Overaller barn no

Test av vinterens varmeste barnedresser

Årets viktigste innkjøp til de minste i familien er definitivt vinterdressen. Vi har testet sesongens mest populære modeller for å se om de tåler aking og snøballkrig.

En vinterdress skal varme når det blir kaldt, men den skal også puste når snøballkrig står for tur. Akkurat som mange andre plagg er det noen ting du bør ha oversikt over før du går til innkjøp av sesongens favoritt. Stort sett alle dresser har i dag teipede sømmer, som bidrar til at overflaten er vannavvisende. Når vi prater om hvor vanntett en dress er så angis ofte vannsøyle, en verdi som beskriver trykket stoffet tåler uten at vann trenger seg gjennom. Verdien er høyden i millimeter på en tenkt vannsøyle. Slik kan du tolke tallene: 

  • Minst 3 000 mm = Beskytter mot regn under en kortere periode.  
  • Minst 5 000 mm = Beskytter mot kraftig regn.  
  • Minst 8 000 mm = Tåler kraftig regn under en lengre periode, og du kan til og med sitte på vått underlag.  
  • Minst 12 000 mm = For ekstreme værforhold. Beskytter mot kraftig regn og tåler leking i for eksempel vanndammer over en lengre periode.  

En annen spesifikasjon som kan være fint å ha i bakhodet, er dressens pusteevne. Den beregnes ut ifra om materialet er vanntett men samtidig absorberer og fører bort fukt fra det ytterste laget. Slik kan du tolke målingen: 

  • Minst 3 000 g/m2/24h = Bra pusteevne. Passer til hverdagslige aktiviteter i lett regn. 
  • Minst 5 000 g/m2/24h = God pusteevne. Passer bra til leking utendørs. 
  • Minst 7 000 g/m2/24h = Veldig bra pusteevne. Passer veldig bra til lek og sport.  

Romslig passform 

NO_BERGANS.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 945 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Materiale: Funksjonsmaterialet Bergland Element Active av 100% polyamid. 

Vanntetthet: 10 000 mm.

Pusteevne: 10 000 g/m2/24h.

Passform: En romslig passform som gjør at barnet kan hoppe i snøhauger uten noen problem. Det sterke strikket bak i midjen og strikket ved håndleddene holder dressen og tynne vanter på plass.  

Komfort: Dette er en dress som er ekstra bra ved lave temperaturer takket være det doble laget, men også ved plussgrader og vind holder barnet en behagelig temperatur uten å svette for mye. 

Detaljer: En smart, stor lomme på forsiden hvor vanter eller lue kan oppbevares, noe de minste i familien liker og kanskje enda mer deres foreldre. Smarte reflekser som gjør barnet synlig i mørket.  

Design: Klassisk, stilrent design. Den orange fargen er populær hos både testpanelets store og små testere.  

Passer til alderen: 2-5 år. 

Kort oppsummert: Fin barnedress i et slitesterkt materiale med ekstra forsterkninger på knærne, rumpa og albuene. Reflekterende detaljer på utsiden av bena, armene, hetta, ryggen og forsiden som gir en veldig bra synlighet. Hetta er avtagbar, noe som er praktisk om barnet ditt synes det blir for klumpete med den på. Dressen er både vann- og vindtett, så du behøver ikke bekymre deg for at regn og snø på noen som helst måte kan ødelegge for lekingen ute. Det doble materialet holder en god varme i minusgrader samtidig som det puster mer når det er varmere ute. Denne modellen er derfor perfekt tilpasset etter den nordiske vinteren, hvor du aldri helt vet hva neste morgen kan by på av vær. 

Allround-dress NO-REIMA.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 495 kroner. 

Finnes i fargene: , , , ,  og 

Materiale: Hovedmateriale i 100% polyamid med polyurethane behandling på utsiden. Vattering i 100% polyester. 

Vannsøyle: 12 000 mm.

Pusteevne: 7 000 g/m2/24 h.

Passform: Normal i størrelsen med en rett passform som kan tilpasses i midjen etter ønske. Til og med benlengden kan justeres med trykknapper slik at barnet slipper å tråkke dem ned.

Komfort: Denne modellen sitter bra på barnet uten å stritte imot eller hindre hverken hopping eller snøengler. 

Detaljer: Reflekser av høy kvalitet som gjerne kunne vært litt større. Avtagbar fuskepels på hetta. Alle sømmene er teipet og vanntette, ikke en dråpe kommer gjennom til tross for timesvis med leking ute i snøen. 

Design: Ikke den fineste modellen, men den gjør jobben sin. Fuskepelsen på hetta gir en mer pyntet helhet, men man kan samtidig ta den bort for en mer sporty look. Ellers en stilren modell uten unødvendige detaljer som forstyrrer. 

Passer til alderen: 2-5 år.

Kort oppsummert: Snø, sludd og kulde er ingen hindring for denne modellen fra Reima. Dressen er i en klasse for seg selv når det kommer til kvalitet og tålighet. Den oppleves som mer robust enn andre modeller som barna i testpanelet har lekt i. En dress som passer perfekt for de aktive barna. Fotstrikker i silikon som effektivt holder enden på buksebena på plass og er lett å tørke av. Pluss for at enden på buksebena i tillegg kan justeres med trykknapper. Dressen skal klare å varme barnet helt ned til 20 minusrader, men da foreslår testpanelet selvfølgelig et klassisk tre-lags prinsipp for optimal temperatur. Reima anbefaler tørketrommel, som er en fordel når barna har modellen i barnehagen hvor alle plagg som oftest kastes inn i et varmeskap. 

En dress man kan vokse iNO_DIDRIKSONS.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes i fargene: , , , , , og 

Materiale: 100% polyamid weave. 

Vanntetthet: 10 000 mm.

Pusteevne: 8 000 g/m2/24h. 

Passform: Veldig romslig passform hvor du lett får plass til både superundertøy og et tykkere mellomlag. Barnet får god bevegelsesfrihet uten at dressen havner i veien eller oppleves som for stor. 

Komfort: Modellen sitter bra og er deilig på kroppen, selv om den romslige passformen gjør den litt klumpete. Det er ingen hindring når det kommer til hverken lek eller bevegelighet, men testpanelet kunne ønske seg en mer slim modell. 

Detaljer: Bra glidelåser som barnehender lett kan gripe tak i. Pluss for at du kan forlenge både ermene og bena opptil én størrelse. PFC-fri vannavvisning samt synlige reflekser i alle retninger. 

Design: Et klassisk design i rosa og grått er et sikkert valg for de minste i familien.  

Passer til alderen: 2-4 år. 

Kort oppsummert: Didriksons vet hva de holder på med, alt er bra og gjennomtenkt. At man kan forlenge bena i takt med at barnet vokser, er en kul bonus som kan glede økonomien til småbarnsfamilier frem til påskeferien, da det siste man vil er å erstatte en utvokst dress og risikere at den fortsatt er for liten den kommende sesongen. Materialet føles solid og man får inntrykk av at dette er en dress som kommer til å kunne arves av søsken i fremtiden. Selv om dressen er konstruert for å tåle vann og det ikke er noen grunn til mistillit når det kommer til de egenskapene, så føles ytterstoffet mer designet for snøhauger enn vanndammer. En solid dress som holder barnet varmt i vinter!  

Varm modell NO_HUMMEL.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 485 kroner. 

Finnes i fargene:

Materiale: Hovedmateriale i 100% nylon. Vattering i 100% polyester.

Vanntetthet: 10 000 mm. 

Pusteevne: 5 000 g/m2/24h. 

Passform: En passform som hverken oppleves som for stram eller romslig, den er helt perfekt for alle barna i testpanelet. Dressen har normal lengde på bena, et pluss for barna som ikke er så lange og vil unngå overflødig stoff nederst på buksebena. 

Komfort: Modellen er veldig lett å bevege seg i og det er ingenting som stritter imot eller gnager. Dressen varmer deilig og holder en behagelig temperatur når du anvender den i minusgrader. 

Detaljer: En bra glidelås som ikke er så vrien, noe som gjør det enklere for barna når de er i fasen "kan gjøre det selv" og nekter hjelp på morgenen. Dressen har reflekterende detaljer, avtagbar hette og fotremmer i gummi. 

Design: Enkel, stilren og fine detaljer. Refleksdetaljene langsetter yttersidene på ermene gir et kult inntrykk, ifølge testpanelet. 

Passer til alderen: 2-6 år. 

Kort oppsummert: En modell som tar seg best ut når det er maks fire plussgrader utendørs. Ved aktiv lek i varmere vær kommer dressen til å bli litt varm selv om materialet har en høy pusteevne. Sats derfor heller på denne modellen på de aller kaldeste dagene i kombinasjon med et bra superundertøy. Mansjettene med tommelhull ved håndleddene sørger for at barna kan ramle og ta seg imot med hendene uten at snø trenger seg inn i ermene. Pluss for at fotremmene er i gummi, det gjør det lett å tørke av i motsetning til strikk som blir vått og samler opp grus ved bruk. En favoritt om barna kan velge selv! 

Høy kvalitet NO_8848 ALTITUDE.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes i fargene: , , og 

Materiale: Hovedmateriale av 100% polyamid. Vattering i 100% polyester.

Vanntetthet: 20 000 mm.

Pusteevne: 15 000 g/m2/24h.

Passform: En litt mer slim passform hvor du selv kan tilpasse midjen med et strikk. Modellen har en generøs lengde som gjør at barna kan sette seg helt ned og på huk uten at dressen glir opp og etterlater seg gliper ved anklene.  

Komfort: Mansjettene ved håndleddene har tommelhull i kombinasjon med borrelås, noe som sørger for at ikke det minste lille snøfnugg kan komme inn. Med andre ord, en modell som beskytter helt mot snø.  

Detaljer: To glidelåser i brysthøyde, reflekterende detaljer og stramming i midjen. 

Design: Et klassisk dress-design som snarere oppleves som robust og aktivt enn trendy.  

Passer til alderen: Opp til 6 år.  

Kort oppsummert: Det finnes ett ord som oppsummerer denne modellen og det er kvalitet. Det er ingen nyhet at 8848 Altitude står for holdbarhet og smarte funksjoner. Denne barnedressen har en utmerket vanntetthet, materialet er selvfølgelig helt PFC-fritt og har en høy pusteevne slik at barna kan løpe og leke uten å svette i hjel. Hetta er litt liten, men passer samtidig på at den virkelig sitter på plass når den er på. Forsterket materiale på knærne og rumpa gjør denne modellen til en gitt vinner i akebakken. Testpanelet likte det myke trikot-materialet ved halsen som ga en veldig deilig følelse.  

Varm og deilig NO-MOLO.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 595 kroner. 

Finnes i fargene: , , , , og 

Materiale: 100% polyester.

Vanntetthet: 10 000 mm.

Pusteevne: 8 000 g/m2/24h.

Passform: Normal i størrelsen med en romsligere passform som gjør at barna kan hoppe, bøye seg og lage snøengler uten at noe holder dem igjen. Smart strikk nederst på buksebena og ermene samt i midjen.  

Komfort: Innsiden i fleece er myk og deilig mot kroppen. Samtidig varmer materialet og har en god pusteevne. 

Detaljer: Overflødige knapper som er upraktisk å kneppe for en fireåring. Store reflekterende detaljer som synes i mørket. Pluss for den avtagbare hetta. 

Design: Reflekterende detaljer i form av store stjerner på bena og ermene tar seg bra ut på denne blå modellen, men skjærer seg litt med de mønstrete variantene. Fint! 

Passer til alderen: 3-5 år. 

Kort oppsummert: En varm og deilig modell som føles like opplagt i en akebakke som en høstdag hvor hopping i vanndammer står på agendaen. Denne modellen setter definitivt sine spor på lekeplassen og passer perfekt for familiens energiske barn. Designet falt i smak hos både barna og foreldrene og passformen er romslig. Dressen er superlett å ta av og på, noe som gjør det lettere for en bestemt fireåring. Pluss for at glidelåsen var ekstremt lett å dra opp og ned. Minus for knappene på forsiden som kun oppleves som en fin detalj snarere enn å være praktisk. Materialet er vannavvisende og selvfølgelig PFC-fritt. 

Synlig i høstmørket  NO_LINDBERG.jpgTest av:   

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes i fargene: , , , og 

Materiale: Hovedmateriale og vattering i 100% nylon. Det andre laget med vattering, 100% fleece.

Vanntetthet: 15 000 mm.

Pusteevne: 6 000 g/m2/24h. 

Passform: True to size med en litt romslig passform. Strammingen i midjen fører til at du kan tilpasse passformen etter barnet.  

Komfort: Supermyk og deilig fleece på innsiden som varmer godt. Modellen er laget for å klare både kaldt og vått vær, og det gjør den med bravur. Barnet holder seg varmt og tørt i minusgrader.  

Detaljer: Mengder av reflekser som både er praktiske og fine detaljer.  

Design: Hvor fin er ikke denne fargen? Den mintgrønne kuløren føles veldig nytenkende i et marked med rosa og blå nyanser. Til og med de mørkegrå detaljene føles helt rett.  

Passer til alderen: 2-5 år. 

Kort oppsummert: En smidig dress som barnet lett kan ta på seg selv. En av de største fordelene er alle refleksdetaljene som gjør modellen veldig synlig i høstmørket. Smarte mansjetter ved ermene og nederst på buksebena samt borrelås ved de samme plassene for å sikre at ikke snø tar seg inn i dressen. Denne modellen tåler veldig kalde vinterdager i kombinasjon med et deilig ullundertøy. Den redder deg i skibakken, puster på en effektiv måte når barnet svetter mye og har en fluorkarbonfri behandling på overflaten. En fin og praktisk modell som du kan nyte på vinterens kaldeste dager. Bra jobba, Lindberg! 

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Puma XT Fuse
Mote & trender

De beste håndballskoene i 2019

16 timer siden
NO_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester X-fitsko fra Nike

19 timer siden
UA Hovr
Mote & trender

Løpeskoene du ikke vil gå glipp av i 2019

21 timer siden
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

2 dager siden
LB_SwirlHeroBlue_SportsBra_050.jpg
Mote & trender

Slik tar du vare på din sports-BH

4 dager siden
4060515939314_001_b65ee6ca186d44e9b7896776c9f2c781.jpg
Mote & trender

8 tightsnyheter 2019

5 dager siden
NO-header.jpg
Mote & trender

Stor test! Treningstights med høy midje

5 dager siden
Salomon.jpg
Mote & trender

8 sklisikre sko på vinteren

10 jan 2019
NO_header.jpg
Mote & trender

Test: Superundertøy til langrennsløping!

10 jan 2019
NO_header.jpg
Mote & trender

Vi tester Wytes mest populære jakker

07 jan 2019
sweatshirt_nike.jpg
Mote & trender

Et fint nytt treningsår! 9 kupp for ham

04 jan 2019
Adidas_brajpg
Mote & trender

8 nye treningsfavoritter for henne

04 jan 2019
Casall Sculpture 2.0
Mote & trender

Nå har Casalls Sculpture tights blitt squat proof

02 jan 2019
NO-DAM-Header.jpg
Mote & trender

TEST! Våre beste kompresjonstights

28 dec 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

Best i test! Sports-BH med mye støtte

28 dec 2018
K2 pjäxor
Mote & trender

Finn de rette damestøvlene fra K2

25 dec 2018
5713729298683_001_ea54e973f66d406cab7c9ffe6df68c63.jpg
Mote & trender

Varme salgskupp til barna

21 dec 2018
jacka peak.jpg
Mote & trender

8 garderobeklassikere på romjulssalget

21 dec 2018
Under armour_shorts.jpg
Mote & trender

8 tidløse romjulskupp for ham

20 dec 2018
NO_Header.png
Mote & trender

Vinterens goggles som er best i test!

16 dec 2018
Suunto Fitness 3
Mote & trender

Test av Suunto Fitness 3

16 dec 2018
Organotex_1.jpg
Mote & trender

Slik impregnerer du skiklær

13 dec 2018
Vomero 14png
Mote & trender

Mange fine mil med nyheten Nike Vomero 14

13 dec 2018
NO-HEADER.jpg
Mote & trender

Skiklær til henne som er best i test

12 dec 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

STOR TEST: Fleecegensere til henne

12 dec 2018
OrganoTex_2018
Mote & trender

Derfor skal du velge miljøvennlig impregnering

11 dec 2018
Julklappstips honom
Mote & trender

11 julegavetips til han

08 dec 2018
Nike_Metallic Clash.png
Mote & trender

Skinn inn i det nye året med Nike Metallic Clash

07 dec 2018
NO-HEADER.jpg
Mote & trender

TEST: Skiklær til ham

06 dec 2018
Blacc tights
Mote & trender

Stor guide: Finn den rette tightsen fra Blacc

04 dec 2018
Calvin klein_tröja.jpg
Mote & trender

6 julegaver du kan gi til deg selv

03 dec 2018
NO-HEADER.jpg
Mote & trender

Myke sett som er best i test

02 dec 2018
Peak_JR_Frost
Mote & trender

15 varme favoritter til barn

01 dec 2018
fleece
Mote & trender

Tenk på dette når du skal kjøpe ny fleecegenser

30 nov 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

Test av sesongens sklisikre vinterstøvler

29 nov 2018
sorel
Mote & trender

Guide: Finn de rette vinterskoene fra Sorel

26 nov 2018
Plock_Adidas
Mote & trender

10 sportswear-favoritter fra Adidas

22 nov 2018
Craft underställ syntet zip.jpg
Mote & trender

9 rosa superundertøy til henne

22 nov 2018
NIKE_HEADER_COLLAGE
Mote & trender

10 gymfavoritter fra Nike

22 nov 2018
Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpg
Mote & trender

Slik finner du den rette vinterjakken fra Didriksons

20 nov 2018
more news
Puma XT Fuse

De beste håndballskoene i 2019

Hvis du har sett på Håndball-VM har du mest sannsynlig sett skoene Puma Rise Fuse XT på en del spillere. Vi tok en prat med venstrebacken Simon Jeppsson, som elsker skoene sine.

Mote & trender
NO_HEADER.png

Vi tester X-fitsko fra Nike

En box med mørke vegger. Vektstengene står ved siden av bøttene med kalk. X-fitsesongen er her og vi tester de beste treningsskoene fra Nike.

Mote & trender
UA Hovr

Løpeskoene du ikke vil gå glipp av i 2019

Hvilke løpenyheter kan du virkelig ikke gå glipp av dette året? Vi vet!

Mote & trender
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

Om du ser etter noen sko som takler det nordiske vinterværet helt uten problemer, så er det Mount Baker fra Canada Snow du skal satse på.

Mote & trender
LB_SwirlHeroBlue_SportsBra_050.jpg

Slik tar du vare på din sports-BH

Har du kjøpt en ny sports-BH du vil forlenge livet på? Her er de beste tipsene våre til hvordan du skal vaske og ta vare på toppene dine.

Mote & trender
4060515939314_001_b65ee6ca186d44e9b7896776c9f2c781.jpg

8 tightsnyheter 2019

Myke, deilige, stretchy – og fine! Vi elsker alt med disse åtte nye tightsene.

Mote & trender
NO-header.jpg

Stor test! Treningstights med høy midje

Tights, tights, tights og flere tights! Vårt kvinnelig testpanel har svettet i 8 treningsfavoritter du kan bruke på treningssenteret.

Mote & trender
Salomon.jpg

8 sklisikre sko på vinteren

I snø og kulde er det lurt å utstyre føttene med noen ordentlige sko. Disse åtte modellene er sikre investeringer for sesongens slapsete og glatte underlag.

Mote & trender
NO_header.jpg

Test: Superundertøy til langrennsløping!

Det er en forutsetning med komfortable støvler og bra ski når du skal gå på langrenn. Det er derimot viktig at du ikke glemmer klærne, du får nemlig en bedre opplevelse i skiløypa med superundertøy som kan suge opp all fuktigheten.

Mote & trender
NO_header.jpg

Vi tester Wytes mest populære jakker

Sportswear-merket Wyte har jakker til alle mulige formål. Ved hjelp av testpanelet vårt har det aldri vært enklere å finne den perfekte modellen!

Mote & trender
sweatshirt_nike.jpg

Et fint nytt treningsår! 9 kupp for ham

So fresh, so clean! Med nye, fine treningsklær blir det lettere å komme seg til treningssenteret. Det er gammelt nytt.

Mote & trender
Adidas_brajpg

8 nye treningsfavoritter for henne

Hvordan innleder du treningsåret 2019 på best mulig måte? Selvfølgelig med nye, fine treningsklær! Disse åtte nyhetene gir deg en flyvende start på treningssenteret.

Mote & trender
Casall Sculpture 2.0

Nå har Casalls Sculpture tights blitt squat proof

Sculpture er en av Casalls mest elskede tightsmodeller. Nå har favoritten blitt finjustert – her er alt du bør vite om den nye, forbedrede Sculpture tights.

Mote & trender
NO-DAM-Header.jpg

TEST! Våre beste kompresjonstights

Det er ikke bare de avanserte idrettsutøverne som ser fordelen med å trene i kompresjonsplagg. Testpanelet vårt har kåret den beste tightsen for maksimal restitusjon.

Mote & trender
NO_header.jpg

Best i test! Sports-BH med mye støtte

En sports-BH er definitivt den viktigste brikken i treningsgarderoben. Maksimal støtte, vatterte skulderstropper og en passende passform er alfa og omega. Her er ni modeller som holder bysten på plass!

Mote & trender