innebandylubbor

Stor test av innebandykøller

Bladet, griptapen og vekten – det er mye som spiller inn for at en innebandykølle skal føles perfekt. Vi har testet høstens favoritter!

 og  – her har vi satt innebandykøller fra alle de populære varemerkene på prøve! 

SHOP MED EN GANG: 

Noen ting du bør huske

  • Flex er et mål på hvor bøyelig kølla er – jo høyere flex, desto mykere skaft og jo lettere kan du utnytte materialet for å få fart på ballen. 
  • Et hardt skaft gir hardere skudd og pasninger – gitt at du har styrken og teknikken som kreves for å flexe materialet. Hvis du hverken har styrken eller teknikken på plass, tjener du på å velge en mykere kølle.
  • Når du står oppreist med kølla loddrett foran kroppen, skal den være så lang at den stopper et sted mellom navlen og brystkassen. OBS! Husk å ha på deg sko når du måler.
  • Mange opplever at en litt lengre kølle gir bedre skudd, mens en kortere kølle er lettere når du skal håndtere ballen. 
  • Både flex og lengde er en smakssak, men vanligvis anbefales en mykere, kortere kølle til juniorer og kvinner, mens hardere køller kan passe bedre for menn. Husk at du alltid bør stole på magefølelsen! 

zone

Forskjellige utgaver:  og 

Flex: 28

Passer til: Playmakeren

Testpanelet mener:

Dette er på alle mulige måter en veldig lettspilt kølle. Skaftet er mykt og enkelt å flexe, akkurat som bladet som medfølger. Det er imidlertid ikke det første testpanelet legger merke til.

– Det første jeg tenker på er at den er ekstremt lett. Jeg har aldri spilt med en så lett kølle før! sier en testperson.

Ulempen med en så myk og lett kølle, er at den blir litt vanskelig å skyte og slå avgjørende pasninger med. 

– Hvis du er vant til harde køller, og hovedsakelig et hardere blad, er det fare for at du synes det er litt for lite trykk i Maker Air Superlight, sier en testperson.

Nei, dette er ikke kølla for forsvarsspilleren – snarere passer Zone-køllen til forwarden som ofte kommer seg fritt og vil spille seg forbi keeperen, snarere enn å skyte. Vinkelen på bladet er så rett at ballbehandlingen er like bra forehand som backhand. 

– Jeg kan absolutt tenke meg å hente frem denne kølla når det er tid for å legge en straffe. Bladet er flatt og ballbehandlingen er såpass vennlig at du enkelt kan løfte inn ballen backhand, hevder en i testpanelet. Andre er imidlertid ikke like overbevist over det.

– Jeg synes at kølla har et ganske "klebrig" blad – det legger opp til å behandle ballen litt for mye, i stedet for å bare drive den fremover på forehand-siden eller slippe den fra deg. 

Hm... nja, man kan kanskje ikke legge skylden på kølla når det gjelder alt, mener andre i panelet.

epic superskin pro

Forskjellige utgaver:  og 

Flex: 29

Passer til: All around

Testpanelet mener: 

Denne innebandykølla fra Unihoc har egentlig mer flex enn den over fra Zone, men oppleves fortsatt som stivere – kanskje fordi bladet som medfølger er en kategori hardere. Det gir en god blanding av flere egenskaper.

– Dette synes jeg er en perfekt blanding av en skuddkølle og ballbehandling, sier en testperson og fortsetter: 

– Tyngdepunktet sitter nærmere bladet, noe som gir den ekstra farten bak pasninger og skudd. 

At tyngdepunktet er lavt og bladet hardere betyr at du må være litt mykere i håndleddene når du mottar ballen. Hvis du er nybegynner eller vant til et mykere blad, kreves det litt tilvenning. Når du først får teknikken på plass, gir det imidlertid bare fordeler.

– Denne kølla passer deg som liker når spillet kretser rundt deg. Du liker å drive ballen, du liker å slå de avgjørende pasningene og dessuten skyte når det passer! Det er en bra all round-kølle, rett og slett. 

Det relativt harde bladet er hverken spesielt avrundet eller hooked – du må derfor jobbe med vinkelen selv hvis du vil snurre. Under er bladet "riflete", noe som betyr at friksjonen mot bakken reduseres. Utenom den smarte løsningen, er designet en annen ting som testpanelet løfter frem som noe ekstra positivt. Detaljene i gull er som prikken over i-en! Ellers kan man si at Unihoc-kølla hverken veier mye eller lite.

– Den er lagt ifra den letteste kølla jeg har spilt med, men det synes jeg er ganske deilig, sier en testperson og fortsetter:

– Mange køller med høy flex blir ellers litt for lette, noe som gjør det vanskelig å skyte. Her får du en god blanding.

iconic titan straight edge

Forskjellige utgaver:  og 

Flex: 29

Passer til: Nybegynneren

Testpanelet mener:

Det aller beste med denne kølla er at det ikke er behov for noen tilvenningsperiode, mener testpersonene.

– Bladet er ekstremt lettspilt og jeg trenger hverken å hooke eller skåle det for at ballen skal ligge mot kølla, forteller en testperson og utdyper det:  

– Med denne kølla trenger du med andre ord ikke å være Anna Wijk for å skrive deg inn i kampprotokollen for en assist. Grepet er også bra og kølla er ekstremt lett, noe som betyr at den passer både til damer som spiller på seniornivå og juniorer, men også noen herrer som spiller på seniornivå.

Ulempen med en så lettspilt kølle er at den kan oppleves som litt for enkel for deg som spiller på et avansert nivå. Bladet er nesten litt vel tilgivende, noe som gjør det for hyggelig å rulle ballen frem og tilbake mellom backhand og forehand. 

– Hvis du er back og vil ha en solid skuddkølle, kan dette være feil modell for deg. Du burde hvert fall bytte til et hardere blad, sier en testperson, men legger til: 

– For en all round-spiller, som verdsetter en lettspilt kølle med et tilgivende blad, er den fantastisk. Jeg er ingen teknisk spiller, men følte meg ganske dyktig med denne Unihoc-kølla i hendene. 

Sist, men ikke minst, kan man si at denne kølla er utstyrt med hakk i skaftet, der hensikten er å gi kølla en lett curve-effekt.

epic edge curve

Forskjellige utgaver:  og 

Flex: 26

Passer til: Sniperen

Testpanelet mener:

– Den beste kølla jeg noen gang har testet, sier en i testpanelet, rett etter treningens første øvelse. 

Denne Unihoc-kølla er betydelig hardere enn modellene over og har bare 26 i flex. Bortsett fra det er skaftet såkalt curved. Det vil si at det ikke er rett, men bøyer seg litt nederst. Tradisjonelt er det en egenskap som gjør kølla enda stivere og vanskeligere å spille med.

– Jeg synes du får god ballkontroll selv om den er curved, og selvfølgelig skyter man veldig bra med den! 

Innebandykølla fra Unihoc får også skryt for designet sitt, som er nytenkende, stilrent og helt klart gjør at du skiller deg ut.

– En ting som jeg legger merke til – griptapen som medfølger er magisk! Det synes jeg er ganske uvanlig. 

Denne kølla er med andre ord perfekt for deg som ellers er så kresen at du taper om kølla med en gang du har kjøpt en ny (kremt, kremt... der kjenner flere av testpersonene seg igjen). Ellers er dette helt klart en skuddkølle for sniperen som liker å fyre av litt overalt på banen. Det harde skaftet gir også trykk fra lange avstander fra målet. Når det er sagt, er den ikke den letteste å spille med. 

– Denne kølla passer til spilleren som har spilt en stund, da den ikke er like tilgivende som modellene over.

tourlite

Forskjellige utgaver: .

Flex: 27

Passer til: All round

Testpanelet mener:

Dette er på alle måter en veldig lett kølle, både når det gjelder skaftet og bladet. Det skaper en jevn fordelt balanse. Det gjør den hovedsakelig veldig lett å spille med. 

– Dette er kølla alle kan bruke siden den er veldig all round. Du får god ballhåndtering siden bladet er så mykt, samt at skuddet blir overraskende bra for å være et så mykt blad, forteller en spiller i testpanelet, men en annen er ikke like enig: 

– Jeg har et lite problem med alle Q1-blad, og det er at jeg ikke er så glad i bakdelen, som er ganske liten og mangler en avrundet form. Det betyr at ballen gjerne glir av når jeg går inn i høye skudd. 

Hvis du har spilt med Salmings klassiske Q1-blad før, vet du at de ellers er ganske vinklet oppover. For å holde skuddet i flaskehøyde, kreves det derfor en teknikk hvor du lener deg mye over kølla når du skyter. Hvis du synes det er vanskelig å få høyde på pasningen, er denne kølla imidlertid perfekt.

– Jeg liker dessuten tapen som sitter på. Den er veldig klebrig og gir et bra grep, forteller en testperson. 

Designet får også god score – ensfargede innebandykøller virker som høstens aller sterkeste trend! Det er også nevneverdig at Salming selv mener at denne kølla er holdbar. Det kan ikke testpanelet si noe på, men etter noen uker med spill er den hvert fall helt inntakt. 

– Dette kan kanskje være noe for meg som normalt sett knekker noen køller per sesong! utbryter en i testpanelet, og forklarer:

– Det er så sjukt deprimerende å begi seg ut på et skudd og knekke kølla direkte. Og dyrt er det også! 

superair light

Forskjellige utgaver:  og .

Flex: 27

Passer til: De fleste

Testpanelet mener:

Denne Zone-kølla passer til de fleste spillertyper. En flex på 27 er normalt blant mannlige spillere, noe som er litt lengre enn den generelle damespilleren har. Bladet er imidlertid veldig mykt for å være en kølle med slik flex.

– Følelsen er at bladet ikke er like skålete som for eksempel Hyper-modellen (se under, red.anm.), noe som betyr at ballbehandlingen blir lettere med backhand-siden av bladet, sier en testperson. 

– Ellers er det en veldig lett og smidig modell, med bra grep! Det betyr at den passer til alle spillertyper, til de fleste posisjoner.

Det er imidlertid ikke alle spillerne enige om. 

– Som back, som liker å skyte mye på avstand, synes jeg at den veier for lite. Den gir ikke den kraften i skuddet som jeg er ute etter. 

Denne innebandykølla passer med andre ord best for deg som skyter dra- og håndleddsskudd, snarere enn slagskudd, der du vil få mer tyngde bak svingen. 

– Akkurat som en av køllene over, er bladet riflete under, noe som betyr at den glir veldig behagelig mot gulvet. 

Ellers kan man si at denne kølla er prisverdig. For en overkommelig sum, får du mange gode egenskaper. Designet løftes igjen frem som en av de positive aspektene. Denne modellen matcher garantert kamputstyret ditt. 

hyper composite

Forskjellige utgaver:  og 

Flex: 27

Passer til: Nybegynneren

Testpanelet mener:

Zone klassifiserer selv Hyper Composite Light som en innstegskølle, og det er testpanelet enige om. Prisen ligger rett under tusenlappen, og for den prisen får du en veldig brukervennlig innebandykølle.

– Hvis vi skal begynne med det negative, vil jeg si at den passer ekstremt dårlig til kamputstyret mitt. Etter at jeg har testet andre køller, har jeg nesten blitt vant til det stilrene, ensfargede, ler en testperson. En annen er imidlertid ikke like enig:

– Jasså? Jeg synes at det er sånn her en innebandykølle skal og pleier å se ut. Ti av ti Sportamore-hjerter får den av meg! 

Bortsett fra testpanelets uenighet rundt designet, er det ikke mye negativt å si om denne modellen. Kølla passer til alle, uansett posisjon, uten å overraske.

– Bladet er ganske skålete, noe som gjør det lett å fange inn ballen og bøye for å komme til skudd, sier en testperson og legger til:  

– Vanligvis gjør en skålete form at det er vanskeligere å slå backhand-pasninger, men det synes jeg ikke gjelder for denne kølla. Bra!

Bladet er relativt mykt for å være en så hard kølle, noe som gir en tilgivende følelse. Du trenger ikke å ha håndledd som Rasmus Enström for å kunne ta imot en hard pasning i høy fart med Hyper Composite Light. Ballen spretter ikke av, noe den kan gjøre med et hardere blad.

– Skaftet har en middels hard flex på 27, noe som ikke gjør den til utvalgets vanskeligste kølle å spille med, men heller ikke den letteste. For herrer eller damer med god teknikk, er den enkel nok til at du kan flexe for å utnytte det ved slagskudd.

sense hes

Forskjellige utgaver: 

Flex: 25

Passer til: Playmakeren

Testpanelet mener:

Det første som slår testpanelet er at bladet er større på denne kølla enn de andre, noe som gir en stor og bred trefflate. Den er som skapt for harde pasninger. Den egner seg imidlertid ikke for nybegynneren, for hardheten er ikke noe å leke med.

– Jeg vil si at den passer en mer erfaren spiller som kan håndtere en kølle som ikke er så lett å spille med. Den er nemlig veldig vanskelig å flexe, sier en i testpanelet. 

Denne kølla fra Oxdog har kun en flex på 25 og passer derfor til deg med en perfekt teknikk, eventuelt med mye styrke. Kølla anbefales ikke til hverken juniorer eller damer.

– Bortsett fra at den lave flexen gjør skaftet vanskelig å bøye, vanskeliggjør det også for teknikken. Siden kølla er så hard, mener jeg at den er for spillere som har myke håndledd. Det er for at du skal kunne ta imot baller, uten at de spretter ut av bladet. 

Dessverre er dette den første kølla i testen hvor testpanelet mener at grepet ikke holder målet.

– Griptapen er minuset. Så fort man blir litt svett, mister man grepet. Jeg vil bytte ut tapen ganske fort. 

Selv om denne innebandykølla ser ganske grov ut, er den veldig lett. Sist, men ikke minst, kan man si at skaftet er ovalt, og ikke helt rundt. Det gir et annerledes grep, som splitter testpanelet. Noen mener at de aldri kommer til å kjøpe en rund kølle igjen, mens andre foretrekker det klassiske.

SHOP HER: 

LES MER: 

 Tilbake

News Feed

Herr - Header.jpg
Mote & trender

Test! De beste innendørsskoene våre til innebandy

1 dag siden
Dam - Header.jpg
Mote & trender

Test: De beste innebandyskoene til dame

3 dager siden
promenadskor header
Mote & trender

Vanntette tursko som er best i test

4 dager siden
nike superrep header
Mote & trender

Guide: Finn riktige treningssko fra Nike

6 dager siden
Test tights med fickor
Mote & trender

Test: Den beste treningstightsen med lommer

13 sep 2020
innebandylubbor
Mote & trender

Stor test av innebandykøller

13 sep 2020
Tvätta din dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

11 sep 2020
Nike
Mote & trender

Finn riktige løpesko fra Nike

10 sep 2020
Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 sep 2020
Adidas
Mote & trender

Nå kan du handle treningstøy etter været med det nye konseptet til Adidas

08 sep 2020
virvelvind
Mote & trender

Sjekk ut høstens prisverdige barnekolleksjon!

07 sep 2020
header
Mote & trender

Test: Langermede treningstrøyer for kvinner

05 sep 2020
långärmade träningströjor test
Mote & trender

Test: Langermede treningstrøyer for menn

05 sep 2020
Blacc fitness
Mote & trender

New in: Squat-vennlige tights fra Blacc

04 sep 2020
test svarta tights
Mote & trender

Test: Treningstightsen du bare må ha

01 sep 2020
nike metcon 6
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Metcon 6

31 aug 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test! Årets beste treningssko til herre

26 aug 2020
Test av träningsskor för damer
Mote & trender

Test av årets beste treningssko til dame

26 aug 2020
Nike Metcon Release
Mote & trender

Alt du vil vite om nyheten Nike Metcon 6

26 aug 2020
Header – 1.jpg
Mote & trender

Best i test: Padelsko til herre

23 aug 2020
Padelskor dam
Mote & trender

Vi tester sesongens beste padelsko til henne

21 aug 2020
Kari Traa
Mote & trender

Høstens nye ull- og superundertøy fra Kari Traa

19 aug 2020
jared ward
Mote & trender

Bli høy på endorfiner i Sauconys nye løpesko

16 aug 2020
Test av tights
Mote & trender

Stor test av treningstights

12 aug 2020
Shorts
Mote & trender

Test: Svarte treningsshorts til herre

12 aug 2020
Nike Air Zoom SuperRep
Mote & trender

Finn riktig treningssko fra Nike SuperRep

10 aug 2020
Test ryggsäck barn.png
Mote & trender

Best i test: Ryggsekk til barn 2020

07 aug 2020
Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

06 aug 2020
Nike löparskor test
Mote & trender

Løpeskoene fra Nike som er best i test

05 aug 2020
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Mote & trender

14 must-haves til skolestart

03 aug 2020
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Mote & trender

Test! De beste klærne og skoene fra Nike til herre

03 aug 2020
Nike träningskläder
Mote & trender

Best i test! Favoritter fra Nike til henne

02 aug 2020
Reebok Nano X
Mote & trender

Nå er Reebok Nano X her i nye farger

31 jul 2020
Test sport-bh.png
Mote & trender

Best i test! Sports-BH'er 2020

29 jul 2020
Test Birkenstock
Mote & trender

Hvilke sandaler fra Birkenstock er best i test?

28 jul 2020
Skolstart Hummel
Mote & trender

Sjekkliste før skolestart

27 jul 2020
Clifton 7
Mote & trender

Test: Så bra er nyheten Clifton 7 fra Hoka One One

27 jul 2020
Test Better Bodies tights
Mote & trender

3 treningstights fra Better Bodies som er best i test

27 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27
Mote & trender

Test! Så bra er Asics Gel-Kayano 27

27 jul 2020
Nike barnsko
Mote & trender

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

26 jul 2020
more news
Herr - Header.jpg

Test! De beste innendørsskoene våre til innebandy

Vårt mannlige testpanel har spurtet og gjort raske vendinger i de nye treningsskoene våre som er ment for sport innendørs. Her er innebandyskoene som er best akkurat nå!

1 dag siden
Mote & trender
Dam - Header.jpg

Test: De beste innebandyskoene til dame

Her er skoene som topper prestasjonen på innebandybanen. Sportamores testpanel har spilt i sesongens nye innendørssko.

3 dager siden
Mote & trender
promenadskor header

Vanntette tursko som er best i test

Kilometer etter kilometer, i skog og mark – det er på tide å finne riktige tursko. Vi har testet de beste vanntette turskoene til dame og herre.

4 dager siden
Mote & trender
nike superrep header

Guide: Finn riktige treningssko fra Nike

Med det brede utvalget av treningssko fra Nike, er det lett å finne riktig modell til deg og din trening. Vi guider deg til det riktige valget!

6 dager siden
Mote & trender
Test tights med fickor

Test: Den beste treningstightsen med lommer

Det er både populært og vanlig å ta med seg telefonen på styrketreningen for å høre på musikk. Derfor har testpanelet vårt svettet i nye treningstights med store lommer.

13 sep 2020
Mote & trender
innebandylubbor

Stor test av innebandykøller

Bladet, griptapen og vekten – det er mye som spiller inn for at en innebandykølle skal føles perfekt. Vi har testet høstens favoritter!

13 sep 2020
Mote & trender
Tvätta din dunjacka

Slik vasker du dunjakken

Her er en liste over 10 ting du bør tenke på når du skal vaske dunjakken din.

11 sep 2020
Mote & trender
Nike

Finn riktige løpesko fra Nike

Med Nikes brede utvalg av løpesko, kan det være vanskelig å vite hvilke sko som passer best til akkurat deg. Her får du hjelp!

10 sep 2020
Mote & trender
Timberland

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

Et par Timberlandstøvler er høstens hotteste kjøp! Slik går du frem for å ta hånd om dine fine boots.

09 sep 2020
Mote & trender
Adidas

Nå kan du handle treningstøy etter været med det nye konseptet til Adidas

Enten du trener i 35 grader og sol, når det regner eller det er minusgrader, har Adidas treningstøy som vil hjelpe deg i gang. Les alt om deres nye Ready-kolleksjoner her!

08 sep 2020
Mote & trender
virvelvind

Sjekk ut høstens prisverdige barnekolleksjon!

Bra barnetøy for lek og moro utendørs trenger ikke å koste skjorta. Her er Virvelvinds nyeste kolleksjon.

07 sep 2020
Mote & trender
header

Test: Langermede treningstrøyer for kvinner

Vi har løpt og trent i høstens fineste treningstrøyer med lange ermer. Her er modellene fra blant annet Casall, Röhnisch og Nike som er best i test!

05 sep 2020
Mote & trender
långärmade träningströjor test

Test: Langermede treningstrøyer for menn

Til løpeturen, treningssenteret og andre aktiviteter kan det noen ganger være deilig å ha på seg en langermet treningstrøye. Et slikt treningsplagg har testpanelet vårt svettet i nå. Her er trøyene som er best i test!

05 sep 2020
Mote & trender
Blacc fitness

New in: Squat-vennlige tights fra Blacc

Endelig! Det må ikke nødvendigvis masse vitenskap til for å finne prisverdige tights som ikke er gjennomsiktige. Vi ønsker den nye treningskolleksjonen fra Blacc velkommen.

04 sep 2020
Mote & trender
test svarta tights

Test: Treningstightsen du bare må ha

Tights er et treningsplagg som passer til alle former for trening: yoga, treningsøkter med høy intensitet, gruppetimer og styrketrening. I denne testen har testpanelet prøvd mange tights for å kåre den beste!

01 sep 2020
Mote & trender