Header-Parkas.jpg

Sesongens beste høstjakker og parkas

Synes du det er på tide å skaffe deg en ny høstjakke, men er usikker på hvilken du skal kjøpe? Sportamore sitt testpanel har vært på farta og gjort jobben for deg! Dette er parkasene som er best i test!

En parkas er sesongens mest brukervennlige plagg og passer bra både alene og med en tynn dunjakke under. I denne testen finner du lett en ny favoritt som kan lyse opp – og ikke minst varme – høsten din! 

En soleklar favoritt i testen!

NO-Jofama - Megan – 8.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 2 695 kroner.

Kort oppsummert: Vokset parkas med fantastisk myk fôring av fuskepels på innsiden.

Størrelse: True to size, men litt stor når det gjelder passformen. Bra lengde på ermene for deg som er lang. 

Materiale: 97% Bomull, 3% spandex. 

De beste egenskapene ved jakken: Dette er en parkas som tåler vær og vind takket være den voksede, slitesterke utsiden. Samtlige i testpanelet er lyriske over den myke innsiden, som er laget av fuskepels. Jakken har også mansjetter av fleece, som også er utrolig myke og behagelige mot huden. 

Ved midjen er det snøring slik at du kan tilpasse jakken for en mer timeglassformet passform. Denne parkasen har dessuten store, fôrede lommer på utsiden hvor du kan varme hendene en kjølig høst- og vinterdag. Lommene på utsiden av jakken lukkes med knapper, men på innsiden av parkasen finnes det også en smart innerlomme med glidelås. Testpanelet deler også ut et ekstra plusspoeng til Jofama-jakken siden den har en uttrekkbar skjerm på hetta, noe som er veldig praktisk når det sludder ute.

Når det gjelder designet anser flere i testpanelet at den mørkegrønne fargen både er diskret og fin. Dette er en parkas som skiller seg litt ut fra de helsvarte jakkene, og fuskepelsen på hetta (og som hele innsiden er kledd i) gjør at du får et litt mer luksuriøst preg når du har den på deg. 

Minus med jakken: Det eneste minuset med denne parkasen er at hetta ikke kan tas av. Ellers er den en favoritt i testen, sammen med Miss Smith Jacket fra Svea!

Full pott for både komfort og design!

NO-Svea - Miss Smith Jacket – 4.jpg

Merke:

Modell:  

Veiledende pris: 3 995 kroner.

Kort oppsummert: En klassiker i parkas-sjangeren. Fin og varm med en fluffy hette.

Størrelse: True to size, så du kan velge den samme størrelsen som du har i andre jakker. 

Materiale: 60% bomull, 40% nylon. Fyll: 80% dun, 20% fjær.

De beste egenskapene ved jakken: Dette er en klassisk, veldig populær parkas i en fin marineblå farge med store knapper. Testpanelet forstår virkelig hvorfor den er så populær! Denne parkasen fra Svea er både fin, komfortabel og varm. Ved håndleddene er det for eksempel mansjetter som holder det tett slik at du unngår å bli kald.  

Akkurat som parkasen fra Jofama, har denne jakken fôrede lommer hvor du kan varme fingrene når temperaturen kryper ned mot null. En person i testpanelet påpeker dessuten at man får plass til mye i lommene, takket være at de er så romslige. 

Den fine fuskepelsen på hetta kan tas av hvis du vil, og ved midjen er det snøring som gjør at du kan få en mer markert midje. Det klassiske Svea-flagget på armen er tydelig på modellen, og en diskret brodert Svea-logo er også synlig på brystet. Jakken får derfor full pott for både komfort og design! 

Minus med jakken: Det er ikke så enkelt å komme på noen negative egenskaper. Dette er en parkas som blir utsolgt år etter år, og testpanelet forstår virkelig hvorfor!  

Ytterligere en favoritt fra Svea!

NO-Svea - Joy Jacket – 4.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 2 495 kroner. 

Kort oppsummert: Dette er en varm parkas i en stram modell som lyser opp i vintermørket.

Størrelse: Litt mindre i modellen enn true to size. Hvis du vil ha en tykk genser under denne jakken, anbefaler vi at du går opp en størrelse fra det du vanligvis bruker. 

Materiale: Ytre skall: 60% bomull, 40% nylon. Fôring: 100% nylon. Vattering: 100% polyester.

De beste egenskapene ved jakken: Wow, for en fin rødfarge! Flere i testpanelet liker virkelig den fine rødfargen og de kule, svarte glidelåsene på denne parkasen. Passformen er ganske rett og kroppsnær, som igjen gir et litt mer sporty inntrykk enn den andre modellen fra Svea. Dette er en kjempefin parkas med to smarte brystlommer som lukkes med glidelås, som er perfekt til oppbevaring av for eksempel busskort. På hoftene sitter det ytterligere to lommer, som begge er fôret slik at du kan varme hendene dine.

Øverst er størrelsen på hetta ganske romslig, som innebærer at den beskytter mot vind og snø på en optimal måte. Fuskepelsen på hetta kan tas av, dersom du ønsker det, men testpanelet gir tommel opp for at den gir et ekstra fint inntrykk. 

Ved håndleddene er det myke mansjetter, som betyr at vind ikke klarer å trenge seg gjennom. I midjen er det også i denne modellen snøring slik at du kan tilpasse passformen på jakken.  

Minus med jakken: Det eneste minuset med denne parkasen fra Svea er at den er veldig stram i passformen, som betyr at den kanskje ikke passer deg med en timeglassfigur. Da kan det hende at du må kjøpe en størrelse større enn du normalt sett bruker, eller sjekke ut den andre jakken fra Svea, som svinger ut nederst. 

Den optimale beskyttelsen mot sludd!

NO-2117 - Kiruna Parka – 4.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 1 495 kroner.

Kort oppsummert: Dette er en slitesterk parkas som er perfekt for det Skandinaviske sludd-været, men også for kalde, regnfulle høstdager. 

Størrelse: Liten i modellen, det anbefales at du går opp minst en størrelse, nettopp for å få plass til flere lag under. 

Materiale: 100% polyester. 

De beste egenskapene ved jakken: Denne parkasen er perfekt når det sludder ute. Ingenting kommer gjennom det slitesterke materialet og de teipede sømmene! Jakken har også flere smarte funksjoner. Blant annet en praktisk innerlomme med hull for ledningen på øretelefonene dine. Du kan altså høre på podcast i all slags vær, uten å bekymre deg for at mobilen blir våt.

Lommene på utsiden av jakken er gode og romslige, men dessverre er de ikke fôret. Det er heller ikke snøring i midjen, men det trengs ikke siden passformen allerede er kroppsnær. Testpanelet anser at jakken er veldig rett i modellen, og er minst passende for brede hofter.  

Ved håndleddene er det også i denne parkasen mansjetter som beskytter hendene fra vann og vind. En høy testperson tilføyer også at Kiruna Parkas er perfekt for høye personer, siden ermene er lange. Hvis du er høy har du garantert opplevd at mange jakker kan etterlate håndleddene bare når du skal strekke deg etter noe. 

Minus med jakken: Hetta er litt liten på denne parkasen, noe som ikke er så fint, men på den andre siden kommer definitivt ikke vind eller snø seg inn. Hetta kan også tas av, dersom du ønsker det. 

Unngå en for påkledd følelse! 

NO-Dobsom - Pompei Jacket – 4.jpg

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 999 kroner. 

Kort oppsummert: En tynn parkas i en sporty stil som fungerer utmerket som et skallplagg. En tynn dunjakke under anbefales når det er temperaturer under null, men på vanlige høstdager er den perfekt alene. 

Størrelse: Veldig true to size. Kjøp den størrelsen du pleier å ha, men merk deg at passformen er stram. Hvis du vil få plass til en tynn dunjakke under, bør du derfor gå opp en størrelse. 

Materiale: 100% polyester.

De beste egenskapene ved jakken: Dette er en komfortabel og ikke vattert parkas som fungerer like bra om høsten som om vinteren, hvis du kler deg med lag under. På innsiden er jakken fôret med en ekstra tynn fleece, som betyr at den er perfekt som et skallplagg. Mange i testpanelet bruker derfor denne parkasen med en tynn dunjakke under og synes det fungerer utmerket. Siden parkasen er mer som et skallplagg, kan du med fordel velge en størrelse større enn du vanligvis bruker, slik at du er sikker på at du får plass under.  

Lommene i denne parkasen er fôret og varmer hendene godt. Det er alltid bra! To innerlommer er det også, men dessverre er begge uten glidelåser eller knapper. Til slutt vil en testperson også løfte frem den sporty stilen på jakken og det kule, paisley-mønsteret som skiller seg ut i hetta. 

Minus med jakken: Det er verdt å påpeke at parkasen fra Dobsom ikke har noen mansjetter ved håndleddene, noe som betyr at det kan bli litt kjølig hvis det blåser mye.

Høyest score på nesten alt!

Jofama regina no

Merke:

Modell:

Veiledende pris: 2 695 kroner. 

Kort oppsummert: En beskyttende og varm parkas med deilig fôr på innsiden.

Størrelse: True to size, velg din vanlige størrelse.  

Materiale: 97% bomull 3% spandex.

De beste egenskapene ved jakken: Denne jakken er veldig lik den første parkasen i testen, som også er fra Jofama, men det er ikke den samme modellen og ved en nærmere titt finner man tydelige forskjeller! Det utrolig myke fôret på innsiden av fuskepels er grått i stedet for beige, og dessuten er det enda mykere (hvordan er det mulig?!). Ellers er det fine, mørkegrønne stoffet på utsiden, akkurat som på den andre modellen, både vokset og beskytter bra mot det våte høstværet. I motsetning til den andre jakken fra Jofama, så er dette derimot en parkas med en mer feminin silhuett, samt litt tynnere vattering. 

På brystet er det en praktisk brystlomme med glidelås, hvor du kan oppbevare for eksempel et busskort eller mobiltelefonen lett tilgjengelig. Testpanelet deler også ut et ekstra pluss for at hetta har en uttrekkbar skjerm samt at parkasen kan kneppes høyt opp. Det setter spesielt en testperson pris på, som ofte er ute i skog og mark med hunden sin. Høy score på nesten alt! 

Minus med jakken: Lommene på utsiden av jakken har dessverre ingen lukking. De er i stedet plassert på skrå for at du kan hvile hendene i dem, men det er fare for at vann kan komme inn. 


SHOP HER:

LES MER:

 Tilbake

News Feed

test tofflor header
Mote & trender

Test: Tøfler til dame og herre

8 timer siden
ENG_W.png
Mote & trender

Stor test av treningsklokker!

18 timer siden
header julbild
Mote & trender

Sportamores julegavetips til hele familien

19 timer siden
Nike See my style
Mote & trender

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

3 dager siden
Vinterkängor Icebug
Mote & trender

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

3 dager siden
header icebug
Mote & trender

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

5 dager siden
ryggskydd
Mote & trender

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

6 dager siden
skidhandskar test header
Mote & trender

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

28 nov 2019
icebug
Mote & trender

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

27 nov 2019
Adidas Ultraboost 20
Mote & trender

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

27 nov 2019
Header reflexplagg
Mote & trender

TEST! 9 refleksplagg til løping

24 nov 2019
Skidjacka
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skijakke

23 nov 2019
underställ kari traa
Mote & trender

De 8 beste Black Friday-kuppene

21 nov 2019
Babolat
Mote & trender

Våre 7 beste Black Friday-kupp for ham

21 nov 2019
Nike Metcon 5
Mote & trender

7 svarte tilbud på Black Friday

21 nov 2019
garmin forerunner
Mote & trender

8 superkupp på Black Friday

21 nov 2019
Black Friday
Mote & trender

Black Friday – årets største shoppingfest!

21 nov 2019
nike glam dunk group shot
Mote & trender

Elsk 90-tallet med Nike Icon Clash

21 nov 2019
header black fridayfynd
Mote & trender

12 Black Friday-kupp for barn

20 nov 2019
Adidas tights
Mote & trender

8 superkupp for henne på Black Friday

20 nov 2019
K2 intervju header
Mote & trender

Stor guide: Slik skal skiutstyret ditt sitte

18 nov 2019
Test av goggles header
Mote & trender

Skibrillene som er best i test!

17 nov 2019
header.jpg
Mote & trender

Test: Teddy fleece til dame og herre

17 nov 2019
Alpint trend skidkläder
Mote & trender

Trendspaning: Her er sesongens skitrender

14 nov 2019
Salomon Speedcross 5 GTX
Mote & trender

Salomon Speedcross 5 Gore-Tex er her!

12 nov 2019
HEADER vinterkängor.jpg
Mote & trender

Stor test: 10 varme vinterstøvler for kvinner og menn

12 nov 2019
Nu finns Elevenate hos Sportamore
Mote & trender

Nyhet på Sportamore! Vintersportsmerket Elevenate

11 nov 2019
Vinterns varmaste vinterjackor
Mote & trender

Stor test! 11 varme vinterjakker for kvinner og menn

08 nov 2019
Icebug vinterlöpning header
Mote & trender

Alt du bør vite om vinterløpesko

06 nov 2019
Vintertights header
Mote & trender

Vi har testet varme løpetights for kvinner og menn

05 nov 2019
Kari Traa underställ header
Mote & trender

Best i test: Ull- og superundertøy fra Kari Traa

03 nov 2019
Header padelskor
Mote & trender

Test: De beste padelskoene for ham

29 oct 2019
winterized header
Mote & trender

Finn riktige løpesko – her er de heteste modellene akkurat nå

28 oct 2019
Craft running aw 19
Mote & trender

Skal jeg løpe i underklær?

28 oct 2019
ENG_M.png
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for menn

27 oct 2019
Header vinterlöparskor
Mote & trender

Best i test: Vinterløpesko for kvinner

26 oct 2019
HEADER.jpg
Mote & trender

Best i test! Superundertøy

25 oct 2019
Pulseboost Winterized
Mote & trender

Test: Nyheten Pulseboost Winterized fra Adidas

24 oct 2019
viking-sled.jpg
Mote & trender

Hvilke vintersko bør barnet mitt bruke?

24 oct 2019
header-2.jpg
Mote & trender

STOR TEST: Varmt ullundertøy

23 oct 2019
more news
test tofflor header

Test: Tøfler til dame og herre

Finnes det noe bedre enn å ta på seg et par fluffy tøfler når det er kaldt ute? Skulle ikke tro det! Testpanelet vårt har testet ut sesongens beste tøfler. Her er deres mening!

8 timer siden
Mote & trender
ENG_W.png

Stor test av treningsklokker!

Hadde det ikke vært fint med en egen, bærbar PT som blir med deg på alt fra trening på treningssenteret til løpeturen og gåturen til bussen? Med en treningsklokke på armen, er det akkurat det du får! Her har testerne prøvd treningsklokker fra Garmin, Suunto og Polar.

18 timer siden
Mote & trender
header julbild

Sportamores julegavetips til hele familien

Julenissen letter snart fra Nordpolen med reinsdyrene sine for å reise land og strand med julegaver. Vet du ikke hva du skal kjøpe enda? Ta det med ro, vi har satt sammen en julegaveguide med mange tips.

19 timer siden
Mote & trender
Nike See my style

Slik styler du løpelooken med reflekterende detaljer

Det er viktig at du er synlig når du løper i mørket, men det behøver ikke gå utover stilen. Stylisten Isabelle Håwi vet hvordan du kan kombinere sikkerhet og en trendy look!

3 dager siden
Mote & trender
Vinterkängor Icebug

Kjøp støvler i julegave – stor gaveguide

Vet du ikke hva du skal kjøpe til mamma, pappa, søster eller kjæreste i julegave? Frykt ikke – vi har et supertips! Kjøp et par vinterstøvler som både varmer og settes pris på! Kan det bli bedre?

3 dager siden
Mote & trender
header icebug

Test: Vinterløpesko fra Icebug til dame og herre

Icebug er kjent for sine terrengsko med ekstremt høyt prestasjonsnivå. Derfor er det ikke så rart at vinterløpeskoene deres også imponerer. Sportamore sitt testpanel har løpt i de fire hotteste modellene for kvinner og menn.

5 dager siden
Mote & trender
ryggskydd

Derfor bør du bruke ryggbeskyttelse i skibakken

Ryggbeskyttelse er en smart investering når du skal stå på ski eller snowboard, da med tanke på sikkerheten. Tenk på dette før du slår til.

6 dager siden
Mote & trender
skidhandskar test header

Testpanelet: Her er vinterens beste skihansker!

Du kan leie ski og staver der du er, men skihansker er det vanskeligere med. For å gjøre shoppingen din litt enklere, har testpanelet til Sportamore kjørt nedover skibakken i sesongens beste modeller. Dette mener testpanelet om skihanskene fra Helly Hansen, Peak Performance, Wear Colour, Bula og Kombi.

28 nov 2019
Mote & trender
icebug

Derfor bør du kjøpe vinterløpesko med pigger

Du må ikke slutte å løpe utendørs bare fordi gatene er glatte og tildekket av snø. Kjøp løpesko med pigger, da kan du kan løpe trygt helt til våren er her.

27 nov 2019
Mote & trender
Adidas Ultraboost 20

Vi tar en sniktitt på nye Adidas Ultraboost 20

6. desember 2019 er endelig den neste hyllede versjonen av Adidas Ultraboost her, og vi har tatt en sniktitt på den! Her er alt du vil vite om løpeskoen, som er minst like elsket som en sneaker.

27 nov 2019
Mote & trender
Header reflexplagg

TEST! 9 refleksplagg til løping

Det er kjempeviktig med reflekser når du beveger deg utendørs når det er mørkt. Vi har testet sesongens refleksplagg og utstyr som egner seg til løping – takler produktene løping i mørket?

24 nov 2019
Mote & trender
Skidjacka

Guide: Slik finner du riktig skijakke

En skijakke er så mye mer enn bare en jakke du bruker når du står på ski. Avhengig av hvor du er på fjellet, bør du se etter ulike detaljer og modeller. Her er alt du trenger å vite om skijakker!

23 nov 2019
Mote & trender
underställ kari traa

De 8 beste Black Friday-kuppene

Under Black Friday svømmer det over av reduserte priser på Sportamore! Er det vanskelig å bestemme seg for hva du skal bestille? Her er favorittene!

21 nov 2019
Mote & trender
Babolat

Våre 7 beste Black Friday-kupp for ham

Årets morsomste fredag er her! På Black Friday kan du klikke hjem alt på ønskelisten til en ekstra bra pris. Her er 7 favoritter til ham.

21 nov 2019
Mote & trender
Nike Metcon 5

7 svarte tilbud på Black Friday

7 favoritter fra 7 populære merker. Disse svarte kuppene bør du bestille nå under Black Friday weekend!

21 nov 2019
Mote & trender