Header-skidbyxor.jpg

TEST: 7 skibukser til bruk i bakken og off-piste

Vinterferien nærmer seg, og det er på tide å se over skiutstyret ditt. Her er de 7 beste skibuksene akkurat nå som passer i bakken og off-piste – til både ham og henne.

Det er et par ting du bør huske når du skal kjøpe en ny . Passformen er, som du sikkert allerede har funnet ut, en smakssak avhengig av hvor stram du vil at en bukse skal sitte. Mange parkkjørere foretrekker en mer baggy stil, men det er helt opp til deg. Det kan derimot være lurt å ha litt rom for eventuelt et dobbelt lag med ull- eller superundertøy under, hvis du ikke har stålkontroll på temperaturen der du skal kjøre.

Hvilken type skikjøring du driver med, legger også grunnlaget for hvilken bukse du bør velge. Hvis du er ute på topptur, med andre ord at du går opp fjellet for deretter å kjøre ned, blir du skikkelig svett. Da foretrekker man tynnere og mer ventilerende skiklær. Hvis du står på ski i minusgrader, kan det være deilig med en litt tykkere skibukse, spesielt når du sitter stille i heisen.

Når det gjelder funksjoner, er det nok av smarte ting man kan finne på skibukser. Justerbar midje og snølås ved anklene er standard og er tilgjengelig på alle modellene i testen. Ved siden av dette varierer modellene når det gjelder seler, lommer, ventilasjonsglidelåser og forsterkninger nederst på bena. Sjekk ut testresultatene nedenfor.

TIL HAM (bla ned for dametesten):

Peak utforkjøringen

Maroon_Pants.jpg Test av: ,

De beste funksjonene: 
– Forsterkninger på innsiden av den nederste kanten, noe som øker holdbarheten
– Vind- og vanntett med en god pusteevne
– Snølås nederst på bena og snølås i midjen, hvor du kan feste den tilhørende jakken

Passer til: Bakkekjøring.

Testpanelet mener: En avslappet og behagelig skibukse laget av et slitesterkt materiale. Her får du et enkelt design som holder lenge hvis du tar ordentlig vare på buksa. Det er aldri en dårlig idé å kjøpe en skibukse fra Peak Performance.  er ment for alt fra nybegynnere til den bevisste. Prislappen er på et gjennomsnittlig nivå, passformen er løs og mot litt baggy og kvaliteten er god. Kjøp den tilhørende skijakken slik at du kan koble jakka og buksa sammen gjennom snølåsen. På den måten unngår du å få kald luft eller snø i midjen.

En fin favoritt

Legendary_Insulated.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– Primaloft-fôr med utmerket varmeregulering
– Helt vanntett bukse
– Snølås nederst på bena

Passer til: Bakkekjøring og off-piste.

Testpanelet mener: En skikkelig god allround-bukse til en fornuftig sum. Dette er en foret variant av Helly Hansens klassiske Legendary Pant, og modellen rangeres høyt av testpanelet. For det første, så har  overraskende mange smarte funksjoner til å være en bukse som er ment for bakkekjøring. Vannavvisende glidelåser ved lommene, ventilasjonsglidelåser på innsiden av lårene og totalt tre lommer. Modellen sitter veldig bra på kroppen og opprettholder en god kvalitet. Dette er et perfekt valg for deg som kjører et par ganger i året og vil ha en god skibukse, men ikke vil bruke for mye penger på den. Buksa ligger nemlig midt mellom den lave og middels høye prisklassen. Definitivt en ny favoritt for mange i testpanelet!

Rimelig og varm

Wandeck_Pant.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– Nederst, på innsiden av kanten, er det forsterkninger for å øke holdbarheten 
– Utmerket pusteevne (dvs. 15 000 g/m2/24h – i bakken holder det vanligvis med 5-10k), pluss ventilasjonsglidelåser på innsiden av lårene
– Vanntett materiale, uansett om du kjører i våt snø eller ikke

Passer til: Bakkekjøring.

Testpanelet mener: Varm skibukse som hovedsakelig passer for deg som er lang og slim. sitter veldig stramt, spesielt rundt lårene og rumpa. Hvis du vet at du ofte trener ben på treningssenteret, kan det være lurt å gå opp en størrelse for en løsere passform. Ellers er dette den rimeligste herrebuksa i denne testen. Det er en bedre skibukse enn basic bukse, men fungerer perfekt som en kom i gang-bukse over flere år. Du som vil ha en god skibukse til den spontane skituren som kanskje bare er én gang i året, har kommet riktig – dette er skibuksa for deg. En stilren, varm modell som har alle de nødvendige funksjonene du trenger i skibakken!

Høy kvalitet

Nengal_Pant.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– 2-lags Gore-Tex materiale gjør buksa helt vanntett 
– Recco-sender som gjør det lettere å finne deg hvis det skjer en ulykke
– Innebygde gamasjer med silikonstrimmel som holder buksa på plass over støvlene

Passer til: All slags skikjøring.

Testpanelet mener: Robust bukse som er skapt for all slags skikjøring – bakkekjøring, off-piste og toppturer. er designet for å motstå all slags belastning fra været. På den måten er det ikke nødvendig med ventilasjonsglidelåser, siden materialet puster når du begynner å svette. Her får du avtagbare seler, et vanntett materiale, forsterkninger på innsiden av kanten nederst, praktiske lommer og alt du måtte trenge uansett hvor du kjører. Denne buksa er for deg som kjører mye, både i bakken og i skogen, og trenger en solid skibukse som er veldig holdbar. Den passer også perfekt til deg som elsker utstyr. Det blir ikke bedre enn dette! 


TIL HENNE:

Fungerer i alle situasjoner

Peak_-_Anima_Pants.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– Vind- og vanntett materiale samt god pusteevne
– Snølås og forsterkninger nederst på bena 
– Snap in-system som lar deg feste buksa til den tilhørende jakken

Passer til: Bakkekjøring.

Testpanelet mener: Dette er skigarderobens versjonen av "den lille sorte". En stilig og enkel skibukse for utforkjøring, som holder en høyere standard enn en basebukse gjør.  har det du trenger for en uke på fjellet, uten å ha for mange funksjoner. Du kan justere midjen, buksa har forsterkninger nederst på innsiden av bena og er utstyrt med en snølås. Modellen er løs uten at den blir for baggy, og materialet er veldig holdbart. Denne svarte modellen passer for deg som kjører et par ganger i året og vil ha en god skibukse som ikke tømmer hele lommeboka. Når det gjelder klær fra Peak Performance, vet du at du alltid får et plagg med høy standard. Her får du et enkelt design i et fint materiale – din nye bestevenn i skibakken!

Til parken

WearColour_-_Cork_Pant.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– Vannavstøtende materiale, perfekt hvis det er våt snø i bakken
– Ventilasjonsglidelåser på innsiden av lårene hvor du kan slippe ut overskuddsvarme
– Fleece på knærne og rumpa, slik at du ikke blir kald når du setter deg ned

Passer til: Bakkekjøring og off-piste. 

Testpanelet mener: For det første, hvis du handler delvis med øynene, er denne modellen noe for deg. Hvor fin er ikke gulfargen? Er det et sted du bør satse på farge, så er det i bakken. Det er ikke bare pent, men også trygt siden du blir mer synlig i fargerike klær, i motsetning til i en modell som er svart eller hvit.  er en skibukse som varmer til et gjennomsnittlig nivå, men som også har praktiske ventilasjonsglidelåser. Kombinert med den høye ventilasjonsevnen i materialet, er denne buksa perfekt til bakkekjøring og off-piste. Ekstra pluss for lommene som går nedover på låret, det liker de mest erfarne skikjørerne i testpanelet.

Let it loose

Didriksons_-_Alta_Pants.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– PVC-fri vannavvisende membran
– Snølås og hemper nederst på bena slik at du kan feste buksa til støvelen
– Teipede sømmer

Passer til: Bakkekjøring.

Testpanelet mener: En løs passform med mye materiale rundt livet og rumpa, perfekt for deg med brede hofter. Testpanelet liker spesielt den brede midjen bak, som har en hard kant som sikrer at buksa sitter tett inntil korsryggen. Og misforstå testpanelet rett, den harde kanten er selvfølgelig ikke ukomfortabel, men har et fleecefôr på innsiden. Den sitter etter i korsryggen på en praktisk og komfortabel måte. Denne  er veldig lommebokvennlig og en perfekt vind- og vanntett modell for deg som kjører i ny og ned. Det er en perfekt innstegsmodell som gjør jobben sin i bakken. Den har de mest essensielle detaljene i form av passende materiale, og uten for mange funksjoner eller lommer som kan forstyrre. En enkel skibukse som passer til den klassiske Ola Nordmann som drar på fjellet en gang i året. 

SHOP HER:

https://www.sportamore.no/sporter/alpint/

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

1 dag siden
canada snow
Mote & trender

Hold føttene varme i støvler fra Canada Snow

1 dag siden
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: løpesko med mye demping

1 dag siden
Test Björn Borg
Mote & trender

Vi tester sesongens nye løpekolleksjon fra Björn Borg

2 dager siden
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Test! De beste innendørsskoene våre til innebandy

3 dager siden
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: De beste innebandyskoene til dame

5 dager siden
promenadskor header
Mote & trender

Vanntette tursko som er best i test

16 sep 2020
Vinterjacka barn
Mote & trender

Kjøp riktig vinterjakke til barnet ditt

14 sep 2020
nike superrep header
Mote & trender

Guide: Finn riktige treningssko fra Nike

14 sep 2020
Test tights med fickor
Mote & trender

Test: Den beste treningstightsen med lommer

13 sep 2020
innebandylubbor
Mote & trender

Stor test av innebandykøller

13 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

11 sep 2020
Nike
Mote & trender

Finn riktige løpesko fra Nike

10 sep 2020
Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 sep 2020
Adidas
Mote & trender

Nå kan du handle treningstøy etter været med det nye konseptet til Adidas

08 sep 2020
virvelvind
Mote & trender

Sjekk ut høstens prisverdige barnekolleksjon!

07 sep 2020
header
Mote & trender

Test: Langermede treningstrøyer for kvinner

05 sep 2020
långärmade träningströjor test
Mote & trender

Test: Langermede treningstrøyer for menn

05 sep 2020
Blacc fitness
Mote & trender

New in: Squat-vennlige tights fra Blacc

04 sep 2020
test svarta tights
Mote & trender

Test: Treningstightsen du bare må ha

01 sep 2020
nike metcon 6
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Metcon 6

31 aug 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test! Årets beste treningssko til herre

26 aug 2020
Test av träningsskor för damer
Mote & trender

Test av årets beste treningssko til dame

26 aug 2020
Nike Metcon Release
Mote & trender

Alt du vil vite om nyheten Nike Metcon 6

26 aug 2020
Header – 1.jpg
Mote & trender

Best i test: Padelsko til herre

23 aug 2020
Padelskor dam
Mote & trender

Vi tester sesongens beste padelsko til henne

21 aug 2020
Kari Traa
Mote & trender

Høstens nye ull- og superundertøy fra Kari Traa

19 aug 2020
jared ward
Mote & trender

Bli høy på endorfiner i Sauconys nye løpesko

16 aug 2020
Test av tights
Mote & trender

Stor test av treningstights

12 aug 2020
Shorts
Mote & trender

Test: Svarte treningsshorts til herre

12 aug 2020
Nike Air Zoom SuperRep
Mote & trender

Finn riktig treningssko fra Nike SuperRep

10 aug 2020
Test ryggsäck barn.png
Mote & trender

Best i test: Ryggsekk til barn 2020

07 aug 2020
Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

06 aug 2020
Nike löparskor test
Mote & trender

Løpeskoene fra Nike som er best i test

05 aug 2020
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Mote & trender

14 must-haves til skolestart

03 aug 2020
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Mote & trender

Test! De beste klærne og skoene fra Nike til herre

03 aug 2020
Nike träningskläder
Mote & trender

Best i test! Favoritter fra Nike til henne

02 aug 2020
Reebok Nano X
Mote & trender

Nå er Reebok Nano X her i nye farger

31 jul 2020
Test sport-bh.png
Mote & trender

Best i test! Sports-BH'er 2020

29 jul 2020
Test Birkenstock
Mote & trender

Hvilke sandaler fra Birkenstock er best i test?

28 jul 2020
more news
Herr - Header.jpg

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

Hvis du løper på asfalt trenger du sko med god demping for å få et skånsomt fotisett. Vi har testet løpesko med demping til herre.

1 dag siden
Mote & trender
canada snow

Hold føttene varme i støvler fra Canada Snow

Myke, varme og helt fantastiske på! Her er alt du trenger å vite om støvlene fra Canada Snow.

1 dag siden
Mote & trender
Dam - Header.jpg

Test: løpesko med mye demping

Dempende løpesko er alfa og omega til distanseøkter på asfalt og andre harde underlag for at du skal få et skånsomt fotisett. Her er de myke løpeskoene til henne som er best i test!

1 dag siden
Mote & trender
Test Björn Borg

Vi tester sesongens nye løpekolleksjon fra Björn Borg

Björn Borg har nettopp lansert sin nye løpekolleksjon, Running from daylight, og vi har selvfølgelig satt klærne på prøve. Så bra er de fine dame- og herreplaggene.

2 dager siden
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Test! De beste innendørsskoene våre til innebandy

Vårt mannlige testpanel har spurtet og gjort raske vendinger i de nye treningsskoene våre som er ment for sport innendørs. Her er innebandyskoene som er best akkurat nå!

3 dager siden
Mote & trender
Dam - Header.jpg

Test: De beste innebandyskoene til dame

Her er skoene som topper prestasjonen på innebandybanen. Sportamores testpanel har spilt i sesongens nye innendørssko.

5 dager siden
Mote & trender
promenadskor header

Vanntette tursko som er best i test

Kilometer etter kilometer, i skog og mark – det er på tide å finne riktige tursko. Vi har testet de beste vanntette turskoene til dame og herre.

16 sep 2020
Mote & trender
Vinterjacka barn

Kjøp riktig vinterjakke til barnet ditt

Vinterjakken er det viktigste kjøpet du gjør til barnet ditt i vinter. Her er 7 tips til hvordan du velger riktig.

14 sep 2020
Mote & trender
nike superrep header

Guide: Finn riktige treningssko fra Nike

Med det brede utvalget av treningssko fra Nike, er det lett å finne riktig modell til deg og din trening. Vi guider deg til det riktige valget!

14 sep 2020
Mote & trender
Test tights med fickor

Test: Den beste treningstightsen med lommer

Det er både populært og vanlig å ta med seg telefonen på styrketreningen for å høre på musikk. Derfor har testpanelet vårt svettet i nye treningstights med store lommer.

13 sep 2020
Mote & trender
innebandylubbor

Stor test av innebandykøller

Bladet, griptapen og vekten – det er mye som spiller inn for at en innebandykølle skal føles perfekt. Vi har testet høstens favoritter!

13 sep 2020
Mote & trender
Tvätta din dunjacka

Slik vasker du dunjakken

Her er en liste over 10 ting du bør tenke på når du skal vaske dunjakken din.

11 sep 2020
Mote & trender
Nike

Finn riktige løpesko fra Nike

Med Nikes brede utvalg av løpesko, kan det være vanskelig å vite hvilke sko som passer best til akkurat deg. Her får du hjelp!

10 sep 2020
Mote & trender
Timberland

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

Et par Timberlandstøvler er høstens hotteste kjøp! Slik går du frem for å ta hånd om dine fine boots.

09 sep 2020
Mote & trender
Adidas

Nå kan du handle treningstøy etter været med det nye konseptet til Adidas

Enten du trener i 35 grader og sol, når det regner eller det er minusgrader, har Adidas treningstøy som vil hjelpe deg i gang. Les alt om deres nye Ready-kolleksjoner her!

08 sep 2020
Mote & trender