header-2.jpg

STOR TEST: Varmt ullundertøy

Enten du henger i skibakken, går turer eller pendler til og fra jobb, vil ullundertøy sørge for at du ikke fryser. Vi har testet sesongens innerste lag som holder deg varm i vått og tørt vær.

Ullundertøy utmerker seg med sin varmende evne, selv når materialet blir vått. Siden det også er et naturlig materiale, er det antibakterielt og lukter dermed ikke. Vi har testet de mest populære ullundertøyene, hvorav noen er rene underklær i merinoull, mens andre er laget i en blanding av ull og syntet. Finner du din nye favoritt i denne testen?

ULLUNDERTØY TIL HENNE:

Mønstermani

KT_DAM_2.jpg

Merke :

Modell : og

Materiale : 100% merinoull.

Passform : Normal i størrelsen med generøs ermelengde og normale benlengder. Pluss at genseren går litt ned på rumpa. Midjen er middels høy og kan oppleves som litt for lav på baksiden, sier deler av testpanelet.

Komfort : "Veldig behagelig ullundertøy, det følger virkelig alle bevegelsene jeg tar," sier en tester fornøyd, og de andre er enige. Så lenge du ikke er veldig nøye med å kle deg i et naturlig materiale, som kan klø litt, kommer du til å elske denne modellen.

Design : En soleklar 10.! Et trendy design der knappene får et ekstra pluss.

Sammendrag : Rose er en av de mest populære underklærne for damer og berømmes først og fremst for sin varmende evne og utrolig fine design. Kari Traa er et merke for kvinner, og det merkes når det kommer til passformen. Ullundertøyet er veldig flatterende på kroppen og har plass til både store byster og brede hofter uten at modellen sitter dårlig. Ulempen med ullundertøy, er at det kan klø litt på sensitiv hud. Hvis du vet at du ikke er spesielt følsom av deg, er dette en stor favoritt. Varmt, komfortabelt, fleksibelt og ekstremt fint - Rose er helt klart en vinner blant ullundertøy.

Bambusdrøm

SN_DAM.jpg

Merke :

Modell :

Materiale : 92% bambus og 7% elastan.

Passform : Normal i størrelsen med en kroppsnær passform, uten at ullundertøyet sitter for stramt. Generøse ermer og ben, perfekt for deg som er høy.

Komfort : Tynt, mykt og deilig materiale som sitter veldig bra på kroppen. Det er ikke en eneste søm å klage på. Modellen er også så tynn at du kan bruke ullundertøyet under alle plagg, uten at det blir klumpete.

Design : Scandi Nomad har klart å lage en modell som både er stilren og samtidig skiller seg ut. De svarte og hvite blokkene samhandler fint med de rosa-røde detaljene, uten at det blir for skrikete.

Sammendrag : I motsetning til resterende ullundertøy i testen, er Bamboo Baselayer laget av, som navnet tilsier, bambus. Det er et naturlig materiale som er antibakterielt, noe som betyr at det er helt luktfritt, akkurat som ull. Samtidig er det mye mykere og lettere enn ull, noe testpanelet legger merke til her. Ullundertøyet beskrives som supermyk, veldig fint og veldig lett. Hvor bra er ikke det? Siden materialet er ekstremt tynt, har ikke denne modellen like varmende egenskaper som annet ullundertøy av merinoull, tenk på det når du bruker denne modellen. På den annen side passer dette ullundertøyet bedre til og fra jobb eller under en dagstur, enn under alpinkjøring i Østerrike. Pluss fordi materialet er veldig tøyelig, slik at du kan bevege deg helt uhindret!

Kul i burgunder

WYTE_DAM.jpg

Merke :

Modell : og

Materiale : 75% merinoull og 25% polyester.

Passform : Veldig stor i størrelsen, slik at du med fordel kan velge en mindre størrelse hvis du står mellom to. Ellers en figurnær passform der trøyen når den øvre delen av rumpa.

Komfort : Komfortabelt ullundertøy som sitter bra på kroppen. Fin elastikk med logo som sikrer at ullundertøyet sitter på plass. "Ekstra pluss siden utringningen på trøyen ikke er så stram, men faktisk gir rom for å puste," sier en tester, som synes mange modeller er for stramme i nakken.

Design : Diskret, fin farge som er trendy.

Sammendrag : Et tynt ullundertøy i en blanding av materialer der det meste består av merinoull, dermed sikrer det at du holder deg varm når det er kaldt. Ermene er generøse og har hull for tommelen, noe som er perfekt for å sikre at du ikke får et mellomrom mellom armen på jakken og vottene når du går ut. Akkurat som du kan se på bildet over, er benlengdene også rause på dette ullundertøyet fra Wyte, perfekt for deg som har lange ben og ellers har vanskelig for å finne et ullundertøy som ikke slutter ved anklene. Det beste med dette ullundertøyet er at det er tynt og derfor veldig ventilerende. Så det gjør ikke noe om du tilfeldigvis blir litt svett i skibakken, materialet frigjør overflødig varme slik at du opprettholder en behagelig temperatur.

For frosne sjeler

helly hansen ny

Merke :

Modell : og

Materiale : 100% merinoull.

Passform : Normal i størrelsen med en glidelås som varmer nakken og lange ermer. Trøyen går litt ned på rumpa og sikrer at du ikke får et mellomrom mellom over-og underdelen. Longsen er utstyrt med en bred elastikk som sitter komfortabelt på kroppen.

Komfort : Bortsett fra at noen sømmer kan merkes noe når du tar på deg ullundertøyet, er materialet kjempedeilig. "Uvanlig deilig til å være ull," sier en tester som er positivt overrasket.

Design : Femti nyanser av rosa? Deler av testpanelet liker fargene og hvordan de samspiller med hverandre, mens andre er litt lei av å se rosa dameklær. Heldigvis er ullundertøyet også tilgjengelig i blått/rødt.

Sammendrag : Er du en frossen sjel? Redningen er her! Lifa Merino er Helly Hansen sitt varmeste ullundertøy, laget helt av merinoull. Med andre ord, dette stikkefrie ullundertøyet er veldig varmt og fungerer best under aktiviteter med lav intensitet. Det er en gitt vinner under vinterens kaldeste aktiviteter, og sitter både godt og overraskende komfortabelt på kroppen. Testpanelet liker at det er en halv glidelås på trøyen, spesielt siden kragen da varmer nakken samtidig som du kan trekke ned glidelåsen hvis du vil frigjøre overflødig varme.

Varmere enn du tror

PEAK_DAM.jpg

Merke :

Modell : og

Materiale : 50% merinoull, 46% polyester og 4% elastan.

Passform : Normal i størrelsen med normale til litt lange erme- og benlengder. Modellen passer derfor de fleste. Imidlertid mangler modellen tommelhull ved håndleddene. 

Komfort : Kjempedeilig ullundertøy. Noen i testpanelet opplever at noen av sømmene er merkbare når du nettopp har tatt på deg ullundertøyet, mens andre ikke har noe å klage på. Komforten er helt topp!

Design : Back to black – et rent design møter rene detaljer. Her skjer det imidlertid noe samtidig som basen er svart.

Sammendrag : Det beste fra begge verdener møtes i dette ullundertøyet fra Peak Performance. En favoritt som er vanskelig å slå, ifølge mange i testpanelet. Det som først merkes, er hvor deilig og behagelig ullundertøyet er, da det sitter som et skudd og er tynt i stoffet. Men du skal ikke la deg lure av det syntetiske materialet i modellen, dette ullundertøyet varmer minst like bra som om det utelukkende var laget av merinoull. "Du må nesten teste dette ullundertøyet selv for å innse hvor behagelig det er," sier en tester.


ULLUNDERTØY TIL HAM:

Det beste fra begge verdener

BULA_HERR.jpg

Merke :

Modell : og

Materiale : 60% merinoull og 40% polyester.

Passform : Normal i størrelsen med litt løs passform. Modellen sitter strammere rundt armene og bena enn den gjør rundt selve magedelen.

Komfort : Varm og behagelig modell.

Design : Veldig fint design. Testpanelet liker camo-detaljene, samtidig som de vil slå et slag for at ullundertøyet ikke er i heldekkende camo. Med andre ord, en perfekt mengde mønster.  

Sammendrag : Dette ullundertøyet, i en blanding av ull og syntetisk materiale, har høy varmeevne. Imidlertid, hvis du er superfølsom for kløe, er det ikke sikkert at dette er ditt første valg. Hvis du derimot vet at du ikke er helt imot ull, fungerer denne modellen helt fint. Ullundertøyet sitter bra på kroppen, følger bevegelsene dine og er fremfor alt veldig stilig. Merinoullen på utsiden av ullundertøyet varmer også når plagget er fuktig, mens polyesteren på innsiden bidrar til økt slitestyrke. Dette er et ullundertøy du bruker under rolige utendørsaktiviteter når det er veldig kaldt. Ekstra pluss for de flate sømmene som ikke merkes i det hele tatt når du bruker ullundertøyet.

Komfortabel drøm

WYTE_HERR.jpg

Merke :

Modell : og

Materiale : 75% merinoull og 25% polyester.

Passform : True to size i størrelsen med en klokkeren passform. Trøyen er litt kort for de virkelig lange testerne, ellers er det ingen kommentarer på passformen.

Komfort : Virkelig et behagelig materiale som sitter perfekt på kroppen. Pluss for tommelhullene i ermene som holder modellen på plass, i tillegg til at du unngår et mellomrom mellom jakken og hanskene.

Design : Full pott. Noen ganger foretrekkes det stilrene, og testpanelet er helt enstemmig her – et ullundertøy i den perfekte blåfargen faller i smak hos alle. 

Sammendrag : Med ros som "helt perfekt" og "gjennomgående et superfint ullundertøy", er Arvid en ny favoritt for mange i det mannlige testpanelet. Ullundertøyet av merinoull og syntetisk materiale er veldig tynt. Så tynt at overdelen ligner på en vanlig t-skjorte. Ullundertøyet er tydeligvis varmere enn en t-skjorte, men det er minst like behagelig på. Ullundertøyet varmer også, men er ikke kjempevarmt, men du kan med fordel bruke det både til og fra jobben så vel som når du kjører utfor. Det som fremdeles setter prikken over i'en er at denne modellen, for å toppe det hele, også er veldig lommebokvennlig!

Design som skiller seg ut 

MONS_HERR.jpg

Merke :

Modell : og

Materiale : 93% merinoull og 3% elastan.

Passform : Normal i størrelsen med en litt romsligere passform. Blant annet er det noe ekstra stoff i bena og armene, noe som gjør at modellen passer til de fleste kroppsformer. Generøse ben- og ermelengder, med tommelhull på sistnevnte.

Komfort : Noe av det beste med ullundertøyet er at det ikke stikker, noe ull ofte kan gjøre.

Design : Det er noe med designet som får mange i testpanelet til å tenke på løpeklær. Logoen langs ermene er tykk og gjør at modellen skiller seg ut.

Sammendrag : Mons Royale har vært grundige under produksjonen av dette ullundertøyet. Det er ingen unødvendige sømmer som gnager, materialet er sømløst og modellen sitter generelt veldig bra på kroppen. Selv om det er nesten 100 prosent ull i undertøyet, varmer det middels mye og er ingenting for de superkalde dagene i Alpene. Akkurat som du kanskje forventer av et ullundertøy, kommer ventilasjonen i andre rekke, så pass på at du bruker modellen riktig – det vil si for aktiviteter med lav intensitet når det er et par minusgrader ute. Pluss for det kule designen som gjør trøyen så stilig at du ønsker å bruke den selv i hverdagen. 

Til den frosne

CRAFT_HERR.jpg

Merke :

Modell : og

Materiale : 51% ull, 36% polyester og 13% polyamid.

Passform : Normal til litt liten i størrelsen. Det skal imidlertid ikke være noe problem hvis du kjører på med din vanlige størrelse. Passformen er figurnær, men ikke stram.

Komfort : Ekstremt komfortabelt ullundertøy, så deilig at du vil rusle rundt i det på hytta i flere dager. 

Design : Et nedstrippet design med litt mønster på undertrøyen som frisker opp. Det oser Craft.

Sammendrag : Er det veldig kaldt? Da kan du glede deg over Merino 240 fra Craft. Denne modellen er kjempevarm og hører tydelig til på fjellet – enten du skal kjøre utfor, gå en tur eller bare ta en tur med hunden. Trøyen med glidelås er behagelig og praktisk siden du kan trekke ned glidelåsen for å frigjøre overflødig varme. Noe av det beste med ullundertøyet er at det er veldig behagelig. Det sitter bra, uten å føles for stramt, og varmer ordentlig. Men det beste er at modellen ikke stikker og er veldig holdbar.

En klassiker fra Peak

Underställ Peak

Merke :

Modell : og

Materiale : 50% merinoull, 46% polyester og 4% elastan.

Passform : Normal i størrelsen med normale erme- og benlengder. Du som er høy vil nok oppleve trøyen og longsen som noe korte. Ellers en stram passform.

Komfort : Kjempemykt materiale! Det tynne stoffet er mykt mot huden og gir deg, takket være elastan, god bevegelsesfrihet når du går på ski.

Design : En finere versjon av et enkelt ullundertøy, sier en av testerne om designet på Peak Performance-modellen.

Sammendrag : Peak Performance sitt Magic-sett er en klassiker blant undertøy. Det finnes både en trøye med og uten glidelås, avhengig av smak og behag. Noen foretrekker en liten krage med glidelås for å varme nakken, mens andre mener at glidelåsen får ullundertøyet til å ligne mer på et mellomlag. Ullundertøyet er laget av en blanding av materialer, og det er virkelig magi – for det kan ikke bli mykere enn dette. Ullundertøyet sitter bra, virker tynt og svalt, men har en høy varmeevne. Du får en flatterende passform, og settet er skapt for alpint. Neste gang du henger i bakken, eller for den saks skyld er på afterski, bør du ta med deg dette ullundertøyet.

Et enkelt sett

craft ny ny

Merke :

Modell :

Materialer : 47% polyester, 42% ull og 11% polyamid.

Passform : Dette ullundertøyet har den samme passformen som en strømpebukse, bare med litt kortere ben og ermer. Hvis du vet at du er høy, bør du gå opp en størrelse eller se etter en annen modell.

Komfort : Dette er komfortabelt! Kanskje vil sømmene merkes noe når du tar på deg ullundertøyet, men det er ikke noe du tenker på når du starter aktiviteten.

Design : Helsvart og stilrent. Dette er en modell for deg som virkelig ikke vil ha et ullundertøy som skiller seg ut, men heller en ensfarget modell. Craft får noen ekstra poeng fordi fargen smelter sammen. Det skjer derfor noe uten at det er skrikete. 

Sammendrag : Dette ullundertøyet er laget av både ull og syntetisk materiale, og det er veldig tynt. Det varmer på et gjennomsnittlig nivå under de kalde månedene, men må suppleres med mellomlag og muligens en ekstra longs hvis du kjører ski i Alpene. Du får både underdel og overdel i ett og samme sett, som både er praktisk når du skal shoppe, men også fint for lommeboken. Takket være det tynne materialet, ventilerer ullundertøyet overraskende bra til å være ull.

SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Header dam adidas
Mote & trender

Test: Topp 5 bestselgere fra Adidas

1 dag siden
Header adidas
Mote & trender

Vi tester 6 svarte herrefavoritter fra Adidas

1 dag siden
Barnskor
Mote & trender

Stor guide: Finn riktige barnesko og størrelse fra Adidas

2 dager siden
Träningstights för löpning.jpg
Mote & trender

11 treningstights som passer perfekt til løping

4 dager siden
padeltennis header
Mote & trender

Tips! Padelracketer, padelsko og padelklær som gir deg de beste forutsetningene på banen

5 dager siden
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

5 dager siden
header plus size adidas
Mote & trender

Test! Plus size-klær fra Adidas

6 dager siden
Nike träningskläder
Mote & trender

Treningsfavorittene fra Nike som er best i test

16 feb 2020
header HERR.jpg
Mote & trender

Test! Disse treningsklærne fra Nike er best i test for menn

16 feb 2020
ICANIWILL header
Mote & trender

Endelig på Sportamore! Tights og treningsklær fra Icaniwill

14 feb 2020
nike header 2
Mote & trender

Nyheten Metcon 5 blir du helt forelsket i

14 feb 2020
Reebok Forever Floatride Energy 2
Mote & trender

Nyhet fra Reebok: Løpeskoen som er perfekt til ulike distanser

12 feb 2020
salomon
Mote & trender

Test av Salomon Speedcross 5

11 feb 2020
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

11 feb 2020
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen på ulike løpesko fra Nike

11 feb 2020
Suunto7_career_woman_running_city.jpg
Mote & trender

Derfor er den nye pulsklokken Suunto 7 det åpenbare valget

09 feb 2020
Header-skidbyxor.jpg
Mote & trender

TEST: 7 skibukser til bruk i bakken og off-piste

09 feb 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Best i test! Ull- og superundertøy til herre

08 feb 2020
HEADER_W_rehband.jpg
Mote & trender

Test: Støtte og tights for ustabile knær og håndledd

08 feb 2020
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

05 feb 2020
Waikani Beachwear bikini
Mote & trender

Waikani Beachwear – rimelig badetøy i sesongens mønster og farger

05 feb 2020
_L3Q6740-2.jpg
Mote & trender

Guide: Slik velger du riktig skihjelm

04 feb 2020
header träningsbyxor
Mote & trender

Best i test! Treningsbukser, treningsshorts og treningstights for menn

04 feb 2020
virvelvind uv plagg
Mote & trender

Fargerikt, morsomt og funksjonelt: Her er det nye barnemerket Virvelvind

03 feb 2020
Under Armour sport-bh
Mote & trender

TEST! Derfor kommer du til å elske sports-BH'en Mid Crossback Bra

03 feb 2020
birkenstock
Mote & trender

Birkenstock – dette er forskjellen mellom de ulike sandalene

02 feb 2020
speedcross
Mote & trender

Derfor er terrengskoen Salomon Speedcross så populær

02 feb 2020
nike infinity run test header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye løpeskoen Nike Infinity Run

30 jan 2020
SP20_RN_React_NRC_DISTANCE_WK_0830.jpg
Mote & trender

Nike Infinity Run – skoen som passer for alle løpere

30 jan 2020
Salomon skaljacka
Mote & trender

Slik bør du vaske skalljakken din

29 jan 2020
Sneakers kids
Mote & trender

Kjøp riktige sneakers til barn

29 jan 2020
Dedicated new brand
Mote & trender

Nyhet hos oss: Dedicated – for deg som vil shoppe med god samvittighet

28 jan 2020
Hoka one one
Mote & trender

Hoka One One tar over løpeverden

26 jan 2020
dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

25 jan 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Test: Treningsklær for gravide

24 jan 2020
Header-3.jpg
Mote & trender

BEST I TEST! Sports-BH'er 2020

23 jan 2020
Reebok Nano 9.0 nya färger
Mote & trender

Endelig! Nye farger på Reebok CrossFit Nano 9.0

23 jan 2020
houdini
Mote & trender

Guide til innkjøp av skallbukser

22 jan 2020
kompressionsstrumpor
Mote & trender

Derfor bør du løpe i kompresjonsstrømper

20 jan 2020
Tvätta träningsskor
Mote & trender

Slik vasker du treningsskoene dine på best mulig måte

20 jan 2020
more news
Header dam adidas

Test: Topp 5 bestselgere fra Adidas

De tre stripene fra Adidas går som en rød tråd gjennom denne testen. Testpanelet vårt har vurdert våre 5 mest populære plagg fra Adidas.

1 dag siden
Mote & trender
Header adidas

Vi tester 6 svarte herrefavoritter fra Adidas

En drømmetest av crème de la crème fra Adidas. Skoene Ultraboost, en padelracket med maksimal kontroll og en t-skjorte som kan brukes til trening og hverdags. Disse svarte Adidas-favorittene vil du ikke gå glipp av!

1 dag siden
Mote & trender
Barnskor

Stor guide: Finn riktige barnesko og størrelse fra Adidas

Passform, materialvalg, størrelse og hvilke sko som tilhører hvilken sesong – her svarer vi på alle spørsmål vedrørende barnesko fra Adidas.

2 dager siden
Mote & trender
Träningstights för löpning.jpg

11 treningstights som passer perfekt til løping

Det finnes utrolig mange forskjellige tights. Når det gjelder løping er det viktig å velge en modell som sitter på plass, klemmer musklene og som helst har lommer. Her er 11 modeller som passer perfekt til løping.

4 dager siden
Mote & trender
padeltennis header

Tips! Padelracketer, padelsko og padelklær som gir deg de beste forutsetningene på banen

Hvem spiller du som oftest padel med? Kjenn på smaken av seier med en helt ny padelracket, nye padelsko og kanskje til og med et helt nytt antrekk! Her er 10 padelfavoritter du ikke kan gå glipp av.

5 dager siden
Mote & trender
Puma sneakers skinn

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

Du kan ikke tørke av alle sneakers med en fuktig klut. Sneakers-eksperten fra Puma forklarer hvordan du tar best vare på de ulike materialene.

5 dager siden
Mote & trender
header plus size adidas

Test! Plus size-klær fra Adidas

Trening er for alle, og derfor er det viktig med tights, t-skjorter og sports-BH i inkluderende størrelser. Vi har latt vår Instagram-følger teste treningsklær i plus size fra Adidas. Her er resultatet!

6 dager siden
Mote & trender
Nike träningskläder

Treningsfavorittene fra Nike som er best i test

De beste treningsskoene, tightsen som får toppscore og løpegenseren som er en drøm! Her er det beste fra Nike – ifølge vårt kvinnelige testpanel!

16 feb 2020
Mote & trender
header HERR.jpg

Test! Disse treningsklærne fra Nike er best i test for menn

Treningsklær og sko fra Nike blir verdsatt av mange takket være det brede utvalget, det stilige designet og den gode kvaliteten. Vi lot vårt mannlige testpanel trene i treningsbukser, sko og andre treningsklær fra Nike. Her er resultatet!

16 feb 2020
Mote & trender
ICANIWILL header

Endelig på Sportamore! Tights og treningsklær fra Icaniwill

Hvis du følger med på de seneste gymtrendene på Instagram, har du sannsynligvis lagt merke til Icaniwill – merket som lager fasjonable, sømløse tights og treningsklær, som dessuten er kjempefine!

14 feb 2020
Mote & trender
nike header 2

Nyheten Metcon 5 blir du helt forelsket i

"Du gjør meg hel" står det på den nye modellen fra Nikes bestselger Metcon 5. Perfekt timing til valentinsdagen, da lanseres nemlig skoen som er inspirert av kjærlighet. Modellen passer perfekt for deg som vil ha en hjertelig treningsøkt (eller kanskje gi bort en gave til noen du liker?).

14 feb 2020
Mote & trender
Reebok Forever Floatride Energy 2

Nyhet fra Reebok: Løpeskoen som er perfekt til ulike distanser

Løper du ofte mellom 5 km og opp til et halvt maraton og vil ha en nøytral, dempet løpesko? Gratulerer, da er den nye Forever Floatride Energy 2 fra Reebok perfekt for deg!

12 feb 2020
Mote & trender
salomon

Test av Salomon Speedcross 5

Mykere, mer stabil og bedre grep enn forgjengeren. Dessuten er designet så fint at testpanelet til og med vil bruke terrengskoen til daglig.

11 feb 2020
Mote & trender
helium hood herr

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

Mange har oppdaget hvor anvendelig Helium Hood Jacket er. Den tynne dunjakken fra Peak Performance er en vind- og vanntett vinner som du kan bruke året rundt.

11 feb 2020
Mote & trender
Nike löparskor

Forskjellen på ulike løpesko fra Nike

Noen ganger kan det være vanskelig å vite forskjellen på ulike løpesko. Ta det med ro! Vi har fått hjelp av ekspertene for å gå gjennom forskjellene mellom Pegasus, Pegasus Turbo, Zoom Gravity og Zoom Fly fra Nike.

11 feb 2020
Mote & trender