Header_DAM.jpg

Regnjakkene til henne som er best i test

Etter regn kommer solskinn, eller er det motsatt? Uansett kan det være lurt å ha en regnjakke som takler sommerregnet. Vi har testet fire av sesongens regnjakker til henne.

Til de kalde høstmånedene eier flere av oss allerede vanntette klær, men himmelen kan plutselig åpne seg på våren og sommeren også. Da trenger du en tynn regnjakke som holder deg tørr. Testpanelet vårt har prøvd fire ulike modeller. Her er resultatet.  

Test av:

Only no

Veiledende pris: 399 kroner.

Finnes i fargene: og 

Størrelse: Liten i størrelsen. Hvis du vet at du foretrekker lange ermer eller ligger mellom to størrelser, kan du med fordel velge den største av dem.

Passform: Jakken fra Only etterlater ingen plass for en ekstra genser under siden den er så smal i armene, men ellers sitter den helt utmerket på. 

Temperatur: Hverken svalere eller varmere enn du kan forvente av en regnjakke i dette materialet. Train Raincoat gjør virkelig det den skal. 

Lengde: Kort! Testpanelet merker seg at jakken er den korteste i testen – både når deg gjelder lengden på armene og over ryggen. 

Ventilasjonsevne: Noen veldig bra regnjakker er vel ikke akkurat kjent for god ventilasjon, men denne modellen har ventilasjonshull ved armhulene. Det setter man pris på! 

Vindtetthet: Hvis du skal ut i skikkelig uvær bør du kanskje velge en annen modell. Onlys jakke har ingen glidelås, den stoler hundre prosent på knapper foran. Ellers er den tett, og takket være den høye kragen anser testpanelet den som mer enn godkjent. 

Komfort: Materialet er litt mindre håndterlig ved denne modellen enn ved de andre jakkene i testen. Det gir en litt stivere følelse. Ellers er det ingen anmerkninger, og denne jakken er perfekt hvis du liker en nær passform. 

Design: Lyserosa er virkelig trendy nå! Train Raincoat er testens fineste, med store synlige lommer som ikke bare fyller en funksjon, det er også en populær detalj.

Kort oppsummert: Til tross for at jakken savner glidelås og ikke er veldig tålelig ute i en storm, har den andre fordeler som veier opp for det. Onlys rosa godbit er faktisk så fin at ingen kommer til å løfte på øyebrynet hvis du dukker opp med denne når det er strålende sol. Den korte modellen og de store, synlige lommene er innslag man setter pris på og som gjør at den passer perfekt til hverdagsantrekket ditt – perfekt de dagene du ikke vet om det skal regne eller ikke. Hvorfor ta en sjanse?

Test av:

Vendela no

Veiledende pris: 299 kroner.

Finnes i fargene: , og 

Størrelse: Jakken fra Wyte er stor i modellen. Hvis du foretrekker en kroppsnær passform bør du gå ned en størrelse. 

Passform: Veldig romslig, det medfører at det er god plass til ekstra tøy under hvis sommerkveldene blir litt kjøligere enn forventet. 

Temperatur: Litt varmere enn jakken fra Only, mye siden den er større og dekker mer av kroppen din.  

Lengde: Lang! Hvis Onlys modell er den minste i testen, så er Wyte det stikk motsatte. Både armene og lengden dekker mye mer enn konkurrentene sine. 

Ventilasjonsevne: Akkurat som forrige testjakke, så har Wytes versjon små lufthull ved armhulene. Det er en detalj man virkelig setter pris på. 

Vindtetthet: Ikke engang hvisking kan trenge seg gjennom denne jakken som er høy i kragen, kan strammes i armene og har overlappende stoffpartier ved glidelåsen. Den er helt ugjennomtrengelig!

Komfort: Hvis du liker store modeller er Vendela noe for deg. Ingenting strammer eller hemmer bevegelsesfriheten, og du kan lett og ledig svinge armene under gåturen, uten at jakken gnager.

Design: Wyte er det eneste merket i testen som har gitt regnjakken sin en avtagbar hette samt ekstra lommer. Smart, men likevel er det designet som etterlater testpanelet litt misfornøyd. De skulle ønske den var litt mer fargerik eller utstyrt med flere detaljer. 

Kort oppsummert: I dårlig vær er Vendela det tryggeste valget. Siden den er ekstra lang kan du til og med sette deg på vått underlag, uten at du må skifte bukse etterpå. Det er en fin detalj at hetten kan tas av samt de ekstra lommene. Den brede modellen passer perfekt til de aller kjøligste sommerkveldene, når du helst har en strikkegenser under jakken. Det eneste minuset med modellen er designet som kunne vært litt morsommere, men på den andre siden kjøper du ikke denne modellen for utseendet, heller for hvor effektivt den holder deg tørr. 

Test av:

Didricksson no

Veiledende pris: 499 kroner.

Finnes i fargene: , , og .

Størrelse: True to size. Du slipper å tenke så mye – kjøp den størrelsen du normalt sett bruker. 

Passform: Nøytral passform som hverken sitter etter eller oppleves som posete. Underdelen på jakken former seg som et skjørt, den svinger ut fra kroppen. Perfekt for de som har en timeglassformet figur. 

Temperatur: Ingenting utover det vanlige, hverken når det gjelder å bli for kald eller for varm. Avon jacket gjør akkurat det som forventes av den. 

Lengde: Denne modellen fra Didrikssons er betydelig kortere enn modellen fra Wyte, men betydelig lengre enn den fra Only. Den gyldne middelvei kanskje?  

Ventilasjonsevne: Avon jacket har ventilasjonslommer på ryggen som du kan være glad for når det regner på våren og sommeren.

Vindtetthet: Når det gjelder vindtetthet får jakken litt dårligere score enn for eksempel modellen fra Wyte, mye på grunn av en lav hals uten krage. På klamme regndager kan det bli en bra detalj, men vinden kan lett trenge seg inn ved halsen.  

Design: Det er ikke noe feil med å skille seg litt ut, og Avon jacket kommer i tre ulike fargerike versjoner! Til tross for at den lave kragen risikerer å bli upraktisk, er det også en fin touch som testpanelet liker. 

Kort oppsummert: Jakken fra Didrikssons gjør nøyaktig hva testpanelet forventer og ønsker av en regnjakke, uten å overraske når det gjelder størrelse, ventilasjonsevne eller varme. Når det derimot kommer til designet, er det desto mer å bli overrasket over. Både i farge og form skiller den seg fra de andre ydmyke modellene i testen, og hva er vel bedre en regnfull dag enn en fargerik jakke som kan friske opp? Testpanelet vil også dele ut et ekstra pluss for det ytre materialet som dessuten er fritt fra miljøfarlig PFC! 

Test av:

Whistler no

Veiledende pris: 409 kroner. 

Finnes i fargene: , , , og 

Størrelse: True to size.

Passform: Litt stram passform, spesielt nederst. Hvis du har brede hofter bør du kanskje velge en annen modell eller gå opp en størrelse. 

Temperatur: Jakken fra Whistler er ganske sval takket være en kort modell, men også på grunn av ekstra ventilasjonslommer på baksiden.

Lengde: Jakken går over rumpa, men er ikke kjempelang. Du bør ikke prøve å sette deg ned på vått underlag. I motsetning til modellen fra Wyte, kan ikke jakken fra Whistler redde deg! 

Ventilasjonsevne: Store ventilasjonslommer på den øvre delen av ryggen som slipper inn luft, uten at jakken oppleves som for luftig. Testpanelet mener det ikke er ønskelig med noe mer når det kommer til ventilasjon! 

Vindtetthet: Jakken lukkes med både glidelås og et overlappende parti med knapper, som effektivt hindrer at luft trenger seg inn. Kragen er også litt høyere enn hva den er på modellene fra både Didrikssons og Only.

Komfort: Kjempedeilig! Materialet er testens mykeste og mest følsomme. Det er ingen ukomfortable sømmer og passformen er romslig nok ved armhulene til at du kan bevege deg fritt. 

Design: Jakken fra Whistler kommer i flere ulike farger, hvorav alle gir et mykt og rolig inntrykk. Testpanelet vil også dele ut et ekstra pluss for hetta som har en innebygd skjerm for å beskytte ansiktet mot regn. Det setter man veldig pris på!

Kort oppsummert: Til tross for mange bra egenskaper, er det beste med jakken at den er så myk og følsom. Materialet er mye bedre enn konkurrentenes, og det gjør nesten ingenting at jakken sitter så kroppsnært rundt hoftene – det er ingenting som gnager eller gjør vondt. Når det gjelder designet, er jakken fra Whistler betydelig mer moderne enn for eksempel modellen fra Only og Didriksons. Likevel er den lyse, myke fargen veldig tiltrekkende. Og det er verdt å legge merke til at jakken er helt fri fra ftalater. 

LES MER: 

SHOP HER:

SHOP HER:

 Tilbake

News Feed

didrikson kids
Mote & trender

Alt du trenger til barnehagestart

5 dager siden
Barnskor
Mote & trender

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

6 dager siden
Nike löparskor
Mote & trender

Forskjellen mellom løpeskoene fra Nike

11 jul 2019
Fruktmönster
Mote & trender

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

10 jul 2019
Metcon 5 testbild
Mote & trender

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

09 jul 2019
Metcon 5 vit rosa
Mote & trender

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

08 jul 2019
Test: löparshorts header
Mote & trender

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

02 jul 2019
Kompressionskläder header
Mote & trender

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

01 jul 2019
Crop tops Better Bodies
Mote & trender

Slik styler du din crop top

28 jun 2019
Header_Pulseboost_M.jpg
Mote & trender

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

27 jun 2019
Minitest pulseboost header
Mote & trender

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

27 jun 2019
Asics header
Mote & trender

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

25 jun 2019
test stabila löparskor
Mote & trender

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

23 jun 2019
Adidas Pulseboost HD
Mote & trender

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

19 jun 2019
puma hybrid
Mote & trender

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

16 jun 2019
Birkenstock rosa
Mote & trender

Slik tar du vare på dine Birkenstock

14 jun 2019
Helly Hansen seglarjacka
Mote & trender

Derfor skal du ha en seilerjakke i stedet for en vanlig regnjakke

08 jun 2019
Nike träningssko
Mote & trender

PT-en tester de nye treningsskoene Nike Varsity Compete TR 2

06 jun 2019
Kari Traa
Mote & trender

Guide: Velg riktig treningsveske

06 jun 2019
header-väskor.jpg
Mote & trender

TEST: De beste treningsveskene våre

06 jun 2019
Nike Pegasus 36 2
Mote & trender

Lettere og smidigere – nyheten Pegasus 36 er her!

06 jun 2019
yogatights blacc
Mote & trender

Slik velger du yogatights

06 jun 2019
Superga 2750
Mote & trender

Superga – de eneste tøyskoene du trenger

30 may 2019
Saint Loye
Mote & trender

Tenk over dette når du skal kjøpe ridebukser

29 may 2019
Löparskor Barn Sacony
Mote & trender

Derfor skal barnet ditt leke i løpesko

29 may 2019
Nike
Mote & trender

Stylisten guider deg: Sommerens 3 heteste trender

28 may 2019
Teva Hurricane
Mote & trender

Tips! Sommerens beste funksjonelle sandaler

27 may 2019
segling
Mote & trender

Guide: Kle deg riktig for seiling

27 may 2019
Nike
Mote & trender

Derfor skal du sporte med stil

24 may 2019
yogatights header
Mote & trender

Test: Vårens mest komfortable yogatights 2019

23 may 2019
Craft X Vacchi
Mote & trender

Hyll Le Maillot Jaune med Craft x Vacchi

22 may 2019
Nemeziz 19.1
Mote & trender

Test! Så bra er de nye Nemeziz 19.1 fra Adidas

21 may 2019
192564530830_005_296c612cdd1e4565883cc8179bdfe78a.jpg
Mote & trender

11 treningstights med lommer

16 may 2019
Nike
Mote & trender

Fotballfest med de nye plaggene fra Nike

16 may 2019
Birkenstock Sandalheader
Mote & trender

Trendspaning: Sandaler for sommeren 2019

14 may 2019
Test löpartröjor
Mote & trender

Vi har testet fem nye løpetrøyer til menn 2019

13 may 2019
Nike
Mote & trender

Danseren Adjani Benita Goli: "Mitt alter ego tar ekstreme moves"

13 may 2019
Dasia Starlily Bow
Mote & trender

Nytt, fint og komfortabelt fra Dasia

11 may 2019
Header löpartröjor dam
Mote & trender

Sesongens beste løpetrøyer til henne

07 may 2019
Epic React
Mote & trender

Slik ser de nye Epic React Flyknit 2 ut

07 may 2019
more news
didrikson kids

Alt du trenger til barnehagestart

Skal barnet ditt starte i barnehagen? Mange spørsmål dukker opp angående hva barnet ditt trenger når han eller hun skal begynne i barnehagen. Vi har laget en sjekkliste som du kan bruke.

5 dager siden
Mote & trender
Barnskor

Guide: Slik finner du riktig skostørrelse til barn

Å finne velsittende vinterstøvler til minstemann i familien er lettere sagt enn gjort. Her er tipsene som gjør sesongens innkjøp av sko til barna mye enklere.

6 dager siden
Mote & trender
Nike löparskor

Forskjellen mellom løpeskoene fra Nike

Her forklarer vi forskjellen mellom Pegasus, Pegasus Turbo og Zoom Fly.

11 jul 2019
Mote & trender
Fruktmönster

Derfor er fruktmønster trendy på stranden

Hvis du ikke har lagt merke til alle bikinier, badedrakter og badeshorts som prydes av frukter fra alle mulige slag, har du mest sannsynlig bodd under en stein. Moteeksperten forklarer hvorfor trenden er så populær.

10 jul 2019
Mote & trender
Metcon 5 testbild

Test: Hypede Nike Metcon 5 lever opp til forventningene

Nike er tilbake med en ny oppdatering av den elskede treningsskoen Metcon. Metcon 5 er hittil Nikes mest allsidige og holdbare sko til X-fit, som skapt for deg som elsker høyintensiv trening.

09 jul 2019
Mote & trender
Metcon 5 vit rosa

Alt du bør vite om nye Nike Metcon 5

Giganten Nike er tilbake med en oppdatering av den anerkjente treningsskoen Metcon. Metcon 5 er en skomodell som er skapt for atleten som elsker all form for høyintensiv trening. Her er det som er nytt og unikt med den nye modellen.

08 jul 2019
Mote & trender
Test: löparshorts header

TEST: Sommerens beste løpeshorts til dame og herre

Når du skal ut og løpe i sommer er det viktig at du er riktig kledd. Varmen stiller høye krav til ventilasjonsevne, passform og lengde på klærne dine. Her finner du 9 modeller som holder målet!

02 jul 2019
Mote & trender
Kompressionskläder header

Derfor skal du løpe i kompresjonsklær

Medisinsk gradert kompresjon kan hjelpe deg med å øke prestasjonen, lindre skader og øke blodsirkulasjonen. Her er alt du trenger å vite om når plaggene skal brukes, hvordan og hvorfor!

01 jul 2019
Mote & trender
Crop tops Better Bodies

Slik styler du din crop top

De korte toppene har lenge vært synlige både på treningssenteret, i byen og på fest. Men hvor kommer trenden fra og hva matcher jeg den med? Gründeren og produkteksperten Donna Bruns har svaret!

28 jun 2019
Mote & trender
Header_Pulseboost_M.jpg

Alt du trenger å vite om dine nye Pulseboost HD

Nå er de endelig her – løpeskoene alle urbane løpere har ventet på! Den elskede Boost-sålen fra Adidas kommer i et nytt, oppdatert format. Her er det nye med Adidas Pulseboost HD!

27 jun 2019
Mote & trender
Minitest pulseboost header

Minitest: Så bra er løpeskoene Pulseboost HD fra Adidas

Det har lenge vært en stor hype rundt den store løpenyheten fra Adidas. Med sin nye såle har det blitt lovet at Pulseboost HD nesten er helt unik i sin sjanger, men hvor bra er egentlig modellen? Dette mener våre produkttestere.

27 jun 2019
Mote & trender
Asics header

Eksperten tipser: Slik skal løpeskoene dine sitte på

Hvor store skal løpeskoene mine være? Hvor stramt skal de sitte? Og hvordan skal de oppleves i hælen? Eksperten fra Asics svarer på alle spørsmål rundt løpesko og passform!

25 jun 2019
Mote & trender
test stabila löparskor

Test: 5 stabile løpesko til dame og herre

Du er helt sikkert ute etter et par stabile løpesko hvis du har blitt fortalt at du pronerer. Vårt testpanel har løpt i 5 ekstra dempede og stabile modeller for å se hvilken modell som kan støtte deg i løpesporet.

23 jun 2019
Mote & trender
Adidas Pulseboost HD

Vi tar en smugtitt på nyheten Adidas Pulseboost!

Snart er den her. Lanseringen av Adidas sin nye modell Pulseboost HD nærmer seg, og vi har smugstartet lanseringen med et forhåndsintervju!

19 jun 2019
Mote & trender
puma hybrid

10 løpesko du ikke kan gå glipp av i sommer

Sportamores store SOMMERSALG er i gang. Sjekk ut disse gullkornene og begi deg ut på løpetur.

16 jun 2019
Mote & trender