test pulsklockor

Stor test! De beste pulsklokkene våre i forskjellige prisklasser

Er du på jakt etter en ny pulsklokke? Vi har testet seks modeller – både eksklusive multiklokker og enklere varianter som er snille mot lommeboken.

For å avgjøre hvilken pulsklokke som skal sitte på håndleddet ditt fremover, er det et par ting du bør vite. Hvis du vet hvilke funksjoner som er viktige for deg, blir det også lettere å finne en pulsklokke i en prisklasse som matcher dine behov. 

Vet du allerede hvilken klokke du skal ha? 

Distanse og tempo 

Alle har ulik lengde på løpesteget sitt, noe som kan bli problematisk når det gjelder standardinnstillinger på klokker når det kommer til hastighet, steg og avstand. Ha i bakhodet at du må kalibrere målingen til din personlige steglengde og dine bevegelser. Gå for eksempel til en 400 meter løpebane eller en lang strekning hvor du vet nøyaktig lengden. Løp deretter strekningen med klokken og juster resultatet som klokken angir etter hvor langt det egentlig er. Du kan også få riktig distanse hvis du kobler sammen klokken med telefonen din, og deretter aktiverer stedstjenester slik at GPS-en tilkobles. 

Pulssensor

Alle klokkene i testen har pulsmåling på håndleddet, noe som passer best for aktiviteter der klokken hele tiden kan lese av pulsdataen fra armen. Med andre ord trening hvor blodsirkulasjonen er jevn og selve kokken er i konstant kontakt med huden. Et tips er å feste klokken høyere opp på armen. Sensoren leser av blodstrømmen gjennom vevet i kroppen – jo mer vev, desto bedre er det. 

Batteritid

Batteriet lader ut raskere jo flere funksjoner du har i gang. De timene som er angitt i testen er når du konstant har klokken i en aktiv treningsmodus, sammenkoblet med telefonen. 

Funksjoner

Billige varianter har det grunnleggende utvalget av funksjoner, slik som tempo og distanse. Dyre klokker kan brukes til mer spesifikk trening. Finn ut når og hvorfor du skal bruke klokken før du går til innkjøp av en ny.

Vanntetthet (statisk og dynamisk trykk)

Vanntetthet i pulsklokker kommuniseres i antall meter klokken takler, noe som ikke betyr ordrett meter nedenfor havoverflaten, men handler mer om trykk. Slik kan du tolke de ulike klassifiseringene som du finner i produktbeskrivelsene eller på hjemmesidene til de ulike varemerkene.  

 • 3 ATM/30 meter = Beskytter mot vann, klokken takler å bli nedsunket i vann. 
 • 5 ATM/50 meter = Vanntett, klokken takler korte opphold i vann.
 • 10 ATM/100 meter = Vanntett, klokken takler bading og svømming. 
 • 20 ATM/200 meter = Vanntett, klokken takler dykking. 

TESTPANELETS VURDERING

Fin, enkel og nett

 Suunto Fitness 3

Test: 

Finnes i fargen: 

Passer til: Nybegynnere og mosjonister.

Sporter:

 • Svømming
 • Sykling
 • Løping
 • Multisport

Detaljer: Vanntett til 30 meter, LED-belysning, knapplås under trening, kaloritelling, aktivitetsmåler, søvnregistrering, søvntider, vekkerklokke med mer.

Sammendrag: En enkel og lett håndterbar pulsklokke i rustfritt stål. Suunto Fitness 3 kommer med en myk og fleksibel reim i silikon, og kan lades enkelt med en vanlig USB-kabel.  

– Simpelheten vil jeg si er styrken med denne klokken, sier en testperson, og en annen er enig: 

– Ja, den er gjennomgående lett å bruke, fra oppstart til sammenkobling med mobiltelefonen. 

Ellers er designet stilrent og passer til hverdagslige klær så vel som en treningstights og singlet. Suunto Fitness 3 er en relativt lett treningsklokke med et ganske lite ur, noe som betyr at den ikke tar alt for mye oppmerksomhet fra antrekket ditt, men smelter i stedet inn. 

– Jeg bruker den hovedsakelig til trening, siden jeg synes at batteriet er litt for kort til at jeg kan bruke den både natt og dag. Da lader den seg raskt ut dagen etter.  

Sist, men ikke minst, kan det nevnes at prisen er veldig god for en klokke av denne kaliberen. Fitness 3 passer perfekt for deg som er mosjonist – uansett om du kjøper den som din første klokke eller for deg som allerede eier flere. Klokken skuffer deg ikke. 

Prisverdig fra Garmin

Garmin forerunner 645

Test: 

Finnes i fargene: 

Passer til: Nybegynnere og mosjonister. 

Sporter:

 • Styrketrening
 • Kondisjonstrening (crosstrainer, trappemaskin, klatring, innendørs roing)
 • Yoga
 • Løping (på bane, tredemølle, løping innendørs, terrengløping) 
 • Sykling (spinningsykkel, sykkel),
 • Fritidsaktiviteter (alpint, snowboard, langrenn, brettpadling, roing)
 • Svømming i basseng.

Detaljer: Pulsmåling ved håndleddet, GPS, Garmin Pay, Garmin Connect, Bluetooth, vanntett (sprut, regn, snø, dusj, svømming, dykking ned i vann og snorkling) med mer. 

Sammendrag: Dette er ytterligere en veldig prisverdig treningsklokke, denne gang fra Garmin. Forerunner er en ekstremt populær klokkeserie, som i seg selv består av minst én pulsklokke i hver prisklasse. Forerunner 645 plasseres et sted i midten. 

– Her får du mye klokke for pengene, ifølge meg, sier en testperson og fortsetter:  

– Den inneholder så mange funksjoner at jeg har ikke rukket å prøve alle enda, samtidig som den er ganske enkel og stilren.

Garmin Forerunner 645 er av det moderne slaget. Sammenkoblet med mobiltelefonen din, kan den vise varslinger og ta imot sms, og via Garmin Pay kan den erstatte lommeboken din. Du holder helt enkelt bare frem håndleddet og vips, så har du betalt.  

– Batteriet er også et stort pluss i mine øyne. Den er ikke best i test på den fronten, men i kontrast til andre like avanserte klokker, synes jeg Forerunner 645 presterer klart best. 

Mye for pengene

suunto 9 g1 ny

Test: 

Finnes i fargene: 

Passer til: Mosjonister og eliteutøvere. 

Sporter:

 • Svømming
 • Sykling
 • Løping
 • Multisport

Detaljer: Vanntett til 30 meter, LED-belysning, knapplås under trening, kaloritelling, aktivitetsmåler, aktivitetshistorikk, søvnregistrering, søvntid, våkentid, søvnkvalitet, vekkerklokke med mer.

Sammendrag: Akkurat som Suunto-klokken over, er Suunto 9 G1 en nett og fin treningsklokke i rustfritt stål og med en reim i silikon. Det beste med denne klokken, ifølge testpanelet vårt, er monsterbatteriet gjør at klokken holder seg i gang betydelig lenger enn deg – opp til 120 timer.  

– For å kunne måle alle tider av døgnet, det vil si både aktivitetshistorikk, men også søvnkvalitet, er Suunto 9 G1 et gitt valg. Batteriet holder langt over et døgn, sier en testperson. 

I tillegg til puls, skritt og distanser, måler Suunto 9 G1 restitusjonsevne, hastighet, belastning og høydeforskjell.

– Jeg synes man fort legger merke til at denne klokken er mer avansert enn mange andre, derfor er prisen en stor og positiv overraskelse!  

Til tross for et monsterbatteri og mange funksjoner, er Suunto 9 G1 en overraskende prisverdig pulsklokke. Testpanelet konstaterer med en gang at den er verdt hver eneste krone og passer deg som ser etter en passe avansert treningsklokke til løping, sykling, styrketrening eller hverdagsbruk, men som fortsatt vil være vennlig mot lommeboken. 

Treningsklokken over alle treningsklokker 

garmin fenix 6

Test: 

Finnes i fargen: 

Passer til: Mosjonister, teknikknerder og eliteutøvere. 

Sporter: Alle.

Detaljer: Animerte treningsøkter, energiovervåking, skidata, prestasjonsdata, væskekontroll, golfbaner, solcellelading, GPS, pusteregistering, ekspedisjonsmodus, Spotify, Garmin Pay, smarte varslinger og mye, mye mer.

Sammendrag: Denne klokken ligger definitivt ikke på budsjettsiden i klokketesten. Likevel kan testpanelet ikke la være å kåre den til testens soleklare vinner. Fenix 6X Pro Solar har alt – og det mener vi virkelig.

– Jeg vil ikke legge den fra meg, ikke engang når den må lades etter to uker! utbryter en testperson.

I tillegg til at den inneholder alt fra skikart i alpene til Garmin Connect, slår den også andre konkurrenter hva gjelder batteritid. Takket være solceller, kan Fenix 6X Pro holde seg gående i hele to uker pluss tre ekstra dager. 

– Om solcellene har jeg bare én ting å si, og det er at de setter klokken i en klasse for seg selv!  

Sist, men ikke minst, er dette testens mest robuste treningsklokke. Den er selvfølgelig vanntett og har ikke en berøringsskjerm, noe som innebærer at den tåler smell direkte mot glasset. Hvis du skal på fottur, klatre i fjellet eller seile, er det her klokken du bør satse på, punktum! 

Den beste hverdagsklokken

Suunto 7

Test: 

Finnes i fargene: 

Passer til: Mosjonister og eliteutøvere. 

Sporter:

 • Svømming
 • Løping
 • Sportsmodus
 • Sykling

Detaljer: Google Assistant, Google Pay, Google Play, Google Fit, Spotify, knapplås under trening, smarte varslinger, høydemåler, hastighetsmåler, GPS, registrering av aktivitet (kaloriforbruk, aktivitetsmåler, historikk, skritteller) med mer.

Sammendrag: Suunto 7 er utstyrt med en myk reim i silikon og et glassfiberforsterket ur i polyamid. Den største fordelen med denne sportsklokken, er Suuntos samarbeid med Google, som åpner alle dørene for at du skal kunne etterlate deg telefonen hjemme mens du trener. 

– For meg med en android-telefon, er Suunto 7 perfekt. Jeg kan laste ned de musikkappene som jeg er vant til å bruke på telefonen, noe jeg elsker!  

I tillegg til de smarte varslingene, kalenderfunksjonen og de fleste andre funksjoner du har behov for under daglig aktivitet, inneholder Suunto 7 dessuten hele 70 sportsmodus, blant annet løping. 

– Jeg elsker Suunto-appen, som gir en bra oversikt over treningen min med all tenkbar data. Kartfunksjonen er den beste. Det er kjempegøy å følge hastighet, puls, høydemeter og annet for hver kilometer jeg løper, forteller en glad testperson.

Suunto 7 gir deg med andre ord alt du kan ønske deg av en treningsklokke, pluss at den er et utmerket tilskudd til mobiltelefonen under arbeidsdagen. Dette er et bra kjøp og dessuten er den veldig fin, ifølge testpanelet vårt.

– Den fineste klokken i testen, helt klart!  

Minimalisme med høy funksjonalitet

Polar Ignite

Test: 

Finnes i fargene (og størrelsene): 

Passer til: Nybegynnere og mosjonister. 

Sporter: 

 • Løping
 • Sykling
 • Gåturer
 • Svømming

Detaljer: Måler hastighet, distanse, ruter, høydemåling, restitusjonsmåling, søvndata, pusteøvelser, personlige treningsprogram, aktivitetsmåler, utbyttbar reim.

Sammendrag: Sammen med Suunto 3 er dette en av de netteste klokkene i testen. Polar Ignite S veier stort sett ingenting og ser liten og elegant ut på håndleddet. Ignite S er den litt mindre versjonen av den vanlige Ignite, men likevel har ikke Polar spart på funksjonene.  

– Etter min erfaring, er mindre klokker ofte mye enklere enn større varianter, men det gjelder altså ikke Ignite. Jeg synes den inneholder det meste.  

Det er først og fremst batteritiden som skiller Ignite fra de andre monsterklokkene i testen. I treningsmodus kan pulsklokken holde seg gående i bare 17 timer, men i vanlig modus varer den desto lenger – opp til fem dager! 

– Først hørtes det litt vel i underkant ut med 17 timer, men du trener jo ikke hele tiden. Det betyr at batteriet er bedre enn du tror, siden man alltid varierer mellom treningsmodus og vanlig modus. 

Denne klokken skal du først og fremst kjøpe hvis du vil ha en nett, liten kompanjong på håndleddet til daglig så vel til trening. Polar Ignite er ikke utvalgets mest avanserte treningsklokke, noe som betyr at den inneholder litt færre funksjoner enn andre modeller. Når det er sagt, holder den høy kvalitet og er mer enn bra nok til for eksempel løping, svømming og sykling – først og fremst med tanke på prisen! 

Militærtestet triatlonklokke

Vantage V

Test: 

Finnes i fargene: 

Passer til: Mosjonister og eliteutøvere. 

Sporter: 

 • Triatlon
 • Løping
 • Svømming
 • Sykling
 • Multisport

Detaljer: Sleep plus, personlige treningsprogram, HR-max, tempozoner, høydemåler, kaloritelling, søvndata, tilbakemelding på restitusjon, treningseffekt, smarte varslinger. 

Sammendrag: Denne treningsklokken har blitt testet etter militære standarder og takler, akkurat som Garmin Fenix 6X Pro Solar, veldig tøffe forhold. Prisen er derimot halvparten av klokken fra Garmin. 

– Lett å bruke, presterer på topp og perfekt under løpeturer, sier en testperson.  

Vantage V retter seg først og fremst til triatleter, som innebærer at den måler puls, distanse og treningseffekt ved løping, svømming og sykling. Når det er sagt, fungerer den selvfølgelig også til de fleste andre treningsformer.

– Designet er mindre elegant enn pulsklokken fra Suunto og mindre robust enn den fra Garmin. Det virker som om Polar har satset på et sporty inntrykk, og jeg liker det!  

At Vantage V testes av militæret betyr at den takler både høye og lave temperaturer. Hvis du skal ut og konkurrere eller trene i ekstreme områder, passer denne pulsklokken med andre ord perfekt. Sist, men ikke minst, får treningsklokken fra Polar også plusspoeng for grensesnittet og at den er enkel å navigere.  

SHOP HER: 

LES MER: 

 Tilbake

News Feed

Creme-Creative_997HXD_group.jpg
Mote & trender

Vi elsker sesongens sneakers fra New Balance

22 timer siden
Better Bodies träningstights
Mote & trender

Guide: Finn riktig treningstights fra Better Bodies

1 dag siden
Asics GT-2000
Mote & trender

Sats på løpesko fra Asics hvis du pronerer

1 dag siden
Underkläder träning
Mote & trender

Tren i riktig undertøy – og unngå gnagsår

2 dager siden
React Miler NY
Mote & trender

Løp lenger med Nike React Miler

5 dager siden
korta tights
Mote & trender

Test: Korte treningstights til dame 2020

5 dager siden
Merrells trailskor
Mote & trender

Test: terrengsko fra Merrell til dame og herre

6 dager siden
New Balance skor
Mote & trender

Kjøp riktige løpesko fra New Balance

6 dager siden
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

6 dager siden
Header.jpg
Mote & trender

Test: Fotballsko til juniorer i 2020

6 dager siden
nike-low-sneakers.jpg
Mote & trender

3 kjerringråd for å få sneakers hvite igjen

6 dager siden
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: løpesko med mye demping

19 may 2020
Nike yoga infinalon header
Mote & trender

Yoga uten begrensninger i Nike Infinalon

19 may 2020
björn borg tights
Mote & trender

Tips! 9 tights med høy midje

18 may 2020
Mjukisset
Mote & trender

Fine joggedresser til hverdagsbruk

15 may 2020
Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

14 may 2020
Header - Vårens NYA sportbhar.jpg
Mote & trender

Best i test: Sport-BH'er til løping

13 may 2020
badtofflor plock
Mote & trender

Sommerens beste sandaler og slippers

13 may 2020
Saucony Freedom Iso 3
Mote & trender

Den nye løpeskoen Saucony Freedom 3 er her

13 may 2020
lisa tellbe header
Mote & trender

Slik styler Lisa Tellbe sine Nike-favoritter

13 may 2020
fila header
Mote & trender

Derfor er sneakers fra Fila et stilsikkert valg i sommer

12 may 2020
gavelo seamless
Mote & trender

Nå har vi fått inn treningsklær fra Gavelo

11 may 2020
sneakers herr
Mote & trender

Shoppingtips! 9 fine, svarte sneakers til herre

11 may 2020
sneakers header
Mote & trender

Trendspaning! 8 rosa sneakers til dame

11 may 2020
Matchanse set
Mote & trender

Test: Matchende sett til dame

10 may 2020
Header.jpg
Mote & trender

Treningstrusene som er best i test

10 may 2020
Årets badtrender
Mote & trender

Årets hotteste badetrender

08 may 2020
Asics Novablast test
Mote & trender

Vi tester nyheten Asics Novablast til dame og herre

07 may 2020
Kompressionsstrumpor header
Mote & trender

Best i test: Kompresjonsstrømper

05 may 2020
nano x header
Mote & trender

Nyheten Reebok Nano X – like allsidig som deg

05 may 2020
Header - Reebok Nano X.jpg
Mote & trender

Test: Treningsskoen Reebok Nano X

05 may 2020
Petra Månström
Mote & trender

Slik kler du deg til løping om våren

04 may 2020
tights header
Mote & trender

Topp 5: Våre beste treningstights

03 may 2020
header skaljackor 2020
Mote & trender

Best i test: Skalljakker til dame & herre 2020

02 may 2020
Hoka One One header
Mote & trender

Bondi – den beste løpeskoen for deg med et tungt løpesteg

27 apr 2020
salomon löpning ss 20
Mote & trender

Hvordan bør jeg vaske løpeklærne mine?

27 apr 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi har testet vårjakker til herre 2020

25 apr 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Best i test! Trendy vårjakker til dame i 2020

24 apr 2020
bästsäljare header
Mote & trender

Her er Sportamores bestselgere – hele listen

23 apr 2020
Hoka One One redigerad
Mote & trender

Derfor bør du løpe i Clifton 6 fra Hoka One One

23 apr 2020
more news
Creme-Creative_997HXD_group.jpg

Vi elsker sesongens sneakers fra New Balance

Vil du ha et par retroinspirerte, men fortsatt moderne, sneakers? Da bør du satse på sko fra New Balance! Her er årets nyheter.

22 timer siden
Mote & trender
Better Bodies träningstights

Guide: Finn riktig treningstights fra Better Bodies

De har et bredt sortiment av treningstights, fra myke og sømløse tights til kompresjonstights. Her hjelper vi deg å finne riktig tights fra Better Bodies.

1 dag siden
Mote & trender
Asics GT-2000

Sats på løpesko fra Asics hvis du pronerer

Hvis du sliter med pronasjon, er det flere ting man kan lære av skoprodusenten Asics. Her er alt du trenger å vite om deres beste pronasjonssko.

1 dag siden
Mote & trender
Underkläder träning

Tren i riktig undertøy – og unngå gnagsår

Har du fått gnagsår i lysken av trening? Bomullsundertøy er nok grunnen til det!

2 dager siden
Mote & trender
React Miler NY

Løp lenger med Nike React Miler

Vil du ha en god mengdetreningssko som gir deg den støtten du trenger under lange økter? Da er Nikes løpenyhet, React Miler, noe for deg.

5 dager siden
Mote & trender
korta tights

Test: Korte treningstights til dame 2020

Det kan være deilig å trene i en kort tights når det er varmt ute. Veldig flaks, for testpanelet vårt har nemlig testet korte tights!

5 dager siden
Mote & trender
Merrells trailskor

Test: terrengsko fra Merrell til dame og herre

Er det på tide å kjøpe nye terrengsko? Her tester vi de beste terrengskoene fra Merrell.

6 dager siden
Mote & trender
New Balance skor

Kjøp riktige løpesko fra New Balance

Lær hvordan du finner riktig modell i utvalget av løpesko fra New Balance. Her er deres mest populære modeller!

6 dager siden
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

Adidas, Nike, Hoka One One eller Saucony – hvilken produsent har de beste løpeskoene med mye demping? Vi har svaret!

6 dager siden
Mote & trender
Header.jpg

Test: Fotballsko til juniorer i 2020

På tide å gå til innkjøp av nye fotballsko til barnet? Les denne testen først!

6 dager siden
Mote & trender
nike-low-sneakers.jpg

3 kjerringråd for å få sneakers hvite igjen

Hvite sneakers holder seg ikke hvite spesielt lenge. Prøv disse triksene for å få dem kritthvite igjen!

6 dager siden
Mote & trender
Dam - Header.jpg

Test: løpesko med mye demping

Vi tester myke og spenstige løpesko fra Hoka One One, Nike og Adidas. Her er modellene til dame som er best i test.

19 may 2020
Mote & trender
Nike yoga infinalon header

Yoga uten begrensninger i Nike Infinalon

Når du utøver yoga, er klesvalget veldig viktig – da tenker vi selvfølgelig først og fremst på funksjonen. Det nye materialet Infinalon fra Nike er det mest behagelige du har prøvd så langt!

19 may 2020
Mote & trender
björn borg tights

Tips! 9 tights med høy midje

Hvem elsker vel ikke en fin tights med høy midje? Her er de mest populære modellene fra Better Bodies, Adidas, Nike, Fila, Gavelo og flere.

18 may 2020
Mote & trender
Mjukisset

Fine joggedresser til hverdagsbruk

Det er årets hotteste trend og perfekt til både hjemmekontor og utendørs piknik. Her er 10 luksuriøse joggedresser du ikke vil gå glipp av!

15 may 2020
Mote & trender