NO-Header.jpg

Stor test: Treningstrusene som har fått høyest score

Bomull er utelukket, men foretrekker du å trene i funksjonsmateriale eller merinoull? Vi har testet det beste fra begge verdener for å se hvilke treningstruser som er best.

Det er et big no-no å trene i bomullstruser siden materialet suger til seg fuktighet. Da blir du våt og kald og det kan bli tungt og ubehagelig, til og med om du har treningstights på deg.  

Ta derfor et riktig valg fra starten av og tren i undertøy som er laget i et materiale som både transporterer bort fuktighet og puster, slik at du holder deg tørr og sval under hele treningsøkten.

Til forskjell fra vanlige truser, så er truser i funksjonsmateriale utformet for å minimere sømmer som gnager og strikk som sitter for hardt. Vårt testpanel har testet modeller i både polyamid og merinoull for å se hvilke truser som gjør jobben best.  

Et sikkert valg

NO_Casall_H.pngTest av:

Veiledende pris: 199 kroner. 

Finnes i fargene: , , og 

Materiale: 72,5% polyamid og 27,5% elastan. 

Passform: På grensen til stor i størrelsen. Passformen har en middels høy midje som er høyere foran enn bak. Den perfekte hipstertrusa som er akkurat passe skjært for flere kroppsfasonger. 

Komfort: Det spiller ingen rolle hvor mye du svetter, denne modellen absorberer svetten uten noen problem slik at du holder deg tørr og fresh under hele treningsøkten. Du hverken ser eller merker denne modellen når du trener – så deilig er den! 

Design: Hvorfor gjøre det vanskelig for seg selv? Et klassisk design i en svart kulør med en liten logo foran. Dette er et sikkert valg for gjennomsiktige treningstights. 

Kort oppsummert: Det svale og tynne funksjonsmaterialet er behagelig mot kroppen under hele treningsøkten og har ingen sømmer som er synlige gjennom stramme treningstights. Det stretchy materialet får tommel opp og gir deg full bevegelsesfrihet til både box jumps og burpees. Det beste med denne modellen er at materialet faktisk transporterer bort svetten og puster, så du opplever aldri en innestengt følelse. Minuset er at modellen gjerne kunne hatt en høyere midje og et morsommere design. Derimot er den helt perfekt for deg som liker basisfarger når det kommer til undertøy. Bra truse til en bra pris.

En velfortjent vinner! 

IcebreakerTest av:

Veiledende pris: 399 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Materiale: 83% merinoull, 12% nylon og 5% lycra. 

Passform: Trusa er solid og dekker virkelig hele rumpa, til og med på deg som har tatt dine squats til punkt og prikke. 

Komfort: Sitter på plass gjennom hele treningsøkten uten å vandre nordover. Er veldig deilig på kroppen og klør ikke, til tross for at det er ull. 

Design: Helsvart med et stilrent strikk med logo langs kanten som vekker minner tilbake til 90-tallets supereksponerte undertøyskampanjer. Det er ikke noe nytt, men det er en klassiker som holder og som faller i smak hos alle.

Kort oppsummert: Ulltruse som mest sannsynlig vekker en eller flere rynker i panna hos skeptikere, også når det gjelder testpanelet. Undertøy i ull høres kanskje varmt ut, men sannheten er at trusa puster veldig bra. Den er laget i et tynt ullstoff og holder kroppen sval siden ventilasjonen er veldig bra. Til og med de mest sensitive personene kan ha denne trusa uten å bekymre seg, du klør garantert ikke. Minuset er at den ikke transporterer bort fukt så bra. Etter en svett benøkt blir den fuktig – men det positive er at huden er tørr. Når du er ute og går på langrenn og svetter til tross for at det er kaldt ute, da er dette et perfekt valg siden ull varmer selv om materialet er vått. Kjempedeilig mot huden, men hadde det ikke vært for den lille lappen som gnager, hadde den fått en tier. Klipp den bort, så har du en truse du vil bruke hele tida!  

God fuktighetstransport

NO_Röhnisch_H.pngTest av:

Veiledende pris: 149 kroner. 

Finnes i fargene: , og 

Materiale: 82% polyamid og 18% elastan. 

Passform: Normal i størrelsen med en litt større midje. Hvis du står mellom to størrelser kan du velge den mindre, dersom du foretrekker en stram passform. En av de høyere midjene i testen, det er et stort pluss. 

Komfort: God fuktighetstransport. Trusa kommer til å bli våt etter en svett økt, men det er ikke noe du legger merke til mens du trener. Derimot kommer du til å kjenne at kroppen fortsatt er tørr selv om stoffet har trukket til seg svetten.  

Design: Enkle linjer med en blondekant som frisker opp designet. Den føles litt mer klassisk enn mange av de andre modellene i testen, noe testpanelet likte. 

Kort oppsummert: En populær modell med blondekant som får en ellers basic modell til å bli litt finere. Hipsteren sitter bra på kroppen og er myk mot huden. Fuktighetstransporten er det absolutt beste, selv om modellen blir våt kommer du til å være tørr og fresh etter en tøff økt med intervaller. Minus for den kraftige sømmen bakpå som er synlig gjennom tightsen. Derimot bidrar sømmen til at trusa sitter på plass til tross for hopping, løping og andre bevegelser som ellers kan føre til at trusa glir litt ned. Om du vasker og tar den i tørketrommel kan den miste fargen, og med årene kommer strikket til å løsne. Prøv derfor å ta hånd om det fine stoffet med kjærlighet, da holder den lenge. Husk at du ikke skal vaske den med skyllemiddel for at stoffet skal opprettholde pusteevnen. 

Fin favoritt

NO_BjörnBorg_SBB.pngTest av:   

Veiledende pris: 199 kroner. 

Finnes i fargene:

Materiale: 91% polyamid og 9% elastan. 

Passform: Veldig normal i størrelsen med en normal høy midje. Det er en Brazilian-modell som er skåret tvers over rumpa og gir en fin silhuett.  

Komfort: Myk, komfortabel og følsom. Denne modellen er så lett at du ikke merker den når du trener. Pluss for at modellen sitter der den skal til tross for hopping og andre bevegelser. 

Design: En av de finere modellene i testen som nesten føles for fin til å svette i. Dette er en ny favoritt for mange i testpanelet, som med glede kommer til å bruke denne både når de trener og til hverdags.  

Kort oppsummert: Til tross for at denne modellen er mer tenkt som en finere hverdagslig truse enn noe du trener i, så overrasker virkelig denne modellen. Burpees, squats og sidesteg er ingen hindring for denne trusa. Fra du tar på deg Solids Berry Bikini, så sitter modellen stødig på plass uten å bevege seg en centimeter, noe som virkelig overrasket mange i testpanelet. Det bidrar også til at du fort glemmer denne modellen, siden den ikke merkes i det hele tatt når du er i bevegelse. Det noe gjennomsiktige materialet bakpå gir en god ventilasjonsevne og materialet suger opp hver eneste svettedråpe, så du holder deg hele tiden tørr og opprettholder en behagelig temperatur. Det sømløse bakpartiet gir en myk følelse og etterlater ingen sømmer som er synlige gjennom tightsen. Helt klart en ny favoritt!  

Veldig komfortabel 

NO_Salming_FBB.pngTest av:  

Veiledende pris: 179 kroner. 

Finnes i fargene: og 

Materiale: 85% polyamid og 15% elastan.

Passform: True to size med en litt større passform. Hvis du står mellom to størrelser kan du velge den minste for å få en stram passform. Med en for stor størrelse kan trusa gli litt opp i rumpa. 

Komfort: Veldig komfortabel modell. Det tynne og myke materialet med den klassiske fasongen gjør at trusa sitter der den skal og knapt merkes.  

Design: Fint med en lysende farge. Derimot kan det forsvinne etter mange omganger i vaskemaskinen eller tar den i tørketrommelen. 

Kort oppsummert: Komfortabel truse med en brettet kant uten sømmer for optimal komfort. Det tynne materialet er mykt og behagelig samtidig som det oppleves som teknisk. Med andre ord merker du at trusa både puster når du får opp varmen og suger til seg svette i takt med at pulsen øker. Denne modellen funger like bra til trening med lav og høy intensitet. Følg vaskeanvisningen for lengre holdbarhet, hvis du vasker trusa i for eksempel 60 grader kommer den til å miste formen sin. Den fargerike trusa kan også farge av på hvite plagg når den er våt, så ha den i en separat vaskepose etter en treningsøkt. Alt i alt en modell du kan stole på. Den sitter der den skal og gir deg alt du krever av en bra treningstruse. 

Behagelig og vellaget 

NO_Craft_GH.pngTest av:   

Veiledende pris: 199 kroner. 

Finnes i fargene: , , , , , , og 

Materiale: 75% polyamid og 25% elastan.

Passform: Ganske stor i størrelsen, så du kan med fordel gå ned i størrelsen dersom du står mellom to. En høy midje som går en bit opp mot navelen, noe testpanelet liker. 

Komfort: Laserskårede kanter møter myke sømmer i denne modellen fra Craft. Det genererer en myk og deilig følelse, til og med når du svetter på det meste.  

Design: Det sømløse designet og den litt høyere trusa føles moderne og helt rett. Testpanelet synes fargen er fin, men dersom du ikke liker den røde kuløren har du en mengde andre mønstre og farger du kan velge mellom. Her kan du gå løs i fargeskalaen!  

Kort oppsummert: Hvis du er en av dem som ser etter en truse som faktisk dekker hele rumpa, da er dette et riktig valg. Veldig deilig modell som absolutt ikke gnager, er i veien eller glir rundt. Bare sørg for at du har riktig størrelse, hvis den er for stor kommer det til å gå utover passformen.  Pluss for at det ikke er noen trusekanter som er synlige gjennom tightsen! Til tross for at svetten renner, så absorberer denne modellen fukten på en smidig måte og holder deg tørr samtidig som materialet i seg selv er hurtigtørkende. Det gjør denne modellen til en vinner under lengre turer eller distanseløp, hvor du vil at materialet skal tørke raskt. En pålitelig truse som er laget for hardt trening. 

Ekstremt prisverdig 

NO_Wyte_HB.pngTest av:  

Veiledende pris: 129 kroner. 

Finnes i fargene: og 

Materiale: 85% polyamid og 15% elastan. 

Passform: Litt stor i størrelsen, så du kan med fordel gå ned en størrelse om du står mellom to. Testpanelet skulle derimot ønske midjen var litt høyere. I en for stor størrelse blir modellen litt løs foran.  

Komfort: Dette er en sømløs modell som ikke er merkbar på kroppen. Materialet er konstant svalt og mykt mot huden. 

Design: Et veldig fint snitt i en klassisk Brazilian-look som oppleves som feminin og sitter flatterende på kroppen. Den sømløse modellen gir et moderne inntrykk.  

Kort oppsummert: Materialet oppleves som skapt for treningsøkter med høy intensitet hvor du svetter veldig mye. Materialet suger opp svetten med en gang uten at den oppleves som våt eller tung. Modellen kunne vært litt høyere i midjen, og dermed fått en større bakdel som dekker mer av rumpa og holder trusa på plass. Nå kan en litt for stor størrelse gli opp i rumpa om du løper og tar knebøy i modellen. Takket være det tynne materialet er det derimot knapt merkbart om og når det skjer. Ellers er dette en modell som sitter ekstremt bra, og flatterende, på kroppen. Du vil med fordel ha denne til hverdagsbruk takket være fraværet av trusekanter som er synlige gjennom tights eller jeans. Prisverdig!  

SHOP HER:

LES MER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

15 timer siden
Barnskor
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

1 dag siden
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen mellom løpeskoene fra Nike

6 dager siden
Fruktmönster
Mote & trender

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

10 jul 2019
Metcon 5 testbild
Mote & trender

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Mote & trender

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

08 jul 2019
Test: löparshorts header
Mote & trender

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Kompressionskläder header
Mote & trender

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

01 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Mote & trender

Slik styler du din crop top

28 jun 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Mote & trender

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Minitest pulseboost header
Mote & trender

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

27 jun 2019
Asics header
Mote & trender

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

25 jun 2019
test stabila löparskor
Mote & trender

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

23 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Mote & trender

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

19 jun 2019
puma hybrid
Mote & trender

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

16 jun 2019
Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
Kari Traa
Mote & trender

Guide: Velg riktig treningsveske

06 jun 2019
header-väskor.jpg
Mote & trender

TEST: De beste treningsveskene våre

06 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mote & trender

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

06 jun 2019
yogatights blacc
Mote & trender

Slik velger du yogatights

06 jun 2019
Superga 2750
Mote & trender

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

30 may 2019
Saint Loye
Mote & trender

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mote & trender

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

29 may 2019
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

28 may 2019
Teva Hurricane
Mote & trender

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

27 may 2019
segling
Mote & trender

Guide: Kle deg riktig for seiling

27 may 2019
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

24 may 2019
yogatights header
Mote & trender

Test: Vårens mest komfortable yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi
Mote & trender

Hyll Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1
Mote & trender

Test! Så bra er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mote & trender

11 treningstights med lommer

16 may 2019
Nike
Mote & trender

Fotballfest med de nye plaggene fra Nike

16 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mote & trender

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

14 may 2019
Test löpartröjor
Mote & trender

Vi har testet fem nye løpetrøyer til menn 2019

13 may 2019
Nike
Mote & trender

Danseren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego tar ekstreme moves"

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mote & trender

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

11 may 2019
Header löpartröjor dam
Mote & trender

Sesongens beste løpetrøyer til henne

07 may 2019
Epic React
Mote & trender

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
more news
didrikson kids

Alt du trenger til barnehagestart

Skal barnet ditt starte i barnehagen? Mange spørsmål dukker opp angående hva barnet ditt trenger når han eller hun skal begynne i barnehagen. Vi har laget en sjekkliste som du kan bruke.

15 timer siden
Mote & trender
Barnskor

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

Å finne velsittende vinterstøvler til minstemann i familien er lettere sagt enn gjort. Her er tipsene som gjør sesongens innkjøp av sko til barna mye enklere.

1 dag siden
Mote & trender
Nike löparskor

Forskjellen mellom løpeskoene fra Nike

Her forklarer vi forskjellen mellom Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly.

6 dager siden
Mote & trender
Fruktmönster

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

Hvis du ikke har lagt merke til alle bikinier, badedrakter og badeshorts som prydes av frukter fra alle mulige slag, har du mest sannsynlig bodd under en stein. Moteeksperten forklarer hvorfor trenden er så populær.

10 jul 2019
Mote & trender
Metcon 5 testbild

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

Nike er tilbake med en ny oppdatering av den elskede treningsskoen Metcon. Metcon 5 er hittil Nikes mest allsidige og holdbare sko til X-fit, som skapt for deg som elsker høyintensiv trening.

09 jul 2019
Mote & trender
Metcon 5 vit rosa

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

Giganten Nike er tilbake med en oppdatering av den anerkjente treningsskoen Metcon. Metcon 5 er en skomodell som er skapt for atleten som elsker all form for høyintensiv trening. Her er det som er nytt og unikt med den nye modellen.

08 jul 2019
Mote & trender
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

Når du skal ut og løpe i sommer er det viktig at du er riktig kledd. Varmen stiller høye krav til ventilasjonsevne, passform og lengde på klærne dine. Her finner du 9 modeller som holder målet!

02 jul 2019
Mote & trender
Kompressionskläder header

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

Medisinsk gradert kompresjon kan hjelpe deg med å øke prestasjonen, lindre skader og øke blodsirkulasjonen. Her er alt du trenger å vite om når plaggene skal brukes, hvordan og hvorfor!

01 jul 2019
Mote & trender
Crop tops Better Bodies

Slik styler du din crop top

De korte toppene har lenge vært synlige både på treningssenteret, i byen og på fest. Men hvor kommer trenden fra og hva matcher jeg den med? Gründeren og produkteksperten Donna Bruns har svaret!

28 jun 2019
Mote & trender
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

Nå er de endelig her – løpeskoene alle urbane løpere har ventet på! Den elskede Boost-sålen fra Adidas kommer i et nytt, oppdatert format. Her er det nye med Adidas Pulseboost HD!

27 jun 2019
Mote & trender
Minitest pulseboost header

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

Det har lenge vært en stor hype rundt den store løpenyheten fra Adidas. Med sin nye såle har det blitt lovet at Pulseboost HD nesten er helt unik i sin sjanger, men hvor bra er egentlig modellen? Dette mener våre produkttestere.

27 jun 2019
Mote & trender
Asics header

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

Hvor store skal løpeskoene mine være? Hvor stramt skal de sitte? Og hvordan skal de oppleves i hælen? Eksperten fra Asics svarer på alle spørsmål rundt løpesko og passform!

25 jun 2019
Mote & trender
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

Du er helt sikkert ute etter et par stabile løpesko hvis du har blitt fortalt at du pronerer. Vårt testpanel har løpt i 5 ekstra dempede og stabile modeller for å se hvilken modell som kan støtte deg i løpesporet.

23 jun 2019
Mote & trender
Adidas Pulseboost HD

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

Snart er den her. Lanseringen av Adidas sin nye modell Pulseboost HD nærmer seg, og vi har smugstartet lanseringen med et forhåndsintervju!

19 jun 2019
Mote & trender
puma hybrid

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

Sportamores store SOMMERSALG er i gang. Sjekk ut disse gullkornene og begi deg ut på løpetur.

16 jun 2019
Mote & trender