test stabila löparskor

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

Du er helt sikkert ute etter et par stabile løpesko hvis du har blitt fortalt at du pronerer. Vårt testpanel har løpt i 5 ekstra dempede og stabile modeller for å se hvilken modell som kan støtte deg i løpesporet.

Løping er belastende for dine knær og hofter, og spesielt hvis du går rundt med en gammel skade, er plattfot, har en overbelastning eller for eksempel pronerer. Det er faktisk ikke helt uvanlig å behøve et par ekstra stabile løpesko, og i dag blir de mer og mer vanlige i skosortimentet. Her er fem modeller som tilbyr litt ekstra støtte når du skal ut i løpesporet. 

,

NO_ASICS.jpg

Veiledende pris: 1 200 kroner ( & ).

Vekt: 300 gram (herre) & 235 gram (dame).

Dropp: 10.5 millimeter.

Fleksibilitet: Testerne er alt i alt veldig fornøyde med denne skomodellen. Litt bedre fleksibilitet kunne derimot løftet helhetsvurderingen litt. Denne modellen er betydelig stivere, i motsetning til de mest fleksible løpeskoene på markedet.

Stabilitet: GT 2000 6 gir veldig bra støtte, men kommer ikke helt opp i høyde med det modellene fra Adidas og Saucony tilbyr.

Demping: Støtdempingen i denne skomodellen er bra og merkes hovedsakelig i hælen. Det er derfor et utmerket valg for deg som lander på hælen i løpesteget.

Passform og komfort: GT 2000 6 har en nesten fantastisk passform, men er litt liten i størrelsen. Det kan derfor være lurt å velge en størrelse større enn du vanligvis har i sneakers. Komforten i denne modellen er høy. Siden modellen puster så bra føles føttene freshe og skoene er komfortable, uansett hvor mange kilometer du løper.

Kort oppsummert: Dette er et par stabile løpesko som er optimale for alle som sliter med pronasjon og som vil ha et par prisgunstige løpesko. De er dessuten slitesterke, så du kan regne med å ha en trofast venn på skohyllen i lang tid fremover. Det som er forskjellen fra tidligere versjoner av den samme modellen, er at denne oppdateringen er litt lettere takket være en ny mellomsåle. Når det er sagt er den ikke mindre stabil, men guider fortsatt foten til et bra løpesteg. Støtdempingen er veldig bra i hælen, som gjør modellen til det soleklare valget for deg som lander på hælen. Et annet stort pluss er at de fungerer bra på alle typer underlag. En av testerne har problemer med beinhinnebetennelse, og har derfor unngått harde underlag tidligere. Med disse på føttene gikk det helt fint å løpe på asfalt, takket være den gode støtdempingen. Grepet er også bra på alle slags underlag, og til tross for vekten oppleves ikke skomodellen som klumpete. De er til og med gode ved bakkeintervaller! 


,

NO_ADIDAS.jpg

Veiledende pris: 1 895 kroner ( & ).

Vekt: 326 gram (herre) & 294 gram (dame).

Dropp: 8 millimeter.

Fleksibilitet: Ultraboost ST har ikke noen problemer med fleksibiliteten, i motsetning til modellen over fra Asics. Ultraboost ST følger foten når du flekser tærne opp og ned.

Stabilitet: Til tross for gjennomgående bra score, er stabiliteten dessverre grunnen til at modellen ikke får full pott fra testpanelet, som hevder at du bør kunne kreve mer av et par stabile løpesko.

Demping: Når det kommer til dempingen var testerne desto mer imponerte! Som alle andre modeller i den populære Boost-familien fra Adidas, gir Ultraboost ST deg et ekstra spenstig løpesteg.

Passform og komfort: Passformen er også nesten perfekt. Skoen sitter som et skudd uten å klemme noen steder, og er akkurat som alle andre løpesko med Boost-såle utrolig komfortable. Det er ikke så mye mer å si om komforten, som på de fleste måter er helt perfekt! 

Kort oppsummert: Det kommer ikke som en overraskelse for noen i testpanelet at Ultraboost ST er en fantastisk komfortabel sko både når det gjelder passform, komfort og demping. Testpanelet har derfor ingenting å klage på i disse henseender, men likevel er det noen testpersoner som ikke er like fornøyde. Det er kun marginale forskjeller mellom Ultraboost St og vanlige Ultraboost når det gjelder stabilitet, og de i testpanelet som har fått beskjed om å kjøpe et par stabile løpesko av naprapater vil ikke finne det de ser etter. Du bør kanskje velge en enda mer stabil modell hvis du vet at du har store problemer med pronasjon, overanstrengte legger eller er plattfot. Hvis du derimot kun har små plager kan Ultraboost ST bli helt perfekt, siden det er umulig å si noe negativt om komforten! 

  

NO_NIKE.jpg

Veiledende pris: 1 295 kroner ( & ).

Vekt: 326 gram (herre) & 252 gram (dame).

Dropp: 10 millimeter.

Fleksibilitet: Denne modellen fra Nike er ikke kjempefleksibel, og akkurat som løpeskoene fra Asics kan det være ønskelig med litt mer på den fronten. 

Stabilitet: Når det gjelder stabiliteten presterer Air Zoom Structure 22 såpass bra at modellen definitivt lever opp til sitt navn, men uten at de på noen måte overrasker. Dette er en stabil skomodell, men ikke så mye mer stabil enn Ultraboost ST fra Adidas. 

Demping: Selv om disse løpeskoene ikke kommer helt opp til det samme dempende nivået som Nikes Pegasus, så er modellen kjempedeilig og muliggjør for å lande mykt i hvert eneste steg du tar. 

Passform og komfort: Passformen i Nike-modellen holder alle mål, og komforten er nesten helt perfekt! Disse skoene er kjempedeilige å løpe i. Foran er modellen litt bredere enn det løpesko pleier å være, som er kjempedeilig hvis du heller foretrekker det luftig enn trangt rundt tærne. 

Kort oppsummert: Air Zoom Structure 22 er en kjempedeilig skomodell som etter noen løpeturer sitter som et skudd rundt foten, selv om det kreves noen runder for å løpe dem inn. De delene av testpanelet som allerede før testen var vant til Air Zoom Structure, konstaterte at modellen bare blir lettere og lettere for hvert eneste nye opplag. Det setter man virkelig pris på! Testerne påpeker at modellen er veldig liten i størrelsen, og anbefaler at man går opp en størrelse. Disse løpeskoene vil ikke være optimale for deg som pronerer mye, siden pronasjonsstøtten ikke er helt klokkeren. Derimot sitter de supert på deg som ønsker litt mer støtte enn klassiske nøytrale løpesko gir. De delene av testpanelet som sliter med beinhinnebetennelse konstaterer også at Air Zoom Structure innebærer et realt løft. Ingen ømme bein med disse skoene på føttene! 

 

,

solar drive no

Veiledende pris: 1 295 kroner ( & ).

Vekt: 331 gram (herre) & 272 gram (dame).

Dropp: 10 millimeter.

Fleksibilitet: Dette er en veldig fleksibel skomodell som følger føttene dine når du løper, akkurat som den forrige modellen fra Adidas. 

Stabilitet: I denne testen er Solar Drive de testskoene som, sammen med modellen fra Saucony, får absolutt best score når det gjelder stabiliteten. Klokkerent, Adidas! 

Demping: Til og med når det kommer til dempingen presterer denne skomodellen bra og er på nivå med spenstige Ultraboost ST – ikke dårlig!

Passform og komfort: Passformen til Solar Drive ST er bra og modellen sitter trygt på plass under hele løpeturen, uten å glippe eller gnage. Til og med komforten er utmerket siden dempingen er så og si perfekt. Modellen er akkurat som de forrige løpeskoene litt bredere, noe alle brede føtter setter pris på. 

Kort oppsummert: Den delen av testpanelet som har problemer med føttene sine likte hvordan skoene hjalp dem ved hvert eneste steg. Solar Drive ST har en forsterket hælkappe som gir litt ekstra støtte rundt den bakre delen av foten. Siden sålen på Solar Drive ST har Adidas sin omtalte Boost-teknologi, er skomodellen akkurat like dempet som Ultraboost ST, det er et stort pluss. I kombinasjon med en uklanderlig stabilitet er disse løpeskoene et gitt valg for deg som har problemer med føtter, hofter eller knær og vil kunne stille høye krav til utstyret ditt. Et ekstra poeng skal også deles ut for designet, som er enkelt men godt likt på grunn av stilrenheten! 

 

,

NO_SAUCONY.jpg

Veiledende pris: 1 595 kroner ( & ).

Vekt: 303 gram (herre) & 261 gram (dame).

Dropp: 8 millimeter.

Fleksibilitet: Når testpanelet sammenligner Guide Iso 2 med de andre modellene i testen, konstateres det at de plasserer seg et sted i midten –  de overrasker hverken mot den ene eller andre siden når det gjelder fleksibiliteten.

Stabilitet: Når det derimot gjelder stabiliteten er disse løpeskoene fra Saucony de soleklare testvinnerne, sammen med Solar Drive. Hvis du snarere har mer problemer enn mindre, med alt fra pronasjon til å være plattfot, er dette ditt sikreste kort.

Demping: Saucony har bra men litt stum demping i de fleste løpesko, og det er også tilfellet her. Du får en såle som gir et fantastisk fraspark og spenstig følelse når du løper, uten at dempingen på noen som helst måte oppleves som svampete. 

Passform og komfort: Av ti mulige poeng gir testpanelet Guide Iso 2 en nier for både passform og komfort. Det er knapt slik at skomodellen kunne vært bedre på foten! 

Kort oppsummert: Guide Iso 2 behøver ingen ukomfortabel oppvarmingsperiode, de er veldig gode og komfortable fra aller første stund. Til tross for den utrolige støtdempingen og stabiliteten, unngår denne versjonen med en god marginal å oppleves som klumpete, hvert fall sammenlignet med andre løpesko fra Saucony. Siden støtdempingen er såpass bra takler Guide Iso 2 også alle typer av underlag, det er et stort pluss for deg som ellers unngår løping på asfalt. Testpanelet vil også påpeke at pronasjonsstøtten er aldeles utmerket og et av de bedre som det tøffe testpanelet til Sportamore har vært gjennom! 

LES MER:

SHOP HER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

adidas ultimafusion female
Mote & trender

Slik velger du riktige treningssko

6 timer siden
Pegasus 36 test
Mote & trender

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

4 dager siden
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped
Mote & trender

Alt du vil vite om den nye Nike Joyride-familien!!

6 dager siden
Viking header
Mote & trender

Test: Tre bra gummistøvler til barn og junior

09 aug 2019
blacc running
Mote & trender

Test: Den nye løpekolleksjonen fra Blacc er lett som en fjær

02 aug 2019
Magväskor
Mote & trender

Trend: Rumpetasken alle snakker om

31 jul 2019
Reebok löparskor
Mote & trender

Test! Topp 3 beste løpesko fra Reebok

31 jul 2019
Trender
Mote & trender

Bli med på trendsafari – her er sesongens heteste plagg

30 jul 2019
Tights Puma
Mote & trender

Test! 3 trendy tights fra Puma

24 jul 2019
didriksons
Mote & trender

Den ultimate guiden: Slik bør du tenke når du kjøper en skalljakke til et barn

24 jul 2019
Sneakers på bröllop
Mote & trender

Kan jeg bruke sneakers i bryllup?

23 jul 2019
didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

17 jul 2019
Barnskor
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

16 jul 2019
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen på løpeskoene fra Nike

11 jul 2019
Fruktmönster
Mote & trender

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

10 jul 2019
Metcon 5 testbild
Mote & trender

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Mote & trender

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

08 jul 2019
Test: löparshorts header
Mote & trender

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Kompressionskläder header
Mote & trender

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

01 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Mote & trender

Slik styler du din crop top

28 jun 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Mote & trender

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Minitest pulseboost header
Mote & trender

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

27 jun 2019
Asics header
Mote & trender

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

25 jun 2019
test stabila löparskor
Mote & trender

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

23 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Mote & trender

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

19 jun 2019
puma hybrid
Mote & trender

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

16 jun 2019
Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
Kari Traa
Mote & trender

Guide: Velg riktig treningsveske

06 jun 2019
header-väskor.jpg
Mote & trender

TEST: De beste treningsveskene våre

06 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mote & trender

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

06 jun 2019
yogatights blacc
Mote & trender

Slik velger du yogatights

06 jun 2019
Superga 2750
Mote & trender

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

30 may 2019
Saint Loye
Mote & trender

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mote & trender

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

29 may 2019
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

28 may 2019
Teva Hurricane
Mote & trender

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

27 may 2019
segling
Mote & trender

Guide: Kle deg riktig for seiling

27 may 2019
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

24 may 2019
more news
adidas ultimafusion female

Slik velger du riktige treningssko

Du er nok helt klar over at du trenger ulike sko til ulike treningsformer. Men hvilke sko er egentlig best til hva? Her finner du ut hvilke treningssko som er best for deg.

6 timer siden
Mote & trender
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

Nylig ble det lansert en ny skomodell i Pegasus-familien, nemlig Nike Air Zoom Pegasus 36. Vi har latt vårt erfarne testpanel teste modellen i løpesporet. Her er resultatet!

4 dager siden
Mote & trender
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt du vil vite om den nye Nike Joyride-familien!!

Dette er løpeskoen som fungerer like bra for eliteutøvere som for deg som er mosjonist. Med små fargerike skumkuler i sålen, utgjør Joyride Run Flyknit den siste puslebiten i Nike sitt store utvalg. Dette er den nye, veldempende løpeskoen som vil ta sin plass i skohyllen!

6 dager siden
Mote & trender
Viking header

Test: Tre bra gummistøvler til barn og junior

Vanndammer og sølepytter som man kan leke i er ofte to grunner til at barn liker høsten, men det er ikke like morsomt for foreldrene. Det lille testpanelet til Sportamore har testet gummistøvler fra Viking. Her er gummistøvlene som er best i test.

09 aug 2019
Mote & trender
blacc running

Test: Den nye løpekolleksjonen fra Blacc er lett som en fjær

Blacc har gjort det igjen – nå er den nye løpekolleksjonen her. Plaggene er funksjonelle, trendy og passer til alle løpere. Uansett om du løper 3 kilometer eller 3 mil, bør du sjekke ut denne testen som har satt noen av plaggene i kolleksjonen på prøve!

02 aug 2019
Mote & trender
Magväskor

Trend: Rumpetasken alle snakker om

Har du ikke fått med deg at rumpetasken er tilbake i motebildet? Sannsynligvis har du det! Her er alt du bør vite om sesongens mest trendy tilbehør.

31 jul 2019
Mote & trender
Reebok löparskor

Test! Topp 3 beste løpesko fra Reebok

Våre Reebok running-ambassadører har løpt i Reebok sine løpesko hele sommeren. Her evaluerer de passform, komfort og funksjon ved de tre mest populære modellene.

31 jul 2019
Mote & trender
Trender

Bli med på trendsafari – her er sesongens heteste plagg

Safarilook, blandede tiår og en bucket hat – her er sesongens nyheter som du ikke kan gå glipp av.

30 jul 2019
Mote & trender
Tights Puma

Test! 3 trendy tights fra Puma

Det er ingen tvil om at man skal satse på neon i høst. Motegiganten Puma har lansert tre nye treningstights med kule detaljer. Testpanelet vårt har testet ut samtlige på treningssenteret og på løpetur.

24 jul 2019
Mote & trender
didriksons

Den ultimate guiden: Slik bør du tenke når du kjøper en skalljakke til et barn

En veldig bra skalljakke er et must ved aktivitet og lek. Her er alt du bør å tenke over.

24 jul 2019
Mote & trender
Sneakers på bröllop

Kan jeg bruke sneakers i bryllup?

Bryllupssesongen er her og det blir stadig vanskeligere å vite hva man skal ha på seg for å være riktig kledd. Er det greit med sneakers i bryllup? Moteeksperten svarer!

23 jul 2019
Mote & trender
didrikson kids

Alt du trenger til barnehagestart

Skal barnet ditt starte i barnehagen? Mange spørsmål dukker opp angående hva barnet ditt trenger når han eller hun skal begynne i barnehagen. Vi har laget en sjekkliste som du kan bruke.

17 jul 2019
Mote & trender
Barnskor

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

Å finne velsittende vinterstøvler til minstemann i familien er lettere sagt enn gjort. Her er tipsene som gjør sesongens innkjøp av sko til barna mye enklere.

16 jul 2019
Mote & trender
Nike löparskor

Forskjellen på løpeskoene fra Nike

Her forklarer vi forskjellen på Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly.

11 jul 2019
Mote & trender
Fruktmönster

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

Hvis du ikke har lagt merke til alle bikinier, badedrakter og badeshorts som prydes av frukter fra alle mulige slag, har du mest sannsynlig bodd under en stein. Moteeksperten forklarer hvorfor trenden er så populær.

10 jul 2019
Mote & trender