Overaller barn no

Test av vinterens varmeste barnedresser

Årets viktigste innkjøp til de minste i familien er definitivt vinterdressen. Vi har testet sesongens mest populære modeller for å se om de tåler aking og snøballkrig.

En vinterdress skal varme når det blir kaldt, men den skal også puste når snøballkrig står for tur. Akkurat som mange andre plagg er det noen ting du bør ha oversikt over før du går til innkjøp av sesongens favoritt. Stort sett alle dresser har i dag teipede sømmer, som bidrar til at overflaten er vannavvisende. Når vi prater om hvor vanntett en dress er så angis ofte vannsøyle, en verdi som beskriver trykket stoffet tåler uten at vann trenger seg gjennom. Verdien er høyden i millimeter på en tenkt vannsøyle. Slik kan du tolke tallene: 

  • Minst 3 000 mm = Beskytter mot regn under en kortere periode.  
  • Minst 5 000 mm = Beskytter mot kraftig regn.  
  • Minst 8 000 mm = Tåler kraftig regn under en lengre periode, og du kan til og med sitte på vått underlag.  
  • Minst 12 000 mm = For ekstreme værforhold. Beskytter mot kraftig regn og tåler leking i for eksempel vanndammer over en lengre periode.  

En annen spesifikasjon som kan være fint å ha i bakhodet, er dressens pusteevne. Den beregnes ut ifra om materialet er vanntett men samtidig absorberer og fører bort fukt fra det ytterste laget. Slik kan du tolke målingen: 

  • Minst 3 000 g/m2/24h = Bra pusteevne. Passer til hverdagslige aktiviteter i lett regn. 
  • Minst 5 000 g/m2/24h = God pusteevne. Passer bra til leking utendørs. 
  • Minst 7 000 g/m2/24h = Veldig bra pusteevne. Passer veldig bra til lek og sport.  

Romslig passform 

NO_BERGANS.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 945 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Materiale: Funksjonsmaterialet Bergland Element Active av 100% polyamid. 

Vanntetthet: 10 000 mm.

Pusteevne: 10 000 g/m2/24h.

Passform: En romslig passform som gjør at barnet kan hoppe i snøhauger uten noen problem. Det sterke strikket bak i midjen og strikket ved håndleddene holder dressen og tynne vanter på plass.  

Komfort: Dette er en dress som er ekstra bra ved lave temperaturer takket være det doble laget, men også ved plussgrader og vind holder barnet en behagelig temperatur uten å svette for mye. 

Detaljer: En smart, stor lomme på forsiden hvor vanter eller lue kan oppbevares, noe de minste i familien liker og kanskje enda mer deres foreldre. Smarte reflekser som gjør barnet synlig i mørket.  

Design: Klassisk, stilrent design. Den orange fargen er populær hos både testpanelets store og små testere.  

Passer til alderen: 2-5 år. 

Kort oppsummert: Fin barnedress i et slitesterkt materiale med ekstra forsterkninger på knærne, rumpa og albuene. Reflekterende detaljer på utsiden av bena, armene, hetta, ryggen og forsiden som gir en veldig bra synlighet. Hetta er avtagbar, noe som er praktisk om barnet ditt synes det blir for klumpete med den på. Dressen er både vann- og vindtett, så du behøver ikke bekymre deg for at regn og snø på noen som helst måte kan ødelegge for lekingen ute. Det doble materialet holder en god varme i minusgrader samtidig som det puster mer når det er varmere ute. Denne modellen er derfor perfekt tilpasset etter den nordiske vinteren, hvor du aldri helt vet hva neste morgen kan by på av vær. 

Allround-dress NO-REIMA.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 495 kroner. 

Finnes i fargene: , , , ,  og 

Materiale: Hovedmateriale i 100% polyamid med polyurethane behandling på utsiden. Vattering i 100% polyester. 

Vannsøyle: 12 000 mm.

Pusteevne: 7 000 g/m2/24 h.

Passform: Normal i størrelsen med en rett passform som kan tilpasses i midjen etter ønske. Til og med benlengden kan justeres med trykknapper slik at barnet slipper å tråkke dem ned.

Komfort: Denne modellen sitter bra på barnet uten å stritte imot eller hindre hverken hopping eller snøengler. 

Detaljer: Reflekser av høy kvalitet som gjerne kunne vært litt større. Avtagbar fuskepels på hetta. Alle sømmene er teipet og vanntette, ikke en dråpe kommer gjennom til tross for timesvis med leking ute i snøen. 

Design: Ikke den fineste modellen, men den gjør jobben sin. Fuskepelsen på hetta gir en mer pyntet helhet, men man kan samtidig ta den bort for en mer sporty look. Ellers en stilren modell uten unødvendige detaljer som forstyrrer. 

Passer til alderen: 2-5 år.

Kort oppsummert: Snø, sludd og kulde er ingen hindring for denne modellen fra Reima. Dressen er i en klasse for seg selv når det kommer til kvalitet og tålighet. Den oppleves som mer robust enn andre modeller som barna i testpanelet har lekt i. En dress som passer perfekt for de aktive barna. Fotstrikker i silikon som effektivt holder enden på buksebena på plass og er lett å tørke av. Pluss for at enden på buksebena i tillegg kan justeres med trykknapper. Dressen skal klare å varme barnet helt ned til 20 minusrader, men da foreslår testpanelet selvfølgelig et klassisk tre-lags prinsipp for optimal temperatur. Reima anbefaler tørketrommel, som er en fordel når barna har modellen i barnehagen hvor alle plagg som oftest kastes inn i et varmeskap. 

En dress man kan vokse iNO_DIDRIKSONS.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes i fargene: , , , , , og 

Materiale: 100% polyamid weave. 

Vanntetthet: 10 000 mm.

Pusteevne: 8 000 g/m2/24h. 

Passform: Veldig romslig passform hvor du lett får plass til både superundertøy og et tykkere mellomlag. Barnet får god bevegelsesfrihet uten at dressen havner i veien eller oppleves som for stor. 

Komfort: Modellen sitter bra og er deilig på kroppen, selv om den romslige passformen gjør den litt klumpete. Det er ingen hindring når det kommer til hverken lek eller bevegelighet, men testpanelet kunne ønske seg en mer slim modell. 

Detaljer: Bra glidelåser som barnehender lett kan gripe tak i. Pluss for at du kan forlenge både ermene og bena opptil én størrelse. PFC-fri vannavvisning samt synlige reflekser i alle retninger. 

Design: Et klassisk design i rosa og grått er et sikkert valg for de minste i familien.  

Passer til alderen: 2-4 år. 

Kort oppsummert: Didriksons vet hva de holder på med, alt er bra og gjennomtenkt. At man kan forlenge bena i takt med at barnet vokser, er en kul bonus som kan glede økonomien til småbarnsfamilier frem til påskeferien, da det siste man vil er å erstatte en utvokst dress og risikere at den fortsatt er for liten den kommende sesongen. Materialet føles solid og man får inntrykk av at dette er en dress som kommer til å kunne arves av søsken i fremtiden. Selv om dressen er konstruert for å tåle vann og det ikke er noen grunn til mistillit når det kommer til de egenskapene, så føles ytterstoffet mer designet for snøhauger enn vanndammer. En solid dress som holder barnet varmt i vinter!  

Varm modell NO_HUMMEL.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 485 kroner. 

Finnes i fargene:

Materiale: Hovedmateriale i 100% nylon. Vattering i 100% polyester.

Vanntetthet: 10 000 mm. 

Pusteevne: 5 000 g/m2/24h. 

Passform: En passform som hverken oppleves som for stram eller romslig, den er helt perfekt for alle barna i testpanelet. Dressen har normal lengde på bena, et pluss for barna som ikke er så lange og vil unngå overflødig stoff nederst på buksebena. 

Komfort: Modellen er veldig lett å bevege seg i og det er ingenting som stritter imot eller gnager. Dressen varmer deilig og holder en behagelig temperatur når du anvender den i minusgrader. 

Detaljer: En bra glidelås som ikke er så vrien, noe som gjør det enklere for barna når de er i fasen "kan gjøre det selv" og nekter hjelp på morgenen. Dressen har reflekterende detaljer, avtagbar hette og fotremmer i gummi. 

Design: Enkel, stilren og fine detaljer. Refleksdetaljene langsetter yttersidene på ermene gir et kult inntrykk, ifølge testpanelet. 

Passer til alderen: 2-6 år. 

Kort oppsummert: En modell som tar seg best ut når det er maks fire plussgrader utendørs. Ved aktiv lek i varmere vær kommer dressen til å bli litt varm selv om materialet har en høy pusteevne. Sats derfor heller på denne modellen på de aller kaldeste dagene i kombinasjon med et bra superundertøy. Mansjettene med tommelhull ved håndleddene sørger for at barna kan ramle og ta seg imot med hendene uten at snø trenger seg inn i ermene. Pluss for at fotremmene er i gummi, det gjør det lett å tørke av i motsetning til strikk som blir vått og samler opp grus ved bruk. En favoritt om barna kan velge selv! 

Høy kvalitet NO_8848 ALTITUDE.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes i fargene: , , og 

Materiale: Hovedmateriale av 100% polyamid. Vattering i 100% polyester.

Vanntetthet: 20 000 mm.

Pusteevne: 15 000 g/m2/24h.

Passform: En litt mer slim passform hvor du selv kan tilpasse midjen med et strikk. Modellen har en generøs lengde som gjør at barna kan sette seg helt ned og på huk uten at dressen glir opp og etterlater seg gliper ved anklene.  

Komfort: Mansjettene ved håndleddene har tommelhull i kombinasjon med borrelås, noe som sørger for at ikke det minste lille snøfnugg kan komme inn. Med andre ord, en modell som beskytter helt mot snø.  

Detaljer: To glidelåser i brysthøyde, reflekterende detaljer og stramming i midjen. 

Design: Et klassisk dress-design som snarere oppleves som robust og aktivt enn trendy.  

Passer til alderen: Opp til 6 år.  

Kort oppsummert: Det finnes ett ord som oppsummerer denne modellen og det er kvalitet. Det er ingen nyhet at 8848 Altitude står for holdbarhet og smarte funksjoner. Denne barnedressen har en utmerket vanntetthet, materialet er selvfølgelig helt PFC-fritt og har en høy pusteevne slik at barna kan løpe og leke uten å svette i hjel. Hetta er litt liten, men passer samtidig på at den virkelig sitter på plass når den er på. Forsterket materiale på knærne og rumpa gjør denne modellen til en gitt vinner i akebakken. Testpanelet likte det myke trikot-materialet ved halsen som ga en veldig deilig følelse.  

Varm og deilig NO-MOLO.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 595 kroner. 

Finnes i fargene: , , , , og 

Materiale: 100% polyester.

Vanntetthet: 10 000 mm.

Pusteevne: 8 000 g/m2/24h.

Passform: Normal i størrelsen med en romsligere passform som gjør at barna kan hoppe, bøye seg og lage snøengler uten at noe holder dem igjen. Smart strikk nederst på buksebena og ermene samt i midjen.  

Komfort: Innsiden i fleece er myk og deilig mot kroppen. Samtidig varmer materialet og har en god pusteevne. 

Detaljer: Overflødige knapper som er upraktisk å kneppe for en fireåring. Store reflekterende detaljer som synes i mørket. Pluss for den avtagbare hetta. 

Design: Reflekterende detaljer i form av store stjerner på bena og ermene tar seg bra ut på denne blå modellen, men skjærer seg litt med de mønstrete variantene. Fint! 

Passer til alderen: 3-5 år. 

Kort oppsummert: En varm og deilig modell som føles like opplagt i en akebakke som en høstdag hvor hopping i vanndammer står på agendaen. Denne modellen setter definitivt sine spor på lekeplassen og passer perfekt for familiens energiske barn. Designet falt i smak hos både barna og foreldrene og passformen er romslig. Dressen er superlett å ta av og på, noe som gjør det lettere for en bestemt fireåring. Pluss for at glidelåsen var ekstremt lett å dra opp og ned. Minus for knappene på forsiden som kun oppleves som en fin detalj snarere enn å være praktisk. Materialet er vannavvisende og selvfølgelig PFC-fritt. 

Synlig i høstmørket  NO_LINDBERG.jpgTest av:   

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes i fargene: , , , og 

Materiale: Hovedmateriale og vattering i 100% nylon. Det andre laget med vattering, 100% fleece.

Vanntetthet: 15 000 mm.

Pusteevne: 6 000 g/m2/24h. 

Passform: True to size med en litt romslig passform. Strammingen i midjen fører til at du kan tilpasse passformen etter barnet.  

Komfort: Supermyk og deilig fleece på innsiden som varmer godt. Modellen er laget for å klare både kaldt og vått vær, og det gjør den med bravur. Barnet holder seg varmt og tørt i minusgrader.  

Detaljer: Mengder av reflekser som både er praktiske og fine detaljer.  

Design: Hvor fin er ikke denne fargen? Den mintgrønne kuløren føles veldig nytenkende i et marked med rosa og blå nyanser. Til og med de mørkegrå detaljene føles helt rett.  

Passer til alderen: 2-5 år. 

Kort oppsummert: En smidig dress som barnet lett kan ta på seg selv. En av de største fordelene er alle refleksdetaljene som gjør modellen veldig synlig i høstmørket. Smarte mansjetter ved ermene og nederst på buksebena samt borrelås ved de samme plassene for å sikre at ikke snø tar seg inn i dressen. Denne modellen tåler veldig kalde vinterdager i kombinasjon med et deilig ullundertøy. Den redder deg i skibakken, puster på en effektiv måte når barnet svetter mye og har en fluorkarbonfri behandling på overflaten. En fin og praktisk modell som du kan nyte på vinterens kaldeste dager. Bra jobba, Lindberg! 

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Didriksssons
Mote & trender

Slik vet du om jakken din er vanntett

6 timer siden
Nike Free 5.0
Mote & trender

TEST: Slik føles de nye Nike Free Run 5.0

2 dager siden
Test
Mote & trender

Test: De 5 beste gummistøvlene til barn

2 dager siden
BLACC running
Mote & trender

Sesongens løpenyheter fra Blacc 2019

2 dager siden
Haglöfs
Mote & trender

Softshell eller skalljakke – hva er forskjellen?

5 dager siden
Hoka One One header
Mote & trender

Nyhetene du kommer til å elske fra Hoka One One

5 dager siden
Kari Traa duffelbag
Mote & trender

Duffelbag – sesongens mest trendy bag

5 dager siden
Löparskor dam 2019
Mote & trender

Test! De beste løpeskoene til henne 2019

17 apr 2019
Header-HERR-2.jpg
Mote & trender

Test! De beste løpeskoene til ham 2019

17 apr 2019
Elvine
Mote & trender

Her er vårens jakketrender for ham

16 apr 2019
Asics löparskor
Mote & trender

Si hei til de pastellfargede løpeskoene fra Asics

15 apr 2019
Kari Traa
Mote & trender

Her er tre vårlige jakketrender for henne

15 apr 2019
Adidas Primeknit
Mote & trender

Nå er de nye, sømløse treningsklærne fra Adidas her!

11 apr 2019
Adidas sneakers
Mote & trender

Vårens sneakerstrender fra Adidas

10 apr 2019
TESTBILD
Mote & trender

PT-en tester: Så bra er de trendy treningsklærne

09 apr 2019
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg
Mote & trender

Sesongens survival kit for ham

06 apr 2019
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg
Mote & trender

8 vårfavoritter du IKKE vil gå glipp av

06 apr 2019
New Balance löparskor
Mote & trender

Hva er forskjellen mellom løpeskoene fra New Balance?

06 apr 2019
Nike Free
Mote & trender

De nye Nike Free gjør løpesteget ditt enda mer fleksibelt

04 apr 2019
Adidas UB19
Mote & trender

Derfor trenger du flere par løpesko

03 apr 2019
Cykelbyxor
Mote & trender

TEST! Sykkelshorts til ham og henne

03 apr 2019
Löpartights test
Mote & trender

Vi tester sesongens løpetights til ham

01 apr 2019
Header-dam-löpartights.jpg
Mote & trender

5 løpetight til henne som er best i test

01 apr 2019
Wyte
Mote & trender

Her er årets bademote 2019

30 mar 2019
Löparskor
Mote & trender

Mid season sale – her er de 7 beste løpeskoene til ham

29 mar 2019
Knyta sneakers
Mote & trender

Video: Et par sneakers – flere stiler

29 mar 2019
Löparskor
Mote & trender

7 fargerike løpesko du finner på Mid Season Sale

29 mar 2019
Plock tights dam
Mote & trender

Vårtrend! Mesh tights tar over markedet

27 mar 2019
Herrmode - Invig våren med ny jacka
Mote & trender

Vi ønsker våren velkommen i 8 treningsjakker

27 mar 2019
Header.png
Mote & trender

Sesongens skalljakker som er best i test

26 mar 2019
Regnställ
Mote & trender

TEST: Vårens regntøy til barna

26 mar 2019
salomon
Mote & trender

Test av Salomon Speedcross 5

22 mar 2019
Nike Axis
Mote & trender

Derfor er Nike Air Max så hypet

21 mar 2019
Tommy Sport
Mote & trender

Trendspaning! 8 funksjonelle vindjakker

20 mar 2019
Löparjackor
Mote & trender

Test: De beste løpejakkene til ham våren 2019

19 mar 2019
Saucony Triumph Iso 5
Mote & trender

Slik velger du riktige løpesko i 2019

18 mar 2019
Header.png
Mote & trender

Vårens STORE TEST av sports-BH'er

18 mar 2019
Adidas miljöarbete
Mote & trender

Adidas fortsetter å tenke klimasmart

16 mar 2019
Löparjackor Test
Mote & trender

TEST! Vårens beste løpejakker til henne

15 mar 2019
Reebok Forever Floatride Energy
Mote & trender

Nå er de nye løpeskoene Forever Floatride Energy fra Reebok her

13 mar 2019
more news
Didriksssons

Slik vet du om jakken din er vanntett

Hva innebærer det at et plagg er 100 prosent vanntett? For at du skal unngå å teste den nye jakken i pøsregn, er det noen detaljer du kan se etter.

Mote & trender
Nike Free 5.0

TEST: Slik føles de nye Nike Free Run 5.0

Løpesesongen er her og det er også den nye Nike Free! Testpanelet vårt har fått prøve skomodellen som skal gjøre en forskjell hvis du vil utfordre løpesteget ditt.

Mote & trender
Test

Test: De 5 beste gummistøvlene til barn

Vår og regn hører sammen. Du må derfor tenke på at barnet ditt trenger noen gode gummistøvler. Her har vi samlet 5 fine gummistøvler, som alle gjør det mulig for barna å plaske i vanndammer.

Mote & trender
BLACC running

Sesongens løpenyheter fra Blacc 2019

Endelig! Blacc lanserer nye løpeklær i sesongens farger. Her er årets nyheter.

Mote & trender
Haglöfs

Softshell eller skalljakke – hva er forskjellen?

Er en softshelljakke det samme som en skalljakke? Det er på tide å finne ut hva som er forskjellen mellom de to typene.

Mote & trender
Hoka One One header

Nyhetene du kommer til å elske fra Hoka One One

Minimalistiske løpesko? Nei takk! Hoka One One har gjort suksess med sin overdimensjonerte mellomsåle og uslåelige demping. Her er nyhetene som triller inn på Sportamore denne våren.

Mote & trender
Kari Traa duffelbag

Duffelbag – sesongens mest trendy bag

Vanntett, lett å pakke og komfortabel på. Duffelbagen er ofte en undervurdert godbit som er helt perfekt til korte helgeturer.

Mote & trender
Löparskor dam 2019

Test! De beste løpeskoene til henne 2019

Grusen på gatene er borte og det kan bare bety en ting – det er på tide å innvie et par nye løpesko. Her er damemodellene som er best i test denne sesongen!

Mote & trender
Header-HERR-2.jpg

Test! De beste løpeskoene til ham 2019

Press din personlige rekord med nye løpesko! Her er sesongens herremodeller som er best i test.

Mote & trender
Elvine

Her er vårens jakketrender for ham

Bomberjakke, grønt eller ryddig – hvilken jakketrend skal du satse på denne våren? Her har vi listet opp de tre viktigste trendene å holde styr på!

Mote & trender
Asics löparskor

Si hei til de pastellfargede løpeskoene fra Asics

Når påsken står for tur er det beleilig at Asics lanserer nye farger på deres to mest populære løpesko; Gel-Nimbus 21 og Dynaflyte 3. Her er alt du bør vite om skoene!

Mote & trender
Kari Traa

Her er tre vårlige jakketrender for henne

Det er på tide å finne frem den tynne jakken for et fint antrekk i byen. Her har vi listet opp tre hotte trender denne våren. Kombiner friluftsliv med fashion!

Mote & trender
Adidas Primeknit

Nå er de nye, sømløse treningsklærne fra Adidas her!

Ingenting er bedre enn å rusle rundt i treningsklær som sitter som støpt på kroppen. Nå lanserer Adidas sin nye Primeknit-kolleksjon, og vi elsker den allerede!

Mote & trender
Adidas sneakers

Vårens sneakerstrender fra Adidas

Snart er våren her og vi lengter etter sol, varme og nye sneakers. Her er tre av de største skotrendene fra Adidas som vi mer enn gjerne har på føttene.

Mote & trender
TESTBILD

PT-en tester: Så bra er de trendy treningsklærne

All ære til fashion, men hvor squatvennlige er egentlig de trendy treningsklærne fra motemerkene? Treningsprofilen Sara Wiss har testet tre fine outfit for å se hvor bra de er.

Mote & trender