NO_header.jpg

Stor test av 10 superundertøy i syntet

Det nærmer seg vinterløping og skikjøring! Sats på syntetisk superundertøy som transporterer bort svette og holder kroppen tørr. Vi tester ti favoritter til dame og herre.

Synes du det fortsatt kan være vanskelig å vite når du bør bruke ullundertøy og når syntetisk materiale foretrekkes? Her er en tommelregel: Jo mer intensiv trening du skal utføre, desto mer syntetisk materiale bør du velge. Superundertøy i syntet er ikke like varmt som ullundertøy, det regulerer heller varmen som kroppen selv produserer. Sammenlignet med ull har det også bedre pusteevne og fukttransport. Derfor bør du med fordel ha superundertøy i syntet ved løping, langrennsløping og andre aktiviteter ute i kulden hvor du vet at du kommer til å bli veldig svett. Her er ti modeller til dame og herre som gjør jobben i vinter! 

TIL HENNE: 

Silkemykt

NO_KARITRAA.jpgTest av: Kari Traa, 

Veiledende pris: 799 kroner. 

Finnes også i: og 

Materiale: 89% polyester og 11% elastan. 

Passform: Normal i størrelsen. Modellen har en stram hals slik at ingen kulde når brystet. Generøs lengde på ermene og bena, og fører til at det også fungerer fint for deg som er lang. Pluss for den litt lengre trøyen som går ned til midten av rumpa. 

Komfort: Veldig mykt materiale som kjennes ut som silke mot huden. Siden materialet er veldig tynt og stretchy, så er det ingenting som gnager – denne modellen sitter der den skal. 

Design: Veldig søtt! Du føler deg som en pose med godteri i disse pastellfargene, samtidig som alt matcher veldig bra.

Kort oppsummert: Et fint, lett og tynt superundertøy du virkelig kan svette i. Takket være det stretchy materialet som gir god bevegelsesfrihet, er det ingen begrensninger på når du kan anvende denne modellen. Superundertøyet fører effektivt bort fukt og holder deg tørr ved en svett løpetur. Minuset med superundertøyet er at utringningen kan oppleves som litt stram, ellers er det ingenting å kommentere på, hverken på funksjonen eller passformen. Materialet føles lett og deilig mot kroppen. Designet får høy score, Kari Traa's plagg skuffer ingen! 

Pastellkaramell 

NO_CRAFT.jpgTest av: Craft,  

Veiledende pris: 399 kroner. 

Finnes også i: og 

Materiale: 100% polyester.  

Passform: True to size med en litt rettere passform. Superundertøyet er ikke spesielt romslig, men sitter heller ikke for stramt på kroppen. Normal lengde på ermene og bena. 

Komfort: Mykt og komfortabelt, passer perfekt for deg som ikke vil ha det strammeste superundertøyet markedet har å tilby. 

Design: Det er litt spesielt med pastellfarger. Disse lilla, rosa og grønne tonene passer ekstremt bra sammen og gir en fin følelse når det deles opp i blokkmønster. Fint!  

Kort oppsummert: Hvis du slår opp superundertøy i ordboken finner du nøyaktig denne modellen. Et tett strikket superundertøy som gir et stripete mønster i materialet. Denne modellen har kjempefine pastellfarger, fineste designet i testen, om du spør oss. Superundertøyet inneholder ikke elastan og føles dermed ikke like stretchy og mykt mot huden som de andre modellene i testen. De flate sømmene gjør så superundertøyet ikke gnager. Superundertøyet sitter litt stramt i halsen. Dette er et perfekt superundertøy for deg som vil kjøpe et multi superundertøy for en billig penge som fungerer til det aller meste. 

Seamless-favoritt

NO_WYTE - 2 – 1.jpgTest av: Wyte, +

Veiledende pris: 349 kroner/del. 

Finnes også i:

Materiale: 65% nylon, 30% polyester og 5% spandex. 

Passform: Ekstremt stram passform. Generøs lengde på ermene og bena, stort pluss for deg som er lang. Testpanelet skulle ønske trøyen var litt lengre, men takket være silikonkanten nederst og den høye tightsen etterlater ikke dette settet noen glipe i midjen, selv om du strekker opp armene. 

Komfort: Er du en av dem som elsker sømløse plagg som sitter superstramt? Denne modellen med spandex omslutter kroppen på en veldig behagelig måte. Det sitter som støpt og du føler deg til og med enda mer bevegelig i superundertøyet enn du gjør uten.  

Design: Du ser ut til å være klar for enhver konkurranse og kamp. Her er superundertøyet som er designet for de raske skikjørerne. 

Kort oppsummert: Inez har et litt tykkere materiale enn de andre modellene i testen, og gjør det til et litt varmt superundertøy. Blandingen av materiale føles gjennomtenkt og er deilig mot huden. Et veldig stretchy materiale kan noen ganger virke litt slapt på kroppen, men det er ikke tilfellet her. Takket være spandex-materialet klemmer denne modellen mot kroppen på lik linje som kompresjon. Superundertøyet puster bra og har en god fuktighetstransport siden det sitter så kroppsnært. I kombinasjon med den varmende evnen, så er dette superundertøyet en vinner for svette aktiviteter i veldig kalde værforhold. Stort pluss for silikonbåndet i midjen på både tightsen og trøyen for optimal passform, og en trøye med krage og glidelås som varmer halsen. Bra jobbet, Wyte! 

Høy kosefaktor! 

NO_EIVY.jpgTest av: Eivy, +

Veiledende pris: 599 respektive 699 kroner. 

Finnes også i: og .

Materiale: 80% polyester og 20% elastan. 

Passform: Romslig passform over bysten og magen, strammere i ermene og rundt hofta. Trøyen har en lengre passform som går nedenfor rumpa. Tightsen har en mer slim fit-passform med generøs lengde på bena. 

Komfort: Med et så stretchy materiale som i tillegg er lett og tynt, kan du ikke få en ubehagelig følelse. Superundertøyet sitter bra og er deilig på kroppen. Den høye kragen, med børstet fleece på innsiden, gir høy kosefaktor. 

Design: Finere i virkeligheten enn på bildet. Det iøynefallende mønsteret føles trendy og morsomt på én og samme tid. 

Kort oppsummert: Eivy er kjent for sine fine og trendy superundertøy og denne modellen er intet unntak. Det funksjonelle superundertøyet har en god pusteevne som gjør modellen perfekt når du svetter litt. Derimot oppleves ikke passformen som helt gitt for alle aktiviteter. Den høye kragen kan du brette opp og ha som beskyttelse når du står på ski, men ettersom den ikke sitter spesielt stramt kan den etterlate en glipe hvor kulde kan trenge seg inn. Hvis du ser etter en deilig vinner på after ski hvor den deilige kragen får et bedre bruksområde, da er dette modellen som kommer til å få flest komplimenter.

Perfekt i skibakken

NO_PEAK.jpgTest av: Peak Performande, +

Veiledende pris: 499 respektive 599 kroner. 

Materiale: 88% polyester og 12% elastan. 

Passform: Normal passform som hverken oppleves som for stram eller for romslig. Tights i 3/4-lengde, tilpasset for å kombineres med skistøvler. Forlengede ermer og tommelhull. 

Komfort: De brede mansjettene nederst på tightsen sitter deilig på leggene uten å klemme til for mye. Materialet er deilig mot kroppen og de flate sømmene merkes ikke. Pluss for det deilige strikket i midjen. 

Design: Ungdommelig og litt crazy design som først og fremst tiltrekker seg personer som elsker å skille seg ut. 

Kort oppsummert: Med en normal passform og et tynt funksjonsmateriale er denne modellen fra Peak Performance det ultimate superundertøyet for deg som står alpint. Den korte tightsen er skapt for å brukes med skistøvler, slik at du slipper overflødig stoff som bretter seg. Materialet er stretchy og følger hver eneste bevegelse. Testpanelet kan ikke finne noen funksjonelle ulemper med superundertøyet, det som trekker ned vurderingen er det crazy designet som ikke helt falt i smak. De fleste i testpanelet hadde foretrukket et annet mønster eller farge. Funksjonsmessig er dette et superundertøy for skikjøreren som ikke er redd for å ta i og la svetten renne i bakken. 

Fine detaljer 

NO_CRAFT - 2.jpgTest av: Craft, +

Veiledende pris: 299 kroner/del. 

Finnes også i: , og 

Materiale: 67% polyester, 31% polyamid og 2% elastan. 

Passform: Nesten litt liten i størrelsen med en stram passform og en litt høyere midje foran enn bak. Dersom du ikke foretrekker en superstram passform kan du med fordel gå opp en størrelse. 

Komfort: Materialet er stretchy men kan oppleves som mer kompakt enn andre modeller i testen, og derfor ikke den samme bevegeligheten og frihetsfølelsen. Det gir derimot en myk følelse og det sitter der det skal i løpet av dagen. 

Design: Craft har klart å skape et design som er så mye mer enn et ensfarget superundertøy, uten å legge til masse unødige detaljer eller mønster som stikker i øyet. Fint og stilig. 

Kort oppsummert: Denne modellen har en stram passform som klemmer rundt lårene og armene. Passformen passer først og fremst for deg med en rettere kroppsfasong. Du som har litt mer rumpe eller hofter kan med fordel velge en større størrelse for optimal komfort, siden midjen er litt høyere foran enn bak. Med riktig størrelse er dette et mykt superundertøy som passer perfekt for vinterløping. Pluss for Crafts Fuseknit-teknologi, som delvis gjør plagget sømløst og bidrar til en høyere komfort. Bare ved å se på superundertøyet får du en følelse av høy kvalitet, mye takket være det mer kompakte materialet. Et fint og diskret design som føles veldig moderne. 

Mykt og deilig

NO_WYTE.jpgTest av: Wyte,

Veiledende pris: 399 kroner. 

Finnes også i: og 

Materiale: 95% polyester og 5% elastan. 

Passform: True to size, så sats på din vanlige størrelse. Superundertøyet, fremfor alt tightsen, har en slim fit-passform uten at det føles for ettersittende. Forlengede ermer med tommelhull. Pluss for at trøyen går ned til midten av rumpa. 

Komfort: Veldig mykt funksjonsmateriale som er deilig mot huden. Du opprettholder en behagelig temperatur, men det kan bli litt varmt når du svetter mye.  

Design: Et klassisk superundertøy i et moderne blokk-design. De rød/rosa kulørene tar seg fint ut sammen med hverandre. 

Kort oppsummert: Er det på tide å skaffe seg årets superundertøy som du både kan bruke på tur men også på lange vandreturer hvor du svetter litt? Da er Vera Set et prisverdig alternativ for deg. Den stramme passformen gir deg full bevegelsesfrihet og sitter mykt og deilig på kroppen. Minus for sømmene over armene som føles litt overflødige. Fuktighetstransporten er veldig bra samtidig som du kan føle deg litt varm i denne modellen når du svetter, unngå derfor denne modellen ved aktiviteter som får svetten til å renne. Pluss for det fine mønsteret og en passform som sitter bra på de fleste kroppsfasonger. Utringningen hylles også ved denne modellen, sammenlignet med andre modeller i testen hvor den kan oppleves som litt for stram. 

TIL HAM: 

Retrofølelse

NO_CRAFT_HERR.jpgTest av: Craft,  

Veiledende pris: 399 kroner. 

Finnes også i: .

Materiale: 100% polyester.  

Passform: True to size, men ikke en kjempestram passform. Snarere en rettere modell som skal passe til de fleste. Litt løsere i ermene og rundt leggene.  

Komfort: Utenom de solide sømmene, som føles litt overdådige, sitter dette superundertøyet veldig komfortabelt på kroppen. 

Design: Back to basic. Designet er retro uten at det oppleves som noe negativt. Men du kjøper ikke denne modellen for utseendet.  

Kort oppsummert: Klassisk Craft-superundertøy som alle mest sannsynlig har eid en gang i tiden. Oppleves som litt varmere enn de andre i testen, så du kan også ha denne modellen som et varmt første lag på gåturer. Ellers har denne modellen en høy fuktighetstransport for litt svettere aktiviteter. Strukturen i det strikkede mønsteret føles mer ut som et ullundertøy enn syntet. Enkelt og greit et praktisk superundertøy hvor looken har kommet litt i andre rekke. Hvis du heller fokuserer på funksjon får du et prisverdig første lag. 

Perfekt i bakken 

NO_PEAK_HERR.jpgTest av: Peak Performance, +

Veiledende pris: 499 respektive 599 kroner. 

Materiale: 88% polyester og 12% elastan.

Passform: Buksa har en strammere passform enn trøyen. Deilig med litt luft mellom kroppen og trøyen for deg som er litt bredere og ikke vil ha noe som sitter som et andre hudlag. Tights i 3/4-lengde. 

Komfort: Tynt og følsomt materiale som virker svalt og transporterer bort fukt på en veldig effektiv måte. Sitter deilig på kroppen uten at noen sømmer gnager.  

Design: Camo, enten elsker du det eller så hater du det. Deler av testpanelet synes superundertøyet er kult, mens andre ikke er helt enige i det. Det er en smaksak. 

Kort oppsummert: Den korte buksa er utformet for skikjøreren som glir rundt i skistøvler oftere enn vanlige støvler. Det tynne materialet har en god fuktighetstransport og puster effektivt, og fører dermed til at superundertøyet holder deg tørr en hel dag i skibakken. Pluss for de forlengede ermene med tommelhull og de tykkere mansjettene nederst på tightsen. Modellen sitter deilig på kroppen og føles nesten som en pyjamas. Du som foretrekker en lengre bukse bør kombinere trøyen med en lang tights, men det er et ypperlig valg for deg som liker en 3/4 lengde.

Holdbart alternativ 

NO_CRAFT_2_HERR.jpgTest av: Craft, +

Veiledende pris: 299 kroner/del. 

Finnes også i: og 

Materiale: 67% polyester, 31% polyamid og 2% elastan.

Passform: Fantastisk passform! Et stramt superundertøy som omslutter kroppen på en behagelig måte, nesten som et kompresjonsmateriale.  

Komfort: Litt strammere passform enn de andre modellene i testen, uten at det for den saks skyld gnager eller stritter imot når du beveger på deg. Materialet føles mer robust og holdbart. 

Design: Fine detaljer som pigger opp det ellers enkle designet. Føles gjennomtenkt og vellaget. 

Kort oppsummert: Så fort testpanelet så Craft-logoen forstod de at kvaliteten skulle være bra, noe du raskt kjenner i dette materialet. Det er ikke nødvendigvis tykkere enn de andre modellene, men det er mer kompakt og gir en følelse av at superundertøyet sitter der det skal. Det er deilig og komfortabelt uten at noe gnager eller stritter imot. Deilig strikk i midjen som øker komforten. Pluss for designet som føles stilrent men fortsatt innovativt med detaljene i mønsteret. Denne modellen har en høy fuktighetstransport, slik at du med fordel kan svette i modellen uten at du blir for våt samtidig som det varmer når du går tur. Pluss for at materialet føles ekstremt holdbart. 

SHOP HER:  

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Pegasus 36 test
Mote & trender

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

4 dager siden
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped
Mote & trender

Alt du vil vite om den nye Nike Joyride-familien!!

6 dager siden
Viking header
Mote & trender

Test: Tre bra gummistøvler til barn og junior

09 aug 2019
blacc running
Mote & trender

Test: Den nye løpekolleksjonen fra Blacc er lett som en fjær

02 aug 2019
Magväskor
Mote & trender

Trend: Rumpetasken alle snakker om

31 jul 2019
Reebok löparskor
Mote & trender

Test! Topp 3 beste løpesko fra Reebok

31 jul 2019
Trender
Mote & trender

Bli med på trendsafari – her er sesongens heteste plagg

30 jul 2019
Tights Puma
Mote & trender

Test! 3 trendy tights fra Puma

24 jul 2019
didriksons
Mote & trender

Den ultimate guiden: Slik bør du tenke når du kjøper en skalljakke til et barn

24 jul 2019
Sneakers på bröllop
Mote & trender

Kan jeg bruke sneakers i bryllup?

23 jul 2019
didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

17 jul 2019
Barnskor
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

16 jul 2019
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen på løpeskoene fra Nike

11 jul 2019
Fruktmönster
Mote & trender

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

10 jul 2019
Metcon 5 testbild
Mote & trender

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Mote & trender

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

08 jul 2019
Test: löparshorts header
Mote & trender

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Kompressionskläder header
Mote & trender

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

01 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Mote & trender

Slik styler du din crop top

28 jun 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Mote & trender

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Minitest pulseboost header
Mote & trender

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

27 jun 2019
Asics header
Mote & trender

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

25 jun 2019
test stabila löparskor
Mote & trender

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

23 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Mote & trender

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

19 jun 2019
puma hybrid
Mote & trender

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

16 jun 2019
Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
Kari Traa
Mote & trender

Guide: Velg riktig treningsveske

06 jun 2019
header-väskor.jpg
Mote & trender

TEST: De beste treningsveskene våre

06 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mote & trender

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

06 jun 2019
yogatights blacc
Mote & trender

Slik velger du yogatights

06 jun 2019
Superga 2750
Mote & trender

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

30 may 2019
Saint Loye
Mote & trender

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mote & trender

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

29 may 2019
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

28 may 2019
Teva Hurricane
Mote & trender

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

27 may 2019
segling
Mote & trender

Guide: Kle deg riktig for seiling

27 may 2019
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

24 may 2019
yogatights header
Mote & trender

Test: Vårens mest komfortable yogatights 2019

23 may 2019
more news
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

Nylig ble det lansert en ny skomodell i Pegasus-familien, nemlig Nike Air Zoom Pegasus 36. Vi har latt vårt erfarne testpanel teste modellen i løpesporet. Her er resultatet!

4 dager siden
Mote & trender
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt du vil vite om den nye Nike Joyride-familien!!

Dette er løpeskoen som fungerer like bra for eliteutøvere som for deg som er mosjonist. Med små fargerike skumkuler i sålen, utgjør Joyride Run Flyknit den siste puslebiten i Nike sitt store utvalg. Dette er den nye, veldempende løpeskoen som vil ta sin plass i skohyllen!

6 dager siden
Mote & trender
Viking header

Test: Tre bra gummistøvler til barn og junior

Vanndammer og sølepytter som man kan leke i er ofte to grunner til at barn liker høsten, men det er ikke like morsomt for foreldrene. Det lille testpanelet til Sportamore har testet gummistøvler fra Viking. Her er gummistøvlene som er best i test.

09 aug 2019
Mote & trender
blacc running

Test: Den nye løpekolleksjonen fra Blacc er lett som en fjær

Blacc har gjort det igjen – nå er den nye løpekolleksjonen her. Plaggene er funksjonelle, trendy og passer til alle løpere. Uansett om du løper 3 kilometer eller 3 mil, bør du sjekke ut denne testen som har satt noen av plaggene i kolleksjonen på prøve!

02 aug 2019
Mote & trender
Magväskor

Trend: Rumpetasken alle snakker om

Har du ikke fått med deg at rumpetasken er tilbake i motebildet? Sannsynligvis har du det! Her er alt du bør vite om sesongens mest trendy tilbehør.

31 jul 2019
Mote & trender
Reebok löparskor

Test! Topp 3 beste løpesko fra Reebok

Våre Reebok running-ambassadører har løpt i Reebok sine løpesko hele sommeren. Her evaluerer de passform, komfort og funksjon ved de tre mest populære modellene.

31 jul 2019
Mote & trender
Trender

Bli med på trendsafari – her er sesongens heteste plagg

Safarilook, blandede tiår og en bucket hat – her er sesongens nyheter som du ikke kan gå glipp av.

30 jul 2019
Mote & trender
Tights Puma

Test! 3 trendy tights fra Puma

Det er ingen tvil om at man skal satse på neon i høst. Motegiganten Puma har lansert tre nye treningstights med kule detaljer. Testpanelet vårt har testet ut samtlige på treningssenteret og på løpetur.

24 jul 2019
Mote & trender
didriksons

Den ultimate guiden: Slik bør du tenke når du kjøper en skalljakke til et barn

En veldig bra skalljakke er et must ved aktivitet og lek. Her er alt du bør å tenke over.

24 jul 2019
Mote & trender
Sneakers på bröllop

Kan jeg bruke sneakers i bryllup?

Bryllupssesongen er her og det blir stadig vanskeligere å vite hva man skal ha på seg for å være riktig kledd. Er det greit med sneakers i bryllup? Moteeksperten svarer!

23 jul 2019
Mote & trender
didrikson kids

Alt du trenger til barnehagestart

Skal barnet ditt starte i barnehagen? Mange spørsmål dukker opp angående hva barnet ditt trenger når han eller hun skal begynne i barnehagen. Vi har laget en sjekkliste som du kan bruke.

17 jul 2019
Mote & trender
Barnskor

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

Å finne velsittende vinterstøvler til minstemann i familien er lettere sagt enn gjort. Her er tipsene som gjør sesongens innkjøp av sko til barna mye enklere.

16 jul 2019
Mote & trender
Nike löparskor

Forskjellen på løpeskoene fra Nike

Her forklarer vi forskjellen på Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly.

11 jul 2019
Mote & trender
Fruktmönster

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

Hvis du ikke har lagt merke til alle bikinier, badedrakter og badeshorts som prydes av frukter fra alle mulige slag, har du mest sannsynlig bodd under en stein. Moteeksperten forklarer hvorfor trenden er så populær.

10 jul 2019
Mote & trender
Metcon 5 testbild

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

Nike er tilbake med en ny oppdatering av den elskede treningsskoen Metcon. Metcon 5 er hittil Nikes mest allsidige og holdbare sko til X-fit, som skapt for deg som elsker høyintensiv trening.

09 jul 2019
Mote & trender