kompressionsstrumpor test

Test: De beste kompresjonsstrømpene til løping

Løpere kan ofte få krampe, strekk eller bli støl i leggene. Kjenner du deg igjen? Prøv kompresjonsstrømper! Disse er best i test.

Det viktigste du skal tenke på når du kjøper kompresjonsstrømper, er størrelsen. En kompresjonsstrømpe skal absolutt ikke sitte for løst – da mister den hele poenget sitt. Med riktig størrelse kan en kompresjonsstrømpe derimot hjelpe deg med å restituere deg raskere. Den kan også lindre muskelstivhet og øke blodsirkulasjonen. Sportamores rutinerte testpanel har løpt i fem av sesongens beste kompresjonsstrømper. Dette mener de om størrelsen, graden av kompresjon og ventilasjonsevnen! Alle strømpene er unisex og fungerer like bra til dame og herre.  

,

seger

Veiledende pris: 299 kroner.

Størrelse: I likhet med vanlige strømper, kommer kompresjonsstrømpene fra Seger med et spenn av størrelser, for eksempel 43 til 45. Du bør velge den minste modellen hvis du ligger mellom du spenn, en kompresjonsstrømpe skal nemlig sitte etter. Siden Running Mid Compression er litt store i størrelsen, kan det være lurt å se litt ekstra på størrelsesguiden. 

Lengde: Dette er en lang kompresjonsstrømpe, som går hele veien opp langs leggen. Den sitter som et skudd hvis du er middels høy.

Tykkelse: Running Mid Compression er litt tykkere enn mange andre kompresjonsstrømper. Pass derfor på at du har riktig størrelse i løpeskoene dine, slik at det ikke blir for trangt.

Temperatur & fukttransport: Temperaturmessig presterte disse kompresjonsstrømpene veldig bra. Ved tærne og hælen er det luftige paneler som ventilerer og holder deg sval når du løper. 

Komfort: Rundt leggene sitter Running Mid Compression stramt og gir en spenstig følelse. Det og de populære ventilene gir disse strømpene bra score for komforten, men likevel kommer de dårligst ut i testen. I kontrast får to andre par full score for komforten. 

Kompresjon: Blant strømper i denne sjangeren, er denne modellen fra Seger en slags gyllen middelvei, som ikke er et ekstremt tilfelle i noen spesiell retning. De komprimerer som de skal, men ikke spesielt mye mer.  

Kort oppsummert: Running Mid Compression fra Seger er et prisgunstig valg som gir deg litt ekstra trykk i steget under løpeøkter hvor du svetter mye. Takket være smarte paneler ved tærne og hælen ventilerer strømpen bra, til tross for relativt tykt stoff. Running Mid Compression blir aldri for varme, og det myke materialet transporterer bort fuktighet slik at du unngår gnagsår. Testpanelet vil også dele ut et ekstra pluss for at strømpene blir smalere rett over ankelen. Den lille finessen bidrar til en god passform og de sitter der de skal når du løper. 

,

adidas compression

Veiledende pris: 269 kroner.

Størrelse: OTC Compression Sock er litt store i størrelsen, men ikke like store som Running Mid Compression over. Velg den størrelsen du pleier å ha. Hvis du balanserer mellom to størrelser, anbefaler testpanelet at du bestiller den minste. 

Lengde: Dette er et par middels lange kompresjonsstrømper som dekker hele leggen. Du behøver ikke å bekymre deg for at du må brette ned strømpene hvis du er middels høy. 

Tykkelse: Stoffet i disse strømpene fra Adidas er veldig tykt, definitivt tykkest i testen. Det er perfekt hvis du er en av mange som prøver å bli kvitt beinhinnebetennelse. Den ekstra lille varmen som OTC Compression Sock i utgangspunktet gir, kan gjøre mye for at du skal komme i gang på riktig måte.

Temperatur & fukttransport: I starten gir tykkelsen på stoffet litt ekstra varme, men det er ingenting du merker når du har kommet i gang. I stedet opprettholder de en bra temperatur og transporterer bort fuktigheten akkurat som de skal, slik at du unngår gnagsår. 

Komfort: Det er bra kvalitet i materialet i disse kompresjonsstrømpene. Utenom at de puster bra og er tørre etter løpeturen, er de også veldig myke og gode. For den egenskapen får de faktisk hele ti poeng av ti mulige.

Kompresjon: Adidas-paret gir middels hard kompresjon, som er komfortabelt på den måten at de ikke stopper blodet, men det er heller ikke slik at de sitter såpass løst at de mister funksjonen.

Kort oppsummert: I designet minner OTC Compression Sock fra Adidas mye om vanlige fotballstrømper – uansett hvilket ungdomslag du har spilt på, så ringer det sikkert en bjelle ved den beskrivelsen. De finnes ikke i andre farger enn svart og hvitt, som føles litt fantasiløst av Adidas. Fukttransporten og ventilasjonsevnen er de fremste egenskapene, men også den behagelige kompresjonen er et stort pluss. Dette er en veldig normal kompresjonsstrømpe, som passer til deg som kanskje ikke har testet kompresjonsstrømper før.  

,

gococo superior

Veiledende pris: 359 kroner.

Størrelse: Den første kompresjonsstrømpen fra Gococo i denne testen er true to size, slik at du lett kan kjøpe den størrelsen du pleier å ha.

Lengde: Compression Superior er veldig lang og strekker seg så langt opp på leggen at du dessverre kan få problemer hvis du er under middels høy. Da kan det kanskje være lurt å se på en annen strømpe, men den er riktig hvis du er over middels høy.

Tykkelse: Kompresjonsstrømpene fra Gococo er betydelig tynnere enn de over, noe testpanelet liker. På den måten slipper du å bekymre deg for at de ikke skal få plass i skoene.  

Temperatur & fukttransport: Takket være det minimalistiske materialet, så holder disse strømpene deg både sval og fresh, uansett hvor intensiv løpeturen blir.  

Komfort: Full score! En strømpe kan ikke sitte bedre enn dette. Siden de både ventilerer bra, holder føttene dine tørre og sitter som et skudd, er Compressions Superior kjempedeilige på. Materialet er dessuten både mykt og følsomt. 

Kompresjon: Dette er de strømpene i testen med mest kompresjon, perfekt for deg som kanskje har problemer med strekk, "gubbelegg" eller andre belastningsskader. I Compression Superior får du akkurat den støtten du vil ha. 

Kort oppsummert: Testpanelet har bare gode ting å si om disse kompresjonsstrømpene. De er bra når det gjelder kompresjon og komfortable som strømper. De sitter ordentlig etter rundt foten og holder leggen i et jerngrep mens du løper. Ved linningen på strømpene er det silikon som gjør at de sitter der de skal, og ellers er materialet veldig mykt og deilig. Det skader heller ikke at Compression Superior fra Gococo kommer i hele fem ulike farger. Til tross for en relativt stor prislapp, er de verdt hver eneste krone. Hvis du har testet en modell med mindre kompresjon tidligere, er dette definitivt ditt neste steg.

 

,

craft

Veiledende pris: 299 kroner.

Størrelse: Disse strømpene fra Craft er, akkurat som Running Mid Compression fra Seger, litt store i størrelsen. Hvis du er usikker på hvilken størrelse du skal ta, bør du ta den minste du står mellom. 

Lengde: Compressions Sock går langt opp på leggen, akkurat som de skal, og rett under kneet på deg som er middels høy.

Tykkelse: Disse kompresjonsstrømpene er laget i et tynt materiale. Det er behagelig hvis det verste du vet om er når strømpene krøller seg i skoene. 

Temperatur & fukttransport: Dette er også et veldig svalt par, siden materialet er så tynt. Siden stoffet dessuten sørger for at føttene dine holder seg tørre, får Compression Sock fra Craft høy score. 

Komfort: Når det gjelder komforten, tildeles Craft nesten like bra score som Gococo, men bare nesten. Strømpene sitter fast når du løper, krøller seg ikke og gir ingen gnagsår. De savner derimot silikon, slik som Gococo har, og gjør at denne modellen ikke helt kommer opp i Compressions Superiors nivå.

Kompresjon: Dette er ikke strømpene du skal kjøpe hvis du har problemer med leggene. Det er ikke kjempemye kompresjon i modellen fra Craft, som bare får en femmer i score for det. De tar seg derimot desto bedre ut en stillesittende dag på kontoret eller under lange flyturer. 

Kort oppsummert: Visse personer i testpanelet ble nyforelsket da de testet dette paret, mens andre skulle ønske de merket enda litt mer kompresjon. Compression Sock fra Craft er stort sett veldig komfortable og funksjonsmaterialet de er laget av gjør jobben sin. Ingenting gnager, de sitter der de skal og samtidig føler du det hverken fuktig eller for varm – ikke engang under de svetteste intervalløktene. Dette er også et optimalt par for deg som aldri har testet kompresjonsstrømper før.

 

,

gococ compressions

Veiledende pris: 259 kroner.

Størrelse: Disse kompresjonsstrømpene er også litt store i størrelsen, det synes til og med de testpersonene som lå i overkant av størrelsesspennet. Se derfor på en størrelse mindre enn du pleier å ha. 

Lengde: I motsetning til de to forrige strømpene, er Compression fra Gococo ikke spesielt lange, snarere i stil med OTC Compression Sock fra Adidas. Hvis du er over middels høy kan det være lurt å velge et annet merke.

Tykkelse: Selv om materialet i både den tidligere Gococo-strømpen og strømpen fra Craft var relativt tynt, så er disse hakket tynnere.

Temperatur & fukttransport: Strømpe nummer to fra Gococo har populære paneler av mesh på både undersiden og sidene av foten. Det gjør at den både holder deg behagelig sval og skåner deg for fuktighet.

Komfort: Selv om de er litt store i størrelsen, sitter de akkurat som de skal når du har funnet riktig størrelse, og meshpanelene motvirker gnagsår forårsaket av fuktighet. Siden materialet dessuten er mykt og behagelig mot huden, deles en sterk nier ut for komforten. 

Kompresjon: Compression fra Gococo komprimerer nesten like mye som strømpene fra Craft. Det er litt for lite, ifølge visse testpersoner, mens andre er fornøyde.

Kort oppsummert: I denne testgruppen er de to siste parene de som komprimerer minst. Likevel er kompresjonen såpass god at Compression fra Gococo hjelper deg når du løper. Compression tar seg også bra ut ved en vanlig stillesittende arbeidsdag, dagen etter en treningsøkt. Testpanelet vil påpeke at valgmulighetene når det gjelder farger også finnes i denne modellen fra Gococo. Uansett om du vil skille deg ut i sporet eller smelte inn, finnes det en modell som passer deg og din stil. 

 

LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Reima regnkläder barn
Mote & trender

Regntøy til barn uten giftige stoffer – ja, takk!

1 dag siden
Asics Gel-Rocket 8
Mote & trender

Test! Asics Gel-Rocket 6 – en vinner innendørs!

10 sep 2019
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Mote & trender

Moteriktig i sett! Her er sesongens mest trendy treningsklær

05 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin
Mote & trender

Minitest: Treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Nike Joyride Run Flyknit
Mote & trender

Vi har testet Joyride Run Flyknit, den nye løpeskoen fra Nike

31 aug 2019
Reebok Nano header
Mote & trender

Nye Reebok Nano 9.0 – Den eneste treningsskoen du behøver

30 aug 2019
Fenix 6
Mote & trender

Nå oppdaterer Garmin treningsklokkene sine – så avanserte blir de!

29 aug 2019
kompressionsstrumpor test
Mote & trender

Test: De beste kompresjonsstrømpene til løping

23 aug 2019
test av sport-bhar 2019 AW
Mote & trender

Test: Sports-BH'ene som er best i test 2019

22 aug 2019
adidas ultimafusion female
Mote & trender

Slik velger du riktige treningssko

21 aug 2019
Pegasus 36 test
Mote & trender

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

17 aug 2019
höstens hetaste tights
Mote & trender

Stor test av treningstights

16 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped
Mote & trender

Alt du vil vite om den nye Nike Joyride-familien!!

15 aug 2019
Viking header
Mote & trender

Test: Tre bra gummistøvler til barn og junior

09 aug 2019
blacc running
Mote & trender

Test: Den nye løpekolleksjonen fra Blacc er lett som en fjær

02 aug 2019
Magväskor
Mote & trender

Trend: Rumpetasken alle snakker om

31 jul 2019
Reebok löparskor
Mote & trender

Test! Topp 3 beste løpesko fra Reebok

31 jul 2019
Trender
Mote & trender

Bli med på trendsafari – her er sesongens heteste plagg

30 jul 2019
Tights Puma
Mote & trender

Test! 3 trendy tights fra Puma

24 jul 2019
didriksons
Mote & trender

Den ultimate guiden: Slik bør du tenke når du kjøper en skalljakke til et barn

24 jul 2019
Sneakers på bröllop
Mote & trender

Kan jeg bruke sneakers i bryllup?

23 jul 2019
didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

17 jul 2019
Barnskor
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

16 jul 2019
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen på løpeskoene fra Nike

11 jul 2019
Fruktmönster
Mote & trender

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

10 jul 2019
Metcon 5 testbild
Mote & trender

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Mote & trender

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

08 jul 2019
Test: löparshorts header
Mote & trender

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Kompressionskläder header
Mote & trender

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

01 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Mote & trender

Slik styler du din crop top

28 jun 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Mote & trender

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Minitest pulseboost header
Mote & trender

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

27 jun 2019
Asics header
Mote & trender

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

25 jun 2019
test stabila löparskor
Mote & trender

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

23 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Mote & trender

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

19 jun 2019
puma hybrid
Mote & trender

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

16 jun 2019
Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
more news
Reima regnkläder barn

Regntøy til barn uten giftige stoffer – ja, takk!

Flere og flere blir klar over hvilke materialer og stoffer som finnes i regntøy, og er interessert i å kjøpe plagg uten giftige stoffer til barna sine. Dette bør du huske på når du velger regntøy til barna i høst!

1 dag siden
Mote & trender
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – en vinner innendørs!

Innendørsskoen Gel-Rocket 8 er som en rakett på banen. Her forteller vårt sportsgale testpanel hvorfor skoen er en gitt vinner ved volleyball og innebandy.

10 sep 2019
Mote & trender
Puma sneakers skinn

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

Du kan ikke tørke av alle sneakers med en fuktig klut. Sneakers-eksperten fra Puma forklarer hvordan du tar best vare på de ulike materialene.

05 sep 2019
Mote & trender
Reebok träningstrender

Moteriktig i sett! Her er sesongens mest trendy treningsklær

Myk kamuflasje malt med akvarell for de modige, helsvart for den tidløse idrettsutøveren eller komfortabelt i jordfarger – ekspertene forklarer hvordan du rocker sesongens heteste treningsklær, både på og utenfor treningssenteret!

05 sep 2019
Mote & trender
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire

Det man ikke har i hodet får man ha i... klokken! Testpanelet vårt har prøvd alle finessene i treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire. Så bra presterer den ved blant annet løping, spinning og trening på treningssenteret.

05 sep 2019
Mote & trender
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Joyride Run Flyknit, den nye løpeskoen fra Nike

En demping bestående av små kuler som former seg under foten og gir en unik passform, høres det fristende ut? Vårt løpeglade testpanel har testet den nye, hypede løpeskoen fra Nike – her er resultatet.

31 aug 2019
Mote & trender
Reebok Nano header

Nye Reebok Nano 9.0 – Den eneste treningsskoen du behøver

Årene har ikke gjort treningsskoen Nano noe dårligere! Her er den niende utgaven av Reeboks populære og allsidige CrossFit-sko.

30 aug 2019
Mote & trender
Fenix 6

Nå oppdaterer Garmin treningsklokkene sine – så avanserte blir de!

Nå kan du lade batteriet i smartklokken din mens du har den på deg. Den nye, oppdaterte Fenix 6-serien er her, som er utstyrt med solceller i displayet!

29 aug 2019
Mote & trender
kompressionsstrumpor test

Test: De beste kompresjonsstrømpene til løping

Løpere kan ofte få krampe, strekk eller bli støl i leggene. Kjenner du deg igjen? Prøv kompresjonsstrømper! Disse er best i test.

23 aug 2019
Mote & trender
test av sport-bhar 2019 AW

Test: Sports-BH'ene som er best i test 2019

Mye eller lite støtte, stor eller liten byste? Her er de syv beste sports-BH'ene fra høstens sortiment!

22 aug 2019
Mote & trender
adidas ultimafusion female

Slik velger du riktige treningssko

Du er nok helt klar over at du trenger ulike sko til ulike treningsformer. Men hvilke sko er egentlig best til hva? Her finner du ut hvilke treningssko som er best for deg.

21 aug 2019
Mote & trender
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

Nylig ble det lansert en ny skomodell i Pegasus-familien, nemlig Nike Air Zoom Pegasus 36. Vi har latt vårt erfarne testpanel teste modellen i løpesporet. Her er resultatet!

17 aug 2019
Mote & trender
höstens hetaste tights

Stor test av treningstights

Høy midje, dyreprint eller klassisk svart? Testpanelet vårt har testet treningstights til dame fra Aidas, Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

16 aug 2019
Mote & trender
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt du vil vite om den nye Nike Joyride-familien!!

Dette er løpeskoen som fungerer like bra for eliteutøvere som for deg som er mosjonist. Med små fargerike skumkuler i sålen, utgjør Joyride Run Flyknit den siste puslebiten i Nike sitt store utvalg. Dette er den nye, veldempende løpeskoen som vil ta sin plass i skohyllen!

15 aug 2019
Mote & trender
Viking header

Test: Tre bra gummistøvler til barn og junior

Vanndammer og sølepytter som man kan leke i er ofte to grunner til at barn liker høsten, men det er ikke like morsomt for foreldrene. Det lille testpanelet til Sportamore har testet gummistøvler fra Viking. Her er gummistøvlene som er best i test.

09 aug 2019
Mote & trender