Header-Parkas.jpg

Sesongens beste høstjakker og parkas

Synes du det er på tide å skaffe deg en ny høstjakke, men er usikker på hvilken du skal kjøpe? Sportamore sitt testpanel har vært på farta og gjort jobben for deg! Dette er parkasene som er best i test!

En parkas er sesongens mest brukervennlige plagg og passer bra både alene og med en tynn dunjakke under. I denne testen finner du lett en ny favoritt som kan lyse opp – og ikke minst varme – høsten din! 

En soleklar favoritt i testen!

NO-Jofama - Megan – 8.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 2 695 kroner.

Kort oppsummert: Vokset parkas med fantastisk myk fôring av fuskepels på innsiden.

Størrelse: True to size, men litt stor når det gjelder passformen. Bra lengde på ermene for deg som er lang. 

Materiale: 97% Bomull, 3% spandex. 

De beste egenskapene ved jakken: Dette er en parkas som tåler vær og vind takket være den voksede, slitesterke utsiden. Samtlige i testpanelet er lyriske over den myke innsiden, som er laget av fuskepels. Jakken har også mansjetter av fleece, som også er utrolig myke og behagelige mot huden. 

Ved midjen er det snøring slik at du kan tilpasse jakken for en mer timeglassformet passform. Denne parkasen har dessuten store, fôrede lommer på utsiden hvor du kan varme hendene en kjølig høst- og vinterdag. Lommene på utsiden av jakken lukkes med knapper, men på innsiden av parkasen finnes det også en smart innerlomme med glidelås. Testpanelet deler også ut et ekstra plusspoeng til Jofama-jakken siden den har en uttrekkbar skjerm på hetta, noe som er veldig praktisk når det sludder ute.

Når det gjelder designet anser flere i testpanelet at den mørkegrønne fargen både er diskret og fin. Dette er en parkas som skiller seg litt ut fra de helsvarte jakkene, og fuskepelsen på hetta (og som hele innsiden er kledd i) gjør at du får et litt mer luksuriøst preg når du har den på deg. 

Minus med jakken: Det eneste minuset med denne parkasen er at hetta ikke kan tas av. Ellers er den en favoritt i testen, sammen med Miss Smith Jacket fra Svea!

Full pott for både komfort og design!

NO-Svea - Miss Smith Jacket – 4.jpg

Merke:

Modell:  

Veiledende pris: 3 995 kroner.

Kort oppsummert: En klassiker i parkas-sjangeren. Fin og varm med en fluffy hette.

Størrelse: True to size, så du kan velge den samme størrelsen som du har i andre jakker. 

Materiale: 60% bomull, 40% nylon. Fyll: 80% dun, 20% fjær.

De beste egenskapene ved jakken: Dette er en klassisk, veldig populær parkas i en fin marineblå farge med store knapper. Testpanelet forstår virkelig hvorfor den er så populær! Denne parkasen fra Svea er både fin, komfortabel og varm. Ved håndleddene er det for eksempel mansjetter som holder det tett slik at du unngår å bli kald.  

Akkurat som parkasen fra Jofama, har denne jakken fôrede lommer hvor du kan varme fingrene når temperaturen kryper ned mot null. En person i testpanelet påpeker dessuten at man får plass til mye i lommene, takket være at de er så romslige. 

Den fine fuskepelsen på hetta kan tas av hvis du vil, og ved midjen er det snøring som gjør at du kan få en mer markert midje. Det klassiske Svea-flagget på armen er tydelig på modellen, og en diskret brodert Svea-logo er også synlig på brystet. Jakken får derfor full pott for både komfort og design! 

Minus med jakken: Det er ikke så enkelt å komme på noen negative egenskaper. Dette er en parkas som blir utsolgt år etter år, og testpanelet forstår virkelig hvorfor!  

Ytterligere en favoritt fra Svea!

NO-Svea - Joy Jacket – 4.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 2 495 kroner. 

Kort oppsummert: Dette er en varm parkas i en stram modell som lyser opp i vintermørket.

Størrelse: Litt mindre i modellen enn true to size. Hvis du vil ha en tykk genser under denne jakken, anbefaler vi at du går opp en størrelse fra det du vanligvis bruker. 

Materiale: Ytre skall: 60% bomull, 40% nylon. Fôring: 100% nylon. Vattering: 100% polyester.

De beste egenskapene ved jakken: Wow, for en fin rødfarge! Flere i testpanelet liker virkelig den fine rødfargen og de kule, svarte glidelåsene på denne parkasen. Passformen er ganske rett og kroppsnær, som igjen gir et litt mer sporty inntrykk enn den andre modellen fra Svea. Dette er en kjempefin parkas med to smarte brystlommer som lukkes med glidelås, som er perfekt til oppbevaring av for eksempel busskort. På hoftene sitter det ytterligere to lommer, som begge er fôret slik at du kan varme hendene dine.

Øverst er størrelsen på hetta ganske romslig, som innebærer at den beskytter mot vind og snø på en optimal måte. Fuskepelsen på hetta kan tas av, dersom du ønsker det, men testpanelet gir tommel opp for at den gir et ekstra fint inntrykk. 

Ved håndleddene er det myke mansjetter, som betyr at vind ikke klarer å trenge seg gjennom. I midjen er det også i denne modellen snøring slik at du kan tilpasse passformen på jakken.  

Minus med jakken: Det eneste minuset med denne parkasen fra Svea er at den er veldig stram i passformen, som betyr at den kanskje ikke passer deg med en timeglassfigur. Da kan det hende at du må kjøpe en størrelse større enn du normalt sett bruker, eller sjekke ut den andre jakken fra Svea, som svinger ut nederst. 

Den optimale beskyttelsen mot sludd!

NO-2117 - Kiruna Parka – 4.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 1 495 kroner.

Kort oppsummert: Dette er en slitesterk parkas som er perfekt for det Skandinaviske sludd-været, men også for kalde, regnfulle høstdager. 

Størrelse: Liten i modellen, det anbefales at du går opp minst en størrelse, nettopp for å få plass til flere lag under. 

Materiale: 100% polyester. 

De beste egenskapene ved jakken: Denne parkasen er perfekt når det sludder ute. Ingenting kommer gjennom det slitesterke materialet og de teipede sømmene! Jakken har også flere smarte funksjoner. Blant annet en praktisk innerlomme med hull for ledningen på øretelefonene dine. Du kan altså høre på podcast i all slags vær, uten å bekymre deg for at mobilen blir våt.

Lommene på utsiden av jakken er gode og romslige, men dessverre er de ikke fôret. Det er heller ikke snøring i midjen, men det trengs ikke siden passformen allerede er kroppsnær. Testpanelet anser at jakken er veldig rett i modellen, og er minst passende for brede hofter.  

Ved håndleddene er det også i denne parkasen mansjetter som beskytter hendene fra vann og vind. En høy testperson tilføyer også at Kiruna Parkas er perfekt for høye personer, siden ermene er lange. Hvis du er høy har du garantert opplevd at mange jakker kan etterlate håndleddene bare når du skal strekke deg etter noe. 

Minus med jakken: Hetta er litt liten på denne parkasen, noe som ikke er så fint, men på den andre siden kommer definitivt ikke vind eller snø seg inn. Hetta kan også tas av, dersom du ønsker det. 

Unngå en for påkledd følelse! 

NO-Dobsom - Pompei Jacket – 4.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 999 kroner. 

Kort oppsummert: En tynn parkas i en sporty stil som fungerer utmerket som et skallplagg. En tynn dunjakke under anbefales når det er temperaturer under null, men på vanlige høstdager er den perfekt alene. 

Størrelse: Veldig true to size. Kjøp den størrelsen du pleier å ha, men merk deg at passformen er stram. Hvis du vil få plass til en tynn dunjakke under, bør du derfor gå opp en størrelse. 

Materiale: 100% polyester.

De beste egenskapene ved jakken: Dette er en komfortabel og ikke vattert parkas som fungerer like bra om høsten som om vinteren, hvis du kler deg med lag under. På innsiden er jakken fôret med en ekstra tynn fleece, som betyr at den er perfekt som et skallplagg. Mange i testpanelet bruker derfor denne parkasen med en tynn dunjakke under og synes det fungerer utmerket. Siden parkasen er mer som et skallplagg, kan du med fordel velge en størrelse større enn du vanligvis bruker, slik at du er sikker på at du får plass under.  

Lommene i denne parkasen er fôret og varmer hendene godt. Det er alltid bra! To innerlommer er det også, men dessverre er begge uten glidelåser eller knapper. Til slutt vil en testperson også løfte frem den sporty stilen på jakken og det kule, paisley-mønsteret som skiller seg ut i hetta. 

Minus med jakken: Det er verdt å påpeke at parkasen fra Dobsom ikke har noen mansjetter ved håndleddene, noe som betyr at det kan bli litt kjølig hvis det blåser mye.

Høyest score på nesten alt!

Jofama regina no

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 2 695 kroner. 

Kort oppsummert: En beskyttende og varm parkas med deilig fôr på innsiden.

Størrelse: True to size, velg din vanlige størrelse.  

Materiale: 97% bomull 3% spandex.

De beste egenskapene ved jakken: Denne jakken er veldig lik den første parkasen i testen, som også er fra Jofama, men det er ikke den samme modellen og ved en nærmere titt finner man tydelige forskjeller! Det utrolig myke fôret på innsiden av fuskepels er grått i stedet for beige, og dessuten er det enda mykere (hvordan er det mulig?!). Ellers er det fine, mørkegrønne stoffet på utsiden, akkurat som på den andre modellen, både vokset og beskytter bra mot det våte høstværet. I motsetning til den andre jakken fra Jofama, så er dette derimot en parkas med en mer feminin silhuett, samt litt tynnere vattering. 

På brystet er det en praktisk brystlomme med glidelås, hvor du kan oppbevare for eksempel et busskort eller mobiltelefonen lett tilgjengelig. Testpanelet deler også ut et ekstra pluss for at hetta har en uttrekkbar skjerm samt at parkasen kan kneppes høyt opp. Det setter spesielt en testperson pris på, som ofte er ute i skog og mark med hunden sin. Høy score på nesten alt! 

Minus med jakken: Lommene på utsiden av jakken har dessverre ingen lukking. De er i stedet plassert på skrå for at du kan hvile hendene i dem, men det er fare for at vann kan komme inn. 


SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Asics reflex
Mote & trender

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

23 timer siden
Tights med hög midja
Mote & trender

Stor test av tights med høy midje

2 dager siden
reima vinter
Mote & trender

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

3 dager siden
Eliud Kipchoge
Mote & trender

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

3 dager siden
Hur tvättar jag mitt underställ?
Mote & trender

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

5 dager siden
timberland 6 inch maxa utelivet shoot
Mote & trender

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

5 dager siden
Heade trail
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

5 dager siden
ENG_HEADER.png
Mote & trender

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

5 dager siden
Svea Boots header
Mote & trender

Test: 3 trendy støvler fra Svea

5 dager siden
Header_DAM.png
Mote & trender

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

11 oct 2019
Reebok dunjacka
Mote & trender

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

11 oct 2019
linerjackor herr
Mote & trender

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

11 oct 2019
Parkas
Mote & trender

Best i test! Sesongens parkaser til ham

10 oct 2019
trailskor herr
Mote & trender

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

09 oct 2019
The puffer jacket
Mote & trender

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

09 oct 2019
0107392501380_001_752253e8875e4955b642498271da36ce.jpg
Mote & trender

Derfor er Mount Baker sesongens beste sko

09 oct 2019
Så sköter du om dina kängor från Timberland
Mote & trender

Slik tar du hånd om støvlene dine fra Timberland

09 oct 2019
peak performace chand närbild
Mote & trender

Hurtigguide til dunjakkene fra Peak Performance

08 oct 2019
peak performance frost down herr aw 18
Mote & trender

Det viktigste når du kjøper en dunjakke

08 oct 2019
Global_FW16_I4A1852_A4.png
Mote & trender

Jakken alle bør ha

07 oct 2019
Polar Ignite header
Mote & trender

Minitest: Vi har prøvd nyheten Polar Ignite!

04 oct 2019
helium hood herr
Mote & trender

Derfor skal du kjøpe en Helium Hood Jacket fra Peak Performance

02 oct 2019
Header-Parkas.jpg
Mote & trender

Sesongens beste høstjakker og parkas

02 oct 2019
Inomhusskor för damer
Mote & trender

Test: 6 hurtige innendørssko til damer

29 sep 2019
Test inomhusskor
Mote & trender

Test! Våre beste innendørssko til innebandy og håndball

29 sep 2019
löparjackor dam test
Mote & trender

Løpejakkene for kvinner som er best i test

25 sep 2019
Stay in place header
Mote & trender

Velg riktig sports-BH etter kroppsfasongen din

25 sep 2019
Adriana Lima Puma
Mote & trender

Topp 3 heteste treningstrendene akkurat nå

24 sep 2019
Löparjackor test herr
Mote & trender

Løpejakker for menn som er best i test!

24 sep 2019
craft springa i regn
Mote & trender

Slik skal du kle deg når du løper i regn, vind, snø og kulde

24 sep 2019
My shelter
Mote & trender

Test! Så bra er den nye regnjakken My Shelter fra Adidas

20 sep 2019
Hövding 3 lifestyle
Mote & trender

Nye Hövding 3 – sikrere, bedre og mer komfortabel

19 sep 2019
Bergans Of Norway Sjoa byxor jacka
Mote & trender

Dette trenger du når barna skal på høsttur

18 sep 2019
Salomon imagebild
Mote & trender

Alt du bør vite om terrengsko!

17 sep 2019
Reima regnkläder barn
Mote & trender

Regntøy til barn uten giftige stoffer – ja, takk!

16 sep 2019
Asics Gel-Rocket 8
Mote & trender

Test! Asics Gel-Rocket 6 – en vinner innendørs!

10 sep 2019
Puma sneakers skinn
Mote & trender

Slik tar du vare på sneakers i semsket skinn, skinn & stoff

05 sep 2019
Reebok träningstrender
Mote & trender

Moteriktig i sett! Her er sesongens mest trendy treningsklær

05 sep 2019
Fenix 6 Sapphire Garmin
Mote & trender

Minitest: Treningsklokken Garmin Fenix 6 Sapphire

05 sep 2019
Nike Joyride Run Flyknit
Mote & trender

Vi har testet Joyride Run Flyknit, den nye løpeskoen fra Nike

31 aug 2019
more news
Asics reflex

Slik blir du synlig i mørket – alt om løping og reflekser

Når du løper om høsten og vinteren er det ikke bare klærne som er viktige. Du må også passe på at du er synlig, og det løser du enkelt med en refleks. Slik gjør du for å løpe trygt i mørket.

23 timer siden
Mote & trender
Tights med hög midja

Stor test av tights med høy midje

Er det noe vi elsker mer enn tights med høy midje? Her er sesongens beste modeller fra blant annet Nike, Casall, Blacc og Röhnisch.

2 dager siden
Mote & trender
reima vinter

Kle barna riktig i kulda – slik gjør du det

Det er ikke alltid like lett å velge yttertøy til de små i henhold til de forskjellige årstidene. Når det begynner å bli kaldt ute, er det viktig å kle barnet på riktig måte for at det skal være morsomt å være ute – uten at kulda ødelegger.

3 dager siden
Mote & trender
Eliud Kipchoge

Her er Nike-skoen som var med på å slå verdensrekorden i maraton

12. oktober gikk Eliud Kipchoge inn i historien. Han ble nemlig den første i verden til å løpe et maraton under to timer – og han gjorde det i løpesko fra Nike.

3 dager siden
Mote & trender
Hur tvättar jag mitt underställ?

Hvordan vasker jeg ull- og superundertøy?

Alle som elsker høsten og vinteren vet at ull- og superundertøy passer like bra i sofaen som i skibakken. Ull- og superundertøy er sesongens deiligste, varmeste og koseligste plagg, men hvordan skal de egentlig vaskes?

5 dager siden
Mote & trender
timberland 6 inch maxa utelivet shoot

Aldri kalde føtter igjen: Her er de heteste støvlene akkurat nå

Det er på tide å kle deg riktig på føttene hvis du vil unngå å fryse. Her er støvlene du helst vil ha denne sesongen!

5 dager siden
Mote & trender
Heade trail

Test: Sesongens beste terrengsko for damer!

Sportamore sitt testpanel har prøvd terrengsko fra Nike, Salomon, Asics og Icebug. Her er terrengskoene for deg som ser etter maksimal komfort, stabilitet og feste!

5 dager siden
Mote & trender
ENG_HEADER.png

Vi tester: Varme vinterdresser til barn

Det kan være vanskelig å finne den riktige vinterdressen, men ingen grunn til bekymring! Vårt mini-testpanel hjelper deg. Her er vinterdressene som er best i test.

5 dager siden
Mote & trender
Svea Boots header

Test: 3 trendy støvler fra Svea

Høsten og vinterens heteste trend er støvler fra Svea. Her er tre modeller som gjør deg trendy, varm og komfortabel om vinteren!

5 dager siden
Mote & trender
Header_DAM.png

Test: Sesongens beste tynne dunjakker for damer

Så fort det blir kaldere ute behøver du bedre og varmere yttertøy for at du skal unngå å fryse. Er det på tide å skaffe en ny linerjakke? Vårt solide testpanel hjelper deg å finne riktig modell.

11 oct 2019
Mote & trender
Reebok dunjacka

Tre dunjakker, tre stiler – slik skal du se ut akkurat nå

En dunjakke er et klassisk ytterplagg som finnes i så og si hvert eneste hjem i de nordiske landene. Selv om detaljene varierer mellom modellene, har de et par ting til felles: de varmer, er fine og er lette å like. Her er tre jakketrender fra Reebok som du ikke vil gå glipp av.

11 oct 2019
Mote & trender
linerjackor herr

Vi har testet sesongens beste linerjakker for menn

En linerjakke er et plagg som passer minst like bra som et mellomlag under en parkas som den gjør alene. Testpanelet til Sportamore har prøvd fire fine modeller i dun og syntet.

11 oct 2019
Mote & trender
Parkas

Best i test! Sesongens parkaser til ham

Kaldere temperaturer krever tykkere ytterplagg. Her er sesongens parkaser til menn som holder deg både fin og varm.

10 oct 2019
Mote & trender
trailskor herr

Test: Sesongens beste terrengsko for menn!

Ta utfordringen og løp i terreng! Her er våre beste terrengsko fra Salomon, Icebug, Nike og Adidas.

09 oct 2019
Mote & trender
The puffer jacket

Sesongens heteste jakketrend – The puffer jacket (Korean style)

Det er på tide å hente inspirasjon fra Korea og la de puffy dunjakkene varme nedover mot leggene. Her er jakketrenden som holder deg varm og trendy.

09 oct 2019
Mote & trender