NO_header.jpg

Stor test av 10 superundertøy i syntet

Det nærmer seg vinterløping og skikjøring! Sats på syntetisk superundertøy som transporterer bort svette og holder kroppen tørr. Vi tester ti favoritter til dame og herre.

Synes du det fortsatt kan være vanskelig å vite når du bør bruke ullundertøy og når syntetisk materiale foretrekkes? Her er en tommelregel: Jo mer intensiv trening du skal utføre, desto mer syntetisk materiale bør du velge. Superundertøy i syntet er ikke like varmt som ullundertøy, det regulerer heller varmen som kroppen selv produserer. Sammenlignet med ull har det også bedre pusteevne og fukttransport. Derfor bør du med fordel ha superundertøy i syntet ved løping, langrennsløping og andre aktiviteter ute i kulden hvor du vet at du kommer til å bli veldig svett. Her er ti modeller til dame og herre som gjør jobben i vinter! 

TIL HENNE: 

Silkemykt

NO_KARITRAA.jpgTest av: Kari Traa, 

Veiledende pris: 799 kroner. 

Finnes også i: og 

Materiale: 89% polyester og 11% elastan. 

Passform: Normal i størrelsen. Modellen har en stram hals slik at ingen kulde når brystet. Generøs lengde på ermene og bena, og fører til at det også fungerer fint for deg som er lang. Pluss for den litt lengre trøyen som går ned til midten av rumpa. 

Komfort: Veldig mykt materiale som kjennes ut som silke mot huden. Siden materialet er veldig tynt og stretchy, så er det ingenting som gnager – denne modellen sitter der den skal. 

Design: Veldig søtt! Du føler deg som en pose med godteri i disse pastellfargene, samtidig som alt matcher veldig bra.

Kort oppsummert: Et fint, lett og tynt superundertøy du virkelig kan svette i. Takket være det stretchy materialet som gir god bevegelsesfrihet, er det ingen begrensninger på når du kan anvende denne modellen. Superundertøyet fører effektivt bort fukt og holder deg tørr ved en svett løpetur. Minuset med superundertøyet er at utringningen kan oppleves som litt stram, ellers er det ingenting å kommentere på, hverken på funksjonen eller passformen. Materialet føles lett og deilig mot kroppen. Designet får høy score, Kari Traa's plagg skuffer ingen! 

Pastellkaramell 

NO_CRAFT.jpgTest av: Craft,  

Veiledende pris: 399 kroner. 

Finnes også i: og 

Materiale: 100% polyester.  

Passform: True to size med en litt rettere passform. Superundertøyet er ikke spesielt romslig, men sitter heller ikke for stramt på kroppen. Normal lengde på ermene og bena. 

Komfort: Mykt og komfortabelt, passer perfekt for deg som ikke vil ha det strammeste superundertøyet markedet har å tilby. 

Design: Det er litt spesielt med pastellfarger. Disse lilla, rosa og grønne tonene passer ekstremt bra sammen og gir en fin følelse når det deles opp i blokkmønster. Fint!  

Kort oppsummert: Hvis du slår opp superundertøy i ordboken finner du nøyaktig denne modellen. Et tett strikket superundertøy som gir et stripete mønster i materialet. Denne modellen har kjempefine pastellfarger, fineste designet i testen, om du spør oss. Superundertøyet inneholder ikke elastan og føles dermed ikke like stretchy og mykt mot huden som de andre modellene i testen. De flate sømmene gjør så superundertøyet ikke gnager. Superundertøyet sitter litt stramt i halsen. Dette er et perfekt superundertøy for deg som vil kjøpe et multi superundertøy for en billig penge som fungerer til det aller meste. 

Seamless-favoritt

NO_WYTE - 2 – 1.jpgTest av: Wyte, +

Veiledende pris: 349 kroner/del. 

Finnes også i:

Materiale: 65% nylon, 30% polyester og 5% spandex. 

Passform: Ekstremt stram passform. Generøs lengde på ermene og bena, stort pluss for deg som er lang. Testpanelet skulle ønske trøyen var litt lengre, men takket være silikonkanten nederst og den høye tightsen etterlater ikke dette settet noen glipe i midjen, selv om du strekker opp armene. 

Komfort: Er du en av dem som elsker sømløse plagg som sitter superstramt? Denne modellen med spandex omslutter kroppen på en veldig behagelig måte. Det sitter som støpt og du føler deg til og med enda mer bevegelig i superundertøyet enn du gjør uten.  

Design: Du ser ut til å være klar for enhver konkurranse og kamp. Her er superundertøyet som er designet for de raske skikjørerne. 

Kort oppsummert: Inez har et litt tykkere materiale enn de andre modellene i testen, og gjør det til et litt varmt superundertøy. Blandingen av materiale føles gjennomtenkt og er deilig mot huden. Et veldig stretchy materiale kan noen ganger virke litt slapt på kroppen, men det er ikke tilfellet her. Takket være spandex-materialet klemmer denne modellen mot kroppen på lik linje som kompresjon. Superundertøyet puster bra og har en god fuktighetstransport siden det sitter så kroppsnært. I kombinasjon med den varmende evnen, så er dette superundertøyet en vinner for svette aktiviteter i veldig kalde værforhold. Stort pluss for silikonbåndet i midjen på både tightsen og trøyen for optimal passform, og en trøye med krage og glidelås som varmer halsen. Bra jobbet, Wyte! 

Høy kosefaktor! 

NO_EIVY.jpgTest av: Eivy, +

Veiledende pris: 599 respektive 699 kroner. 

Finnes også i: og .

Materiale: 80% polyester og 20% elastan. 

Passform: Romslig passform over bysten og magen, strammere i ermene og rundt hofta. Trøyen har en lengre passform som går nedenfor rumpa. Tightsen har en mer slim fit-passform med generøs lengde på bena. 

Komfort: Med et så stretchy materiale som i tillegg er lett og tynt, kan du ikke få en ubehagelig følelse. Superundertøyet sitter bra og er deilig på kroppen. Den høye kragen, med børstet fleece på innsiden, gir høy kosefaktor. 

Design: Finere i virkeligheten enn på bildet. Det iøynefallende mønsteret føles trendy og morsomt på én og samme tid. 

Kort oppsummert: Eivy er kjent for sine fine og trendy superundertøy og denne modellen er intet unntak. Det funksjonelle superundertøyet har en god pusteevne som gjør modellen perfekt når du svetter litt. Derimot oppleves ikke passformen som helt gitt for alle aktiviteter. Den høye kragen kan du brette opp og ha som beskyttelse når du står på ski, men ettersom den ikke sitter spesielt stramt kan den etterlate en glipe hvor kulde kan trenge seg inn. Hvis du ser etter en deilig vinner på after ski hvor den deilige kragen får et bedre bruksområde, da er dette modellen som kommer til å få flest komplimenter.

Perfekt i skibakken

NO_PEAK.jpgTest av: Peak Performande, +

Veiledende pris: 499 respektive 599 kroner. 

Materiale: 88% polyester og 12% elastan. 

Passform: Normal passform som hverken oppleves som for stram eller for romslig. Tights i 3/4-lengde, tilpasset for å kombineres med skistøvler. Forlengede ermer og tommelhull. 

Komfort: De brede mansjettene nederst på tightsen sitter deilig på leggene uten å klemme til for mye. Materialet er deilig mot kroppen og de flate sømmene merkes ikke. Pluss for det deilige strikket i midjen. 

Design: Ungdommelig og litt crazy design som først og fremst tiltrekker seg personer som elsker å skille seg ut. 

Kort oppsummert: Med en normal passform og et tynt funksjonsmateriale er denne modellen fra Peak Performance det ultimate superundertøyet for deg som står alpint. Den korte tightsen er skapt for å brukes med skistøvler, slik at du slipper overflødig stoff som bretter seg. Materialet er stretchy og følger hver eneste bevegelse. Testpanelet kan ikke finne noen funksjonelle ulemper med superundertøyet, det som trekker ned vurderingen er det crazy designet som ikke helt falt i smak. De fleste i testpanelet hadde foretrukket et annet mønster eller farge. Funksjonsmessig er dette et superundertøy for skikjøreren som ikke er redd for å ta i og la svetten renne i bakken. 

Fine detaljer 

NO_CRAFT - 2.jpgTest av: Craft, +

Veiledende pris: 299 kroner/del. 

Finnes også i: , og 

Materiale: 67% polyester, 31% polyamid og 2% elastan. 

Passform: Nesten litt liten i størrelsen med en stram passform og en litt høyere midje foran enn bak. Dersom du ikke foretrekker en superstram passform kan du med fordel gå opp en størrelse. 

Komfort: Materialet er stretchy men kan oppleves som mer kompakt enn andre modeller i testen, og derfor ikke den samme bevegeligheten og frihetsfølelsen. Det gir derimot en myk følelse og det sitter der det skal i løpet av dagen. 

Design: Craft har klart å skape et design som er så mye mer enn et ensfarget superundertøy, uten å legge til masse unødige detaljer eller mønster som stikker i øyet. Fint og stilig. 

Kort oppsummert: Denne modellen har en stram passform som klemmer rundt lårene og armene. Passformen passer først og fremst for deg med en rettere kroppsfasong. Du som har litt mer rumpe eller hofter kan med fordel velge en større størrelse for optimal komfort, siden midjen er litt høyere foran enn bak. Med riktig størrelse er dette et mykt superundertøy som passer perfekt for vinterløping. Pluss for Crafts Fuseknit-teknologi, som delvis gjør plagget sømløst og bidrar til en høyere komfort. Bare ved å se på superundertøyet får du en følelse av høy kvalitet, mye takket være det mer kompakte materialet. Et fint og diskret design som føles veldig moderne. 

Mykt og deilig

NO_WYTE.jpgTest av: Wyte,

Veiledende pris: 399 kroner. 

Finnes også i: og 

Materiale: 95% polyester og 5% elastan. 

Passform: True to size, så sats på din vanlige størrelse. Superundertøyet, fremfor alt tightsen, har en slim fit-passform uten at det føles for ettersittende. Forlengede ermer med tommelhull. Pluss for at trøyen går ned til midten av rumpa. 

Komfort: Veldig mykt funksjonsmateriale som er deilig mot huden. Du opprettholder en behagelig temperatur, men det kan bli litt varmt når du svetter mye.  

Design: Et klassisk superundertøy i et moderne blokk-design. De rød/rosa kulørene tar seg fint ut sammen med hverandre. 

Kort oppsummert: Er det på tide å skaffe seg årets superundertøy som du både kan bruke på tur men også på lange vandreturer hvor du svetter litt? Da er Vera Set et prisverdig alternativ for deg. Den stramme passformen gir deg full bevegelsesfrihet og sitter mykt og deilig på kroppen. Minus for sømmene over armene som føles litt overflødige. Fuktighetstransporten er veldig bra samtidig som du kan føle deg litt varm i denne modellen når du svetter, unngå derfor denne modellen ved aktiviteter som får svetten til å renne. Pluss for det fine mønsteret og en passform som sitter bra på de fleste kroppsfasonger. Utringningen hylles også ved denne modellen, sammenlignet med andre modeller i testen hvor den kan oppleves som litt for stram. 

TIL HAM: 

Retrofølelse

NO_CRAFT_HERR.jpgTest av: Craft,  

Veiledende pris: 399 kroner. 

Finnes også i: .

Materiale: 100% polyester.  

Passform: True to size, men ikke en kjempestram passform. Snarere en rettere modell som skal passe til de fleste. Litt løsere i ermene og rundt leggene.  

Komfort: Utenom de solide sømmene, som føles litt overdådige, sitter dette superundertøyet veldig komfortabelt på kroppen. 

Design: Back to basic. Designet er retro uten at det oppleves som noe negativt. Men du kjøper ikke denne modellen for utseendet.  

Kort oppsummert: Klassisk Craft-superundertøy som alle mest sannsynlig har eid en gang i tiden. Oppleves som litt varmere enn de andre i testen, så du kan også ha denne modellen som et varmt første lag på gåturer. Ellers har denne modellen en høy fuktighetstransport for litt svettere aktiviteter. Strukturen i det strikkede mønsteret føles mer ut som et ullundertøy enn syntet. Enkelt og greit et praktisk superundertøy hvor looken har kommet litt i andre rekke. Hvis du heller fokuserer på funksjon får du et prisverdig første lag. 

Perfekt i bakken 

NO_PEAK_HERR.jpgTest av: Peak Performance, +

Veiledende pris: 499 respektive 599 kroner. 

Materiale: 88% polyester og 12% elastan.

Passform: Buksa har en strammere passform enn trøyen. Deilig med litt luft mellom kroppen og trøyen for deg som er litt bredere og ikke vil ha noe som sitter som et andre hudlag. Tights i 3/4-lengde. 

Komfort: Tynt og følsomt materiale som virker svalt og transporterer bort fukt på en veldig effektiv måte. Sitter deilig på kroppen uten at noen sømmer gnager.  

Design: Camo, enten elsker du det eller så hater du det. Deler av testpanelet synes superundertøyet er kult, mens andre ikke er helt enige i det. Det er en smaksak. 

Kort oppsummert: Den korte buksa er utformet for skikjøreren som glir rundt i skistøvler oftere enn vanlige støvler. Det tynne materialet har en god fuktighetstransport og puster effektivt, og fører dermed til at superundertøyet holder deg tørr en hel dag i skibakken. Pluss for de forlengede ermene med tommelhull og de tykkere mansjettene nederst på tightsen. Modellen sitter deilig på kroppen og føles nesten som en pyjamas. Du som foretrekker en lengre bukse bør kombinere trøyen med en lang tights, men det er et ypperlig valg for deg som liker en 3/4 lengde.

Holdbart alternativ 

NO_CRAFT_2_HERR.jpgTest av: Craft, +

Veiledende pris: 299 kroner/del. 

Finnes også i: og 

Materiale: 67% polyester, 31% polyamid og 2% elastan.

Passform: Fantastisk passform! Et stramt superundertøy som omslutter kroppen på en behagelig måte, nesten som et kompresjonsmateriale.  

Komfort: Litt strammere passform enn de andre modellene i testen, uten at det for den saks skyld gnager eller stritter imot når du beveger på deg. Materialet føles mer robust og holdbart. 

Design: Fine detaljer som pigger opp det ellers enkle designet. Føles gjennomtenkt og vellaget. 

Kort oppsummert: Så fort testpanelet så Craft-logoen forstod de at kvaliteten skulle være bra, noe du raskt kjenner i dette materialet. Det er ikke nødvendigvis tykkere enn de andre modellene, men det er mer kompakt og gir en følelse av at superundertøyet sitter der det skal. Det er deilig og komfortabelt uten at noe gnager eller stritter imot. Deilig strikk i midjen som øker komforten. Pluss for designet som føles stilrent men fortsatt innovativt med detaljene i mønsteret. Denne modellen har en høy fuktighetstransport, slik at du med fordel kan svette i modellen uten at du blir for våt samtidig som det varmer når du går tur. Pluss for at materialet føles ekstremt holdbart. 

SHOP HER:  

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Nike
Mote & trender

Danseren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego tar ekstreme moves"

akkurat nå
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

akkurat nå
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

3 dager siden
yogatights header
Mote & trender

Test: Vårens mest komfortable yogatights 2019

3 dager siden
Craft X Vacchi
Mote & trender

Hyll Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

4 dager siden
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mote & trender

11 treningstights med lommer

16 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mote & trender

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

14 may 2019
Test löpartröjor
Mote & trender

Vi har testet fem nye løpetrøyer til menn 2019

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mote & trender

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

11 may 2019
Header löpartröjor dam
Mote & trender

Sesongens beste løpetrøyer til henne

07 may 2019
Epic React
Mote & trender

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
Nike Icon Clash
Mote & trender

Nyhetene fra Nike gir oss surfevibber

07 may 2019
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg
Mote & trender

9 trendy solbriller for sommeren 2019

06 may 2019
Nike Tech pack
Mote & trender

Plaggene fra Nike Tech Pack som du ikke vil gå glipp av

06 may 2019
Test av regnjackor
Mote & trender

Test! De 3 beste regnjakkene til ham 2019

06 may 2019
Adidas trailskor
Mote & trender

Proffene tester terrengsko fra Adidas

04 may 2019
Peak Performance skaljackor
Mote & trender

Nytt og vanntett fra Peak Performance

04 may 2019
Fotbollsskor header
Mote & trender

Fotballskoene til juniorer som er best i test

03 may 2019
Löparbh 2019
Mote & trender

Test: Sports-BH'er til løping 2019

02 may 2019
Skillnaden på olika fotbollsskor
Mote & trender

Forskjellen mellom fotballsko beregnet for kunst- og naturgress

01 may 2019
Header-baddräkter.jpg
Mote & trender

Test! Den beste badedrakten til svømming

30 apr 2019
Header_DAM.jpg
Mote & trender

Regnjakkene til henne som er best i test

26 apr 2019
Icebreaker merinoull
Mote & trender

Derfor skal du løpe i merinoull

26 apr 2019
Så vet du om skon passar
Mote & trender

Guide: velg riktige fotballsko

26 apr 2019
Didriksssons
Mote & trender

Slik vet du om jakken din er vanntett

26 apr 2019
Nike Free 5.0
Mote & trender

TEST: Slik føles de nye Nike Free Run 5.0

24 apr 2019
Test
Mote & trender

Test: De 5 beste gummistøvlene til barn

24 apr 2019
BLACC running
Mote & trender

Sesongens løpenyheter fra Blacc 2019

23 apr 2019
Haglöfs
Mote & trender

Softshell eller skalljakke – hva er forskjellen?

21 apr 2019
Hoka One One header
Mote & trender

Nyhetene du kommer til å elske fra Hoka One One

20 apr 2019
Kari Traa duffelbag
Mote & trender

Duffelbag – sesongens mest trendy bag

20 apr 2019
Löparskor dam 2019
Mote & trender

Test! De beste løpeskoene til henne 2019

17 apr 2019
Header-HERR-2.jpg
Mote & trender

Test! De beste løpeskoene til ham 2019

17 apr 2019
Elvine
Mote & trender

Her er vårens jakketrender for ham

16 apr 2019
Asics löparskor
Mote & trender

Si hei til de pastellfargede løpeskoene fra Asics

15 apr 2019
Kari Traa
Mote & trender

Her er tre vårlige jakketrender for henne

15 apr 2019
Adidas Primeknit
Mote & trender

Nå er de nye, sømløse treningsklærne fra Adidas her!

11 apr 2019
Adidas sneakers
Mote & trender

Vårens sneakerstrender fra Adidas

10 apr 2019
TESTBILD
Mote & trender

PT-en tester: Så bra er de trendy treningsklærne

09 apr 2019
726424686933_001_96af07d7e1bd4bdfbd0cd823cddb74b2.jpg
Mote & trender

Sesongens survival kit for ham

06 apr 2019
more news
Nike

Danseren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego tar ekstreme moves"

Det å stå på scenen og danse krever både følelse, mot og mest av alt en kul look. Adjani Hjert Goli forteller om hvordan hun takker sceneskrekken og når hun føler seg mest komfortabel.

akkurat nå
Mote & trender
Nike

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

Trenger treningsgarderoben din ny stilinspirasjon? Her får du stylistens beste tips til hvordan du kler deg trendy på treningsøkten i sommer!

akkurat nå
Mote & trender
Nike

Derfor skal du sporte med stil

Du har vel ikke gått glipp av vår nye kampanje Sporta stilen? Vi vil inspirere deg og din garderobe for å øke treningslysten!

3 dager siden
Mote & trender
yogatights header

Test: Vårens mest komfortable yogatights 2019

Yogatights er kanskje et av de mest komfortable plaggene som finnes, men ofte stiller vi flere krav enn at den bare skal være komfortabel på. Testpanelet vårt har prøvd 8 forskjellige tights.

3 dager siden
Mote & trender
Craft X Vacchi

Hyll Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

Årets mest stilfulle sykkelkolleksjon har landet! Den er gul, fin og oser sykkelkultur.

4 dager siden
Mote & trender
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg

11 treningstights med lommer

Ikke undervurder bra lommer! Når du vil ha med deg det aller nødvendigste, er det helt perfekt med lommer på treningsklærne. Her er noen av våre fineste treningstights med lommer.

16 may 2019
Mote & trender
Birkenstock Sandalheader

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

Uansett om du skal gå i sand på stranden eller trenger noen enkle sko som du kan matche med antrekket ditt en varm sommerdag, så finnes det noen passelige sandaler. Her er årets sandaltrender 2019!

14 may 2019
Mote & trender
Test löpartröjor

Vi har testet fem nye løpetrøyer til menn 2019

5 nye løpetrøyer som på mange måter minner om hverandre. Testpanelet vårt har undersøkt forskjellene mellom dem, slik at du vet hvilken modell som skal bli med ut på din neste løpetur!

13 may 2019
Mote & trender
Dasia Starlily Bow

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

Er du på jakt etter drømmeskoene som faktisk er like fantastiske i virkeligheten? Nå kan du shoppe sneakers fra Dasia på Sportamore!

11 may 2019
Mote & trender
Header löpartröjor dam

Sesongens beste løpetrøyer til henne

Push deg selv til bedre resultater ved hjelp av noe nytt i løpegarderoben. Vi har latt testpanelet vårt prøve fem trendy løpetrøyer til henne.

07 may 2019
Mote & trender
Epic React

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

Lyst på nye løpesko? Sjekk ut Nikes populære Epic React Flyknit 2, som nå har blitt oppdatert i nye kulører for sesongen.

07 may 2019
Mote & trender
Nike Icon Clash

Nyhetene fra Nike gir oss surfevibber

Kombiner surfelooken med treningsplagg fra Nike! Her finner du fargerike og sommerlige treningsplagg som gjør at du vil henge og trene på stranden.

07 may 2019
Mote & trender
9324976319753_001_1204a274d93940c49e51ef28cf7f59d1.jpg

9 trendy solbriller for sommeren 2019

Hva er vel en sommer uten noen fine solbriller? Unngå å bli blendet og få en kul look på kjøpet i noen av sesongens solbriller.

06 may 2019
Mote & trender
Nike Tech pack

Plaggene fra Nike Tech Pack som du ikke vil gå glipp av

Futuristiske detaljer, ekstra tynne materialer og et design utformet for en kropp i bevegelse. Det er hva Nikes oppdatering av kolleksjonen Tech Pack handler om.

06 may 2019
Mote & trender
Test av regnjackor

Test! De 3 beste regnjakkene til ham 2019

Ikke la regnet overraske deg! Her er herrejakkene som holder deg tørr under sommerhalvåret.

06 may 2019
Mote & trender