NO_header.jpg

Test av sesongens sklisikre vinterstøvler

Vi har testet sesongens sklisikre favoritter for dame og herre. 

Vinterhalvåret betyr ikke bare aking og julekos. For mange kan den isbelagte gaten en vakker vinterdag virke like vanskelig å ta seg frem på som en tøff hinderbane. I henhold til en undersøkelse, som YouGov har gjort på oppdrag av Icebug, har rundt 42 prosent av alle svensker sklidd og skadet seg. Tallene på dem som blir så alvorlig skadet at de må behandles på sykehus, ligger på rundt 30 000 personer hvert år.  

Det å gå til innkjøp av noen sklisikre støvler som sørger for at du kan gå akkurat som normalt, uansett isete gangfelt eller våt snø, er en investering du ikke kommer til å angre på. Testpanelet vårt, bestående av både menn og kvinner, har testet sesongens modeller og vet hvor bra de egentlig er for vinterlandskapet!  

FOR HENNE 

NO_SALOMON_DAM.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 695 kroner. 

Passform: Litt små i størrelsen. Hvis du velger din vanlige størrelse kommer tærne garantert til å treffe fronten, så gå opp minst et hakk for optimal passform. Skoene har en normal bredde som kan justeres med snøring og to hemper. 

Komfort: Det middels høye skaftet varmer godt, men kunne gjerne vært en eller to centimeter høyere for virkelig å dekke anklene. Innsiden i fleece får full pott. Ekstremt deilige sko!  

Design: Den turkise, flossede innsiden liver opp designet, men deler av testpanelet likte det ikke så godt og hadde foretrukket en mer nøytral farge for en stilren look.

Kort oppsummert: Noen solide sko for aktiviteter utendørs, som gåturer og turer i skogen. Skoene er litt små i modellen, så gå med fordel opp en størrelse for optimal passform. Overdelen i softshell er helt vanntett, og sålen har nøye utplasserte pigger av hardmetall som gjør at du står stødig på isete veier og dyp snø. Denne modellen tar seg best ut i vinterlandskap hvor piggene og det tykke materialet virkelig kommer til sitt rette. Ettersom piggene ikke er dynamiske, det vil si at de ikke tilpasser seg etter underlaget, bør du ikke gå rundt i denne modellen når det er bar bakke eller inne på et kjøpesenter. Dersom du lever nord i landet og vet at du kommer til å tilbringe mange timer ute i vinterlandskapet, da har du funnet den rette modellen. 

NO_MERREL_DAM.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 695 kroner. 

Passform: Litt store i størrelsen med en veldig romslig og bred passform. Du med smale føtter behøver nok å stramme skoene skikkelig til eller ha en tykk strømpe i for optimal passform. 

Komfort: Innsiden i fleece er myk og deilig, samt hjelper til å holde på varmen. Innersålen har en oppbuling ved mellompartiet som retter opp foten på en behagelig måte.  

Design: Testens sneaker-variant. Det ser ut som et par kombinerte gå- og arbeidssko med grå detaljer. Du velger denne modellen først og fremst for funksjonene, ikke utseendet.

Kort oppsummert: Det første testpanelet uttrykte etter å ha sett denne modellen var: arbeidssko. En modell du kan jobbe i, spesielt om du jobber på et industrifelt eller utendørs. Skoene er veldig varme, med en slitesterk ytre som gjør at du kan nyte denne modellen i flere sesonger uten noen problem. Overdelen er også helt vanntett. Minuset med skoene er den lave modellen. Når det er mye snø kommer det til å trenge inn ved anklene om du ikke har tykke raggsokker som dekker til. Skoene er også veldig brede og kan oppleves som klumpete. Det beste er grepet. Vibram Arctic Grip-sålen, som minner om sandpapir, fester seg like bra på is som på heller. Trikset er å gå normalt i skoene slik at alle de sklisikre partiene på sålen får kontakt med underlaget. Pluss for at du kan gå med skoene i butikker og på asfalt. Noen sko som er gitt for deg med dårlig balanse som vil ha noen stabile sko du i tillegg kan bruke langt ut på våren.

NO_ICEBUG_DAM.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 795 kroner. 

Finnes også i:

Passform: Store i størrelsen med en bredere passform i forfoten. Gå ned en størrelse for en klokkeren fit eller fyll ut skoene med en eller to raggsokker.

Komfort: Skoene sitter veldig deilig på og har en såle som peker litt oppover ved tåpartiet for at du skal oppleve et rull i steget. Glidelåsen på innsiden av skaftet gjør det lett å ta skoene av og på. 

Design: Storbyens versjon av støvler med pigger, en feminin modell som alle i testpanelet synes passer perfekt når du vil ha på noe fint på føttene til og fra jobben. Fint med semsket skinn og pluss for de små refleksdetaljene.

Kort oppsummert: En av Icebugs klassikere – noen stilrene gåsko for deg som ikke er ute etter noen tursko samtidig som du vil gå stødig i vinter. Metro2 W Bugrip har en vannavvisende overdel i semsket skinn og en slitesterk og vanntett såle, som betyr at denne modellen takler å gå på snødekt underlag. Icebugs dynamiske pigger slutter ikke å overraske. At de blir harde på myke underlag som is og snø samt myke og går inn i sålen når du går på asfalt, fører til at du kan ha disse skoene overalt uten noen problem. Et minus med skoene er at modellen kan oppleves som litt stor og klumpete med sålen som peker oppover foran, samt at det ikke er den beste modellen når det er tid for lek i snøen. Det beste med skoene er at de er veldig varme og takler flere minusgrader, samt grepet i sålen. Vinterens vinner for kalde føtter! 

NO_HALTI_DAM.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 495 kroner. 

Passform: Litt små i størrelsen, så dersom du ligger mellom to størrelser bør du velge den største. Snøringen og de fire hempene på forsiden gjør at du kan justere passformen etter ønske. 

Komfort: Innersålen retter opp foten på en behagelig måte, slik at også du som vanligvis pronerer føler at du går rett i denne modellen. Innsiden er myk og god og skaftet går akkurat passe høyt opp på ankelen. 

Design: Et par fine og stilrene vinterstøvler som oppleves som skogens versjon av 6-inch Premium fra Timberland. Testpanelet hyller de svarte detaljene som føles gjennomtenkte og øker vurderingen av designet. 

Kort oppsummert: Wow! Så fort du får Freddo DX Mid Arctic Grip på føttene trekker det i smilebåndet. Disse skoene er ekstremt gode, innersålen er myk samtidig som hele skoen omslutter foten og gir en stabil støtte. Bare husk at skoene er litt små i størrelsen, så det kan være  lurt å gå opp et hakk slik at du får plass til en raggsokk. Minuset med skoene er at det er den minst varme modellen i testen. Derimot er den desto bedre for vandring og lengre gåturer, siden overdelen er helt vanntett og ventilerende. Denne modellen er uten pigger, men den er utstyrt med en Vibram Arctic-såle som nesten føles som sandpapir. Materialet fester seg eksemplarisk på vått og glatt underlag. Alt i alt et par fine og stabile vinterstøvler for outdoor-fantasten! 

FOR HAM

NO_SALOMON_HERR.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 695 kroner. 

Passform: True to size, så sats på din vanlige størrelse for best mulig passform. 

Komfort: Det middels høye skaftet virker litt stivt mot benet i starten, noe du lett løser ved hjelp av en tykkere strømpe. Innsiden i fleece får høy score. 

Design: Hvis du slår opp hvordan noen outdoor-støvler ser ut, så er det denne modellen du får frem. Noen klassiske Salomon-sko som tar seg best ut i naturen. Deler av testpanelet skulle derimot ønske seg litt flere fargerike detaljer, slik som Salomon ellers pleier å ha på produktene sine.  

Kort oppsummert: Et par solide støvler for deg som vet at lek utendørs og gåturer på glatt underlag kommer til å ta opp mye av fritiden din i vinter. Med en stabil og gripesikker såle i kombinasjon med pigger i hardmetall, er det ingenting som hindrer Shelter Spikes CS WP. Tenk derimot på at piggene ikke går inn i sålen når du for eksempel går på asfalt eller i et kjøpesenter. Anvend derfor modellen der den tar seg best ut – i naturen. Et minus med skoene er det middels høye skaftet som akkurat når ankelen, testpanelet skulle heller ønske at skaftet gikk over ankelen for økt komfort og varme. På plussiden finner vi den vanntette overdelen og at modellen er veldig varm og komfortabel. Gå vinteren i møte med denne modellen! 

NO_MERREL_HERR.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 695 kroner.  

Passform: Skoene er litt små i størrelsen om vi ser på lengden, men er derimot mye romsligere i bredden. Du kan dermed med fordel gå opp en størrelse og sørge for at du knyter dem ordentlig godt, eller ha en tykkere strømpe i for en perfekt match.  

Komfort: Stabile og romslige sko som sitter godt på føttene. Fantastisk for deg med litt dårligere balanse og som vil ha noen sko du kan stole på.  

Design: Et solid design som minner om noen klassiske arbeidssko, med svarte og grå detaljer. Ikke noe som fikk testpanelet til å juble, men skoene gjør jobben sin. 

Kort oppsummert: Det er ingen nyhet at Merrell lager sklisikre sko. Skoene deres prydes ofte av en Vibram Arctic Grip-såle som griper tak i is, snø og heller helt uten noen problem. Siden skoene ikke har noen pigger kan du anvende dem på bar bakke og innendørs uten at du riper opp gulvet. Sørg for å gå akkurat som vanlig slik at du virkelig aktiverer alle deler av sålen, i stedet for å trippe på tå. Ytterdelen er både vanntett, holdbar og varmende. Denne modellen er skapt for kaldere og hardere klima. Minuset er mangelen på et skaft og som dermed gjør det kaldt på anklene og vanskelig å gå i høye snøhauger. Pluss for at modellen er veldig stabil og komfortabel. Noen solide sko som tar seg like bra ut på gåturen som når du skal jobbe utendørs. 

NO_ICEBUG__HERR.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 795 kroner. 

Passform: Litt store i størrelsen. Om du ikke vil få plass til to raggsokker bør du gå ned en halv til en hel størrelse for optimal passform. 

Komfort: Veldig myke og gode. Sålen går derimot litt opp foran ved tærne, noe testpanelet reagerte negativt på i starten. Etter litt bruk opplevde de derimot rullet i steget og forstod funksjonen. Praktisk glidelås som gjør det lett å ta skoene av og på, til og med når man har hansker på.  

Design: Fint med semsket skinn som gir et litt mer pyntet preg enn de andre skoene i testen. Refleksdetaljene gir et fint inntrykk og litt synlighet, selv om du selvfølgelig bør matche med flere reflekser om du skal begi deg ut i mørket.  

Kort oppsummert: Et par klassiske ut og gå-sko med et fantastisk grep. Sålen er vanntett, så dype vanndammer er ingen problem. Derimot er overdelen i semsket skinn kun vannavvisende, noe som kan være lurt å tenke på. Det er også det semskede skinnet som først kan bli litt slitt etter flittig bruk av skoene. Det er ikke noe som går utover funksjonene eller holdbarheten, det anses heller som en kosmetisk defekt. Kronen på verket er piggene som er dynamiske. Med andre ord blir de harde på is og snø, mens de blir myke og går inn i sålen (uten at du av den grunn merker det) når du går på hardt underlag som gulv og asfalt. Denne modellen er veldig varm og har et romslig skaft med plass til raggsokker om du ønsker det. Hei deilige søndagsturer! 

NO_HALTI_HERR.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 495 kroner. 

Passform: Normale i størrelsen med en passform som hverken er for smal eller for bred. Testpanelet klassifiserer skoene som litt bredere enn Timberlands 6-inch premium. 

Komfort: Skoene sitter veldig bra på føttene og du kan selv tilpasse komforten ved hjelp av snøringen og hempene øverst.

Design: Diskret design samtidig som det er noen solide støvler. Fint med et høyere skaft, de svarte detaljene og en diskret logo bakpå. 

Kort oppsummert: Her får du noen smidige sko som samtidig er veldig solide og robuste. Du kan enkelt ta deg frem på gåturen i denne modellen. Det er også et stort pluss at skoene til og med er en fryd for øyet. Den gripesikre Vibram Arctic Grip-sålen , som føles ut som sandpapir, fører til at du står stabilt på glatte og våte underlag. I tillegg til at is ikke er en hindring, så er dette noen vanntette og ventilerende sko som tar seg like bra ut på vandring som på gåturen. Siden det er testens minst varme modell, med bra ventilasjonsevne, så er den ikke skapt for å ha til og fra jobben i byen. Derimot sitter de veldig godt på føttene, gir en rett og stram følelse og kommer til å bli din nye bestevenn på skogsturen. 

SHOP HER:  

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Suunto Fitness 3
Mote & trender

Test av Suunto Fitness 3

5 timer siden
Organotex_1.jpg
Mote & trender

Slik impregnerer du skiklær

3 dager siden
Vomero 14png
Mote & trender

Mange fine mil med nyheten Nike Vomero 14

3 dager siden
NO-HEADER.jpg
Mote & trender

Skiklær til henne som er best i test

3 dager siden
NO_header.jpg
Mote & trender

STOR TEST: Fleecegensere til henne

4 dager siden
OrganoTex_2018
Mote & trender

Derfor skal du velge miljøvennlig impregnering

5 dager siden
Julklappstips honom
Mote & trender

11 julegavetips til han

08 dec 2018
Nike_Metallic Clash.png
Mote & trender

Skinn inn i det nye året med Nike Metallic Clash

07 dec 2018
NO-HEADER.jpg
Mote & trender

TEST: Skiklær til ham

06 dec 2018
Blacc tights
Mote & trender

Stor guide: Finn den rette tightsen fra Blacc

04 dec 2018
Calvin klein_tröja.jpg
Mote & trender

6 julegaver du kan gi til deg selv

03 dec 2018
NO-HEADER.jpg
Mote & trender

Myke sett som er best i test

02 dec 2018
Peak_JR_Frost
Mote & trender

15 varme favoritter til barn

01 dec 2018
fleece
Mote & trender

Tenk på dette når du skal kjøpe ny fleecegenser

30 nov 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

Test av sesongens sklisikre vinterstøvler

29 nov 2018
sorel
Mote & trender

Guide: Finn de rette vinterskoene fra Sorel

26 nov 2018
Plock_Adidas
Mote & trender

10 sportswear-favoritter fra Adidas

22 nov 2018
Craft underställ syntet zip.jpg
Mote & trender

9 rosa superundertøy til henne

22 nov 2018
NIKE_HEADER_COLLAGE
Mote & trender

10 gymfavoritter fra Nike

22 nov 2018
Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpg
Mote & trender

Slik finner du den rette vinterjakken fra Didriksons

20 nov 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

TEST: Skibukser til henne

20 nov 2018
Adidas Copa 19
Mote & trender

De nye fotballskoene fra Adidas, Copa 19, er her!

20 nov 2018
Barnpjäxor
Mote & trender

Hvilke alpinstøvler skal jeg velge til barn?

19 nov 2018
Icebug dubbade löparskor NO
Mote & trender

Vi tester løpesko med pigger fra Icebug

18 nov 2018
vintersneakers
Mote & trender

7 høstsneakers som tåler regn og kulde

18 nov 2018
Black Friday tips honom
Mote & trender

Våre 12 beste Black Friday-kupp for ham

17 nov 2018
Black Friday barnen
Mote & trender

12 Black Friday-kupp for barna

17 nov 2018
Black Friday tips henne
Mote & trender

12 superkupp for henne på Black Friday

17 nov 2018
Skins_Seamless
Mote & trender

Sjekk ut Skins seamless-sortiment!

15 nov 2018
+H21448_eCommerce_Ready_To_Go_FW18_FW18_Ready_to_Go_PDP_All_Markets_PDP_LAM_0_DUA_DR.jpg
Mote & trender

Den nye kolleksjonen fra Adidas – inspirert av Stella McCartney

14 nov 2018
driva
Mote & trender

Nå finnes det en sports-BH med ull

11 nov 2018
NO-Header.jpg
Mote & trender

Vi tester Suuntos nye pulsklokke 9 G1

09 nov 2018
7333102035858_001_2e676719d5c54b17bde97a923c88d51e.jpg
Mote & trender

15 farsdagsgaver

08 nov 2018
Nike RN Division3.png
Mote & trender

Kolleksjonen som redder vinterløpingen

08 nov 2018
Skärmavbild 2018-11-05 kl. 12.49.57.png
Mote & trender

Feminin mønsterfest hos Odd Molly Ski

07 nov 2018
NO_header_DAM.jpg
Mote & trender

TEST! 15 vinterjakker som takler kulden

07 nov 2018
NO-Header.jpg
Mote & trender

Stor test: Treningstrusene som har fått høyest score

04 nov 2018
alshammar
Mote & trender

Therese Alshammar tipser: Slik finner du den perfekte badedrakten

04 nov 2018
Overaller barn no
Mote & trender

Test av vinterens varmeste barnedresser

04 nov 2018
Skins_plagg
Mote & trender

Derfor skal du trene i kompresjonsplagg

01 nov 2018
more news
Suunto Fitness 3

Test av Suunto Fitness 3

Glem det tradisjonelle bildet av en sportsklokke. Suunto Fitness 3 er en superfin, lifestyle klokke til både trening og hverdagsbruk. Joanna Swica og hennes venner har testet den.

Mote & trender
Organotex_1.jpg

Slik impregnerer du skiklær

Du kan både vaske og spraye skiklærne dine med miljøvennlig impregnering. Slik går du frem trinn for trinn.

Mote & trender
Vomero 14png

Mange fine mil med nyheten Nike Vomero 14

Det er endelig tid for en oppdatering av de klassiske langdistanseskoene Vomero. Med et stort smil om munnen ønsker vi nyheten Nike Vomero 14 velkommen.

Mote & trender
NO-HEADER.jpg

Skiklær til henne som er best i test

Usikker på hvilket skisett du skal satse på i vinter? Testpanelet hjelper deg med å finne frem blant sesongens skijakker og skibukser.

Mote & trender
NO_header.jpg

STOR TEST: Fleecegensere til henne

En fleecegenser er det perfekte mellomlaget. Vi har testet de beste modellene til henne fra våre store varemerker.

Mote & trender
OrganoTex_2018

Derfor skal du velge miljøvennlig impregnering

Skallplaggene dine holder seg lenger med re-impregnering, men det er viktig at du gjør det på en miljøvennlig måte. Her er impregneringen som gjør jobben uten at det sliter på miljøet.

Mote & trender
Julklappstips honom

11 julegavetips til han

Har du en partner, bror eller venn som ikke vet hva han ønsker seg? Ingen problem! Her er 11 gaver alle menn vil ha, uten at de vet det.

Mote & trender
Nike_Metallic Clash.png

Skinn inn i det nye året med Nike Metallic Clash

Vinterens mest skinnende treningskolleksjon er her! Metallic Clash fra Nike er en skinnende injeksjon av luksus som du ikke kan gå glipp av.

Mote & trender
NO-HEADER.jpg

TEST: Skiklær til ham

Skisesongen er rett rundt hjørnet og vi har bedt vårt mannlige testpanel om å vurdere hvilke jakker og bukser som er best i test.

Mote & trender
Blacc tights

Stor guide: Finn den rette tightsen fra Blacc

Høy midje, børstet innside i fleece eller kompresjon? Det kan være vanskelig å finne frem i tights-jungelen. Vi guider deg blant de ulike tightsmodellene fra Blacc!

Mote & trender
Calvin klein_tröja.jpg

6 julegaver du kan gi til deg selv

Selvfølgelig er det herlig å gi, men det er også ganske nice å få. Her er seks godbiter som vi mer enn gjerne legger under juletreet til oss selv.

Mote & trender
NO-HEADER.jpg

Myke sett som er best i test

Foran peisen på hytta, til og fra treningssenteret eller i sofaen med en kopp varm kakao. Vi har testet seks trendy joggedresser til dame!

Mote & trender
Peak_JR_Frost

15 varme favoritter til barn

Vinterkulda er på vei og barna behøver varme sko og ytterplagg. Her er våre varme juniorfavoritter, i tre ulike prisklasser.

Mote & trender
fleece

Tenk på dette når du skal kjøpe ny fleecegenser

En fleecegenser er det optimale mellomlaget i vinter ettersom det både er mykt, varmt og ventilerer. Vår ekspert hjelper deg med å finne Den Perfekte Fleecen.

Mote & trender
NO_header.jpg

Test av sesongens sklisikre vinterstøvler

Vi har testet sesongens sklisikre favoritter for dame og herre.

Mote & trender