Header.png

Sesongens skalljakker som er best i test

Naturen lokker og vandring blir stadig et hetere samtaleemne. Uansett om du skal av gårde i flere uker eller en dag, er det viktig at du kler deg riktig. Her er de seks beste skalljakkene våre! 

Riktig jakke i naturen er viktigere enn man tror. Uten et vann- og vindtett membran, kommer den ene regnskuren til å ødelegge hele opplevelsen din. Og du vil vel ikke avbryte eventyret ditt bare fordi du ikke har kledd deg riktig? 

En skalljakke er ment til å kombineres med superundertøy og mellomlag. Skalljakkens funksjon er ikke å varme, det tar du selv hånd om ved å tilpasse lagene dine etter vær og sesong. En skalljakke skal beskytte mot ytre elementer, slik som vann og vind.

Samtlige modeller i testen er vann- og vindtette, men er laget av ulike membran. Materialene er ganske like, men gir for eksempel forskjellig vannsøyle, med andre ord det trykket stoffet kan beskytte mot. Uansett om det er i form av pøsregn eller om du sitter på et vått underlag, så anses modeller som takler en vannsøyle over 8 000 millimeter som vanntette. Jo høyere vannsøyle, desto høyere påkjenning takler stoffet.

Vi har testet seks nyheter. Tre til herre og tre til dame, alle egnet for outdoor-eventyret på våren og sommeren! Hvilken skalljakke blir din nye favoritt?  

TIL HAM (scroll nedover for henne):

Prisgunstig og lett jakke

NO_M_Haglofs_LIM_Proof_Jacket.pngMerke:  

Modell:  

Finnes i fargene: , og 

Veiledende pris: 1 595 kroner. 

Vannsøyle: 10 000 millimeter. 

Materiale: Fluorkarbonfritt Proof-materiale. 

Testpanelet sier: 

Minimalistisk, pakkbar og ekstremt lett er ordene som beskriver Haglöfs skalljakke L.I.M Proof Jacket aller best. Haglöfs har laget en prisgunstig modell som har alle de nødvendige spesifikasjonene som kreves når du er ute i naturen.

For det første er den flourkarbonfrie DWR-behandlede overflaten både vann- og smussavvisende. Du kan gå i de mest gjørmete skogsområdene og lett tørke av jakken når du kommer hjem. Med en vannsøyle på 10 000 millimeter, klassifiseres modellen som vanntett.  Hvis du derimot skal vandre flere dager i monsunregn, bør du se etter en modell som er enda bedre. Jakkens proof-materiale er i det tynneste laget og puster på et høyt nivå.

– Jeg vil slå et slag for hetta. Den sitter veldig stramt på hodet, siden det er strikk på sidene. Når den er på hodet kan du gå i vindfullt vær uten at hetta glir av, sier en av testerne.

Passformen er true to size, rett og minner om jakken Outline fra Salomon. Noen detaljer som nevnes av testpanelet, er en brystlomme samt strikk rundt håndleddene. Ellers er L.I.M Proof Jacket en veldig stilren jakke, uten masse unødvendige finesser. 

– Tingen med denne jakken, er at den er tynn og lett. En bra modell på reisen og på korte vandreturer, siden du lett kan rulle den sammen i vesken uten at den tar så mye plass. Jeg synes designet er litt for enkelt og minner litt om en blanding av en treningsjakke og en skalljakke, så det er ingenting for den funksjonelle nerden, sier en annen tester.

Det negative med jakken, er at det tynne materialet kan anses som litt raslete og er ikke like holdbart som øvrige modeller i testen. Derfor retter modellen seg til deg som vandrer et par ganger i året. På plussiden havner komforten og faktumet at det ikke er en eneste søm som gnager eller er i veien.

Vedlikeholdsråd: 40 grader, skånsomt program. Vask med flytende vaskemiddel. Unngå tørketrommel og skyllemiddel. 

Solid jakke til den drevne vandreren

NO_M_Peak_Performance_Limit_Jacket.pngMerke:

Modell:

Finnes i fargene: og 

Veiledende pris: 3 495 kroner.  

Vannsøyle: 28 000 millimeter. 

Materiale: Gore-Tex. 

Testpanelet sier: 

Hvis du er en hardcore-vandrer som ser etter den absolutt beste membranen i en skalljakke, er det stor sannsynlighet for at du ser etter Gore-Tex. Derfor kommer du mest sannsynlig til å bli glad for at Peak Performance sin nye skalljakke, Limit Jacket, har alt du ser etter. 

Jakken er laget i Gore-Tex, som kjennetegnes av å slippe ut svette samtidig som det holder regn og fuktighet ute. Så fort du får på deg jakken, føler du deg klar for alt. Ingenting kan hindre deg nå. 

– Materialet føles både solid og holdbart, samtidig som utsiden beskytter mot alle utfordringer været kan føre med seg. Jeg synes jakken er vanntettere enn vanntett og beskytter mot de hardeste vindene. En jakke som tåler alt, sier en tester.

Det som fører til at denne modellen ikke får full pott, er passformen. Akkurat som andre jakker fra Peak Performance, er armene mot den større retningen mens midjen er litt rettere. Det kan derfor være nødvendig å henge en del rundt benkpressen for å fylle ut modellen. Derimot kan du justere håndleddene med borrelås og få plass til x antall mellomlag, helt uten noen problem. 

– På kroppen sitter jakken veldig bra, uten at den er for stram. At armene er mot den større retningen, er ikke noe du direkte tenker på. Smart med silikonremsen som gjør at jakken ikke glir opp, men det hadde fungert optimalt om modellen var strammere rundt midjen. Utenom det, så liker jeg designet veldig godt, sier en tester mens en annen legger til: 

– Jeg føler meg i ett med naturen og føler meg veldig profesjonell i jakken. Det er en moderne performance-jakke som har blitt inspirert av naturen, men som fortsatt har moderne innslag, sier en fornøyd, motebevisst tester.  

Utenom på tur og til andre aktiviteter utendørs, kan du også bruke jakken til alpint og langrenn. 

Vedlikeholdsråd: 40 grader, skånsomt program. Bør strykes på lav temperatur eller tas i tørketrommel på lav varme (maks 60 grader) etter vask for å opprettholde det vannavvisende materialet. Unngå skyllemiddel. 

Passer til alle aktiviteter utendørs

NO_M_Salomon_Outline_Jacket.pngMerke:  

Modell:  

Finnes i fargen:

Veiledende pris: 2 195 kroner. 

Vannsøyle: 20 000 millimeter. 

Materiale: AdvancedSkin Dry. 

Testpanelet sier: 

Salomon har jobbet med outdoor-plagg i flere år og skuffer oss sjeldent. Outline Jacket er intet unntak, modellen har alle de finesser du ikke visste du trengte i naturen. For det første har jakken en knapp i brysthøyde, som gjør det mulig å ha glidelåsen åpen uten at modellen glir ned over skuldrene. Du kan dermed bruke jakken som en cape om det både er varmt utendørs, men samtidig regner. Hetta har en praktisk skjerm foran og jakken har to smarte lommer foran. 

– For en jakke! Jeg elsket den fra første stund. Den sitter som et skudd og er veldig komfortabel på kroppen. Jeg liker også at det er litt stretch i materialet, sier en av mennene i testpanelet.

Den rette passformen er hverken for stram eller for løs. Kjør på med din vanlige størrelse, da kommer du hjem med en jakke du sent kommer til å glemme. Akkurat som membranen AdvancedSkin Dry antyder, beskytter det ytre materialet mot regn, snø og vind samtidig som det slipper ut fuktighet. På den måten minner jakken om modeller med Gore-tex. Forskjellen fra Peak Performance sin variant i testen, er at denne jakken er litt tynnere og har en litt mykere finish. Store deler av jakken er laget i stoff og membran, mens noen deler også har ekstra forsterkninger. 

– Diskret, men velgjort design hvor hver eneste detalj passer inn. Jeg liker at jeg kan bruke jakken i hverdagen uten at den oser skog. Veldig fin, sier en tester. 

Siden du selv tilpasser varmen med mellomlag, kan du ha denne jakken fra tidlig på våren til sommeren, både på lange vandreturer og gåturer med hunden i skogen. En allsidig jakke som fungerer til det meste! 

Vedlikeholdsråd: 30 grader, finvask. Ta jakken i tørketrommelen på lav varme. Unngå skyllemiddel og la jakken lufttørke. 

TIL HENNE: 

Fin og pålitelig

NO_W_Salomon_La_Cote_Flex_2_5_Jacket.pngMerke: 

Modell:

Finnes i fargene: og 

Veiledende pris: 1 595 kroner. 

Vannsøyle: 20 000 millimeter. 

Materiale: AdvancedSkin Dry.

Testpanelet sier: 

Usikker på om du kommer til å støte på solskinn, regn eller kraftig vind? Ingen problem! Len deg tilbake og stol på La Cote Flex 2.5L Jacket. Salomons membran, AdvancedSkin Dry, har de samme egenskapene som Gore-Tex, og beskytter mot vind og pøsregn, samtidig som innsiden slipper ut fuktighet. Det ytre materialet føles luksuriøst og er betydelig tynnere og lettere i virkeligheten enn det ser ut som. Men la deg ikke lure, med en vannsøyle på 20 000 millimeter tåler jakken alt fra lett duskregn til kraftige skurer. 

– Så deilig jakke. Den er perfekt tynn uten at den minner om en vindjakke, samtidig er den mer behagelig enn andre skalljakker. Den sitter veldig, veldig bra på kroppen, sier en av testerne.

Hvordan er passformen da? Jo, jakken har normale armlengder som også passer til deg med lange armer. Midjen er litt slimmere enn de andre modellene, men sitter absolutt ikke stramt. Håndleddene kan tilpasses med borrelås, hetta har en skjerm samt kan tilpasses med snøring og den nederste kanten er justerbar. Alt du trenger for å skreddersy jakken etter kroppsformen din. Størrelsesmessig får du også god plass til et mellomlag under, uten at det blir klumpete.

Testpanelet synes det er vanskelig å skrape frem noe negativt om modellen, og det finnes egentlig ikke et tydelig svar på det. Noen synes holdbarheten og materialets slitestyrke ligger hakket under modellen med Gore-Tex, men det er marginalt. Utseendet er derimot populært.  

– Jeg liker designet bare mer og mer. Først syntes jeg det var litt for enkelt, men nå i ettertid foretrekker jeg den stilrene looken, sier en tester og en annen tilføyer: 

– Med tanke på den lave prisen, er jeg positivt overrasket over denne jakken. Lett, deilig, fin og praktisk. Kan man ønske seg noe mer? 

Vedlikeholdsråd: 30 grader, finvask. Ta jakken i tørketrommel på lav varme. Unngå skyllemiddel og la jakken lufttørke.

Fungerer til alt

NO_W_Haglofs_LIM_Proof_Jacket.pngMerke:  

Modell:

Finnes i fargene: , , og .  

Veiledende pris: 1 595 kroner. 

Vannsøyle: 10 000 millimeter. 

Materiale: Fluorkarbonfritt Proof-materiale.

Kort oppsummert: Perfekt for friluftsliv på sommeren. 

Testpanelet sier: 

Gjør deg klar til sommerens eventyr med denne superlette skalljakken, L.I.M Proof Jacket. Vi overdriver ikke, jakken veier kun 210 gram og sitter veldig behagelig på.

– Jakken er veldig deilig. Du kjenner knapt modellen på kroppen, som er en stor fordel etter et par mil og hvor hver centimeter av plagget begynner å irritere, sier en av testerne. 

Det tynne materialet gir en stor frihetsfølelse samtidig som utsiden minner mer om en vindjakke enn en robust skalljakke. Finessene fra membranen Proof finnes der. Vannsøylen er ikke like høy som ved de andre modellene, men tilstrekkelig høy for å tåle regnskurer. Yttersiden er lett å tørke av, beskytter mot vind og slipper gjennom fuktighet fra kroppen. 

– Det er helt klart en funksjonell jakke, men jeg savner visse detaljer, slik som en justerbar midje, håndledd og hette. Men når det er sagt, sørger det tynne strikket nederst og ved håndleddene for at den sitter på plass. Jeg trodde jakken skulle gli opp når jeg gikk, men det gjør den ikke! sier en kvinne i testpanelet. 

Hetta har, som nevnt, ingen stramming, men er i gjengjeld utstyrt med strikk som gjør at den sitter etter på hodet. Et annet pluss, er at den lille hempen under hetta gjør at du kan henge opp jakken. Denne modellen er kort oppsummert et perfekt valg for deg som vandrer i ny og ned og ikke er interessert i alle, og delvis de unødvendige, finessene som markedet kan tilby. 

– Det duse mønsteret, kuløren og det faktumet at jakken sitter veldig bra på kroppen, gjør at jeg kan ha denne modellen når jeg går ut med hundene, men også på sommerferien ved sjøen, sier en av testerne, som elsker designet. 

Vedlikeholdsråd: 40 grader, skånsomt program. Vask med flytende vaskemiddel. Unngå tørketrommel og skyllemiddel. 

Høy kvalitet 

NO_W_Peak_Performance_Limit_Jacket.pngMerke:

Modell

Finnes i fargene: og 

Veiledende pris: 3 495 kroner.  

Vannsøyle: 28 000 millimeter. 

Materiale: Gore-Tex. 

Testpanelet sier: 

The best of the best! Som du sikkert har merket, så minner jakkene i denne testen mye om hverandre. Samtlige modeller har en vann- og vindtett ytterside med en membran som fortsatt slipper gjennom svette og fuktighet. Hva er det da som gjør at Peak Perfomrance er verdt den doble prisen? Svaret er enkelt: fordi denne er the best of the best. Membranen Gore-Tex er verdt sin hype og beskytter mot all slags vær. Med denne utsiden er det ingenting som stopper deg. 

– Jakken føles robust, holdbar og veldig bra i naturen. Alt føles helt riktig, det er vanskelig å forklare det mer enn som så, sier en av testerne.  

Hvis du sammenligner utsiden med jakkene fra Salomon og Haglöfs, er denne mot den grovere retningen. Det er derimot ingenting som gjør jakken stiv eller upraktisk. Jakken har en praktisk silikonremse nederst på baksiden for å hindre at jakken glir opp. Siden modellen ikke er ettersittende, er den funksjonen litt unødvendig, ifølge noen av testpersonene. 

Passformen er hverken slim eller veldig romslig, den er passe, og jakken har lange armer som beskytter den øvre delen av håndleddene. Pluss for borrelåsen ved håndleddene og den justerbare hetta med skjerm, som sitter etter og er komfortabel på hodet. På minussiden havner fargevalget, men blokkonstruksjonen er morsom og populær.  

– Jeg elsker alt med jakken, bortsett fra én detalj. Hvorfor rosa? Jeg skulle ønske det rosa partiet var gult, oransje eller grønt. Rosa føles ikke helt riktig i 2019. I dette tilfellet hadde jeg heller valgt den helsvarte jakken, sier en tester. 

Uansett farge på jakken, kan du slite denne modellen ut med helsen. En gitt vinner på vandreturer på våren og sommeren. Og kanskje til og med den kommende skisesongen? 

Vedlikeholdsråd: 40 grader, skånsomt program. Bør strykes på lav temperatur eller tas i tørketrommelen på lav varme (maks 60 grader) for å opprettholde det vannavvisende materialet. Unngå skyllemiddel.

SHOP HER:

LES MER:

LES MER: 

 Tilbake

News Feed

Reima regnkläder barn
Mote & trender

Regntøy til barn uten giftige stoffer – ja, takk!

18 timer siden
Asics Gel-Rocket 8
Mote & trender

Test! Asics Gel-Rocket 6 – en vinner innendørs!

6 dager siden
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Mote & trender

Moteriktig i sett! Her er sesongens mest trendy treningsklær

05 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin
Mote & trender

Minitest: Treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Nike Joyride Run Flyknit
Mote & trender

Vi har testet Joyride Run Flyknit, den nye løpeskoen fra Nike

31 aug 2019
Reebok Nano header
Mote & trender

Nye Reebok Nano 9.0 – Den eneste treningsskoen du behøver

30 aug 2019
Fenix 6
Mote & trender

Nå oppdaterer Garmin treningsklokkene sine – så avanserte blir de!

29 aug 2019
kompressionsstrumpor test
Mote & trender

Test: De beste kompresjonsstrømpene til løping

23 aug 2019
test av sport-bhar 2019 AW
Mote & trender

Test: Sports-BH'ene som er best i test 2019

22 aug 2019
adidas ultimafusion female
Mote & trender

Slik velger du riktige treningssko

21 aug 2019
Pegasus 36 test
Mote & trender

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

17 aug 2019
höstens hetaste tights
Mote & trender

Stor test av treningstights

16 aug 2019
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped
Mote & trender

Alt du vil vite om den nye Nike Joyride-familien!!

15 aug 2019
Viking header
Mote & trender

Test: Tre bra gummistøvler til barn og junior

09 aug 2019
blacc running
Mote & trender

Test: Den nye løpekolleksjonen fra Blacc er lett som en fjær

02 aug 2019
Magväskor
Mote & trender

Trend: Rumpetasken alle snakker om

31 jul 2019
Reebok löparskor
Mote & trender

Test! Topp 3 beste løpesko fra Reebok

31 jul 2019
Trender
Mote & trender

Bli med på trendsafari – her er sesongens heteste plagg

30 jul 2019
Tights Puma
Mote & trender

Test! 3 trendy tights fra Puma

24 jul 2019
didriksons
Mote & trender

Den ultimate guiden: Slik bør du tenke når du kjøper en skalljakke til et barn

24 jul 2019
Sneakers på bröllop
Mote & trender

Kan jeg bruke sneakers i bryllup?

23 jul 2019
didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

17 jul 2019
Barnskor
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

16 jul 2019
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen på løpeskoene fra Nike

11 jul 2019
Fruktmönster
Mote & trender

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

10 jul 2019
Metcon 5 testbild
Mote & trender

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Mote & trender

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

08 jul 2019
Test: löparshorts header
Mote & trender

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Kompressionskläder header
Mote & trender

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

01 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Mote & trender

Slik styler du din crop top

28 jun 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Mote & trender

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Minitest pulseboost header
Mote & trender

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

27 jun 2019
Asics header
Mote & trender

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

25 jun 2019
test stabila löparskor
Mote & trender

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

23 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Mote & trender

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

19 jun 2019
puma hybrid
Mote & trender

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

16 jun 2019
Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
more news
Reima regnkläder barn

Regntøy til barn uten giftige stoffer – ja, takk!

Flere og flere blir klar over hvilke materialer og stoffer som finnes i regntøy, og er interessert i å kjøpe plagg uten giftige stoffer til barna sine. Dette bør du huske på når du velger regntøy til barna i høst!

18 timer siden
Mote & trender
Asics Gel-Rocket 8

Test! Asics Gel-Rocket 6 – en vinner innendørs!

Innendørsskoen Gel-Rocket 8 er som en rakett på banen. Her forteller vårt sportsgale testpanel hvorfor skoen er en gitt vinner ved volleyball og innebandy.

6 dager siden
Mote & trender
Puma sneakers skinn

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

Du kan ikke tørke av alle sneakers med en fuktig klut. Sneakers-eksperten fra Puma forklarer hvordan du tar best vare på de ulike materialene.

05 sep 2019
Mote & trender
Reebok träningstrender

Moteriktig i sett! Her er sesongens mest trendy treningsklær

Myk kamuflasje malt med akvarell for de modige, helsvart for den tidløse idrettsutøveren eller komfortabelt i jordfarger – ekspertene forklarer hvordan du rocker sesongens heteste treningsklær, både på og utenfor treningssenteret!

05 sep 2019
Mote & trender
Fenix 6 Sapphire Garmin

Minitest: Treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire

Det man ikke har i hodet får man ha i... klokken! Testpanelet vårt har prøvd alle finessene i treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire. Så bra presterer den ved blant annet løping, spinning og trening på treningssenteret.

05 sep 2019
Mote & trender
Nike Joyride Run Flyknit

Vi har testet Joyride Run Flyknit, den nye løpeskoen fra Nike

En demping bestående av små kuler som former seg under foten og gir en unik passform, høres det fristende ut? Vårt løpeglade testpanel har testet den nye, hypede løpeskoen fra Nike – her er resultatet.

31 aug 2019
Mote & trender
Reebok Nano header

Nye Reebok Nano 9.0 – Den eneste treningsskoen du behøver

Årene har ikke gjort treningsskoen Nano noe dårligere! Her er den niende utgaven av Reeboks populære og allsidige CrossFit-sko.

30 aug 2019
Mote & trender
Fenix 6

Nå oppdaterer Garmin treningsklokkene sine – så avanserte blir de!

Nå kan du lade batteriet i smartklokken din mens du har den på deg. Den nye, oppdaterte Fenix 6-serien er her, som er utstyrt med solceller i displayet!

29 aug 2019
Mote & trender
kompressionsstrumpor test

Test: De beste kompresjonsstrømpene til løping

Løpere kan ofte få krampe, strekk eller bli støl i leggene. Kjenner du deg igjen? Prøv kompresjonsstrømper! Disse er best i test.

23 aug 2019
Mote & trender
test av sport-bhar 2019 AW

Test: Sports-BH'ene som er best i test 2019

Mye eller lite støtte, stor eller liten byste? Her er de syv beste sports-BH'ene fra høstens sortiment!

22 aug 2019
Mote & trender
adidas ultimafusion female

Slik velger du riktige treningssko

Du er nok helt klar over at du trenger ulike sko til ulike treningsformer. Men hvilke sko er egentlig best til hva? Her finner du ut hvilke treningssko som er best for deg.

21 aug 2019
Mote & trender
Pegasus 36 test

Minitest: Nike Air Zoom Pegasus 36

Nylig ble det lansert en ny skomodell i Pegasus-familien, nemlig Nike Air Zoom Pegasus 36. Vi har latt vårt erfarne testpanel teste modellen i løpesporet. Her er resultatet!

17 aug 2019
Mote & trender
höstens hetaste tights

Stor test av treningstights

Høy midje, dyreprint eller klassisk svart? Testpanelet vårt har testet treningstights til dame fra Aidas, Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

16 aug 2019
Mote & trender
Nike_Joyride_Run_Flyknit_croped

Alt du vil vite om den nye Nike Joyride-familien!!

Dette er løpeskoen som fungerer like bra for eliteutøvere som for deg som er mosjonist. Med små fargerike skumkuler i sålen, utgjør Joyride Run Flyknit den siste puslebiten i Nike sitt store utvalg. Dette er den nye, veldempende løpeskoen som vil ta sin plass i skohyllen!

15 aug 2019
Mote & trender
Viking header

Test: Tre bra gummistøvler til barn og junior

Vanndammer og sølepytter som man kan leke i er ofte to grunner til at barn liker høsten, men det er ikke like morsomt for foreldrene. Det lille testpanelet til Sportamore har testet gummistøvler fra Viking. Her er gummistøvlene som er best i test.

09 aug 2019
Mote & trender