NO_header.jpg

Test av sesongens sklisikre vinterstøvler

Vi har testet sesongens sklisikre favoritter for dame og herre. 

Vinterhalvåret betyr ikke bare aking og julekos. For mange kan den isbelagte gaten en vakker vinterdag virke like vanskelig å ta seg frem på som en tøff hinderbane. I henhold til en undersøkelse, som YouGov har gjort på oppdrag av Icebug, har rundt 42 prosent av alle svensker sklidd og skadet seg. Tallene på dem som blir så alvorlig skadet at de må behandles på sykehus, ligger på rundt 30 000 personer hvert år.  

Det å gå til innkjøp av noen sklisikre støvler som sørger for at du kan gå akkurat som normalt, uansett isete gangfelt eller våt snø, er en investering du ikke kommer til å angre på. Testpanelet vårt, bestående av både menn og kvinner, har testet sesongens modeller og vet hvor bra de egentlig er for vinterlandskapet!  

FOR HENNE 

NO_SALOMON_DAM.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 695 kroner. 

Passform: Litt små i størrelsen. Hvis du velger din vanlige størrelse kommer tærne garantert til å treffe fronten, så gå opp minst et hakk for optimal passform. Skoene har en normal bredde som kan justeres med snøring og to hemper. 

Komfort: Det middels høye skaftet varmer godt, men kunne gjerne vært en eller to centimeter høyere for virkelig å dekke anklene. Innsiden i fleece får full pott. Ekstremt deilige sko!  

Design: Den turkise, flossede innsiden liver opp designet, men deler av testpanelet likte det ikke så godt og hadde foretrukket en mer nøytral farge for en stilren look.

Kort oppsummert: Noen solide sko for aktiviteter utendørs, som gåturer og turer i skogen. Skoene er litt små i modellen, så gå med fordel opp en størrelse for optimal passform. Overdelen i softshell er helt vanntett, og sålen har nøye utplasserte pigger av hardmetall som gjør at du står stødig på isete veier og dyp snø. Denne modellen tar seg best ut i vinterlandskap hvor piggene og det tykke materialet virkelig kommer til sitt rette. Ettersom piggene ikke er dynamiske, det vil si at de ikke tilpasser seg etter underlaget, bør du ikke gå rundt i denne modellen når det er bar bakke eller inne på et kjøpesenter. Dersom du lever nord i landet og vet at du kommer til å tilbringe mange timer ute i vinterlandskapet, da har du funnet den rette modellen. 

NO_MERREL_DAM.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 695 kroner. 

Passform: Litt store i størrelsen med en veldig romslig og bred passform. Du med smale føtter behøver nok å stramme skoene skikkelig til eller ha en tykk strømpe i for optimal passform. 

Komfort: Innsiden i fleece er myk og deilig, samt hjelper til å holde på varmen. Innersålen har en oppbuling ved mellompartiet som retter opp foten på en behagelig måte.  

Design: Testens sneaker-variant. Det ser ut som et par kombinerte gå- og arbeidssko med grå detaljer. Du velger denne modellen først og fremst for funksjonene, ikke utseendet.

Kort oppsummert: Det første testpanelet uttrykte etter å ha sett denne modellen var: arbeidssko. En modell du kan jobbe i, spesielt om du jobber på et industrifelt eller utendørs. Skoene er veldig varme, med en slitesterk ytre som gjør at du kan nyte denne modellen i flere sesonger uten noen problem. Overdelen er også helt vanntett. Minuset med skoene er den lave modellen. Når det er mye snø kommer det til å trenge inn ved anklene om du ikke har tykke raggsokker som dekker til. Skoene er også veldig brede og kan oppleves som klumpete. Det beste er grepet. Vibram Arctic Grip-sålen, som minner om sandpapir, fester seg like bra på is som på heller. Trikset er å gå normalt i skoene slik at alle de sklisikre partiene på sålen får kontakt med underlaget. Pluss for at du kan gå med skoene i butikker og på asfalt. Noen sko som er gitt for deg med dårlig balanse som vil ha noen stabile sko du i tillegg kan bruke langt ut på våren.

NO_ICEBUG_DAM.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 795 kroner. 

Finnes også i:

Passform: Store i størrelsen med en bredere passform i forfoten. Gå ned en størrelse for en klokkeren fit eller fyll ut skoene med en eller to raggsokker.

Komfort: Skoene sitter veldig deilig på og har en såle som peker litt oppover ved tåpartiet for at du skal oppleve et rull i steget. Glidelåsen på innsiden av skaftet gjør det lett å ta skoene av og på. 

Design: Storbyens versjon av støvler med pigger, en feminin modell som alle i testpanelet synes passer perfekt når du vil ha på noe fint på føttene til og fra jobben. Fint med semsket skinn og pluss for de små refleksdetaljene.

Kort oppsummert: En av Icebugs klassikere – noen stilrene gåsko for deg som ikke er ute etter noen tursko samtidig som du vil gå stødig i vinter. Metro2 W Bugrip har en vannavvisende overdel i semsket skinn og en slitesterk og vanntett såle, som betyr at denne modellen takler å gå på snødekt underlag. Icebugs dynamiske pigger slutter ikke å overraske. At de blir harde på myke underlag som is og snø samt myke og går inn i sålen når du går på asfalt, fører til at du kan ha disse skoene overalt uten noen problem. Et minus med skoene er at modellen kan oppleves som litt stor og klumpete med sålen som peker oppover foran, samt at det ikke er den beste modellen når det er tid for lek i snøen. Det beste med skoene er at de er veldig varme og takler flere minusgrader, samt grepet i sålen. Vinterens vinner for kalde føtter! 

NO_HALTI_DAM.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 495 kroner. 

Passform: Litt små i størrelsen, så dersom du ligger mellom to størrelser bør du velge den største. Snøringen og de fire hempene på forsiden gjør at du kan justere passformen etter ønske. 

Komfort: Innersålen retter opp foten på en behagelig måte, slik at også du som vanligvis pronerer føler at du går rett i denne modellen. Innsiden er myk og god og skaftet går akkurat passe høyt opp på ankelen. 

Design: Et par fine og stilrene vinterstøvler som oppleves som skogens versjon av 6-inch Premium fra Timberland. Testpanelet hyller de svarte detaljene som føles gjennomtenkte og øker vurderingen av designet. 

Kort oppsummert: Wow! Så fort du får Freddo DX Mid Arctic Grip på føttene trekker det i smilebåndet. Disse skoene er ekstremt gode, innersålen er myk samtidig som hele skoen omslutter foten og gir en stabil støtte. Bare husk at skoene er litt små i størrelsen, så det kan være  lurt å gå opp et hakk slik at du får plass til en raggsokk. Minuset med skoene er at det er den minst varme modellen i testen. Derimot er den desto bedre for vandring og lengre gåturer, siden overdelen er helt vanntett og ventilerende. Denne modellen er uten pigger, men den er utstyrt med en Vibram Arctic-såle som nesten føles som sandpapir. Materialet fester seg eksemplarisk på vått og glatt underlag. Alt i alt et par fine og stabile vinterstøvler for outdoor-fantasten! 

FOR HAM

NO_SALOMON_HERR.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 695 kroner. 

Passform: True to size, så sats på din vanlige størrelse for best mulig passform. 

Komfort: Det middels høye skaftet virker litt stivt mot benet i starten, noe du lett løser ved hjelp av en tykkere strømpe. Innsiden i fleece får høy score. 

Design: Hvis du slår opp hvordan noen outdoor-støvler ser ut, så er det denne modellen du får frem. Noen klassiske Salomon-sko som tar seg best ut i naturen. Deler av testpanelet skulle derimot ønske seg litt flere fargerike detaljer, slik som Salomon ellers pleier å ha på produktene sine.  

Kort oppsummert: Et par solide støvler for deg som vet at lek utendørs og gåturer på glatt underlag kommer til å ta opp mye av fritiden din i vinter. Med en stabil og gripesikker såle i kombinasjon med pigger i hardmetall, er det ingenting som hindrer Shelter Spikes CS WP. Tenk derimot på at piggene ikke går inn i sålen når du for eksempel går på asfalt eller i et kjøpesenter. Anvend derfor modellen der den tar seg best ut – i naturen. Et minus med skoene er det middels høye skaftet som akkurat når ankelen, testpanelet skulle heller ønske at skaftet gikk over ankelen for økt komfort og varme. På plussiden finner vi den vanntette overdelen og at modellen er veldig varm og komfortabel. Gå vinteren i møte med denne modellen! 

NO_MERREL_HERR.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 695 kroner.  

Passform: Skoene er litt små i størrelsen om vi ser på lengden, men er derimot mye romsligere i bredden. Du kan dermed med fordel gå opp en størrelse og sørge for at du knyter dem ordentlig godt, eller ha en tykkere strømpe i for en perfekt match.  

Komfort: Stabile og romslige sko som sitter godt på føttene. Fantastisk for deg med litt dårligere balanse og som vil ha noen sko du kan stole på.  

Design: Et solid design som minner om noen klassiske arbeidssko, med svarte og grå detaljer. Ikke noe som fikk testpanelet til å juble, men skoene gjør jobben sin. 

Kort oppsummert: Det er ingen nyhet at Merrell lager sklisikre sko. Skoene deres prydes ofte av en Vibram Arctic Grip-såle som griper tak i is, snø og heller helt uten noen problem. Siden skoene ikke har noen pigger kan du anvende dem på bar bakke og innendørs uten at du riper opp gulvet. Sørg for å gå akkurat som vanlig slik at du virkelig aktiverer alle deler av sålen, i stedet for å trippe på tå. Ytterdelen er både vanntett, holdbar og varmende. Denne modellen er skapt for kaldere og hardere klima. Minuset er mangelen på et skaft og som dermed gjør det kaldt på anklene og vanskelig å gå i høye snøhauger. Pluss for at modellen er veldig stabil og komfortabel. Noen solide sko som tar seg like bra ut på gåturen som når du skal jobbe utendørs. 

NO_ICEBUG__HERR.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 795 kroner. 

Passform: Litt store i størrelsen. Om du ikke vil få plass til to raggsokker bør du gå ned en halv til en hel størrelse for optimal passform. 

Komfort: Veldig myke og gode. Sålen går derimot litt opp foran ved tærne, noe testpanelet reagerte negativt på i starten. Etter litt bruk opplevde de derimot rullet i steget og forstod funksjonen. Praktisk glidelås som gjør det lett å ta skoene av og på, til og med når man har hansker på.  

Design: Fint med semsket skinn som gir et litt mer pyntet preg enn de andre skoene i testen. Refleksdetaljene gir et fint inntrykk og litt synlighet, selv om du selvfølgelig bør matche med flere reflekser om du skal begi deg ut i mørket.  

Kort oppsummert: Et par klassiske ut og gå-sko med et fantastisk grep. Sålen er vanntett, så dype vanndammer er ingen problem. Derimot er overdelen i semsket skinn kun vannavvisende, noe som kan være lurt å tenke på. Det er også det semskede skinnet som først kan bli litt slitt etter flittig bruk av skoene. Det er ikke noe som går utover funksjonene eller holdbarheten, det anses heller som en kosmetisk defekt. Kronen på verket er piggene som er dynamiske. Med andre ord blir de harde på is og snø, mens de blir myke og går inn i sålen (uten at du av den grunn merker det) når du går på hardt underlag som gulv og asfalt. Denne modellen er veldig varm og har et romslig skaft med plass til raggsokker om du ønsker det. Hei deilige søndagsturer! 

NO_HALTI_HERR.jpgTest av:  

Veiledende pris: 1 495 kroner. 

Passform: Normale i størrelsen med en passform som hverken er for smal eller for bred. Testpanelet klassifiserer skoene som litt bredere enn Timberlands 6-inch premium. 

Komfort: Skoene sitter veldig bra på føttene og du kan selv tilpasse komforten ved hjelp av snøringen og hempene øverst.

Design: Diskret design samtidig som det er noen solide støvler. Fint med et høyere skaft, de svarte detaljene og en diskret logo bakpå. 

Kort oppsummert: Her får du noen smidige sko som samtidig er veldig solide og robuste. Du kan enkelt ta deg frem på gåturen i denne modellen. Det er også et stort pluss at skoene til og med er en fryd for øyet. Den gripesikre Vibram Arctic Grip-sålen , som føles ut som sandpapir, fører til at du står stabilt på glatte og våte underlag. I tillegg til at is ikke er en hindring, så er dette noen vanntette og ventilerende sko som tar seg like bra ut på vandring som på gåturen. Siden det er testens minst varme modell, med bra ventilasjonsevne, så er den ikke skapt for å ha til og fra jobben i byen. Derimot sitter de veldig godt på føttene, gir en rett og stram følelse og kommer til å bli din nye bestevenn på skogsturen. 

SHOP HER:  

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

SP19_NW_PlusSize_NA_BRAS_TIGHTS_Look1_0118_03-RGB_FINAL.jpg
Mote & trender

Yes! Nå har vi fått inn Nike Plus size collection

22 timer siden
Puma Jaab XT
Mote & trender

Vi har testet Pumas nye treningssko, Jaab XT

23 timer siden
Saucony.png
Mote & trender

10 grunner til å elske Saucony Kinvara

1 dag siden
Blacc yoga
Mote & trender

Vårlige nyheter fra Blacc yoga

2 dager siden
TommySport
Mote & trender

Hei Tommy Sport!

5 dager siden
Peak Chill Zip Hood Womanpng
Mote & trender

Her er din nye må ha-genser fra Peak Performance!

6 dager siden
Sport-bh Nike Tech Pack
Mote & trender

Sportamores store guide til riktig sports-BH

10 feb 2019
Seamlesstights
Mote & trender

Endelig! Vi tester seamless tights

08 feb 2019
Miniband
Mote & trender

Test: Våre beste miniband

08 feb 2019
Adidas Exhibit Pack
Mote & trender

Guide: Finn de rette fotballskoene fra Adidas

05 feb 2019
svea_sneakers.jpg
Mote & trender

12 røde kjøp til Valentinsdagen

01 feb 2019
NO_header.jpg
Mote & trender

Test! Prisgunstige sports-BH'er fra Blacc

01 feb 2019
Nike Epic React Flyknit2.png
Mote & trender

Alt du vil vite om Nike Epic React Flyknit 2

31 jan 2019
JR BLACKBURN
Mote & trender

Pakkeliste til fjellturen med barna

30 jan 2019
9324976246011_001_e65fc8753b4144309d94ac29eb808d71.jpg
Mote & trender

8 ting du må ha med deg på solferien

30 jan 2019
No_adidas_header.jpg
Mote & trender

Best i test! Så bra er den nye vindjakken fra Adidas

30 jan 2019
NO-Header.jpg
Mote & trender

Vanntette tursko som er best i test

30 jan 2019
Nike TechPack1.png
Mote & trender

Fremtidens treningskolleksjon er her

28 jan 2019
adidas quarterstrike.jpg
Mote & trender

8 must-haves for ham

25 jan 2019
björn borg pants.jpg
Mote & trender

10 nyheter til henne

25 jan 2019
Sequence 01.00_00_16_01.Still002.jpg
Mote & trender

Café x Björn Borg

25 jan 2019
Byks_Karitraa.png
Mote & trender

Vårens sneakersnyheter fra Kari Traa

25 jan 2019
Craft_SS19_Studio_0002_1907305-999000.jpg
Mote & trender

Nyheten Craft Studio Collection er her!

22 jan 2019
Puma XT Fuse
Mote & trender

De beste håndballskoene i 2019

20 jan 2019
NO_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester X-fitsko fra Nike

20 jan 2019
UA Hovr
Mote & trender

Løpeskoene du ikke vil gå glipp av i 2019

20 jan 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

18 jan 2019
NO-Header.jpg
Mote & trender

Best i test! Vinterens varme parkas

18 jan 2019
LB_SwirlHeroBlue_SportsBra_050.jpg
Mote & trender

Slik tar du vare på din sports-BH

16 jan 2019
4060515939314_001_b65ee6ca186d44e9b7896776c9f2c781.jpg
Mote & trender

8 tightsnyheter 2019

15 jan 2019
NO-header.jpg
Mote & trender

Stor test! Treningstights med høy midje

15 jan 2019
Salomon.jpg
Mote & trender

8 sklisikre sko på vinteren

10 jan 2019
NO_header.jpg
Mote & trender

Test: Superundertøy til langrennsløping!

10 jan 2019
NO_header.jpg
Mote & trender

Vi tester Wytes mest populære jakker

07 jan 2019
sweatshirt_nike.jpg
Mote & trender

Et fint nytt treningsår! 9 kupp for ham

04 jan 2019
Adidas_brajpg
Mote & trender

8 nye treningsfavoritter for henne

04 jan 2019
Casall Sculpture 2.0
Mote & trender

Nå har Casalls Sculpture tights blitt squat proof

02 jan 2019
NO-DAM-Header.jpg
Mote & trender

TEST! Våre beste kompresjonstights

28 dec 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

Best i test! Sports-BH med mye støtte

28 dec 2018
K2 pjäxor
Mote & trender

Finn de rette damestøvlene fra K2

25 dec 2018
more news
SP19_NW_PlusSize_NA_BRAS_TIGHTS_Look1_0118_03-RGB_FINAL.jpg

Yes! Nå har vi fått inn Nike Plus size collection

Endelig finner du et større utvalg av størrelser fra Nike hos oss på Sportamore. Her er alt du vil vite om Nikes Plus size-kolleksjon.

Mote & trender
Puma Jaab XT

Vi har testet Pumas nye treningssko, Jaab XT

Puma lanserer nå sitt nyeste tilskudd i treningsgarderoben, med bokseringen som inspirasjon. Nyheten Jaab XT er en perfekt kombinasjon av komfort, fleksibilitet og demping.

Mote & trender
Saucony.png

10 grunner til å elske Saucony Kinvara

I anledning 10-års jubileet til Sauconys bestselgende løpesko, Kinvara, gir vi deg 10 grunner til hvorfor denne modellen er så bra.

Mote & trender
Blacc yoga

Vårlige nyheter fra Blacc yoga

Solen har endelig begynt å titte frem og det feirer vi med vårnyheter fra Blacc yoga. Her er plaggene du ikke bør gå glipp av!

Mote & trender
TommySport

Hei Tommy Sport!

Det amerikanske merket Tommy Hilfiger har lansert en sporty kolleksjon, og nå finnes Tommy Sport hos oss på Sportamore.

Mote & trender
Peak Chill Zip Hood Womanpng

Her er din nye må ha-genser fra Peak Performance!

Den er myk, den er varm og den fungerer til alt. Chill Zip Hood fra Peak Performance har alt man ser etter i en bra genser.

Mote & trender
Sport-bh Nike Tech Pack

Sportamores store guide til riktig sports-BH

Hvis du er usikker på hvilken sports-BH som passer til hva og hvordan den egentlig skal sitte, så er dette guiden for deg.

Mote & trender
Seamlesstights

Endelig! Vi tester seamless tights

Nyt neste treningsøkt med en myk, fleksibel og sømløs treningstights. Vi har testet sesongens favoritter.

Mote & trender
Miniband

Test: Våre beste miniband

Trening med miniband har aldri vært mer populært. Vår PT forklarer forskjellen mellom motstanden og hvordan du kan bruke hver modell.

Mote & trender
Adidas Exhibit Pack

Guide: Finn de rette fotballskoene fra Adidas

Det trenger ikke være så vanskelig å kjøpe fotballsko på nettet. Testpanelet vårt guider deg blant Adidas sine signaturmodeller.

Mote & trender
svea_sneakers.jpg

12 røde kjøp til Valentinsdagen

Feel the love! Rødt er ikke bare en fin farge, det er også kjærlighetens farge. Bestill disse favorittene til noen du liker, eller unn deg selv noe fint på Valentinsdagen.

Mote & trender
NO_header.jpg

Test! Prisgunstige sports-BH'er fra Blacc

Det er ikke bare smak og behag som styrer hva man går til innkjøp av når det gjelder treningsklær. Man skal også ta hensyn til lommeboken! Her er fem prisgunstige sports-BH'er fra Blacc.

Mote & trender
Nike Epic React Flyknit2.png

Alt du vil vite om Nike Epic React Flyknit 2

Med Nikes mykeste demping noen gang er Epic React Flyknit en skomodell helt utenom det vanlige. Nå har superskoen blitt oppdatert.

Mote & trender
JR BLACKBURN

Pakkeliste til fjellturen med barna

Vinterferien nærmer seg med stormskritt, og du er kanskje en av dem som skal stå på ski med familien? Dette må du ha med deg.

Mote & trender
9324976246011_001_e65fc8753b4144309d94ac29eb808d71.jpg

8 ting du må ha med deg på solferien

Vi har to ting å si om du og familien drar til varmere strøk i vinterferien: Heldiggriser! Og ikke glem å pakke med disse åtte tingene.

Mote & trender