Header-skidbyxor.jpg

TEST: 7 skibukser til bruk i bakken og off-piste

Vinterferien nærmer seg, og det er på tide å se over skiutstyret ditt. Her er de 7 beste skibuksene akkurat nå som passer i bakken og off-piste – til både ham og henne.

Det er et par ting du bør huske når du skal kjøpe en ny . Passformen er, som du sikkert allerede har funnet ut, en smakssak avhengig av hvor stram du vil at en bukse skal sitte. Mange parkkjørere foretrekker en mer baggy stil, men det er helt opp til deg. Det kan derimot være lurt å ha litt rom for eventuelt et dobbelt lag med ull- eller superundertøy under, hvis du ikke har stålkontroll på temperaturen der du skal kjøre.

Hvilken type skikjøring du driver med, legger også grunnlaget for hvilken bukse du bør velge. Hvis du er ute på topptur, med andre ord at du går opp fjellet for deretter å kjøre ned, blir du skikkelig svett. Da foretrekker man tynnere og mer ventilerende skiklær. Hvis du står på ski i minusgrader, kan det være deilig med en litt tykkere skibukse, spesielt når du sitter stille i heisen.

Når det gjelder funksjoner, er det nok av smarte ting man kan finne på skibukser. Justerbar midje og snølås ved anklene er standard og er tilgjengelig på alle modellene i testen. Ved siden av dette varierer modellene når det gjelder seler, lommer, ventilasjonsglidelåser og forsterkninger nederst på bena. Sjekk ut testresultatene nedenfor.

TIL HAM (bla ned for dametesten):

Peak utforkjøringen

Maroon_Pants.jpg Test av: ,

De beste funksjonene: 
– Forsterkninger på innsiden av den nederste kanten, noe som øker holdbarheten
– Vind- og vanntett med en god pusteevne
– Snølås nederst på bena og snølås i midjen, hvor du kan feste den tilhørende jakken

Passer til: Bakkekjøring.

Testpanelet mener: En avslappet og behagelig skibukse laget av et slitesterkt materiale. Her får du et enkelt design som holder lenge hvis du tar ordentlig vare på buksa. Det er aldri en dårlig idé å kjøpe en skibukse fra Peak Performance.  er ment for alt fra nybegynnere til den bevisste. Prislappen er på et gjennomsnittlig nivå, passformen er løs og mot litt baggy og kvaliteten er god. Kjøp den tilhørende skijakken slik at du kan koble jakka og buksa sammen gjennom snølåsen. På den måten unngår du å få kald luft eller snø i midjen.

En fin favoritt

Legendary_Insulated.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– Primaloft-fôr med utmerket varmeregulering
– Helt vanntett bukse
– Snølås nederst på bena

Passer til: Bakkekjøring og off-piste.

Testpanelet mener: En skikkelig god allround-bukse til en fornuftig sum. Dette er en foret variant av Helly Hansens klassiske Legendary Pant, og modellen rangeres høyt av testpanelet. For det første, så har  overraskende mange smarte funksjoner til å være en bukse som er ment for bakkekjøring. Vannavvisende glidelåser ved lommene, ventilasjonsglidelåser på innsiden av lårene og totalt tre lommer. Modellen sitter veldig bra på kroppen og opprettholder en god kvalitet. Dette er et perfekt valg for deg som kjører et par ganger i året og vil ha en god skibukse, men ikke vil bruke for mye penger på den. Buksa ligger nemlig midt mellom den lave og middels høye prisklassen. Definitivt en ny favoritt for mange i testpanelet!

Rimelig og varm

Wandeck_Pant.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– Nederst, på innsiden av kanten, er det forsterkninger for å øke holdbarheten 
– Utmerket pusteevne (dvs. 15 000 g/m2/24h – i bakken holder det vanligvis med 5-10k), pluss ventilasjonsglidelåser på innsiden av lårene
– Vanntett materiale, uansett om du kjører i våt snø eller ikke

Passer til: Bakkekjøring.

Testpanelet mener: Varm skibukse som hovedsakelig passer for deg som er lang og slim. sitter veldig stramt, spesielt rundt lårene og rumpa. Hvis du vet at du ofte trener ben på treningssenteret, kan det være lurt å gå opp en størrelse for en løsere passform. Ellers er dette den rimeligste herrebuksa i denne testen. Det er en bedre skibukse enn basic bukse, men fungerer perfekt som en kom i gang-bukse over flere år. Du som vil ha en god skibukse til den spontane skituren som kanskje bare er én gang i året, har kommet riktig – dette er skibuksa for deg. En stilren, varm modell som har alle de nødvendige funksjonene du trenger i skibakken!

Høy kvalitet

Nengal_Pant.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– 2-lags Gore-Tex materiale gjør buksa helt vanntett 
– Recco-sender som gjør det lettere å finne deg hvis det skjer en ulykke
– Innebygde gamasjer med silikonstrimmel som holder buksa på plass over støvlene

Passer til: All slags skikjøring.

Testpanelet mener: Robust bukse som er skapt for all slags skikjøring – bakkekjøring, off-piste og toppturer. er designet for å motstå all slags belastning fra været. På den måten er det ikke nødvendig med ventilasjonsglidelåser, siden materialet puster når du begynner å svette. Her får du avtagbare seler, et vanntett materiale, forsterkninger på innsiden av kanten nederst, praktiske lommer og alt du måtte trenge uansett hvor du kjører. Denne buksa er for deg som kjører mye, både i bakken og i skogen, og trenger en solid skibukse som er veldig holdbar. Den passer også perfekt til deg som elsker utstyr. Det blir ikke bedre enn dette! 


TIL HENNE:

Fungerer i alle situasjoner

Peak_-_Anima_Pants.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– Vind- og vanntett materiale samt god pusteevne
– Snølås og forsterkninger nederst på bena 
– Snap in-system som lar deg feste buksa til den tilhørende jakken

Passer til: Bakkekjøring.

Testpanelet mener: Dette er skigarderobens versjonen av "den lille sorte". En stilig og enkel skibukse for utforkjøring, som holder en høyere standard enn en basebukse gjør.  har det du trenger for en uke på fjellet, uten å ha for mange funksjoner. Du kan justere midjen, buksa har forsterkninger nederst på innsiden av bena og er utstyrt med en snølås. Modellen er løs uten at den blir for baggy, og materialet er veldig holdbart. Denne svarte modellen passer for deg som kjører et par ganger i året og vil ha en god skibukse som ikke tømmer hele lommeboka. Når det gjelder klær fra Peak Performance, vet du at du alltid får et plagg med høy standard. Her får du et enkelt design i et fint materiale – din nye bestevenn i skibakken!

Til parken

WearColour_-_Cork_Pant.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– Vannavstøtende materiale, perfekt hvis det er våt snø i bakken
– Ventilasjonsglidelåser på innsiden av lårene hvor du kan slippe ut overskuddsvarme
– Fleece på knærne og rumpa, slik at du ikke blir kald når du setter deg ned

Passer til: Bakkekjøring og off-piste. 

Testpanelet mener: For det første, hvis du handler delvis med øynene, er denne modellen noe for deg. Hvor fin er ikke gulfargen? Er det et sted du bør satse på farge, så er det i bakken. Det er ikke bare pent, men også trygt siden du blir mer synlig i fargerike klær, i motsetning til i en modell som er svart eller hvit.  er en skibukse som varmer til et gjennomsnittlig nivå, men som også har praktiske ventilasjonsglidelåser. Kombinert med den høye ventilasjonsevnen i materialet, er denne buksa perfekt til bakkekjøring og off-piste. Ekstra pluss for lommene som går nedover på låret, det liker de mest erfarne skikjørerne i testpanelet.

Let it loose

Didriksons_-_Alta_Pants.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– PVC-fri vannavvisende membran
– Snølås og hemper nederst på bena slik at du kan feste buksa til støvelen
– Teipede sømmer

Passer til: Bakkekjøring.

Testpanelet mener: En løs passform med mye materiale rundt livet og rumpa, perfekt for deg med brede hofter. Testpanelet liker spesielt den brede midjen bak, som har en hard kant som sikrer at buksa sitter tett inntil korsryggen. Og misforstå testpanelet rett, den harde kanten er selvfølgelig ikke ukomfortabel, men har et fleecefôr på innsiden. Den sitter etter i korsryggen på en praktisk og komfortabel måte. Denne  er veldig lommebokvennlig og en perfekt vind- og vanntett modell for deg som kjører i ny og ned. Det er en perfekt innstegsmodell som gjør jobben sin i bakken. Den har de mest essensielle detaljene i form av passende materiale, og uten for mange funksjoner eller lommer som kan forstyrre. En enkel skibukse som passer til den klassiske Ola Nordmann som drar på fjellet en gang i året. 

SHOP HER:

https://www.sportamore.no/sporter/alpint/

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Hitta rätt löparskor
Mote & trender

Kjøpeguide: Finn riktige løpesko

6 timer siden
Loparskor asfalt
Mote & trender

De beste løpeskoene for deg som løper på asfalt

17 timer siden
När byta löparskor
Mote & trender

Hvor ofte bør jeg bytte ut løpesko?

1 dag siden
Herr - Trailtest.jpg
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko til herre!

4 dager siden
Dam - Trailtest.jpg
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko til dame!

4 dager siden
Herr - Header - Löparjackor.jpg
Mote & trender

Test: Løpejakker til herre i 2020

5 dager siden
Dam - Header - Löparjackor.jpg
Mote & trender

Stor test: De beste løpejakkene til dame i 2020

5 dager siden
Hur tvättar man sneakers?
Mote & trender

Video: Hvordan vasker man sneakers?

5 dager siden
fenix 6 pro solar header
Mote & trender

Fenix 6X Pro Solar – pulsklokken som er best i test

6 dager siden
Supperrep go test
Mote & trender

Vi tester: Treningsskoen SuperRep Go fra Nike

01 apr 2020
superrep go
Mote & trender

Gi alt under sirkeløkten med den nye treningsskoen Nike SuperRep Go

01 apr 2020
reima regnkläder flera barn
Mote & trender

Kan man vaske regntøy?

31 mar 2020
Adidas Solarboost
Mote & trender

Derfor får Adidas Solarboost toppscore!

30 mar 2020
Header.jpg
Mote & trender

Best i test: Yogabukser 2020

28 mar 2020
wyte badshorts
Mote & trender

Gjør et kupp på treningsklær, sko og badetøy på vårt Mid Season Sale

25 mar 2020
mss löparskor header
Mote & trender

De beste løpeskoene på vårt Mid Season Sale

25 mar 2020
traningsklader-rea-kari-traa-sneakers.jpg
Mote & trender

11 gullkorn du finner på Mid Season Sale

25 mar 2020
adidas_grand_court_sneakers.jpg
Mote & trender

Vårens hotteste trend: grå sneakers!

22 mar 2020
traningstrojor_herr.png
Mote & trender

Toppliste: 11 treningsoverdeler til ham

20 mar 2020
Linnen dam
Mote & trender

12 vårlige treningssingleter til henne

20 mar 2020
Herr - Sneakertest.jpg
Mote & trender

Best i test! Vårens beste sneakers til herre 2020

19 mar 2020
Dam - Sneakertest.jpg
Mote & trender

Test: Årets fineste sneakers 2020

17 mar 2020
reebok royal turbo header
Mote & trender

Seks stilige sneakers fra Reebok

17 mar 2020
Kari Traa
Mote & trender

Vårens pastellfargede mote fra Kari Traa

16 mar 2020
better bodies tights
Mote & trender

Den nye trenden: Glinsende treningstights

16 mar 2020
Padelheader dam
Mote & trender

Vi tester sesongens beste padelsko til dame

15 mar 2020
Padelskor header
Mote & trender

Best i test! Padelsko til menn

15 mar 2020
sport bh header
Mote & trender

Best i test: Sports-BH for store bryster

14 mar 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mote & trender

Vårens beste sports-BH'er 2020

12 mar 2020
HEADER_M.jpg
Mote & trender

9 løpesko for menn som er best i test 2020

11 mar 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

STOR test! De beste løpeskoene for dame i 2020

11 mar 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Mote & trender

Topp 5 beste friluftsklær fra Peak Performance

10 mar 2020
adidas core sneakers
Mote & trender

Sneakers-trender i 2020

10 mar 2020
Vuxen-barnskor plock
Mote & trender

Årets fineste sneakers til dame, herre og barn i 2020

07 mar 2020
Peak Performance Argon Hybrid Jacket
Mote & trender

Sesongens beste kjøp: Den nye hybridjakken fra Peak Performance

06 mar 2020
Peak Performance skaljacka
Mote & trender

Hvordan skal en skalljakke sitte?

05 mar 2020
nike metcon 5 herr
Mote & trender

Hvilke treningssko er best til funksjonell trening?

05 mar 2020
suunto 7 header
Mote & trender

TEST! Så bra er den nye pulsklokken Suunto 7

05 mar 2020
nike metcon fuchsia
Mote & trender

Slik får du best effekt av funksjonell trening med riktige treningssko

02 mar 2020
521523_Vesi_528409_-Rainy_527207_Kura_Boy_Laughing_in_the_Rain.jpg
Mote & trender

Guide: Hvilket regntøy bør barnet mitt bruke?

02 mar 2020
more news
Hitta rätt löparskor

Kjøpeguide: Finn riktige løpesko

Hvordan skal løpesko sitte på foten? Hvordan bør jeg tenke når det kommer til demping, støtte og grep? Eliteløper Charlotte Karlsson svarer på alt!

6 timer siden
Mote & trender
Loparskor asfalt

De beste løpeskoene for deg som løper på asfalt

Leter du etter løpesko som egner seg for løping på asfalt? Eksperten tipser om hvilke løpesko du bør bruke.

17 timer siden
Mote & trender
När byta löparskor

Hvor ofte bør jeg bytte ut løpesko?

Etter en sesong, når det har blitt hull i overdelen eller når sålen begynner å bli stiv? Vi vet når du bør skaffe deg nye løpesko.

1 dag siden
Mote & trender
Herr - Trailtest.jpg

Test: Sesongens beste terrengsko til herre!

Ta utfordringen og prøv terrengløping! Her er de beste terrengskoene våre fra Asics, Nike, New Balance, Saucony, Salming og Hoka One One.

4 dager siden
Mote & trender
Dam - Trailtest.jpg

Test: Sesongens beste terrengsko til dame!

Testpanelet vårt har løpt i terrengsko fra Nike, Adidas, Salomon, Asics, New Balance og Hoka One One. Se hvilken modell som er best i test!

4 dager siden
Mote & trender
Herr - Header - Löparjackor.jpg

Test: Løpejakker til herre i 2020

På tide å begi deg ut i sporet? Ikke glem løpejakken! Vårt raske testpanel har prøvd sesongens beste løpejakker til herre – her er resultatet.

5 dager siden
Mote & trender
Dam - Header - Löparjackor.jpg

Stor test: De beste løpejakkene til dame i 2020

Sportamores egen eliteløper, Charlotte Karlsson, har testet vårens beste løpejakker. Dette mener hun om å løpe i de ulike jakkene.

5 dager siden
Mote & trender
Hur tvättar man sneakers?

Video: Hvordan vasker man sneakers?

Det er mange som lurer på hvordan man kan få skoene sine hvite igjen. Hvordan skal de egentlig rengjøres? Vi sitter på svaret.

5 dager siden
Mote & trender
fenix 6 pro solar header

Fenix 6X Pro Solar – pulsklokken som er best i test

Nå har testpanelet satt pulsklokken Fenix 6X Pro Solar på prøve! Så bra er monsterklokken fra Garmin!

6 dager siden
Mote & trender
Supperrep go test

Vi tester: Treningsskoen SuperRep Go fra Nike

Det Metcon er for crosstraining er SuperRep for gruppetimer. Tidligere i år ble den splitter nye Nike-skoen lansert. Nå slippes lillesøsteren SuperRep Go.

01 apr 2020
Mote & trender
superrep go

Gi alt under sirkeløkten med den nye treningsskoen Nike SuperRep Go

Treningsskoen Nike SuperRep har fått en lillesøster – si hei til SuperRep Go!

01 apr 2020
Mote & trender
reima regnkläder flera barn

Kan man vaske regntøy?

Noen ganger må man gjøre rent regntøyet sitt, men kan man egentlig vaske regntøy i vaskemaskinen? Vi har svaret.

31 mar 2020
Mote & trender
Adidas Solarboost

Derfor får Adidas Solarboost toppscore!

Trodde du ikke Adidas kunne lage bedre løpesko? Da har du ikke sett Solarboost. Du kommer til å falle helt pladask!

30 mar 2020
Mote & trender
Header.jpg

Best i test: Yogabukser 2020

Når du trener yoga, vil du ha yogaklær som gir deg full bevegelsesfrihet og fleksibilitet. Vårt yogi-testpanel har tatt solhilsen i årets beste yogabukser.

28 mar 2020
Mote & trender
wyte badshorts

Gjør et kupp på treningsklær, sko og badetøy på vårt Mid Season Sale

Vi ønsker våren velkommen med Mid Season Sale! Benytt anledningen til å handle klær, sko og vesker til deg selv, en venn eller noen andre du er glad i.

25 mar 2020
Mote & trender