NO-Header.jpg

Stor test: Treningstrusene som har fått høyest score

Bomull er utelukket, men foretrekker du å trene i funksjonsmateriale eller merinoull? Vi har testet det beste fra begge verdener for å se hvilke treningstruser som er best.

Det er et big no-no å trene i bomullstruser siden materialet suger til seg fuktighet. Da blir du våt og kald og det kan bli tungt og ubehagelig, til og med om du har treningstights på deg.  

Ta derfor et riktig valg fra starten av og tren i undertøy som er laget i et materiale som både transporterer bort fuktighet og puster, slik at du holder deg tørr og sval under hele treningsøkten.

Til forskjell fra vanlige truser, så er truser i funksjonsmateriale utformet for å minimere sømmer som gnager og strikk som sitter for hardt. Vårt testpanel har testet modeller i både polyamid og merinoull for å se hvilke truser som gjør jobben best.  

Et sikkert valg

NO_Casall_H.pngTest av:

Veiledende pris: 199 kroner. 

Finnes i fargene: , , og 

Materiale: 72,5% polyamid og 27,5% elastan. 

Passform: På grensen til stor i størrelsen. Passformen har en middels høy midje som er høyere foran enn bak. Den perfekte hipstertrusa som er akkurat passe skjært for flere kroppsfasonger. 

Komfort: Det spiller ingen rolle hvor mye du svetter, denne modellen absorberer svetten uten noen problem slik at du holder deg tørr og fresh under hele treningsøkten. Du hverken ser eller merker denne modellen når du trener – så deilig er den! 

Design: Hvorfor gjøre det vanskelig for seg selv? Et klassisk design i en svart kulør med en liten logo foran. Dette er et sikkert valg for gjennomsiktige treningstights. 

Kort oppsummert: Det svale og tynne funksjonsmaterialet er behagelig mot kroppen under hele treningsøkten og har ingen sømmer som er synlige gjennom stramme treningstights. Det stretchy materialet får tommel opp og gir deg full bevegelsesfrihet til både box jumps og burpees. Det beste med denne modellen er at materialet faktisk transporterer bort svetten og puster, så du opplever aldri en innestengt følelse. Minuset er at modellen gjerne kunne hatt en høyere midje og et morsommere design. Derimot er den helt perfekt for deg som liker basisfarger når det kommer til undertøy. Bra truse til en bra pris.

En velfortjent vinner! 

IcebreakerTest av:

Veiledende pris: 399 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Materiale: 83% merinoull, 12% nylon og 5% lycra. 

Passform: Trusa er solid og dekker virkelig hele rumpa, til og med på deg som har tatt dine squats til punkt og prikke. 

Komfort: Sitter på plass gjennom hele treningsøkten uten å vandre nordover. Er veldig deilig på kroppen og klør ikke, til tross for at det er ull. 

Design: Helsvart med et stilrent strikk med logo langs kanten som vekker minner tilbake til 90-tallets supereksponerte undertøyskampanjer. Det er ikke noe nytt, men det er en klassiker som holder og som faller i smak hos alle.

Kort oppsummert: Ulltruse som mest sannsynlig vekker en eller flere rynker i panna hos skeptikere, også når det gjelder testpanelet. Undertøy i ull høres kanskje varmt ut, men sannheten er at trusa puster veldig bra. Den er laget i et tynt ullstoff og holder kroppen sval siden ventilasjonen er veldig bra. Til og med de mest sensitive personene kan ha denne trusa uten å bekymre seg, du klør garantert ikke. Minuset er at den ikke transporterer bort fukt så bra. Etter en svett benøkt blir den fuktig – men det positive er at huden er tørr. Når du er ute og går på langrenn og svetter til tross for at det er kaldt ute, da er dette et perfekt valg siden ull varmer selv om materialet er vått. Kjempedeilig mot huden, men hadde det ikke vært for den lille lappen som gnager, hadde den fått en tier. Klipp den bort, så har du en truse du vil bruke hele tida!  

God fuktighetstransport

NO_Röhnisch_H.pngTest av:

Veiledende pris: 149 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Materiale: 82% polyamid og 18% elastan. 

Passform: Normal i størrelsen med en litt større midje. Hvis du står mellom to størrelser kan du velge den mindre, dersom du foretrekker en stram passform. En av de høyere midjene i testen, det er et stort pluss. 

Komfort: God fuktighetstransport. Trusa kommer til å bli våt etter en svett økt, men det er ikke noe du legger merke til mens du trener. Derimot kommer du til å kjenne at kroppen fortsatt er tørr selv om stoffet har trukket til seg svetten.  

Design: Enkle linjer med en blondekant som frisker opp designet. Den føles litt mer klassisk enn mange av de andre modellene i testen, noe testpanelet likte. 

Kort oppsummert: En populær modell med blondekant som får en ellers basic modell til å bli litt finere. Hipsteren sitter bra på kroppen og er myk mot huden. Fuktighetstransporten er det absolutt beste, selv om modellen blir våt kommer du til å være tørr og fresh etter en tøff økt med intervaller. Minus for den kraftige sømmen bakpå som er synlig gjennom tightsen. Derimot bidrar sømmen til at trusa sitter på plass til tross for hopping, løping og andre bevegelser som ellers kan føre til at trusa glir litt ned. Om du vasker og tar den i tørketrommel kan den miste fargen, og med årene kommer strikket til å løsne. Prøv derfor å ta hånd om det fine stoffet med kjærlighet, da holder den lenge. Husk at du ikke skal vaske den med skyllemiddel for at stoffet skal opprettholde pusteevnen. 

Fin favoritt

NO_BjörnBorg_SBB.pngTest av:   

Veiledende pris: 199 kroner. 

Finnes i fargene:

Materiale: 91% polyamid og 9% elastan. 

Passform: Veldig normal i størrelsen med en normal høy midje. Det er en Brazilian-modell som er skåret tvers over rumpa og gir en fin silhuett.  

Komfort: Myk, komfortabel og følsom. Denne modellen er så lett at du ikke merker den når du trener. Pluss for at modellen sitter der den skal til tross for hopping og andre bevegelser. 

Design: En av de finere modellene i testen som nesten føles for fin til å svette i. Dette er en ny favoritt for mange i testpanelet, som med glede kommer til å bruke denne både når de trener og til hverdags.  

Kort oppsummert: Til tross for at denne modellen er mer tenkt som en finere hverdagslig truse enn noe du trener i, så overrasker virkelig denne modellen. Burpees, squats og sidesteg er ingen hindring for denne trusa. Fra du tar på deg Solids Berry Bikini, så sitter modellen stødig på plass uten å bevege seg en centimeter, noe som virkelig overrasket mange i testpanelet. Det bidrar også til at du fort glemmer denne modellen, siden den ikke merkes i det hele tatt når du er i bevegelse. Det noe gjennomsiktige materialet bakpå gir en god ventilasjonsevne og materialet suger opp hver eneste svettedråpe, så du holder deg hele tiden tørr og opprettholder en behagelig temperatur. Det sømløse bakpartiet gir en myk følelse og etterlater ingen sømmer som er synlige gjennom tightsen. Helt klart en ny favoritt!  

Veldig komfortabel 

NO_Salming_FBB.pngTest av:  

Veiledende pris: 179 kroner. 

Finnes i fargene: og 

Materiale: 85% polyamid og 15% elastan.

Passform: True to size med en litt større passform. Hvis du står mellom to størrelser kan du velge den minste for å få en stram passform. Med en for stor størrelse kan trusa gli litt opp i rumpa. 

Komfort: Veldig komfortabel modell. Det tynne og myke materialet med den klassiske fasongen gjør at trusa sitter der den skal og knapt merkes.  

Design: Fint med en lysende farge. Derimot kan det forsvinne etter mange omganger i vaskemaskinen eller tar den i tørketrommelen. 

Kort oppsummert: Komfortabel truse med en brettet kant uten sømmer for optimal komfort. Det tynne materialet er mykt og behagelig samtidig som det oppleves som teknisk. Med andre ord merker du at trusa både puster når du får opp varmen og suger til seg svette i takt med at pulsen øker. Denne modellen funger like bra til trening med lav og høy intensitet. Følg vaskeanvisningen for lengre holdbarhet, hvis du vasker trusa i for eksempel 60 grader kommer den til å miste formen sin. Den fargerike trusa kan også farge av på hvite plagg når den er våt, så ha den i en separat vaskepose etter en treningsøkt. Alt i alt en modell du kan stole på. Den sitter der den skal og gir deg alt du krever av en bra treningstruse. 

Behagelig og vellaget 

NO_Craft_GH.pngTest av:   

Veiledende pris: 199 kroner. 

Finnes i fargene: , , , , , , og 

Materiale: 75% polyamid og 25% elastan.

Passform: Ganske stor i størrelsen, så du kan med fordel gå ned i størrelsen dersom du står mellom to. En høy midje som går en bit opp mot navelen, noe testpanelet liker. 

Komfort: Laserskårede kanter møter myke sømmer i denne modellen fra Craft. Det genererer en myk og deilig følelse, til og med når du svetter på det meste.  

Design: Det sømløse designet og den litt høyere trusa føles moderne og helt rett. Testpanelet synes fargen er fin, men dersom du ikke liker den røde kuløren har du en mengde andre mønstre og farger du kan velge mellom. Her kan du gå løs i fargeskalaen!  

Kort oppsummert: Hvis du er en av dem som ser etter en truse som faktisk dekker hele rumpa, da er dette et riktig valg. Veldig deilig modell som absolutt ikke gnager, er i veien eller glir rundt. Bare sørg for at du har riktig størrelse, hvis den er for stor kommer det til å gå utover passformen.  Pluss for at det ikke er noen trusekanter som er synlige gjennom tightsen! Til tross for at svetten renner, så absorberer denne modellen fukten på en smidig måte og holder deg tørr samtidig som materialet i seg selv er hurtigtørkende. Det gjør denne modellen til en vinner under lengre turer eller distanseløp, hvor du vil at materialet skal tørke raskt. En pålitelig truse som er laget for hardt trening. 

Ekstremt prisverdig 

NO_Wyte_HB.pngTest av:  

Veiledende pris: 129 kroner. 

Finnes i fargene: og 

Materiale: 85% polyamid og 15% elastan. 

Passform: Litt stor i størrelsen, så du kan med fordel gå ned en størrelse om du står mellom to. Testpanelet skulle derimot ønske midjen var litt høyere. I en for stor størrelse blir modellen litt løs foran.  

Komfort: Dette er en sømløs modell som ikke er merkbar på kroppen. Materialet er konstant svalt og mykt mot huden. 

Design: Et veldig fint snitt i en klassisk Brazilian-look som oppleves som feminin og sitter flatterende på kroppen. Den sømløse modellen gir et moderne inntrykk.  

Kort oppsummert: Materialet oppleves som skapt for treningsøkter med høy intensitet hvor du svetter veldig mye. Materialet suger opp svetten med en gang uten at den oppleves som våt eller tung. Modellen kunne vært litt høyere i midjen, og dermed fått en større bakdel som dekker mer av rumpa og holder trusa på plass. Nå kan en litt for stor størrelse gli opp i rumpa om du løper og tar knebøy i modellen. Takket være det tynne materialet er det derimot knapt merkbart om og når det skjer. Ellers er dette en modell som sitter ekstremt bra, og flatterende, på kroppen. Du vil med fordel ha denne til hverdagsbruk takket være fraværet av trusekanter som er synlige gjennom tights eller jeans. Prisverdig!  

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Didriksssons
Mote & trender

Slik vet du om jakken din er vanntett

6 timer siden
Nike Free 5.0
Mote & trender

TEST: Slik føles de nye Nike Free Run 5.0

2 dager siden
Test
Mote & trender

Test: De 5 beste gummistøvlene til barn

2 dager siden
BLACC running
Mote & trender

Sesongens løpenyheter fra Blacc 2019

2 dager siden
Haglöfs
Mote & trender

Softshell eller skalljakke – hva er forskjellen?

5 dager siden
Hoka One One header
Mote & trender

Nyhetene du kommer til å elske fra Hoka One One

5 dager siden
Kari Traa duffelbag
Mote & trender

Duffelbag – sesongens mest trendy bag

5 dager siden
Löparskor dam 2019
Mote & trender

Test! De beste løpeskoene til henne 2019

17 apr 2019
Header-HERR-2.jpg
Mote & trender

Test! De beste løpeskoene til ham 2019

17 apr 2019
Elvine
Mote & trender

Her er vårens jakketrender for ham

16 apr 2019
Asics löparskor
Mote & trender

Si hei til de pastellfargede løpeskoene fra Asics

15 apr 2019
Kari Traa
Mote & trender

Her er tre vårlige jakketrender for henne

15 apr 2019
Adidas Primeknit
Mote & trender

Nå er de nye, sømløse treningsklærne fra Adidas her!

11 apr 2019
Adidas sneakers
Mote & trender

Vårens sneakerstrender fra Adidas

10 apr 2019
TESTBILD
Mote & trender

PT-en tester: Så bra er de trendy treningsklærne

09 apr 2019
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg
Mote & trender

Sesongens survival kit for ham

06 apr 2019
5713770031574_001_e485521f37494cc9bdaf33dbd7dc6fcf.jpg
Mote & trender

8 vårfavoritter du IKKE vil gå glipp av

06 apr 2019
New Balance löparskor
Mote & trender

Hva er forskjellen mellom løpeskoene fra New Balance?

06 apr 2019
Nike Free
Mote & trender

De nye Nike Free gjør løpesteget ditt enda mer fleksibelt

04 apr 2019
Adidas UB19
Mote & trender

Derfor trenger du flere par løpesko

03 apr 2019
Cykelbyxor
Mote & trender

TEST! Sykkelshorts til ham og henne

03 apr 2019
Löpartights test
Mote & trender

Vi tester sesongens løpetights til ham

01 apr 2019
Header-dam-löpartights.jpg
Mote & trender

5 løpetight til henne som er best i test

01 apr 2019
Wyte
Mote & trender

Her er årets bademote 2019

30 mar 2019
Löparskor
Mote & trender

Mid season sale – her er de 7 beste løpeskoene til ham

29 mar 2019
Knyta sneakers
Mote & trender

Video: Et par sneakers – flere stiler

29 mar 2019
Löparskor
Mote & trender

7 fargerike løpesko du finner på Mid Season Sale

29 mar 2019
Plock tights dam
Mote & trender

Vårtrend! Mesh tights tar over markedet

27 mar 2019
Herrmode - Invig våren med ny jacka
Mote & trender

Vi ønsker våren velkommen i 8 treningsjakker

27 mar 2019
Header.png
Mote & trender

Sesongens skalljakker som er best i test

26 mar 2019
Regnställ
Mote & trender

TEST: Vårens regntøy til barna

26 mar 2019
salomon
Mote & trender

Test av Salomon Speedcross 5

22 mar 2019
Nike Axis
Mote & trender

Derfor er Nike Air Max så hypet

21 mar 2019
Tommy Sport
Mote & trender

Trendspaning! 8 funksjonelle vindjakker

20 mar 2019
Löparjackor
Mote & trender

Test: De beste løpejakkene til ham våren 2019

19 mar 2019
Saucony Triumph Iso 5
Mote & trender

Slik velger du riktige løpesko i 2019

18 mar 2019
Header.png
Mote & trender

Vårens STORE TEST av sports-BH'er

18 mar 2019
Adidas miljöarbete
Mote & trender

Adidas fortsetter å tenke klimasmart

16 mar 2019
Löparjackor Test
Mote & trender

TEST! Vårens beste løpejakker til henne

15 mar 2019
Reebok Forever Floatride Energy
Mote & trender

Nå er de nye løpeskoene Forever Floatride Energy fra Reebok her

13 mar 2019
more news
Didriksssons

Slik vet du om jakken din er vanntett

Hva innebærer det at et plagg er 100 prosent vanntett? For at du skal unngå å teste den nye jakken i pøsregn, er det noen detaljer du kan se etter.

Mote & trender
Nike Free 5.0

TEST: Slik føles de nye Nike Free Run 5.0

Løpesesongen er her og det er også den nye Nike Free! Testpanelet vårt har fått prøve skomodellen som skal gjøre en forskjell hvis du vil utfordre løpesteget ditt.

Mote & trender
Test

Test: De 5 beste gummistøvlene til barn

Vår og regn hører sammen. Du må derfor tenke på at barnet ditt trenger noen gode gummistøvler. Her har vi samlet 5 fine gummistøvler, som alle gjør det mulig for barna å plaske i vanndammer.

Mote & trender
BLACC running

Sesongens løpenyheter fra Blacc 2019

Endelig! Blacc lanserer nye løpeklær i sesongens farger. Her er årets nyheter.

Mote & trender
Haglöfs

Softshell eller skalljakke – hva er forskjellen?

Er en softshelljakke det samme som en skalljakke? Det er på tide å finne ut hva som er forskjellen mellom de to typene.

Mote & trender
Hoka One One header

Nyhetene du kommer til å elske fra Hoka One One

Minimalistiske løpesko? Nei takk! Hoka One One har gjort suksess med sin overdimensjonerte mellomsåle og uslåelige demping. Her er nyhetene som triller inn på Sportamore denne våren.

Mote & trender
Kari Traa duffelbag

Duffelbag – sesongens mest trendy bag

Vanntett, lett å pakke og komfortabel på. Duffelbagen er ofte en undervurdert godbit som er helt perfekt til korte helgeturer.

Mote & trender
Löparskor dam 2019

Test! De beste løpeskoene til henne 2019

Grusen på gatene er borte og det kan bare bety en ting – det er på tide å innvie et par nye løpesko. Her er damemodellene som er best i test denne sesongen!

Mote & trender
Header-HERR-2.jpg

Test! De beste løpeskoene til ham 2019

Press din personlige rekord med nye løpesko! Her er sesongens herremodeller som er best i test.

Mote & trender
Elvine

Her er vårens jakketrender for ham

Bomberjakke, grønt eller ryddig – hvilken jakketrend skal du satse på denne våren? Her har vi listet opp de tre viktigste trendene å holde styr på!

Mote & trender
Asics löparskor

Si hei til de pastellfargede løpeskoene fra Asics

Når påsken står for tur er det beleilig at Asics lanserer nye farger på deres to mest populære løpesko; Gel-Nimbus 21 og Dynaflyte 3. Her er alt du bør vite om skoene!

Mote & trender
Kari Traa

Her er tre vårlige jakketrender for henne

Det er på tide å finne frem den tynne jakken for et fint antrekk i byen. Her har vi listet opp tre hotte trender denne våren. Kombiner friluftsliv med fashion!

Mote & trender
Adidas Primeknit

Nå er de nye, sømløse treningsklærne fra Adidas her!

Ingenting er bedre enn å rusle rundt i treningsklær som sitter som støpt på kroppen. Nå lanserer Adidas sin nye Primeknit-kolleksjon, og vi elsker den allerede!

Mote & trender
Adidas sneakers

Vårens sneakerstrender fra Adidas

Snart er våren her og vi lengter etter sol, varme og nye sneakers. Her er tre av de største skotrendene fra Adidas som vi mer enn gjerne har på føttene.

Mote & trender
TESTBILD

PT-en tester: Så bra er de trendy treningsklærne

All ære til fashion, men hvor squatvennlige er egentlig de trendy treningsklærne fra motemerkene? Treningsprofilen Sara Wiss har testet tre fine outfit for å se hvor bra de er.

Mote & trender