Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

Brrr, nå merker man virkelig at det nærmer seg vinter! Derfor satte testpanelet vårt 11 vinterjakker på prøve. Her er sesongens beste modeller for kvinner og menn.

Når termometeret viser minusgrader, kan du ikke lenger fornekte det – nå er den kaldeste sesongen her, og det er på tide å skaffe seg en varm vinterjakke. For at det skal bli lettere for deg, har Sportamore sitt testpanel, bestående av kvinner og menn, testet 11 av sesongens beste modeller. Her er vinterjakkene fra blant annet Adidas, Peak Performance og Svea som er best i test.

Vinterjakker til damer

Stilren og klassisk!

Dobsom norrfors jacket

Modell:

Merke:

Materiale: Syntetisk polstring i 100% polyester.

Sammendrag: Dette er en ganske enkel, men likevel elegant dunjakke i parkas-modell. Den er varm takket være et deilig fôr, men også fordi den går litt ned over rumpa. Hetten er avtakbar. På forsiden av jakken er det en toveis glidelås, slik at du kan åpne jakken nedenfra hvis du vil ha litt ekstra ventilasjon, uten at jakken må være helt åpen. Ellers kan det sies at den helt klart er prisgunstig for å være så fin og varm som den er!

– Fin, synes jeg! Det beste er at den er så enkel at den passer til det meste og kan tilpasses hva som helst, bemerker en tester.

Koste hva det koste vil!

peak frost down

Modell:

Merke:

Materiale: Polstring av 100% andedun, et ytre stoff av vannavstøtende Pertex®.

Sammendrag: Dette er jakken som får deg til å tenke koste hva hva det koste vil. Det oser virkelig premium av denne modellen, med polstring i sporbar andedun og slitesterke materialer i det ytre stoffet. Ellers er det en stilig og kort jakke som er like fin til et par jeans som til friluftsantrekket. På baksiden av hetten er det en snor som lar deg justere passformen, noe som bidrar til plusspoeng da det virkelig gir god beskyttelse mot kald vind. Den eneste ulempen med jakken, er at den korte modellen gir litt dårligere beskyttelse mot kulde, men ellers er det ingenting å kommentere på.

– Jeg merker at jeg aldri vil bruke en annen jakke. Denne jakken fortjener virkelig full poengsum! sier en i testpanelet.

En deilig dunparkas

kari traa rothe parka

Modell:

Merke:

Materiale: 100% polyester i det ytterste stoffet, forsterkninger ved skuldrene i 100% polyamid og polstring av 60/40 dun og polyester.

Sammendrag: Nok en dunparkas som du kan kose deg i når du er på tur. Denne jakken fra Kari Traa har myke mansjetter i ermene, i tillegg til en snølås for at snøen ikke trenger seg inn. Ellers er det ikke den varmeste modellen. Hvis du imidlertid supplerer den med ullundertøy fra det samme merket, er det ingenting som kan stoppe deg i mange minusgrader. Selv om dette er den kaldeste jakken i testen, er testpanelet imponert. De vil også påpeke fordelen ved at den er tilgjengelig i et hav av fine farger. På skuldrene er jakken også forsterket med et slitesterkt stoff i polyamid.

– Jeg synes det er veldig praktisk at jakken er forsterket ved skuldrene. Det er jo der mesteparten av snøen lander! Det er også praktisk hvis du bruker ryggsekk, sier en tester.

For en sporty stil

reebok vinterjacka

Modell:

Merke:

Materiale: Fyll av andedun og fjær. Ytre stoff av 100% polyester.

Sammendrag: Reebok er mest kjent for treningsklærne sine, men med denne jakken beviser de at man også kan regne med de når det kommer til jakker. Dunjakken fra Reebok er kort i modellen og har en moderne, lys lillafarge. Ellers er den veldig varm og behagelig, og er du i skikkelig røft vær, så er den også tilgjengelig i en annen versjon med høy krage. Du finner den . Testpanelet gir også den høyeste poengsummen for designet. I tillegg til at fargen er veldig fin, skiller jakken seg litt ut med den teipede glidelåsen, der logoen til Reebok er synlig.

– Jeg elsker fargen som virkelig er unik, uten at det blir for mye. Jeg liker også den korte modellen som gjør den ypperlig til jeans, sier en i testpanelet.

Bestselgeren!

miss smith jacket

Modell:

Merke:

Materiale: Det ytre materialet er av 60% bomull, 40% nylon. Fyll av 80% dun, 20% fjær.

Sammendrag: Dette er en ekte bestselger, og testpanelet forstår virkelig hvorfor. Foruten å være trendy med fuskepels på kragen, er den også veldig varm. Ved håndleddene er det mansjetter med snølås som stenger kulden ute, og i lommene er det et deilig fôr – perfekt for å varme opp frosne fingre! Testpanelet deler også ut plusspoeng for snoren i midjen, slik at du kan stramme den til for en mer figurnær passform. Dette er et fint alternativ for de som leter etter en varm vinterjakke, men som samtidig ikke ønsker en løs dunjakke.

– Jeg vil nok si at Miss Smith Jacket fortjener full pott for både designet og komforten. Fuskepelsen passer utrolig bra den dag i dag, men det er også fint at den kan fjernes hvis den ikke passer like bra.

Trendy parkas med fuskepels!

Svea joy jacket

Modell:

Merke:

Materiale: Det ytre skallet er av 60% bomull og 40% nylon. Fôret med 100% nylon, polstring 100% polyester.

Sammendrag: På flere måter er denne parkasjakken fra Svea veldig lik modellen Miss Smith fra samme merke, men denne jakken har et mer sporty inntrykk med en rettere passform. På brystet er det to praktiske lommer hvor du for eksempel kan oppbevare busskort, og på hoftene er det to lommer til. Som den andre modellen fra Svea, så er hetten avtakbar. Ved ermene er det myke mansjetter som beskytter mot vind. Det er ikke så mye mer å si om denne jakken, som presterer bra i alle henseender.

– Jeg setter veldig pris på at lommene er fôret. Det setter man veldig pris på når man venter på bussen og ikke orker å lete etter vantene i sekken, sier en tester.

Vinterjakker til menn

En sporty stil

helionic hood jacket

Modell:

Merke:

Materiale: 100% glattvevd polyester i det ytre stoffet. Polstring av 80% andedun og 20% fjær.

Sammendrag: Dette er testens tynneste og letteste jakke, men som varmer veldig bra i forhold til den lette vekten. Det beste med vinterjakken fra Adidas, er virkelig designet. Den er enkel, stilig og enkel å matche. Testpanelet setter pris på at kragen er høy slik at det ikke kommer vind inn, og at jakken kan gjøres liten når du bretter den sammen. Hvis du ønsker å pakke med deg en ekstra jakke på helgeturen i fjellet, bør du kjøpe denne modellen! Nederst på jakken er det også en snor, slik at du kan tilpasse passformen.

– Selv om det er en liten detalj, liker jeg at Adidas-logoen er laget som en refleks, den føles nødvendig i vintermørket, sier en tester.

Gjennomgående premium

frost down glacier jacket

Modell:

Merke:

Materiale: 100% polyamid i det ytre stoffet og fôret med fin andedun.

Sammendrag: Ordet "perfeksjon" har sjeldent vært så nære som da testpanelet skulle beskrive jakken fra Peak Performance. Frost Glacier Down Jacket er i den øverste prisklassen, men ifølge testpanelet er den verdt hver eneste krone. Jakken er varm, materialet er slitesterkt og designet er virkelig on point! Denne supervarme vinterjakken får også plusspoeng for å være forsterket på skuldrene, nøyaktig der snøen vanligvis lander. Også et pluss for at den er tilgjengelig i en fin rød farge, hvis du vil skille deg litt ut.

– Dette virker som jakken du kjøper én av, og deretter kan den arves av flere generasjoner. Det oser virkelig kvalitet av hele plagget.

For den trendy karen

alpha industries

Modell:

Merke:

Materiale: Fôring og et ytre materiale av 100% nylon. 

Sammendrag: Denne varme vinterjakken er noe for deg som virkelig vil være i front når det gjelder trender! Denne kule jakken er både stilig og varm. I ermene er det mansjetter slik at testpanelet slipper å bekymre seg for at kald vind kan komme inn, og nederst på jakken er det et bredt strikk i matchende design. Det betyr at jakken lukkes helt når du tar opp glidelåsen, og dermed dannes det et isolerende lag med luft. Denne vinterjakken ser derimot best ut åpen, kanskje med en fin hettegenser under.  

- Designet er selvfølgelig det beste med jakken. Denne jakken er veldig ungdommelig og selvfølgelig veldig trendy.

Stilren, men annerledes

edzo jacket

Modell:

Merke:

Materiale: Polstring av premium dun, som er restprodukt fra matindustrien. Det ytre stoffet er vannavstøtende og 100% fritt for fluorkarboner.

Sammendrag: Ytterligere en sporty dunjakke man kan elske! Det beste med vinterjakken fra 8848 Altitude er lommene hvor du kan varme hendene, og den samme fleecen finner du på innsiden av kragen – så utrolig deilig! Ellers er kragen veldig høy og beskytter godt mot vind. Hetten er romslig, men kan strammes til hvis det er veldig kaldt ute. Jakken får også plusspoeng siden den har en innvendig lomme med glidelås, og selvfølgelig siden den skiller seg litt ut med fargen sin. 

– Jeg vil si at dette er jakken for deg som leter etter noe stilrent, men annerledes. Den passer til stort sett hva som helst, men er enda finere enn de vanlige svarte jakkene.

Den mest fluffy jakken i testen!

dobosom nasta jacket

Modell:

Merke:

Materiale: 100% polyester i det ytre materialet og syntetisk polstring.

Sammendrag: Det mest karakteristiske ved denne jakken er materialet på innsiden. Selv med jakken lukket, er den sølvfargede innsiden veldig synlig og blir et fint brudd med det ellers enkle designet – fin jakke, synes testpanelet. Ellers får vinterjakken fra Dobsom ros for at den har et deilig fleece-stoff på innsiden av kragen. Dette er en fluffy og varm vinterjakke, men passformen er også så uformell at du lett kan ha en teddyfleece under, uten at den oppleves som klumpete. Ideell i noen minusgrader, men også når det er ordentlig polarvinter.

– Det er mange gode funksjoner ved denne jakken, men jeg synes det er én ting som virkelig løfter den, og det er innerlommen med glidelås. Da kan jeg oppbevare lommeboken trygt.

LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

K2 intervju header
Mote & trender

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

1 dag siden
Test av goggles header
Mote & trender

Skibrillene som er best i test!

2 dager siden
header.jpg
Mote & trender

Test: Teddy fleece til dame og herre

2 dager siden
Alpint trend skidkläder
Mote & trender

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

4 dager siden
Salomon Speedcross 5 GTX
Mote & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

12 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mote & trender

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

12 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mote & trender

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

11 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mote & trender

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

08 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mote & trender

Alt du bør vite om vinterløpesko

06 nov 2019
Vintertights header
Mote & trender

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

03 nov 2019
Header padelskor
Mote & trender

Test: De beste padelskoene for ham

29 oct 2019
winterized header
Mote & trender

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mote & trender

Skal jeg løpe i underklær?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for menn

27 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

26 oct 2019
HEADER.jpg
Mote & trender

Best i test! Superundertøy

25 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mote & trender

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

24 oct 2019
viking-sled.jpg
Mote & trender

Hvilke vintersko bør barnet mitt bruke?

24 oct 2019
header-2.jpg
Mote & trender

STOR TEST: Varmt ullundertøy

23 oct 2019
testbild vinterjackor med pälskrage
Mote & trender

Best i test! Vinterjakker med pelskrage

23 oct 2019
Heade boots kids
Mote & trender

Best i test: Vinterstøvler og sko til barn

21 oct 2019
Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

18 oct 2019
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

16 oct 2019
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

16 oct 2019
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

16 oct 2019
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

14 oct 2019
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

14 oct 2019
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

13 oct 2019
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

13 oct 2019
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

13 oct 2019
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

08 oct 2019
more news
K2 intervju header

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

Hvorfor blir du nummen i tærne når du står på ski, og hva er egentlig flex index? Her forteller eksperten på K2 alt om hvordan skiutstyret ditt skal sitte!

1 dag siden
Mote & trender
Test av goggles header

Skibrillene som er best i test!

Endelig! Snart er skisesongen her, og da trenger du noen splitter nye skibriller. Her har Sportamore satt sesongens beste goggles på prøve!

2 dager siden
Mote & trender
header.jpg

Test: Teddy fleece til dame og herre

Vil du bruke noe veldig varmt, mykt og deilig? Da skal du ha en teddy fleece. Vi har testet mange av disse deilige plaggene – her er de beste!

2 dager siden
Mote & trender
Alpint trend skidkläder

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

Silhuett og bærekraft er i fokus når vi snakker om trender i bakken. Her er tipsene som gir deg noen ekstra motepoeng – enten du kjører i bakken eller offpist.

4 dager siden
Mote & trender
Salomon Speedcross 5 GTX

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

Da du ikke trodde Speedcross 5 fra Salomon kunne bli noe bedre, lanserte de den populære terrengskoen med en helt vanntett membran. Hvor bra?

12 nov 2019
Mote & trender
HEADER vinterkängor.jpg

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

Det beste du kan gjøre for å holde føttene varme under de kaldeste månedene, er å bruke tykke støvler. Testpanelet vårt har trasket rundt i sesongens mest populære modeller for ham og henne!

12 nov 2019
Mote & trender
Nu finns Elevenate hos Sportamore

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

Elevenate ble dannet i 2010 og har siden den gang vært en skjult skatt på vintersportsmarkedet. Nå finner du merket hos oss, bli med videre og bli kjent med dem!

11 nov 2019
Mote & trender
Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

Brrr, nå merker man virkelig at det nærmer seg vinter! Derfor satte testpanelet vårt 11 vinterjakker på prøve. Her er sesongens beste modeller for kvinner og menn.

08 nov 2019
Mote & trender
Icebug vinterlöpning header

Alt du bør vite om vinterløpesko

Når skal du bruke piggsko og når holder det med en vanlig gummisåle? Ekspertene fra Icebug vet hvordan du skal takle vinterveiene!

06 nov 2019
Mote & trender
Vintertights header

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

Ikke legg løpingen på is bare fordi det er kaldt ute! Testpanelet vårt har løpt i ni tights som er perfekte for vinterløping når temperaturen er rundt null.

05 nov 2019
Mote & trender
Kari Traa underställ header

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

Kari Traa er virkelig eksperter på ull- og superundertøy. Det norske merket lager longs og trøyer av høy kvalitet i både syntet, ull og ullblanding. Vi har testet flere av modellene, og her er de beste.

03 nov 2019
Mote & trender
Header padelskor

Test: De beste padelskoene for ham

Padel vokser i popularitet og er en rask og morsom sport som passer for mange. Det er derimot viktig med riktige sko når du spiller padel, da vil du nemlig presterer bedre, reduserer risikoen for skader og i tillegg ha det ekstra moro! Testpanelet vårt har testet flere padelsko – her er resultatet.

29 oct 2019
Mote & trender
winterized header

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

Løper du langdistanse, korte runder i lunsjen eller trener du deg opp til et løp? Det finnes en skomodell for alle og enhver, og til all slags løping. Finn dine nye løpesko blant sesongens heteste modeller.

28 oct 2019
Mote & trender
Craft running aw 19

Skal jeg løpe i underklær?

Kan, bør eller skal jeg bruke underklær når jeg løper? Det er mange modeller å velge mellom, materialene er forskjellige og de passer til ulike treningsformer. Malin Caron på Craft forklarer.

28 oct 2019
Mote & trender
ENG_M.png

Best i test: Vinterløpesko for menn

Aldri mer Bambi på isen! Her er vinterløpeskoene for menn som holder deg varm, tørr og oppreist når du løper om vinteren.

27 oct 2019
Mote & trender