Overaller barn no

Test av vinterens varmeste barnedresser

Årets viktigste innkjøp til de minste i familien er definitivt vinterdressen. Vi har testet sesongens mest populære modeller for å se om de tåler aking og snøballkrig.

En vinterdress skal varme når det blir kaldt, men den skal også puste når snøballkrig står for tur. Akkurat som mange andre plagg er det noen ting du bør ha oversikt over før du går til innkjøp av sesongens favoritt. Stort sett alle dresser har i dag teipede sømmer, som bidrar til at overflaten er vannavvisende. Når vi prater om hvor vanntett en dress er så angis ofte vannsøyle, en verdi som beskriver trykket stoffet tåler uten at vann trenger seg gjennom. Verdien er høyden i millimeter på en tenkt vannsøyle. Slik kan du tolke tallene: 

  • Minst 3 000 mm = Beskytter mot regn under en kortere periode.  
  • Minst 5 000 mm = Beskytter mot kraftig regn.  
  • Minst 8 000 mm = Tåler kraftig regn under en lengre periode, og du kan til og med sitte på vått underlag.  
  • Minst 12 000 mm = For ekstreme værforhold. Beskytter mot kraftig regn og tåler leking i for eksempel vanndammer over en lengre periode.  

En annen spesifikasjon som kan være fint å ha i bakhodet, er dressens pusteevne. Den beregnes ut ifra om materialet er vanntett men samtidig absorberer og fører bort fukt fra det ytterste laget. Slik kan du tolke målingen: 

  • Minst 3 000 g/m2/24h = Bra pusteevne. Passer til hverdagslige aktiviteter i lett regn. 
  • Minst 5 000 g/m2/24h = God pusteevne. Passer bra til leking utendørs. 
  • Minst 7 000 g/m2/24h = Veldig bra pusteevne. Passer veldig bra til lek og sport.  

Romslig passform 

NO_BERGANS.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 945 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Materiale: Funksjonsmaterialet Bergland Element Active av 100% polyamid. 

Vanntetthet: 10 000 mm.

Pusteevne: 10 000 g/m2/24h.

Passform: En romslig passform som gjør at barnet kan hoppe i snøhauger uten noen problem. Det sterke strikket bak i midjen og strikket ved håndleddene holder dressen og tynne vanter på plass.  

Komfort: Dette er en dress som er ekstra bra ved lave temperaturer takket være det doble laget, men også ved plussgrader og vind holder barnet en behagelig temperatur uten å svette for mye. 

Detaljer: En smart, stor lomme på forsiden hvor vanter eller lue kan oppbevares, noe de minste i familien liker og kanskje enda mer deres foreldre. Smarte reflekser som gjør barnet synlig i mørket.  

Design: Klassisk, stilrent design. Den orange fargen er populær hos både testpanelets store og små testere.  

Passer til alderen: 2-5 år. 

Kort oppsummert: Fin barnedress i et slitesterkt materiale med ekstra forsterkninger på knærne, rumpa og albuene. Reflekterende detaljer på utsiden av bena, armene, hetta, ryggen og forsiden som gir en veldig bra synlighet. Hetta er avtagbar, noe som er praktisk om barnet ditt synes det blir for klumpete med den på. Dressen er både vann- og vindtett, så du behøver ikke bekymre deg for at regn og snø på noen som helst måte kan ødelegge for lekingen ute. Det doble materialet holder en god varme i minusgrader samtidig som det puster mer når det er varmere ute. Denne modellen er derfor perfekt tilpasset etter den nordiske vinteren, hvor du aldri helt vet hva neste morgen kan by på av vær. 

Allround-dress NO-REIMA.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 495 kroner. 

Finnes i fargene: , , , ,  og 

Materiale: Hovedmateriale i 100% polyamid med polyurethane behandling på utsiden. Vattering i 100% polyester. 

Vannsøyle: 12 000 mm.

Pusteevne: 7 000 g/m2/24 h.

Passform: Normal i størrelsen med en rett passform som kan tilpasses i midjen etter ønske. Til og med benlengden kan justeres med trykknapper slik at barnet slipper å tråkke dem ned.

Komfort: Denne modellen sitter bra på barnet uten å stritte imot eller hindre hverken hopping eller snøengler. 

Detaljer: Reflekser av høy kvalitet som gjerne kunne vært litt større. Avtagbar fuskepels på hetta. Alle sømmene er teipet og vanntette, ikke en dråpe kommer gjennom til tross for timesvis med leking ute i snøen. 

Design: Ikke den fineste modellen, men den gjør jobben sin. Fuskepelsen på hetta gir en mer pyntet helhet, men man kan samtidig ta den bort for en mer sporty look. Ellers en stilren modell uten unødvendige detaljer som forstyrrer. 

Passer til alderen: 2-5 år.

Kort oppsummert: Snø, sludd og kulde er ingen hindring for denne modellen fra Reima. Dressen er i en klasse for seg selv når det kommer til kvalitet og tålighet. Den oppleves som mer robust enn andre modeller som barna i testpanelet har lekt i. En dress som passer perfekt for de aktive barna. Fotstrikker i silikon som effektivt holder enden på buksebena på plass og er lett å tørke av. Pluss for at enden på buksebena i tillegg kan justeres med trykknapper. Dressen skal klare å varme barnet helt ned til 20 minusrader, men da foreslår testpanelet selvfølgelig et klassisk tre-lags prinsipp for optimal temperatur. Reima anbefaler tørketrommel, som er en fordel når barna har modellen i barnehagen hvor alle plagg som oftest kastes inn i et varmeskap. 

En dress man kan vokse iNO_DIDRIKSONS.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes i fargene: , , , , , og 

Materiale: 100% polyamid weave. 

Vanntetthet: 10 000 mm.

Pusteevne: 8 000 g/m2/24h. 

Passform: Veldig romslig passform hvor du lett får plass til både superundertøy og et tykkere mellomlag. Barnet får god bevegelsesfrihet uten at dressen havner i veien eller oppleves som for stor. 

Komfort: Modellen sitter bra og er deilig på kroppen, selv om den romslige passformen gjør den litt klumpete. Det er ingen hindring når det kommer til hverken lek eller bevegelighet, men testpanelet kunne ønske seg en mer slim modell. 

Detaljer: Bra glidelåser som barnehender lett kan gripe tak i. Pluss for at du kan forlenge både ermene og bena opptil én størrelse. PFC-fri vannavvisning samt synlige reflekser i alle retninger. 

Design: Et klassisk design i rosa og grått er et sikkert valg for de minste i familien.  

Passer til alderen: 2-4 år. 

Kort oppsummert: Didriksons vet hva de holder på med, alt er bra og gjennomtenkt. At man kan forlenge bena i takt med at barnet vokser, er en kul bonus som kan glede økonomien til småbarnsfamilier frem til påskeferien, da det siste man vil er å erstatte en utvokst dress og risikere at den fortsatt er for liten den kommende sesongen. Materialet føles solid og man får inntrykk av at dette er en dress som kommer til å kunne arves av søsken i fremtiden. Selv om dressen er konstruert for å tåle vann og det ikke er noen grunn til mistillit når det kommer til de egenskapene, så føles ytterstoffet mer designet for snøhauger enn vanndammer. En solid dress som holder barnet varmt i vinter!  

Varm modell NO_HUMMEL.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 485 kroner. 

Finnes i fargene:

Materiale: Hovedmateriale i 100% nylon. Vattering i 100% polyester.

Vanntetthet: 10 000 mm. 

Pusteevne: 5 000 g/m2/24h. 

Passform: En passform som hverken oppleves som for stram eller romslig, den er helt perfekt for alle barna i testpanelet. Dressen har normal lengde på bena, et pluss for barna som ikke er så lange og vil unngå overflødig stoff nederst på buksebena. 

Komfort: Modellen er veldig lett å bevege seg i og det er ingenting som stritter imot eller gnager. Dressen varmer deilig og holder en behagelig temperatur når du anvender den i minusgrader. 

Detaljer: En bra glidelås som ikke er så vrien, noe som gjør det enklere for barna når de er i fasen "kan gjøre det selv" og nekter hjelp på morgenen. Dressen har reflekterende detaljer, avtagbar hette og fotremmer i gummi. 

Design: Enkel, stilren og fine detaljer. Refleksdetaljene langsetter yttersidene på ermene gir et kult inntrykk, ifølge testpanelet. 

Passer til alderen: 2-6 år. 

Kort oppsummert: En modell som tar seg best ut når det er maks fire plussgrader utendørs. Ved aktiv lek i varmere vær kommer dressen til å bli litt varm selv om materialet har en høy pusteevne. Sats derfor heller på denne modellen på de aller kaldeste dagene i kombinasjon med et bra superundertøy. Mansjettene med tommelhull ved håndleddene sørger for at barna kan ramle og ta seg imot med hendene uten at snø trenger seg inn i ermene. Pluss for at fotremmene er i gummi, det gjør det lett å tørke av i motsetning til strikk som blir vått og samler opp grus ved bruk. En favoritt om barna kan velge selv! 

Høy kvalitet NO_8848 ALTITUDE.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes i fargene: , , og 

Materiale: Hovedmateriale av 100% polyamid. Vattering i 100% polyester.

Vanntetthet: 20 000 mm.

Pusteevne: 15 000 g/m2/24h.

Passform: En litt mer slim passform hvor du selv kan tilpasse midjen med et strikk. Modellen har en generøs lengde som gjør at barna kan sette seg helt ned og på huk uten at dressen glir opp og etterlater seg gliper ved anklene.  

Komfort: Mansjettene ved håndleddene har tommelhull i kombinasjon med borrelås, noe som sørger for at ikke det minste lille snøfnugg kan komme inn. Med andre ord, en modell som beskytter helt mot snø.  

Detaljer: To glidelåser i brysthøyde, reflekterende detaljer og stramming i midjen. 

Design: Et klassisk dress-design som snarere oppleves som robust og aktivt enn trendy.  

Passer til alderen: Opp til 6 år.  

Kort oppsummert: Det finnes ett ord som oppsummerer denne modellen og det er kvalitet. Det er ingen nyhet at 8848 Altitude står for holdbarhet og smarte funksjoner. Denne barnedressen har en utmerket vanntetthet, materialet er selvfølgelig helt PFC-fritt og har en høy pusteevne slik at barna kan løpe og leke uten å svette i hjel. Hetta er litt liten, men passer samtidig på at den virkelig sitter på plass når den er på. Forsterket materiale på knærne og rumpa gjør denne modellen til en gitt vinner i akebakken. Testpanelet likte det myke trikot-materialet ved halsen som ga en veldig deilig følelse.  

Varm og deilig NO-MOLO.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 595 kroner. 

Finnes i fargene: , , , , og 

Materiale: 100% polyester.

Vanntetthet: 10 000 mm.

Pusteevne: 8 000 g/m2/24h.

Passform: Normal i størrelsen med en romsligere passform som gjør at barna kan hoppe, bøye seg og lage snøengler uten at noe holder dem igjen. Smart strikk nederst på buksebena og ermene samt i midjen.  

Komfort: Innsiden i fleece er myk og deilig mot kroppen. Samtidig varmer materialet og har en god pusteevne. 

Detaljer: Overflødige knapper som er upraktisk å kneppe for en fireåring. Store reflekterende detaljer som synes i mørket. Pluss for den avtagbare hetta. 

Design: Reflekterende detaljer i form av store stjerner på bena og ermene tar seg bra ut på denne blå modellen, men skjærer seg litt med de mønstrete variantene. Fint! 

Passer til alderen: 3-5 år. 

Kort oppsummert: En varm og deilig modell som føles like opplagt i en akebakke som en høstdag hvor hopping i vanndammer står på agendaen. Denne modellen setter definitivt sine spor på lekeplassen og passer perfekt for familiens energiske barn. Designet falt i smak hos både barna og foreldrene og passformen er romslig. Dressen er superlett å ta av og på, noe som gjør det lettere for en bestemt fireåring. Pluss for at glidelåsen var ekstremt lett å dra opp og ned. Minus for knappene på forsiden som kun oppleves som en fin detalj snarere enn å være praktisk. Materialet er vannavvisende og selvfølgelig PFC-fritt. 

Synlig i høstmørket  NO_LINDBERG.jpgTest av:   

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes i fargene: , , , og 

Materiale: Hovedmateriale og vattering i 100% nylon. Det andre laget med vattering, 100% fleece.

Vanntetthet: 15 000 mm.

Pusteevne: 6 000 g/m2/24h. 

Passform: True to size med en litt romslig passform. Strammingen i midjen fører til at du kan tilpasse passformen etter barnet.  

Komfort: Supermyk og deilig fleece på innsiden som varmer godt. Modellen er laget for å klare både kaldt og vått vær, og det gjør den med bravur. Barnet holder seg varmt og tørt i minusgrader.  

Detaljer: Mengder av reflekser som både er praktiske og fine detaljer.  

Design: Hvor fin er ikke denne fargen? Den mintgrønne kuløren føles veldig nytenkende i et marked med rosa og blå nyanser. Til og med de mørkegrå detaljene føles helt rett.  

Passer til alderen: 2-5 år. 

Kort oppsummert: En smidig dress som barnet lett kan ta på seg selv. En av de største fordelene er alle refleksdetaljene som gjør modellen veldig synlig i høstmørket. Smarte mansjetter ved ermene og nederst på buksebena samt borrelås ved de samme plassene for å sikre at ikke snø tar seg inn i dressen. Denne modellen tåler veldig kalde vinterdager i kombinasjon med et deilig ullundertøy. Den redder deg i skibakken, puster på en effektiv måte når barnet svetter mye og har en fluorkarbonfri behandling på overflaten. En fin og praktisk modell som du kan nyte på vinterens kaldeste dager. Bra jobba, Lindberg! 

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Test av tights
Mote & trender

Stor test av treningstights

1 dag siden
Shorts
Mote & trender

Test: Svarte treningsshorts til herre

1 dag siden
Nike Air Zoom SuperRep
Mote & trender

Finn riktig treningssko fra Nike SuperRep

3 dager siden
Test ryggsäck barn.png
Mote & trender

Best i test: Ryggsekk til barn 2020

6 dager siden
Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

06 aug 2020
Nike löparskor test
Mote & trender

Løpeskoene fra Nike som er best i test

05 aug 2020
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Mote & trender

14 must-haves til skolestart

03 aug 2020
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Mote & trender

Test! De beste klærne og skoene fra Nike til herre

03 aug 2020
Nike träningskläder
Mote & trender

Best i test! Favoritter fra Nike til henne

02 aug 2020
Reebok Nano X
Mote & trender

Nå er Reebok Nano X her i nye farger

31 jul 2020
Test sport-bh.png
Mote & trender

Best i test! Sports-BH'er 2020

29 jul 2020
Test Birkenstock
Mote & trender

Hvilke sandaler fra Birkenstock er best i test?

28 jul 2020
Skolstart Hummel
Mote & trender

Sjekkliste før skolestart

27 jul 2020
Clifton 7
Mote & trender

Test: Så bra er nyheten Clifton 7 fra Hoka One One

27 jul 2020
Test Better Bodies tights
Mote & trender

3 treningstights fra Better Bodies som er best i test

27 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27
Mote & trender

Test! Så bra er Asics Gel-Kayano 27

27 jul 2020
Nike barnsko
Mote & trender

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

26 jul 2020
Hoka One One Clifotn
Mote & trender

Endelig! Her er Hoka One One Clifton 7

22 jul 2020
Axion tennis
Mote & trender

Axions nye kolleksjon for tennis og padel

20 jul 2020
didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

14 jul 2020
adidas
Mote & trender

Guide: Finn riktige løpesko fra Adidas

13 jul 2020
Test löparskor dam
Mote & trender

STOR test! De beste løpeskoene til dame i 2020

12 jul 2020
Test_loparskorherr_2020.png
Mote & trender

9 løpesko til herre som er best i test 2020

10 jul 2020
Saucony Triumph 18
Mote & trender

Derfor bør du løpe i den nye Saucony Triumph 18

08 jul 2020
jenny freed
Mote & trender

Eksperten tipser: Husk dette når du kjøper en ny sports-BH

07 jul 2020
Asics GEL-Kayano 27
Mote & trender

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova
Mote & trender

Test: Adidas Supernova til dame og herre

26 jun 2020
charlotte och pär header
Mote & trender

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

23 jun 2020
Adidas supernova header
Mote & trender

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

22 jun 2020
sandaler header
Mote & trender

Test: Trendy sandaler til dame 2020

18 jun 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Trendy sandaler til herre som er best i test

18 jun 2020
Test bikini
Mote & trender

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

15 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

14 jun 2020
Sommarrea dam
Mote & trender

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea herr
Mote & trender

Til ham: Gjør et kupp på klær, sko og utstyr på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea barn
Mote & trender

De beste kuppene til barn på sommersalget vårt

14 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Kan jeg vaske sandalene mine i vaskemaskinen?

10 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Sesongens sandaltrender fra Birkenstock

10 jun 2020
daddräkt simning
Mote & trender

Test: Badedrakter til konkurransesvømming og trening

09 jun 2020
more news
Test av tights

Stor test av treningstights

Høy midje, med mønster eller klassisk svart? Testpanelet vårt har testet treningstights til henne fra Adidas, Nike, Better Bodies, Blacc og Kari Traa.

1 dag siden
Mote & trender
Shorts

Test: Svarte treningsshorts til herre

Testpanelet vårt har prøvd shorts fra blant annet Nike, Adidas og Under Armour. Her er treningsshortsen til herre som er best i test.

1 dag siden
Mote & trender
Nike Air Zoom SuperRep

Finn riktig treningssko fra Nike SuperRep

Air Zoom SuperRep, SuperRep Go og SuperRep Cycle – vi undersøker forskjellen mellom de tre treningsskoene fra Nike!

3 dager siden
Mote & trender
Test ryggsäck barn.png

Best i test: Ryggsekk til barn 2020

Det kan være lettere sagt enn gjort å finne riktig ryggsekk til barnet ditt. La minipanelet vårt hjelpe deg. De har testet noen av sesongens nyeste barnesekker!

6 dager siden
Mote & trender
Header.jpg

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

Det er viktig å velge en bra sykkelhjelm. I denne testen har vi prøvd flere modellers justerbarhet, komfort, ventilasjon og design.

06 aug 2020
Mote & trender
Nike löparskor test

Løpeskoene fra Nike som er best i test

Tre løpesko som alle har fått toppscore fra det dedikerte løpepanelet – her er de beste løpeskoene fra Nike!

05 aug 2020
Mote & trender
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg

14 must-haves til skolestart

Sommerferien går mot slutten og et nytt semester er rett rundt hjørnet. Pass på at barnet er klar til skolestart. Her er favorittene våre akkurat nå.

03 aug 2020
Mote & trender
Header Nike-favoriter HERR.jpg

Test! De beste klærne og skoene fra Nike til herre

Treningsklær og sko fra Nike er veldig populære takket være det store utvalget, det stilige designet og den gode kvaliteten. Vi lot vårt mannlige testpanel trene i treningsbukser, sko og andre treningsklær fra Nike. Her er resultatet!

03 aug 2020
Mote & trender
Nike träningskläder

Best i test! Favoritter fra Nike til henne

De beste treningsskoene, tightsen som får toppscore og løpetoppen som sitter som en drøm! Her er det beste fra Nike – ifølge vårt kvinnelige testpanel!

02 aug 2020
Mote & trender
Reebok Nano X

Nå er Reebok Nano X her i nye farger

Den tiende versjonen av Reeboks mest populære treningssko Nano beskrives som den beste hittil. Nå er Nano X her i nye farger!

31 jul 2020
Mote & trender
Test sport-bh.png

Best i test! Sports-BH'er 2020

Til store og små bryster, med eller uten justerbare stropper og knepping. Les alt om sesongens sports-BH'er som er best i test.

29 jul 2020
Mote & trender
Test Birkenstock

Hvilke sandaler fra Birkenstock er best i test?

Det er på høy tid å teste favorittsandalene fra Birkenstock. Testpanelet vårt har prøvd de tre mest populære Arizona-modellene – her er sandalen som er best i test!

28 jul 2020
Mote & trender
Skolstart Hummel

Sjekkliste før skolestart

Sommerferien går mot slutten og skolestart nærmer seg med stormskritt. Her er listen over alt barna trenger i garderoben, i tillegg til vanlige klær og sko, før det nye skoleåret starter. Skriv ut og kryss av.

27 jul 2020
Mote & trender
Clifton 7

Test: Så bra er nyheten Clifton 7 fra Hoka One One

"For en sprett", utbryter en testperson. Nyheten Clifton 7 fra Hoka One One blir fort en favoritt blant både mannlige og kvinnelige løpere. Les testen, så forstår du hvorfor!

27 jul 2020
Mote & trender
Test Better Bodies tights

3 treningstights fra Better Bodies som er best i test

En treningstights skal følge kroppen, være komfortabel på og fremfor alt være squatvennlig. Vi setter sesongens favoritter fra Better Bodies på prøve.

27 jul 2020
Mote & trender