kompressionsstrumpor test

Test: De beste kompresjonsstrømpene til løping

Løpere kan ofte få krampe, strekk eller bli støl i leggene. Kjenner du deg igjen? Prøv kompresjonsstrømper! Disse er best i test.

Det viktigste du skal tenke på når du kjøper kompresjonsstrømper, er størrelsen. En kompresjonsstrømpe skal absolutt ikke sitte for løst – da mister den hele poenget sitt. Med riktig størrelse kan en kompresjonsstrømpe derimot hjelpe deg med å restituere deg raskere. Den kan også lindre muskelstivhet og øke blodsirkulasjonen. Sportamores rutinerte testpanel har løpt i fem av sesongens beste kompresjonsstrømper. Dette mener de om størrelsen, graden av kompresjon og ventilasjonsevnen! Alle strømpene er unisex og fungerer like bra til dame og herre.  

,

seger

Veiledende pris: 299 kroner.

Størrelse: I likhet med vanlige strømper, kommer kompresjonsstrømpene fra Seger med et spenn av størrelser, for eksempel 43 til 45. Du bør velge den minste modellen hvis du ligger mellom du spenn, en kompresjonsstrømpe skal nemlig sitte etter. Siden Running Mid Compression er litt store i størrelsen, kan det være lurt å se litt ekstra på størrelsesguiden. 

Lengde: Dette er en lang kompresjonsstrømpe, som går hele veien opp langs leggen. Den sitter som et skudd hvis du er middels høy.

Tykkelse: Running Mid Compression er litt tykkere enn mange andre kompresjonsstrømper. Pass derfor på at du har riktig størrelse i løpeskoene dine, slik at det ikke blir for trangt.

Temperatur & fukttransport: Temperaturmessig presterte disse kompresjonsstrømpene veldig bra. Ved tærne og hælen er det luftige paneler som ventilerer og holder deg sval når du løper. 

Komfort: Rundt leggene sitter Running Mid Compression stramt og gir en spenstig følelse. Det og de populære ventilene gir disse strømpene bra score for komforten, men likevel kommer de dårligst ut i testen. I kontrast får to andre par full score for komforten. 

Kompresjon: Blant strømper i denne sjangeren, er denne modellen fra Seger en slags gyllen middelvei, som ikke er et ekstremt tilfelle i noen spesiell retning. De komprimerer som de skal, men ikke spesielt mye mer.  

Kort oppsummert: Running Mid Compression fra Seger er et prisgunstig valg som gir deg litt ekstra trykk i steget under løpeøkter hvor du svetter mye. Takket være smarte paneler ved tærne og hælen ventilerer strømpen bra, til tross for relativt tykt stoff. Running Mid Compression blir aldri for varme, og det myke materialet transporterer bort fuktighet slik at du unngår gnagsår. Testpanelet vil også dele ut et ekstra pluss for at strømpene blir smalere rett over ankelen. Den lille finessen bidrar til en god passform og de sitter der de skal når du løper. 

,

adidas compression

Veiledende pris: 269 kroner.

Størrelse: OTC Compression Sock er litt store i størrelsen, men ikke like store som Running Mid Compression over. Velg den størrelsen du pleier å ha. Hvis du balanserer mellom to størrelser, anbefaler testpanelet at du bestiller den minste. 

Lengde: Dette er et par middels lange kompresjonsstrømper som dekker hele leggen. Du behøver ikke å bekymre deg for at du må brette ned strømpene hvis du er middels høy. 

Tykkelse: Stoffet i disse strømpene fra Adidas er veldig tykt, definitivt tykkest i testen. Det er perfekt hvis du er en av mange som prøver å bli kvitt beinhinnebetennelse. Den ekstra lille varmen som OTC Compression Sock i utgangspunktet gir, kan gjøre mye for at du skal komme i gang på riktig måte.

Temperatur & fukttransport: I starten gir tykkelsen på stoffet litt ekstra varme, men det er ingenting du merker når du har kommet i gang. I stedet opprettholder de en bra temperatur og transporterer bort fuktigheten akkurat som de skal, slik at du unngår gnagsår. 

Komfort: Det er bra kvalitet i materialet i disse kompresjonsstrømpene. Utenom at de puster bra og er tørre etter løpeturen, er de også veldig myke og gode. For den egenskapen får de faktisk hele ti poeng av ti mulige.

Kompresjon: Adidas-paret gir middels hard kompresjon, som er komfortabelt på den måten at de ikke stopper blodet, men det er heller ikke slik at de sitter såpass løst at de mister funksjonen.

Kort oppsummert: I designet minner OTC Compression Sock fra Adidas mye om vanlige fotballstrømper – uansett hvilket ungdomslag du har spilt på, så ringer det sikkert en bjelle ved den beskrivelsen. De finnes ikke i andre farger enn svart og hvitt, som føles litt fantasiløst av Adidas. Fukttransporten og ventilasjonsevnen er de fremste egenskapene, men også den behagelige kompresjonen er et stort pluss. Dette er en veldig normal kompresjonsstrømpe, som passer til deg som kanskje ikke har testet kompresjonsstrømper før.  

,

gococo superior

Veiledende pris: 359 kroner.

Størrelse: Den første kompresjonsstrømpen fra Gococo i denne testen er true to size, slik at du lett kan kjøpe den størrelsen du pleier å ha.

Lengde: Compression Superior er veldig lang og strekker seg så langt opp på leggen at du dessverre kan få problemer hvis du er under middels høy. Da kan det kanskje være lurt å se på en annen strømpe, men den er riktig hvis du er over middels høy.

Tykkelse: Kompresjonsstrømpene fra Gococo er betydelig tynnere enn de over, noe testpanelet liker. På den måten slipper du å bekymre deg for at de ikke skal få plass i skoene.  

Temperatur & fukttransport: Takket være det minimalistiske materialet, så holder disse strømpene deg både sval og fresh, uansett hvor intensiv løpeturen blir.  

Komfort: Full score! En strømpe kan ikke sitte bedre enn dette. Siden de både ventilerer bra, holder føttene dine tørre og sitter som et skudd, er Compressions Superior kjempedeilige på. Materialet er dessuten både mykt og følsomt. 

Kompresjon: Dette er de strømpene i testen med mest kompresjon, perfekt for deg som kanskje har problemer med strekk, "gubbelegg" eller andre belastningsskader. I Compression Superior får du akkurat den støtten du vil ha. 

Kort oppsummert: Testpanelet har bare gode ting å si om disse kompresjonsstrømpene. De er bra når det gjelder kompresjon og komfortable som strømper. De sitter ordentlig etter rundt foten og holder leggen i et jerngrep mens du løper. Ved linningen på strømpene er det silikon som gjør at de sitter der de skal, og ellers er materialet veldig mykt og deilig. Det skader heller ikke at Compression Superior fra Gococo kommer i hele fem ulike farger. Til tross for en relativt stor prislapp, er de verdt hver eneste krone. Hvis du har testet en modell med mindre kompresjon tidligere, er dette definitivt ditt neste steg.

 

,

craft

Veiledende pris: 299 kroner.

Størrelse: Disse strømpene fra Craft er, akkurat som Running Mid Compression fra Seger, litt store i størrelsen. Hvis du er usikker på hvilken størrelse du skal ta, bør du ta den minste du står mellom. 

Lengde: Compressions Sock går langt opp på leggen, akkurat som de skal, og rett under kneet på deg som er middels høy.

Tykkelse: Disse kompresjonsstrømpene er laget i et tynt materiale. Det er behagelig hvis det verste du vet om er når strømpene krøller seg i skoene. 

Temperatur & fukttransport: Dette er også et veldig svalt par, siden materialet er så tynt. Siden stoffet dessuten sørger for at føttene dine holder seg tørre, får Compression Sock fra Craft høy score. 

Komfort: Når det gjelder komforten, tildeles Craft nesten like bra score som Gococo, men bare nesten. Strømpene sitter fast når du løper, krøller seg ikke og gir ingen gnagsår. De savner derimot silikon, slik som Gococo har, og gjør at denne modellen ikke helt kommer opp i Compressions Superiors nivå.

Kompresjon: Dette er ikke strømpene du skal kjøpe hvis du har problemer med leggene. Det er ikke kjempemye kompresjon i modellen fra Craft, som bare får en femmer i score for det. De tar seg derimot desto bedre ut en stillesittende dag på kontoret eller under lange flyturer. 

Kort oppsummert: Visse personer i testpanelet ble nyforelsket da de testet dette paret, mens andre skulle ønske de merket enda litt mer kompresjon. Compression Sock fra Craft er stort sett veldig komfortable og funksjonsmaterialet de er laget av gjør jobben sin. Ingenting gnager, de sitter der de skal og samtidig føler du det hverken fuktig eller for varm – ikke engang under de svetteste intervalløktene. Dette er også et optimalt par for deg som aldri har testet kompresjonsstrømper før.

 

,

gococ compressions

Veiledende pris: 259 kroner.

Størrelse: Disse kompresjonsstrømpene er også litt store i størrelsen, det synes til og med de testpersonene som lå i overkant av størrelsesspennet. Se derfor på en størrelse mindre enn du pleier å ha. 

Lengde: I motsetning til de to forrige strømpene, er Compression fra Gococo ikke spesielt lange, snarere i stil med OTC Compression Sock fra Adidas. Hvis du er over middels høy kan det være lurt å velge et annet merke.

Tykkelse: Selv om materialet i både den tidligere Gococo-strømpen og strømpen fra Craft var relativt tynt, så er disse hakket tynnere.

Temperatur & fukttransport: Strømpe nummer to fra Gococo har populære paneler av mesh på både undersiden og sidene av foten. Det gjør at den både holder deg behagelig sval og skåner deg for fuktighet.

Komfort: Selv om de er litt store i størrelsen, sitter de akkurat som de skal når du har funnet riktig størrelse, og meshpanelene motvirker gnagsår forårsaket av fuktighet. Siden materialet dessuten er mykt og behagelig mot huden, deles en sterk nier ut for komforten. 

Kompresjon: Compression fra Gococo komprimerer nesten like mye som strømpene fra Craft. Det er litt for lite, ifølge visse testpersoner, mens andre er fornøyde.

Kort oppsummert: I denne testgruppen er de to siste parene de som komprimerer minst. Likevel er kompresjonen såpass god at Compression fra Gococo hjelper deg når du løper. Compression tar seg også bra ut ved en vanlig stillesittende arbeidsdag, dagen etter en treningsøkt. Testpanelet vil påpeke at valgmulighetene når det gjelder farger også finnes i denne modellen fra Gococo. Uansett om du vil skille deg ut i sporet eller smelte inn, finnes det en modell som passer deg og din stil. 

 

LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg
Mote & trender

Revolusjonerende sports-BH fra Nike: Swoosh One Piece Pad

1 dag siden
Test av träningsskor för damer
Mote & trender

Test av årets beste treningssko til dame

3 dager siden
Träningsskor test header
Mote & trender

Test! Årets beste treningssko til herre

3 dager siden
Header.png
Mote & trender

Test: Treningstightsen du bare må ha

4 dager siden
Guide 13 header Saucony
Mote & trender

Guide til Sauconys nye stabile løpesko

6 dager siden
Header.png
Mote & trender

Test: Årets beste treningsvesker

11 jan 2020
frontier header
Mote & trender

Sjekk ut Frontier, vårt nye herremerke

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN
Mote & trender

Nyhet: Kombiner fint og komfortabelt med myke sett fra Noun!

09 jan 2020
petite pirouette rosa
Mote & trender

Nytt merke for danseglade barn: Petite Pirouette

07 jan 2020
Tvätta träningskläder
Mote & trender

Vask riktig, og treningsklærne dine vil holde lengre

04 jan 2020
nike superrep header
Mote & trender

Toppscore for Nikes nye treningssko SuperRep

03 jan 2020
Asics löparskor 2020
Mote & trender

5 løpesko du ikke kan gå glipp av i 2020

29 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header
Mote & trender

Test: Så bra er nyheten Adidas Ultraboost 20!

27 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights
Mote & trender

Test! Årets topp 10 beste tights

25 dec 2019
Nike Metcon
Mote & trender

Guide: Finn riktig treningssko fra Nike

18 dec 2019
Handskar barn
Mote & trender

Guide: Finn de riktige hanskene til barnet ditt

17 dec 2019
Eva sjöholm header
Mote & trender

Treningstrender 2020: Slik kommer vi til å trene neste år

17 dec 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Vi tester: de beste skijakkene til menn

13 dec 2019
ENG_W.png
Mote & trender

Test av sesongens beste skijakker til henne

13 dec 2019
Icebug kängor och skor
Mote & trender

Gå trygt i piggsko fra Icebug

10 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mote & trender

Stor test: Trygge vintersko med pigger

10 dec 2019
test tofflor header
Mote & trender

Test: Tøfler til dame og herre

06 dec 2019
ENG_W.png
Mote & trender

Våre pulsklokker som er kåret best i test!

06 dec 2019
header julbild
Mote & trender

Sportamores julegavetips til hele familien

06 dec 2019
Nike See my style
Mote & trender

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug
Mote & trender

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

03 dec 2019
header icebug
Mote & trender

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

01 dec 2019
ryggskydd
Mote & trender

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

30 nov 2019
skidhandskar test header
Mote & trender

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

28 nov 2019
icebug
Mote & trender

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

27 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mote & trender

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

27 nov 2019
Header reflexplagg
Mote & trender

TEST! 9 refleksplagg til løping

24 nov 2019
Skidjacka
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skijakke

23 nov 2019
underställ kari traa
Mote & trender

De 8 beste Black Friday-kuppene

21 nov 2019
Babolat
Mote & trender

Våre 7 beste Black Friday-kupp for ham

21 nov 2019
Nike Metcon 5
Mote & trender

7 svarte tilbud på Black Friday

21 nov 2019
garmin forerunner
Mote & trender

8 superkupp på Black Friday

21 nov 2019
Black Friday
Mote & trender

Black Friday – årets største shoppingfest!

21 nov 2019
nike glam dunk group shot
Mote & trender

Elsk 90-tallet med Nike Icon Clash

21 nov 2019
header black fridayfynd
Mote & trender

12 Black Friday-kupp for barn

20 nov 2019
more news
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Revolusjonerende sports-BH fra Nike: Swoosh One Piece Pad

Det finnes en mengde forskjellige sports-BH'er avhengig av hva du og kroppen din trenger, men noen modeller er ekstra populære. En av dem er Nike Swoosh Sports Bra. Nå har den fått en innovativ oppgradering du ikke kan gå glipp av!

1 dag siden
Mote & trender
Test av träningsskor för damer

Test av årets beste treningssko til dame

Er du nysgjerrig på hva det nye året har å tilby i form av treningssko? Vi har trent i fem av de beste modellene i 2020, som egner seg for trening på treningssenteret eller i salen.

3 dager siden
Mote & trender
Träningsskor test header

Test! Årets beste treningssko til herre

Det nye året har allerede begynt, og dersom du ikke allerede har kommet deg på treningssenteret, er det nå på tide. Få hjelp til å oppfylle nyttårsforsettet med nye treningssko som passer innendørs. Her er årets beste modeller fra Nike, Reebok og Under Armour.

3 dager siden
Mote & trender
Header.png

Test: Treningstightsen du bare må ha

Tights er et treningsplagg som passer til alle former for trening: yoga, treningsøkter med høy intensitet, gruppetimer og styrketrening. I denne testen har testpanelet prøvd mange tights for å kåre de beste!

4 dager siden
Mote & trender
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconys nye stabile løpesko

I 2020 har skoprodusenten Saucony bestemt seg for å gjøre noe nytt i produksjonen av stabile løpesko. Her er alt du trenger å vite om den nye innovasjonen, og hvorfor du bør oppdatere deg med en gang!

6 dager siden
Mote & trender
Header.png

Test: Årets beste treningsvesker

Treningsvesken er din faste følgesvenn når du skal på trening. I denne testen av sesongens heteste modeller, kan du finne den perfekte modellen for deg!

11 jan 2020
Mote & trender
frontier header

Sjekk ut Frontier, vårt nye herremerke

Kle deg pent, komfortabelt og rimelig med Frontier – det splitter nye herremerket. Her avslører produkteksperten alt om sortimentet, inspirasjonen bak merket og størrelsene!

09 jan 2020
Mote & trender
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyhet: Kombiner fint og komfortabelt med myke sett fra Noun!

Matchende joggedress som du kan slappe av i eller bruke til hverdags? Uansett anledning kan du finne noe fint, men fremfor alt komfortabelt, fra Sportamore sitt splitter nye merke – Noun!

09 jan 2020
Mote & trender
petite pirouette rosa

Nytt merke for danseglade barn: Petite Pirouette

Barn elsker lek og bevegelse, og det kan være lurt med klær som egner seg for den aktiviteten barnet ditt velger. Nå har Sportamore gleden av å ønske et helt nytt merke velkommen, som retter seg mot små jenter og gutter som elsker dans og turn: Petite Pirouette!

07 jan 2020
Mote & trender
Tvätta träningskläder

Vask riktig, og treningsklærne dine vil holde lengre

Hvis du vasker svette funksjonsplagg på riktig måte, reduserer du faren for å lukte svette og plagget vil holde lengre. Vi gir deg alle triksene du bør kjenne til.

04 jan 2020
Mote & trender
nike superrep header

Toppscore for Nikes nye treningssko SuperRep

Snakk om å starte det nye året med en bombe! Nå slipper Nike en ny treningsko for deg som er glad i høyintensiv gruppetrening: SuperRep. Les videre for å lære deg alt om den nye superskoen, og se hva testpanelet mener om den.

03 jan 2020
Mote & trender
Asics löparskor 2020

5 løpesko du ikke kan gå glipp av i 2020

Hvis du allerede er lei av vinteren og gleder deg til vårens første løpetur, har du helt sikkert lyst på nye løpesko også. Her er de hotteste nyhetene i det nye året!

29 dec 2019
Mote & trender
Ultraboost 20 adidas header

Test: Så bra er nyheten Adidas Ultraboost 20!

Ultraboost er en suksess fra Adidas som alltid blir utsolgt, år etter år. Nå har den trillet inn hos oss i en ny versjon. Testpanelet har trent i Ultraboost 20 – her er resultatet.

27 dec 2019
Mote & trender
Mellandagarnas bästa tights

Test! Årets topp 10 beste tights

Til treningssenteret, løpesporet eller som trendy plagg – tights kan du ikke få for mange av. Her er årets ti modeller som er best i test!

25 dec 2019
Mote & trender
Nike Metcon

Guide: Finn riktig treningssko fra Nike

Med Nikes brede utvalg av treningssko, er det enkelt å finne en riktig modell som passer deg og din trening. Vi guider deg til det riktige valget!

18 dec 2019
Mote & trender