Header-HERR-2.jpg

Test! De beste løpeskoene til ham 2019

Press din personlige rekord med nye løpesko! Her er sesongens herremodeller som er best i test.

Test av: ,

HERR-ADIDAS.jpg

Veiledende pris: 1 545 kroner.

Vekt: 226 g

Passer for deg som: Har en høy til normal fotbue og vil ha løpesko med responsiv demping for en rask følelse. Adizero er designet for langdistanseløping, men fungerer utmerket for korte runder og intervaller. 

Egenskaper som utmerker seg: Superlette, bra ventilasjon og bra demping.

Størrelse og passform: Smal passform som sitter etter rundt foten, men ellers true to size. 

Komfort: Adizero er god og lett, men har samtidig en veldig bra Boost-demping i mellomsålen. Gir bra støtte og assistanse i frasparket. 

Design: Denne skomodellen holder virkelig hva den lover når det gjelder prestasjon, men når det kommer til designet skulle testpanelet ønsket seg litt flere farger.

Kort oppsummert: Adidas Adizero er designet av den japanske skoprodusenten Omori, og modellen er ment for maratonløpere rundt om i verden. Det er ingen tvil om at skoene er skapt for lange løp, men til og med de løperne i testpanelet som ikke løper så langt likte følelsen i disse løpeskoene. Ved den første testrunden kunne modellen oppleves som litt stum, men følelsen forsvant etter en stund. Den egenskapen som testpanelet har gitt høyest score til, er den innebygde droppen på 10 millimeter, som gir alt man kan ønske seg i form av hjelp. Passformen skuffer heller ingen.

Test av: ,

HERR-ASICS.jpg

Veiledende pris: 1 295 kroner.

Vekt: 265 g

Passer for deg som: Er ute etter et par raske, nøytrale løpesko som egner seg til forskjellige aktiviteter. 

Egenskaper som utmerker seg: Lett vekt og en demping som gir litt ekstra fart ved frasparket og ved tempoøkning.

Størrelse og passform: Passer perfekt for deg som har litt brede føtter og som trenger god plass foran. 

Komfort: Veldig gode, fleksible og følsomme – både ved intervaller og ved distanseløping. 

Design: Mørk og subtil i utformingen sin, men med populære detaljer som den røde avslutningen ved hælen og den gulldekorerte etiketten bakpå. 

Kort oppsummert: Asics Roadhawk er skomodellen for deg som foretrekker nøytrale og dermed allsidige løpesko som du kan bruke ved mange ulike anledninger. Med et stilrent rødt design er de ikke bare herlige å løpe i, men også trendy. Overdelen er laget av ventilerende mesh, som tilpasser seg etter foten. På hardere underlag gjør Roadhawk jobben for deg i frasparket og demper ved hvert nedslag.

Test av: ,

HERR-REEBOK.jpg

Veiledende pris: 999 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Ekstra brede, bra passform og et fint, enkelt design. 

Vekt: 249 g

Passer for deg som: Ser etter et par prisgunstige og nøytrale mengdetreningssko. 

Størrelse og passform: Skomodellen er generøs i bredden. Du som er vant til gnagsår på lilletåen kan glede deg – det slipper du i disse! 

Komfort: Veldig komfortable med en tilstrekkelig stabilitet. De er ikke like fleksible som mange andre sko i samme sjanger. Men der de mangler fleksibilitet, kompenserer de med en tettsittende passform. 

Design: Fine sko i en intens rødfarge som gjør deg synlig. Forever Floatride er kanskje ikke de skoene du matcher med jobbantrekket ditt, men de tar seg desto bedre ut til antrekket på løpeturen.

Kort oppsummert: Forever Floatride Energy er kjempedeilige allerede fra første stund. De passer perfekt til løpetrening på hardt underlag i bymiljø, men du kan selvfølgelig også bruke dem på skogsveier. De er også utmerket for deg som vil gå raske turer uten at det sliter på knærne og føttene. Skoene er også såpass nette at de fungerer til lette intervaller, men de tar seg aller best ut ved middels lange distanser. Den nøytrale sålen og det at skoene er så prisgunstige, gjør at de passer de aller fleste. 

Test av: ,

HERR-UNDER ARMOUR.jpg

Veiledende pris: 1 495 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Hovr Infinite kommer med kule features, slik som at skoene kan kobles opp til en treningsapp. På den måten får du tilgang til data fra løpeturene dine, uten å bruke penger på en treningsklokke.

Vekt: 306 g

Passer for deg som: Har en normal fotbue og ikke krever ekstra oppbygning.  

Størrelse og passform: Hovr Infinite har en nesten perfekt passform, som hverken er for stram eller for bred. Størrelsesmessig anbefales den du vanligvis har siden skoene er true to size. 

Komfort: I starten opplevde noen at sålen var litt for myk, men etter en stund merket testerne at både responsen og dempingen gir alt som kan forventes av et par løpesko, og muliggjør et spenstig løpesteg. 

Design: Hovr Infinite har et futuristisk design som nesten fikk testpanelet til å forvente seg en ON-knapp. En slik knapp finnes selvfølgelig ikke, men designet imponerer fortsatt med stilrenheten.

Kort oppsummert: Allerede ved det første steget oppstår følelsen av å sprette fremover. Du ønsker deg ikke noe mer hverken når det gjelder dempingen og responsen, til tross for at skoene hovedsakelig ble testet på stumt underlag. Hovr Infinite er perfekt til løping i bymiljøer og på asfalt, hvor de er myke til tross for det krevende underlaget. Designmessig skiller de seg ut på en bra måte, og det er ingenting negativt å si om komforten. Så gode at du vil bruke de til hverdags! 

Test av: ,

HERR-HOKA ONE ONE.jpg

Veiledende pris: 1 895 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Arehi er en veldig bra skomodell, som får høy score for alt fra ventilasjon og demping til design og komfort. 

Vekt: 261 g

Passer for deg som: Trenger litt ekstra støtte og stabilitet under løpeturen. 

Størrelse og passform: Normale, true to size med litt bredere såle. 

Komfort: Litt stumme når du tar dem i bruk, men det gir seg med tiden. I likhet med de fleste modeller fra Hoka One One, så har de alt man kan ønske seg når det gjelder stabilitet! 

Design: Enkelt men smakfullt. Hoka One Ones modeller har hatt en tendens til å se litt klumpete ut med de store sålene, men det kan man ikke si om Arehi.

Kort oppsummert: Til tross for at testpanelet i starten opplevde Arehi som litt motvillige, så myknet både skoene og våre testere etterhvert. Arehi overrasker samtidig ved å være både veldig lette og godt oppbygd, de skiller seg derfor ut i sin sjanger. Hvis du lenge har slitt med skadeproblemer eller har et tungt løpesteg, så er Arehi modellen for deg!

Test av: ,

HERR-SALMING.jpg

Veiledende pris: 1 895 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Den fantastiske evnen til å tåle harde underlag. De tåler også fuktighet og kulde bedre enn mange andre løpesko.  

Vekt: 278 g

Passer for deg som: Løper lange distanser på harde underlag. Denne skomodellen er en tøffing! 

Størrelse og passform: Grayhound har en ”sokk-konstruksjon” som gjør at de sitter etter rundt føttene, akkurat som en sokk. 

Komfort: Når du tar dem i bruk kan sålen oppleves som litt flat og formløs, men etter litt bruk gjør den comeback! Kjempedeilig, myk demping som hjelper til med frasparket uten å gi en overdreven spretten følelse. 

Design: Stilren grå, akkurat som navnet antyder.

Kort oppsummert: Grayhound trenger litt oppvarming før modellen blir helt komfortabel, men da ønsker man seg ikke noe mer. De er spesielt utviklet for bruk på harde underlag og har et bra grep. Overdelen er i slitesterk mesh som beskytter mot vann og fuktighet, og den oppgis å være 25 prosent sterkere enn de materialene Salming har brukt tidligere! 

Test av:

HERR-NEW BALANCE.jpg

Veiledende pris: 1 295 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Ekstremt lette, ventilerer godt og er komfortable. 

Vekt: 225 g

Passer for deg som: Gjerne løper mer oppbygd for hælfoten eller som har et tyngre nedslag på hælen.

Størrelse og passform: De sitter behagelig på med en overdel av myk mesh. På mer belastende underlag er det en liten risiko for at du glir litt rundt. Det er fordi stoffet gir etter mer enn det kanskje burde. 

Komfort: En kjempedeilig skomodell med bra demping og stabilitet. 

Design: I likhet med bidraget fra Salming og Under Armour, har New Balance satset på en farge som holder i lengden. Du blir aldri lei av disse fine, grå skoene selv om de skal brukes flere sesonger. 

Kort oppsummert: Det oppstod kjærlighet ved første blikk mellom denne skomodellen og testpanelet. New Balance 890GG7 er en lett modell som samtidig tilbyr alt man kan ønske seg i form av demping. Overdelen er laget i komfortabel mesh som ventilerer så bra at du kan kjenne luften strømme inn i foten, perfekt på varme dager. Designet får dessuten et stort pluss! 

Test av: ,

HERR-NIKE.jpg

Veiledende pris: 1 495 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Air Zoom Vomero tar den responsive dempingen til helt nye høyder!  

Vekt: 308 g

Passer for deg som: Vil ha noen pigge mengdetreningssko med høy dropp, men som ikke vil prioritere bort ordentlig oppbygning. 

Størrelse og passform: Forsterkninger ved hælen gjør at skoene sitter som et skudd på! Ellers er de true to size og din vanlige størrelse anbefales.

Komfort: Det blir faktisk ikke bedre enn dette i et par løpesko, hvert fall ikke ifølge testpanelet, som har gitt Nike Air Zoom Vomero full pott!

Design: Enkelt, men hva er vel feil med det? Vi blir aldri lei av helsvarte alternativer og dessuten kommer skoene i flere fargekombinasjoner. 

Kort oppsummert: Dette er noen sko hvor hovedstyrken også er dens eneste svakhet! Mykheten i sålen tar seg best ut på harde underlag, men kan bli et problem i terreng hvor de i stedet oppleves som for myke. På asfalt er det ingenting vondt å si om hverken grepet eller dempingen, der er de på sitt beste. Air Zoom Vomero mister heller ikke komforten etter bruk, modellen holder passformen økt etter økt. 

Test av: ,

HERR-SAUCONY.jpg

Veiledende pris: 1 395 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Utrolig lette, god passform og ekstremt myk såle – for ikke å nevne designet!

Vekt: 221 g

Passer for deg som: Er en dreven langdistanseløper som er ute etter et par lette sko, eller mosjonisten som vil ha noe nøytralt for et nøytralt løpesteg. 

Størrelse og passform: Tight passform som omslutter foten på en behagelig måte, uten hverken å trykke eller klemme.

Komfort: Kinvara er en behagelig skomodell som sitter like bra den første løpeturen som etter noen turer. Sålen har en jevn mykhet under hele foten, som er positivt under de lange øktene.  

Design: Dette er skoene for deg som vil skille deg ut! Riktignok kommer Kinvara også i en mer beskjeden fargeutgave, men hvorfor ikke gjøre litt mer ut av deg? 

Kort oppsummert: Disse skoene passer for deg som har et naturlig løpesteg. Kinvaras største fordel er den ekstreme lettheten som gjør det mulig med ledige steg – en følelse som bare pøses på av den perfekte passformen. Innersålen føles relativt flat og anbefales ikke for personer som krever litt ekstra. Sålen er derimot myk under alle delene av foten, og til tross for liten dropp oppleves det ikke slik. 

Test av: ,

HERR-PUMA.jpg

Veiledende pris: 899 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Puma Hybrid NX er en krysning mellom street style og prestasjon. De er også billige til å være førsteklasses løpesko.

Vekt: 318 g

Passer for deg som: Foretrekker kortere strekninger. Skoene kan også med fordel brukes av deg med smale føtter.

Størrelse og passform: Litt smal modell som kan oppleves som litt vel stram hvis du er vant til brede sko. 

Komfort: Spretten følelse i sålen, til tross for de tydelige parallellene til vanlige sneakers. 

Design: Løpesko møter sneakers i en klassisk fargekombinasjon av blått, rødt og hvitt. 

Kort oppsummert:  Spørsmålet er om dette er løpesko med innslag av sneakers eller omvendt? Pumas hybrid mellom løpesko og sneakers er betydelig hardere og stivere enn sine konkurrenter, samt litt tyngre. Skoene anbefales ikke til lange distanser, de anbefales heller til korte strekninger. De er også perfekte på ferien når du bare vil pakke med et par sko, som skal fungere både i byen og på en løpetur. Til tross for hardheten er yttersålen både spretten og godt dempet, og komforten er helt godkjent. 

LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Heade boots kids
Mote & trender

Best i test: Vinterstøvler og sko til barn

16 timer siden
Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

3 dager siden
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

5 dager siden
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

5 dager siden
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

5 dager siden
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

14 oct 2019
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

13 oct 2019
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

13 oct 2019
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

13 oct 2019
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

08 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mote & trender

Det viktigste når du kjøper en dunjakke

08 oct 2019
Global_FW16_I4A1852_A4.png
Mote & trender

Jakken alle bør ha

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mote & trender

Minitest: Vi har prøvd nyheten Polar Ignite!

04 oct 2019
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

02 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Mote & trender

Sesongens beste høstjakker og parkas

02 oct 2019
Inomhusskor för damer
Mote & trender

Test: 6 hurtige innendørssko til damer

29 sep 2019
Test inomhusskor
Mote & trender

Test! Våre beste innendørssko til innebandy og håndball

29 sep 2019
löparjackor dam test
Mote & trender

Løpejakkene for kvinner som er best i test

25 sep 2019
Stay in place header
Mote & trender

Velg riktig sports-BH etter kroppsfasongen din

25 sep 2019
Adriana Lima Puma
Mote & trender

Topp 3 heteste treningstrendene akkurat nå

24 sep 2019
Löparjackor test herr
Mote & trender

Løpejakker for menn som er best i test!

24 sep 2019
craft springa i regn
Mote & trender

Slik skal du kle deg når du løper i regn, vind, snø og kulde

24 sep 2019
My shelter
Mote & trender

Test! Så bra er den nye regnjakken My Shelter fra Adidas

20 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Mote & trender

Nye Hövding 3 – sikrere, bedre og mer komfortabel

19 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka
Mote & trender

Dette trenger du når barna skal på høsttur

18 sep 2019
Salomon imagebild
Mote & trender

Alt du bør vite om terrengsko!

17 sep 2019
Reima regnkläder barn
Mote & trender

Regntøy til barn uten giftige stoffer – ja, takk!

16 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8
Mote & trender

Test! Asics Gel-Rocket 6 – en vinner innendørs!

10 sep 2019
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Mote & trender

Moteriktig i sett! Her er sesongens mest trendy treningsklær

05 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin
Mote & trender

Minitest: Treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
more news
Heade boots kids

Best i test: Vinterstøvler og sko til barn

Hold barneføttene tørre og varme denne sesongen med riktige vintersko. Vårt lille testpanel har hoppet, løpt og lekt – her er årets beste vintersko til barn.

16 timer siden
Mote & trender
Asics reflex

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

Når du løper om høsten og vinteren er det ikke bare klærne som er viktige. Du må også passe på at du er synlig, og det løser du enkelt med en refleks. Slik gjør du for å løpe trygt i mørket.

3 dager siden
Mote & trender
Tights med hög midja

Stor test av tights med høy midje

Er det noe vi elsker mer enn tights med høy midje? Her er sesongens beste modeller fra blant annet Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

5 dager siden
Mote & trender
reima vinter

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

Det er ikke alltid like lett å velge yttertøy til de små i henhold til de forskjellige årstidene. Når det begynner å bli kaldt ute, er det viktig å kle barnet på riktig måte for at det skal være morsomt å være ute – uten at kulda ødelegger.

5 dager siden
Mote & trender
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

12. oktober gikk Eliud Kipchoge inn i historien. Han ble nemlig den første i verden til å løpe et maraton under to timer – og han gjorde det i løpesko fra Nike.

5 dager siden
Mote & trender
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

Alle som elsker høsten og vinteren vet at ull- og superundertøy passer like bra i sofaen som i skibakken. Ull- og superundertøy er sesongens deiligste, varmeste og koseligste plagg, men hvordan skal de egentlig vaskes?

14 oct 2019
Mote & trender
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

Det er på tide å kle deg riktig på føttene hvis du vil unngå å fryse. Her er støvlene du helst vil ha denne sesongen!

14 oct 2019
Mote & trender
Heade trail

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

Sportamore sitt testpanel har prøvd terrengsko fra Nike, Salomon, Asics og Icebug. Her er terrengskoene for deg som ser etter maksimal komfort, stabilitet og feste!

13 oct 2019
Mote & trender
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

Det kan være vanskelig å finne den riktige vinterdressen, men ingen grunn til bekymring! Vårt mini-testpanel hjelper deg. Her er vinterdressene som er best i test.

13 oct 2019
Mote & trender
Svea Boots header

Test: 3 trendy støvler fra Svea

Høsten og vinterens heteste trend er støvler fra Svea. Her er tre modeller som gjør deg trendy, varm og komfortabel om vinteren!

13 oct 2019
Mote & trender
Header_DAM.png

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

Så fort det blir kaldere ute behøver du bedre og varmere yttertøy for at du skal unngå å fryse. Er det på tide å skaffe en ny linerjakke? Vårt solide testpanel hjelper deg å finne riktig modell.

11 oct 2019
Mote & trender
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

En dunjakke er et klassisk ytterplagg som finnes i så og si hvert eneste hjem i de nordiske landene. Selv om detaljene varierer mellom modellene, har de et par ting til felles: de varmer, er fine og er lette å like. Her er tre jakketrender fra Reebok som du ikke vil gå glipp av.

11 oct 2019
Mote & trender
linerjackor herr

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

En linerjakke er et plagg som passer minst like bra som et mellomlag under en parkas som den gjør alene. Testpanelet til Sportamore har prøvd fire fine modeller i dun og syntet.

11 oct 2019
Mote & trender
Parkas

Best i test! Sesongens parkaser til ham

Kaldere temperaturer krever tykkere ytterplagg. Her er sesongens parkaser til menn som holder deg både fin og varm.

10 oct 2019
Mote & trender
trailskor herr

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

Ta utfordringen og løp i terreng! Her er våre beste terrengsko fra Salomon, Icebug, Nike og Adidas.

09 oct 2019
Mote & trender