Vinterns varmaste vinterjackor

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

Brrr, nå merker man virkelig at det nærmer seg vinter! Derfor satte testpanelet vårt 11 vinterjakker på prøve. Her er sesongens beste modeller for kvinner og menn.

Når termometeret viser minusgrader, kan du ikke lenger fornekte det – nå er den kaldeste sesongen her, og det er på tide å skaffe seg en varm vinterjakke. For at det skal bli lettere for deg, har Sportamore sitt testpanel, bestående av kvinner og menn, testet 11 av sesongens beste modeller. Her er vinterjakkene fra blant annet Adidas, Peak Performance og Svea som er best i test.

Vinterjakker til damer

Stilren og klassisk!

Dobsom norrfors jacket

Modell:

Merke:

Materiale: Syntetisk polstring i 100% polyester.

Sammendrag: Dette er en ganske enkel, men likevel elegant dunjakke i parkas-modell. Den er varm takket være et deilig fôr, men også fordi den går litt ned over rumpa. Hetten er avtakbar. På forsiden av jakken er det en toveis glidelås, slik at du kan åpne jakken nedenfra hvis du vil ha litt ekstra ventilasjon, uten at jakken må være helt åpen. Ellers kan det sies at den helt klart er prisgunstig for å være så fin og varm som den er!

– Fin, synes jeg! Det beste er at den er så enkel at den passer til det meste og kan tilpasses hva som helst, bemerker en tester.

Koste hva det koste vil!

peak frost down

Modell:

Merke:

Materiale: Polstring av 100% andedun, et ytre stoff av vannavstøtende Pertex®.

Sammendrag: Dette er jakken som får deg til å tenke koste hva hva det koste vil. Det oser virkelig premium av denne modellen, med polstring i sporbar andedun og slitesterke materialer i det ytre stoffet. Ellers er det en stilig og kort jakke som er like fin til et par jeans som til friluftsantrekket. På baksiden av hetten er det en snor som lar deg justere passformen, noe som bidrar til plusspoeng da det virkelig gir god beskyttelse mot kald vind. Den eneste ulempen med jakken, er at den korte modellen gir litt dårligere beskyttelse mot kulde, men ellers er det ingenting å kommentere på.

– Jeg merker at jeg aldri vil bruke en annen jakke. Denne jakken fortjener virkelig full poengsum! sier en i testpanelet.

En deilig dunparkas

kari traa rothe parka

Modell:

Merke:

Materiale: 100% polyester i det ytterste stoffet, forsterkninger ved skuldrene i 100% polyamid og polstring av 60/40 dun og polyester.

Sammendrag: Nok en dunparkas som du kan kose deg i når du er på tur. Denne jakken fra Kari Traa har myke mansjetter i ermene, i tillegg til en snølås for at snøen ikke trenger seg inn. Ellers er det ikke den varmeste modellen. Hvis du imidlertid supplerer den med ullundertøy fra det samme merket, er det ingenting som kan stoppe deg i mange minusgrader. Selv om dette er den kaldeste jakken i testen, er testpanelet imponert. De vil også påpeke fordelen ved at den er tilgjengelig i et hav av fine farger. På skuldrene er jakken også forsterket med et slitesterkt stoff i polyamid.

– Jeg synes det er veldig praktisk at jakken er forsterket ved skuldrene. Det er jo der mesteparten av snøen lander! Det er også praktisk hvis du bruker ryggsekk, sier en tester.

For en sporty stil

reebok vinterjacka

Modell:

Merke:

Materiale: Fyll av andedun og fjær. Ytre stoff av 100% polyester.

Sammendrag: Reebok er mest kjent for treningsklærne sine, men med denne jakken beviser de at man også kan regne med de når det kommer til jakker. Dunjakken fra Reebok er kort i modellen og har en moderne, lys lillafarge. Ellers er den veldig varm og behagelig, og er du i skikkelig røft vær, så er den også tilgjengelig i en annen versjon med høy krage. Du finner den . Testpanelet gir også den høyeste poengsummen for designet. I tillegg til at fargen er veldig fin, skiller jakken seg litt ut med den teipede glidelåsen, der logoen til Reebok er synlig.

– Jeg elsker fargen som virkelig er unik, uten at det blir for mye. Jeg liker også den korte modellen som gjør den ypperlig til jeans, sier en i testpanelet.

Bestselgeren!

miss smith jacket

Modell:

Merke:

Materiale: Det ytre materialet er av 60% bomull, 40% nylon. Fyll av 80% dun, 20% fjær.

Sammendrag: Dette er en ekte bestselger, og testpanelet forstår virkelig hvorfor. Foruten å være trendy med fuskepels på kragen, er den også veldig varm. Ved håndleddene er det mansjetter med snølås som stenger kulden ute, og i lommene er det et deilig fôr – perfekt for å varme opp frosne fingre! Testpanelet deler også ut plusspoeng for snoren i midjen, slik at du kan stramme den til for en mer figurnær passform. Dette er et fint alternativ for de som leter etter en varm vinterjakke, men som samtidig ikke ønsker en løs dunjakke.

– Jeg vil nok si at Miss Smith Jacket fortjener full pott for både designet og komforten. Fuskepelsen passer utrolig bra den dag i dag, men det er også fint at den kan fjernes hvis den ikke passer like bra.

Trendy parkas med fuskepels!

Svea joy jacket

Modell:

Merke:

Materiale: Det ytre skallet er av 60% bomull og 40% nylon. Fôret med 100% nylon, polstring 100% polyester.

Sammendrag: På flere måter er denne parkasjakken fra Svea veldig lik modellen Miss Smith fra samme merke, men denne jakken har et mer sporty inntrykk med en rettere passform. På brystet er det to praktiske lommer hvor du for eksempel kan oppbevare busskort, og på hoftene er det to lommer til. Som den andre modellen fra Svea, så er hetten avtakbar. Ved ermene er det myke mansjetter som beskytter mot vind. Det er ikke så mye mer å si om denne jakken, som presterer bra i alle henseender.

– Jeg setter veldig pris på at lommene er fôret. Det setter man veldig pris på når man venter på bussen og ikke orker å lete etter vantene i sekken, sier en tester.

Vinterjakker til menn

En sporty stil

helionic hood jacket

Modell:

Merke:

Materiale: 100% glattvevd polyester i det ytre stoffet. Polstring av 80% andedun og 20% fjær.

Sammendrag: Dette er testens tynneste og letteste jakke, men som varmer veldig bra i forhold til den lette vekten. Det beste med vinterjakken fra Adidas, er virkelig designet. Den er enkel, stilig og enkel å matche. Testpanelet setter pris på at kragen er høy slik at det ikke kommer vind inn, og at jakken kan gjøres liten når du bretter den sammen. Hvis du ønsker å pakke med deg en ekstra jakke på helgeturen i fjellet, bør du kjøpe denne modellen! Nederst på jakken er det også en snor, slik at du kan tilpasse passformen.

– Selv om det er en liten detalj, liker jeg at Adidas-logoen er laget som en refleks, den føles nødvendig i vintermørket, sier en tester.

Gjennomgående premium

frost down glacier jacket

Modell:

Merke:

Materiale: 100% polyamid i det ytre stoffet og fôret med fin andedun.

Sammendrag: Ordet "perfeksjon" har sjeldent vært så nære som da testpanelet skulle beskrive jakken fra Peak Performance. Frost Glacier Down Jacket er i den øverste prisklassen, men ifølge testpanelet er den verdt hver eneste krone. Jakken er varm, materialet er slitesterkt og designet er virkelig on point! Denne supervarme vinterjakken får også plusspoeng for å være forsterket på skuldrene, nøyaktig der snøen vanligvis lander. Også et pluss for at den er tilgjengelig i en fin rød farge, hvis du vil skille deg litt ut.

– Dette virker som jakken du kjøper én av, og deretter kan den arves av flere generasjoner. Det oser virkelig kvalitet av hele plagget.

For den trendy karen

alpha industries

Modell:

Merke:

Materiale: Fôring og et ytre materiale av 100% nylon. 

Sammendrag: Denne varme vinterjakken er noe for deg som virkelig vil være i front når det gjelder trender! Denne kule jakken er både stilig og varm. I ermene er det mansjetter slik at testpanelet slipper å bekymre seg for at kald vind kan komme inn, og nederst på jakken er det et bredt strikk i matchende design. Det betyr at jakken lukkes helt når du tar opp glidelåsen, og dermed dannes det et isolerende lag med luft. Denne vinterjakken ser derimot best ut åpen, kanskje med en fin hettegenser under.  

- Designet er selvfølgelig det beste med jakken. Denne jakken er veldig ungdommelig og selvfølgelig veldig trendy.

Stilren, men annerledes

edzo jacket

Modell:

Merke:

Materiale: Polstring av premium dun, som er restprodukt fra matindustrien. Det ytre stoffet er vannavstøtende og 100% fritt for fluorkarboner.

Sammendrag: Ytterligere en sporty dunjakke man kan elske! Det beste med vinterjakken fra 8848 Altitude er lommene hvor du kan varme hendene, og den samme fleecen finner du på innsiden av kragen – så utrolig deilig! Ellers er kragen veldig høy og beskytter godt mot vind. Hetten er romslig, men kan strammes til hvis det er veldig kaldt ute. Jakken får også plusspoeng siden den har en innvendig lomme med glidelås, og selvfølgelig siden den skiller seg litt ut med fargen sin. 

– Jeg vil si at dette er jakken for deg som leter etter noe stilrent, men annerledes. Den passer til stort sett hva som helst, men er enda finere enn de vanlige svarte jakkene.

Den mest fluffy jakken i testen!

dobosom nasta jacket

Modell:

Merke:

Materiale: 100% polyester i det ytre materialet og syntetisk polstring.

Sammendrag: Det mest karakteristiske ved denne jakken er materialet på innsiden. Selv med jakken lukket, er den sølvfargede innsiden veldig synlig og blir et fint brudd med det ellers enkle designet – fin jakke, synes testpanelet. Ellers får vinterjakken fra Dobsom ros for at den har et deilig fleece-stoff på innsiden av kragen. Dette er en fluffy og varm vinterjakke, men passformen er også så uformell at du lett kan ha en teddyfleece under, uten at den oppleves som klumpete. Ideell i noen minusgrader, men også når det er ordentlig polarvinter.

– Det er mange gode funksjoner ved denne jakken, men jeg synes det er én ting som virkelig løfter den, og det er innerlommen med glidelås. Da kan jeg oppbevare lommeboken trygt.

LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Header dam adidas
Mote & trender

Test: Topp 5 bestselgere fra Adidas

23 timer siden
Header adidas
Mote & trender

Vi tester 6 svarte herrefavoritter fra Adidas

1 dag siden
Barnskor
Mote & trender

Stor guide: Finn riktige barnesko og størrelse fra Adidas

2 dager siden
Träningstights för löpning.jpg
Mote & trender

11 treningstights som passer perfekt til løping

4 dager siden
padeltennis header
Mote & trender

Tips! Padelracketer, padelsko og padelklær som gir deg de beste forutsetningene på banen

5 dager siden
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

5 dager siden
header plus size adidas
Mote & trender

Test! Plus size-klær fra Adidas

6 dager siden
Nike träningskläder
Mote & trender

Treningsfavorittene fra Nike som er best i test

6 dager siden
header HERR.jpg
Mote & trender

Test! Disse treningsklærne fra Nike er best i test for menn

16 feb 2020
ICANIWILL header
Mote & trender

Endelig på Sportamore! Tights og treningsklær fra Icaniwill

14 feb 2020
nike header 2
Mote & trender

Nyheten Metcon 5 blir du helt forelsket i

14 feb 2020
Reebok Forever Floatride Energy 2
Mote & trender

Nyhet fra Reebok: Løpeskoen som er perfekt til ulike distanser

12 feb 2020
salomon
Mote & trender

Test av Salomon Speedcross 5

11 feb 2020
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

11 feb 2020
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen på ulike løpesko fra Nike

11 feb 2020
Suunto7_career_woman_running_city.jpg
Mote & trender

Derfor er den nye pulsklokken Suunto 7 det åpenbare valget

09 feb 2020
Header-skidbyxor.jpg
Mote & trender

TEST: 7 skibukser til bruk i bakken og off-piste

09 feb 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Best i test! Ull- og superundertøy til herre

08 feb 2020
HEADER_W_rehband.jpg
Mote & trender

Test: Støtte og tights for ustabile knær og håndledd

08 feb 2020
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

05 feb 2020
Waikani Beachwear bikini
Mote & trender

Waikani Beachwear – rimelig badetøy i sesongens mønster og farger

05 feb 2020
_L3Q6740-2.jpg
Mote & trender

Guide: Slik velger du riktig skihjelm

04 feb 2020
header träningsbyxor
Mote & trender

Best i test! Treningsbukser, treningsshorts og treningstights for menn

04 feb 2020
virvelvind uv plagg
Mote & trender

Fargerikt, morsomt og funksjonelt: Her er det nye barnemerket Virvelvind

03 feb 2020
Under Armour sport-bh
Mote & trender

TEST! Derfor kommer du til å elske sports-BH'en Mid Crossback Bra

03 feb 2020
birkenstock
Mote & trender

Birkenstock – dette er forskjellen mellom de ulike sandalene

02 feb 2020
speedcross
Mote & trender

Derfor er terrengskoen Salomon Speedcross så populær

02 feb 2020
nike infinity run test header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye løpeskoen Nike Infinity Run

30 jan 2020
SP20_RN_React_NRC_DISTANCE_WK_0830.jpg
Mote & trender

Nike Infinity Run – skoen som passer for alle løpere

30 jan 2020
Salomon skaljacka
Mote & trender

Slik bør du vaske skalljakken din

29 jan 2020
Sneakers kids
Mote & trender

Kjøp riktige sneakers til barn

29 jan 2020
Dedicated new brand
Mote & trender

Nyhet hos oss: Dedicated – for deg som vil shoppe med god samvittighet

28 jan 2020
Hoka one one
Mote & trender

Hoka One One tar over løpeverden

26 jan 2020
dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

25 jan 2020
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Test: Treningsklær for gravide

24 jan 2020
Header-3.jpg
Mote & trender

BEST I TEST! Sports-BH'er 2020

23 jan 2020
Reebok Nano 9.0 nya färger
Mote & trender

Endelig! Nye farger på Reebok CrossFit Nano 9.0

23 jan 2020
houdini
Mote & trender

Guide til innkjøp av skallbukser

22 jan 2020
kompressionsstrumpor
Mote & trender

Derfor bør du løpe i kompresjonsstrømper

20 jan 2020
Tvätta träningsskor
Mote & trender

Slik vasker du treningsskoene dine på best mulig måte

20 jan 2020
more news
Header dam adidas

Test: Topp 5 bestselgere fra Adidas

De tre stripene fra Adidas går som en rød tråd gjennom denne testen. Testpanelet vårt har vurdert våre 5 mest populære plagg fra Adidas.

23 timer siden
Mote & trender
Header adidas

Vi tester 6 svarte herrefavoritter fra Adidas

En drømmetest av crème de la crème fra Adidas. Skoene Ultraboost, en padelracket med maksimal kontroll og en t-skjorte som kan brukes til trening og hverdags. Disse svarte Adidas-favorittene vil du ikke gå glipp av!

1 dag siden
Mote & trender
Barnskor

Stor guide: Finn riktige barnesko og størrelse fra Adidas

Passform, materialvalg, størrelse og hvilke sko som tilhører hvilken sesong – her svarer vi på alle spørsmål vedrørende barnesko fra Adidas.

2 dager siden
Mote & trender
Träningstights för löpning.jpg

11 treningstights som passer perfekt til løping

Det finnes utrolig mange forskjellige tights. Når det gjelder løping er det viktig å velge en modell som sitter på plass, klemmer musklene og som helst har lommer. Her er 11 modeller som passer perfekt til løping.

4 dager siden
Mote & trender
padeltennis header

Tips! Padelracketer, padelsko og padelklær som gir deg de beste forutsetningene på banen

Hvem spiller du som oftest padel med? Kjenn på smaken av seier med en helt ny padelracket, nye padelsko og kanskje til og med et helt nytt antrekk! Her er 10 padelfavoritter du ikke kan gå glipp av.

5 dager siden
Mote & trender
Puma sneakers skinn

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

Du kan ikke tørke av alle sneakers med en fuktig klut. Sneakers-eksperten fra Puma forklarer hvordan du tar best vare på de ulike materialene.

5 dager siden
Mote & trender
header plus size adidas

Test! Plus size-klær fra Adidas

Trening er for alle, og derfor er det viktig med tights, t-skjorter og sports-BH i inkluderende størrelser. Vi har latt vår Instagram-følger teste treningsklær i plus size fra Adidas. Her er resultatet!

6 dager siden
Mote & trender
Nike träningskläder

Treningsfavorittene fra Nike som er best i test

De beste treningsskoene, tightsen som får toppscore og løpegenseren som er en drøm! Her er det beste fra Nike – ifølge vårt kvinnelige testpanel!

6 dager siden
Mote & trender
header HERR.jpg

Test! Disse treningsklærne fra Nike er best i test for menn

Treningsklær og sko fra Nike blir verdsatt av mange takket være det brede utvalget, det stilige designet og den gode kvaliteten. Vi lot vårt mannlige testpanel trene i treningsbukser, sko og andre treningsklær fra Nike. Her er resultatet!

16 feb 2020
Mote & trender
ICANIWILL header

Endelig på Sportamore! Tights og treningsklær fra Icaniwill

Hvis du følger med på de seneste gymtrendene på Instagram, har du sannsynligvis lagt merke til Icaniwill – merket som lager fasjonable, sømløse tights og treningsklær, som dessuten er kjempefine!

14 feb 2020
Mote & trender
nike header 2

Nyheten Metcon 5 blir du helt forelsket i

"Du gjør meg hel" står det på den nye modellen fra Nikes bestselger Metcon 5. Perfekt timing til valentinsdagen, da lanseres nemlig skoen som er inspirert av kjærlighet. Modellen passer perfekt for deg som vil ha en hjertelig treningsøkt (eller kanskje gi bort en gave til noen du liker?).

14 feb 2020
Mote & trender
Reebok Forever Floatride Energy 2

Nyhet fra Reebok: Løpeskoen som er perfekt til ulike distanser

Løper du ofte mellom 5 km og opp til et halvt maraton og vil ha en nøytral, dempet løpesko? Gratulerer, da er den nye Forever Floatride Energy 2 fra Reebok perfekt for deg!

12 feb 2020
Mote & trender
salomon

Test av Salomon Speedcross 5

Mykere, mer stabil og bedre grep enn forgjengeren. Dessuten er designet så fint at testpanelet til og med vil bruke terrengskoen til daglig.

11 feb 2020
Mote & trender
helium hood herr

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

Mange har oppdaget hvor anvendelig Helium Hood Jacket er. Den tynne dunjakken fra Peak Performance er en vind- og vanntett vinner som du kan bruke året rundt.

11 feb 2020
Mote & trender
Nike löparskor

Forskjellen på ulike løpesko fra Nike

Noen ganger kan det være vanskelig å vite forskjellen på ulike løpesko. Ta det med ro! Vi har fått hjelp av ekspertene for å gå gjennom forskjellene mellom Pegasus, Pegasus Turbo, Zoom Gravity og Zoom Fly fra Nike.

11 feb 2020
Mote & trender