kompressionsstrumpor test

Test: De beste kompresjonsstrømpene til løping

Løpere kan ofte få krampe, strekk eller bli støl i leggene. Kjenner du deg igjen? Prøv kompresjonsstrømper! Disse er best i test.

Det viktigste du skal tenke på når du kjøper kompresjonsstrømper, er størrelsen. En kompresjonsstrømpe skal absolutt ikke sitte for løst – da mister den hele poenget sitt. Med riktig størrelse kan en kompresjonsstrømpe derimot hjelpe deg med å restituere deg raskere. Den kan også lindre muskelstivhet og øke blodsirkulasjonen. Sportamores rutinerte testpanel har løpt i fem av sesongens beste kompresjonsstrømper. Dette mener de om størrelsen, graden av kompresjon og ventilasjonsevnen! Alle strømpene er unisex og fungerer like bra til dame og herre.  

,

seger

Veiledende pris: 299 kroner.

Størrelse: I likhet med vanlige strømper, kommer kompresjonsstrømpene fra Seger med et spenn av størrelser, for eksempel 43 til 45. Du bør velge den minste modellen hvis du ligger mellom du spenn, en kompresjonsstrømpe skal nemlig sitte etter. Siden Running Mid Compression er litt store i størrelsen, kan det være lurt å se litt ekstra på størrelsesguiden. 

Lengde: Dette er en lang kompresjonsstrømpe, som går hele veien opp langs leggen. Den sitter som et skudd hvis du er middels høy.

Tykkelse: Running Mid Compression er litt tykkere enn mange andre kompresjonsstrømper. Pass derfor på at du har riktig størrelse i løpeskoene dine, slik at det ikke blir for trangt.

Temperatur & fukttransport: Temperaturmessig presterte disse kompresjonsstrømpene veldig bra. Ved tærne og hælen er det luftige paneler som ventilerer og holder deg sval når du løper. 

Komfort: Rundt leggene sitter Running Mid Compression stramt og gir en spenstig følelse. Det og de populære ventilene gir disse strømpene bra score for komforten, men likevel kommer de dårligst ut i testen. I kontrast får to andre par full score for komforten. 

Kompresjon: Blant strømper i denne sjangeren, er denne modellen fra Seger en slags gyllen middelvei, som ikke er et ekstremt tilfelle i noen spesiell retning. De komprimerer som de skal, men ikke spesielt mye mer.  

Kort oppsummert: Running Mid Compression fra Seger er et prisgunstig valg som gir deg litt ekstra trykk i steget under løpeøkter hvor du svetter mye. Takket være smarte paneler ved tærne og hælen ventilerer strømpen bra, til tross for relativt tykt stoff. Running Mid Compression blir aldri for varme, og det myke materialet transporterer bort fuktighet slik at du unngår gnagsår. Testpanelet vil også dele ut et ekstra pluss for at strømpene blir smalere rett over ankelen. Den lille finessen bidrar til en god passform og de sitter der de skal når du løper. 

,

adidas compression

Veiledende pris: 269 kroner.

Størrelse: OTC Compression Sock er litt store i størrelsen, men ikke like store som Running Mid Compression over. Velg den størrelsen du pleier å ha. Hvis du balanserer mellom to størrelser, anbefaler testpanelet at du bestiller den minste. 

Lengde: Dette er et par middels lange kompresjonsstrømper som dekker hele leggen. Du behøver ikke å bekymre deg for at du må brette ned strømpene hvis du er middels høy. 

Tykkelse: Stoffet i disse strømpene fra Adidas er veldig tykt, definitivt tykkest i testen. Det er perfekt hvis du er en av mange som prøver å bli kvitt beinhinnebetennelse. Den ekstra lille varmen som OTC Compression Sock i utgangspunktet gir, kan gjøre mye for at du skal komme i gang på riktig måte.

Temperatur & fukttransport: I starten gir tykkelsen på stoffet litt ekstra varme, men det er ingenting du merker når du har kommet i gang. I stedet opprettholder de en bra temperatur og transporterer bort fuktigheten akkurat som de skal, slik at du unngår gnagsår. 

Komfort: Det er bra kvalitet i materialet i disse kompresjonsstrømpene. Utenom at de puster bra og er tørre etter løpeturen, er de også veldig myke og gode. For den egenskapen får de faktisk hele ti poeng av ti mulige.

Kompresjon: Adidas-paret gir middels hard kompresjon, som er komfortabelt på den måten at de ikke stopper blodet, men det er heller ikke slik at de sitter såpass løst at de mister funksjonen.

Kort oppsummert: I designet minner OTC Compression Sock fra Adidas mye om vanlige fotballstrømper – uansett hvilket ungdomslag du har spilt på, så ringer det sikkert en bjelle ved den beskrivelsen. De finnes ikke i andre farger enn svart og hvitt, som føles litt fantasiløst av Adidas. Fukttransporten og ventilasjonsevnen er de fremste egenskapene, men også den behagelige kompresjonen er et stort pluss. Dette er en veldig normal kompresjonsstrømpe, som passer til deg som kanskje ikke har testet kompresjonsstrømper før.  

,

gococo superior

Veiledende pris: 359 kroner.

Størrelse: Den første kompresjonsstrømpen fra Gococo i denne testen er true to size, slik at du lett kan kjøpe den størrelsen du pleier å ha.

Lengde: Compression Superior er veldig lang og strekker seg så langt opp på leggen at du dessverre kan få problemer hvis du er under middels høy. Da kan det kanskje være lurt å se på en annen strømpe, men den er riktig hvis du er over middels høy.

Tykkelse: Kompresjonsstrømpene fra Gococo er betydelig tynnere enn de over, noe testpanelet liker. På den måten slipper du å bekymre deg for at de ikke skal få plass i skoene.  

Temperatur & fukttransport: Takket være det minimalistiske materialet, så holder disse strømpene deg både sval og fresh, uansett hvor intensiv løpeturen blir.  

Komfort: Full score! En strømpe kan ikke sitte bedre enn dette. Siden de både ventilerer bra, holder føttene dine tørre og sitter som et skudd, er Compressions Superior kjempedeilige på. Materialet er dessuten både mykt og følsomt. 

Kompresjon: Dette er de strømpene i testen med mest kompresjon, perfekt for deg som kanskje har problemer med strekk, "gubbelegg" eller andre belastningsskader. I Compression Superior får du akkurat den støtten du vil ha. 

Kort oppsummert: Testpanelet har bare gode ting å si om disse kompresjonsstrømpene. De er bra når det gjelder kompresjon og komfortable som strømper. De sitter ordentlig etter rundt foten og holder leggen i et jerngrep mens du løper. Ved linningen på strømpene er det silikon som gjør at de sitter der de skal, og ellers er materialet veldig mykt og deilig. Det skader heller ikke at Compression Superior fra Gococo kommer i hele fem ulike farger. Til tross for en relativt stor prislapp, er de verdt hver eneste krone. Hvis du har testet en modell med mindre kompresjon tidligere, er dette definitivt ditt neste steg.

 

,

craft

Veiledende pris: 299 kroner.

Størrelse: Disse strømpene fra Craft er, akkurat som Running Mid Compression fra Seger, litt store i størrelsen. Hvis du er usikker på hvilken størrelse du skal ta, bør du ta den minste du står mellom. 

Lengde: Compressions Sock går langt opp på leggen, akkurat som de skal, og rett under kneet på deg som er middels høy.

Tykkelse: Disse kompresjonsstrømpene er laget i et tynt materiale. Det er behagelig hvis det verste du vet om er når strømpene krøller seg i skoene. 

Temperatur & fukttransport: Dette er også et veldig svalt par, siden materialet er så tynt. Siden stoffet dessuten sørger for at føttene dine holder seg tørre, får Compression Sock fra Craft høy score. 

Komfort: Når det gjelder komforten, tildeles Craft nesten like bra score som Gococo, men bare nesten. Strømpene sitter fast når du løper, krøller seg ikke og gir ingen gnagsår. De savner derimot silikon, slik som Gococo har, og gjør at denne modellen ikke helt kommer opp i Compressions Superiors nivå.

Kompresjon: Dette er ikke strømpene du skal kjøpe hvis du har problemer med leggene. Det er ikke kjempemye kompresjon i modellen fra Craft, som bare får en femmer i score for det. De tar seg derimot desto bedre ut en stillesittende dag på kontoret eller under lange flyturer. 

Kort oppsummert: Visse personer i testpanelet ble nyforelsket da de testet dette paret, mens andre skulle ønske de merket enda litt mer kompresjon. Compression Sock fra Craft er stort sett veldig komfortable og funksjonsmaterialet de er laget av gjør jobben sin. Ingenting gnager, de sitter der de skal og samtidig føler du det hverken fuktig eller for varm – ikke engang under de svetteste intervalløktene. Dette er også et optimalt par for deg som aldri har testet kompresjonsstrømper før.

 

,

gococ compressions

Veiledende pris: 259 kroner.

Størrelse: Disse kompresjonsstrømpene er også litt store i størrelsen, det synes til og med de testpersonene som lå i overkant av størrelsesspennet. Se derfor på en størrelse mindre enn du pleier å ha. 

Lengde: I motsetning til de to forrige strømpene, er Compression fra Gococo ikke spesielt lange, snarere i stil med OTC Compression Sock fra Adidas. Hvis du er over middels høy kan det være lurt å velge et annet merke.

Tykkelse: Selv om materialet i både den tidligere Gococo-strømpen og strømpen fra Craft var relativt tynt, så er disse hakket tynnere.

Temperatur & fukttransport: Strømpe nummer to fra Gococo har populære paneler av mesh på både undersiden og sidene av foten. Det gjør at den både holder deg behagelig sval og skåner deg for fuktighet.

Komfort: Selv om de er litt store i størrelsen, sitter de akkurat som de skal når du har funnet riktig størrelse, og meshpanelene motvirker gnagsår forårsaket av fuktighet. Siden materialet dessuten er mykt og behagelig mot huden, deles en sterk nier ut for komforten. 

Kompresjon: Compression fra Gococo komprimerer nesten like mye som strømpene fra Craft. Det er litt for lite, ifølge visse testpersoner, mens andre er fornøyde.

Kort oppsummert: I denne testgruppen er de to siste parene de som komprimerer minst. Likevel er kompresjonen såpass god at Compression fra Gococo hjelper deg når du løper. Compression tar seg også bra ut ved en vanlig stillesittende arbeidsdag, dagen etter en treningsøkt. Testpanelet vil påpeke at valgmulighetene når det gjelder farger også finnes i denne modellen fra Gococo. Uansett om du vil skille deg ut i sporet eller smelte inn, finnes det en modell som passer deg og din stil. 

 

LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Icebug kängor och skor
Mote & trender

Gå trygt i piggsko fra Icebug

1 dag siden
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mote & trender

Stor test: Trygge vintersko med pigger

1 dag siden
test tofflor header
Mote & trender

Test: Tøfler til dame og herre

5 dager siden
ENG_W.png
Mote & trender

Stor test av treningsklokker!

5 dager siden
header julbild
Mote & trender

Sportamores julegavetips til hele familien

5 dager siden
Nike See my style
Mote & trender

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug
Mote & trender

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

03 dec 2019
header icebug
Mote & trender

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

01 dec 2019
ryggskydd
Mote & trender

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

30 nov 2019
skidhandskar test header
Mote & trender

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

28 nov 2019
icebug
Mote & trender

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

27 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mote & trender

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

27 nov 2019
Header reflexplagg
Mote & trender

TEST! 9 refleksplagg til løping

24 nov 2019
Skidjacka
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skijakke

23 nov 2019
underställ kari traa
Mote & trender

De 8 beste Black Friday-kuppene

21 nov 2019
Babolat
Mote & trender

Våre 7 beste Black Friday-kupp for ham

21 nov 2019
Nike Metcon 5
Mote & trender

7 svarte tilbud på Black Friday

21 nov 2019
garmin forerunner
Mote & trender

8 superkupp på Black Friday

21 nov 2019
Black Friday
Mote & trender

Black Friday – årets største shoppingfest!

21 nov 2019
nike glam dunk group shot
Mote & trender

Elsk 90-tallet med Nike Icon Clash

21 nov 2019
header black fridayfynd
Mote & trender

12 Black Friday-kupp for barn

20 nov 2019
Adidas tights
Mote & trender

8 superkupp for henne på Black Friday

20 nov 2019
K2 intervju header
Mote & trender

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

18 nov 2019
Test av goggles header
Mote & trender

Skibrillene som er best i test!

17 nov 2019
header.jpg
Mote & trender

Test: Teddy fleece til dame og herre

17 nov 2019
Alpint trend skidkläder
Mote & trender

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

14 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX
Mote & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

12 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mote & trender

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

12 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mote & trender

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

11 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mote & trender

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

08 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mote & trender

Alt du bør vite om vinterløpesko

06 nov 2019
Vintertights header
Mote & trender

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

03 nov 2019
Header padelskor
Mote & trender

Test: De beste padelskoene for ham

29 oct 2019
winterized header
Mote & trender

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mote & trender

Skal jeg løpe i underklær?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for menn

27 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

26 oct 2019
HEADER.jpg
Mote & trender

Best i test! Superundertøy

25 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mote & trender

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

24 oct 2019
more news
Icebug kängor och skor

Gå trygt i piggsko fra Icebug

Icebug er kjent for sko med verdensledende grep. Her finner du alt om deres vinterstøvler og sko som gir et suverent grep på glatta!

1 dag siden
Mote & trender
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stor test: Trygge vintersko med pigger

Det burde ikke være nødvendig å skli bortover gata bare fordi det er vinter – skaff deg heller noen solide og trygge tursko! Vi har testet de beste modellene, her er resultatet.

1 dag siden
Mote & trender
test tofflor header

Test: Tøfler til dame og herre

Finnes det noe bedre enn å ta på seg et par fluffy tøfler når det er kaldt ute? Skulle ikke tro det! Testpanelet vårt har testet ut sesongens beste tøfler. Her er deres mening!

5 dager siden
Mote & trender
ENG_W.png

Stor test av treningsklokker!

Hadde det ikke vært fint med en egen, bærbar PT som blir med deg på alt fra trening på treningssenteret til løpeturen og gåturen til bussen? Med en treningsklokke på armen, er det akkurat det du får! Her har testerne prøvd treningsklokker fra Garmin, Suunto og Polar.

5 dager siden
Mote & trender
header julbild

Sportamores julegavetips til hele familien

Julenissen letter snart fra Nordpolen med reinsdyrene sine for å reise land og strand med julegaver. Vet du ikke hva du skal kjøpe enda? Ta det med ro, vi har satt sammen en julegaveguide med mange tips.

5 dager siden
Mote & trender
Nike See my style

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

Det er viktig at du er synlig når du løper i mørket, men det behøver ikke gå utover stilen. Stylisten Isabelle Håwi vet hvordan du kan kombinere sikkerhet og en trendy look!

03 dec 2019
Mote & trender
Vinterkängor Icebug

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

Vet du ikke hva du skal kjøpe til mamma, pappa, søster eller kjæreste i julegave? Frykt ikke – vi har et supertips! Kjøp et par vinterstøvler som både varmer og settes pris på! Kan det bli bedre?

03 dec 2019
Mote & trender
header icebug

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

Icebug er kjent for sine terrengsko med ekstremt høyt prestasjonsnivå. Derfor er det ikke så rart at vinterløpeskoene deres også imponerer. Sportamore sitt testpanel har løpt i de fire hotteste modellene for kvinner og menn.

01 dec 2019
Mote & trender
ryggskydd

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

Ryggbeskyttelse er en smart investering når du skal stå på ski eller snowboard, da med tanke på sikkerheten. Tenk på dette før du slår til.

30 nov 2019
Mote & trender
skidhandskar test header

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

Du kan leie ski og staver der du er, men skihansker er det vanskeligere med. For å gjøre shoppingen din litt enklere, har testpanelet til Sportamore kjørt nedover skibakken i sesongens beste modeller. Dette mener testpanelet om skihanskene fra Helly Hansen, Peak Performance, Wear Colour, Bula og Kombi.

28 nov 2019
Mote & trender
icebug

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

Du må ikke slutte å løpe utendørs bare fordi gatene er glatte og tildekket av snø. Kjøp løpesko med pigger, da kan du kan løpe trygt helt til våren er her.

27 nov 2019
Mote & trender
Adidas Ultraboost 20

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

6. desember 2019 er endelig den neste hyllede versjonen av Adidas Ultraboost her, og vi har tatt en sniktitt på den! Her er alt du vil vite om løpeskoen, som er minst like elsket som en sneaker.

27 nov 2019
Mote & trender
Header reflexplagg

TEST! 9 refleksplagg til løping

Det er kjempeviktig med reflekser når du beveger deg utendørs når det er mørkt. Vi har testet sesongens refleksplagg og utstyr som egner seg til løping – takler produktene løping i mørket?

24 nov 2019
Mote & trender
Skidjacka

Guide: Slik finner du riktig skijakke

En skijakke er så mye mer enn bare en jakke du bruker når du står på ski. Avhengig av hvor du er på fjellet, bør du se etter ulike detaljer og modeller. Her er alt du trenger å vite om skijakker!

23 nov 2019
Mote & trender
underställ kari traa

De 8 beste Black Friday-kuppene

Under Black Friday svømmer det over av reduserte priser på Sportamore! Er det vanskelig å bestemme seg for hva du skal bestille? Her er favorittene!

21 nov 2019
Mote & trender