Test av goggles header

Skibrillene som er best i test!

Endelig! Snart er skisesongen her, og da trenger du noen splitter nye skibriller. Her har Sportamore satt sesongens beste goggles på prøve!

Det er flere ting som skal fungere sammen i bakken – skiene og skistøvlene, skijakken og skibuksen, og fremfor alt skibrillene og hjelmen. Skibriller, eller goggles som det også kalles, må passe like bra til deg og ansiktsformen din, som til hjelmen du har valgt. I tillegg bør de være komfortable, ha riktig linse for riktig bruk og selvfølgelig et stilig design! Sportamore sitt testpanel har testet sesongens beste modeller. Her er resultatet.

Fly fremover i bakken!

Oakley flight deck

Modell:

Merke:

Passer til: Alt fra solfylte til overskyede dager. Disse skibrillene fra Oakley er utstyrt med en kontrastlinse som gjør det lettere å se bakken på dager hvor snøen og himmelen lett smelter sammen, men de slipper også inn nok lys når det virkelig er solfylte forhold.

Sammendrag: Så fort testpanelet får på seg disse skibrillene, konstaterer de at skibrillene er kjempedeilige. De omslutter ansiktet fullstendig takket være et mykt skum, og de passer perfekt til hjelmene som testpanelet prøver skibrillene med (som en tommelfingerregel, så bør du alltid ha skibriller og hjelm fra det samme merket). Ellers passer de på ansikt som er normale i størrelsen. Skibrillene fra Oakley får også et pluss siden de er 100% kompatible med vanlige briller. Bra, mener testpersonene som bruker briller til vanlig, men det er likevel ikke den beste funksjonen ved skibrillene. 

– Ja, hva er det beste? At de er selfie-vennlige, vil jeg si! konstaterer en testperson.

Minimalisme på sitt beste

Scott goggle faze 2

Modell:

Merke:

Passer til: All slags vær takket være en lys kontrastlinse som gjør at ujevnheter vises godt i bakken. På utsiden av linsen er overflaten lett sminke, noe som beskytter øynene mot skadelige solstråler. 

Sammendrag: Det beste med skibrillene fra Scott er faktisk den gode komforten. De sitter veldig bra mot ansiktet takket være et mykt skum. Ellers er den sminkede utsiden av glasset et stort pluss siden det reflekterer bort alle solstrålene som ellers kan forstyrre blikkfanget. I motsetning til den forrige modellen, er denne mye finere i designen. Både i hånden og på hjelmen oppleves de som veldig minimalistiske, uten at det går på bekostning av funksjonen. Testpanelet liker rosafargen, men dersom rosa ikke er noe for deg, så finnes modellen i mange andre farger, hvorav mange er mer diskrete.

– Det beste med skibrillene er at de har et fantastisk synsfelt. Rammen er så liten at du har full sikt i alle retninger, sier en tester.

Passer i all slags vær, til alle kjørere

Caount stereo

Modell:

Merke:

Passer til: Denne linsen egner seg best på solfylte dager på grunn et speilglass bestående av ni lag som beskytter mot sterke solstråler, men de fungerer også bra når det er skyer på himmelen siden de er utstyrt med en kontrastøkende linse. 

Sammendrag: Dette er noen ganske minimalistiske skibriller med et pent design. Utseendemessig er de veldig kule, ifølge testpanelet, uten at de er for mye. Den endelige scoren heves takket være det brede synsfeltet. I disse vil du ikke gå glipp av noe, verken hinder i bakken eller andre skikjørere. De får også plusspoeng for høy komfort og god ventilasjon.

– Jeg vil si at dette er noen skibriller som forbedrer kontrasten på best mulig måte. De passer i all slags vær og kan brukes av alle skikjørere. 

Allround-alternativet

Sweet protection firewall

Modell:

Merke:

Passer til: Alle værforhold. Den røde linsen som disse skibrillene er utstyrt med, er tradisjonelt sett ansett som den mest brukervennlige linsen og må ikke suppleres med ytterligere skibriller. En skikkelig allround-linse, konstaterer testpanelet, selv om det ikke er spesielt mye speilglass. 

Sammendrag: I starten var ikke skummet så veldig mykt og behagelig, i motsetning til de andre modellene i testen, men etter en stund mykner det og merkes knapt. Ventilasjonen er virkelig på topp, noe som er veldig bra. Ellers kan man risikere at skibrillene dugger hvis man blir varm. På innsiden er linsen behandlet med anti-fog beskyttelse. Når det gjelder designet, så er de tøffe og passer til den yngre målgruppen som liker å henge i parken. En annen stor fordel er prisen, som gjør at du definitivt får mye for pengene! 

– "Det er ikke veldig mye speilglass, men likevel nok til å stenge ute direkte lys, mener jeg. Og når det kommer til kontraster, så er linsen veldig bra," sier en testperson.

Testpanelets favorittlinse

Poc Fovea Mid Clarity

Modell:

Merke:

Passer til: Alle værforhold. Det finnes ingen værforhold som disse skibrillene ikke takler. Testpanelet er stort sett begeistret over både speilglasset og kontrastlinsen, noe som betyr at hvert eneste snøfnugg er fremtredende i bakken.

Sammendrag: Sier navnet Carl Zeiss deg noe? Det burde det! Hvis du kjenner skibrillene dine, vet du at Clarity-linsen i denne modellen fra POC er helt overlegen når det gjelder lysgjennomslipp og kontrast. Carl Zeiss designer kameralinser, og det er dermed ikke rart at testpanelet gir disse skibrillene 10 av 10 poeng for linsen som er utviklet av Zeiss. De er stilige, komfortable og gir god sikt i alle retninger takket være en liten ramme.

– Jeg kjøper alltid skibriller med denne linsen, og det skal jeg fortsette å gjøre, lover en i testpanelet. 

Ingen fare for å bli blendet

Salomon xview

Modell:

Merke:

Passer til: Denne modellen klarer seg best i strålende solskinn, men fungerer kanskje litt dårligere når det er mørkt ute, da selve linsen oppleves som ganske mørk. Velg disse skibrillene tidlig om morgenen i Alpene. 

Sammendrag: I denne modellen får du mye briller for pengene. Skibrillene fra Salomon har en bra linse, sitter pent på ansiktet og ventilerer som de skal. Det kan være lurt å merke seg at de er ganske nette og passer små til normale ansikt. Linsen er relativt mørk, noe som betyr at du unngår å bli blendet av solen. Dessverre er linsen så mørk at det kan være lurt å supplere med en lysere variant hvis du henger i bakken tidlig på året i de skandinaviske fjellene. Sikten er også veldig bra, spesielt på grunn av det delvis rammeløse designet. Til slutt passer de også på de fleste hjelmer. Det er et stort pluss, men som vanlig anbefales alltid det samme merket når du skal ha skibriller og hjelm.

– Jeg liker at de er ganske minimalistiske. Etter en stund smelter du liksom sammen med dem og glemmer at du har de på. 

Utskiftbar linse

Spectrum g002 essential

Modell:

Merke:

Passer til: Denne linsen er også litt mørkere, noe som betyr at skibrillene egner seg best til skikjøring om morgenen, men det følger også med en ekstra linse som du kan bytte til når det er mørkt ute – smart! 

Sammendrag: Dette er virkelig noen prisgunstige skibriller, spesielt med tanke på den ekstra linsen som følger med. Det betyr at du ikke trenger å kjøpe mer enn et par skibriller. Du kan heller bytte mellom de linsene som er inkludert her. Ellers gjør kontrastlinsen akkurat som den skal, da den får alle kontraster til å vises på best mulig måte. I tillegg får denne modellen også ros for sin ventilasjonsevne. Her trenger du ikke å bekymre deg for å bli svett og få dugg på innsiden av skibrillene. Testpanelet er takknemlig for det, men likevel er det designet som utmerker seg med skibrillene. 

– Det beste er at linsen kan byttes ut. Det spiller en viktig rolle, siden du sparer plass samt at det er billig.

Nok en Oakley-favoritt

oakley fall line

Modell:

Merke:

Passer til: Disse skibrillene passer praktisk talt i all slags vær, men hovedsakelig i overskyet vær siden den rosa linsen forbedrer kontrastene. Den avanserte linsen fanger kontraster i grått lys på en optimal måte, men sammenlignet med den andre modellen fra det samme merket, er denne litt mørkere.

Sammendrag: Dette er skibrillene for deg som vil skille deg ut. Designet er kult og litt annerledes, noe testpanelet setter pris på. I tillegg til dette, så er skibrillene veldig gode og utstyrt med en av de beste kontrastlinsene fra Oakley. Linsen er også enkel å bytte ut, noe som gjør det mulig å supplere den med andre linser, for eksempel hvis du foretrekker gult fremfor rosa lys. De i testpanelet som bruker vanlige briller under skibrillene sine, gir også tommel opp for hvor bra brillene passer under. Denne modellen anbefales for deg med et normalt til lite ansikt.

– De er fremfor alt veldig fine og jeg elsker hvor godt de sitter sammen med de vanlige brillene mine, sier en testperson.

Fantastisk linse x2

appertiff CRB + extra lens

Modell:

Merke:

Passer til: Alle værforhold. I esken følger det med kontrastlinser, én for mørke forhold og én for lyse forhold. Du kan dermed bytte etter smak og behag – og etter været, selvfølgelig! Dessuten stenges solstrålene ute takket være det oljebehandlede speilglasset.

Sammendrag: Disse skibrillene fra Appertiff utmerker seg hovedsakelig på grunn av det rammeløse designet, som både er stilig og funksjonelt. Sikten er perfekt – rammene skjuler ingenting av synsfeltet. Det er også fint at det kommer med en ekstra linse. Det betyr at du ikke trenger å kjøpe nye skibriller så fort været snur. På den måten er dette et kjøp som vil gi deg mye for pengene, og det er aldri feil! Sist, men ikke minst, vil testpanelet påpeke at det er veldig fint med det oljefargede speilglasset og det rammeløse designet.

– Det er fint at de kommer med en ekstra linse. Når du først har fått inn teknikken, er det slett ikke vanskelig å bytte, pluss at det er veldig rimelig!

LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Icebug kängor och skor
Mote & trender

Gå trygt i piggsko fra Icebug

2 dager siden
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mote & trender

Stor test: Trygge vintersko med pigger

2 dager siden
test tofflor header
Mote & trender

Test: Tøfler til dame og herre

6 dager siden
ENG_W.png
Mote & trender

Stor test av treningsklokker!

6 dager siden
header julbild
Mote & trender

Sportamores julegavetips til hele familien

6 dager siden
Nike See my style
Mote & trender

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug
Mote & trender

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

03 dec 2019
header icebug
Mote & trender

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

01 dec 2019
ryggskydd
Mote & trender

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

30 nov 2019
skidhandskar test header
Mote & trender

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

28 nov 2019
icebug
Mote & trender

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

27 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mote & trender

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

27 nov 2019
Header reflexplagg
Mote & trender

TEST! 9 refleksplagg til løping

24 nov 2019
Skidjacka
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skijakke

23 nov 2019
underställ kari traa
Mote & trender

De 8 beste Black Friday-kuppene

21 nov 2019
Babolat
Mote & trender

Våre 7 beste Black Friday-kupp for ham

21 nov 2019
Nike Metcon 5
Mote & trender

7 svarte tilbud på Black Friday

21 nov 2019
garmin forerunner
Mote & trender

8 superkupp på Black Friday

21 nov 2019
Black Friday
Mote & trender

Black Friday – årets største shoppingfest!

21 nov 2019
nike glam dunk group shot
Mote & trender

Elsk 90-tallet med Nike Icon Clash

21 nov 2019
header black fridayfynd
Mote & trender

12 Black Friday-kupp for barn

20 nov 2019
Adidas tights
Mote & trender

8 superkupp for henne på Black Friday

20 nov 2019
K2 intervju header
Mote & trender

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

18 nov 2019
Test av goggles header
Mote & trender

Skibrillene som er best i test!

17 nov 2019
header.jpg
Mote & trender

Test: Teddy fleece til dame og herre

17 nov 2019
Alpint trend skidkläder
Mote & trender

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

14 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX
Mote & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

12 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mote & trender

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

12 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mote & trender

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

11 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mote & trender

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

08 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mote & trender

Alt du bør vite om vinterløpesko

06 nov 2019
Vintertights header
Mote & trender

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

03 nov 2019
Header padelskor
Mote & trender

Test: De beste padelskoene for ham

29 oct 2019
winterized header
Mote & trender

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mote & trender

Skal jeg løpe i underklær?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for menn

27 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

26 oct 2019
HEADER.jpg
Mote & trender

Best i test! Superundertøy

25 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mote & trender

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

24 oct 2019
more news
Icebug kängor och skor

Gå trygt i piggsko fra Icebug

Icebug er kjent for sko med verdensledende grep. Her finner du alt om deres vinterstøvler og sko som gir et suverent grep på glatta!

2 dager siden
Mote & trender
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stor test: Trygge vintersko med pigger

Det burde ikke være nødvendig å skli bortover gata bare fordi det er vinter – skaff deg heller noen solide og trygge tursko! Vi har testet de beste modellene, her er resultatet.

2 dager siden
Mote & trender
test tofflor header

Test: Tøfler til dame og herre

Finnes det noe bedre enn å ta på seg et par fluffy tøfler når det er kaldt ute? Skulle ikke tro det! Testpanelet vårt har testet ut sesongens beste tøfler. Her er deres mening!

6 dager siden
Mote & trender
ENG_W.png

Stor test av treningsklokker!

Hadde det ikke vært fint med en egen, bærbar PT som blir med deg på alt fra trening på treningssenteret til løpeturen og gåturen til bussen? Med en treningsklokke på armen, er det akkurat det du får! Her har testerne prøvd treningsklokker fra Garmin, Suunto og Polar.

6 dager siden
Mote & trender
header julbild

Sportamores julegavetips til hele familien

Julenissen letter snart fra Nordpolen med reinsdyrene sine for å reise land og strand med julegaver. Vet du ikke hva du skal kjøpe enda? Ta det med ro, vi har satt sammen en julegaveguide med mange tips.

6 dager siden
Mote & trender
Nike See my style

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

Det er viktig at du er synlig når du løper i mørket, men det behøver ikke gå utover stilen. Stylisten Isabelle Håwi vet hvordan du kan kombinere sikkerhet og en trendy look!

03 dec 2019
Mote & trender
Vinterkängor Icebug

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

Vet du ikke hva du skal kjøpe til mamma, pappa, søster eller kjæreste i julegave? Frykt ikke – vi har et supertips! Kjøp et par vinterstøvler som både varmer og settes pris på! Kan det bli bedre?

03 dec 2019
Mote & trender
header icebug

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

Icebug er kjent for sine terrengsko med ekstremt høyt prestasjonsnivå. Derfor er det ikke så rart at vinterløpeskoene deres også imponerer. Sportamore sitt testpanel har løpt i de fire hotteste modellene for kvinner og menn.

01 dec 2019
Mote & trender
ryggskydd

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

Ryggbeskyttelse er en smart investering når du skal stå på ski eller snowboard, da med tanke på sikkerheten. Tenk på dette før du slår til.

30 nov 2019
Mote & trender
skidhandskar test header

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

Du kan leie ski og staver der du er, men skihansker er det vanskeligere med. For å gjøre shoppingen din litt enklere, har testpanelet til Sportamore kjørt nedover skibakken i sesongens beste modeller. Dette mener testpanelet om skihanskene fra Helly Hansen, Peak Performance, Wear Colour, Bula og Kombi.

28 nov 2019
Mote & trender
icebug

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

Du må ikke slutte å løpe utendørs bare fordi gatene er glatte og tildekket av snø. Kjøp løpesko med pigger, da kan du kan løpe trygt helt til våren er her.

27 nov 2019
Mote & trender
Adidas Ultraboost 20

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

6. desember 2019 er endelig den neste hyllede versjonen av Adidas Ultraboost her, og vi har tatt en sniktitt på den! Her er alt du vil vite om løpeskoen, som er minst like elsket som en sneaker.

27 nov 2019
Mote & trender
Header reflexplagg

TEST! 9 refleksplagg til løping

Det er kjempeviktig med reflekser når du beveger deg utendørs når det er mørkt. Vi har testet sesongens refleksplagg og utstyr som egner seg til løping – takler produktene løping i mørket?

24 nov 2019
Mote & trender
Skidjacka

Guide: Slik finner du riktig skijakke

En skijakke er så mye mer enn bare en jakke du bruker når du står på ski. Avhengig av hvor du er på fjellet, bør du se etter ulike detaljer og modeller. Her er alt du trenger å vite om skijakker!

23 nov 2019
Mote & trender
underställ kari traa

De 8 beste Black Friday-kuppene

Under Black Friday svømmer det over av reduserte priser på Sportamore! Er det vanskelig å bestemme seg for hva du skal bestille? Her er favorittene!

21 nov 2019
Mote & trender