test stabila löparskor

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

Du er helt sikkert ute etter et par stabile løpesko hvis du har blitt fortalt at du pronerer. Vårt testpanel har løpt i 5 ekstra dempede og stabile modeller for å se hvilken modell som kan støtte deg i løpesporet.

Løping er belastende for dine knær og hofter, og spesielt hvis du går rundt med en gammel skade, er plattfot, har en overbelastning eller for eksempel pronerer. Det er faktisk ikke helt uvanlig å behøve et par ekstra stabile løpesko, og i dag blir de mer og mer vanlige i skosortimentet. Her er fem modeller som tilbyr litt ekstra støtte når du skal ut i løpesporet. 

,

NO_ASICS.jpg

Veiledende pris: 1 200 kroner ( & ).

Vekt: 300 gram (herre) & 235 gram (dame).

Dropp: 10.5 millimeter.

Fleksibilitet: Testerne er alt i alt veldig fornøyde med denne skomodellen. Litt bedre fleksibilitet kunne derimot løftet helhetsvurderingen litt. Denne modellen er betydelig stivere, i motsetning til de mest fleksible løpeskoene på markedet.

Stabilitet: GT 2000 6 gir veldig bra støtte, men kommer ikke helt opp i høyde med det modellene fra Adidas og Saucony tilbyr.

Demping: Støtdempingen i denne skomodellen er bra og merkes hovedsakelig i hælen. Det er derfor et utmerket valg for deg som lander på hælen i løpesteget.

Passform og komfort: GT 2000 6 har en nesten fantastisk passform, men er litt liten i størrelsen. Det kan derfor være lurt å velge en størrelse større enn du vanligvis har i sneakers. Komforten i denne modellen er høy. Siden modellen puster så bra føles føttene freshe og skoene er komfortable, uansett hvor mange kilometer du løper.

Kort oppsummert: Dette er et par stabile løpesko som er optimale for alle som sliter med pronasjon og som vil ha et par prisgunstige løpesko. De er dessuten slitesterke, så du kan regne med å ha en trofast venn på skohyllen i lang tid fremover. Det som er forskjellen fra tidligere versjoner av den samme modellen, er at denne oppdateringen er litt lettere takket være en ny mellomsåle. Når det er sagt er den ikke mindre stabil, men guider fortsatt foten til et bra løpesteg. Støtdempingen er veldig bra i hælen, som gjør modellen til det soleklare valget for deg som lander på hælen. Et annet stort pluss er at de fungerer bra på alle typer underlag. En av testerne har problemer med beinhinnebetennelse, og har derfor unngått harde underlag tidligere. Med disse på føttene gikk det helt fint å løpe på asfalt, takket være den gode støtdempingen. Grepet er også bra på alle slags underlag, og til tross for vekten oppleves ikke skomodellen som klumpete. De er til og med gode ved bakkeintervaller! 


,

NO_ADIDAS.jpg

Veiledende pris: 1 895 kroner ( & ).

Vekt: 326 gram (herre) & 294 gram (dame).

Dropp: 8 millimeter.

Fleksibilitet: Ultraboost ST har ikke noen problemer med fleksibiliteten, i motsetning til modellen over fra Asics. Ultraboost ST følger foten når du flekser tærne opp og ned.

Stabilitet: Til tross for gjennomgående bra score, er stabiliteten dessverre grunnen til at modellen ikke får full pott fra testpanelet, som hevder at du bør kunne kreve mer av et par stabile løpesko.

Demping: Når det kommer til dempingen var testerne desto mer imponerte! Som alle andre modeller i den populære Boost-familien fra Adidas, gir Ultraboost ST deg et ekstra spenstig løpesteg.

Passform og komfort: Passformen er også nesten perfekt. Skoen sitter som et skudd uten å klemme noen steder, og er akkurat som alle andre løpesko med Boost-såle utrolig komfortable. Det er ikke så mye mer å si om komforten, som på de fleste måter er helt perfekt! 

Kort oppsummert: Det kommer ikke som en overraskelse for noen i testpanelet at Ultraboost ST er en fantastisk komfortabel sko både når det gjelder passform, komfort og demping. Testpanelet har derfor ingenting å klage på i disse henseender, men likevel er det noen testpersoner som ikke er like fornøyde. Det er kun marginale forskjeller mellom Ultraboost St og vanlige Ultraboost når det gjelder stabilitet, og de i testpanelet som har fått beskjed om å kjøpe et par stabile løpesko av naprapater vil ikke finne det de ser etter. Du bør kanskje velge en enda mer stabil modell hvis du vet at du har store problemer med pronasjon, overanstrengte legger eller er plattfot. Hvis du derimot kun har små plager kan Ultraboost ST bli helt perfekt, siden det er umulig å si noe negativt om komforten! 

  

NO_NIKE.jpg

Veiledende pris: 1 295 kroner ( & ).

Vekt: 326 gram (herre) & 252 gram (dame).

Dropp: 10 millimeter.

Fleksibilitet: Denne modellen fra Nike er ikke kjempefleksibel, og akkurat som løpeskoene fra Asics kan det være ønskelig med litt mer på den fronten. 

Stabilitet: Når det gjelder stabiliteten presterer Air Zoom Structure 22 såpass bra at modellen definitivt lever opp til sitt navn, men uten at de på noen måte overrasker. Dette er en stabil skomodell, men ikke så mye mer stabil enn Ultraboost ST fra Adidas. 

Demping: Selv om disse løpeskoene ikke kommer helt opp til det samme dempende nivået som Nikes Pegasus, så er modellen kjempedeilig og muliggjør for å lande mykt i hvert eneste steg du tar. 

Passform og komfort: Passformen i Nike-modellen holder alle mål, og komforten er nesten helt perfekt! Disse skoene er kjempedeilige å løpe i. Foran er modellen litt bredere enn det løpesko pleier å være, som er kjempedeilig hvis du heller foretrekker det luftig enn trangt rundt tærne. 

Kort oppsummert: Air Zoom Structure 22 er en kjempedeilig skomodell som etter noen løpeturer sitter som et skudd rundt foten, selv om det kreves noen runder for å løpe dem inn. De delene av testpanelet som allerede før testen var vant til Air Zoom Structure, konstaterte at modellen bare blir lettere og lettere for hvert eneste nye opplag. Det setter man virkelig pris på! Testerne påpeker at modellen er veldig liten i størrelsen, og anbefaler at man går opp en størrelse. Disse løpeskoene vil ikke være optimale for deg som pronerer mye, siden pronasjonsstøtten ikke er helt klokkeren. Derimot sitter de supert på deg som ønsker litt mer støtte enn klassiske nøytrale løpesko gir. De delene av testpanelet som sliter med beinhinnebetennelse konstaterer også at Air Zoom Structure innebærer et realt løft. Ingen ømme bein med disse skoene på føttene! 

 

,

solar drive no

Veiledende pris: 1 295 kroner ( & ).

Vekt: 331 gram (herre) & 272 gram (dame).

Dropp: 10 millimeter.

Fleksibilitet: Dette er en veldig fleksibel skomodell som følger føttene dine når du løper, akkurat som den forrige modellen fra Adidas. 

Stabilitet: I denne testen er Solar Drive de testskoene som, sammen med modellen fra Saucony, får absolutt best score når det gjelder stabiliteten. Klokkerent, Adidas! 

Demping: Til og med når det kommer til dempingen presterer denne skomodellen bra og er på nivå med spenstige Ultraboost ST – ikke dårlig!

Passform og komfort: Passformen til Solar Drive ST er bra og modellen sitter trygt på plass under hele løpeturen, uten å glippe eller gnage. Til og med komforten er utmerket siden dempingen er så og si perfekt. Modellen er akkurat som de forrige løpeskoene litt bredere, noe alle brede føtter setter pris på. 

Kort oppsummert: Den delen av testpanelet som har problemer med føttene sine likte hvordan skoene hjalp dem ved hvert eneste steg. Solar Drive ST har en forsterket hælkappe som gir litt ekstra støtte rundt den bakre delen av foten. Siden sålen på Solar Drive ST har Adidas sin omtalte Boost-teknologi, er skomodellen akkurat like dempet som Ultraboost ST, det er et stort pluss. I kombinasjon med en uklanderlig stabilitet er disse løpeskoene et gitt valg for deg som har problemer med føtter, hofter eller knær og vil kunne stille høye krav til utstyret ditt. Et ekstra poeng skal også deles ut for designet, som er enkelt men godt likt på grunn av stilrenheten! 

 

,

NO_SAUCONY.jpg

Veiledende pris: 1 595 kroner ( & ).

Vekt: 303 gram (herre) & 261 gram (dame).

Dropp: 8 millimeter.

Fleksibilitet: Når testpanelet sammenligner Guide Iso 2 med de andre modellene i testen, konstateres det at de plasserer seg et sted i midten –  de overrasker hverken mot den ene eller andre siden når det gjelder fleksibiliteten.

Stabilitet: Når det derimot gjelder stabiliteten er disse løpeskoene fra Saucony de soleklare testvinnerne, sammen med Solar Drive. Hvis du snarere har mer problemer enn mindre, med alt fra pronasjon til å være plattfot, er dette ditt sikreste kort.

Demping: Saucony har bra men litt stum demping i de fleste løpesko, og det er også tilfellet her. Du får en såle som gir et fantastisk fraspark og spenstig følelse når du løper, uten at dempingen på noen som helst måte oppleves som svampete. 

Passform og komfort: Av ti mulige poeng gir testpanelet Guide Iso 2 en nier for både passform og komfort. Det er knapt slik at skomodellen kunne vært bedre på foten! 

Kort oppsummert: Guide Iso 2 behøver ingen ukomfortabel oppvarmingsperiode, de er veldig gode og komfortable fra aller første stund. Til tross for den utrolige støtdempingen og stabiliteten, unngår denne versjonen med en god marginal å oppleves som klumpete, hvert fall sammenlignet med andre løpesko fra Saucony. Siden støtdempingen er såpass bra takler Guide Iso 2 også alle typer av underlag, det er et stort pluss for deg som ellers unngår løping på asfalt. Testpanelet vil også påpeke at pronasjonsstøtten er aldeles utmerket og et av de bedre som det tøffe testpanelet til Sportamore har vært gjennom! 

LES MER:

SHOP HER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

houdini
Mote & trender

Guide til innkjøp av skallbukser

18 timer siden
kompressionsstrumpor
Mote & trender

Derfor bør du løpe i kompresjonsstrømper

2 dager siden
Tvätta träningsskor
Mote & trender

Slik vasker du treningsskoene dine på best mulig måte

2 dager siden
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg
Mote & trender

Revolusjonerende sports-BH fra Nike: Swoosh One Piece Pad

4 dager siden
Test av träningsskor för damer
Mote & trender

Test av årets beste treningssko til dame

6 dager siden
Träningsskor test header
Mote & trender

Test! Årets beste treningssko til herre

6 dager siden
Header.png
Mote & trender

Test: Treningstightsen du bare må ha

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony
Mote & trender

Guide til Sauconys nye stabile løpesko

14 jan 2020
Header.png
Mote & trender

Test: Årets beste treningsvesker

11 jan 2020
frontier header
Mote & trender

Sjekk ut Frontier, vårt nye herremerke

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN
Mote & trender

Nyhet: Kombiner fint og komfortabelt med myke sett fra Noun!

09 jan 2020
petite pirouette rosa
Mote & trender

Nytt merke for danseglade barn: Petite Pirouette

07 jan 2020
Tvätta träningskläder
Mote & trender

Vask riktig, og treningsklærne dine vil holde lengre

04 jan 2020
nike superrep header
Mote & trender

Toppscore for Nikes nye treningssko SuperRep

03 jan 2020
Asics löparskor 2020
Mote & trender

5 løpesko du ikke kan gå glipp av i 2020

29 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header
Mote & trender

Test: Så bra er nyheten Adidas Ultraboost 20!

27 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights
Mote & trender

Test! Årets topp 10 beste tights

25 dec 2019
Nike Metcon
Mote & trender

Guide: Finn riktig treningssko fra Nike

18 dec 2019
Handskar barn
Mote & trender

Guide: Finn de riktige hanskene til barnet ditt

17 dec 2019
Eva sjöholm header
Mote & trender

Treningstrender 2020: Slik kommer vi til å trene neste år

17 dec 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Vi tester: de beste skijakkene til menn

13 dec 2019
ENG_W.png
Mote & trender

Test av sesongens beste skijakker til henne

13 dec 2019
Icebug kängor och skor
Mote & trender

Gå trygt i piggsko fra Icebug

10 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mote & trender

Stor test: Trygge vintersko med pigger

10 dec 2019
test tofflor header
Mote & trender

Test: Tøfler til dame og herre

06 dec 2019
ENG_W.png
Mote & trender

Våre pulsklokker som er kåret best i test!

06 dec 2019
header julbild
Mote & trender

Sportamores julegavetips til hele familien

06 dec 2019
Nike See my style
Mote & trender

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug
Mote & trender

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

03 dec 2019
header icebug
Mote & trender

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

01 dec 2019
ryggskydd
Mote & trender

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

30 nov 2019
skidhandskar test header
Mote & trender

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

28 nov 2019
icebug
Mote & trender

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

27 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mote & trender

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

27 nov 2019
Header reflexplagg
Mote & trender

TEST! 9 refleksplagg til løping

24 nov 2019
Skidjacka
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skijakke

23 nov 2019
underställ kari traa
Mote & trender

De 8 beste Black Friday-kuppene

21 nov 2019
Babolat
Mote & trender

Våre 7 beste Black Friday-kupp for ham

21 nov 2019
Nike Metcon 5
Mote & trender

7 svarte tilbud på Black Friday

21 nov 2019
garmin forerunner
Mote & trender

8 superkupp på Black Friday

21 nov 2019
more news
houdini

Guide til innkjøp av skallbukser

Skal du stå på ski, gå en fjelltur eller klatre? Uansett aktivitet, bør du tenke på dette når du skal kjøpe en ny skallbukse.

18 timer siden
Mote & trender
kompressionsstrumpor

Derfor bør du løpe i kompresjonsstrømper

De fleste elsker kompresjonsklær – men vet du egentlig hvordan kompresjon fungerer? Vi forklarer teknikken bak de ekstra tettsittende tightsene og de smarte strømpene som forbedrer prestasjonen din.

2 dager siden
Mote & trender
Tvätta träningsskor

Slik vasker du treningsskoene dine på best mulig måte

Det er kjempeviktig at du lufter treningsskoene dine etter en svett treningsøkt, men det er langt fra alt du bør gjøre for å forlenge levetiden til skoene. Her er de beste tipsene fra eksperten!

2 dager siden
Mote & trender
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Revolusjonerende sports-BH fra Nike: Swoosh One Piece Pad

Det finnes en mengde forskjellige sports-BH'er avhengig av hva du og kroppen din trenger, men noen modeller er ekstra populære. En av dem er Nike Swoosh Sports Bra. Nå har den fått en innovativ oppgradering du ikke kan gå glipp av!

4 dager siden
Mote & trender
Test av träningsskor för damer

Test av årets beste treningssko til dame

Er du nysgjerrig på hva det nye året har å tilby i form av treningssko? Vi har trent i fem av de beste modellene i 2020, som egner seg for trening på treningssenteret eller i salen.

6 dager siden
Mote & trender
Träningsskor test header

Test! Årets beste treningssko til herre

Det nye året har allerede begynt, og dersom du ikke allerede har kommet deg på treningssenteret, er det nå på tide. Få hjelp til å oppfylle nyttårsforsettet med nye treningssko som passer innendørs. Her er årets beste modeller fra Nike, Reebok og Under Armour.

6 dager siden
Mote & trender
Header.png

Test: Treningstightsen du bare må ha

Tights er et treningsplagg som passer til alle former for trening: yoga, treningsøkter med høy intensitet, gruppetimer og styrketrening. I denne testen har testpanelet prøvd mange tights for å kåre de beste!

16 jan 2020
Mote & trender
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconys nye stabile løpesko

I 2020 har skoprodusenten Saucony bestemt seg for å gjøre noe nytt i produksjonen av stabile løpesko. Her er alt du trenger å vite om den nye innovasjonen, og hvorfor du bør oppdatere deg med en gang!

14 jan 2020
Mote & trender
Header.png

Test: Årets beste treningsvesker

Treningsvesken er din faste følgesvenn når du skal på trening. I denne testen av sesongens heteste modeller, kan du finne den perfekte modellen for deg!

11 jan 2020
Mote & trender
frontier header

Sjekk ut Frontier, vårt nye herremerke

Kle deg pent, komfortabelt og rimelig med Frontier – det splitter nye herremerket. Her avslører produkteksperten alt om sortimentet, inspirasjonen bak merket og størrelsene!

09 jan 2020
Mote & trender
Nytt hos Sportamore - NOUN

Nyhet: Kombiner fint og komfortabelt med myke sett fra Noun!

Matchende joggedress som du kan slappe av i eller bruke til hverdags? Uansett anledning kan du finne noe fint, men fremfor alt komfortabelt, fra Sportamore sitt splitter nye merke – Noun!

09 jan 2020
Mote & trender
petite pirouette rosa

Nytt merke for danseglade barn: Petite Pirouette

Barn elsker lek og bevegelse, og det kan være lurt med klær som egner seg for den aktiviteten barnet ditt velger. Nå har Sportamore gleden av å ønske et helt nytt merke velkommen, som retter seg mot små jenter og gutter som elsker dans og turn: Petite Pirouette!

07 jan 2020
Mote & trender
Tvätta träningskläder

Vask riktig, og treningsklærne dine vil holde lengre

Hvis du vasker svette funksjonsplagg på riktig måte, reduserer du faren for å lukte svette og plagget vil holde lengre. Vi gir deg alle triksene du bør kjenne til.

04 jan 2020
Mote & trender
nike superrep header

Toppscore for Nikes nye treningssko SuperRep

Snakk om å starte det nye året med en bombe! Nå slipper Nike en ny treningsko for deg som er glad i høyintensiv gruppetrening: SuperRep. Les videre for å lære deg alt om den nye superskoen, og se hva testpanelet mener om den.

03 jan 2020
Mote & trender
Asics löparskor 2020

5 løpesko du ikke kan gå glipp av i 2020

Hvis du allerede er lei av vinteren og gleder deg til vårens første løpetur, har du helt sikkert lyst på nye løpesko også. Her er de hotteste nyhetene i det nye året!

29 dec 2019
Mote & trender