Header-skidbyxor.jpg

TEST: 7 skibukser til bruk i bakken og off-piste

Vinterferien nærmer seg, og det er på tide å se over skiutstyret ditt. Her er de 7 beste skibuksene akkurat nå som passer i bakken og off-piste – til både ham og henne.

Det er et par ting du bør huske når du skal kjøpe en ny . Passformen er, som du sikkert allerede har funnet ut, en smakssak avhengig av hvor stram du vil at en bukse skal sitte. Mange parkkjørere foretrekker en mer baggy stil, men det er helt opp til deg. Det kan derimot være lurt å ha litt rom for eventuelt et dobbelt lag med ull- eller superundertøy under, hvis du ikke har stålkontroll på temperaturen der du skal kjøre.

Hvilken type skikjøring du driver med, legger også grunnlaget for hvilken bukse du bør velge. Hvis du er ute på topptur, med andre ord at du går opp fjellet for deretter å kjøre ned, blir du skikkelig svett. Da foretrekker man tynnere og mer ventilerende skiklær. Hvis du står på ski i minusgrader, kan det være deilig med en litt tykkere skibukse, spesielt når du sitter stille i heisen.

Når det gjelder funksjoner, er det nok av smarte ting man kan finne på skibukser. Justerbar midje og snølås ved anklene er standard og er tilgjengelig på alle modellene i testen. Ved siden av dette varierer modellene når det gjelder seler, lommer, ventilasjonsglidelåser og forsterkninger nederst på bena. Sjekk ut testresultatene nedenfor.

TIL HAM (bla ned for dametesten):

Peak utforkjøringen

Maroon_Pants.jpg Test av: ,

De beste funksjonene: 
– Forsterkninger på innsiden av den nederste kanten, noe som øker holdbarheten
– Vind- og vanntett med en god pusteevne
– Snølås nederst på bena og snølås i midjen, hvor du kan feste den tilhørende jakken

Passer til: Bakkekjøring.

Testpanelet mener: En avslappet og behagelig skibukse laget av et slitesterkt materiale. Her får du et enkelt design som holder lenge hvis du tar ordentlig vare på buksa. Det er aldri en dårlig idé å kjøpe en skibukse fra Peak Performance.  er ment for alt fra nybegynnere til den bevisste. Prislappen er på et gjennomsnittlig nivå, passformen er løs og mot litt baggy og kvaliteten er god. Kjøp den tilhørende skijakken slik at du kan koble jakka og buksa sammen gjennom snølåsen. På den måten unngår du å få kald luft eller snø i midjen.

En fin favoritt

Legendary_Insulated.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– Primaloft-fôr med utmerket varmeregulering
– Helt vanntett bukse
– Snølås nederst på bena

Passer til: Bakkekjøring og off-piste.

Testpanelet mener: En skikkelig god allround-bukse til en fornuftig sum. Dette er en foret variant av Helly Hansens klassiske Legendary Pant, og modellen rangeres høyt av testpanelet. For det første, så har  overraskende mange smarte funksjoner til å være en bukse som er ment for bakkekjøring. Vannavvisende glidelåser ved lommene, ventilasjonsglidelåser på innsiden av lårene og totalt tre lommer. Modellen sitter veldig bra på kroppen og opprettholder en god kvalitet. Dette er et perfekt valg for deg som kjører et par ganger i året og vil ha en god skibukse, men ikke vil bruke for mye penger på den. Buksa ligger nemlig midt mellom den lave og middels høye prisklassen. Definitivt en ny favoritt for mange i testpanelet!

Rimelig og varm

Wandeck_Pant.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– Nederst, på innsiden av kanten, er det forsterkninger for å øke holdbarheten 
– Utmerket pusteevne (dvs. 15 000 g/m2/24h – i bakken holder det vanligvis med 5-10k), pluss ventilasjonsglidelåser på innsiden av lårene
– Vanntett materiale, uansett om du kjører i våt snø eller ikke

Passer til: Bakkekjøring.

Testpanelet mener: Varm skibukse som hovedsakelig passer for deg som er lang og slim. sitter veldig stramt, spesielt rundt lårene og rumpa. Hvis du vet at du ofte trener ben på treningssenteret, kan det være lurt å gå opp en størrelse for en løsere passform. Ellers er dette den rimeligste herrebuksa i denne testen. Det er en bedre skibukse enn basic bukse, men fungerer perfekt som en kom i gang-bukse over flere år. Du som vil ha en god skibukse til den spontane skituren som kanskje bare er én gang i året, har kommet riktig – dette er skibuksa for deg. En stilren, varm modell som har alle de nødvendige funksjonene du trenger i skibakken!

Høy kvalitet

Nengal_Pant.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– 2-lags Gore-Tex materiale gjør buksa helt vanntett 
– Recco-sender som gjør det lettere å finne deg hvis det skjer en ulykke
– Innebygde gamasjer med silikonstrimmel som holder buksa på plass over støvlene

Passer til: All slags skikjøring.

Testpanelet mener: Robust bukse som er skapt for all slags skikjøring – bakkekjøring, off-piste og toppturer. er designet for å motstå all slags belastning fra været. På den måten er det ikke nødvendig med ventilasjonsglidelåser, siden materialet puster når du begynner å svette. Her får du avtagbare seler, et vanntett materiale, forsterkninger på innsiden av kanten nederst, praktiske lommer og alt du måtte trenge uansett hvor du kjører. Denne buksa er for deg som kjører mye, både i bakken og i skogen, og trenger en solid skibukse som er veldig holdbar. Den passer også perfekt til deg som elsker utstyr. Det blir ikke bedre enn dette! 


TIL HENNE:

Fungerer i alle situasjoner

Peak_-_Anima_Pants.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– Vind- og vanntett materiale samt god pusteevne
– Snølås og forsterkninger nederst på bena 
– Snap in-system som lar deg feste buksa til den tilhørende jakken

Passer til: Bakkekjøring.

Testpanelet mener: Dette er skigarderobens versjonen av "den lille sorte". En stilig og enkel skibukse for utforkjøring, som holder en høyere standard enn en basebukse gjør.  har det du trenger for en uke på fjellet, uten å ha for mange funksjoner. Du kan justere midjen, buksa har forsterkninger nederst på innsiden av bena og er utstyrt med en snølås. Modellen er løs uten at den blir for baggy, og materialet er veldig holdbart. Denne svarte modellen passer for deg som kjører et par ganger i året og vil ha en god skibukse som ikke tømmer hele lommeboka. Når det gjelder klær fra Peak Performance, vet du at du alltid får et plagg med høy standard. Her får du et enkelt design i et fint materiale – din nye bestevenn i skibakken!

Til parken

WearColour_-_Cork_Pant.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– Vannavstøtende materiale, perfekt hvis det er våt snø i bakken
– Ventilasjonsglidelåser på innsiden av lårene hvor du kan slippe ut overskuddsvarme
– Fleece på knærne og rumpa, slik at du ikke blir kald når du setter deg ned

Passer til: Bakkekjøring og off-piste. 

Testpanelet mener: For det første, hvis du handler delvis med øynene, er denne modellen noe for deg. Hvor fin er ikke gulfargen? Er det et sted du bør satse på farge, så er det i bakken. Det er ikke bare pent, men også trygt siden du blir mer synlig i fargerike klær, i motsetning til i en modell som er svart eller hvit.  er en skibukse som varmer til et gjennomsnittlig nivå, men som også har praktiske ventilasjonsglidelåser. Kombinert med den høye ventilasjonsevnen i materialet, er denne buksa perfekt til bakkekjøring og off-piste. Ekstra pluss for lommene som går nedover på låret, det liker de mest erfarne skikjørerne i testpanelet.

Let it loose

Didriksons_-_Alta_Pants.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– PVC-fri vannavvisende membran
– Snølås og hemper nederst på bena slik at du kan feste buksa til støvelen
– Teipede sømmer

Passer til: Bakkekjøring.

Testpanelet mener: En løs passform med mye materiale rundt livet og rumpa, perfekt for deg med brede hofter. Testpanelet liker spesielt den brede midjen bak, som har en hard kant som sikrer at buksa sitter tett inntil korsryggen. Og misforstå testpanelet rett, den harde kanten er selvfølgelig ikke ukomfortabel, men har et fleecefôr på innsiden. Den sitter etter i korsryggen på en praktisk og komfortabel måte. Denne  er veldig lommebokvennlig og en perfekt vind- og vanntett modell for deg som kjører i ny og ned. Det er en perfekt innstegsmodell som gjør jobben sin i bakken. Den har de mest essensielle detaljene i form av passende materiale, og uten for mange funksjoner eller lommer som kan forstyrre. En enkel skibukse som passer til den klassiske Ola Nordmann som drar på fjellet en gang i året. 

SHOP HER:

https://www.sportamore.no/sporter/alpint/

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Asics GEL-Kayano 27
Mote & trender

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

8 timer siden
Free metcon 3 header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

1 dag siden
Test adidas löparsko supernova
Mote & trender

Test: Adidas Supernova til dame og herre

6 dager siden
charlotte och pär header
Mote & trender

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

23 jun 2020
Adidas supernova header
Mote & trender

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

22 jun 2020
sandaler header
Mote & trender

Test: Trendy sandaler til dame 2020

18 jun 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Trendy sandaler til herre som er best i test

18 jun 2020
Test bikini
Mote & trender

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

15 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

14 jun 2020
Sommarrea herr
Mote & trender

Til ham: Gjør et kupp på klær, sko og utstyr på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea dam
Mote & trender

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea barn
Mote & trender

De beste kuppene til barn på sommersalget vårt

14 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Kan jeg vaske sandalene mine i vaskemaskinen?

10 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Sesongens sandaltrender fra Birkenstock

10 jun 2020
daddräkt simning
Mote & trender

Test: Badedrakter til konkurransesvømming og trening

09 jun 2020
ub primeblue
Mote & trender

Her er Adidas Ultraboost i resirkulert plast!

08 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Stor test av treningstopper

07 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpetopper til herre 2020

07 jun 2020
Badbyxor badshorts
Mote & trender

Sommerens 9 hotteste badeshorts

07 jun 2020
Blacc yoga
Mote & trender

Lær å handle smart med Sportamores materialguide

05 jun 2020
pegasus 37
Mote & trender

Test: Så bra er Nike Air Zoom Pegasus 37

04 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: UV-drakter til barn

03 jun 2020
saucony_endorphin_PRO-header.jpg
Mote & trender

Maks tempo med Sauconys nye løpesko Endorphin Pro

01 jun 2020
löparshorts header
Mote & trender

Våre beste løpeshorts til dame og herre

30 may 2020
nike pegasus 37 header
Mote & trender

Bedre demping i nyheten Nike Pegasus 37

30 may 2020
Test tenniskjol
Mote & trender

5 tennisskjørt som er best i test 2020

29 may 2020
Creme-Creative_997HXD_group.jpg
Mote & trender

Vi elsker sesongens sneakers fra New Balance

27 may 2020
Better Bodies träningstights
Mote & trender

Guide: Finn riktig treningstights fra Better Bodies

26 may 2020
Asics GT-2000
Mote & trender

Sats på løpesko fra Asics hvis du pronerer

26 may 2020
Underkläder träning
Mote & trender

Tren i riktig undertøy – og unngå gnagsår

25 may 2020
React Miler NY
Mote & trender

Løp lenger med Nike React Miler

22 may 2020
korta tights
Mote & trender

Test: Korte treningstights til dame 2020

22 may 2020
Merrells trailskor
Mote & trender

Test: terrengsko fra Merrell til dame og herre

21 may 2020
New Balance skor
Mote & trender

Kjøp riktige løpesko fra New Balance

21 may 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

21 may 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Fotballsko til juniorer i 2020

21 may 2020
nike-low-sneakers.jpg
Mote & trender

3 kjerringråd for å få sneakers hvite igjen

21 may 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: løpesko med mye demping

19 may 2020
Nike yoga infinalon header
Mote & trender

Yoga uten begrensninger i Nike Infinalon

19 may 2020
björn borg tights
Mote & trender

Tips! 9 tights med høy midje

18 may 2020
more news
Asics GEL-Kayano 27

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

En pronasjonssko som både er superstabil og har mye demping – er det virkelig mulig? Si hei til nyheten Asics GEL-Kayano 27.

8 timer siden
Mote & trender
Free metcon 3 header

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

Box jump, squats, tauklatring og wallballs – Free Metcon 3 takler alt. Les testpanelets uttalelse om den nye treningsskoen.

1 dag siden
Mote & trender
Test adidas löparsko supernova

Test: Adidas Supernova til dame og herre

Testpanelets dom: Høy kvalitet til en billig penge. Vi snakker om Supernova, den nye løpeskoen fra Adidas!

6 dager siden
Mote & trender
charlotte och pär header

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

Vi har fått hjelp av to superløpere for å kåre de beste løpeskoene fra Asics – både til dame og herre. Les testen for å se resultatet!

23 jun 2020
Mote & trender
Adidas supernova header

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

Her er løpeskoen for deg som ser etter god kvalitet, uten at det skal koste skjorta! Les mer om Adidas nyhet Supernova.

22 jun 2020
Mote & trender
sandaler header

Test: Trendy sandaler til dame 2020

Det er endelig tid for å teste sandaler fra Birkenstock, Cruz og Axelda. Sjekk ut modellene som er best i test og som passer best til de varmeste dagene i sommer!

18 jun 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Trendy sandaler til herre som er best i test

Sommer = åpne sko! Og hva er vel bedre enn et par trendy sandaler eller slippers? Ta en titt på herretesten vår av sesongens favoritter for føttene!

18 jun 2020
Mote & trender
Test bikini

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

Vi har latt kvinner med forskjellige kroppstyper teste bikinisett fra Waikani Beachwear. Dette mener de om årets sommerlige modeller.

15 jun 2020
Mote & trender
Header.jpg

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

Noen av testpanelets favoritter finner du nå på vårt Summer Sale. Her er de beste løpeskoene på SALG til dame og herre.

14 jun 2020
Mote & trender
Sommarrea herr

Til ham: Gjør et kupp på klær, sko og utstyr på sommersalget vårt

En ny padelracket, løpesko eller sandaler? Vi har plukket ut noen av våre beste tips til ham, som du nå finner på sommersalget vårt.

14 jun 2020
Mote & trender
Sommarrea dam

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

Her har vi samlet noen av våre beste kupp til dame på vårt store SALG! Løpesko, sandaler, tights med mer.

14 jun 2020
Mote & trender
Sommarrea barn

De beste kuppene til barn på sommersalget vårt

Vi har plukket ut et lite utvalg av hva du kan finne til barn på det store SALGET vårt. Her er de beste kuppene til både store og små barn.

14 jun 2020
Mote & trender
Birkenstock

Kan jeg vaske sandalene mine i vaskemaskinen?

Det kan være lettere sagt enn gjort å ta vare på sommersko. Eksperten fra Birkenstock gir deg de beste tipsene til hvordan du kan holde sandalene fine!

10 jun 2020
Mote & trender
Birkenstock

Sesongens sandaltrender fra Birkenstock

Med utgangspunkt i komfort og bærekraft, har vel ingen gått glipp av Birkenstocks populære sandaler. Slik ser årets sandaltrender ut i 2020!

10 jun 2020
Mote & trender
daddräkt simning

Test: Badedrakter til konkurransesvømming og trening

Vil du ta svømmingen til et nytt nivå? Da er det på tide å investere i en teknisk badedrakt. Her er de beste tipsene fra proffen. Les testen av årets beste modeller i 2020.

09 jun 2020
Mote & trender