Inomhusskor för damer

Test: 6 hurtige innendørssko til damer

Dette er skoene som holder deg skadefri og maksimerer prestasjonen ved sport som foregår innendørs. Sportamore sitt testpanel har prøvd seks raske modeller som er egnet til håndball, innebandy og volleyball!

Det er faktisk ikke helt uvanlig å drive med innebandy, håndball eller volleyball i x-fitsko eller til og med løpesko – ikke gjør den feilen! Sko som er for dårlig dempet eller ikke gir tilstrekkelig med stabilitet kan føre til slitasje og mer akutte skader, som for eksempel at du vrikker foten. Innendørssko er designet for å klare tøffe utfordringer som sporter innendørs bringer med seg. Vi har testet sko fra Adidas, Unihoc, Hummel, Salming med flere. Dette mener testpanelet til Sportamore om sesongens nyheter! 

Utrolig rask i alle retninger! 

Salming dam NO.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 295 kroner.

Sport: Hovedsakelig innebandy, men også badminton, squash og volleyball takket være mye demping. 

Størrelse og passform: Først og fremst bør det nevnes at Viper 5 er veldig liten i størrelsen, og som gjelder for de fleste innendørssko fra Salming. Derfor anbefales det at du går opp en hel størrelse. Til og med da kan den oppleves som slank, men husk at det er meningen! I alle sporter hvor du beveger deg like mye sidelengs som fremover, vil du ikke gli rundt på innersålen. 

De beste egenskapene: Det første som imponerer er stabiliteten i Viper 5, som takler alle påkjenningene fra innebandy. Disse innendørsskoene føles som støpt for foten. Dessuten er dempingen et stort pluss, hovedsakelig i hælen. Det er deilig for deg som har problemer med knærne eller har beinhinnebetennelse, og som får vondt av for stive nedslag med føttene. Testpanelet gir også tommel opp for grepet på yttersålen. 

Hva kunne vært bedre? I motsetning til den myke hælen, er forfoten i denne innendørsskoen fra Salming nesten flat og risikerer med jevne mellomrom å oppleves som litt stiv før du har varmet den opp. 

Kort oppsummert: Viper er i grunnen en innebandysko som med en ekstra bred såle har blitt tilpasset de raske vendingene i sporten. Den brede sålen gjør at du kan akselerere like effektivt sidelengs som fremover på banen, som helt enkelt er et must i en så rask sport! Ellers kommer Viper garantert til å vekke oppmerksomheten når du tråkker over linjen – den neonrosa fargen er en rød tråd i Salming sitt sortiment av innendørssko, men Viper finnes også i en mer diskret .

Like lett som en fotballsko, bare med demping!

Asics dam NO.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 599 kroner.

Sport: Først og fremst volleyball, men Upcourt passer stort sett til alle sporter som foregår innendørs.  

Størrelse og passform: I motsetning til innendørsskoen fra Salming, er Upcourt 3 fra Asics litt bred i passformen, som lett kan føre til at du glir rundt omkring på sålen hvis du ikke knyter skoene ordentlig. Hvis du først knyter dem bra er det derimot ingen problem, og hvis du har brede føtter er dette den perfekte skomodellen for deg! 

De beste egenskapene: Det testpanelet vil fremheve som den fremste egenskapen ved skoen, er hvor ekstremt lett den er. Det merkes at Upcourt er volleyballsko, du kommer ikke til å få problemer med å hoppe for å blokke i denne modellen. Dessuten er Upcourt, akkurat som alle skomodeller fra Asics, kjempedeilig på. Det gjelder uansett om det er løpesko eller innendørssko. 

Hva kunne vært bedre? Det er kanskje ikke skomodellen for deg hvis du har smale føtter, siden Upcourt er relativt bred innvendig. Da er for eksempel Salming et bedre alternativ. Hvis du på den annen side har brede føtter, kan Upcourt bli din nye bestevenn på banen! 

Kort oppsummert: Upcourt er en ekstremt lett volleyballsko med bra ventilasjonsevne og en bred, stabil såle. Selv om Upcourt klassifiseres som volleyballsko, skal du ikke la deg lure og tro at den ikke fungerer til andre sporter. Dette er et utmerket alternativ for deg som for eksempel spiller innebandy eller badminton og vil ha noen lette sko. Ellers har denne innendørsskoen fra Asics en mykere overdel enn de andre modellene i testen. Det gjør at Upcourt også ventilerer veldig bra og holder føttene dine freshe, sett etter sett. 

Som skapt for finter!

Unihoc dam NO.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 295 kroner.

Sport: Hovedsakelig innebandy, men også badminton og squash. Passer ikke til sporter med mye hopp, spesielt siden sålen er flat.

Størrelse og passform: Akkurat som innendørsskoen fra Asics, er denne innebandyskoen fra Unihoc ganske stor i størrelsen, så du kan med fordel gå ned en størrelse hvis du står mellom to. Husk derimot at føttene dine svulmer opp når du trener, og du skal i tillegg få plass til en tykk strømpe innvendig.

De beste egenskapene: Det beste med U4 fra Unihoc er først og fremst grepet som gjør at du får så mye som mulig ut av hvert løp og retningsforandring. At sålen er såpass bred er dessuten et stort pluss, som innebærer at du står stabilt og reduserer risikoen for å forstue føttene. Hvis du er den spilleren som går på krykker minst én gang per sesong, kan den ekstra stabiliteten i denne innendørsskoen fra Unihoc være nettopp det du trenger!

Hva kunne vært bedre? På den ene siden er dette en ganske flat modell som, i motsetning til innebandyskoen fra Salming, ikke gjør spesielt mye for deg med vonde kneledd. På den andre siden gir U4 Plus en ekstremt god bakkekontakt, som garantert bidrar til at du føler deg smidig.

Kort oppsummert: U4 Pluss er den andre innebandyskoen fra innebandymerket Unihoc. Hvis du tidligere har spilt i for eksempel Asics, kommer du først og fremst til å tenke at U4 er ganske flat. Hvis du har problemer med minisken, bør du kanskje sjekke ut en annen modell. Hvis du derimot ser etter følelsen av at du går i ett med kølla og ballen, så er U4 noe for deg. Takket være den lave sålen får du bedre kontakt med bakken i U4 enn i noen andre sko. Og hvis du, akkurat som testpanelet, elsker en snurrende finte, så er det bare en ting å si: kjøp Unihoc!

Eksplosiv letthet i steget!

Hummel dam NO.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 295 kroner.

Sport: Først og fremst håndball, men fungerer også fint til innebandy, badminton og volleyball siden sålen er raus i bredden. 

Størrelse og passform: Denne innendørsskoen fra Hummel er ganske bred, så husk det når du velger størrelse. Ellers er de true to size og har snøring med bra grep, som betyr at du kan knyte dem ordentlig for best mulig passform. 

De beste egenskapene: Det beste med Aerocharge fra Hummel er at den har en så behagelig demping samt energiretur som trykker deg fremover i steget. Aerocharge er veldige lette håndballsko som får deg til å føle deg rask. Ellers vil testpanelet dele ut et ekstra poeng for at innendørsskoen fra Hummel kan knytes ordentlig hardt. Det betyr at de passer flere føtter, og dermed flere spillere. 

Hva kunne vært bedre? Det er ikke mange negative aspekter med denne innendørsskoen, men muligens er den litt for myk i overdelen, som igjen gjør at føttene har en tendens til å bevege seg innvendig. Hummel er heller ikke like smidige som for eksempel Unihoc.

Kort oppsummert: Det danske merket Hummel er en av de mest populære produsentene av håndballsko og klær, og det merkes at de har holdt på lenge. Når testpanelet tar tre raske steg for å komme seg til skudd, er det som om Aerocharge skyter føttene fremover i steget og den veldempende sålen fanger deretter opp spilleren i landingen. Testpanelet synes det faktisk er vanskelig å komme frem til noe som kan bli bedre med disse håndballskoene, som fungerer minst like bra til innebandy, volleyball og badminton takket være den brede sålen.

Innendørssko med innslag av sneakers! 

Adidas dam NO.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 425 kroner.

Sport: Hovedsakelig volleyball og håndball. 

Størrelse og passform: Denne innendørsskoen fra Adidas er true to size og du kan lett kjøpe den størrelsen du pleier å bruke.

De beste egenskapene: Det beste med Crazyflight er hvor bra den sitter på foten og hvor behagelig den er å spille i. I sålen finner vi den hyllede boost-dempingen som har blitt Adidas sin signatur og som finnes i mange av deres løpesko. Ellers har Crazyflight bra grep i yttersålen, som er en forutsetning uansett hvilken sport du driver med innendørs. 

Hva kunne vært bedre? Testpanelet kommer ikke på noe med denne innendørsskoen fra Adidas som de savner på volleyball- og håndballbanen. Det kan derimot være verdt å påpeke at Crazyflight har en smalere såle enn konkurrentene og derfor egner de seg ikke til like mange sporter.

Kort oppsummert: Spørsmålet er om Adidas noen gang har laget noen stygge sko? Svaret er mest sannsynlig nei. Uansett om det handler om løpesko, sneakers eller innendørssko, så er Adidas nesten alltid finest i testgruppen. En annen smart egenskap som vitner om hvor rutinerte Adidas er når det kommer til skoproduksjon, er det ekstra tøffe stoffet på innsiden av hælen. Det gjør at den får bra grep rundt strømpen og foten din slik at du ikke glir rundt. Ellers sitter Crazyflight som et skudd, er true to size og har en ekstremt god demping – perfekt å lande med etter et høyt hopp! 

En allsidig sko for deg holder på med flere sporter! 

Mizuno dam NO.jpg

Modell: ,

Veiledende pris: 1 795 kroner.

Sport: Hovedsakelig håndball, men Weave Lightning passer stort sett alle sporter som foregår innendørs.

Størrelse og passform: Mizuno er litt små i størrelsen. Det kan være lurt å gå opp en størrelse, hvis du føler deg usikker.

De beste egenskapene: Weave Lightning utmerker seg på grunn av sin maksimale stabilitet – det er vanskelig å forestille seg et scenario der du kan tråkke feil i denne skoen! Ved hælen er den ekstra forsterket, som betyr at foten sitter akkurat som den skal, uansett hvor mye du vrier og vender på den. 

Hva kunne vært bedre? Hælkappen som gir ekstra stabilitet er, ifølge noen i testpanelet, litt hard før den mykes opp etter bruk. Det betyr at når du for eksempel skal hoppe eller løper på en ball med en helt utstrakt ankel, så støter hælkappen sammen med akillesen. Det er ikke så komfortabelt, men heldigvis gir det seg med tiden! 

Kort oppsummert: Denne innendørsskoen fra det japanske merket Mizuno er klassifisert som håndballsko, men akkurat som mange andre innendørssko, passer den like bra til de fleste sporter som foregår innendørs. Weave Lightning har en litt høyere såle enn de andre modellene og er litt stivere, som gir en stabil egenskap som gjør at den minner litt om U4 fra Unihoc. Den høye sålen innebærer også at denne håndballskoen minner en del om en klassisk ”chunky sneaker”, som akkurat nå er veldig trendy! Ellers er grepet stort sett perfekt, som igjen gjør at du kan bevege deg uten hindringer i alle retninger, uten at du mister farten! 


LES MER: 

SHOP HER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

23 timer siden
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

2 dager siden
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

3 dager siden
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

3 dager siden
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

5 dager siden
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

5 dager siden
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

5 dager siden
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

5 dager siden
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

5 dager siden
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

08 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mote & trender

Det viktigste når du kjøper en dunjakke

08 oct 2019
Global_FW16_I4A1852_A4.png
Mote & trender

Jakken alle bør ha

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mote & trender

Minitest: Vi har prøvd nyheten Polar Ignite!

04 oct 2019
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

02 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Mote & trender

Sesongens beste høstjakker og parkas

02 oct 2019
Inomhusskor för damer
Mote & trender

Test: 6 hurtige innendørssko til damer

29 sep 2019
Test inomhusskor
Mote & trender

Test! Våre beste innendørssko til innebandy og håndball

29 sep 2019
löparjackor dam test
Mote & trender

Løpejakkene for kvinner som er best i test

25 sep 2019
Stay in place header
Mote & trender

Velg riktig sports-BH etter kroppsfasongen din

25 sep 2019
Adriana Lima Puma
Mote & trender

Topp 3 heteste treningstrendene akkurat nå

24 sep 2019
Löparjackor test herr
Mote & trender

Løpejakker for menn som er best i test!

24 sep 2019
craft springa i regn
Mote & trender

Slik skal du kle deg når du løper i regn, vind, snø og kulde

24 sep 2019
My shelter
Mote & trender

Test! Så bra er den nye regnjakken My Shelter fra Adidas

20 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Mote & trender

Nye Hövding 3 – sikrere, bedre og mer komfortabel

19 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka
Mote & trender

Dette trenger du når barna skal på høsttur

18 sep 2019
Salomon imagebild
Mote & trender

Alt du bør vite om terrengsko!

17 sep 2019
Reima regnkläder barn
Mote & trender

Regntøy til barn uten giftige stoffer – ja, takk!

16 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8
Mote & trender

Test! Asics Gel-Rocket 6 – en vinner innendørs!

10 sep 2019
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Mote & trender

Moteriktig i sett! Her er sesongens mest trendy treningsklær

05 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin
Mote & trender

Minitest: Treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Nike Joyride Run Flyknit
Mote & trender

Vi har testet Joyride Run Flyknit, den nye løpeskoen fra Nike

31 aug 2019
more news
Asics reflex

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

Når du løper om høsten og vinteren er det ikke bare klærne som er viktige. Du må også passe på at du er synlig, og det løser du enkelt med en refleks. Slik gjør du for å løpe trygt i mørket.

23 timer siden
Mote & trender
Tights med hög midja

Stor test av tights med høy midje

Er det noe vi elsker mer enn tights med høy midje? Her er sesongens beste modeller fra blant annet Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

2 dager siden
Mote & trender
reima vinter

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

Det er ikke alltid like lett å velge yttertøy til de små i henhold til de forskjellige årstidene. Når det begynner å bli kaldt ute, er det viktig å kle barnet på riktig måte for at det skal være morsomt å være ute – uten at kulda ødelegger.

3 dager siden
Mote & trender
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

12. oktober gikk Eliud Kipchoge inn i historien. Han ble nemlig den første i verden til å løpe et maraton under to timer – og han gjorde det i løpesko fra Nike.

3 dager siden
Mote & trender
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

Alle som elsker høsten og vinteren vet at ull- og superundertøy passer like bra i sofaen som i skibakken. Ull- og superundertøy er sesongens deiligste, varmeste og koseligste plagg, men hvordan skal de egentlig vaskes?

5 dager siden
Mote & trender
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

Det er på tide å kle deg riktig på føttene hvis du vil unngå å fryse. Her er støvlene du helst vil ha denne sesongen!

5 dager siden
Mote & trender
Heade trail

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

Sportamore sitt testpanel har prøvd terrengsko fra Nike, Salomon, Asics og Icebug. Her er terrengskoene for deg som ser etter maksimal komfort, stabilitet og feste!

5 dager siden
Mote & trender
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

Det kan være vanskelig å finne den riktige vinterdressen, men ingen grunn til bekymring! Vårt mini-testpanel hjelper deg. Her er vinterdressene som er best i test.

5 dager siden
Mote & trender
Svea Boots header

Test: 3 trendy støvler fra Svea

Høsten og vinterens heteste trend er støvler fra Svea. Her er tre modeller som gjør deg trendy, varm og komfortabel om vinteren!

5 dager siden
Mote & trender
Header_DAM.png

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

Så fort det blir kaldere ute behøver du bedre og varmere yttertøy for at du skal unngå å fryse. Er det på tide å skaffe en ny linerjakke? Vårt solide testpanel hjelper deg å finne riktig modell.

11 oct 2019
Mote & trender
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

En dunjakke er et klassisk ytterplagg som finnes i så og si hvert eneste hjem i de nordiske landene. Selv om detaljene varierer mellom modellene, har de et par ting til felles: de varmer, er fine og er lette å like. Her er tre jakketrender fra Reebok som du ikke vil gå glipp av.

11 oct 2019
Mote & trender
linerjackor herr

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

En linerjakke er et plagg som passer minst like bra som et mellomlag under en parkas som den gjør alene. Testpanelet til Sportamore har prøvd fire fine modeller i dun og syntet.

11 oct 2019
Mote & trender
Parkas

Best i test! Sesongens parkaser til ham

Kaldere temperaturer krever tykkere ytterplagg. Her er sesongens parkaser til menn som holder deg både fin og varm.

10 oct 2019
Mote & trender
trailskor herr

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

Ta utfordringen og løp i terreng! Her er våre beste terrengsko fra Salomon, Icebug, Nike og Adidas.

09 oct 2019
Mote & trender
The puffer jacket

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

Det er på tide å hente inspirasjon fra Korea og la de puffy dunjakkene varme nedover mot leggene. Her er jakketrenden som holder deg varm og trendy.

09 oct 2019
Mote & trender