Test av tights

Stor test av treningstights

Høy midje, med mønster eller klassisk svart? Testpanelet vårt har testet treningstights til henne fra Adidas, Nike, Better Bodies, Blacc og Kari Traa.

Vi kjenner følelsen – uansett hvor mange tights man eier, virker det alltid som om man har for få. I denne testen har vi derfor presset inn seks fine treningstights på en liten flate! Her er alt du trenger å vite om fukttransport, tykkelse og passform på de heteste treningstightsene akkurat nå!

Test: 

nike

Passer til: Trening på et treningssenter, sirkeløkter, HIIT og løping.

Pluss og minus:

+ Passformen er det som imponerer først. Denne tightsen gir en helt magisk silhuett!

+ Komforten er også et stort pluss – den er veldig behagelig.

+ Nike-tightsen får også pluss for designet. Fin, som vanlig fra Nike!

- Dessverre mangler den lommer, noe som er det eneste som hindrer den fra å være perfekt også til løping.

Testpanelet mener:

Rett etter å ha trent i denne tightsen, begynner testpersonene å sjekke ut hjemmesiden etter samme tights i flere farger. Her skal det kjøpes flere!

– Jeg er veldig imponert over denne tightsen. Hvis vi begynner med det beste, er det lengden på bena. Den er lang nok for deg som er over middels høy, sier en av testpersonene.

Lav midje og smale midjebånd imponerer vanligvis ikke testpanelet, men det er ikke tilfellet denne gangen. Selv om tightsen slutter rett under navlen og midjebåndet bare er fire centimeter bredt, faller den i smak hos testpersonene. 

– Materialet har delvis litt kompresjon som holder inne. Selv om midjen er smal, skjærer den derfor aldri inn eller krøller seg, forteller en testperson og fortsetter: 

– Jeg trenger ikke å justere midjen en gang, uansett om jeg trener styrke eller løper!

Ellers gir denne tightsen fra Nike en utrolig fin silhuett, takket være stoffet som omslutter musklene, uten å stramme. Materialet er en blanding av polyester og spandex – noe superhelter liker, men også testpanelet vårt.

– Det ekstremt tøyelige materialet er også noe tynnere enn i andre tights jeg har testet fra Nike, og har en glinsende finish. Utrolig fint! avslutter en testperson. 

Test: 

rib seamless

Også tilgjengelig i fargene: 

Passer til: Trening på treningssenteret og annen trening med lav intensitet.

Pluss og minus:

+ Høy og komfortabel midje som gjør passformen optimal.

+ Den føyer seg etter deg, noe som gjør det mulig å ta alt fra sumosquats til dype utfall uten at du risikerer å sprekke sømmene!

+ Uslåelig komfort – testpanelet faller pladask for den brede linningen i midjen.

- Dessverre viser denne tightsen fra Better Bodies sterke tendenser til å bli gjennomsiktig i de dypeste good mornings. Det kan være lurt å være litt nøye når du velger undertøy.

Testpanelet mener:

– Kjempedeilig og tøyelig tights, som fortsatt føles stabil. Den sitter fint på og holder seg på plass, sier en i testpanelet, etter den første økten i Rib Seamless Leggings.

Ellers anser panelet at tightsen fra Better Bodies er normal i størrelsen og bena. Stort pluss for den høye midjen. Fukttransporten er imidlertid ikke helt hundre.

– En ting jeg la merke til er at det blir ganske tydelige svetteflekker, sier en testperson, som også får medhold: 

– Ja, men jeg synes det er ganske nice. Ingenting er bedre enn et bevis på at jeg har tatt i under en økt!

Alt i alt er testpanelet veldig fornøyd med tightsen (og hva annet forventer man vel når den er fra Better Bodies?), men det tynne stoffet er ikke alle like fan av. 

– Den er ganske gjennomsiktig og lappen er synlig gjennom. Jeg tror imidlertid ikke at det gjelder alle de andre fargene. Jeg vil derfor helt klart anbefale tightsen, bare i en annen farge.  

Sist, men ikke minst, får den plusspoeng for at den er bevegelig. I tillegg får den pluss for at det ribbede stoffet gir litt støtte, til tross for manglende kompresjon. 

Test: 

nike icon

Passer til: Styrketrening, gruppetrening og pilates.

Pluss og minus:

+ Bevegeligheten i tightsen er utmerket. Selv om det er en treningstights ment for svette økter, fungerer den bra til litt roligere trening, slik som pilates.

+ Toppscore for fukttransporten, noe som innebærer at den kan brukes under svette økter i varme saler.

+ Veldig komfortabel, akkurat som den klassiske Nike Pro-tightsen!

- Litt begrensende bruksområde siden den ikke gir spesielt mye støtte og passer derfor ikke til for eksempel løping.

Testpanelet mener:

Denne tightsen er en ordentlig klassiker i utvalget fra Nike. Du som har flere tights i den samme serien, kommer helt klart til å falle pladask for denne utgaven av Nike Pro. For at den skal sitte som den skal, kreves det imidlertid at du er nøye når du velger størrelse.

– Nike Pro-tights er litt sjenerøse i størrelsen, i motsetning til mange andre Nike-tights. Det gjelder også denne versjonen, forteller en testperson, og en annen legger til et tips:

– Hvis du står mellom to størrelser, kan du velge den minste størrelsen i denne tightsen. Den er nemlig romslig, spesielt i magen, og du ønsker jo ikke å gå og dra den opp hele tiden.

En stor fordel med tightsen er det brede og komfortable midjebåndet og at den er så myk og deilig. Mykheten gjør imidlertid at den ikke gir musklene så mye støtte under hard trening.  

– Den gir ikke nok støtte for en hard HIIT-økt, og jeg savner snøring i midjen som kunne gjort den optimal til løping.

Designmessig får den ikke full score, men nesten.

– Jeg liker at den er klassisk svart, men fortsatt har et kult blomstermønster som gjør at den skiller seg litt ut, mener en testperson. Samme testperson har imidlertid funnet sin favoritt-egenskap i tightsen, nemlig kvaliteten.

– En av de beste tingene med Nike Pro er at kvaliteten er kjempebra. Du kan ta den i vaskemaskinen gang på gang, uten at tightsen blir påvirket av det.

Test: 

abstract leggings

Også tilgjengelig i fargen: 

Passer til: Trening på et treningssenter, trening med lav intensitet, yoga.

Pluss og minus:

+ Den høye, komfortable midjen er et stort pluss! 

+ Delvis takket være midjen, men først og fremst materialet, er tightsen utrolig behagelig på.

+ Dessuten faller designet i smak hos alle i testpanelet. Fin!

- Ventilasjonsmessig presterer den imidlertid ikke slik testpanelet ønsker. Det er en liten fare for at du opplever tightsen som litt for varm.

Testpanelet mener:

En enkel, men fortsatt fin tights, med laserskårede hull som dekorerer baksiden av leggene. At den er ensfarget oppleves som en fordel som gjør at den kan kombineres med stort sett hva som helst – både mønster og fargerike plagg.

– Den sitter som et skudd og jeg fikk med en gang komplimenter for hvor fin den var på, sier en testperson.

– Ja, jeg elsker den høye midjen med en bred kant! Den er veldig kledelig og komfortabel, men det gjør også at den sitter som støpt. 

Materialet er imidlertid ikke det mest tøyelige. Det betyr at den kan oppleves som litt vanskelig å få på, akkurat som at størrelsen er litt liten. Når du først har fått den på, sitter den imidlertid perfekt. Ikke gi opp kampen med å få den på, den er virkelig verdt det. 

– En bra egenskap, som det tykke stoffet bidrar til, er at den ikke er gjennomsiktig og ingen svetteflekker synes

Likevel anbefaler de den hovedsakelig til trening på et treningssenter og ikke høyintensiv trening, siden den ikke er fleksibel nok. Materialets squat-sikkerhet gjør den imidlertid perfekt til leg day! Ingen squat er dyp nok for at trusa vises gjennom i denne tightsen fra Blacc.

Test: 

louise

Også tilgjengelig i fargene: 

Passer til: Trening på et treningssenter, løping og høyintensiv trening.

Pluss og minus:

+ Nederst på bena er det glidelås som gjør det lettere å få den på, noe som er supert siden stoffet er mot den strammere retningen.

+ Tightsen har en lett kompresjonsevne. Det innebærer at den passer til løping og annen trening hvor du ønsker litt støtte.

+ Ved kanten nederst er det en stripe av silikon som sørger for at den holder seg på plass. Smart!

- Midjebåndet er litt mot den strammere retningen, noe som ikke faller i smak hos alle.

Testpanelet mener:

Hvis du vil bruke den samme tightsen til både løpeturen og på treningssenteret, er denne tightsen fra Kari Traa helt perfekt for deg. Blant alle tightsene i testen, er det denne som absolutt gir mest støtte.

– Jeg ble med en gang glad i de smarte løsningene med glidelås nederst, men også silikonstripen. Det bidrar til at den ikke glir rundt når jeg løper, sier en testperson.

Glidelåsen nederst er litt kutyme for løpetights, men desto mer uvanlig (men ikke mindre populært) blant treningstights. Selv silikon nederst gjør seg bra på treningssenteret, også ved trening med lav intensitet.

– Jeg trener mye med minibånd og kan noen ganger bli litt provosert over at tights glir rundt når minibåndet strekkes ut. Det gjør ikke denne takket være silikonbåndet – en liten detalj som utgjør en stor forskjell selv på treningssenteret!

Ellers har Louise Tights et design som skiller seg litt ut. Den er stilren, men ikke kjedelig. Noen av fargene som tightsen kommer i har også reflekterende detaljer. Det betyr at tightsen er perfekt til trening utendørs om høsten. En ulempe som testpersonene imidlertid ble raskt oppmerksomme på, er at den ikke passer like bra til alle kroppstyper.

– Jeg som har brede hofter og smal midje får den ikke til å sitte som den skal. Jeg skulle ønske midjen var høyere for at jeg kunne stramme midjen over hoftene, der midjen er smalest.

De testpersonene med en rettere kroppstype opplever imidlertid ikke det samme problemet.

– Størrelsesmessig er den true to size, så kjøp din vanlige størrelse, tipser en testperson.

Test: 

speed 2

Også tilgjengelig i fargene: 

Passer til: Trening på et treningssenter, trening med lav intensitet.

Pluss og minus:

+ Det myke stoffet følger alle bevegelser du tar.

+ At den er så deilig og komfortabel! 

+ Her får designet full pott, ikke ille!

- Veldig synd at denne tightsen mangler en lomme. Ellers hadde den helt klart blitt panelets nye favoritt.

Testpanelet mener:

Denne tightsen er noe for deg som føler deg litt for fin i mønster og farger i blokker. Speed 2 fra Blacc er diskret, men unngår med god margin å bli klassifisert som kjedelig. Det er takket være paneler av mesh langs bena.

– Jeg som vanligvis ikke liker når det blir for mye, elsket at det skjedde noe på tightsen uten at det tok helt over, sier en testperson og får fort medhold av andre i panelet: 

–  Først var jeg litt skeptisk til meshpanelene, da jeg var redd for at det skulle se litt rart ut. Men nei, det er bare fint! 

Størrelsesmessig anser panelet at den er normal i størrelsen. De testpersonene som er under middels lange mener at bena er litt vel lange. Siden passformen imidlertid er stram, kan tightsen trekkes opp og holder seg der. 

– Den høye midjen bidrar også til at den sitter der den skal, slik at den ikke glir ned. Strikken i midjen er dessuten bred og behagelig, akkurat slik jeg liker det! 

Tightsen er også trygg når du tar squats, selv om ikke stoffet er så tykt. Når det er sagt, er ikke materialet tynt nok for at den kan brukes til høyintensiv trening.

– Den eneste ulempen er at den er litt for varm til økten jeg gjennomførte. Jeg testet den først under en kondisjonsøkt og det kommer jeg nok ikke til å gjøre igjen. Den er på den andre siden perfekt under en styrkeøkt eller trening med lav intensitet, så du ikke blir kald mellom settene.

SHOP HER: 

LES MER: 

 Tilbake

News Feed

Herr - Trailtest.jpg
Mote & trender

Stor test av varme vintertights

6 dager siden
craft header
Mote & trender

Finn den perfekte løpejakken til vinteren

21 oct 2020
Salomon Alphacross Blast
Mote & trender

Minitest: Salomon Alphacross Blast

20 oct 2020
Kari Traa underställ
Mote & trender

Velg riktig superundertøy

15 oct 2020
Test sport-bh.png
Mote & trender

Best i test! Sports-BH'er 2020

15 oct 2020
Header herr.jpg
Mote & trender

Vi har testet varme høstjakker til ham

10 oct 2020
Test höstjackor
Mote & trender

Høstens varme damejakker som er best i test

07 oct 2020
Herr - Trailtest.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko til herre!

03 oct 2020
Dam - Trailtest.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko til dame!

02 oct 2020
Hoka One One header
Mote & trender

Bondi – den beste løpeskoen for deg med et tungt løpesteg

27 sep 2020
canada snow
Mote & trender

Hold føttene varme i støvler fra Canada Snow

22 sep 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

22 sep 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: løpesko med mye demping

22 sep 2020
Test Björn Borg
Mote & trender

Vi tester sesongens nye løpekolleksjon fra Björn Borg

21 sep 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Test! De beste innendørsskoene våre til innebandy

20 sep 2020
Peak Performance Helium Glacier Hood
Mote & trender

Slik finner du rett dunjakke fra Peak Performance

19 sep 2020
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: De beste innebandyskoene til dame

18 sep 2020
underställ
Mote & trender

Finn riktig superundertøy

17 sep 2020
promenadskor header
Mote & trender

Vanntette tursko som er best i test

16 sep 2020
Vinterjacka barn
Mote & trender

Kjøp riktig vinterjakke til barnet ditt

14 sep 2020
nike superrep header
Mote & trender

Guide: Finn riktige treningssko fra Nike

14 sep 2020
Test tights med fickor
Mote & trender

Test: Den beste treningstightsen med lommer

13 sep 2020
innebandylubbor
Mote & trender

Stor test av innebandykøller

13 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

11 sep 2020
Nike
Mote & trender

Finn riktige løpesko fra Nike

10 sep 2020
Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 sep 2020
Adidas
Mote & trender

Nå kan du handle treningstøy etter været med det nye konseptet til Adidas

08 sep 2020
tights
Mote & trender

Guide: Kjøp riktig tights for din trening

07 sep 2020
virvelvind
Mote & trender

Sjekk ut høstens prisverdige barnekolleksjon!

07 sep 2020
header
Mote & trender

Test: Langermede treningstrøyer for kvinner

05 sep 2020
långärmade träningströjor test
Mote & trender

Test: Langermede treningstrøyer for menn

05 sep 2020
Blacc fitness
Mote & trender

New in: Squat-vennlige tights fra Blacc

04 sep 2020
test svarta tights
Mote & trender

Test: Treningstightsen du bare må ha

01 sep 2020
nike metcon 6
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Metcon 6

31 aug 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test! Årets beste treningssko til herre

26 aug 2020
Test av träningsskor för damer
Mote & trender

Test av årets beste treningssko til dame

26 aug 2020
Nike Metcon Release
Mote & trender

Alt du vil vite om nyheten Nike Metcon 6

26 aug 2020
Header – 1.jpg
Mote & trender

Best i test: Padelsko til herre

23 aug 2020
Padelskor dam
Mote & trender

Vi tester sesongens beste padelsko til henne

21 aug 2020
Kari Traa
Mote & trender

Høstens nye ull- og superundertøy fra Kari Traa

19 aug 2020
more news
Herr - Trailtest.jpg

Stor test av varme vintertights

Med en fôret tights i et teknisk materiale unngår du å fryse når du løper om vinteren. Her er løpetightsene som er best i test!

6 dager siden
Mote & trender
craft header

Finn den perfekte løpejakken til vinteren

Løping er ikke bare en sommersport, med riktig utstyr kan du løpe utendørs året rundt. Vi hjelper deg med å finne den perfekte vinterløpejakken.

21 oct 2020
Mote & trender
Salomon Alphacross Blast

Minitest: Salomon Alphacross Blast

Våre nye friluftsambassadører har løpt off road i Salomons Alphacross Blast. Så bra er de nye terrengskoene!

20 oct 2020
Mote & trender
Kari Traa underställ

Velg riktig superundertøy

Alle prater om superundertøy i ull - men noen ganger er syntet faktisk bedre. Vi vet når du skal velge polyester fremfor merino.

15 oct 2020
Mote & trender
Test sport-bh.png

Best i test! Sports-BH'er 2020

Til store og små bryster, med eller uten justerbare stropper og knepping. Les alt om sesongens sports-BH'er som er best i test.

15 oct 2020
Mote & trender
Header herr.jpg

Vi har testet varme høstjakker til ham

Dagene blir mørkere og temperaturen synker. Det er på tide å plukke frem den varme høstjakken. Her er fire nyheter til ham som er best i test!

10 oct 2020
Mote & trender
Test höstjackor

Høstens varme damejakker som er best i test

Vannavvisende utside og varmende evne. Her er høstens varme jakker til henne som er best i test!

07 oct 2020
Mote & trender
Herr - Trailtest.png

Test: Sesongens beste terrengsko til herre!

Ta utfordringen og prøv terrengløping! Her er de beste terrengskoene våre fra Asics, Nike, Saucony, Salomon og Adidas.

03 oct 2020
Mote & trender
Dam - Trailtest.png

Test: Sesongens beste terrengsko til dame!

Testpanelet vårt har løpt i terrengsko fra Adidas, Salomon, Asics og Saucony. Se hvilken modell som er best i test!

02 oct 2020
Mote & trender
Hoka One One header

Bondi – den beste løpeskoen for deg med et tungt løpesteg

Bondi 6 fra Hoka One One passer deg som veier litt mer eller har problemer med løpeteknikken din. Her er alt du trenger å vite om løpeskoen med god demping!

27 sep 2020
Mote & trender
canada snow

Hold føttene varme i støvler fra Canada Snow

Myke, varme og helt fantastiske på! Her er alt du trenger å vite om støvlene fra Canada Snow.

22 sep 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Vi tester: løpesko til herre med mye demping

Hvis du løper på asfalt trenger du sko med god demping for å få et skånsomt fotisett. Vi har testet løpesko med demping til herre.

22 sep 2020
Mote & trender
Dam - Header.jpg

Test: løpesko med mye demping

Dempende løpesko er alfa og omega til distanseøkter på asfalt og andre harde underlag for at du skal få et skånsomt fotisett. Her er de myke løpeskoene til henne som er best i test!

22 sep 2020
Mote & trender
Test Björn Borg

Vi tester sesongens nye løpekolleksjon fra Björn Borg

Björn Borg har nettopp lansert sin nye løpekolleksjon, Running from daylight, og vi har selvfølgelig satt klærne på prøve. Så bra er de fine dame- og herreplaggene.

21 sep 2020
Mote & trender
Herr - Header.jpg

Test! De beste innendørsskoene våre til innebandy

Vårt mannlige testpanel har spurtet og gjort raske vendinger i de nye treningsskoene våre som er ment for sport innendørs. Her er innebandyskoene som er best akkurat nå!

20 sep 2020
Mote & trender