Header-Parkas.jpg

Sesongens beste høstjakker og parkas

Synes du det er på tide å skaffe deg en ny høstjakke, men er usikker på hvilken du skal kjøpe? Sportamore sitt testpanel har vært på farta og gjort jobben for deg! Dette er parkasene som er best i test!

En parkas er sesongens mest brukervennlige plagg og passer bra både alene og med en tynn dunjakke under. I denne testen finner du lett en ny favoritt som kan lyse opp – og ikke minst varme – høsten din! 

En soleklar favoritt i testen!

NO-Jofama - Megan – 8.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 2 695 kroner.

Kort oppsummert: Vokset parkas med fantastisk myk fôring av fuskepels på innsiden.

Størrelse: True to size, men litt stor når det gjelder passformen. Bra lengde på ermene for deg som er lang. 

Materiale: 97% Bomull, 3% spandex. 

De beste egenskapene ved jakken: Dette er en parkas som tåler vær og vind takket være den voksede, slitesterke utsiden. Samtlige i testpanelet er lyriske over den myke innsiden, som er laget av fuskepels. Jakken har også mansjetter av fleece, som også er utrolig myke og behagelige mot huden. 

Ved midjen er det snøring slik at du kan tilpasse jakken for en mer timeglassformet passform. Denne parkasen har dessuten store, fôrede lommer på utsiden hvor du kan varme hendene en kjølig høst- og vinterdag. Lommene på utsiden av jakken lukkes med knapper, men på innsiden av parkasen finnes det også en smart innerlomme med glidelås. Testpanelet deler også ut et ekstra plusspoeng til Jofama-jakken siden den har en uttrekkbar skjerm på hetta, noe som er veldig praktisk når det sludder ute.

Når det gjelder designet anser flere i testpanelet at den mørkegrønne fargen både er diskret og fin. Dette er en parkas som skiller seg litt ut fra de helsvarte jakkene, og fuskepelsen på hetta (og som hele innsiden er kledd i) gjør at du får et litt mer luksuriøst preg når du har den på deg. 

Minus med jakken: Det eneste minuset med denne parkasen er at hetta ikke kan tas av. Ellers er den en favoritt i testen, sammen med Miss Smith Jacket fra Svea!

Full pott for både komfort og design!

NO-Svea - Miss Smith Jacket – 4.jpg

Merke:

Modell:  

Veiledende pris: 3 995 kroner.

Kort oppsummert: En klassiker i parkas-sjangeren. Fin og varm med en fluffy hette.

Størrelse: True to size, så du kan velge den samme størrelsen som du har i andre jakker. 

Materiale: 60% bomull, 40% nylon. Fyll: 80% dun, 20% fjær.

De beste egenskapene ved jakken: Dette er en klassisk, veldig populær parkas i en fin marineblå farge med store knapper. Testpanelet forstår virkelig hvorfor den er så populær! Denne parkasen fra Svea er både fin, komfortabel og varm. Ved håndleddene er det for eksempel mansjetter som holder det tett slik at du unngår å bli kald.  

Akkurat som parkasen fra Jofama, har denne jakken fôrede lommer hvor du kan varme fingrene når temperaturen kryper ned mot null. En person i testpanelet påpeker dessuten at man får plass til mye i lommene, takket være at de er så romslige. 

Den fine fuskepelsen på hetta kan tas av hvis du vil, og ved midjen er det snøring som gjør at du kan få en mer markert midje. Det klassiske Svea-flagget på armen er tydelig på modellen, og en diskret brodert Svea-logo er også synlig på brystet. Jakken får derfor full pott for både komfort og design! 

Minus med jakken: Det er ikke så enkelt å komme på noen negative egenskaper. Dette er en parkas som blir utsolgt år etter år, og testpanelet forstår virkelig hvorfor!  

Ytterligere en favoritt fra Svea!

NO-Svea - Joy Jacket – 4.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 2 495 kroner. 

Kort oppsummert: Dette er en varm parkas i en stram modell som lyser opp i vintermørket.

Størrelse: Litt mindre i modellen enn true to size. Hvis du vil ha en tykk genser under denne jakken, anbefaler vi at du går opp en størrelse fra det du vanligvis bruker. 

Materiale: Ytre skall: 60% bomull, 40% nylon. Fôring: 100% nylon. Vattering: 100% polyester.

De beste egenskapene ved jakken: Wow, for en fin rødfarge! Flere i testpanelet liker virkelig den fine rødfargen og de kule, svarte glidelåsene på denne parkasen. Passformen er ganske rett og kroppsnær, som igjen gir et litt mer sporty inntrykk enn den andre modellen fra Svea. Dette er en kjempefin parkas med to smarte brystlommer som lukkes med glidelås, som er perfekt til oppbevaring av for eksempel busskort. På hoftene sitter det ytterligere to lommer, som begge er fôret slik at du kan varme hendene dine.

Øverst er størrelsen på hetta ganske romslig, som innebærer at den beskytter mot vind og snø på en optimal måte. Fuskepelsen på hetta kan tas av, dersom du ønsker det, men testpanelet gir tommel opp for at den gir et ekstra fint inntrykk. 

Ved håndleddene er det myke mansjetter, som betyr at vind ikke klarer å trenge seg gjennom. I midjen er det også i denne modellen snøring slik at du kan tilpasse passformen på jakken.  

Minus med jakken: Det eneste minuset med denne parkasen fra Svea er at den er veldig stram i passformen, som betyr at den kanskje ikke passer deg med en timeglassfigur. Da kan det hende at du må kjøpe en størrelse større enn du normalt sett bruker, eller sjekke ut den andre jakken fra Svea, som svinger ut nederst. 

Den optimale beskyttelsen mot sludd!

NO-2117 - Kiruna Parka – 4.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 1 495 kroner.

Kort oppsummert: Dette er en slitesterk parkas som er perfekt for det Skandinaviske sludd-været, men også for kalde, regnfulle høstdager. 

Størrelse: Liten i modellen, det anbefales at du går opp minst en størrelse, nettopp for å få plass til flere lag under. 

Materiale: 100% polyester. 

De beste egenskapene ved jakken: Denne parkasen er perfekt når det sludder ute. Ingenting kommer gjennom det slitesterke materialet og de teipede sømmene! Jakken har også flere smarte funksjoner. Blant annet en praktisk innerlomme med hull for ledningen på øretelefonene dine. Du kan altså høre på podcast i all slags vær, uten å bekymre deg for at mobilen blir våt.

Lommene på utsiden av jakken er gode og romslige, men dessverre er de ikke fôret. Det er heller ikke snøring i midjen, men det trengs ikke siden passformen allerede er kroppsnær. Testpanelet anser at jakken er veldig rett i modellen, og er minst passende for brede hofter.  

Ved håndleddene er det også i denne parkasen mansjetter som beskytter hendene fra vann og vind. En høy testperson tilføyer også at Kiruna Parkas er perfekt for høye personer, siden ermene er lange. Hvis du er høy har du garantert opplevd at mange jakker kan etterlate håndleddene bare når du skal strekke deg etter noe. 

Minus med jakken: Hetta er litt liten på denne parkasen, noe som ikke er så fint, men på den andre siden kommer definitivt ikke vind eller snø seg inn. Hetta kan også tas av, dersom du ønsker det. 

Unngå en for påkledd følelse! 

NO-Dobsom - Pompei Jacket – 4.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 999 kroner. 

Kort oppsummert: En tynn parkas i en sporty stil som fungerer utmerket som et skallplagg. En tynn dunjakke under anbefales når det er temperaturer under null, men på vanlige høstdager er den perfekt alene. 

Størrelse: Veldig true to size. Kjøp den størrelsen du pleier å ha, men merk deg at passformen er stram. Hvis du vil få plass til en tynn dunjakke under, bør du derfor gå opp en størrelse. 

Materiale: 100% polyester.

De beste egenskapene ved jakken: Dette er en komfortabel og ikke vattert parkas som fungerer like bra om høsten som om vinteren, hvis du kler deg med lag under. På innsiden er jakken fôret med en ekstra tynn fleece, som betyr at den er perfekt som et skallplagg. Mange i testpanelet bruker derfor denne parkasen med en tynn dunjakke under og synes det fungerer utmerket. Siden parkasen er mer som et skallplagg, kan du med fordel velge en størrelse større enn du vanligvis bruker, slik at du er sikker på at du får plass under.  

Lommene i denne parkasen er fôret og varmer hendene godt. Det er alltid bra! To innerlommer er det også, men dessverre er begge uten glidelåser eller knapper. Til slutt vil en testperson også løfte frem den sporty stilen på jakken og det kule, paisley-mønsteret som skiller seg ut i hetta. 

Minus med jakken: Det er verdt å påpeke at parkasen fra Dobsom ikke har noen mansjetter ved håndleddene, noe som betyr at det kan bli litt kjølig hvis det blåser mye.

Høyest score på nesten alt!

Jofama regina no

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 2 695 kroner. 

Kort oppsummert: En beskyttende og varm parkas med deilig fôr på innsiden.

Størrelse: True to size, velg din vanlige størrelse.  

Materiale: 97% bomull 3% spandex.

De beste egenskapene ved jakken: Denne jakken er veldig lik den første parkasen i testen, som også er fra Jofama, men det er ikke den samme modellen og ved en nærmere titt finner man tydelige forskjeller! Det utrolig myke fôret på innsiden av fuskepels er grått i stedet for beige, og dessuten er det enda mykere (hvordan er det mulig?!). Ellers er det fine, mørkegrønne stoffet på utsiden, akkurat som på den andre modellen, både vokset og beskytter bra mot det våte høstværet. I motsetning til den andre jakken fra Jofama, så er dette derimot en parkas med en mer feminin silhuett, samt litt tynnere vattering. 

På brystet er det en praktisk brystlomme med glidelås, hvor du kan oppbevare for eksempel et busskort eller mobiltelefonen lett tilgjengelig. Testpanelet deler også ut et ekstra pluss for at hetta har en uttrekkbar skjerm samt at parkasen kan kneppes høyt opp. Det setter spesielt en testperson pris på, som ofte er ute i skog og mark med hunden sin. Høy score på nesten alt! 

Minus med jakken: Lommene på utsiden av jakken har dessverre ingen lukking. De er i stedet plassert på skrå for at du kan hvile hendene i dem, men det er fare for at vann kan komme inn. 


SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

Dedicated new brand
Mote & trender

Nyhet hos oss: Dedicated – for deg som vil shoppe med god samvittighet

12 timer siden
Hoka one one
Mote & trender

Hoka One One tar over løpeverden

2 dager siden
dunjacka
Mote & trender

Slik vasker du dunjakken

3 dager siden
HEADER_W.jpg
Mote & trender

Test: Treningsklær for gravide

4 dager siden
Header-3.jpg
Mote & trender

BEST I TEST! Sports-BH'er 2020

5 dager siden
Reebok Nano 9.0 nya färger
Mote & trender

Endelig! Nye farger på Reebok CrossFit Nano 9.0

5 dager siden
houdini
Mote & trender

Guide til innkjøp av skallbukser

6 dager siden
kompressionsstrumpor
Mote & trender

Derfor bør du løpe i kompresjonsstrømper

20 jan 2020
Tvätta träningsskor
Mote & trender

Slik vasker du treningsskoene dine på best mulig måte

20 jan 2020
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg
Mote & trender

Revolusjonerende sports-BH fra Nike: Swoosh One Piece Pad

19 jan 2020
Test av träningsskor för damer
Mote & trender

Test av årets beste treningssko til dame

16 jan 2020
Träningsskor test header
Mote & trender

Test! Årets beste treningssko til herre

16 jan 2020
Header.png
Mote & trender

Test: Treningstightsen du bare må ha

16 jan 2020
Guide 13 header Saucony
Mote & trender

Guide til Sauconys nye stabile løpesko

14 jan 2020
Header.png
Mote & trender

Test: Årets beste treningsvesker

11 jan 2020
frontier header
Mote & trender

Sjekk ut Frontier, vårt nye herremerke

09 jan 2020
Nytt hos Sportamore - NOUN
Mote & trender

Nyhet: Kombiner fint og komfortabelt med myke sett fra Noun!

09 jan 2020
petite pirouette rosa
Mote & trender

Nytt merke for danseglade barn: Petite Pirouette

07 jan 2020
Tvätta träningskläder
Mote & trender

Vask riktig, og treningsklærne dine vil holde lengre

04 jan 2020
nike superrep header
Mote & trender

Toppscore for Nikes nye treningssko SuperRep

03 jan 2020
Asics löparskor 2020
Mote & trender

5 løpesko du ikke kan gå glipp av i 2020

29 dec 2019
Ultraboost 20 adidas header
Mote & trender

Test: Så bra er nyheten Adidas Ultraboost 20!

27 dec 2019
Mellandagarnas bästa tights
Mote & trender

Test! Årets topp 10 beste tights

25 dec 2019
Nike Metcon
Mote & trender

Guide: Finn riktig treningssko fra Nike

18 dec 2019
Handskar barn
Mote & trender

Guide: Finn de riktige hanskene til barnet ditt

17 dec 2019
Eva sjöholm header
Mote & trender

Treningstrender 2020: Slik kommer vi til å trene neste år

17 dec 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Vi tester: de beste skijakkene til menn

13 dec 2019
ENG_W.png
Mote & trender

Test av sesongens beste skijakker til henne

13 dec 2019
Icebug kängor och skor
Mote & trender

Gå trygt i piggsko fra Icebug

10 dec 2019
Header-halksäkra-vinterskor.jpg
Mote & trender

Stor test: Trygge vintersko med pigger

10 dec 2019
test tofflor header
Mote & trender

Test: Tøfler til dame og herre

06 dec 2019
ENG_W.png
Mote & trender

Våre pulsklokker som er kåret best i test!

06 dec 2019
header julbild
Mote & trender

Sportamores julegavetips til hele familien

06 dec 2019
Nike See my style
Mote & trender

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

03 dec 2019
Vinterkängor Icebug
Mote & trender

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

03 dec 2019
header icebug
Mote & trender

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

01 dec 2019
ryggskydd
Mote & trender

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

30 nov 2019
skidhandskar test header
Mote & trender

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

28 nov 2019
icebug
Mote & trender

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

27 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mote & trender

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

27 nov 2019
more news
Dedicated new brand

Nyhet hos oss: Dedicated – for deg som vil shoppe med god samvittighet

Fra bomullsfrø til ferdige plagg – Dedicated er merket som tar ansvar for både planeten og de som produserer plaggene. Nå finner du de kule, økologiske og fairtrade-merkede klærne hos oss!

12 timer siden
Mote & trender
Hoka one one

Hoka One One tar over løpeverden

Når du først har løpt i Hoka One One, vil du aldri løpe i noe annet igjen. Kanskje det er grunnen til at det er verdens mest hurtigvoksende skomerke innenfor løping.

2 dager siden
Mote & trender
dunjacka

Slik vasker du dunjakken

Her er en liste over 10 ting du bør tenke på når du skal vaske dunjakken din.

3 dager siden
Mote & trender
HEADER_W.jpg

Test: Treningsklær for gravide

Du må ikke slutte å trene bare fordi du er gravid – tvert imot! Bevegelse seg under svangerskapet er bra for både deg og babyen din. Vårt gravide testpanel har svettet i treningsklær fra Blacc.

4 dager siden
Mote & trender
Header-3.jpg

BEST I TEST! Sports-BH'er 2020

Til store og små bryster, med eller uten justerbare stropper og hemper. Les alt om sesongens sports-BH som er best i test.

5 dager siden
Mote & trender
Reebok Nano 9.0 nya färger

Endelig! Nye farger på Reebok CrossFit Nano 9.0

Nano er CrossFit-skoen med stor S, og nå har vi fått den inn i nye, freshe farger! Sjekk ut oppdateringen og lær mer om superskoen.

5 dager siden
Mote & trender
houdini

Guide til innkjøp av skallbukser

Skal du stå på ski, gå en fjelltur eller klatre? Uansett aktivitet, bør du tenke på dette når du skal kjøpe en ny skallbukse.

6 dager siden
Mote & trender
kompressionsstrumpor

Derfor bør du løpe i kompresjonsstrømper

De fleste elsker kompresjonsklær – men vet du egentlig hvordan kompresjon fungerer? Vi forklarer teknikken bak de ekstra tettsittende tightsene og de smarte strømpene som forbedrer prestasjonen din.

20 jan 2020
Mote & trender
Tvätta träningsskor

Slik vasker du treningsskoene dine på best mulig måte

Det er kjempeviktig at du lufter treningsskoene dine etter en svett treningsøkt, men det er langt fra alt du bør gjøre for å forlenge levetiden til skoene. Her er de beste tipsene fra eksperten!

20 jan 2020
Mote & trender
SP20_WBN_SwooshBra_Wing_Portrait_215_v3rgb.jpg

Revolusjonerende sports-BH fra Nike: Swoosh One Piece Pad

Det finnes en mengde forskjellige sports-BH'er avhengig av hva du og kroppen din trenger, men noen modeller er ekstra populære. En av dem er Nike Swoosh Sports Bra. Nå har den fått en innovativ oppgradering du ikke kan gå glipp av!

19 jan 2020
Mote & trender
Test av träningsskor för damer

Test av årets beste treningssko til dame

Er du nysgjerrig på hva det nye året har å tilby i form av treningssko? Vi har trent i fem av de beste modellene i 2020, som egner seg for trening på treningssenteret eller i salen.

16 jan 2020
Mote & trender
Träningsskor test header

Test! Årets beste treningssko til herre

Det nye året har allerede begynt, og dersom du ikke allerede har kommet deg på treningssenteret, er det nå på tide. Få hjelp til å oppfylle nyttårsforsettet med nye treningssko som passer innendørs. Her er årets beste modeller fra Nike, Reebok og Under Armour.

16 jan 2020
Mote & trender
Header.png

Test: Treningstightsen du bare må ha

Tights er et treningsplagg som passer til alle former for trening: yoga, treningsøkter med høy intensitet, gruppetimer og styrketrening. I denne testen har testpanelet prøvd mange tights for å kåre de beste!

16 jan 2020
Mote & trender
Guide 13 header Saucony

Guide til Sauconys nye stabile løpesko

I 2020 har skoprodusenten Saucony bestemt seg for å gjøre noe nytt i produksjonen av stabile løpesko. Her er alt du trenger å vite om den nye innovasjonen, og hvorfor du bør oppdatere deg med en gang!

14 jan 2020
Mote & trender
Header.png

Test: Årets beste treningsvesker

Treningsvesken er din faste følgesvenn når du skal på trening. I denne testen av sesongens heteste modeller, kan du finne den perfekte modellen for deg!

11 jan 2020
Mote & trender