NO-Header.jpg

Stor test: Treningstrusene som har fått høyest score

Bomull er utelukket, men foretrekker du å trene i funksjonsmateriale eller merinoull? Vi har testet det beste fra begge verdener for å se hvilke treningstruser som er best.

Det er et big no-no å trene i bomullstruser siden materialet suger til seg fuktighet. Da blir du våt og kald og det kan bli tungt og ubehagelig, til og med om du har treningstights på deg.  

Ta derfor et riktig valg fra starten av og tren i undertøy som er laget i et materiale som både transporterer bort fuktighet og puster, slik at du holder deg tørr og sval under hele treningsøkten.

Til forskjell fra vanlige truser, så er truser i funksjonsmateriale utformet for å minimere sømmer som gnager og strikk som sitter for hardt. Vårt testpanel har testet modeller i både polyamid og merinoull for å se hvilke truser som gjør jobben best.  

Et sikkert valg

NO_Casall_H.pngTest av:

Veiledende pris: 199 kroner. 

Finnes i fargene: , , og 

Materiale: 72,5% polyamid og 27,5% elastan. 

Passform: På grensen til stor i størrelsen. Passformen har en middels høy midje som er høyere foran enn bak. Den perfekte hipstertrusa som er akkurat passe skjært for flere kroppsfasonger. 

Komfort: Det spiller ingen rolle hvor mye du svetter, denne modellen absorberer svetten uten noen problem slik at du holder deg tørr og fresh under hele treningsøkten. Du hverken ser eller merker denne modellen når du trener – så deilig er den! 

Design: Hvorfor gjøre det vanskelig for seg selv? Et klassisk design i en svart kulør med en liten logo foran. Dette er et sikkert valg for gjennomsiktige treningstights. 

Kort oppsummert: Det svale og tynne funksjonsmaterialet er behagelig mot kroppen under hele treningsøkten og har ingen sømmer som er synlige gjennom stramme treningstights. Det stretchy materialet får tommel opp og gir deg full bevegelsesfrihet til både box jumps og burpees. Det beste med denne modellen er at materialet faktisk transporterer bort svetten og puster, så du opplever aldri en innestengt følelse. Minuset er at modellen gjerne kunne hatt en høyere midje og et morsommere design. Derimot er den helt perfekt for deg som liker basisfarger når det kommer til undertøy. Bra truse til en bra pris.

En velfortjent vinner! 

IcebreakerTest av:

Veiledende pris: 399 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Materiale: 83% merinoull, 12% nylon og 5% lycra. 

Passform: Trusa er solid og dekker virkelig hele rumpa, til og med på deg som har tatt dine squats til punkt og prikke. 

Komfort: Sitter på plass gjennom hele treningsøkten uten å vandre nordover. Er veldig deilig på kroppen og klør ikke, til tross for at det er ull. 

Design: Helsvart med et stilrent strikk med logo langs kanten som vekker minner tilbake til 90-tallets supereksponerte undertøyskampanjer. Det er ikke noe nytt, men det er en klassiker som holder og som faller i smak hos alle.

Kort oppsummert: Ulltruse som mest sannsynlig vekker en eller flere rynker i panna hos skeptikere, også når det gjelder testpanelet. Undertøy i ull høres kanskje varmt ut, men sannheten er at trusa puster veldig bra. Den er laget i et tynt ullstoff og holder kroppen sval siden ventilasjonen er veldig bra. Til og med de mest sensitive personene kan ha denne trusa uten å bekymre seg, du klør garantert ikke. Minuset er at den ikke transporterer bort fukt så bra. Etter en svett benøkt blir den fuktig – men det positive er at huden er tørr. Når du er ute og går på langrenn og svetter til tross for at det er kaldt ute, da er dette et perfekt valg siden ull varmer selv om materialet er vått. Kjempedeilig mot huden, men hadde det ikke vært for den lille lappen som gnager, hadde den fått en tier. Klipp den bort, så har du en truse du vil bruke hele tida!  

God fuktighetstransport

NO_Röhnisch_H.pngTest av:

Veiledende pris: 149 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Materiale: 82% polyamid og 18% elastan. 

Passform: Normal i størrelsen med en litt større midje. Hvis du står mellom to størrelser kan du velge den mindre, dersom du foretrekker en stram passform. En av de høyere midjene i testen, det er et stort pluss. 

Komfort: God fuktighetstransport. Trusa kommer til å bli våt etter en svett økt, men det er ikke noe du legger merke til mens du trener. Derimot kommer du til å kjenne at kroppen fortsatt er tørr selv om stoffet har trukket til seg svetten.  

Design: Enkle linjer med en blondekant som frisker opp designet. Den føles litt mer klassisk enn mange av de andre modellene i testen, noe testpanelet likte. 

Kort oppsummert: En populær modell med blondekant som får en ellers basic modell til å bli litt finere. Hipsteren sitter bra på kroppen og er myk mot huden. Fuktighetstransporten er det absolutt beste, selv om modellen blir våt kommer du til å være tørr og fresh etter en tøff økt med intervaller. Minus for den kraftige sømmen bakpå som er synlig gjennom tightsen. Derimot bidrar sømmen til at trusa sitter på plass til tross for hopping, løping og andre bevegelser som ellers kan føre til at trusa glir litt ned. Om du vasker og tar den i tørketrommel kan den miste fargen, og med årene kommer strikket til å løsne. Prøv derfor å ta hånd om det fine stoffet med kjærlighet, da holder den lenge. Husk at du ikke skal vaske den med skyllemiddel for at stoffet skal opprettholde pusteevnen. 

Fin favoritt

NO_BjörnBorg_SBB.pngTest av:   

Veiledende pris: 199 kroner. 

Finnes i fargene:

Materiale: 91% polyamid og 9% elastan. 

Passform: Veldig normal i størrelsen med en normal høy midje. Det er en Brazilian-modell som er skåret tvers over rumpa og gir en fin silhuett.  

Komfort: Myk, komfortabel og følsom. Denne modellen er så lett at du ikke merker den når du trener. Pluss for at modellen sitter der den skal til tross for hopping og andre bevegelser. 

Design: En av de finere modellene i testen som nesten føles for fin til å svette i. Dette er en ny favoritt for mange i testpanelet, som med glede kommer til å bruke denne både når de trener og til hverdags.  

Kort oppsummert: Til tross for at denne modellen er mer tenkt som en finere hverdagslig truse enn noe du trener i, så overrasker virkelig denne modellen. Burpees, squats og sidesteg er ingen hindring for denne trusa. Fra du tar på deg Solids Berry Bikini, så sitter modellen stødig på plass uten å bevege seg en centimeter, noe som virkelig overrasket mange i testpanelet. Det bidrar også til at du fort glemmer denne modellen, siden den ikke merkes i det hele tatt når du er i bevegelse. Det noe gjennomsiktige materialet bakpå gir en god ventilasjonsevne og materialet suger opp hver eneste svettedråpe, så du holder deg hele tiden tørr og opprettholder en behagelig temperatur. Det sømløse bakpartiet gir en myk følelse og etterlater ingen sømmer som er synlige gjennom tightsen. Helt klart en ny favoritt!  

Veldig komfortabel 

NO_Salming_FBB.pngTest av:  

Veiledende pris: 179 kroner. 

Finnes i fargene: og 

Materiale: 85% polyamid og 15% elastan.

Passform: True to size med en litt større passform. Hvis du står mellom to størrelser kan du velge den minste for å få en stram passform. Med en for stor størrelse kan trusa gli litt opp i rumpa. 

Komfort: Veldig komfortabel modell. Det tynne og myke materialet med den klassiske fasongen gjør at trusa sitter der den skal og knapt merkes.  

Design: Fint med en lysende farge. Derimot kan det forsvinne etter mange omganger i vaskemaskinen eller tar den i tørketrommelen. 

Kort oppsummert: Komfortabel truse med en brettet kant uten sømmer for optimal komfort. Det tynne materialet er mykt og behagelig samtidig som det oppleves som teknisk. Med andre ord merker du at trusa både puster når du får opp varmen og suger til seg svette i takt med at pulsen øker. Denne modellen funger like bra til trening med lav og høy intensitet. Følg vaskeanvisningen for lengre holdbarhet, hvis du vasker trusa i for eksempel 60 grader kommer den til å miste formen sin. Den fargerike trusa kan også farge av på hvite plagg når den er våt, så ha den i en separat vaskepose etter en treningsøkt. Alt i alt en modell du kan stole på. Den sitter der den skal og gir deg alt du krever av en bra treningstruse. 

Behagelig og vellaget 

NO_Craft_GH.pngTest av:   

Veiledende pris: 199 kroner. 

Finnes i fargene: , , , , , , og 

Materiale: 75% polyamid og 25% elastan.

Passform: Ganske stor i størrelsen, så du kan med fordel gå ned i størrelsen dersom du står mellom to. En høy midje som går en bit opp mot navelen, noe testpanelet liker. 

Komfort: Laserskårede kanter møter myke sømmer i denne modellen fra Craft. Det genererer en myk og deilig følelse, til og med når du svetter på det meste.  

Design: Det sømløse designet og den litt høyere trusa føles moderne og helt rett. Testpanelet synes fargen er fin, men dersom du ikke liker den røde kuløren har du en mengde andre mønstre og farger du kan velge mellom. Her kan du gå løs i fargeskalaen!  

Kort oppsummert: Hvis du er en av dem som ser etter en truse som faktisk dekker hele rumpa, da er dette et riktig valg. Veldig deilig modell som absolutt ikke gnager, er i veien eller glir rundt. Bare sørg for at du har riktig størrelse, hvis den er for stor kommer det til å gå utover passformen.  Pluss for at det ikke er noen trusekanter som er synlige gjennom tightsen! Til tross for at svetten renner, så absorberer denne modellen fukten på en smidig måte og holder deg tørr samtidig som materialet i seg selv er hurtigtørkende. Det gjør denne modellen til en vinner under lengre turer eller distanseløp, hvor du vil at materialet skal tørke raskt. En pålitelig truse som er laget for hardt trening. 

Ekstremt prisverdig 

NO_Wyte_HB.pngTest av:  

Veiledende pris: 129 kroner. 

Finnes i fargene: og 

Materiale: 85% polyamid og 15% elastan. 

Passform: Litt stor i størrelsen, så du kan med fordel gå ned en størrelse om du står mellom to. Testpanelet skulle derimot ønske midjen var litt høyere. I en for stor størrelse blir modellen litt løs foran.  

Komfort: Dette er en sømløs modell som ikke er merkbar på kroppen. Materialet er konstant svalt og mykt mot huden. 

Design: Et veldig fint snitt i en klassisk Brazilian-look som oppleves som feminin og sitter flatterende på kroppen. Den sømløse modellen gir et moderne inntrykk.  

Kort oppsummert: Materialet oppleves som skapt for treningsøkter med høy intensitet hvor du svetter veldig mye. Materialet suger opp svetten med en gang uten at den oppleves som våt eller tung. Modellen kunne vært litt høyere i midjen, og dermed fått en større bakdel som dekker mer av rumpa og holder trusa på plass. Nå kan en litt for stor størrelse gli opp i rumpa om du løper og tar knebøy i modellen. Takket være det tynne materialet er det derimot knapt merkbart om og når det skjer. Ellers er dette en modell som sitter ekstremt bra, og flatterende, på kroppen. Du vil med fordel ha denne til hverdagsbruk takket være fraværet av trusekanter som er synlige gjennom tights eller jeans. Prisverdig!  

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

1 dag siden
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

1 dag siden
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

3 dager siden
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

3 dager siden
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

4 dager siden
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

4 dager siden
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

4 dager siden
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

08 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mote & trender

Det viktigste når du kjøper en dunjakke

08 oct 2019
Global_FW16_I4A1852_A4.png
Mote & trender

Jakken alle bør ha

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mote & trender

Minitest: Vi har prøvd nyheten Polar Ignite!

04 oct 2019
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

02 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Mote & trender

Sesongens beste høstjakker og parkas

02 oct 2019
Inomhusskor för damer
Mote & trender

Test: 6 hurtige innendørssko til damer

29 sep 2019
Test inomhusskor
Mote & trender

Test! Våre beste innendørssko til innebandy og håndball

29 sep 2019
löparjackor dam test
Mote & trender

Løpejakkene for kvinner som er best i test

25 sep 2019
Stay in place header
Mote & trender

Velg riktig sports-BH etter kroppsfasongen din

25 sep 2019
Adriana Lima Puma
Mote & trender

Topp 3 heteste treningstrendene akkurat nå

24 sep 2019
Löparjackor test herr
Mote & trender

Løpejakker for menn som er best i test!

24 sep 2019
craft springa i regn
Mote & trender

Slik skal du kle deg når du løper i regn, vind, snø og kulde

24 sep 2019
My shelter
Mote & trender

Test! Så bra er den nye regnjakken My Shelter fra Adidas

20 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Mote & trender

Nye Hövding 3 – sikrere, bedre og mer komfortabel

19 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka
Mote & trender

Dette trenger du når barna skal på høsttur

18 sep 2019
Salomon imagebild
Mote & trender

Alt du bør vite om terrengsko!

17 sep 2019
Reima regnkläder barn
Mote & trender

Regntøy til barn uten giftige stoffer – ja, takk!

16 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8
Mote & trender

Test! Asics Gel-Rocket 6 – en vinner innendørs!

10 sep 2019
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Mote & trender

Moteriktig i sett! Her er sesongens mest trendy treningsklær

05 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin
Mote & trender

Minitest: Treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Nike Joyride Run Flyknit
Mote & trender

Vi har testet Joyride Run Flyknit, den nye løpeskoen fra Nike

31 aug 2019
Reebok Nano header
Mote & trender

Nye Reebok Nano 9.0 – Den eneste treningsskoen du behøver

30 aug 2019
Fenix 6
Mote & trender

Nå oppdaterer Garmin treningsklokkene sine – så avanserte blir de!

29 aug 2019
more news
reima vinter

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

Det er ikke alltid like lett å velge yttertøy til de små i henhold til de forskjellige årstidene. Når det begynner å bli kaldt ute, er det viktig å kle barnet på riktig måte for at det skal være morsomt å være ute – uten at kulda ødelegger.

1 dag siden
Mote & trender
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

12. oktober gikk Eliud Kipchoge inn i historien. Han ble nemlig den første i verden til å løpe et maraton under to timer – og han gjorde det i løpesko fra Nike.

1 dag siden
Mote & trender
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

Alle som elsker høsten og vinteren vet at ull- og superundertøy passer like bra i sofaen som i skibakken. Ull- og superundertøy er sesongens deiligste, varmeste og koseligste plagg, men hvordan skal de egentlig vaskes?

3 dager siden
Mote & trender
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

Det er på tide å kle deg riktig på føttene hvis du vil unngå å fryse. Her er støvlene du helst vil ha denne sesongen!

3 dager siden
Mote & trender
Heade trail

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

Sportamore sitt testpanel har prøvd terrengsko fra Nike, Salomon, Asics og Icebug. Her er terrengskoene for deg som ser etter maksimal komfort, stabilitet og feste!

4 dager siden
Mote & trender
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

Det kan være vanskelig å finne den riktige vinterdressen, men ingen grunn til bekymring! Vårt mini-testpanel hjelper deg. Her er vinterdressene som er best i test.

4 dager siden
Mote & trender
Svea Boots header

Test: 3 trendy støvler fra Svea

Høsten og vinterens heteste trend er støvler fra Svea. Her er tre modeller som gjør deg trendy, varm og komfortabel om vinteren!

4 dager siden
Mote & trender
Header_DAM.png

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

Så fort det blir kaldere ute behøver du bedre og varmere yttertøy for at du skal unngå å fryse. Er det på tide å skaffe en ny linerjakke? Vårt solide testpanel hjelper deg å finne riktig modell.

11 oct 2019
Mote & trender
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

En dunjakke er et klassisk ytterplagg som finnes i så og si hvert eneste hjem i de nordiske landene. Selv om detaljene varierer mellom modellene, har de et par ting til felles: de varmer, er fine og er lette å like. Her er tre jakketrender fra Reebok som du ikke vil gå glipp av.

11 oct 2019
Mote & trender
linerjackor herr

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

En linerjakke er et plagg som passer minst like bra som et mellomlag under en parkas som den gjør alene. Testpanelet til Sportamore har prøvd fire fine modeller i dun og syntet.

11 oct 2019
Mote & trender
Parkas

Best i test! Sesongens parkaser til ham

Kaldere temperaturer krever tykkere ytterplagg. Her er sesongens parkaser til menn som holder deg både fin og varm.

10 oct 2019
Mote & trender
trailskor herr

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

Ta utfordringen og løp i terreng! Her er våre beste terrengsko fra Salomon, Icebug, Nike og Adidas.

09 oct 2019
Mote & trender
The puffer jacket

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

Det er på tide å hente inspirasjon fra Korea og la de puffy dunjakkene varme nedover mot leggene. Her er jakketrenden som holder deg varm og trendy.

09 oct 2019
Mote & trender
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

Om du ser etter noen sko som takler det nordiske vinterværet helt uten problemer, så er det Mount Baker fra Canada Snow du skal satse på.

09 oct 2019
Mote & trender
Så sköter du om dina kängor från Timberland

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

Et par Timberlandstøvler er høstens hotteste kjøp! Slik går du frem for å ta hånd om dine fine boots.

09 oct 2019
Mote & trender