Test av träningsskor för damer

Test av årets beste treningssko til dame

Er du nysgjerrig på hva året har å tilby i form av treningssko? Vi har trent i fem av 2020s beste modeller som passer til trening på treningssenteret eller i salen.

I en verden med tusenvis av forskjellige , kan utvalget noen ganger føles veldig uoversiktlig. Derfor har vi latt testpanelet vårt trene i årets fem beste treningssko, som egner seg for innendørs bruk. Dette mener de om fleksibiliteten, stabiliteten, dempingen og designet på de nye treningsskoene fra , og .

Test: 

nano x

Tilgjengelig i fargene:  og .

Passer til: CrossFit, annen HIIT-trening og styrketrening. 

Testpanelet mener:

Reebok Nano er en favoritt som har eksistert lenge. Denne tiende utgaven av skoen anses imidlertid å være bedre enn noen gang. Den er blant annet utstyrt med en ny, forbedret overdel som skal gi maksimal passform og komfort. 

– Reebok har fått det til! Personlig synes jeg Nano-variantene opp gjennom årene har vært litt opp og ned, men med Nano X har de funnet den perfekte balansen, sier en testperson.

Akkurat som de tidligere Nano-modellene, er dette en CrossFit-sko. Likevel er det også gode grunner til å trene i denne versjonen utenfor boxens vegger.

– Jeg trener ikke engang CrossFit, men jeg vil virkelig anbefale denne skoen. Tingen med en slik sko er at det skal være mulig å gjøre det meste i den, og det synes jeg den klarer! 

Akkurat som Nano 9, har denne tiende versjonen en stabil såle. Du kan derfor løfte tungt i skoen ved siden av de høyintensive øktene som Nano X er designet for. Likevel blir den aldri stiv. 

– Problemet med mange stabile sko er at de lett blir litt klumpete. Det problemet har Reebok løst med glans, sier en testperson og forklarer:

– Hvis du for eksempel tar burpees, vil du at overdelen skal være fleksibel uten at skoen glipper i hælen. 

Et annet rykte som Nano X virkelig lever opp til er det beryktede grepet.

– Det verste som finnes når du skal ta raske øvelser sidelengs eller hoppe, er at du ikke kan stole på skoene når du virkelig trenger festet. Det er imidlertid ikke tilfellet med Nano X. 

Sist, men ikke minst, kan man si at Reebok Nano X er litt stor i størrelsen (noe som er vanlig for Reebok). Testpanelet anbefaler å kjøpe en halv størrelse mindre enn du vanligvis bruker.

Test: 

metcon 6

Tilgjengelig i fargene:  og  og .

Passer til: CrossFit og tunge løft!

Testpanelet mener:

Nyheten Metcon 6 har fått et lite løft designmessig, men også når det kommer til funksjon. Den største forskjellen fra tidligere versjoner av den samme skoen, er at den nå puster enda bedre, men dessverre må testpanelet konstatere at den fortsatt er veldig varm.

– Foten blir litt svett og innestengt. Hvis du ønsker en veldig sval treningssko som puster, er ikke dette riktig modell, sier en testperson, men legger til: 

– Hvis du imidlertid vil ha en treningssko med mye bakkekontakt hvor du står stødig når du løfter tungt, samtidig som skoen er fleksibel nok til box jumps og burpees, har du kommet riktig.

Det er noen likheter mellom Nano og Metcon. Metcon var fra starten av en CrossFit-sko, og den passer fortsatt utmerket til det. Den passer også perfekt til annen HIIT-trening, både hjemme og på treningssenteret. Dessverre har ikke Metcon 6 noe spenstighet i sålen, og mangler nesten all demping. 

– Til dansetimer og andre treningsformer hvor du trenger litt hjelp av skoene i form av spenstighet, er den med andre ord ikke så optimal, konstaterer en testperson.

Metcon 6 passer imidlertid perfekt til tunge løft, noe som er nytt ved de siste utvalgene av treningsskoen. Selv her kan man trekke tydelige paralleller til Reeboks tilsvarende modell Nano, men Metcon er kanskje til og med enda mer stabil.

– Med Metcon medfølger det en avtakbar kile, som du kan sette inn i skoen hvis du vil forvandle skoen til løftesko. Perfekt til wallballs, squats og thrusters hvis du vil jukse deg til ekstra mobilitet!

Størrelsen er som andre Nike-sko, det vil si litt mindre enn konkurrentene. Sist, men ikke minst, faller testpanelet pladask for designet.

– Utseendet på skoen er mildt sagt fargerikt, noe som gir ekstra energi. Man føler seg faktisk veldig sterk i Metcon 6!

Test: 

free metcon

Tilgjengelig i fargene:  og .

Passer til: Sirkeløkter, styrketrening, HIIT-trening – ja, det meste! 

Testpanelet mener:

Det som først og fremst skiller Free Metcon fra vanlige Metcon, er sålen. Her er den både mykere og mer fleksibel. Det betyr at den blir mer allround enn søsken-modellen. Det er imidlertid ikke det første testpanelet henger seg opp i.

– Hvor kul er ikke denne skoen? Designet synes jeg absolutt fortjener høyest score, sier en testperson så fort Free Metcon 3 pakkes ut av skoesken.

Skoen skiller seg virkelig ut og er veldig iøynefallende, med fine kontrasterende detaljer og fargekombinasjoner. Det er imidlertid ikke bare paletten som får skoen til å overraske.

– Ved første øyekast er det vanskelig å oppfatte Free Metcon 3 som en spesielt bra sko til styrketrening, siden du ved squats og lignende øvelser gjerne vil ha en stabil såle. Det ser ikke Free Metcon ut til å være, forteller en i testpanelet, men fortsetter med det samme: 

– Men så fort du har fått på deg skoen, vil du innse at skinnet kan bedra. Den er stabil og absolutt ikke "svampete" i sålen!

Bortsett fra at sålen er veldig stabil, har den også dropp som hjelper på teknikken under lette løft. 

– Jeg opplever at hælen er litt høyere enn forfoten, noe som også kan være en fordel for deg som er litt mindre bevegelig når du for eksempel tar squats. Du kan lettere komme deg ned i en dyp squat med sko som er oppbygd på den måten. 

Under har Free Metcon 3 ekstra bra feste. Det merkes veldig tydelig når du skal ta burpees, hoppe sidelengs eller lignende. Testpanelet har egentlig bare én kritikk å legge frem. Akkurat der remsen går, som strekker seg fra kanten på overdelen og ned til sålen, virker materialet litt hardt. På utsiden blir det i starten litt irriterende siden kanten da trykker litt.

– Etterhvert som skoen blir mykere, er det imidlertid bare mindre og mindre merkbart, men kanten kunne kanskje vært litt mykere. 

Test: 

superrep go

Tilgjengelig i fargene:  og 

Passer til: All slags sirkeltrening og gruppetimer!

Testpanelet mener:

I motsetning til både Nano og Metcon-modellene, er SuperRep Go helt ny i sortimentet. Sammenlignet med de gamle klassikerne, er dette en morsommere treningssko, som på alle mulige måter overrasker. Den sitrongule fargen kan friske opp et hvilket som helst treningsantrekk, men den største fordelen er fortsatt komforten.

– En gjennomgående behagelig sko – spesielt for meg som kan få litt vondt i beinhinnene når jeg trener for mye i Metcon, sier en testperson, som får støtte:  

– Ja, for meg med kneproblemer var dette en himmelsk gave! Jeg vil nok aldri gå på en økt i andre sko igjen.

SuperRep Go passer perfekt til all slags sirkeltrening hvor du trenger støtte, men samtidig litt fleksibilitet. Hvis ambisjonen er å løfte tungt, vil testpanelet imidlertid heller anbefale Metcon 6.

– Hvis du vil og tør å være så treningsnerd at du har flere treningssko til forskjellige økter, vil jeg si at man vil løfte tungt i Metcon 6, gå på gruppetimer i SuperRep Go og deretter bruke Free Metcon 3 når man trener selv på treningssenteret, foreslår en testperson, som selv passer inn i den beskrivelsen.

Akkurat som alle Nike-sko, er også SuperRep Go litt liten i størrelsen, men ikke like liten som skoene vanligvis er. Hvis du pleier å kjøp en hel størrelse større i Metcon, kan du kjøpe en halv størrelse større i denne. 

– Ellers – wow, for en fin sko dette er! Jeg som vanligvis bruker svart, ble først litt redd for den klare fargen. Fargen er imidlertid utrolig fin, og enda finere i virkeligheten enn på bildet. 

Bortsett fra at den er veldig fin, er overdelen på SuperRep Go dessuten så tynn at den umulig kan bli for varm. Ventilasjonsevnen er perfekt under slitsomme økter! 

Test: 

puma provoke

Tilgjengelig i fargen: 

Passer til: Det meste, bortsett fra tunge løft. 

Testpanelet mener:

– Så kul sko! Altså, denne utstråler energi og glede – noe som virkelig kan utgjøre en stor forskjell før en treningsøkt, ler en testperson.  

At farger og mønster er høstens hete treningstrend når det kommer til sko, er det vel ingen tvil om. Hvis du ikke er modig nok til å satse på en leopardmønstret Metcon 6, kan Provoke XT fra Puma sikkert falle i smak hos deg. 

– Denne treningsskoen er relativt allround, men jeg vil si at den har et litt begrenset bruksområde. Ved for eksempel tunge løft kan den være litt for ustabil, spør du meg. 

Selve støtten og hvordan skoen omslutter foten, er kjempebra, ifølge testpersonene. Kontakten mot bakken er imidlertid en begrensende faktor avhengig av treningsform. Dette er en treningssko som kommer til sitt rette under gruppetimer, der komfort og spenstighet er alfa og omega.

– Grepet er veldig bra. Jeg vil nesten gi den full score for det. Her slipper jeg å bekymre meg for plutselig å miste festet når jeg står i planken, eller tar box jumps. 

Hvis du kun ønsker én sko du kan bruke til alle økter (bortsett fra løfting), kan dette være din neste favoritt. Skoen fra Puma overrasker kanskje ikke på noen punkter, men den svikter heller ikke på noen punkter. Det er en kunst i seg selv. 

– Fin, prisverdig og funksjonell. Det er vel umulig å mislike?

LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Herr - Trailtest.jpg
Mote & trender

Stor test av varme vintertights

5 dager siden
craft header
Mote & trender

Finn den perfekte løpejakken til vinteren

21 oct 2020
Salomon Alphacross Blast
Mote & trender

Minitest: Salomon Alphacross Blast

20 oct 2020
Kari Traa underställ
Mote & trender

Velg riktig superundertøy

15 oct 2020
Test sport-bh.png
Mote & trender

Best i test! Sports-BH'er 2020

15 oct 2020
Header herr.jpg
Mote & trender

Vi har testet varme høstjakker til ham

10 oct 2020
Test höstjackor
Mote & trender

Høstens varme damejakker som er best i test

07 oct 2020
Herr - Trailtest.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko til herre!

03 oct 2020
Dam - Trailtest.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko til dame!

02 oct 2020
Hoka One One header
Mote & trender

Bondi – den beste løpeskoen for deg med et tungt løpesteg

27 sep 2020
canada snow
Mote & trender

Hold føttene varme i støvler fra Canada Snow

22 sep 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

22 sep 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: løpesko med mye demping

22 sep 2020
Test Björn Borg
Mote & trender

Vi tester sesongens nye løpekolleksjon fra Björn Borg

21 sep 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Test! De beste innendørsskoene våre til innebandy

20 sep 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Mote & trender

Slik finner du rett dunjakke fra Peak Performance

19 sep 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: De beste innebandyskoene til dame

18 sep 2020
underställ
Mote & trender

Finn riktig superundertøy

17 sep 2020
promenadskor header
Mote & trender

Vanntette tursko som er best i test

16 sep 2020
Vinterjacka barn
Mote & trender

Kjøp riktig vinterjakke til barnet ditt

14 sep 2020
nike superrep header
Mote & trender

Guide: Finn riktige treningssko fra Nike

14 sep 2020
Test tights med fickor
Mote & trender

Test: Den beste treningstightsen med lommer

13 sep 2020
innebandylubbor
Mote & trender

Stor test av innebandykøller

13 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

11 sep 2020
Nike
Mote & trender

Finn riktige løpesko fra Nike

10 sep 2020
Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 sep 2020
Adidas
Mote & trender

Nå kan du handle treningstøy etter været med det nye konseptet til Adidas

08 sep 2020
tights
Mote & trender

Guide: Kjøp riktig tights for din trening

07 sep 2020
virvelvind
Mote & trender

Sjekk ut høstens prisverdige barnekolleksjon!

07 sep 2020
header
Mote & trender

Test: Langermede treningstrøyer for kvinner

05 sep 2020
långärmade träningströjor test
Mote & trender

Test: Langermede treningstrøyer for menn

05 sep 2020
Blacc fitness
Mote & trender

New in: Squat-vennlige tights fra Blacc

04 sep 2020
test svarta tights
Mote & trender

Test: Treningstightsen du bare må ha

01 sep 2020
nike metcon 6
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Metcon 6

31 aug 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test! Årets beste treningssko til herre

26 aug 2020
Test av träningsskor för damer
Mote & trender

Test av årets beste treningssko til dame

26 aug 2020
Nike Metcon Release
Mote & trender

Alt du vil vite om nyheten Nike Metcon 6

26 aug 2020
Header – 1.jpg
Mote & trender

Best i test: Padelsko til herre

23 aug 2020
Padelskor dam
Mote & trender

Vi tester sesongens beste padelsko til henne

21 aug 2020
Kari Traa
Mote & trender

Høstens nye ull- og superundertøy fra Kari Traa

19 aug 2020
more news
Herr - Trailtest.jpg

Stor test av varme vintertights

Med en fôret tights i et teknisk materiale unngår du å fryse når du løper om vinteren. Her er løpetightsene som er best i test!

5 dager siden
Mote & trender
craft header

Finn den perfekte løpejakken til vinteren

Løping er ikke bare en sommersport, med riktig utstyr kan du løpe utendørs året rundt. Vi hjelper deg med å finne den perfekte vinterløpejakken.

21 oct 2020
Mote & trender
Salomon Alphacross Blast

Minitest: Salomon Alphacross Blast

Våre nye friluftsambassadører har løpt off road i Salomons Alphacross Blast. Så bra er de nye terrengskoene!

20 oct 2020
Mote & trender
Kari Traa underställ

Velg riktig superundertøy

Alle prater om superundertøy i ull - men noen ganger er syntet faktisk bedre. Vi vet når du skal velge polyester fremfor merino.

15 oct 2020
Mote & trender
Test sport-bh.png

Best i test! Sports-BH'er 2020

Til store og små bryster, med eller uten justerbare stropper og knepping. Les alt om sesongens sports-BH'er som er best i test.

15 oct 2020
Mote & trender
Header herr.jpg

Vi har testet varme høstjakker til ham

Dagene blir mørkere og temperaturen synker. Det er på tide å plukke frem den varme høstjakken. Her er fire nyheter til ham som er best i test!

10 oct 2020
Mote & trender
Test höstjackor

Høstens varme damejakker som er best i test

Vannavvisende utside og varmende evne. Her er høstens varme jakker til henne som er best i test!

07 oct 2020
Mote & trender
Herr - Trailtest.png

Test: Sesongens beste terrengsko til herre!

Ta utfordringen og prøv terrengløping! Her er de beste terrengskoene våre fra Asics, Nike, Saucony, Salomon og Adidas.

03 oct 2020
Mote & trender
Dam - Trailtest.png

Test: Sesongens beste terrengsko til dame!

Testpanelet vårt har løpt i terrengsko fra Adidas, Salomon, Asics og Saucony. Se hvilken modell som er best i test!

02 oct 2020
Mote & trender
Hoka One One header

Bondi – den beste løpeskoen for deg med et tungt løpesteg

Bondi 6 fra Hoka One One passer deg som veier litt mer eller har problemer med løpeteknikken din. Her er alt du trenger å vite om løpeskoen med god demping!

27 sep 2020
Mote & trender
canada snow

Hold føttene varme i støvler fra Canada Snow

Myke, varme og helt fantastiske på! Her er alt du trenger å vite om støvlene fra Canada Snow.

22 sep 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

Hvis du løper på asfalt trenger du sko med god demping for å få et skånsomt fotisett. Vi har testet løpesko med demping til herre.

22 sep 2020
Mote & trender
Dam - Header.jpg

Test: løpesko med mye demping

Dempende løpesko er alfa og omega til distanseøkter på asfalt og andre harde underlag for at du skal få et skånsomt fotisett. Her er de myke løpeskoene til henne som er best i test!

22 sep 2020
Mote & trender
Test Björn Borg

Vi tester sesongens nye løpekolleksjon fra Björn Borg

Björn Borg har nettopp lansert sin nye løpekolleksjon, Running from daylight, og vi har selvfølgelig satt klærne på prøve. Så bra er de fine dame- og herreplaggene.

21 sep 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Test! De beste innendørsskoene våre til innebandy

Vårt mannlige testpanel har spurtet og gjort raske vendinger i de nye treningsskoene våre som er ment for sport innendørs. Her er innebandyskoene som er best akkurat nå!

20 sep 2020
Mote & trender