Test löparskor dam

STOR test! De beste løpeskoene til dame i 2020

Hvilke løpesko bør jeg bruke? Det er et spørsmål mange stiller seg før sommerens løpesesong. Testpanelet vårt har gjort halve jobben for deg – her er løpeskoene som er best i test!

Nå er sommeren her og man får lyst til å løpe. For at du imidlertid skal kunne nyte løpingen, kreves det at du klarer å finne riktige løpesko. Testpanelet vårt har løpt i terrengsko, lettvektssko og mengdetreningssko fra  og .

Allerede shoppinglysten? Ta en titt på 

LES MER

Testens lommebokvennlige alternativ


Test: 

Type sko: Nøytral

Finnes i fargene:  og 

Passer deg som… har et nøytralt løpesteg og ser etter en prisverdig første løpesko, før du blir ordentlig bitt av basillen. 

Sammendrag:

Det absolutt første testpanelet konstaterer, er at denne skoen er veldig fin. Selv om det er populært med hvite løpesko til både dame og herre, er det ikke ofte de er hvite som dette.

– Den kritthvite overdelen er veldig deilig, det føles som et mykt duntrekk som omslutter foten, sier en testperson.

Videre konstaterer panelet at innersålen er fastlimt i skoen og går altså ikke an å ta ut. Det er et stort minus for deg som vil kunne legge i en innleggssåle. Har du imidlertid et nøytralt løpesteg, merker du ikke det.

– Når jeg snører på meg skoene, innser jeg at sålen er ganske hard. Dempingen er ikke noe som imponerer meg. Ser du etter løpesko med mye demping, kan du bli skuffet, forteller en testperson.

Hvis du hater følelsen av å løpe i for myke sko, er dette her på den andre siden riktig for deg. Ellers passer løpeskoen fra Under Armour til deg med litt bredere føtter. Dersom du har smal lest anbefaler vi deg å stramme skoen ordentlig til før du begir deg ut i sporet.

– Når det gjelder distanser, vil jeg si at den er optimal til litt kortere strekninger eller intervalltrening. Den er også perfekt til alle slags gåturer. 

Til tross for mange fordeler, er prisen det som får testpanelet til å mene at skoen er verdt hver eneste krone. Begrepet "prisverdig" føles nesten i underkant! Hvis du ikke har bestemt deg for om løping er en biaktivitet ved siden av treningssenteret eller om du er "in it to win it!, er dette en bra innstegsmodell.

En morsom løpesko med høy komfort

saucony dam ny

Test: 

Type sko: Nøytral lettvektssko

Finnes i fargen: 

Passer deg som… har et nøytralt løpesteg og ser etter en rask sko til tempoøkter og pulsøkende intervaller.

Sammendrag:

Denne løpeskoen fra Saucony er en ordentlig sommerperle! Når du først får denne i hånden, kommer du imidlertid først og fremst til å legge merke til vekten som er lett som en fjær.

– Man lurer jo med en gang på hvor solid skoen kan være når den veier så lite, men vent med å bedømme evnen! Kinvara 11 slo hvert fall meg med forbauselse, sier en imponert testperson.

Når testpersonene har fått på seg skoen, imponerer også den fantastiske passformen. Løpeskoen fra Saucony sitter som støpt på foten og føles både myk og tøyelig hele veien fra hæl til tå.

– Dette her blir lett min nye bestevenn i sommer. Løpingen oppleves som lett og komfortabel, siden støtdempingen er veldig god og responsiv. Det føles faktisk morsommere ut enn vanlig å løpe i denne skoen!

Saucony Kinvara 11 er en lettvektssko som hovedsakelig skal brukes til korte strekninger. Hvis du skal løpe langt og lenge, anbefaler vi en fyldigere variant, for eksempel Saucony Triumph eller Ride Iso.

– Det bør også nevnes at den superfine sommerfargen kommer til å poppe enda mer til solbrune ben. Designet på skoen får, ifølge meg, toppscore, forteller en testperson.

Ellers er Kinvara 11 normal i bredden, men myk nok til at også du med brede føtter skal kunne løpe i den uten noen problem. Sammenlignet med mer prisverdige sko, er Sauconys Kinvara på alle mulige måter en mer premium modell, men den koster også deretter.

Fin og ventilerende fra Reebok


Test: 

Type sko: Nøytral

Finnes i fargene:  og 

Passer deg som: har et nøytralt løpesteg og ser etter en lett sko, med tynn overdel som passer bra om sommeren.

Sammendrag:

Visse personer i testpanelet rynket litt på pannen da de fikk se i skoesken sin, men ble fort positivt overrasket.

– Min første tanke var ”åh, nei”, siden jeg har løpt i sko fra Reebok tidligere og ble aldri noen stor fan. Så fort jeg imidlertid fikk holde Floatride Run Phantea, revurderte jeg det. Dette er en solid oppdatering fra de skoene jeg har testet tidligere. 

Tidligere Floatride-modeller har etter testpanelets smak og mening vært litt vel minimalistiske, og på mange måter er også denne løpeskoen det. Til tross for en lav vekt, føles Floatride Run Phantea imidlertid betydelig mer påkostet enn andre løpesko i Floatride-serien.

– Overdelen i mesh er veldig god og jeg liker partiet bak hælen som sitter behagelig mot akillessenen. Her er det ingen risiko for gnagsår.

Reeboks løpesko er true to size (og ikke store, slik andre Reebok-sko pleier å være). På den andre siden er den mer generøs i bredden. Selv de i testpanelet som har brede føtter opplever at de må stramme lissene godt.

– Ellers er skoen lett og stabil samt passer deg med en bra løpeteknikk. Den anbefales ikke til personer som setter ned hælen først. Hvis du imidlertid er vant til å lande på mellom- eller forfoten i løpesteget ditt, er lettheten i denne skoen en klar fordel.

Ellers kan det sies at Floatride Run Phantea fra Reebok har en overdel som er veldig ventilerende. Den passer med andre ord suverent under varme sommerturer, til tross for at den ellers ikke er så sommerlig i fargen. Nei, sammenlignet med Kinvara er designet på denne løpeskoen virkelig ikke sommerlig – på den andre siden blir vi aldri lei av stilrene svarte sko!

Allsidig terrengsko fra Salomon


Test: 

Type sko: Terrengsko

Finnes i fargene:  og 

Passer til deg … som løper fra asfalt i byen eller inne i byen, ut til skogen og tilbake igjen. 

Sammendrag:

Denne løpeskoen fra Salomon er en hybrid mellom en mengdetreningssko og terrengsko. Det betyr at den er perfekt for deg som gjør alt og gjerne begir deg ut på diverse utfordringer.

– Kul sko! Men den er dessverre ikke veldig dempet. Selv om den er tilpasset for både asfalt og terreng, vil jeg si at terreng virkelig er å foretrekke, mener en testperson, mens en annen sier seg enig:

– Jeg som er vant til å løpe på både asfalt og i terreng med vanlige terrengsko, og synes at denne her er et steg opp. Sense Feel tilpasser seg asfalten bedre enn de fleste andre terrengsko jeg har testet før.

I tillegg til en ganske fast demping, er skoen myk og veldig god på foten. Siden overdelen er uvanlig tøyelig, passer den også deg med brede føtter.

– Den er ekstremt lite klumpete og veldig lett. Når jeg løper i denne løpeskoen fra Salomon, føler jeg meg fleksibel, bevegelig og rask.

Akkurat som Floatride Run Phantea fra Reebok, er Salomons løpesko veldig godt ventilert – så ventilert at sokkene blir tørre ved den minste lille vanndråpe.

– Det føles veldig nødvendig, siden den da er veldig sval og god på varme sommerdager, sier en testperson. 

Designmessig er den fin, mener testpersonene, hvert fall hvis man sammenligner med andre terrengsko. Fargen på overdelen er minst sagt nedtonet, men skoen finnes også i en fin rosafarge, samt hvit.

– Jeg vil også selvfølgelig gi plusspoeng for grepet. Sammenlignet med resten av skoene i testen, er denne overlegent den beste løpeskoen hva gjelder å løpe over våte løv eller kvister. Stort pluss!

Nike-løpeskoen med stor L


Test: 

Type sko: Nøytral

Finnes i fargene:  og 

Passer deg som… forbereder deg til et maraton og ser etter en løpesko som holder kroppen frisk og rask – til og med under spurter.

Sammendrag:

Wow, okei! Air Zoom Pegasus 37 er Nikes flaggskip for sesongen 2020, og det merkes. Det skriker premium av løpeskoen og den klatrer selvfølgelig opp på testpanelets førsteplass med det samme. Derfor vil testpersonene innlede denne anmeldelsen med å redegjøre for minuset ved skoen, for å få det raskt overstått.

– Hælen er litt hard i starten, og må mykes opp litt før du begir deg ut på et maraton, presser en testperson ut av seg.

”Var det alt?", tenker kanskje dere. Og det var faktisk det. Pegasus er som sagt en av Nikes mest elskede modeller, og panelet vårt forstår virkelig hvorfor.

– Allerede under den første løpeturen føltes det ut som om jeg svevde over asfalten. Skoen gir god respons og det virker som om jeg får mye energi i steget, forteller en testperson.

Sålen i denne løpeskoen er laget av lett EVA-skum, som Nike selv kaller for React. Det gir en god demping som gjør at du orker å løpe langt og lenge, men samtidig holde et høyt tempo.

– Det som overrasker meg med Pegasus, er at den er større i størrelsen enn hva de fleste Nike-sko er. Hvis du sammenligner med tidligere modeller, kan du kjøpe hvert fall en halv størrelse mindre enn du pleier å bruke, sier en testperson. 

Når det er sagt, er ikke Nike Air Zoom Pegasus 37 større enn hva de fleste merker er, bare større enn vanlige Nike-sko.  

Den komfortable drømmen 


Test: 

Type sko: Nøytral

Finnes i fargene:  og  

Passer deg som… ser etter en bra løpesko med mye demping! Det er ingen andre sko som kan måle seg med Ultraboost på denne fronten.

Sammendrag:

Ultraboost er for Adidas hva Pegasus er for Nike – en premium sko som hver eneste løper bør eie minst ett par av, og det skader heller ikke å eie flere. Ultraboost er minst like populær som løpesko som den er som sneaker, takket være sitt stilrene design.

– Ja, dette er vel mitt tredje par tror jeg. Jeg bruker et par når jeg løper, et par på kontoret og deretter har jeg en eldre modell som jeg likte så mye at jeg nekter å kaste den, ler en testperson.

Ultraboost passer deg med et nøytralt løpesteg og anbefales sterkt til alle som har problemer med meniskene (kroppens naturlige støtdempere). Dempingen i Ultraboost 20 er nemlig helt fantastisk. 

– Jeg tror du må teste for å forstå hvor myk den er. Det kan ikke bli mer komfortabelt enn dette, men med det følger det også noen ulemper.

I en løpesko med så mye demping går det noen ganger litt utover energiutbyttet, og det er dessverre tilfelle her. Ultraboost tilbyr ikke den raskeste følelsen. 

– Jeg anbefaler denne skoen til mengdetrening under middels til lange distanser, i et passe tempo. Hvis jeg vil føle meg rask, tar jeg heller på meg Adizero Adios eller SL20, sier en i testpanelet og får medhold: 

– Jeg liker å variere. Hvis jeg skal løpe intervaller, tar jeg på meg en annen sko. Du vet imidlertid de dagene hvor du kanskje har trent hardt på treningssenteret kvelden før og allerede føler deg ganske sliten? Da er Ultraboost perfekt.

Sist, men ikke minst, kan man si at Ultraboost er true to size og normal i bredden. Dermed passer den til de fleste føtter. Siden overdelen er av ettersittende strømpekonstruksjon, rommer den også en bredere fot.

Asics myke GEL-demping i en lettvektssko


Test: 

Type sko: Nøytral sko til triatlon

Finnes i fargene:  og 

Passer deg som… ser etter en hurtigtørkende, lett sko som du kan løpe i regn og rusk med.

Sammendrag:

GEL-Noosa Tri 12 er opprinnelig en sko til triatlon, men det er ikke feil å bruke den som vanlig løpesko. Når det kommer til egenskaper er den lett, rask og ekstremt smidig. 

– Jeg anbefaler denne Asics-skoen til erfarne løpere siden den krever en del. Droppet er ganske lavt, og du vil helst ikke lande på hælen, men forfoten.

Ellers har GEL-Noosa Tri 12 finesser som en vannbestandig overdel og hurtigsnøring som gjør at du slipper å bøye deg og knyte skoene. Vanlige skolisser medfølger også, dersom du er mer komfortabel med klassisk snøring.

– I tillegg til at den sitter veldig etter og er komfortabel, er det beste med denne skoen at jeg føler meg smidig. Dette er minimalisme på et høyt nivå. 

Mellomsålen i GEL-Noosa Tri 12 har blitt utstyrt med Asics såkalte GEL-demping. Det gjør den myk og spenstig for å være en så nett sko. Likevel skal det sies at den er ganske krevende. Hvis du har utslitte menisker, er ikke dette løpeskoen for deg. Hvis du imidlertid har løpt lenge, har god teknikk og ser etter en utfordring, kan dette være nøyaktig den skoen du trenger.

– Jeg synes ikke du bør begi deg ut på lange distanser over 21 kilometer med en gang i denne skoen, dersom du er nybegynner. Med litt trening kan den absolutt takle et maraton, sier en testperson.

Prisverdig løpesko med premium følelse


Test: 

Type sko: Nøytral

Finnes i fargene:  og 

Passer deg som... ser etter en bra innstegssko. Supernova er prisverdig, men laget av et luksuriøst materiale.

Sammendrag:

Supernova er ny i år og du finner den i en prisklasse som er ganske ny for Adidas. I denne løpeskoen har man blandet premium TPU med lommebokvennlig EVA. Resultatet er Supernova, en pigg løpesko som ikke sprekker hele budsjettet.

– Det første jeg fikk høre om denne skoen er at den minner mye om Ultraboost, så forventningene var store allerede fra starten av. Likevel ble jeg imponert over Supernova. Ikke ille! 

Mellomsålen i Supernova er altså en hybrid mellom to ulike materialer, som med Adidas egne vokabular kalles Boost og Bounce. Det betyr at man får det beste fra to verdener.

– Akkurat som med Ultraboost, er denne løpeskoen ganske spenstig og god, men den har faktisk en tydelig fordel. Ultraboost oppleves som litt tyngre enn denne skoen gjør. Jeg føler meg faktisk lettere i Supernova, sier en testperson.

Ellers er dette en fin sko med ventilasjon som er plassert ut strategisk på de plassene hvor foten svetter mest.

– Denne skoen er helt klart sommervennlig, selv om den er svart. Jeg så også at den finnes i en hvit modell, som jeg kan tenke meg føles enda luftigere.

Så hva er da ulempene? Ja, EVA holder som kjent like lenge som TPU og dempingen i Supernova kommer ikke opp på nivå med Ultraboost. Likevel tar vi hatten av for Adidas. For denne ydmyke summen får du mye sko for pengene!

Kan du ikke få nok? 

Ta snarveien til riktige løpesko

  •   – det å pronere innebærer at du lander for mye på enten innsiden eller utsiden av foten når du setter den ned. Det kan igjen føre til feilbelastninger på knær og hofte. Sats på sko som kan kompensere for den vinkelen. Pronasjonssko kalles noen ganger for stabile løpesko. 
  •   – lettvektssko brukes hovedsakelig til intervalltrening og konkurranser. Hvis du skal løpe i et rolig tempo, er nybegynner eller småskadet, bør du satse på en sko med mer demping. Hvis du vil være rask, er dette den riktige modellen. 
  •  – at en sko er nøytral innebærer at den ikke har noen pronasjonsstøtte. Her finner du løpesko til mengdetrening, som ofte er mer dempet for at du skal kunne løpe langt uten å slite på kroppen. En nøytral løpesko passer som regel til korte og lange distanser, og mange bruker slike sko til forskjellige økter.

LES MER: 

SHOP HER: 

 Tilbake

News Feed

Nike Air Zoom SuperRep
Mote & trender

Finn riktig treningssko fra Nike SuperRep

19 timer siden
Test ryggsäck barn.png
Mote & trender

Best i test: Ryggsekk til barn 2020

4 dager siden
Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

5 dager siden
Nike löparskor test
Mote & trender

Løpeskoene fra Nike som er best i test

5 dager siden
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Mote & trender

14 must-haves til skolestart

03 aug 2020
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Mote & trender

Test! De beste klærne og skoene fra Nike til herre

03 aug 2020
Nike träningskläder
Mote & trender

Best i test! Favoritter fra Nike til henne

02 aug 2020
Reebok Nano X
Mote & trender

Nå er Reebok Nano X her i nye farger

31 jul 2020
Test sport-bh.png
Mote & trender

Best i test! Sports-BH'er 2020

29 jul 2020
Test Birkenstock
Mote & trender

Hvilke sandaler fra Birkenstock er best i test?

28 jul 2020
Skolstart Hummel
Mote & trender

Sjekkliste før skolestart

27 jul 2020
Clifton 7
Mote & trender

Test: Så bra er nyheten Clifton 7 fra Hoka One One

27 jul 2020
Test Better Bodies tights
Mote & trender

3 treningstights fra Better Bodies som er best i test

27 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27
Mote & trender

Test! Så bra er Asics Gel-Kayano 27

27 jul 2020
Nike barnsko
Mote & trender

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

26 jul 2020
Hoka One One Clifotn
Mote & trender

Endelig! Her er Hoka One One Clifton 7

22 jul 2020
Axion tennis
Mote & trender

Axions nye kolleksjon for tennis og padel

20 jul 2020
didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

14 jul 2020
adidas
Mote & trender

Guide: Finn riktige løpesko fra Adidas

13 jul 2020
Test löparskor dam
Mote & trender

STOR test! De beste løpeskoene til dame i 2020

12 jul 2020
Test_loparskorherr_2020.png
Mote & trender

9 løpesko til herre som er best i test 2020

10 jul 2020
Saucony Triumph 18
Mote & trender

Derfor bør du løpe i den nye Saucony Triumph 18

08 jul 2020
jenny freed
Mote & trender

Eksperten tipser: Husk dette når du kjøper en ny sports-BH

07 jul 2020
Asics GEL-Kayano 27
Mote & trender

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova
Mote & trender

Test: Adidas Supernova til dame og herre

26 jun 2020
charlotte och pär header
Mote & trender

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

23 jun 2020
Adidas supernova header
Mote & trender

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

22 jun 2020
sandaler header
Mote & trender

Test: Trendy sandaler til dame 2020

18 jun 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Trendy sandaler til herre som er best i test

18 jun 2020
Test bikini
Mote & trender

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

15 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

14 jun 2020
Sommarrea barn
Mote & trender

De beste kuppene til barn på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea herr
Mote & trender

Til ham: Gjør et kupp på klær, sko og utstyr på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea dam
Mote & trender

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

14 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Kan jeg vaske sandalene mine i vaskemaskinen?

10 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Sesongens sandaltrender fra Birkenstock

10 jun 2020
daddräkt simning
Mote & trender

Test: Badedrakter til konkurransesvømming og trening

09 jun 2020
ub primeblue
Mote & trender

Her er Adidas Ultraboost i resirkulert plast!

08 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Stor test av treningstopper

07 jun 2020
more news
Nike Air Zoom SuperRep

Finn riktig treningssko fra Nike SuperRep

Air Zoom SuperRep, SuperRep Go og SuperRep Cycle – vi undersøker forskjellen mellom de tre treningsskoene fra Nike!

19 timer siden
Mote & trender
Test ryggsäck barn.png

Best i test: Ryggsekk til barn 2020

Det kan være lettere sagt enn gjort å finne riktig ryggsekk til barnet ditt. La minipanelet vårt hjelpe deg. De har testet noen av sesongens nyeste barnesekker!

4 dager siden
Mote & trender
Header.jpg

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

Det er viktig å velge en bra sykkelhjelm. I denne testen har vi prøvd flere modellers justerbarhet, komfort, ventilasjon og design.

5 dager siden
Mote & trender
Nike löparskor test

Løpeskoene fra Nike som er best i test

Tre løpesko som alle har fått toppscore fra det dedikerte løpepanelet – her er de beste løpeskoene fra Nike!

5 dager siden
Mote & trender
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg

14 must-haves til skolestart

Sommerferien går mot slutten og et nytt semester er rett rundt hjørnet. Pass på at barnet er klar til skolestart. Her er favorittene våre akkurat nå.

03 aug 2020
Mote & trender
Header Nike-favoriter HERR.jpg

Test! De beste klærne og skoene fra Nike til herre

Treningsklær og sko fra Nike er veldig populære takket være det store utvalget, det stilige designet og den gode kvaliteten. Vi lot vårt mannlige testpanel trene i treningsbukser, sko og andre treningsklær fra Nike. Her er resultatet!

03 aug 2020
Mote & trender
Nike träningskläder

Best i test! Favoritter fra Nike til henne

De beste treningsskoene, tightsen som får toppscore og løpetoppen som sitter som en drøm! Her er det beste fra Nike – ifølge vårt kvinnelige testpanel!

02 aug 2020
Mote & trender
Reebok Nano X

Nå er Reebok Nano X her i nye farger

Den tiende versjonen av Reeboks mest populære treningssko Nano beskrives som den beste hittil. Nå er Nano X her i nye farger!

31 jul 2020
Mote & trender
Test sport-bh.png

Best i test! Sports-BH'er 2020

Til store og små bryster, med eller uten justerbare stropper og knepping. Les alt om sesongens sports-BH'er som er best i test.

29 jul 2020
Mote & trender
Test Birkenstock

Hvilke sandaler fra Birkenstock er best i test?

Det er på høy tid å teste favorittsandalene fra Birkenstock. Testpanelet vårt har prøvd de tre mest populære Arizona-modellene – her er sandalen som er best i test!

28 jul 2020
Mote & trender
Skolstart Hummel

Sjekkliste før skolestart

Sommerferien går mot slutten og skolestart nærmer seg med stormskritt. Her er listen over alt barna trenger i garderoben, i tillegg til vanlige klær og sko, før det nye skoleåret starter. Skriv ut og kryss av.

27 jul 2020
Mote & trender
Clifton 7

Test: Så bra er nyheten Clifton 7 fra Hoka One One

"For en sprett", utbryter en testperson. Nyheten Clifton 7 fra Hoka One One blir fort en favoritt blant både mannlige og kvinnelige løpere. Les testen, så forstår du hvorfor!

27 jul 2020
Mote & trender
Test Better Bodies tights

3 treningstights fra Better Bodies som er best i test

En treningstights skal følge kroppen, være komfortabel på og fremfor alt være squatvennlig. Vi setter sesongens favoritter fra Better Bodies på prøve.

27 jul 2020
Mote & trender
Asics Gel-Kayano 27

Test! Så bra er Asics Gel-Kayano 27

Asics populære, stabile løpesko har kommet i en ny utgave. Vi har testet Gel-Kayano 27!

27 jul 2020
Mote & trender
Nike barnsko

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

Lett å ta av og på, utrolig komfortabel og nesten umulig å tråkke i stykker – her er alle barns drømmesko fra Nike!

26 jul 2020
Mote & trender