Inomhusskor för damer

Test: 6 hurtige innendørssko til damer

Dette er skoene som holder deg skadefri og maksimerer prestasjonen ved sport som foregår innendørs. Sportamore sitt testpanel har prøvd seks raske modeller som er egnet til håndball, innebandy og volleyball!

Det er faktisk ikke helt uvanlig å drive med innebandy, håndball eller volleyball i x-fitsko eller til og med løpesko – ikke gjør den feilen! Sko som er for dårlig dempet eller ikke gir tilstrekkelig med stabilitet kan føre til slitasje og mer akutte skader, som for eksempel at du vrikker foten. Innendørssko er designet for å klare tøffe utfordringer som sporter innendørs bringer med seg. Vi har testet sko fra Adidas, Unihoc, Hummel, Salming med flere. Dette mener testpanelet til Sportamore om sesongens nyheter! 

Utrolig rask i alle retninger! 

Salming dam NO.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 295 kroner.

Sport: Hovedsakelig innebandy, men også badminton, squash og volleyball takket være mye demping. 

Størrelse og passform: Først og fremst bør det nevnes at Viper 5 er veldig liten i størrelsen, og som gjelder for de fleste innendørssko fra Salming. Derfor anbefales det at du går opp en hel størrelse. Til og med da kan den oppleves som slank, men husk at det er meningen! I alle sporter hvor du beveger deg like mye sidelengs som fremover, vil du ikke gli rundt på innersålen. 

De beste egenskapene: Det første som imponerer er stabiliteten i Viper 5, som takler alle påkjenningene fra innebandy. Disse innendørsskoene føles som støpt for foten. Dessuten er dempingen et stort pluss, hovedsakelig i hælen. Det er deilig for deg som har problemer med knærne eller har beinhinnebetennelse, og som får vondt av for stive nedslag med føttene. Testpanelet gir også tommel opp for grepet på yttersålen. 

Hva kunne vært bedre? I motsetning til den myke hælen, er forfoten i denne innendørsskoen fra Salming nesten flat og risikerer med jevne mellomrom å oppleves som litt stiv før du har varmet den opp. 

Kort oppsummert: Viper er i grunnen en innebandysko som med en ekstra bred såle har blitt tilpasset de raske vendingene i sporten. Den brede sålen gjør at du kan akselerere like effektivt sidelengs som fremover på banen, som helt enkelt er et must i en så rask sport! Ellers kommer Viper garantert til å vekke oppmerksomheten når du tråkker over linjen – den neonrosa fargen er en rød tråd i Salming sitt sortiment av innendørssko, men Viper finnes også i en mer diskret .

Like lett som en fotballsko, bare med demping!

Asics dam NO.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 599 kroner.

Sport: Først og fremst volleyball, men Upcourt passer stort sett til alle sporter som foregår innendørs.  

Størrelse og passform: I motsetning til innendørsskoen fra Salming, er Upcourt 3 fra Asics litt bred i passformen, som lett kan føre til at du glir rundt omkring på sålen hvis du ikke knyter skoene ordentlig. Hvis du først knyter dem bra er det derimot ingen problem, og hvis du har brede føtter er dette den perfekte skomodellen for deg! 

De beste egenskapene: Det testpanelet vil fremheve som den fremste egenskapen ved skoen, er hvor ekstremt lett den er. Det merkes at Upcourt er volleyballsko, du kommer ikke til å få problemer med å hoppe for å blokke i denne modellen. Dessuten er Upcourt, akkurat som alle skomodeller fra Asics, kjempedeilig på. Det gjelder uansett om det er løpesko eller innendørssko. 

Hva kunne vært bedre? Det er kanskje ikke skomodellen for deg hvis du har smale føtter, siden Upcourt er relativt bred innvendig. Da er for eksempel Salming et bedre alternativ. Hvis du på den annen side har brede føtter, kan Upcourt bli din nye bestevenn på banen! 

Kort oppsummert: Upcourt er en ekstremt lett volleyballsko med bra ventilasjonsevne og en bred, stabil såle. Selv om Upcourt klassifiseres som volleyballsko, skal du ikke la deg lure og tro at den ikke fungerer til andre sporter. Dette er et utmerket alternativ for deg som for eksempel spiller innebandy eller badminton og vil ha noen lette sko. Ellers har denne innendørsskoen fra Asics en mykere overdel enn de andre modellene i testen. Det gjør at Upcourt også ventilerer veldig bra og holder føttene dine freshe, sett etter sett. 

Som skapt for finter!

Unihoc dam NO.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 295 kroner.

Sport: Hovedsakelig innebandy, men også badminton og squash. Passer ikke til sporter med mye hopp, spesielt siden sålen er flat.

Størrelse og passform: Akkurat som innendørsskoen fra Asics, er denne innebandyskoen fra Unihoc ganske stor i størrelsen, så du kan med fordel gå ned en størrelse hvis du står mellom to. Husk derimot at føttene dine svulmer opp når du trener, og du skal i tillegg få plass til en tykk strømpe innvendig.

De beste egenskapene: Det beste med U4 fra Unihoc er først og fremst grepet som gjør at du får så mye som mulig ut av hvert løp og retningsforandring. At sålen er såpass bred er dessuten et stort pluss, som innebærer at du står stabilt og reduserer risikoen for å forstue føttene. Hvis du er den spilleren som går på krykker minst én gang per sesong, kan den ekstra stabiliteten i denne innendørsskoen fra Unihoc være nettopp det du trenger!

Hva kunne vært bedre? På den ene siden er dette en ganske flat modell som, i motsetning til innebandyskoen fra Salming, ikke gjør spesielt mye for deg med vonde kneledd. På den andre siden gir U4 Plus en ekstremt god bakkekontakt, som garantert bidrar til at du føler deg smidig.

Kort oppsummert: U4 Pluss er den andre innebandyskoen fra innebandymerket Unihoc. Hvis du tidligere har spilt i for eksempel Asics, kommer du først og fremst til å tenke at U4 er ganske flat. Hvis du har problemer med minisken, bør du kanskje sjekke ut en annen modell. Hvis du derimot ser etter følelsen av at du går i ett med kølla og ballen, så er U4 noe for deg. Takket være den lave sålen får du bedre kontakt med bakken i U4 enn i noen andre sko. Og hvis du, akkurat som testpanelet, elsker en snurrende finte, så er det bare en ting å si: kjøp Unihoc!

Eksplosiv letthet i steget!

Hummel dam NO.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 295 kroner.

Sport: Først og fremst håndball, men fungerer også fint til innebandy, badminton og volleyball siden sålen er raus i bredden. 

Størrelse og passform: Denne innendørsskoen fra Hummel er ganske bred, så husk det når du velger størrelse. Ellers er de true to size og har snøring med bra grep, som betyr at du kan knyte dem ordentlig for best mulig passform. 

De beste egenskapene: Det beste med Aerocharge fra Hummel er at den har en så behagelig demping samt energiretur som trykker deg fremover i steget. Aerocharge er veldige lette håndballsko som får deg til å føle deg rask. Ellers vil testpanelet dele ut et ekstra poeng for at innendørsskoen fra Hummel kan knytes ordentlig hardt. Det betyr at de passer flere føtter, og dermed flere spillere. 

Hva kunne vært bedre? Det er ikke mange negative aspekter med denne innendørsskoen, men muligens er den litt for myk i overdelen, som igjen gjør at føttene har en tendens til å bevege seg innvendig. Hummel er heller ikke like smidige som for eksempel Unihoc.

Kort oppsummert: Det danske merket Hummel er en av de mest populære produsentene av håndballsko og klær, og det merkes at de har holdt på lenge. Når testpanelet tar tre raske steg for å komme seg til skudd, er det som om Aerocharge skyter føttene fremover i steget og den veldempende sålen fanger deretter opp spilleren i landingen. Testpanelet synes det faktisk er vanskelig å komme frem til noe som kan bli bedre med disse håndballskoene, som fungerer minst like bra til innebandy, volleyball og badminton takket være den brede sålen.

Innendørssko med innslag av sneakers! 

Adidas dam NO.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 425 kroner.

Sport: Hovedsakelig volleyball og håndball. 

Størrelse og passform: Denne innendørsskoen fra Adidas er true to size og du kan lett kjøpe den størrelsen du pleier å bruke.

De beste egenskapene: Det beste med Crazyflight er hvor bra den sitter på foten og hvor behagelig den er å spille i. I sålen finner vi den hyllede boost-dempingen som har blitt Adidas sin signatur og som finnes i mange av deres løpesko. Ellers har Crazyflight bra grep i yttersålen, som er en forutsetning uansett hvilken sport du driver med innendørs. 

Hva kunne vært bedre? Testpanelet kommer ikke på noe med denne innendørsskoen fra Adidas som de savner på volleyball- og håndballbanen. Det kan derimot være verdt å påpeke at Crazyflight har en smalere såle enn konkurrentene og derfor egner de seg ikke til like mange sporter.

Kort oppsummert: Spørsmålet er om Adidas noen gang har laget noen stygge sko? Svaret er mest sannsynlig nei. Uansett om det handler om løpesko, sneakers eller innendørssko, så er Adidas nesten alltid finest i testgruppen. En annen smart egenskap som vitner om hvor rutinerte Adidas er når det kommer til skoproduksjon, er det ekstra tøffe stoffet på innsiden av hælen. Det gjør at den får bra grep rundt strømpen og foten din slik at du ikke glir rundt. Ellers sitter Crazyflight som et skudd, er true to size og har en ekstremt god demping – perfekt å lande med etter et høyt hopp! 

En allsidig sko for deg holder på med flere sporter! 

Mizuno dam NO.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 795 kroner.

Sport: Hovedsakelig håndball, men Weave Lightning passer stort sett alle sporter som foregår innendørs.

Størrelse og passform: Mizuno er litt små i størrelsen. Det kan være lurt å gå opp en størrelse, hvis du føler deg usikker.

De beste egenskapene: Weave Lightning utmerker seg på grunn av sin maksimale stabilitet – det er vanskelig å forestille seg et scenario der du kan tråkke feil i denne skoen! Ved hælen er den ekstra forsterket, som betyr at foten sitter akkurat som den skal, uansett hvor mye du vrier og vender på den. 

Hva kunne vært bedre? Hælkappen som gir ekstra stabilitet er, ifølge noen i testpanelet, litt hard før den mykes opp etter bruk. Det betyr at når du for eksempel skal hoppe eller løper på en ball med en helt utstrakt ankel, så støter hælkappen sammen med akillesen. Det er ikke så komfortabelt, men heldigvis gir det seg med tiden! 

Kort oppsummert: Denne innendørsskoen fra det japanske merket Mizuno er klassifisert som håndballsko, men akkurat som mange andre innendørssko, passer den like bra til de fleste sporter som foregår innendørs. Weave Lightning har en litt høyere såle enn de andre modellene og er litt stivere, som gir en stabil egenskap som gjør at den minner litt om U4 fra Unihoc. Den høye sålen innebærer også at denne håndballskoen minner en del om en klassisk ”chunky sneaker”, som akkurat nå er veldig trendy! Ellers er grepet stort sett perfekt, som igjen gjør at du kan bevege deg uten hindringer i alle retninger, uten at du mister farten! 


LES MER: 

SHOP HER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Dedicated new brand
Mote & trender

Nyhet hos oss: Dedicated – for deg som vil shoppe med god samvittighet

8 timer siden
Hoka one one
Mote & trender

Hoka One One tar over løpeverden

2 dager siden
dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

3 dager siden
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Test: Treningsklær for gravide

4 dager siden
Header-3.jpg
Mote & trender

BEST I TEST! Sports-BH'er 2020

5 dager siden
Reebok Nano 9.0 nya färger
Mote & trender

Endelig! Nye farger på Reebok CrossFit Nano 9.0

5 dager siden
houdini
Mote & trender

Guide til innkjøp av skallbukser

6 dager siden
kompressionsstrumpor
Mote & trender

Derfor bør du løpe i kompresjonsstrømper

20 jan 2020
Tvätta träningsskor
Mote & trender

Slik vasker du treningsskoene dine på best mulig måte

20 jan 2020
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg
Mote & trender

Revolusjonerende sports-BH fra Nike: Swoosh One Piece Pad

19 jan 2020
Test av träningsskor för damer
Mote & trender

Test av årets beste treningssko til dame

16 jan 2020
Träningsskor test header
Mote & trender

Test! Årets beste treningssko til herre

16 jan 2020
Header.png
Mote & trender

Test: Treningstightsen du bare må ha

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony
Mote & trender

Guide til Sauconys nye stabile løpesko

14 jan 2020
Header.png
Mote & trender

Test: Årets beste treningsvesker

11 jan 2020
frontier header
Mote & trender

Sjekk ut Frontier, vårt nye herremerke

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN
Mote & trender

Nyhet: Kombiner fint og komfortabelt med myke sett fra Noun!

09 jan 2020
petite pirouette rosa
Mote & trender

Nytt merke for danseglade barn: Petite Pirouette

07 jan 2020
Tvätta träningskläder
Mote & trender

Vask riktig, og treningsklærne dine vil holde lengre

04 jan 2020
nike superrep header
Mote & trender

Toppscore for Nikes nye treningssko SuperRep

03 jan 2020
Asics löparskor 2020
Mote & trender

5 løpesko du ikke kan gå glipp av i 2020

29 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header
Mote & trender

Test: Så bra er nyheten Adidas Ultraboost 20!

27 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights
Mote & trender

Test! Årets topp 10 beste tights

25 dec 2019
Nike Metcon
Mote & trender

Guide: Finn riktig treningssko fra Nike

18 dec 2019
Handskar barn
Mote & trender

Guide: Finn de riktige hanskene til barnet ditt

17 dec 2019
Eva sjöholm header
Mote & trender

Treningstrender 2020: Slik kommer vi til å trene neste år

17 dec 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Vi tester: de beste skijakkene til menn

13 dec 2019
ENG_W.png
Mote & trender

Test av sesongens beste skijakker til henne

13 dec 2019
Icebug kängor och skor
Mote & trender

Gå trygt i piggsko fra Icebug

10 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mote & trender

Stor test: Trygge vintersko med pigger

10 dec 2019
test tofflor header
Mote & trender

Test: Tøfler til dame og herre

06 dec 2019
ENG_W.png
Mote & trender

Våre pulsklokker som er kåret best i test!

06 dec 2019
header julbild
Mote & trender

Sportamores julegavetips til hele familien

06 dec 2019
Nike See my style
Mote & trender

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug
Mote & trender

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

03 dec 2019
header icebug
Mote & trender

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

01 dec 2019
ryggskydd
Mote & trender

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

30 nov 2019
skidhandskar test header
Mote & trender

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

28 nov 2019
icebug
Mote & trender

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

27 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mote & trender

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

27 nov 2019
more news
Dedicated new brand

Nyhet hos oss: Dedicated – for deg som vil shoppe med god samvittighet

Fra bomullsfrø til ferdige plagg – Dedicated er merket som tar ansvar for både planeten og de som produserer plaggene. Nå finner du de kule, økologiske og fairtrade-merkede klærne hos oss!

8 timer siden
Mote & trender
Hoka one one

Hoka One One tar over løpeverden

Når du først har løpt i Hoka One One, vil du aldri løpe i noe annet igjen. Kanskje det er grunnen til at det er verdens mest hurtigvoksende skomerke innenfor løping.

2 dager siden
Mote & trender
dunjacka

Slik vasker du dunjakken

Her er en liste over 10 ting du bør tenke på når du skal vaske dunjakken din.

3 dager siden
Mote & trender
HEADER_W.jpg

Test: Treningsklær for gravide

Du må ikke slutte å trene bare fordi du er gravid – tvert imot! Bevegelse seg under svangerskapet er bra for både deg og babyen din. Vårt gravide testpanel har svettet i treningsklær fra Blacc.

4 dager siden
Mote & trender
Header-3.jpg

BEST I TEST! Sports-BH'er 2020

Til store og små bryster, med eller uten justerbare stropper og hemper. Les alt om sesongens sports-BH som er best i test.

5 dager siden
Mote & trender
Reebok Nano 9.0 nya färger

Endelig! Nye farger på Reebok CrossFit Nano 9.0

Nano er CrossFit-skoen med stor S, og nå har vi fått den inn i nye, freshe farger! Sjekk ut oppdateringen og lær mer om superskoen.

5 dager siden
Mote & trender
houdini

Guide til innkjøp av skallbukser

Skal du stå på ski, gå en fjelltur eller klatre? Uansett aktivitet, bør du tenke på dette når du skal kjøpe en ny skallbukse.

6 dager siden
Mote & trender
kompressionsstrumpor

Derfor bør du løpe i kompresjonsstrømper

De fleste elsker kompresjonsklær – men vet du egentlig hvordan kompresjon fungerer? Vi forklarer teknikken bak de ekstra tettsittende tightsene og de smarte strømpene som forbedrer prestasjonen din.

20 jan 2020
Mote & trender
Tvätta träningsskor

Slik vasker du treningsskoene dine på best mulig måte

Det er kjempeviktig at du lufter treningsskoene dine etter en svett treningsøkt, men det er langt fra alt du bør gjøre for å forlenge levetiden til skoene. Her er de beste tipsene fra eksperten!

20 jan 2020
Mote & trender
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Revolusjonerende sports-BH fra Nike: Swoosh One Piece Pad

Det finnes en mengde forskjellige sports-BH'er avhengig av hva du og kroppen din trenger, men noen modeller er ekstra populære. En av dem er Nike Swoosh Sports Bra. Nå har den fått en innovativ oppgradering du ikke kan gå glipp av!

19 jan 2020
Mote & trender
Test av träningsskor för damer

Test av årets beste treningssko til dame

Er du nysgjerrig på hva det nye året har å tilby i form av treningssko? Vi har trent i fem av de beste modellene i 2020, som egner seg for trening på treningssenteret eller i salen.

16 jan 2020
Mote & trender
Träningsskor test header

Test! Årets beste treningssko til herre

Det nye året har allerede begynt, og dersom du ikke allerede har kommet deg på treningssenteret, er det nå på tide. Få hjelp til å oppfylle nyttårsforsettet med nye treningssko som passer innendørs. Her er årets beste modeller fra Nike, Reebok og Under Armour.

16 jan 2020
Mote & trender
Header.png

Test: Treningstightsen du bare må ha

Tights er et treningsplagg som passer til alle former for trening: yoga, treningsøkter med høy intensitet, gruppetimer og styrketrening. I denne testen har testpanelet prøvd mange tights for å kåre de beste!

16 jan 2020
Mote & trender
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconys nye stabile løpesko

I 2020 har skoprodusenten Saucony bestemt seg for å gjøre noe nytt i produksjonen av stabile løpesko. Her er alt du trenger å vite om den nye innovasjonen, og hvorfor du bør oppdatere deg med en gang!

14 jan 2020
Mote & trender
Header.png

Test: Årets beste treningsvesker

Treningsvesken er din faste følgesvenn når du skal på trening. I denne testen av sesongens heteste modeller, kan du finne den perfekte modellen for deg!

11 jan 2020
Mote & trender