NO_header.jpg

Test av sesongens sklisikre vinterstøvler

Vi har testet sesongens sklisikre favoritter for dame og herre. 

Vinterhalvåret betyr ikke bare aking og julekos. For mange kan den isbelagte gaten en vakker vinterdag virke like vanskelig å ta seg frem på som en tøff hinderbane. I henhold til en undersøkelse, som YouGov har gjort på oppdrag av Icebug, har rundt 42 prosent av alle svensker sklidd og skadet seg. Tallene på dem som blir så alvorlig skadet at de må behandles på sykehus, ligger på rundt 30 000 personer hvert år.  

Det å gå til innkjøp av noen sklisikre støvler som sørger for at du kan gå akkurat som normalt, uansett isete gangfelt eller våt snø, er en investering du ikke kommer til å angre på. Testpanelet vårt, bestående av både menn og kvinner, har testet sesongens modeller og vet hvor bra de egentlig er for vinterlandskapet!  

FOR HENNE 

NO_SALOMON_DAM.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 695 kroner. 

Passform: Litt små i størrelsen. Hvis du velger din vanlige størrelse kommer tærne garantert til å treffe fronten, så gå opp minst et hakk for optimal passform. Skoene har en normal bredde som kan justeres med snøring og to hemper. 

Komfort: Det middels høye skaftet varmer godt, men kunne gjerne vært en eller to centimeter høyere for virkelig å dekke anklene. Innsiden i fleece får full pott. Ekstremt deilige sko!  

Design: Den turkise, flossede innsiden liver opp designet, men deler av testpanelet likte det ikke så godt og hadde foretrukket en mer nøytral farge for en stilren look.

Kort oppsummert: Noen solide sko for aktiviteter utendørs, som gåturer og turer i skogen. Skoene er litt små i modellen, så gå med fordel opp en størrelse for optimal passform. Overdelen i softshell er helt vanntett, og sålen har nøye utplasserte pigger av hardmetall som gjør at du står stødig på isete veier og dyp snø. Denne modellen tar seg best ut i vinterlandskap hvor piggene og det tykke materialet virkelig kommer til sitt rette. Ettersom piggene ikke er dynamiske, det vil si at de ikke tilpasser seg etter underlaget, bør du ikke gå rundt i denne modellen når det er bar bakke eller inne på et kjøpesenter. Dersom du lever nord i landet og vet at du kommer til å tilbringe mange timer ute i vinterlandskapet, da har du funnet den rette modellen. 

NO_MERREL_DAM.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 695 kroner. 

Passform: Litt store i størrelsen med en veldig romslig og bred passform. Du med smale føtter behøver nok å stramme skoene skikkelig til eller ha en tykk strømpe i for optimal passform. 

Komfort: Innsiden i fleece er myk og deilig, samt hjelper til å holde på varmen. Innersålen har en oppbuling ved mellompartiet som retter opp foten på en behagelig måte.  

Design: Testens sneaker-variant. Det ser ut som et par kombinerte gå- og arbeidssko med grå detaljer. Du velger denne modellen først og fremst for funksjonene, ikke utseendet.

Kort oppsummert: Det første testpanelet uttrykte etter å ha sett denne modellen var: arbeidssko. En modell du kan jobbe i, spesielt om du jobber på et industrifelt eller utendørs. Skoene er veldig varme, med en slitesterk ytre som gjør at du kan nyte denne modellen i flere sesonger uten noen problem. Overdelen er også helt vanntett. Minuset med skoene er den lave modellen. Når det er mye snø kommer det til å trenge inn ved anklene om du ikke har tykke raggsokker som dekker til. Skoene er også veldig brede og kan oppleves som klumpete. Det beste er grepet. Vibram Arctic Grip-sålen, som minner om sandpapir, fester seg like bra på is som på heller. Trikset er å gå normalt i skoene slik at alle de sklisikre partiene på sålen får kontakt med underlaget. Pluss for at du kan gå med skoene i butikker og på asfalt. Noen sko som er gitt for deg med dårlig balanse som vil ha noen stabile sko du i tillegg kan bruke langt ut på våren.

NO_ICEBUG_DAM.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 795 kroner. 

Finnes også i:

Passform: Store i størrelsen med en bredere passform i forfoten. Gå ned en størrelse for en klokkeren fit eller fyll ut skoene med en eller to raggsokker.

Komfort: Skoene sitter veldig deilig på og har en såle som peker litt oppover ved tåpartiet for at du skal oppleve et rull i steget. Glidelåsen på innsiden av skaftet gjør det lett å ta skoene av og på. 

Design: Storbyens versjon av støvler med pigger, en feminin modell som alle i testpanelet synes passer perfekt når du vil ha på noe fint på føttene til og fra jobben. Fint med semsket skinn og pluss for de små refleksdetaljene.

Kort oppsummert: En av Icebugs klassikere – noen stilrene gåsko for deg som ikke er ute etter noen tursko samtidig som du vil gå stødig i vinter. Metro2 W Bugrip har en vannavvisende overdel i semsket skinn og en slitesterk og vanntett såle, som betyr at denne modellen takler å gå på snødekt underlag. Icebugs dynamiske pigger slutter ikke å overraske. At de blir harde på myke underlag som is og snø samt myke og går inn i sålen når du går på asfalt, fører til at du kan ha disse skoene overalt uten noen problem. Et minus med skoene er at modellen kan oppleves som litt stor og klumpete med sålen som peker oppover foran, samt at det ikke er den beste modellen når det er tid for lek i snøen. Det beste med skoene er at de er veldig varme og takler flere minusgrader, samt grepet i sålen. Vinterens vinner for kalde føtter! 

NO_HALTI_DAM.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 495 kroner. 

Passform: Litt små i størrelsen, så dersom du ligger mellom to størrelser bør du velge den største. Snøringen og de fire hempene på forsiden gjør at du kan justere passformen etter ønske. 

Komfort: Innersålen retter opp foten på en behagelig måte, slik at også du som vanligvis pronerer føler at du går rett i denne modellen. Innsiden er myk og god og skaftet går akkurat passe høyt opp på ankelen. 

Design: Et par fine og stilrene vinterstøvler som oppleves som skogens versjon av 6-inch Premium fra Timberland. Testpanelet hyller de svarte detaljene som føles gjennomtenkte og øker vurderingen av designet. 

Kort oppsummert: Wow! Så fort du får Freddo DX Mid Arctic Grip på føttene trekker det i smilebåndet. Disse skoene er ekstremt gode, innersålen er myk samtidig som hele skoen omslutter foten og gir en stabil støtte. Bare husk at skoene er litt små i størrelsen, så det kan være  lurt å gå opp et hakk slik at du får plass til en raggsokk. Minuset med skoene er at det er den minst varme modellen i testen. Derimot er den desto bedre for vandring og lengre gåturer, siden overdelen er helt vanntett og ventilerende. Denne modellen er uten pigger, men den er utstyrt med en Vibram Arctic-såle som nesten føles som sandpapir. Materialet fester seg eksemplarisk på vått og glatt underlag. Alt i alt et par fine og stabile vinterstøvler for outdoor-fantasten! 

FOR HAM

NO_SALOMON_HERR.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 695 kroner. 

Passform: True to size, så sats på din vanlige størrelse for best mulig passform. 

Komfort: Det middels høye skaftet virker litt stivt mot benet i starten, noe du lett løser ved hjelp av en tykkere strømpe. Innsiden i fleece får høy score. 

Design: Hvis du slår opp hvordan noen outdoor-støvler ser ut, så er det denne modellen du får frem. Noen klassiske Salomon-sko som tar seg best ut i naturen. Deler av testpanelet skulle derimot ønske seg litt flere fargerike detaljer, slik som Salomon ellers pleier å ha på produktene sine.  

Kort oppsummert: Et par solide støvler for deg som vet at lek utendørs og gåturer på glatt underlag kommer til å ta opp mye av fritiden din i vinter. Med en stabil og gripesikker såle i kombinasjon med pigger i hardmetall, er det ingenting som hindrer Shelter Spikes CS WP. Tenk derimot på at piggene ikke går inn i sålen når du for eksempel går på asfalt eller i et kjøpesenter. Anvend derfor modellen der den tar seg best ut – i naturen. Et minus med skoene er det middels høye skaftet som akkurat når ankelen, testpanelet skulle heller ønske at skaftet gikk over ankelen for økt komfort og varme. På plussiden finner vi den vanntette overdelen og at modellen er veldig varm og komfortabel. Gå vinteren i møte med denne modellen! 

NO_MERREL_HERR.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 695 kroner.  

Passform: Skoene er litt små i størrelsen om vi ser på lengden, men er derimot mye romsligere i bredden. Du kan dermed med fordel gå opp en størrelse og sørge for at du knyter dem ordentlig godt, eller ha en tykkere strømpe i for en perfekt match.  

Komfort: Stabile og romslige sko som sitter godt på føttene. Fantastisk for deg med litt dårligere balanse og som vil ha noen sko du kan stole på.  

Design: Et solid design som minner om noen klassiske arbeidssko, med svarte og grå detaljer. Ikke noe som fikk testpanelet til å juble, men skoene gjør jobben sin. 

Kort oppsummert: Det er ingen nyhet at Merrell lager sklisikre sko. Skoene deres prydes ofte av en Vibram Arctic Grip-såle som griper tak i is, snø og heller helt uten noen problem. Siden skoene ikke har noen pigger kan du anvende dem på bar bakke og innendørs uten at du riper opp gulvet. Sørg for å gå akkurat som vanlig slik at du virkelig aktiverer alle deler av sålen, i stedet for å trippe på tå. Ytterdelen er både vanntett, holdbar og varmende. Denne modellen er skapt for kaldere og hardere klima. Minuset er mangelen på et skaft og som dermed gjør det kaldt på anklene og vanskelig å gå i høye snøhauger. Pluss for at modellen er veldig stabil og komfortabel. Noen solide sko som tar seg like bra ut på gåturen som når du skal jobbe utendørs. 

NO_ICEBUG__HERR.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 795 kroner. 

Passform: Litt store i størrelsen. Om du ikke vil få plass til to raggsokker bør du gå ned en halv til en hel størrelse for optimal passform. 

Komfort: Veldig myke og gode. Sålen går derimot litt opp foran ved tærne, noe testpanelet reagerte negativt på i starten. Etter litt bruk opplevde de derimot rullet i steget og forstod funksjonen. Praktisk glidelås som gjør det lett å ta skoene av og på, til og med når man har hansker på.  

Design: Fint med semsket skinn som gir et litt mer pyntet preg enn de andre skoene i testen. Refleksdetaljene gir et fint inntrykk og litt synlighet, selv om du selvfølgelig bør matche med flere reflekser om du skal begi deg ut i mørket.  

Kort oppsummert: Et par klassiske ut og gå-sko med et fantastisk grep. Sålen er vanntett, så dype vanndammer er ingen problem. Derimot er overdelen i semsket skinn kun vannavvisende, noe som kan være lurt å tenke på. Det er også det semskede skinnet som først kan bli litt slitt etter flittig bruk av skoene. Det er ikke noe som går utover funksjonene eller holdbarheten, det anses heller som en kosmetisk defekt. Kronen på verket er piggene som er dynamiske. Med andre ord blir de harde på is og snø, mens de blir myke og går inn i sålen (uten at du av den grunn merker det) når du går på hardt underlag som gulv og asfalt. Denne modellen er veldig varm og har et romslig skaft med plass til raggsokker om du ønsker det. Hei deilige søndagsturer! 

NO_HALTI_HERR.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 495 kroner. 

Passform: Normale i størrelsen med en passform som hverken er for smal eller for bred. Testpanelet klassifiserer skoene som litt bredere enn Timberlands 6-inch premium. 

Komfort: Skoene sitter veldig bra på føttene og du kan selv tilpasse komforten ved hjelp av snøringen og hempene øverst.

Design: Diskret design samtidig som det er noen solide støvler. Fint med et høyere skaft, de svarte detaljene og en diskret logo bakpå. 

Kort oppsummert: Her får du noen smidige sko som samtidig er veldig solide og robuste. Du kan enkelt ta deg frem på gåturen i denne modellen. Det er også et stort pluss at skoene til og med er en fryd for øyet. Den gripesikre Vibram Arctic Grip-sålen , som føles ut som sandpapir, fører til at du står stabilt på glatte og våte underlag. I tillegg til at is ikke er en hindring, så er dette noen vanntette og ventilerende sko som tar seg like bra ut på vandring som på gåturen. Siden det er testens minst varme modell, med bra ventilasjonsevne, så er den ikke skapt for å ha til og fra jobben i byen. Derimot sitter de veldig godt på føttene, gir en rett og stram følelse og kommer til å bli din nye bestevenn på skogsturen. 

SHOP HER:  

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mote & trender

11 treningstights med lommer

3 dager siden
Birkenstock Sandalheader
Mote & trender

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

5 dager siden
Dasia Starlily Bow
Mote & trender

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

11 may 2019
Header löpartröjor dam
Mote & trender

Sesongens beste løpetrøyer til henne

07 may 2019
Epic React
Mote & trender

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
Nike Icon Clash
Mote & trender

Nyhetene fra Nike gir oss surfevibber

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Mote & trender

9 trendy solbriller for sommeren 2019

06 may 2019
Nike Tech pack
Mote & trender

Plaggene fra Nike Tech Pack som du ikke vil gå glipp av

06 may 2019
Test av regnjackor
Mote & trender

Test! De 3 beste regnjakkene til ham 2019

06 may 2019
Adidas trailskor
Mote & trender

Proffene tester terrengsko fra Adidas

04 may 2019
Peak Performance skaljackor
Mote & trender

Nytt og vanntett fra Peak Performance

04 may 2019
Fotbollsskor header
Mote & trender

Fotballskoene til juniorer som er best i test

03 may 2019
Löparbh 2019
Mote & trender

Test: Sports-BH'er til løping 2019

02 may 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor
Mote & trender

Forskjellen mellom fotballsko beregnet for kunst- og naturgress

01 may 2019
Header-baddräkter.jpg
Mote & trender

Test! Den beste badedrakten til svømming

30 apr 2019
Header_DAM.jpg
Mote & trender

Regnjakkene til henne som er best i test

26 apr 2019
Icebreaker merinoull
Mote & trender

Derfor skal du løpe i merinoull

26 apr 2019
Så vet du om skon passar
Mote & trender

Guide: velg riktige fotballsko

26 apr 2019
Didriksssons
Mote & trender

Slik vet du om jakken din er vanntett

26 apr 2019
Nike Free 5.0
Mote & trender

TEST: Slik føles de nye Nike Free Run 5.0

24 apr 2019
Test
Mote & trender

Test: De 5 beste gummistøvlene til barn

24 apr 2019
BLACC running
Mote & trender

Sesongens løpenyheter fra Blacc 2019

23 apr 2019
Haglöfs
Mote & trender

Softshell eller skalljakke – hva er forskjellen?

21 apr 2019
Hoka One One header
Mote & trender

Nyhetene du kommer til å elske fra Hoka One One

20 apr 2019
Kari Traa duffelbag
Mote & trender

Duffelbag – sesongens mest trendy bag

20 apr 2019
Löparskor dam 2019
Mote & trender

Test! De beste løpeskoene til henne 2019

17 apr 2019
Header-HERR-2.jpg
Mote & trender

Test! De beste løpeskoene til ham 2019

17 apr 2019
Elvine
Mote & trender

Her er vårens jakketrender for ham

16 apr 2019
Asics löparskor
Mote & trender

Si hei til de pastellfargede løpeskoene fra Asics

15 apr 2019
Kari Traa
Mote & trender

Her er tre vårlige jakketrender for henne

15 apr 2019
Adidas Primeknit
Mote & trender

Nå er de nye, sømløse treningsklærne fra Adidas her!

11 apr 2019
Adidas sneakers
Mote & trender

Vårens sneakerstrender fra Adidas

10 apr 2019
TESTBILD
Mote & trender

PT-en tester: Så bra er de trendy treningsklærne

09 apr 2019
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg
Mote & trender

Sesongens survival kit for ham

06 apr 2019
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg
Mote & trender

8 vårfavoritter du IKKE vil gå glipp av

06 apr 2019
New Balance löparskor
Mote & trender

Hva er forskjellen mellom løpeskoene fra New Balance?

06 apr 2019
Nike Free
Mote & trender

De nye Nike Free gjør løpesteget ditt enda mer fleksibelt

04 apr 2019
Adidas UB19
Mote & trender

Derfor trenger du flere par løpesko

03 apr 2019
Cykelbyxor
Mote & trender

TEST! Sykkelshorts til ham og henne

03 apr 2019
Löpartights test
Mote & trender

Vi tester sesongens løpetights til ham

01 apr 2019
more news
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg

11 treningstights med lommer

Ikke undervurder bra lommer! Når du vil ha med deg det aller nødvendigste, er det helt perfekt med lommer på treningsklærne. Her er noen av våre fineste treningstights med lommer.

3 dager siden
Mote & trender
Birkenstock Sandalheader

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

Uansett om du skal gå i sand på stranden eller trenger noen enkle sko som du kan matche med antrekket ditt en varm sommerdag, så finnes det noen passelige sandaler. Her er årets sandaltrender 2019!

5 dager siden
Mote & trender
Dasia Starlily Bow

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

Er du på jakt etter drømmeskoene som faktisk er like fantastiske i virkeligheten? Nå kan du shoppe sneakers fra Dasia på Sportamore!

11 may 2019
Mote & trender
Header löpartröjor dam

Sesongens beste løpetrøyer til henne

Push deg selv til bedre resultater ved hjelp av noe nytt i løpegarderoben. Vi har latt testpanelet vårt prøve fem trendy løpetrøyer til henne.

07 may 2019
Mote & trender
Epic React

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

Lyst på nye løpesko? Sjekk ut Nikes populære Epic React Flyknit 2, som nå har blitt oppdatert i nye kulører for sesongen.

07 may 2019
Mote & trender
Nike Icon Clash

Nyhetene fra Nike gir oss surfevibber

Kombiner surfelooken med treningsplagg fra Nike! Her finner du fargerike og sommerlige treningsplagg som gjør at du vil henge og trene på stranden.

07 may 2019
Mote & trender
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendy solbriller for sommeren 2019

Hva er vel en sommer uten noen fine solbriller? Unngå å bli blendet og få en kul look på kjøpet i noen av sesongens solbriller.

06 may 2019
Mote & trender
Nike Tech pack

Plaggene fra Nike Tech Pack som du ikke vil gå glipp av

Futuristiske detaljer, ekstra tynne materialer og et design utformet for en kropp i bevegelse. Det er hva Nikes oppdatering av kolleksjonen Tech Pack handler om.

06 may 2019
Mote & trender
Test av regnjackor

Test! De 3 beste regnjakkene til ham 2019

Ikke la regnet overraske deg! Her er herrejakkene som holder deg tørr under sommerhalvåret.

06 may 2019
Mote & trender
Adidas trailskor

Proffene tester terrengsko fra Adidas

Hvis du er ute etter terrengsko med høy komfort kan de nye terrengskoene fra Adidas være noe for deg. Ekspertene Elisabeth Hansson og David Andersson fra Trailrunning Sweden har testet dem.

04 may 2019
Mote & trender
Peak Performance skaljackor

Nytt og vanntett fra Peak Performance

Teknisk, praktisk og fint på en og samme tid. Her er noen vanntette favoritter fra Peak Performance, som tar seg like bra ut i byen som på friluftseventyret.

04 may 2019
Mote & trender
Fotbollsskor header

Fotballskoene til juniorer som er best i test

Fotballsesongen er i full gang og kanskje barnet ditt har begynt å merke at fjorårets fotballsko har blitt litt trange. Da er det på tide med nye, men hvilke bør du satse på? La testpanelet vårt, bestående av juniorer, hjelpe deg med beslutningen!

03 may 2019
Mote & trender
Löparbh 2019

Test: Sports-BH'er til løping 2019

Hvis du ikke har testet det før vil det bli en aha-opplevelse. Det er stor forskjell på en vanlig BH og en som faktisk egner seg til løping. Vi har testet 6 BH-er som gir ekstra støtte. Her er resultatet.

02 may 2019
Mote & trender
Skillnaden på olika fotbollsskor

Forskjellen mellom fotballsko beregnet for kunst- og naturgress

Korte, lange eller harde knotter? Fotballeksperten forklarer, en gang for alle, forskjellen mellom knottene på fotballsko beregnet for gressbane og kunstgress.

01 may 2019
Mote & trender
Header-baddräkter.jpg

Test! Den beste badedrakten til svømming

Ta svømmetreningen til et nytt nivå! Ekspertene våre har testet sesongens beste badedrakter slik at du lett kan finne en funksjonell modell som passer både til deg og din trening.

30 apr 2019
Mote & trender