Header-HERR-2.jpg

Test! De beste løpeskoene til ham 2019

Press din personlige rekord med nye løpesko! Her er sesongens herremodeller som er best i test.

Test av: ,

HERR-ADIDAS.jpg

Veiledende pris: 1 545 kroner.

Vekt: 226 g

Passer for deg som: Har en høy til normal fotbue og vil ha løpesko med responsiv demping for en rask følelse. Adizero er designet for langdistanseløping, men fungerer utmerket for korte runder og intervaller. 

Egenskaper som utmerker seg: Superlette, bra ventilasjon og bra demping.

Størrelse og passform: Smal passform som sitter etter rundt foten, men ellers true to size. 

Komfort: Adizero er god og lett, men har samtidig en veldig bra Boost-demping i mellomsålen. Gir bra støtte og assistanse i frasparket. 

Design: Denne skomodellen holder virkelig hva den lover når det gjelder prestasjon, men når det kommer til designet skulle testpanelet ønsket seg litt flere farger.

Kort oppsummert: Adidas Adizero er designet av den japanske skoprodusenten Omori, og modellen er ment for maratonløpere rundt om i verden. Det er ingen tvil om at skoene er skapt for lange løp, men til og med de løperne i testpanelet som ikke løper så langt likte følelsen i disse løpeskoene. Ved den første testrunden kunne modellen oppleves som litt stum, men følelsen forsvant etter en stund. Den egenskapen som testpanelet har gitt høyest score til, er den innebygde droppen på 10 millimeter, som gir alt man kan ønske seg i form av hjelp. Passformen skuffer heller ingen.

Test av: ,

HERR-ASICS.jpg

Veiledende pris: 1 295 kroner.

Vekt: 265 g

Passer for deg som: Er ute etter et par raske, nøytrale løpesko som egner seg til forskjellige aktiviteter. 

Egenskaper som utmerker seg: Lett vekt og en demping som gir litt ekstra fart ved frasparket og ved tempoøkning.

Størrelse og passform: Passer perfekt for deg som har litt brede føtter og som trenger god plass foran. 

Komfort: Veldig gode, fleksible og følsomme – både ved intervaller og ved distanseløping. 

Design: Mørk og subtil i utformingen sin, men med populære detaljer som den røde avslutningen ved hælen og den gulldekorerte etiketten bakpå. 

Kort oppsummert: Asics Roadhawk er skomodellen for deg som foretrekker nøytrale og dermed allsidige løpesko som du kan bruke ved mange ulike anledninger. Med et stilrent rødt design er de ikke bare herlige å løpe i, men også trendy. Overdelen er laget av ventilerende mesh, som tilpasser seg etter foten. På hardere underlag gjør Roadhawk jobben for deg i frasparket og demper ved hvert nedslag.

Test av: ,

HERR-REEBOK.jpg

Veiledende pris: 999 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Ekstra brede, bra passform og et fint, enkelt design. 

Vekt: 249 g

Passer for deg som: Ser etter et par prisgunstige og nøytrale mengdetreningssko. 

Størrelse og passform: Skomodellen er generøs i bredden. Du som er vant til gnagsår på lilletåen kan glede deg – det slipper du i disse! 

Komfort: Veldig komfortable med en tilstrekkelig stabilitet. De er ikke like fleksible som mange andre sko i samme sjanger. Men der de mangler fleksibilitet, kompenserer de med en tettsittende passform. 

Design: Fine sko i en intens rødfarge som gjør deg synlig. Forever Floatride er kanskje ikke de skoene du matcher med jobbantrekket ditt, men de tar seg desto bedre ut til antrekket på løpeturen.

Kort oppsummert: Forever Floatride Energy er kjempedeilige allerede fra første stund. De passer perfekt til løpetrening på hardt underlag i bymiljø, men du kan selvfølgelig også bruke dem på skogsveier. De er også utmerket for deg som vil gå raske turer uten at det sliter på knærne og føttene. Skoene er også såpass nette at de fungerer til lette intervaller, men de tar seg aller best ut ved middels lange distanser. Den nøytrale sålen og det at skoene er så prisgunstige, gjør at de passer de aller fleste. 

Test av: ,

HERR-UNDER ARMOUR.jpg

Veiledende pris: 1 495 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Hovr Infinite kommer med kule features, slik som at skoene kan kobles opp til en treningsapp. På den måten får du tilgang til data fra løpeturene dine, uten å bruke penger på en treningsklokke.

Vekt: 306 g

Passer for deg som: Har en normal fotbue og ikke krever ekstra oppbygning.  

Størrelse og passform: Hovr Infinite har en nesten perfekt passform, som hverken er for stram eller for bred. Størrelsesmessig anbefales den du vanligvis har siden skoene er true to size. 

Komfort: I starten opplevde noen at sålen var litt for myk, men etter en stund merket testerne at både responsen og dempingen gir alt som kan forventes av et par løpesko, og muliggjør et spenstig løpesteg. 

Design: Hovr Infinite har et futuristisk design som nesten fikk testpanelet til å forvente seg en ON-knapp. En slik knapp finnes selvfølgelig ikke, men designet imponerer fortsatt med stilrenheten.

Kort oppsummert: Allerede ved det første steget oppstår følelsen av å sprette fremover. Du ønsker deg ikke noe mer hverken når det gjelder dempingen og responsen, til tross for at skoene hovedsakelig ble testet på stumt underlag. Hovr Infinite er perfekt til løping i bymiljøer og på asfalt, hvor de er myke til tross for det krevende underlaget. Designmessig skiller de seg ut på en bra måte, og det er ingenting negativt å si om komforten. Så gode at du vil bruke de til hverdags! 

Test av: ,

HERR-HOKA ONE ONE.jpg

Veiledende pris: 1 895 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Arehi er en veldig bra skomodell, som får høy score for alt fra ventilasjon og demping til design og komfort. 

Vekt: 261 g

Passer for deg som: Trenger litt ekstra støtte og stabilitet under løpeturen. 

Størrelse og passform: Normale, true to size med litt bredere såle. 

Komfort: Litt stumme når du tar dem i bruk, men det gir seg med tiden. I likhet med de fleste modeller fra Hoka One One, så har de alt man kan ønske seg når det gjelder stabilitet! 

Design: Enkelt men smakfullt. Hoka One Ones modeller har hatt en tendens til å se litt klumpete ut med de store sålene, men det kan man ikke si om Arehi.

Kort oppsummert: Til tross for at testpanelet i starten opplevde Arehi som litt motvillige, så myknet både skoene og våre testere etterhvert. Arehi overrasker samtidig ved å være både veldig lette og godt oppbygd, de skiller seg derfor ut i sin sjanger. Hvis du lenge har slitt med skadeproblemer eller har et tungt løpesteg, så er Arehi modellen for deg!

Test av: ,

HERR-SALMING.jpg

Veiledende pris: 1 895 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Den fantastiske evnen til å tåle harde underlag. De tåler også fuktighet og kulde bedre enn mange andre løpesko.  

Vekt: 278 g

Passer for deg som: Løper lange distanser på harde underlag. Denne skomodellen er en tøffing! 

Størrelse og passform: Grayhound har en ”sokk-konstruksjon” som gjør at de sitter etter rundt føttene, akkurat som en sokk. 

Komfort: Når du tar dem i bruk kan sålen oppleves som litt flat og formløs, men etter litt bruk gjør den comeback! Kjempedeilig, myk demping som hjelper til med frasparket uten å gi en overdreven spretten følelse. 

Design: Stilren grå, akkurat som navnet antyder.

Kort oppsummert: Grayhound trenger litt oppvarming før modellen blir helt komfortabel, men da ønsker man seg ikke noe mer. De er spesielt utviklet for bruk på harde underlag og har et bra grep. Overdelen er i slitesterk mesh som beskytter mot vann og fuktighet, og den oppgis å være 25 prosent sterkere enn de materialene Salming har brukt tidligere! 

Test av:

HERR-NEW BALANCE.jpg

Veiledende pris: 1 295 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Ekstremt lette, ventilerer godt og er komfortable. 

Vekt: 225 g

Passer for deg som: Gjerne løper mer oppbygd for hælfoten eller som har et tyngre nedslag på hælen.

Størrelse og passform: De sitter behagelig på med en overdel av myk mesh. På mer belastende underlag er det en liten risiko for at du glir litt rundt. Det er fordi stoffet gir etter mer enn det kanskje burde. 

Komfort: En kjempedeilig skomodell med bra demping og stabilitet. 

Design: I likhet med bidraget fra Salming og Under Armour, har New Balance satset på en farge som holder i lengden. Du blir aldri lei av disse fine, grå skoene selv om de skal brukes flere sesonger. 

Kort oppsummert: Det oppstod kjærlighet ved første blikk mellom denne skomodellen og testpanelet. New Balance 890GG7 er en lett modell som samtidig tilbyr alt man kan ønske seg i form av demping. Overdelen er laget i komfortabel mesh som ventilerer så bra at du kan kjenne luften strømme inn i foten, perfekt på varme dager. Designet får dessuten et stort pluss! 

Test av: ,

HERR-NIKE.jpg

Veiledende pris: 1 495 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Air Zoom Vomero tar den responsive dempingen til helt nye høyder!  

Vekt: 308 g

Passer for deg som: Vil ha noen pigge mengdetreningssko med høy dropp, men som ikke vil prioritere bort ordentlig oppbygning. 

Størrelse og passform: Forsterkninger ved hælen gjør at skoene sitter som et skudd på! Ellers er de true to size og din vanlige størrelse anbefales.

Komfort: Det blir faktisk ikke bedre enn dette i et par løpesko, hvert fall ikke ifølge testpanelet, som har gitt Nike Air Zoom Vomero full pott!

Design: Enkelt, men hva er vel feil med det? Vi blir aldri lei av helsvarte alternativer og dessuten kommer skoene i flere fargekombinasjoner. 

Kort oppsummert: Dette er noen sko hvor hovedstyrken også er dens eneste svakhet! Mykheten i sålen tar seg best ut på harde underlag, men kan bli et problem i terreng hvor de i stedet oppleves som for myke. På asfalt er det ingenting vondt å si om hverken grepet eller dempingen, der er de på sitt beste. Air Zoom Vomero mister heller ikke komforten etter bruk, modellen holder passformen økt etter økt. 

Test av: ,

HERR-SAUCONY.jpg

Veiledende pris: 1 395 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Utrolig lette, god passform og ekstremt myk såle – for ikke å nevne designet!

Vekt: 221 g

Passer for deg som: Er en dreven langdistanseløper som er ute etter et par lette sko, eller mosjonisten som vil ha noe nøytralt for et nøytralt løpesteg. 

Størrelse og passform: Tight passform som omslutter foten på en behagelig måte, uten hverken å trykke eller klemme.

Komfort: Kinvara er en behagelig skomodell som sitter like bra den første løpeturen som etter noen turer. Sålen har en jevn mykhet under hele foten, som er positivt under de lange øktene.  

Design: Dette er skoene for deg som vil skille deg ut! Riktignok kommer Kinvara også i en mer beskjeden fargeutgave, men hvorfor ikke gjøre litt mer ut av deg? 

Kort oppsummert: Disse skoene passer for deg som har et naturlig løpesteg. Kinvaras største fordel er den ekstreme lettheten som gjør det mulig med ledige steg – en følelse som bare pøses på av den perfekte passformen. Innersålen føles relativt flat og anbefales ikke for personer som krever litt ekstra. Sålen er derimot myk under alle delene av foten, og til tross for liten dropp oppleves det ikke slik. 

Test av: ,

HERR-PUMA.jpg

Veiledende pris: 899 kroner.

Egenskaper som utmerker seg: Puma Hybrid NX er en krysning mellom street style og prestasjon. De er også billige til å være førsteklasses løpesko.

Vekt: 318 g

Passer for deg som: Foretrekker kortere strekninger. Skoene kan også med fordel brukes av deg med smale føtter.

Størrelse og passform: Litt smal modell som kan oppleves som litt vel stram hvis du er vant til brede sko. 

Komfort: Spretten følelse i sålen, til tross for de tydelige parallellene til vanlige sneakers. 

Design: Løpesko møter sneakers i en klassisk fargekombinasjon av blått, rødt og hvitt. 

Kort oppsummert:  Spørsmålet er om dette er løpesko med innslag av sneakers eller omvendt? Pumas hybrid mellom løpesko og sneakers er betydelig hardere og stivere enn sine konkurrenter, samt litt tyngre. Skoene anbefales ikke til lange distanser, de anbefales heller til korte strekninger. De er også perfekte på ferien når du bare vil pakke med et par sko, som skal fungere både i byen og på en løpetur. Til tross for hardheten er yttersålen både spretten og godt dempet, og komforten er helt godkjent. 

LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

ENG_W.png
Mote & trender

Stor test av treningsklokker!

9 timer siden
header julbild
Mote & trender

Sportamores julegavetips til hele familien

10 timer siden
Nike See my style
Mote & trender

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

3 dager siden
Vinterkängor Icebug
Mote & trender

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

3 dager siden
header icebug
Mote & trender

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

5 dager siden
ryggskydd
Mote & trender

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

6 dager siden
skidhandskar test header
Mote & trender

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

28 nov 2019
icebug
Mote & trender

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

27 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mote & trender

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

27 nov 2019
Header reflexplagg
Mote & trender

TEST! 9 refleksplagg til løping

24 nov 2019
Skidjacka
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skijakke

23 nov 2019
underställ kari traa
Mote & trender

De 8 beste Black Friday-kuppene

21 nov 2019
Babolat
Mote & trender

Våre 7 beste Black Friday-kupp for ham

21 nov 2019
Nike Metcon 5
Mote & trender

7 svarte tilbud på Black Friday

21 nov 2019
garmin forerunner
Mote & trender

8 superkupp på Black Friday

21 nov 2019
Black Friday
Mote & trender

Black Friday – årets største shoppingfest!

21 nov 2019
nike glam dunk group shot
Mote & trender

Elsk 90-tallet med Nike Icon Clash

21 nov 2019
header black fridayfynd
Mote & trender

12 Black Friday-kupp for barn

20 nov 2019
Adidas tights
Mote & trender

8 superkupp for henne på Black Friday

20 nov 2019
K2 intervju header
Mote & trender

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

18 nov 2019
Test av goggles header
Mote & trender

Skibrillene som er best i test!

17 nov 2019
header.jpg
Mote & trender

Test: Teddy fleece til dame og herre

17 nov 2019
Alpint trend skidkläder
Mote & trender

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

14 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX
Mote & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

12 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mote & trender

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

12 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mote & trender

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

11 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mote & trender

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

08 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mote & trender

Alt du bør vite om vinterløpesko

06 nov 2019
Vintertights header
Mote & trender

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

03 nov 2019
Header padelskor
Mote & trender

Test: De beste padelskoene for ham

29 oct 2019
winterized header
Mote & trender

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mote & trender

Skal jeg løpe i underklær?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for menn

27 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

26 oct 2019
HEADER.jpg
Mote & trender

Best i test! Superundertøy

25 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mote & trender

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

24 oct 2019
viking-sled.jpg
Mote & trender

Hvilke vintersko bør barnet mitt bruke?

24 oct 2019
header-2.jpg
Mote & trender

STOR TEST: Varmt ullundertøy

23 oct 2019
testbild vinterjackor med pälskrage
Mote & trender

Best i test! Vinterjakker med pelskrage

23 oct 2019
more news
ENG_W.png

Stor test av treningsklokker!

Hadde det ikke vært fint med en egen, bærbar PT som blir med deg på alt fra trening på treningssenteret til løpeturen og gåturen til bussen? Med en treningsklokke på armen, er det akkurat det du får! Her har testerne prøvd treningsklokker fra Garmin, Suunto og Polar.

9 timer siden
Mote & trender
header julbild

Sportamores julegavetips til hele familien

Julenissen letter snart fra Nordpolen med reinsdyrene sine for å reise land og strand med julegaver. Vet du ikke hva du skal kjøpe enda? Ta det med ro, vi har satt sammen en julegaveguide med mange tips.

10 timer siden
Mote & trender
Nike See my style

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

Det er viktig at du er synlig når du løper i mørket, men det behøver ikke gå utover stilen. Stylisten Isabelle Håwi vet hvordan du kan kombinere sikkerhet og en trendy look!

3 dager siden
Mote & trender
Vinterkängor Icebug

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

Vet du ikke hva du skal kjøpe til mamma, pappa, søster eller kjæreste i julegave? Frykt ikke – vi har et supertips! Kjøp et par vinterstøvler som både varmer og settes pris på! Kan det bli bedre?

3 dager siden
Mote & trender
header icebug

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

Icebug er kjent for sine terrengsko med ekstremt høyt prestasjonsnivå. Derfor er det ikke så rart at vinterløpeskoene deres også imponerer. Sportamore sitt testpanel har løpt i de fire hotteste modellene for kvinner og menn.

5 dager siden
Mote & trender
ryggskydd

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

Ryggbeskyttelse er en smart investering når du skal stå på ski eller snowboard, da med tanke på sikkerheten. Tenk på dette før du slår til.

6 dager siden
Mote & trender
skidhandskar test header

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

Du kan leie ski og staver der du er, men skihansker er det vanskeligere med. For å gjøre shoppingen din litt enklere, har testpanelet til Sportamore kjørt nedover skibakken i sesongens beste modeller. Dette mener testpanelet om skihanskene fra Helly Hansen, Peak Performance, Wear Colour, Bula og Kombi.

28 nov 2019
Mote & trender
icebug

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

Du må ikke slutte å løpe utendørs bare fordi gatene er glatte og tildekket av snø. Kjøp løpesko med pigger, da kan du kan løpe trygt helt til våren er her.

27 nov 2019
Mote & trender
Adidas Ultraboost 20

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

6. desember 2019 er endelig den neste hyllede versjonen av Adidas Ultraboost her, og vi har tatt en sniktitt på den! Her er alt du vil vite om løpeskoen, som er minst like elsket som en sneaker.

27 nov 2019
Mote & trender
Header reflexplagg

TEST! 9 refleksplagg til løping

Det er kjempeviktig med reflekser når du beveger deg utendørs når det er mørkt. Vi har testet sesongens refleksplagg og utstyr som egner seg til løping – takler produktene løping i mørket?

24 nov 2019
Mote & trender
Skidjacka

Guide: Slik finner du riktig skijakke

En skijakke er så mye mer enn bare en jakke du bruker når du står på ski. Avhengig av hvor du er på fjellet, bør du se etter ulike detaljer og modeller. Her er alt du trenger å vite om skijakker!

23 nov 2019
Mote & trender
underställ kari traa

De 8 beste Black Friday-kuppene

Under Black Friday svømmer det over av reduserte priser på Sportamore! Er det vanskelig å bestemme seg for hva du skal bestille? Her er favorittene!

21 nov 2019
Mote & trender
Babolat

Våre 7 beste Black Friday-kupp for ham

Årets morsomste fredag er her! På Black Friday kan du klikke hjem alt på ønskelisten til en ekstra bra pris. Her er 7 favoritter til ham.

21 nov 2019
Mote & trender
Nike Metcon 5

7 svarte tilbud på Black Friday

7 favoritter fra 7 populære merker. Disse svarte kuppene bør du bestille nå under Black Friday weekend!

21 nov 2019
Mote & trender
garmin forerunner

8 superkupp på Black Friday

Under Black Friday Week er det nesten umulig å gå glipp av en bra deal. Disse 8 produktene vil vi imidlertid sette klørne i først (før de blir utsolgt).

21 nov 2019
Mote & trender