Test av goggles header

Skibrillene som er best i test!

Endelig! Snart er skisesongen her, og da trenger du noen splitter nye skibriller. Her har Sportamore satt sesongens beste goggles på prøve!

Det er flere ting som skal fungere sammen i bakken – skiene og skistøvlene, skijakken og skibuksen, og fremfor alt skibrillene og hjelmen. Skibriller, eller goggles som det også kalles, må passe like bra til deg og ansiktsformen din, som til hjelmen du har valgt. I tillegg bør de være komfortable, ha riktig linse for riktig bruk og selvfølgelig et stilig design! Sportamore sitt testpanel har testet sesongens beste modeller. Her er resultatet.

Fly fremover i bakken!

Oakley flight deck

Modell:

Merke:

Passer til: Alt fra solfylte til overskyede dager. Disse skibrillene fra Oakley er utstyrt med en kontrastlinse som gjør det lettere å se bakken på dager hvor snøen og himmelen lett smelter sammen, men de slipper også inn nok lys når det virkelig er solfylte forhold.

Sammendrag: Så fort testpanelet får på seg disse skibrillene, konstaterer de at skibrillene er kjempedeilige. De omslutter ansiktet fullstendig takket være et mykt skum, og de passer perfekt til hjelmene som testpanelet prøver skibrillene med (som en tommelfingerregel, så bør du alltid ha skibriller og hjelm fra det samme merket). Ellers passer de på ansikt som er normale i størrelsen. Skibrillene fra Oakley får også et pluss siden de er 100% kompatible med vanlige briller. Bra, mener testpersonene som bruker briller til vanlig, men det er likevel ikke den beste funksjonen ved skibrillene. 

– Ja, hva er det beste? At de er selfie-vennlige, vil jeg si! konstaterer en testperson.

Minimalisme på sitt beste

Scott goggle faze 2

Modell:

Merke:

Passer til: All slags vær takket være en lys kontrastlinse som gjør at ujevnheter vises godt i bakken. På utsiden av linsen er overflaten lett sminke, noe som beskytter øynene mot skadelige solstråler. 

Sammendrag: Det beste med skibrillene fra Scott er faktisk den gode komforten. De sitter veldig bra mot ansiktet takket være et mykt skum. Ellers er den sminkede utsiden av glasset et stort pluss siden det reflekterer bort alle solstrålene som ellers kan forstyrre blikkfanget. I motsetning til den forrige modellen, er denne mye finere i designen. Både i hånden og på hjelmen oppleves de som veldig minimalistiske, uten at det går på bekostning av funksjonen. Testpanelet liker rosafargen, men dersom rosa ikke er noe for deg, så finnes modellen i mange andre farger, hvorav mange er mer diskrete.

– Det beste med skibrillene er at de har et fantastisk synsfelt. Rammen er så liten at du har full sikt i alle retninger, sier en tester.

Passer i all slags vær, til alle kjørere

Caount stereo

Modell:

Merke:

Passer til: Denne linsen egner seg best på solfylte dager på grunn et speilglass bestående av ni lag som beskytter mot sterke solstråler, men de fungerer også bra når det er skyer på himmelen siden de er utstyrt med en kontrastøkende linse. 

Sammendrag: Dette er noen ganske minimalistiske skibriller med et pent design. Utseendemessig er de veldig kule, ifølge testpanelet, uten at de er for mye. Den endelige scoren heves takket være det brede synsfeltet. I disse vil du ikke gå glipp av noe, verken hinder i bakken eller andre skikjørere. De får også plusspoeng for høy komfort og god ventilasjon.

– Jeg vil si at dette er noen skibriller som forbedrer kontrasten på best mulig måte. De passer i all slags vær og kan brukes av alle skikjørere. 

Allround-alternativet

Sweet protection firewall

Modell:

Merke:

Passer til: Alle værforhold. Den røde linsen som disse skibrillene er utstyrt med, er tradisjonelt sett ansett som den mest brukervennlige linsen og må ikke suppleres med ytterligere skibriller. En skikkelig allround-linse, konstaterer testpanelet, selv om det ikke er spesielt mye speilglass. 

Sammendrag: I starten var ikke skummet så veldig mykt og behagelig, i motsetning til de andre modellene i testen, men etter en stund mykner det og merkes knapt. Ventilasjonen er virkelig på topp, noe som er veldig bra. Ellers kan man risikere at skibrillene dugger hvis man blir varm. På innsiden er linsen behandlet med anti-fog beskyttelse. Når det gjelder designet, så er de tøffe og passer til den yngre målgruppen som liker å henge i parken. En annen stor fordel er prisen, som gjør at du definitivt får mye for pengene! 

– "Det er ikke veldig mye speilglass, men likevel nok til å stenge ute direkte lys, mener jeg. Og når det kommer til kontraster, så er linsen veldig bra," sier en testperson.


Ingen fare for å bli blendet

Salomon xview

Modell:

Merke:

Passer til: Denne modellen klarer seg best i strålende solskinn, men fungerer kanskje litt dårligere når det er mørkt ute, da selve linsen oppleves som ganske mørk. Velg disse skibrillene tidlig om morgenen i Alpene. 

Sammendrag: I denne modellen får du mye briller for pengene. Skibrillene fra Salomon har en bra linse, sitter pent på ansiktet og ventilerer som de skal. Det kan være lurt å merke seg at de er ganske nette og passer små til normale ansikt. Linsen er relativt mørk, noe som betyr at du unngår å bli blendet av solen. Dessverre er linsen så mørk at det kan være lurt å supplere med en lysere variant hvis du henger i bakken tidlig på året i de skandinaviske fjellene. Sikten er også veldig bra, spesielt på grunn av det delvis rammeløse designet. Til slutt passer de også på de fleste hjelmer. Det er et stort pluss, men som vanlig anbefales alltid det samme merket når du skal ha skibriller og hjelm.

– Jeg liker at de er ganske minimalistiske. Etter en stund smelter du liksom sammen med dem og glemmer at du har de på. 

Utskiftbar linse

Spectrum g002 essential

Modell:

Merke:

Passer til: Denne linsen er også litt mørkere, noe som betyr at skibrillene egner seg best til skikjøring om morgenen, men det følger også med en ekstra linse som du kan bytte til når det er mørkt ute – smart! 

Sammendrag: Dette er virkelig noen prisgunstige skibriller, spesielt med tanke på den ekstra linsen som følger med. Det betyr at du ikke trenger å kjøpe mer enn et par skibriller. Du kan heller bytte mellom de linsene som er inkludert her. Ellers gjør kontrastlinsen akkurat som den skal, da den får alle kontraster til å vises på best mulig måte. I tillegg får denne modellen også ros for sin ventilasjonsevne. Her trenger du ikke å bekymre deg for å bli svett og få dugg på innsiden av skibrillene. Testpanelet er takknemlig for det, men likevel er det designet som utmerker seg med skibrillene. 

– Det beste er at linsen kan byttes ut. Det spiller en viktig rolle, siden du sparer plass samt at det er billig.

Nok en Oakley-favoritt

oakley fall line

Modell:

Merke:

Passer til: Disse skibrillene passer praktisk talt i all slags vær, men hovedsakelig i overskyet vær siden den rosa linsen forbedrer kontrastene. Den avanserte linsen fanger kontraster i grått lys på en optimal måte, men sammenlignet med den andre modellen fra det samme merket, er denne litt mørkere.

Sammendrag: Dette er skibrillene for deg som vil skille deg ut. Designet er kult og litt annerledes, noe testpanelet setter pris på. I tillegg til dette, så er skibrillene veldig gode og utstyrt med en av de beste kontrastlinsene fra Oakley. Linsen er også enkel å bytte ut, noe som gjør det mulig å supplere den med andre linser, for eksempel hvis du foretrekker gult fremfor rosa lys. De i testpanelet som bruker vanlige briller under skibrillene sine, gir også tommel opp for hvor bra brillene passer under. Denne modellen anbefales for deg med et normalt til lite ansikt.

– De er fremfor alt veldig fine og jeg elsker hvor godt de sitter sammen med de vanlige brillene mine, sier en testperson.

Fantastisk linse x2

appertiff CRB + extra lens

Modell:

Merke:

Passer til: Alle værforhold. I esken følger det med kontrastlinser, én for mørke forhold og én for lyse forhold. Du kan dermed bytte etter smak og behag – og etter været, selvfølgelig! Dessuten stenges solstrålene ute takket være det oljebehandlede speilglasset.

Sammendrag: Disse skibrillene fra Appertiff utmerker seg hovedsakelig på grunn av det rammeløse designet, som både er stilig og funksjonelt. Sikten er perfekt – rammene skjuler ingenting av synsfeltet. Det er også fint at det kommer med en ekstra linse. Det betyr at du ikke trenger å kjøpe nye skibriller så fort været snur. På den måten er dette et kjøp som vil gi deg mye for pengene, og det er aldri feil! Sist, men ikke minst, vil testpanelet påpeke at det er veldig fint med det oljefargede speilglasset og det rammeløse designet.

– Det er fint at de kommer med en ekstra linse. Når du først har fått inn teknikken, er det slett ikke vanskelig å bytte, pluss at det er veldig rimelig!

LES MER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

Test av tights
Mote & trender

Stor test av treningstights

20 timer siden
Shorts
Mote & trender

Test: Svarte treningsshorts til herre

21 timer siden
Nike Air Zoom SuperRep
Mote & trender

Finn riktig treningssko fra Nike SuperRep

2 dager siden
Test ryggsäck barn.png
Mote & trender

Best i test: Ryggsekk til barn 2020

6 dager siden
Header.jpg
Mote & trender

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

06 aug 2020
Nike löparskor test
Mote & trender

Løpeskoene fra Nike som er best i test

05 aug 2020
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg
Mote & trender

14 must-haves til skolestart

03 aug 2020
Header Nike-favoriter HERR.jpg
Mote & trender

Test! De beste klærne og skoene fra Nike til herre

03 aug 2020
Nike träningskläder
Mote & trender

Best i test! Favoritter fra Nike til henne

02 aug 2020
Reebok Nano X
Mote & trender

Nå er Reebok Nano X her i nye farger

31 jul 2020
Test sport-bh.png
Mote & trender

Best i test! Sports-BH'er 2020

29 jul 2020
Test Birkenstock
Mote & trender

Hvilke sandaler fra Birkenstock er best i test?

28 jul 2020
Skolstart Hummel
Mote & trender

Sjekkliste før skolestart

27 jul 2020
Clifton 7
Mote & trender

Test: Så bra er nyheten Clifton 7 fra Hoka One One

27 jul 2020
Test Better Bodies tights
Mote & trender

3 treningstights fra Better Bodies som er best i test

27 jul 2020
Asics Gel-Kayano 27
Mote & trender

Test! Så bra er Asics Gel-Kayano 27

27 jul 2020
Nike barnsko
Mote & trender

Must-have skoen til skolestart: Nike Revolution 5 Flyease

26 jul 2020
Hoka One One Clifotn
Mote & trender

Endelig! Her er Hoka One One Clifton 7

22 jul 2020
Axion tennis
Mote & trender

Axions nye kolleksjon for tennis og padel

20 jul 2020
didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

14 jul 2020
adidas
Mote & trender

Guide: Finn riktige løpesko fra Adidas

13 jul 2020
Test löparskor dam
Mote & trender

STOR test! De beste løpeskoene til dame i 2020

12 jul 2020
Test_loparskorherr_2020.png
Mote & trender

9 løpesko til herre som er best i test 2020

10 jul 2020
Saucony Triumph 18
Mote & trender

Derfor bør du løpe i den nye Saucony Triumph 18

08 jul 2020
jenny freed
Mote & trender

Eksperten tipser: Husk dette når du kjøper en ny sports-BH

07 jul 2020
Asics GEL-Kayano 27
Mote & trender

Den beste pronasjonsskoen fra Asics: Nyheten GEL-Kayano 27

02 jul 2020
Free metcon 3 header
Mote & trender

Test: Så bra er den nye treningsskoen Nike Free Metcon 3

01 jul 2020
Test adidas löparsko supernova
Mote & trender

Test: Adidas Supernova til dame og herre

26 jun 2020
charlotte och pär header
Mote & trender

Test: De topp 3 beste løpeskoene fra Asics

23 jun 2020
Adidas supernova header
Mote & trender

Adidas Supernova: prisverdig løpesko av god kvalitet

22 jun 2020
sandaler header
Mote & trender

Test: Trendy sandaler til dame 2020

18 jun 2020
Herr - Header.jpg
Mote & trender

Trendy sandaler til herre som er best i test

18 jun 2020
Test bikini
Mote & trender

Test: Finn riktig bikini til kroppstypen din

15 jun 2020
Header.jpg
Mote & trender

Test: Løpesko på SALG – med toppscore!

14 jun 2020
Sommarrea barn
Mote & trender

De beste kuppene til barn på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea herr
Mote & trender

Til ham: Gjør et kupp på klær, sko og utstyr på sommersalget vårt

14 jun 2020
Sommarrea dam
Mote & trender

Til henne: Gjør et kupp på klær og sko på sommersalget vårt

14 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Kan jeg vaske sandalene mine i vaskemaskinen?

10 jun 2020
Birkenstock
Mote & trender

Sesongens sandaltrender fra Birkenstock

10 jun 2020
daddräkt simning
Mote & trender

Test: Badedrakter til konkurransesvømming og trening

09 jun 2020
more news
Test av tights

Stor test av treningstights

Høy midje, med mønster eller klassisk svart? Testpanelet vårt har testet treningstights til henne fra Adidas, Nike, Better Bodies, Blacc og Kari Traa.

20 timer siden
Mote & trender
Shorts

Test: Svarte treningsshorts til herre

Testpanelet vårt har prøvd shorts fra blant annet Nike, Adidas og Under Armour. Her er treningsshortsen til herre som er best i test.

21 timer siden
Mote & trender
Nike Air Zoom SuperRep

Finn riktig treningssko fra Nike SuperRep

Air Zoom SuperRep, SuperRep Go og SuperRep Cycle – vi undersøker forskjellen mellom de tre treningsskoene fra Nike!

2 dager siden
Mote & trender
Test ryggsäck barn.png

Best i test: Ryggsekk til barn 2020

Det kan være lettere sagt enn gjort å finne riktig ryggsekk til barnet ditt. La minipanelet vårt hjelpe deg. De har testet noen av sesongens nyeste barnesekker!

6 dager siden
Mote & trender
Header.jpg

Vi tester: sykkelhjelmer til dame og herre

Det er viktig å velge en bra sykkelhjelm. I denne testen har vi prøvd flere modellers justerbarhet, komfort, ventilasjon og design.

06 aug 2020
Mote & trender
Nike löparskor test

Løpeskoene fra Nike som er best i test

Tre løpesko som alle har fått toppscore fra det dedikerte løpepanelet – her er de beste løpeskoene fra Nike!

05 aug 2020
Mote & trender
Fa20_Kids_Bras_Reversible_Swoosh_Action.jpg

14 must-haves til skolestart

Sommerferien går mot slutten og et nytt semester er rett rundt hjørnet. Pass på at barnet er klar til skolestart. Her er favorittene våre akkurat nå.

03 aug 2020
Mote & trender
Header Nike-favoriter HERR.jpg

Test! De beste klærne og skoene fra Nike til herre

Treningsklær og sko fra Nike er veldig populære takket være det store utvalget, det stilige designet og den gode kvaliteten. Vi lot vårt mannlige testpanel trene i treningsbukser, sko og andre treningsklær fra Nike. Her er resultatet!

03 aug 2020
Mote & trender
Nike träningskläder

Best i test! Favoritter fra Nike til henne

De beste treningsskoene, tightsen som får toppscore og løpetoppen som sitter som en drøm! Her er det beste fra Nike – ifølge vårt kvinnelige testpanel!

02 aug 2020
Mote & trender
Reebok Nano X

Nå er Reebok Nano X her i nye farger

Den tiende versjonen av Reeboks mest populære treningssko Nano beskrives som den beste hittil. Nå er Nano X her i nye farger!

31 jul 2020
Mote & trender
Test sport-bh.png

Best i test! Sports-BH'er 2020

Til store og små bryster, med eller uten justerbare stropper og knepping. Les alt om sesongens sports-BH'er som er best i test.

29 jul 2020
Mote & trender
Test Birkenstock

Hvilke sandaler fra Birkenstock er best i test?

Det er på høy tid å teste favorittsandalene fra Birkenstock. Testpanelet vårt har prøvd de tre mest populære Arizona-modellene – her er sandalen som er best i test!

28 jul 2020
Mote & trender
Skolstart Hummel

Sjekkliste før skolestart

Sommerferien går mot slutten og skolestart nærmer seg med stormskritt. Her er listen over alt barna trenger i garderoben, i tillegg til vanlige klær og sko, før det nye skoleåret starter. Skriv ut og kryss av.

27 jul 2020
Mote & trender
Clifton 7

Test: Så bra er nyheten Clifton 7 fra Hoka One One

"For en sprett", utbryter en testperson. Nyheten Clifton 7 fra Hoka One One blir fort en favoritt blant både mannlige og kvinnelige løpere. Les testen, så forstår du hvorfor!

27 jul 2020
Mote & trender
Test Better Bodies tights

3 treningstights fra Better Bodies som er best i test

En treningstights skal følge kroppen, være komfortabel på og fremfor alt være squatvennlig. Vi setter sesongens favoritter fra Better Bodies på prøve.

27 jul 2020
Mote & trender