header-2.jpg

STOR TEST: Varmt ullundertøy

Enten du henger i skibakken, går turer eller pendler til og fra jobb, vil ullundertøy sørge for at du ikke fryser. Vi har testet sesongens innerste lag som holder deg varm i vått og tørt vær.

Ullundertøy utmerker seg med sin varmende evne, selv når materialet blir vått. Siden det også er et naturlig materiale, er det antibakterielt og lukter dermed ikke. Vi har testet de mest populære ullundertøyene, hvorav noen er rene underklær i merinoull, mens andre er laget i en blanding av ull og syntet. Finner du din nye favoritt i denne testen?

ULLUNDERTØY TIL HENNE:

Mønstermani

KT_DAM_2.jpg

Merke :

Modell : og

Materiale : 100% merinoull.

Passform : Normal i størrelsen med generøs ermelengde og normale benlengder. Pluss at genseren går litt ned på rumpa. Midjen er middels høy og kan oppleves som litt for lav på baksiden, sier deler av testpanelet.

Komfort : "Veldig behagelig ullundertøy, det følger virkelig alle bevegelsene jeg tar," sier en tester fornøyd, og de andre er enige. Så lenge du ikke er veldig nøye med å kle deg i et naturlig materiale, som kan klø litt, kommer du til å elske denne modellen.

Design : En soleklar 10.! Et trendy design der knappene får et ekstra pluss.

Sammendrag : Rose er en av de mest populære underklærne for damer og berømmes først og fremst for sin varmende evne og utrolig fine design. Kari Traa er et merke for kvinner, og det merkes når det kommer til passformen. Ullundertøyet er veldig flatterende på kroppen og har plass til både store byster og brede hofter uten at modellen sitter dårlig. Ulempen med ullundertøy, er at det kan klø litt på sensitiv hud. Hvis du vet at du ikke er spesielt følsom av deg, er dette en stor favoritt. Varmt, komfortabelt, fleksibelt og ekstremt fint - Rose er helt klart en vinner blant ullundertøy.

Bambusdrøm

SN_DAM.jpg

Merke :

Modell :

Materiale : 92% bambus og 7% elastan.

Passform : Normal i størrelsen med en kroppsnær passform, uten at ullundertøyet sitter for stramt. Generøse ermer og ben, perfekt for deg som er høy.

Komfort : Tynt, mykt og deilig materiale som sitter veldig bra på kroppen. Det er ikke en eneste søm å klage på. Modellen er også så tynn at du kan bruke ullundertøyet under alle plagg, uten at det blir klumpete.

Design : Scandi Nomad har klart å lage en modell som både er stilren og samtidig skiller seg ut. De svarte og hvite blokkene samhandler fint med de rosa-røde detaljene, uten at det blir for skrikete.

Sammendrag : I motsetning til resterende ullundertøy i testen, er Bamboo Baselayer laget av, som navnet tilsier, bambus. Det er et naturlig materiale som er antibakterielt, noe som betyr at det er helt luktfritt, akkurat som ull. Samtidig er det mye mykere og lettere enn ull, noe testpanelet legger merke til her. Ullundertøyet beskrives som supermyk, veldig fint og veldig lett. Hvor bra er ikke det? Siden materialet er ekstremt tynt, har ikke denne modellen like varmende egenskaper som annet ullundertøy av merinoull, tenk på det når du bruker denne modellen. På den annen side passer dette ullundertøyet bedre til og fra jobb eller under en dagstur, enn under alpinkjøring i Østerrike. Pluss fordi materialet er veldig tøyelig, slik at du kan bevege deg helt uhindret!

Kul i burgunder

WYTE_DAM.jpg

Merke :

Modell : og

Materiale : 75% merinoull og 25% polyester.

Passform : Veldig stor i størrelsen, slik at du med fordel kan velge en mindre størrelse hvis du står mellom to. Ellers en figurnær passform der trøyen når den øvre delen av rumpa.

Komfort : Komfortabelt ullundertøy som sitter bra på kroppen. Fin elastikk med logo som sikrer at ullundertøyet sitter på plass. "Ekstra pluss siden utringningen på trøyen ikke er så stram, men faktisk gir rom for å puste," sier en tester, som synes mange modeller er for stramme i nakken.

Design : Diskret, fin farge som er trendy.

Sammendrag : Et tynt ullundertøy i en blanding av materialer der det meste består av merinoull, dermed sikrer det at du holder deg varm når det er kaldt. Ermene er generøse og har hull for tommelen, noe som er perfekt for å sikre at du ikke får et mellomrom mellom armen på jakken og vottene når du går ut. Akkurat som du kan se på bildet over, er benlengdene også rause på dette ullundertøyet fra Wyte, perfekt for deg som har lange ben og ellers har vanskelig for å finne et ullundertøy som ikke slutter ved anklene. Det beste med dette ullundertøyet er at det er tynt og derfor veldig ventilerende. Så det gjør ikke noe om du tilfeldigvis blir litt svett i skibakken, materialet frigjør overflødig varme slik at du opprettholder en behagelig temperatur.

For frosne sjeler

helly hansen ny

Merke :

Modell : og

Materiale : 100% merinoull.

Passform : Normal i størrelsen med en glidelås som varmer nakken og lange ermer. Trøyen går litt ned på rumpa og sikrer at du ikke får et mellomrom mellom over-og underdelen. Longsen er utstyrt med en bred elastikk som sitter komfortabelt på kroppen.

Komfort : Bortsett fra at noen sømmer kan merkes noe når du tar på deg ullundertøyet, er materialet kjempedeilig. "Uvanlig deilig til å være ull," sier en tester som er positivt overrasket.

Design : Femti nyanser av rosa? Deler av testpanelet liker fargene og hvordan de samspiller med hverandre, mens andre er litt lei av å se rosa dameklær. Heldigvis er ullundertøyet også tilgjengelig i blått/rødt.

Sammendrag : Er du en frossen sjel? Redningen er her! Lifa Merino er Helly Hansen sitt varmeste ullundertøy, laget helt av merinoull. Med andre ord, dette stikkefrie ullundertøyet er veldig varmt og fungerer best under aktiviteter med lav intensitet. Det er en gitt vinner under vinterens kaldeste aktiviteter, og sitter både godt og overraskende komfortabelt på kroppen. Testpanelet liker at det er en halv glidelås på trøyen, spesielt siden kragen da varmer nakken samtidig som du kan trekke ned glidelåsen hvis du vil frigjøre overflødig varme.

Varmere enn du tror

PEAK_DAM.jpg

Merke :

Modell : og

Materiale : 50% merinoull, 46% polyester og 4% elastan.

Passform : Normal i størrelsen med normale til litt lange erme- og benlengder. Modellen passer derfor de fleste. Imidlertid mangler modellen tommelhull ved håndleddene. 

Komfort : Kjempedeilig ullundertøy. Noen i testpanelet opplever at noen av sømmene er merkbare når du nettopp har tatt på deg ullundertøyet, mens andre ikke har noe å klage på. Komforten er helt topp!

Design : Back to black – et rent design møter rene detaljer. Her skjer det imidlertid noe samtidig som basen er svart.

Sammendrag : Det beste fra begge verdener møtes i dette ullundertøyet fra Peak Performance. En favoritt som er vanskelig å slå, ifølge mange i testpanelet. Det som først merkes, er hvor deilig og behagelig ullundertøyet er, da det sitter som et skudd og er tynt i stoffet. Men du skal ikke la deg lure av det syntetiske materialet i modellen, dette ullundertøyet varmer minst like bra som om det utelukkende var laget av merinoull. "Du må nesten teste dette ullundertøyet selv for å innse hvor behagelig det er," sier en tester.


ULLUNDERTØY TIL HAM:

Det beste fra begge verdener

BULA_HERR.jpg

Merke :

Modell : og

Materiale : 60% merinoull og 40% polyester.

Passform : Normal i størrelsen med litt løs passform. Modellen sitter strammere rundt armene og bena enn den gjør rundt selve magedelen.

Komfort : Varm og behagelig modell.

Design : Veldig fint design. Testpanelet liker camo-detaljene, samtidig som de vil slå et slag for at ullundertøyet ikke er i heldekkende camo. Med andre ord, en perfekt mengde mønster.  

Sammendrag : Dette ullundertøyet, i en blanding av ull og syntetisk materiale, har høy varmeevne. Imidlertid, hvis du er superfølsom for kløe, er det ikke sikkert at dette er ditt første valg. Hvis du derimot vet at du ikke er helt imot ull, fungerer denne modellen helt fint. Ullundertøyet sitter bra på kroppen, følger bevegelsene dine og er fremfor alt veldig stilig. Merinoullen på utsiden av ullundertøyet varmer også når plagget er fuktig, mens polyesteren på innsiden bidrar til økt slitestyrke. Dette er et ullundertøy du bruker under rolige utendørsaktiviteter når det er veldig kaldt. Ekstra pluss for de flate sømmene som ikke merkes i det hele tatt når du bruker ullundertøyet.

Komfortabel drøm

WYTE_HERR.jpg

Merke :

Modell : og

Materiale : 75% merinoull og 25% polyester.

Passform : True to size i størrelsen med en klokkeren passform. Trøyen er litt kort for de virkelig lange testerne, ellers er det ingen kommentarer på passformen.

Komfort : Virkelig et behagelig materiale som sitter perfekt på kroppen. Pluss for tommelhullene i ermene som holder modellen på plass, i tillegg til at du unngår et mellomrom mellom jakken og hanskene.

Design : Full pott. Noen ganger foretrekkes det stilrene, og testpanelet er helt enstemmig her – et ullundertøy i den perfekte blåfargen faller i smak hos alle. 

Sammendrag : Med ros som "helt perfekt" og "gjennomgående et superfint ullundertøy", er Arvid en ny favoritt for mange i det mannlige testpanelet. Ullundertøyet av merinoull og syntetisk materiale er veldig tynt. Så tynt at overdelen ligner på en vanlig t-skjorte. Ullundertøyet er tydeligvis varmere enn en t-skjorte, men det er minst like behagelig på. Ullundertøyet varmer også, men er ikke kjempevarmt, men du kan med fordel bruke det både til og fra jobben så vel som når du kjører utfor. Det som fremdeles setter prikken over i'en er at denne modellen, for å toppe det hele, også er veldig lommebokvennlig!

Design som skiller seg ut 

MONS_HERR.jpg

Merke :

Modell : og

Materiale : 93% merinoull og 3% elastan.

Passform : Normal i størrelsen med en litt romsligere passform. Blant annet er det noe ekstra stoff i bena og armene, noe som gjør at modellen passer til de fleste kroppsformer. Generøse ben- og ermelengder, med tommelhull på sistnevnte.

Komfort : Noe av det beste med ullundertøyet er at det ikke stikker, noe ull ofte kan gjøre.

Design : Det er noe med designet som får mange i testpanelet til å tenke på løpeklær. Logoen langs ermene er tykk og gjør at modellen skiller seg ut.

Sammendrag : Mons Royale har vært grundige under produksjonen av dette ullundertøyet. Det er ingen unødvendige sømmer som gnager, materialet er sømløst og modellen sitter generelt veldig bra på kroppen. Selv om det er nesten 100 prosent ull i undertøyet, varmer det middels mye og er ingenting for de superkalde dagene i Alpene. Akkurat som du kanskje forventer av et ullundertøy, kommer ventilasjonen i andre rekke, så pass på at du bruker modellen riktig – det vil si for aktiviteter med lav intensitet når det er et par minusgrader ute. Pluss for det kule designen som gjør trøyen så stilig at du ønsker å bruke den selv i hverdagen. 

Til den frosne

CRAFT_HERR.jpg

Merke :

Modell : og

Materiale : 51% ull, 36% polyester og 13% polyamid.

Passform : Normal til litt liten i størrelsen. Det skal imidlertid ikke være noe problem hvis du kjører på med din vanlige størrelse. Passformen er figurnær, men ikke stram.

Komfort : Ekstremt komfortabelt ullundertøy, så deilig at du vil rusle rundt i det på hytta i flere dager. 

Design : Et nedstrippet design med litt mønster på undertrøyen som frisker opp. Det oser Craft.

Sammendrag : Er det veldig kaldt? Da kan du glede deg over Merino 240 fra Craft. Denne modellen er kjempevarm og hører tydelig til på fjellet – enten du skal kjøre utfor, gå en tur eller bare ta en tur med hunden. Trøyen med glidelås er behagelig og praktisk siden du kan trekke ned glidelåsen for å frigjøre overflødig varme. Noe av det beste med ullundertøyet er at det er veldig behagelig. Det sitter bra, uten å føles for stramt, og varmer ordentlig. Men det beste er at modellen ikke stikker og er veldig holdbar.

En klassiker fra Peak

Underställ Peak

Merke :

Modell : og

Materiale : 50% merinoull, 46% polyester og 4% elastan.

Passform : Normal i størrelsen med normale erme- og benlengder. Du som er høy vil nok oppleve trøyen og longsen som noe korte. Ellers en stram passform.

Komfort : Kjempemykt materiale! Det tynne stoffet er mykt mot huden og gir deg, takket være elastan, god bevegelsesfrihet når du går på ski.

Design : En finere versjon av et enkelt ullundertøy, sier en av testerne om designet på Peak Performance-modellen.

Sammendrag : Peak Performance sitt Magic-sett er en klassiker blant undertøy. Det finnes både en trøye med og uten glidelås, avhengig av smak og behag. Noen foretrekker en liten krage med glidelås for å varme nakken, mens andre mener at glidelåsen får ullundertøyet til å ligne mer på et mellomlag. Ullundertøyet er laget av en blanding av materialer, og det er virkelig magi – for det kan ikke bli mykere enn dette. Ullundertøyet sitter bra, virker tynt og svalt, men har en høy varmeevne. Du får en flatterende passform, og settet er skapt for alpint. Neste gang du henger i bakken, eller for den saks skyld er på afterski, bør du ta med deg dette ullundertøyet.

Et enkelt sett

craft ny ny

Merke :

Modell :

Materialer : 47% polyester, 42% ull og 11% polyamid.

Passform : Dette ullundertøyet har den samme passformen som en strømpebukse, bare med litt kortere ben og ermer. Hvis du vet at du er høy, bør du gå opp en størrelse eller se etter en annen modell.

Komfort : Dette er komfortabelt! Kanskje vil sømmene merkes noe når du tar på deg ullundertøyet, men det er ikke noe du tenker på når du starter aktiviteten.

Design : Helsvart og stilrent. Dette er en modell for deg som virkelig ikke vil ha et ullundertøy som skiller seg ut, men heller en ensfarget modell. Craft får noen ekstra poeng fordi fargen smelter sammen. Det skjer derfor noe uten at det er skrikete. 

Sammendrag : Dette ullundertøyet er laget av både ull og syntetisk materiale, og det er veldig tynt. Det varmer på et gjennomsnittlig nivå under de kalde månedene, men må suppleres med mellomlag og muligens en ekstra longs hvis du kjører ski i Alpene. Du får både underdel og overdel i ett og samme sett, som både er praktisk når du skal shoppe, men også fint for lommeboken. Takket være det tynne materialet, ventilerer ullundertøyet overraskende bra til å være ull.

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

K2 intervju header
Mote & trender

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

1 dag siden
Test av goggles header
Mote & trender

Skibrillene som er best i test!

2 dager siden
header.jpg
Mote & trender

Test: Teddy fleece til dame og herre

2 dager siden
Alpint trend skidkläder
Mote & trender

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

4 dager siden
Salomon Speedcross 5 GTX
Mote & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

12 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mote & trender

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

12 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mote & trender

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

11 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mote & trender

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

08 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mote & trender

Alt du bør vite om vinterløpesko

06 nov 2019
Vintertights header
Mote & trender

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

03 nov 2019
Header padelskor
Mote & trender

Test: De beste padelskoene for ham

29 oct 2019
winterized header
Mote & trender

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mote & trender

Skal jeg løpe i underklær?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for menn

27 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

26 oct 2019
HEADER.jpg
Mote & trender

Best i test! Superundertøy

25 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mote & trender

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

24 oct 2019
viking-sled.jpg
Mote & trender

Hvilke vintersko bør barnet mitt bruke?

24 oct 2019
header-2.jpg
Mote & trender

STOR TEST: Varmt ullundertøy

23 oct 2019
testbild vinterjackor med pälskrage
Mote & trender

Best i test! Vinterjakker med pelskrage

23 oct 2019
Heade boots kids
Mote & trender

Best i test: Vinterstøvler og sko til barn

21 oct 2019
Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

18 oct 2019
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

16 oct 2019
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

16 oct 2019
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

16 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

14 oct 2019
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

13 oct 2019
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

13 oct 2019
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

13 oct 2019
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

08 oct 2019
more news
K2 intervju header

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

Hvorfor blir du nummen i tærne når du står på ski, og hva er egentlig flex index? Her forteller eksperten på K2 alt om hvordan skiutstyret ditt skal sitte!

1 dag siden
Mote & trender
Test av goggles header

Skibrillene som er best i test!

Endelig! Snart er skisesongen her, og da trenger du noen splitter nye skibriller. Her har Sportamore satt sesongens beste goggles på prøve!

2 dager siden
Mote & trender
header.jpg

Test: Teddy fleece til dame og herre

Vil du bruke noe veldig varmt, mykt og deilig? Da skal du ha en teddy fleece. Vi har testet mange av disse deilige plaggene – her er de beste!

2 dager siden
Mote & trender
Alpint trend skidkläder

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

Silhuett og bærekraft er i fokus når vi snakker om trender i bakken. Her er tipsene som gir deg noen ekstra motepoeng – enten du kjører i bakken eller offpist.

4 dager siden
Mote & trender
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

Da du ikke trodde Speedcross 5 fra Salomon kunne bli noe bedre, lanserte de den populære terrengskoen med en helt vanntett membran. Hvor bra?

12 nov 2019
Mote & trender
HEADER vinterkängor.jpg

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

Det beste du kan gjøre for å holde føttene varme under de kaldeste månedene, er å bruke tykke støvler. Testpanelet vårt har trasket rundt i sesongens mest populære modeller for ham og henne!

12 nov 2019
Mote & trender
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

Elevenate ble dannet i 2010 og har siden den gang vært en skjult skatt på vintersportsmarkedet. Nå finner du merket hos oss, bli med videre og bli kjent med dem!

11 nov 2019
Mote & trender
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

Brrr, nå merker man virkelig at det nærmer seg vinter! Derfor satte testpanelet vårt 11 vinterjakker på prøve. Her er sesongens beste modeller for kvinner og menn.

08 nov 2019
Mote & trender
Icebug vinterlöpning header

Alt du bør vite om vinterløpesko

Når skal du bruke piggsko og når holder det med en vanlig gummisåle? Ekspertene fra Icebug vet hvordan du skal takle vinterveiene!

06 nov 2019
Mote & trender
Vintertights header

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

Ikke legg løpingen på is bare fordi det er kaldt ute! Testpanelet vårt har løpt i ni tights som er perfekte for vinterløping når temperaturen er rundt null.

05 nov 2019
Mote & trender
Kari Traa underställ header

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

Kari Traa er virkelig eksperter på ull- og superundertøy. Det norske merket lager longs og trøyer av høy kvalitet i både syntet, ull og ullblanding. Vi har testet flere av modellene, og her er de beste.

03 nov 2019
Mote & trender
Header padelskor

Test: De beste padelskoene for ham

Padel vokser i popularitet og er en rask og morsom sport som passer for mange. Det er derimot viktig med riktige sko når du spiller padel, da vil du nemlig presterer bedre, reduserer risikoen for skader og i tillegg ha det ekstra moro! Testpanelet vårt har testet flere padelsko – her er resultatet.

29 oct 2019
Mote & trender
winterized header

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

Løper du langdistanse, korte runder i lunsjen eller trener du deg opp til et løp? Det finnes en skomodell for alle og enhver, og til all slags løping. Finn dine nye løpesko blant sesongens heteste modeller.

28 oct 2019
Mote & trender
Craft running aw 19

Skal jeg løpe i underklær?

Kan, bør eller skal jeg bruke underklær når jeg løper? Det er mange modeller å velge mellom, materialene er forskjellige og de passer til ulike treningsformer. Malin Caron på Craft forklarer.

28 oct 2019
Mote & trender
ENG_M.png

Best i test: Vinterløpesko for menn

Aldri mer Bambi på isen! Her er vinterløpeskoene for menn som holder deg varm, tørr og oppreist når du løper om vinteren.

27 oct 2019
Mote & trender