Löparjackor

Test: De beste løpejakkene til ham våren 2019

Før vi beveger oss inn i sommermånedene er det smart med en løpejakke på vindfulle løpeturer. Vi har testet herremodellene som både er fine og funksjonelle. Løp og kjøp!

Test av:

NO_HERR_NIKE.jpg

Merke
:  

Modell:

Veiledende pris: 589 kroner. 

Finnes i fargene: og 

Passform: Litt stor i størrelsen med en passform som minner om modellen fra Blacc. Jakken sitter hverken for stramt eller løst på kroppen. 

Komfort: Du tror nesten at du løper uten jakke i denne modellen. Det tynne materialet merkes ikke på kroppen, det sitter behagelig uten at noe gnager eller stritter imot.

Design: Føles like gitt under oppvarmingen som på fotballbanen og i løpesporet. Ikke det mest innovative designet, men det funker! 

Kort oppsummert: Vekten er det som utmerker seg med denne jakken. Du tror knapt det er et klesplagg hvis du holder den i hånden, hvert fall ikke en jakke. Så lett er den. Perfekt å pakke med seg i treningsbagen eller på ferien. Modellen er veldig klassisk i designet med en høy krage, lommer med trykknapper og reflekterende detaljer. Det finnes ikke noe mer enn det, noe som dessverre skuffer visse testpersoner. Jakken beskytter både mot kald vind og duskregn uten at materialet blir tyngre. Utenom at modellen fungerer perfekt til løping, så er den også fin som overtrekksplagg under oppvarmingen eller andre former for trening. Impossible Light Jacket er perfekt å slenge på seg før du har fått opp kroppstemperaturen siden den er så deilig, men også funksjonell. 

Test av: 

NO_HERR_SALOMON.jpg

Merke

Modell

Veiledende pris: 1 795 kroner. 

Finnes i fargene:  og 

Passform: Sitter utrolig bra på kroppen. Modellen har en skreddersydd passform som gir deg et flatterende preg. Den er ganske liten i størrelsen, ellers ingenting å kommentere.

Komfort: En lett og tynn jakke, og du kan selv tilpasse temperaturen gjennom superundertøy og mellomlag. Modellen ventilerer på et høyt nivå samtidig som den beskytter mot regn og vind.

Design: Et stilrent design med reflekterende detaljer, i form av en logo på brystet og tre streker på høyrearmen. Det trenger ikke å være vanskeligere enn som så, testpersonene er fornøyde! 

Kort oppsummert: Salomon vet nøyaktig hvordan man lager den ultimate løpejakken, og det gjør de med bravur. Det første som utmerker seg ved modellen, er hvor lett den er. Akkurat som Impossible Light Jacket fra Nike, så er det vanskelig å forstå at dette er en jakke utifra vekten. Bonatti Pro Wp Jkt er en mer påkostet modell, men du får virkelig mye for pengene. De funksjonelle fordelene merkes når været prøver å stikke kjepper i hjulene for deg. Jakken aksepterer ikke at regn skal gjøre deg våt eller at vinden skal gjøre deg kald. Den beskytter mot alt! Det eneste testpanelet kan skrape frem på den negative siden, er mangelen på detaljer, slik som lommer. Siden du ikke har noen steder du kan oppbevare bilnøkler eller tilsvarende, er jakken begrenset til løping. På den annen side er det nettopp en løpejakke og ikke noe annet! 

Test av:  

NO_HERR_ADIDAS.jpg

Merke:  

Modell:

Veiledende pris: 999 kroner. 

Finnes i fargen:

Passform: Hvis du pleier å ligge mellom to størrelser, kan du velge den minste. Jakken er litt slimmere, har lange armlengder og en lang rygg. Den sitter derfor som et skudd på deg som er lang og har en smal kroppsfasong.

Komfort: WOW! Veldig komfortabel modell å løpe i. Materialet følger bevegelsene dine uten at det sitter for stramt noen steder. 

Design: Et klassisk design uten noen detaljer som skiller seg ut. Utseendet er fint, men testpanelet kunne gjerne ønsket seg litt morsommere finesser eller funksjoner for å gi høyere score. 

Kort oppsummert: Ikke la været styre når og hvor du skal løpe. Supernova Jacket er utformet med en vannavvisende ytterside som takler lette regnskurer. Materialet, Climacool, er også spesielt utviklet for å holde deg kjølig og tørr når du svetter. Derfor er denne modellen gitt for vårløping når temperaturen begynner å nærme seg ti plussgrader, over en funksjonstrøye. Når det er kaldere ute kan du kombinere den med superundertøy for optimal komfort. Modellen har et par mindre reflekser og en brystlomme som rommer en telefon eller nøkler. Selv om materialet hylles, er det hovedsakelig komforten og passformen som får høyest score. En veldig behagelig jakke! 

Test av: 

NO_HERR_BLACC.jpg

Merke 

Modell

Veiledende pris: 599 kroner. 

Finnes i fargene:  og 

Passform: Normal i størrelsen med en romslig passform. Ingen slim modell som sitter etter.  

Komfort: Veldig behagelig jakke som følger bevegelsene dine når du løper. Her kan du virkelig jobbe opp bra armpendling uten noe som gnager eller stritter imot. 

Design: En modell for deg som gjerne avstår fra ensfargede, svarte løpejakker. En perfekt miks av et mønster som skiller seg ut og mønster i duse farger. Pluss for refleksdetaljene som gjør deg synlig i mørket. 

Kort oppsummert: Blaccs prisgunstige løpejakke i et nytt, herlig mønster. Du merker knapt at du har på deg jakke på grunn av det tynne materialet og den lette vekten. Så behagelig sitter modellen på kroppen. Testerne liker de gjennomtenkte detaljene, i form av en lomme foran, en lomme på ryggen, mansjetter med tommelhull samt avtagbar hette. Hver minste detalj gjør alt for at du skal få en så herlig løpeopplevelse som overhodet mulig. Jakken beskytter ikke mot store regnskurer, men den takler et par dråper. De vindavvisende effektene er desto bedre! En perfekt modell på våren i kombinasjon med en funksjonstrøye, gode løpesko og strålende sol. 

Test av:   

Nike

Merke:  

Modell:

Veiledende pris: 1 395 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Passform: Litt stor i størrelsen med generøse armlengder. Perfekt for deg med lange armer. 

Komfort: Siden det er en kombinasjon av en genser og en jakke, er deler av modellen laget i polyester og spandex. Som du sikker allerede har skjønt, så gjør det jakken både myk og fleksibel. Den sitter som et skudd på kroppen. 

Design: Utseendet er en tier! Fargen, detaljene, snittet og materialet føles gjennomtenkt og passer ekstremt bra sammen. 

Kort oppsummert: Tech Pack Sphere Transform Top er, som navnet antyder, en hybrid mellom en løpegenser og en løpejakke. Det er som en genser med et superlett, vannavvisende skall utenpå, som du kan velge om du vil ha på deg og dekke halve kroppen eller pakke inn i en lomme på magen. Selv om designet er veldig bra og retter seg mot trendsetterne i løpesporet, er det funksjonene som hovedsakelig hylles av testpanelet. Denne jakken har alle detaljene du ønsker deg. Lommer, refleksdetaljer, hette og høy hals som beskytter mot vind. Det ytre materialet er både vann- og vindavvisende samt kan vaskes i maskin etter behov. En vinner for alle som vil kombinere design og funksjon! 

Test av:  

NO_HERR_ASICS.jpg

Merke:  

Modell:

Veiledende pris: 549 kroner.  

Finnes i fargene: og 

Passform: Normal i størrelsen. Modellen går litt ned over rumpa og har generøse armlengder, men passformen over albuene kan oppleves som litt stram når de bøyes. 

Komfort: Kjempedeilig modell! Perfekt som et ekstra lag som beskytter mot vind. Du kan også bruke den når det er et par minusgrader ute, dersom du kombinerer den med noe varmere under. 

Design: Et ekstremt stilrent design med en liten refleksdetalj i form av logoen. Hvis merket hadde vært enda mindre, kunne modellen passert som en streetjakke. 

Kort oppsummert: En jakke med et bredt bruksområde. Du kan bruke Silver Jacket når du vil ha ekstra beskyttelse mot vind på vårturen, eller som en sporty hverdagsjakke, med mindre du allerede har svettet den ned på løpeturen. Jakken er veldig vindavvisende uten at det går på bekostning av pusteevnen. Modellen har ikke spesielt mange funksjonelle detaljer, men det er ikke nødvendigvis noe negativt. De detaljene jakken har, som lommer med glidelås og stramming nederst, er de mest nødvendige og fungerer bra. Denne jakken anbefales til deg som ser etter en bra, fin og diskret allround-jakke som fungerer store deler av året. 

Test av:

NO_HERR_NIKE3.jpg

Merke:  

Modell:

Veiledende pris: 1 945 kroner. 

Finnes i fargene: og 

Passform: True to size med en passform som hverken oppfattes som ettersittende eller posete. Ligger en plass midt imellom. 

Komfort: Jakken er veldig deilig og følsom når du løper i den. Det fører til at modellen sitter behagelig på kroppen. Derimot oppfattes innsiden av jakken som litt innestengt og den har ikke den mykeste innsiden mot huden. Pass derfor på at du matcher den med en langermet trøye for perfekt komfort. 

Design: Det er både fint og trygt at jakken har så mange refleksdetaljer. Ellers et nøytralt design som deler av testpanelet setter pris på. 

Kort oppsummert: En fin jakke på kveldsturer. Refleksdetaljene er det første du legger merke til. Når jakken sitter på, så er den veldig deilig å løpe i og har en praktisk lomme på korsryggen. Denne modellen faller på ventilasjonen. Selvfølgelig slipper materialet gjennom en del overskuddsvarme, men man velger ikke denne jakken på varme sommerdager. Overflaten beskytter desto mer mot både duskregn og vind, så den optimale løpeturen for Windrunner Jacket Tech Pack er en kjølig og vindfull løpetur. Med andre ord en reddende engel i dårlig vær! Denne tynne modellen passer perfekt i kombinasjon med superundertøy og funksjonstrøye når det er minusgrader, og med en funksjonstrøye under senere på våren. 

SHOP HER:  

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

11 timer siden
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

11 timer siden
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

23 timer siden
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

1 dag siden
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

1 dag siden
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

3 dager siden
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

3 dager siden
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

3 dager siden
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

4 dager siden
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

5 dager siden
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

5 dager siden
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

5 dager siden
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

5 dager siden
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

6 dager siden
peak performance frost down herr aw 18
Mote & trender

Det viktigste når du kjøper en dunjakke

6 dager siden
Global_FW16_I4A1852_A4.png
Mote & trender

Jakken alle bør ha

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mote & trender

Minitest: Vi har prøvd nyheten Polar Ignite!

04 oct 2019
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

02 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Mote & trender

Sesongens beste høstjakker og parkas

02 oct 2019
Inomhusskor för damer
Mote & trender

Test: 6 hurtige innendørssko til damer

29 sep 2019
Test inomhusskor
Mote & trender

Test! Våre beste innendørssko til innebandy og håndball

29 sep 2019
löparjackor dam test
Mote & trender

Løpejakkene for kvinner som er best i test

25 sep 2019
Stay in place header
Mote & trender

Velg riktig sports-BH etter kroppsfasongen din

25 sep 2019
Adriana Lima Puma
Mote & trender

Topp 3 heteste treningstrendene akkurat nå

24 sep 2019
Löparjackor test herr
Mote & trender

Løpejakker for menn som er best i test!

24 sep 2019
craft springa i regn
Mote & trender

Slik skal du kle deg når du løper i regn, vind, snø og kulde

24 sep 2019
My shelter
Mote & trender

Test! Så bra er den nye regnjakken My Shelter fra Adidas

20 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Mote & trender

Nye Hövding 3 – sikrere, bedre og mer komfortabel

19 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka
Mote & trender

Dette trenger du når barna skal på høsttur

18 sep 2019
Salomon imagebild
Mote & trender

Alt du bør vite om terrengsko!

17 sep 2019
Reima regnkläder barn
Mote & trender

Regntøy til barn uten giftige stoffer – ja, takk!

16 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8
Mote & trender

Test! Asics Gel-Rocket 6 – en vinner innendørs!

10 sep 2019
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Mote & trender

Moteriktig i sett! Her er sesongens mest trendy treningsklær

05 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin
Mote & trender

Minitest: Treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Nike Joyride Run Flyknit
Mote & trender

Vi har testet Joyride Run Flyknit, den nye løpeskoen fra Nike

31 aug 2019
Reebok Nano header
Mote & trender

Nye Reebok Nano 9.0 – Den eneste treningsskoen du behøver

30 aug 2019
Fenix 6
Mote & trender

Nå oppdaterer Garmin treningsklokkene sine – så avanserte blir de!

29 aug 2019
kompressionsstrumpor test
Mote & trender

Test: De beste kompresjonsstrømpene til løping

23 aug 2019
test av sport-bhar 2019 AW
Mote & trender

Test: Sports-BH'ene som er best i test 2019

22 aug 2019
more news
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

Alle som elsker høsten og vinteren vet at ull- og superundertøy passer like bra i sofaen som i skibakken. Ull- og superundertøy er sesongens deiligste, varmeste og koseligste plagg, men hvordan skal de egentlig vaskes?

11 timer siden
Mote & trender
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

Det er på tide å kle deg riktig på føttene hvis du vil unngå å fryse. Her er støvlene du helst vil ha denne sesongen!

11 timer siden
Mote & trender
Heade trail

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

Sportamore sitt testpanel har prøvd terrengsko fra Nike, Salomon, Asics og Icebug. Her er terrengskoene for deg som ser etter maksimal komfort, stabilitet og feste!

23 timer siden
Mote & trender
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

Det kan være vanskelig å finne den riktige vinterdressen, men ingen grunn til bekymring! Vårt mini-testpanel hjelper deg. Her er vinterdressene som er best i test.

1 dag siden
Mote & trender
Svea Boots header

Test: 3 trendy støvler fra Svea

Høsten og vinterens heteste trend er støvler fra Svea. Her er tre modeller som gjør deg trendy, varm og komfortabel om vinteren!

1 dag siden
Mote & trender
Header_DAM.png

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

Så fort det blir kaldere ute behøver du bedre og varmere yttertøy for at du skal unngå å fryse. Er det på tide å skaffe en ny linerjakke? Vårt solide testpanel hjelper deg å finne riktig modell.

3 dager siden
Mote & trender
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

En dunjakke er et klassisk ytterplagg som finnes i så og si hvert eneste hjem i de nordiske landene. Selv om detaljene varierer mellom modellene, har de et par ting til felles: de varmer, er fine og er lette å like. Her er tre jakketrender fra Reebok som du ikke vil gå glipp av.

3 dager siden
Mote & trender
linerjackor herr

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

En linerjakke er et plagg som passer minst like bra som et mellomlag under en parkas som den gjør alene. Testpanelet til Sportamore har prøvd fire fine modeller i dun og syntet.

3 dager siden
Mote & trender
Parkas

Best i test! Sesongens parkaser til ham

Kaldere temperaturer krever tykkere ytterplagg. Her er sesongens parkaser til menn som holder deg både fin og varm.

4 dager siden
Mote & trender
trailskor herr

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

Ta utfordringen og løp i terreng! Her er våre beste terrengsko fra Salomon, Icebug, Nike og Adidas.

5 dager siden
Mote & trender
The puffer jacket

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

Det er på tide å hente inspirasjon fra Korea og la de puffy dunjakkene varme nedover mot leggene. Her er jakketrenden som holder deg varm og trendy.

5 dager siden
Mote & trender
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

Om du ser etter noen sko som takler det nordiske vinterværet helt uten problemer, så er det Mount Baker fra Canada Snow du skal satse på.

5 dager siden
Mote & trender
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

Et par Timberlandstøvler er høstens hotteste kjøp! Slik går du frem for å ta hånd om dine fine boots.

5 dager siden
Mote & trender
peak performace chand närbild

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

Uansett hvilken type dunjakke du er ute etter har Peak Performance en modell for deg. Vi guider deg rett!

6 dager siden
Mote & trender
peak performance frost down herr aw 18

Det viktigste når du kjøper en dunjakke

Når du kjøper en dunjakke er det viktig at den er passe varm og har en bra passform. Men det aller viktigste er kanskje at jakken har rett fill power. Vi guider deg!

6 dager siden
Mote & trender