kompressionsstrumpor test

Test: De beste kompresjonsstrømpene til løping

Løpere kan ofte få krampe, strekk eller bli støl i leggene. Kjenner du deg igjen? Prøv kompresjonsstrømper! Disse er best i test.

Det viktigste du skal tenke på når du kjøper kompresjonsstrømper, er størrelsen. En kompresjonsstrømpe skal absolutt ikke sitte for løst – da mister den hele poenget sitt. Med riktig størrelse kan en kompresjonsstrømpe derimot hjelpe deg med å restituere deg raskere. Den kan også lindre muskelstivhet og øke blodsirkulasjonen. Sportamores rutinerte testpanel har løpt i fem av sesongens beste kompresjonsstrømper. Dette mener de om størrelsen, graden av kompresjon og ventilasjonsevnen! Alle strømpene er unisex og fungerer like bra til dame og herre.  

,

seger

Veiledende pris: 299 kroner.

Størrelse: I likhet med vanlige strømper, kommer kompresjonsstrømpene fra Seger med et spenn av størrelser, for eksempel 43 til 45. Du bør velge den minste modellen hvis du ligger mellom du spenn, en kompresjonsstrømpe skal nemlig sitte etter. Siden Running Mid Compression er litt store i størrelsen, kan det være lurt å se litt ekstra på størrelsesguiden. 

Lengde: Dette er en lang kompresjonsstrømpe, som går hele veien opp langs leggen. Den sitter som et skudd hvis du er middels høy.

Tykkelse: Running Mid Compression er litt tykkere enn mange andre kompresjonsstrømper. Pass derfor på at du har riktig størrelse i løpeskoene dine, slik at det ikke blir for trangt.

Temperatur & fukttransport: Temperaturmessig presterte disse kompresjonsstrømpene veldig bra. Ved tærne og hælen er det luftige paneler som ventilerer og holder deg sval når du løper. 

Komfort: Rundt leggene sitter Running Mid Compression stramt og gir en spenstig følelse. Det og de populære ventilene gir disse strømpene bra score for komforten, men likevel kommer de dårligst ut i testen. I kontrast får to andre par full score for komforten. 

Kompresjon: Blant strømper i denne sjangeren, er denne modellen fra Seger en slags gyllen middelvei, som ikke er et ekstremt tilfelle i noen spesiell retning. De komprimerer som de skal, men ikke spesielt mye mer.  

Kort oppsummert: Running Mid Compression fra Seger er et prisgunstig valg som gir deg litt ekstra trykk i steget under løpeøkter hvor du svetter mye. Takket være smarte paneler ved tærne og hælen ventilerer strømpen bra, til tross for relativt tykt stoff. Running Mid Compression blir aldri for varme, og det myke materialet transporterer bort fuktighet slik at du unngår gnagsår. Testpanelet vil også dele ut et ekstra pluss for at strømpene blir smalere rett over ankelen. Den lille finessen bidrar til en god passform og de sitter der de skal når du løper. 

,

adidas compression

Veiledende pris: 269 kroner.

Størrelse: OTC Compression Sock er litt store i størrelsen, men ikke like store som Running Mid Compression over. Velg den størrelsen du pleier å ha. Hvis du balanserer mellom to størrelser, anbefaler testpanelet at du bestiller den minste. 

Lengde: Dette er et par middels lange kompresjonsstrømper som dekker hele leggen. Du behøver ikke å bekymre deg for at du må brette ned strømpene hvis du er middels høy. 

Tykkelse: Stoffet i disse strømpene fra Adidas er veldig tykt, definitivt tykkest i testen. Det er perfekt hvis du er en av mange som prøver å bli kvitt beinhinnebetennelse. Den ekstra lille varmen som OTC Compression Sock i utgangspunktet gir, kan gjøre mye for at du skal komme i gang på riktig måte.

Temperatur & fukttransport: I starten gir tykkelsen på stoffet litt ekstra varme, men det er ingenting du merker når du har kommet i gang. I stedet opprettholder de en bra temperatur og transporterer bort fuktigheten akkurat som de skal, slik at du unngår gnagsår. 

Komfort: Det er bra kvalitet i materialet i disse kompresjonsstrømpene. Utenom at de puster bra og er tørre etter løpeturen, er de også veldig myke og gode. For den egenskapen får de faktisk hele ti poeng av ti mulige.

Kompresjon: Adidas-paret gir middels hard kompresjon, som er komfortabelt på den måten at de ikke stopper blodet, men det er heller ikke slik at de sitter såpass løst at de mister funksjonen.

Kort oppsummert: I designet minner OTC Compression Sock fra Adidas mye om vanlige fotballstrømper – uansett hvilket ungdomslag du har spilt på, så ringer det sikkert en bjelle ved den beskrivelsen. De finnes ikke i andre farger enn svart og hvitt, som føles litt fantasiløst av Adidas. Fukttransporten og ventilasjonsevnen er de fremste egenskapene, men også den behagelige kompresjonen er et stort pluss. Dette er en veldig normal kompresjonsstrømpe, som passer til deg som kanskje ikke har testet kompresjonsstrømper før.  

,

gococo superior

Veiledende pris: 359 kroner.

Størrelse: Den første kompresjonsstrømpen fra Gococo i denne testen er true to size, slik at du lett kan kjøpe den størrelsen du pleier å ha.

Lengde: Compression Superior er veldig lang og strekker seg så langt opp på leggen at du dessverre kan få problemer hvis du er under middels høy. Da kan det kanskje være lurt å se på en annen strømpe, men den er riktig hvis du er over middels høy.

Tykkelse: Kompresjonsstrømpene fra Gococo er betydelig tynnere enn de over, noe testpanelet liker. På den måten slipper du å bekymre deg for at de ikke skal få plass i skoene.  

Temperatur & fukttransport: Takket være det minimalistiske materialet, så holder disse strømpene deg både sval og fresh, uansett hvor intensiv løpeturen blir.  

Komfort: Full score! En strømpe kan ikke sitte bedre enn dette. Siden de både ventilerer bra, holder føttene dine tørre og sitter som et skudd, er Compressions Superior kjempedeilige på. Materialet er dessuten både mykt og følsomt. 

Kompresjon: Dette er de strømpene i testen med mest kompresjon, perfekt for deg som kanskje har problemer med strekk, "gubbelegg" eller andre belastningsskader. I Compression Superior får du akkurat den støtten du vil ha. 

Kort oppsummert: Testpanelet har bare gode ting å si om disse kompresjonsstrømpene. De er bra når det gjelder kompresjon og komfortable som strømper. De sitter ordentlig etter rundt foten og holder leggen i et jerngrep mens du løper. Ved linningen på strømpene er det silikon som gjør at de sitter der de skal, og ellers er materialet veldig mykt og deilig. Det skader heller ikke at Compression Superior fra Gococo kommer i hele fem ulike farger. Til tross for en relativt stor prislapp, er de verdt hver eneste krone. Hvis du har testet en modell med mindre kompresjon tidligere, er dette definitivt ditt neste steg.

 

,

craft

Veiledende pris: 299 kroner.

Størrelse: Disse strømpene fra Craft er, akkurat som Running Mid Compression fra Seger, litt store i størrelsen. Hvis du er usikker på hvilken størrelse du skal ta, bør du ta den minste du står mellom. 

Lengde: Compressions Sock går langt opp på leggen, akkurat som de skal, og rett under kneet på deg som er middels høy.

Tykkelse: Disse kompresjonsstrømpene er laget i et tynt materiale. Det er behagelig hvis det verste du vet om er når strømpene krøller seg i skoene. 

Temperatur & fukttransport: Dette er også et veldig svalt par, siden materialet er så tynt. Siden stoffet dessuten sørger for at føttene dine holder seg tørre, får Compression Sock fra Craft høy score. 

Komfort: Når det gjelder komforten, tildeles Craft nesten like bra score som Gococo, men bare nesten. Strømpene sitter fast når du løper, krøller seg ikke og gir ingen gnagsår. De savner derimot silikon, slik som Gococo har, og gjør at denne modellen ikke helt kommer opp i Compressions Superiors nivå.

Kompresjon: Dette er ikke strømpene du skal kjøpe hvis du har problemer med leggene. Det er ikke kjempemye kompresjon i modellen fra Craft, som bare får en femmer i score for det. De tar seg derimot desto bedre ut en stillesittende dag på kontoret eller under lange flyturer. 

Kort oppsummert: Visse personer i testpanelet ble nyforelsket da de testet dette paret, mens andre skulle ønske de merket enda litt mer kompresjon. Compression Sock fra Craft er stort sett veldig komfortable og funksjonsmaterialet de er laget av gjør jobben sin. Ingenting gnager, de sitter der de skal og samtidig føler du det hverken fuktig eller for varm – ikke engang under de svetteste intervalløktene. Dette er også et optimalt par for deg som aldri har testet kompresjonsstrømper før.

 

,

gococ compressions

Veiledende pris: 259 kroner.

Størrelse: Disse kompresjonsstrømpene er også litt store i størrelsen, det synes til og med de testpersonene som lå i overkant av størrelsesspennet. Se derfor på en størrelse mindre enn du pleier å ha. 

Lengde: I motsetning til de to forrige strømpene, er Compression fra Gococo ikke spesielt lange, snarere i stil med OTC Compression Sock fra Adidas. Hvis du er over middels høy kan det være lurt å velge et annet merke.

Tykkelse: Selv om materialet i både den tidligere Gococo-strømpen og strømpen fra Craft var relativt tynt, så er disse hakket tynnere.

Temperatur & fukttransport: Strømpe nummer to fra Gococo har populære paneler av mesh på både undersiden og sidene av foten. Det gjør at den både holder deg behagelig sval og skåner deg for fuktighet.

Komfort: Selv om de er litt store i størrelsen, sitter de akkurat som de skal når du har funnet riktig størrelse, og meshpanelene motvirker gnagsår forårsaket av fuktighet. Siden materialet dessuten er mykt og behagelig mot huden, deles en sterk nier ut for komforten. 

Kompresjon: Compression fra Gococo komprimerer nesten like mye som strømpene fra Craft. Det er litt for lite, ifølge visse testpersoner, mens andre er fornøyde.

Kort oppsummert: I denne testgruppen er de to siste parene de som komprimerer minst. Likevel er kompresjonen såpass god at Compression fra Gococo hjelper deg når du løper. Compression tar seg også bra ut ved en vanlig stillesittende arbeidsdag, dagen etter en treningsøkt. Testpanelet vil påpeke at valgmulighetene når det gjelder farger også finnes i denne modellen fra Gococo. Uansett om du vil skille deg ut i sporet eller smelte inn, finnes det en modell som passer deg og din stil. 

 

LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Nike Air Zoom SuperRep
Mote & trender

Finn riktig treningssko fra Nike SuperRep

1 dag siden
Test ryggsäck barn.png
Mote & trender

Best i test: Ryggsekk til barn 2020

4 dager siden
Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

5 dager siden
Nike löparskor test
Mote & trender

Løpeskoene fra Nike som er best i test

6 dager siden
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Mote & trender

14 must-haves til skolestart

03 aug 2020
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Mote & trender

Test! De beste klærne og skoene fra Nike til herre

03 aug 2020
Nike träningskläder
Mote & trender

Best i test! Favoritter fra Nike til henne

02 aug 2020
Reebok Nano X
Mote & trender

Nå er Reebok Nano X her i nye farger

31 jul 2020
Test sport-bh.png
Mote & trender

Best i test! Sports-BH'er 2020

29 jul 2020
Test Birkenstock
Mote & trender

Hvilke sandaler fra Birkenstock er best i test?

28 jul 2020
Skolstart Hummel
Mote & trender

Sjekkliste før skolestart

27 jul 2020
Clifton 7
Mote & trender

Test: Så bra er nyheten Clifton 7 fra Hoka One One

27 jul 2020
Test Better Bodies tights
Mote & trender

3 treningstights fra Better Bodies som er best i test

27 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27
Mote & trender

Test! Så bra er Asics Gel-Kayano 27

27 jul 2020
Nike barnsko
Mote & trender

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

26 jul 2020
Hoka One One Clifotn
Mote & trender

Endelig! Her er Hoka One One Clifton 7

22 jul 2020
Axion tennis
Mote & trender

Axions nye kolleksjon for tennis og padel

20 jul 2020
didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

14 jul 2020
adidas
Mote & trender

Guide: Finn riktige løpesko fra Adidas

13 jul 2020
Test löparskor dam
Mote & trender

STOR test! De beste løpeskoene til dame i 2020

12 jul 2020
Test_loparskorherr_2020.png
Mote & trender

9 løpesko til herre som er best i test 2020

10 jul 2020
Saucony Triumph 18
Mote & trender

Derfor bør du løpe i den nye Saucony Triumph 18

08 jul 2020
jenny freed
Mote & trender

Eksperten tipser: Husk dette når du kjøper en ny sports-BH

07 jul 2020
Asics GEL-Kayano 27
Mote & trender

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova
Mote & trender

Test: Adidas Supernova til dame og herre

26 jun 2020
charlotte och pär header
Mote & trender

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

23 jun 2020
Adidas supernova header
Mote & trender

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

22 jun 2020
sandaler header
Mote & trender

Test: Trendy sandaler til dame 2020

18 jun 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Trendy sandaler til herre som er best i test

18 jun 2020
Test bikini
Mote & trender

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

15 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

14 jun 2020
Sommarrea herr
Mote & trender

Til ham: Gjør et kupp på klær, sko og utstyr på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea dam
Mote & trender

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea barn
Mote & trender

De beste kuppene til barn på sommersalget vårt

14 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Kan jeg vaske sandalene mine i vaskemaskinen?

10 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Sesongens sandaltrender fra Birkenstock

10 jun 2020
daddräkt simning
Mote & trender

Test: Badedrakter til konkurransesvømming og trening

09 jun 2020
ub primeblue
Mote & trender

Her er Adidas Ultraboost i resirkulert plast!

08 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Stor test av treningstopper

07 jun 2020
more news
Nike Air Zoom SuperRep

Finn riktig treningssko fra Nike SuperRep

Air Zoom SuperRep, SuperRep Go og SuperRep Cycle – vi undersøker forskjellen mellom de tre treningsskoene fra Nike!

1 dag siden
Mote & trender
Test ryggsäck barn.png

Best i test: Ryggsekk til barn 2020

Det kan være lettere sagt enn gjort å finne riktig ryggsekk til barnet ditt. La minipanelet vårt hjelpe deg. De har testet noen av sesongens nyeste barnesekker!

4 dager siden
Mote & trender
Header.jpg

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

Det er viktig å velge en bra sykkelhjelm. I denne testen har vi prøvd flere modellers justerbarhet, komfort, ventilasjon og design.

5 dager siden
Mote & trender
Nike löparskor test

Løpeskoene fra Nike som er best i test

Tre løpesko som alle har fått toppscore fra det dedikerte løpepanelet – her er de beste løpeskoene fra Nike!

6 dager siden
Mote & trender
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg

14 must-haves til skolestart

Sommerferien går mot slutten og et nytt semester er rett rundt hjørnet. Pass på at barnet er klar til skolestart. Her er favorittene våre akkurat nå.

03 aug 2020
Mote & trender
Header Nike-favoriter HERR.jpg

Test! De beste klærne og skoene fra Nike til herre

Treningsklær og sko fra Nike er veldig populære takket være det store utvalget, det stilige designet og den gode kvaliteten. Vi lot vårt mannlige testpanel trene i treningsbukser, sko og andre treningsklær fra Nike. Her er resultatet!

03 aug 2020
Mote & trender
Nike träningskläder

Best i test! Favoritter fra Nike til henne

De beste treningsskoene, tightsen som får toppscore og løpetoppen som sitter som en drøm! Her er det beste fra Nike – ifølge vårt kvinnelige testpanel!

02 aug 2020
Mote & trender
Reebok Nano X

Nå er Reebok Nano X her i nye farger

Den tiende versjonen av Reeboks mest populære treningssko Nano beskrives som den beste hittil. Nå er Nano X her i nye farger!

31 jul 2020
Mote & trender
Test sport-bh.png

Best i test! Sports-BH'er 2020

Til store og små bryster, med eller uten justerbare stropper og knepping. Les alt om sesongens sports-BH'er som er best i test.

29 jul 2020
Mote & trender
Test Birkenstock

Hvilke sandaler fra Birkenstock er best i test?

Det er på høy tid å teste favorittsandalene fra Birkenstock. Testpanelet vårt har prøvd de tre mest populære Arizona-modellene – her er sandalen som er best i test!

28 jul 2020
Mote & trender
Skolstart Hummel

Sjekkliste før skolestart

Sommerferien går mot slutten og skolestart nærmer seg med stormskritt. Her er listen over alt barna trenger i garderoben, i tillegg til vanlige klær og sko, før det nye skoleåret starter. Skriv ut og kryss av.

27 jul 2020
Mote & trender
Clifton 7

Test: Så bra er nyheten Clifton 7 fra Hoka One One

"For en sprett", utbryter en testperson. Nyheten Clifton 7 fra Hoka One One blir fort en favoritt blant både mannlige og kvinnelige løpere. Les testen, så forstår du hvorfor!

27 jul 2020
Mote & trender
Test Better Bodies tights

3 treningstights fra Better Bodies som er best i test

En treningstights skal følge kroppen, være komfortabel på og fremfor alt være squatvennlig. Vi setter sesongens favoritter fra Better Bodies på prøve.

27 jul 2020
Mote & trender
Asics Gel-Kayano 27

Test! Så bra er Asics Gel-Kayano 27

Asics populære, stabile løpesko har kommet i en ny utgave. Vi har testet Gel-Kayano 27!

27 jul 2020
Mote & trender
Nike barnsko

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

Lett å ta av og på, utrolig komfortabel og nesten umulig å tråkke i stykker – her er alle barns drømmesko fra Nike!

26 jul 2020
Mote & trender