Header-HERR-2.jpg

Test! De beste løpeskoene til ham 2019

Press din personlige rekord med nye løpesko! Her er sesongens herremodeller som er best i test.

Test av: ,

HERR-ADIDAS.jpg

Veiledende pris: 1 545 kroner.

Vekt: 226 g

Passer for deg som: Har en høy til normal fotbue og vil ha løpesko med responsiv demping for en rask følelse. Adizero er designet for langdistanseløping, men fungerer utmerket for korte runder og intervaller. 

Egenskaper som utmerker seg: Superlette, bra ventilasjon og bra demping.

Størrelse og passform: Smal passform som sitter etter rundt foten, men ellers true to size. 

Komfort: Adizero er god og lett, men har samtidig en veldig bra Boost-demping i mellomsålen. Gir bra støtte og assistanse i frasparket. 

Design: Denne skomodellen holder virkelig hva den lover når det gjelder prestasjon, men når det kommer til designet skulle testpanelet ønsket seg litt flere farger.

Kort oppsummert: Adidas Adizero er designet av den japanske skoprodusenten Omori, og modellen er ment for maratonløpere rundt om i verden. Det er ingen tvil om at skoene er skapt for lange løp, men til og med de løperne i testpanelet som ikke løper så langt likte følelsen i disse løpeskoene. Ved den første testrunden kunne modellen oppleves som litt stum, men følelsen forsvant etter en stund. Den egenskapen som testpanelet har gitt høyest score til, er den innebygde droppen på 10 millimeter, som gir alt man kan ønske seg i form av hjelp. Passformen skuffer heller ingen.

Test av: ,

HERR-ASICS.jpg

Veiledende pris: 1 295 kroner.

Vekt: 265 g

Passer for deg som: Er ute etter et par raske, nøytrale løpesko som egner seg til forskjellige aktiviteter. 

Egenskaper som utmerker seg: Lett vekt og en demping som gir litt ekstra fart ved frasparket og ved tempoøkning.

Størrelse og passform: Passer perfekt for deg som har litt brede føtter og som trenger god plass foran. 

Komfort: Veldig gode, fleksible og følsomme – både ved intervaller og ved distanseløping. 

Design: Mørk og subtil i utformingen sin, men med populære detaljer som den røde avslutningen ved hælen og den gulldekorerte etiketten bakpå. 

Kort oppsummert: Asics Roadhawk er skomodellen for deg som foretrekker nøytrale og dermed allsidige løpesko som du kan bruke ved mange ulike anledninger. Med et stilrent rødt design er de ikke bare herlige å løpe i, men også trendy. Overdelen er laget av ventilerende mesh, som tilpasser seg etter foten. På hardere underlag gjør Roadhawk jobben for deg i frasparket og demper ved hvert nedslag.

Test av: ,

HERR-REEBOK.jpg

Veiledende pris: 999 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Ekstra brede, bra passform og et fint, enkelt design. 

Vekt: 249 g

Passer for deg som: Ser etter et par prisgunstige og nøytrale mengdetreningssko. 

Størrelse og passform: Skomodellen er generøs i bredden. Du som er vant til gnagsår på lilletåen kan glede deg – det slipper du i disse! 

Komfort: Veldig komfortable med en tilstrekkelig stabilitet. De er ikke like fleksible som mange andre sko i samme sjanger. Men der de mangler fleksibilitet, kompenserer de med en tettsittende passform. 

Design: Fine sko i en intens rødfarge som gjør deg synlig. Forever Floatride er kanskje ikke de skoene du matcher med jobbantrekket ditt, men de tar seg desto bedre ut til antrekket på løpeturen.

Kort oppsummert: Forever Floatride Energy er kjempedeilige allerede fra første stund. De passer perfekt til løpetrening på hardt underlag i bymiljø, men du kan selvfølgelig også bruke dem på skogsveier. De er også utmerket for deg som vil gå raske turer uten at det sliter på knærne og føttene. Skoene er også såpass nette at de fungerer til lette intervaller, men de tar seg aller best ut ved middels lange distanser. Den nøytrale sålen og det at skoene er så prisgunstige, gjør at de passer de aller fleste. 

Test av: ,

HERR-UNDER ARMOUR.jpg

Veiledende pris: 1 495 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Hovr Infinite kommer med kule features, slik som at skoene kan kobles opp til en treningsapp. På den måten får du tilgang til data fra løpeturene dine, uten å bruke penger på en treningsklokke.

Vekt: 306 g

Passer for deg som: Har en normal fotbue og ikke krever ekstra oppbygning.  

Størrelse og passform: Hovr Infinite har en nesten perfekt passform, som hverken er for stram eller for bred. Størrelsesmessig anbefales den du vanligvis har siden skoene er true to size. 

Komfort: I starten opplevde noen at sålen var litt for myk, men etter en stund merket testerne at både responsen og dempingen gir alt som kan forventes av et par løpesko, og muliggjør et spenstig løpesteg. 

Design: Hovr Infinite har et futuristisk design som nesten fikk testpanelet til å forvente seg en ON-knapp. En slik knapp finnes selvfølgelig ikke, men designet imponerer fortsatt med stilrenheten.

Kort oppsummert: Allerede ved det første steget oppstår følelsen av å sprette fremover. Du ønsker deg ikke noe mer hverken når det gjelder dempingen og responsen, til tross for at skoene hovedsakelig ble testet på stumt underlag. Hovr Infinite er perfekt til løping i bymiljøer og på asfalt, hvor de er myke til tross for det krevende underlaget. Designmessig skiller de seg ut på en bra måte, og det er ingenting negativt å si om komforten. Så gode at du vil bruke de til hverdags! 

Test av: ,

HERR-HOKA ONE ONE.jpg

Veiledende pris: 1 895 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Arehi er en veldig bra skomodell, som får høy score for alt fra ventilasjon og demping til design og komfort. 

Vekt: 261 g

Passer for deg som: Trenger litt ekstra støtte og stabilitet under løpeturen. 

Størrelse og passform: Normale, true to size med litt bredere såle. 

Komfort: Litt stumme når du tar dem i bruk, men det gir seg med tiden. I likhet med de fleste modeller fra Hoka One One, så har de alt man kan ønske seg når det gjelder stabilitet! 

Design: Enkelt men smakfullt. Hoka One Ones modeller har hatt en tendens til å se litt klumpete ut med de store sålene, men det kan man ikke si om Arehi.

Kort oppsummert: Til tross for at testpanelet i starten opplevde Arehi som litt motvillige, så myknet både skoene og våre testere etterhvert. Arehi overrasker samtidig ved å være både veldig lette og godt oppbygd, de skiller seg derfor ut i sin sjanger. Hvis du lenge har slitt med skadeproblemer eller har et tungt løpesteg, så er Arehi modellen for deg!

Test av: ,

HERR-SALMING.jpg

Veiledende pris: 1 895 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Den fantastiske evnen til å tåle harde underlag. De tåler også fuktighet og kulde bedre enn mange andre løpesko.  

Vekt: 278 g

Passer for deg som: Løper lange distanser på harde underlag. Denne skomodellen er en tøffing! 

Størrelse og passform: Grayhound har en ”sokk-konstruksjon” som gjør at de sitter etter rundt føttene, akkurat som en sokk. 

Komfort: Når du tar dem i bruk kan sålen oppleves som litt flat og formløs, men etter litt bruk gjør den comeback! Kjempedeilig, myk demping som hjelper til med frasparket uten å gi en overdreven spretten følelse. 

Design: Stilren grå, akkurat som navnet antyder.

Kort oppsummert: Grayhound trenger litt oppvarming før modellen blir helt komfortabel, men da ønsker man seg ikke noe mer. De er spesielt utviklet for bruk på harde underlag og har et bra grep. Overdelen er i slitesterk mesh som beskytter mot vann og fuktighet, og den oppgis å være 25 prosent sterkere enn de materialene Salming har brukt tidligere! 

Test av:

HERR-NEW BALANCE.jpg

Veiledende pris: 1 295 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Ekstremt lette, ventilerer godt og er komfortable. 

Vekt: 225 g

Passer for deg som: Gjerne løper mer oppbygd for hælfoten eller som har et tyngre nedslag på hælen.

Størrelse og passform: De sitter behagelig på med en overdel av myk mesh. På mer belastende underlag er det en liten risiko for at du glir litt rundt. Det er fordi stoffet gir etter mer enn det kanskje burde. 

Komfort: En kjempedeilig skomodell med bra demping og stabilitet. 

Design: I likhet med bidraget fra Salming og Under Armour, har New Balance satset på en farge som holder i lengden. Du blir aldri lei av disse fine, grå skoene selv om de skal brukes flere sesonger. 

Kort oppsummert: Det oppstod kjærlighet ved første blikk mellom denne skomodellen og testpanelet. New Balance 890GG7 er en lett modell som samtidig tilbyr alt man kan ønske seg i form av demping. Overdelen er laget i komfortabel mesh som ventilerer så bra at du kan kjenne luften strømme inn i foten, perfekt på varme dager. Designet får dessuten et stort pluss! 

Test av: ,

HERR-NIKE.jpg

Veiledende pris: 1 495 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Air Zoom Vomero tar den responsive dempingen til helt nye høyder!  

Vekt: 308 g

Passer for deg som: Vil ha noen pigge mengdetreningssko med høy dropp, men som ikke vil prioritere bort ordentlig oppbygning. 

Størrelse og passform: Forsterkninger ved hælen gjør at skoene sitter som et skudd på! Ellers er de true to size og din vanlige størrelse anbefales.

Komfort: Det blir faktisk ikke bedre enn dette i et par løpesko, hvert fall ikke ifølge testpanelet, som har gitt Nike Air Zoom Vomero full pott!

Design: Enkelt, men hva er vel feil med det? Vi blir aldri lei av helsvarte alternativer og dessuten kommer skoene i flere fargekombinasjoner. 

Kort oppsummert: Dette er noen sko hvor hovedstyrken også er dens eneste svakhet! Mykheten i sålen tar seg best ut på harde underlag, men kan bli et problem i terreng hvor de i stedet oppleves som for myke. På asfalt er det ingenting vondt å si om hverken grepet eller dempingen, der er de på sitt beste. Air Zoom Vomero mister heller ikke komforten etter bruk, modellen holder passformen økt etter økt. 

Test av: ,

HERR-SAUCONY.jpg

Veiledende pris: 1 395 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Utrolig lette, god passform og ekstremt myk såle – for ikke å nevne designet!

Vekt: 221 g

Passer for deg som: Er en dreven langdistanseløper som er ute etter et par lette sko, eller mosjonisten som vil ha noe nøytralt for et nøytralt løpesteg. 

Størrelse og passform: Tight passform som omslutter foten på en behagelig måte, uten hverken å trykke eller klemme.

Komfort: Kinvara er en behagelig skomodell som sitter like bra den første løpeturen som etter noen turer. Sålen har en jevn mykhet under hele foten, som er positivt under de lange øktene.  

Design: Dette er skoene for deg som vil skille deg ut! Riktignok kommer Kinvara også i en mer beskjeden fargeutgave, men hvorfor ikke gjøre litt mer ut av deg? 

Kort oppsummert: Disse skoene passer for deg som har et naturlig løpesteg. Kinvaras største fordel er den ekstreme lettheten som gjør det mulig med ledige steg – en følelse som bare pøses på av den perfekte passformen. Innersålen føles relativt flat og anbefales ikke for personer som krever litt ekstra. Sålen er derimot myk under alle delene av foten, og til tross for liten dropp oppleves det ikke slik. 

Test av: ,

HERR-PUMA.jpg

Veiledende pris: 899 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Puma Hybrid NX er en krysning mellom street style og prestasjon. De er også billige til å være førsteklasses løpesko.

Vekt: 318 g

Passer for deg som: Foretrekker kortere strekninger. Skoene kan også med fordel brukes av deg med smale føtter.

Størrelse og passform: Litt smal modell som kan oppleves som litt vel stram hvis du er vant til brede sko. 

Komfort: Spretten følelse i sålen, til tross for de tydelige parallellene til vanlige sneakers. 

Design: Løpesko møter sneakers i en klassisk fargekombinasjon av blått, rødt og hvitt. 

Kort oppsummert:  Spørsmålet er om dette er løpesko med innslag av sneakers eller omvendt? Pumas hybrid mellom løpesko og sneakers er betydelig hardere og stivere enn sine konkurrenter, samt litt tyngre. Skoene anbefales ikke til lange distanser, de anbefales heller til korte strekninger. De er også perfekte på ferien når du bare vil pakke med et par sko, som skal fungere både i byen og på en løpetur. Til tross for hardheten er yttersålen både spretten og godt dempet, og komforten er helt godkjent. 

LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen mellom løpeskoene fra Nike

4 dager siden
Fruktmönster
Mote & trender

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

5 dager siden
Metcon 5 testbild
Mote & trender

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

6 dager siden
Metcon 5 vit rosa
Mote & trender

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

08 jul 2019
Test: löparshorts header
Mote & trender

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Kompressionskläder header
Mote & trender

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

01 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Mote & trender

Slik styler du din crop top

28 jun 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Mote & trender

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Minitest pulseboost header
Mote & trender

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

27 jun 2019
Asics header
Mote & trender

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

25 jun 2019
test stabila löparskor
Mote & trender

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

23 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Mote & trender

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

19 jun 2019
puma hybrid
Mote & trender

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

16 jun 2019
Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
Kari Traa
Mote & trender

Guide: Velg riktig treningsveske

06 jun 2019
header-väskor.jpg
Mote & trender

TEST: De beste treningsveskene våre

06 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mote & trender

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

06 jun 2019
yogatights blacc
Mote & trender

Slik velger du yogatights

06 jun 2019
Superga 2750
Mote & trender

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

30 may 2019
Saint Loye
Mote & trender

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mote & trender

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

29 may 2019
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

28 may 2019
Teva Hurricane
Mote & trender

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

27 may 2019
segling
Mote & trender

Guide: Kle deg riktig for seiling

27 may 2019
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

24 may 2019
yogatights header
Mote & trender

Test: Vårens mest komfortable yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi
Mote & trender

Hyll Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1
Mote & trender

Test! Så bra er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mote & trender

11 treningstights med lommer

16 may 2019
Nike
Mote & trender

Fotballfest med de nye plaggene fra Nike

16 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mote & trender

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

14 may 2019
Test löpartröjor
Mote & trender

Vi har testet fem nye løpetrøyer til menn 2019

13 may 2019
Nike
Mote & trender

Danseren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego tar ekstreme moves"

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mote & trender

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

11 may 2019
Header löpartröjor dam
Mote & trender

Sesongens beste løpetrøyer til henne

07 may 2019
Epic React
Mote & trender

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
Nike Icon Clash
Mote & trender

Nyhetene fra Nike gir oss surfevibber

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Mote & trender

9 trendy solbriller for sommeren 2019

06 may 2019
more news
Nike löparskor

Forskjellen mellom løpeskoene fra Nike

Her forklarer vi forskjellen mellom Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly.

4 dager siden
Mote & trender
Fruktmönster

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

Hvis du ikke har lagt merke til alle bikinier, badedrakter og badeshorts som prydes av frukter fra alle mulige slag, har du mest sannsynlig bodd under en stein. Moteeksperten forklarer hvorfor trenden er så populær.

5 dager siden
Mote & trender
Metcon 5 testbild

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

Nike er tilbake med en ny oppdatering av den elskede treningsskoen Metcon. Metcon 5 er hittil Nikes mest allsidige og holdbare sko til X-fit, som skapt for deg som elsker høyintensiv trening.

6 dager siden
Mote & trender
Metcon 5 vit rosa

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

Giganten Nike er tilbake med en oppdatering av den anerkjente treningsskoen Metcon. Metcon 5 er en skomodell som er skapt for atleten som elsker all form for høyintensiv trening. Her er det som er nytt og unikt med den nye modellen.

08 jul 2019
Mote & trender
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

Når du skal ut og løpe i sommer er det viktig at du er riktig kledd. Varmen stiller høye krav til ventilasjonsevne, passform og lengde på klærne dine. Her finner du 9 modeller som holder målet!

02 jul 2019
Mote & trender
Kompressionskläder header

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

Medisinsk gradert kompresjon kan hjelpe deg med å øke prestasjonen, lindre skader og øke blodsirkulasjonen. Her er alt du trenger å vite om når plaggene skal brukes, hvordan og hvorfor!

01 jul 2019
Mote & trender
Crop tops Better Bodies

Slik styler du din crop top

De korte toppene har lenge vært synlige både på treningssenteret, i byen og på fest. Men hvor kommer trenden fra og hva matcher jeg den med? Gründeren og produkteksperten Donna Bruns har svaret!

28 jun 2019
Mote & trender
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

Nå er de endelig her – løpeskoene alle urbane løpere har ventet på! Den elskede Boost-sålen fra Adidas kommer i et nytt, oppdatert format. Her er det nye med Adidas Pulseboost HD!

27 jun 2019
Mote & trender
Minitest pulseboost header

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

Det har lenge vært en stor hype rundt den store løpenyheten fra Adidas. Med sin nye såle har det blitt lovet at Pulseboost HD nesten er helt unik i sin sjanger, men hvor bra er egentlig modellen? Dette mener våre produkttestere.

27 jun 2019
Mote & trender
Asics header

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

Hvor store skal løpeskoene mine være? Hvor stramt skal de sitte? Og hvordan skal de oppleves i hælen? Eksperten fra Asics svarer på alle spørsmål rundt løpesko og passform!

25 jun 2019
Mote & trender
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

Du er helt sikkert ute etter et par stabile løpesko hvis du har blitt fortalt at du pronerer. Vårt testpanel har løpt i 5 ekstra dempede og stabile modeller for å se hvilken modell som kan støtte deg i løpesporet.

23 jun 2019
Mote & trender
Adidas Pulseboost HD

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

Snart er den her. Lanseringen av Adidas sin nye modell Pulseboost HD nærmer seg, og vi har smugstartet lanseringen med et forhåndsintervju!

19 jun 2019
Mote & trender
puma hybrid

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

Sportamores store SOMMERSALG er i gang. Sjekk ut disse gullkornene og begi deg ut på løpetur.

16 jun 2019
Mote & trender
Birkenstock rosa

Slik tar du vare på dine Birkenstock

Birkenstock er en klassiker når det kommer til gode, ergonomiske og fine sandaler. Skoene er av høy kvalitet, og det finnes noen knep for at de skal holde så lenge som mulig.

14 jun 2019
Mote & trender
Helly Hansen seglarjacka

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

Alle som har seilet i norsk farvann vet at sommeren aldri er feilfri. Det er på tide å gå til innkjøp av en vanntett seilerjakke nå som seilersesongen er i gang. Dette skal du tenke på.

08 jun 2019
Mote & trender