NO-Header.jpg

Stor test: Treningstrusene som har fått høyest score

Bomull er utelukket, men foretrekker du å trene i funksjonsmateriale eller merinoull? Vi har testet det beste fra begge verdener for å se hvilke treningstruser som er best.

Det er et big no-no å trene i bomullstruser siden materialet suger til seg fuktighet. Da blir du våt og kald og det kan bli tungt og ubehagelig, til og med om du har treningstights på deg.  

Ta derfor et riktig valg fra starten av og tren i undertøy som er laget i et materiale som både transporterer bort fuktighet og puster, slik at du holder deg tørr og sval under hele treningsøkten.

Til forskjell fra vanlige truser, så er truser i funksjonsmateriale utformet for å minimere sømmer som gnager og strikk som sitter for hardt. Vårt testpanel har testet modeller i både polyamid og merinoull for å se hvilke truser som gjør jobben best.  

Et sikkert valg

NO_Casall_H.pngTest av:

Veiledende pris: 199 kroner. 

Finnes i fargene: , , og 

Materiale: 72,5% polyamid og 27,5% elastan. 

Passform: På grensen til stor i størrelsen. Passformen har en middels høy midje som er høyere foran enn bak. Den perfekte hipstertrusa som er akkurat passe skjært for flere kroppsfasonger. 

Komfort: Det spiller ingen rolle hvor mye du svetter, denne modellen absorberer svetten uten noen problem slik at du holder deg tørr og fresh under hele treningsøkten. Du hverken ser eller merker denne modellen når du trener – så deilig er den! 

Design: Hvorfor gjøre det vanskelig for seg selv? Et klassisk design i en svart kulør med en liten logo foran. Dette er et sikkert valg for gjennomsiktige treningstights. 

Kort oppsummert: Det svale og tynne funksjonsmaterialet er behagelig mot kroppen under hele treningsøkten og har ingen sømmer som er synlige gjennom stramme treningstights. Det stretchy materialet får tommel opp og gir deg full bevegelsesfrihet til både box jumps og burpees. Det beste med denne modellen er at materialet faktisk transporterer bort svetten og puster, så du opplever aldri en innestengt følelse. Minuset er at modellen gjerne kunne hatt en høyere midje og et morsommere design. Derimot er den helt perfekt for deg som liker basisfarger når det kommer til undertøy. Bra truse til en bra pris.

En velfortjent vinner! 

IcebreakerTest av:

Veiledende pris: 399 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Materiale: 83% merinoull, 12% nylon og 5% lycra. 

Passform: Trusa er solid og dekker virkelig hele rumpa, til og med på deg som har tatt dine squats til punkt og prikke. 

Komfort: Sitter på plass gjennom hele treningsøkten uten å vandre nordover. Er veldig deilig på kroppen og klør ikke, til tross for at det er ull. 

Design: Helsvart med et stilrent strikk med logo langs kanten som vekker minner tilbake til 90-tallets supereksponerte undertøyskampanjer. Det er ikke noe nytt, men det er en klassiker som holder og som faller i smak hos alle.

Kort oppsummert: Ulltruse som mest sannsynlig vekker en eller flere rynker i panna hos skeptikere, også når det gjelder testpanelet. Undertøy i ull høres kanskje varmt ut, men sannheten er at trusa puster veldig bra. Den er laget i et tynt ullstoff og holder kroppen sval siden ventilasjonen er veldig bra. Til og med de mest sensitive personene kan ha denne trusa uten å bekymre seg, du klør garantert ikke. Minuset er at den ikke transporterer bort fukt så bra. Etter en svett benøkt blir den fuktig – men det positive er at huden er tørr. Når du er ute og går på langrenn og svetter til tross for at det er kaldt ute, da er dette et perfekt valg siden ull varmer selv om materialet er vått. Kjempedeilig mot huden, men hadde det ikke vært for den lille lappen som gnager, hadde den fått en tier. Klipp den bort, så har du en truse du vil bruke hele tida!  

God fuktighetstransport

NO_Röhnisch_H.pngTest av:

Veiledende pris: 149 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Materiale: 82% polyamid og 18% elastan. 

Passform: Normal i størrelsen med en litt større midje. Hvis du står mellom to størrelser kan du velge den mindre, dersom du foretrekker en stram passform. En av de høyere midjene i testen, det er et stort pluss. 

Komfort: God fuktighetstransport. Trusa kommer til å bli våt etter en svett økt, men det er ikke noe du legger merke til mens du trener. Derimot kommer du til å kjenne at kroppen fortsatt er tørr selv om stoffet har trukket til seg svetten.  

Design: Enkle linjer med en blondekant som frisker opp designet. Den føles litt mer klassisk enn mange av de andre modellene i testen, noe testpanelet likte. 

Kort oppsummert: En populær modell med blondekant som får en ellers basic modell til å bli litt finere. Hipsteren sitter bra på kroppen og er myk mot huden. Fuktighetstransporten er det absolutt beste, selv om modellen blir våt kommer du til å være tørr og fresh etter en tøff økt med intervaller. Minus for den kraftige sømmen bakpå som er synlig gjennom tightsen. Derimot bidrar sømmen til at trusa sitter på plass til tross for hopping, løping og andre bevegelser som ellers kan føre til at trusa glir litt ned. Om du vasker og tar den i tørketrommel kan den miste fargen, og med årene kommer strikket til å løsne. Prøv derfor å ta hånd om det fine stoffet med kjærlighet, da holder den lenge. Husk at du ikke skal vaske den med skyllemiddel for at stoffet skal opprettholde pusteevnen. 

Fin favoritt

NO_BjörnBorg_SBB.pngTest av:   

Veiledende pris: 199 kroner. 

Finnes i fargene:

Materiale: 91% polyamid og 9% elastan. 

Passform: Veldig normal i størrelsen med en normal høy midje. Det er en Brazilian-modell som er skåret tvers over rumpa og gir en fin silhuett.  

Komfort: Myk, komfortabel og følsom. Denne modellen er så lett at du ikke merker den når du trener. Pluss for at modellen sitter der den skal til tross for hopping og andre bevegelser. 

Design: En av de finere modellene i testen som nesten føles for fin til å svette i. Dette er en ny favoritt for mange i testpanelet, som med glede kommer til å bruke denne både når de trener og til hverdags.  

Kort oppsummert: Til tross for at denne modellen er mer tenkt som en finere hverdagslig truse enn noe du trener i, så overrasker virkelig denne modellen. Burpees, squats og sidesteg er ingen hindring for denne trusa. Fra du tar på deg Solids Berry Bikini, så sitter modellen stødig på plass uten å bevege seg en centimeter, noe som virkelig overrasket mange i testpanelet. Det bidrar også til at du fort glemmer denne modellen, siden den ikke merkes i det hele tatt når du er i bevegelse. Det noe gjennomsiktige materialet bakpå gir en god ventilasjonsevne og materialet suger opp hver eneste svettedråpe, så du holder deg hele tiden tørr og opprettholder en behagelig temperatur. Det sømløse bakpartiet gir en myk følelse og etterlater ingen sømmer som er synlige gjennom tightsen. Helt klart en ny favoritt!  

Veldig komfortabel 

NO_Salming_FBB.pngTest av:  

Veiledende pris: 179 kroner. 

Finnes i fargene: og 

Materiale: 85% polyamid og 15% elastan.

Passform: True to size med en litt større passform. Hvis du står mellom to størrelser kan du velge den minste for å få en stram passform. Med en for stor størrelse kan trusa gli litt opp i rumpa. 

Komfort: Veldig komfortabel modell. Det tynne og myke materialet med den klassiske fasongen gjør at trusa sitter der den skal og knapt merkes.  

Design: Fint med en lysende farge. Derimot kan det forsvinne etter mange omganger i vaskemaskinen eller tar den i tørketrommelen. 

Kort oppsummert: Komfortabel truse med en brettet kant uten sømmer for optimal komfort. Det tynne materialet er mykt og behagelig samtidig som det oppleves som teknisk. Med andre ord merker du at trusa både puster når du får opp varmen og suger til seg svette i takt med at pulsen øker. Denne modellen funger like bra til trening med lav og høy intensitet. Følg vaskeanvisningen for lengre holdbarhet, hvis du vasker trusa i for eksempel 60 grader kommer den til å miste formen sin. Den fargerike trusa kan også farge av på hvite plagg når den er våt, så ha den i en separat vaskepose etter en treningsøkt. Alt i alt en modell du kan stole på. Den sitter der den skal og gir deg alt du krever av en bra treningstruse. 

Behagelig og vellaget 

NO_Craft_GH.pngTest av:   

Veiledende pris: 199 kroner. 

Finnes i fargene: , , , , , , og 

Materiale: 75% polyamid og 25% elastan.

Passform: Ganske stor i størrelsen, så du kan med fordel gå ned i størrelsen dersom du står mellom to. En høy midje som går en bit opp mot navelen, noe testpanelet liker. 

Komfort: Laserskårede kanter møter myke sømmer i denne modellen fra Craft. Det genererer en myk og deilig følelse, til og med når du svetter på det meste.  

Design: Det sømløse designet og den litt høyere trusa føles moderne og helt rett. Testpanelet synes fargen er fin, men dersom du ikke liker den røde kuløren har du en mengde andre mønstre og farger du kan velge mellom. Her kan du gå løs i fargeskalaen!  

Kort oppsummert: Hvis du er en av dem som ser etter en truse som faktisk dekker hele rumpa, da er dette et riktig valg. Veldig deilig modell som absolutt ikke gnager, er i veien eller glir rundt. Bare sørg for at du har riktig størrelse, hvis den er for stor kommer det til å gå utover passformen.  Pluss for at det ikke er noen trusekanter som er synlige gjennom tightsen! Til tross for at svetten renner, så absorberer denne modellen fukten på en smidig måte og holder deg tørr samtidig som materialet i seg selv er hurtigtørkende. Det gjør denne modellen til en vinner under lengre turer eller distanseløp, hvor du vil at materialet skal tørke raskt. En pålitelig truse som er laget for hardt trening. 

Ekstremt prisverdig 

NO_Wyte_HB.pngTest av:  

Veiledende pris: 129 kroner. 

Finnes i fargene: og 

Materiale: 85% polyamid og 15% elastan. 

Passform: Litt stor i størrelsen, så du kan med fordel gå ned en størrelse om du står mellom to. Testpanelet skulle derimot ønske midjen var litt høyere. I en for stor størrelse blir modellen litt løs foran.  

Komfort: Dette er en sømløs modell som ikke er merkbar på kroppen. Materialet er konstant svalt og mykt mot huden. 

Design: Et veldig fint snitt i en klassisk Brazilian-look som oppleves som feminin og sitter flatterende på kroppen. Den sømløse modellen gir et moderne inntrykk.  

Kort oppsummert: Materialet oppleves som skapt for treningsøkter med høy intensitet hvor du svetter veldig mye. Materialet suger opp svetten med en gang uten at den oppleves som våt eller tung. Modellen kunne vært litt høyere i midjen, og dermed fått en større bakdel som dekker mer av rumpa og holder trusa på plass. Nå kan en litt for stor størrelse gli opp i rumpa om du løper og tar knebøy i modellen. Takket være det tynne materialet er det derimot knapt merkbart om og når det skjer. Ellers er dette en modell som sitter ekstremt bra, og flatterende, på kroppen. Du vil med fordel ha denne til hverdagsbruk takket være fraværet av trusekanter som er synlige gjennom tights eller jeans. Prisverdig!  

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Puma XT Fuse
Mote & trender

De beste håndballskoene i 2019

16 timer siden
NO_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester X-fitsko fra Nike

19 timer siden
UA Hovr
Mote & trender

Løpeskoene du ikke vil gå glipp av i 2019

21 timer siden
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

2 dager siden
LB_SwirlHeroBlue_SportsBra_050.jpg
Mote & trender

Slik tar du vare på din sports-BH

4 dager siden
4060515939314_001_b65ee6ca186d44e9b7896776c9f2c781.jpg
Mote & trender

8 tightsnyheter 2019

5 dager siden
NO-header.jpg
Mote & trender

Stor test! Treningstights med høy midje

5 dager siden
Salomon.jpg
Mote & trender

8 sklisikre sko på vinteren

10 jan 2019
NO_header.jpg
Mote & trender

Test: Superundertøy til langrennsløping!

10 jan 2019
NO_header.jpg
Mote & trender

Vi tester Wytes mest populære jakker

07 jan 2019
sweatshirt_nike.jpg
Mote & trender

Et fint nytt treningsår! 9 kupp for ham

04 jan 2019
Adidas_brajpg
Mote & trender

8 nye treningsfavoritter for henne

04 jan 2019
Casall Sculpture 2.0
Mote & trender

Nå har Casalls Sculpture tights blitt squat proof

02 jan 2019
NO-DAM-Header.jpg
Mote & trender

TEST! Våre beste kompresjonstights

28 dec 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

Best i test! Sports-BH med mye støtte

28 dec 2018
K2 pjäxor
Mote & trender

Finn de rette damestøvlene fra K2

25 dec 2018
5713729298683_001_ea54e973f66d406cab7c9ffe6df68c63.jpg
Mote & trender

Varme salgskupp til barna

21 dec 2018
jacka peak.jpg
Mote & trender

8 garderobeklassikere på romjulssalget

21 dec 2018
Under armour_shorts.jpg
Mote & trender

8 tidløse romjulskupp for ham

20 dec 2018
NO_Header.png
Mote & trender

Vinterens goggles som er best i test!

16 dec 2018
Suunto Fitness 3
Mote & trender

Test av Suunto Fitness 3

16 dec 2018
Organotex_1.jpg
Mote & trender

Slik impregnerer du skiklær

13 dec 2018
Vomero 14png
Mote & trender

Mange fine mil med nyheten Nike Vomero 14

13 dec 2018
NO-HEADER.jpg
Mote & trender

Skiklær til henne som er best i test

12 dec 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

STOR TEST: Fleecegensere til henne

12 dec 2018
OrganoTex_2018
Mote & trender

Derfor skal du velge miljøvennlig impregnering

11 dec 2018
Julklappstips honom
Mote & trender

11 julegavetips til han

08 dec 2018
Nike_Metallic Clash.png
Mote & trender

Skinn inn i det nye året med Nike Metallic Clash

07 dec 2018
NO-HEADER.jpg
Mote & trender

TEST: Skiklær til ham

06 dec 2018
Blacc tights
Mote & trender

Stor guide: Finn den rette tightsen fra Blacc

04 dec 2018
Calvin klein_tröja.jpg
Mote & trender

6 julegaver du kan gi til deg selv

03 dec 2018
NO-HEADER.jpg
Mote & trender

Myke sett som er best i test

02 dec 2018
Peak_JR_Frost
Mote & trender

15 varme favoritter til barn

01 dec 2018
fleece
Mote & trender

Tenk på dette når du skal kjøpe ny fleecegenser

30 nov 2018
NO_header.jpg
Mote & trender

Test av sesongens sklisikre vinterstøvler

29 nov 2018
sorel
Mote & trender

Guide: Finn de rette vinterskoene fra Sorel

26 nov 2018
Plock_Adidas
Mote & trender

10 sportswear-favoritter fra Adidas

22 nov 2018
Craft underställ syntet zip.jpg
Mote & trender

9 rosa superundertøy til henne

22 nov 2018
NIKE_HEADER_COLLAGE
Mote & trender

10 gymfavoritter fra Nike

22 nov 2018
Frida 501877-060 + Helle 501835-083 2.jpg
Mote & trender

Slik finner du den rette vinterjakken fra Didriksons

20 nov 2018
more news
Puma XT Fuse

De beste håndballskoene i 2019

Hvis du har sett på Håndball-VM har du mest sannsynlig sett skoene Puma Rise Fuse XT på en del spillere. Vi tok en prat med venstrebacken Simon Jeppsson, som elsker skoene sine.

Mote & trender
NO_HEADER.png

Vi tester X-fitsko fra Nike

En box med mørke vegger. Vektstengene står ved siden av bøttene med kalk. X-fitsesongen er her og vi tester de beste treningsskoene fra Nike.

Mote & trender
UA Hovr

Løpeskoene du ikke vil gå glipp av i 2019

Hvilke løpenyheter kan du virkelig ikke gå glipp av dette året? Vi vet!

Mote & trender
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

Om du ser etter noen sko som takler det nordiske vinterværet helt uten problemer, så er det Mount Baker fra Canada Snow du skal satse på.

Mote & trender
LB_SwirlHeroBlue_SportsBra_050.jpg

Slik tar du vare på din sports-BH

Har du kjøpt en ny sports-BH du vil forlenge livet på? Her er de beste tipsene våre til hvordan du skal vaske og ta vare på toppene dine.

Mote & trender
4060515939314_001_b65ee6ca186d44e9b7896776c9f2c781.jpg

8 tightsnyheter 2019

Myke, deilige, stretchy – og fine! Vi elsker alt med disse åtte nye tightsene.

Mote & trender
NO-header.jpg

Stor test! Treningstights med høy midje

Tights, tights, tights og flere tights! Vårt kvinnelig testpanel har svettet i 8 treningsfavoritter du kan bruke på treningssenteret.

Mote & trender
Salomon.jpg

8 sklisikre sko på vinteren

I snø og kulde er det lurt å utstyre føttene med noen ordentlige sko. Disse åtte modellene er sikre investeringer for sesongens slapsete og glatte underlag.

Mote & trender
NO_header.jpg

Test: Superundertøy til langrennsløping!

Det er en forutsetning med komfortable støvler og bra ski når du skal gå på langrenn. Det er derimot viktig at du ikke glemmer klærne, du får nemlig en bedre opplevelse i skiløypa med superundertøy som kan suge opp all fuktigheten.

Mote & trender
NO_header.jpg

Vi tester Wytes mest populære jakker

Sportswear-merket Wyte har jakker til alle mulige formål. Ved hjelp av testpanelet vårt har det aldri vært enklere å finne den perfekte modellen!

Mote & trender
sweatshirt_nike.jpg

Et fint nytt treningsår! 9 kupp for ham

So fresh, so clean! Med nye, fine treningsklær blir det lettere å komme seg til treningssenteret. Det er gammelt nytt.

Mote & trender
Adidas_brajpg

8 nye treningsfavoritter for henne

Hvordan innleder du treningsåret 2019 på best mulig måte? Selvfølgelig med nye, fine treningsklær! Disse åtte nyhetene gir deg en flyvende start på treningssenteret.

Mote & trender
Casall Sculpture 2.0

Nå har Casalls Sculpture tights blitt squat proof

Sculpture er en av Casalls mest elskede tightsmodeller. Nå har favoritten blitt finjustert – her er alt du bør vite om den nye, forbedrede Sculpture tights.

Mote & trender
NO-DAM-Header.jpg

TEST! Våre beste kompresjonstights

Det er ikke bare de avanserte idrettsutøverne som ser fordelen med å trene i kompresjonsplagg. Testpanelet vårt har kåret den beste tightsen for maksimal restitusjon.

Mote & trender
NO_header.jpg

Best i test! Sports-BH med mye støtte

En sports-BH er definitivt den viktigste brikken i treningsgarderoben. Maksimal støtte, vatterte skulderstropper og en passende passform er alfa og omega. Her er ni modeller som holder bysten på plass!

Mote & trender