Header.png

Sesongens skalljakker som er best i test

Naturen lokker og vandring blir stadig et hetere samtaleemne. Uansett om du skal av gårde i flere uker eller en dag, er det viktig at du kler deg riktig. Her er de seks beste skalljakkene våre! 

Riktig jakke i naturen er viktigere enn man tror. Uten et vann- og vindtett membran, kommer den ene regnskuren til å ødelegge hele opplevelsen din. Og du vil vel ikke avbryte eventyret ditt bare fordi du ikke har kledd deg riktig? 

En skalljakke er ment til å kombineres med superundertøy og mellomlag. Skalljakkens funksjon er ikke å varme, det tar du selv hånd om ved å tilpasse lagene dine etter vær og sesong. En skalljakke skal beskytte mot ytre elementer, slik som vann og vind.

Samtlige modeller i testen er vann- og vindtette, men er laget av ulike membran. Materialene er ganske like, men gir for eksempel forskjellig vannsøyle, med andre ord det trykket stoffet kan beskytte mot. Uansett om det er i form av pøsregn eller om du sitter på et vått underlag, så anses modeller som takler en vannsøyle over 8 000 millimeter som vanntette. Jo høyere vannsøyle, desto høyere påkjenning takler stoffet.

Vi har testet seks nyheter. Tre til herre og tre til dame, alle egnet for outdoor-eventyret på våren og sommeren! Hvilken skalljakke blir din nye favoritt?  

TIL HAM (scroll nedover for henne):

Prisgunstig og lett jakke

NO_M_Haglofs_LIM_Proof_Jacket.pngMerke:  

Modell:  

Finnes i fargene: , og 

Veiledende pris: 1 595 kroner. 

Vannsøyle: 10 000 millimeter. 

Materiale: Fluorkarbonfritt Proof-materiale. 

Testpanelet sier: 

Minimalistisk, pakkbar og ekstremt lett er ordene som beskriver Haglöfs skalljakke L.I.M Proof Jacket aller best. Haglöfs har laget en prisgunstig modell som har alle de nødvendige spesifikasjonene som kreves når du er ute i naturen.

For det første er den flourkarbonfrie DWR-behandlede overflaten både vann- og smussavvisende. Du kan gå i de mest gjørmete skogsområdene og lett tørke av jakken når du kommer hjem. Med en vannsøyle på 10 000 millimeter, klassifiseres modellen som vanntett.  Hvis du derimot skal vandre flere dager i monsunregn, bør du se etter en modell som er enda bedre. Jakkens proof-materiale er i det tynneste laget og puster på et høyt nivå.

– Jeg vil slå et slag for hetta. Den sitter veldig stramt på hodet, siden det er strikk på sidene. Når den er på hodet kan du gå i vindfullt vær uten at hetta glir av, sier en av testerne.

Passformen er true to size, rett og minner om jakken Outline fra Salomon. Noen detaljer som nevnes av testpanelet, er en brystlomme samt strikk rundt håndleddene. Ellers er L.I.M Proof Jacket en veldig stilren jakke, uten masse unødvendige finesser. 

– Tingen med denne jakken, er at den er tynn og lett. En bra modell på reisen og på korte vandreturer, siden du lett kan rulle den sammen i vesken uten at den tar så mye plass. Jeg synes designet er litt for enkelt og minner litt om en blanding av en treningsjakke og en skalljakke, så det er ingenting for den funksjonelle nerden, sier en annen tester.

Det negative med jakken, er at det tynne materialet kan anses som litt raslete og er ikke like holdbart som øvrige modeller i testen. Derfor retter modellen seg til deg som vandrer et par ganger i året. På plussiden havner komforten og faktumet at det ikke er en eneste søm som gnager eller er i veien.

Vedlikeholdsråd: 40 grader, skånsomt program. Vask med flytende vaskemiddel. Unngå tørketrommel og skyllemiddel. 

Solid jakke til den drevne vandreren

NO_M_Peak_Performance_Limit_Jacket.pngMerke:

Modell:

Finnes i fargene: og 

Veiledende pris: 3 495 kroner.  

Vannsøyle: 28 000 millimeter. 

Materiale: Gore-Tex. 

Testpanelet sier: 

Hvis du er en hardcore-vandrer som ser etter den absolutt beste membranen i en skalljakke, er det stor sannsynlighet for at du ser etter Gore-Tex. Derfor kommer du mest sannsynlig til å bli glad for at Peak Performance sin nye skalljakke, Limit Jacket, har alt du ser etter. 

Jakken er laget i Gore-Tex, som kjennetegnes av å slippe ut svette samtidig som det holder regn og fuktighet ute. Så fort du får på deg jakken, føler du deg klar for alt. Ingenting kan hindre deg nå. 

– Materialet føles både solid og holdbart, samtidig som utsiden beskytter mot alle utfordringer været kan føre med seg. Jeg synes jakken er vanntettere enn vanntett og beskytter mot de hardeste vindene. En jakke som tåler alt, sier en tester.

Det som fører til at denne modellen ikke får full pott, er passformen. Akkurat som andre jakker fra Peak Performance, er armene mot den større retningen mens midjen er litt rettere. Det kan derfor være nødvendig å henge en del rundt benkpressen for å fylle ut modellen. Derimot kan du justere håndleddene med borrelås og få plass til x antall mellomlag, helt uten noen problem. 

– På kroppen sitter jakken veldig bra, uten at den er for stram. At armene er mot den større retningen, er ikke noe du direkte tenker på. Smart med silikonremsen som gjør at jakken ikke glir opp, men det hadde fungert optimalt om modellen var strammere rundt midjen. Utenom det, så liker jeg designet veldig godt, sier en tester mens en annen legger til: 

– Jeg føler meg i ett med naturen og føler meg veldig profesjonell i jakken. Det er en moderne performance-jakke som har blitt inspirert av naturen, men som fortsatt har moderne innslag, sier en fornøyd, motebevisst tester.  

Utenom på tur og til andre aktiviteter utendørs, kan du også bruke jakken til alpint og langrenn. 

Vedlikeholdsråd: 40 grader, skånsomt program. Bør strykes på lav temperatur eller tas i tørketrommel på lav varme (maks 60 grader) etter vask for å opprettholde det vannavvisende materialet. Unngå skyllemiddel. 

Passer til alle aktiviteter utendørs

NO_M_Salomon_Outline_Jacket.pngMerke:  

Modell:  

Finnes i fargen:

Veiledende pris: 2 195 kroner. 

Vannsøyle: 20 000 millimeter. 

Materiale: AdvancedSkin Dry. 

Testpanelet sier: 

Salomon har jobbet med outdoor-plagg i flere år og skuffer oss sjeldent. Outline Jacket er intet unntak, modellen har alle de finesser du ikke visste du trengte i naturen. For det første har jakken en knapp i brysthøyde, som gjør det mulig å ha glidelåsen åpen uten at modellen glir ned over skuldrene. Du kan dermed bruke jakken som en cape om det både er varmt utendørs, men samtidig regner. Hetta har en praktisk skjerm foran og jakken har to smarte lommer foran. 

– For en jakke! Jeg elsket den fra første stund. Den sitter som et skudd og er veldig komfortabel på kroppen. Jeg liker også at det er litt stretch i materialet, sier en av mennene i testpanelet.

Den rette passformen er hverken for stram eller for løs. Kjør på med din vanlige størrelse, da kommer du hjem med en jakke du sent kommer til å glemme. Akkurat som membranen AdvancedSkin Dry antyder, beskytter det ytre materialet mot regn, snø og vind samtidig som det slipper ut fuktighet. På den måten minner jakken om modeller med Gore-tex. Forskjellen fra Peak Performance sin variant i testen, er at denne jakken er litt tynnere og har en litt mykere finish. Store deler av jakken er laget i stoff og membran, mens noen deler også har ekstra forsterkninger. 

– Diskret, men velgjort design hvor hver eneste detalj passer inn. Jeg liker at jeg kan bruke jakken i hverdagen uten at den oser skog. Veldig fin, sier en tester. 

Siden du selv tilpasser varmen med mellomlag, kan du ha denne jakken fra tidlig på våren til sommeren, både på lange vandreturer og gåturer med hunden i skogen. En allsidig jakke som fungerer til det meste! 

Vedlikeholdsråd: 30 grader, finvask. Ta jakken i tørketrommelen på lav varme. Unngå skyllemiddel og la jakken lufttørke. 

TIL HENNE: 

Fin og pålitelig

NO_W_Salomon_La_Cote_Flex_2_5_Jacket.pngMerke: 

Modell:

Finnes i fargene: og 

Veiledende pris: 1 595 kroner. 

Vannsøyle: 20 000 millimeter. 

Materiale: AdvancedSkin Dry.

Testpanelet sier: 

Usikker på om du kommer til å støte på solskinn, regn eller kraftig vind? Ingen problem! Len deg tilbake og stol på La Cote Flex 2.5L Jacket. Salomons membran, AdvancedSkin Dry, har de samme egenskapene som Gore-Tex, og beskytter mot vind og pøsregn, samtidig som innsiden slipper ut fuktighet. Det ytre materialet føles luksuriøst og er betydelig tynnere og lettere i virkeligheten enn det ser ut som. Men la deg ikke lure, med en vannsøyle på 20 000 millimeter tåler jakken alt fra lett duskregn til kraftige skurer. 

– Så deilig jakke. Den er perfekt tynn uten at den minner om en vindjakke, samtidig er den mer behagelig enn andre skalljakker. Den sitter veldig, veldig bra på kroppen, sier en av testerne.

Hvordan er passformen da? Jo, jakken har normale armlengder som også passer til deg med lange armer. Midjen er litt slimmere enn de andre modellene, men sitter absolutt ikke stramt. Håndleddene kan tilpasses med borrelås, hetta har en skjerm samt kan tilpasses med snøring og den nederste kanten er justerbar. Alt du trenger for å skreddersy jakken etter kroppsformen din. Størrelsesmessig får du også god plass til et mellomlag under, uten at det blir klumpete.

Testpanelet synes det er vanskelig å skrape frem noe negativt om modellen, og det finnes egentlig ikke et tydelig svar på det. Noen synes holdbarheten og materialets slitestyrke ligger hakket under modellen med Gore-Tex, men det er marginalt. Utseendet er derimot populært.  

– Jeg liker designet bare mer og mer. Først syntes jeg det var litt for enkelt, men nå i ettertid foretrekker jeg den stilrene looken, sier en tester og en annen tilføyer: 

– Med tanke på den lave prisen, er jeg positivt overrasket over denne jakken. Lett, deilig, fin og praktisk. Kan man ønske seg noe mer? 

Vedlikeholdsråd: 30 grader, finvask. Ta jakken i tørketrommel på lav varme. Unngå skyllemiddel og la jakken lufttørke.

Fungerer til alt

NO_W_Haglofs_LIM_Proof_Jacket.pngMerke:  

Modell:

Finnes i fargene: , , og .  

Veiledende pris: 1 595 kroner. 

Vannsøyle: 10 000 millimeter. 

Materiale: Fluorkarbonfritt Proof-materiale.

Kort oppsummert: Perfekt for friluftsliv på sommeren. 

Testpanelet sier: 

Gjør deg klar til sommerens eventyr med denne superlette skalljakken, L.I.M Proof Jacket. Vi overdriver ikke, jakken veier kun 210 gram og sitter veldig behagelig på.

– Jakken er veldig deilig. Du kjenner knapt modellen på kroppen, som er en stor fordel etter et par mil og hvor hver centimeter av plagget begynner å irritere, sier en av testerne. 

Det tynne materialet gir en stor frihetsfølelse samtidig som utsiden minner mer om en vindjakke enn en robust skalljakke. Finessene fra membranen Proof finnes der. Vannsøylen er ikke like høy som ved de andre modellene, men tilstrekkelig høy for å tåle regnskurer. Yttersiden er lett å tørke av, beskytter mot vind og slipper gjennom fuktighet fra kroppen. 

– Det er helt klart en funksjonell jakke, men jeg savner visse detaljer, slik som en justerbar midje, håndledd og hette. Men når det er sagt, sørger det tynne strikket nederst og ved håndleddene for at den sitter på plass. Jeg trodde jakken skulle gli opp når jeg gikk, men det gjør den ikke! sier en kvinne i testpanelet. 

Hetta har, som nevnt, ingen stramming, men er i gjengjeld utstyrt med strikk som gjør at den sitter etter på hodet. Et annet pluss, er at den lille hempen under hetta gjør at du kan henge opp jakken. Denne modellen er kort oppsummert et perfekt valg for deg som vandrer i ny og ned og ikke er interessert i alle, og delvis de unødvendige, finessene som markedet kan tilby. 

– Det duse mønsteret, kuløren og det faktumet at jakken sitter veldig bra på kroppen, gjør at jeg kan ha denne modellen når jeg går ut med hundene, men også på sommerferien ved sjøen, sier en av testerne, som elsker designet. 

Vedlikeholdsråd: 40 grader, skånsomt program. Vask med flytende vaskemiddel. Unngå tørketrommel og skyllemiddel. 

Høy kvalitet 

NO_W_Peak_Performance_Limit_Jacket.pngMerke:

Modell

Finnes i fargene: og 

Veiledende pris: 3 495 kroner.  

Vannsøyle: 28 000 millimeter. 

Materiale: Gore-Tex. 

Testpanelet sier: 

The best of the best! Som du sikkert har merket, så minner jakkene i denne testen mye om hverandre. Samtlige modeller har en vann- og vindtett ytterside med en membran som fortsatt slipper gjennom svette og fuktighet. Hva er det da som gjør at Peak Perfomrance er verdt den doble prisen? Svaret er enkelt: fordi denne er the best of the best. Membranen Gore-Tex er verdt sin hype og beskytter mot all slags vær. Med denne utsiden er det ingenting som stopper deg. 

– Jakken føles robust, holdbar og veldig bra i naturen. Alt føles helt riktig, det er vanskelig å forklare det mer enn som så, sier en av testerne.  

Hvis du sammenligner utsiden med jakkene fra Salomon og Haglöfs, er denne mot den grovere retningen. Det er derimot ingenting som gjør jakken stiv eller upraktisk. Jakken har en praktisk silikonremse nederst på baksiden for å hindre at jakken glir opp. Siden modellen ikke er ettersittende, er den funksjonen litt unødvendig, ifølge noen av testpersonene. 

Passformen er hverken slim eller veldig romslig, den er passe, og jakken har lange armer som beskytter den øvre delen av håndleddene. Pluss for borrelåsen ved håndleddene og den justerbare hetta med skjerm, som sitter etter og er komfortabel på hodet. På minussiden havner fargevalget, men blokkonstruksjonen er morsom og populær.  

– Jeg elsker alt med jakken, bortsett fra én detalj. Hvorfor rosa? Jeg skulle ønske det rosa partiet var gult, oransje eller grønt. Rosa føles ikke helt riktig i 2019. I dette tilfellet hadde jeg heller valgt den helsvarte jakken, sier en tester. 

Uansett farge på jakken, kan du slite denne modellen ut med helsen. En gitt vinner på vandreturer på våren og sommeren. Og kanskje til og med den kommende skisesongen? 

Vedlikeholdsråd: 40 grader, skånsomt program. Bør strykes på lav temperatur eller tas i tørketrommelen på lav varme (maks 60 grader) for å opprettholde det vannavvisende materialet. Unngå skyllemiddel.

SHOP HER:

LES MER:

LES MER: 

 Tilbake

News Feed

ENG_M.png
Mote & trender

Vi tester: de beste skijakkene til menn

3 dager siden
ENG_W.png
Mote & trender

Test av sesongens beste skijakker til henne

3 dager siden
Icebug kängor och skor
Mote & trender

Gå trygt i piggsko fra Icebug

5 dager siden
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mote & trender

Stor test: Trygge vintersko med pigger

5 dager siden
test tofflor header
Mote & trender

Test: Tøfler til dame og herre

06 dec 2019
ENG_W.png
Mote & trender

Stor test av treningsklokker!

06 dec 2019
header julbild
Mote & trender

Sportamores julegavetips til hele familien

06 dec 2019
Nike See my style
Mote & trender

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug
Mote & trender

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

03 dec 2019
header icebug
Mote & trender

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

01 dec 2019
ryggskydd
Mote & trender

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

30 nov 2019
skidhandskar test header
Mote & trender

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

28 nov 2019
icebug
Mote & trender

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

27 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mote & trender

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

27 nov 2019
Header reflexplagg
Mote & trender

TEST! 9 refleksplagg til løping

24 nov 2019
Skidjacka
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skijakke

23 nov 2019
underställ kari traa
Mote & trender

De 8 beste Black Friday-kuppene

21 nov 2019
Babolat
Mote & trender

Våre 7 beste Black Friday-kupp for ham

21 nov 2019
Nike Metcon 5
Mote & trender

7 svarte tilbud på Black Friday

21 nov 2019
garmin forerunner
Mote & trender

8 superkupp på Black Friday

21 nov 2019
Black Friday
Mote & trender

Black Friday – årets største shoppingfest!

21 nov 2019
nike glam dunk group shot
Mote & trender

Elsk 90-tallet med Nike Icon Clash

21 nov 2019
header black fridayfynd
Mote & trender

12 Black Friday-kupp for barn

20 nov 2019
Adidas tights
Mote & trender

8 superkupp for henne på Black Friday

20 nov 2019
K2 intervju header
Mote & trender

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

18 nov 2019
Test av goggles header
Mote & trender

Skibrillene som er best i test!

17 nov 2019
header.jpg
Mote & trender

Test: Teddy fleece til dame og herre

17 nov 2019
Alpint trend skidkläder
Mote & trender

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

14 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX
Mote & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

12 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mote & trender

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

12 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mote & trender

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

11 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mote & trender

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

08 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mote & trender

Alt du bør vite om vinterløpesko

06 nov 2019
Vintertights header
Mote & trender

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

03 nov 2019
Header padelskor
Mote & trender

Test: De beste padelskoene for ham

29 oct 2019
winterized header
Mote & trender

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mote & trender

Skal jeg løpe i underklær?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for menn

27 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

26 oct 2019
more news
ENG_M.png

Vi tester: de beste skijakkene til menn

Vi har modeller som er optimale i heisen, parken eller til frikjøring – her er sesongens beste skijakker til ham!

3 dager siden
Mote & trender
ENG_W.png

Test av sesongens beste skijakker til henne

Polstret skijakke i heisen eller en skalljakke til frikjøreren? Vi har stått på ski i sesongens skiklær til henne. Her er alt du vil vite om modellene!

3 dager siden
Mote & trender
Icebug kängor och skor

Gå trygt i piggsko fra Icebug

Icebug er kjent for sko med verdensledende grep. Her finner du alt om deres vinterstøvler og sko som gir et suverent grep på glatta!

5 dager siden
Mote & trender
Header-halksäkra-vinterskor.jpg

Stor test: Trygge vintersko med pigger

Det burde ikke være nødvendig å skli bortover gata bare fordi det er vinter – skaff deg heller noen solide og trygge tursko! Vi har testet de beste modellene, her er resultatet.

5 dager siden
Mote & trender
test tofflor header

Test: Tøfler til dame og herre

Finnes det noe bedre enn å ta på seg et par fluffy tøfler når det er kaldt ute? Skulle ikke tro det! Testpanelet vårt har testet ut sesongens beste tøfler. Her er deres mening!

06 dec 2019
Mote & trender
ENG_W.png

Stor test av treningsklokker!

Hadde det ikke vært fint med en egen, bærbar PT som blir med deg på alt fra trening på treningssenteret til løpeturen og gåturen til bussen? Med en treningsklokke på armen, er det akkurat det du får! Her har testerne prøvd treningsklokker fra Garmin, Suunto og Polar.

06 dec 2019
Mote & trender
header julbild

Sportamores julegavetips til hele familien

Julenissen letter snart fra Nordpolen med reinsdyrene sine for å reise land og strand med julegaver. Vet du ikke hva du skal kjøpe enda? Ta det med ro, vi har satt sammen en julegaveguide med mange tips.

06 dec 2019
Mote & trender
Nike See my style

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

Det er viktig at du er synlig når du løper i mørket, men det behøver ikke gå utover stilen. Stylisten Isabelle Håwi vet hvordan du kan kombinere sikkerhet og en trendy look!

03 dec 2019
Mote & trender
Vinterkängor Icebug

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

Vet du ikke hva du skal kjøpe til mamma, pappa, søster eller kjæreste i julegave? Frykt ikke – vi har et supertips! Kjøp et par vinterstøvler som både varmer og settes pris på! Kan det bli bedre?

03 dec 2019
Mote & trender
header icebug

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

Icebug er kjent for sine terrengsko med ekstremt høyt prestasjonsnivå. Derfor er det ikke så rart at vinterløpeskoene deres også imponerer. Sportamore sitt testpanel har løpt i de fire hotteste modellene for kvinner og menn.

01 dec 2019
Mote & trender
ryggskydd

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

Ryggbeskyttelse er en smart investering når du skal stå på ski eller snowboard, da med tanke på sikkerheten. Tenk på dette før du slår til.

30 nov 2019
Mote & trender
skidhandskar test header

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

Du kan leie ski og staver der du er, men skihansker er det vanskeligere med. For å gjøre shoppingen din litt enklere, har testpanelet til Sportamore kjørt nedover skibakken i sesongens beste modeller. Dette mener testpanelet om skihanskene fra Helly Hansen, Peak Performance, Wear Colour, Bula og Kombi.

28 nov 2019
Mote & trender
icebug

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

Du må ikke slutte å løpe utendørs bare fordi gatene er glatte og tildekket av snø. Kjøp løpesko med pigger, da kan du kan løpe trygt helt til våren er her.

27 nov 2019
Mote & trender
Adidas Ultraboost 20

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

6. desember 2019 er endelig den neste hyllede versjonen av Adidas Ultraboost her, og vi har tatt en sniktitt på den! Her er alt du vil vite om løpeskoen, som er minst like elsket som en sneaker.

27 nov 2019
Mote & trender
Header reflexplagg

TEST! 9 refleksplagg til løping

Det er kjempeviktig med reflekser når du beveger deg utendørs når det er mørkt. Vi har testet sesongens refleksplagg og utstyr som egner seg til løping – takler produktene løping i mørket?

24 nov 2019
Mote & trender