mote & trender
Craft X Vacchi

Hyll Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

Årets mest stilfulle sykkelkolleksjon har landet! Den er gul, fin og oser sykkelkultur.

2 dager siden
Mote & trender
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg

11 treningstights med lommer

Ikke undervurder bra lommer! Når du vil ha med deg det aller nødvendigste, er det helt perfekt med lommer på treningsklærne. Her er noen av våre fineste treningstights med lommer.

16 may 2019
Mote & trender
Birkenstock Sandalheader

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

Uansett om du skal gå i sand på stranden eller trenger noen enkle sko som du kan matche med antrekket ditt en varm sommerdag, så finnes det noen passelige sandaler. Her er årets sandaltrender 2019!

14 may 2019
Mote & trender
Test löpartröjor

Vi har testet fem nye løpetrøyer til menn 2019

5 nye løpetrøyer som på mange måter minner om hverandre. Testpanelet vårt har undersøkt forskjellene mellom dem, slik at du vet hvilken modell som skal bli med ut på din neste løpetur!

13 may 2019
Mote & trender
Dasia Starlily Bow

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

Er du på jakt etter drømmeskoene som faktisk er like fantastiske i virkeligheten? Nå kan du shoppe sneakers fra Dasia på Sportamore!

11 may 2019
Mote & trender
Header löpartröjor dam

Sesongens beste løpetrøyer til henne

Push deg selv til bedre resultater ved hjelp av noe nytt i løpegarderoben. Vi har latt testpanelet vårt prøve fem trendy løpetrøyer til henne.

07 may 2019
Mote & trender
Epic React

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

Lyst på nye løpesko? Sjekk ut Nikes populære Epic React Flyknit 2, som nå har blitt oppdatert i nye kulører for sesongen.

07 may 2019
Mote & trender
Nike Icon Clash

Nyhetene fra Nike gir oss surfevibber

Kombiner surfelooken med treningsplagg fra Nike! Her finner du fargerike og sommerlige treningsplagg som gjør at du vil henge og trene på stranden.

07 may 2019
Mote & trender
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendy solbriller for sommeren 2019

Hva er vel en sommer uten noen fine solbriller? Unngå å bli blendet og få en kul look på kjøpet i noen av sesongens solbriller.

06 may 2019
Mote & trender
Nike Tech pack

Plaggene fra Nike Tech Pack som du ikke vil gå glipp av

Futuristiske detaljer, ekstra tynne materialer og et design utformet for en kropp i bevegelse. Det er hva Nikes oppdatering av kolleksjonen Tech Pack handler om.

06 may 2019
Mote & trender
Test av regnjackor

Test! De 3 beste regnjakkene til ham 2019

Ikke la regnet overraske deg! Her er herrejakkene som holder deg tørr under sommerhalvåret.

06 may 2019
Mote & trender
Adidas trailskor

Proffene tester terrengsko fra Adidas

Hvis du er ute etter terrengsko med høy komfort kan de nye terrengskoene fra Adidas være noe for deg. Ekspertene Elisabeth Hansson og David Andersson fra Trailrunning Sweden har testet dem.

04 may 2019
Mote & trender