Overaller barn no

Test av vinterens varmeste barnedresser

Årets viktigste innkjøp til de minste i familien er definitivt vinterdressen. Vi har testet sesongens mest populære modeller for å se om de tåler aking og snøballkrig.

En vinterdress skal varme når det blir kaldt, men den skal også puste når snøballkrig står for tur. Akkurat som mange andre plagg er det noen ting du bør ha oversikt over før du går til innkjøp av sesongens favoritt. Stort sett alle dresser har i dag teipede sømmer, som bidrar til at overflaten er vannavvisende. Når vi prater om hvor vanntett en dress er så angis ofte vannsøyle, en verdi som beskriver trykket stoffet tåler uten at vann trenger seg gjennom. Verdien er høyden i millimeter på en tenkt vannsøyle. Slik kan du tolke tallene: 

  • Minst 3 000 mm = Beskytter mot regn under en kortere periode.  
  • Minst 5 000 mm = Beskytter mot kraftig regn.  
  • Minst 8 000 mm = Tåler kraftig regn under en lengre periode, og du kan til og med sitte på vått underlag.  
  • Minst 12 000 mm = For ekstreme værforhold. Beskytter mot kraftig regn og tåler leking i for eksempel vanndammer over en lengre periode.  

En annen spesifikasjon som kan være fint å ha i bakhodet, er dressens pusteevne. Den beregnes ut ifra om materialet er vanntett men samtidig absorberer og fører bort fukt fra det ytterste laget. Slik kan du tolke målingen: 

  • Minst 3 000 g/m2/24h = Bra pusteevne. Passer til hverdagslige aktiviteter i lett regn. 
  • Minst 5 000 g/m2/24h = God pusteevne. Passer bra til leking utendørs. 
  • Minst 7 000 g/m2/24h = Veldig bra pusteevne. Passer veldig bra til lek og sport.  

Romslig passform 

NO_BERGANS.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 945 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Materiale: Funksjonsmaterialet Bergland Element Active av 100% polyamid. 

Vanntetthet: 10 000 mm.

Pusteevne: 10 000 g/m2/24h.

Passform: En romslig passform som gjør at barnet kan hoppe i snøhauger uten noen problem. Det sterke strikket bak i midjen og strikket ved håndleddene holder dressen og tynne vanter på plass.  

Komfort: Dette er en dress som er ekstra bra ved lave temperaturer takket være det doble laget, men også ved plussgrader og vind holder barnet en behagelig temperatur uten å svette for mye. 

Detaljer: En smart, stor lomme på forsiden hvor vanter eller lue kan oppbevares, noe de minste i familien liker og kanskje enda mer deres foreldre. Smarte reflekser som gjør barnet synlig i mørket.  

Design: Klassisk, stilrent design. Den orange fargen er populær hos både testpanelets store og små testere.  

Passer til alderen: 2-5 år. 

Kort oppsummert: Fin barnedress i et slitesterkt materiale med ekstra forsterkninger på knærne, rumpa og albuene. Reflekterende detaljer på utsiden av bena, armene, hetta, ryggen og forsiden som gir en veldig bra synlighet. Hetta er avtagbar, noe som er praktisk om barnet ditt synes det blir for klumpete med den på. Dressen er både vann- og vindtett, så du behøver ikke bekymre deg for at regn og snø på noen som helst måte kan ødelegge for lekingen ute. Det doble materialet holder en god varme i minusgrader samtidig som det puster mer når det er varmere ute. Denne modellen er derfor perfekt tilpasset etter den nordiske vinteren, hvor du aldri helt vet hva neste morgen kan by på av vær. 

Allround-dress NO-REIMA.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 495 kroner. 

Finnes i fargene: , , , ,  og 

Materiale: Hovedmateriale i 100% polyamid med polyurethane behandling på utsiden. Vattering i 100% polyester. 

Vannsøyle: 12 000 mm.

Pusteevne: 7 000 g/m2/24 h.

Passform: Normal i størrelsen med en rett passform som kan tilpasses i midjen etter ønske. Til og med benlengden kan justeres med trykknapper slik at barnet slipper å tråkke dem ned.

Komfort: Denne modellen sitter bra på barnet uten å stritte imot eller hindre hverken hopping eller snøengler. 

Detaljer: Reflekser av høy kvalitet som gjerne kunne vært litt større. Avtagbar fuskepels på hetta. Alle sømmene er teipet og vanntette, ikke en dråpe kommer gjennom til tross for timesvis med leking ute i snøen. 

Design: Ikke den fineste modellen, men den gjør jobben sin. Fuskepelsen på hetta gir en mer pyntet helhet, men man kan samtidig ta den bort for en mer sporty look. Ellers en stilren modell uten unødvendige detaljer som forstyrrer. 

Passer til alderen: 2-5 år.

Kort oppsummert: Snø, sludd og kulde er ingen hindring for denne modellen fra Reima. Dressen er i en klasse for seg selv når det kommer til kvalitet og tålighet. Den oppleves som mer robust enn andre modeller som barna i testpanelet har lekt i. En dress som passer perfekt for de aktive barna. Fotstrikker i silikon som effektivt holder enden på buksebena på plass og er lett å tørke av. Pluss for at enden på buksebena i tillegg kan justeres med trykknapper. Dressen skal klare å varme barnet helt ned til 20 minusrader, men da foreslår testpanelet selvfølgelig et klassisk tre-lags prinsipp for optimal temperatur. Reima anbefaler tørketrommel, som er en fordel når barna har modellen i barnehagen hvor alle plagg som oftest kastes inn i et varmeskap. 

En dress man kan vokse iNO_DIDRIKSONS.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes i fargene: , , , , , og 

Materiale: 100% polyamid weave. 

Vanntetthet: 10 000 mm.

Pusteevne: 8 000 g/m2/24h. 

Passform: Veldig romslig passform hvor du lett får plass til både superundertøy og et tykkere mellomlag. Barnet får god bevegelsesfrihet uten at dressen havner i veien eller oppleves som for stor. 

Komfort: Modellen sitter bra og er deilig på kroppen, selv om den romslige passformen gjør den litt klumpete. Det er ingen hindring når det kommer til hverken lek eller bevegelighet, men testpanelet kunne ønske seg en mer slim modell. 

Detaljer: Bra glidelåser som barnehender lett kan gripe tak i. Pluss for at du kan forlenge både ermene og bena opptil én størrelse. PFC-fri vannavvisning samt synlige reflekser i alle retninger. 

Design: Et klassisk design i rosa og grått er et sikkert valg for de minste i familien.  

Passer til alderen: 2-4 år. 

Kort oppsummert: Didriksons vet hva de holder på med, alt er bra og gjennomtenkt. At man kan forlenge bena i takt med at barnet vokser, er en kul bonus som kan glede økonomien til småbarnsfamilier frem til påskeferien, da det siste man vil er å erstatte en utvokst dress og risikere at den fortsatt er for liten den kommende sesongen. Materialet føles solid og man får inntrykk av at dette er en dress som kommer til å kunne arves av søsken i fremtiden. Selv om dressen er konstruert for å tåle vann og det ikke er noen grunn til mistillit når det kommer til de egenskapene, så føles ytterstoffet mer designet for snøhauger enn vanndammer. En solid dress som holder barnet varmt i vinter!  

Varm modell NO_HUMMEL.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 485 kroner. 

Finnes i fargene:

Materiale: Hovedmateriale i 100% nylon. Vattering i 100% polyester.

Vanntetthet: 10 000 mm. 

Pusteevne: 5 000 g/m2/24h. 

Passform: En passform som hverken oppleves som for stram eller romslig, den er helt perfekt for alle barna i testpanelet. Dressen har normal lengde på bena, et pluss for barna som ikke er så lange og vil unngå overflødig stoff nederst på buksebena. 

Komfort: Modellen er veldig lett å bevege seg i og det er ingenting som stritter imot eller gnager. Dressen varmer deilig og holder en behagelig temperatur når du anvender den i minusgrader. 

Detaljer: En bra glidelås som ikke er så vrien, noe som gjør det enklere for barna når de er i fasen "kan gjøre det selv" og nekter hjelp på morgenen. Dressen har reflekterende detaljer, avtagbar hette og fotremmer i gummi. 

Design: Enkel, stilren og fine detaljer. Refleksdetaljene langsetter yttersidene på ermene gir et kult inntrykk, ifølge testpanelet. 

Passer til alderen: 2-6 år. 

Kort oppsummert: En modell som tar seg best ut når det er maks fire plussgrader utendørs. Ved aktiv lek i varmere vær kommer dressen til å bli litt varm selv om materialet har en høy pusteevne. Sats derfor heller på denne modellen på de aller kaldeste dagene i kombinasjon med et bra superundertøy. Mansjettene med tommelhull ved håndleddene sørger for at barna kan ramle og ta seg imot med hendene uten at snø trenger seg inn i ermene. Pluss for at fotremmene er i gummi, det gjør det lett å tørke av i motsetning til strikk som blir vått og samler opp grus ved bruk. En favoritt om barna kan velge selv! 

Høy kvalitet NO_8848 ALTITUDE.jpgTest av:

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes i fargene: , , og 

Materiale: Hovedmateriale av 100% polyamid. Vattering i 100% polyester.

Vanntetthet: 20 000 mm.

Pusteevne: 15 000 g/m2/24h.

Passform: En litt mer slim passform hvor du selv kan tilpasse midjen med et strikk. Modellen har en generøs lengde som gjør at barna kan sette seg helt ned og på huk uten at dressen glir opp og etterlater seg gliper ved anklene.  

Komfort: Mansjettene ved håndleddene har tommelhull i kombinasjon med borrelås, noe som sørger for at ikke det minste lille snøfnugg kan komme inn. Med andre ord, en modell som beskytter helt mot snø.  

Detaljer: To glidelåser i brysthøyde, reflekterende detaljer og stramming i midjen. 

Design: Et klassisk dress-design som snarere oppleves som robust og aktivt enn trendy.  

Passer til alderen: Opp til 6 år.  

Kort oppsummert: Det finnes ett ord som oppsummerer denne modellen og det er kvalitet. Det er ingen nyhet at 8848 Altitude står for holdbarhet og smarte funksjoner. Denne barnedressen har en utmerket vanntetthet, materialet er selvfølgelig helt PFC-fritt og har en høy pusteevne slik at barna kan løpe og leke uten å svette i hjel. Hetta er litt liten, men passer samtidig på at den virkelig sitter på plass når den er på. Forsterket materiale på knærne og rumpa gjør denne modellen til en gitt vinner i akebakken. Testpanelet likte det myke trikot-materialet ved halsen som ga en veldig deilig følelse.  

Varm og deilig NO-MOLO.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 595 kroner. 

Finnes i fargene: , , , , og 

Materiale: 100% polyester.

Vanntetthet: 10 000 mm.

Pusteevne: 8 000 g/m2/24h.

Passform: Normal i størrelsen med en romsligere passform som gjør at barna kan hoppe, bøye seg og lage snøengler uten at noe holder dem igjen. Smart strikk nederst på buksebena og ermene samt i midjen.  

Komfort: Innsiden i fleece er myk og deilig mot kroppen. Samtidig varmer materialet og har en god pusteevne. 

Detaljer: Overflødige knapper som er upraktisk å kneppe for en fireåring. Store reflekterende detaljer som synes i mørket. Pluss for den avtagbare hetta. 

Design: Reflekterende detaljer i form av store stjerner på bena og ermene tar seg bra ut på denne blå modellen, men skjærer seg litt med de mønstrete variantene. Fint! 

Passer til alderen: 3-5 år. 

Kort oppsummert: En varm og deilig modell som føles like opplagt i en akebakke som en høstdag hvor hopping i vanndammer står på agendaen. Denne modellen setter definitivt sine spor på lekeplassen og passer perfekt for familiens energiske barn. Designet falt i smak hos både barna og foreldrene og passformen er romslig. Dressen er superlett å ta av og på, noe som gjør det lettere for en bestemt fireåring. Pluss for at glidelåsen var ekstremt lett å dra opp og ned. Minus for knappene på forsiden som kun oppleves som en fin detalj snarere enn å være praktisk. Materialet er vannavvisende og selvfølgelig PFC-fritt. 

Synlig i høstmørket  NO_LINDBERG.jpgTest av:   

Veiledende pris: 1 295 kroner. 

Finnes i fargene: , , , og 

Materiale: Hovedmateriale og vattering i 100% nylon. Det andre laget med vattering, 100% fleece.

Vanntetthet: 15 000 mm.

Pusteevne: 6 000 g/m2/24h. 

Passform: True to size med en litt romslig passform. Strammingen i midjen fører til at du kan tilpasse passformen etter barnet.  

Komfort: Supermyk og deilig fleece på innsiden som varmer godt. Modellen er laget for å klare både kaldt og vått vær, og det gjør den med bravur. Barnet holder seg varmt og tørt i minusgrader.  

Detaljer: Mengder av reflekser som både er praktiske og fine detaljer.  

Design: Hvor fin er ikke denne fargen? Den mintgrønne kuløren føles veldig nytenkende i et marked med rosa og blå nyanser. Til og med de mørkegrå detaljene føles helt rett.  

Passer til alderen: 2-5 år. 

Kort oppsummert: En smidig dress som barnet lett kan ta på seg selv. En av de største fordelene er alle refleksdetaljene som gjør modellen veldig synlig i høstmørket. Smarte mansjetter ved ermene og nederst på buksebena samt borrelås ved de samme plassene for å sikre at ikke snø tar seg inn i dressen. Denne modellen tåler veldig kalde vinterdager i kombinasjon med et deilig ullundertøy. Den redder deg i skibakken, puster på en effektiv måte når barnet svetter mye og har en fluorkarbonfri behandling på overflaten. En fin og praktisk modell som du kan nyte på vinterens kaldeste dager. Bra jobba, Lindberg! 

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

+H21448_eCommerce_Ready_To_Go_FW18_FW18_Ready_to_Go_PDP_All_Markets_PDP_LAM_0_DUA_DR.jpg
Mote & trender

Den nye kolleksjonen fra Adidas – inspirert av Stella McCartney

18 timer siden
driva
Mote & trender

Nå finnes det en sports-BH med ull

3 dager siden
NO-Header.jpg
Mote & trender

Vi tester Suuntos nye pulsklokke 9 G1

5 dager siden
7333102035858_001_2e676719d5c54b17bde97a923c88d51e.jpg
Mote & trender

15 farsdagsgaver

6 dager siden
Nike RN Division3.png
Mote & trender

Kolleksjonen som redder vinterløpingen

6 dager siden
Skärmavbild 2018-11-05 kl. 12.49.57.png
Mote & trender

Feminin mønsterfest hos Odd Molly Ski

07 nov 2018
NO_header_DAM.jpg
Mote & trender

TEST! 15 vinterjakker som takler kulden

07 nov 2018
NO-Header.jpg
Mote & trender

Stor test: Treningstrusene som har fått høyest score

04 nov 2018
alshammar
Mote & trender

Therese Alshammar tipser: Slik finner du den perfekte badedrakten

04 nov 2018
Overaller barn no
Mote & trender

Test av vinterens varmeste barnedresser

04 nov 2018
Skins_plagg
Mote & trender

Derfor skal du trene i kompresjonsplagg

01 nov 2018
shepherd tofflor 2018
Mote & trender

De deiligste tøflene kommer fra Shepherd

29 oct 2018
Header löpartights NO
Mote & trender

Best i test! 7 varme løpetights for ham

28 oct 2018
NO-Header-Nike-Shield.jpg
Mote & trender

Test! Så bra er Nikes nye vinterløpesko

28 oct 2018
5DS_2808.jpg
Mote & trender

Hvite nyheter hos Wyte Ski

27 oct 2018
Wyte jacka
Mote & trender

15 must-have plagg i høstens heteste farge

27 oct 2018
Header löpartights NO
Mote & trender

8 varme løpetights som er best i test

25 oct 2018
Nike Utility.png
Mote & trender

Sesongens løping sikrer du med nyheten Nike Shield

24 oct 2018
191887847052_001_3ca66df5cfe642be910025476889d196.jpg
Mote & trender

Derfor er Nike Tanjun verdens mest populære sneakers

23 oct 2018
BB NO Header
Mote & trender

3 treningstights fra Better Bodies som er best i test

21 oct 2018
Peak_2018. 13.27.20.png
Mote & trender

Derfor skal du satse på polstrede skiklær i bakken

20 oct 2018
Frost DH G58685077 - W Frost DH G58685087.jpg
Mote & trender

Personlig og fargerikt i sesongens skimote

20 oct 2018
Timberland
Mote & trender

Test! Så bra er de omtalte 6-inch Premium fra Timberland

20 oct 2018
NO-Header-HERR.jpg
Mote & trender

Test! Våre 7 beste terrengsko for ham

18 oct 2018
Sportswear herr
Mote & trender

Fargerikt og oversized for menn i høst

17 oct 2018
NO-Header-DAM.jpg
Mote & trender

Her er terrengskoene som er best i test

17 oct 2018
4_HH_banner_490x330.jpg
Mote & trender

Derfor er Helly Hansen Lifa sesongens sikreste kjøp

16 oct 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

Stor test av 10 superundertøy i syntet

16 oct 2018
Wyte
Mote & trender

Hold føttene varme med Wyte

15 oct 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

TEST! 12 varme ullundertøy

14 oct 2018
Skärmavbild 2018-10-12 kl. 10.36.59.png
Mote & trender

Den nye kolleksjonen fra Wyte er her

13 oct 2018
kari traa
Mote & trender

Den ukjente historien bak ullundertøyet Rose fra Kari Traa

11 oct 2018
7325600089051_001_48006d956c26456190d15aa8cd8561de.jpg
Mote & trender

12 fluffy teddygensere

11 oct 2018
Russell Athletic
Mote & trender

Høstens fineste hoodies kommer fra Russell Athletic

11 oct 2018
ida b olsson
Mote & trender

Kle deg riktig når du skal gå eller løpe i kula

11 oct 2018
Reflexplagg löpning
Mote & trender

14 refleksplagg for høstløping

10 oct 2018
wyte_jackor_2018.png
Mote & trender

Herrejakkene du ikke vil gå glipp av i høst

09 oct 2018
HO18_STYLEGUIDE_NWMN_NATURAL_INSPIRATION_BLennox_0607.jpg
Mote & trender

Luksuriøs naturlighet i Nike Terra Perma

09 oct 2018
J. lindeberg
Mote & trender

J. Lindeberg - nyhet på Sportamore!

08 oct 2018
NO-Header-HERR.jpg
Mote & trender

Test av høstens beste liner jakker til ham

08 oct 2018
more news
+H21448_eCommerce_Ready_To_Go_FW18_FW18_Ready_to_Go_PDP_All_Markets_PDP_LAM_0_DUA_DR.jpg

Den nye kolleksjonen fra Adidas – inspirert av Stella McCartney

Adidas har hatt et langt samarbeid med designeren Stella McCartney, noe som feires med den nye kolleksjonen Statement. Sjekk ut de fine plaggene her.

Mote & trender
driva

Nå finnes det en sports-BH med ull

Om du liker superundertøy i ull kommer du til å elske den nye sports-BH'en, Driva, fra Kari Traa. Støtte med merinoull!

Mote & trender
NO-Header.jpg

Vi tester Suuntos nye pulsklokke 9 G1

Med en batteritid på opptil 120 timer og nye, spennende funksjoner er Suunto 9 G1 en pulsklokke man forelsker seg i. Testpanelet vårt vet hva som er best med Suuntos nyeste tilskudd.

Mote & trender
7333102035858_001_2e676719d5c54b17bde97a923c88d51e.jpg

15 farsdagsgaver

Du har vel ikke glemt at det er farsdag på søndag? Her er 15 gaver alle pappaer blir glade for.

Mote & trender
Nike RN Division3.png

Kolleksjonen som redder vinterløpingen

Se her alle løpere! Hvis du vil fortsette å løpe utendørs når temperaturen kryper nedover og gatene tildekkes av sludd, da er Nikes nye løpekolleksjon Running Utility sesongens must.

Mote & trender
Skärmavbild 2018-11-05 kl. 12.49.57.png

Feminin mønsterfest hos Odd Molly Ski

Liker du feminine skiklær med mønster som skiller seg ut? Da er Odd Mollys vinterkolleksjon noe for deg.

Mote & trender
NO_header_DAM.jpg

TEST! 15 vinterjakker som takler kulden

En varm vinterjakke er et must på denne tiden av året. Den kan gjerne være deilig, varm og fin på en og samme tid. Vi har testet 15 varme modeller for dame og herre som takler en skikkelig kald vinter.

Mote & trender
NO-Header.jpg

Stor test: Treningstrusene som har fått høyest score

Bomull er utelukket, men foretrekker du å trene i funksjonsmateriale eller merinoull? Vi har testet det beste fra begge verdener for å se hvilke treningstruser som er best.

Mote & trender
alshammar

Therese Alshammar tipser: Slik finner du den perfekte badedrakten

Arenas nye serie, Bodylift, er utviklet av ingen andre enn Therese Alshammar. Her gir hun sine beste tips til du skal kjøpe ny badedrakt – og hvordan du tar svømmingen til et nytt nivå.

Mote & trender
Overaller barn no

Test av vinterens varmeste barnedresser

Årets viktigste innkjøp til de minste i familien er definitivt vinterdressen. Vi har testet sesongens mest populære modeller for å se om de tåler aking og snøballkrig.

Mote & trender
Skins_plagg

Derfor skal du trene i kompresjonsplagg

Er du nysgjerrig på treningsklær med kompresjon, men er usikker på hva de egentlig er bra for? Her er alt du behøver å vite.

Mote & trender
shepherd tofflor 2018

De deiligste tøflene kommer fra Shepherd

Svensk design, naturlig håndverk og god varme. Noen deilige tøfler er et must på høsten og vinteren – våre favoritter kommer fra Shepherd.

Mote & trender
Header löpartights NO

Best i test! 7 varme løpetights for ham

For kaldt til å løpe ute? Med en fôret tights blir det deiligere og smidigere å løpe i kulda, og du slipper dessuten to lag med bukser. Her er løpetightsen som er best i test!

Mote & trender
NO-Header-Nike-Shield.jpg

Test! Så bra er Nikes nye vinterløpesko

I Nike Utility Shield Collection har noen av de mest populære løpeskoene blitt tilpasset høst- og vintervær. Slik oppleves Shield-versjonene av Pegasus 35 og Odyssey React.

Mote & trender
5DS_2808.jpg

Hvite nyheter hos Wyte Ski

Match snøen i vinter med Wytes fine hvite skiklær, en sesongnyhet du ikke kan gå glipp av. Slik ser årets skikolleksjon fra Wyte ski ut.

Mote & trender