Header-skidbyxor.jpg

TEST: 7 skibukser til bruk i bakken og off-piste

Vinterferien nærmer seg, og det er på tide å se over skiutstyret ditt. Her er de 7 beste skibuksene akkurat nå som passer i bakken og off-piste – til både ham og henne.

Det er et par ting du bør huske når du skal kjøpe en ny . Passformen er, som du sikkert allerede har funnet ut, en smakssak avhengig av hvor stram du vil at en bukse skal sitte. Mange parkkjørere foretrekker en mer baggy stil, men det er helt opp til deg. Det kan derimot være lurt å ha litt rom for eventuelt et dobbelt lag med ull- eller superundertøy under, hvis du ikke har stålkontroll på temperaturen der du skal kjøre.

Hvilken type skikjøring du driver med, legger også grunnlaget for hvilken bukse du bør velge. Hvis du er ute på topptur, med andre ord at du går opp fjellet for deretter å kjøre ned, blir du skikkelig svett. Da foretrekker man tynnere og mer ventilerende skiklær. Hvis du står på ski i minusgrader, kan det være deilig med en litt tykkere skibukse, spesielt når du sitter stille i heisen.

Når det gjelder funksjoner, er det nok av smarte ting man kan finne på skibukser. Justerbar midje og snølås ved anklene er standard og er tilgjengelig på alle modellene i testen. Ved siden av dette varierer modellene når det gjelder seler, lommer, ventilasjonsglidelåser og forsterkninger nederst på bena. Sjekk ut testresultatene nedenfor.

TIL HAM (bla ned for dametesten):

Peak utforkjøringen

Maroon_Pants.jpg Test av: ,

De beste funksjonene: 
– Forsterkninger på innsiden av den nederste kanten, noe som øker holdbarheten
– Vind- og vanntett med en god pusteevne
– Snølås nederst på bena og snølås i midjen, hvor du kan feste den tilhørende jakken

Passer til: Bakkekjøring.

Testpanelet mener: En avslappet og behagelig skibukse laget av et slitesterkt materiale. Her får du et enkelt design som holder lenge hvis du tar ordentlig vare på buksa. Det er aldri en dårlig idé å kjøpe en skibukse fra Peak Performance.  er ment for alt fra nybegynnere til den bevisste. Prislappen er på et gjennomsnittlig nivå, passformen er løs og mot litt baggy og kvaliteten er god. Kjøp den tilhørende skijakken slik at du kan koble jakka og buksa sammen gjennom snølåsen. På den måten unngår du å få kald luft eller snø i midjen.

En fin favoritt

Legendary_Insulated.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– Primaloft-fôr med utmerket varmeregulering
– Helt vanntett bukse
– Snølås nederst på bena

Passer til: Bakkekjøring og off-piste.

Testpanelet mener: En skikkelig god allround-bukse til en fornuftig sum. Dette er en foret variant av Helly Hansens klassiske Legendary Pant, og modellen rangeres høyt av testpanelet. For det første, så har  overraskende mange smarte funksjoner til å være en bukse som er ment for bakkekjøring. Vannavvisende glidelåser ved lommene, ventilasjonsglidelåser på innsiden av lårene og totalt tre lommer. Modellen sitter veldig bra på kroppen og opprettholder en god kvalitet. Dette er et perfekt valg for deg som kjører et par ganger i året og vil ha en god skibukse, men ikke vil bruke for mye penger på den. Buksa ligger nemlig midt mellom den lave og middels høye prisklassen. Definitivt en ny favoritt for mange i testpanelet!

Rimelig og varm

Wandeck_Pant.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– Nederst, på innsiden av kanten, er det forsterkninger for å øke holdbarheten 
– Utmerket pusteevne (dvs. 15 000 g/m2/24h – i bakken holder det vanligvis med 5-10k), pluss ventilasjonsglidelåser på innsiden av lårene
– Vanntett materiale, uansett om du kjører i våt snø eller ikke

Passer til: Bakkekjøring.

Testpanelet mener: Varm skibukse som hovedsakelig passer for deg som er lang og slim. sitter veldig stramt, spesielt rundt lårene og rumpa. Hvis du vet at du ofte trener ben på treningssenteret, kan det være lurt å gå opp en størrelse for en løsere passform. Ellers er dette den rimeligste herrebuksa i denne testen. Det er en bedre skibukse enn basic bukse, men fungerer perfekt som en kom i gang-bukse over flere år. Du som vil ha en god skibukse til den spontane skituren som kanskje bare er én gang i året, har kommet riktig – dette er skibuksa for deg. En stilren, varm modell som har alle de nødvendige funksjonene du trenger i skibakken!

Høy kvalitet

Nengal_Pant.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– 2-lags Gore-Tex materiale gjør buksa helt vanntett 
– Recco-sender som gjør det lettere å finne deg hvis det skjer en ulykke
– Innebygde gamasjer med silikonstrimmel som holder buksa på plass over støvlene

Passer til: All slags skikjøring.

Testpanelet mener: Robust bukse som er skapt for all slags skikjøring – bakkekjøring, off-piste og toppturer. er designet for å motstå all slags belastning fra været. På den måten er det ikke nødvendig med ventilasjonsglidelåser, siden materialet puster når du begynner å svette. Her får du avtagbare seler, et vanntett materiale, forsterkninger på innsiden av kanten nederst, praktiske lommer og alt du måtte trenge uansett hvor du kjører. Denne buksa er for deg som kjører mye, både i bakken og i skogen, og trenger en solid skibukse som er veldig holdbar. Den passer også perfekt til deg som elsker utstyr. Det blir ikke bedre enn dette! 


TIL HENNE:

Fungerer i alle situasjoner

Peak_-_Anima_Pants.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– Vind- og vanntett materiale samt god pusteevne
– Snølås og forsterkninger nederst på bena 
– Snap in-system som lar deg feste buksa til den tilhørende jakken

Passer til: Bakkekjøring.

Testpanelet mener: Dette er skigarderobens versjonen av "den lille sorte". En stilig og enkel skibukse for utforkjøring, som holder en høyere standard enn en basebukse gjør.  har det du trenger for en uke på fjellet, uten å ha for mange funksjoner. Du kan justere midjen, buksa har forsterkninger nederst på innsiden av bena og er utstyrt med en snølås. Modellen er løs uten at den blir for baggy, og materialet er veldig holdbart. Denne svarte modellen passer for deg som kjører et par ganger i året og vil ha en god skibukse som ikke tømmer hele lommeboka. Når det gjelder klær fra Peak Performance, vet du at du alltid får et plagg med høy standard. Her får du et enkelt design i et fint materiale – din nye bestevenn i skibakken!

Til parken

WearColour_-_Cork_Pant.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– Vannavstøtende materiale, perfekt hvis det er våt snø i bakken
– Ventilasjonsglidelåser på innsiden av lårene hvor du kan slippe ut overskuddsvarme
– Fleece på knærne og rumpa, slik at du ikke blir kald når du setter deg ned

Passer til: Bakkekjøring og off-piste. 

Testpanelet mener: For det første, hvis du handler delvis med øynene, er denne modellen noe for deg. Hvor fin er ikke gulfargen? Er det et sted du bør satse på farge, så er det i bakken. Det er ikke bare pent, men også trygt siden du blir mer synlig i fargerike klær, i motsetning til i en modell som er svart eller hvit.  er en skibukse som varmer til et gjennomsnittlig nivå, men som også har praktiske ventilasjonsglidelåser. Kombinert med den høye ventilasjonsevnen i materialet, er denne buksa perfekt til bakkekjøring og off-piste. Ekstra pluss for lommene som går nedover på låret, det liker de mest erfarne skikjørerne i testpanelet.

Let it loose

Didriksons_-_Alta_Pants.jpg Test av: ,

De beste funksjonene:
– PVC-fri vannavvisende membran
– Snølås og hemper nederst på bena slik at du kan feste buksa til støvelen
– Teipede sømmer

Passer til: Bakkekjøring.

Testpanelet mener: En løs passform med mye materiale rundt livet og rumpa, perfekt for deg med brede hofter. Testpanelet liker spesielt den brede midjen bak, som har en hard kant som sikrer at buksa sitter tett inntil korsryggen. Og misforstå testpanelet rett, den harde kanten er selvfølgelig ikke ukomfortabel, men har et fleecefôr på innsiden. Den sitter etter i korsryggen på en praktisk og komfortabel måte. Denne  er veldig lommebokvennlig og en perfekt vind- og vanntett modell for deg som kjører i ny og ned. Det er en perfekt innstegsmodell som gjør jobben sin i bakken. Den har de mest essensielle detaljene i form av passende materiale, og uten for mange funksjoner eller lommer som kan forstyrre. En enkel skibukse som passer til den klassiske Ola Nordmann som drar på fjellet en gang i året. 

SHOP HER:

https://www.sportamore.no/sporter/alpint/

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Header dam adidas
Mote & trender

Test: Topp 5 bestselgere fra Adidas

1 dag siden
Header adidas
Mote & trender

Vi tester 6 svarte herrefavoritter fra Adidas

1 dag siden
Barnskor
Mote & trender

Stor guide: Finn riktige barnesko og størrelse fra Adidas

2 dager siden
Träningstights för löpning.jpg
Mote & trender

11 treningstights som passer perfekt til løping

5 dager siden
padeltennis header
Mote & trender

Tips! Padelracketer, padelsko og padelklær som gir deg de beste forutsetningene på banen

5 dager siden
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

5 dager siden
header plus size adidas
Mote & trender

Test! Plus size-klær fra Adidas

6 dager siden
Nike träningskläder
Mote & trender

Treningsfavorittene fra Nike som er best i test

16 feb 2020
header HERR.jpg
Mote & trender

Test! Disse treningsklærne fra Nike er best i test for menn

16 feb 2020
ICANIWILL header
Mote & trender

Endelig på Sportamore! Tights og treningsklær fra Icaniwill

14 feb 2020
nike header 2
Mote & trender

Nyheten Metcon 5 blir du helt forelsket i

14 feb 2020
Reebok Forever Floatride Energy 2
Mote & trender

Nyhet fra Reebok: Løpeskoen som er perfekt til ulike distanser

12 feb 2020
salomon
Mote & trender

Test av Salomon Speedcross 5

11 feb 2020
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

11 feb 2020
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen på ulike løpesko fra Nike

11 feb 2020
Suunto7_career_woman_running_city.jpg
Mote & trender

Derfor er den nye pulsklokken Suunto 7 det åpenbare valget

09 feb 2020
Header-skidbyxor.jpg
Mote & trender

TEST: 7 skibukser til bruk i bakken og off-piste

09 feb 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Best i test! Ull- og superundertøy til herre

08 feb 2020
HEADER_W_rehband.jpg
Mote & trender

Test: Støtte og tights for ustabile knær og håndledd

08 feb 2020
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

05 feb 2020
Waikani Beachwear bikini
Mote & trender

Waikani Beachwear – rimelig badetøy i sesongens mønster og farger

05 feb 2020
_L3Q6740-2.jpg
Mote & trender

Guide: Slik velger du riktig skihjelm

04 feb 2020
header träningsbyxor
Mote & trender

Best i test! Treningsbukser, treningsshorts og treningstights for menn

04 feb 2020
virvelvind uv plagg
Mote & trender

Fargerikt, morsomt og funksjonelt: Her er det nye barnemerket Virvelvind

03 feb 2020
Under Armour sport-bh
Mote & trender

TEST! Derfor kommer du til å elske sports-BH'en Mid Crossback Bra

03 feb 2020
birkenstock
Mote & trender

Birkenstock – dette er forskjellen mellom de ulike sandalene

02 feb 2020
speedcross
Mote & trender

Derfor er terrengskoen Salomon Speedcross så populær

02 feb 2020
nike infinity run test header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye løpeskoen Nike Infinity Run

30 jan 2020
SP20_RN_React_NRC_DISTANCE_WK_0830.jpg
Mote & trender

Nike Infinity Run – skoen som passer for alle løpere

30 jan 2020
Salomon skaljacka
Mote & trender

Slik bør du vaske skalljakken din

29 jan 2020
Sneakers kids
Mote & trender

Kjøp riktige sneakers til barn

29 jan 2020
Dedicated new brand
Mote & trender

Nyhet hos oss: Dedicated – for deg som vil shoppe med god samvittighet

28 jan 2020
Hoka one one
Mote & trender

Hoka One One tar over løpeverden

26 jan 2020
dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

25 jan 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Test: Treningsklær for gravide

24 jan 2020
Header-3.jpg
Mote & trender

BEST I TEST! Sports-BH'er 2020

23 jan 2020
Reebok Nano 9.0 nya färger
Mote & trender

Endelig! Nye farger på Reebok CrossFit Nano 9.0

23 jan 2020
houdini
Mote & trender

Guide til innkjøp av skallbukser

22 jan 2020
kompressionsstrumpor
Mote & trender

Derfor bør du løpe i kompresjonsstrømper

20 jan 2020
Tvätta träningsskor
Mote & trender

Slik vasker du treningsskoene dine på best mulig måte

20 jan 2020
more news
Header dam adidas

Test: Topp 5 bestselgere fra Adidas

De tre stripene fra Adidas går som en rød tråd gjennom denne testen. Testpanelet vårt har vurdert våre 5 mest populære plagg fra Adidas.

1 dag siden
Mote & trender
Header adidas

Vi tester 6 svarte herrefavoritter fra Adidas

En drømmetest av crème de la crème fra Adidas. Skoene Ultraboost, en padelracket med maksimal kontroll og en t-skjorte som kan brukes til trening og hverdags. Disse svarte Adidas-favorittene vil du ikke gå glipp av!

1 dag siden
Mote & trender
Barnskor

Stor guide: Finn riktige barnesko og størrelse fra Adidas

Passform, materialvalg, størrelse og hvilke sko som tilhører hvilken sesong – her svarer vi på alle spørsmål vedrørende barnesko fra Adidas.

2 dager siden
Mote & trender
Träningstights för löpning.jpg

11 treningstights som passer perfekt til løping

Det finnes utrolig mange forskjellige tights. Når det gjelder løping er det viktig å velge en modell som sitter på plass, klemmer musklene og som helst har lommer. Her er 11 modeller som passer perfekt til løping.

5 dager siden
Mote & trender
padeltennis header

Tips! Padelracketer, padelsko og padelklær som gir deg de beste forutsetningene på banen

Hvem spiller du som oftest padel med? Kjenn på smaken av seier med en helt ny padelracket, nye padelsko og kanskje til og med et helt nytt antrekk! Her er 10 padelfavoritter du ikke kan gå glipp av.

5 dager siden
Mote & trender
Puma sneakers skinn

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

Du kan ikke tørke av alle sneakers med en fuktig klut. Sneakers-eksperten fra Puma forklarer hvordan du tar best vare på de ulike materialene.

5 dager siden
Mote & trender
header plus size adidas

Test! Plus size-klær fra Adidas

Trening er for alle, og derfor er det viktig med tights, t-skjorter og sports-BH i inkluderende størrelser. Vi har latt vår Instagram-følger teste treningsklær i plus size fra Adidas. Her er resultatet!

6 dager siden
Mote & trender
Nike träningskläder

Treningsfavorittene fra Nike som er best i test

De beste treningsskoene, tightsen som får toppscore og løpegenseren som er en drøm! Her er det beste fra Nike – ifølge vårt kvinnelige testpanel!

16 feb 2020
Mote & trender
header HERR.jpg

Test! Disse treningsklærne fra Nike er best i test for menn

Treningsklær og sko fra Nike blir verdsatt av mange takket være det brede utvalget, det stilige designet og den gode kvaliteten. Vi lot vårt mannlige testpanel trene i treningsbukser, sko og andre treningsklær fra Nike. Her er resultatet!

16 feb 2020
Mote & trender
ICANIWILL header

Endelig på Sportamore! Tights og treningsklær fra Icaniwill

Hvis du følger med på de seneste gymtrendene på Instagram, har du sannsynligvis lagt merke til Icaniwill – merket som lager fasjonable, sømløse tights og treningsklær, som dessuten er kjempefine!

14 feb 2020
Mote & trender
nike header 2

Nyheten Metcon 5 blir du helt forelsket i

"Du gjør meg hel" står det på den nye modellen fra Nikes bestselger Metcon 5. Perfekt timing til valentinsdagen, da lanseres nemlig skoen som er inspirert av kjærlighet. Modellen passer perfekt for deg som vil ha en hjertelig treningsøkt (eller kanskje gi bort en gave til noen du liker?).

14 feb 2020
Mote & trender
Reebok Forever Floatride Energy 2

Nyhet fra Reebok: Løpeskoen som er perfekt til ulike distanser

Løper du ofte mellom 5 km og opp til et halvt maraton og vil ha en nøytral, dempet løpesko? Gratulerer, da er den nye Forever Floatride Energy 2 fra Reebok perfekt for deg!

12 feb 2020
Mote & trender
salomon

Test av Salomon Speedcross 5

Mykere, mer stabil og bedre grep enn forgjengeren. Dessuten er designet så fint at testpanelet til og med vil bruke terrengskoen til daglig.

11 feb 2020
Mote & trender
helium hood herr

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

Mange har oppdaget hvor anvendelig Helium Hood Jacket er. Den tynne dunjakken fra Peak Performance er en vind- og vanntett vinner som du kan bruke året rundt.

11 feb 2020
Mote & trender
Nike löparskor

Forskjellen på ulike løpesko fra Nike

Noen ganger kan det være vanskelig å vite forskjellen på ulike løpesko. Ta det med ro! Vi har fått hjelp av ekspertene for å gå gjennom forskjellene mellom Pegasus, Pegasus Turbo, Zoom Gravity og Zoom Fly fra Nike.

11 feb 2020
Mote & trender